Ügyfélközpontúság a gyakorlatban. Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ügyfélközpontúság a gyakorlatban. Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük"

Átírás

1 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük

2 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 2/36 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük Az itt olvasható e-book bemutatja, hogyan állíthatja középpontba ügyfeleit többek között az elváráskezelés, a rendszerezett szolgáltatáskatalógus, a tudásmenedzsment és a hatékony kommunikáció segítségével. Az e-book elolvasása után önök tisztában lesznek azzal, hogy az ügyfelek központba állításával miként optimalizálhatják szolgáltatásaikat.

3 3/36 Tartalomjegyzék 1. Középpontban az ügyfél 2. Az ügyfelek elvárásai 3. Az optimális szolgáltatáskatalógus 4. A tudás kezelése és megosztása 5. Ügyfélközpontú kommunikáció 6. Elégedett-e az ügyfél? 7. Következtetések

4 Középpontban az ügyfél 1

5 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 5/36 A belső szolgáltatások nélkülözhetetlenek a vállalatok számára. A támogatást nyújtó osztályok, például az informatika, a HR és a létesítményüzemeltetés, megkönnyítik az alkalmazottak napi munkavégzését. Munkaállomás felállítása, műszaki problémák megoldása vagy tárgyalófoglalás: mindez a minőségi szolgáltatások kézzelfogható eredménye. A kollégáktól az ügyfelekig Szolgáltatást nyújtó osztályok kizárólag azért léteznek, mert igény van az általuk nyújtott szolgáltatásokra. Ezek az osztályok nem csupán a kollégák, hanem a belső ügyfelek számára is biztosítanak támogatást. Ennek a felismerése a szolgáltatásoptimalizálás fontos eleme. Az ügyfélközpontú hozzáállás segítségével növelhető a támogatott alkalmazottak elégedettsége, és indokoltabbá válik a támogatást nyújtó osztály létjogosultsága. Ez a fajta gondolkodásmódbeli változás az első lépés a jobb minőségű szolgáltatások felé vezető úton.

6 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 6/36 Kezelje az elvárásokat, és alakítson ki egységes nézőpontot Költségek szemben az ügyfél-elégedettséggel Egy tökéletes világban a szolgáltató mindig rendelkezésre áll, hogy válaszoljon a belső ügyfelek kérdéseire, azaz minden alkalmazottnak saját, személyre szóló szolgáltatója van. Ez természetesen egyáltalán nem hatékony, emellett pedig fenntarthatatlan is. Éppen ezért fontos megtalálni az arany középutat a belső ügyfelek elégedettsége és a támogatást nyújtó osztályokkal járó költségek között. Mindez úgy lehetséges, hogy például még inkább az ügyfelet helyezzük a középpontba, és még több ismeretet szerzünk az ügyfél-elégedettségről. Ha tudják, min kell javítaniuk, azt is tudni fogják, hogy a szolgáltatás mely részei igényelnek anyagi ráfordítást. A hatékony kommunikáció fontossága Ügyfélközpontú kommunikáció nélkül nincs ügyfélközpontú gondolkodásmód. Tisztában van-e az ügyfél azzal, hogy milyen szolgáltatásokat kínál az önök osztálya? Tudja-e, mennyi időbe telik egy adott szolgáltatás teljesítése? Milyen elérhetőségeken találja meg önöket? Az elvárások kezelése és az összhang kialakítása úgy lehetséges, ha világosan tájékoztatják az ügyfelet arról, hogy mit tudnak neki nyújtani, és arról is, hogy mit nem.

7 Ne feledkezzenek meg céljaikról Sok vállalat fog bele szolgáltatásai optimalizálásába olyan eszközök segítségével, amelyekben a belső ügyfelek rögzíteni tudják bejelentéseiket, és amelyekkel szolgáltatásokat vagy termékeket igényelhetnek. Az ilyen eszközök üzembe állítása jelentősen emeli a szolgáltatások színvonalát. Nem szabad elfeledkezni azonban arról, hogy az eszköz üzembe helyezése csupán az ügyfél-elégedettség és a hatékonyság javítására szolgáló megoldás, nem pedig maga a cél. Az eszköz megléte mellett továbbra is hatékony kommunikációra és minőségi szolgáltatásokra van szükség.

8 Az ügyfél elvárásai 2

9 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 9/36 Támogatást nyújtó osztályként önök sokféle, különböző belső ügyfelektől érkező kérdést kapnak. Minden ügyfélnek sajátos elvárásai vannak az osztály által nyújtott szolgáltatásokról. Ha önök nem tudnak megfelelni ezeknek az igényeknek, az csalódást okozhat, és csökkentheti az ügyfelek elégedettségét. Az ügyfelek elvárásainak kezelése tehát alapvető fontosságú, ha az ügyfél-elégedettség növelése és az osztály létjogosultságának megindoklása a cél. Átláthatóság Az elvárások kezelésének legelső lépése az átlátható kommunikáció. Tisztában van-e a belső ügyfél azzal, hogy önök mi mindent nyújthatnak neki? Mutassák be az ügyfélnek a kínált szolgáltatások körét, de azt se hallgassák el, hogy mivel nem foglalkoznak. Ha az ügyfél valamilyen, önök által nem kínált terméket vagy szolgáltatást kér, és önök ráhagyják, akkor nem tudnak majd megfelelni az ügyfél elvárásainak, ez pedig mindenképpen kihat az ügyfél-elégedettségre. Éppen ezért fontos jelezni, hogy mi tartozik az önök által nyújtott szolgáltatások körébe, és mi nem. Attól még, hogy önök nem biztosítanak egy adott terméket vagy szolgáltatást, fontos, hogy a megfelelő irányba tereljék az ügyfelet. Az ügyfél-elégedettség ilyenkor úgy sem romlik, hogy önök nem tudták teljesíteni az illető kérését. Ennél is furcsább, hogy a szolgáltatást nyújtó osztályok nagy része a kérés teljesítéséhez szükséges időről sem tájékoztatja az ügyfeleket. Mikorra szállítanak ki egy adott terméket? Ha egyértelműen közlik vele a várható szállítási időt, az ügyfél biztosan nem várja már másnapra a terméket, ha a tényleges szállítási idő egy teljes hét. Az osztályra ezután kevesebb panasz érkezik majd a hosszú kiszállítási határidők miatt, ami szintén növeli az ügyfél-elégedettséget.

10 Putting your customers first: Supporting department as added value for your organization 10/36 Folyamatos párbeszéd Az elvárások kezeléséhez nélkülözhetetlen a szolgáltató és az ügyfél közötti folyamatos párbeszéd. Megfontolhatják például az állapotfrissítések bevezetését: az ügyfelek így nyomon tudnák követni megoldásra váró problémáik állapotát. Az, hogy megmutatják, komolyan veszik a kérdést, és dolgoznak a megoldáson, egyúttal azt is bizonyítja, hogy önök pontosan tudják, mennyire kellemetlen az adott probléma az ügyfél számára. Ha bevonják az ügyfelet a szolgáltatás biztosításának folyamatába, a párbeszéd folytonosságát is fenn tudják tartani. Mindez például ügyfél-elégedettséget mérő kérdőívekkel vagy ügyfelek felkeresésével lehetséges olyankor, amikor összeállítják vagy fejlesztik a szolgáltatáskatalógust. Így még inkább megfelelhetnek az ügyfelek elvárásainak.

11 Az optimális szolgáltatáskatalógus 3

12 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 12/36 A szolgáltatáskatalógus az önök osztályának a boltkirakata. Egyértelműen kiderül belőle, hogy az önök osztálya milyen szolgáltatásokat biztosít, és milyeneket nem. Sok vállalatnál nem feltétlenül egyértelmű, hogy a belső ügyfelek milyen termékeket vagy szolgáltatásokat igényelhetnek. Ha ez egyértelműen kiderül a katalógusból, az hozzáadott értéket jelent az ügyfelek számára. Az ügyfelek valódi szerepet kapnak a szolgáltatások kiválasztásánál, ha lehetővé teszik számukra, hogy interaktív szolgáltatáskatalógust igényeljenek. Ebben a katalógustípusban minden információ szerepel a termékekről és szolgáltatásokról, az ügyfelek pedig rögzíthetik kéréseiket, illetve telefonon is jelentkezhetnek. Előnyök az ügyfél és a szolgáltató számára Az átlátható szerkezetű interaktív katalógus összeállításának és fenntartásának számos előnye van. Az ügyfelek egyszerűbben rögzíthetik kérdéseiket, illetve telefonálhatnak. Mindez elősegíti az átláthatóságot és a kommunikáció egyértelműségét, valamint jó rálátást biztosít az ügyfeleknek azzal kapcsolatban, hogy mi várható. Az ügyfelek bárhol, bármikor rögzíthetik bejelentéseiket, a problémákat pedig hamarabb lehet megoldani. Egy korszerűbb katalógussal azonban nemcsak az ügyfelek, hanem a szolgáltatók is sokat nyernek. Egy ilyen katalógus átláthatóbb, így segíti az elvárások kezelését. Mivel egyértelmű, azonnal elérhető információkat közöl, a támogatást nyújtó osztályt ritkábban keresik meg különböző kérdésekkel. Sőt az ügyfelek űrlapot is csatolhatnak kéréseikhez, amelyen minden szükséges információ szerepel. Az ügyfél által jelzett probléma így azonnal egyértelművé válik, és nem kell további kiegészítő kérdéseket feltenni ezzel kapcsolatban, ami rengeteg időt takarít meg az osztály dolgozóinak.

13 Az ügyfeleké az elsőbbség: Támogatást nyújtó osztályok: a vállalat által biztosított hozzáadott értékek 13/36 Az ügyféllel közösen A szolgáltatáskatalógus összeállítása kiváló lehetőség arra, hogy beszámoljanak ügyfeleiknek a biztosított termékekről és szolgáltatásokról. Ez nemcsak az elvárások kezelését segíti, hanem arra is lehetőséget ad, hogy kritikus szemmel vizsgálják meg az osztály termék- és szolgáltatáskínálatát. Az igazán jó katalógus tehát mindig az ügyféllel közösen készül. Így a szolgáltatásoknak nagyobb lesz a támogatottságuk, a katalógus pedig biztosítani tudja, hogy az ügyfél valóban tisztában legyen a végeredménnyel, önök pedig népszerűsíthetik osztályukat a vállalaton belül. A jó szolgáltatáskatalógus az ügyfelek együttműködésével születik

14 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 14/36 A folyamat Jó minőségű szolgáltatáskatalógus létrehozása érdekében többször is szükség van az ügyfelek megkeresésére. Nélkülözhetetlen egy hatásos és teljes körű katalógus összeállítása. Az alábbi nyolc lépés segít a vállalatuk szempontjából legkiválóbb digitális katalógus létrehozásában lépés: tudatosság 2. lépés: az ügyfeleknek adott 2 Legelőször is fel kell mérniük, hogy mit magyarázat 3 jelent a vállalaton belül a támogatást nyújtó osztály fogalma. Tegyék fel maguknak az alábbi kérdéseket: Milyen szolgáltatásokat nyújtunk? Mivel foglalkozunk, és mivel nem? Kinek biztosítjuk szolgáltatásainkat? Ha az ügyfél valamit nem talál meg nálunk, kihez tud fordulni? A termékés szolgáltatáskínálat elemzése során gyakran kiderül, hogy bizonyos termékek vagy szolgáltatások hiányoznak, vagy hogy egy konkrét termék iránt alacsony a kereslet. A termék- és szolgáltatáskínálat az Ha az osztály világosan látja a saját tevékenységeit és termékeit, akkor kategóriákba tudja sorolni őket. Fontos, hogy az alkalmazottak az ügyfelek helyébe tudják képzelni magukat, és többször is megkeressék őket, hogy tájékoztatást adjanak a kínálatban szereplő termékek és szolgáltatások logikus neveiről. A termék- és szolgáltatáskínálat pedig csoportokba rendezhető, így az ügyfelek könnyebben kereshetnek közöttük. ügyfelekkel folytatott párbeszéd vagy a bevonásukkal készített felmérés alapján optimalizálható. 3. lépés: konkretizálás A termékek és szolgáltatások kategóriákba sorolása és meghatározása után a katalógust információkkal lehet kibővíteni. Ebbe az elváráskezelés is beletartozik például annak megfogalmazása, hogy mennyi időbe telik a kért termék megérkezése, vagy hogy mikor kerül sor a probléma megoldására. A rendelés folyamatát is le lehet írni; ehhez gondolják át a következő kérdéseket: jogosultak-e maguk az alkalmazottak a termék megrendelésére, vagy ez csak a felettesük jóváhagyásával lehetséges? Ők mennek el személyesen a termékért, vagy kiszállítják nekik?

15 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 15/ lépés: az ügyfelektől kapott 5. lépés: fejlesztés 5 visszajelzések Ez az a rész, amikor érdemben 6 A termékek, szolgáltatások és feltételek megadása után visszajelzést is kérhetnek az ügyfelektől. Rákérdezhetnek például, hogy a termékek és szolgáltatások neve érthető-e számukra, vagy hogy a megfelelő kategóriákba vannak-e sorolva. Megtalálják-e az ügyfelek a megtörténik a katalógus fejlesztése. Az előző lépések során önök sokat gondolkodtak azon, hogyan állítsák be a rendszert, hogy gyorsabban és hatékonyabban működjön, és képes legyen a meglévő felépítés és rendezés végrehajtására. termékeket a katalógusban? Azt is ellenőrizhetik, hogy az információk és a folyamatok leírása teljes-e. Vannak-e az ügyfelek által hiányolt információk? Vannak-e nem egyértelmű tartalmak? 6. lépés: tesztelés Az osztályon végzett fejlesztés és tesztelés után ismét az ügyfelek következnek. Az ügyfelek tesztelik a rendszert, és ellenőrzik, hogy minden fejlesztés egyértelmű és magától értetődő-e. Ezután sor kerül a szükséges módosításokra és javításokra, hogy a rendszer mindenben megfeleljen az ügyfelek kívánalmainak.

16 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 16/ lépés: karbantartás E lépés során keresik meg azt a 8 8. lépés: közzététel és támogatás Ha nagyszabású bemutatót belül reagálnak a problémákkal kapcsolatos megkeresésekre, stratégiát, amelynek segítségével szerveznek az új szolgáltatáskataló- akkor ezt bizonyítaniuk is kell. Ha kezelni tudják a katalógust gusnak, az alkalmazottak a katalógusból kért termékek és a vállalaton belül. Ez nem tudomást fognak szerezni róla, szolgáltatások minőségi, megbízható csupán a technikai felügyeletre sőt valószínűbb, hogy valóban formában érkeznek, az ügyfelek bízni korlátozódik, hanem a termékek használni is fogják. Emellett az fognak a rendszerben. és szolgáltatások folyamatos is fontos, hogy ismertessék az új fejlesztése is beletartozik. A katalógus használatának módját. szolgáltatáskatalógus nem állandó: időről időre módosítást igényel. Az új katalógussal kapcsolatos A gyakori intézkedések biztosítják, hatékony kommunikáció szélesebb hogy önök tisztában legyenek az körben szerez támogatottságot. ügyfelek igényeivel. A katalógus Fontos megfelelni a katalógus pedig ez alapján módosítható, révén támasztott elvárásoknak. illetve fejleszthető tovább. Ha az áll benne, hogy 24 órán

17 A tudás kezelése és megosztása 4

18 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 18/36 A támogatást nyújtó osztályok fontos feladata a belső ügyfelek támogatási kérdéseinek megválaszolása. Gondolják át például az informatikai osztály ügyféltámogató szerepét. Hányszor teszik fel nekik ugyanazokat az ismétlődő kérdéseket? Hány kérdést tudnak valójában megválaszolni a front office munkatársai? KCS A tudás központosítása A támogatást nyújtó osztályokhoz nem mindig fordulnak egyedi megkeresésekkel, azonban minden megkeresést egyedi esetként kezelnek. Ez időrabló és kevéssé hatékony megoldás. Hogy leegyszerűsítse az ilyen kérdések megválaszolását, a TOPdesk bevezette az általa újragondolt Knowledge Centred Service (KCS)*, azaz a Tudásközpontú Szolgáltatás elnevezésű támogatási rendszert. A KCS a tudásmenedzsment legjobban bevált gyakorlatait kínálja; ben fejlesztette ki a Consortium for Service Innovation. A Knowledge Centred Service legfőbb célkitűzése, hogy az ismeretek egyetlen közös tudástárba rendezésével emelje az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások szintjét. Mindez átfogó ismereteket biztosít a (támogatással foglalkozó) alkalmazottaknak, a problémák pedig hamarabb megoldhatók. A Tudásközpontú Szolgáltatás használata az alábbi konkrét előnyöket biztosítja: 50 60%-kal rövidebb végrehajtási idő, valamint 30 50%-kal több telefonon megoldott probléma már az első kapcsolatfelvétel során Az új alkalmazottak beilleszkedése 70%-al gyorsabb A munkavégzéssel kapcsolatos elégedettség 20 40%-al emelkedik Az ügyfelek által önállóan megválaszolható kérdések aránya akár 50%-al növekedik *Forrás: The KCS Academy,

19 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 19/36 Két tanfolyam A Knowledge Centred Service két ciklusra osztható, amelyek a következők: Solve, illetve Evolve. A Solve rész a telefonon érkező problémák megoldását tartja szem előtt: mindez a bejelentések rögzítésével és az ügyfélproblémák alapján történő ismeretbővítéssel történik. Az Evolve rész a tudástár fenntartásával, valamint a rendszer A válasz ezenfelül ellenőrizhető, és szükség szerint szerkeszthető. Ha a tudástár nem kínál megfelelő választ, a problémát megoldják, a megoldás pedig bekerül a tudástárba. A KCS bemutatása 45 másodpercben? A videót itt tekintheti meg: rugalmasabbá tételével és továbbfinomításával foglalkozik. A KCS gyorsabb megoldást kínál a problémákra Solve: Ha egy ügyfél kérdéssel vagy problémával áll elő, a támogatással foglalkozó alkalmazott előbb az adatbázisban keres rá a már meglévő megoldásokra. Ha a tudástárban szerepel valamilyen válasz, az alapján megválaszolható a feltett kérdés.

20 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 20/36 A támogatást nyújtó osztály átfogó tudástárat készít, amely Incidens létrehozása lehetővé teszi a gyakori kérdések gyorsabb megválaszolását. Azáltal, hogy a rendszer támogatja és Nem elismeri a tudás megosztását, több idő jut a nehezebb kérdések megválaszolására és a megelőzésre. Tudástár ellenőrzése Megtalálható a keresett elem? További kutatás vagy eszkalálás A Solve rész megoldási folyamata négylépcsős: Yes 1. Az ismeretek rögzítése 2. Az ismeretek rendszerezése Igen Megoldás 3. Az ismeretek újrahasznosítása 4. Az ismeretek bővítése Helyes a tudáselem? Nem A folyamat gyakorlati, a támogatás során történő megvalósulását a jobb Megjelölés vagy kijavítás Új tudáselem létrehozása oldali diagram szemlélteti. Tudáselem felhasználása Incidens lezárása Forrás: The KCS Academy,

21 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 21/36 Evolve Ez a ciklus a KCS jövőbeli alkalmazhatóságával foglalkozik. A ciklus során a meglévő tudástárelemek elemzésére kerül sor a rendszer optimalizálása érdekében. Ebbe beletartozik annak megelőző ellenőrzése, hogy többféle problémának lehet-e azonos megoldása, illetve azonos problémáknál szükség van-e különböző megoldásokra. A leírtak elemzésével és fejlesztésével a tudástár hatékonyabban használható, a problémákra pedig még gyorsabb megoldások születnek. Az Evolve ezenkívül a KCS szélesebb körű vállalati alkalmazásával, valamint a rendszert a jövőben használó alkalmazottakkal is foglalkozik. A ciklus három szakaszra bontható, amelyek a következők: 1. Elméleti és gyakorlati tervezés: döntéshozás a folyamatokkal, valamint a publikálási jogosultságokkal kapcsolatban 2. Alkalmazás: a KCS beemelése a napi gyakorlatokba és tevékenységekbe 3. Fejlesztés: a szakértelem, amely aktívan jobb minőségű folyamatokat és ismertető cikkeket eredményez A jól felügyelt Tudásközpontú Szolgáltatás lerövidíti a megoldáshoz szükséges időt, és ezáltal növeli az ügyfél-elégedettséget. A belső problémák gyorsabb megoldása az egész vállalat fejlődését segíti, emellett növeli a támogatást nyújtó osztályok kapacitását, azaz ugyanannyi alkalmazott több bejelentést tud fogadni és megoldani. A KCS tehát hatékony és ügyfélközpontú.

22 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 22/36 Shift left Az ügyfelektől érkező bonyolultabb kérdésekkel gyakran szakértőhöz kell fordulni. Az ilyen nehezebb kérdések megoldása tehát több időt és pénzt igényel, hiszen a szakértő többe kerül, mint a támogatással foglalkozó alkalmazott. Shift left vagy Shift left left. Ha a problémamegoldás lehetőségét a lehető legközelebb visszük az ügyfelhez, a problémák gyorsabban megoldódnak. Ezáltal csökkennek a költségek, és javul az ügyfélelégedettség. Az alábbi ábrán a Shift left-elmélet Mi is az a Shift left? Nézze meg videónkat! A szakértők ismeretei azonban sematikus rajza látható. Ügyfél Első szint Másodszint Harmadszint gyakran átadhatók például a front office-munkatársaknak, ők pedig digitalizálni tudják az egyszerűen megoldható, gyakran felmerülő problémákhoz tartozó megoldásokat. Azáltal, hogy az Lehetőség lesz az incidensek másodszinten történő megoldására információ digitális formában az ügyfelek számára is elérhetővé Költségek A bejelentéseket akár a front-office is meg tudja oldani válik, az önállóbb ügyfelek maguk is megpróbálkozhatnak a kisebb problémák megoldásával. Ez a fajta ismeretátadás az úgynevezett Kiiktathatók a felesleges bejelentések Az önkiszolgáló módszerek optimalizálása A incidenseket online platformokon is meg lehet már oldani (Felhasználói portál, SSP) Átlagos megoldási idő

23 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 23/36 Önállóság Korunk embere egyre önállóbb. Mindez különösen igaz a fiatalabb generációk tagjaira. Ha valakinek problémája támad, az első dolga, hogy a Google-ön keres rá megoldást. Az önsegítő ismeretgyűjtő platformok, például a Wikipédia, egyre nagyobb teret nyernek, és egyre kevesebben kérnek emberi segítséget, ha problémát tapasztalnak. Önök miért is ne tudnák hasznosítani mindezt a saját tudás- és problémakezelésük során? A Knowledge Centred Service és a Shift left left elmélete lehetőséget ad az ügyfeleknek az önálló feladatvégzésre. Ha a kérdéseket, válaszokat és speciális útmutatókat tartalmazó tudástár mindenki számára elérhetővé válik, az ügyfelek is valószínűbben keresnek megoldást saját problémáikra. Minél több információt találnak meg maguktól az ügyfelek, önöknek annál kevesebb erőforrást kell a kérdések megválaszolására fordítaniuk. Ezáltal csökkennek a költségek, és kevesebb lesz a felesleges bejelentés.

24 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 24/36 Gyakorlati megvalósítás Annak érdekében, hogy szemléltetni tudjuk a Knowledge Centred Service által képviselt hozzáadott értéket a gyakorlatban mind a vállalat, mind a szolgáltatást nyújtó osztályok szintjén, a TOPdesk nekilátott a KCS saját értelmezés alapján történő kidolgozásának. Célok A rendszerteszten kilenc támogatással foglalkozó alkalmazott vett részt 2015 februárja és májusa között. A tesztre az alábbi célkitűzések teljesítése érdekében került sor: Több probléma megoldása rövidebb idő alatt A visszatérő problémák hatékonyabb megoldása A kollektív tudás összegyűjtése egy központi helyen Végrehajtás A KCS napi szintű alkalmazása érdekében először is a támogatással foglalkozó alkalmazottak hozzáállásán kell változtatni, hiszen a Tudásközpontú Szolgáltatás első ránézésre időigényes pluszfeladatnak tűnik. Egy adott tudástárelem létrehozása azonban nemcsak egy, hanem egyszerre több ügyfélnek jelent segítséget. Emellett pedig az osztályon dolgozó kollégák számára is hasznos, mivel ők is fel tudják használni a rendszerben tárolt ismereteket, a visszatérő problémákkal pedig hamarabb meg lehet birkózni. Mindez pedig hosszabb távon is előnyös. A felsoroltak teljesítése nélkül elképzelhetetlen a jól felépített tudástár létrejötte, valamint a KCSben rejlő lehetőségek kiaknázása. A támogatással foglalkozó alkalmazottak a korábban már ismertetett Solve ciklus alapján kezdhették meg munkavégzésüket. A már meglévő tudástárelemeket tehát felhasználták, az új problémákhoz pedig új elemek születtek. Annak érdekében, hogy az adatbázis egységes legyen, az új tudáselemek rendszerhez adása állandó sablon alapján történt.

25 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 25/36 Eredmény A TOPdesk saját értelmezése szerint alkalmazott Tudásközpontú Szolgáltatást pozitívan fogadták a támogatást nyújtó osztályon. Az alkalmazottak munkavégzése hatékonyabbá vált, és elégedettebbek voltak a problémák megoldását követően. A megoldás nem csupán egyetlen ügyfél számára volt hasznos, hanem egyszerre több ügyfél számára jelentett segítséget. Emellett az alábbi számszerű eredményeket mértük: 10 hét elteltével a tesztcsoporthoz beérkező bejelentések mintegy 50%-ára valamilyen tudástárforrás alapján született megoldás Amennyiben az incidensekre valamilyen tudástárelem alapján született megoldás, a végrehajtási idő átlagosan a negyedére csökkent Hatékonyabbá vált az ismétlődő problémák megoldása Több idő jutott a magasabb szintű problémák alapos áttekintésére A közös ismereteket egy központi helyen gyűjtötték össze A felsorolt eredmények a tesztüzem sikerességét igazolják. A TOPdesk a jövőben az egész vállalatnál a Tudésközpontú Szolgáltatást alkalmazza a munkavégzéshez. A támogatással foglalkozó alkalmazottak képzést kapnak, a tudástárelemek számát és minőségét egyaránt megemelik, az adatbázis pedig megfelelően kitöltve az ügyfelek számára is átfogó ismereteket nyújt majd. * A Knowledge Centred Service módszertanát a Consortium for Service Innovation dolgozta ki. Az itt olvasható e-bookban leírtak e módszertant értelmezik, és semmiképp sem tekinthetők úgy, mintha kizárólag az itt leírt megközelítésmód lenne helyénvaló. Minden jog és elsőrendű értelmezés a Consortium for Service Innovation tulajdona, forrása pedig a webhely.

26 Ügyfélközpontú kommunikáció 5

27 Az ügyfeleké az elsőbbség: Támogatást nyújtó osztályok: a vállalat által biztosított hozzáadott értékek 27/36 A szolgáltatáskatalógus kidolgozása és a KCS bevezetése után sok szervezet gondolja úgy, hogy ezzel megfelelővé tették az ügyféllel való kommunikációt. Azonban tévednek. Lehetséges, hogy a szolgáltatáskatalógus elkészítése és a tudástár feltöltése a lehető legjobb színvonalon történt, az ügyféllel való kapcsolattartás azonban továbbra is megkerülhetetlen napi feladat marad. A helyzet az, hogy sok ügyfél a katalógus vagy a KCS bevezetése után is inkább telefonon keres meg minket. Nekik személyes kapcsolatra van szükségük, így a digitális önkiszolgáló alkalmazásokba történő továbbküldésük nem feltétlenül a legjobb megoldás. Ne feledjék: a szolgáltatáskatalógus csupán megoldás, nem pedig maga a cél. Az ügyfél a legfontosabb Már említettük, hogy a szolgáltatást nyújtó osztályon a kollégákra belső ügyfélként kell tekinteni. Ez a gondolkodásmód jelentősen befolyásolja az ügyfelekkel való kapcsolattartást. Ha az alkalmazottak másképp tekintenek a célcsoportra, könnyebben képzelik magukat az ügyfelek helyébe, és gyorsabban idomulnak a kívánságaikhoz és a gondjaikhoz. Így arra is hamarabb felfigyelnek, hogy az ügyfél miként értékeli a szolgáltatást. Nagyobb hangsúly kerül a hatékony és ügyfélközpontú kommunikációra. Az ügyfelek nem nehéz emberek, akik folyton csak kérdeznek és magyaráznak, hanem nekik köszönhető a szolgáltatást nyújtó osztály léte. Éppen ezért fontos jó kapcsolatot ápolni velük.

28 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 28/36 Mit lehetne ezen fejleszteni? A dolgozók képzésére mindig adódik lehetőség, például egy kurzussal, vagy személyes tanácskérés útján. A vállalaton belül több, rendszeresen előforduló problémát akár már most is meg tud oldani: Figyeljen oda az ügyfelekre Minden vállalat barátságos hangot üt meg az ügyfelekkel; természetesen a belső ügyfelekkel is. A barátságos hangvétel telefonon és írásban is plusz szolgáltatás, amely biztosítja, hogy az ügyfél örömmel keresi majd meg önöket, ha kérdése van, vagy ha rendelni szeretne. Ez a cél, hiszen belső ügyfelek nélkül a támogatást nyújtó osztálynak nem lenne létjogosultsága. Legyen empatikus A támogatást nyújtó osztályhoz forduló ügyfelek közül sokan konkrét problémával küzdenek, amelyre megoldást várnak. A probléma megakasztja a napi munkavégzésüket. Ha önök éreztetik velük, hogy megértik a problémájukat, az sokat jelent nekik. Ezt közvetlenül is megtehetik: mondhatják például, hogy nagyon sajnálják az adott probléma meglétét. Azonban burkoltabban is fogalmazhatnak. Állapotfrissítések kiküldésével értesíthetik ügyfeleiket arról, hogy éppen mivel foglalkoznak; mindez azt is megmutatja, hogy önök tisztában vannak az általuk várt megoldás szükségességével és a helyzetük kellemetlenségével. Legyen átlátható Már ejtettünk szót arról, hogy az átláthatóság is egy módja az ügyfélelvárások kezelésének. Mondják el előre például, hogy az ügyfelek nem fordulhatnak kérdésekkel önökhöz olyan operációs rendszerekkel kapcsolatban, amit az osztályuk nem támogat, azonban adjanak nekik alternatív megoldási lehetőséget. Így biztosan nem lesznek csalódottak, ha önök nem tudnak többet segíteni nekik. Fontos továbbá, hogy visszajelzést adjanak a kérések kézhezvétele után, valamint arról, hogy mikorra várható a termékek kiszállítása vagy a problémák megoldása. Az átláthatóság akkor is elégedetté teszi az ügyfelet, ha a kivitelezés nem sikerül.

29 Elégedett-e az ügyfél? 6

30 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 30/36 Ha az ügyfelet szeretnék középpontba helyezni, és elégedettebbé akarják tenni, fontos, hogy pontosan mérjék fel az ügyfelek elégedettségét. Így jobb rálátásuk nyílik az ügyfelek kívánságaira és azokra a pontokra, ahol emelni tudják szolgáltatásaik színvonalát. Az ügyfél bevonása a munkavégzésbe Az ügyfél-elégedettségi felmérések nem csupán arra szolgálnak, hogy felhívják a támogatást nyújtó osztály figyelmét a javítást igénylő pontokra és az ügyfelek kívánságaira, hanem azt sugallja az ügyfeleknek, hogy komolyan veszik őket, és tartják velük a kapcsolatot. Az ügyfelek úgy érzik, hogy meghallgatják őket, és örömmel fogadják az osztály által az ügy kivizsgálása után végzett módosításokat. A szolgáltatások színvonalának emeléséhez és az ügyfelek elégedettségének növeléséhez már az is elég, ha kikérik a véleményüket. Mit kell mérni? Az ügyfél-elégedettség mérésekor két kiemelten fontos kérdés merül fel: A megfelelő dolgokkal foglalkozunk? Sok vállalat arra használja az ügyfélelégedettségi kérdőívek eredményét, hogy megállapítsa, megfelelő szolgáltatásokat biztosít-e. Mi számít az ügyfeleknek? Vannak-e felesleges szolgáltatások? Vannak-e olyan hiányzó termékek vagy szolgáltatások, amelyeket szívesen látnának az ügyfelek?

31 Jól végezzük a munkánkat? Az ügyfél-elégedettségi kérdőívek az osztály teljesítményére is kiválóan rávilágítanak. Mi működik jól, és milyen termékek vagy szolgáltatások szorulnak javításra? A kérdőív eredményeiből az is egyértelműen kiderül, hogy mely pontokon élveznek prioritást. Mely pontokon kell haladéktalanul javítani? Az ügyfél-elégedettségi kérdőívek egyik gyakran használt típusa az úgynevezett SERVQUAL-modell. A modell az ügyfél-elégedettség öt dimenzióját tartalmazza: Megbízhatóság: teljesíti-e az ügyfélszolgálat a vállalásait? Minőségbiztosítás: az ügyfélszolgálat csapata professzionálisan és megértően végzi a munkáját? Reakciókészség: milyen gyorsan biztosítják a termékeket/ szolgáltatásokat? Empátia: az ügyfélszolgálat dolgozói mennyire értik meg a helyzetemet? Tárgyi eszközök: mi a véleményem a fizikai eszközökről (kommunikáció, termék- és szolgáltatáskínálat stb.)?

32 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 32/36 Hogyan kell mérést végezni? A vállalati ügyfél-elégedettség többféle módon és eljárással mérhető. A különböző mérési eljárások kombinálásával teljes körűen felmérhető az ügyfelek elégedettsége, valamint a javításra szoruló pontok. Az ügyfelek felkeresése Az ügyfelek felkeresése biztosítja, hogy kisebb ügyfélcsoportokkal folytassanak személyes párbeszédet. Ez különösen a szolgáltatáskatalógus vagy egy új projekt kidolgozása előtt hatásos. Ha leülnek beszélgetni az ügyfelekkel, azonnal ki fog derülni, hogyan reagálnak az új ötletekre. Konkrét szolgáltatás mérése (CES Customer Effort Score) Ezzel egész évben mérik az ügyfélelégedettséget, és folyamatos visszajelzést kérnek az önök által nyújtott termékekről és szolgáltatásokról. Például közvetlenül a kért szolgáltatás biztosítása vagy a benyújtott probléma megoldása után kérik az ügyfeleket, hogy pontozzák elégedettségüket. A módszer egy konkrét szolgáltatás esetében méri az ügyfél-elégedettséget. Alkalmi mérés Alkalmi mérésre rendszerint évi egy alkalommal kerül sor. A felmérésben a teljes ügyfélcsoport Az ügyfél-elégedettségi kérdőívek biztosítják, hogy az ügyfelek érezzék, komolyan veszik és bevonják őket részt vesz, a módszer pedig a teljes szolgáltatásnyújtást, azaz azokat a szempontokat méri, amelyek a teljes szolgáltatási folyamatra érvényesek ilyen például a kommunikáció. Az alkalmi mérés megválaszolandó (nyitott) és eldöntendő (zárt) kérdésekből áll. A zárt kérdésekből összeadódik egy pontszám. A nyitott kérdésekből gyakran kiderülnek az ügyfelek szerint fejlesztésre szoruló pontok, valamint a saját ötleteik. A fejlesztésre szoruló pontok és a konkrét elemekre kapott pontszámok között gyakran szoros az összefüggés.

33 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 33/36 Az eredmények Az ügyfél-elégedettségi kérdőívek kitöltése után a kapott eredményeket természetesen át kívánják ültetni a gyakorlatba. A kérdőívek eredményei két kategóriába sorolhatók. Gyors sikerek Az ügyfél-elégedettségi kérdőív pár eredményét valószínűleg könnyű lesz bevezetni. A fejlesztések gyors alkalmazása azt jelzi az ügyfelek számára, hogy komolyan veszik a véleményüket. A tapasztalatok alapján elmondható, hogy ez soksok pozitív reakciót eredményez, és motiválja az alkalmazottakat. Komplex változások A fejlesztések másik részének bevezetése azonban időigényesebb. A főbb változások bevezetését projektszerűen is meg lehet valósítani. Fontos, hogy ne vegyük félvállról a változásokat, és ne feledkezzünk meg a végső célról. A helyzet ismét kiváló lehetőséget ad arra, hogy az ügyfeleket is bevonjuk a folyamatba például úgy, hogy személyesen keressük fel őket. Az ügyfél-elégedettség mérése mint alap Az ügyfél-elégedettségi kérdőívek alapján végzik el a fejlesztéseket a támogatást nyújtó osztályokon. Egy jól elvégzett alapfelmérés tehát hasznos kiindulópont lehet például a szolgáltatáskatalógus kidolgozásához vagy a Tudásközpontú Szolgáltatás bevezetéséhez. Így önök még a folyamat megkezdése előtt megismerik az elvárásokat és a fejlesztésre szoruló pontokat, és egyúttal támogatást is szerezhetnek a bevezetni kívánt módosításokhoz.

34 34/36 Következtetések 7

35 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 35/36 Ahogy arról már írtunk, ideális esetben minden ügyfélnek saját, mindig rendelkezésre álló szervizmunkatársa lenne. Ez egy elérhetetlen cél, amely ráadásul igen drága is. Az itt olvasható e-ebook bemutatta, hogyan lehet középpontba állítani az ügyfelet: szolgáltatáskatalógus összeállításával, tudásmenedzsment alkalmazásával, valamint mérések segítségével. Először is azonban a gondolkodásmódon kell változtatniuk. A támogatott kollégák a saját ügyfeleik. Ha ezt tudatosítják magukban, azzal megteremtik a szolgáltatások sikeres módosításainak alapját. TOPdesk A TOPdesk örömmel segít a támogatást nyújtó osztály szolgáltatásainak fejlesztésében. Mindehhez nem csupán felhasználóbarát szolgáltatásmenedzsmentszoftverünket használjuk fel, hanem tanácsot is adunk önöknek. Kíváncsiak rá, hogyan állíthatják középpontba ügyfeleiket? Tapasztalt szakértő tanácsadóink örömmel segítenek önöknek.

36 Ügyfélközpontúság a gyakorlatban: Támogatást nyújtó osztályok és a vállalathoz hozzáadott értékük 36/36 Service Management Simplified A TOPdesknél hiszünk az egyszerűség erejében. Nap mint nap felhasználók ezrei használják szoftverünket, világszerte 45 országban. A TOPdesk a világ vezető szolgáltatásmenedzsment-megoldásainak egyike.

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére.

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. HASZNÁLATI ESETEK KATALÓGUSA Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. A Yammer használati eseteinek katalógusa

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

Mobil nyomtatás működési elv és megoldás választási kritériumok

Mobil nyomtatás működési elv és megoldás választási kritériumok Mobil nyomtatás működési elv és megoldás választási kritériumok A mobil eszközök száma világszerte rohamosan növekszik és jelentős kiegészítőjévé, sok esetben helyettesítőjévé vált a hagyományos számítógépeknek.

Részletesebben

Út az ITIL-e00n át az ISO/IEC 20000-ig Fujitsu Siemens Computers Kft.

Út az ITIL-e00n át az ISO/IEC 20000-ig Fujitsu Siemens Computers Kft. Út az ITIL-e00n át az ISO/IEC 20000-ig Fujitsu Siemens Computers Kft. Nádas Bence - Menedzselt szolgáltatások vezető, Fujitsu Siemens Computers Kft. 2009. március 18. Vállalatunk A Fujitsu Siemens Computers

Részletesebben

Ügyfelünk a mall.cz. A legjobb logisztikai szolgáltatás az ügyfél számára

Ügyfelünk a mall.cz. A legjobb logisztikai szolgáltatás az ügyfél számára Ügyfelünk a mall.cz A legjobb logisztikai szolgáltatás az ügyfél számára Rugalmas B2C logisztikai megoldás Egy nagy online webáruházban mint mint például a Mall.cz esetében minden megtalálható, amire

Részletesebben

itsmf Magyarország Szeminárium november 6. ITIL, Wiki és Pareto találkozása a request fullfillment fejlesztése érdekében

itsmf Magyarország Szeminárium november 6. ITIL, Wiki és Pareto találkozása a request fullfillment fejlesztése érdekében Kérés teljesítés! itsmf Magyarország Szeminárium 2009. november 6. ITIL, Wiki és Pareto találkozása a request fullfillment fejlesztése érdekében Kresz Balázs Tartalom Ét Értelmezés Tervezés Kérésteljesítés

Részletesebben

Alcsoport_DE_munkatarsi_2017_NK. Válaszadók száma = 17. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25%

Alcsoport_DE_munkatarsi_2017_NK. Válaszadók száma = 17. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25% Válaszadók száma = 7 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

HRBEST pályázat. K&H videó selfie-állásinterjú

HRBEST pályázat. K&H videó selfie-állásinterjú HRBEST pályázat K&H videó selfie-állásinterjú a K&H Csoport stratégiája célunk, hogy megkönnyítsük ügyfeleink és munkatársaink mindennapjait felkészüljünk a digitalizációra reagáljunk a változó ügyféligényekre

Részletesebben

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 Fogalmak Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 1. A 301/2018. (XII. 27.) Kormányrendelet (a továbbiakban Korm. rendelet) 7. b), c) és d) pontja alapján az érintett

Részletesebben

Vállalati mobilitás. Jellemzők és trendek

Vállalati mobilitás. Jellemzők és trendek Vállalati mobilitás Jellemzők és trendek Vállalati mobilitás értelmezése és előnyei A mobil eszközök (okos telefon, tablet, laptop) száma világszerte rohamosan növekszik és használatuk már nem luxus, hanem

Részletesebben

Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez.

Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez. Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez. 2 l Schindler Útmutató Kötelezettségvállalásunk Kedves Kollégák,

Részletesebben

Bevezetés: Mi a CRM? A tervezési fázis helye és szerepe a CRM implementációs projektekben Jógyakorlatok: mire figyeljünk a CRM tervezés közben.

Bevezetés: Mi a CRM? A tervezési fázis helye és szerepe a CRM implementációs projektekben Jógyakorlatok: mire figyeljünk a CRM tervezés közben. Mire figyeljünk a CRM rendszerek tervezésekor? Gyakorlati tapasztalatok Komáromi András Bevezetés: Mi a CRM? A tervezési fázis helye és szerepe Miért fontos a tervezési fázis? A tervezési fázis helye és

Részletesebben

TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt

TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési és

Részletesebben

Képesség. Beszámoló Verify képességtesztek eredményéről. Név László Hammer. Dátum 2018 szeptember 28. SHL.com

Képesség. Beszámoló Verify képességtesztek eredményéről. Név László Hammer. Dátum 2018 szeptember 28. SHL.com Képesség Név László Hammer Dátum. SHL.com Beszámoló képességtesztek Ez a képességteszt-jelentés Hammer László Verify képességteszten szerzett pontszámát mutatja. Nem felügyelt képességteszt használata

Részletesebben

Közszolgálati teljesítményértékelés - véleményfelmérés eredmények -

Közszolgálati teljesítményértékelés - véleményfelmérés eredmények - Közszolgálati teljesítményértékelés - véleményfelmérés eredmények - 203. 2 Bevezetés Kitöltési időszak: 203.08.2. 5:00 óra és 203.08.27. 2:30 között Az eredetileg tervezett határidőt (203.08.25. 24:00)

Részletesebben

Képzési összefoglaló Mátészalka Város Önkormányzatánál tartott tréningekről ÁROP-1.A.2/A-2008-0084

Képzési összefoglaló Mátészalka Város Önkormányzatánál tartott tréningekről ÁROP-1.A.2/A-2008-0084 Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 mail@bkf.hu Képzési összefoglaló Mátészalka Város Önkormányzatánál tartott tréningekről ÁROP-1.A.2/A-2008-0084

Részletesebben

Datakart Geodézia Földmérési és Térképészeti Kft.

Datakart Geodézia Földmérési és Térképészeti Kft. Jövő-központúság és rugalmasság Igényfelmérés és partnerség Funkcionalitás és kezelhetőség Kivitelezés és karbantartás Hozzáértés és motiváció Egyediség és felhasználó-központúság Egyedi szoftver és rendszermegoldások

Részletesebben

Tárgyszavak: vevőkapcsolatok; CRM; szoftverértékelés.

Tárgyszavak: vevőkapcsolatok; CRM; szoftverértékelés. A VÁLLALATVEZETÉS EGYES TERÜLETEI CRM-rendszerek értékelése és felépítése Bármerre tekintünk a verseny egyre élesebb. A vállalatok nagy feladat előtt állnak: régi ügyfeleiket meg kell tartaniuk, és újakat

Részletesebben

Minőségbiztosítás az internetes áruházaknál

Minőségbiztosítás az internetes áruházaknál Minőségbiztosítás az internetes áruházaknál Mecséri Ildikó kereskedelmi és minőségirányítási vezető ebolt Kft Minőségirányítás Kinek hasznos a minőségirányítás? Egy bizonyos méret felett fontos A nagy

Részletesebben

Biztonsági osztályba és szintbe sorolás, IBF feladatköre

Biztonsági osztályba és szintbe sorolás, IBF feladatköre Biztonsági osztályba és szintbe sorolás, IBF feladatköre Angyal Adrián vezető szakértő 2013. évi L. törvény: az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról IBTv. vagy 50-es törvény

Részletesebben

A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ ÉS/VAGY A FOGYATÉKKAL ÉLŐ TANULÓK RÉSZVÉTELE A SZAKKÉPZÉSBEN SZAKPOLITIKAI TÁJÉKOZTATÓ

A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ ÉS/VAGY A FOGYATÉKKAL ÉLŐ TANULÓK RÉSZVÉTELE A SZAKKÉPZÉSBEN SZAKPOLITIKAI TÁJÉKOZTATÓ A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ ÉS/VAGY A FOGYATÉKKAL ÉLŐ TANULÓK RÉSZVÉTELE A SZAKKÉPZÉSBEN SZAKPOLITIKAI TÁJÉKOZTATÓ Szakpolitikai kontextus A nemzetközi adatok azt mutatják, hogy a fogyatékkal élő, valamint

Részletesebben

Projektmenedzsment sikertényezők Információ biztonsági projektek

Projektmenedzsment sikertényezők Információ biztonsági projektek Projektmenedzsment sikertényezők Információ biztonsági projektek A Project Management Institute (PMI, www.pmi.org) részletesen kidolgozott és folyamatosan fejlesztett metodológiával rendelkezik projektmenedzsment

Részletesebben

Pályázati adatlap. Alapadatok

Pályázati adatlap. Alapadatok Pályázati adatlap Kérjük, töltse ki a részvételi nyilatkozatot és a kérdőívet. A 250, illetve 1000 főnél többet foglalkoztató pályázók számára a kiegészítő kérdéseket ( Csak 250/1000 főnél többet foglalkoztató

Részletesebben

A évi dolgozói elégedettség-mérés eredményeinek rövid összefoglalója

A évi dolgozói elégedettség-mérés eredményeinek rövid összefoglalója A 2012. évi dolgozói elégedettség-mérés eredményeinek rövid összefoglalója készítette: Humánpolitikai és Szervezetfejlesztési Igazgatóság 2012. december 2/8 Bevezetés Az elmúlt évhez hasonlóan a Humánpolitikai

Részletesebben

A pedagógus önértékelő kérdőíve

A pedagógus önértékelő kérdőíve A pedagógus önértékelő kérdőíve Kérjük, gondolja végig és értékelje, hogy a felsorolt állítások közül melyik milyen mértékben igaz. A legördülő menü segítségével válassza a véleményét tükröző értéket 0

Részletesebben

Terméktámogató asszisztens 2008

Terméktámogató asszisztens 2008 Terméktámogató asszisztens 2008 1. A cég bemutatása Szoftvert termék fejlesztő cég, amely réspiacra szállít prémium minőségű termékeket és nemzetközi piacra értékesít. A versenytársainkat azzal győzzük

Részletesebben

Impact fókusz hogyan változik valójában az érintettek élete a hétköznapokban? Theory of change

Impact fókusz hogyan változik valójában az érintettek élete a hétköznapokban? Theory of change Impact fókusz hogyan változik valójában az érintettek élete a hétköznapokban? Theory of change Civil Support Nonprofit Kft. Társadalmi vállalkozásként civilek, társadalmi vállalkozások hatásnövelésén dolgozunk

Részletesebben

ÜGYVITELI UTASÍTÁS A PANASZOK ÉS VISSZAJELZÉSEK KEZELÉSÉRŐL ÉS A FELHASZNÁLÓI ELÉGEDETTSÉG VIZSGÁLATÁNAK RENDJÉRŐL

ÜGYVITELI UTASÍTÁS A PANASZOK ÉS VISSZAJELZÉSEK KEZELÉSÉRŐL ÉS A FELHASZNÁLÓI ELÉGEDETTSÉG VIZSGÁLATÁNAK RENDJÉRŐL KIEMELKEDŐEN KÖZHASZNÚ FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNY 4087 HAJDÚDOROG, NÁNÁSI U. 4. ÜGYVITELI UTASÍTÁS A PANASZOK ÉS VISSZAJELZÉSEK KEZELÉSÉRŐL ÉS A FELHASZNÁLÓI ELÉGEDETTSÉG VIZSGÁLATÁNAK RENDJÉRŐL Ezen utasítás

Részletesebben

Szakmai tanácskozás. Szakmai továbbképzési rendszer fejlesztése. Salgótarján, 2008 december 16.

Szakmai tanácskozás. Szakmai továbbképzési rendszer fejlesztése. Salgótarján, 2008 december 16. Szakmai tanácskozás Szakmai továbbképzési rendszer fejlesztése Salgótarján, 2008 december 16. Szakmai továbbképzési rendszer fejlesztése Minőségbiztosítás jelentősége a Készítette: Dr. Mikli Éva PTE Szociális

Részletesebben

NEMZETI PARLAMENT INDOKOLÁSSAL ELLÁTOTT VÉLEMÉNYE A SZUBSZIDIARITÁSRÓL

NEMZETI PARLAMENT INDOKOLÁSSAL ELLÁTOTT VÉLEMÉNYE A SZUBSZIDIARITÁSRÓL EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019 Jogi Bizottság 2.7.2014 NEMZETI PARLAMENT INDOKOLÁSSAL ELLÁTOTT VÉLEMÉNYE A SZUBSZIDIARITÁSRÓL Tárgy: a brit alsóháznak indokolással ellátott véleménye a be nem jelentett munkavégzés

Részletesebben

dr. Boda Boglárka október 26. Témafelvetés Miért kell foglalkoznunk a munkavállalói elkötelezettséggel?

dr. Boda Boglárka október 26. Témafelvetés Miért kell foglalkoznunk a munkavállalói elkötelezettséggel? dr. Boda Boglárka 2016. október 26. Témafelvetés Miért kell foglalkoznunk a munkavállalói elkötelezettséggel? Miért van az, hogy bizonyos emberek ugyanabba az irányba húznak munkájukkal, mint munkáltatójuk,

Részletesebben

A sárospataki Nagykönyvtár dolgozói elégedettségi mérése 2014

A sárospataki Nagykönyvtár dolgozói elégedettségi mérése 2014 A sárospataki Nagykönyvtár dolgozói elégedettségi mérése 2014 A kérdőívet kitöltők nemek szerinti megoszlása A dolgozók életkora szerinti megoszlás: életkor fő százalék 26 1 8,3 29 1 8,3 35 1 8,3 40 1

Részletesebben

Képzési összefoglaló Fonyód Város Polgármesteri Hivatalánál tartott tréningekről ÁROP -1.A.2/A-2008-0080

Képzési összefoglaló Fonyód Város Polgármesteri Hivatalánál tartott tréningekről ÁROP -1.A.2/A-2008-0080 Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 mail@bkf.hu Képzési összefoglaló Fonyód Város Polgármesteri Hivatalánál tartott tréningekről ÁROP -1.A.2/A-2008-0080

Részletesebben

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik.

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik. Activity Plan A program fő pillérét a cégvezetővel folytatott szakértői konzultáció adja, melynek tartalma minden esetben cégspecifikus és személyre szabott. A Human Map szakértői számára a programban

Részletesebben

Üzletmenet-folytonosság és katasztrófa helyzet kezelés (Honnan indultunk, miért változtunk, hova tartunk?)

Üzletmenet-folytonosság és katasztrófa helyzet kezelés (Honnan indultunk, miért változtunk, hova tartunk?) Üzletmenet-folytonosság és katasztrófa helyzet kezelés (Honnan indultunk, miért változtunk, hova tartunk?) Év indító IT szakmai nap - PSZÁF Budapest, 2007.01.18 Honnan indultunk? - Architektúra EBH IT

Részletesebben

Hogyan válasszunk rendszergazdát?

Hogyan válasszunk rendszergazdát? Hogyan válasszunk rendszergazdát? Milyen szempontok alapján hozzunk döntést, ha el akarjuk kerülni az esetleges buktatókat? Kiadás: 2012/02 Készítette: Tamás Bence, itvezeto.hu Copyright 2012 Tamás Bence

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban. Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap február 13.

Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban. Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap február 13. Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap 2019. február 13. Az elektronikus ügyintés kiterjesztésének célja: a szervek és ügyfelek adminisztratív

Részletesebben

~ Teljeskörű otthon modernizáció ~ Egys z e r ű ség. Kén ye l e m. Biztonság. Cégbemutató InfoEconomic Informatikai és Szolgáltató Kft.

~ Teljeskörű otthon modernizáció ~ Egys z e r ű ség. Kén ye l e m. Biztonság. Cégbemutató InfoEconomic Informatikai és Szolgáltató Kft. ~ Teljeskörű otthon modernizáció ~ Egys z e r ű ség. Kén ye l e m. Biztonság. Cégbemutató 2018. InfoEconomic Informatikai és Szolgáltató Kft. Rólunk: A tulajdonos 2013-ban alapította a vállalkozást. Az

Részletesebben

Betegelégedettségi vizsgálatok helye az alapellátásban

Betegelégedettségi vizsgálatok helye az alapellátásban Betegelégedettségi vizsgálatok helye az alapellátásban Prof. Dr. Varga Albert, Prof. Dr. Hajnal Ferenc, Dr. Nagyvári Péter, Dr. Ágoston Gergely SZTE ÁOK Családorvosi Intézet Kihívások az intézményes eü-ben

Részletesebben

Az ITIL egyszeruen. avagy. híd

Az ITIL egyszeruen. avagy. híd Az ITIL egyszeruen avagy híd 1 A piaci megatrend millió USD 300 Üzemeltetés (outsourcing) Üzembeállítás és támogatás 200 Alkalmazáskészítés Rendszer- és hálózatintegrálás 100 Informatikai tanácsadás és

Részletesebben

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ...

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ... KÉRDŐÍV SZÁMA... Kérdőív A nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan Romániában is általánossá vált, hogy egyes üzleti problémával a vállalatok Önökhöz fordulnak. A tanácsadás a professzionális szolgáltató piac

Részletesebben

hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Google AdWords ügynökség kiválasztása:

hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Google AdWords ügynökség kiválasztása: Google AdWords ügynökség kiválasztása: hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Még több hasznos info» www.klikkmarketing.hu Google AdWords ügynökség kiválasztása:

Részletesebben

Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások

Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások Az ITSource Kft. célja ügyfelei költséghatékony és rugalmas kiszolgálása. Cégünk olyan hosszú távú együttműködés megvalósítására törekszik, melynek során

Részletesebben

ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp

ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp Ügyfélkapcsolat fejlesztése ALITER = másképpen Alapítva: 2004. Ügyfélkapcsolati Fejlesztő Központ programja a minőségi ügyfélkapcsolatokért

Részletesebben

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 037326 Intézményvezető neve: Takácsné Tóth Alice Noémi Intézményvezető oktatási azonosítója: 76215132822

Részletesebben

ComFit Kft. részére végzett

ComFit Kft. részére végzett Mobil: +36-2/9252-193 ComFit Kft. részére végzett Farmakovigilanciai irodalomfigyelés - Megbízói elégedettség mérő kérdőív 215. A kérdőív zárásának időpontja: 215.3.26. A kiküldött kérdőívek száma: 35

Részletesebben

A Hivatal érvényben lévő alábbi dokumentumok létrehozása, szinkronizálása szükséges

A Hivatal érvényben lévő alábbi dokumentumok létrehozása, szinkronizálása szükséges Informatikai Biztonsági feladatok: Fizikai biztonsági környezet felmérése Logikai biztonsági környezet felmérése Adminisztratív biztonsági környezet felmérése Helyzetjelentés Intézkedési terv (fizikai,

Részletesebben

Képesség. Beszámoló Verify képességtesztek eredményéről. Név Mr. Jelölt. Dátum.

Képesség. Beszámoló Verify képességtesztek eredményéről. Név Mr. Jelölt. Dátum. Képesség Beszámoló Verify képességtesztek Név Mr. Jelölt Dátum www.ceb.shl.com Beszámoló képességtesztek Ez a képességteszt-jelentés Mr. Jelölt Verify képességteszten szerzett pontszámát mutatja meg. Nem

Részletesebben

Külső partneri elégedettség felmérés 2013.

Külső partneri elégedettség felmérés 2013. Munkaügyi Központja Iktatószám: VAM/01/473-16/2013. Külső partneri elégedettség felmérés 2013. 2010-ben az MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszer bevezetése kapcsán kidolgozásra került egy új

Részletesebben

A siker titka a panaszos ügyfél és ahogyan bánnak vele!

A siker titka a panaszos ügyfél és ahogyan bánnak vele! A siker titka a panaszos ügyfél és ahogyan bánnak vele! A szabályzat elkészítésével az volt a célunk, hogy a tevékenységeink során keletkező, a követelményeknek nem megfelelő szolgáltatások azonosíthatóak,

Részletesebben

TANÍTÓK ELMÉLETI ÉS MÓDSZERTANI FELKÉSZÍTÉSE AZ ERKÖLCSTAN OKTATÁSÁRA CÍMŰ 30 ÓRÁS PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZŐ PROGRAM

TANÍTÓK ELMÉLETI ÉS MÓDSZERTANI FELKÉSZÍTÉSE AZ ERKÖLCSTAN OKTATÁSÁRA CÍMŰ 30 ÓRÁS PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZŐ PROGRAM E4/VI/2/2012. TANÍTÓK ELMÉLETI ÉS MÓDSZERTANI FELKÉSZÍTÉSE AZ ERKÖLCSTAN OKTATÁSÁRA CÍMŰ 30 ÓRÁS PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZŐ PROGRAM ELÉGEDETTSÉGI KÉRDŐÍVEINEK ÖSSZEGZÉSE Tanfolyam időpontja: 2012. október 12

Részletesebben

EURÓPAI BIZOTTSÁG III. MELLÉKLET ÚTMUTATÓ A PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁSHOZ

EURÓPAI BIZOTTSÁG III. MELLÉKLET ÚTMUTATÓ A PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁSHOZ Ref. Ares(2018)3022244-08/06/2018 EURÓPAI BIZOTTSÁG KOMMUNIKÁCIÓS FŐIGAZGATÓSÁG EURÓPAI BIZOTTSÁG MAGYARORSZÁGI KÉPVISELETE III. MELLÉKLET ÚTMUTATÓ A PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁSHOZ E dokumentum célja, hogy

Részletesebben

Karbantartási és diagnosztikai adatmenedzselő rendszer (KarMen)

Karbantartási és diagnosztikai adatmenedzselő rendszer (KarMen) Karbantartási és diagnosztikai adatmenedzselő rendszer (KarMen) Görgey Péter, Németh Bálint Siófok, 2009. október 15. I. Peremfeltételek (1) Zöldmezős beruházások, felújítások beszűkülése, válság OVIT

Részletesebben

GÁZKÖZÖSSÉG KUTATÁS. 2012. október

GÁZKÖZÖSSÉG KUTATÁS. 2012. október GÁZKÖZÖSSÉG KUTATÁS 2012. október A kutatás kutatásról céljai A kutatás céljai - a tagok Gázközösséggel kapcsolatos elvárásai és azok teljesülése - rendezvények megítélése - a Gázközösség pályázatai -

Részletesebben

Értékelés a BUS programhoz elkészült termékek magyar változatáról Készítette: Animatus Kft. Jókay Tamás január 07.

Értékelés a BUS programhoz elkészült termékek magyar változatáról Készítette: Animatus Kft. Jókay Tamás január 07. Értékelés a BUS programhoz elkészült termékek magyar változatáról Készítette: Animatus Kft. Jókay Tamás 2011. január 07. Tartarlom Guide book,,...3 Trainer s slides,,...4 Trainer s handbook,,...5 CD,,...6

Részletesebben

Smart Destination. Szentgotthárd,

Smart Destination. Szentgotthárd, Smart Destination Szentgotthárd, 2017.05.22 Ami ma nem smart, az nem igazán sexy Smart City koncepció A helyi lakosság életminőségének javítását szolgálja egy-egy település innovatív, jórészt digitális

Részletesebben

MINDENNAPOS TESTNEVELÉS ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEI. 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE

MINDENNAPOS TESTNEVELÉS ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEI. 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE MINDENNAPOS TESTNEVELÉS ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEI 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV ÉRTÉKELÉSE Tanfolyam képzési időtartama: 2015. január 22-23-24. (30 óra elméleti és

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT I.) Általános rendelkezés Szabályzatunk célja, hogy a Pomázi Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár, a könyvtár funkcióinak és a minőségbiztosítási rendszerének figyelembe vételével

Részletesebben

Ügyfélelégedettségi vizsgálat eredményei. 5. oldal

Ügyfélelégedettségi vizsgálat eredményei. 5. oldal 2008 2010 1. oldal Összegyűjteni azokat a stratégiai törekvéseket illetve változásokat (külső belső), amelyek fejlesztési igényeket generálnak vezetői szinten és az értékesítésben Meghatározni azokat a

Részletesebben

Tanulmány az önkormányzat ügyfélközpontúvá történő átalakítására

Tanulmány az önkormányzat ügyfélközpontúvá történő átalakítására Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/B-2008-0016 Tanulmány az önkormányzat ügyfélközpontúvá történő átalakítására Budapest Főváros XVI.

Részletesebben

Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél A szolgáltatás átfogó és operatív célja A Pro-Team Nonprofit Kft. rehabilitációs akkreditált foglalkoztató, ahol több mint 2000 fő megváltozott

Részletesebben

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/2008-0018 13. részfeladat Pályázati kiírás 22. területe Szervezeti és informatikai megoldások a hálózatok létrehozására, illetve a

Részletesebben

Az információbiztonság-tudatosság vizsgálata a magyar üzleti- és közszférában

Az információbiztonság-tudatosság vizsgálata a magyar üzleti- és közszférában Az információbiztonság-tudatosság vizsgálata a magyar üzleti- és közszférában Dr. Sasvári Péter egyetemi docens Som Zoltán biztonsági szakértő, oktató - Budapest, 2014. szeptember 24. 1 Pár mottó A szabály

Részletesebben

ÖFFK II. projekt keretében megvalósítandó koordinációs kutatás workshop sorozata. Makó

ÖFFK II. projekt keretében megvalósítandó koordinációs kutatás workshop sorozata. Makó ÖFFK II. projekt keretében megvalósítandó koordinációs kutatás workshop sorozata Makó 2016.11.22. Tartalom 1. Kutatás keretei 2. Módszertan a mai munkához 3. Megyei workshop eredményeinek összefoglalója

Részletesebben

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. május 26-i ülésére Saád Tamás, Dr. Peredi Katalin Szervezetfejlesztési

Részletesebben

Facebook karácsony a magyar kkv-knál

Facebook karácsony a magyar kkv-knál Facebook karácsony a magyar kkv-knál Kutatás összefoglaló 2017.12.06. RG Stúdió Kft. Sűrű éve volt a Facebooknak 2017-ben. Megújult a küldetése, közel 150 millió új emberrel bővült a felhasználói kör,

Részletesebben

Elégedettség DEM 2018 BGK (dem_2018_bgk) Válaszadók száma = 52. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

Elégedettség DEM 2018 BGK (dem_2018_bgk) Válaszadók száma = 52. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Elégedettség, DEM 08 BGK Elégedettség DEM 08 BGK (dem_08_bgk) Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus

Részletesebben

MKVK PTT Tagozatának december 9-i rendezvényén. elhangzott előadás

MKVK PTT Tagozatának december 9-i rendezvényén. elhangzott előadás Az átláthatósági jelentések elkészítése és közzététele MKVK PTT Szakmai rendezvény 2010. December 9. Puskás István 1 Bevezetés Tartalom Miért hasznos az átláthatósági jelentés? Szabályozási előírások Az

Részletesebben

Debreceni Egyetem Debrecen Az oktatói munka hallgatói véleményezésének szabályzata

Debreceni Egyetem Debrecen Az oktatói munka hallgatói véleményezésének szabályzata Debreceni Egyetem Debrecen Az oktatói munka hallgatói véleményezésének szabályzata Debrecen, 2000. június 29. Az oktatói munka hallgatói véleményezésének szabályzata I. Általános rendelkezések 1. (1) A

Részletesebben

ComFit Kft. részére végzett Farmakovigilanciai irodalomfigyelés - Megbízói elégedettség mérő kérdőív 2013. február 11.

ComFit Kft. részére végzett Farmakovigilanciai irodalomfigyelés - Megbízói elégedettség mérő kérdőív 2013. február 11. ComFit Kft. részére végzett Farmakovigilanciai irodalomfigyelés - Megbízói elégedettség mérő kérdőív 2013. február 11. Kiküldött kérdőívek száma: 35. A kimutatás a kitöltött kérdőívek adatait tartalmazza

Részletesebben

ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság Hatályos: 2013. május 29. ArteusCredit Zrt. 1134 Budapest, Róbert K. krt. 59., Telefon: 06/1 814 2179 1 Az ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a 365 365 A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a tökéletesre való törekvésünket: Legyen a partnerünk,

Részletesebben

Ellenőrző lista: Útmutató képzési stratégia kiválasztásához kis- és közepes vállalkozások számára

Ellenőrző lista: Útmutató képzési stratégia kiválasztásához kis- és közepes vállalkozások számára Ellenőrző lista: Útmutató képzési stratégia kiválasztásához kis- és közepes vállalkozások számára A kis és közepes vállalkozások számára rendkívül fontos, hogy kompetenciákon alapuló humán erőforrás rendszert

Részletesebben

Vállalati folyamatok támogatása ELO-val Beszerzés management

Vállalati folyamatok támogatása ELO-val Beszerzés management Vállalati folyamatok támogatása ELO-val Beszerzés management Leitereg Miklós junior tanácsadó Budapest, 2011. október 4. A PREZENTÁCIÓ CÉLJA A prezentáció célja A beszerzési folyamat áttekintése ELO technikák

Részletesebben

Mohamed Aida* 58% 27% 42% EGYÉNI STRESSZLELTÁRA. (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT SZOKÁSOK /JELLEMZŐK

Mohamed Aida* 58% 27% 42% EGYÉNI STRESSZLELTÁRA. (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT SZOKÁSOK /JELLEMZŐK Mohamed Aida* EGYÉNI STRESSZLELTÁRA (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK 100-66% 65-36% 35-0% 27% EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT 0-35% 36-65% 66-100% 42% SZOKÁSOK /JELLEMZŐK 0-35% 36-65% 66-100% 58% Cégnév:

Részletesebben

SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009.

SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009. Tamási Város Polgármesteri Hivatala SWOT analízis SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009. SZEMPONTOK A kérdések megválaszolásához 1. VEZETÉS A vezetés szerepe a hivatali küldetés

Részletesebben

Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői

Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői Rabi Ákos 2014.02.18. Tartalom 1. Problémafelvetés Informatikai projekteredmények elfogadottsága 2. Informatikai projektek sikertényezői 3. Szoftverek

Részletesebben

Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni

Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni DrivePro Life Cycle szolgáltatások Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni Optimális működés a legelső naptól drives.danfoss.hu/services/drivepro-services

Részletesebben

Segítünk elkerülni a vitákat és a visszaterheléseket.

Segítünk elkerülni a vitákat és a visszaterheléseket. Segítünk elkerülni a vitákat és a visszaterheléseket. Néha megeshet, hogy probléma merül fel egy megrendeléssel kapcsolatban. Praktikus útmutatónkkal azonban elkerülheti a vitákat és a visszaterheléseket.

Részletesebben

Mit tapasztalt elemér?

Mit tapasztalt elemér? Mit tapasztalt elemér? Országos oktatási IKT helyzetkép Informatika Szakmaiság - Eredményesség ISZE, Budapest, 2011. március 5. TÁMOP-3.1.1-08/1-2008-0002 Ki is az az elemér? Az OFI-ban, a TÁMOP keretei

Részletesebben

Hogyan lehet sikeres LIFE környezetvédelmi pályázatunk? Elvárások és tapasztalatok Brüsszelből

Hogyan lehet sikeres LIFE környezetvédelmi pályázatunk? Elvárások és tapasztalatok Brüsszelből Hogyan lehet sikeres LIFE környezetvédelmi pályázatunk? Elvárások és tapasztalatok Brüsszelből Szijártó Ágnes Környezetfejlesztési Főosztály LIFE Környezet és Erőforrás-hatékonyság Tréning, 2017. május

Részletesebben

Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./

Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./ Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./ Kivonat a Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft. Stratégiai műhelymunkáról szóló visszajelző

Részletesebben

Dióhéjban a fogyasztásszabályozásról

Dióhéjban a fogyasztásszabályozásról Dióhéjban a fogyasztásszabályozásról Bevétel generálása a vállalkozás energiatermelő berendezéseivel Terméksorozat 2017. szeptember A fogyasztásszabályozásban (DSR) rejlő erő Energia a teljesítményhez

Részletesebben

HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A

HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A MUNKATÁRSAK BEVÁLÁSA? A BELSŐ ÉRTÉKELŐ KÖZPONT MÓDSZEREI ÉS S BEVÁLÁSVIZSG SVIZSGÁLATA Budapest, 2010.03.25. PSZE HR Szakmai nap Előadó: Besze Judit BÉK módszergazda. 1/28 BEVÁLÁS

Részletesebben

Önértékelési rendszer

Önértékelési rendszer Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24. Felnőttképzési engedély szám: E-000116/2014. Önértékelési rendszer Hatályba lép:

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások.

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások. CÉGBEMUTATÓ Emberközpontú üzleti megoldások. A Viapan Group tíz üzletágával Magyarország meghatározó humánerőforrás-szolgáltatója. Cégcsoportunk komplex és egyedülállóan innovatív szolgáltatás nyújt, amelynek

Részletesebben

ITIL SZIMULÁCIÓ ÜZLETI ELŐNY, HATÉKONY TANULÁS, JÁTÉK ÉS SZÓRAKOZÁS EGYBEN!

ITIL SZIMULÁCIÓ ÜZLETI ELŐNY, HATÉKONY TANULÁS, JÁTÉK ÉS SZÓRAKOZÁS EGYBEN! ITIL SZIMULÁCIÓ ÜZLETI ELŐNY, HATÉKONY TANULÁS, JÁTÉK ÉS SZÓRAKOZÁS EGYBEN! G2G3 Polestar ITSM IT szolgáltatás menedzsment szimulációs játék és erre épülő ITIL oktatási megoldások 1 ITIL SZIMULÁCIÓ - ÜZLETI

Részletesebben

ISO 9001:2015 ÉS ISO 14001:2015 FELKÉSZÜLT A VÁLTOZÁSOKRA? Move Forward with Confidence

ISO 9001:2015 ÉS ISO 14001:2015 FELKÉSZÜLT A VÁLTOZÁSOKRA? Move Forward with Confidence ISO 9001:2015 ÉS ISO 14001:2015 FELKÉSZÜLT A VÁLTOZÁSOKRA? Move Forward with Confidence MI AZ, AMI ÚJ AZ ISO 9001:2015-BEN ÉS AZ ISO 14001:2015-BEN? ÜZLETORIENTÁLTABB KULCSSZAVAK VEZETŐI KÉPESSÉG ÉS ELKÖTELEZETTSÉG

Részletesebben

Olvass. Tanulj. Vidd magaddal.

Olvass. Tanulj. Vidd magaddal. ELTE Reader Olvass. Tanulj. Vidd magaddal. Az ELTE Eötvös Kiadó a tudományegyetem intézményi könyvkiadója. Könyvkiadóként keressük azokat a lehetőségeket, amelyek a digitális publikálásban rejlenek. Egyetemi

Részletesebben

PROJEKTTERV HÁLÓZATOK A HÉTKÖZNAPI ÉLETBEN

PROJEKTTERV HÁLÓZATOK A HÉTKÖZNAPI ÉLETBEN PROJEKTTERV HÁLÓZATOK A HÉTKÖZNAPI ÉLETBEN A kitöltéshez mintaként szolgálnak a Digitális Témahétre készült mintaprojektek, melyek a Digitális Témahét honlapjának Tudásbázisában érhetők el. ALAPADATOK

Részletesebben

HR Hatékonyság Audit

HR Hatékonyság Audit HR Hatékonyság Audit HR Hatékonyság Audit mi ez és miért van erre szükségünk? A felsővezetés még mindig bizonytalan az emberi tőkébe történő befektetések megtérülésével kapcsolatban, ismétlődő igény részükről,

Részletesebben

Képzési beszámoló június - július

Képzési beszámoló június - július 2014. június - július Képzési beszámoló A TÁMOP-2.2.2-12/1-2012-0001 azonosítószámú A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése című kiemelt projekt keretén belül megvalósuló Pályaorientációs

Részletesebben

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító INFORMATIKAI ÉS ÜZLETI TANÁCSADÁS RENDSZERINTEGRÁCIÓ HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK RENDSZERTÁMOGATÁS OUTSOURCING VIRTUALIZÁCIÓ IP TELEFONRENDSZEREK A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító A-Net

Részletesebben

IT Szolgáltatás Menedzsment az oktatási szektorban - 90 nap alatt költséghatékonyan

IT Szolgáltatás Menedzsment az oktatási szektorban - 90 nap alatt költséghatékonyan IT Szolgáltatás Menedzsment az oktatási szektorban - 90 nap alatt költséghatékonyan Bácsi Zoltán Bedecs Szilárd Napirend Közép Európai Egyetem (CEU) bemutatása IT stratégia kialakítása Változás előtt Termék

Részletesebben

IT ügyfélszolgálat és incidenskezelés fejlesztése az MNB-nél

IT ügyfélszolgálat és incidenskezelés fejlesztése az MNB-nél IT ügyfélszolgálat és incidenskezelés fejlesztése az MNB-nél Molnár László MNB, ITIL Projektvezető Fábián János ICON Professional Services Vezérfonal Az MNB IT működése, a SIP kiváltó okai A projekt módszereinek

Részletesebben

Hatékonyságnövelő program

Hatékonyságnövelő program Hatékonyságnövelő program LARSKOL Tanácsadók 1165 BUDAPEST, FARKASFA U. 21. +3620 931 7979 +3620 329 2651 email: info@larskol.hu web: www.larskol.hu Hatékonyságnövelés - költségcsökkentés A gazdasági környezet

Részletesebben

III. 3. Egységes módszertani mérés az integritás helyzetéről (integritás menedzsment értékelő lap)

III. 3. Egységes módszertani mérés az integritás helyzetéről (integritás menedzsment értékelő lap) A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 0. évi integritásjelentése III.. Egységes módszertani mérés az integritás helyzetéről (integritás menedzsment értékelő lap) Az integritás menedzsment táblázat

Részletesebben

FELHÍVÁS ELŐADÁS TARTÁSÁRA

FELHÍVÁS ELŐADÁS TARTÁSÁRA FELHÍVÁS ELŐADÁS TARTÁSÁRA A FELSŐOKTATÁS NEMZETKÖZIESÍTÉSÉNEK AKTUÁLIS KÉRDÉSEI MILYEN LESZ AZ EURÓPAI FELSŐOKTATÁS 2020 UTÁN? KITEKINTÉSSEL A KÖZÉP-EURÓPAI TÉRSÉGRE Budapest, 2019. június 5. A Tempus

Részletesebben

BEVEZETÉS AZ ELŐADÁS BETEKINTÉST AD A HATÓSÁG SZÉLESSÁV-MÉRŐ PROGRAMJÁBA. 2012.10.16. 2

BEVEZETÉS AZ ELŐADÁS BETEKINTÉST AD A HATÓSÁG SZÉLESSÁV-MÉRŐ PROGRAMJÁBA. 2012.10.16. 2 2 BEVEZETÉS AZ NEMZETI MÉDIA-ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG ELKÖTELEZETT A SZÉLESSÁVÚ SZOLGÁLTATÁSOK ELTERJEDÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSÉBEN, A FOGYASZTÓI TUDATOSSÁG NÖVELÉSÉBEN. A FOGYASZTÓ ÁLTALÁBAN GYAKRAN AZ ISMERETEK

Részletesebben

Angol nyelvű kommunikációs munkatárs 2008

Angol nyelvű kommunikációs munkatárs 2008 Angol nyelvű kommunikációs munkatárs 2008 1. A cég bemutatása Szoftvert termék fejlesztő cég, amely réspiacra szállít prémium minőségű termékeket és nemzetközi piacra értékesít. A versenytársainkat azzal

Részletesebben