Használati utasítás webtermeinkhez. Moderátorok számára. Magyarwebkonferencia.hu

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Használati utasítás webtermeinkhez. Moderátorok számára. Magyarwebkonferencia.hu"

Átírás

1 Használati utasítás webtermeinkhez Moderátorok számára Magyarwebkonferencia.hu

2 Gyors áttekintés A webkonferencia szolgáltatás Windows, Linux, MAC rendszereken használható, egy FLASH képes böngészőben (Mozilla, Chrome, Explorer, Opera, Safari) működik, nem kell letölteni, telepíteni programot vagy alkalmazást. Ipad,Iphone,Android rendszereken nem érhető el, mert ezeken az eszközökön a flash nem megfelelően ámogatott. Magyar nyelvű ügyfélszolgálatunk elérhető 6-22 óra között, állunk rendelkezésére! Segítséget nyújtunk a használatban, előkészületekben, problémamegoldásban, műszaki hiba elhárításában / Két konferencia szoftver közül választhat: Régebbi szoftverünk egy robosztus, immár 5 éve üzemel, akár 1000 fős webináriumot is megbízhatóan kiszolgáló program. Az új szoftverünket elsősorban videós csoportmunkákhoz (1-25 fő) és kis webináriumokhoz (150 főig) ajánljuk. (webinárium ahol néhány előadó beszél nagyszámú hallgatóságnak)

3 Rendszerigény A konferencián való részvételhez nincs szükség különleges képességű számítógépre, a 2005 után gyártott PC-ken, Mac-on megbízhatóan használható. A számítógép képességei, futó programok nagyban befolyásolják a működést (terhelés, sávszélesség). Webkamera nem feltétel, de hasznos ha van. A kamera képességei meghatározzák az elérhető képminőséget. Minél jobb, nagyobb képet akar közvetíteni, annál nagyobb internet sávszélességre lesz szüksége pl.: 160x240px képméret egy 5MBps ADSL vonalon még megfelelő minőségben közvetíthető. Javasolt a fejbeszélő (fejhallgató) használata, így a mikrofonba nem jut vissza zavaró hang. A beépített mikrofon (laptop) kerülendő, mert sok háttérzajt (pl. ventilátor hangja) szedhet össze. a FLASH számára engedélyezni a mindenkori konferencia szervert (felugró ablak) Hálózatban (tűzfal, proxy) a 80, 443, 1935, as portok elérhetősége Legalább 512/64 kbps, javasolt 5/1 Mbps internet sávszélesség, megbízható internet kapcsolat. Képernyő megosztási üzemmódokban, webkamera alkalmazásakor jelentősen megnőhet a sávszélesség igény feltöltési irányban, ami akadozáshoz vezethet!

4 Regisztráció, belépés 1, Regisztráció 2, Kap egy üdvözlő t, benne fontos adatai, ezt mentse el. 3, Lépjen be a választott felhasználó nevével, jelszóval:

5 Belépés után 1, Terem aktiválása: 2, A terem kész. Kattintson az Alkalmazásaim menüpontra:

6 Alkalmazásaim menüben van az összes eszköz amit használhat Itt látja azokat az eszközöket amelyeket még a webterem mellé kapott és használhat. - webkonferencia terem melyet a következő dián testre szabunk, - eseménynaptár ha kitölti akkor a főoldalon látható a konferenciája, (plusz reklám) - dokumentum tár ahová feltöltheti a dokumentumait, video és hang anyagait, majd megoszthatja, letölthetővé teheti mások számára. (TIPP: tegye fizetőssé tanfolyamát, előadását). Prezentációs célra is használhatja a konferencia szobában. - statisztika a konferenciák látogatásáról. Adatokat gyűjthet a belépőktől pl.: kitől értesült az előadásról, mi az érdeklődési köre...stb. - Levelező lista melyen gyűjtheti a konferencia érdeklődőit, értesítőket küldhet az előadások előtt, vagy személyes üzenetet a feliratkozóknak. Lépjen a webkonferencia alkalmazásba

7 ÚJ és régebbi webterem, két szoftver közül választhat Mégegyszer: Új és régi terem között jelentős különbség csupán abban van, hogy milyen eszközről szeretne kommunikálni mekkora tömegnek. - Új terem: Ha a hallgatósághoz videós összeköttetés kell, videós csoportmunkát tart 150 főig akkor ezt válassza. Mikrofon, kamera használatot a moderátor engedélyezi. Ha élő közvetítésben gondolkodik akkor ez az Ön terme! Üzleti megbeszélést tart akkor ez való Önnek. - Régi terem: Ha olyan előadásokat tart ahol egy-két előadó nagyobb létszámnak akár főnek ad elő vagy tart webináriumot, akkor ez a megfelelő választás. Mikrofon, és egy két kamera használatot a moderátor ad. Segítsen nekünk! TESZTELJE, HASZNÁLJA AZ ÚJ TERMET és javasolja nekünk, hogy mit hiányol még belőle. Használja, véleményezze, jelezze nekünk! Bármikor átválthat a régi terem használatára. Egy előfizetésért egy terem jár csak lehetősége van váltani ha a másikat szeretné használni.

8 Látogatók belépő oldalának testreszabása A látogatói számára az az ablak panel ahol ő be tud lépni, teljesen testreszabható! Ennek marketing ereje vagyis pénzszerző szerepe van ezért érdemes rászánni ezt a pár percet! Bal oldali fülekben a látogató belépésekor megadandó adatok bekérését állíthatja be. A jobb oldali jegyzetfüleknél saját tartalmat, leírásokat adhat a panelhez

9 Belépő oldalának testreszabása a Választó Lista fül Választó lista fülnél pl: megadhatja az előadásra belépők nevét, akik kiválasztják magukat a listából. Ezt javasoljuk pl. fizetős előadásának a létszámkövetésére. Az oldalhoz több listát is adhat, ha szükséges. pl. milyen országból lép be valaki, kinek a meghívására érkezett. A belépés pillanatában a kiválasztott adatokat statisztikailag rögzítjük, amit Ön később lekérhet a rendszerből. Lista elnevezése : ezt látják a weboldalon Jelölje meg a lista szerepét: Csak rögzítjük az adatokat Az előre meghatározott nevet kiválaszthatja a látogató és azzal lép be A látogató megadja a nevét és a listából kiválasztottat hozzá csatoljuk pl.: HU-Kovács Géza, DE-Kiss Nagy

10 Belépő oldalának testreszabása a Beviteli mező fül A Beviteli mezőben feltehet kérdéseket, hogy elemezni tudja majd a hallgatóságát. Ilyenekre gondoljon: Akár korra, városra, érdeklődési körre, tapasztalatra, vagy bármire rákérdezhet. Melyik városban lakik? Tanult-e már online? Honnan talált ránk? Vagy kérdezzen bármi mást mást csak rövidet, hogy gyorsan tudjanak a belépők válaszolni rá. Statisztikájában az adott válaszokat ezzel a Mező névvel látja majd oszlopba rendezve. Mező nevében a-za-z0-9 karaktereket használjon.. A Mező címke jelenik meg majd a belépő panelen mint feltett kérdés. Megadhatja, hogy kötelező legyen ennek kitöltése vagy opcionális.

11 Belépő oldalának testreszabása a Checkbox fül Jelölő négyzet (checkbox) segítségével igen/nem típusú kérdést tehet fel, például: -először veszek részt az előadáson -elfogadom a részvételi feltételeket -kérek próbaterméket -kérek személyes találkozót Statisztikai kimutatásában ezt a mező nevet fogja látni pl.: ASZFet elfogadta, visszahívást kér, próbaterméket kér A belépő oldalon ez lesz olvasható, pl: Az ÁSZF-et elfogadom, Visszahívást kérek, Próbaterméket kérek

12 Belépő oldalának testreszabása a Remote fül Ez a beállítás lehetővé teszi, hogy a belépő látogató által megadott adatokat elküldjük az Ön szerverének, alkalmazásának. Így akár a saját CRM rendszerébe is követni tudja a konferencia résztvevőit (pl.: reklámkampány sikeresség mérése, oktatás részvételi napló...stb.) URL, ahova az adatokat küldjük Hitelesítő kód, amit Ön állít be, ebből tudja majd, hogy a mi rendszerünk küldi az adatot Ez a funkció arra szolgál, hogy a belépési engedélyezést az Ön rendszere adja meg. Ha csak statisztikát szeretne NE jelölje be!

13 Belépő oldalának testreszabása Jobb oldali fül szerepe Ez a fül a terembe lépőknek megjelenik akkor amikor belépési adataikat adják meg. Először egy súgót látnak ami segíti őket, utána azt a tartalmat automatikusan lapozva, amit Ön ide ír. Lehet ez videó, szöveg, vagy épp a szervezők elérhetősége. Ha egyéb, az eseményhez tartozó infót akar közölni, írja ide. A rendszerben ha a telefonszámát, címét már felvitte a konferenciához, ezeket a helyettesítő mezőket használva automatikusan beíródik. A kitöltött lapokat a rendszer, az alul megadott másodpercek szerinti tempóban automatikus lapozással váltogatja.

14 . A terem beállításai A régi terem

15 A terem beállítása folytatható bármikor. Minden belépésnél ezt az ablakot látja, így a terme beállításához bármikor hozzáfér a kék Beállítások gombra kattintva. Ha elnavigál a menük között, ide bármikor visszatérhet, csak kattintson a weboldalon bal felül a Magyarország emblémára. Moderátorként a Belépés gombra kattintással nyitja meg a termet. Miután a moderátor belépett, a terem nyitva van és a látogatók is beléphetnek. Tesztelheti a szerver és az Ön számítógépe közötti kapcsolatot. Hiba esetén a teszt jelzi a problémát Demó időszak lejárata után fizessen elő a szolgáltatásra és használja akár a nap 24 órájában! Látogatói ezen a linken léphetnek be. Kiküldheti ben, weboldalon elhelyezheti...stb. A link nem változik! Moderátor beléphet ezen a linken, egy időben csak egy moderátor lehet, így ha kiadja ezt a linket, akkor erre figyelnie kell. Ha másik személy lép be moderátorként, az előzőt (pl.: Önt) kilépteti a rendszer.

16 A konferencia terem nyitása Miután bejelentkezett a weboldalunkon, kattintson a webterem Belépés gombjára. Hitelesítés, várjon! Programletöltés, (~2MB alkalmazás letöltése, internet sebességtől függően akár 2 perc!) Moderátorként sikeresen belépett a terembe, a terem mostantól van nyitva és fogadja a látogatókat. Program indítása (további adatletöltés, FLASH program elindítása) Ez függ a számítógépe és az internet képességeitől! Várjon türelemmel, akár 2 perc is lehet!

17 A konferencia terem nyitása (régi szoftver) Miután bejelentkezett a weboldalunkon, kattintson a webterem Belépés gombjára (A moderátori linkről bejelentkezés nélkül is elindíthatja a termet!) Rendszer ellenőrzése. Ha a Flash hibát jelez, FLASH playert kell telepítenie a böngészőhöz. (Internet Explorer esetén kapcsolja be a kompatibilis nézet opciót Menü(Alt+F)>Eszközök-> Kompatibilis nézet ) Moderátorként sikeresen belépett a terembe, a terem mostantól van nyitva és fogadja a látogatókat.

18 Kamera, mikrofon használata A CHROME böngészőben a média eszközök engedélyezést külön meg kell tenni! Minden böngészőben futó szoftverben a FLASH számára engedélyezni kell a kamera/mikrofon eszközhöz való hozzáférést. A konferencia program csak ez után tudja azokat működtetni! Konferencia szoftvereink eltérően vannak kialakítva, de a FLASH kezelése megegyezik. A felugró FLASH ablakban jelölje be az ALLOW feliratot, ha látszik, akkor a REMEMBER-t is. A flash beállító panel eléréséhez a flash elemen (az új szoftverben bárhol a képernyőn, a régi szoftvernél a személyes hangpaneljében lévő szürke nyelvre) kattintson a JobbEgérgombbal és válassza ki a Settings menüpontot. A flash beállító panelen válassza ki a használatos mikrofont, kamerát. Itt tesztelheti is a működését. Főleg külső webkamera, vagy laptop kiegészítő mikrofon esetén fontos a megfelelő mikrofon kiválasztása! Ha a mikrofon, kamera itt a teszten működik, a konferencia szoftvere is tudja használni.

19 Moderátori funkciók a teremben (régi szoftver) 1, Privát chat kezdeményezése a látogatóval 2, Mikrofon engedélyezése a felhasználónak (ez után tudja be/ki kapcsolni) 3, Prezentációs mód átadása, a moderálás továbbra is Önnél marad, azt bármikor visszaveheti 4, Kitilthat felhasználót a teremből 1, Képernyő megosztás bekapcsolása. Ebben a módban fényképezi a program a képernyőt és ezt továbbítja 2, Rajztábla bekapcsolása. A megjelenő vezérlőkkel sok lehetőség adódik, a rajztábla kétirányú, a látogatók is rajzolhatnak rá. Ez tiltható a 'lakat' ikonnal. 3, Prezentációhoz dokumentum feltöltése, kezelése. A prezentációs táblára a látogatók is rajzolhatnak, ez tiltható a 'lakat' ikonnal. 4, Weblapok bemutatása. A weblap bemutatásakor a látogatók elnavigálhatnak, ez tiltható a 'lakat' ikonnal, ekkor szigorúan azt látják, amit az előadó is néz. 5, Az előadó webkamerája bekapcsolva 6, Mutatja, ahogy aktív a video kapcsolat 'LIVE'. A 'STOPED', akkor le lett állítva. Újraindítható az A/V csatorna újraindítása funkcióval 7, A flash beállító elemek érhetők el pl. hangerő, kép/hang minőség... stb

20 Képernyőmegosztás használata (régi szoftver) A számítógép képernyőjének megosztásakor a rendszer fényképezi a képernyőt (1-5 kép/sec) és ezt küldi a résztvevők felé. Ezzel a módszerrel tetszőleges tartalmat tud bemutatni a konferencia teremben. A képernyőmegosztás csak az Internet Explorer (6-9) böngészőben működik, ez a követelmény csak az előadóra vonatkozik. A látogatók tetszőleges böngészőből nézhetik. 1. lépés: Kattintson a Képernyő megosztása menüre, majd a felkínálkozó ablakból töltse le a ScreenCaster plugint a számítógépére (ne futtassa, töltse le!). 2. lépés: Keresse meg a számítógépen a letöltött file-t, majd a jobb egérgombbal kattintson rá és válassza ki a Futtatás rendszergazdaként opciót. 3. lépés: A sikeres telepítés után amint a megosztásra kattint, a menüpontja fekete színű lesz, illetve a jobb alsó sarokban a tálcán egy kis ikon is jelzi, hogy aktív az üzemmód. Kikapcsoláshoz kattintson ismét a képernyőmegosztás menüpontjára.

21 Képernyőmegosztás használata (régi szoftver)

22 Képernyőmegosztás használata (új szoftver) Bármilyen eszközön elérhető a képernyő megosztási üzemmód! A használatához JAVA környezet szükséges a megosztandó számítógépen. Ha nincs telepítve a JAVA, innen letöltheti: A letöltéshez esetleg regisztráció szükséges, ennek nincs jelentősége. A JAVA környezet felhasználói oldalon ingyenesen telepíthető és használható. Kattintson a képernyő ikonra az alkalmazás indításához Engedélyezze a program futását Miután elindult az alkalmazás, többféle lehetőséget is kínál a használatához Válassza ki a letöltés és futtatás opciót

23 Képernyőmegosztás használata (új szoftver) A méretező nyilakkal válassza ki a területet, amit meg akar mutatni (kisebb=kevesebb adatátvitel) Válassza ki a közvetítés minőségét (a jobb, nagyobb internet sávszélességet igényel, javasolt a közepes)! Indítsa el/állítsa le a megosztást. Az alkalmazás nem zárul be a konferencia teremből való kilépéssel! Rögzítheti az előadást, a felvétel később letölthető lesz a szerverről a webirodájában A látogatók maguknak rendezhetik, méretezhetik a nézeti képernyőt úgy, hogy mindent lássanak. Ha bezárják a nézetet, nem tudják ismét kinyitni! A megosztás indításakor a látogatóknál megjelenik egy értesítés, ennek engedélyezésével fogadhatják a képernyőképet.

24 Média eszköz bekapcsolása (új szoftver) Kattintson a névre, megjelennek a vezérlők 1. Kattintson a ikonra. Felugrik egy média eszköz ablak, amiben kiválasztja a kamerát, mikrofont, minőségi beállításokat, illetve helyileg tesztelheti is ezeket. Ha látogatónak ad hangot, neki is ugyan ez az ablak jelenik meg ilyenkor. 2. Engedélyezze a FLASH hozzáférést! 3. Az eszközök kiválasztása után, tesztelje le saját gépén a beállításokat. Egy kis felvételt készít a rendszer, amit rögtön le is játszik. Ezt a hallgatók nem érzékelik. 4.Ha minden rendben, csatlakozzon a konferenciába a médiaeszközzel. A média panel beállításait bármikor változtathatja, használja az ikonokat!

25 Prezentációs lehetőségek (új szoftver) Lehetősége van tetszőleges dokumentum formátum használatára (pl.: képek, PDF, PowerPoint, Excell, AVI, FLV, MP4 fileok használata...stb). A rendszer megőrzi a feltöltött anyagokat és bármikor előveheti a későbbiekben. Használata nagyon egyszerű, a feltöltött fileok listájából válassza ki azt, amelyikre szüksége van, majd fogja meg az egérrel és húzza bele a rajztáblába. A rendszer ikonjai beszédesek, jól tükrözik a funkciókat. Több rajztáblát is beállíthat, lépkedhet közöttük. Közösen is dolgozhatnak rajta a látogatókkal. A rajztáblák tartalma is elmenthető a későbbi használatra. Itt adhat hozzá új fileokat Törléshez a filet húzza a kukába Az eszköztár elemeivel rajzolhat Prezentáláshoz az egérrel húzza a táblába Léptetheti a prezentációt

26 Sok sikeres konferenciát kívánunk! Magyar nyelvű ügyfélszolgálatunk elérhető 6-22 óra között, állunk rendelkezésére! Segítséget nyújtunk a használatban, előkészületekben, problémamegoldásban, műszaki hiba elhárításában /

SuliX programcsalád. Tanári kézikönyv

SuliX programcsalád. Tanári kézikönyv SuliX programcsalád Tanári kézikönyv A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel járt el, ennek ellenére nem zárható ki hibák, tévedések előfordulásat. '

Részletesebben

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az alkalmazás letöltése, belépés és regisztráció:... 2 3. A kamerakezelő

Részletesebben

WORDPRESS ALAP SMARTSECTOR ÜGYFELEKNEK Tartalomjegyzék

WORDPRESS ALAP SMARTSECTOR ÜGYFELEKNEK Tartalomjegyzék WORDPRESS ALAP SMARTSECTOR ÜGYFELEKNEK Tartalomjegyzék Szakzsargon...1 Hozzáférés a kezelői felülethez...1 Bejegyzések és oldalak szerkesztése, hozzáadása, törlése, stb...2 Szövegszerkesztési doboz...3

Részletesebben

A MOKKA szoftver telepítése és használata

A MOKKA szoftver telepítése és használata A MOKKA szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7, 8, 8.1 rendszeren Cégbírósági eljárásokban történő felhasználás esetén 1(38) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

E107 kézikönyv 2 Kezdőtől a haladó szintig

E107 kézikönyv 2 Kezdőtől a haladó szintig E107 kézikönyv 2 Kezdőtől a haladó szintig Szerkesztőség, könyv: A kézikönyv az e107 Magyarország kiadásában készült. A kézikönyv engedély nélküli terjesztése, felhasználása nem megengedett. Az első kézikönyvet

Részletesebben

INTERNETES JEGYZETTÖMB.

INTERNETES JEGYZETTÖMB. INTERNETES JEGYZETTÖMB. SZABÓ KRISZTIÁN 2013 NETNOTE.HU TARTALOM Bevezető... 2 A feladat leírása... 3 2. Rendszer egységeinek leírása... 3 2. 1. A NetNote menürendszere... 4 1 2. 2. A menük részletes leírása...

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Hálózati beállítások...24

Tartalomjegyzék. Hálózati beállítások...24 Tartalomjegyzék A készülék tulajdonságai... 4 A csomag tartalma... 4 Rendszer követelmények... 4 Bevezetés... 5 Tulajdonságok... 5 Hardware tulajdonságok... 7 Elülső oldal... 7 Hátulsó oldal... 8 Technológiák

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (v1.14) Tartalomjegyzék Telepítési útmutató... 4 Jar állományok futtatása és hozzárendelése a Java futtató környezethez... 10 Program telepítése... 11 Hálózatos telepítés

Részletesebben

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció 2014 v4.1 Integrált Felhasználói dokumentáció Fekete Prog-RAM Kft. 1992-2014 Tartalomjegyzék Bemutatkozás... 3 Cégadatok... 3 Elérhetőségek... 3 Névjegy... 3 Rendszer követelmények... 5 Javascript engedélyezése...

Részletesebben

Felhasználói szerződés a PROFITEL Kft. TAXAWIN szoftverre

Felhasználói szerződés a PROFITEL Kft. TAXAWIN szoftverre Felhasználói szerződés a PROFITEL Kft. TAXAWIN szoftverre Jelen dokumentum szerződésnek minősül a felhasználó és a PROFITEL Kft. között a TAXAWIN feldolgozó szoftver használatára. A szoftvercsomag tartalmazza

Részletesebben

SEC-CAM - AHD Megapixel Rögzítők. Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN

SEC-CAM - AHD Megapixel Rögzítők. Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN SEC-CAM - AHD Megapixel Rögzítők Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN TARTALOMJEGYZÉK 1. A termék bemutatása... 4 1.1 Termék áttekintése... 4 1.2 16102-Előlap/Hátlap... 4 1.3 4101, 8101 Előlap/Hátlap...

Részletesebben

Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató

Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató Az érintőképernyő használata A Kindle készülék használatához, könyvek, magazinok és újságok olvasásához csak néhány egyszerű lépés elsajátítására van szüksége.

Részletesebben

Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára

Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára Vakbarát tananyag Szerző: Herczeg Lajos, Mali Attila Kiadja az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány Copyright 2014. Minden

Részletesebben

IDENTIVISION ICR-H4296 és ICR-PH sorozatú DVR / IP HVR / IP NVR rögzítők

IDENTIVISION ICR-H4296 és ICR-PH sorozatú DVR / IP HVR / IP NVR rögzítők IDENTIVISION ICR-H4296 és ICR-PH sorozatú DVR / IP HVR / IP NVR rögzítők Felhasználói leírás Dokumentum verzió szám: 4.0 ICR-H4296 ICR-PH8096i ICR-PH8196i ICR-PH8296i ICR-PH16196i TARTALOMJEGYZÉK 1. Termék

Részletesebben

IDENTIVISION IIP- IP NVR rögzítők. Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN

IDENTIVISION IIP- IP NVR rögzítők. Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN IDENTIVISION IIP- IP NVR rögzítők Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN TARTALOMJEGYZÉK 1. A termék bemutatása...4 1.1 Termék áttekintése...4 2. Alapműveletek...4 2.1 Bejelentkezés...4 2.2 Plug&Play

Részletesebben

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VERZIÓ 1.0 AZ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ CÉLJA ÉS FELÉPÍTÉSE A pedagógus-szakvizsgával és tizennégy év szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógusok 2014. április

Részletesebben

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 2003 operációs rendszeren 1(25)

Részletesebben

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás DbérWIN Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió Felhasználói leírás Végfelhasználói licenc szerződés Mely létrejött egyrészről a C.A.T. Consulting Kft. (8000 Székesfehérvár, Távírda u.2/a 3.em.5.)

Részletesebben

Felhasználói leírás. A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról

Felhasználói leírás. A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról 1 Felhasználói leírás A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: 3.1 Készült: 2012. október 22. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 4 2 Általános tudnivalók a program kezeléséről:... 5 2.1 A CKB

Részletesebben

xtab-50 GPS Használati utasítás

xtab-50 GPS Használati utasítás xtab-50 GPS Használati utasítás 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Megjelenés... 1 2. Használatba vétel... 2 2.1 Az akkumulátor töltése... 2 2.2 A készülék rögzítése a tartókarral... 2 2.3 A memóriakártya használata...

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalomszolgáltatási Igazgatóság Utolsó módosítás: 2011.06.03. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen,

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalommenedzsment Üzletág Utolsó módosítás: 2011.01.05. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen, telefonos

Részletesebben

Az Interaktív Sat TV használati útmutatója

Az Interaktív Sat TV használati útmutatója Az Interaktív Sat TV használati útmutatója Tartalom Interaktív Sat TV Tartalomjegyzék Örömmel köszöntjük legújabb szolgáltatásunk, az Interaktív Sat TV előfizetői között. Kérjük, szánjon néhány percet

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ. 2014. március

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ. 2014. március FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ 2014. március Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 4 HOGYAN HASZNÁLJUK A KÖNYVET?... 4 1. MIT NYÚJT ÖNNEK A BUDAPEST INTERNETBANK...

Részletesebben

Székhely: Adószám: Cgj.szám: Web: E-mail: Iroda: Mobil: Fax: UFO-SOFT v3.0. Rendszer modul Törzsadat modul Partner modul Számlázás modul

Székhely: Adószám: Cgj.szám: Web: E-mail: Iroda: Mobil: Fax: UFO-SOFT v3.0. Rendszer modul Törzsadat modul Partner modul Számlázás modul UFO-SOFT v3.0 Rendszer modul Törzsadat modul Partner modul Számlázás modul Felhasználói kézikönyv 2014. 01. 07. UFO-Tech Kft. UFO-SOFT v3.0 Felhasználói kézikönyv 1 / 39 Tartalomjegyzék 1. A programról

Részletesebben

Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések

Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(14) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 4 3. Szükséges jogosultság a

Részletesebben

WORDPRESS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ

WORDPRESS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ WORDPRESS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ e-motions Kft. 1 1. Tartalomjegyzék WordPress Felhasználói dokumentáció... 1 1. Tartalomjegyzék...2 2. A WordPress szoftverről...4 3. Online dokumentáció... 5 A WordPress

Részletesebben

Felhasználói és telepítési útmutató

Felhasználói és telepítési útmutató Felhasználói és telepítési útmutató Első telepítés és alapfunkciók Útmutató ahhoz, hogy Ön a legtöbbet hozza ki Invitel IPTV szolgáltatásából Tartalomjegyzék 1. Bevezető 5 2. A távvezérlő használata 9

Részletesebben

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 4.1. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzi ó Dátum Pont 3.8 2013.02.06. 9.12 3.8 2013.02.06. 1.1.2 3.8 2013.02.06. általános 3.8 2013.02.06.

Részletesebben

infotéka Napló kézikönyv

infotéka Napló kézikönyv kézikönyv I Tartalomjegyzék 3 Fejezet I Kezdő lépések 1 Kezdő lépések... 3 Fejezet II Nézet 8 1 Ikonsor... 8 8 Fejezet III Paraméterezések 1 Felhasználók... és jogok 8 2 Évnyitás... 12 3 Vezérlő rekord...

Részletesebben