Használati utasítás webtermeinkhez. Moderátorok számára. Magyarwebkonferencia.hu

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Használati utasítás webtermeinkhez. Moderátorok számára. Magyarwebkonferencia.hu"

Átírás

1 Használati utasítás webtermeinkhez Moderátorok számára Magyarwebkonferencia.hu

2 Gyors áttekintés A webkonferencia szolgáltatás Windows, Linux, MAC rendszereken használható, egy FLASH képes böngészőben (Mozilla, Chrome, Explorer, Opera, Safari) működik, nem kell letölteni, telepíteni programot vagy alkalmazást. Ipad,Iphone,Android rendszereken nem érhető el, mert ezeken az eszközökön a flash nem megfelelően ámogatott. Magyar nyelvű ügyfélszolgálatunk elérhető 6-22 óra között, állunk rendelkezésére! Segítséget nyújtunk a használatban, előkészületekben, problémamegoldásban, műszaki hiba elhárításában / Két konferencia szoftver közül választhat: Régebbi szoftverünk egy robosztus, immár 5 éve üzemel, akár 1000 fős webináriumot is megbízhatóan kiszolgáló program. Az új szoftverünket elsősorban videós csoportmunkákhoz (1-25 fő) és kis webináriumokhoz (150 főig) ajánljuk. (webinárium ahol néhány előadó beszél nagyszámú hallgatóságnak)

3 Rendszerigény A konferencián való részvételhez nincs szükség különleges képességű számítógépre, a 2005 után gyártott PC-ken, Mac-on megbízhatóan használható. A számítógép képességei, futó programok nagyban befolyásolják a működést (terhelés, sávszélesség). Webkamera nem feltétel, de hasznos ha van. A kamera képességei meghatározzák az elérhető képminőséget. Minél jobb, nagyobb képet akar közvetíteni, annál nagyobb internet sávszélességre lesz szüksége pl.: 160x240px képméret egy 5MBps ADSL vonalon még megfelelő minőségben közvetíthető. Javasolt a fejbeszélő (fejhallgató) használata, így a mikrofonba nem jut vissza zavaró hang. A beépített mikrofon (laptop) kerülendő, mert sok háttérzajt (pl. ventilátor hangja) szedhet össze. a FLASH számára engedélyezni a mindenkori konferencia szervert (felugró ablak) Hálózatban (tűzfal, proxy) a 80, 443, 1935, as portok elérhetősége Legalább 512/64 kbps, javasolt 5/1 Mbps internet sávszélesség, megbízható internet kapcsolat. Képernyő megosztási üzemmódokban, webkamera alkalmazásakor jelentősen megnőhet a sávszélesség igény feltöltési irányban, ami akadozáshoz vezethet!

4 Regisztráció, belépés 1, Regisztráció 2, Kap egy üdvözlő t, benne fontos adatai, ezt mentse el. 3, Lépjen be a választott felhasználó nevével, jelszóval:

5 Belépés után 1, Terem aktiválása: 2, A terem kész. Kattintson az Alkalmazásaim menüpontra:

6 Alkalmazásaim menüben van az összes eszköz amit használhat Itt látja azokat az eszközöket amelyeket még a webterem mellé kapott és használhat. - webkonferencia terem melyet a következő dián testre szabunk, - eseménynaptár ha kitölti akkor a főoldalon látható a konferenciája, (plusz reklám) - dokumentum tár ahová feltöltheti a dokumentumait, video és hang anyagait, majd megoszthatja, letölthetővé teheti mások számára. (TIPP: tegye fizetőssé tanfolyamát, előadását). Prezentációs célra is használhatja a konferencia szobában. - statisztika a konferenciák látogatásáról. Adatokat gyűjthet a belépőktől pl.: kitől értesült az előadásról, mi az érdeklődési köre...stb. - Levelező lista melyen gyűjtheti a konferencia érdeklődőit, értesítőket küldhet az előadások előtt, vagy személyes üzenetet a feliratkozóknak. Lépjen a webkonferencia alkalmazásba

7 ÚJ és régebbi webterem, két szoftver közül választhat Mégegyszer: Új és régi terem között jelentős különbség csupán abban van, hogy milyen eszközről szeretne kommunikálni mekkora tömegnek. - Új terem: Ha a hallgatósághoz videós összeköttetés kell, videós csoportmunkát tart 150 főig akkor ezt válassza. Mikrofon, kamera használatot a moderátor engedélyezi. Ha élő közvetítésben gondolkodik akkor ez az Ön terme! Üzleti megbeszélést tart akkor ez való Önnek. - Régi terem: Ha olyan előadásokat tart ahol egy-két előadó nagyobb létszámnak akár főnek ad elő vagy tart webináriumot, akkor ez a megfelelő választás. Mikrofon, és egy két kamera használatot a moderátor ad. Segítsen nekünk! TESZTELJE, HASZNÁLJA AZ ÚJ TERMET és javasolja nekünk, hogy mit hiányol még belőle. Használja, véleményezze, jelezze nekünk! Bármikor átválthat a régi terem használatára. Egy előfizetésért egy terem jár csak lehetősége van váltani ha a másikat szeretné használni.

8 Látogatók belépő oldalának testreszabása A látogatói számára az az ablak panel ahol ő be tud lépni, teljesen testreszabható! Ennek marketing ereje vagyis pénzszerző szerepe van ezért érdemes rászánni ezt a pár percet! Bal oldali fülekben a látogató belépésekor megadandó adatok bekérését állíthatja be. A jobb oldali jegyzetfüleknél saját tartalmat, leírásokat adhat a panelhez

9 Belépő oldalának testreszabása a Választó Lista fül Választó lista fülnél pl: megadhatja az előadásra belépők nevét, akik kiválasztják magukat a listából. Ezt javasoljuk pl. fizetős előadásának a létszámkövetésére. Az oldalhoz több listát is adhat, ha szükséges. pl. milyen országból lép be valaki, kinek a meghívására érkezett. A belépés pillanatában a kiválasztott adatokat statisztikailag rögzítjük, amit Ön később lekérhet a rendszerből. Lista elnevezése : ezt látják a weboldalon Jelölje meg a lista szerepét: Csak rögzítjük az adatokat Az előre meghatározott nevet kiválaszthatja a látogató és azzal lép be A látogató megadja a nevét és a listából kiválasztottat hozzá csatoljuk pl.: HU-Kovács Géza, DE-Kiss Nagy

10 Belépő oldalának testreszabása a Beviteli mező fül A Beviteli mezőben feltehet kérdéseket, hogy elemezni tudja majd a hallgatóságát. Ilyenekre gondoljon: Akár korra, városra, érdeklődési körre, tapasztalatra, vagy bármire rákérdezhet. Melyik városban lakik? Tanult-e már online? Honnan talált ránk? Vagy kérdezzen bármi mást mást csak rövidet, hogy gyorsan tudjanak a belépők válaszolni rá. Statisztikájában az adott válaszokat ezzel a Mező névvel látja majd oszlopba rendezve. Mező nevében a-za-z0-9 karaktereket használjon.. A Mező címke jelenik meg majd a belépő panelen mint feltett kérdés. Megadhatja, hogy kötelező legyen ennek kitöltése vagy opcionális.

11 Belépő oldalának testreszabása a Checkbox fül Jelölő négyzet (checkbox) segítségével igen/nem típusú kérdést tehet fel, például: -először veszek részt az előadáson -elfogadom a részvételi feltételeket -kérek próbaterméket -kérek személyes találkozót Statisztikai kimutatásában ezt a mező nevet fogja látni pl.: ASZFet elfogadta, visszahívást kér, próbaterméket kér A belépő oldalon ez lesz olvasható, pl: Az ÁSZF-et elfogadom, Visszahívást kérek, Próbaterméket kérek

12 Belépő oldalának testreszabása a Remote fül Ez a beállítás lehetővé teszi, hogy a belépő látogató által megadott adatokat elküldjük az Ön szerverének, alkalmazásának. Így akár a saját CRM rendszerébe is követni tudja a konferencia résztvevőit (pl.: reklámkampány sikeresség mérése, oktatás részvételi napló...stb.) URL, ahova az adatokat küldjük Hitelesítő kód, amit Ön állít be, ebből tudja majd, hogy a mi rendszerünk küldi az adatot Ez a funkció arra szolgál, hogy a belépési engedélyezést az Ön rendszere adja meg. Ha csak statisztikát szeretne NE jelölje be!

13 Belépő oldalának testreszabása Jobb oldali fül szerepe Ez a fül a terembe lépőknek megjelenik akkor amikor belépési adataikat adják meg. Először egy súgót látnak ami segíti őket, utána azt a tartalmat automatikusan lapozva, amit Ön ide ír. Lehet ez videó, szöveg, vagy épp a szervezők elérhetősége. Ha egyéb, az eseményhez tartozó infót akar közölni, írja ide. A rendszerben ha a telefonszámát, címét már felvitte a konferenciához, ezeket a helyettesítő mezőket használva automatikusan beíródik. A kitöltött lapokat a rendszer, az alul megadott másodpercek szerinti tempóban automatikus lapozással váltogatja.

14 . A terem beállításai A régi terem

15 A terem beállítása folytatható bármikor. Minden belépésnél ezt az ablakot látja, így a terme beállításához bármikor hozzáfér a kék Beállítások gombra kattintva. Ha elnavigál a menük között, ide bármikor visszatérhet, csak kattintson a weboldalon bal felül a Magyarország emblémára. Moderátorként a Belépés gombra kattintással nyitja meg a termet. Miután a moderátor belépett, a terem nyitva van és a látogatók is beléphetnek. Tesztelheti a szerver és az Ön számítógépe közötti kapcsolatot. Hiba esetén a teszt jelzi a problémát Demó időszak lejárata után fizessen elő a szolgáltatásra és használja akár a nap 24 órájában! Látogatói ezen a linken léphetnek be. Kiküldheti ben, weboldalon elhelyezheti...stb. A link nem változik! Moderátor beléphet ezen a linken, egy időben csak egy moderátor lehet, így ha kiadja ezt a linket, akkor erre figyelnie kell. Ha másik személy lép be moderátorként, az előzőt (pl.: Önt) kilépteti a rendszer.

16 A konferencia terem nyitása Miután bejelentkezett a weboldalunkon, kattintson a webterem Belépés gombjára. Hitelesítés, várjon! Programletöltés, (~2MB alkalmazás letöltése, internet sebességtől függően akár 2 perc!) Moderátorként sikeresen belépett a terembe, a terem mostantól van nyitva és fogadja a látogatókat. Program indítása (további adatletöltés, FLASH program elindítása) Ez függ a számítógépe és az internet képességeitől! Várjon türelemmel, akár 2 perc is lehet!

17 A konferencia terem nyitása (régi szoftver) Miután bejelentkezett a weboldalunkon, kattintson a webterem Belépés gombjára (A moderátori linkről bejelentkezés nélkül is elindíthatja a termet!) Rendszer ellenőrzése. Ha a Flash hibát jelez, FLASH playert kell telepítenie a böngészőhöz. (Internet Explorer esetén kapcsolja be a kompatibilis nézet opciót Menü(Alt+F)>Eszközök-> Kompatibilis nézet ) Moderátorként sikeresen belépett a terembe, a terem mostantól van nyitva és fogadja a látogatókat.

18 Kamera, mikrofon használata A CHROME böngészőben a média eszközök engedélyezést külön meg kell tenni! Minden böngészőben futó szoftverben a FLASH számára engedélyezni kell a kamera/mikrofon eszközhöz való hozzáférést. A konferencia program csak ez után tudja azokat működtetni! Konferencia szoftvereink eltérően vannak kialakítva, de a FLASH kezelése megegyezik. A felugró FLASH ablakban jelölje be az ALLOW feliratot, ha látszik, akkor a REMEMBER-t is. A flash beállító panel eléréséhez a flash elemen (az új szoftverben bárhol a képernyőn, a régi szoftvernél a személyes hangpaneljében lévő szürke nyelvre) kattintson a JobbEgérgombbal és válassza ki a Settings menüpontot. A flash beállító panelen válassza ki a használatos mikrofont, kamerát. Itt tesztelheti is a működését. Főleg külső webkamera, vagy laptop kiegészítő mikrofon esetén fontos a megfelelő mikrofon kiválasztása! Ha a mikrofon, kamera itt a teszten működik, a konferencia szoftvere is tudja használni.

19 Moderátori funkciók a teremben (régi szoftver) 1, Privát chat kezdeményezése a látogatóval 2, Mikrofon engedélyezése a felhasználónak (ez után tudja be/ki kapcsolni) 3, Prezentációs mód átadása, a moderálás továbbra is Önnél marad, azt bármikor visszaveheti 4, Kitilthat felhasználót a teremből 1, Képernyő megosztás bekapcsolása. Ebben a módban fényképezi a program a képernyőt és ezt továbbítja 2, Rajztábla bekapcsolása. A megjelenő vezérlőkkel sok lehetőség adódik, a rajztábla kétirányú, a látogatók is rajzolhatnak rá. Ez tiltható a 'lakat' ikonnal. 3, Prezentációhoz dokumentum feltöltése, kezelése. A prezentációs táblára a látogatók is rajzolhatnak, ez tiltható a 'lakat' ikonnal. 4, Weblapok bemutatása. A weblap bemutatásakor a látogatók elnavigálhatnak, ez tiltható a 'lakat' ikonnal, ekkor szigorúan azt látják, amit az előadó is néz. 5, Az előadó webkamerája bekapcsolva 6, Mutatja, ahogy aktív a video kapcsolat 'LIVE'. A 'STOPED', akkor le lett állítva. Újraindítható az A/V csatorna újraindítása funkcióval 7, A flash beállító elemek érhetők el pl. hangerő, kép/hang minőség... stb

20 Képernyőmegosztás használata (régi szoftver) A számítógép képernyőjének megosztásakor a rendszer fényképezi a képernyőt (1-5 kép/sec) és ezt küldi a résztvevők felé. Ezzel a módszerrel tetszőleges tartalmat tud bemutatni a konferencia teremben. A képernyőmegosztás csak az Internet Explorer (6-9) böngészőben működik, ez a követelmény csak az előadóra vonatkozik. A látogatók tetszőleges böngészőből nézhetik. 1. lépés: Kattintson a Képernyő megosztása menüre, majd a felkínálkozó ablakból töltse le a ScreenCaster plugint a számítógépére (ne futtassa, töltse le!). 2. lépés: Keresse meg a számítógépen a letöltött file-t, majd a jobb egérgombbal kattintson rá és válassza ki a Futtatás rendszergazdaként opciót. 3. lépés: A sikeres telepítés után amint a megosztásra kattint, a menüpontja fekete színű lesz, illetve a jobb alsó sarokban a tálcán egy kis ikon is jelzi, hogy aktív az üzemmód. Kikapcsoláshoz kattintson ismét a képernyőmegosztás menüpontjára.

21 Képernyőmegosztás használata (régi szoftver)

22 Képernyőmegosztás használata (új szoftver) Bármilyen eszközön elérhető a képernyő megosztási üzemmód! A használatához JAVA környezet szükséges a megosztandó számítógépen. Ha nincs telepítve a JAVA, innen letöltheti: A letöltéshez esetleg regisztráció szükséges, ennek nincs jelentősége. A JAVA környezet felhasználói oldalon ingyenesen telepíthető és használható. Kattintson a képernyő ikonra az alkalmazás indításához Engedélyezze a program futását Miután elindult az alkalmazás, többféle lehetőséget is kínál a használatához Válassza ki a letöltés és futtatás opciót

23 Képernyőmegosztás használata (új szoftver) A méretező nyilakkal válassza ki a területet, amit meg akar mutatni (kisebb=kevesebb adatátvitel) Válassza ki a közvetítés minőségét (a jobb, nagyobb internet sávszélességet igényel, javasolt a közepes)! Indítsa el/állítsa le a megosztást. Az alkalmazás nem zárul be a konferencia teremből való kilépéssel! Rögzítheti az előadást, a felvétel később letölthető lesz a szerverről a webirodájában A látogatók maguknak rendezhetik, méretezhetik a nézeti képernyőt úgy, hogy mindent lássanak. Ha bezárják a nézetet, nem tudják ismét kinyitni! A megosztás indításakor a látogatóknál megjelenik egy értesítés, ennek engedélyezésével fogadhatják a képernyőképet.

24 Média eszköz bekapcsolása (új szoftver) Kattintson a névre, megjelennek a vezérlők 1. Kattintson a ikonra. Felugrik egy média eszköz ablak, amiben kiválasztja a kamerát, mikrofont, minőségi beállításokat, illetve helyileg tesztelheti is ezeket. Ha látogatónak ad hangot, neki is ugyan ez az ablak jelenik meg ilyenkor. 2. Engedélyezze a FLASH hozzáférést! 3. Az eszközök kiválasztása után, tesztelje le saját gépén a beállításokat. Egy kis felvételt készít a rendszer, amit rögtön le is játszik. Ezt a hallgatók nem érzékelik. 4.Ha minden rendben, csatlakozzon a konferenciába a médiaeszközzel. A média panel beállításait bármikor változtathatja, használja az ikonokat!

25 Prezentációs lehetőségek (új szoftver) Lehetősége van tetszőleges dokumentum formátum használatára (pl.: képek, PDF, PowerPoint, Excell, AVI, FLV, MP4 fileok használata...stb). A rendszer megőrzi a feltöltött anyagokat és bármikor előveheti a későbbiekben. Használata nagyon egyszerű, a feltöltött fileok listájából válassza ki azt, amelyikre szüksége van, majd fogja meg az egérrel és húzza bele a rajztáblába. A rendszer ikonjai beszédesek, jól tükrözik a funkciókat. Több rajztáblát is beállíthat, lépkedhet közöttük. Közösen is dolgozhatnak rajta a látogatókkal. A rajztáblák tartalma is elmenthető a későbbi használatra. Itt adhat hozzá új fileokat Törléshez a filet húzza a kukába Az eszköztár elemeivel rajzolhat Prezentáláshoz az egérrel húzza a táblába Léptetheti a prezentációt

26 Sok sikeres konferenciát kívánunk! Magyar nyelvű ügyfélszolgálatunk elérhető 6-22 óra között, állunk rendelkezésére! Segítséget nyújtunk a használatban, előkészületekben, problémamegoldásban, műszaki hiba elhárításában / info@magyarwebkonferencia.hu

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

K&H token tanúsítvány megújítás

K&H token tanúsítvány megújítás K&H token tanúsítvány megújítás felhasználói kézikönyv 2014.10.15. verzió: 1.2 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 Technikai feltételek... 3 3 A tanúsítványok megújításának folyamata Firefox... 6 4 A

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és

Részletesebben

Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató

Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató Minimális követelmények a K&H távbankár híradó megtekintéséhez Adobe Flash lejátszó Amennyiben Ön nem rendelkezik Adobe Flash lejátszóval vagy túlzottan

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

szaporodásbiológiai és andrológiai továbbképzés-ünkről, a zökkenőmentes indulás és használat

szaporodásbiológiai és andrológiai továbbképzés-ünkről, a zökkenőmentes indulás és használat Kedves Jelentkezők! Ezúton szeretnénk tájékoztatást nyújtani 2015. április 13-án (hétfőn) induló Kutya szaporodásbiológiai és andrológiai továbbképzés-ünkről, a zökkenőmentes indulás és használat érdekében.

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

Kedves Jelentkezők! A tanfolyamból kizárható továbbá:

Kedves Jelentkezők! A tanfolyamból kizárható továbbá: Kedves Jelentkezők! Ezúton szeretnénk tájékoztatást nyújtani hamarosan induló webes alapú továbbképzésünkről, a zökkenőmentes indulás és használat érdekében. - Az előadások időtartama 90 perc, a terem

Részletesebben

1. DVNAV letöltése és telepítése

1. DVNAV letöltése és telepítése 1. DVNAV letöltése és telepítése A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról

Részletesebben

Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához

Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához Fizetési meghagyás online igénylése 1(13) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A MOKK E-Fizetési meghagyás kezelésének

Részletesebben

JavaScript JavaScript és cookiek engedélyezése JavaScript és cookiek engedélyezése JavaScript és cookiek engedélyezése

JavaScript JavaScript és cookiek engedélyezése JavaScript és cookiek engedélyezése JavaScript és cookiek engedélyezése Kedves Jelentkezők! Ezúton szeretnénk tájékoztatást nyújtani a 2016. október 24-én (hétfőn) esedékes Laborvizsgálatok kiértékelésének szempontjai előadásunkról, a zökkenőmentes indulás és használat érdekében.

Részletesebben

JavaScript JavaScript és cookiek engedélyezése JavaScript és cookiek engedélyezése JavaScript és cookiek engedélyezése

JavaScript JavaScript és cookiek engedélyezése JavaScript és cookiek engedélyezése JavaScript és cookiek engedélyezése Kedves Jelentkezők! Ezúton szeretnénk tájékoztatást nyújtani 2016. szeptember 20-án (kedden) induló Folyadékterápia a kisállatpraxisban tanfolyamról, a zökkenőmentes indulás és használat érdekében. Az

Részletesebben

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRODIRECT SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVŐ ÜGYFELEKENEK Verzió: v1.04 Dátum: 2018. január 5. Készítette: A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Regisztráció... 3 Időpontfoglalás... 5 Tanároknak... 7 Osztályterem... 7

Tartalomjegyzék. Regisztráció... 3 Időpontfoglalás... 5 Tanároknak... 7 Osztályterem... 7 1 Tartalomjegyzék Regisztráció... 3 Időpontfoglalás... 5 Tanároknak... 7 Osztályterem... 7 2 Regisztráció 1.1 Regisztráció után számos lehetőség tárul elénk, időpontot foglalhatunk, üzeneteket válthatunk,

Részletesebben

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Első lépések:... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési kulcs... 4 Felhasználói adatok... 5 Telepítő csomagok

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

JavaScript JavaScript és cookiek engedélyezése JavaScript és cookiek engedélyezése JavaScript és cookiek engedélyezése

JavaScript JavaScript és cookiek engedélyezése JavaScript és cookiek engedélyezése JavaScript és cookiek engedélyezése Kedves Jelentkezők! Ezúton szeretnénk tájékoztatást nyújtani 2016. szeptember 7-én (szerdán) induló Állatorvosi EKG tanfolyamról, a zökkenőmentes indulás és használat érdekében. Az előadások tervezett

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

WINDOWS TELEPÍTÉSI ÉS AKTIVÁLÁSI ÚTMUTATÓ A FOTOBETYAR.HU - PHOTOSHOP PLUGINJEIHEZ

WINDOWS TELEPÍTÉSI ÉS AKTIVÁLÁSI ÚTMUTATÓ A FOTOBETYAR.HU - PHOTOSHOP PLUGINJEIHEZ WINDOWS TELEPÍTÉSI ÉS AKTIVÁLÁSI ÚTMUTATÓ A FOTOBETYAR.HU - PHOTOSHOP PLUGINJEIHEZ Köszöntünk! Jó döntést hoztál, hogy az általunk fejlesztett plugineket választottad, nézzük is meg gyorsan, hogyan tudod

Részletesebben

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Felhasználói útmutató ver. 1.0 Budapest, 2017. január 04. 1 A Microsigner telepítő letöltése A telepítés megkezdéséhez

Részletesebben

NINJA kezelői program letöltése és installálása

NINJA kezelői program letöltése és installálása NINJA kezelői program letöltése és installálása A regisztrálás, illetve feltöltés után Ön kapott egy e-mailt tőlünk, melyben leírtuk Önnek a szolgáltatás eléréséhez nélkülözhetetlen, fontos adatokat. A

Részletesebben

Adóbevallás leadása elektronikusan

Adóbevallás leadása elektronikusan Adóbevallás leadása elektronikusan Ügyfélkapu regisztráció és bejelentkezés Első lépésben szükségünk lesz Ügyfélkapu fiókra ennek a létrehozásához be kell fáradnunk az okmányirodába, és regisztrációt kell

Részletesebben

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Rendszerkövetelmények: Operációs rendszer: amennyiben Ön Windows 7 operációs rendszerrel szeretné a programot használni, kérjük,

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Adobe Reader beállítása és használata a hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzéséhez A dokumentáció szabadon tovább terjeszthető, a legfrissebb

Részletesebben

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont Oktatás WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken SZTE Egyetemi Számítóközpont WLAN kapcsolat beállítása 1 Tartalom Windows XP... 2 Tanúsítvány telepítése... 2 WPA2 védett

Részletesebben

Tisztelt Tulajdonosok!

Tisztelt Tulajdonosok! Tisztelt Tulajdonosok! A társasház honlapja a www.tarsashazi-manager.hu oldalon elindult, feltöltése, fejlesztése folyamatosan folyik. A honlap használatához regisztrálniuk kell a tulajdonosoknak. A regisztráció

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról 1. MicroSigner alkalmazás igénylése A tagi hozzájárulás nyilatkozatok TIR-ben történő elektronikus aláírása a két módon lehetséges: 1. MicroSigner

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer frissítése

WIN-TAX programrendszer frissítése WIN-TAX programrendszer frissítése A WIN-TAX programrendszert a verzió érvényességének lejártakor illetve jelentősebb változás esetén (pl.: elkészült fejlesztések, munkahelyi hálózati szinkronitás miatt)

Részletesebben

E-Freight beállítási segédlet

E-Freight beállítási segédlet E-Freight beállítási segédlet Az E-Freight rendszer működéséhez szükséges programok és beállítások v08 A legújabb verzióért kérjük, olvassa be az alábbi kódot: 1. Támogatott böngészők Az E-Freight az Internet

Részletesebben

www.egeszsegtervem.hu Egészségterv ismertető A Bi-LINK program és a Gateway segédszoftver segítségével

www.egeszsegtervem.hu Egészségterv ismertető A Bi-LINK program és a Gateway segédszoftver segítségével www.egeszsegtervem.hu Egészségterv ismertető A Bi-LINK program és a Gateway segédszoftver segítségével Szükséges programok Ahhoz, hogy mérési adatainak feltöltését és kezelését kompletten elvégezhesse

Részletesebben

A TeamViewer 9 Szerviz-Trade Host telepítése

A TeamViewer 9 Szerviz-Trade Host telepítése A TeamViewer 9 Szerviz-Trade Host telepítése A Szerviz-Trade Kft. a TeamViewer 9 verzióig tud távsegítséget nyújtani. A már telepített magasabb verziójú TeamViewer-t, a 9-es verzió telepítése előtt el

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tanulók számára A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ 2017. TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés...4 Bejelentkezés a rendszerbe...4 Jelszó módosítása...4 Tájékozódás a távoktatási portálon...5 A személyes nyitólap...5

Részletesebben

FTP Az FTP jelentése: File Transfer Protocol. Ennek a segítségével lehet távoli szerverek és a saját gépünk között nagyobb állományokat mozgatni. Ugyanez a módszer alkalmas arra, hogy a kari web-szerveren

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. MiniDriver Manager

Részletesebben

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Konzol oldal telepítése... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési

Részletesebben

Telenor Webiroda. Kezdő lépések

Telenor Webiroda. Kezdő lépések Telenor Webiroda Kezdő lépések Virtuális Tárgyaló Tartalom 1. Bevezetés...2 2. A szolgáltatás elérése és a kliensprogram letöltése...3 3. A kliensprogram telepítése...6 4. A Virtuális Tárgyaló használatba

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról 1. MicroSigner alkalmazásra történő átállás ismertetése A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (Szövetség) 2016. december 1-jével

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01.

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Az alábbi oldalakon szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a Virtualoso Meeting szolgáltatás Telefonkonferencia

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

e-papír Felhasználói Kézikönyv

e-papír Felhasználói Kézikönyv e-papír Felhasználói Kézikönyv v1.0 2017.06.29. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt. Tartalommenedzsment csoport Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 2 3 Az alapképernyő áttekintése... 4

Részletesebben

Expressz Import rendszer

Expressz Import rendszer Expressz Import rendszer Útmutató a Címzettek részére TNT Expressz Import rendszer A TNT Expressz Import rendszerével a világ 168 országából egyszerűen szervezheti dokumentumai és áruküldeményei felvételét

Részletesebben

CAMLAND Beruházás-megfigyelő

CAMLAND Beruházás-megfigyelő 2016 CAMLAND Beruházás-megfigyelő Felhasználói útmutató Készítette: GeoVision Hungária Kft. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 Bejelentkezés... 2 Vezérlőpult... 3 Kamera adatlap... 4 Nézetek kezelése... 6 Felhasználók...

Részletesebben

A megfelelő webkamera kiválasztása és használata 4 egyszerű lépésben

A megfelelő webkamera kiválasztása és használata 4 egyszerű lépésben A megfelelő webkamera kiválasztása és használata 4 egyszerű lépésben 1 lépés 2 lépés 1. Válassza ki az önnek megfelelő Logitech QuickCam webkamerát. 2. Telepítse a QuickCam szoftvert.. Telepítsen egy azonnali

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. Az Internet Explorer 9 megfelelősségének

Részletesebben

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren Távszámla aláírásának ellenőrzésére 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város civil szervezeti számára pályázatok Civil Alapból, Kulturális Alapból és Ifjúságpolitikai Alapból történő finanszírozásának online igényléséhez 2013/04/02/

Részletesebben

EDUROAM WI-FI beállítása

EDUROAM WI-FI beállítása EDUROAM WI-FI beállítása Az eduroam oktatási és kutatási intézmények nemzetközi szövetségének a szolgáltatása, amely lehetővé teszi a szövetség tagjainak felhasználói számára, hogy egy másik eduroam szövetségbeli

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT:

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT: AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT: 2010.08.18. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület. Konferencia-honlap tudnivalók. Fiók létrehozása a honlapon

Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület. Konferencia-honlap tudnivalók. Fiók létrehozása a honlapon Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület Konferencia-honlap tudnivalók Fiók létrehozása a honlapon 1. Látogasson el a http://konferencia.mktudegy.hu címre, ahol a Regisztráció linkre kattintva létrehozhat

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM ExpressII

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

Dropbox - online fájltárolás és megosztás

Dropbox - online fájltárolás és megosztás Dropbox - online fájltárolás és megosztás web: https://www.dropbox.com A Dropbox egy felhő-alapú fájltároló és megosztó eszköz, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúságpolitikai Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2015/04/09/ 1 Cél A pályázók

Részletesebben

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Hallgatói felhasználói segédlet ELTE TTK Biológiai Intézet 2017. Készült az ELTE Felsőoktatási

Részletesebben

Tudnivalók az NYMESEK vezeték nélküli hálózatáról. Beállítási útmutató WIFI felhasználóink számára

Tudnivalók az NYMESEK vezeték nélküli hálózatáról. Beállítási útmutató WIFI felhasználóink számára Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Tanulmányi, Szolgáltató és Informatikai Központ 9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. Tel.: 94/504-645 e-mail: krisztina@sek.nyme.hu Tudnivalók az

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

CMS videó megjelenítő szoftver használata

CMS videó megjelenítő szoftver használata CMS videó megjelenítő szoftver használata Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítőhöz mellékelt CMS szoftver használatát mutatja be. Nem tér ki az

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

SAP DocuSign Aláírási Útmutató

SAP DocuSign Aláírási Útmutató SAP DocuSign Aláírási Útmutató Tartalomjegyzék 1. SAP DocuSign Aláírási Útmutató... 2 2. E-mail értesítés fogadása... 2 3. A Dokumentum aláírása... 3 4. További opciók... 4 4.1 Befejezés később... 4 4.2

Részletesebben

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez 1. OKM 2007 FIT-JELENTÉS ASZTALI HÁTTÉRALKALMAZÁS telepítése 2. Adobe Acrobat Reader telepítése 3. Adobe SVG Viewer plugin telepítése Internet Explorerhez

Részletesebben

Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával

Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség 2016. december 1-jével bevezette a MicroSigner alkalmazás használatával történő

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

ivms-4200 kliensszoftver

ivms-4200 kliensszoftver ivms-4200 kliensszoftver Felhasználói segédlet v1.02 2012.11.21. HU 1. TARTALOM 1. Tartalom... 2 2. Bevezető... 2 2.1. Felhasználás... 2 2.2. Hardverigény... 2 3. Használat... 3 3.1. Vezérlőpult... 3 3.2.

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései:

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: Elektronikus ügyintézés súgó Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: 1. Elektronikus ügyintézés kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül az Elektronikus ügyintézés

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

KONTAKT Webalkalmazás útmutató. Dátum Módosította Leírás Verzió 2014.04.01 E- Group Kiindulási verzió 1.0 2014.06.06 E- Group Tördelés módosítása 1.

KONTAKT Webalkalmazás útmutató. Dátum Módosította Leírás Verzió 2014.04.01 E- Group Kiindulási verzió 1.0 2014.06.06 E- Group Tördelés módosítása 1. KONTAKT Webalkalmazás útmutató Dátum Módosította Leírás Verzió 2014.04.01 E- Group Kiindulási verzió 1.0 2014.06.06 E- Group Tördelés módosítása 1.1 1 Dokumentum információ: Projekt megnevezése: Projekt

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv 1. A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: http://tvp.nki.gov.hu/ Támogatott

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése

Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése A Java kliensprogram telepítése, és megfelelő beállítása szükséges az FMH weblap megfelelő működéséhez. Ha nincs telepítve vagy

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúsági Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2016.03.30. 1 Cél A pályázók oly

Részletesebben

Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger)

Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger) Segédlet kriptográfiai szolgáltatást beállító szoftverhez (CSPChanger) szoftveres, PKCS#12 formátumú tanúsítvány átalakításához 1(8) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. CSPChanger

Részletesebben

VisualBaker Telepítési útmutató

VisualBaker Telepítési útmutató VisualBaker Telepítési útmutató Office Hungary Bt web: www.visualbaker.hu e-mail: info@visualbaker.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Telepítési kulcs...

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések MAGYAR ENERGIA HIVATAL MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések 2009. 05. 29. Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár Dokumentum verziók Verziószám Dátum Állapot Módosító Leírás

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot.

Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot. Telepítés Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot. A programot honlapunkról, az alábbi linkről tudják letölteni:

Részletesebben

A Távmenedzsment szolgáltatás használata

A Távmenedzsment szolgáltatás használata A Távmenedzsment szolgáltatás használata ÚTMUTATÓ Önkormányzatok részére 2018. február 09. A Távmenedzsment szolgáltatás használata ÚTMUTATÓ Önkormányzatok részére Tartalomjegyzék I. Általános tájékoztató...

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem 2015. február 24. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Tartalomjegyzék 1. Firefox portable... 3 1. Belépés a felületre... 4 1.1 Meghatalmazás

Részletesebben

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet DMS One Zrt. 2019. 1 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási Portált a

Részletesebben

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó. Felhasználói útmutató. ver Budapest, július 06.

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó. Felhasználói útmutató. ver Budapest, július 06. Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó Felhasználói útmutató ver. 1.2 Budapest, 2018. július 06. Tartalomjegyzék 1 A szolgáltatás használata... 3 2 Az web-szignó felülete és főbb

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben