Robert Bosch GmbH. Tálalószekrény

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Robert Bosch GmbH. Tálalószekrény"

Átírás

1 Tálalószekrény Ennyi dizájnra szüksége van. Tálalószekrény Különleges stílusjegyek és praktikus rakodófelületek egyben: rafinált anyag-összeállítású tálalószekrény. 1 Bevezetés Az anyagok összeválogatása teszi egyedivé! Ettől a tálalószekrénytől vendégei kétszer esnek ámulatba a lakásába lépve: Egyszer az egyedi dizájnbútortól másodszor pedig attól, hogy mindezt egyetlen elektromos kéziszerszám segítségével, saját maga készítette! Ehhez a projekthez különböző anyagokat kell használni: MDF-lapokat, akrilüveget, rétegelt alumíniumlapot és csempét. Szerszámként a PKS 16 Multi mini kézi körfűrész szolgál. Ez a sokoldalú kéziszerszám három különböző fűrészlappal (fa, Multi Material, gyémántlap) minden szokványos anyagnál számos fűrészelési feladatra alkalmazható. Ezekkel a feladatokkal a kezdők is könnyedén megbirkóznak. S ki tudja: ezek a lépések talán saját tervezői karrierjének kezdetét jelentik. A részletes anyaglistát, illetve a tervrajzot a Projekt letölthető anyagai alatt találja meg. Szükséges elektromos kéziszerszámok: > Kézi körfűrészek > Festékrendszerek - fa > Multicsiszoló Segédeszközök: > Vízoldékony filc > 5 mm-es fúró > 4 mm-es fúró > Süllyesztő > Csiszolópapír, es szemcsézet > Ceruza, méterrúd, radír > Munkalap (a rétegelt lemez 1000 x 420 mm-es maradéka; vastagság 16 mm) > 2 tartóbak > Egy MDF-csík vagy más hasonló anyag, kb. 700 x 40 x 5 mm

2 > Háromoldalú reszelő a trapéz alakú fogantyúkhoz > Csiszolópapír, es szemcsézet > Takarófóliák vagy régi újságok > Csavarszorító > Ragasztószalag > Vágókés > Saját védelme érdekében: Védőmaszk, védőszemüveg és kesztyű Részletes anyagjegyzék: Db Megnevezés HosszúságSzélesség Vastagság Anyag Süllyesztett fejű facsavarok 3 x 40 Trapézfejű csavarok 45 4,5 Facsavarok 25 4,5 4 Polctartó tipli a következő furathoz 5 mm 2 A lécek levágása Tipp: már a barkácsáruházban vagy az asztalosnál vágassa végleges méretre a lemezeket. 3 A csempék hornyainak fedőlapba fűrészelése Rajzolja fel a kivágásokat a tervrajz alapján. A vonalakat húzza hosszabbra, hogy a tényleges négyzetekből kilógjanak. Így a PKS 16 Multi beépített vezetőlécével a vágási vonalat pontosan meg tudja találni. Helyezze be a PKS 16 Multi kéziszerszámba a Multimaterial fűrészlapot. Rögzítse a lapot a támasztóbakokra. Hajtsa ki a PKS 16 Multi vezetőlécét, irányítsa be megfelelően a fűrész ütközőjét, majd rögzítse csavarszorítókkal. Mivel a teljes anyagot átfűrészeli, így a PKS 16 Multi teljes vágási mélységét kihasználja, ezért nincs szükség beállításokra vagy a szerszám vágási mélységének megadására. Ezt tehát már el is kezdheti. Fűrészeljen az egyik saroktól a másikig. A sarkok pontos eléréséhez a fűrészlap közepe és vége (teljes vágási mélység esetén) a PKS 16 Multi felfekvő felületének oldalán be van jelölve. Ezen jelölések segítségével a sarkokat pontosan meg tudja találni. Így vezesse végig a szerszámot mind a 4 vágási vonalon. Végül hasonló módon munkálja meg a munkalap hátsó oldalát is. Ezután lefelé nyomja be vagy törje ki a belső négyzeteket. A sarkokat a reszelővel durván csiszolja meg. (Ezeket a későbbiekben a csempék szinte teljesen befedik.) A kinyomott négyzeteket a következő szakaszban felhasználhatja alátétként a trapéz alakú fogantyúk kivágásánál, illetve a csempék leszabásánál.

3 4 A trapéz alakú fogantyúk kivágása Ehhez nyomtassa ki a fogantyúsablont 6 példányban. Minden fogantyú egy nyomtatott példányt igényel az előoldalra és egyet a hátoldalra. A papírsablonokat vágókéssel vágja ki a külső négyszög mentén. Kezdje a munkát az alsó tolóajtóval: Ennél a fűrészelési munkánál a jobb felfekvés érdekében használjon egy alátétet, melybe bele lehet fűrészelni. Ehhez használhatja az előző lépésben kivágott négyzet alakú lemezdarabokat. Fűrészelje le ezeket a PKS 16 Multi segítségével a tolóajtó hosszával egyező méretűre. Jelölje be a rétegelt alumíniumlap mindkét oldalán a trapéz tengelyét, majd helyezze rá a papír sablont. Rögzítse a sablonokat ragasztószalaggal. A sablon ferde vágásnál 5 mm-es bemerülési mélységhez, egyenes vágásnál pedig 16 mm-es bemerülési mélységhez (teljes vágási vastagság) van kialakítva. Kezdje a ferde vágásokkal, és a sablon alapján helyezze fel a vezetőlécet. Mindent rögzítsen a csavarszorítókkal. Végül állítsa be a PKS 16 Multi egységen az 5 mm-es bemerülési mélységet, és fűrészeljen végig a jelölés mentén. Ezután a fentiekkel azonos módon történik a két ferde vágás. Mielőtt a trapéz egyenes vágásainak nekikezdene, állítsa át a PKS 16 Multi vágási mélységét 16 mm-re (maximális mélység), illetve hagyja a beállítót lazán. Ha a trapéz minden oldalát kivágta, fordítsa meg a tolóajtót, és ragasszon fel egy másik papírsablont is. Ezután ezen az oldalon is végezze el a fűrészelési lépéseket. Nyomja be vagy törje ki a belső, trapéz alakú fadarabot. A reszelővel simítsa el a sarkokat. A nagy méretű akrilüveg tolóajtót hasonló módon munkálja meg. A kis akrilüveg tolóajtóhoz az alátétlemezt a PKS 16 Multi segítségével a tolóajtó méretére vághatja. 5 Az alap- és elválasztó lapok, valamint a tolóajtók fedőlapjainak hornyolása. A fedőlapnál a horony jobb és bal oldalról le van sarkozva, hogy a horonyvezetés a kész bútoron oldalról ne legyen látható. Ezzel szemben az elválasztó és az alaplap hornyait teljesen végig kell húzni. A kész bútornál ezeket a hornyokban lévő oldalsó elemek takarják. Kezdje a fedőlappal: Helyezze a fedőlapot a látható oldalával lefelé a tartóbakra. Vezetési segítségként rögzítse rá az alap- vagy elválasztó lapot a fedőlaphoz. Állítsa be a PKS 16 Multi egységet 4 mm-es vágási mélységre. Jelölje be a peremtől való 18 mm távolságot. Ennél a jelzésnél fekteti fel a fűrészt, és kezdi el a bemerítést az anyagba. Végül fűrészeljen el a másik sarokban lévő jelölésig. Ott emelje ki a fűrészlapot. A 3,5 mm-es horonyvastagság eléréséhez csúsztassa el a vezetési segítséget 1,5 mm-rel (a PKS 16 Multi a Multi-Material fűrészlap esetén 2 mm-es vágási szélességgel rendelkezik), és készítsen egy második vágást is. Ellenőrizze egy tolóajtón, hogy azt a horonyban könnyedén jobbra és balra tudja el tolni.

4 Ugyanezeket végezze el az elválasztó és az alaplapon is. Itt a fent már említett módon teljesen átmenően vagy balról jobbra is készíthet hornyot. TIPP: Mivel a horonynak oldalról nincs meg a teljes mélysége, ezt egy kis vésővel alakítsa ki, vagy csiszolja be az ajtónál a sarkokat valamivel keskenyebbre. 6 A korpusz összecsavarozása Kezdje a korpusz kisebb elemeivel. Az összecsavarozás előtt jelölje meg a 16 mm vastag elemeket, ahogyan azok összetartoznak. Ilyen jelöléshez legjobban az asztalosháromszög használható. Ne feledje: Az 5 mm átmérőjű fúróval még a jobb felső korpusz összeszerelése előtt készítse el a polctartó csapok furatait. Ezután jelölje meg a csavarok helyét a felületeken. Fúrjon elő minden lapon 5 mm-es lyukakat, és készítsen süllyesztett csavarfuratokat, hogy a későbbi összecsavarozásnál a csavarok teljesen szintbe csavarhatók legyenek. Végül egymás után állítsa össze az elemeket. Fontos: Az elülső oldalon fúrjon elő 4 mm-es furatokat, mielőtt az előfúrt lyukakat összecsavarozná. Így a Ø 4,5 mm-es csavarok tartani fognak. Ha az elülső oldalon nem végez ilyen előfúrást, akkor az MDF-lap elhasadhat. Hasonló módon szerelje össze a korpusz minden sarkát és oldalát. Végül csavarozza fel a hátfalat a hátfalcsavarokkal (Ø 3 mm, panheads). A hátfalnál a csavarozáshoz Ø 4 mm-es fúróval előfúrást kell végezni. A hátfal csavarjainak kis átmérője miatt az elülső oldalnál szükséges előfúrás megspórolható. 7 A tálalószekrény összeszerelése Először csavarozza rá a lábakat az alaplapra. Majd csavarozza össze (facsavarok, 4,5 x 25) az alap- és elválasztólapot a nagy korpusszal. Fontos: Itt és a következő csavaroknál Ø 5 mm-es előfúrást végezzen. Mivel itt felületről és nem az elülső oldalról van szó, nincs szükség a második elem előfúrására. Helyezze rá a három kis korpuszt. Csavarozza össze őket egymással (facsavar, 4,5 x 25), valamint a nagy korpusszal az elválasztó lapon át (süllyesztett fejű csavar, 4,5 x 40). A fedőlap rácsavarozása (facsavar, 4,5 x 25) előtt helyezze be a felső tolóajtót. A fedőlap rögzítése után tolja a helyére az alsó tolóajtót. Ezután az oldalsó elemeket belülről négy ponton csavarozza hozzá a bútorhoz. 8 A csempék és a polcok leszabása Elsőként cserélje ki a PKS 16 Multi fűrészben a fűrészlapot. Helyezze be a csempevágó fűrészlapot, és állítsa be a vágási mélységet a csempe vastagságánál kb. 5 mm-rel nagyobbra. Filccel jelölje be a csempén a vágási vonalat. Itt is használhatja a két kivágott négyzetet alátétként. Rögzítse a vezetőlécet a csempére, majd az egészet rögzítse a tartóbakokra. Így vágja a megfelelő alakúra mindkét csempét. A polc leszabásához ismét cserélni kell a fűrészlapot: tegye be a Multimaterial fűrészlapot. Ezután járjon el a csempékhez hasonlóan.

5 9 Felület A festés tökéletes kivitelezéséhez javasoljuk, hogy szedje szét a bútort. Csiszoljon meg minden elemet 240-es csiszolópapírral, és tompítsa le az éleket is. Elsőként egyszer fesse le vagy fújja le az összes elülső felületet, mivel ezek a lakkot vagy festéket erősen beszívják. Száradás után 240-es csiszolópapírral csiszolja meg az éleket (vegye figyelembe a gyártó által megadott adatokat és a lakk száradási idejét). Ha az élek a másodszori eljárás után sem zártak, ismételje meg a lépéseket. Végezetül lakkozza le az éleket és a felületeket. 10 Kész Elkészült! Új kedvencét ezután stílusos bútorként helyezze el nappalijában és gyönyörködjön saját bútorgyártó cége egyedi termékében. A Bosch nem vállal felelősséget az elhelyezett útmutatók teljességéért és helyességéért. A Bosch ezenkívül felhívja a figyelmet arra, hogy az útmutatók alkalmazásának a kockázatát a felhasználó viseli. Kérjük, hogy saját biztonsága érdekében tegyen meg minden szükséges óvintézkedést.

Robert Bosch GmbH. Mobil tálalókocsi

Robert Bosch GmbH. Mobil tálalókocsi Mobil tálalókocsi Mobil segítőtárs Mobil tálalókocsi Igencsak praktikus: az ilyen tálalókocsi mindig ott lehet, ahol éppen szükség van rá, és sok helyet kínál mindenféléhez. 1 Bevezetés Bármit varázsol

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Lezser íróasztalka

Robert Bosch GmbH. Lezser íróasztalka Lezser íróasztalka Intelligens bútor Lezser íróasztalka Kinek van ma már szüksége nagy fiókos és tárolórekeszes íróasztalra? Az íróasztalka sokkal lezserebb. 1 Bevezetés A nagy fiókos szekrények és irattartók

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Letisztult mosdó

Robert Bosch GmbH. Letisztult mosdó Letisztult mosdó Tiszta sor Letisztult mosdó A fürdőszobában a purista formavilág a divat. Joggal, ahogy ez a mosdóasztal bizonyítja: ugyanis a kevesebb több! 1 Bevezetés Igazán pompás ötlet volt: A purista

Részletesebben

Tálalószekrény mint térelválasztó elem

Tálalószekrény mint térelválasztó elem Tálalószekrény mint térelválasztó elem Csak előnyös tulajdonságok Tálalószekrény mint térelválasztó elem Ugyan mindennek két oldala van, ennél a térelválasztó elemnél azonban az egyik szebb, mint a másik.

Részletesebben

Ládaderbi-járgány kis autóversenyzőknek Fúrás, csavarozás és padlógáz!

Ládaderbi-járgány kis autóversenyzőknek Fúrás, csavarozás és padlógáz! Ládaderbi-járgány kis autóversenyzőknek Fúrás, csavarozás és padlógáz! Lóerő ugyan nincs benne, de szenvedély annál több: a ládaderbi-járgány megdobogtatja a kis autóversenyzők szívét. 1. Bevezetés Ugyan

Részletesebben

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság:

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság: OBI Csináld ma 1 Virágtartó fa Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Az elkészítés idej Bevezetés/Ötletek & fortélyok 2. old. Bevásárlólista 3. old. Szerszámlista 4. old. Barkácsútmutató 5. 13. old.

Részletesebben

Előcsarnok világítótest

Előcsarnok világítótest Előcsarnok világítótest Igen pihentető Előcsarnok világítótest A fény hangulatot teremt. A trendi, doboz alakú világítótest tökéletes a kellemes, oldott hangulathoz. 1 Bevezetés Ez a dögös doboz a tökéletes

Részletesebben

TŰZOLTÓAUTÓ fecskendővel WINKLER - Nr. 100717

TŰZOLTÓAUTÓ fecskendővel WINKLER - Nr. 100717 TŰZOLTÓAUTÓ fecskendővel WINKLER - Nr. 100717 Anyaglista: 2 Furnérlap 320 x 120 x 8 mm 3 Furnérléc 320 x 45 x 10 mm 3 Furnérléc 320 x 25 x 10 mm 2 Lyukacsos fémcsík, 15 lyuk 1 Menetes rúd M4 x 125 mm 1

Részletesebben

Tároló állvány. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Tapasztalt. Tartalom. Kivitelezési idő. Méretek Szélesség: Magasság: Mélység: Elkészítési idő:

Tároló állvány. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Tapasztalt. Tartalom. Kivitelezési idő. Méretek Szélesség: Magasság: Mélység: Elkészítési idő: OBI Csináld ma 1 Tároló állvány Szükséges ismeretek: Tapasztalt Tartalom Kivitelezési idő Bevezetés/Ötletek & fortélyok 2. old. Bevásárlólista 3. old. Szerszámlista 4. old. Barkácsútmutató 5. 6. old. Tervrajzok

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT. Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 5262 01 ASZTALOS

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT. Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 5262 01 ASZTALOS MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 262 01 ASZTALOS A-F feladat A szintvizsga időtartama: 240 perc A szintvizsgán elérhető

Részletesebben

Sajtóközlemény. Készítsen formatervezett kerti nyugágyat fából Lépésről lépésre a Bosch-sal. 2011. június 8.

Sajtóközlemény. Készítsen formatervezett kerti nyugágyat fából Lépésről lépésre a Bosch-sal. 2011. június 8. Sajtóközlemény Készítsen formatervezett kerti nyugágyat fából Lépésről lépésre a Bosch-sal 2011. június 8. Biztos, hogy a tíkfából készült nyugágyba beleszédül ha meglátja az árát. Mi megtaláltuk Önöknek

Részletesebben

Alvás szebb környezetben Ez az álomba illő, minimalista, lapos kivitelű ágy, amely két éjjeliszekrénnyel egészül ki, a legújabb divatot követi.

Alvás szebb környezetben Ez az álomba illő, minimalista, lapos kivitelű ágy, amely két éjjeliszekrénnyel egészül ki, a legújabb divatot követi. Minimáldesingos ágy Alvás szebb környezetben Ez az álomba illő, minimalista, lapos kivitelű ágy, amely két éjjeliszekrénnyel egészül ki, a legújabb divatot követi. 1 Bevezetés Egyszerű és lapos : ma is

Részletesebben

Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények

Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények Ez a Beépítési útmutató a hűtő-fagyasztószekrények bútorzatba való beépítésére vonatkozik és a szakemberek számára készült. A készülék beépítését az

Részletesebben

Ponyvagarázs. Összeszerelési útmutató. Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs.

Ponyvagarázs. Összeszerelési útmutató. Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs. Ponyvagarázs Összeszerelési útmutató Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs.hu 2 Biztonsági előírások Ellenőrizze a ponyvagarázs csomagolásaiban található

Részletesebben

Lámpás / Éjszakai fény WINKLER Nr. 100596

Lámpás / Éjszakai fény WINKLER Nr. 100596 Lámpás / Éjszakai fény WINKLER Nr. 100596 Anyaglista: 1 Keményhab lap (Styrodur) 100 x 100 x 30 mm 4 Fanyárs (250 x 3 mm) 1 Elemdobozka 2 ceruzaelemnek AA 1 Világító dióda (LED) fehér, szupererős 1 Vezeték

Részletesebben

Kerti kocsi. OBI Csináld magad. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés ideje. Méretek Szélesség: Magasság: Mélység:

Kerti kocsi. OBI Csináld magad. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés ideje. Méretek Szélesség: Magasság: Mélység: OBI Csináld magad 1 Kerti kocsi Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Bevezetés/Ötletek & fortélyok Anyagjegyzék Szerszámlista Barkácsútmutató Tervrajzok Az elkészítés ideje 2. old. 3. old. 4. old.

Részletesebben

Solatube SolaMaster Széria Solatube 330 DS & 750 DS Beszerelési Utasítás

Solatube SolaMaster Széria Solatube 330 DS & 750 DS Beszerelési Utasítás Solatube SolaMaster Széria Solatube 330 DS & 750 DS Beszerelési Utasítás (530 mm-es fénycsatorna rendszer) Belógó fénycsatorna (Open Ceiling) Alkatrész lista Mennyiség (db) 1. Lehetséges külső Kupolák

Részletesebben

-1- Összeszerelési útmutató 60*120-as ágyneműtartós babaágyhoz

-1- Összeszerelési útmutató 60*120-as ágyneműtartós babaágyhoz -1- Összeszerelési útmutató 60*120-as ágyneműtartós babaágyhoz A lapra szerelt terméke összeszerelése a csomagolásban található szerelési rajz útmutatását követve egyszerűen elvégezhető. A szerelési rajz

Részletesebben

MAGYAR törzsfájl. g60 TEN, TEL K085109A

MAGYAR törzsfájl. g60 TEN, TEL K085109A HU MAGYAR törzsfájl g60 TEN, TEL K085109A 0814 Ezennel kijelentjük, hogy az alább megnevezett termék klalakitésa és épitési módja alapján, valamint az általunk forgalmezott kivitelben megfelel az idevágó,

Részletesebben

TETŐSÍKBA SZERELŐ KÉSZLET KAIROS XP 2.5 V KOLLEKTORHOZ. Telepítői útmutató

TETŐSÍKBA SZERELŐ KÉSZLET KAIROS XP 2.5 V KOLLEKTORHOZ. Telepítői útmutató TETŐSÍKBA SZERELŐ KÉSZLET KAIROS XP 2.5 V KOLLEKTORHOZ Telepítői útmutató FELSZERELŐKÉSZLET-TÍPUSOK Tetősíkba szerelő készlet 2 db Kairos XP 2.5 V kollektorhoz (cikkszám: 3721428) Kiegészítő készlet további

Részletesebben

Telepítési és karbantartási utasítás

Telepítési és karbantartási utasítás Telepítési és karbantartási utasítás a TopSon F3-1 / F3-1Q / F3-Q típusú napkollektorokhoz Tetõ feletti szereléshez alu-plus rendszerrel Egysoros tetőbe építéshez P 9 Wolf GmbH, Postfach 1380, D-84048

Részletesebben

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez VFK 900 S

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez VFK 900 S Szakemberek számára Szerelési útmutató aurotherm Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez HU VFK 900 S Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések a dokumentációhoz 2 Biztonsági tudnivalók Tartalomjegyzék

Részletesebben

Multigym Plus kézikönyv

Multigym Plus kézikönyv Multigym Plus kézikönyv Összeszerelési instrukciók: Távolítsa el a doboz tartalmát és győződjön meg arról, hogy minden elem kifogástalan állapotban a rendelkezésre áll! Az összeszereléshez két személy

Részletesebben

OZ RACER LUGGER VITORLA - ÁTTEKINTÉS

OZ RACER LUGGER VITORLA - ÁTTEKINTÉS ! Általános kommentek OZ RACER LUGGER VITORLA - ÁTTEKINTÉS Hosszú évek tapasztalatára és számtalan vitorlázással töltött órára alapozva Michael Storer megalkotta az OZ Racerhez a Lugger vitorlázatot.

Részletesebben

Staywell 700 Széria Kétutas kisállatajtó Kis, Közepes és Nagy méretekhez. Használati útmutató

Staywell 700 Széria Kétutas kisállatajtó Kis, Közepes és Nagy méretekhez. Használati útmutató Staywell 700 Széria Kétutas kisállatajtó Kis, Közepes és Nagy méretekhez Használati útmutató Az Ön Staywell kisállatajtaja Kis Macskáknak Kis méretű kutyáknak Biztonsági zár Faajtóra Téglafalba PVC/uPVC/Fémajtóra

Részletesebben

SOLAR RÖGZÍTŐRENDSZER SZERELÉSI UTASÍTÁS

SOLAR RÖGZÍTŐRENDSZER SZERELÉSI UTASÍTÁS SZERELÉSI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 RÖGZÍTÉS ÁLTALÁNOS CSEREPES HÉJAZATON 68-71 2 RÖGZÍTÉS HULLÁM ÉS TRAPÉZLEMEZ VAGY SZENDVICSPANEL HÉJAZATOKON 72 2.1 Rögzítés ászokcsavarokkal vagy WSF Solar rögzítőkkel

Részletesebben

Használati utasítás LED FALI- ÉS MENNYEZETLÁMPA. D41-2, fehér D41-3, matt króm Gyártási szám: 46485

Használati utasítás LED FALI- ÉS MENNYEZETLÁMPA. D41-2, fehér D41-3, matt króm Gyártási szám: 46485 Használati utasítás LED FALI- ÉS MENNYEZETLÁMPA D41-2, fehér D41-3, matt króm Gyártási szám: 46485 LED fali- és mennyezetlámpa Használati utasítás Köszönjük, hogy az LED fali- és mennyezetlámpa megvásárlása

Részletesebben

CB9 HU Vezérlõegység

CB9 HU Vezérlõegység CB9 HU Vezérlõegység TARTALOMJEGYZÉK 1. CB9 VEZÉRLÕEGYSÉG... 1.1. Általános tudnivalók... 1.2. Mûszaki adatok... 2. HASZNÁLATI UTASÍTÁS A VEZÉRLÕEGYSÉG HASZNÁLATÁHOZ.... HASZNÁLATI UTASÍTÁS A VEZÉRLÕEGYSÉG

Részletesebben

LED FALI- ÉS MENNYEZETLÁMPA

LED FALI- ÉS MENNYEZETLÁMPA Használati utasítás LED FALI- ÉS MENNYEZETLÁMPA beépített 3-fokozatú dimmerrel D42-3, fehér D42-4, matt króm Gyártási szám: 46485 LED fali- és mennyezetlámpa Használati utasítás Köszönjük, hogy az LED

Részletesebben

Műszaki könyv Pneumatikus tolózárhoz Típus: 450

Műszaki könyv Pneumatikus tolózárhoz Típus: 450 Műszaki könyv Pneumatikus tolózárhoz Típus: 450 1 Műszaki könyv Pneumatikus tolózárhoz 1. Műszaki leírás A berendezés feladata: a tolózáron keresztül darabos szilárd anyagok kiömlesztése. 2 3 A berendezés

Részletesebben

Szerelési utasítás. Tetőbe építhető Logasol SKS 3.0 napkollektorhoz (káddal) lécezett, 25-60 dőlésszögű ferdetetőhöz

Szerelési utasítás. Tetőbe építhető Logasol SKS 3.0 napkollektorhoz (káddal) lécezett, 25-60 dőlésszögű ferdetetőhöz 6301 6890 07/2000 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás Tetőbe építhető Logasol SKS 3.0 napkollektorhoz (káddal) lécezett, 25-60 dőlésszögű ferdetetőhöz A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Impresszum

Részletesebben

Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV

Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV 1. Karnis 2. Tengely 3. Fordító 4-6. Fordítózsinór rozsdamentes véggel 7. Végállás szabályozó 8. Szalag 10. Létra 12. Szalag tartó 13. Hajtómű 14. Hajtómű tartó 15.

Részletesebben

Lumination TM LED világítótestek (BL sorozat folyamatos működés opció)

Lumination TM LED világítótestek (BL sorozat folyamatos működés opció) GE Lighting Felszerelési útmutató Lumination TM LED világítótestek (BL sorozat folyamatos működés opció) MIELŐTT HOZZÁKEZDENE A MUNKÁHOZ, olvassa el figyelmesen az összes tudnivalót! FIGYELMEZTETÉS! ÁRAMÜTÉS

Részletesebben

Tevékenység: Gyűjtse ki és tanulja meg a lemezkarosszéria alakítástechnológia tervezés-előkészítésének technológiai lépéseit!

Tevékenység: Gyűjtse ki és tanulja meg a lemezkarosszéria alakítástechnológia tervezés-előkészítésének technológiai lépéseit! Gyűjtse ki és tanulja meg a lemezkarosszéria alakítástechnológia tervezés-előkészítésének technológiai lépéseit! Maga az alakítástechnológia tervezés-előkészítése alapvetően négy-, egymástól jól elkülöníthető

Részletesebben

KULCS_TECHNOLÓGIA MUNKATERÜLET: GÉPÉSZET ÉS FÉMMEGMUNKÁLÁS OKTATÁSI PROFIL: LAKATOS

KULCS_TECHNOLÓGIA MUNKATERÜLET: GÉPÉSZET ÉS FÉMMEGMUNKÁLÁS OKTATÁSI PROFIL: LAKATOS KULCS_TECHNOLÓGIA MUNKATERÜLET: GÉPÉSZET ÉS FÉMMEGMUNKÁLÁS OKTATÁSI PROFIL: LAKATOS 1. Egy vagy több nagyság összehasonlítását egy másik azonos nagysággal, a következő képen nevezzük: 2 a) mérés b) ellenőrzés

Részletesebben

Sajtóközlemény. Alkosson stílusos függő bortartót Lépésről lépésre a Dremellel. 2011. október 18.

Sajtóközlemény. Alkosson stílusos függő bortartót Lépésről lépésre a Dremellel. 2011. október 18. Sajtóközlemény Alkosson stílusos függő bortartót Lépésről lépésre a Dremellel 2011. október 18. Már országszerte javában zajlik a szüret, így addig, amíg palackba kerülnek az első idei borok épp elegendő

Részletesebben

BIZTONSÁGOS MUNKAHELYI TÁROLÓRENDSZEREK. Biztonságos munkahelyi tárolórendszerek. Modellek száma. Oldal. Kapacitás (m 3 )

BIZTONSÁGOS MUNKAHELYI TÁROLÓRENDSZEREK. Biztonságos munkahelyi tárolórendszerek. Modellek száma. Oldal. Kapacitás (m 3 ) RIDGID KNAACK tárolórendszerek Többcélú, nagy igénybevételre méretezett tároló konténerek teljes sorozata. Világszerte vezető az építőiparban és ipari ágazatokban. Hegesztett varratok a nagy szilárdság

Részletesebben

S100 SOROZAT - TOLÓAJTÓK (acél rendszer)

S100 SOROZAT - TOLÓAJTÓK (acél rendszer) Peremfeltételek: S100 SOROZAT - TOLÓAJTÓK (acél rendszer) alsó futású tolóajtók - maximális nyílásméretek: magasság 200 mm, szélesség tetszőleges egyenként 000 mm-ig terjedő részegységek esetén. - az egyes

Részletesebben

Építési utasítás Schiedel ABSOLUT. kéményrendszerhez. www.schiedel.hu. Ha kémény, akkor

Építési utasítás Schiedel ABSOLUT. kéményrendszerhez. www.schiedel.hu. Ha kémény, akkor Építési utasítás Schiedel ABSOLUT kéményrendszerhez www.schiedel.hu Ha kémény, akkor Általános építési útmutatások A Schiedel ABSOLUT kéményrendszert az építési utasítás alapján építse fel. Az építés során

Részletesebben

Vásárlói tájékoztató 804, 806-OS KONYHABÚTOR FÜGGESZTŐKHÖZ

Vásárlói tájékoztató 804, 806-OS KONYHABÚTOR FÜGGESZTŐKHÖZ 804, 806-OS KONYHABÚTOR FÜGGESZTŐKHÖZ A termék konyhabútorok felső elemeinek falra szerelésére használható. A termék szakszerűtlen szerelése súlyos sérüléseket okozhat, ezért a szerelési rajzokon szereplő

Részletesebben

Sajtóközlemény. Marionett bábok gyermeknapra saját kezűleg! Lépésről lépésre a Dremellel. 2011. március 10.

Sajtóközlemény. Marionett bábok gyermeknapra saját kezűleg! Lépésről lépésre a Dremellel. 2011. március 10. Sajtóközlemény Marionett bábok gyermeknapra saját kezűleg! Lépésről lépésre a Dremellel 2011. március 10. Engedje gyermekei képzeletét szárnyalni, és készítsen nekik gyermeknapra marionett bábukat, hogy

Részletesebben

tem S C s a Va r o k 2 3 0 siegmund

tem S C s a Va r o k 2 3 0 siegmund Csavarok 230 Lap Gyorsszorító csavar / Szorító csavar 232 Golyós rögzítőcsavar / Süllyesztettfejű csavar 234 Univerzális csavar / Pozícionáló csavar 236 Süllyesztettfejű csavar / Hexagonális csatlakozó

Részletesebben

Amamix / Amaprop. Üzemeltetési/összeszerelési útmutató. Merülőmotor-keverőműállvány az. Amamix és Amaprop 1000 merülőmotoros keverőművek

Amamix / Amaprop. Üzemeltetési/összeszerelési útmutató. Merülőmotor-keverőműállvány az. Amamix és Amaprop 1000 merülőmotoros keverőművek Merülőmotor-keverőműállvány Amamix / Amaprop Merülőmotor-keverőműállvány az Amamix és Amaprop 1000 merülőmotoros keverőművek Telepítési készlet/tartozékok Üzemeltetési/összeszerelési útmutató Azonosítószám:

Részletesebben

16 SZORÍTÓK & TARTOZÉKOK

16 SZORÍTÓK & TARTOZÉKOK 16 SZORÍTÓK & TARTOZÉKOK 558 siegmund 16 Szorítók 560 Oldal Professional Csavaros rögzítő 562 Professional Csavaros rögzítő 45 /90 564 Professional gyorsfeszítős szorító 566 Csavaros rögzítő körszelvénnyel

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315 Speciális fűtőkazán ventilátoros olaj-/ gázüzemű égővel 6 70 88 48 (05/08) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE5 Cserekazán Logano G05, G5, SE45, SK45 típusokhoz Szerelés és karbantartás előtt

Részletesebben

Szerelési. útmutató SZÚNYOGHÁLÓ AJTÓRA ALUKERETTEL. Felhasználóbarát. útmutató ID: #05002

Szerelési. útmutató SZÚNYOGHÁLÓ AJTÓRA ALUKERETTEL. Felhasználóbarát. útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Szerelési útmutató SZÚNYOGHÁLÓ AJTÓRA ALUKERETTEL myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #0500 QR kódokkal gyorsan és egyszerűen célba érni Függetlenül

Részletesebben

TELEPÍTÉSI, SZERELÉSI UTASÍTÁS

TELEPÍTÉSI, SZERELÉSI UTASÍTÁS TELEPÍTÉSI, SZERELÉSI UTASÍTÁS INTEGRA PLUS 437666 INTEGRA PLUS KÖZPONTI HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZETŐ BERENDEZÉS I KÉRJÜK, JELEN PÉLDÁNYT HAGYJA A KÉSZÜLÉK MELLETT! 1 FONTOS! KÉRJÜK OLVASSA EL FIGYELMESEN

Részletesebben

KERROCK. Megmunkálási útmutató

KERROCK. Megmunkálási útmutató KERROCK Megmunkálási útmutató 1 KERROCK / Megmunkálási útmutató Megmunkálási útmutató A műhely felszerelése, a Kerrock megmunkálásához szükséges szerszámok és egyéb eszközök Formatizáló körfűrészgép -

Részletesebben

6 720 646 203-00.02TL. Vákuumcsöves kollektor. VK140-1, VK280-1 Tetőre szerelés. Szerelési és karbantartási utasítás 6 720 647 073 (2011/05) HU

6 720 646 203-00.02TL. Vákuumcsöves kollektor. VK140-1, VK280-1 Tetőre szerelés. Szerelési és karbantartási utasítás 6 720 647 073 (2011/05) HU 6 70 646 03-00.0TL Vákuumcsöves kollektor VK40-, VK80- Tetőre szerelés Szerelési és karbantartási utasítás HU Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék A szimbólumok magyarázata és biztonsági utasítások..............................

Részletesebben

KOSÁRLABDA PALÁNK. Termék száma: 1157

KOSÁRLABDA PALÁNK. Termék száma: 1157 KOSÁRLABDA PALÁNK Termék száma: 1157 FONTOS BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK Az összeszerelő személynek és a rendszer felhasználójának kötelező a biztonsági és szerelési utasításokat elolvasnia, megértenie

Részletesebben

Farkas Péter. FAIPAR szakmacsoport. A szakképesítések megnevezése. Asztalos A szakképesítés azonosító száma: 33 5262 01

Farkas Péter. FAIPAR szakmacsoport. A szakképesítések megnevezése. Asztalos A szakképesítés azonosító száma: 33 5262 01 Farkas Péter FAIPAR szakmacsoport A szakképesítések megnevezése Asztalos A szakképesítés azonosító száma: 33 5262 01 Kárpitos A szakképesítés azonosító száma: 33 5262 06 1 Tárgyi feltételek A vizsga megszervezéséhez

Részletesebben

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H Szakemberek számára Szerelési útmutató aurotherm Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések a dokumentációhoz... 3 1.1 Kapcsolódó

Részletesebben

14. fejezet. Függesztőelemek

14. fejezet. Függesztőelemek 14 fejezet Függesztőelemek 142 n Tartalomjegyzék 143 Szekrény függesztők 146 Függesztő sín szekrény függesztőkhöz 147 Szekrény függesztő, kiakadást gátló rendszerrel 148 Alsószekrény függesztő 149 Panelfüggesztő

Részletesebben

Összeszerelési útmutató. REM mobil galéria kombináció csúszdával és kötélhíddal

Összeszerelési útmutató. REM mobil galéria kombináció csúszdával és kötélhíddal Összeszerelési útmutató REM mobil galéria kombináció csúszdával és kötélhíddal 1 Köszönjük, hogy termékünket választotta! Termékeink egyedi kézi gyártásúak, ezért a szokásosnál nagyobb ügyességet igényel

Részletesebben

Szerelési. útmutató SZÚNYOGHÁLÓ-ROLÓ AJTÓRA. Felhasználóbarát. útmutató ID: #05002

Szerelési. útmutató SZÚNYOGHÁLÓ-ROLÓ AJTÓRA. Felhasználóbarát. útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Szerelési útmutató SZÚNYOGHÁLÓ-ROLÓ AJTÓRA myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 QR kódokkal gyorsan és egyszerűen célba érni Függetlenül attól,

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató az E22 zuhanykabinokhoz

Szerelési és kezelési útmutató az E22 zuhanykabinokhoz SZANITERÁRU NAGYKERESKEDELEM 1222 Budapest, Nagytétényi út 112. Tel: +6 1 424-0670 Fax: +6 1 424-0679 E-mail: info@sanotechnik.hu www.sanotechnik.hu Szerelési és kezelési útmutató az E22 zuhanykabinokhoz

Részletesebben

Tudja, hogy... az ókori Görögországban az első asztalok alacsonyak voltak és csak tárolásra szolgáltak az ételt fekve fogyasztották?

Tudja, hogy... az ókori Görögországban az első asztalok alacsonyak voltak és csak tárolásra szolgáltak az ételt fekve fogyasztották? Tudja, hogy... az ókori Görögországban az első asztalok alacsonyak voltak és csak tárolásra szolgáltak az ételt fekve fogyasztották? További választék Látogassa meg a honlapunkat. Megtalálja ott a további

Részletesebben

Függesztőelemek Szekrény függesztő 5.71

Függesztőelemek Szekrény függesztő 5.71 Függesztőelemek Szekrény függesztő.7 80.6 Szekrény függesztő méret: 77 x 8 x 8 mm irányban állítható mélységben: 0 mm magasságban: mm teherbírás- lásd:.77. oldal fehér 0000960000 barna 0000960000 Szereléskor

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DELTA SPECIAL 56S {RC2 ENV1627} DELTA PREMIUM {RC3 ENV1627}

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DELTA SPECIAL 56S {RC2 ENV1627} DELTA PREMIUM {RC3 ENV1627} BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DELTA SPECIAL 56S {RC2 ENV1627} DELTA PREMIUM {RC3 ENV1627} Kérjük, a beépítést megelőzően (ajtócsere esetén, a cserélendő ajtó bontása előtt), mindenképpen olvassák el az alábbi beépítési

Részletesebben

Szerelési és üzemelési útmutató

Szerelési és üzemelési útmutató condens Mindig az Ön oldalán Szerelési és üzemelési útmutató Thema CONDENS F AS 65 A TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS Néhány szó az útmutatóról... 3. Termékdokumentáció... 3. Az útmutató érvényessége... 3.3

Részletesebben

Beton- és acélalapzat ABS SB 900-2500, XSB 900-2750 áramláskeltőkhöz

Beton- és acélalapzat ABS SB 900-2500, XSB 900-2750 áramláskeltőkhöz Beton- és acélalapzat ABS SB 900-2500, XSB 900-2750 áramláskeltőkhöz 1 597 0751 HU 01.2014 hu Szerelési útmutató Az eredeti útmutató fordítása www.sulzer.com Szerelési útmutató betonalapzathoz SB 900-1200

Részletesebben

Duplon parkrepülő építési leírása

Duplon parkrepülő építési leírása Duplon parkrepülő építési leírása Bevezetés A modellt eredetileg teremrepüléshez terveztem, de a használat során igen jól vizsgázott szabadtéri körülmények között is. Mivel mind az építés, mind pedig a

Részletesebben

AsztAlosipAri szerszámok

AsztAlosipAri szerszámok AsztAlosipAri szerszámok GYAlUk A stanley gyaluk több mint 120 éve szerte a világon a az egyik legismertebb- és tökéletes minőségük révén mindenki által elfogadott szabvány simító és speciális gyaluk.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Általános felhívások. A HELLA el zetes megjegyzései Raffstore-ok/ küls zsaluziák - peremezett U- csatorna

Tartalomjegyzék. Általános felhívások. A HELLA el zetes megjegyzései Raffstore-ok/ küls zsaluziák - peremezett U- csatorna Jelen útmutatót a használati és összeszerelési munkálatok megkezdése el tt el kell olvasnia! Tartalomjegyzék ELL el zetes megjegyzései Raffstore-ok/ küls zsaluziák - peremezett U-csatorna... Általános

Részletesebben

Összeszerelési útmutató. Egyenes lábú magas ültető szék tálcával és ékkel

Összeszerelési útmutató. Egyenes lábú magas ültető szék tálcával és ékkel Összeszerelési útmutató Egyenes lábú magas ültető szék tálcával és ékkel 1 Köszönjük, hogy termékünket választotta! Termékeink egyedi kézi gyártásúak, ezért egy kicsivel több figyelmet igényel összeszerelésük.

Részletesebben

Solar 7000 TF FT226-2 Lapos tetőre és homlokzatra szerelés. Síkkollektor termikus szolárrendszerekhez. Szerelési és karbantartási utasítás

Solar 7000 TF FT226-2 Lapos tetőre és homlokzatra szerelés. Síkkollektor termikus szolárrendszerekhez. Szerelési és karbantartási utasítás 670647803-00.T Síkkollektor termikus szolárrendszerekhez Solar 7000 TF Lapos tetőre és homlokzatra szerelés Szerelési és karbantartási utasítás 6 70 804 83(03/03) HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Szimbólumok

Részletesebben

POWX1340 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK...

POWX1340 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 4 5.1 Munkakörnyezet... 4 5.2 Elektromos biztonság... 4 5.3 Személyi biztonság...

Részletesebben

Solar 7000 TF FT226-2 Tetőben történő szerelés. Síkkollektor termikus szolárrendszerekhez. Szerelési és karbantartási utasítás

Solar 7000 TF FT226-2 Tetőben történő szerelés. Síkkollektor termikus szolárrendszerekhez. Szerelési és karbantartási utasítás 672080448.00-.ST Síkkollektor termikus szolárrendszerekhez Solar 7000 TF Tetőben történő szerelés Szerelési és karbantartási utasítás HU 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Szimbólumok magyarázata és biztonsági

Részletesebben

Vortex TRAUMATOLÓGIA. Pelvis lemezek

Vortex TRAUMATOLÓGIA. Pelvis lemezek Vortex TRAUMATOLÓGIA Pelvis lemezek 1 Referenciák Tartalom Dr. Vámhidy László PhD. Egyetemi Docens, Klinikai Igazgató PTE KKI MSI Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikai Tanszék Pécs 1. 1.1 1.2 1.3 2.

Részletesebben

VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT

VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106

Részletesebben

20 35 34 43 36 34 18 39 42 37 38 43 42 B C 25 44 A B C D 46 23 45 26 26A 48 47 D E 28 20 7 50 51 49 27 53 F G 4

20 35 34 43 36 34 18 39 42 37 38 43 42 B C 25 44 A B C D 46 23 45 26 26A 48 47 D E 28 20 7 50 51 49 27 53 F G 4 522101-39 H DE2000 2 3 20 43 35 34 36 34 18 37 38 42 39 43 42 B C 44 23 A B C D 25 46 45 26 26A 48 47 D E 20 7 50 51 49 28 27 53 F G 4 5 6 7 NAGYFELSŐMARÓ ASZTAL DE2000 Szívből gratulálunk Önnek, hogy

Részletesebben

PERI Bérlési feltételek Rundflex

PERI Bérlési feltételek Rundflex Kritériumok a bérleti anyagok értékeléséhez Kiadás: 01/2005 Oldal 1 / 18 Faltámaszok Áttekintés 1. Tisztítás... 4 2. Zsaluhéj károsodások... 5 3. Fatartó GT 24... 11 4. Egyéb elemek... 15 Utolsó változtatások

Részletesebben

DULCOMETER D1Cb / D1Cc

DULCOMETER D1Cb / D1Cc Szerelési és üzemeltetési utasítás DULCOMETER D1Cb / D1Cc Először teljesen olvassa át az üzemeltetési útmutatókat! Ne dobja el! A telepítési- vagy kezelési hibák következtében fellépő károkért az üzemeltető

Részletesebben

Szerelési útmutató a KLASIK 120 előtetőhöz

Szerelési útmutató a KLASIK 120 előtetőhöz 1. Előtető anyagjegyzék Szerelési útmutató a KLASIK 120 előtetőhöz Ssz. Ábra Db Megnevezés 1 4 Rozsdamentes csavar 4,8 x 19 2 4 Takaróelem 3 4 Tipli 12 mm horganyzott hatlapfejű csavarral 4 4 Alátét 5

Részletesebben

Bekaclip -P. Szerelési útmutató. www.betafence.com

Bekaclip -P. Szerelési útmutató. www.betafence.com Bekaclip -P Szerelési útmutató www.betafence.com Előnyök: y Bekaclip kerítésrendszer A Bekaclip -P kerítésrendszer használatának főbb előnyei: Nagyon egyszerűen összeszerelhető Hosszú élettartam A Bekaclip

Részletesebben

Hegyes fogó vagy lapos fogó. Állítson össze egy tengelyt

Hegyes fogó vagy lapos fogó. Állítson össze egy tengelyt SOCCER ROBOT AREXX - DIE NIEDERLANDE 2006 ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ: Modell SR-129 Rend. sz.: 19 16 36 - Ne állítsa össze kis gyerekek jelenlétében. A gyerekek a szerszámoktól megsérülhetnek vagy az apró alkatrészeket

Részletesebben

TRAUMATOLÓGIA. Vortex. Distalis Tibia lemez

TRAUMATOLÓGIA. Vortex. Distalis Tibia lemez TRAUMATOLÓGIA Vortex Distalis Tibia lemez 1 Referenciák Dr. Vámhidy László PhD. Egyetemi Docens, Klinikai Igazgató PTE KKI MSI Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikai Tanszék Pécs Prof. Dr Varga Endre

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPOKHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPOKHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ CGW LUX 60 4G AI AL CI CGW LUX 70 5G AI AL TR CI TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPOKHOZ CGW LUX 60 4G AI AL CI CGW LUX 70 5G AI AL TR CI COD. 04067DE - 10.09.2012 A FŐZŐLAPOK LEÍRÁSA MODELL: CGW LUX

Részletesebben

Beépítési segédlet. Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez. A-Plast Kft.

Beépítési segédlet. Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez. A-Plast Kft. Beépítési segédlet Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez A-Plast Kft. Verzió: 2.0 Készült: 2013. május Érvényesség: következő segédlet kiadásáig. Anyagkezelési útmutató A MULTICLEAR lemezeket az

Részletesebben

C80/1, C90, C150. HU Vezérlőegységek

C80/1, C90, C150. HU Vezérlőegységek C80/1, C90, C150 HU Vezérlőegységek 1. C80/1, C90 ÉS C150 VEZÉRLŐEGYSÉGEK 1.1. Általános tudnivalók A C80/1 vezérlőegység azoknak a családi szaunákban használt, egyfázisú elektromos kályháknak (2-8 kw)

Részletesebben

LH - MARKOLÓ (kanállal vagy markoló kézzel) WINKLER - Nr. 101440

LH - MARKOLÓ (kanállal vagy markoló kézzel) WINKLER - Nr. 101440 LH - MARKOLÓ (kanállal vagy markoló kézzel) WINKLER - Nr. 101440 Anyaglista: 1 Lucfenyőléc 170 x 40 x 40 mm 5 Nyárfafurnérlap 200 x 38 x 10 mm 1 Nyárfafurnérlap 220 x 55 x 6 mm 2 Bükkfarúd Ø 4 x 220 mm

Részletesebben

AKKUMULÁTOROS FÚRÓ ÉS CSAVARBEHAJTÓ GÉP elektromos fékkel. 10 mm (3/8 ) 6093D 6095D. Használati utasítás

AKKUMULÁTOROS FÚRÓ ÉS CSAVARBEHAJTÓ GÉP elektromos fékkel. 10 mm (3/8 ) 6093D 6095D. Használati utasítás MAKITA AKKUMULÁTOROS FÚRÓ ÉS CSAVARBEHAJTÓ GÉP elektromos fékkel 10 mm (3/8 ) 6093D 6095D Használati utasítás A jelen használati útmutatóban szereplő tartozékok nem feltétlenül leszállított tartozékok!

Részletesebben

SALUS 091FL PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÓ EGYHETES PROGRAMMAL, 0,2 C HŐMÉRSÉKLET-ÉRZÉKENYSÉGGEL

SALUS 091FL PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÓ EGYHETES PROGRAMMAL, 0,2 C HŐMÉRSÉKLET-ÉRZÉKENYSÉGGEL SALUS 091FL PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÓ EGYHETES PROGRAMMAL, 0,2 C HŐMÉRSÉKLET-ÉRZÉKENYSÉGGEL Az Ön új termosztátja hosszú évekig fogja szolgálni családját, segítségével jelentősen csökkenthetik

Részletesebben

AsztAlosipAri szerszámok

AsztAlosipAri szerszámok AsztAlosipAri szerszámok GYAlUk A stanley gyaluk több mint 120 éve szerte a világon a az egyik legismertebb- és tökéletes minőségük révén mindenki által elfogadott szabvány simító és speciális gyaluk.

Részletesebben

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika Építőlemezek beltéri alkalmazása Tudnivalók és technika HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tűntették ki őket. 2 Tartalom

Részletesebben

Szerelési útmutató. Modulos funkciós-oszlop 1371 00, 1372 00, 1373 00

Szerelési útmutató. Modulos funkciós-oszlop 1371 00, 1372 00, 1373 00 Szerelési útmutató Modulos funkciós-oszlop 1371 00, 1372 00, 1373 00 Készülék leírás A modulos funkciós-oszlopban több egyes készülék szerelhető fel együtt egységes dizájnnal a falon. A modulos felépítésnél

Részletesebben

TÁBLA- ÉS ELIGAZÍTÓ RENDSZEREK

TÁBLA- ÉS ELIGAZÍTÓ RENDSZEREK TÁBLA- ÉS ELIGAZÍTÓ RENDSZEREK Termékkatalógus 2016 Tartók Üvegek Táblák Pilonok Totemoszlopok Digital Signage LED Magyarországi Vezérképviselet Előszó Üdvözöljük a Consystec-nél! Szeretnénk Önnek bemutatni

Részletesebben

MULTI RENDSZERŰ LÉGKONDICIONÁLÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR

MULTI RENDSZERŰ LÉGKONDICIONÁLÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR MULTI RENDSZERŰ LÉGKONDICIONÁLÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ HU SZERELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR A termékről megállapították, hogy megfelel az Európai Unió kisfeszültségű berendezésekre vonatkozó irányelvének (2006/95/EK)

Részletesebben

Kettős V-hajtogatógép. Útmutató

Kettős V-hajtogatógép. Útmutató Útmutató Tartalom Felelősség...1 Biztonság...2 Biztonsági fedelek...2 Telepítés...3 Kényszerkapcsolás...3 Kezelőpanel...4 Nip kezelőpanelje...4 A gép működése...5 A gép részei...5 1. Hajtogatóegység...5

Részletesebben

BESZERELÉSI ÉS BEKÖTÉSI KÉZIKÖNYV

BESZERELÉSI ÉS BEKÖTÉSI KÉZIKÖNYV BESZERELÉSI ÉS BEKÖTÉSI KÉZIKÖNYV 1. BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK A szimbólumok jelentése Ez a kézikönyv szimbólumokkal és ikonokkal jelzi a beszerelési eljárás során felmerülő biztonsági óvintézkedéseket

Részletesebben

Faház M2412/16mm Építési útmutató

Faház M2412/16mm Építési útmutató Faház M212/16mm Építési útmutató 200 1200 HP076-0 16 15 5 10A 12 10B 6 13 7 19 11A 1 20 17 11B 22 2 3 23 8 2 21 1 9 2 1 ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 23 1 CSAVARCSOMAG 22 13 TAKARÓLÉC 15x38x00 21 1 AJTÓLAP 900x1787

Részletesebben

Használati útmutató. Asztali körfűrész WZTS 1702. Eredeti használati útmutató. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002

Használati útmutató. Asztali körfűrész WZTS 1702. Eredeti használati útmutató. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató Asztali körfűrész WZTS 1702 myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 Eredeti használati útmutató QR kódokkal gyorsan és egyszerűen

Részletesebben

H Összeszerelési és üzemeltetési útmutató

H Összeszerelési és üzemeltetési útmutató Version: Stand: Ausgabe: 31342hu #342_2010 01/10ut H Összeszerelési és üzemeltetési útmutató Munkakezdés előtt, kérjük, olvassa el!..a jelen útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása kedvezőtlenül

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW6 55 FI TÍPUSÚ. 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW6 55 FI TÍPUSÚ. 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW6 55 FI Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DM-60/DM-70/DM-90. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat. 220/230 V/50 Hz. Típus: DM-60 DM-70 DM-90

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DM-60/DM-70/DM-90. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat. 220/230 V/50 Hz. Típus: DM-60 DM-70 DM-90 Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Típus: DM-60 DM-70 DM-90 Névleges feszültség: 220/230 V/50 Hz Érintésvédelmi osztály: I. (csak védõföldeléssel ellátott hálózathoz csatlakoztatható) Névleges

Részletesebben

Az egyes részletek bemutatása.

Az egyes részletek bemutatása. Az egyes részletek bemutatása. 1 Géptest 4 Rögzítő kar 2 Ki/Bekapcsoló és a biztonsági gomb 5 Plexi védőbúra (elszívó csatlakozó) 3 Fordulatszám szabályzó 6 Rögzítő csavar További részletek bemutatása.

Részletesebben

Oldal Rögzítőlemez 550 406 Rögzítőlemez 350 408 Rögzítőlemez US norma 410. siegmund 405

Oldal Rögzítőlemez 550 406 Rögzítőlemez 350 408 Rögzítőlemez US norma 410. siegmund 405 KARIMÁK 404 siegmund Oldal Rögzítőlemez 550 406 Rögzítőlemez 350 408 Rögzítőlemez US norma 410 siegmund 405 KARIMÁK Rögzítőlemez 550 for DIN peremmel Leírás: Rögzítőlemez 550, DIN karimához szorítócsavarokkal

Részletesebben

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HP0580/0 14 15 16 SVENDBORG FAHÁZ DARABLISTA 12 7 6 10 18 17 3 19 4 11 13 23 24 22 21 20 8 25 5 1 2 9 25 1 CSAVARCSOMAG 24 4 RÖGZÍTÕLÉC 24x34x480 23 1 ÜVEG 435x435x2 22

Részletesebben

Mechanikai Megmunkálás

Mechanikai Megmunkálás Mechanikai Megmunkálás VI.. elıad adás Általános faipari megmunkálási eljárások faipari BSc. mérnök hallgatóknak Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Terméktervezési- és Gyártástechnológiai

Részletesebben

RADIuS Mess- und Spanntechnik GmbH & Co. KG Befogóeszköz koordináta méréstechnikához

RADIuS Mess- und Spanntechnik GmbH & Co. KG Befogóeszköz koordináta méréstechnikához RADIuS Mess- und Spanntechnik GmbH & Co. KG Befogóeszköz a koordináta méréstechnikához Kiadás 2013.01 Tartalomjegyzék Elemcsoport Oldal 1. Báziselemek 1.1 1.4 2. Csap 2.1 2.2 3. Fülek 3.1 3.2 4. Rögzítőelemek

Részletesebben