MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal"

Átírás

1 MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (oldalak: ).

2 A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak találhatók. Ha valami hiányozna, vegye fel a kapcsolatot azzal a forgalmazóval, ahol a terméket megvásárolta. a Fényképezőgép b AA méretű alkáli elem ( 2) c Memóriakártya (32 MB) d Interfészkábel IFC-400PCU e Audio/videokábel AVC-DC400 f Csuklószíj WS-DC5 g Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM h Jótállási jegy i Felhasználói kézikönyvek Kezdeti lépések Canon Digital Camera Manuals Disk CD-ROM Előfordulhat, hogy a mellékelt memóriakártyával nem használhatók ki teljesen a fényképezőgép képességei. A PDF-formátumú kézikönyvek megtekintéséhez Adobe Reader program szükséges. A Word-formátumú kézikönyvek megjelenítéséhez a Microsoft Word Viewer 2003 program telepíthető (csak a Közel-Keleten). Ha nincsenek telepítve a számítógépen, a következő webhelyről tölthetők le: (PDF-formátum esetén) (Word-formátum esetén)

3 Kezdje az elején! 1 Kezdje az elején! Ez az útmutató a következő két nagy részből áll. Először... Kezdeti lépések 9. oldal Ebből a fejezetből ismerheti meg a fényképezőgép előkészítését, valamint a képek elkészítésének, megjelenítésének és nyomtatásának egyszerű módját. Először ismerkedjen meg a fényképezőgéppel, és sajátítsa el az alapokat. Majd... Bővebb ismeretek 39. oldal Az alapok tisztázása után a fényképezőgép számos további funkciójával még jobb képeket készíthet. Ebben a fejezetben az egyes funkciók részletes leírását találhatja meg, beleértve a fényképezőgép televízióhoz való csatlakoztatását is, ha fényképeket szeretne megjeleníteni. Az elektronikus kézikönyvek a mellékelt CD-ROM lemezen találhatók.

4 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék A ikonnal jelölt részek a fényképezőgép funkcióit és használati módjait összefoglaló listák és táblázatok. Kérjük, olvassa el Kezdeti lépések Előkészületek Állóképek felvétele ( üzemmód) Állóképek megtekintése Törlés Nyomtatás A dátum beágyazása a képadatokba Videó felvétele ( Normál mód) Videó megtekintése Képek áttöltése számítógépre Rendszertérkép Bővebb ismeretek A fényképezőgép részei 40 A vezérlőtárcsa használata A gomb használata Jelzőfény Alapvető műveletek 46 Menük és beállítások Az LCD-kijelzőn megjelenő adatok és menük Az LCD-kijelző megjelenítése Gyakran használt felvételi funkciók 60 Az optikai zoom használata A digitális zoom és a Digitális telekonverter A vaku használata Közeli felvétel készítése (Makró)

5 Tartalomjegyzék 3 Az önkioldó használata A rögzített képpontok számának módosítása (állóképek) A tömörítés módosítása (állóképek) A képstabilizáló funkció használata Az ISO érzékenység beállítása A fényképezőgép bemozdulásának csökkentése felvétel készítésekor (Aut. ISO váltás) Felvétel készítése a módválasztó tárcsa használatával 77 Módválasztó tárcsa Kényelmes felvétel (Kényelmes üzemmód) Felvételi üzemmódok meghatározott témákhoz Programautomatika A záridő beállítása A rekesz beállítása A záridő és a rekesznyílás kézi beállítása Videofelvétel Különféle felvételi módszerek 93 Sorozatfelvétel A vaku beállítása Az élesség és az emberek arckifejezésének ellenőrzése Váltás az élességbeállítások között AF keret mód választása A főtéma kiválasztása (Arc kiválasztása és követése) Nehezen élesre állítható téma felvétele (élesség rögzítése, AF rögzítés, Kézi élesség, Bizt. fókusz) Az expozíciós beállítás rögzítése (AE rögzítés) A vakus expozícióbeállítás rögzítése (FE rögzítés) Az expozíció-kompenzáció beállítása Váltás a fénymérési módok között A színek beállítása (Fehér-egyensúly) Fényképezés átalakított színekkel (Saját színbeállít.) A kijelző segédvonalainak beállítása A képek automatikus kategorizálása (Auto.kategória) Beállítás hozzárendelése a gombhoz

6 4 Tartalomjegyzék Lejátszás és törlés 124 Nagyított képek megtekintése A kilenc képes megjelenítés (Indexlejátszás) A fókusz és az arckifejezések ellenőrzése (Fókusz helyének ellenőrzése) Ugrás képekre Képek rendszerezése kategóriák szerint (Saját kateg.) Videó megtekintése Képek elforgatása a kijelzőn Lejátszás áttűnési hatásokkal Automatikus lejátszás (diavetítés) A vörösszemkorrekció funkció Képek átméretezése Hangjegyzet csatolása képekhez A képek védelme Az összes kép törlése Nyomtatási és átviteli beállítások 148 A DPOF nyomtatási beállítások megadása DPOF átviteli beállítások megadása A fényképezőgép beállítása 154 Energiatakarékos funkció A memóriakártya formázása A fájlszámozás beállítása Új célmappa létrehozása (Mappa) Az automatikus forgatás funkció beállítása Az alapértelmezett értékek visszaállítása Csatlakoztatás televízióhoz 163 Felvétel/lejátszás televízió használatával Hibaelhárítás 164 Üzenetek 175 Függelék 179 Biztonsági óvintézkedések

7 Tartalomjegyzék 5 A hibás működés megelőzése A külön megvásárolható tápforráskészletek használata A külső vaku használata (külön vásárolható) A dátum háttérelemének cseréje A fényképezőgép karbantartása Műszaki adatok Tárgymutató 207 Az egyes felvételi üzemmódokban elérhető funkciók 211

8 6 Tartalomjegyzék Az útmutatóról Az útmutatóban használt jelölések magyarázata 65 A vaku használata A rendelkezésre álló felvételi üzemmódok 1 Emelje fel kézzel a vakut oldal Üzemmód: Felvétel ( )/ Lejátszás ( ) Egyes felvételi üzemmódokban néhány funkció nem használható. Ha nem szerepel megjegyzés, akkor a funkciót minden üzemmódban. : Ez a jel azokat a témaköröket jelöli, amelyek befolyásolhatják a fényképezőgép működését. : Ez a jel olyan további témaköröket jelöl, amelyek kiegészítik az alapvető üzemeltetési eljárásokat. Az útmutató magyarázatai a fényképezőgép vásárlásakor érvényes alapbeállításokból indulnak ki. Az útmutatóban lévő ábrák és képernyőfotók eltérhetnek a fényképezőgépen valóban megjelenőktől. Ezzel a fényképezőgéppel SD memóriakártyákat, SDHC (SD High Capacity nagy kapacitású SD) memóriakártyákat, MultiMediaCard kártyákat, MMCplus kártyákat és HC MMCplus kártyákat használhat. Az útmutatóban ezeket együttesen memóriakártyának nevezzük.

9 Kérjük, olvassa el Próbafelvételek Kérjük, olvassa el 7 Mielőtt fontos képeket készítene, kifejezetten javasoljuk, hogy készítsen több próbafelvételt: így meggyőződhet a fényképezőgép helyes működéséről és működtetéséről. Ügyeljen arra, hogy a Canon Inc., annak leányvállalatai, partnerei és viszonteladói semmilyen felelősséget sem vállalnak a fényképezőgép vagy bármely tartozék (beleértve a memóriakártyát is) olyan hibájáért, amely a kép nem megfelelő, illetve nem megfelelő formában történő rögzítését okozza. Figyelmeztetés a szerzői jogok megsértésének elkerülésére Ügyeljen arra, hogy a Canon digitális fényképezőgépek személyes használatra készültek, és sohasem használhatók olyan módon, hogy az nemzetközi vagy helyi, a szerzői jogokra vonatkozó törvényeket vagy előírásokat sértsen. Vegye figyelembe, hogy bizonyos esetekben az előadásokról, kiállításokról vagy kereskedelmi termékekről fényképezőgéppel vagy más eszközzel készített képek még abban az esetben is szerzői vagy egyéb jogokat sérthetnek, ha a képek személyes használatra készültek. A garancia korlátozása A fényképezőgépre vonatkozó garanciáról a mellékelt Jótállási jegyen olvashat. A Canon ügyfélszolgálat elérhetőségéről a Jótállási jegyen tájékozódhat.

10 8 Kérjük, olvassa el A fényképezőgép vázának hőmérséklete Ha a fényképezőgépet hosszabb ideig használja, annak váza felmelegedhet. Az ilyen esetekben készüljön fel erre, és legyen óvatos. Az LCD-kijelzőről Az LCD-kijelző rendkívül nagy pontosságú gyártási csúcstechnológiával készül. A képpontok 99,99%-nál nagyobb része előírás szerint működik. Időnként előfordulhat, hogy a képpontok kevesebb mint 0,01%-a hibásan, fekete vagy vörös színnel jelenik meg. Ez nincs hatással a rögzített képre, és nem utal működési hibára. Videorendszer Mielőtt a fényképezőgépet televízióhoz csatlakoztatná, állítsa be a fényképezőgépen a megfelelő videorendszert (163. oldal). A nyelv beállítása A nyelvi beállítás módosításához lásd: A kijelző nyelvének beállítása (14. oldal).

11 9 Kezdeti lépések Előkészületek Állóképek felvétele Állóképek megtekintése Törlés Nyomtatás A dátum beágyazása a képadatokba Videó felvétele Videó megtekintése Képek áttöltése számítógépre Rendszertérkép

12 10 Előkészületek Kezdeti lépések Előkészületek Az elemek és a memóriakártya behelyezése 1. Csúsztassa el a memóriakártya-/akkumulátorfedél zárját a, és tartsa nyitva, miközben elcsúsztatja b és kinyitja a fedelet (c). Memóriakártya-/akkumulátorfedél zárja Csúsztassa el a fedelet (b) b a Nyissa ki a fedelet (c) c 2. Helyezzen be két elemet. Negatív pólus ( ) Pozitív pólus (+) A két mellékelt AA méretű alkáli elemet helyezze be.

13 Előkészületek Helyezze be a memóriakártyát, amíg a helyére nem kattan. Elülső oldal Írásvédelmi kapcsoló (csak SD vagy SDHC memóriakártyáknál) Kezdeti lépések Ellenőrizze, hogy az írásvédelmi kapcsoló nyitott állásban legyen (csak SD és SDHC memóriakártyák esetén). Ellenőrizze, hogy a memóriakártyát a helyes irányban helyezi be. 4. Csukja be a fedelet (d), és nyomja lefelé, miközben elcsúsztatja, amíg a helyére nem kattan (e). d e A behelyezés előtt ügyeljen a memóriakártya helyes irányára. Ha fordítva helyezi be a kártyát, akkor a fényképezőgép nem ismeri fel azt, ami hibás működéshez vezethet.

14 12 Előkészületek Kezdeti lépések Az akkumulátorok/elemek eltávolítása Nyissa ki a fedelet és vegye ki az akkumulátorokat/elemeket. Figyeljen rá, hogy ne ejtse le az akkumulátorokat/elemeket. A memóriakártya eltávolítása Az ujjával nyomja meg a memóriakártyát, míg kattanás nem hall, majd vegye ki. A fényképezőgép leejtésének megelőzése érdekében javasolt a csuklószíj használata.

15 Előkészületek 13 A dátum és az idő beállítása A Dátum/idő beállítására szolgáló menü a fényképezőgép első bekapcsolásakor automatikusan megjelenik. ON/OFF gomb gomb Kezdeti lépések Vezérlőtárcsa gombok MENU gomb 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Adja meg a hónapot, a napot, az évet és az időt, valamint a megjelenítésük sorrendjét. 1. A vagy a gombbal válasszon beállítást. 2. A vagy a gombbal állítsa be a kívánt értéket. A vezérlőtárcsát értékek beállítására is használhatja. 3. Nyomja meg a gombot. A korábban már beállított Dátum/idő módosítása Az alábbi lépésekkel jelenítse meg a Dátum/idő beállítására szolgáló menüt, majd hajtsa végre a fenti 2. és 3. lépéseket. 1. Nyomja meg a MENU gombot. 2. A vagy a gombbal válassza a (Beállít) menüt. 3. A vagy a gombbal válassza a [Dátum/idő] lehetőséget. 4. Nyomja meg a gombot.

16 14 Előkészületek Kezdeti lépések A dátum és az idő beállítására szolgáló kijelző megjelenik a dátum lítium elemének lemerülésekor (194. oldal). A kijelző nyelvének beállítása Beállíthatja, hogy a menük és az üzenetek milyen nyelven jelenjenek meg az LCD-kijelzőn. gomb gomb gombok MENU gomb 1. Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2. Tartsa lenyomva a gombot, és nyomja meg amenu gombot. 3. A, a, a vagy a gombbal válasszon nyelvet. 4. Nyomja meg a gombot.

17 Állóképek felvétele 15 Állóképek felvétele Módválasztó tárcsa ( üzemmód) Zárkioldó gomb ON/OFF gomb Jelzőfény Kezdeti lépések DISP. gomb 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. Az indító hang hallható, és az LCD-kijelzőn az indító kép jelenik meg. Az ON/OFF gomb újbóli megnyomása kikapcsolja a tápellátást. 2. Válasszon felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módválasztó tárcsát állásba. 3. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. Fényképezőgép bemozdulásának elkerülése Kezét szorítsa testéhez, miközben a fényképezőgépet erősen fogja meg az oldalainál. Állvány használata is jó megoldás. 4. Az élesség beállításához nyomja le finoman (félig) a zárkioldó gombot. Amikor a fényképezőgép beállítja az élességet, kétszer hangjelzést ad, és a jelzőfény zölden (a vaku használatakor narancssárgán) világít. Ha a pirosan villog, javasolt a felvételt vakuval (65. oldal) elkészíteni ( módban a Nyissa ki a vakut! üzenet is megjelenik).

18 16 Állóképek felvétele Kezdeti lépések 5. A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. Az expozíciós hang hallható, és a gép rögzíti a képet. A rögzített képek közvetlenül a készítésük után kb. 2 másodpercre megjelennek az LCD-kijelzőn (Felvétel ellenőrzése). A zárkioldó gomb lenyomásával még akkor is készíthet felvételt, ha egy kép látható a kijelzőn. Ha a zárkioldó gombot lenyomva tartja a rögzítés után, akkor a kép továbbra is a kijelzőn marad. A jelzőfény zölden villog, és a fényképezőgép rögzíti a képfájlt a memóriakártyára. Éles képek készítése A fényképezőgép automatikusan beállítja az élességét, amikor félig lenyomja a zárkioldó gombot*. * A zárkioldó gomb kétlépcsős működésű. Az első fázist nevezzük félig lenyomásnak. Lenyomás félig az élesség beállításához Helyes Bip, bip Lenyomás teljesen Helytelen Lenyomás azonnal teljesen A felvétel előkészítése befejeződött: zölden világít (narancssárgán, ha a vaku villanni fog) Rögzítés: zölden villog Az LCD-kijelzőn egy zöld AF keret jelzi az élesség helyét. AF keret

19 Állóképek felvétele 17 Némítás A kamera bekapcsolása közben, ha megnyomja a DISP. gombot, a néma üzemmód [Be] értékű lesz, amely minden hangot kikapcsol. A beállítás értékét a [Némítás] beállításban módosíthatja a Beállít menüben (56. oldal). Kényelmes üzemmód (kezdőknek ajánlott) A felvételek készítése és a képek megtekintése általában a módválasztó tárcsa (Kényelmes mód) állásában hajtható végre a legegyszerűbben (78. oldal). Ez az üzemmód kezdőknek javasolt a bonyodalmak elkerülése érdekében. Kezdeti lépések 1. Állítsa a módválasztó tárcsát (Kényelmes üzemmód) állásba. 2. Felvétel készítése. 1. Az élesség beállításához nyomja le félútig a zárkioldó gombot. Amikor a fényképezőgép beállította az élességet, megjelenik egy zöld AF keret. 2. A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. 3. A képek megtekintése. 1. Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2. A vagy a gombbal jelenítse meg a kívánt képet. A képeket a vezérlőtárcsa elforgatásával is kiválaszthatja.

20 18 Állóképek megtekintése Kezdeti lépések Állóképek megtekintése gombok gomb Vezérlőtárcsa 1. Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2. A vagy a gombbal jelenítse meg a kívánt képet. A gombbal az előző, míg a gombbal a következő képet jelenítheti meg. A képek gyorsabban követik egymást, ha a gombot lenyomva tartja, de ilyenkor gyengébb minőségben jelennek meg. A vezérlőtárcsát képek kijelölésére is használhatja. Az óra járásával ellentétes irányban elforgatva az előző képet, míg az óra járásával megegyező irányban elforgatva a következő képet jelenítheti meg. A Lejátszás menüben a [Folytatás] beállítást [Már látott]* vagy [Felvett] lehetőségre állíthatja. (* alapértelmezett beállítás) Ha a [Már látott] lehetőséget választja, a legutóbb megtekintett kép jelenik meg (Lejátszás folytatása). Az alábbi műveleteknél a [Folytatás] beállítástól függetlenül a legutóbb megtekintett kép jelenik meg: kép elkészítése, a memóriakártya cseréje, illetve egy kép módosítása a memóriakártyán számítógép segítségével.

21 Törlés 19 Törlés gombok gomb gomb Vezérlőtárcsa gomb Kezdeti lépések 1. Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2. A vagy a gombbal válassza ki a törölni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. A vezérlőtárcsát képek kijelölésére is használhatja. 3. Ellenőrizze a [Törlés] kijelölését, és nyomja meg a gombot. A törlés helyett a kilépéshez válassza a [Mégse] beállítást. Vegye figyelembe, hogy a törölt képek nem állíthatók vissza. Kellő körültekintéssel járjon el a képek törlésénél.

22 20 Nyomtatás Kezdeti lépések Nyomtatás gomb gomb Csatlakozó fedele gombok A/V OUT és DIGITAL csatlakozó Vezérlőtárcsa gomb 1. Csatlakoztassa a fényképezőgépet egy közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatóhoz. A kinyitásához csúsztassa balra a fényképezőgép csatlakozófedelét, és dugja be teljesen az interfészkábelt a csatlakozóba. A csatlakoztatási lépéseket a nyomtató használati útmutatójában olvashatja el. Mivel a fényképezőgép szabványos protokollt (PictBridge) használ, a Canon gyártmányú nyomtatók mellett a PictBridge protokollnak megfelelő egyéb nyomtatók is használhatók. A részleteket lásd: Közvetlen nyomtatási útmutató. 2. Kapcsolja be a nyomtatót. 3. A fényképezőkép bekapcsolásához nyomja meg a (Lejátszás) gombot. A gomb kéken világít. 4. A vagy a gombbal válassza ki a nyomtatni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. A gomb kéken villog, és megkezdődik a nyomtatás. A vezérlőtárcsát képek kijelölésére is használhatja. A nyomtatás befejezése után kapcsolja ki a fényképezőgépet, és távolítsa el az interfészkábelt.

23 Nyomtatás 21 Nyomtatás Nyomtatási listával A képeket egyszerűen felveheti a nyomtatási listára, ha a kép elkészítése után azonnal, vagy pedig annak megtekintésekor megnyomja a gombot. A nyomtatási listán szereplő képeket könnyen kinyomtathatja, amikor a fényképezőgépet egy nyomtatóhoz csatlakoztatja. Hozzáadás a Nyomtatási listához 1. Nyomja meg a gombot (csak állóképeknél). 2. Hozzáadás a Nyomtatási listához. 1. A vagy a gombbal válassza ki a nyomtatási példányszámot. 2. A vagy a gombbal válassza a [Felveszi] elemet. 3. Nyomja meg a gombot. Ha egy képet el kíván távolítani a nyomtatási listáról, nyomja meg újra a gombot, használja a vagy gombokat a [Leveszi] lehetőség kiválasztásához, majd nyomja meg a FUNC./SET gombot. Képek nyomtatása a Nyomtatási listáról Ez a leírás Canon SELPHY ES vagy SELPHY CP sorozatú nyomtatók használatával készült. 1. Csatlakoztassa a fényképezőgépet a nyomtatóhoz. 2. Nyomtassa ki a képet. 1. A vagy a gombbal válassza a [Most nyomtat] lehetőséget. A vagy gombbal ellenőrizheti a nyomtatási listára felvett képeket. Nyomtatási példányszám Kezdeti lépések 2. Nyomja meg a gombot. A nyomtatás elindul. Ha a nyomtatás megszakad és újraindul, akkor a sorban található következő képtől folytatódik.

24 22 A dátum beágyazása a képadatokba Kezdeti lépések A dátum beágyazása a képadatokba Ebből a fejezetből ismerheti meg a dátuminformáció beágyazását a képekre a rögzítéskor (Dátumbélyegző). Beágyazása után a dátumbélyegző nem törölhető a képadatokból. Ellenőrizze a fényképezőgépen a dátum és az idő megfelelő beállítását (13. oldal). A képméret ekkor rögzítetten 2M ( ), a tömörítés pedig Finom lesz (L méretű vagy képeslap méretű nyomatokhoz megfelelő). ON/OFF gomb Módválasztó tárcsa gombok gomb DISP. gomb 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Válasszon felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módválasztó tárcsát állásba. Ezt a beállítást más felvételi üzemmódban is választhatja (kivéve a Kényelmes, esetén a, valamint a videó üzemmódokat).

25 A dátum beágyazása a képadatokba (2M ) választása. 1. Nyomja meg a gombot. 2. A vagy a gombbal válassza a lehetőséget. 3. A vagy a segítségével válassza a lehetőséget. A nyomtatásból kimaradó terület szürkén jelenik meg. Nyomja meg a DISP. gombot, hogy kiválaszthassa a [Dátum és idő] lehetőséget a vagy gombbal. Kezdeti lépések A következő módszerekkel nyomtathat dátumot olyan képekre, amelyekbe nem ágyazta azt be. Beállítás a fényképezőgép Digital Print Order Format (DPOF) funkciójával (148. oldal). Állítsa a [Dátum] lehetőséget [Be] értékre a [Nyomtatási beállítás] alatt a (Nyomtatási) menüben. Csatlakoztassa a fényképezőgépet egy nyomtatóhoz és nyomtasson. Lásd: Közvetlen nyomtatási útmutató. Helyezze a memóriakártyát a nyomtatóba és nyomtasson. Lásd a nyomtató felhasználói kézikönyvét. Használja a mellékelt szoftvert. Lásd: Szoftver használati útmutató.

26 24 Videó felvétele Kezdeti lépések Videó felvétele ( Normál mód) Zárkioldó gomb ON/OFF gomb Jelzőfény Módválasztó tárcsa Vezérlőtárcsa 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Válasszon felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módválasztó tárcsát (Videó) állásba. 2. A vezérlőtárcsával válassza a (Normál) lehetőséget. 3. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. Ne érintse meg a mikrofont felvétel közben. A zárkioldó gomb kivételével ne nyomjon meg más gombot. A gombnyomást kísérő hang rákerül a felvételre. Mikrofon

27 Videó felvétele Az élesség beállításához nyomja le félútig a zárkioldó gombot. Amikor a fényképezőgép beállítja az élességet, kétszer hangjelzést ad, és a jelzőfény zölden világít. A fényképezőgép automatikusan kiválasztja az expozíció, az élesség és a fehéregyensúly beállítását. A felvétel előkészítése befejeződött: zölden világít Kezdeti lépések 5. A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. Megkezdődik a felvétel. Felvétel közben az eltelt felvételi idő és a [Felv.] kijelzés látható az LCD-kijelzőn. Eltelt idő 6. A zárkioldó gomb ismételt teljes megnyomása leállítja a felvételt. A jelzőfény zölden villog, és a fényképezőgép rögzíti a fájlt a memóriakártyára. A felvétel automatikusan leáll, ha letelt a maximális felvételi idő, illetve ha a beépített memória vagy a memóriakártya megtelik. Rögzítés: zölden villog

28 26 Videó megtekintése Kezdeti lépések Videó megtekintése gombok gomb gomb Vezérlőtárcsa 1. Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2. A vagy a gombbal jelenítse meg a videót, és nyomja meg a gombot. A ikonnal jelölt képek videók. A vezérlőtárcsát képek kijelölésére is használhatja. 3. A vagy a gombbal válassza a (Lejátszás) parancsot, majd nyomja meg a gombot. Elindul a videó lejátszása. Ha lejátszás közben megnyomja a FUNC./SET gombot, akkor szüneteltetheti és újraindíthatja a lejátszást. A lejátszás hangerejét a és a gombbal szabályozhatja.

29 Képek áttöltése számítógépre 27 Képek áttöltése számítógépre Ajánlott a mellékelt szoftver használata. Szükséges elemek fényképezőgép és számítógép, a fényképezőgéphez kapott Canon Digital Camera Solution Disk, a fényképezőgéphez kapott interfészkábel. Kezdeti lépések Rendszerkövetelmények A szoftvert a következő követelményeknek eleget tevő számítógépre telepítse. Windows Operációs rendszer Számítógép típusa Macintosh Operációs rendszer Számítógép típusa Processzor Windows Vista (Service Pack 1) Windows XP Service Pack 2 A fenti operációs rendszerek valamelyikével működő számítógép beépített USB-porttal. Processzor Windows Vista : Pentium 1,3 GHz-es vagy gyorsabb Windows XP : Pentium 500 MHz vagy gyorsabb Memória Windows Vista : 512 MB vagy több Windows XP : 256 MB vagy több Illesztő USB Merevlemez szabad területe Megjelenítés Canon segédprogramok - ZoomBrowser EX : 200 MB vagy több - PhotoStitch : 40 MB vagy több képpont/high Color (16 bites) vagy jobb Mac OS X (v.10.4 v.10.5) A fenti operációs rendszerek valamelyikével működő számítógép beépített USB-porttal. PowerPC G4/G5 vagy Intel processzor Memória Mac OS X v.10.5 : 512 MB vagy több Mac OS X v.10.4 : 256 MB vagy több Illesztő USB Merevlemez szabad területe Megjelenítés Canon segédprogramok - ImageBrowser : 300 MB vagy több - PhotoStitch : 50 MB vagy több képpont/ szín vagy jobb

30 28 Képek áttöltése számítógépre Kezdeti lépések Képek áttöltésének előkészítése 1. A szoftver telepítése. Windows 1. Helyezze be a Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM-ot a számítógép CD-egységébe. 2. Kattintson az [Easy Installation/ Egyszerű telepítés] elemre. A telepítés folytatásához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. 3. A telepítés befejezése után kattintson a [Restart/Újraindítás] vagy a [Finish/Befejezés] gombra. A telepítés befejezése után megjelenik a [Restart/Újraindítás] vagy a [Finish/Befejezés] gomb. Kattintson a megjelenő gombra. 4. A szokásos asztal megjelenése után vegye ki a CD-ROM-ot a CD-egységből. Macintosh Kattintson duplán a ikonra a CD-ROM ablakban. A telepítő megjelenő paneljén kattintson az [Install/Telepítsd] gombra. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

31 Képek áttöltése számítógépre A fényképezőgép csatlakoztatása számítógéphez. 1. A kapott interfészkábellel kösse össze a számítógép USB-portját és a fényképezőgép A/V OUT és DIGITAL csatlakozóját. A kinyitásához csúsztassa balra a fényképezőgép csatlakozófedelét, és dugja be teljesen az interfészkábelt a csatlakozóba. USB-port A/V OUT és DIGITAL csatlakozó Kezdeti lépések Interfészkábel 3. Előkészület a képek számítógépre történő áttöltésére. 1. A fényképezőgép bekapcsolásához nyomja meg a (Lejátszás) gombot.

32 30 Képek áttöltése számítógépre Kezdeti lépések 4. Indítsa el a CameraWindow programot. Windows Válassza a [Canon CameraWindow] elemet, és kattintson az [OK] gombra. Ha a fent látható párbeszédpanel nem jelenik meg, kattintson a [Start] gombra, és válassza sorban az [All programs/minden program] vagy [Programs/Programok], [Canon Utilities], [CameraWindow], [CameraWindow] és [CameraWindow] parancsot. Megjelenik a CameraWindow ablaka. Macintosh A fényképezőgép és a számítógép közötti kapcsolat létrehozása után megjelenik a CameraWindow ablaka. Ha a párbeszédpanel nem látható, kattintson a [CameraWindow] ikonra a dokkolóban (a képernyő alján megjelenő sávon). A képek áttöltésének előkészítése ezzel befejeződött. A további lépések leírásáért lásd: Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (Közvetlen átvitel) (31. oldal). A képek számítógépre való letöltésének részletes ismertetést a Szoftver használati útmutató tartalmazza.

33 Képek áttöltése számítógépre 31 Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (Közvetlen átvitel) Ezzel a módszerrel a fényképezőgép funkcióival töltheti át a képeket. Mielőtt első ízben tölt át képeket a közvetlen átvitel használatával, telepítse a szükséges szoftvert (28. oldal). Kezdeti lépések gomb gombok gomb MENU gomb 1. Ellenőrizze, hogy a Közvetlen átvitel menü megjelenike a fényképezőgép LCD-kijelzőjén. A gomb kéken világít. Ha a Közvetlen átvitel menü nem jelent meg, nyomja meg a MENU gombot. Közvetlen átvitel menü 2. Nyomja meg a gombot. Megtörténik a korábban a számítógépre át nem töltött képek áttöltése.

34 32 Képek áttöltése számítógépre Kezdeti lépések A Közvetlen átvitel menü alábbi parancsaival is beállíthatja a képek letöltésének kívánt módját. Minden kép Új képek DPOF átvitel képei Választás, átvitel Háttérkép Az összes kép átvitele és mentése a számítógépen. Csak a korábban még át nem vitt képek áttöltése és mentése a számítógépen. Csak a DPOF beállításainak megfelelő képek átvitele és mentése a számítógépen. A megtekintés után kijelölt képek átvitele és mentése a számítógépen. A megtekintés után kijelölt képek átvitele és mentése a számítógépen. Az átvitt képek háttérképként jelennek meg a számítógép asztalán. Minden kép/új képek/dpof átvitel képei 1. A vagy a gombbal válassza a, a vagy a beállítást, és nyomja meg a gombot. Megkezdődik a képek áttöltése. Az áttöltés ideje alatt a gomb kéken villog. A művelet befejezése után ismét a Közvetlen átvitel menü jelenik meg. A FUNC./SET gomb megnyomásával törölheti a folyamatban lévő áttöltést. Választás, átvitel/háttérkép 1. A vagy a gombbal válassza a vagy a beállítást, és nyomja meg a gombot (vagy a gombot).

35 Képek áttöltése számítógépre A vagy a gombbal válassza ki az áttölteni kívánt képeket, és nyomja meg a gombot. Megkezdődik a képek áttöltése. Az áttöltés ideje alatt a gomb kéken villog. 3. Az áttöltés befejeződése után nyomja meg a MENU gombot. Ekkor visszalép a Közvetlen átvitel menübe. Kezdeti lépések Háttérképként csak JPEG-képek tölthetők át a számítógépre. A gombbal választott beállítást a fényképezőgép a kikapcsolása után is megőrzi. Az előző beállítás lép érvénybe, amikor legközelebb megjelenik a Közvetlen átvitel menü. A képválasztási kijelző jelenik meg közvetlenül, ha a legutóbbi beállítás a [Választás, átvitel] vagy a [Háttérkép] volt. Kattintson az ablak jobb alsó sarkában található [ ] jelre a CameraWindow ablakának bezárásához. Az áttöltött képek megjelennek a számítógépen. Windows Macintosh ZoomBrowser EX ImageBrowser Alapértelmezés szerint az áttöltött képek a felvétel dátuma szerinti almappákba kerülnek.

36 34 Rendszertérkép Kezdeti lépések Rendszertérkép Interfészkábel IFC-400PCU * 1 Csuklószíj WS-DC5 Memóriakártya (32 MB) Audio/videokábel, AVC-DC400* 1 AA méretű alkáli elemek ( 2) Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM Akkumulátor és töltő készlet CBK4-300* 5 Hálózati adapter ACK800 Akkumulátortöltő, CB-5AH/CB-5AHE AA méretű NiMH elemek NB-3AH ( 4) NiMH elem, NB4-300 (4 db AA méretű) külön is vásárolható A fényképezőgéphez két ilyen akkumulátor szükséges. Kompakt hálózati adapter CA-PS800 Tápkábel

37 Rendszertérkép 35 Nagy teljesítményű vaku HF-DC1 Kezdeti lépések Canon márkájú Közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatók PCMCIA adapter USBkártyaolvasó Compact Photo Printers* 2 * 3 (SELPHY sorozat) Tintasugaras nyomtatók* 4 USB-port PC-kártyahely Videobemeneti csatlakozó Windows/Macintosh Audiobemeneti csatlakozó TV/video *1 Külön is megvásárolható. *2 A további tudnivalókat lásd a nyomtatóhoz mellékelt felhasználói útmutatóban. *3 A fényképezőgép a CP-10/CP-100/CP-200/CP-300 egységhez is csatlakoztatható. *4 A nyomtatóval és az interfészkábelekkel kapcsolatos további információkért lásd az adott tintasugaras nyomtató felhasználói útmutatóját. *5 A CBK4-200 akkumulátor és töltő készlet is használható.

38 36 Rendszertérkép Kezdeti lépések Külön megvásárolható tartozékok A következő fényképezőgép-tartozékok külön megvásárolhatók. Egyes tartozékok nem, vagy már nem kaphatók bizonyos régiókban. Vaku HF-DC1 nagy teljesítményű vaku A kiegészítő vakuval olyan témákról készíthet felvételt, amelyek kívül esnek a beépített vaku megvilágítási tartományán. Tápellátás Hálózati adapter, ACK800 Ez a készlet szokásos háztartási konnektorból biztosítja a fényképezőgép tápellátását. Ez javasolt a fényképezőgép tápellátására hosszabb idejű használat esetén, illetve ha a számítógéphez van csatlakoztatva. (Nem használható a fényképezőgép akkumulátorának töltéshez.) Akkumulátor és töltő készlet, CBK4-300 Ez a készlet töltőegységet és négy újratölthető, AA méretű NiMH (nikkel-fémhidrid) elemet tartalmaz. Sok felvétel készítésekor vagy megtekintésekor nyújt kényelmes megoldást. Beszerezheti 4 db AA méretű újratölthető elemet tartalmazó NB4-300 NiMH elemkészletet is. Egyéb tartozékok IFC-400PCU interfészkábel Ezzel a kábellel a fényképezőgép számítógéphez, Compact Photo Printer készülékhez (SELPHY sorozat) vagy tintasugaras nyomtatóhoz csatlakoztatható (lásd a tintasugaras nyomtató használati útmutatóját). Audio/videokábel, AVC-DC400 Ezzel a kábellel kapcsolható össze a fényképezőgép a televízióval.

39 Rendszertérkép 37 Közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatók A Canon a következő, külön megvásárolható nyomtatókat kínálja a fényképezőgéphez. Gyorsan és könnyen készíthet fényképminőségű nyomatokat a fényképezőgépet és a nyomtatót közvetlenül összekötve és a fényképezőgép kezelőszerveit használva. Compact Photo Printers (SELPHY sorozat) Tintasugaras nyomtatók Kezdeti lépések További információkért forduljon a legközelebbi Canon viszonteladóhoz. Eredeti Canon kiegészítők használata javasolt. Ezt a terméket úgy tervezték, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson az eredeti Canon kiegészítőkkel. A Canon nem vállal felelősséget a nem eredeti Canon tartozékok használatából származó hibás működés (például az akkumulátoregység szivárgása és/vagy felrobbanása), a fényképezőgép károsodása vagy az ebből származó balesetek (például tűz) miatt. Ügyeljen arra, hogy a jótállás nem terjed ki a nem eredeti Canon tartozékok használatából származó hibák javítására, ezeket a javításokat csak térítés ellenében kérheti.

40 38

41 Bővebb ismeretek 39

42 40 A fényképezőgép részei Elölnézet a Mikrofon (oldalak: 24, 144) b Vaku (65. oldal) c Lámpa (AF segédfény: 53. oldal, vörösszem-hatást csökkentő lámpa: 95. oldal, Önkioldó lámpája: 68. oldal) d Hangszóró e Dátum háttérelemének tartója f Objektív

43 41 Hátulnézet A fényképezőgép részei a Kijelző (LCD-kijelző) (58. oldal) b Csatlakozók fedele c Csuklószíj rögzítési pontja (12. oldal) d Memóriakártya-/akkumulátorfedél zárja (10. oldal) e Memóriakártya-/akkumulátorfedél (10. oldal) f Állvány foglalata g A/V OUT (Audio/Video kimenet) és DIGITAL csatlakozó (oldalak: 20, 29, 163) h DC IN (tápbemeneti) csatlakozó (191. oldal)

44 42 Kezelőszervek a (Nyomtatás/megosztás) gomb (oldalak: 20, 31, 122) b Módválasztó tárcsa (oldalak: 15, 24, 77) c Zoom kar (oldalak: 60,124) Felvétel: (Nagy látószög)/ (Teleobjektív) Lejátszás: (Index)/ (Nagyítás) d Zárkioldó gomb (15. oldal) e ON/OFF gomb (oldalak: 15, 24) f (Arc kiválasztása) gomb (oldalak: 104, 126) g (Expozíció)/ (Egyetlen kép törlése) gomb (oldalak: 113, 19) h FUNC./SET (Funkció/beállítás) gomb (46. oldal) i MENU gomb (47. oldal) j DISP. (Megjelenítés) gomb (58. oldal) k Jelzőfény (45. oldal) l (Lejátszás) gomb (18. oldal) m (Makró)/MF (Kézi élesség)/ gomb (oldalak: 67, 106) n ISO/ (Ugrás)/ gomb (oldalak: 74, 129) o (Vaku)/ gomb (65. oldal) p (Sorozatfelvétel)/ (Önkioldó)/ gomb (oldalak: 93, 68) q Vezérlőtárcsa (43. oldal)

45 43 A vezérlőtárcsa használata A vezérlőtárcsa óramutató járásával ellentétes forgatása megegyezik a gomb megnyomásával, míg az óramutató járásával megegyező forgatása a gomb használatával (egyes funkciók esetén pedig a vagy gombokkal). A vezérlőtárcsa forgatásával az alábbi műveleteket végezheti el. A műveletet a vezérlőtárcsáv al végezheti el. A fényképezőgép részei A felvételi funkciók A felvételi üzemmódok kiválasztása (oldalak: 79, 89) / / / / (oldalak: 65, 67, 93, 68, 74) választása A FUNC. menüelem választása (46. oldal) Zársebesség és rekesznyílás-érték választása (oldalak: 83, 85) Élesség állítása kézi élességállítási üzemmódban (108. oldal) Programeltolás (111. oldal) Expozíció beállítása (113. oldal) A lejátszási funkciók Egy kép kiválasztása (oldalak: 18, 124, 125, 129) Működtetés beállításkor/szerkesztéskor (oldalak: 136, 144, 148, 152) Működtetés videók szerkesztésekor (oldalak: 26, 132) A felvételi és lejátszási funkciók Menüelem választása és működtetés beállításkor (oldalak: 46, 47)

46 44 A gomb használata A gomb a fényképezőgép be- és kikapcsolásához, valamint a felvétel és a lejátszás üzemmód közötti váltáshoz használható. Zárkioldó gomb ON/OFF gomb gomb A fényképezőgép kikapcsolása Nyomja meg az ON/OFF gombot Felvétel üzemmód Nyomja meg a gombot Nyomja meg az ON/OFF gombot Nyomja meg félútig a zárkioldó gombot vagy Forgassa el a módválasztó tárcsát Nyomja meg a gombot Lejátszás üzemmód Objektív behúzva* Objektív kiengedve * Módosíthatja az objektív automatikus behúzásáig visszaszámlált időt a (Beállít) menü [Lencse behúzás] elemével (57. oldal).

47 45 Jelzőfény A fényképezőgép hátán található jelzőfény a következő esetekben világít vagy villog. Zöld : felvételre kész (hangjelzés kétszer*)/ kijelző kikapcsolva Zölden villogó : kép rögzítésekor/olvasásakor/törlésekor/ átvitelekor (számítógéphez/nyomtatóhoz csatlakoztatva) Narancssárga : felvételre kész (vaku bekapcsolva) Narancssárgán villogó : felvételre kész (figyelmeztetés a fényképezőgép bemozdulására) * Ha a fényképezőgép nem tudja beállítani az élességet, egyszeres hangjelzéssel jelez. Nincs hangjelzés, ha készen áll a felvétel elkészítésére, vagy ha élességállítási probléma lép fel Kényelmes üzemmódban. A fényképezőgép részei Ha zölden villog a fényképezőgép hátoldalán található jelzőfény, akkor ne hajtsa végre a következő műveleteket. Ezek a képadatok sérülését okozhatják: - a fényképezőgép mozgatása vagy meglökése, - kikapcsolás vagy a memóriakártya/akkumulátor fedelének kinyitása.

48 46 Alapvető műveletek Menük és beállítások A felvételi és a lejátszási üzemmódok beállításai, valamint a fényképezőgép alapbeállításai, ilyenek a nyomtatási beállítások, illetve a dátum, az idő és a hangjelzés, a FUNC., a Felvétel, a Lejátszás, a Nyomtatási és a Beállít menüben adhatók meg. FUNC. menü ( gomb) Ezzel a menüvel az általános felvételi beállítások adhatók meg Az ábrán a FUNC. menü látható üzemmódban. 1 Állítsa a módválasztó tárcsát a kívánt felvételi módra. 2 Nyomja meg a gombot. 3 A vagy a gombbal válasszon menüelemet. Egyes felvételi üzemmódokban néhány elem nem használható. 4 A vagy a gombbal válasszon beállítást a menüelemhez. Azok az elemek, amelyeken a ikon látható, a DISP. gombbal módosíthatók. Beállítás választása után a zárkioldó gomb megnyomásával azonnal elkészítheti a felvételt. A felvétel elkészítése után ismét megjelenik a menü, így egyszerűen módosíthatja a beállításokat. A vezérlőtárcsa segítségével is választhat beállítást a menüelemhez. 5 Nyomja meg a gombot.

49 47 Felvétel, Lejátszás, Nyomtatási és Beállít menü (MENU gomb) Ezeken a menükön a felvétel, a lejátszás és a nyomtatás beállításai adhatók meg. 1 2 A menük között a vagy a gombbal válthat. (Felvétel menü) 3 4 (Beállít) menü 5 Alapvető műveletek Az ábrán a Felvétel menü látható üzemmódban. 1 Nyomja meg a MENU gombot. 2 A menük között a vagy a gombbal válthat. Ehhez a zoom kart is használhatja. A következő menük jelennek meg: Felvétel: Felvétel/ Beállít Lejátszás: Lejátszás/ Nyomtatási/ Beállít 3 A vagy a gombbal válasszon menüelemet. Egyes felvételi üzemmódokban néhány elem nem használható. A menüelemek választásához a vezérlőtárcsa is használható. 4 A vagy a gombbal válasszon beállítást. A három pontot ( ) tartalmazó menüelemek beállításakor az újabb menü megjelenítéséhez nyomja meg a FUNC./SET gombot. Nyomja meg újra a FUNC./SET gombot a beállítás jóváhagyásához, majd a MENU gombbal visszatérhet a menüképernyőre. 5 Nyomja meg a MENU gombot.

50 48 Az LCD-kijelzőn megjelenő adatok és menük Felvétel üzemmód b a Fényképezőgép bemozdulása ( ) (166. oldal) Záridő, Rekesznyílás Megjelenített adat Fehér-egyensúly vagy Felvett a pixelek száma, stb. ISO érzékenység b ( ) c Kijelző segédvonalai Digitális telekonverter ( d 1.3x/ 2.2x)/Digitális zoom tényezője/ Biztonsági zoom ( ) A rendelkezésre álló felvételi üzemmódok c d f h e g l n m k i j Beállítás módja 211. oldal Szpot AE pont keret/ AF keret Expozíció jelzője (87. oldal) Rögzíthető képek száma (állóképek)/hátralévő idő/ eltelt idő (videók) FUNC./SET gomb (FUNC. menü) gomb ( esetén üzemmódban) MENU gomb (Felvétel menü) MENU gomb (Felvétel menü) Zoom kar Vaku ( ) Vaku felemelése/leeresztése, e gomb Vörösszem korrekció ( ) MENU gomb ([Vaku beállításai] f almenü a Felvétel menüben) Felv. üzemmód g ( ) / gomb h Autom.forgatás ( ) MENU gomb (Beállít menü) i Felvétel üzemmód Módválasztó tárcsa, Vezérlőtárcsa Fényképezőgép bemozdulása j ( ) MENU gomb (Felvétel menü) k Új mappa ( ) MENU gomb (Beállít menü)

51 49 Megjelenített adat Beállítás módja l Makró ( )/Kézi élesség ( ) / gomb m Expozíció-kompenzáció ( ) gomb n Expozíció-váltás (videók) ( ) gomb Az akkumulátor töltöttségének jelzője Ha lemerülőben vannak az akkumulátorok/elemek, akkor a következő ikon és üzenet jelenik meg a kijelzőn. Megfelelő töltöttség esetén nem láthatók. Az LCD-kijelző képe (vörösen villog) Cseréljen akkumulátort. Leírás Lemerülőben vannak az akkumulátorok/ elemek. Készüljön fel új elemek vagy feltöltött akkumulátorok behelyezésére. Az akkumulátorok/elemek kimerültek. Helyezzen be új elemeket vagy feltöltött akkumulátorokat. Alapvető műveletek Ha a jelzőfény narancssárgán villog, és megjelenik a fényképezőgép bemozdulására figyelmeztető ikon ( ), akkor hosszú záridő lett beállítva a gyenge fényviszonyok miatt. Ekkor a felvételnél használja a következő módszereket: - válasszon az IS üzemmódnál a [Ki] helyett másik beállítást (72. oldal), - növelje az ISO érzékenységet (74. oldal), - használja az Aut. ISO váltás beállítást (75. oldal), - nyissa fel a vakut, hogy a beállítástól eltérőt válasszon (65. oldal), - rögzítse állványra vagy más módon a fényképezőgépet.

52 50 Lejátszás üzemmód (Részletes) r Hisztogram o q p Az akkumulátor töltöttségének jelzője Megjelenített kép száma/ Összes kép száma Mappa száma- Fájl száma Felvétel adatai Fájlméret Rögzített képpontok (állóképek)/rögzített hossz (videók) Felvétel dátuma/időpontja o p q r Megjelenített adat Egyes képeknél a következő adatok is megjelenhetnek. Beállítás módja Nyomtatási lista gomb,menu gomb (Nyomtatási menü) Vörösszemkorrekció funkció/ Átméretezett kép ( ) Kép hangjegyzettel ( ) Védelem állapota ( ) Tömörítés (állókép)/rögzített képpontok száma (állókép), Videó ( ) MENU gomb (Lejátszás menü) FUNC./SET gomb (FUNC. menü) Auto.kategória ( ) MENU gomb (Felvétel menü) Saját kateg. ( ) MENU gomb (Lejátszás menü) A WAVE formátumtól eltérő formátumú csatolt hangfájl. A Kamera fájlrendszerének tervezési szabályai szabványnak nem megfelelő JPEG-kép. RAW-kép MOV adattípus Ismeretlen adattípus

53 51 Előfordulhat, hogy a más fényképezőgéppel készített képekhez tartozó adatok nem megfelelően jelennek meg. Figyelmeztetés túlexponálásra A következő esetekben a kép túlexponált részei villognak: - amikor a képet közvetlenül a felvétel után ellenőrzi az LCD-kijelzőn (adatokkal), - amikor a részletes megjelenítési módot használja lejátszás közben. A hisztogram A hisztogram olyan diagram, amely alapján ellenőrizhető a kép világossága. Minél nagyobb a diagram bal oldala felé irányuló eltolódás, annál sötétebb a kép. Minél nagyobb a diagram jobb oldala felé irányuló eltolódás, annál világosabb a kép. Az expozíció-kompenzáció funkcióval a kép világosságát még a rögzítés előtt kijavíthatja (113. oldal). Példák hisztogramra Alapvető műveletek Sötét kép Kiegyenlített kép Világos kép Felvétel üzemmód Menüelem Beállítások Oldalszám Állókép oldalak: 15, 77 Videó oldalak: 24, 89

54 52 Beállítás a, /MF,, vagy / gombbal Menüelem Beállítások Oldalszám Expozíció-kompenzáció 113. oldal Makró/Kézi élesség oldalak: 67, 108 ISO érzékenység 74. oldal Vaku 65. oldal Felv. üzemmód (Videó üzemmódban oldalak: 93, 68 a ikon is megjelenik.) FUNC. menü Menüelem Beállítások Oldalszám Fehér-egyensúly 115. oldal Saját színbeállít oldal Kompenzáció/Vaku fényerő 95. oldal Fénymérési mód 114. oldal Tömörítés 71. oldal Rögzített képpontok (állókép) Rögzített képpontok (videó) ( ha a dátum még nincs beállítva) 70. oldal 92. oldal

55 53 Felvétel menü Menüelem Beállítások Oldalszám AF keret / / / / Arcérzékelés*/Közép / / 101. oldal / / / Közép*/Arcérzékelés AF keret méret Normál*/Kicsi 103. oldal AF-pont zoom Be/Ki* 97. oldal AF mód Folyamatos*/Egy kép 100. oldal Digitális zoom (állókép) (videó) Vaku beállításai Normál*/Ki/1.3x/2.2x Normál*/Ki (csak normál videó üzemmódban) Vakumód Automatikus*/Kézi Vaku exp. komp * Vaku fényerő Legkisebb*/Közepes/Legnagyobb Hosszú szink. Vörösszem kor. Vö.sz. lámpa Bizt. vakuexp. Önkioldó Be/Ki* Be/Ki* Be*/Ki Be*/Ki * Alapértelmezett beállítás 61. oldal 95. oldal Időzítés 0 10*, 15, 20, 30 mp. 69. oldal Felvétel 1 10 (Az alapértelmezett beállítás 3 felvétel.) Bizt. eltolás Be/Ki* 84. oldal Aut. ISO váltás Be/Ki* 75. oldal Kézi fók.nagy. Be*/Ki 108. oldal Bizt. fókusz Be*/Ki 109. oldal AF segédfény Be*/Ki 40. oldal Alapvető műveletek

56 54 Menüelem Beállítások Oldalszám Megjelenítés (Felvétel ellenőrzése) Ki/2* 10 mp./megtart Beállíthatja, hogy a kép az elkészítése után mennyi ideig legyen látható (16. oldal). Info.ellenőrz. Ki*/Részletes/Fókusz helye 98. oldal Auto.kategória Be*/Ki 121. oldal Kij.segédvonal (állókép) (videó) IS üzemmód (állókép) (videó) gomb beállítása Ki*/Négyzetháló/3:2 képhatár/ Mindkettő Ki*/Négyzetháló Folyamatos*/Exponáláskor/ Követés/Ki Folyamatos*/Ki 120. oldal 72. oldal * 122. oldal

57 55 Lejátszás menü Menüelem Oldalszám Diavetítés 136. oldal Saját kateg oldal Vörösszemkorrekció 137. oldal Átméretezés 142. oldal Hangjegyzet 144. oldal Védelem 146. oldal Elforgatás 134. oldal Összes törlése 147. oldal Rend. átküldés 152. oldal Folytatás 18. oldal Átmenet 135. oldal Alapvető műveletek Nyomtatási menü Menüelem Leírás Oldalszám Nyomtatás Megjeleníti a nyomtatási menüt. Képválasztás/ pldszám Minden kép választás Választások törlése Nyomtatási beállítás A nyomtatási beállítások megadása az egyes képekre megtekintés közben. Az összes kép nyomtatási beállításainak megadása. Minden nyomtatási beállítás eltávolítása a képekről. A nyomtatási stílus beállítása oldal 148. oldal

58 56 Beállít menü Menüelem Beállítások Áttekintés/oldalszám Némítás Be/Ki * A [Be] választása az összes hangjelzést kikapcsolja (kivéve, amikor a memóriakártya/akkumulátor fedele kinyílik rögzítés közben). Hangerő Ki/ 1 / 2*/ 3 / 4 / 5 A fényképezőgép bekapcsoláskor, valamint a kezelőszervek, az önkioldó és a zárkioldó gomb használatakor, illetve a Lejátszás módban hallható hang erősségét állítja be. A hangerősség nem módosítható, ha a [Némítás] értéke [Be]. Indítási h.erő A fényképezőgép bekapcsolását kísérő hangjelzés hangerősségének beállítása. Működési h.erő Önkioldó h.erő Expon. hangerő Lejátszási h.erő A zárkioldó gomb kivételével a gombok megnyomásakor hallható hangjelzés erősségének beállítása. Az önkioldó kioldása előtt 2 másodperccel hallható hangjelzés erősségének beállítása. A zárkioldó gomb teljes lenyomásakor hallható hangjelzés erősségének beállítása. Videók felvételekor az exponálást nem kíséri hangjelzés. A videók és hangjegyzetek lejátszási hangerősségének beállítása. Indító kép Be*/Ki Annak beállítása, hogy a fényképezőgép bekapcsolásakor megjelenjen-e az indító kép. LCD fényerő 1 / 2 / 3 / 4*/ 5 A fényerősség a vagy a gombbal állítható be. A beállítás közben ellenőrizheti afényerősséget. Energiatakarék Autom. kikapcs. Kijelző kikap. Be*/Ki 10 mp./20 mp./ 30 mp./1 perc*/ 2 perc/3 perc 154. oldal * Alapértelmezett beállítás

59 57 Menüelem Beállítások Áttekintés/oldalszám Dátum/idő 13. oldal Formázás Alacsony szintű formázást is választhat (156. oldal). Fájlszámozás Folyamatos*/ Aut.nullázás 157. oldal Új mappa Új mappa létrehozása Bejelölve (Be)/ Nincs jelölés (Ki) Automatikusan Ki*/naponta/ hétfőn vasárnap/ 159. oldal havonta (Az automatikus létrehozás időpontját is beállíthatja.) Autom. forgatás Be*/Ki 161. oldal Távolságegység m/cm*/ ft/in A távolság mértékegységét állítja be a zoomsávon (60. oldal) és az MF kijelzőjén (108. oldal). Lencse behúzás 1 perc*/ 0 mp. A lencse behúzásának időzítése a felvétel üzemmódból lejátszás üzemmódba kapcsoláskor. 14. oldal Nyelv Videorendszer NTSC/PAL 163. oldal Nyomtatási mód Autom.*/ Lásd alább. Mind visszaáll 162. oldal Alapvető műveletek Nyomtatási mód A nyomtatóval való csatlakozási mód megváltoztatható a nyomtatáshoz. Erre általában nincs szükség, de válassza a beállítást, ha szegély nélkül nyomtat egy képet (Széles kép) üzemmódban fekvő papírra Canon compact photo printer SELPHY CP750/CP740/CP730/CP720/CP710/CP510/CP520 fotónyomtatón. Mivel a beállítást a fényképezőgép kikapcsolása után is megőrzi, a üzemmódtól eltérő nyomtatásnál térjen vissza az [Autom.] beállításhoz (bár ez csatlakoztatott nyomtatónál nem lehetséges).

60 58 Az LCD-kijelző megjelenítése Az LCD-kijelző megjelenítési módjának váltása A DISP. gomb minden megnyomása módosítja az LCD-kijelző megjelenítési üzemmódját (kivéve Kényelmes üzemmódban). A részleteket lásd: Az LCD-kijelzőn megjelenő adatok és menük (48. oldal). (A következő képernyők jelennek meg üzemmódban történő rögzítéskor.) Felvétel üzemmód Adatok nélkül Adatokkal Lejátszás üzemmód vagy Felvétel ellenőrzése (közvetlenül a felvétel után) Adatok nélkül Normál megjelenítés* * Csak Lejátszás üzemmódban Fókusz helye* * Csak állóképnél Részletes megjelenítés

61 59 Az LCD-kijelző nem vált részletes vagy fókusz helye megjelenítési üzemmódba nagyított kijelzésnél (124. oldal) vagy indexképes lejátszásnál (125. oldal). Az LCD-kijelző fényerőssége a (Beállít) menü [LCD fényerő] elemével módosítható (56. oldal). Éjszakai megjelenítés Ha hajnalban vagy este készít képet, és a környezet sötétsége miatt az LCD-kijelző képe nehezen látható, a fényképezőgép éjszakai megjelenítés funkciója a képet fényesebben jeleníti meg az LCD-kijelzőn. Ekkor még sötétben is meg tudja komponálni a képet (ezt a funkciót nem kapcsolhatja ki). * Bár ekkor zaj jelenhet meg, és a tárgy mozgása szaggatottan jelenhet meg az LCD-kijelzőn, de ez nincs hatással a rögzített képre. A kijelzőn megjelenített és a ténylegesen rögzített kép világossága eltérő lesz. Alapvető műveletek

62 60 Gyakran használt felvételi funkciók A felvételi üzemmód vagy a FUNC. menü elemeinek kijelöléséhez használja a vezérlőtárcsát. Lásd: 43. oldal. Az optikai zoom használata A nagyítás 36 és 360 mm (gyújtótávolság) közötti tartományban állítható, a 35 mm-es filmnek megfelelő fogalmak szerint. 1 Tolja a zoom kart a vagy a irányába. Nagy látószög: nagy látószögű kép a témáról. Teleobjektív: ráközelít a témára. Élességállítási tartomány (becslés) Zoom sáv

63 61 A digitális zoom és a Digitális telekonverter A rendelkezésre álló felvételi üzemmódok 211. oldal A felvételnél a digitális és az optikai zoom együttesen alkalmazható. A rendelkezésre álló felvételi jellemzők és gyújtótávolságok (a 35 mm-es filmes gépeknek megfelelően) a következők. Választás Gyújtótávolság Felvételi jellemzők Normál mm A digitális és az optikai zoom együttes alkalmazásával akár 40-szeres zoom mellett készíthet felvételt. Ki mm Felvétel készítése digitális zoom nélkül. A digitális zoom a választott zoom-tényezőn 1.3x 46,8 468 mm lesz rögzítve, a gyújtótávolság pedig a maximális teleobjektív felé tolódik el. Ez rövidebb záridőt tesz lehetővé, és kisebb lesz a fényképezőgép bemozdulásának 2.2x 79,2 792 mm hatása, mintha a felvételt ugyanolyan látószöggel, [Normál] vagy [Ki] beállításnál hajtaná végre. Gyakran használt felvételi funkciók

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép dobozában megtalálja-e a következő tartozékokat. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CANON DIGITAL IXUS 960 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/2381828

Az Ön kézikönyve CANON DIGITAL IXUS 960 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/2381828 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató CANON DIGITAL IXUS 960 IS. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 720 digitális fényképezôgép x kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

DC P860 digitális fényképezőgép Felhasználói kézikönyv. Üdvözöljük!

DC P860 digitális fényképezőgép Felhasználói kézikönyv. Üdvözöljük! DC P860 digitális fényképezőgép Felhasználói kézikönyv Üdvözöljük! Szerzői jog Copyright 2007 BenQ Corporation. Minden jog fenntartva! A cég előzetes írásos engedélye nélkül ennek a kiadványnak semmilyen

Részletesebben

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

3600-4600 Series használati útmutató

3600-4600 Series használati útmutató 3600-4600 Series használati útmutató 2008. www.lexmark.com Tartalom Biztonsági tájékoztató...9 Bevezetés...10 Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...10 A nyomtató üzembe helyezése...13 A biztonsági

Részletesebben

Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban

Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban A szimbólum arra figyelmeztet, hogy a terméket külön hulladéklerakókban kell gyűjteni. A következő figyelmeztetés kizárólag

Részletesebben

Alapvetõ mûveletek Használati utasítás Digitális fényképezõgép

Alapvetõ mûveletek Használati utasítás Digitális fényképezõgép Alapvetõ mûveletek Használati utasítás Digitális fényképezõgép Típusszám:DMC-LS80 Használat elõtt kérjük, olvassa végig ezeket az utasításokat. Emellett tanulmányozza a (mellékelt) CD-ROM lemezen található

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Ez a kézikönyv segíteni fogja Önt a 4 megapixeles digitális kamera használata során. A dokumentumban található információkat alaposan ellenőriztük a hitelesség érdekében, azonban

Részletesebben

Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül

Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül Helyezze üzembe a készüléket az Üzembe helyezési útmutatóban leírt módon. A nyomtatási minőség optimalizálásához folytassa a következő lépésekkel. 1

Részletesebben

User Manual PL100/PL101. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések. Gyors áttekintés. Tartalom. Alapfunkciók. Kiegészítő funkciók

User Manual PL100/PL101. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések. Gyors áttekintés. Tartalom. Alapfunkciók. Kiegészítő funkciók A használati utasítás a fényképezőgép használatára vonatkozó részletes utasításokat tartalmaz. Olvassa el figyelmesen. Kattintson egy témakörre User Manual PL100/PL101 Gyakori kérdések Gyors áttekintés

Részletesebben

User Manual ES80/ES81. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések. Gyors áttekintés. Tartalomjegyzék. Alapfunkciók. Kiegészítő funkciók

User Manual ES80/ES81. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések. Gyors áttekintés. Tartalomjegyzék. Alapfunkciók. Kiegészítő funkciók A használati utasítás a fényképezőgép használatára vonatkozó részletes utasításokat tartalmaz. Olvassa el figyelmesen. Kattintson egy témakörre. User Manual ES80/ES81 Gyakori kérdések Gyors áttekintés

Részletesebben

DCR-SR15E/SR20E/SX15E/ SX20E/SX20EK. Felvétel/lejátszás 22 4-209-888-21(1) 2010 Sony Corporation. Tartalomjegyzék 9. Az első lépések 12

DCR-SR15E/SR20E/SX15E/ SX20E/SX20EK. Felvétel/lejátszás 22 4-209-888-21(1) 2010 Sony Corporation. Tartalomjegyzék 9. Az első lépések 12 4-209-888-21(1) Tartalomjegyzék 9 Az első lépések 12 Felvétel/lejátszás 22 A kamera lehetőségeinek kihasználása 38 DCR-SR15E/SR20E/SX15E/ SX20E/SX20EK Képek mentése külső eszközzel 50 A kamera testre szabása

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A felvételi funkciók használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-H50 A készülék használatba vétele előtt kérjük, tanulmányozza át ezt a kézikönyvet

Részletesebben

AE220 sorozat Digitális fényképezőgép Használati utasítás

AE220 sorozat Digitális fényképezőgép Használati utasítás AE220 sorozat Digitális fényképezőgép Használati utasítás Szerzői jog Copyright 2012 BenQ Corporation. Minden jog fenntartva! A publikációt és annak részeit tilos a BenQ Corporation előzetes írásbeli engedélye

Részletesebben

HP Photosmart M425/M525 digitális fényképezőgép. Felhasználói útmutató

HP Photosmart M425/M525 digitális fényképezőgép. Felhasználói útmutató HP Photosmart M425/M525 digitális fényképezőgép Felhasználói útmutató Jogi közlemények és figyelmeztetések Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő adatok és információk

Részletesebben

Felhasználói Útmutató

Felhasználói Útmutató Digitális fényképezőgép Hg Felhasználói Útmutató Köszönjük, hogy ezt a CASIO terméket vásárolta. Mielőtt használni kezdi, kérjük, olvassa el a jelen felhasználói útmutatóban található figyelmeztetéseket.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PANASONIC LUMIX DMC-TZ41EP http://hu.yourpdfguides.com/dref/5616052

Az Ön kézikönyve PANASONIC LUMIX DMC-TZ41EP http://hu.yourpdfguides.com/dref/5616052 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató PANASONIC LUMIX DMC- TZ41EP. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MIELŐTT ELINDUL Megfelelőségi nyilatkozat Felelős fél: JK Imaging Ltd. Cím: JK Imaging Ltd., 17239 South Main Street, Gardena, CA 90248, USA JK Imaging Europe, 71 Clarendon road,

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Személyi számítógép VPCF2 sorozat

Felhasználói útmutató. Személyi számítógép VPCF2 sorozat Felhasználói útmutató Személyi számítógép VPCF2 sorozat n 2 Tartalomjegyzék Bevezetés... 4 További információk a VAIO számítógépről... 5 Ergonómiai szempontok... 8 Az első lépések... 10 A kezelőszervek

Részletesebben

HP Deskjet 1010 series

HP Deskjet 1010 series HP Deskjet 1010 series Tartalomjegyzék 1 HP Deskjet 1010 series súgó... 1 2 Ismerkedés a HP Deskjet 1010 series készülékkel... 3 A nyomtató részei... 4 Be gomb jelzőfénye... 5 Automatikus kikapcsolás...

Részletesebben

DC C750/C850 Digitális fényképezőgép használati utasítás. Üdvözöljük!

DC C750/C850 Digitális fényképezőgép használati utasítás. Üdvözöljük! DC C750C850 Digitális fényképezőgép használati utasítás Üdvözöljük! Szerzői jog Copyright 2008 BenQ Corporation. Minden jog fenntartva! A cég előzetes írásos engedélye nélkül ennek a kiadványnak semmilyen

Részletesebben

HP Deskjet 3050A J611 series

HP Deskjet 3050A J611 series HP Deskjet 3050A J611 series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 Ismerkedés a HP All-in-One készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...6 Vezeték nélküli beállítások...6 Állapotjelző fények...7

Részletesebben

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel 4-297-560-71(1) Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel α kézikönyv Tartalomjegyzék Mintakép Menü Tárgymutató 2011 Sony Corporation HU NEX-7 fényképezõgép használatával kapcsolatos megjegyzések

Részletesebben

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel 4-420-757-71(1) Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel α kézikönyv A típusú bajonettzáras A fényképezőgép őkészítése Képek készítése és megtekintése A témának megfelelő képek készítése A fényképezési

Részletesebben

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1-

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1- FCC TANÚSÍTVÁNY Magyar Jelen készülék megfelel az FCC direktívák 15. pontjának. A működésre az alábbi két feltétel vonatkozik: (1). A készülék nem okozhat káros interferenciát, és (2). A készüléknek minden

Részletesebben

Canon EOS 60Da Specifikációs lap

Canon EOS 60Da Specifikációs lap Canon EOS 60Da Specifikációs lap KÉPÉRZÉKELŐ KÉPFELDOLGOZÓ OBJEKTÍV ÉLESSÉGÁLLÍTÁS Hasznos képpontok Teljes képpontszám Képméretarány 3:2 Aluláteresztő szűrő Érzékelőtisztítás Színszűrő típusa DIGIC 4

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A menü használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-S800 A készülék használatba vétele előtt kérjük figyelmesen olvassa el ezt a Kézikönyvet,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index. A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX1. 2009 Sony Corporation 4-148-678-71(1)

Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index. A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX1. 2009 Sony Corporation 4-148-678-71(1) A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX1 2009 Sony Corporation 4-148-678-71(1) HU A kézikönyv használata Kattintson a bal felső részen lévő gombra a hozzá tartozó oldalra lépéshez. Legjobban akkor használható,

Részletesebben

Magyar OLVASSA EL EZT ELOSZÖ R FIGYELMEZTETÉSEK

Magyar OLVASSA EL EZT ELOSZÖ R FIGYELMEZTETÉSEK OLVASSA EL EZT ELOSZÖ R Kérjük, eloször az alábbi fontos információkat olvassa el. 1. A kamerához mellékelt driver, szoftver, design, muszaki paraméterek és felhasználói útmutató elozetes bejelentés nélküli

Részletesebben

Az Ön kézikönyve GENIUS D610 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2861084

Az Ön kézikönyve GENIUS D610 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2861084 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

DMC-FS3. Kezelési útmutató. Digitális fényképezőgép. Használat előtt kérjük, hogy teljesen olvassa el ezt a kezelési utasítást.

DMC-FS3. Kezelési útmutató. Digitális fényképezőgép. Használat előtt kérjük, hogy teljesen olvassa el ezt a kezelési utasítást. Kezelési útmutató Digitális fényképezőgép Típusszám: DMC-FS5 DMC-FS3 Használat előtt kérjük, hogy teljesen olvassa el ezt a kezelési utasítást. A QuickTime és a QuickTime logo az Apple Inc. védjegyei vagy

Részletesebben

Szoftver használati útmutató

Szoftver használati útmutató Szoftver használati útmutató Windows ZoomBrowser EX CameraWindow PhotoStitch Speciális funkciók Képek és videók áttöltése Szöveg felvétele ABC Állókép mentése videofelvételből Videó szerkesztése A Képek

Részletesebben

Felhasználói Útmutató

Felhasználói Útmutató Digitális fényképezőgép Hg Felhasználói Útmutató Köszönjük, hogy ezt a CASIO terméket vásárolta. Mielőtt használni kezdi, kérjük, olvassa el a jelen felhasználói útmutatóban található figyelmeztetéseket.

Részletesebben

Szoftver használati útmutató

Szoftver használati útmutató Szoftver használati útmutató ImageBrowser CameraWindow PhotoStitch Macintosh Speciális funkciók Képek és videók áttöltése Szöveg felvétele ABC Állókép mentése videofelvételből Videó szerkesztése A Képek

Részletesebben

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel 4-469-856-71(1) Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel α kézikönyv E-mount Tartalomjegyzék Mintakép Menü Tárgymutató 2013 Sony Corporation HU ILCE-3000 fényképezőgép használatával kapcsolatos megjegyzések

Részletesebben

DC E800 Digitális fényképezőgép Használati utasítás. Üdvözöljük!

DC E800 Digitális fényképezőgép Használati utasítás. Üdvözöljük! DC E800 Digitális fényképezőgép Használati utasítás Üdvözöljük! i Előszó Előszó A használati utasításról Ez a kézikönyv segíteni fogja Önt az új digitális fényképezőgépe használata során. A dokumentumban

Részletesebben

DC C1060/C850 Digitális fényképezőgép Használati utasítás. Üdvözöljük!

DC C1060/C850 Digitális fényképezőgép Használati utasítás. Üdvözöljük! DC C1060/C850 Digitális fényképezőgép Használati utasítás Üdvözöljük! Szerzői jog Copyright 2008 BenQ Corporation. Minden jog fenntartva! A cég előzetes írásos engedélye nélkül ennek a kiadványnak semmilyen

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY NEX-7 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4362801

Az Ön kézikönyve SONY NEX-7 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4362801 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HP Scanjet 3770 digitális, síkágyas lapolvasó

HP Scanjet 3770 digitális, síkágyas lapolvasó HP Scanjet 3770 digitális, síkágyas lapolvasó Felhasználói kézikönyv HP Scanjet 3770 digitális, síkágyas lapolvasó Felhasználói kézikönyv Szerzői jog és licencszerződések 2004 Copyright Hewlett-Packard

Részletesebben

HDR-CX550E/CX550VE/ XR550E/XR550VE. Felvétel/lejátszás 21 4-170-536-22(1) 2010 Sony Corporation. Tartalomjegyzék 9. Az első lépések 12

HDR-CX550E/CX550VE/ XR550E/XR550VE. Felvétel/lejátszás 21 4-170-536-22(1) 2010 Sony Corporation. Tartalomjegyzék 9. Az első lépések 12 4-170-536-22(1) Tartalomjegyzék 9 Az első lépések 12 Felvétel/lejátszás 21 HDR-CX550E/CX550VE/ XR550E/XR550VE A kamera előnyeinek kihasználása Képek mentése külső eszköz segítségével A videokamera testre

Részletesebben

hp photosmart 930 series digitális fényképez gép

hp photosmart 930 series digitális fényképez gép hp photosmart 930 series digitális fényképez gép user's manual felhasználói kézikönyv Védjegyekkel és szerz i jogvédelemmel kapcsolatos információk Minden jog fenntartva 2003., Hewlett-Packard Company

Részletesebben

DCR-SR58E/SR68E/SR78E/ SR88E/SX33E/SX34E/SX43E/ SX44E/SX53E/SX63E. Felvétel/lejátszás 21 4-170-096-22(1) 2010 Sony Corporation.

DCR-SR58E/SR68E/SR78E/ SR88E/SX33E/SX34E/SX43E/ SX44E/SX53E/SX63E. Felvétel/lejátszás 21 4-170-096-22(1) 2010 Sony Corporation. 4-170-096-22(1) Tartalomjegyzék 9 Az első lépések 12 Felvétel/lejátszás 21 A kamera lehetőségeinek kihasználása 38 DCR-SR58E/SR68E/SR78E/ SR88E/SX33E/SX34E/SX43E/ SX44E/SX53E/SX63E Digitális videokamera

Részletesebben

MAGYAR. Kezdeti lépések. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0

MAGYAR. Kezdeti lépések. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0 MAGYAR Kezdeti lépések Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0 A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak találhatók. Ha valami

Részletesebben

EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter

EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter 2 MAGYAR Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 2.0 Telepítés és kapcsolódás az EM4586 adapterhez

Részletesebben

Kezelési kézikönyv. A következő fülekre kattintva a kézikönyv megfelelő szakaszához ugorhat. ImageBrowser EX. CameraWindow

Kezelési kézikönyv. A következő fülekre kattintva a kézikönyv megfelelő szakaszához ugorhat. ImageBrowser EX. CameraWindow Kezelési kézikönyv A következő fülekre kattintva a kézikönyv megfelelő szakaszához ugorhat. ImageBrowser EX CameraWindow EOS fényképezőgép-felhasználók: Ezekhez a műveletekhez a CameraWindow program helyett

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv EK-GC100 Felhasználói kézikönyv www.samsung.com A kézikönyvről A készülék a Samsung kiemelkedő technológiai szakértelmét és magas követelményeit felhasználva minőségi mobilkommunikációt és szórakozást

Részletesebben

HP Photosmart D5100 series Felhasználói kézikönyv

HP Photosmart D5100 series Felhasználói kézikönyv HP Photosmart D5100 series Felhasználói kézikönyv Szerzői jogok és védjegyek 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A jelen dokumentumban foglalt tudnivalók előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak.

Részletesebben

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel 4-437-009-71(1) Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel α kézikönyv Tartalomjegyzék Mintakép Menü Tárgymutató 2012 Sony Corporation HU NEX-6/NEX-5R fényképezőgép használatával kapcsolatos megjegyzések

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Személyi számítógép VPCYB sorozat

Felhasználói útmutató. Személyi számítógép VPCYB sorozat Felhasználói útmutató Személyi számítógép VPCYB sorozat n 2 Tartalomjegyzék Bevezetés... 4 További információk VAIO számítógépéről... 5 Ergonómiai szempontok... 8 Az első lépések... 10 A kezelőszervek

Részletesebben

Magyar. 1. lépés: Kicsomagolás

Magyar. 1. lépés: Kicsomagolás TARTALOMJEGYZÉK 1. lépés: Kicsomagolás... 1 A hely kiválasztása... 2 2. lépés: A nyomtató áttekintése... 3 Elölnézet... 3 Hátulnézet... 3 A kezelœegység... 4 3. lépés: A festékkazetta behelyezése... 5

Részletesebben

CEL-SR1CA2F0. Digitális kamera. Használati útmutató

CEL-SR1CA2F0. Digitális kamera. Használati útmutató CEL-SR1CA2F0 Digitális kamera Használati útmutató Bevezetés Fontos tudnivalók a használatról FIGYELEM! FIGYELEM! AZ ÁRAMÜTÉS KOCKÁZATÁNAK CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN SOHA NE VEGYE LE A BURKOLATOT (VAGY A HÁTLAPOT).

Részletesebben

2006. május www.lexmark.com

2006. május www.lexmark.com 350 Series Bevezetés 2006. május www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1. A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2

Tartalomjegyzék. Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1. A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2 Tartalomjegyzék Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1 A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2 A fényképezõgép elõkészítése használatra A tartószíj felerõsítése

Részletesebben

Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell

Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell Dokumentum cikkszáma: 326325-212 2003. június A jelen útmutató alapvető tudnivalókat tartalmaz a számítógép

Részletesebben

Kezelési utasítás kezdőknek

Kezelési utasítás kezdőknek Kezelési utasítás kezdőknek Digitális fényképezőgép Típusszám: DMC-FZ28 Használat előtt kérjük, hogy teljesen olvassa el ezt a kezelési utasítást. Emellett tanulmányozza a (mellékelt) CD-ROM lemezen található

Részletesebben

DB-2180 Binocular LCD DigiCam. Termékinformáció D E B C

DB-2180 Binocular LCD DigiCam. Termékinformáció D E B C Termékinformáció F D E L K J A B C G H I A: A távcső lencséi (8 x-os fix nagyítás) B: A digitális fényképezőgép lencséje (8 x-os fix nagyítás) C: A digitális fényképezőgép fókusz beállító görgője D: LCD-kijelző

Részletesebben

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel 4-287-950-72(1) Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel α kézikönyv A típusú bajonettzáras A fényképezőgép előkészítése Képek készítése és megtekintése A témának megfelelő képek készítése A fényképezési

Részletesebben

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal). MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

KIBŐVÍTETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KIBŐVÍTETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KIBŐVÍTETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MFC-J6510DW MFC-J6710DW 0 verzió HUN A használati útmutatók helye Melyik kézikönyv? Mit tartalmaz? Hol található? Biztonsági előírások és jogi nyilatkozatok Gyors telepítési

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Az első lépések Bővebb ismeretek A fényképezőgép részei Alapvető műveletek Gyakran használt felvételi beállítások Felvétel készítése a módválasztó tárcsa használatával

Részletesebben

HP Photosmart 5520 series

HP Photosmart 5520 series HP Photosmart 5520 series Tartalom 1 HP Photosmart 5520 series súgó...3 2 Ismerkedés a HP Photosmart készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...6 Állapotjelző fények és gombok...7 Tartalom

Részletesebben

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel 4-453-049-71(1) Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel α kézikönyv Tartalomjegyzék Mintakép Menü Tárgymutató 2013 Sony Corporation HU NEX-3N fényképezőgép használatával kapcsolatos megjegyzések

Részletesebben

DMC-TZ58. Kezelési útmutató a speciális funkciókhoz. Digitális fényképezőgép

DMC-TZ58. Kezelési útmutató a speciális funkciókhoz. Digitális fényképezőgép Kezelési útmutató a speciális funkciókhoz Digitális fényképezőgép Típusszám: DMC-TZ57 DMC-TZ58 Mielőtt használatba venné a terméket, olvassa el figyelmesen az utasításokat; őrizze meg a kézikönyvet a jövőbeli

Részletesebben

HP ENVY 5640 e-all-in-one series

HP ENVY 5640 e-all-in-one series HP ENVY 5640 e-all-in-one series Tartalomjegyzék 1 Hogyan történik?... 1 2 Első lépések... 2 A nyomtató részei... 3 Kezelőpanel és állapotjelző fény... 5 Útmutató a papírokról... 8 Töltsön papírt a nyomtatóba...

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX7/TX7C. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index

A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX7/TX7C. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX7/TX7C 2010 Sony Corporation 4-165-177-72(1) HU A kézikönyv használata Kattintson a bal felső részen lévő gombra a hozzá tartozó oldalra lépéshez. Legjobban akkor használható,

Részletesebben

HP ENVY 7640 e-all-in-one series

HP ENVY 7640 e-all-in-one series HP ENVY 7640 e-all-in-one series Tartalomjegyzék 1 Hogyan történik?... 1 2 Első lépések... 2 A nyomtató részei... 3 Kezelőpanel és állapotjelző fény... 5 Útmutató a papírokról... 8 Töltsön papírt a nyomtatóba...

Részletesebben

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1-

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1- FCC TANÚSÍTVÁNY Jelen készülék megfelel az FCC direktívák 15. pontjának. A működésre az alábbi két feltétel vonatkozik: (1). A készülék nem okozhat káros interferenciát, és (2). A készüléknek minden interferenciát

Részletesebben

Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv 3.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Kezdő lépések 7 Gombok és alkatrészek 7 Telefonhívás, hangfájl vagy videó hangerejének módosítása 9 A billentyűzet és a

Részletesebben

Az üzembe helyezéstől. a nyomtatásig. Z45 Color Jetprinter. Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig. 2002. január. www.lexmark.com

Az üzembe helyezéstől. a nyomtatásig. Z45 Color Jetprinter. Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig. 2002. január. www.lexmark.com Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig Z45 Color Jetprinter Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig 2002. január www.lexmark.com Biztonsági információk A készülékhez csak a mellékelt tápegységet használja vagy

Részletesebben

EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5"-os és 3,5"-os SATA merevlemezekhez

EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5-os és 3,5-os SATA merevlemezekhez EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5"-os és 3,5"-os SATA merevlemezekhez 2 MAGYAR EW7011 USB 3.0 Dokkoló állomás 2,5" és 3,5"-es SATA merevlemezekhez Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők...

Részletesebben

Felvétel/ 18 A kamera használati útmutatója Lejátszás HDR-HC5E/HC7E 109

Felvétel/ 18 A kamera használati útmutatója Lejátszás HDR-HC5E/HC7E 109 2-319-808-62(1) Digitális HD Videókamera Felvevő A kamera használati útmutatója A nagyfelbontású minőségben látható képek élvezete A használat megkezdése 9 7 Felvétel/ Lejátszás 18 A menü használata 37

Részletesebben

Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Használatbavétel 7 Gombok és alkatrészek 7 Telefonhívás, hangfájl vagy videó hangerejének módosítása 9 A billentyűzet és

Részletesebben

HV-Note kézi videónagyító

HV-Note kézi videónagyító HV-Note kézi videónagyító Használati útmutató Alko-Soft Szolgáltató Bt.Web: https://www.alkosoft.hue-mail: info@alkosoft.hutel: +36(30)499-34-77 Tartalomjegyzék ELŐSZÓ...3 I. A KÉSZÜLÉK KEZELŐSZERVEI,

Részletesebben

S600 Series használati útmutató 2009. november www.lexmark.com

S600 Series használati útmutató 2009. november www.lexmark.com S600 Series használati útmutató 2009. november www.lexmark.com Géptípus(ok): 4446 Modell(ek): W01, WE1 Tartalom Biztonsági tájékoztató...6 A nyomtató bemutatása...7 Köszönjük, hogy ezt a nyomtatót választotta!...7

Részletesebben

T-100. Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP

T-100. Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP T-100 Kezelési útmutató Köszönjük, hogy az Olympus digitális fényképezőgépet választotta. Kérjük, mielőtt elkezdené használni új fényképezőgépét, olvassa el figyelmesen ezt az útmutatót,

Részletesebben

Divar 2 - Vezérlőközpont. Kezelési útmutató

Divar 2 - Vezérlőközpont. Kezelési útmutató Divar 2 - Vezérlőközpont HU Kezelési útmutató Divar Vezérlőközpont Kezelési kézikönyv HU 1 Magyar Divar Többfunkciós digitális videofelvevő Divar Vezérlőközpont Kezelési útmutató Tartalom Első lépések.............................................3

Részletesebben

Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP

Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP VG-160 Kezelési útmutató Köszönjük, hogy az Olympus digitális fényképezőgépet választotta. Kérjük, mielőtt elkezdené használni új fényképezőgépét, olvassa el fi gyelmesen ezt az

Részletesebben

Energiagazdálkodás Felhasználói kézikönyv

Energiagazdálkodás Felhasználói kézikönyv Energiagazdálkodás Felhasználói kézikönyv Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Szerzői jog. Arty A3 1

Szerzői jog. Arty A3 1 Arty A3 Arty A3 0 Szerzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert, szöveget, zenét és képeket a GIGA-BYTE

Részletesebben

Külső Merevlemez esata és USB 2.0 Combo. Felhasználói útmutató Magyar

Külső Merevlemez esata és USB 2.0 Combo. Felhasználói útmutató Magyar Külső Merevlemez esata és USB 2.0 Combo Felhasználói útmutató Magyar Tartalomjegyzék Bevezetés 3 Vezérlők, csatlakozók és jelzőfények 3 Elülső panel 3 Hátsó panel 3 Néhány szó a merevlemezről 4 A meghajtó

Részletesebben

Szoftver használati útmutató

Szoftver használati útmutató Szoftver használati útmutató Nem minden modell kapható az összes országban. 0 verzió HUN Vonatkozó modellek Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik. DCP-1510(E)/1511/1512(E) MFC-1810(E)/1811/1815

Részletesebben

DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP. Gyorsismertető

DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP. Gyorsismertető DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP Gyorsismertető Bevezetés ii Előkészület a fényképezéshez 1 A fényképezési és visszajátszási műveletek alapjai 6 A menük használata 12 Műszaki tájékoztató 14 Bevezetés Először ezt

Részletesebben

A Handycam kézikönyve

A Handycam kézikönyve 2-698-885-71(1) A merevlemezes Handycam kamera használata 10 Ismerkedés 13 A Handycam kézikönyve DCR-SR30E/SR40E/SR50E/ SR60E/SR70E/SR80E Easy Handycam 25 Felvétel/ Lejátszás 30 A beállítások használata

Részletesebben

Online Használati Útmutató

Online Használati Útmutató Online Használati Útmutató HL-L5000D HL-L5100DN HL-L5100DNT HL-L5200DW HL-L5200DWT HL-L6250DN HL-L6300DW HL-L6300DWT HL-L6400DW HL-L6400DWT 2015 Brother Industries, Ltd. Minden jog fenntartva. Kezdőlap

Részletesebben

1 1. Nyissa ki az elemtartó rekesz fedelét.

1 1. Nyissa ki az elemtartó rekesz fedelét. TERMÉKINFORMÁCIÓ Elülső oldal Hátoldal Felső rész 1. Az önkioldó LED jelzőfénye 2. Vaku 3. Lencse 4. Szíjrögzítő karika Oldalnézet 1. Üzemmód gomb 2. Funkció gombok 3. Állványcsatlakozó 4. TFT LCD-kijelző

Részletesebben

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel 4-438-655-71(1) Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel α kézikönyv A típusú bajonettzáras SLT-A99/SLT-A99V 2012 Sony Corporation Tartalomjegyzék 2 A funkciók bemutatása... 9 A használatbavétel

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DCP-J515W DCP-J715W. 0 verzió HUN

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DCP-J515W DCP-J715W. 0 verzió HUN HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DCP-J515W DCP-J715W 0 verzió HUN Ha az ügyfélszolgálathoz kell fordulnia Kérjük, töltse ki az alábbi adatokat későbbi referencia céljára: Modellszám: DCP-J515W, DCP-J715W (karikázza

Részletesebben

Használati utasítás WB350F/WB351F/WB352F. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések Gyors áttekintés Tartalom

Használati utasítás WB350F/WB351F/WB352F. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések Gyors áttekintés Tartalom Használati utasítás WB350F/WB351F/WB352F Kattintson egy témakörre A használati utasítás a fényképezőgép használatára vonatkozó részletes utasításokat tartalmaz. Olvassa el figyelmesen. Gyakori kérdések

Részletesebben

Használati útmutató Návod na používanie

Használati útmutató Návod na používanie Digitális fényképezőgép/digitálny fotoaparát Használati útmutató Návod na používanie DSC-W150/W170 HU SK A magasabb szintű műveletek részletes ismertetését a CD- ROM-on található (mellékelt) A Cyber-shot

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG L110 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2611519

Az Ön kézikönyve SAMSUNG L110 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2611519 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PANASONIC SDR-S10 http://hu.yourpdfguides.com/dref/5622303

Az Ön kézikönyve PANASONIC SDR-S10 http://hu.yourpdfguides.com/dref/5622303 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY OLVASSA EL EZT ELŐSZÖR -1-

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY OLVASSA EL EZT ELŐSZÖR -1- FCC TANÚSÍTVÁNY Jelen készülék megfelel az FCC direktívák 15. pontjának. A működésre az alábbi két feltétel vonatkozik: 1. a készülék nem okozhat káros interferenciát, és 2. a készüléknek minden interferenciát

Részletesebben

Magyar. Look 1320 Wtulajdonságai. Look 1320 telepítése. 1. Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a Look

Magyar. Look 1320 Wtulajdonságai. Look 1320 telepítése. 1. Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a Look Look 1320 Wtulajdonságai 1 2 3 Pillanatfelvétel gomb Nyomja meg a Pillanatfelvétel gombot a képek készítéséhez. LED kijelző Mikor a Look 1320 csatlakoztatva van, a LED kijelző bekapcsol. Objektív Állítsa

Részletesebben

Használati útmutató. Z55 Color Jetprinter. Használati útmutató. 2001. december. www.lexmark.com

Használati útmutató. Z55 Color Jetprinter. Használati útmutató. 2001. december. www.lexmark.com Használati útmutató Z55 Color Jetprinter Használati útmutató 2001. december www.lexmark.com Biztonsági információk A készülékhez csak a mellékelt Lexmark tápegységet használja, vagy hivatalos Lexmark cserealkatrészként

Részletesebben