Az illusztrációkon olyan kiegészítő felszereltségek és tartozékok is láthatóak, amelyek nem képezik az alapfelszereltség részét.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az illusztrációkon olyan kiegészítő felszereltségek és tartozékok is láthatóak, amelyek nem képezik az alapfelszereltség részét."

Átírás

1 M-osztály.

2 Von zerő. Az állandó magabiztosság azt jelenti, hogy a jelen kihívásainak éppúgy meg kell felelni, mint a jövőben várhatóknak. Az új M-osztállyal az SUV-k történetének új fejezetét írjuk. Egy szó különösen fontos szerepet játszik ebben: a felelősség. Hiszen a felelősség vitathatatlanul a korszerűen fölényes mobilitás kulcsszava. Ezért a fejlesztés minden lépésében következetesen a jövőre gondoltunk. Az új M-osztályban a többi főszereplőt is a legjobbak közül választottuk: modern hajtáslánc, lélegzetelállító design, a legmagasabb szintű kényelem és mértékadó biztonsági koncepció garantálják a vezetés nyugodt élvezetét, magas üléshelyzetben. Annak érdekében, hogy közúton és terepen mindent ellenőrzése alatt tarthasson. A bemutatott típusok: ML 250 BlueTEC 4MATIC iridiumezüst metál Címlap és a 2. oldaltól AMG külső Sport-csomag, 5 küllős könnyűfém keréktárcsák, fekete/dohánybarna bőr, barna kőrisfa díszítőelemek. ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY gyémántfehér metálfényezés, FÉNYES a 6. oldaltól AMG külső Sport-csomag, belső Sport csomag, 5 küllős könnyűfém keréktárcsák, fekete bőr, szálcsiszolt alumínium díszítőelemek. Az illusztrációkon olyan kiegészítő felszereltségek és tartozékok is láthatóak, amelyek nem képezik az alapfelszereltség részét.

3 Tények. Felelősségteljes dinamizmus: BlueEFFICIENCY, hatékony dízel- és benzinmotorok, futómű és sebességváltó. Meghajtás & futómű a 0. oldaltól A lehető legnagyobb biztonság: a beépített biztonsági koncepció legmodernebb műszaki megoldásai a Biztonságos közlekedés, Veszély és Baleset fázisaiban. Biztonság a 8. oldaltól Élje át, mit jelent a nyugodt autózás: klimatizálás, csomagtér rendező rendszer, multimédia- és vezetői segédrendszerek és ülések. Komfort a 22. oldaltól Exkluzivitás és teljesítmény: ML 63 AMG Külső, Belső, Technikai és Teljesítmény Műhely. AMG a 28. oldaltól Il ye n eg ye d i a z új M - o s z t á l y : széria- és extra felszereltségek, felszereltségi csomagok, designo, kárpitok és díszítőelemek, valamint kerekek. Felszereltség a 32. oldaltól H a p o nt o s a n a ka rj a tu d n i: méretek, fényezések és műszaki adatok. Tények & színek a 46. oldaltól

4 2 On: magabiztosság. Off: tétlenség. Ideje újraértelmezni a magabiztosságot. Erőteljes, dinamikus és kifejező. Ugyanakkor hatékony, kulturált és felelősségteljes. Így lehet a korszerű automobilizmust meghatározni. A vezetés legmagasabb szintű élvezetét nyújtja, azonban mindig tekintetbe veszi a holnap vezetési élményét is. Ez az új M-osztály meghatározása.

5 3

6 4 Up: atmoszféra. Down: monotónia.

7 5

8 6

9 7 + előrelát ás vélet len Aki magasabban ül, messzebre tekinthet előre. Mégis megnyugtató érzés, ha számos biztonsági rendszer figyel biztonságunkra. Például az autó figyelmezteti egy pihentető szünet beiktatására, amint Ön a fáradtság vagy figyelmetlenség tipikus jeleit mutatja. Emelkedőn való elinduláskor is segítséget kaphat. A PRE-SAFE utasvédelmi rendszer már kialakulásukkor képes felismerni a kritikus helyzeteket, a fékasszisztens (BAS) a fékezéskor segíti Önt. Kívánságra pedig a közlekedési helyzetet számos aktív asszisztens-rendszer felügyeli. Az új M-osztályban a Mercedes-Benz több, mint 50 évnyi biztonsági kutatása összegződik a tudattá, hogy jó kezekben van.

10 8 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort 0 BlueEFFICIENCY M-osztály BlueEFFICIENCY 2 D íze l m ot o r o k 4 hen ger e s 6 hen ger e s 8 Biztonságos autózás AT T E N T ION A S SI S T Aktív holttérfigyelő rendszer Aktív sávtartó asszisztens DISTRONIC PLUS I ntel l i gen s V i lá g ít á si Rend sz er Éjjel látó - a ssz i sz ten s Plu s 22 Ülések Teljesen elektromos állítású ülések 23 Klímaberendezés THERMATIC T H E R MO T RON IC Fűthető multifunkciós kormány 3 Benzinmotor 6 hen ger e s 4 Fut ó m ű 4MATIC állandó összkerékhajtás O f f r o ad - menet pr og r a m Downhill Speed Regulation DSR ON&OFFROAD-csomag Direkt-kormányzás AC T I V E C U RV E S YS T E M Acélrugók, szelektív lengéscsillapító-rendszerrel AIRMATIC-csomag 7 Vá lt ó k 7G-TRONIC PLUS DIRECT SELECT 20 Veszély és baleset esetén PR E - SA F E r end sz er Gyalogosvédelem aktív motorháztetővel Légzsákok 24 Csomagtér-koncepció E A S Y- PAC K Fi x k it EASY-PACK csomagtérfedél Extrafelszereltség a csomagtérben 26 Multimédia-rendszerek Becker MAP PILOT COM A N D O n l i ne Hátsó szórakoztató központ 27 Asszisztens-rendszerek Aktív parkolássegító-asszisztens, PARKTRONIC-kal Tolatókamera segédvonalakkal a kijelzőn Sebességkorlátozás-asszisztens Az M-osztály részletei.

11 AMG Felszereltség Tények & színek 9 28 ML 63 AMG külső megjelenés 32 Szériafelszereltség 46 Méretek 30 ML 63 AMG belső tér 33 Extrafelszereltség 46 Fényezések 3 ML 63 AMG Performance Package és Performance Studio 34 AMG külső sport-csomag 35 S p o r t- c s o m a g b e l s ő e l e m e k 48 M ű s z a k i a d at o k 36 designo 38 Kárpitok és díszítőelemek 44 Kerekek

12 0 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort BlueEFFICIENCY előrelépés a holnapért. A jövő technológiái a Mercedes-Benzzel gyorsabban érnek céljukhoz: az utakra. 202 végéig már több mint 40 Mercedes-Benz típus áll majd rendelkezésére BlueEFFICIENCY technológiákkal, melyekkel lényegesen kevésbé terheli a környezetet. Innovációinkat a hatékony mobilitás érdekében, és az értékteremtési lánc minden elemében alkalmazott optimalizált folyamatokat a BlueEFFICIENCY megnevezés alatt foglaltuk össze. A BlueEFFICIENCY intézkedések a Mercedes-Benz hatékonysági csomagja. A BlueEFFICIENCY intézkedések a gépkocsi teljes körű optimalizálását jelentik, amely csökkenti a környezet terhelését. Minden típus esetén a leghatékonyabb motorokat a legújabb generációs, intelligens aerodinamikai és energia-gazdálkodási megoldásokkal kombináljuk. Ezek közé tartoznak például az ECO Start-Stop-funkció is, amely egyre több típushoz rendelhető. Az új BlueDIRECT V6-os vagy V8-as benzinmotorok számos modellben akár 25 %-kal is csökkentik a fogyasztást lényegesen magasabb teljesítmény mellett. BlueTEC a tiszta dízel. A moduláris kipufogógáztisztító rendszer a BlueTEC-et különösen tiszta dízeltechnológiává teszi. Hiszen a koromrészecskék 95 %-át kiszűri és a nitrogénoxidok mennyisége is akár 90 %-kal csökken. Főként víz és nitrogén marad utána. HYBRID a benzin- és elektromos meghajtás intelligens kombinációja. A villanymotor egyaránt használható gyorsításra és a mozgási energia visszanyerésére amely az akkumulátorban tárolható. Ha a sebesség 5 km/óra alá csökken, az elektronika ezen túlmenően leállítja a benzinmotort. Ennek köszönhetően a HYBRID jelentős üzemanyag-megtakarítást ér el. BlueTEC HYBRID a tiszta dízel, elektromos meghajtással kombinálva. Összekapcsolja a HYBRID és a BlueTEC technológia előnyeit: fékezéskor a mozgási energiát elektromossá alakítja, és szükség esetén újra felhasználja. Ezzel egyidejűleg a BlueTEC technológia tisztítja a kipufogógázokat és eltávolítja a káros anyagok legnagyobb részét. A takarékos dízelmotor így válik még hatékonyabbá és tisztábbá. Innovatív meghajtások, új utakon: az E-CELL, és F-CELL. Két, helyi károsanyag-kibocsátás mentes meghajtást fejlesztettünk ki, melyek 200 óta kis sorozatban készülnek. A B-osztály F-CELL hidrogénből állítja elő az áramot az elektromotor meghajtásához. Az A-osztály E-CELL közvetlenül két lítium-ion akkumulátorból nyeri az energiát. Ez még nem minden: a Design for Environment keretében egy autó egész életciklusát vesszük figyelembe, és a tervezéstől az újrahasznosításig rendkívül környezetkímélően dolgozunk. Ezen kívül részt veszünk az alternatív üzemanyagok fejlesztésében, és a bionikai kutatásokban. Teljeskörű tevékenységünkről további információkat találhat a következő weboldalon:

13 AMG Felszereltség Tények & színek M-osztály BlueEFFICIENCY. SUV-vezetés, felelősséggel: az új M-osztály a teljeskörű megközelítés jegyében az agilitást és a dinamizmust hatékonyságot fokozó technológiákkal, valamint innovatív intézkedésekkel kapcsolja össze, az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás optimalizálása érdekében. Egy gépkocsi kifejlesztése során a környezetünkért érzett felelősség nagy szerepet játszik. Az emberek egyre tudatosabbak, a károsanyag-kibocsátás, a fogyasztás és az üzemanyagárak mindenki számára fontosak. Számunkra ezért magától értetődő, hogy az új M-osztály típusai egyúttal BlueEFFICIENCY típusok is. Az új M-osztály motorválasztéka az összehasonlító elődmodellekhez képest akár 23 %-os teljesítmény-növekedést is lehetővé tesz, miközben a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás akár 28 %-kal is csökken. A Design for Environment nemzetközi környezetvédelmi tanúsítvány (ISO/TR 4062) ezen túlmenően igazolja az új M-osztály környezetbarát mivoltát a gyártástól a használaton át az újrahasznosításig. A Bl u e E F F IC I E NC Y ko n k r é t i nt é z ke d é s e k e g é sz csomagját tartalmazza. Új, BlueDIRECT motorgeneráció, közvetlen benzinbefecskendezéssel (ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY); valamennyi dízelmotor BlueTEC technológiával. 2 Optimalizált aerodinamika (többek között leültetett futómű, alvázborítás, tető, visszapillantó tükör burkolat) a szegmens legjobb értékeivel (az ML 250 BlueTEC 4MATIC c W -értéke 0,32). 3 ECO Start-Stop berendezés alapfelszerelésként. 4 Euro 5 károsanyag-kibocsátási osztályú benzinmotorok, Euro 6 a BlueTEC dízelmotoroknál. 5 Fogyasztásra optimalizált 7G-TRONIC PLUS automata sebességváltó. 6 Energiatakarékos vezérlésű segédberendezések (üzemanyag-szivattyú és elektromechanikus direkt-kormánymű). 7 Hűtőzsalu (a 4 hengeres és V6-os motorokhoz). 8 Generátorvezérlés mozgási energia visszanyeréssel. 9 A klímakompresszor csak szükség esetén működik (BlueTEC dízelmotorok). 0 Pillanatnyi fogyasztás kijelző. Különleges felépítésű gumiabroncsok és kerekek a kisebb gördülési ellenállás érdekében.

14 2 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Dízelmotorok. Takarékosabb, tisztább, erősebb: az új M-osztályban a Mercedes-Benz legújabb BlueTEC dízel-technológiája található. A motorok erőteljesek és csendesek, ráadásul tovább optimalizált, az Euro 6-os környezetvédelmi előírásokat is teljesítő kibocsátási és fogyasztási értékeik is meggyőzőek. 4 hengeres soros motor. Az ML 250 BlueTEC 4MATIC 4 hengeres dízelmotorja korszerű jellemzőkkel rendelkezik: 500 Nm-es legnagyobb forgatónyomatéka meggyőző. Ugyanakkor 6,0 6,5 l/00 km kombinált fogyasztásával érezhetően visszafogott, g/km kombinált CO 2 -értékével kimondottan alacsony károsanyag-kibocsátású, csendes, és 50 kw-os teljesítményével méretkategóriájában rendkívül erős. Mindezt a modern technológiák egész sora tette lehetővé. A Common-Rail dízeltechnológia legújabb generációja akár 2000 baros befecskendezési nyomásával, optimalizált égésterével, valamint különösen gyors és precízen kapcsoló befecskendezői révén kelt mély benyomást. A minden fordulatszám-tartományban magas forgatónyomaték a magas gyújtási nyomásnak valamint a kétlépcsős feltöltésnek köszönhető. A megfelelően nyugodt járásról pedig két Lanchester-kiegyenlítőtengely gondoskodik. 6 h e nge r e s V- m oto r. A hatékonyság az ML 350 BlueTEC 4MATIC-nál is kulcsszó. A növelt teljesítményű és optimalizált fogyasztású V6-os dízelmotor Common-Rail technológiával működik és 90 kw teljesítményt ad le. A precíz és gyors piezo-befecskendezők, magas, akár 600 baros befecskendezési nyomás és optimalizált turbofeltöltő hatalmas, 620 Nm-es forgatónyomatékot generálnak összességében ez magabiztos vonóerőt jelent minden közlekedési helyzetben, egyidejűleg kisebb környezet-terhelés és csökkentett üzemanyagfogyasztás mellett. Számokban kifejezve: a teljesítmény az előző modell összehasonlítható motorváltozához képest akár 23 %-kal növekedett, míg a fogyasztás akár 22 %-kal is alacsonyabb. Ezen túlmenően ez a hajtómű olyan csendes, hogy a magas igényeket is kielégíti. M i nd két d í z el motor a lac sony k á r o s a nya g - k ib o c s át á sú a továbbfejlesztett BlueTEC technológiának köszönhetően, és ezáltal már ma is teljesítik a holnap környezetvédelmi előírásait (Euro 6). A BlueTEC katalizátortechnológia lehetővé teszi a kipufogógázok tisztítását és utókezelését, és környezetbarát meghajtássá teszi a dízelmotort. Az ECO Start-Stop funkció mindkét modellben gondoskodik arról, hogy a motor álló helyzetben leálljon. Az optimalizált generátor-vezérlés segítségével a tolóüzemet és a fékezéseket következetesen arra használja a rendszer, hogy a mozgási energiát visszanyerje. A hűtőzsalu csökkenti a légellenállást, ha a motornak csak szerényebb hűtésre van szüksége. Mindez nem elég: az olyan intézkedések, mint a csökkentett gördülési ellenállású gumiabroncsok, az intelligens vezérlésű segédberendezések és az optimalizált aerodinamika hozzájárulnak az egész jármű hatékonyságának tartós növeléséhez Forgatónyomaték (Nm) ML 350 BlueTEC 4MATIC 620 Nm 90 kw Fordulatszám (/perc) Az ML 350 BlueTEC 4MATIC 620 Nm-es maximális forgatónyomatékát már 600 és 2400 f/perc között eléri Teljesítmény (kw)

15 AMG Felszereltség Tények & színek 3 Ben z i n motor. A vezetési élmény és a hatékonyság közös nevezőre hozható: az újonnan kifejlesztett motorokkal, melyek nagy teljesítményűek és ugyanakkor csökkentik az üzemanyagfogyasztást és a CO 2 -kibocsátást. 6 h e n g e r e s V - m o t o r. Az új BlueDIRECT benzinmotorokat azért fejlesztettük ki, hogy a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás terén jelentős megtakarításokat érhessünk el, anélkül, hogy a dinamika és a menetkényelem csorbát szenvedne. Az eredmény: a legmodernebb, mérföldkövet jelentő motortechnológia, magabiztos a teljesítmény, felelősségteljes a fogyasztás terén. A fogyasztáscsökkentéshez a továbbfejlesztett égési folyamat mellett hozzájárul az alapfelszereltséghez tartozó ECO Start-Stop funkció, az új szívó- és kipufogórendszer, a szabályozott segédberendezések, az intelligens generátor-vezérlés, valamint a következetes könnyűszerkezetes építési mód. Ezen túlmenően külön kiemelendő a V6-os motor kiemelkedő futáskultúrája. 25 %-kal csökkentett üzemanyag-fogyasztás az elődmodellhez képest, és ennek megfelelően alacsonyabb CO 2 -kibocsátás, nagyobb dinamizmus mellett ez az új ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY mérlege. Ezek az előnyök mindenek előtt a Mercedes-Benz közvetlen benzin-befecskendezés második generációjának köszönhetők. A rendszer befecskendezési sugár vezérelte égésfolyamatot és magasnyomású befecskendezést alkalmaz, piezo-befecskendezőkkel. A teljesítménye 225 kw, a maximális, 370 Nm-es forgatónyomaték pedig 3500-tól 5250 f/percig áll rendelkezésre. ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY Nm 225 kw Forgatónyomaték (Nm) Fordulatszám (/perc) Teljesítmény (kw) Az ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY maximális, 600 Nm-es forgatónyomatékát 600 és 4750 f/perc között adja le. Az ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY magabiztos vonóerejével minden közlekedési helyzetben jó benyomást kelt.

16 4 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Futómű. Az új M-osztály futóműve a menetdinamika és a menetkényelem szempontjából egyaránt magas színvonalú, és a 4MATIC összkerékhajtással együttműködve a lehető legjobb tapadást és nagyobb menetstabilitást teszi lehetővé rossz utakon és terepen is. 4M AT I C ö s s z ke r é k h aj t á s (széria). A 4MATIC állandó összkerékhajtás közúton és terepen is gondoskodik a dinamikus menettulajdonságokról és növeli a menetstabilitást is. Mivel a 4MATIC mindig aktív, szinte nem igényel reakcióidőt, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén, mint nedves, jeges vagy havas útburkolat, beavatkozzon. A rendszert az Elektronikus Stabilitásprogram (ESP ) és a 4ETS Elektronikus Vonóerőszabályozó Rendszer, a hozzá tartozó ABS- és ASR-funkciókkal is támogatja, melyek szintén kiegészítik az összkerékhajtás hatását. A 4ETS célzottan lefékezi a kipörgő kerekeket és ezáltal a meghajtó nyomatékot a jó tapadással rendelkező kerékre irányítja át. Ez lehetővé teszi a dinamikus elindulást és gyorsítást, különösen rossz útburkolaton. A 4MATIC szükségtelenné teszi a hagyományos differenciálzárakat: az automatikus fékimpulzusok segítik az elindulást csúszós talajon, és kritikus manővereknél növelik a stabilitást. Offroad-menetprogram Offroad-gombbal (széria, nem rendelhető az ML 250 BlueTEC 4MATIC és ML 63 AMG modellekhez). Az Offroad-menetprogram a motorteljesítmény, az automata váltó, a blokkolásgátló (ABS), az Elektronikus Stabilitásprogram (ESP ) és a 4ETS Elektronikus Vonóerő Szabályozás módosított beállításaival segíti a vezetőt a terepen. Aktiválása a középkon z olon t a lá l ható O f f r o ad - gombb a l tör tén i k. A 4ETS Elektronikus Vonóerő-szabályozó Rendszer a meghajtó nyomatékot automatikusan a legjobb tapadással rendelkező kerekekre irányítja. Magabiztos menettulajdonságok minden talajon.

17 AMG Felszereltség Tények & színek 5 Downhill Speed Regulation DSR (széria). A Downhill Speed Regulation (Lejtmeneti Sebességszabályozás) segítségével meredek lejtőn a sebesség 2 és 8 km/óra között beállítható, amit a rendszer a fizikai lehetőségek határain belül a motor- és sebességváltó vezérlés segítségével, valamint fékezésekkel tart fenn. Ezáltal a DSR nyugodt lejtmenetet tesz lehetővé és javítja az aktív biztonságot a terepen való használatkor. O N & O F F R OA D - c s o m a g (extraként rendelhető az AIRMATIC-csomaggal együtt, kivéve az ML 63 AMG-t). Az ON&OFFROAD-csomag lehetővé teszi a vezető számára, hogy egy mozdulattal még jobban átvegye az ellenőrzést az új M-osztály menettulajdonságai fölött akár közúton, akár terepen. Egy forgókapcsoló segítségével hat, előre beállított menetprogram közül választhat, melyek a gépkocsi beállításait a lehető legjobban a közlekedési körülményekhez és az útfelülethez igazíthatják. A kiválasztott programnak megfelelően többek között a motor, a váltó, az ESP, 4ETS, ASR, a kormánymű, a hasmagasság, légrugózás és lengéscsillapítás beállításai automatikusan módosulnak. Ezt kiegészíti a menetprogram és pl. az emelkedő ill. lejtő szögét megjelenítő animáció a COMAND kijelzőjén. Az AIRMATIC a legmagasabb Offroad-üzemmódban 285 mm szabad hasmagasságot tesz lehetővé, míg a Sport-üzemmódban az úttól való távolság a nagyobb agilitás és stabilitás érdekében nagyobb sebességnél 80 mm-re csökken. A vezető a következő programok közül választhat: AUTO (alapbeállítás), Offroad (homok és könnyű terep), Offroad 2 (nehéz terep), Sport, Tél (hólánc) valamint Vontatás. Ezen túlmenően további A menetprogramok valamint az emelkedő és a dőlésszög megjelenítése a COMAND kijelzőjén. funkciók is bekapcsolhatók, mint pl. a terepáttétel (Low Range) a nagyobb vonóerő, tapadás és menetbiztonság érdekében laza talajon, vagy a manuális üzemmód a 7G-TRONIC PLUS automata váltónál. A csomag további részei a 00 %-os differenciálzár a középső differenciálművön, kartervédő a motor számára valamint megerősített alvázburkolat az egész jármű alatt, amely terepen még jobb védelmet nyújt. A középkonzolon található forgókapcsolóval állítható be a megfelelő menetprogram.

18 6 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Futómű. A szelektív lengéscsillapító-rendszerrel ellátott futómű az új M-osztályban széria-kivitelben is a lehető legjobban fel van készítve a dinamikus vezetési stílusra és mégis megdöbbentően kényelmes marad. Direktkormányzás (széria). A direktkormányzás közvetlenebb kormányáttétellel jelentősen csökkenti a kormányelfordítás mértékét nagy kormányzási szögeknél, például parkoláskor vagy szűk kanyarokban, Ezzel szemben nagy sebességnél az egyenesfutás rendkívül stabil. Így a precíz kormányzás és a jó visszajelzések által növeli a stabilitást és a kormányzás kényelmét. Az új M-osztály kitűnő kezelhetőségét a szegmens legkisebb,,80 méteres fordulóköre is mutatja. A szervorásegítés elektromechanikus, és a sebesség növekedésével csökken. Ezen túlmenően ez a kialakítás segít az üzemanyag-megtakarításban is, mivel így csak a tényleges kormányzáshoz van energiára szükség. ACTIVE CURVE SYSTEM (aktív kanyarstabilitási rendszer) (extra a 6 hengeres modellekhez, széria az ML 63 AMG-nél). Az ACTIVE CURVE SYSTEM aktív stabilizátorai segítségével csökkenti a gépkocsi dőlésszögét a kanyarban és terepen, miáltal növekszik az utasok kényelme és javul a menetdinamika terepen. Ehhez járul még a nagyobb agilitás és menetstabilitás országúton és a jobb egyenesfutás nagy sebességnél az autópályán. Acélrugók, szelektív lengéscsillapító-rendszerrel (széria). Az új futómű, szelektív lengéscsillapító-rendszerrel összekapcsolja az agilitást és a menetkényelmet, elődjéhez képest dinamikusabbá és kényelmesebbé teszi az új M-osztályt, és csökkenti a zajokat és vibrációkat. A lengéscsillapító-rendszer automatikusan alkalmazkodik a közlekedési helyzethez és ezáltal javítja a csillapítást és a stabilitást, különösen egyenetlen talajon. Az új, kettős keresztlengőkaros első tengely csökkentett tömegű alumínium alkatrészekkel rendelkezik, és az igényes, négylengőkaros hátsó tengellyel együtt magasszintű gördülési kényelmet, jó menetdinamikát és terepjáró-képességet tesz lehetővé. AIRMATIC - csomag (extra a 4- és 6 hengeres modelleknél, széria az ML 63 AMG esetében). Az AIRMATIC légrugózás az Adaptív Lengéscsillapító-Rendszer (ADS) segítségével pontosan alkalmazkodik az út- és közlekedési viszonyokhoz, miközben figyelembe veszi az útfelület állapotát, a vezetési stílust és a gépkocsi terhelését is. Ezáltal a hagyományos acélrugókhoz képest minden közlekedési helyzetben növekszik a gördülési komfort és a biztonság. A beépített szintszabályozás valamennyi keréken állandó magasságot tesz lehetővé, a gépkocsi terhelésétől függetlenül. A vezető manuálisan választhat egy kényelmesebb és egy keményebb beállítás között. Ha szükséges, a rendszer automatikusan is átkapcsol a keményebb beállításra. Nagy sebességnél a gépkocsi automatikusan lesüllyed 6 mm-es szabad hasmagasságig, ami növeli a stabilitást, javítja az aerodinamikát és csökkenti a fogyasztást. 40 km/óra alatt a karosszéria ismét normál magasságra emelkedik. Távol a kiépített utaktól a beállítható járműmagassággal a légrugózás növeli a terepjáró képességet, mivel a hasmagasság a terepen való közlekedéshez gombnyomásra 236 mm-re (az ON&OFFROAD-csomaggal 266 mm-re) növelhető.

19 AMG Felszereltség Tények & színek 7 Váltók. Akár sportosan, akár takarékosan vezet a 7G-TRONIC PLUS a lehető legjobban illeszkedik minden motorváltozathoz, és folyamatosan igazodik a menethelyzetekhez, valamint az egyéni vezetési stílushoz. Ezen túlmenően intuitív és ergonomikus kezelhetőségével tűnik ki. 7G-TRONIC PLUS. Az új M-osztály alapfelszerelésként rendelkezik a továbbfejlesztett 7G-TRONIC PLUS 7 sebességes automata sebességváltóval, valamint a DIRECT SELECT-választókarral a kormánykeréken. A hét előremeneti fokozat mindig optimális fordulatszámot tesz lehetővé, csökkentve ezáltal az üzemanyagfogyasztást. A 7 sebességes automata váltó a városi forgalomban további üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé az ECO start-stop funkciónak köszönhetően, amely a gépkocsi megállása esetén automatikusan leállítja a motort. A részleteiben továbbfejlesztett elektro-hidraulikus vezérlőegység, az optimalizált motor- és váltóvezérlő programmal dinamikusabb kapcsolásokat eredményez és még tovább javítja a kapcsolás kényelmét. Ezen túlmenően a vezető számára közvetlenebb gázreakciókat biztosít. A 7G-TRONIC PLUS: az 50 év alatt legyártott több mint 8 millió Mercedes-Benz automata sebességváltó egyike. A váltó kezelése a DIRECT SELECT-választókarral a kormányon. A váltófülekkel a kormányon a vezető befolyásolhatja a váltási folyamatokat. DIRECT SELECT. Az intuitívan és ergonomikusan kezelhető DIRECT SELECT-választókar segítségével a kormányoszlopon a vezető enyhe érintéssel választhat az automata váltó P, N, R és D állásai között. A parancsok továbbítása teljesen elektronikus úton történik. A kormányon található kapcsolófülek ezen túlmenően lehetővé teszik a hét sebesség manuális előválasztását. Így a vezető eldöntheti, hogy a kapcsolófülekkel maga irányítja a kapcsolási folyamatokat, vagy átengedi azt az automatikának.

20 8 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Bi z tonsá gos autózás. A biztonságos vezetés fázisában a gépkocsi rendszerei beavatkozhatnak, mielőtt baleset történne. Mint például az új M-osztály asszisztens-rendszerei: figyelmük segíthet a kritikus helyzetek elkerülésében, és ezáltal a legjobb alapokat biztosítják a nyugodt vezetéshez. Éberségfigyelő rendszer (ATTENTION ASSIST) (széria). Ez az innovatív, a éberséget figyelő rendszer különösen hosszú utaknál hasznos. 80 és 80 km/h között az ATTENTION ASSIST figyelmezteti a vezetőt, ha a növekvő figyelmetlenség vagy fáradás jeleit érzékeli. Érzékelők elemzik a vezető vezetési stílusát, és felismerik a változásokat egy korábban meghatározott egyéni vezetői profilhoz képest. Aktív holttérfigyelő rendszer (az extraként rendelhető, a Vezetői Segédrendszerek Csomag Plus része). A rendszer 30 és 250 km/óra között működik, felügyeli a bal és jobb oldali, valamint az autó mögötti holttereket. Ha valamilyen járművet észlel a felügyelt területen, a külső visszapillantó tükörlapon egy szimbólum figyelmezteti a vezetőt. Ha a vezető a jelzést figyelmen kívül hagyja, illetve a figyelmeztető hangjelzés ellenére sávváltásba kezd, a rendszer az ESP segítségével aktívan beavatkozik és korrigálja a menetirányt. A k t í v s á v t a r t ó r e n d s z e r (az extraként rendelhető, a Vezetői Segédrendszerek Csomag Plus része). Az Aktív sávtartó rendszer folyamatosan elemzi az útburkolati jeleket. Ha felismeri, hogy a vezető a csíkokat véletlenül keresztezi, a kormány finom vibrálásával jelez. Ha a vezető erre nem reagál, az ESP vezérlőegysége az egyes kerekekre ható fékezéseket hajthat végre, annak érdekében, hogy a gépkocsit visszatérítse a sávba. Ha felismeri a vezető növekvő figyelmetlenségének és fáradtságának jeleit, az ATTENTION ASSIST rövid megállást javasol. Sávváltáskor figyelmeztethet és szükség esetén fékezhet: az Aktív holttérfigyelő rendszer. Figyelmeztet a véletlen sávváltásra és szükség esetén korrigál: az Aktív sávtartó rendszer.

21 AMG Felszereltség Tények & színek 9 D I S T RO NI C PLU S radaros követési távolságtartó rendszer (az extraként rendelhető, a Vezetői Segédrendszerek Csomag Plus része). A DISTRONIC PLUS segít tartani a kívánt követési távolságot. A rendszer egészen megállásig fékezi a gépkocsit, ha szükséges, és gyorsít is ismét. A PRE-SAFE fék segítségével a rendszer kb. 0,6 másodperccel egy elkerülhetetlen ütközés előtt vészfékezést képes indítani, a baleset következményeinek csökkentése érdekében. A BAS PLUS fékasszisztens veszély esetén képes a helyzetnek megfelelő féknyomást rendelkezésre bocsátani. Int e llige n s V il á g ít á s i Re n d s ze r (az extra Világítás csomag része). A rendszer bi-xenon fényszórókat tartalmaz, öt funkcióval: országúti világítás, autópályavilágítás, kibővített ködlámpa, kanyar- és befordulást segítő világítás. Az adaptív fényszóró segítségével mindig a tompított fényszóró optimális vetítési távolsága áll rendelkezésre. A rendszer tompítja a fényszórót, amint a gépkocsi előtt haladó kivilágított járműveket vagy szembejövő forgalmat érzékel. A lökhárítóba már alapfelszerelésként beépített LED-es nappali menetfény gondoskodik a jobb nappali láthatóságról. Éj j e ll át ó a s s z i s z t e n s PLU S (extra). A COMAND kijelzőjén szürkeárnyalatos képként megjelenik az országúti fényszóró által bevilágított teljes terület, melyet az Éjjellátó asszisztens infravörös kamerája érzékel. Ezáltal a vezető tompított fényszórónál jobban tájékozódhat, és korábban reagálhat az úttesten vagy amellett található emberekre, állatokra vagy tárgyakra. Ezen túlmenően a rendszer az érzékelt embereket a speciális gyalogos-felismerés segítségével megjelöli a kijelzőn, miáltal azok könnyebben észlelhetők. A DISTRONIC PLUS radaros követési távolság tartó rendszer pl. konvojban való haladáskor képes akár megállásig lefékezni, majd újra elindítani a gépkocsit. Az adaptív fényszóró automatikusan mindig a lehető legnagyobb vetítési távolságot nyújtja, ezáltal jobb látási viszonyokat teremt a vezető számára. A jobb felismerhetőség érdekében az éjjellátó-asszisztens a kijelzőn külön megjelöli a gyalogosokat.

22 20 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Veszély és baleset esetén. Az új M-osztály szegmensében az egyik legátfogóbb biztonsági felszereltséggel rendelkezik és ezáltal a biztonság tekintetében átveszi a vezető szerepet osztályában. PRE-SAFE utasvédelmi rendszer (széria). A PRE-SAFE preventív utasvédelmi rendszer képes a kritikus helyzeteket kialakulásuk előtt felismerni, és szükség esetén előzetesen biztonsági intézkedéseket végrehajtani a gépkocsiban utazók védelme érdekében. A közlekedési helyzettől és a gépkocsi felszereltségétől függően az első biztonsági övek elektromosan megfeszíthetők, annak érdekében, hogy az övek és a légzsákok egy esetleges ütközéskor teljes védőhatásukat kifejthessék. Az extraként rendelhető Memória-funkció ezen kívül az utasülést kedvező helyzetbe állíthatja. Ha sikerül elkerülni az ütközést, a biztonsági övek ismét visszatérnek a kiindulási helyzetbe, a többi összetevő pedig ismét a kívánt helyzetbe állítható. A rendszer ezután azonnal ismét bevetésre kész. Gyalogosvédelem aktív motorháztetővel (széria). Az aktív motorháztető rendszere képes csökkenteni a gyalogosok és kerékpárosok sérülésének veszélyét ütközés esetén. Ha az első lökhárítóba épített érzékelők ütközést ismernek fel, kioldanak egy rugós mechanizmust, amely megemeli a motorháztetőt. Az így megnövekedett tér a viszonylag lágy motorháztető és a motortérben található kemény részegységek között csökkenti a becsapódás energiáját, és ezáltal csökkenthető a súlyos sérülések kockázata. Az aktív motorháztetőt kioldás után a vezető ismét visszaállíthatja az eredeti helyzetébe. A PRE-SAFE képes felismerni a kritikus helyzeteket és megelőző intézkedéseket alkalmazni a gépkocsiban ülők védelmében. Az aktív motorháztető segít csökkenteni a gyalogosok és kerékpárosok sérülésének veszélyét ütközéskor.

23 AMG Felszereltség Tények & színek 2 Légzsákok (széria). Az új M-osztály alapfelszerelésként hét légzsákkal rendelkezik, melyek ütközés esetén segíthetnek elkerülni a sérüléseket ill. csökkenteni a sérülésveszélyt. Az utasok védelmére két adaptív első légzsák van beépítve, melyek az ütközés súlyosságától függően két fokozatban oldanak ki. Ezen túlmenően az M-osztály oldallégzsákokkal (kombinált mellkas-/ medence légzsákok) rendelkezik a vezető és az első utas számára az első ülések támláiban, valamint két nagyfelületű függönylégzsákkal mindkét üléssor felett. A térdlégzsák tovább csökkentheti a vezető terhelését egy baleset során. Extraként a hátsó üléssorhoz oldallégzsákok rendelhetők. Alapfelszereltség a függönylégzsák mindkét üléssor felett, az első- és oldallégzsákok az első ülésekhez és egy térdlégzsák a vezető számára.

24 22 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Ülések. Az új M-osztály ülései és utastere a legmagasabb igényeket is kielégíti és minden előfeltételt biztosít a kényelmes, hosszú távú utazáshoz. Teljesen elektromos állítású ülések (széria). Az új M-osztály igényes kidolgozású ülései hosszú utakon is elkényeztetik az elöl és hátul utazókat, ergonomikus kialakításukkal és a nagyvonalú helykínálattal a lábak és a vállak számára. Mindkét első ülés alapfelszerelésként teljesen elektromos ülésállítással, valamint az ajtókon elhelyezett, jól elérhető és intuitívan kezelhető ülésállító gombokkal rendelkezik. Kívánságra ezen kívül mindkét üléssorhoz ülésfűtés, az első ülésekhez pedig a bőr vagy designo bőr kárpitozással együtt ülés-klimatizálás is rendelhető. Utóbbi három fokozatú ülésfűtést és aktív, többfokozatú szellőzést tartalmaz, az ülőfelület hűtésére. Ezen túlmenően az ülések gondos anyagválasztásukkal és kidolgozásukkal is meggyőzik Önt, és láthatóan hozzájárulnak az utastér keltette igényes benyomáshoz.

25 AMG Felszereltség Tények & színek 23 K l í maber endezés. A kellemes klíma döntő mértékben járul hozzá a vezető kondíciójának megőrzéséhez, és ezáltal a biztonsághoz. Ezért a hőmérséklet-szabályozás az új M-osztályban különösen jól variálható, és mindenki egyéni igényeihez igazítható. THERMATIC (széria). A THERMATIC automata klímaberendezés érzékelőkkel automatikusan szabályozza a hőmérsékletet és a szellőzést a vezető és az első utas számára. Szintén az alapfelszereléshez tartozik a belsőlevegő-keringtetés, a hűtött kesztyűtartó valamint a kombinált levegőszűrő a finom por ellen. A középkonzol hátsó végén két légbefúvó található a hátsó utasok számára. THERMOTRONIC (extra). Ezzel az automata klímaberendezéssel a hőmérséklet- és levegőelosztás-beállítás a vezető, az első utas és a hátsó ülés számára egyedileg beállíthatók. A hátsó üléshez külön, kijelzővel ellátott kezelőegység áll rendelkezésre. Kiegészítő légbefúvók a B-oszlopban, két, elforgatható szellőzőfúvóka a középkonzolban és egy booster-ventilátor gondoskodnak az ideális hőmérsékletről a hátsó ülésen. A magas szintű klímakomfort érdekében az automatikus üzemmód egyénileg is beállítható. Fűthető multifunkciós kormány (extra). A kormánykerék gombnyomásra 35 C-ra melegíthető, kellemes tapintást biztosítva hidegben is. A fűthető kormány a további komfort-funkcióval együtt, mint pl. a kívánságra rendelhető, 8 C és 55 C közötti hőmérsékletre beállítható első pohártartók, minden évszakban kellemes klímát teremt. A THERMOTRONIC automata klímaberendezés rendkívüli huzatmentességével, hatékonyságával, könnyű kezelhetőségével és gyors reagálásával, valamint alacsony zajszintjével tűnik ki. A szabályozható hőmérsékletű pohártartók meleg és hideg italokhoz egyaránt alkalmasak, és megakadályozzák azok kiborulását vagy kiömlését.

26 24 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Csoma g tér - koncepció. Az új M-osztályban akár öt személy is kényelmesen helyet foglalhat a hátsó ülésen az utasoknak ezért a tágas lábtér mellett nagy belső magasságot és a vállaknál és a könyököknél is tágas teret kínál. Az új M-osztály nagyvonalú térkínálattal rendelkezik, így pl. a gyerekülések kényelmesen rögzíthetők egymás mellett. A hátsó szélső ülések alapfelszerelésként ISOFIX gyerekülés-rögzítési pontokkal vannak ellátva. A beszállás kényelme is megnyerő elöl és hátul egyaránt, a szélesre nyitható ajtóknak köszönhetően. A magas és felegyenesedett üléshelyzetnek köszönhetően valamennyi utas mindenkor jó kilátást élvezhet. A hátul utazók ezen kívül egyénileg beállíthatják az ülés háttámlájának dőlésszögét. A csomagtérben pedig, öt személy szállítása esetén, még mindig 690 liter áll a csomagok rendelkezésére, a hátsó ülések felső pereméig rakodva (025 liter a tetőig rakodva). A z új M - osz t á ly teljes térk í ná lat á na k k i ha sz ná lá sá hoz néhány mozdulat elegendő, és a hátsó üléssor támlái és ülőpárnái máris /3 : 2/3 arányban osztottan előrehajthatók, úgy, hogy sík csomagtér jön létre. A csomagtérajtó mögött lehajtott ülésekkel akár 200 liter csomagtér tárul fel, közel sík csomagtérpadlóval. Ez az érték már tartalmaz egy kb. 90 l-es tárolóhelyet is a csomagtér padlója alatt. Az,83 m-es csomagtérhossz elegendő helyet biztosít arra, hogy ne okozzon akadályt, és számos szállítási lehetőséget kínál. A csomagtér rugalmas kihasználását megkönnyíti a padlón elhelyezett csomagrögzítő gyűrű, a négy táska-akasztó az ablakperem magasságában, valamint a két ruhaakasztó a csomagtérajtón. A legjobb hozzáférhetőséget a nyitott állapotban,99 m (,98 m az ML 250 BlueTEC-nél) szabad magasságot adó, felfelé nyitható csomagtérajtó rakodáskor is nagy mozgásszabadságot nyújt. A rakodóperem rozsdamentes acél borítással van ellátva, amely be- és kipakoláskor segít elkerülni a lökhárító és a csomagtér sérülését. Az új M-osztály csomagtere egyénileg bővíthető. Hely három személynek és,83 m csomagtér-hossz a vezetőülés mögött. Az új M-osztály szegmense egyik legnagyobb csomagterével rendelkezik.

27 AMG Felszereltség Tények & színek 25 EASY-PACK Fixkit csomagtér rendező rendszer (extra). Az EASY-PACK Fixkit gondoskodik a csomagok praktikus rögzítéséről és növeli a védelmet a sérülésektől be- és kipakoláskor. A rendszer két csomagtér-sínt tartalmaz, melyek a jobb és bal oldalon szilárdan be vannak építve a csomagtér padlójába és rögzítőelemek segítségével lehetővé teszik a rakomány rögzítését. A csomagban található teleszkópos rúddal változtatható méretű zónák választhatók le vagy nagyméretű tárgyak rögzíthetők. A rolnis hevederrel formátlan vagy kerek tárgyak oldalra rögzíthetők. EASY-PACK csomagtérajtó (extra). Az EASY-PACK csomagtérajtó automatikusan nyitható és zárható, kényelmes be- és kirakodást téve ezáltal lehetővé. A csomagtérajtó a vezető ajtaján található kapcsolóval, a csomagtérajtó belső oldalán található nyomógombbal, a távirányító gombjával vagy a külső nyitófogantyú működtetésével nyitható és zárható. A meghajtás beszorulás-védelemmel rendelkezik, automatikus viszszanyitással, szükség esetén a nyitási szög bármikor, tetszőleges helyzetben korlátozható (pl. garázs). A manuális nyitás és zárás szintén lehetséges, a csomagtérajtón található kioldófogantyú segítségével. Extra felszerelések a csomagtérhez (extra). A kívánságra rendelhető csomagtér-fedél gondoskodik a rendezett megjelenésről és egyidejűleg véd a kíváncsi pillantásoktól. Az extraként rendelhető csomagtér-fedél, biztonsági hálóval együtt a második üléssor mögött, megvédheti az utasokat a csomagtérben nem rögzített tárgyaktól. A hátsó ülésekhez kívánságra rendelhető könyöktámasz rakodónyílást tartalmaz a könyöktámasz fölött, ezáltal különösen sílécek szállítására is alkalmas. Az EASY-PACK Fixkit kényelmessé és egyszerűvé teszi a berakodást. Szándékosan rejtetten: zárható laptop-rekesz, a csomagtérpadló alatt. A könyöktámasz rakodónyílással a hátsó ülésen.

28 26 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Mu lt i méd ia - r end szer ek. Az új M-osztály kívánságra a Becker MAP PILOT teljes szórakoztató és navigációs programját kínálja a COMAND Online multimédia-rendszeren át a hátsó szórakoztató rendszerig a hátsó ülésen utazóknak. Becker MAP PILOT navigációs rendszer (extra). Az új Becker MAP PILOT minden, egy modern, teljes értékű navigációs rendszerrel szemben támasztott követelményt kielégít. Teljesen integráltan, a központi kezelőegység (Controller) valamint az Audio 20 CD kijelzője segítségével kezelhető, és a frissített térképadatok és kiegészítő funkciók letöltésével egyénileg alakítható. A vezérlőegység kesztyűtartóban található tartója lehetővé teszi a rendszer rugalmas használatát és kivételét. COMAND Online (extra). Kombinálja az audio- és navigációs rendszert valamint a telefon és internet-funkciókat. A jó szórakozásról a DVD-meghajtó és a 0 GB-os merevlemezzel rendelkező zene regiszter gondoskodik. Egy internet-elérésre képes mobiltelefon lehetővé teszi a hozzáférést az internethez és a Mercedes-Benz online szolgáltatásaihoz. A forgalomba helyezéstől három évig ingyenes az európai térképadatok frissítése. Az USB-, Aux-in- és Bluetooth csatlakozás az alapfelszereltséghez tartozik, ugyanúgy, mint az SD-memóriakártya-hely. A LINGUATRONIC lehetővé teszi a rendszer kezelését hangutasítások segítségével. Hátsó szórakoztató rendszer (extra). A hátsó szóra - koztató rendszer egy DVD-lejátszót, két színes, 20,3 cmes képátlójú TFT kijelzőt az első fejtámlákban, két vezeték nélküli fejhallgatót, távirányítót és két Aux-incsatlakozót tartalmaz. A hátsó utasok menet közben filmeket nézhetnek vagy játékkonzolt csatlakoztathatnak a két kijelző egymástól függetlenül használható. Az extraként rendelhető TV-vevő az éppen sugárzott televízióprogramokat is elhozza az M-osztályba. A Becker MAP PILOT széleskörű funkciói az Audio 20 CD kijelzőjén, valamint a kombinált műszeren jelennek meg. A merevlemezes multimédia-rendszer nagyfelbontású 7,8 cm-es képátlójú, színes kijelzővel rendelkezik. A hátsó szórakoztató központ két kijelzője az első ülések fejtámláiba van beépítve.

29 AMG Felszereltség Tények & színek 27 Segéd r end szer ek. Kívánságra segédrendszerek segítik a vezetőt a különböző közlekedési helyzetekben és gondoskodnak a nyugalomról, a kényelemről és biztonságról az új M-osztályban. Aktív parkolás segéd, PARKTRONIC parkolás segítő rendszerrel (extra). Önállóan képes megkeresni a megfelelő parkolóhelyet és gombnyomásra automatikusan leparkol, mialatt a vezetőnek csak a gázpedált, a sebességváltót és a féket kell kezelnie, miután megállt, megerősítette a parkolóhely-javaslatot, és hátramenetbe kapcsolt. A PARKTRONIC összesen tíz ultrahangos érzékelője az automatikus parkolás során méri a távolságot a gépkocsi előtt és mögött parkoló autótól. Egy vezérlőegység dolgozza fel az érzékelők jeleit és számítja ki a lehető legjobb útvonalat a parkolóhelyre történő beálláshoz. To l at ó ka m e r a s egé d vo n a l a k ka l a k ij e l ző n (extra). A széles látószögű objektívvel rendelkező tolatókamera a COMAND Online kijelzőjén megmutatja, mi található közvetlenül a gépkocsi mögött. Hátramenetbe kapcsoláskor automatikusan bekapcsol, nagyobb biztonságot nyújtva ezáltal a tolatáskor. A tolatókamera a COMAND Online-nal együtt rendelhető. Táblafelismerő rendszer (az extraként rendelhető COMAND Online rendszer része). Egy, a szélvédő mögött elhelyezett kamera folyamatosan figyeli a gépkocsi környezetét, képes felismerni a táblával jelzett sebességkorlátozásokat, és a felismert legmagasabb sebességet a kijelzőn megjeleníteni. Így a vezető mindig láthatja, melyik korlátozás van érvényben. Ez a kényelem különösen a változó közlekedési táblákkal rendelkező útszakaszokon vagy építési területeknél érezhető. Ezen túlmenően a rendszer összehasonlítja a kijelzett sebes - ségkorlátozást a navigációs rendszer adataival is. Az automatikus parkolást a rendszer legfeljebb öt manőver után befejezi. A COMAND Online központi kijelzőjén parkolás közben megjelenik a gépkocsi mögötti tér. A Táblafelismerő rendszer adatai a kombinált műszerben és a COMAND Online központi kijelzőjén jelennek meg.

30 28 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort ML 63 AMG külső megjelenés. AMG ez a három betű a világon mindenütt csúcstechnikát, exkluzivitást és a legmagasabb szintű menetdinamikát jelenti. Egyedülálló kisugárzásával az új ML 63 AMG már a beszállás előtt is a szó szoros értelmében magával ragadó dinamika megtestesítője. Rendkívüli karakter és erőteljes dinamiznus, egy sokoldalú gépkocsiban egyesítve: az új ML 63 AMG. Már az első találkozás is felvillanyozó, hiszen az új ML 63 AMG már álló helyzetben is az AMG-re jellemző teljesítőkészséget közvetíti, energikus-kifejező kisugárzásával. Ez a gépkocsi összekapcsolja egy prémium SUV magabiztos fellépését egy sportkocsi designjával: az egyedi, 20 mm-rel szélesített első AMG sárvédők a V8 BITURBO -felirattal, a magasfényű fekete, háromlamellás hűtőrács, a sötétített fényszórók valamint az erőteljes AMG első lökhárító, a beépített LED-es nappali menetfénnyel és matt krómozott kartervédővel már első pillantásra is különlegessé teszik. Ez a benyomás tovább erősödik, ha szemügyre veszi a gépkocsi színére fényezett AMG küszöb-szélesítéseket és a speciális AMG hátsó lökhárítót, krómozott alsó védőlemezzel. Rendkívül erőteljesek a titánszürkére fényezett és polírozott 5 küllős könnyűfém keréktárcsák is, 265/45 R 20-as abroncsokkal, valamint a sport-fékrendszer, belső hűtésű, perforált féktárcsákkal valamennyi keréken. Akusztikai értelemben is magával ragadó lezárása az ML 63 AMG megjelenésének az AMG sportkipufogó, két krómozott, a lökhárítóba épített dupla kipufogóvéggel.

31 AMG Felszereltség Tények & színek 29 Ami kívülről nem látható: az új AMG V8-as motor, biturbo-feltöltéssel és az új AMG SPEEDSHIFT PLUS 7 fokozatú sebességváltóval olyan dinamikát nyújt, ami ebben a jármű- és teljesítmény-osztályban szokatlan. Ezenkívül hatékonyságával is jó benyomást kelt. Ez a kombináció 386 kw-os névleges teljesítményével és 700 Nm-es maximális forgatónyomatékával döbbenetes vezetési élményt tesz lehetővé az elődmodellhez képest 26,5 %-kal alacsonyabb fogyasztás mellett. Ezt a közvetlen benzinbefecskendezés, biturbó feltöltés, generátorvezérlés és start-stop funkcióval rendelkező Controlled Efficiency menetprogram révén éri el. A sebességváltó három egyéni menetprogrammal rendelkezik: kezdve az üzemanyag-takarékos vezetéssel ( C ), a menetdinamika Sport ( S ) fokozaton keresztül a manuális ( M ) állásig. Sportos lelkesedést közvetít az automatikus gázfröccs-funkció és a karakteres hang is. Az AMG sport paraméter-kormánymű hangsúlyozottan közvetlenebb áttétellel rendelkezik és a lehető legprecízebb kormányzást biztosítja nagy kanyarsebességnél. Az AMG sportfutómű keményre hangolt rugói és a gáztöltésű lengéscsillapítók az AIRMATIC-futómű alapján, az integrált ACTIVE CURVE SYSTEM- kanyarstabilitási rendszerrel garantálják az optimális kapcsolatot az úttal, valamint a kis karosszéria dőlést, amit a Jól látható dinamika: az ML 63 AMG kifejező megjelenése minden nézőpontból magával ragadó. kétfokozatú ESP menetdinamikai szabályzórendszer, valamint a nagyteljesítményű AMG fékberendezés is támogat.

32 30 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort ML 63 AMG belső tér. Kívül erőteljes, belül stílusos. Az új ML 63 AMG utasterében az igényes anyagok és a hagyományos kézműves művészet izgalmas kapcsolatra lép a következetesen sportos designnal. Az új ML 63 AMG belső tere nemes anyagokkal és dinamikus designnal kápráztatja el. Már az ajtók kinyitásakor láthatóvá válnak az első ajtóknál az AMG felirattal ellátott és megvilágított rozsdamentes acél küszöblécek. Az utastérben az egy- és kétszínű kárpitozással és egyedi grafikával rendelkező, valamint az első és hátsó ülések támláin AMG plakettekkel ellátott AMG sportülések hívogatnak, kiegészítve a műszerfal felső része, az ajtók felső pereme, a könyöktámaszok és az ajtók középső részének ARTICO műbőr bevonatával. A fogásnál perforált nappabőr bevonatú AMG Performance kormány és az ezüstszínű AMG alumínium váltófülek dinamikus hangulatot teremtenek. Ezt a benyomást tovább erősítik az olyan részletek, mint az AMG szőnyegek, a rozsdamentes acélból készült gumibetétes AMG sport pedálok és az AMG kombi műszeregység, színes kijelzővel. A bőr kárpitozás esetében alapfelszerelésként két szín közül lehet választani, kívánságra azonban kétszínű bőr kárpitok vagy designo bőr is rendelhető. Ezen kívül a fekete tetőkárpit, az ülésfűtés az első üléseken, valamint az elektromos üveg tolótető egészítik ki a nemes környezetet.

33 AMG Felszereltség Tények & színek 3 ML 63 AMG Performance Csomag és Performance Studio. A benyomások kifejező részletekkel erősíthetők az AMG Performance Studio számos attraktív egyéni kialakítási lehetőséget kínál, melyek még jobban kifejezésre juttatják az új ML 63 AMG sportos megjelenését. Az AMG Performance Studio opciók egész sorát kínálja az ML 63 AMG dinamikus oldalának még erőteljesebb kiemelésére. Például az AMG Performance csomag, amely 24 kw-tal 40 kw-ra növeli a teljesítményt és 60 Nm-rel 760 Nm-re a forgatónyomatékot. Optikailag is kiemeli az új ML 63 AMG teljesítményét a pirosra fényezett AMG féknyergekkel, a karbonszálas AMG motorháztetővel és az AMG Performance kormánnyal. Még dinamikusabb vezetési élményt nyújt az AMG Driver s csomag, mellyel a végsebesség 280 km/órára van korlátozva (hozzá tartozik a részvétel egy professzionális vezetéstechnikai tréningen az AMG Driving Academy-nél). Szintén kívánságra az AMG modellhez rendelhetők fényesre polírozott, 5 duplaküllős AMG könnyűfém keréktárcsák is, titánszürke színben, 295/35 R 2-es abroncsokkal. Az AMG Performance Studio Affalterbachban az ügyfelek további exkluzív kívánságait is teljesíti, a személyre szabott gépkocsiktól az egyedi darabokig. Az AMG Performance kormány. A karbonból készült AMG motorháztető. A pirosra fényezett AMG féknyergek.

34 32 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Szériafelszereltség Válogatás. Nappa-bőr bevonatú multifunkciós kormány. Audio 20 CD. ISOFIX. ATTENTION ASSIST. Elektromos rögzítőfék. Mercedes-Benz köszöbborítások. THERMATIC. LED-es hátsó lámpák.

35 AMG Felszereltség Tények & színek 33 Extrafelszereltség Válogatás. Panoráma-tolótető. Alumínium optikás fellépő küszöbök. Harman Kardon Logic 7 térhatású-hangrendszer. Éjjellátó-asszisztens Plus. Hangulat-világítás. KEYLESS-GO. Vonóhorog, részben elektromos. Aktív sávtartó asszisztens.

36 34 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort AMG külső Sport-csomag. Az AMG külső Sport-csomag sportos stíluselemeivel teszi teljessé az új M-osztály dinamikus megjelenését. Az új generációs M-osztály markáns vonalvezetésének az extraként rendelhető AMG külső Sport-csomag még több dinamizmust kölcsönöz. Az AMG Styling a szériakiviteltől eltérő első- és hátsó lökhárítókkal bűvöli el, a gépkocsi színére fényezett küszöbborítások ezen túlmenően különösen dinamikusan hatnak. Új, fényesre polírozott 5 küllős könnyűfém keréktárcsák, 255/50 R 9-es abroncsokkal teszik még erőteljesebbé a külső megjelenést, a perforált féktárcsák, féknyeregborítással teszik teljessé a hatásos fellépést. Ezáltal a vezetési élmény optikailag is teljessé válik. Az AMG külső sport csomaggal az M-osztály még sportosabbá válik.

37 AMG Felszereltség Tények & színek 35 Belső Sport-csomag. A belső Sport-csomag átviszi a dinamikus jegyeket az utastérbe, és ezáltal gondoskodik a sportosabb karakterről, igényes benyomást keltve. Az új M-osztálynak exkluzív sportosságot kölcsönöz az extraként rendelhető belső Sport-csomag. Dinamizmust sugároznak például a teljesen elektromosan állítható sportülések egyéni vonalvezetéssel és erősített oldaltartással a vezető és az első utas részére, valamint a négyküllős sportkormány. Az ülések kárpitozása DINAMICA/fekete ARTICO műbőr kombináció, vagy kívánságra nappabőr/fekete bőr kombináció, és minden esetben kontrasztos díszvarrással vannak ellátva. Az ajtó középkárpitok további jellegzetes jegyeket mutatnak, és a széria-kivitelhez képest egyéni megjelenésűek. Ezen túlmenően a gumibetétekkel ellátott rozsdamentes acél sportpedálok valamint a fekete, bőrrel szegett, és Mercedes-Benz plakettel ellátott, kord szőnyegek is kiemelik az utastér dinamikus karakterét. A belső Sport csomag vonzó extra felszerelésekkel teszi még értékesebbé az utasteret.

38 36 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort A dinamizmus találkozik az eleganciával: a designo porcelán bőr kárpitozás.

39 AMG Felszereltség Tények & színek 37 desi g no. Egyéniség a legszebb formájában: a kívánságra rendelhető designo kínálat valóra váltja az egyéni kívánságokat. Az exkluzív designo felszereltségek választéka egy különleges autót kívánságára még egyénibbé tehet. A designo bőrrel borított ülésekkel és ajtó-kartámaszokkal, középkonzollal valamint karakteres designografikával ellátott, bőr borítású ajtó-középkárpitokkal igényes exkluzív atmoszférát hoz létre. Mindegy, hogy fekete, porcelán vagy gesztenye színű designo bőr. Mint minden designo belső kivitelű gépkocsinál, a fém embléma az ülés támláján a leggondosabb anyagválasztást és -minőséget, a gondos kézi munkát és a legmagasabb fokú egyediséget jelzi. A kivitelt a fekete, mikroszálas DINAMICA anyagból készült tetőkárpit valamint a fekete designo bőrrel szegett és designo emblémával rendelkező velúr szőnyegek teszik teljessé. Ezen túlmenően kívánságra új díszítőelemek is rendelkezésre állnak, fekete magasfényű designo zongoralakk színben, valamint egy fa-bőr kivitelű designo kormány. A designo belső tér a legmagasabb szintű vezetési élményt közvetíti, a legnagyobb gondossággal. A fekete tetőkárpit mikroszálas DINAMICA anyagból készült.

40 38 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort K á r pitok és d ísz ítő elemek. A fekete színvilághoz választani lehet az ARTICO műbőr/szövet üléskárpitok (széria), valamint az opcionális ARTICO műbőr vagy bőr kárpitok közül. A belső tér (üléskárpitok, kormány, műszerfal, ajtó-középkárpitok, szőnyegpadló) túlnyomó részben fekete, amihez az alpakaszürke tetőkárpit ad kontrasztot. Alapfelszerelésként a díszítőelemek szálcsiszolt alumíniumból készülnek, extraként különböző színű és struktúrájú fa díszítőelemek is rendelhetők. Az extraként rendelhető belső Sport-csomaghoz kapcsolódóan a sportülések DINAMICA/fekete ARTICO műbőr, vagy extraként fekete nappabőr kárpitozásúak, mindkét esetben díszvarrásokkal. 739 FEKETE 00 ARTICO2 műbőr/szövet Bőr DÍSZÍTŐELEMEK 739 szálcsiszolt alumínium 734 barna eukaliptusz fa 73 barna diófagyökér 729 sötétgrafit nyárfa H09 barna kőrisfa 0 20 H09 Extra felszereltség. 2 ARTICO mesterséges bőr.

41 AMG Felszereltség Tények & színek 39 Az extraként rendelhető alpakaszürke színvilághoz választani lehet az ARTICO műbőr vagy bőr üléskárpitok közül. A belső tér (üléskárpitok, ajtó-középkárpitok, tetőkárpit) túlnyomó részben alpakaszürkék, amihez a sötét bazaltszürke kormány, műszerfal és szőnyegpadló adja a kontrasztot. Alapfelszerelésként a díszítőelemek szálcsiszolt alumíniumból készülnek, extraként különböző színű és struktúrájú fa díszítőelemek is rendelhetők ALPAKASZÜRKE Bőr DÍSZÍTŐELEMEK 739 szálcsiszolt alumínium 734 barna eukaliptusz fa 73 barna diófagyökér 729 sötétgrafit nyárfa H09 barna kőrisfa H09 Extra felszereltség. 2 ARTICO mesterséges bőr.

42 40 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Az extraként rendelhető mandulabézs színvilághoz választani lehet az ARTICO műbőr vagy bőr üléskárpitok közül. A belső tér (üléskárpitok, ajtó-középkárpitok, tetőkárpit, szőnyegpadló) túlnyomó részben mandulabézs színűek, amihez a mokkabarna műszerfal és kormány adja a kontrasztot. Alapfelszerelésként a díszítőelemek szálcsiszolt alumíniumból készülnek, extraként különböző színű és struktúrájú fa díszítőelemek is rendelhetők MANDULABÉZS Bőr DÍSZÍTŐELEMEK 739 szálcsiszolt alumínium 734 barna eukaliptusz fa 73 barna diófagyökér 729 sötétgrafit nyárfa H09 barna kőrisfa H09 Extra felszereltség. 2 ARTICO mesterséges bőr.

43 AMG Felszereltség Tények & színek 4 Az extraként rendelhető fekete/alpakaszürke színvilág bőr kárpitozást, valamint alpakaszürke ajtó-középkárpitozást jelent. A műszerfal, a tetőkárpit, a szőnyegpadló, a középkonzol ARTICO műbőr bevonatú, a bőr kormány pedig kontrasztot alkotó fekete színű. Alapfelszerelésként a díszítőelemek szálcsiszolt alumíniumból készülnek, extraként különböző színű és struktúrájú fa díszítőelemek is rendelhetők FEKETE/ALPAKASZÜRKE 258 Bőr DÍSZÍTŐELEMEK 739 szálcsiszolt alumínium 734 barna eukaliptusz fa 73 barna diófagyökér 729 sötétgrafit nyárfa H09 barna kőris H09 Extra felszereltség.

44 42 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Az extraként rendelhető fekete/mandulabézs színvilág bőr kárpitozást, valamint mandulabézs ajtó-középkárpitot jelent. A műszerfal, a tetőkárpit, a szőnyegpadló, a középkonzol ARTICO műbőr bevonatú, a bőr kormány pedig kontrasztot alkotó fekete színű. Alapfelszerelésként a díszítőelemek szálcsiszolt alumíniumból készülnek, extraként különböző színű és struktúrájú fa díszítőelemek is rendelhetők FEKETE/MANDULABÉZS 255 Bőr DÍSZÍTŐELEMEK 739 szálcsiszolt alumínium 734 barna eukaliptusz fa 73 barna diófagyökér 729 sötétgrafit nyárfa H09 barna kőris H09 Extra felszereltség.

45 AMG Felszereltség Tények & színek 43 Az extraként rendelhető fekete/dohánybarna színvilág dohánybarna és gesztenyebarna bőr kárpitozást, valamint gesztenyebarna ajtó-középkárpitot és kartámaszokat jelent. A műszerfal, a tetőkárpit, a szőnyegpadló, és a kormány pedig kontrasztot alkotó fekete színű. Alapfelszerelésként a díszítőelemek szálcsiszolt alumíniumból készülnek, extraként különböző színű és struktúrájú fa díszítőelemek is rendelhetők FEKETE/DOHÁNYBARNA 254 Bőr DÍSZÍTŐELEMEK 739 szálcsiszolt alumínium 734 barna eukaliptusz fa 73 barna diófagyökér 729 sötétgrafit nyárfa H09 matt barna kőrisfa H09 Extra felszereltség.

46 44 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Ker ekek. 0 küllős könnyűfém keréktárcsa, 235/65 R 7-es abroncsokkal (széria az ML 250 BlueTEC 4MATIC és ML 350 BlueTEC 4MATIC-hoz, kód: 25R). 0 küllős könnyűfém keréktárcsa, 255/55 R 8-as abroncsokkal (alapfelszereltség az ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY-nél, extra a dízel modellekhez, kód: R4). 7 küllős könnyűfém keréktárcsa, 255/50 R 9-es abroncsokkal, polírozott kivitel (extra, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: 06R). 7 küllős könnyűfém keréktárcsa, 255/50 R 9-es abroncsokkal (extra, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: R53). 7 duplaküllős könnyűfém keréktárcsa, 235/65 R 7-es abroncsokkal (extraként rendelhető az ML 250 BlueTEC 4MATIC és ML 350 BlueTEC 4MATIC típusokhoz, kód: R24). 5 duplaküllős AMG könnyűfém keréktárcsa, 255/50 R 9-es abroncsokkal (extra, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: R55). 5 küllős könnyűfém keréktárcsa, 255/50 R 9-es abroncsokkal (extra, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: R39). 5 duplaküllős könnyűfém keréktárcsa, 265/45 R 20-as abroncsokkal (extra, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: R33).

47 AMG Felszereltség Tények & színek 45 5 küllős AMG könnyűfém keréktárcsa, 255/50 R 9-es abroncsokkal, polírozott kivitel (az AMG külső Sport-csomag része, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: 780). 5 küllős AMG könnyűfém keréktárcsa, 265/45 R 20-as abroncsokkal, polírozott kivitel (extra, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: 758). 5 duplaküllős AMG könnyűfém keréktárcsa, 265/40 R 2-es abroncsokkal (extra, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: 757). 5 duplaküllős incenio könnyűfém keréktárcsa, 265/45 R 20-as abroncsokkal, palládiumezüstre fényezve (tartozék kínálat része). 5 küllős, AMG könnyűfém keréktárcsa, 265/45 R 20-as abroncsokkal, titánszürkére fényezve, polírozott (széria az ML 63 AMG-nél, kód: 778). 5 duplaküllős, AMG könnyűfém keréktárcsa, 295/35 R 2-es abroncsokkal, titánszürkére fényezve, polírozott (extra az ML 63 AMG-nél, kód: 798). 7 küllős incenio könnyűfém keréktárcsa, 255/55 R 8-as abroncsokkal, titánezüstre fényezve (tartozék, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez). 5 duplaküllős incenio könnyűfém keréktárcsa, 255/50 R 9-es abroncsokkal, titánezüstre fényezve (tartozék, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez). Az incenio könnyűfém keréktárcsákat gumiabroncs nélkül szállítjuk.

48 46 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Mér etek. Fényezések UNI-FÉNYEZÉSEK 040 fekete 650 kalcitfehér METÁL-FÉNYEZÉSEK (extra) 97 obszidiánfekete 359 tanzanitkék tenoritszürke 775 iridiumezüst 792 palládium-ezüst 794 gyöngybézs 796 citrinbarna EXTRA METÁL-FÉNYEZÉS (extra) gyémántfehér metál, FÉNYES Minden adat milliméterben. A megadott méretek középértékek. Alapfelszereltségű gépkocsikra vonatkoznak, terheletlen állapotban.

49 AMG Felszereltség Tények & színek 47 UNI-FÉNYEZÉS METÁL FÉNYEZÉSEK KÜLÖNLEGES METÁL FÉNYEZÉS

Az első autó hét trónnal.

Az első autó hét trónnal. R-osztály. Az első autó hét trónnal. Foglaljon helyet a világ legkisebb királyságában vagy a legtágasabb gépkocsiban, amit valaha építettünk. Az új R-osztály. Fejedelmi útitárs, hét ülőhellyel. Az egész

Részletesebben

On: komfort. Off: mindennapok.

On: komfort. Off: mindennapok. M-osztály. On: komfort. Off: mindennapok. Az M-osztály már akkor komfort-fokozatba kapcsol, amikor Ön a motort még be sem indította. A nagyvonalú térérzetnek és az igényes anyagoknak köszönhetően ez az

Részletesebben

B-osztály extrafelszereltségei

B-osztály extrafelszereltségei felár ellenében S széria - nem CDI CDI 191U Kozmosz-fekete metálfényezés 183 750,- 240U Lótusz-kék metálfényezés 183 750,- 589U Jupiter-vörös 650U Zirrus-fehér 696U Éjfekete 761U Polár-ezüst metálfényezés

Részletesebben

A-osztály extrafelszereltségei

A-osztály extrafelszereltségei 162U déltengerkék metálfényezés 219 710,- 191U Kozmoszfekete metálfényezés 219 710,- 589U Jupitervörös 650U Zirrusfehér 662U designo sziklaszürke "MAGNO" előreláthatólag 2013. 1.negyedévétől 699 770,-

Részletesebben

Mercedes-AMG GT Á R L I S T A

Mercedes-AMG GT Á R L I S T A Mercedes- Á R L I S T A Érvényes: 2014. november 18-tól Mercedes- árlista 1 Mercedes- alapárak: T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó árak HUF Forint árak (27% ÁFÁ-val) Regisztrációs adó Összesen Fogyasztás

Részletesebben

M-Klasse extrafelszereltségei

M-Klasse extrafelszereltségei felár ellenében felár nélkül megjegyzés tartozik hozzá; S széria - nem 040U fekete fényezés 197U obszidián-fekete metálfényezés 347 980,- 359U tanzanit-kék metálfényezés 347 980,- 650U kalcit-fehér 755U

Részletesebben

Valóban senki sem tökéletes? Mi tudjuk a választ.

Valóban senki sem tökéletes? Mi tudjuk a választ. C-osztály limuzin Valóban senki sem tökéletes? Mi tudjuk a választ. Az új C-osztály: tudja, honnan jön. Tudja, hová akar eljutni. Célja: vezetni. Útja: a csúcs felé. Technológiája, megjelenése, anyagai:

Részletesebben

CLS - osztály alapfelszereltsége (C218)

CLS - osztály alapfelszereltsége (C218) CLS - osztály alapfelszereltsége (C218) Belsı Biztonság Több fokozatban felfúvódó adaptív légzsákok a vezetı és utasoldalon, oldal és csípılégzsákok elöl, függönylégzsákok az utastér teljes hosszában,

Részletesebben

A középpontban : fogyasztás - optimalizálási intézkedések az egész típuscsaládban. A páratlan takarékosság jegyében: S 400 BlueHYBRID.

A középpontban : fogyasztás - optimalizálási intézkedések az egész típuscsaládban. A páratlan takarékosság jegyében: S 400 BlueHYBRID. S - osztály. Erő Elegancia és gyorsulás harmóniája. Aki igazán sikeres, az minimális energiabefektetéssel képes nagy dolgokat véghezvinni. A jövőben az előrehaladást is így mérjük majd. Az S - osztály

Részletesebben

A CLS új generációja. Tehetség és forma.

A CLS új generációja. Tehetség és forma. CLS-osztály. Coupé. A CLS új generációja. Tehetség és forma. Csak a másként gondolkodók álmodtak valaha egy négyajtós coupéról, kényelmes hátsó ülésekkel: a Mercedes-Benz mérnökei. A CLS-sel az első ilyen

Részletesebben

Ki mondta, hogy az életben a komoly dolgok nem okozhatnak örömöt?

Ki mondta, hogy az életben a komoly dolgok nem okozhatnak örömöt? B-osztály. Még ha bővül is a család, ezzel az új családtaggal Ön kezdettől fogva mindenre felkészült: az új B-osztály biztonságot nyújt Önnek, hiszen képes felismerni, hogy az út milyen meglepetéseket

Részletesebben

Mercedes-Benz Hungária Kft. 1133 Budapest Kárpát utca 21. Az ár- és szériafelszereltség változtatásának jogát fenntartjuk. 2008.04.21. 1.

Mercedes-Benz Hungária Kft. 1133 Budapest Kárpát utca 21. Az ár- és szériafelszereltség változtatásának jogát fenntartjuk. 2008.04.21. 1. T í p u s Gyártási kód kw / LE Forint árak (20% ÁFÁ-val) Regisztrációs adó Összesen B 180 CDI 245.207 80 / 109 6 295 000,- 743 000,- 7 038 000,- B 200 CDI 245.208 103 / 140 7 034 000,- 743 000,- 7 777

Részletesebben

Az új C-osztály. Érezhetően új klasszis.

Az új C-osztály. Érezhetően új klasszis. C-osztály. Az új C-osztály. Érezhetően új klasszis. Magabiztos könnyedség, egyben a fejlődés mintaképe. Aerodinamikája elegánsan kitér a légellenállás elől. Kívánságra teljesen automatikus légrugózással,

Részletesebben

Hívogatóan távolságtartó.

Hívogatóan távolságtartó. E - osztály Isten hozta otthon! Az E - osztály évtizedek óta egyet jelent a komforttal és a biztonsággal. Ráadásul újra és újra megújítja önmagát. Ma már több, mint 70 érzékelő gondoskodik róla, hogy

Részletesebben

CLS-osztály. Shooting Brake.

CLS-osztály. Shooting Brake. CLS-osztály. Shooting Brake. A CLS új generációja. Tehetség és forma. Vannak olyan személyiségek, akik egy egész generációt inspirálnak. Mert másképp közelítenek a dolgokhoz. Mert kiemelkednek a tömegből.

Részletesebben

A-osztály 5 ajtós (W169) szériafelszereltsége

A-osztály 5 ajtós (W169) szériafelszereltsége A-osztály 5 ajtós (W169) szériafelszereltsége ASSYST szervizintervallum kijelzı»mechelen«szövet, illetve többszínő»namur«kárpitozás (színmintának megfelelıen) Ajtóbetétek, ajtófogantyú, mőszerfal alsó

Részletesebben

1,33 literes Dual VVT-i 1NR-FE 6 M/T Stop & Start rendszerrel. Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9. Városi (liter/100 km) 6,6 5,3 5,8

1,33 literes Dual VVT-i 1NR-FE 6 M/T Stop & Start rendszerrel. Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9. Városi (liter/100 km) 6,6 5,3 5,8 Urban Cruiser Műszaki adatok KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNY 6 M/T Stop & Start rendszerrel Fogyasztás (utoljára a 2004/3 rendelettel módosított 80/1268 EU direktíva alapján) Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9

Részletesebben

Nagyszerű. Egyedülálló.

Nagyszerű. Egyedülálló. V-osztály. Nagyszerű. Egyedülálló. Erőteljes orr és egyedülálló formák. A szenvedélyesen, a mindennapok örömeire és kihívásaira tervezett V-osztály jól variálható belső teret kínál, és egyidejűleg gondoskodik

Részletesebben

KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE

KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE MÉGANE EXPRESSION KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE O OÚj Energy 1,2 TCe 115 LE motor Stop&Start rendszerrel OOFlottakedvezmény már egy autó vásárlásakor is O OGazdag felszereltség: Kétzónás

Részletesebben

GL-osztály Á R L I S T A

GL-osztály Á R L I S T A GL-osztály Á R L I S T A Érvényes: 2015. február 13-tól GL-osztály árlista 1 GL-osztály alapárak: T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó árak HUF Forint árak Regisztrációs (27% ÁFÁ-val) adó Összesen Fogyasztás

Részletesebben

A bemutatott típus egy Jazz 1.3 i-vtec Elegance Sunset Orange színváltozatban, 16" könnyűfém kerekekkel és választható Honda CONNECT rendszerrel,

A bemutatott típus egy Jazz 1.3 i-vtec Elegance Sunset Orange színváltozatban, 16 könnyűfém kerekekkel és választható Honda CONNECT rendszerrel, ÚJ JAZZ A bemutatott típus egy Jazz 1.3 i-vtec Elegance Sunset Orange színváltozatban, 16" könnyűfém kerekekkel és választható Honda CONNECT rendszerrel, Garmin Navigation szolgáltatással kiegészítve.

Részletesebben

smart Á R L I S T A Érvényes: 2015. augusztus 13-tól smart árlista 1

smart Á R L I S T A Érvényes: 2015. augusztus 13-tól smart árlista 1 smart Á R L I S T A Érvényes: 2015. augusztus 13-tól smart árlista 1 smart alapárak: Finanszírozás*** T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó árak HUF Forint árak (27% ÁFÁ-val) Regisztrációs adó Összesen

Részletesebben

d, ezzel a családtaggal kezdettől fogva mindenre felkészült: az új B-osztály biztonságo ndet tud tartani. De tekintetét is megragadja: öntudatos orr,

d, ezzel a családtaggal kezdettől fogva mindenre felkészült: az új B-osztály biztonságo ndet tud tartani. De tekintetét is megragadja: öntudatos orr, B-osztály. d, ezzel a családtaggal kezdettől fogva mindenre felkészült: az új B-osztály biztonságo ndet tud tartani. De tekintetét is megragadja: öntudatos orr, hightech fényszórókkal, e etti uralomért.

Részletesebben

C - osztály limuzin szériafelszereltsége (modellfrissített típus)

C - osztály limuzin szériafelszereltsége (modellfrissített típus) C - osztály limuzin szériafelszereltsége (modellfrissített típus) Szériakivitel Multifunkciós kormánykerék (4-gombos funkcióvezérlıvel) és váltókar Nappa bırborítással "Brighton" szövet kárpitozás AGILITY

Részletesebben

autó Kia Sportage 2.0 CRDi AT 4WD Jó barát!

autó Kia Sportage 2.0 CRDi AT 4WD Jó barát! Kia Sportage 2.0 CRDi AT 4WD Jó barát! Hosszú-hosszú várakozás után végre szerkesztőségünkbe érkezett a 2010-ben bemutatott új Sportage kétliteres dízel verziója négykerék-meghajtással és automata váltóval.

Részletesebben

Árajánlat. Ajánlatkérő neve: Ajánlatkérő címe: Ajánlattevő neve: Ajánlattevő címe: Ajánlattevő adószáma: Mennyiség, mennyiségi egység:

Árajánlat. Ajánlatkérő neve: Ajánlatkérő címe: Ajánlattevő neve: Ajánlattevő címe: Ajánlattevő adószáma: Mennyiség, mennyiségi egység: Árajánlat minta Árajánlat Ajánlatkérő neve: Ajánlatkérő címe: Ajánlattevő neve: Ajánlattevő címe: Ajánlattevő adószáma: Ajánlat tárgya: Mennyiség, mennyiségi egység: Gépjármű pontos megnevezése: M1 mikrobusz

Részletesebben

C-osztály T-modell (kombi) szériafelszereltsége (modellfrissített típus)

C-osztály T-modell (kombi) szériafelszereltsége (modellfrissített típus) C-osztály T-modell (kombi) szériafelszereltsége (modellfrissített típus) Szériakivitel (alapfelszereltség) Multifunkciós kormánykerék (4-gombos funkcióvezérlıvel) és váltókar Nappa bırborítással Brighton"

Részletesebben

Felszereltség. Karosszéria változat Szimpla kabin Dupla kabin Dupla kabin Dupla kabin Dupla kabin Meghajtás. 2WD kapcsolható

Felszereltség. Karosszéria változat Szimpla kabin Dupla kabin Dupla kabin Dupla kabin Dupla kabin Meghajtás. 2WD kapcsolható Japán. Munka. Erô Felszereltség Karosszéria változat Szimpla kabin Meghajtás 2WD 4WD 100km/h-ig 4WD 100km/h-ig 4WD 100km/h-ig 4WD 100km/h-ig Motor 2.5 L Dízel 2.5 L Dízel 2.5 L Dízel 3.0 L Dízel 3.0 L

Részletesebben

SLK Á R L I S T A. Érvényes: 2015. július 10-től. SLK árlista 1

SLK Á R L I S T A. Érvényes: 2015. július 10-től. SLK árlista 1 SLK Á R L I S T A Érvényes: 2015. július 10-től SLK árlista 1 SLK alapárak: T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó árak HUF Forint árak Regisztrációs (27% ÁFÁ-val) adó Összesen Fogyasztás kombinált (L/100km)

Részletesebben

Zánka Község Önkormányzata 8251 Zánka, Fő utca 29. Filep Miklós Úr részére

Zánka Község Önkormányzata 8251 Zánka, Fő utca 29. Filep Miklós Úr részére Császár Autószerviz Kft. Központ: 8500 Pápa, Külső Veszprémi út 49. Fióktelepek: 8200 Veszprém, Mártírok út 7. 2800 Tatabánya, Bárdos L út 1 8900 Zalaegerszeg Sport út 1 Adószám:11331333-2-19 Zánka Község

Részletesebben

Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó

Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó A gyártó bármikor megváltoztathatja a műszaki adatokat, a felszereltséget, az opciókat, az árakat és a színeket, ezért pontosabb felvilágosítás érdekében kérjük,

Részletesebben

ÁRLISTA. 4C 1750 Tbi 240Le TCT Coupé 643.110.0 6 fokozatú TCT benzin 16 704 724 135 000 21 350 000

ÁRLISTA. 4C 1750 Tbi 240Le TCT Coupé 643.110.0 6 fokozatú TCT benzin 16 704 724 135 000 21 350 000 ÁRLISTA Modell Kód Váltó Üzemanyag Nettó ár (Ft) Regisztrációs adó (Ft) Bruttó ár regisztációs adóval (Ft) 4C 1750 Tbi 240Le TCT Coupé 643.110.0 6 fokozatú TCT benzin 16 704 724 135 000 21 350 000 4C 1750

Részletesebben

1.6 16V Pop. 1.6 16V PopStar

1.6 16V Pop. 1.6 16V PopStar Pop Sincom kód: 334.130.0 334.330.0 334.33 334.334.0 334.43 334.434.0 Hengerûrtartalom (ccm) 1598 1598 1368 1598 1368 1598 Teljesítmény (kw/le) 81/110 81/110 103/140 88/120 103/140 88/120 Üzemanyag benzin

Részletesebben

SLK-osztály Á R L I S T A

SLK-osztály Á R L I S T A SLK-osztály Á R L I S T A Érvényes: 2014. február 6-tól 2014.02.06. SLK-osztály árlista 1 SLK-osztály alapárak: T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó árak HUF Forint árak (27% ÁFÁval) Regisztráció s adó

Részletesebben

Már 2 699 000 Ft-os kedvezményes ártól vagy akár 0% THM finanszírozással

Már 2 699 000 Ft-os kedvezményes ártól vagy akár 0% THM finanszírozással Érzi a város lendületét Már 2 699 000 Ftos kedvezményes ártól vagy akár 0% THM finanszírozással 2013 GYŐZTESE KISAUTÓK ÚJ NISSAN MICRA Az intelligens kulcs olyan rendszer, mely magától érzékeli a kulcsot

Részletesebben

Az A - osztály új generációja

Az A - osztály új generációja Az A - osztály új generációja 2 Külső megjelenés A megbízhatóság az első pillantásra felismerhető. Minőség a legapróbb részletekig. A legnagyobb mérnöki teljesítmény, ha sikerül hidat építeni az érzelem

Részletesebben

CLA-osztály Á R L I S T A

CLA-osztály Á R L I S T A CLA-osztály Á R L I S T A Érvényes: 2015. január 23-tól CLA-osztály árlista 1 CLA-osztály alapárak: Coupé Shooting Brake T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó árak HUF Forint árak Regisztrációs (27% ÁFÁ-val)

Részletesebben

SLK-osztály Á R L I S T A

SLK-osztály Á R L I S T A SLK-osztály Á R L I S T A Érvényes: 2015. február 13-tól SLK-osztály árlista 1 SLK-osztály alapárak: T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó árak HUF Forint árak (27% ÁFÁ-val) Regisztrációs adó Induló díj

Részletesebben

Renault FLUENCE A valódi limuzin Limited már 3 490 000 Ft-tól*

Renault FLUENCE A valódi limuzin Limited már 3 490 000 Ft-tól* Renault FLUENCE A valódi limuzin Limited már 3 490 000 Ft-tól* Renault FLUENCE A valódi limuzin LISTAÁR Motor Business Limited Intens 1,6 16V 115 4 120 000 4 220 000 4 590 000 dci 95 4 670 000 dci 110

Részletesebben

2,2 D-4D 150 dízelmotor 6 M/T DPF 2AD-FTV 4WD

2,2 D-4D 150 dízelmotor 6 M/T DPF 2AD-FTV 4WD RAV4 Műszaki adatok KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNY 2,2 D-CAT 150 6 A/T 2AD-FHV DPF 2AD-FTV 3ZR-FAE Multidrive S 3ZR-FAE Fogyasztás (utoljára a 2004/3/EC rendelettel módosított 80/1268/EEC (Euro 4), valamint utoljára

Részletesebben

Felszereltség Motor 5 ajtós. RS 2.3l EcoBoost (350LE) M6 EURO6 AWD S/S 11 800 000 Ft

Felszereltség Motor 5 ajtós. RS 2.3l EcoBoost (350LE) M6 EURO6 AWD S/S 11 800 000 Ft Árlista 2016.5-ös modellév. Érvényes: 2016. január 25-i gyártástól. A változtatás jogát fenntartjuk! 2015/1. Felszereltség Motor 5 ajtós 2.3l EcoBoost (350LE) M6 EURO6 AWD S/S 11 800 000 Ft Vegyes átlagfogyasztás:

Részletesebben

Renault SCénIC LISTAÁR 5GARANCIA. 500 000 Ft kedvezmény. Fix 5,99% THM

Renault SCénIC LISTAÁR 5GARANCIA. 500 000 Ft kedvezmény. Fix 5,99% THM Renault SCénIC LISTAÁR Motor Limited BOSE Energy TCe 115 5 340 000 Energy dci 110 6 050 000 Energy dci 130 6 550 000 7 100 000 Scénic Limited: magasra teszi a mércét KiemeLT ajánlatunk Limited verziók

Részletesebben

ÁR ÉS FELSZERELTSÉG LISTA CRUZE STATION WAGON 2013 JANUÁR MY13

ÁR ÉS FELSZERELTSÉG LISTA CRUZE STATION WAGON 2013 JANUÁR MY13 ÁR ÉS FEZERELTSÉG LISTA CRUZE STATION WAGON 2013 JANUÁR MY13 ÁRAK FEZERELTSÉGI SZINT CO2- KIBOCSÁTÁS (VEGYES) LISTAÁR KEDVEZMÉNY KAMPÁNYÁR 1.6 benzin 124 LE MT5 + 1.6 benzin 124 LE MT5 1.7 dízel 130 LE

Részletesebben

VOLVO B9L ALFA CIVIS 12 típusú autóbusz részletes műszaki leírása: 12m-es városi, szóló, alacsonypadlós autóbusz [Alváz típusa: B9L]

VOLVO B9L ALFA CIVIS 12 típusú autóbusz részletes műszaki leírása: 12m-es városi, szóló, alacsonypadlós autóbusz [Alváz típusa: B9L] SAJTÓANYAG 2008. március 19-én írta ki a pályázatot a Debreceni Megyei Jogú Város az autóbusz helyi közösségi közlekedés menetrend szerinti személyszállításra. A pályázat kapcsán a DKV Zrt. és az INTER

Részletesebben

Az új Punto Blue&Me TomTom rendszere elengedhetetlen eszköz összes technológiai újdonsággal várja utasait, így minden adott ahhoz,

Az új Punto Blue&Me TomTom rendszere elengedhetetlen eszköz összes technológiai újdonsággal várja utasait, így minden adott ahhoz, PUNTO Megérkezett a Punto 2012. Az új Punto azonnal felismerhetô. Az autó eleje egyértelmûen magán hordozza a jellegzetes hosszított vonalvezetés és a vonzó stílus karakterjegyeit, míg határozott és dinamikus

Részletesebben

címlapsztori Kisportolva

címlapsztori Kisportolva As Sun As Possible Új szelek fújnak a Volkswagen Beetle körül: megérkezett az ikonikus modell legújabb változata, a Beetle Cabriolet. A sikermodell most újra a nyitott autók babérjaira tör amely modern,

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2013. modellévre. Haszonjárművek. Az Amarok

Műszaki adatok Érvényes a 2013. modellévre. Haszonjárművek. Az Amarok Műszaki adatok Érvényes a 2013. modellévre Haszonjárművek Az Amarok Az ebben a kiadványban feltüntetett műszaki adatok információkat tartalmaznak az üzemanyag-fogyasztásról és a CO 2 -kibocsátásról. Nem

Részletesebben

Fiat Punto Van E5+ árlista

Fiat Punto Van E5+ árlista Fiat Punto Van E5+ árlista Fiat Punto Van Sincom-kód: Kivitel: Hengerûrtartalom (cm 3 ): Teljesítmény (kw/le): Nyomaték (Nm): Üzemanyag: Fogyasztás (l/100 km, városi/városon kívüli/vegyes)* CO 2 -kibocsátás

Részletesebben

Renault MÉGANE BERLINE LISTAÁR 5GARANCIA. Fix 5,99% THM. 400 000 Ft. ÁRELŐNNyel

Renault MÉGANE BERLINE LISTAÁR 5GARANCIA. Fix 5,99% THM. 400 000 Ft. ÁRELŐNNyel Renault MÉGANE BERLINE LISTAÁR Motor BUSINESS Limited BOSE Energy TCe 115 4 690 000 4 790 000 Energy dci 95 5 150 000 Energy dci 110 5 400 000 5 500 000 Energy dci 130 6 450 000 MégANE Limited: különleges,

Részletesebben

GLA Á R L I S T A. Érvényes: 2015. augusztus 13-tól. GLA árlista 1

GLA Á R L I S T A. Érvényes: 2015. augusztus 13-tól. GLA árlista 1 Á R L I S T A Érvényes: 2015. augusztus 13-tól árlista 1 alapárak: T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó árak HUF Forint árak (27% ÁFÁ-val) Regisztrációs adó Összesen Fogyasztás kombinált (L/100km) CO2

Részletesebben

ÚJ PEUGEOT 3008 CROSSOVER

ÚJ PEUGEOT 3008 CROSSOVER ÚJ PEUGEOT 3008 CROOVER 2015 májusi gyártástól érvényes árlista, EURO 6 motorizációk Felszereltség Motor Teljesítmény Típuskód Listaár Kedvezmény Kedvezményes ár Kedvezmény használtautó beszámítással*

Részletesebben

Voyager. Dízel. Benzin. Az árlista érvényes: 2014.10.30. Fiat Group Automobiles Central and Eastern Europe Kft. Bruttó ár regisztrációs adóval (Ft)

Voyager. Dízel. Benzin. Az árlista érvényes: 2014.10.30. Fiat Group Automobiles Central and Eastern Europe Kft. Bruttó ár regisztrációs adóval (Ft) Voyager Kód Modell Hengerűrtartalom (cm3) Teljesítmény kw (LE) Váltó Nettó ár (Ft) Regisztrációs adó (Ft) Bruttó ár regisztrációs adóval (Ft) Dízel 404.O42.3 Voyager 2.8 D 177 LE 2776 130/177 9 444 882

Részletesebben

Karg Autócsoport Cím: 7400 Kaposvár Árpád u 37-39 Telefon: (36) 82/529580, (36) 20/9344723 Nyitvatartás: H-P: 9-17, SZ: 9-12

Karg Autócsoport Cím: 7400 Kaposvár Árpád u 37-39 Telefon: (36) 82/529580, (36) 20/9344723 Nyitvatartás: H-P: 9-17, SZ: 9-12 1. VOLKSWAGEN AMAROK 2.0 TDI Trendline 4Motion Part-Time 5.990.000 Ft 2011/11 2015/11 Dízel Ezüst 12000 km Ülésmagasság állítás állítható kormány 2 DIN 4 hangszóró ABS (blokkolásgátló) ASR (kipörgésgátló)

Részletesebben

Motor. 5 975 000 Ft 7 588 250 Ft 2.2TDCi 150LE 4x4 M6. 6 835 000 Ft 8 680 450 Ft 2.2TDCi 150LE 4x4 M6. 7 425 000 Ft 9 429 750 Ft Limited*

Motor. 5 975 000 Ft 7 588 250 Ft 2.2TDCi 150LE 4x4 M6. 6 835 000 Ft 8 680 450 Ft 2.2TDCi 150LE 4x4 M6. 7 425 000 Ft 9 429 750 Ft Limited* 2015.25ös modellév Érvényes: 2015. május 1i gyártástól Széria Motor Dupla kabinos 2.2TDCi 125LE 4x4 M6 5 975 000 Ft 7 588 250 Ft 2.2TDCi 150LE 4x4 M6 6 115 000 Ft 7 766 050 Ft T 2.2TDCi 150LE 4x4 M6 6

Részletesebben

Felszereltség. 4WD 100km/h-ig kapcsolható. 4 990 000 Ft 6 337 300 Ft

Felszereltség. 4WD 100km/h-ig kapcsolható. 4 990 000 Ft 6 337 300 Ft Japán. Munka. Erô Felszereltség Karosszéria változat Meghajtás Szimpla kabin (Önjáró alváz) Szimpla kabin Dupla kabin Dupla kabin Dupla kabin Dupla kabin Motor 2.5 L Dízel 2.5 L Dízel 2.5 L Dízel 2.5 L

Részletesebben

2.2 TDCi 150LE 4x4 M6 6 040 000 Ft 7 670 800 Ft XLT 2.2 TDCi 150LE 4x4 M6 6 760 000 Ft 8 585 200 Ft

2.2 TDCi 150LE 4x4 M6 6 040 000 Ft 7 670 800 Ft XLT 2.2 TDCi 150LE 4x4 M6 6 760 000 Ft 8 585 200 Ft Árlista 2015.25-ös modellév Érvényes: 2015. január 23-i gyártástól A változtatás jogát fenntartjuk! 2015/01 Széria Motor Dupla kabinos nettó bruttó XL 2.2 TDCi 125LE 4x4 M6 5 900 000 Ft 7 493 000 Ft 2.2

Részletesebben

EGYEDI NISMO DIZÁJN KÜLSŐ DÍSZÍTŐELEMEK PIROS BETÉTEKKEL, 18" KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK, TETŐSPOILER, SPORTKIPUFOGÓ, NISMO HŰTŐRÁCS, DIZÁJN LEDSOR

EGYEDI NISMO DIZÁJN KÜLSŐ DÍSZÍTŐELEMEK PIROS BETÉTEKKEL, 18 KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK, TETŐSPOILER, SPORTKIPUFOGÓ, NISMO HŰTŐRÁCS, DIZÁJN LEDSOR ÚJ NISSAN JUKE NISMO RS AKCIÓSAN MÁR 7 38 384 000 THM: FT-TÓL 1 2, 5% KEDVEZMÉNYES KÉSZLETAJÁNLATOKÉRT MINDENKINEK SPORTOS VEZETÉSI ÉLMÉNY 214 LÓERŐ, NÉGYKERÉKMEGHAJTÁS, MEGERŐSÍTETT KAROSSZÉRIA, SPORTOS

Részletesebben

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA AUTÓBUSZOK Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Átveszi a vezetést a városi versengésben Napjainkban a világ népességének több mint fele városokban él, és a városiasodás folyamata

Részletesebben

A-osztály Á R L I S T A

A-osztály Á R L I S T A A-osztály Á R L I S T A Érvényes: 2015. szeptember 17-től A-osztály árlista 1 A-osztály árlista 2 A-osztály alapárak: T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó árak HUF Forint árak Regisztrációs (27% ÁFÁ-val)

Részletesebben

Opel Corsavan. Van 3-ajtós. Váltómű. 1.0 TWINPORT ECOTEC 2 935 000 5-fokozatú kézi 48 kw/65 LE 2 311 024 1.2 TWINPORT ECOTEC 3 085 000

Opel Corsavan. Van 3-ajtós. Váltómű. 1.0 TWINPORT ECOTEC 2 935 000 5-fokozatú kézi 48 kw/65 LE 2 311 024 1.2 TWINPORT ECOTEC 3 085 000 Opel Corsavan Opel Corsavan 1 Benzin 3ajtós Váltómű 1. TWINPORT ECOTEC 2 935 48 kw/65 LE 2 311 24 1.2 TWINPORT ECOTEC 3 85 51 kw/7 LE 2 429 134 1.2 TWINPORT ECOTEC 3 315 5fokozatú Easytronic 63 kw/85 LE

Részletesebben

ÚJ YARIS KÖNNYŰ VEZETHETŐSÉG DINAMIKUS FORMATERV IGÉNYES UTASTÉR FULL HYBRID HAJTÁSSAL IS

ÚJ YARIS KÖNNYŰ VEZETHETŐSÉG DINAMIKUS FORMATERV IGÉNYES UTASTÉR FULL HYBRID HAJTÁSSAL IS ÚJ YARIS DINAMIKUS FORMATERV IGÉNYES UTASTÉR KÖNNYŰ VEZETHETŐSÉG FULL HYBRID HAJTÁSSAL IS Teljesítmény minden alkalomra A DINAMIKUS ÉS MEGBÍZHATÓ MOTOROK EGYSZERRE KÍNÁLJÁK A VEZETÉS ÉLVEZETÉT ÉS A TAKARÉKOS

Részletesebben

FELHÍVÁS A MAGYARORSZÁGI GÉPJÁRMŰ IMPORTŐRÖK RÉSZÉRE

FELHÍVÁS A MAGYARORSZÁGI GÉPJÁRMŰ IMPORTŐRÖK RÉSZÉRE FELHÍVÁS A MAGYARORSZÁGI GÉPJÁRMŰ IMPORTŐRÖK RÉSZÉRE A KISTÉRSÉGI KÖZLEKEDÉSI SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSÉRE IGÉNYBE VEHETŐ TÁMOGATÁSOKHOZ KAPCSOLÓDÓ, VM RENDELETHEZ KÉSZÜLŐ GÉPJÁRMŰ KATALÓGUSBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

Részletesebben

AZ ÚJ HYUNDAI KM KORLÁTOZÁS NÉLKÜLI GARANCIA ORSZÁGÚTI SEGÉLYSZOLGÁLAT DÍJMENTES ÁLLAPOTFELMÉRÉS

AZ ÚJ HYUNDAI KM KORLÁTOZÁS NÉLKÜLI GARANCIA ORSZÁGÚTI SEGÉLYSZOLGÁLAT DÍJMENTES ÁLLAPOTFELMÉRÉS AZ ÚJ HYUNDAI KM KORLÁTOZÁS NÉLKÜLI GARANCIA ORSZÁGÚTI SEGÉLYSZOLGÁLAT DÍJMENTES ÁLLAPOTFELMÉRÉS Egy autó. Számtalan lehetőség. Hatással lesz Önre! Az új generációs Hyundai i20 megérkezett. Egy autó, amely

Részletesebben

GD Dollies Műszaki leírás

GD Dollies Műszaki leírás GD Dollies Műszaki leírás A szállítóeszköz elektromos működtetésű, rádiós távvezérlésű két kocsiból álló egység, mely páros és szóló üzemmódban egyaránt használható. Elsősorban beltéri ill. üzemi területen

Részletesebben

GLA-osztály Á R L I S T A

GLA-osztály Á R L I S T A -osztály Á R L I S T A Érvényes: 2014. február 6-tól -osztály alapárak: T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó árak HUF Forint árak (27% ÁFÁ-val) Regisztrációs adó Összesen Fogyasztá s kombinált (L/100km)

Részletesebben

Külföldről behozott-e a jármű: Nem Gumik állapota: megfelelő, ill. kopott

Külföldről behozott-e a jármű: Nem Gumik állapota: megfelelő, ill. kopott 5. Gépjármő mőszaki állapotlap Fajta: szgk. Rendszám: HTX-144 Gyártmány: ALFA ROMEO Alvázszám: ZAR93700003042213 Típus: 147 Motorszám: AR321042579664 Szín: SZÜRKE Ajtók száma: 3 Hajtóanyag: Benzin Gyártási

Részletesebben

Az Opel Corsavan. falja a kilométereket. A dinamikus futóművet világos, tágas utastérrel és magas szintű biztonsággal ötvözi.

Az Opel Corsavan. falja a kilométereket. A dinamikus futóművet világos, tágas utastérrel és magas szintű biztonsággal ötvözi. Opel Corsavan Az Opel Corsavan Életteli, sportos kinézetével az Opel Corsavan egyértelmű stílusbeli kifejezőeszközt jelent bármilyen üzletben, ahol hangsúlyt helyeznek a külső megjelenésre. Dinamikus

Részletesebben

hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid?

hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid? Audi hybrid A hibridtechnika bemutatása hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid? A görög és latin eredetű hibrid szó jelentése teli, keresztezett vagy kevert amely jelzők tökéletesen illenek a hibridjárművekre

Részletesebben

MÛSZAKI ADATOK MOTOROK MÉRETEK. Mindig új utakon HAJTÁSLÁNC

MÛSZAKI ADATOK MOTOROK MÉRETEK. Mindig új utakon HAJTÁSLÁNC MÛSZAKI ADATOK MOTOROK 2.0 DOHC CVVT 2.0 CRDi Típus 1.6 DOHC CVVT (egyedi megrendelésre) (növelt teljesítményû) (normál teljesítményû) (egyedi megrendelésre) Hengerûrtartalom (cm 3 ) 1591 1975 1582 1582

Részletesebben

Mercedes-Benz Lady Day vezetéstechnikai tréning

Mercedes-Benz Lady Day vezetéstechnikai tréning Mercedes-Benz Lady Day vezetéstechnikai tréning Budapest - "Amit tanultam, azt elfelejtem, amit láttam, csak arra emlékszem, amit csináltam, azt tudom." - volt a mottója a Mercedes-Benz Hungária Kft. szervezésében

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Volkswagen CC. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Volkswagen CC. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Volkswagen CC Das Auto. Motorok 150 LE (110 kw) TSI 150 LE (110 kw) TDI 184 LE (135 kw) TDI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres

Részletesebben

ÁR ÉS FELSZERELTSÉG LISTA ORLANDO

ÁR ÉS FELSZERELTSÉG LISTA ORLANDO ÁR ÉS FEZERESÉG LISTA ORLANDO MY12 FEBRUÁR 2012 ÁRAK FEZERESÉGI SZINT CO2- KIBOCSÁTÁS (VEGYES) LISTAÁR KAMPÁNYÁR 5 160 000Ft 5 800 000Ft + 1,8 benzin 141 LE AT6 2,0 Diesel LE 131 MT6 2,0 Diesel LE 163

Részletesebben

ÁR ÉS FELSZERELTSÉG LISTA TRAX

ÁR ÉS FELSZERELTSÉG LISTA TRAX ÁR ÉS FEZERESÉG LISTA TRAX MY13 ÁPRILIS 18. 2013 ÁRAK CO2- KIBOCSÁTÁS (VEGYES) LISTAÁR 1.6 benzin 115 LE FWD MT5 1.4 Turbo 140 LE AWD MT6 153 g/km 3940000Ft 4935000Ft 1.6 benzin 115 LE FWD MT5 1.7 dízel

Részletesebben

Euro LUJ&M60&5EA 2H0&MSA&5EA 2H0&MH8&5EA LNP&MYJ&5EA 1.4T MT 1.8L MT 1.8L AT

Euro LUJ&M60&5EA 2H0&MSA&5EA 2H0&MH8&5EA LNP&MYJ&5EA 1.4T MT 1.8L MT 1.8L AT Euro LUJ&M60&5EA 2H0&MSA&5EA 2H0&MH8&5EA LNP&MYJ&5EA 1.4T MT 1.8L MT 1.8L AT 2.0L Euro5 Dízel MT Motor adatok Motor, elhelyezkedés elöl, keresztben beépítve elöl, keresztben beépítve elöl, keresztben beépítve

Részletesebben

EFG 425k/425/430k/430/S30

EFG 425k/425/430k/430/S30 Nagy teljesítményű targonca optimális energiahatékonysággal Efficiency" kivitel a kiemelkedő gazdaságosság és Drive&Lift Plus" kivitel a csúcsteljesítmény érdekében Paraméter kormányzás (opcionális) Oldalirányú

Részletesebben

ÁR ÉS FELSZERELTSÉG LISTA ORLANDO

ÁR ÉS FELSZERELTSÉG LISTA ORLANDO ÁR ÉS FEZERESÉG LISTA ORLANDO MY13 JANUÁR 2013 ÁRAK FEZERESÉGI SZINT CO2- KIBOCSÁTÁS (VEGYES) LISTAÁR KEDVEDVEZMÉNY KAMPÁNYÁR + 1.4 turbo benzin 140LE MT6 bordó belső 1.8 benzin 141 LE AT6 1.8 benzin 141

Részletesebben

Japán. Munka. Erô. Venetian piros mica

Japán. Munka. Erô. Venetian piros mica Japán. Munka. Erô Venetian piros mica Felszereltség Karosszéria változat Szimpla kabin (Önjáró alváz) Szimpla kabin Nyújtott kabin Nyújtott kabin Nyújtott kabin Dupla kabin Dupla kabin Dupla kabin Dupla

Részletesebben

Használati útmutató 1/9. 1) Termékleírás. 6 szettből álló kínálat

Használati útmutató 1/9. 1) Termékleírás. 6 szettből álló kínálat 1/9 1) Termékleírás A beep&park egy olyan parkolást segítő rendszer, amely jelzi a vezetőnek a jármű előtt és/ vagy mögött észlelt akadályokat. 6 szettből álló kínálat 1 sz. szett 4 hátsó érzékelő 1 hangszóró

Részletesebben

ÚJ NISSAN MICRA 2,5% TÁGAS TÉR

ÚJ NISSAN MICRA 2,5% TÁGAS TÉR ÚJ NISSAN MICRA MÁR 2 299 000 Ft-tól* 2,5% THM: MINDENKINEK** TOVÁBBI KEDVEZMÉNYES PÉNZÜGYI AJÁNLATOK TÁGAS TÉR Az autó beltere tágasabb, mint valaha, valamint új anyagokkal és színekkel is gazdagabb.

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2015-ös gyártási évre. Az új Golf Sportsvan. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2015-ös gyártási évre. Az új Golf Sportsvan. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2015-ös gyártási évre Az új Golf Sportsvan Das Auto. Motorok 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI 125 LE (92 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres

Részletesebben

ORLANDO TARTALOM KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK 01/14

ORLANDO TARTALOM KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK 01/14 ORLANDO 01/14 A HÉTÜLÉSES ARCULATA 02/14 EGY ÚJ, MERÉSZ LÁTOMÁS A Chevrolet Orlando. Merész kifejezése annak, amilyennek egy hétülésesnek lennie kellene. Egy tágas, rugalmasan használható jármű, magabiztos

Részletesebben

www.fiatpunto.hu Az Ön Fiat márkakereskedôje: www.fiat.hu Információs szám: 06 40 245 245

www.fiatpunto.hu Az Ön Fiat márkakereskedôje: www.fiat.hu Információs szám: 06 40 245 245 www.fiatpunto.hu Az Ön Fiat márkakereskedôje: A Fiat teljes választéka két év garanciával, kilométer-korlátozás nélkül. www.fiat.hu Információs szám: 06 40 245 245 A modellek felszereltsége és a választható

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2015. gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2015. gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2015. gyártási évre Az új Jetta Das Auto. Motorok 105 LE (77 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/2 Befecskendezés/feltöltés Közvetlen

Részletesebben

ŠKODA Superb árak. hengerűrtartalom. sebességfokozatok. www.skoda.hu. A fent megadott árak ajánlott fogyasztói árak.

ŠKODA Superb árak. hengerűrtartalom. sebességfokozatok. www.skoda.hu. A fent megadott árak ajánlott fogyasztói árak. PORSCH E HUNGARIA típus ŠKODA Superb árak hengerűrtartalom sebességfokozatok teljesítmény bruttó ár akciós bruttó ár Superb Active 1.4 TSI 1.4 l 6 125 LE 7 232 880,- Ft 6 332 880 Superb Active 1.4 TSI

Részletesebben

FIAT Freemont árlista

FIAT Freemont árlista 2.4 16V Aut. 2.4 16V Urban Aut. Urban Sincom kód: 345.J11.4 345.O21.4 345.OA0.4 Hengerûrtartalom (ccm) 2360 2360 1956 Teljesítmény (kw/le) 125/170 125/170 103/140 Üzemanyag benzin benzin dízel Fogyasztás

Részletesebben

NISSAN EVALIA. 11% kedvezmény * 14% flottakedvezmény már 1 autótól is. START400 finanszírozással akár 4 598 000Ft* bruttó kezdőártól

NISSAN EVALIA. 11% kedvezmény * 14% flottakedvezmény már 1 autótól is. START400 finanszírozással akár 4 598 000Ft* bruttó kezdőártól 11% kedvezmény * START400 finanszírozással akár 4 598 000Ft* bruttó kezdőártól 14% flottakedvezmény már 1 autótól is HATÁRTALAN SOKOLDALÚSÁG Kirándulni indul a tópartra? Megígerte, hogy segít a barátjának

Részletesebben

VOLVO S80 ALAPMODELLEK ÁRAI

VOLVO S80 ALAPMODELLEK ÁRAI VOLVO S80 ALAPMODELLEK ÁRAI BENZIN DIESEL AJÁNLOTT FOGYASZTÓI ÁR ÁFÁVAL, REGISZTRÁCIÓS ADÓ NÉLKÜL AJÁNLOTT FOGYASZTÓI ÁR ÁFÁVAL, REGISZTRÁCIÓS ADÓVAL MOTOR TÍPUS TELJESÍTMÉNY (KW/LE) REGISZTRÁCIÓS ADÓ

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ Telephely: 7522 Kaposújlak, 610-es Fő út, 095/3 hrsz. Telefon: 82/713-274, 82/714-030, 30/336-9804,

MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ Telephely: 7522 Kaposújlak, 610-es Fő út, 095/3 hrsz. Telefon: 82/713-274, 82/714-030, 30/336-9804, METAL-FACH bálázók Z562 A Z562 bálázógép gyártásánál a Metal-Fach elsőként az országban alkalmazott olyan innovatív gyártási módszert, ahol a megbízhatóságot és a magas fokú préselést (szorítást) a teljesen

Részletesebben

Lexus HS 250h: hibrid luxuskivitelben

Lexus HS 250h: hibrid luxuskivitelben Lexus HS 250h: hibrid luxuskivitelben A Toyota luxusmárkája eddig is többféle hibrid hajtású típust kínált, de legújabb modelljük már kizárólag benzin-elektromos hajtással lesz kapható. A recept a Toyota

Részletesebben

EN-MOTION FUTÓGÉP. EN-Motion: az alap PHYSIO futópad

EN-MOTION FUTÓGÉP. EN-Motion: az alap PHYSIO futópad EN-MOTION FUTÓGÉP Az EN-Motion futógép egy értékes befektetés a fizioterápia és a rehabilitáció világában. Egy innovatív készülék a fizioterápia és a rehabilitáció területén. AZ EN-MOTION FUTÓPAD Az EN-MOTION

Részletesebben

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid. Mindenből a legjobbat nyújtja. Bemutatjuk az elektromos és hibrid üzemű autót hihetetlenül kedvező üzemanyag-fogyasztással és extra alacsony CO2-kibocsátással.

Részletesebben

Az Ön rádiója most már tud navigálni. És mást is. Navigation 20 a C-osztály, GLK & E-osztály számára.

Az Ön rádiója most már tud navigálni. És mást is. Navigation 20 a C-osztály, GLK & E-osztály számára. Az Ön rádiója most már tud navigálni. És mást is. Navigation 20 a C-osztály, GLK & E-osztály számára. Navigation 20 C-osztályhoz, GLK & E-oszályhoz Audio 20 CD készülékkel rendelkezik az Ön Mercedes-Benz

Részletesebben

KOMBI NISSAN NV200. 000 Ft kezdőártól KÉNYELEM ÉS ALAKÍTHATÓSÁG. Flottakedvezmények már 1 autóra is! 1. www.nissan.hu

KOMBI NISSAN NV200. 000 Ft kezdőártól KÉNYELEM ÉS ALAKÍTHATÓSÁG. Flottakedvezmények már 1 autóra is! 1. www.nissan.hu NISSAN NV200 KOMBI Flottakedvezmények már 1 autóra is! 1 4 565 000 1 : További részletek az utolsó oldalon. 000 Ft kezdőártól KÉNYELEM ÉS ALAKÍTHATÓSÁG Az NV200 Kombi tágas belső terének állítható ülései

Részletesebben

- speciális felépítés - 4,2 m 3 raktér - 795 kg terhelhetőség - alacsony padlószint (524 mm) - 1 m 3 hordó A VÁROSBAN IS ÜGYES KISTEHERAUTÓ

- speciális felépítés - 4,2 m 3 raktér - 795 kg terhelhetőség - alacsony padlószint (524 mm) - 1 m 3 hordó A VÁROSBAN IS ÜGYES KISTEHERAUTÓ TERET AD VÁLLALKOZÁSÁNAK 16% cégautó kedvezmény 2 629 000Ft nettó kezdőártól* 2,5% -os Növekedési Hitelre is elérhető** KIEMELKEDŐ RAKTÉRKAPACITÁS 2dbEURraklapiselféracsomagtérben! Az NV200 Furgon kisteherautót

Részletesebben

Mobileye okostelefon alkalmazás

Mobileye okostelefon alkalmazás Mobileye okostelefon alkalmazás Használati útmutató 1. Bevezetés A Mobileye okostelefon alkalmazás olyan járművel csatlakoztatva működik, melybe telepítették a Mobileye 5 rendszert, hogy figyelmeztessen

Részletesebben

KOMBI. Az belső teret tárolóhelyek, a rakományrögzítő kampók teszik még praktikusabbá. Az NV200 Kombi sokoldalúsága megkönnyíti a hétköznapokat.

KOMBI. Az belső teret tárolóhelyek, a rakományrögzítő kampók teszik még praktikusabbá. Az NV200 Kombi sokoldalúsága megkönnyíti a hétköznapokat. NISSAN NV200 KOMBI Kedvezményekről érdeklődjön a márkakereskedéseknél! 4 700 000 Ft bruttó kezdőártól KEDVEZMÉNYES KÉSZLETAJÁNLATOKÉRT 1 : További részletek az utolsó oldalon. KÉNYELEM ÉS ALAKÍTHATÓSÁG

Részletesebben

Bár eredetileg a Golf GTI-t csak ötezer darabos szériában

Bár eredetileg a Golf GTI-t csak ötezer darabos szériában Sportlegenda GTI. Harminchét éve Volkswagen-rajongók sora jön lázba e három betű hallatán. Tudják, nem egyszerű sportautóról van szó. És azzal is tisztában vannak, hogy útjuk során irigykedő szempárok

Részletesebben

Fiat Punto Plus 2 390 000 Ft-tól*

Fiat Punto Plus 2 390 000 Ft-tól* Fiat Punto Plus 2 390 000 Ft-tól* Modell Teljesítmény (kw/le) Bruttó eladási ár Fiat Top finanszírozással** Punto Plus Easy 1.2 8v 5a. 51/69 3 450 000 2 590 000 2 390 000 Punto Plus Easy 1.4 8v 5a. 57/77

Részletesebben

CITROËN BERLINGO ÉS NEMO TARTOZÉKOK

CITROËN BERLINGO ÉS NEMO TARTOZÉKOK CITROËN BERLINGO ÉS NEMO TARTOZÉKOK BIZTONSÁG 04 SZÁLLíTÁSI MEGOLdÁSOK 06 védelem 08 MuLTIMÉdIA 10 AHOGY ÖNNEK TETSZIK... Azzal, hogy a Citroën márkát választotta, Ön a minőség, a biztonság és az egyedi

Részletesebben

Az eredeti modell hatodik generációja: az új Multivan. Trendline.

Az eredeti modell hatodik generációja: az új Multivan. Trendline. Az új Multivan Az eredeti modell hatodik generációja: az új Multivan. ALACSONY ÜZEMANYAG- FOGYASZTÁS. A LEGÚJABB MOTORGENERÁCIÓ JÓVOLTÁBÓL. Trendline. HATÉKONY BLUEMOTION TECHNOLÓGIA. SZÉRIAFELSZERELTSÉG

Részletesebben