Az illusztrációkon olyan kiegészítő felszereltségek és tartozékok is láthatóak, amelyek nem képezik az alapfelszereltség részét.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az illusztrációkon olyan kiegészítő felszereltségek és tartozékok is láthatóak, amelyek nem képezik az alapfelszereltség részét."

Átírás

1 M-osztály.

2 Von zerő. Az állandó magabiztosság azt jelenti, hogy a jelen kihívásainak éppúgy meg kell felelni, mint a jövőben várhatóknak. Az új M-osztállyal az SUV-k történetének új fejezetét írjuk. Egy szó különösen fontos szerepet játszik ebben: a felelősség. Hiszen a felelősség vitathatatlanul a korszerűen fölényes mobilitás kulcsszava. Ezért a fejlesztés minden lépésében következetesen a jövőre gondoltunk. Az új M-osztályban a többi főszereplőt is a legjobbak közül választottuk: modern hajtáslánc, lélegzetelállító design, a legmagasabb szintű kényelem és mértékadó biztonsági koncepció garantálják a vezetés nyugodt élvezetét, magas üléshelyzetben. Annak érdekében, hogy közúton és terepen mindent ellenőrzése alatt tarthasson. A bemutatott típusok: ML 250 BlueTEC 4MATIC iridiumezüst metál Címlap és a 2. oldaltól AMG külső Sport-csomag, 5 küllős könnyűfém keréktárcsák, fekete/dohánybarna bőr, barna kőrisfa díszítőelemek. ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY gyémántfehér metálfényezés, FÉNYES a 6. oldaltól AMG külső Sport-csomag, belső Sport csomag, 5 küllős könnyűfém keréktárcsák, fekete bőr, szálcsiszolt alumínium díszítőelemek. Az illusztrációkon olyan kiegészítő felszereltségek és tartozékok is láthatóak, amelyek nem képezik az alapfelszereltség részét.

3 Tények. Felelősségteljes dinamizmus: BlueEFFICIENCY, hatékony dízel- és benzinmotorok, futómű és sebességváltó. Meghajtás & futómű a 0. oldaltól A lehető legnagyobb biztonság: a beépített biztonsági koncepció legmodernebb műszaki megoldásai a Biztonságos közlekedés, Veszély és Baleset fázisaiban. Biztonság a 8. oldaltól Élje át, mit jelent a nyugodt autózás: klimatizálás, csomagtér rendező rendszer, multimédia- és vezetői segédrendszerek és ülések. Komfort a 22. oldaltól Exkluzivitás és teljesítmény: ML 63 AMG Külső, Belső, Technikai és Teljesítmény Műhely. AMG a 28. oldaltól Il ye n eg ye d i a z új M - o s z t á l y : széria- és extra felszereltségek, felszereltségi csomagok, designo, kárpitok és díszítőelemek, valamint kerekek. Felszereltség a 32. oldaltól H a p o nt o s a n a ka rj a tu d n i: méretek, fényezések és műszaki adatok. Tények & színek a 46. oldaltól

4 2 On: magabiztosság. Off: tétlenség. Ideje újraértelmezni a magabiztosságot. Erőteljes, dinamikus és kifejező. Ugyanakkor hatékony, kulturált és felelősségteljes. Így lehet a korszerű automobilizmust meghatározni. A vezetés legmagasabb szintű élvezetét nyújtja, azonban mindig tekintetbe veszi a holnap vezetési élményét is. Ez az új M-osztály meghatározása.

5 3

6 4 Up: atmoszféra. Down: monotónia.

7 5

8 6

9 7 + előrelát ás vélet len Aki magasabban ül, messzebre tekinthet előre. Mégis megnyugtató érzés, ha számos biztonsági rendszer figyel biztonságunkra. Például az autó figyelmezteti egy pihentető szünet beiktatására, amint Ön a fáradtság vagy figyelmetlenség tipikus jeleit mutatja. Emelkedőn való elinduláskor is segítséget kaphat. A PRE-SAFE utasvédelmi rendszer már kialakulásukkor képes felismerni a kritikus helyzeteket, a fékasszisztens (BAS) a fékezéskor segíti Önt. Kívánságra pedig a közlekedési helyzetet számos aktív asszisztens-rendszer felügyeli. Az új M-osztályban a Mercedes-Benz több, mint 50 évnyi biztonsági kutatása összegződik a tudattá, hogy jó kezekben van.

10 8 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort 0 BlueEFFICIENCY M-osztály BlueEFFICIENCY 2 D íze l m ot o r o k 4 hen ger e s 6 hen ger e s 8 Biztonságos autózás AT T E N T ION A S SI S T Aktív holttérfigyelő rendszer Aktív sávtartó asszisztens DISTRONIC PLUS I ntel l i gen s V i lá g ít á si Rend sz er Éjjel látó - a ssz i sz ten s Plu s 22 Ülések Teljesen elektromos állítású ülések 23 Klímaberendezés THERMATIC T H E R MO T RON IC Fűthető multifunkciós kormány 3 Benzinmotor 6 hen ger e s 4 Fut ó m ű 4MATIC állandó összkerékhajtás O f f r o ad - menet pr og r a m Downhill Speed Regulation DSR ON&OFFROAD-csomag Direkt-kormányzás AC T I V E C U RV E S YS T E M Acélrugók, szelektív lengéscsillapító-rendszerrel AIRMATIC-csomag 7 Vá lt ó k 7G-TRONIC PLUS DIRECT SELECT 20 Veszély és baleset esetén PR E - SA F E r end sz er Gyalogosvédelem aktív motorháztetővel Légzsákok 24 Csomagtér-koncepció E A S Y- PAC K Fi x k it EASY-PACK csomagtérfedél Extrafelszereltség a csomagtérben 26 Multimédia-rendszerek Becker MAP PILOT COM A N D O n l i ne Hátsó szórakoztató központ 27 Asszisztens-rendszerek Aktív parkolássegító-asszisztens, PARKTRONIC-kal Tolatókamera segédvonalakkal a kijelzőn Sebességkorlátozás-asszisztens Az M-osztály részletei.

11 AMG Felszereltség Tények & színek 9 28 ML 63 AMG külső megjelenés 32 Szériafelszereltség 46 Méretek 30 ML 63 AMG belső tér 33 Extrafelszereltség 46 Fényezések 3 ML 63 AMG Performance Package és Performance Studio 34 AMG külső sport-csomag 35 S p o r t- c s o m a g b e l s ő e l e m e k 48 M ű s z a k i a d at o k 36 designo 38 Kárpitok és díszítőelemek 44 Kerekek

12 0 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort BlueEFFICIENCY előrelépés a holnapért. A jövő technológiái a Mercedes-Benzzel gyorsabban érnek céljukhoz: az utakra. 202 végéig már több mint 40 Mercedes-Benz típus áll majd rendelkezésére BlueEFFICIENCY technológiákkal, melyekkel lényegesen kevésbé terheli a környezetet. Innovációinkat a hatékony mobilitás érdekében, és az értékteremtési lánc minden elemében alkalmazott optimalizált folyamatokat a BlueEFFICIENCY megnevezés alatt foglaltuk össze. A BlueEFFICIENCY intézkedések a Mercedes-Benz hatékonysági csomagja. A BlueEFFICIENCY intézkedések a gépkocsi teljes körű optimalizálását jelentik, amely csökkenti a környezet terhelését. Minden típus esetén a leghatékonyabb motorokat a legújabb generációs, intelligens aerodinamikai és energia-gazdálkodási megoldásokkal kombináljuk. Ezek közé tartoznak például az ECO Start-Stop-funkció is, amely egyre több típushoz rendelhető. Az új BlueDIRECT V6-os vagy V8-as benzinmotorok számos modellben akár 25 %-kal is csökkentik a fogyasztást lényegesen magasabb teljesítmény mellett. BlueTEC a tiszta dízel. A moduláris kipufogógáztisztító rendszer a BlueTEC-et különösen tiszta dízeltechnológiává teszi. Hiszen a koromrészecskék 95 %-át kiszűri és a nitrogénoxidok mennyisége is akár 90 %-kal csökken. Főként víz és nitrogén marad utána. HYBRID a benzin- és elektromos meghajtás intelligens kombinációja. A villanymotor egyaránt használható gyorsításra és a mozgási energia visszanyerésére amely az akkumulátorban tárolható. Ha a sebesség 5 km/óra alá csökken, az elektronika ezen túlmenően leállítja a benzinmotort. Ennek köszönhetően a HYBRID jelentős üzemanyag-megtakarítást ér el. BlueTEC HYBRID a tiszta dízel, elektromos meghajtással kombinálva. Összekapcsolja a HYBRID és a BlueTEC technológia előnyeit: fékezéskor a mozgási energiát elektromossá alakítja, és szükség esetén újra felhasználja. Ezzel egyidejűleg a BlueTEC technológia tisztítja a kipufogógázokat és eltávolítja a káros anyagok legnagyobb részét. A takarékos dízelmotor így válik még hatékonyabbá és tisztábbá. Innovatív meghajtások, új utakon: az E-CELL, és F-CELL. Két, helyi károsanyag-kibocsátás mentes meghajtást fejlesztettünk ki, melyek 200 óta kis sorozatban készülnek. A B-osztály F-CELL hidrogénből állítja elő az áramot az elektromotor meghajtásához. Az A-osztály E-CELL közvetlenül két lítium-ion akkumulátorból nyeri az energiát. Ez még nem minden: a Design for Environment keretében egy autó egész életciklusát vesszük figyelembe, és a tervezéstől az újrahasznosításig rendkívül környezetkímélően dolgozunk. Ezen kívül részt veszünk az alternatív üzemanyagok fejlesztésében, és a bionikai kutatásokban. Teljeskörű tevékenységünkről további információkat találhat a következő weboldalon:

13 AMG Felszereltség Tények & színek M-osztály BlueEFFICIENCY. SUV-vezetés, felelősséggel: az új M-osztály a teljeskörű megközelítés jegyében az agilitást és a dinamizmust hatékonyságot fokozó technológiákkal, valamint innovatív intézkedésekkel kapcsolja össze, az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás optimalizálása érdekében. Egy gépkocsi kifejlesztése során a környezetünkért érzett felelősség nagy szerepet játszik. Az emberek egyre tudatosabbak, a károsanyag-kibocsátás, a fogyasztás és az üzemanyagárak mindenki számára fontosak. Számunkra ezért magától értetődő, hogy az új M-osztály típusai egyúttal BlueEFFICIENCY típusok is. Az új M-osztály motorválasztéka az összehasonlító elődmodellekhez képest akár 23 %-os teljesítmény-növekedést is lehetővé tesz, miközben a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás akár 28 %-kal is csökken. A Design for Environment nemzetközi környezetvédelmi tanúsítvány (ISO/TR 4062) ezen túlmenően igazolja az új M-osztály környezetbarát mivoltát a gyártástól a használaton át az újrahasznosításig. A Bl u e E F F IC I E NC Y ko n k r é t i nt é z ke d é s e k e g é sz csomagját tartalmazza. Új, BlueDIRECT motorgeneráció, közvetlen benzinbefecskendezéssel (ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY); valamennyi dízelmotor BlueTEC technológiával. 2 Optimalizált aerodinamika (többek között leültetett futómű, alvázborítás, tető, visszapillantó tükör burkolat) a szegmens legjobb értékeivel (az ML 250 BlueTEC 4MATIC c W -értéke 0,32). 3 ECO Start-Stop berendezés alapfelszerelésként. 4 Euro 5 károsanyag-kibocsátási osztályú benzinmotorok, Euro 6 a BlueTEC dízelmotoroknál. 5 Fogyasztásra optimalizált 7G-TRONIC PLUS automata sebességváltó. 6 Energiatakarékos vezérlésű segédberendezések (üzemanyag-szivattyú és elektromechanikus direkt-kormánymű). 7 Hűtőzsalu (a 4 hengeres és V6-os motorokhoz). 8 Generátorvezérlés mozgási energia visszanyeréssel. 9 A klímakompresszor csak szükség esetén működik (BlueTEC dízelmotorok). 0 Pillanatnyi fogyasztás kijelző. Különleges felépítésű gumiabroncsok és kerekek a kisebb gördülési ellenállás érdekében.

14 2 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Dízelmotorok. Takarékosabb, tisztább, erősebb: az új M-osztályban a Mercedes-Benz legújabb BlueTEC dízel-technológiája található. A motorok erőteljesek és csendesek, ráadásul tovább optimalizált, az Euro 6-os környezetvédelmi előírásokat is teljesítő kibocsátási és fogyasztási értékeik is meggyőzőek. 4 hengeres soros motor. Az ML 250 BlueTEC 4MATIC 4 hengeres dízelmotorja korszerű jellemzőkkel rendelkezik: 500 Nm-es legnagyobb forgatónyomatéka meggyőző. Ugyanakkor 6,0 6,5 l/00 km kombinált fogyasztásával érezhetően visszafogott, g/km kombinált CO 2 -értékével kimondottan alacsony károsanyag-kibocsátású, csendes, és 50 kw-os teljesítményével méretkategóriájában rendkívül erős. Mindezt a modern technológiák egész sora tette lehetővé. A Common-Rail dízeltechnológia legújabb generációja akár 2000 baros befecskendezési nyomásával, optimalizált égésterével, valamint különösen gyors és precízen kapcsoló befecskendezői révén kelt mély benyomást. A minden fordulatszám-tartományban magas forgatónyomaték a magas gyújtási nyomásnak valamint a kétlépcsős feltöltésnek köszönhető. A megfelelően nyugodt járásról pedig két Lanchester-kiegyenlítőtengely gondoskodik. 6 h e nge r e s V- m oto r. A hatékonyság az ML 350 BlueTEC 4MATIC-nál is kulcsszó. A növelt teljesítményű és optimalizált fogyasztású V6-os dízelmotor Common-Rail technológiával működik és 90 kw teljesítményt ad le. A precíz és gyors piezo-befecskendezők, magas, akár 600 baros befecskendezési nyomás és optimalizált turbofeltöltő hatalmas, 620 Nm-es forgatónyomatékot generálnak összességében ez magabiztos vonóerőt jelent minden közlekedési helyzetben, egyidejűleg kisebb környezet-terhelés és csökkentett üzemanyagfogyasztás mellett. Számokban kifejezve: a teljesítmény az előző modell összehasonlítható motorváltozához képest akár 23 %-kal növekedett, míg a fogyasztás akár 22 %-kal is alacsonyabb. Ezen túlmenően ez a hajtómű olyan csendes, hogy a magas igényeket is kielégíti. M i nd két d í z el motor a lac sony k á r o s a nya g - k ib o c s át á sú a továbbfejlesztett BlueTEC technológiának köszönhetően, és ezáltal már ma is teljesítik a holnap környezetvédelmi előírásait (Euro 6). A BlueTEC katalizátortechnológia lehetővé teszi a kipufogógázok tisztítását és utókezelését, és környezetbarát meghajtássá teszi a dízelmotort. Az ECO Start-Stop funkció mindkét modellben gondoskodik arról, hogy a motor álló helyzetben leálljon. Az optimalizált generátor-vezérlés segítségével a tolóüzemet és a fékezéseket következetesen arra használja a rendszer, hogy a mozgási energiát visszanyerje. A hűtőzsalu csökkenti a légellenállást, ha a motornak csak szerényebb hűtésre van szüksége. Mindez nem elég: az olyan intézkedések, mint a csökkentett gördülési ellenállású gumiabroncsok, az intelligens vezérlésű segédberendezések és az optimalizált aerodinamika hozzájárulnak az egész jármű hatékonyságának tartós növeléséhez Forgatónyomaték (Nm) ML 350 BlueTEC 4MATIC 620 Nm 90 kw Fordulatszám (/perc) Az ML 350 BlueTEC 4MATIC 620 Nm-es maximális forgatónyomatékát már 600 és 2400 f/perc között eléri Teljesítmény (kw)

15 AMG Felszereltség Tények & színek 3 Ben z i n motor. A vezetési élmény és a hatékonyság közös nevezőre hozható: az újonnan kifejlesztett motorokkal, melyek nagy teljesítményűek és ugyanakkor csökkentik az üzemanyagfogyasztást és a CO 2 -kibocsátást. 6 h e n g e r e s V - m o t o r. Az új BlueDIRECT benzinmotorokat azért fejlesztettük ki, hogy a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás terén jelentős megtakarításokat érhessünk el, anélkül, hogy a dinamika és a menetkényelem csorbát szenvedne. Az eredmény: a legmodernebb, mérföldkövet jelentő motortechnológia, magabiztos a teljesítmény, felelősségteljes a fogyasztás terén. A fogyasztáscsökkentéshez a továbbfejlesztett égési folyamat mellett hozzájárul az alapfelszereltséghez tartozó ECO Start-Stop funkció, az új szívó- és kipufogórendszer, a szabályozott segédberendezések, az intelligens generátor-vezérlés, valamint a következetes könnyűszerkezetes építési mód. Ezen túlmenően külön kiemelendő a V6-os motor kiemelkedő futáskultúrája. 25 %-kal csökkentett üzemanyag-fogyasztás az elődmodellhez képest, és ennek megfelelően alacsonyabb CO 2 -kibocsátás, nagyobb dinamizmus mellett ez az új ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY mérlege. Ezek az előnyök mindenek előtt a Mercedes-Benz közvetlen benzin-befecskendezés második generációjának köszönhetők. A rendszer befecskendezési sugár vezérelte égésfolyamatot és magasnyomású befecskendezést alkalmaz, piezo-befecskendezőkkel. A teljesítménye 225 kw, a maximális, 370 Nm-es forgatónyomaték pedig 3500-tól 5250 f/percig áll rendelkezésre. ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY Nm 225 kw Forgatónyomaték (Nm) Fordulatszám (/perc) Teljesítmény (kw) Az ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY maximális, 600 Nm-es forgatónyomatékát 600 és 4750 f/perc között adja le. Az ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY magabiztos vonóerejével minden közlekedési helyzetben jó benyomást kelt.

16 4 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Futómű. Az új M-osztály futóműve a menetdinamika és a menetkényelem szempontjából egyaránt magas színvonalú, és a 4MATIC összkerékhajtással együttműködve a lehető legjobb tapadást és nagyobb menetstabilitást teszi lehetővé rossz utakon és terepen is. 4M AT I C ö s s z ke r é k h aj t á s (széria). A 4MATIC állandó összkerékhajtás közúton és terepen is gondoskodik a dinamikus menettulajdonságokról és növeli a menetstabilitást is. Mivel a 4MATIC mindig aktív, szinte nem igényel reakcióidőt, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén, mint nedves, jeges vagy havas útburkolat, beavatkozzon. A rendszert az Elektronikus Stabilitásprogram (ESP ) és a 4ETS Elektronikus Vonóerőszabályozó Rendszer, a hozzá tartozó ABS- és ASR-funkciókkal is támogatja, melyek szintén kiegészítik az összkerékhajtás hatását. A 4ETS célzottan lefékezi a kipörgő kerekeket és ezáltal a meghajtó nyomatékot a jó tapadással rendelkező kerékre irányítja át. Ez lehetővé teszi a dinamikus elindulást és gyorsítást, különösen rossz útburkolaton. A 4MATIC szükségtelenné teszi a hagyományos differenciálzárakat: az automatikus fékimpulzusok segítik az elindulást csúszós talajon, és kritikus manővereknél növelik a stabilitást. Offroad-menetprogram Offroad-gombbal (széria, nem rendelhető az ML 250 BlueTEC 4MATIC és ML 63 AMG modellekhez). Az Offroad-menetprogram a motorteljesítmény, az automata váltó, a blokkolásgátló (ABS), az Elektronikus Stabilitásprogram (ESP ) és a 4ETS Elektronikus Vonóerő Szabályozás módosított beállításaival segíti a vezetőt a terepen. Aktiválása a középkon z olon t a lá l ható O f f r o ad - gombb a l tör tén i k. A 4ETS Elektronikus Vonóerő-szabályozó Rendszer a meghajtó nyomatékot automatikusan a legjobb tapadással rendelkező kerekekre irányítja. Magabiztos menettulajdonságok minden talajon.

17 AMG Felszereltség Tények & színek 5 Downhill Speed Regulation DSR (széria). A Downhill Speed Regulation (Lejtmeneti Sebességszabályozás) segítségével meredek lejtőn a sebesség 2 és 8 km/óra között beállítható, amit a rendszer a fizikai lehetőségek határain belül a motor- és sebességváltó vezérlés segítségével, valamint fékezésekkel tart fenn. Ezáltal a DSR nyugodt lejtmenetet tesz lehetővé és javítja az aktív biztonságot a terepen való használatkor. O N & O F F R OA D - c s o m a g (extraként rendelhető az AIRMATIC-csomaggal együtt, kivéve az ML 63 AMG-t). Az ON&OFFROAD-csomag lehetővé teszi a vezető számára, hogy egy mozdulattal még jobban átvegye az ellenőrzést az új M-osztály menettulajdonságai fölött akár közúton, akár terepen. Egy forgókapcsoló segítségével hat, előre beállított menetprogram közül választhat, melyek a gépkocsi beállításait a lehető legjobban a közlekedési körülményekhez és az útfelülethez igazíthatják. A kiválasztott programnak megfelelően többek között a motor, a váltó, az ESP, 4ETS, ASR, a kormánymű, a hasmagasság, légrugózás és lengéscsillapítás beállításai automatikusan módosulnak. Ezt kiegészíti a menetprogram és pl. az emelkedő ill. lejtő szögét megjelenítő animáció a COMAND kijelzőjén. Az AIRMATIC a legmagasabb Offroad-üzemmódban 285 mm szabad hasmagasságot tesz lehetővé, míg a Sport-üzemmódban az úttól való távolság a nagyobb agilitás és stabilitás érdekében nagyobb sebességnél 80 mm-re csökken. A vezető a következő programok közül választhat: AUTO (alapbeállítás), Offroad (homok és könnyű terep), Offroad 2 (nehéz terep), Sport, Tél (hólánc) valamint Vontatás. Ezen túlmenően további A menetprogramok valamint az emelkedő és a dőlésszög megjelenítése a COMAND kijelzőjén. funkciók is bekapcsolhatók, mint pl. a terepáttétel (Low Range) a nagyobb vonóerő, tapadás és menetbiztonság érdekében laza talajon, vagy a manuális üzemmód a 7G-TRONIC PLUS automata váltónál. A csomag további részei a 00 %-os differenciálzár a középső differenciálművön, kartervédő a motor számára valamint megerősített alvázburkolat az egész jármű alatt, amely terepen még jobb védelmet nyújt. A középkonzolon található forgókapcsolóval állítható be a megfelelő menetprogram.

18 6 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Futómű. A szelektív lengéscsillapító-rendszerrel ellátott futómű az új M-osztályban széria-kivitelben is a lehető legjobban fel van készítve a dinamikus vezetési stílusra és mégis megdöbbentően kényelmes marad. Direktkormányzás (széria). A direktkormányzás közvetlenebb kormányáttétellel jelentősen csökkenti a kormányelfordítás mértékét nagy kormányzási szögeknél, például parkoláskor vagy szűk kanyarokban, Ezzel szemben nagy sebességnél az egyenesfutás rendkívül stabil. Így a precíz kormányzás és a jó visszajelzések által növeli a stabilitást és a kormányzás kényelmét. Az új M-osztály kitűnő kezelhetőségét a szegmens legkisebb,,80 méteres fordulóköre is mutatja. A szervorásegítés elektromechanikus, és a sebesség növekedésével csökken. Ezen túlmenően ez a kialakítás segít az üzemanyag-megtakarításban is, mivel így csak a tényleges kormányzáshoz van energiára szükség. ACTIVE CURVE SYSTEM (aktív kanyarstabilitási rendszer) (extra a 6 hengeres modellekhez, széria az ML 63 AMG-nél). Az ACTIVE CURVE SYSTEM aktív stabilizátorai segítségével csökkenti a gépkocsi dőlésszögét a kanyarban és terepen, miáltal növekszik az utasok kényelme és javul a menetdinamika terepen. Ehhez járul még a nagyobb agilitás és menetstabilitás országúton és a jobb egyenesfutás nagy sebességnél az autópályán. Acélrugók, szelektív lengéscsillapító-rendszerrel (széria). Az új futómű, szelektív lengéscsillapító-rendszerrel összekapcsolja az agilitást és a menetkényelmet, elődjéhez képest dinamikusabbá és kényelmesebbé teszi az új M-osztályt, és csökkenti a zajokat és vibrációkat. A lengéscsillapító-rendszer automatikusan alkalmazkodik a közlekedési helyzethez és ezáltal javítja a csillapítást és a stabilitást, különösen egyenetlen talajon. Az új, kettős keresztlengőkaros első tengely csökkentett tömegű alumínium alkatrészekkel rendelkezik, és az igényes, négylengőkaros hátsó tengellyel együtt magasszintű gördülési kényelmet, jó menetdinamikát és terepjáró-képességet tesz lehetővé. AIRMATIC - csomag (extra a 4- és 6 hengeres modelleknél, széria az ML 63 AMG esetében). Az AIRMATIC légrugózás az Adaptív Lengéscsillapító-Rendszer (ADS) segítségével pontosan alkalmazkodik az út- és közlekedési viszonyokhoz, miközben figyelembe veszi az útfelület állapotát, a vezetési stílust és a gépkocsi terhelését is. Ezáltal a hagyományos acélrugókhoz képest minden közlekedési helyzetben növekszik a gördülési komfort és a biztonság. A beépített szintszabályozás valamennyi keréken állandó magasságot tesz lehetővé, a gépkocsi terhelésétől függetlenül. A vezető manuálisan választhat egy kényelmesebb és egy keményebb beállítás között. Ha szükséges, a rendszer automatikusan is átkapcsol a keményebb beállításra. Nagy sebességnél a gépkocsi automatikusan lesüllyed 6 mm-es szabad hasmagasságig, ami növeli a stabilitást, javítja az aerodinamikát és csökkenti a fogyasztást. 40 km/óra alatt a karosszéria ismét normál magasságra emelkedik. Távol a kiépített utaktól a beállítható járműmagassággal a légrugózás növeli a terepjáró képességet, mivel a hasmagasság a terepen való közlekedéshez gombnyomásra 236 mm-re (az ON&OFFROAD-csomaggal 266 mm-re) növelhető.

19 AMG Felszereltség Tények & színek 7 Váltók. Akár sportosan, akár takarékosan vezet a 7G-TRONIC PLUS a lehető legjobban illeszkedik minden motorváltozathoz, és folyamatosan igazodik a menethelyzetekhez, valamint az egyéni vezetési stílushoz. Ezen túlmenően intuitív és ergonomikus kezelhetőségével tűnik ki. 7G-TRONIC PLUS. Az új M-osztály alapfelszerelésként rendelkezik a továbbfejlesztett 7G-TRONIC PLUS 7 sebességes automata sebességváltóval, valamint a DIRECT SELECT-választókarral a kormánykeréken. A hét előremeneti fokozat mindig optimális fordulatszámot tesz lehetővé, csökkentve ezáltal az üzemanyagfogyasztást. A 7 sebességes automata váltó a városi forgalomban további üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé az ECO start-stop funkciónak köszönhetően, amely a gépkocsi megállása esetén automatikusan leállítja a motort. A részleteiben továbbfejlesztett elektro-hidraulikus vezérlőegység, az optimalizált motor- és váltóvezérlő programmal dinamikusabb kapcsolásokat eredményez és még tovább javítja a kapcsolás kényelmét. Ezen túlmenően a vezető számára közvetlenebb gázreakciókat biztosít. A 7G-TRONIC PLUS: az 50 év alatt legyártott több mint 8 millió Mercedes-Benz automata sebességváltó egyike. A váltó kezelése a DIRECT SELECT-választókarral a kormányon. A váltófülekkel a kormányon a vezető befolyásolhatja a váltási folyamatokat. DIRECT SELECT. Az intuitívan és ergonomikusan kezelhető DIRECT SELECT-választókar segítségével a kormányoszlopon a vezető enyhe érintéssel választhat az automata váltó P, N, R és D állásai között. A parancsok továbbítása teljesen elektronikus úton történik. A kormányon található kapcsolófülek ezen túlmenően lehetővé teszik a hét sebesség manuális előválasztását. Így a vezető eldöntheti, hogy a kapcsolófülekkel maga irányítja a kapcsolási folyamatokat, vagy átengedi azt az automatikának.

20 8 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Bi z tonsá gos autózás. A biztonságos vezetés fázisában a gépkocsi rendszerei beavatkozhatnak, mielőtt baleset történne. Mint például az új M-osztály asszisztens-rendszerei: figyelmük segíthet a kritikus helyzetek elkerülésében, és ezáltal a legjobb alapokat biztosítják a nyugodt vezetéshez. Éberségfigyelő rendszer (ATTENTION ASSIST) (széria). Ez az innovatív, a éberséget figyelő rendszer különösen hosszú utaknál hasznos. 80 és 80 km/h között az ATTENTION ASSIST figyelmezteti a vezetőt, ha a növekvő figyelmetlenség vagy fáradás jeleit érzékeli. Érzékelők elemzik a vezető vezetési stílusát, és felismerik a változásokat egy korábban meghatározott egyéni vezetői profilhoz képest. Aktív holttérfigyelő rendszer (az extraként rendelhető, a Vezetői Segédrendszerek Csomag Plus része). A rendszer 30 és 250 km/óra között működik, felügyeli a bal és jobb oldali, valamint az autó mögötti holttereket. Ha valamilyen járművet észlel a felügyelt területen, a külső visszapillantó tükörlapon egy szimbólum figyelmezteti a vezetőt. Ha a vezető a jelzést figyelmen kívül hagyja, illetve a figyelmeztető hangjelzés ellenére sávváltásba kezd, a rendszer az ESP segítségével aktívan beavatkozik és korrigálja a menetirányt. A k t í v s á v t a r t ó r e n d s z e r (az extraként rendelhető, a Vezetői Segédrendszerek Csomag Plus része). Az Aktív sávtartó rendszer folyamatosan elemzi az útburkolati jeleket. Ha felismeri, hogy a vezető a csíkokat véletlenül keresztezi, a kormány finom vibrálásával jelez. Ha a vezető erre nem reagál, az ESP vezérlőegysége az egyes kerekekre ható fékezéseket hajthat végre, annak érdekében, hogy a gépkocsit visszatérítse a sávba. Ha felismeri a vezető növekvő figyelmetlenségének és fáradtságának jeleit, az ATTENTION ASSIST rövid megállást javasol. Sávváltáskor figyelmeztethet és szükség esetén fékezhet: az Aktív holttérfigyelő rendszer. Figyelmeztet a véletlen sávváltásra és szükség esetén korrigál: az Aktív sávtartó rendszer.

21 AMG Felszereltség Tények & színek 9 D I S T RO NI C PLU S radaros követési távolságtartó rendszer (az extraként rendelhető, a Vezetői Segédrendszerek Csomag Plus része). A DISTRONIC PLUS segít tartani a kívánt követési távolságot. A rendszer egészen megállásig fékezi a gépkocsit, ha szükséges, és gyorsít is ismét. A PRE-SAFE fék segítségével a rendszer kb. 0,6 másodperccel egy elkerülhetetlen ütközés előtt vészfékezést képes indítani, a baleset következményeinek csökkentése érdekében. A BAS PLUS fékasszisztens veszély esetén képes a helyzetnek megfelelő féknyomást rendelkezésre bocsátani. Int e llige n s V il á g ít á s i Re n d s ze r (az extra Világítás csomag része). A rendszer bi-xenon fényszórókat tartalmaz, öt funkcióval: országúti világítás, autópályavilágítás, kibővített ködlámpa, kanyar- és befordulást segítő világítás. Az adaptív fényszóró segítségével mindig a tompított fényszóró optimális vetítési távolsága áll rendelkezésre. A rendszer tompítja a fényszórót, amint a gépkocsi előtt haladó kivilágított járműveket vagy szembejövő forgalmat érzékel. A lökhárítóba már alapfelszerelésként beépített LED-es nappali menetfény gondoskodik a jobb nappali láthatóságról. Éj j e ll át ó a s s z i s z t e n s PLU S (extra). A COMAND kijelzőjén szürkeárnyalatos képként megjelenik az országúti fényszóró által bevilágított teljes terület, melyet az Éjjellátó asszisztens infravörös kamerája érzékel. Ezáltal a vezető tompított fényszórónál jobban tájékozódhat, és korábban reagálhat az úttesten vagy amellett található emberekre, állatokra vagy tárgyakra. Ezen túlmenően a rendszer az érzékelt embereket a speciális gyalogos-felismerés segítségével megjelöli a kijelzőn, miáltal azok könnyebben észlelhetők. A DISTRONIC PLUS radaros követési távolság tartó rendszer pl. konvojban való haladáskor képes akár megállásig lefékezni, majd újra elindítani a gépkocsit. Az adaptív fényszóró automatikusan mindig a lehető legnagyobb vetítési távolságot nyújtja, ezáltal jobb látási viszonyokat teremt a vezető számára. A jobb felismerhetőség érdekében az éjjellátó-asszisztens a kijelzőn külön megjelöli a gyalogosokat.

22 20 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Veszély és baleset esetén. Az új M-osztály szegmensében az egyik legátfogóbb biztonsági felszereltséggel rendelkezik és ezáltal a biztonság tekintetében átveszi a vezető szerepet osztályában. PRE-SAFE utasvédelmi rendszer (széria). A PRE-SAFE preventív utasvédelmi rendszer képes a kritikus helyzeteket kialakulásuk előtt felismerni, és szükség esetén előzetesen biztonsági intézkedéseket végrehajtani a gépkocsiban utazók védelme érdekében. A közlekedési helyzettől és a gépkocsi felszereltségétől függően az első biztonsági övek elektromosan megfeszíthetők, annak érdekében, hogy az övek és a légzsákok egy esetleges ütközéskor teljes védőhatásukat kifejthessék. Az extraként rendelhető Memória-funkció ezen kívül az utasülést kedvező helyzetbe állíthatja. Ha sikerül elkerülni az ütközést, a biztonsági övek ismét visszatérnek a kiindulási helyzetbe, a többi összetevő pedig ismét a kívánt helyzetbe állítható. A rendszer ezután azonnal ismét bevetésre kész. Gyalogosvédelem aktív motorháztetővel (széria). Az aktív motorháztető rendszere képes csökkenteni a gyalogosok és kerékpárosok sérülésének veszélyét ütközés esetén. Ha az első lökhárítóba épített érzékelők ütközést ismernek fel, kioldanak egy rugós mechanizmust, amely megemeli a motorháztetőt. Az így megnövekedett tér a viszonylag lágy motorháztető és a motortérben található kemény részegységek között csökkenti a becsapódás energiáját, és ezáltal csökkenthető a súlyos sérülések kockázata. Az aktív motorháztetőt kioldás után a vezető ismét visszaállíthatja az eredeti helyzetébe. A PRE-SAFE képes felismerni a kritikus helyzeteket és megelőző intézkedéseket alkalmazni a gépkocsiban ülők védelmében. Az aktív motorháztető segít csökkenteni a gyalogosok és kerékpárosok sérülésének veszélyét ütközéskor.

23 AMG Felszereltség Tények & színek 2 Légzsákok (széria). Az új M-osztály alapfelszerelésként hét légzsákkal rendelkezik, melyek ütközés esetén segíthetnek elkerülni a sérüléseket ill. csökkenteni a sérülésveszélyt. Az utasok védelmére két adaptív első légzsák van beépítve, melyek az ütközés súlyosságától függően két fokozatban oldanak ki. Ezen túlmenően az M-osztály oldallégzsákokkal (kombinált mellkas-/ medence légzsákok) rendelkezik a vezető és az első utas számára az első ülések támláiban, valamint két nagyfelületű függönylégzsákkal mindkét üléssor felett. A térdlégzsák tovább csökkentheti a vezető terhelését egy baleset során. Extraként a hátsó üléssorhoz oldallégzsákok rendelhetők. Alapfelszereltség a függönylégzsák mindkét üléssor felett, az első- és oldallégzsákok az első ülésekhez és egy térdlégzsák a vezető számára.

24 22 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Ülések. Az új M-osztály ülései és utastere a legmagasabb igényeket is kielégíti és minden előfeltételt biztosít a kényelmes, hosszú távú utazáshoz. Teljesen elektromos állítású ülések (széria). Az új M-osztály igényes kidolgozású ülései hosszú utakon is elkényeztetik az elöl és hátul utazókat, ergonomikus kialakításukkal és a nagyvonalú helykínálattal a lábak és a vállak számára. Mindkét első ülés alapfelszerelésként teljesen elektromos ülésállítással, valamint az ajtókon elhelyezett, jól elérhető és intuitívan kezelhető ülésállító gombokkal rendelkezik. Kívánságra ezen kívül mindkét üléssorhoz ülésfűtés, az első ülésekhez pedig a bőr vagy designo bőr kárpitozással együtt ülés-klimatizálás is rendelhető. Utóbbi három fokozatú ülésfűtést és aktív, többfokozatú szellőzést tartalmaz, az ülőfelület hűtésére. Ezen túlmenően az ülések gondos anyagválasztásukkal és kidolgozásukkal is meggyőzik Önt, és láthatóan hozzájárulnak az utastér keltette igényes benyomáshoz.

25 AMG Felszereltség Tények & színek 23 K l í maber endezés. A kellemes klíma döntő mértékben járul hozzá a vezető kondíciójának megőrzéséhez, és ezáltal a biztonsághoz. Ezért a hőmérséklet-szabályozás az új M-osztályban különösen jól variálható, és mindenki egyéni igényeihez igazítható. THERMATIC (széria). A THERMATIC automata klímaberendezés érzékelőkkel automatikusan szabályozza a hőmérsékletet és a szellőzést a vezető és az első utas számára. Szintén az alapfelszereléshez tartozik a belsőlevegő-keringtetés, a hűtött kesztyűtartó valamint a kombinált levegőszűrő a finom por ellen. A középkonzol hátsó végén két légbefúvó található a hátsó utasok számára. THERMOTRONIC (extra). Ezzel az automata klímaberendezéssel a hőmérséklet- és levegőelosztás-beállítás a vezető, az első utas és a hátsó ülés számára egyedileg beállíthatók. A hátsó üléshez külön, kijelzővel ellátott kezelőegység áll rendelkezésre. Kiegészítő légbefúvók a B-oszlopban, két, elforgatható szellőzőfúvóka a középkonzolban és egy booster-ventilátor gondoskodnak az ideális hőmérsékletről a hátsó ülésen. A magas szintű klímakomfort érdekében az automatikus üzemmód egyénileg is beállítható. Fűthető multifunkciós kormány (extra). A kormánykerék gombnyomásra 35 C-ra melegíthető, kellemes tapintást biztosítva hidegben is. A fűthető kormány a további komfort-funkcióval együtt, mint pl. a kívánságra rendelhető, 8 C és 55 C közötti hőmérsékletre beállítható első pohártartók, minden évszakban kellemes klímát teremt. A THERMOTRONIC automata klímaberendezés rendkívüli huzatmentességével, hatékonyságával, könnyű kezelhetőségével és gyors reagálásával, valamint alacsony zajszintjével tűnik ki. A szabályozható hőmérsékletű pohártartók meleg és hideg italokhoz egyaránt alkalmasak, és megakadályozzák azok kiborulását vagy kiömlését.

26 24 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Csoma g tér - koncepció. Az új M-osztályban akár öt személy is kényelmesen helyet foglalhat a hátsó ülésen az utasoknak ezért a tágas lábtér mellett nagy belső magasságot és a vállaknál és a könyököknél is tágas teret kínál. Az új M-osztály nagyvonalú térkínálattal rendelkezik, így pl. a gyerekülések kényelmesen rögzíthetők egymás mellett. A hátsó szélső ülések alapfelszerelésként ISOFIX gyerekülés-rögzítési pontokkal vannak ellátva. A beszállás kényelme is megnyerő elöl és hátul egyaránt, a szélesre nyitható ajtóknak köszönhetően. A magas és felegyenesedett üléshelyzetnek köszönhetően valamennyi utas mindenkor jó kilátást élvezhet. A hátul utazók ezen kívül egyénileg beállíthatják az ülés háttámlájának dőlésszögét. A csomagtérben pedig, öt személy szállítása esetén, még mindig 690 liter áll a csomagok rendelkezésére, a hátsó ülések felső pereméig rakodva (025 liter a tetőig rakodva). A z új M - osz t á ly teljes térk í ná lat á na k k i ha sz ná lá sá hoz néhány mozdulat elegendő, és a hátsó üléssor támlái és ülőpárnái máris /3 : 2/3 arányban osztottan előrehajthatók, úgy, hogy sík csomagtér jön létre. A csomagtérajtó mögött lehajtott ülésekkel akár 200 liter csomagtér tárul fel, közel sík csomagtérpadlóval. Ez az érték már tartalmaz egy kb. 90 l-es tárolóhelyet is a csomagtér padlója alatt. Az,83 m-es csomagtérhossz elegendő helyet biztosít arra, hogy ne okozzon akadályt, és számos szállítási lehetőséget kínál. A csomagtér rugalmas kihasználását megkönnyíti a padlón elhelyezett csomagrögzítő gyűrű, a négy táska-akasztó az ablakperem magasságában, valamint a két ruhaakasztó a csomagtérajtón. A legjobb hozzáférhetőséget a nyitott állapotban,99 m (,98 m az ML 250 BlueTEC-nél) szabad magasságot adó, felfelé nyitható csomagtérajtó rakodáskor is nagy mozgásszabadságot nyújt. A rakodóperem rozsdamentes acél borítással van ellátva, amely be- és kipakoláskor segít elkerülni a lökhárító és a csomagtér sérülését. Az új M-osztály csomagtere egyénileg bővíthető. Hely három személynek és,83 m csomagtér-hossz a vezetőülés mögött. Az új M-osztály szegmense egyik legnagyobb csomagterével rendelkezik.

27 AMG Felszereltség Tények & színek 25 EASY-PACK Fixkit csomagtér rendező rendszer (extra). Az EASY-PACK Fixkit gondoskodik a csomagok praktikus rögzítéséről és növeli a védelmet a sérülésektől be- és kipakoláskor. A rendszer két csomagtér-sínt tartalmaz, melyek a jobb és bal oldalon szilárdan be vannak építve a csomagtér padlójába és rögzítőelemek segítségével lehetővé teszik a rakomány rögzítését. A csomagban található teleszkópos rúddal változtatható méretű zónák választhatók le vagy nagyméretű tárgyak rögzíthetők. A rolnis hevederrel formátlan vagy kerek tárgyak oldalra rögzíthetők. EASY-PACK csomagtérajtó (extra). Az EASY-PACK csomagtérajtó automatikusan nyitható és zárható, kényelmes be- és kirakodást téve ezáltal lehetővé. A csomagtérajtó a vezető ajtaján található kapcsolóval, a csomagtérajtó belső oldalán található nyomógombbal, a távirányító gombjával vagy a külső nyitófogantyú működtetésével nyitható és zárható. A meghajtás beszorulás-védelemmel rendelkezik, automatikus viszszanyitással, szükség esetén a nyitási szög bármikor, tetszőleges helyzetben korlátozható (pl. garázs). A manuális nyitás és zárás szintén lehetséges, a csomagtérajtón található kioldófogantyú segítségével. Extra felszerelések a csomagtérhez (extra). A kívánságra rendelhető csomagtér-fedél gondoskodik a rendezett megjelenésről és egyidejűleg véd a kíváncsi pillantásoktól. Az extraként rendelhető csomagtér-fedél, biztonsági hálóval együtt a második üléssor mögött, megvédheti az utasokat a csomagtérben nem rögzített tárgyaktól. A hátsó ülésekhez kívánságra rendelhető könyöktámasz rakodónyílást tartalmaz a könyöktámasz fölött, ezáltal különösen sílécek szállítására is alkalmas. Az EASY-PACK Fixkit kényelmessé és egyszerűvé teszi a berakodást. Szándékosan rejtetten: zárható laptop-rekesz, a csomagtérpadló alatt. A könyöktámasz rakodónyílással a hátsó ülésen.

28 26 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Mu lt i méd ia - r end szer ek. Az új M-osztály kívánságra a Becker MAP PILOT teljes szórakoztató és navigációs programját kínálja a COMAND Online multimédia-rendszeren át a hátsó szórakoztató rendszerig a hátsó ülésen utazóknak. Becker MAP PILOT navigációs rendszer (extra). Az új Becker MAP PILOT minden, egy modern, teljes értékű navigációs rendszerrel szemben támasztott követelményt kielégít. Teljesen integráltan, a központi kezelőegység (Controller) valamint az Audio 20 CD kijelzője segítségével kezelhető, és a frissített térképadatok és kiegészítő funkciók letöltésével egyénileg alakítható. A vezérlőegység kesztyűtartóban található tartója lehetővé teszi a rendszer rugalmas használatát és kivételét. COMAND Online (extra). Kombinálja az audio- és navigációs rendszert valamint a telefon és internet-funkciókat. A jó szórakozásról a DVD-meghajtó és a 0 GB-os merevlemezzel rendelkező zene regiszter gondoskodik. Egy internet-elérésre képes mobiltelefon lehetővé teszi a hozzáférést az internethez és a Mercedes-Benz online szolgáltatásaihoz. A forgalomba helyezéstől három évig ingyenes az európai térképadatok frissítése. Az USB-, Aux-in- és Bluetooth csatlakozás az alapfelszereltséghez tartozik, ugyanúgy, mint az SD-memóriakártya-hely. A LINGUATRONIC lehetővé teszi a rendszer kezelését hangutasítások segítségével. Hátsó szórakoztató rendszer (extra). A hátsó szóra - koztató rendszer egy DVD-lejátszót, két színes, 20,3 cmes képátlójú TFT kijelzőt az első fejtámlákban, két vezeték nélküli fejhallgatót, távirányítót és két Aux-incsatlakozót tartalmaz. A hátsó utasok menet közben filmeket nézhetnek vagy játékkonzolt csatlakoztathatnak a két kijelző egymástól függetlenül használható. Az extraként rendelhető TV-vevő az éppen sugárzott televízióprogramokat is elhozza az M-osztályba. A Becker MAP PILOT széleskörű funkciói az Audio 20 CD kijelzőjén, valamint a kombinált műszeren jelennek meg. A merevlemezes multimédia-rendszer nagyfelbontású 7,8 cm-es képátlójú, színes kijelzővel rendelkezik. A hátsó szórakoztató központ két kijelzője az első ülések fejtámláiba van beépítve.

29 AMG Felszereltség Tények & színek 27 Segéd r end szer ek. Kívánságra segédrendszerek segítik a vezetőt a különböző közlekedési helyzetekben és gondoskodnak a nyugalomról, a kényelemről és biztonságról az új M-osztályban. Aktív parkolás segéd, PARKTRONIC parkolás segítő rendszerrel (extra). Önállóan képes megkeresni a megfelelő parkolóhelyet és gombnyomásra automatikusan leparkol, mialatt a vezetőnek csak a gázpedált, a sebességváltót és a féket kell kezelnie, miután megállt, megerősítette a parkolóhely-javaslatot, és hátramenetbe kapcsolt. A PARKTRONIC összesen tíz ultrahangos érzékelője az automatikus parkolás során méri a távolságot a gépkocsi előtt és mögött parkoló autótól. Egy vezérlőegység dolgozza fel az érzékelők jeleit és számítja ki a lehető legjobb útvonalat a parkolóhelyre történő beálláshoz. To l at ó ka m e r a s egé d vo n a l a k ka l a k ij e l ző n (extra). A széles látószögű objektívvel rendelkező tolatókamera a COMAND Online kijelzőjén megmutatja, mi található közvetlenül a gépkocsi mögött. Hátramenetbe kapcsoláskor automatikusan bekapcsol, nagyobb biztonságot nyújtva ezáltal a tolatáskor. A tolatókamera a COMAND Online-nal együtt rendelhető. Táblafelismerő rendszer (az extraként rendelhető COMAND Online rendszer része). Egy, a szélvédő mögött elhelyezett kamera folyamatosan figyeli a gépkocsi környezetét, képes felismerni a táblával jelzett sebességkorlátozásokat, és a felismert legmagasabb sebességet a kijelzőn megjeleníteni. Így a vezető mindig láthatja, melyik korlátozás van érvényben. Ez a kényelem különösen a változó közlekedési táblákkal rendelkező útszakaszokon vagy építési területeknél érezhető. Ezen túlmenően a rendszer összehasonlítja a kijelzett sebes - ségkorlátozást a navigációs rendszer adataival is. Az automatikus parkolást a rendszer legfeljebb öt manőver után befejezi. A COMAND Online központi kijelzőjén parkolás közben megjelenik a gépkocsi mögötti tér. A Táblafelismerő rendszer adatai a kombinált műszerben és a COMAND Online központi kijelzőjén jelennek meg.

30 28 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort ML 63 AMG külső megjelenés. AMG ez a három betű a világon mindenütt csúcstechnikát, exkluzivitást és a legmagasabb szintű menetdinamikát jelenti. Egyedülálló kisugárzásával az új ML 63 AMG már a beszállás előtt is a szó szoros értelmében magával ragadó dinamika megtestesítője. Rendkívüli karakter és erőteljes dinamiznus, egy sokoldalú gépkocsiban egyesítve: az új ML 63 AMG. Már az első találkozás is felvillanyozó, hiszen az új ML 63 AMG már álló helyzetben is az AMG-re jellemző teljesítőkészséget közvetíti, energikus-kifejező kisugárzásával. Ez a gépkocsi összekapcsolja egy prémium SUV magabiztos fellépését egy sportkocsi designjával: az egyedi, 20 mm-rel szélesített első AMG sárvédők a V8 BITURBO -felirattal, a magasfényű fekete, háromlamellás hűtőrács, a sötétített fényszórók valamint az erőteljes AMG első lökhárító, a beépített LED-es nappali menetfénnyel és matt krómozott kartervédővel már első pillantásra is különlegessé teszik. Ez a benyomás tovább erősödik, ha szemügyre veszi a gépkocsi színére fényezett AMG küszöb-szélesítéseket és a speciális AMG hátsó lökhárítót, krómozott alsó védőlemezzel. Rendkívül erőteljesek a titánszürkére fényezett és polírozott 5 küllős könnyűfém keréktárcsák is, 265/45 R 20-as abroncsokkal, valamint a sport-fékrendszer, belső hűtésű, perforált féktárcsákkal valamennyi keréken. Akusztikai értelemben is magával ragadó lezárása az ML 63 AMG megjelenésének az AMG sportkipufogó, két krómozott, a lökhárítóba épített dupla kipufogóvéggel.

31 AMG Felszereltség Tények & színek 29 Ami kívülről nem látható: az új AMG V8-as motor, biturbo-feltöltéssel és az új AMG SPEEDSHIFT PLUS 7 fokozatú sebességváltóval olyan dinamikát nyújt, ami ebben a jármű- és teljesítmény-osztályban szokatlan. Ezenkívül hatékonyságával is jó benyomást kelt. Ez a kombináció 386 kw-os névleges teljesítményével és 700 Nm-es maximális forgatónyomatékával döbbenetes vezetési élményt tesz lehetővé az elődmodellhez képest 26,5 %-kal alacsonyabb fogyasztás mellett. Ezt a közvetlen benzinbefecskendezés, biturbó feltöltés, generátorvezérlés és start-stop funkcióval rendelkező Controlled Efficiency menetprogram révén éri el. A sebességváltó három egyéni menetprogrammal rendelkezik: kezdve az üzemanyag-takarékos vezetéssel ( C ), a menetdinamika Sport ( S ) fokozaton keresztül a manuális ( M ) állásig. Sportos lelkesedést közvetít az automatikus gázfröccs-funkció és a karakteres hang is. Az AMG sport paraméter-kormánymű hangsúlyozottan közvetlenebb áttétellel rendelkezik és a lehető legprecízebb kormányzást biztosítja nagy kanyarsebességnél. Az AMG sportfutómű keményre hangolt rugói és a gáztöltésű lengéscsillapítók az AIRMATIC-futómű alapján, az integrált ACTIVE CURVE SYSTEM- kanyarstabilitási rendszerrel garantálják az optimális kapcsolatot az úttal, valamint a kis karosszéria dőlést, amit a Jól látható dinamika: az ML 63 AMG kifejező megjelenése minden nézőpontból magával ragadó. kétfokozatú ESP menetdinamikai szabályzórendszer, valamint a nagyteljesítményű AMG fékberendezés is támogat.

32 30 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort ML 63 AMG belső tér. Kívül erőteljes, belül stílusos. Az új ML 63 AMG utasterében az igényes anyagok és a hagyományos kézműves művészet izgalmas kapcsolatra lép a következetesen sportos designnal. Az új ML 63 AMG belső tere nemes anyagokkal és dinamikus designnal kápráztatja el. Már az ajtók kinyitásakor láthatóvá válnak az első ajtóknál az AMG felirattal ellátott és megvilágított rozsdamentes acél küszöblécek. Az utastérben az egy- és kétszínű kárpitozással és egyedi grafikával rendelkező, valamint az első és hátsó ülések támláin AMG plakettekkel ellátott AMG sportülések hívogatnak, kiegészítve a műszerfal felső része, az ajtók felső pereme, a könyöktámaszok és az ajtók középső részének ARTICO műbőr bevonatával. A fogásnál perforált nappabőr bevonatú AMG Performance kormány és az ezüstszínű AMG alumínium váltófülek dinamikus hangulatot teremtenek. Ezt a benyomást tovább erősítik az olyan részletek, mint az AMG szőnyegek, a rozsdamentes acélból készült gumibetétes AMG sport pedálok és az AMG kombi műszeregység, színes kijelzővel. A bőr kárpitozás esetében alapfelszerelésként két szín közül lehet választani, kívánságra azonban kétszínű bőr kárpitok vagy designo bőr is rendelhető. Ezen kívül a fekete tetőkárpit, az ülésfűtés az első üléseken, valamint az elektromos üveg tolótető egészítik ki a nemes környezetet.

33 AMG Felszereltség Tények & színek 3 ML 63 AMG Performance Csomag és Performance Studio. A benyomások kifejező részletekkel erősíthetők az AMG Performance Studio számos attraktív egyéni kialakítási lehetőséget kínál, melyek még jobban kifejezésre juttatják az új ML 63 AMG sportos megjelenését. Az AMG Performance Studio opciók egész sorát kínálja az ML 63 AMG dinamikus oldalának még erőteljesebb kiemelésére. Például az AMG Performance csomag, amely 24 kw-tal 40 kw-ra növeli a teljesítményt és 60 Nm-rel 760 Nm-re a forgatónyomatékot. Optikailag is kiemeli az új ML 63 AMG teljesítményét a pirosra fényezett AMG féknyergekkel, a karbonszálas AMG motorháztetővel és az AMG Performance kormánnyal. Még dinamikusabb vezetési élményt nyújt az AMG Driver s csomag, mellyel a végsebesség 280 km/órára van korlátozva (hozzá tartozik a részvétel egy professzionális vezetéstechnikai tréningen az AMG Driving Academy-nél). Szintén kívánságra az AMG modellhez rendelhetők fényesre polírozott, 5 duplaküllős AMG könnyűfém keréktárcsák is, titánszürke színben, 295/35 R 2-es abroncsokkal. Az AMG Performance Studio Affalterbachban az ügyfelek további exkluzív kívánságait is teljesíti, a személyre szabott gépkocsiktól az egyedi darabokig. Az AMG Performance kormány. A karbonból készült AMG motorháztető. A pirosra fényezett AMG féknyergek.

34 32 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Szériafelszereltség Válogatás. Nappa-bőr bevonatú multifunkciós kormány. Audio 20 CD. ISOFIX. ATTENTION ASSIST. Elektromos rögzítőfék. Mercedes-Benz köszöbborítások. THERMATIC. LED-es hátsó lámpák.

35 AMG Felszereltség Tények & színek 33 Extrafelszereltség Válogatás. Panoráma-tolótető. Alumínium optikás fellépő küszöbök. Harman Kardon Logic 7 térhatású-hangrendszer. Éjjellátó-asszisztens Plus. Hangulat-világítás. KEYLESS-GO. Vonóhorog, részben elektromos. Aktív sávtartó asszisztens.

36 34 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort AMG külső Sport-csomag. Az AMG külső Sport-csomag sportos stíluselemeivel teszi teljessé az új M-osztály dinamikus megjelenését. Az új generációs M-osztály markáns vonalvezetésének az extraként rendelhető AMG külső Sport-csomag még több dinamizmust kölcsönöz. Az AMG Styling a szériakiviteltől eltérő első- és hátsó lökhárítókkal bűvöli el, a gépkocsi színére fényezett küszöbborítások ezen túlmenően különösen dinamikusan hatnak. Új, fényesre polírozott 5 küllős könnyűfém keréktárcsák, 255/50 R 9-es abroncsokkal teszik még erőteljesebbé a külső megjelenést, a perforált féktárcsák, féknyeregborítással teszik teljessé a hatásos fellépést. Ezáltal a vezetési élmény optikailag is teljessé válik. Az AMG külső sport csomaggal az M-osztály még sportosabbá válik.

37 AMG Felszereltség Tények & színek 35 Belső Sport-csomag. A belső Sport-csomag átviszi a dinamikus jegyeket az utastérbe, és ezáltal gondoskodik a sportosabb karakterről, igényes benyomást keltve. Az új M-osztálynak exkluzív sportosságot kölcsönöz az extraként rendelhető belső Sport-csomag. Dinamizmust sugároznak például a teljesen elektromosan állítható sportülések egyéni vonalvezetéssel és erősített oldaltartással a vezető és az első utas részére, valamint a négyküllős sportkormány. Az ülések kárpitozása DINAMICA/fekete ARTICO műbőr kombináció, vagy kívánságra nappabőr/fekete bőr kombináció, és minden esetben kontrasztos díszvarrással vannak ellátva. Az ajtó középkárpitok további jellegzetes jegyeket mutatnak, és a széria-kivitelhez képest egyéni megjelenésűek. Ezen túlmenően a gumibetétekkel ellátott rozsdamentes acél sportpedálok valamint a fekete, bőrrel szegett, és Mercedes-Benz plakettel ellátott, kord szőnyegek is kiemelik az utastér dinamikus karakterét. A belső Sport csomag vonzó extra felszerelésekkel teszi még értékesebbé az utasteret.

38 36 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort A dinamizmus találkozik az eleganciával: a designo porcelán bőr kárpitozás.

39 AMG Felszereltség Tények & színek 37 desi g no. Egyéniség a legszebb formájában: a kívánságra rendelhető designo kínálat valóra váltja az egyéni kívánságokat. Az exkluzív designo felszereltségek választéka egy különleges autót kívánságára még egyénibbé tehet. A designo bőrrel borított ülésekkel és ajtó-kartámaszokkal, középkonzollal valamint karakteres designografikával ellátott, bőr borítású ajtó-középkárpitokkal igényes exkluzív atmoszférát hoz létre. Mindegy, hogy fekete, porcelán vagy gesztenye színű designo bőr. Mint minden designo belső kivitelű gépkocsinál, a fém embléma az ülés támláján a leggondosabb anyagválasztást és -minőséget, a gondos kézi munkát és a legmagasabb fokú egyediséget jelzi. A kivitelt a fekete, mikroszálas DINAMICA anyagból készült tetőkárpit valamint a fekete designo bőrrel szegett és designo emblémával rendelkező velúr szőnyegek teszik teljessé. Ezen túlmenően kívánságra új díszítőelemek is rendelkezésre állnak, fekete magasfényű designo zongoralakk színben, valamint egy fa-bőr kivitelű designo kormány. A designo belső tér a legmagasabb szintű vezetési élményt közvetíti, a legnagyobb gondossággal. A fekete tetőkárpit mikroszálas DINAMICA anyagból készült.

40 38 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort K á r pitok és d ísz ítő elemek. A fekete színvilághoz választani lehet az ARTICO műbőr/szövet üléskárpitok (széria), valamint az opcionális ARTICO műbőr vagy bőr kárpitok közül. A belső tér (üléskárpitok, kormány, műszerfal, ajtó-középkárpitok, szőnyegpadló) túlnyomó részben fekete, amihez az alpakaszürke tetőkárpit ad kontrasztot. Alapfelszerelésként a díszítőelemek szálcsiszolt alumíniumból készülnek, extraként különböző színű és struktúrájú fa díszítőelemek is rendelhetők. Az extraként rendelhető belső Sport-csomaghoz kapcsolódóan a sportülések DINAMICA/fekete ARTICO műbőr, vagy extraként fekete nappabőr kárpitozásúak, mindkét esetben díszvarrásokkal. 739 FEKETE 00 ARTICO2 műbőr/szövet Bőr DÍSZÍTŐELEMEK 739 szálcsiszolt alumínium 734 barna eukaliptusz fa 73 barna diófagyökér 729 sötétgrafit nyárfa H09 barna kőrisfa 0 20 H09 Extra felszereltség. 2 ARTICO mesterséges bőr.

41 AMG Felszereltség Tények & színek 39 Az extraként rendelhető alpakaszürke színvilághoz választani lehet az ARTICO műbőr vagy bőr üléskárpitok közül. A belső tér (üléskárpitok, ajtó-középkárpitok, tetőkárpit) túlnyomó részben alpakaszürkék, amihez a sötét bazaltszürke kormány, műszerfal és szőnyegpadló adja a kontrasztot. Alapfelszerelésként a díszítőelemek szálcsiszolt alumíniumból készülnek, extraként különböző színű és struktúrájú fa díszítőelemek is rendelhetők ALPAKASZÜRKE Bőr DÍSZÍTŐELEMEK 739 szálcsiszolt alumínium 734 barna eukaliptusz fa 73 barna diófagyökér 729 sötétgrafit nyárfa H09 barna kőrisfa H09 Extra felszereltség. 2 ARTICO mesterséges bőr.

42 40 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Az extraként rendelhető mandulabézs színvilághoz választani lehet az ARTICO műbőr vagy bőr üléskárpitok közül. A belső tér (üléskárpitok, ajtó-középkárpitok, tetőkárpit, szőnyegpadló) túlnyomó részben mandulabézs színűek, amihez a mokkabarna műszerfal és kormány adja a kontrasztot. Alapfelszerelésként a díszítőelemek szálcsiszolt alumíniumból készülnek, extraként különböző színű és struktúrájú fa díszítőelemek is rendelhetők MANDULABÉZS Bőr DÍSZÍTŐELEMEK 739 szálcsiszolt alumínium 734 barna eukaliptusz fa 73 barna diófagyökér 729 sötétgrafit nyárfa H09 barna kőrisfa H09 Extra felszereltség. 2 ARTICO mesterséges bőr.

43 AMG Felszereltség Tények & színek 4 Az extraként rendelhető fekete/alpakaszürke színvilág bőr kárpitozást, valamint alpakaszürke ajtó-középkárpitozást jelent. A műszerfal, a tetőkárpit, a szőnyegpadló, a középkonzol ARTICO műbőr bevonatú, a bőr kormány pedig kontrasztot alkotó fekete színű. Alapfelszerelésként a díszítőelemek szálcsiszolt alumíniumból készülnek, extraként különböző színű és struktúrájú fa díszítőelemek is rendelhetők FEKETE/ALPAKASZÜRKE 258 Bőr DÍSZÍTŐELEMEK 739 szálcsiszolt alumínium 734 barna eukaliptusz fa 73 barna diófagyökér 729 sötétgrafit nyárfa H09 barna kőris H09 Extra felszereltség.

44 42 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Az extraként rendelhető fekete/mandulabézs színvilág bőr kárpitozást, valamint mandulabézs ajtó-középkárpitot jelent. A műszerfal, a tetőkárpit, a szőnyegpadló, a középkonzol ARTICO műbőr bevonatú, a bőr kormány pedig kontrasztot alkotó fekete színű. Alapfelszerelésként a díszítőelemek szálcsiszolt alumíniumból készülnek, extraként különböző színű és struktúrájú fa díszítőelemek is rendelhetők FEKETE/MANDULABÉZS 255 Bőr DÍSZÍTŐELEMEK 739 szálcsiszolt alumínium 734 barna eukaliptusz fa 73 barna diófagyökér 729 sötétgrafit nyárfa H09 barna kőris H09 Extra felszereltség.

45 AMG Felszereltség Tények & színek 43 Az extraként rendelhető fekete/dohánybarna színvilág dohánybarna és gesztenyebarna bőr kárpitozást, valamint gesztenyebarna ajtó-középkárpitot és kartámaszokat jelent. A műszerfal, a tetőkárpit, a szőnyegpadló, és a kormány pedig kontrasztot alkotó fekete színű. Alapfelszerelésként a díszítőelemek szálcsiszolt alumíniumból készülnek, extraként különböző színű és struktúrájú fa díszítőelemek is rendelhetők FEKETE/DOHÁNYBARNA 254 Bőr DÍSZÍTŐELEMEK 739 szálcsiszolt alumínium 734 barna eukaliptusz fa 73 barna diófagyökér 729 sötétgrafit nyárfa H09 matt barna kőrisfa H09 Extra felszereltség.

46 44 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Ker ekek. 0 küllős könnyűfém keréktárcsa, 235/65 R 7-es abroncsokkal (széria az ML 250 BlueTEC 4MATIC és ML 350 BlueTEC 4MATIC-hoz, kód: 25R). 0 küllős könnyűfém keréktárcsa, 255/55 R 8-as abroncsokkal (alapfelszereltség az ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY-nél, extra a dízel modellekhez, kód: R4). 7 küllős könnyűfém keréktárcsa, 255/50 R 9-es abroncsokkal, polírozott kivitel (extra, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: 06R). 7 küllős könnyűfém keréktárcsa, 255/50 R 9-es abroncsokkal (extra, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: R53). 7 duplaküllős könnyűfém keréktárcsa, 235/65 R 7-es abroncsokkal (extraként rendelhető az ML 250 BlueTEC 4MATIC és ML 350 BlueTEC 4MATIC típusokhoz, kód: R24). 5 duplaküllős AMG könnyűfém keréktárcsa, 255/50 R 9-es abroncsokkal (extra, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: R55). 5 küllős könnyűfém keréktárcsa, 255/50 R 9-es abroncsokkal (extra, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: R39). 5 duplaküllős könnyűfém keréktárcsa, 265/45 R 20-as abroncsokkal (extra, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: R33).

47 AMG Felszereltség Tények & színek 45 5 küllős AMG könnyűfém keréktárcsa, 255/50 R 9-es abroncsokkal, polírozott kivitel (az AMG külső Sport-csomag része, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: 780). 5 küllős AMG könnyűfém keréktárcsa, 265/45 R 20-as abroncsokkal, polírozott kivitel (extra, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: 758). 5 duplaküllős AMG könnyűfém keréktárcsa, 265/40 R 2-es abroncsokkal (extra, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez, kód: 757). 5 duplaküllős incenio könnyűfém keréktárcsa, 265/45 R 20-as abroncsokkal, palládiumezüstre fényezve (tartozék kínálat része). 5 küllős, AMG könnyűfém keréktárcsa, 265/45 R 20-as abroncsokkal, titánszürkére fényezve, polírozott (széria az ML 63 AMG-nél, kód: 778). 5 duplaküllős, AMG könnyűfém keréktárcsa, 295/35 R 2-es abroncsokkal, titánszürkére fényezve, polírozott (extra az ML 63 AMG-nél, kód: 798). 7 küllős incenio könnyűfém keréktárcsa, 255/55 R 8-as abroncsokkal, titánezüstre fényezve (tartozék, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez). 5 duplaküllős incenio könnyűfém keréktárcsa, 255/50 R 9-es abroncsokkal, titánezüstre fényezve (tartozék, nem rendelhető az ML 63 AMG-hez). Az incenio könnyűfém keréktárcsákat gumiabroncs nélkül szállítjuk.

48 46 Meghajtás & futómű Biztonság Komfort Mér etek. Fényezések UNI-FÉNYEZÉSEK 040 fekete 650 kalcitfehér METÁL-FÉNYEZÉSEK (extra) 97 obszidiánfekete 359 tanzanitkék tenoritszürke 775 iridiumezüst 792 palládium-ezüst 794 gyöngybézs 796 citrinbarna EXTRA METÁL-FÉNYEZÉS (extra) gyémántfehér metál, FÉNYES Minden adat milliméterben. A megadott méretek középértékek. Alapfelszereltségű gépkocsikra vonatkoznak, terheletlen állapotban.

49 AMG Felszereltség Tények & színek 47 UNI-FÉNYEZÉS METÁL FÉNYEZÉSEK KÜLÖNLEGES METÁL FÉNYEZÉS

Motor GL 350 BlueTEC 4MATIC Offroader

Motor GL 350 BlueTEC 4MATIC Offroader Illusztráció Illusztráció Összefoglalás Motor Egyedi modellek & csomagok 22683470,00 HUF 1127760,00 HUF Szín Obszidiánfekete metálfényezés 351790,00 HUF Kerék Könnyűfém keréktárcsák (4x) 5-duplaküllős

Részletesebben

GLE SUV szériafelszereltségei

GLE SUV szériafelszereltségei Szerviz, garancia ISP Integrált szerviz csomag o o o o o o o o o 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás o o o o o o o o o AMG AMG sport modell (külső) 216 o V8 BITURBO felirat az első sárvédőn

Részletesebben

Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből.

Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből. GLE. Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből. Dinamika. Az önmegvalósítás képessége. Az elengedés művészete. Akiben ezek a tulajdonságok egyesülnek, rendkívüli nyugalmat sugároz, tudja

Részletesebben

CLA-osztály extrafelszereltségei

CLA-osztály extrafelszereltségei CLA-osztály extrafelszereltségei CLA felár ellenében rendelhető felár nélkül rendelhető S széria - nem rendelhető CLA 220 CDI CLA 180 CLA 200 CLA 250 Forint-ár (bruttó) 295 HUF/EUR árfolyamon Kód Megnevezés

Részletesebben

Az első autó hét trónnal.

Az első autó hét trónnal. R-osztály. Az első autó hét trónnal. Foglaljon helyet a világ legkisebb királyságában vagy a legtágasabb gépkocsiban, amit valaha építettünk. Az új R-osztály. Fejedelmi útitárs, hét ülőhellyel. Az egész

Részletesebben

GLE-Coupé szériafelszereltségei. Érvényes: május 02-től. Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC GLE 500 4MATIC

GLE-Coupé szériafelszereltségei. Érvényes: május 02-től. Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC GLE 500 4MATIC Szerviz, garancia ISP Integrált szerviz csomag o o o o o o 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás o o o o o o AMG V8 BITURBO felirat az első sárvédőn 030# o o AMG Styling 772 o o o Pirosra fényezett

Részletesebben

A bemutatott gépkocsik áttekintése. A felszereltségi lehetőségek áttekintése.

A bemutatott gépkocsik áttekintése. A felszereltségi lehetőségek áttekintése. CLA-osztály. Zabolátlan. A CLA. Felejtse el, ahogyan eddig látta a világot: a CLA szakít a szabályokkal. De nem a jó ízlésével. A markáns hűtőrács, az energiával töltött sziluett és az éles körvonalak

Részletesebben

B-osztály extrafelszereltségei

B-osztály extrafelszereltségei felár ellenében S széria - nem CDI CDI 191U Kozmosz-fekete metálfényezés 183 750,- 240U Lótusz-kék metálfényezés 183 750,- 589U Jupiter-vörös 650U Zirrus-fehér 696U Éjfekete 761U Polár-ezüst metálfényezés

Részletesebben

Meghajlunk ekkora dinamizmus előtt.

Meghajlunk ekkora dinamizmus előtt. GLE. Coupé. Meghajlunk ekkora dinamizmus előtt. Kifinomult sportosság és stílus. Ismerkedjen meg az autók világának legjobbjával egy új, magával ragadó formában: az új GLE Coupéban egyesül a Mercedes-Benz

Részletesebben

On: komfort. Off: mindennapok.

On: komfort. Off: mindennapok. M-osztály. On: komfort. Off: mindennapok. Az M-osztály már akkor komfort-fokozatba kapcsol, amikor Ön a motort még be sem indította. A nagyvonalú térérzetnek és az igényes anyagoknak köszönhetően ez az

Részletesebben

Irányt mutat az áramlatoknak.

Irányt mutat az áramlatoknak. CLA-osztály. Irányt mutat az áramlatoknak. Az egyenes út gyakran a leggyorsabb. A megszokott dolgok bizalmat keltenek. De mi hajt előre? A lehető legtovább lovagolni a hullámon? Aki az áramlattal úszik,

Részletesebben

E-osztály limuzin és kombi (W/S212) szériafelszereltsége

E-osztály limuzin és kombi (W/S212) szériafelszereltsége E-osztály limuzin és kombi (W/S212) szériafelszereltsége SZERVIZ, GARANCIA ISP - Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás BELSŐ Design Küszöblécek elöl és hátul, elöl rozsdamentes

Részletesebben

Motor A 200 CDI Limuzin

Motor A 200 CDI Limuzin Illusztráció Illusztráció Összefoglalás Motor A 200 CDI Limuzin Design-változat "Style" kivitel Egyedi modellek & csomagok Szín Déltengerkék metálfényezés Kerék Könnyűfém keréktárcsák (4x) 5-duplaküllős

Részletesebben

CL Coupé (C216) szériafelszereltsége

CL Coupé (C216) szériafelszereltsége CL Coupé (C216) szériafelszereltsége Szerviz, garancia ISP - Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás Belső Tároló helyek Tároló rekesz a középkonzolban és a hátsó kartámaszban

Részletesebben

Erősítse fel a napot.

Erősítse fel a napot. SLC Roadster Erő-ütem. A város ritmusa felgyorsulni látszik, hiszen most az új SLC diktálja az ütemet. Az életöröm meghódítja az utcákat: új orral, gyémánt-hűtőráccsal és határozott króm szárnnyal. Minden

Részletesebben

GLK-osztály extrafelszereltségei

GLK-osztály extrafelszereltségei 4M 040U fekete fényezés 197U obszidiánfekete metál 312 420,- 986U Luzonit-szürke metál 312 420,- 890U cavansit-kék metál 312 420,- 526U dolomitbarna metál 312 420,- 799U gyémántfehér "Fényes" metál 600

Részletesebben

GLS Sport Utility Vehicle

GLS Sport Utility Vehicle GLS Sport Utility Vehicle A lét új könnyedsége. Az idő múlásával, a sikerrel, a tapasztalattal a célokból nem lesz kevesebb. Csak a hozzájuk vezető út lesz szebb. Magabiztosabb. Biztonságosabb. Minden

Részletesebben

A-osztály extrafelszereltségei

A-osztály extrafelszereltségei 162U déltengerkék metálfényezés 219 710,- 191U Kozmoszfekete metálfényezés 219 710,- 589U Jupitervörös 650U Zirrusfehér 662U designo sziklaszürke "MAGNO" előreláthatólag 2013. 1.negyedévétől 699 770,-

Részletesebben

GLK - osztály extrafelszereltségei

GLK - osztály extrafelszereltségei 040U fekete fényezés 197U obszidiánfekete metál 308 610,- 779U alabandin-szürke metál 308 610,- 890U cavansit-kék metál 308 610,- 497U cuprit-barna metál 308 610,- 799U gyémántfehér "Bright" metál 595

Részletesebben

CL-osztály extrafelszereltségei

CL-osztály extrafelszereltségei 032U designo mystic-kék 1 120 140,- 033U designo mokka-fekete 820 420,- 037U designo mystic-vörös 1 120 140,- 039U designo mauritius-kék 820 420,- 041U designo grafit 820 420,- 044U designo magno alanit-szürke

Részletesebben

C-osztály kombi szériafelszereltsége

C-osztály kombi szériafelszereltsége C-osztály kombi szériafelszereltsége SZERVIZ, GARANCIA ISP - Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás CLASSIC (alapfelszereltség) Multifunkciós kormánykerék (4-gombos funkcióvezérlővel)

Részletesebben

SLK szériafelszereltsége

SLK szériafelszereltsége Hajtás; futómű SLK szériafelszereltsége Kód SLK 250 CDI SLK 200 SLK 250 SLK 350 6-fokozatú mechanikus sebességváltó * - A 6 fokozatú manuális sebességváltó az SLK 250 CDI-hez előreláthatólag 2012 2. negyedévétől

Részletesebben

Újra és újra ámulatba ejt.

Újra és újra ámulatba ejt. C-osztály Cabriolet Újra és újra ámulatba ejt. Mennyire lehet intenzív egy autó? Az új C-osztály Cabriolet feszültséggel teli vonalai és izmos felületei a lélegzetelállító stílus bizonyítékai. Ezt csak

Részletesebben

CL-osztály extrafelszereltségei

CL-osztály extrafelszereltségei 032U designo mystic-kék 033U designo mokka-fekete 037U designo mystic-vörös 039U designo mauritius-kék 041U designo grafit 044U designo magno alanit-szürke 046U designo platin-fekete 049U designo magno

Részletesebben

GLC-Coupé szériafelszereltségei

GLC-Coupé szériafelszereltségei Szerviz, garancia ISP Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás KIVITEL Széria külső kivitel P76 Széria belső kivitel P75 AMG Mercedes-AMG külső kivitel P31 Mercedes-AMG belső

Részletesebben

Motor/Felszereltség lista

Motor/Felszereltség lista Motor/Felszereltség lista 1 Benzin Motor 1.4 TWINPORT ECOTEC 66 kw/90 LE 1.4 TWINPORT ECOTEC 66 kw/90 LE 1.8 ECOTEC 92 kw/125 LE TwinTop Váltómű 5fokozatú kézi 4 657 000 4 877 000 5fokozatú Easytronic

Részletesebben

M osztály extrafelszereltségei

M osztály extrafelszereltségei ML 350 ML 400 ML 500 040U fekete fényezés 149U polár fehér 151U cinóber-vörös metálfényezés 351 790,- 197U obszidián-fekete metálfényezés 351 790,- 755U tenorit-szürke metálfényezés 351 790,- 775U iridium-ezüst

Részletesebben

Mercedes-AMG GT Á R L I S T A

Mercedes-AMG GT Á R L I S T A Mercedes- Á R L I S T A Érvényes: 2014. november 18-tól Mercedes- árlista 1 Mercedes- alapárak: T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó árak HUF Forint árak (27% ÁFÁ-val) Regisztrációs adó Összesen Fogyasztás

Részletesebben

G-osztály (BR463) szériafelszereltsége

G-osztály (BR463) szériafelszereltsége G-osztály (BR463) szériafelszereltsége ASSYST szervizintervallum kijelző Audio 20 CD rádió - integrált 6 lemezes CD-váltóval (MP3 lejátszására képes); telefonbillentyűzettel és Bluetooth csatlakozóval

Részletesebben

M-Klasse extrafelszereltségei

M-Klasse extrafelszereltségei felár ellenében felár nélkül megjegyzés tartozik hozzá; S széria - nem 040U fekete fényezés 197U obszidián-fekete metálfényezés 347 980,- 359U tanzanit-kék metálfényezés 347 980,- 650U kalcit-fehér 755U

Részletesebben

B-osztály extrafelszereltségei

B-osztály extrafelszereltségei 191U Kozmosz-fekete metálfényezés 195 580,- 240U Lótusz-kék metálfényezés 195 580,- 589U Jupiter-vörös 650U Zirrus-fehér 696U Éjfekete 761U Polár-ezüst metálfényezés 195 580,- 787U Sziklaszürke metálfényezés

Részletesebben

GL-osztály extrafelszereltségei

GL-osztály extrafelszereltségei = felár ellenében O = felár nélkül S = széria = nem Metálfényezés (színmintának megfelelően) 347 980,- Gyémántfehér BRIGHT 849-es kóddal nem 660 400,- Kárpitozás (színmintának megfelelően) - az ár 845-ös

Részletesebben

Széria belső kivitel P75 S S S S S S S

Széria belső kivitel P75 S S S S S S S d 4MATIC All-Terrain Szerviz, garancia ISP Integrált szerviz csomag S S S S S S S 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás S S S S S S S Kivitel Széria külső kivitel P76 S S S S S S S Széria belső

Részletesebben

C - osztály limuzin szériafelszereltsége

C - osztály limuzin szériafelszereltsége C - osztály limuzin szériafelszereltsége SZERVIZ, GARANCIA ISP - Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás Szériakivitel Multifunkciós kormánykerék (4-gombos funkcióvezérlővel)

Részletesebben

C-osztály. T-modell.

C-osztály. T-modell. C-osztály. T-modell. Az új C-osztály T-modell. A legjobbnak nincs alternatívája. A nagyvonalúság akkor teljes, ha mindenben megmutatkozik: egy formavilágban, amely magával ragad, és nem enged el, egy térben,

Részletesebben

Infiniti Q50 Eau Rouge műszaki adatok. Hajtáslánc Q50 Hybrid sport szedán Q50 Eau Rouge. Teljesítmény 364 LE (268kW) Kb. 568 LE

Infiniti Q50 Eau Rouge műszaki adatok. Hajtáslánc Q50 Hybrid sport szedán Q50 Eau Rouge. Teljesítmény 364 LE (268kW) Kb. 568 LE Sajtóinformáció 2014. április 20. Infiniti műszaki adatok Hajtáslánc Q50 Hybrid sport szedán Motor 3498 cm 3, V6, benzin Kézzel készített, 3799 cm 3, V6, benzin Teljesítmény 364 LE (268kW) Kb. 568 LE Nyomaték

Részletesebben

CLS - osztály alapfelszereltsége (C218)

CLS - osztály alapfelszereltsége (C218) CLS - osztály alapfelszereltsége (C218) Belsı Biztonság Több fokozatban felfúvódó adaptív légzsákok a vezetı és utasoldalon, oldal és csípılégzsákok elöl, függönylégzsákok az utastér teljes hosszában,

Részletesebben

Valóban senki sem tökéletes? Mi tudjuk a választ.

Valóban senki sem tökéletes? Mi tudjuk a választ. C-osztály limuzin Valóban senki sem tökéletes? Mi tudjuk a választ. Az új C-osztály: tudja, honnan jön. Tudja, hová akar eljutni. Célja: vezetni. Útja: a csúcs felé. Technológiája, megjelenése, anyagai:

Részletesebben

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész Műszaki leírás/adatlap Adásvételi szerződés keretében személygépjármű beszerzés az Országos Vízügyi Főigazgatóság részére tárgyú közbeszerzési eljárás 1. rész 1 db szolgálati használatra szánt, önálló

Részletesebben

A-osztály extrafelszereltségei

A-osztály extrafelszereltségei 191U Kozmoszfekete metálfényezés 191 770,- 240U Lótuszkék metálfényezés 191 770,- 490U Sztyeppebarna metálfényezés 191 770,- 589U Jupitervörös 650U Zirrusfehér 696U Éjfekete 761U Polarezüst metálfényezés

Részletesebben

SLC-osztály szériafelszereltsége SLC 250 d

SLC-osztály szériafelszereltsége SLC 250 d SLC SLC-osztály szériafelszereltsége SLC 250 d SLC 180 SLC 200 SLC 300 Megnevezés Szerviz, garancia ISP Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás AMG AMG "styling" csomag:

Részletesebben

S-osztály extrafelszereltségei

S-osztály extrafelszereltségei tengelytávú kivitel 032U designo mystic-kék - - - - - - - - - - - - 1 120 140,- - - - - - - - - 1 503 680,- 033U designo mokka-fekete - - - - - - - - - - - - 820 420,- - - - - - - - - 1 203 960,- 037U

Részletesebben

Felszereltség Suzuki Swift

Felszereltség Suzuki Swift 1.2L 1.2L 1.L 5 5 Sebességváltó / / FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák 175/65R15 + acél keréktárcsa (teljes méretű dísztárcsával) 185/55R16 + könnyűfém keréktárcsa S S - S - S - Defektjavító készlet KÜLSŐ

Részletesebben

MINDEN ÚJ ÖTLET HÁTTERÉBEN EGY KIHÍVÁS ÁLL

MINDEN ÚJ ÖTLET HÁTTERÉBEN EGY KIHÍVÁS ÁLL IFC DO NOT PRINT 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1 1 2 2 3 5 2 4 3 16 17 SKYACTIV TECHNOLOGY 18 19 6 1 7 5 2 4 3 8 20 21 A LEGBIZTONSÁGOSABB TARTÓZKODÁSI HELY AZ ÚTON Minden általunk gyártott Mazda számos

Részletesebben

A B-osztály új generációja. A ránk váró legjobb dolgokhoz.

A B-osztály új generációja. A ránk váró legjobb dolgokhoz. B-osztály. Akár kalandvágy, család vagy vezetési élmény a B-osztály új generációjában mindennek tökéletesen megvan a helye. Merítsen inspirációt az innovatív műszaki megoldásokból! Engedje, hogy magával

Részletesebben

Örömautózás a legmagasabb szinten: szenvedély, sportosság, intelligencia

Örömautózás a legmagasabb szinten: szenvedély, sportosság, intelligencia Örömautózás a legmagasabb szinten: szenvedély, sportosság, intelligencia A Mercedes-Benz E-osztály klasszikus Coupé és négyüléses Cabrio modellje a felső középkategória legbecsesebb járművei közé tartozik.

Részletesebben

Mercedes-Benz Hungária Kft. 1133 Budapest Kárpát utca 21. Az ár- és szériafelszereltség változtatásának jogát fenntartjuk. 2008.04.21. 1.

Mercedes-Benz Hungária Kft. 1133 Budapest Kárpát utca 21. Az ár- és szériafelszereltség változtatásának jogát fenntartjuk. 2008.04.21. 1. T í p u s Gyártási kód kw / LE Forint árak (20% ÁFÁ-val) Regisztrációs adó Összesen B 180 CDI 245.207 80 / 109 6 295 000,- 743 000,- 7 038 000,- B 200 CDI 245.208 103 / 140 7 034 000,- 743 000,- 7 777

Részletesebben

A középpontban : fogyasztás - optimalizálási intézkedések az egész típuscsaládban. A páratlan takarékosság jegyében: S 400 BlueHYBRID.

A középpontban : fogyasztás - optimalizálási intézkedések az egész típuscsaládban. A páratlan takarékosság jegyében: S 400 BlueHYBRID. S - osztály. Erő Elegancia és gyorsulás harmóniája. Aki igazán sikeres, az minimális energiabefektetéssel képes nagy dolgokat véghezvinni. A jövőben az előrehaladást is így mérjük majd. Az S - osztály

Részletesebben

M-osztály extrafelszereltségei

M-osztály extrafelszereltségei 040U fekete fényezés 151U cinóber-vörös metálfényezés 347 980,- 197U obszidián-fekete metálfényezés 347 980,- 650U kalcit-fehér 755U tenorit-szürke metálfényezés 347 980,- 775U iridium-ezüst metálfényezés

Részletesebben

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3 BENZIN Sebességváltás 5 5 4 5 FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák Pótkerék és keréktárcsa Pótkerék fedő (lemez tipusú) 205/70R15 + acél keréktárcsa 205/70R15 + acél keréktárcsa (*1) (*1) (*1) (*1) 205/70R15

Részletesebben

GLE-Coupé extrafelszereltségei

GLE-Coupé extrafelszereltségei 040U fekete fényezés 149U polár fehér fényezés 197U obszidián-fekete metálfényezés 351 790,- 775U iridium-ezüst metálfényezés 351 790,- 796U citrin-barna metálfényezés 351 790,- 799U designo "fényes" gyémántfehér

Részletesebben

Sportos taggal bővült a C-osztály kínálata

Sportos taggal bővült a C-osztály kínálata Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé Sportos taggal bővült a C-osztály kínálata Sajtóinformáció 2016. február 24. Affalterbach. A Mercedes-AMG az új C 43 4MATIC Coupé modellel bővítette a C-osztály kínálatát.

Részletesebben

S-osztály limuzin, Maybach szériafelszereltségei. Érvényes: től

S-osztály limuzin, Maybach szériafelszereltségei. Érvényes: től hosszú hosszú 4MATIC hosszú 4MATIC Szerviz, garancia ISP Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás Csomagok Exkluzív csomag P34 Kiegészítők Kipufogórendszer nem látható végekkel

Részletesebben

Nagy művészet a legnagyobb kihívásokat is leküzdeni, úgy, hogy játékosan könnyűnek tűnjön. Ismerkedjen meg ezzel a művészettel egy automobilban,

Nagy művészet a legnagyobb kihívásokat is leküzdeni, úgy, hogy játékosan könnyűnek tűnjön. Ismerkedjen meg ezzel a művészettel egy automobilban, E-osztály limuzin Nagy művészet a legnagyobb kihívásokat is leküzdeni, úgy, hogy játékosan könnyűnek tűnjön. Ismerkedjen meg ezzel a művészettel egy automobilban, amely olyan mértékben segíti, tehermentesíti

Részletesebben

C-osztály Coupé extrafelszereltségei

C-osztály Coupé extrafelszereltségei 044U designo magno alanitszürke fényezés - - - - - 1 400 810,- 056U designo magno éjfekete fényezés 1 099 820,- Black Series különleges modellel (P98-as kód) - - - - - 1 400 810,- 040U fekete 590U tűzopál

Részletesebben

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift*** 3 040 000

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift*** 3 040 000 TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ OOAlakítsd a stílusod szerint! Válassz az egyéniségedhez illő színt és akár felnit is! FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift***

Részletesebben

Megtaláltam az örömöt az utazásban.

Megtaláltam az örömöt az utazásban. E-osztály. Limuzin. Személyes siker: Megtaláltam az örömöt az utazásban. Az első benyomástól az ideghártyán az utolsó bizsergésig az ujjbegyekben az új E-osztály AVANTGARDE-dal való találkozás az elsőtől

Részletesebben

Az illusztrációkon olyan tartozékok és kiegészítő felszereltségek is láthatóak lehetnek, amelyek nem képezik a szériafelszereltség részét.

Az illusztrációkon olyan tartozékok és kiegészítő felszereltségek is láthatóak lehetnek, amelyek nem képezik a szériafelszereltség részét. B-osztály. Von zerő. Lehet, hogy egy család nem tervezhet meg mindent előre, de mindenre felkészülhet. Az új B-osztály válasz mindarra, ami a mindennapi életben ránk vár. A bőséges térkínálat rendszeretetet

Részletesebben

Az új C-osztály. Érezhetően új klasszis.

Az új C-osztály. Érezhetően új klasszis. C-osztály. Az új C-osztály. Érezhetően új klasszis. Magabiztos könnyedség, egyben a fejlődés mintaképe. Aerodinamikája elegánsan kitér a légellenállás elől. Kívánságra teljesen automatikus légrugózással,

Részletesebben

A CLS új generációja. Tehetség és forma.

A CLS új generációja. Tehetség és forma. CLS-osztály. Coupé. A CLS új generációja. Tehetség és forma. Csak a másként gondolkodók álmodtak valaha egy négyajtós coupéról, kényelmes hátsó ülésekkel: a Mercedes-Benz mérnökei. A CLS-sel az első ilyen

Részletesebben

GLC-osztály extrafelszereltsége

GLC-osztály extrafelszereltsége i 040U fekete 149U polárfehér fényezés 197U obszidián-fekete metálfényezés 312 420,- 271U designo citrinbarna metálfényezés 792 480,- 755U tenorit-szürke metálfényezés 312 420,- 775U iridium-ezüst metálfényezés

Részletesebben

SL-osztály szériafelszereltségei

SL-osztály szériafelszereltségei Szerviz, garancia ISP Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás AMG AMG Külső "V12-BITURBO" felirat az első sárvédőkön 030# "V8-BITURBO" felirat az első sárvédőkön 030# AMG

Részletesebben

Fiat 500L Living árlista

Fiat 500L Living árlista 1.4 16V 1.4 T-Jet MTA Sincom kód: 351.24A.2 351.24J.2 351.24M.2 351.24T.2 351.24V.2 Hengerûrtartalom (ccm) 875 1368 1368 1248 1248 Teljesítmény (kw/le) 77/105 70/95 88/120 70/95 70/95 Üzemanyag benzin

Részletesebben

Fiat 500L Living árlista

Fiat 500L Living árlista 1.4 16V 1.4 T-Jet MTA Sincom kód: 351.24A.4 351.24J.4 351.24M.4 351.24T.4 351.24V.4 Hengerûrtartalom (ccm) 875 1368 1368 1248 1248 Teljesítmény (kw/le) 77/105 70/95 88/120 70/95 70/95 Üzemanyag benzin

Részletesebben

Ki mondta, hogy az életben a komoly dolgok nem okozhatnak örömöt?

Ki mondta, hogy az életben a komoly dolgok nem okozhatnak örömöt? B-osztály. Még ha bővül is a család, ezzel az új családtaggal Ön kezdettől fogva mindenre felkészült: az új B-osztály biztonságot nyújt Önnek, hiszen képes felismerni, hogy az út milyen meglepetéseket

Részletesebben

A B-osztály új generációja

A B-osztály új generációja A B-osztály új generációja Külső megjelenés 5 Utcahosszal a többiek előtt. A B - osztály. A B - osztály új minőségben egyesíti a teret, a formát és a funkciót. Az ellentmondás minden mozgás hajtórugója,

Részletesebben

C-osztály T-modell extrafelszereltségei

C-osztály T-modell extrafelszereltségei Kód Megnevezés 040U fekete - - 149U polárfehér fényezés 197U obszidián-fekete metálfényezés 312 420,- 623U elefántcsont fényezés - - - 755U tenorit-szürke metálfényezés - - 312 420,- 775U iridium-ezüst

Részletesebben

E-osztály. T-modell.

E-osztály. T-modell. E-osztály. T-modell. Tetszik nekem: A legjobb oldalát mutatja. Bármerről nézzük. Az új E-osztály T-modell újradefiniálja a nagyságot. Alakja már álló helyzetben is hatalmas lendületet sugároz. Az újonnan

Részletesebben

Egy pillantás * *És elcsodálkozik: micsoda Mercedes!

Egy pillantás * *És elcsodálkozik: micsoda Mercedes! A-osztály. Egy pillantás * *És elcsodálkozik: micsoda Mercedes! Mellette vagy ellene, a mindegy nem választható. Külseje kilóg a sorból, belső tere stílusikon. Elkergeti az unalmat az utcából. Közben pedig

Részletesebben

C-Klasse GLC Sport Utility Vehicle

C-Klasse GLC Sport Utility Vehicle C-Klasse GLC Sport Utility Vehicle T-Modell Magasabbra. Előbbre. Éljen át minden utat egy egészen új színvonalon: az új GLC-vel. Haladóbb és sportosabb mint valaha, közben szinte hangtalan és hatékony

Részletesebben

STÍLUS LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK

STÍLUS LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK STÍLUS KARAKTERES, NAGYVÁROSI STÍLUSÁVAL ÉS KÉZMŰVES KIDOLGOZÁSÚ, KIFINOMULT UTASTERÉVEL AZ ÚJ RAV4 ET AZOK SZÁMÁRA ALKOTTUK, AKIK BÜSZKÉK ARRA, HOGY KIEMELKEDNEK A TÖMEGBŐL.

Részletesebben

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

G-osztály extrafelszereltségei

G-osztály extrafelszereltségei D06 Alcantara antracit tetőtér borítás - - - - S D27 Elektromos toló és billenő tető - - S S DN1 Csomagháló - - - - EH2 Komfort-Telefon EH3 Média-csatlakozó - - EM7 Hátsó szórakoztató rendszer - - - -

Részletesebben

Összefoglalás Motor Egyedi modellek & csomagok Szín Kerék Kárpitozás Díszítő elemek Extra felszerelések Gyári Vételár 19 292 150,00 HUF

Összefoglalás Motor Egyedi modellek & csomagok Szín Kerék Kárpitozás Díszítő elemek Extra felszerelések Gyári Vételár 19 292 150,00 HUF Illusztráció Illusztráció Összefoglalás Motor C 250 d Coupé Egyedi modellek & csomagok Szín designo selenit-szürke magno fényezés Kerék AMG könnyűfém keréktárcsák (4x) 5-duplaküllős design, 18" Kárpitozás

Részletesebben

Hívogatóan távolságtartó.

Hívogatóan távolságtartó. E - osztály Isten hozta otthon! Az E - osztály évtizedek óta egyet jelent a komforttal és a biztonsággal. Ráadásul újra és újra megújítja önmagát. Ma már több, mint 70 érzékelő gondoskodik róla, hogy

Részletesebben

SLK extrafelszereltségei

SLK extrafelszereltségei 032U designo mystickék 1 028 700,- 033U designo feketekávé 727 710,- 041U designo grafit 727 710,- 044U designo magno alanit-szürke 1 328 420,- 049U designo magno kasmírfehér 1 328 420,- 040U fekete 590U

Részletesebben

G-osztály 350 d Professional szériafelszereltségei

G-osztály 350 d Professional szériafelszereltségei Széria Szerviz, garancia ISP Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás 40,6 cm (16") Könnyűfém keréktárcsák 5 küllős design, fekete 265/70 R16; 7,5J x 16 H2 ET43 RP1 pótkerék

Részletesebben

GLS-osztály extrafelszereltségei ( ) Érvényes: február 1-től

GLS-osztály extrafelszereltségei ( ) Érvényes: február 1-től GLS 350 d GLS 400 GLS 500 040U Fekete uni fényezés 149U Polárfehér uni fényezés 197U Obszidián-fekete metálfényezés 351 790,- 755U Tenorit-szürke metálfényezés 351 790,- 775U Iridium-ezüst metálfényezés

Részletesebben

1,33 literes Dual VVT-i 1NR-FE 6 M/T Stop & Start rendszerrel. Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9. Városi (liter/100 km) 6,6 5,3 5,8

1,33 literes Dual VVT-i 1NR-FE 6 M/T Stop & Start rendszerrel. Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9. Városi (liter/100 km) 6,6 5,3 5,8 Urban Cruiser Műszaki adatok KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNY 6 M/T Stop & Start rendszerrel Fogyasztás (utoljára a 2004/3 rendelettel módosított 80/1268 EU direktíva alapján) Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9

Részletesebben

Motor GLC 250 d 4MATIC

Motor GLC 250 d 4MATIC Illusztráció Illusztráció Összefoglalás Motor GLC 250 d 4MATIC Egyedi modellek & csomagok Szín Selenit-szürke metálfényezés Kerék Könnyűfém keréktárcsák (4x) 5-duplaküllős design, 50,8 cm (20") Kárpitozás

Részletesebben

Gyorsabban. A-ból B-be és a világhálóra.

Gyorsabban. A-ból B-be és a világhálóra. A-osztály limuzin Gyorsabban A-ból B-be és a világhálóra. Még álló helyzetben is tökéletes megjelenést alkot. Nulláról százra gyorsulása még nagyobb benyomást tesz és azonnal új mértéket szab: az A-osztály

Részletesebben

A-osztály 5 ajtós (W169) szériafelszereltsége

A-osztály 5 ajtós (W169) szériafelszereltsége A-osztály 5 ajtós (W169) szériafelszereltsége ASSYST szervizintervallum kijelzı»mechelen«szövet, illetve többszínő»namur«kárpitozás (színmintának megfelelıen) Ajtóbetétek, ajtófogantyú, mőszerfal alsó

Részletesebben

CITROËN C3 AIRCROSS ÚJ KOMPAKT SUV

CITROËN C3 AIRCROSS ÚJ KOMPAKT SUV CITROËN C3 AIRCROSS ÚJ KOMPAKT SUV A KOMPAKT SUV A CITROËN C3 AIRCROSS friss és eredeti megjelenésének köszönhetően egyedi színfolt a SUV modellek világában. A karosszériát robusztussá teszi a magasan

Részletesebben

A sportos sziluett, a hosszan elnyúló motorháztetővel és a tökéletesen arányos farral azonnal szembetűnik. A tekintetek követni kezdik.

A sportos sziluett, a hosszan elnyúló motorháztetővel és a tökéletesen arányos farral azonnal szembetűnik. A tekintetek követni kezdik. C-osztály Coupé Azonnal elcsábít. A sportos sziluett, a hosszan elnyúló motorháztetővel és a tökéletesen arányos farral azonnal szembetűnik. A tekintetek követni kezdik. A környezet a hátterévé válik.

Részletesebben

GLE SUV extrafelszereltségei

GLE SUV extrafelszereltségei (807+057) 040U fekete fényezés 149U polár fehér 197U obszidián-fekete metálfényezés 351 790,- 775U iridium-ezüst metálfényezés 351 790,- 796U citrin-barna metálfényezés 351 790,- 799U designo "fényes"

Részletesebben

0.9 TwinAir T PopStar V PopStar

0.9 TwinAir T PopStar V PopStar 1.4 Pop 1.4 Aut. Sincom kód: 330.12J.4 330.14A.4 330.14J.4 330.14M.4 330.14T.4 330.14V.4 330.14Z.4 Hengerûrtartalom (ccm) 1368 875 1368 1368 1248 1248 1598 Teljesítmény (kw/le) 70/95 77/105 70/95 88/120

Részletesebben

0.9 TwinAir T PopStar. 1.4 16V PopStar

0.9 TwinAir T PopStar. 1.4 16V PopStar 1.4 Pop 0.9 TwinAir T 1.4 1.3 Mjet 1.3 Mjet Aut. 1.6 Mjet Sincom kód: 330.12J.2 330.14A.2 330.14J.2 330.14M.2 330.14T.2 330.14V.2 330.14Z.2 Hengerûrtartalom (ccm) 1368 875 1368 1368 1248 1248 1598 Teljesítmény

Részletesebben

E-osztály coupé/cabrio Á R L I S T A

E-osztály coupé/cabrio Á R L I S T A E-osztály coupé/cabrio Á R L I S T A Érvényes: 2013. április 15-től 295 HUF/EUR árfolyamon 2013.04.15. E-osztály coupé/cabrio árlista 1 E-osztály coupé/cabrio alapárak: T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó

Részletesebben

Minden terepen csúcsformában.

Minden terepen csúcsformában. GLC Coupé Minden terepen csúcsformában. Dinamikus, mint egy coupé, és erőteljes, mint egy SUV. Egyedülállóan hangzik, és vezetni is az. Ismerkedjen meg a modern luxussal, egy új, magával ragadó formában:

Részletesebben

CLA-osztály. Shooting Brake.

CLA-osztály. Shooting Brake. CLA-osztály. Shooting Brake. Nagyvárosi vadász. Az új CLA Shooting Brake. Kalandos az élet a nagyvárosban: a házak az ég felé törnek, és reggelre új negyedek születnek, készen arra, hogy meghódítsák őket.

Részletesebben

CLS-osztály. Shooting Brake.

CLS-osztály. Shooting Brake. CLS-osztály. Shooting Brake. A CLS új generációja. Tehetség és forma. Vannak olyan személyiségek, akik egy egész generációt inspirálnak. Mert másképp közelítenek a dolgokhoz. Mert kiemelkednek a tömegből.

Részletesebben

S-osztály (W/V 221) szériafelszereltsége

S-osztály (W/V 221) szériafelszereltsége S-osztály (W/V 221) szériafelszereltsége Biztonság ABS+BAS+ASR+ESP (Blokkolásgátló, fékasszisztens, kipörgésgátló elektronikus menetstabilizálás) Adaptív féklámpák Adaptív fékrendszer HOLD funkcióval és

Részletesebben

Felszereltség Motor Teljesítmény Típuskód Listaár Kedvezmény Kedvezményes ár. 1PW2C5L9Q651A0C0 1PW2C5LLN651A0C0 (dec.)

Felszereltség Motor Teljesítmény Típuskód Listaár Kedvezmény Kedvezményes ár. 1PW2C5L9Q651A0C0 1PW2C5LLN651A0C0 (dec.) GT ALLURE ACTIVE ACCESS Az EURO 5-ös motorok csak 2015. júniusi gyártásig, illetve a készlet erejéig rendelhetők! Felszereltség Motor Teljesítmény Típuskód Listaár Kedvezmény Kedvezményes ár 1.6 VTi 2TR

Részletesebben

Ismerje meg az új Safari érzést

Ismerje meg az új Safari érzést Ismerje meg az új Safari érzést Üljön be egy új TATA SAFARI-ba, ahol otthonos világ fogadja. Ragadja meg a kormányt, indítson, tegyen meg több száz km-es távolságot. Autópályán, hegyen-völgyön, földutakon,

Részletesebben

KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE

KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE MÉGANE EXPRESSION KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE O OÚj Energy 1,2 TCe 115 LE motor Stop&Start rendszerrel OOFlottakedvezmény már egy autó vásárlásakor is O OGazdag felszereltség: Kétzónás

Részletesebben

CLS-osztály extrafelszereltségei

CLS-osztály extrafelszereltségei CLS-osztály extrafelszereltségei CLS felár ellenében rendelhető felár nélkül rendelhető S széria nem rendelhető CLS 250 CDI BlueEFF. CLS 350 CDI BlueEFF. CLS 350 CDI 4MATIC BlueEFF. CLS 350 BlueEFF. CLS

Részletesebben

SL-osztály extrafelszereltsége

SL-osztály extrafelszereltsége 040U fekete 590U tűzopál 183U magnetit-fekete metálfényezés - - 197U obszidián-fekete metálfényezés - 526U dolomit-barna metálfényezés - előreláthatólag 2012. 3. negyedévétől rendelhető 755U tenorit-szürke

Részletesebben

Motor C 250 d Limuzin

Motor C 250 d Limuzin Illusztráció Illusztráció Összefoglalás Motor C 250 d Limuzin Egyedi modellek & csomagok Szín Gyémántfehér BRIGHT metálfényezés Kerék Könnyűfém keréktárcsák (4x) 5-küllős design, 45,7 cm (18') Kárpitozás

Részletesebben

Új Hyundai i30-as akár már Forintért!

Új Hyundai i30-as akár már Forintért! Új Hyundai i30-as akár már 4 499 000 Forintért! Karosszéria / váltó Teljesítmény Listaár Kedvezmény Kedvezményes ár Life 1.4 MPi 5 ajtós / M/T 100 LE 4 999 000 500 000 4 499 000 1.0 T-GDi 5 ajtós / M/T

Részletesebben

Fiat 500L Living árlista

Fiat 500L Living árlista 1.4 16V MTA Sincom kód: 351.24A.0 351.24J.0 351.24M.0 351.24R.0 351.24S.0 Hengerûrtartalom (ccm) 875 1368 1368 1248 1248 Teljesítmény (kw/le) 77/105 70/95 88/120 62/85 62/85 Üzemanyag benzin benzin benzin

Részletesebben