Dunavecse Város Önkormányzata Összevont Egészségügyi és Szociális Intézmény. Járóbeteg Szakrendelője

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Dunavecse Város Önkormányzata Összevont Egészségügyi és Szociális Intézmény. Járóbeteg Szakrendelője"

Átírás

1 Dunavecse Város Önkormányzata Összevont Egészségügyi és Szociális Intézmény Járóbeteg Szakrendelője A szakorvosi rendelőintézet 2010.évi munkájának értékelése és továbbfejlesztési lehetőségeinek felvázolása A Dunavecse Város Önkormányzatának Összevont Egészségügyi és Szociális Intézményének Járóbeteg Szakrendelője 1965-óta azaz 45 éve szolgálja a környező települések lakosságának szakorvosi ellátását. A szakrendelő 7 település (Solt,-Újsolt,- Dunaegyháza,- Apostag,- Dunavecse,- Szalkszentmárton,- Tass ) kb lakosának szakorvosi ellátását látja el. A hét település az 51-es irányban. főút mentén helyezkedik el észak dél

2 A Dunavecsei Járóbeteg Szakrendelő Bács Kiskun megye északinyugati régiójának egyetlen jól kiépített szakorvosi rendelője. Modern J1-es minősítésű labor, belgyógyászat, traumatológia, ortopedia, komplex tüdőgondozó, allergológia, SEF állomás, szemészet, nő- és gyermeknőgyógyászat, fogászat, gyermek háziorvosi ellátás, védőnői szolgálat, RTG és UH diagnosztika fizikoterápia, gyógytorna és masszázs áll betegeink rendelkezésére. Ezenkívül nem finanszírozott magánrendelések pótolják a hiányzó egyéb szakmákat; Orr-fül-gégészet, ideggyógyászat, psychiátria, bőrgyógyászat,urológia, és rheumatológia. Zoom Foto Optika valamint a PRIMA - PROTETiKA gyógyászati segédeszközöket gyártó Kft. a még teljesebb körű beteg kiszolgást biztosítják. Betegbeutalási rend változás: Végre júliusában átadásra került az új Duna híd, amely enyhített a sürgősségi ellátás eddigi nagy távolságok miatti lassúságán. A Dunaújvárosi Kórház egy jól felszerelt kiemelt kórház, teljes körű ellátást biztosítva, amely kapacitásának függvényében ellátná a kistérség lakosságát is, de mivel területén kívüliek vagyunk, ez bizonyos eseteket kivéve nem valósul meg!!. A finanszírozás visszásságai miatt, csak bizonyos szakrendelések és osztályok, fogadnak bennünket- ( Fül- orr-gége, szemészet, gyerekosztály). A Dunaújvárosi Kórház új stratégiai igazgatójával történt többszöri egyeztetés után, egységes jól körülírható, átlátható egyezségre nem tudtunk jutni, mivel gyakran változik a helyzet, a finanszírozás stb. Globálisan a kérése az volt, hogy a beutaláskor saccoljuk meg az ellátás költségeit, s ha túl nagyra nőne a számla inkább ne küldjük a beteget ill. egyeztessük az ügyeletes kollégával! Ez a nagy magyar valóság!!! Azt azért megígérte, hogy ha a beteg életveszélyben van és a túl messzire történő szállítást nem bírná ki, akkor természetesen ellátják a beteget. A lényeg az, hogy Kalocsa és Kecskemét maradt a fő ellátó kórházunk.

3 Változások: július 1-óta területen kívüli betegeket, csak sürgős esetben fogadunk. Ennek a testületi határozaton alapuló döntésnek oka, a finanszírozás elégtelensége volt. Az intézkedés hatása majd csak pár hónap múlva fog látszani, ezért még adatok hiányában csak az augusztusi helyzetet fogom bemutatni! A volumen korlát ill. a TVK a hónapban az augusztusi szabadságolások, a költözés miatti rendelés szüneteltetés, jóval kevesebb beteg ellátásával járt s ennek ellenére a bevétel oldalon is pozitív eredményt hozott. A pont / Ft arány 1,24 volt, és a járóbeteg ellátás nem lépte túl az engedélyezett TVK-t. A havi bevételünk úgy tűnik, hogy a kevesebb beteg ellátásáért közel annyi bevételt eredményezett, mint pl. tavasszal, amikor jóval több beteget láttunk el. Ezzel együtt a következő hónapokban fog eldőlni, hogy ez a fajta rendszer valóban gazdaságos.! A finanszírozás 2 hónapi csúszása bonyolítja a pontos képet! 2010.szeptember elejétől a Tüdőgondozói szárny megszűnése miatt, a másik oldalra zsúfolódtunk be. A régi gyerekorvosi és védőnői szobák helyére a RTG, a tüdőszűrés és tüdőgyógyászati rendelés került. A gyermekháziorvosi szolgálat a Vasút u.1. alatti II. Háziorvosi rendelővel osztozik. A védőnők és a gyógytorna a Központi ügyelettel együtt a volt orvosi szolgálati lakásba költözött. A nővérek öltözője és kávézója, a mosodával és vasaldával szintén ott kapott helyet. A helyzet nem rózsás, de bírjuk a gyűrődést és dolgozunk keményen! A továbbiakban részletesen szakmánkénti értékelést tartok. bemutatom a változtatásokat, s Belgyógyászat: Dr.Harmos István belgyógyász főorvos, intézményvezető. Rendelés:hétfő péntek, minden nap, óráig. Helyettes: Dr.Junger Tibor belgyógyász, háziorvos, Rendel: hétfő, óráig.

4 Stabilan nyereséges, a maximálisan beírható pontértékek elszámolása, és a kevés fogyóanyag szükséglete miatt. A betegforgalom kb. 1/4- es csökkenése főleg a területen kívüli betegek távolmaradása miatt történt. A szakrendelés folyamatos egész évben, a nyári szabadságolások kivételével. A lecsökkentett nővérlétszám miatt, a nővérek szabadságát csak a rendelés szüneteltetésével tudjuk megoldani. Traumatológia: Az utóbbi fél év örvendetes eredménye, hogy minden nap van traumatológiai rendelésünk, rtg háttérrel. A csütörtök délutáni rendelés régi hiányt pótol azzal, hogy Boda doktor személyében egy kiváló ortoped-traumatológus szakorvossal bővült a palettánk, aki szintén Kecskemétről jár ki hozzánk. Dr.Kovács János kézsebész, traumatológus. Rendelési idő: Hétfő- szerda-péntek óráig. Dr. Székely Sándor vállspecialista 2 hetente szerdán helyettesíti Kovács dr-t Dr.Kaprielian Jirayr traumatológus Rendelési idő: kedd 8-13 óráig Dr. Boda Tamás ortopedus-traumatológus Rendelési idő: csütörtök: óráig A szakrendelés nyereségesen üzemel, s húzó ágazata lett a szakrendelőnek. Az elhasználódott műszerek cseréje ill. új műszerek beszerzése alapítványi pénzforrásokból jelenleg csaknem teljesen megoldott.

5 Szemészet: Új, fiatal szemész kollégával erősödött a szemészeti ellátásunk, aki szintén Dunaújvárosból jár át hozzánk. Dr. Hiller Bernadett szemész szakorvos Rendelési idő: hétfő óráig Dr. Kaprielian Zaven szemész adj. Rendelési idő: szerda páros héten páratlan héten óráig óráig Dr. Bánki Erzsébet főorvos Rendelési idő: péntek óráig Egyenlege közel nyereséges, a szakrendelés most már a legkorszerűbb műszerekkel rendelkezik. Új eszközbeszerzés nem történt. Nőgyógyászat: Rendelési idő: Dr. Nagy Károly gyermek és felnőtt nőgyógyász Hétfőn (2 hetente.) : 9 14 óráig. Dr.Bentzik András adjunktus Kedd: óráig Dr.Medve László adjunktus Szerda: óráig. Az eszközpark itt is elöregedett, újak beszerzése szükséges lenne, főleg az Uh berendezés nagyon idős. A project megvalósulásával ez a problémánk is megoldódik! A nőgyógyászat sajnos létszámgondokkal küzd, igyekszünk még több kollégát ide csábítani, de amíg nem tudunk vonzóbb fizetést kínálni, nem túl nagy az érdeklődés!!! A fentiek alapján ez oda vezetett, hogy Medve László adjunktus vállára nehezedik a terület lakossági ellátásának zöme! UH és rtg film diagnosztika: Dr. Vétek Edit adjunktus Rendel: hétfő,szerda, csütörtök, péntek óráig.

6 Dr. Kelemen Katalin adj. Rendel: kedd óráig Traumatológiánk, belgyógyászatunk s egyéb szakmák fontos diagnosztikai eszközei, nélküle működésképtelenné válnánk. Az ésszerű és kiterjesztett szűrővizsgálatok eredményeképpen nyereségesen működő szakterületté vált. A kedd délutáni rendeléssel folyamatos lett az ellátás. Az UH-al vizsgálható területek: has ( összes hasi szervek ), térd, s egyéb nagyobb izület, nyaki régió, erek állapota, pajzsmirigy stb. Vétek doktornő újszülötteknek csípő szűrést is végez hétfő délután!. Jelenleg egy főállású és 2 fő részmunkaidőben dolgozó rtg. asszisztensnőnk van, a nagy betegforgalom és a tüdőszűrési napok miatt. A nyugdíj mellett, rész munkaidőben dolgozó rtg. asszisztensnők munkájára továbbra is nagy szükség van, utánpótlás gyakorlatilag alig van!. Stabilan nyereséges nagy betegforgalommal rendelkező rendelés, gyakorlatilag minden beteget aznap meg tudunk vizsgálni, ellentétben más intézményekkel, ahol több hetes előjegyzések vannak. Tüdőgondozó - Tüdőgyógyászat -Allergológia, RTG Dr.Kollár Erzsébet főorvos Rendelés : hétfő kedd csütörtök péntek 8-11-ig 8-10-ig 8-11-ig 8-10-ig Tüdőgondozás: hétfő ig kedd ig szerda 8-10-ig csütörtök ig péntek ig Tüdőszűrés: hétfőn: óráig szerda: 8 17 óráig.

7 A tüdőgondozás és a tüdőgyógyászati rendelés között átfedések vannak és időben ennyire nem különülnek el, azonban az ANTSZ így írja elő! Nagy betegforgalommal rendelkező terület, a fix finanszírozást is figyelembe véve nagy bevétellel rendelkező bázisa a szakrendelőnek, ezért fejlesztése létkérdésünk évben jelentős beruházás nem történt. Ellátási terület: kb főre növekedett, a kúnszentmiklósi betegek hozzánk csatolásával. A terület hozzánk csatolása hosszú évek óta nagy vita tárgya volt, s végre a DARET ( Bajai régiós ANTSZ) meghozta a döntést, s okt.1-től szeretettel várjuk rendelésünkön a város betegeit. Személyi feltételek nem változtak: -l fő orvos, heti óraszám: 30 óra, ebből gondozás 20 óra-, szakrendelés l0 óra. A szakorvosi tevékenység ellátása vállalkozói formában történik. -3 fő asszisztens, a rtg szakrendelésen 3 fő szakdolgozó. A SEF szűréseket a rtg szakrendelés és a tüdőgondozó l-l kijelölt dolgozója közösen végzi. Minden állást szakdolgozó tölt be. Az elmúlt 3 évben sorozatos gyermekvállalások miatt 8 fő cserélődött, az új asszisztensek betanítása folyamatosan történik, ami az intézet működését időnként lassítja. Tárgyi feltételek: -2oo6-ban indult a dohányzásról való leszokást segítő rendelés, ehhez szénmonoxidmérő beszerzése történt. - Az allergia,- asztma labor működéséhez az eszközök biztosítottak. - Gond az elavult átvilágító készülék. 2oo9 év eddigi adatai: -SEF szűrésen megjelentek száma: 2125 fő (ebből önkéntes tüdőszűrés 471 fő, munka alkalmassági vizsgálat 1654 fő

8 2010. év I-IX. hónap statisztikája: -SEF (tüdőszűrés) : 2125 fő; önkéntes: 471 fő ebből fizetős munka alkalmassági: 1654 fő ennek bevétele 920 Ft/fő: Ft/9 hónap tiszta bevételt hozott. - Tüdőgondozáson és szakrendelésen megjelentek száma:3845 fő Folyamatosan emelkedik az allergia, asztma vizsgálatok száma, egyre több az új megbetegedés. Ebben az évben is jelentősen emelkedett a szűrésen kiemelt tüdőrákos betegek száma, ennek oka elgondolkodtató! 5 gondozott TBC-S betegünk van. Lényeges emelkedés a COPD-s ( idült hörghurut) betegeknél van közel 70%-os.! Beszámoló a Dunavecse Önkormányzat Járóbeteg Szakrendelés Laboratóriumának I IX. havi működéséről Besorolás: A 60/2003.ESZCSM rendelet értelmében a laboratórium a J1 kategóriába tartozó járóbeteg szakellátást végző egység. Tevékenységi kör 1. ellátási körébe tartozik, a vér és egyéb testváladékok vétele naponta, a területi alap- és szakellátás beutalásai alapján 2. alkalom:kihelyezett vérvételi hely: Solt Városi Önkormányzat laboratóriuma, heti három 3. Vizsgálati minták fogadása - Tass család orvosi szolgálat heti 1 alkalom - Szalkszentmárton család orvosi szolgálat heti 1 alkalom - Apostag család orvosi szolgálat heti 1 alkalom - Dunaegyháza havi 1 alkalommal

9 Műszerezettség: 1. Kémiai automaták - HITACHI 717 felújított nagyteljesítményű kémiai automata évben került kihelyezésre a MEDI-LAB Kft-vel kötött reagens vásárlási szerződés keretében. Szükségességét indokolta az a megnövekedett vizsgálati szám, amit a szabadszállási minták fogadása jelent. - HITACHI 704 felújított kémiai automata háttér készülékként üzemel - PENTRA 60 hematológiai automata Beszerzése új készülékként reagens lízing keretében történt. A mérési követelményeket kielégíti. - DIACHECK-2 véralvadás mérő félautomata Beszerzése új készülékként évben reagens vásárlás keretében történt. A mérési követelményeket kielégíti. - AVL Na +, K +, Ca ++ ionmérő készülék Kihelyezése 2004-ben, reagens szállítási szerződés keretében történt, mely tartalmazza az ingyenes kötelező karbantartásokat. Működése megfelelő. - Allergyscreen allergia vizsgáló és értékelő rendszer SPIROLAB Objektív fotometriás kiértékelő rendszer, mellyel az érdekelt szakrendelések allergia vizsgálati kéréseit megfelelően tudjuk teljesíteni. - Az év folyamán beüzemelésre került egy AC 200 automata koagulométer, reagens lizing keretében. A berendezés az amortizálódott, pontatlan, bizonytalan eredményeket produkáló Diachek C2 készüléket váltotta ki. Az új müszer előnyei: automata mérési mód, ugyanabból a reagensból fibrinogén mérés lehetősége, megbízható, reprodukálható véralvadási paraméterek. Az új műszer, hagyományaink szerint szinte ingyen került hozzánk, mivel a cégtől vásárolt reagenseket használjuk még legalább 5 évig, s utána a gép tulajdonjoga átszáll ránk. Ioncserélt víz ellátás Az ioncserélő palackok regenerálását eddig külső vállalkozóval végeztette az intézmény. Jelentős anyagi megtakarítást jelent, hogy a palackok szállítását ebben az évben is a szakrendelő saját hatáskörében bonyolítja.

10 Létszámhelyzet: 1. Diplomás ellátottság - A laboratórium diplomás felügyeletét 1 fő laboratóriumi szakorvos és 1 fő vegyész szakmérnök részmunkaidőben látják el. 2. Asszisztens ellátottság 1 fő orvoslaboratóriumi technikai asszisztens 2 fő laboratóriumi asszisztens 1 fő nyugdíjas laboratóriumi asszisztens heti 1 alkalommal. A J1 szintű laboratóriumok minimum feltételei 5 fő szakdolgozó alkalmazását írják elő, ezzel szemben ténylegesen 3 asszisztens látja el a feladatokat a telephelyi mintavétellel és feldolgozással együtt. A megnövekedett munkát GYES miatt egy szakdolgozóval kevesebb asszisztens végezte (két főállású,+1 szerződéses részmunkaidős nyugdíjas asszisztens).további nehézség, hogy Tass és Szalkszentmárton helységekben a mintavétel, valamint Apostagról és Dunaegyházáról a minták beszállítása is, a laboratóriumi asszisztensek feladata lett. Ez a szűkös létszám hosszabb távon nem tartható a minőségi munka romlása nélkül. Teljesítményi adatok I-IX.hónap I.-IX. hónap Havi átlag Ellátott esetek száma db Végzett vizsgálatok Száma db Teljesített pontszám év azonos időszakában a laboratórium teljesítménye vizsgálat és pont volt. A évi teljesítmény adatokkal összevetve ez 7,3-8%-os vizsgálati szám és 2,4%-os pontszám növekedést eredményezett. A teljesített pontszám emelkedés azonban sajnos nagyobb bevételt nem hozott, mivel a labor pont értéke stagnál, s havonta változva romolhat is!. A labor nélkül a korszerű diagnosztika nem képzelhető el, sőt még a

11 jelenlegi protokollok szerint bővítenünk is kellene, a betegellátás szempontjából. Ellentmondás áll fenn, hiszen az elvárás nem áll szinkronban a finanszírozással! A leírásra került protokollokat a jelenlegi személyi és tárgyi feltételekkel képtelenség véghezvinni. Paramedicina,: Fizioterápia, gyógytorna, massage Nagyon széles lakossági igényt kielégítő szolgáltatásunk, hiszen minden második embernek van mozgásszervi problémája. A területen három szakember tevékenykedik, szakmai vezetőjük Tóth László diplomás gyógytornászunk. Egyéni gyógytorna heti 2x van. A fizikoterápiás kezelések minden munkanapon 8 14 óráig vannak. A közkedvelt masszazs kezelés minden nap délelőtt folyik. A paramedicína finanszírozása igen rossz, ezért ez jelenleg plus óraszámmal nem bővithető! A fiziótherápia gépparkja jelenleg túlnyomórészt öreg készülékekből áll. cseréjük szükségszerűvé válik rövid határidőn belül. Központi háziorvosi ügyelet: Hétköznapokon óráig, hétvégeken folyamatosan fogad betegeket november 1-től a közbeszerzési eljárás nyertese az International Ambulance Service KFT veszi át az ügyelet működtetését.

12 Magánszakrendelések: Reumatológia: Dr. Schőbel Tímea szakorvos Rendel: 2 hetente csütörtök: óráig A nagy beteglétszám miatt előjegyzéssel A szakrendelés rendelkezik ÁNTSZ engedéllyel, de TB. finanszírozása nincs orvosi óraszám kapacitás hiány miatt. Fül-orr-gégészet: Dr.Vaszkun László főorvos Rendel: kedd: 16 17óráig Dr.Breznyán Mihály szakorvos Rendel: csütörtökön óráig Magán szakrendelésként működik ANTSZ engedéllyel. Betegforgalom mára már fellendült a biztos kórházi háttér miatt egyre több beteg keresi fel. Pszihiátria Dr.Máté Éva adjunktus Rendel: havi -2 alkalommal Magán szakrendelésként működik. Ideggyógyászat: Dr.Tóth Norbert Rendel: csütörtök: óráig

13 Magánrendelésként működik. Bőrgyógyászat Dr.Szarka Bernadett Rendel: kedd: 16-18h ig Magánrendelésként működik Urológia: Dr.Veszprémi Tibor Rendel: hétfőn óráig Jövőnk, terveink: DAOP kódszámú Kistérségi járó beteg szakellátás fejlesztése című pályázatot megnyertük! A tervezett rekonstrukció megvalósítja a 60/2003. (X. 20.) ESZCSM rendeletben előírt szakmai minimumfeltételek, a járóbeteg szakellátás feltételeinek javítását, fejlesztését, a rehabilitáció feltételeinek javítását, fejlesztését. A rekonstrukció megvalósítása a Járóbeteg Szakrendelő kötelezően ellátandó területén élő mintegy állampolgár számára biztosítja a kor színvonalán történő egészségügyi ellátást. A szakmai program illeszkedik a regionális fejlesztési programokhoz, népegészségügyi prioritásokhoz, a Nemzeti Fejlesztési Program és az Egészségügyi Fejlesztési Koncepció célkitűzéseihez. Az intézményfejlesztések és rekonstrukciók közül az alábbi prioritásokkal egyezik a benyújtott szakmai program:, a járóbeteg szakellátás feltételeinek javítása, fejlesztése, a rehabilitáció feltételeinek javítása, fejlesztése, energiatakarékos és környezetkímélő működtetés feltételeinek megteremtése.

14 Pozitiv változások: Épített, felújított akadálymentes m2 1500m2 rendelő(k) alapterülete. A támogatott intézményekben Db létrehozott új egészségügyi szolgáltatások száma. Db 10 orvosi Teremtett új munkahelyek száma 3 nővér A szakrendelések által telemedicinát alkalmazó ellátás típusok száma. Szakorvosi óraszám növekedése Óra 68 óra Minőségi járóbeteg Fő szakellátásban ellátottak számának növekedése (a fejlesztéssel érintett szakrendelések esetén) Szakrendelőből más analóg szakrendelésekre továbbküldöttek aránya 9 (kilenc) új szakrendelés Db RTG, UH diagnosztika ről akár főre % Jóval alacsonyabb 5% Kapacitás bővítési tervezet: Szakrendelés : Szakorvo si óraszám /heti Nem szakorvo si óraszám / hét Tervezett kapacitás bővítés Összesen: Belgyógyász at Sebészet Traumatológi

15 a Nőgyógyásza t Szemészet Tüdőgyógy gondozás Reumatológia 5 5 Ideggyógyász 4 4 at Orr-fülgégészet Ortopédia 5 5 Psychiátria 3 3 Bőrgyógyász 3 3 at Urológia 3 3 Gyermekgyógyászat Rtg diagnosztika UH diagnosztika Laboratórium összesen Laboratórium 5 Fizioterápia 40 Gyógytorna 12 Masszázs 20 összesen A fentiekből látszik, hogy ugrásszerű lesz a fejlődés! A teljes műszerpark megújul, korszerű, teljesen digitális RTG berendezés és, új UH is lesz. Humánpolitikai helyzet A megújult rendelőintézet a megemelkedett szakorvosi óraszám miatt, amely 68 új szakorvosi óraszámot jelent, a jelenlegi létszámmal nem

16 biztosítható, tehát az új rendelőintézet indulásakor több dolgozó, de legalább 3 főállású 8 órás nővér felvételére lesz szükség. Orvosok: Az intézményben a szakrendeléseken 12 fő vállalkozó orvos dolgozik. Laboratóriumunkat 2 fő felügyeli közalkalmazotti státuszban részmunkaidőben. Nővérek, vállalkozók, és közalkalmazottak napi munkaideje, órában kimutatva: munkahely név munkaviszony egyéb fizioterápia Tóth László 4 Majnár Zoltánné 8 órás Huszár Erika 7 labor Toponári Gáborné nyugd. 4 Kürti Zoltánné 8 Vén Ildikó 8 Jancsovics Katalin GYES Borúzsné 0 heti 7 Dr Varga Zsuzsanna 0 havi 25 Dr.Makkos Gáborné 0 havi 20 belgyógyászat Kerekes Andrásné 4 szemészet Kerekes Andrásné 4 traumatológia Lekrinszki Réka GYES nőgyógyászat 0 kartonozó Kerekes Szilvia 7 tüdőgondozó Palásti Mónika 8 Gyalus Nóra 7 Nyámádi Ferencné 8 Somogyiné Majsai Judit 8 röntgen Erdei Lászlóné vállalkozó 6 nyugdíjas Sparing Mónika 8 Korsós Istvánné 0 heti 7 nyugdíjas ultrahang Kerekes Szilvia 7 iroda Banyári Istvánné 8 takarítónők Kanyó Ferencné 7 Szabados Ferencné 7 Fazekas Árpádné 8 Ehhez tartozik 132 szakorvosi óra.

17 Nővér A szakrendeléseken teljes munkaidőben dolgozó nővérek száma: 11 fő Részmunkaidőben dolgozó nővérek száma: 7 fő RTG asszisztens nyugd. részmunkaidős 2 fő Gyógytornász részmunkaidőben: 1 fő Takarítónők: részmunkaidőben 2 fő Teljes munkaidőben 1 fő Pénzügyi helyzet:2009. Az alábbi táblázat bemutatja helyzetünket! Bevétel Kiadás terv előirányzat mód.ei. p.ü.teljesités ter.e.i. mód. e.i. teljesített Szakrendelő saját OEP össz ügyelet OEP önk védőnő összesen Szakrendelő saját TB Össz: ügyelet

18 Védőnők Összesen: A egész évi 9-10 M Ft veszteségeihez képest a év első ¾ évi mérlege csak a Járóbeteg Szakrendelőre vonatkoztatva ,- Ft a veszteség. Örvendetes tény,hogy harmadik negyedévének végén a Járóbeteg Szakrendelő a Védőnők és az Ügyelet pénzügyi figyelembevételével együtt, hosszú évek óta először egymillió Ft alá tudta szorítani veszteségeit, pontosabban ,-Ft volt a veszteségünk. Ez a tény az ügyelet kb. 4 milliós veszteségének figyelembevételével történt!!! A Szakrendelő önállóan nyereséges volt!! FT plus bevétel maradt a kasszánkban, a kimutatások szerint! A minimális veszteségért azonban nagy áldozatot fizetünk, minimális asszisztensi létszámmal dolgozunk, tehát ha valaki megbetegszik tartalék ember nincs! Hiánypótlásként vagy a főnővér ugrik be vagy egyéb megoldást találunk, pl. körzeti nővér ugrik be!. Ha két nővér esik ki egy időben akkor már az egyik rendelést be kell zárnunk. A szabadságok kiadását legtöbb esetben csak úgy tudjuk megoldani ha az a rendelés abban az időszakban szünetel. A kérdés hosszú távon megoldásra vár, mert így előre tervezni nem lehet és ezt a súlyos alulfinanszírozottságot a gazdasági és egészségügyi vezetésnek kell megoldani.

19 Az orvosokat érintő bércsökkentés amely 40%-ról 35%-ra történt, plus még a messziről járó kollégáknak a drasztikus üzemanyag költségtérítésének csökkentése is hozzájárult, a jelenlegi orvoselégedetlenséghez és elvándorláshoz. ( az utóbbi időben 2 kolléga is felmondott ) A Kecskemétről járó kollégák átlagban két hetente járnak ki, mert igazán nem éri meg nekik és félő, hogy ők is felmondanak!!. A helyzetet csak kisebb anyagi áldozat vállalással tudnánk orvosolni pontosabban vonzóbbá kéne tenni orvosainknak a munkába járást,a régi teljes üzemanyag térítés visszaállításával az utóbbi időszakban az ország orvos hiánnyal küzd,tehát ha orvosainkat nem tudjuk megtartani akkor bezárhatjuk az intézményt. A projekt megvalósítása után 10 új orvosi munkahelyre van szükség, amelynek betöltésére konkrét ígéreteim vannak. A jelenleg magánorvosi tevékenységet folytató kollégák hajlandóak részt venni a finanszírozott szakrendelések működtetésében. Félő azonban,hogy a mostani bruttó árbevétel utáni 35%-os orvosbér hosszútávon nem lesz tartható. Ha működtetni akarjuk az összes szakrendelést, amely heti 200 szakorvosi órát tesz ki akkor ide kell csábítanunk a környező városokból az orvosokat. Javaslatom a következő: A jelenleg foglalkoztatott orvosok megtartása miatt emeljük meg a jelenlegi 35%-os részesedést 37%-ra. Amennyiben ezt nem tesszük meg a jelenlegi ingadozó kollégák itt fognak minket hagyni, s ezáltal még kevesebb bevételünk lesz. A többlet bérköltség forrását a következő évben várható bevétel növekedésben látom. A drasztikus létszám csökkentése tisztán a 2011-es évben fog jelentkezni,ugyanis a es években több milliót fizettünk ki,végkielégítésre,kártérítésre,elmaradt munkabérre,ezek a milliók fedezni fogják remélhetőleg ezt a minimális bérfejlesztést. A nővéreket asszisztenseket és egyéb dolgozókat a cafeteria visszaadásával tudnánk ösztönözni még hatékonyabb teljesítményre. Évek óta bérfejlesztés nem volt, s a dolgozók bére a hidegélelmezés megszüntetésével is csökkent! Javaslom a krónikus nővérhiány megoldására egy időszakosan beugró szakképzett nővér felvételét, aki vállalkozói v. egyéb szerződéses órabéres munkakört töltene be. A foglalkoztatása úgy történne, hogy csak akkor ugrana be, ha vis major eset állna fenn, pl. mint említettem 2 nővér egyidejű kiesésével. A nővér fizetése kizárólag az elvégzett ledolgozott órái után történne.

20 Az adminisztrácio intézésére a jelenlegi Nagy Tamás helyett, erre a feladatra sokkal rátermettebb dolgozóra volna szükségünk. Munka és TB ügyintézői végzettségű szakember felvétele elengedhetetlen a sajnos napirenden lévő munkaügyi viták elintézése miatt. Jövőkép, terveink: Az utóbbi hetekben a hatalmas projekt gőzerővel beindult és előzetes számításaink szerint a tényleges építkezés első szakasza, az új szárny felépülésével tavaszára elkészül. Jelenleg igen mostoha körülmények között, kis területre bezsúfolva látjuk el betegeinket, amit nem kis erőfeszítéssel érünk el. Mindezek ellenére minden eddigi rendelésünk ugyanannyi óraszámmal üzemel.! Az új szárnyba tavaszán újra átköltözünk és már az új berendezésekkel, de feleannyi területen dolgozunk tovább. Ekkortól kezdődik majd a régi, jelenleg használt, igen leromlott állapotú épületrész felújítása. Ennek teljes elkészülte után várhatóan nyár végére átadásra kerül a teljes épületkomplexus, és végre birtokunkba vehetjük új birodalmunkat. Az új épületben, amely egy kétszintes, legkorszerűbb technikákkal felszerelt (digitális RTG berendezések, UH, stb.) rendelőintézet lesz, 200 szakorvosi óraszámmal. A dolgozók és jelenlegi orvosaink is nagyon várják a megújulást, és a jelenleg kis szakmákat képviselő és magánrendeléseket üzemeltető orvosok vállalták, hogy az új épületben tovább fognak dolgozni, de már nem magán, hanem finanszírozott, ingyenes ellátást biztosítva. Az öröm mellé egy kis üröm is vegyült, mert sajnos semmi nem biztosítja azt, hogy a finanszírozói oldal humánusabban bánna az egészségüggyel, mint jelenleg. Tehát előre ezt még nem lehet tudni, hogy 2011-ben milyen lesz a finanszírozás. Ezek alapján továbbra is szeretném kérni a Tisztelt Képviselő Testületet, ahogy eddig is szívük csücskeként kezelték az egészségügyet, továbbra is támogassák munkánkat és biztosítsák az új Rendelőintézet fennmaradását.

21 Dunavecse, Dr. Harmos István intézményvezető

M E G H Í V Ó. Gyál Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2360 Gyál, Kőrösi u. 112-114. Szám: 6955/2016.

M E G H Í V Ó. Gyál Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2360 Gyál, Kőrösi u. 112-114. Szám: 6955/2016. Gyál Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2360 Gyál, Kőrösi u. 112-114. Szám: 6955/2016. Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi Bizottsága tagjai részére M E

Részletesebben

Készítette: Dr. Kacsándi László intézményvezetı GYÓGYÍTÓ- MEGELİZİ INTÉZMÉNY BESZÁMOLÓJA 2012. ÉVI SZAKMAI MUNKÁJÁRÓL

Készítette: Dr. Kacsándi László intézményvezetı GYÓGYÍTÓ- MEGELİZİ INTÉZMÉNY BESZÁMOLÓJA 2012. ÉVI SZAKMAI MUNKÁJÁRÓL Készítette: Dr. Kacsándi László intézményvezetı GYÓGYÍTÓ- MEGELİZİ INTÉZMÉNY BESZÁMOLÓJA 2012. ÉVI SZAKMAI MUNKÁJÁRÓL A mindenkinek folyamatosan magas színvonalon, ingyenesen biztosított egészségügyi ellátás

Részletesebben

KECSKEMÉT* Az intézmény vezetőjének e-mail címe:

KECSKEMÉT* Az intézmény vezetőjének e-mail címe: BÁCS-KISKUN MEGYE KECSKEMÉT* Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, Tüdőbelgyógyászat Az intézmény címe: 6000 Kecskemét, Izsáki út 5. Az intézmény levelezési címe: 6000 Kecskemét, Izsáki út 5. Az intézmény

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2013. január 23-án 14 órakor kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe.

M E G H Í V Ó. 2013. január 23-án 14 órakor kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 283-288 Web site:

Részletesebben

KECSKEMÉT* Az intézmény vezetõjének e-mail címe: bozokyg@freemail.hu

KECSKEMÉT* Az intézmény vezetõjének e-mail címe: bozokyg@freemail.hu BÁCS-KISKUN MEGYE KECSKEMÉT* Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, Tüdõbelgyógyászat Az intézmény címe: 6000 Kecskemét, Izsáki út 5. Az intézmény levelezési címe: 6000 Kecskemét, Izsáki út 5. Az intézmény

Részletesebben

Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. D o m b ó v á r T E R V. 2011. évre. 2011. március 15.

Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. D o m b ó v á r T E R V. 2011. évre. 2011. március 15. Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. D o m b ó v á r T E R V a 2011. évre 2011. március 15. Orvos-szakmai terv a 2011. évre A Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. 2011. évre

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI CSOLNOKY FERENC Kórház-Rendelőintézet 8200 Veszprém, Kórház u. 1. Tel: 88/556-556 Fax: 88/556-209. e-mail: titkarsag@vmkorhaz.

VESZPRÉM MEGYEI CSOLNOKY FERENC Kórház-Rendelőintézet 8200 Veszprém, Kórház u. 1. Tel: 88/556-556 Fax: 88/556-209. e-mail: titkarsag@vmkorhaz. VESZPRÉM MEGYEI CSOLNOKY FERENC Kórház-Rendelőintézet 8200 Veszprém, Kórház u. 1. Tel: 88/556-556 Fax: 88/556-209 e-mail: titkarsag@vmkorhaz.hu Szám: 02/161-20/2007. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben

Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben Azonosító szám: TÁMOP-2.4.5.-12/3-2012-0036 Nyitvatartási és ügyintézési idők racionalizálása Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 26-án 15,00 órai kezdettel tartott soros, nyilvános ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 26-án 15,00 órai kezdettel tartott soros, nyilvános ülésén. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 26-án 15,00 órai kezdettel tartott soros, nyilvános ülésén. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal díszterme.

Részletesebben

/2012. (VI.22.) kt. határozata

/2012. (VI.22.) kt. határozata RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjeszti:dr.bugarszki Miklós igazgató

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-10/2011. Sorszám: 18. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. október 27.

Részletesebben

78/2012. (III. 22.) Kt. határozat melléklete

78/2012. (III. 22.) Kt. határozat melléklete 78/2012. (III. 22.) Kt. határozat melléklete MEGÁLLAPODÁS amelyet létrejött egyrészről Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Székhely: 1173 Budapest, Pesti út 165. Képviseli: Riz Levente

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ Városlőd Község Polgármestere összehívja a képviselő-testület

Részletesebben

81/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat

81/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat 81/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről és a két ülés közötti eseményekről A Baranya Megyei

Részletesebben

JELENTÉS A KISPESTI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET 2013. ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL ÉS GAZDÁLKODÁSÁRÓL

JELENTÉS A KISPESTI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET 2013. ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL ÉS GAZDÁLKODÁSÁRÓL Budapest Főváros XIX. ker. Önkormányzat Kispesti Egészségügyi Intézet A KISPESTI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET 2013. ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL ÉS GAZDÁLKODÁSÁRÓL K I S P E S T I E G É S Z S É G Ü G Y I I N T É Z E T F Ő

Részletesebben

GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYE

GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYE GYÕR-MOSON-SOPRON MEGYE GYÕR* : Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Pulmonologiai Osztály Az intézmény címe (irányítószámmal): 9024 Gyõr, Zrínyi u.13. Az intézmény levelezési címe: 9024 Gyõr, Zrínyi u.13

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 3 példányban Kapják: 2. példányt Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal, Nyíregyháza 3.

Részletesebben

Dr. D a n c s ó Mária Éva: Szeretnék erre a pontra kitérve kérdezni, hogy a járóbeteg szakellátás összeségében, a bőrgyógyászatra is vonatkozik?

Dr. D a n c s ó Mária Éva: Szeretnék erre a pontra kitérve kérdezni, hogy a járóbeteg szakellátás összeségében, a bőrgyógyászatra is vonatkozik? 51 bevezetésre javasoljuk a kórház igazgatójának. Ezen belül a 17/b. pont javaslati forma. A határozati javaslat egyértelmű határozott állásfoglalás, abban az esetben, ha a testület e mellett dönt, hogy

Részletesebben

2. MELLÉKLET Fő utca Beszámoló háziorvosi tevékenységről 2014. Praxisunk a tavalyi évben is oktató praxisként is működött, ismét 2 szakdolgozó jelöltet képezhettünk. Néhány hetet töltöttek nálunk, képzésükben

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 30-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Gondozási Központ Szervezeti és Működési Szabályzatának

Részletesebben

& BESZÁMOLÓ&A&HOSSZÚPÁLYI&KÖZPONTI&ORVOSI&ÜGYELET& &2014.&ÉVI&MŰKÖDÉSÉRŐL&

& BESZÁMOLÓ&A&HOSSZÚPÁLYI&KÖZPONTI&ORVOSI&ÜGYELET& &2014.&ÉVI&MŰKÖDÉSÉRŐL& & BESZÁMOLÓ&A&HOSSZÚPÁLYI&KÖZPONTI&ORVOSI&ÜGYELET& &2014.&ÉVI&MŰKÖDÉSÉRŐL& 1. Az&Orvosi&Ügyelet&Nonprofit&Kft.&rövid&bemutatása& Társaságunk illetve annak jogelődje 19997ben kezdte meg tevékenységét a

Részletesebben

Tájékoztató. a IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezet 2008. évi el irányzatairól

Tájékoztató. a IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezet 2008. évi el irányzatairól Tervezet Tájékoztató a IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezet 2008. évi el irányzatairól Budapest, 2007. október hó A helyi önkormányzatok támogatását a központi költségvetési kapcsolatokból származó

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2015. március 18-án 8.00 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe.

M E G H Í V Ó. 2015. március 18-án 8.00 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 283-288 Web site:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 106/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2010. január 26-án megtartott ülésérıl. Jelen vannak: polgármester Lengyel István alpolgármester Gyıriné

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármesterétől

Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármesterétől Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármesterétől Szám: 42487/2011 Javaslat Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata kizárólagos, vagy többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2010. november 23-án a körjegyzőség tanácskozó helyiségében tartott soros nyilvános testületi ülésén. JELEN VANNAK: Sipos Balázs Bódis Józsefné, Dávid Tamás, Dr. Gonda Péter,

Részletesebben

A gyógyászati részleg dr. Drescher Editnek, a Csolnoky kórház főorvosának a vezetésével kezdte meg működését.

A gyógyászati részleg dr. Drescher Editnek, a Csolnoky kórház főorvosának a vezetésével kezdte meg működését. A KEZDETEK A Pápához közeli, sokszor évtizedekkel korábban megépült fürdők (Bük, Sárvár stb.) kínálatában - a betegségek kialakulásának megelőzését szolgáló fitness-wellness szolgáltatásokon túl - már

Részletesebben

VÁROSI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNY 5500 GYOMAENDRŐD HŐSÖK ÚTJA 57. Készült : 2012.10.01.

VÁROSI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNY 5500 GYOMAENDRŐD HŐSÖK ÚTJA 57. Készült : 2012.10.01. VÁROSI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNY 5500 GYOMAENDRŐD HŐSÖK ÚTJA 57. Szervezeti és Működési Szabályzat Készült : 2012.10.01. I. fejezet Általános működési elemek I./1. Az intézet adatai: Megnevezés: Városi Egészségügyi

Részletesebben

Il. RÉSZ Törvények, országgyűlési határozatok, kormányrendeletek és -határozatok. V. RÉSZ Közlemények

Il. RÉSZ Törvények, országgyűlési határozatok, kormányrendeletek és -határozatok. V. RÉSZ Közlemények '' 245 8 EGÉSZSÉGÜGY1 KÖZLÖNY 19. szám I. RÉSZ Személyi rész pályázatot más szolgáltatóval (szolgáltatókkal) együtt. A pályázatokban utalni szükséges arra, hogy az intézmény egyidejűleg további pályázatot

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. július 30-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. november 26-i ülésére

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. november 26-i ülésére Tárgy: Békés Város Önkormányzatának Sorszám: III/5 2010. évi költségvetési koncepciója Döntéshozatal módja: Elıkészítette: Dr. Heinerné Dr. Kecskés Aranka jegyzı Tárnok Lászlóné aljegyzı Véleményezı bizottság:

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Strandfürdő és Gyógyászat

Dévaványa Város Önkormányzat Strandfürdő és Gyógyászat Dévaványa Város Önkormányzat Strandfürdő és Gyógyászat Beszámoló az intézmény működéséről 2012. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3. 2. Strandfürdő és Gyógyászat jelenlegi működési rendje 3. 3. Strandfürdő

Részletesebben

AZ OPTANET KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ADATHÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁSOKRA INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE

AZ OPTANET KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ADATHÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁSOKRA INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE AZ OPTANET KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ADATHÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁSOKRA ÉS INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE Érvényes 2011. december 1-től Készült 2005. december 1. Utolsó módosítás:

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l

Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l 6783 Ásotthalom, Felszabadulás u. 2-6. Telefonközpont: 62/291-556; Telefon/Fax: 62/291-085 13/2008 Témafelelős: Dr. Csúcs Áron Ikt.

Részletesebben

Fegyvernek Nagyközség Polgármestere 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. 56/556-010

Fegyvernek Nagyközség Polgármestere 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. 56/556-010 Fegyvernek Nagyközség Polgármestere 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. 56/556-010 MEGHÍVÓ FEGYVERNEK ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 2012. NOVEMBER 22-ÉN CSÜTÖRTÖKÖN- 15 ÓRAKOR ÜLÉST TART, Melyre tisztelettel

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T. AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK TÉRÍTÉSI DÍJAIRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZAT jóváhagyására

ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T. AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK TÉRÍTÉSI DÍJAIRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZAT jóváhagyására BUDAPEST XXI. KERÜLET ALPOLGÁRMESTER CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA J A V A S L A T AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK TÉRÍTÉSI DÍJAIRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZAT jóváhagyására Készítette: Viszkievicz Ferenc Csepeli Egészségügyi

Részletesebben

Javaslat. a Kiskunmajsai járóbeteg szakellátás. működtetésére

Javaslat. a Kiskunmajsai járóbeteg szakellátás. működtetésére Javaslat a Kiskunmajsai járóbeteg szakellátás működtetésére 2010 1 / 9 2 1. Előzmények: 1. 1. Kiskunmajsa Város Önkormányzata sikeresen pályázott a TIOP keretében kistérségi járóbeteg szakellátás fejlesztésére.

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE TATABÁNYA Szent Borbála Kórház, Tatabánya, II. Tüdõgyógyászati Osztály Az intézmény címe (irányítószámmal): 2800 Tatabánya, Szanatórium u. 1-3. Az intézmény levelezési címe: 2800

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v Készült 2008. április 02-én, 17 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Szociális és Egészségügyi Bizottságának megtartott rendkívüli és nyilvános

Részletesebben

ERZSÉBETVÁROSI NEVELÉSI TANÁCSADÓ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

ERZSÉBETVÁROSI NEVELÉSI TANÁCSADÓ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ERZSÉBETVÁROSI NEVELÉSI TNÁCSDÓ 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 10. Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZBÁLYZT 2009. 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZBÁLYZT CÉLJ, TRTLM,

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Strandfürdő és Gyógyászat

Dévaványa Város Önkormányzat Strandfürdő és Gyógyászat Dévaványa Város Önkormányzat Strandfürdő és Gyógyászat Beszámoló az intézmény 2014. évi működéséről 2015. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. A Strandfürdő és Gyógyászat jelenlegi működési rendje... 3

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Az Egészségházban működő diabetológiai szakrendeléssel összefüggő kérdésekről

ELŐTERJESZTÉS. Az Egészségházban működő diabetológiai szakrendeléssel összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/142, 144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Az Egészségházban működő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a 2009. évi költségvetési terv kialakításához

E L Ő T E R J E S Z T É S a 2009. évi költségvetési terv kialakításához Tisztelt Képviselőtestület! E L Ő T E R J E S Z T É S a 2009. évi költségvetési terv kialakításához A módosított 1992. évi XXXVIII. tv. 68-69. -ai alapján készítette el a jegyző a 2009. évi költségvetési

Részletesebben

Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Szám: 80.226-21/2013/IHO

Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Szám: 80.226-21/2013/IHO Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 80.226-21/2013/IHO Jegyzőkönyv Szerencs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 19-én, a Szerencsi Polgármesteri Hivatal II.

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK TAMÁSI VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/1994.(V.5.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (A módosításokkal

Részletesebben

Teljesítés igazolás. Tárgyhó: Folyamatosan végzett tevékenység:

Teljesítés igazolás. Tárgyhó: Folyamatosan végzett tevékenység: Teljesítés igazolás Cégnév: Tárgyhó: Folyamatosan végzett tevékenység: OMNIMED Egészségügyi és Szolgáltató Bt. 2015. december 2016. május Közreműködik a város egészségügyi alapellátásának (háziorvosi-,

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 11-én megtartott rendkívüli ülésének: T á rgysorozat

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 11-én megtartott rendkívüli ülésének: T á rgysorozat Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 11-én megtartott rendkívüli ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (79-80) T á rgysorozat 1.) Előterjesztés a Piac

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-137/2011. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2011. JÚNIUS 23-I ÜLÉSÉRE OKTATÁSI ALBIZOTTSÁG

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2011. JÚNIUS 23-I ÜLÉSÉRE OKTATÁSI ALBIZOTTSÁG IKTATÓSZÁM: 08-8/1660/2011 TÁRGY: A KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉ- NYEK KÖTELEZİ ÉS NEM KÖTELEZİ FELADATAI ÉS A FELADATOKHOZ BIZTOSÍTOTT ÁLLÁSHELYEK MELLÉKLET: 2 DB E LİTERJESZ T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007. január 25-i ülésére

Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007. január 25-i ülésére BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGU VAROS Rt. sz.:v.218/2007. ALPOLGÁRMESTERÉTŐL Előadó: Tuskáné Papp E. Békéscsaba, Szent István tér 7. Mell: Hiv. sz.: 3.A- Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808 Telefon: (66)

Részletesebben

Kérésére elküldöm a 2009. évi Dorog III. Körzet fogorvosi alapellátásról szóló beszámolómat. Üdvözlettel: Dr. Kormos Éva

Kérésére elküldöm a 2009. évi Dorog III. Körzet fogorvosi alapellátásról szóló beszámolómat. Üdvözlettel: Dr. Kormos Éva Dorog Város Polgármesteri Hivatal 2510 Dorog, Bécsi út 71. Tisztelt Osztályvezet Asszony! Kérésére elküldöm a 2009. évi Dorog III. Körzet fogorvosi alapellátásról szóló beszámolómat. Kelt: Dorog, 2010.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. 2015. szeptember 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ő k ö n y v. 2015. szeptember 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. szeptember 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében az ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság elnöke Egyed Attila Szabó András Szvitankó

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Észak-Alföldi Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Észak-Alföldi Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Észak-Alföldi Operatív Program Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése / Kistérségi járó beteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerűsítése Kódszám:

Részletesebben

Jegyzőkönyv Szerencs Város Képviselő-testületének a 2010. május 20-án tartott nyilvános testületi ülésről

Jegyzőkönyv Szerencs Város Képviselő-testületének a 2010. május 20-án tartott nyilvános testületi ülésről Szám: 25.002-8/2010/SzJO. Jegyzőkönyv Szerencs Város Képviselő-testületének a 2010. május 20-án tartott nyilvános testületi ülésről Jelen vannak: Bíró István, Danyi László, dr. Egeli Zsolt, Fekete József,

Részletesebben

Estikék Gondozási Ápolási Intézmény. Szakmai Beszámoló a 2013.-II. félév, és 2014. I. félévre.

Estikék Gondozási Ápolási Intézmény. Szakmai Beszámoló a 2013.-II. félév, és 2014. I. félévre. Ikt. Szám. E/K/158/2014 Estikék Gondozási Ápolási Intézmény Szakmai Beszámoló a 2013.-II. félév, és 2014. I. félévre. I. Szoláltatás elemzés: Az Estikék Gondozási Ápolási Intézmény Integrált szociális

Részletesebben

GYÓGYSZER ÉS GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZ RENDELÉS, ORVOSSZAKÉRTŐI TEVÉKENYSÉG

GYÓGYSZER ÉS GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZ RENDELÉS, ORVOSSZAKÉRTŐI TEVÉKENYSÉG GYÓGYSZER ÉS GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZ RENDELÉS, ORVOSSZAKÉRTŐI TEVÉKENYSÉG Dr. Simon Judit SE Családorvosi Tanszék KI JOGOSULT GYÓGYSZERT RENDELNI? - minden orvos és fogorvos - orvosi diplomához kötött

Részletesebben

be/sfp-11070/2016/mlsz

be/sfp-11070/2016/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve FÉNYESLITKEI SPORTEGYESÜLET A kérelmező szervezet rövidített neve FSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1592 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A ZAGYVAPARTI IDŐSEK OTTHONÁBAN 2010. ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL

BESZÁMOLÓ A ZAGYVAPARTI IDŐSEK OTTHONÁBAN 2010. ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL ZAGYVAPARTI IDŐSEK OTTHONA 5052 Újszász, Akácfa út 90. Tel.: 56/366-533, 56/ 368-033 E-mail: szocigazgato@pr.hu, idosek@pr.hu BESZÁMOLÓ A ZAGYVAPARTI IDŐSEK OTTHONÁBAN 2010. ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL Beszámolási

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. április 25-i ülése 23. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. április 25-i ülése 23. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. április 25-i ülése 23. számú napirendi pontja Javaslat települési és kistérségi szociális szolgáltatástervezési koncepciók jóváhagyására

Részletesebben

Tartalomjegyzék Bevezetés 1. 1993. évi III. törvény (Szociális törvény) ellátásai 2. I. szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások 2.

Tartalomjegyzék Bevezetés 1. 1993. évi III. törvény (Szociális törvény) ellátásai 2. I. szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások 2. Bevezetés 1. 1993. évi III. törvény (Szociális törvény) ellátásai 2. I. szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások 2. 1. egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás 2. foglalkoztatást helyettesítő

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK AZ

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK AZ ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSRA Hatályos: 2009. november 01. 1. / 76. Utolsó módosítás:2009. október 01. File név:net-portal_aszf_2009oktober01.pdf 1. A SZOLGÁLTATÓ NEVE, CÍME

Részletesebben

A CSONGRÁD MEGYEI MELLKASI BETEGSÉGEK SZAKKÓRHÁZA STRATÉGIAI FEJLESZTÉSI TERVE 2014-2020.

A CSONGRÁD MEGYEI MELLKASI BETEGSÉGEK SZAKKÓRHÁZA STRATÉGIAI FEJLESZTÉSI TERVE 2014-2020. Csongrád Megyei Mellkasi igazgató: Dr. Bálint Beatrix Ph.D. 6772 Deszk, Alkotmány utca 36. Tel: (62)571-511, Fax: (62)571-551 www.deszkikorhaz.hu Ikt. sz.: 2/3/97/2013 Képet rakni SZAKMAI TERV A CSONGRÁD

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 94-15/2010.

JEGYZŐKÖNYV. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 94-15/2010. Önkormányzat Kapolcs Száma: 94-15/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete 2010. november 24-én 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 9-én (hétfőn) 18:00 órai kezdettel megtartott üléséről, mint K Ö Z M E G H A L L G A T Á S 1 Az ülés helye: Jelen vannak:

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 10. napján 13.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 10. napján 13.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 10. napján 13.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: 18, d./ határozata: 175-183,

Részletesebben

Vizitdíj - Kérdések és válaszok

Vizitdíj - Kérdések és válaszok Vizitdíj - Kérdések és válaszok ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK Miért van szükség vizit- és napidíjra? Az egészségügy eddig sem volt ingyenes. Fizettünk érte járulékainkkal tisztán és hálapénzzel feketén. Miért kell

Részletesebben

Ikt.sz. /2013 Ügyintéző: Csikós Péter Tárgy: Előterjesztés a bizottsághoz Mellékletek: 7 db ELŐTERJESZTÉS

Ikt.sz. /2013 Ügyintéző: Csikós Péter Tárgy: Előterjesztés a bizottsághoz Mellékletek: 7 db ELŐTERJESZTÉS Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság 4400 Nyíregyháza, Szent István utca 14. Postacím: 4401 Nyíregyháza Pf.91. Telefonszám: (42) 461-217 E-mail: alapellatas@nyiregyhaza.hu nyhaalp@gmail.com Ikt.sz. /2013

Részletesebben

A negyedéves munkaerő-gazdálkodási felmérés eredményei Somogy megyében. 2011. II. negyedév

A negyedéves munkaerő-gazdálkodási felmérés eredményei Somogy megyében. 2011. II. negyedév Munkaügyi Központ A negyedéves munkaerő-gazdálkodási felmérés eredményei Somogy megyében 7400 Kaposvár, Fő u. 37-39. Telefon: (82) 505 504 Fax: (82) 505 550 E-mail: somogykh-mk@lab.hu Honlap: www.kozig.somogy.hu

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. február 28-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. február 28-i ülésére Tárgy: Előkészítette: Véleményező bizottság: Beszámoló a Békés Városi Egyesített Egészségügyi Intézmény és Rendelőintézet munkájáról Dr. Gulyás Zsuzsanna igazgató főorvos Egyesített Egészségügyi Intézmény

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Az ÉMOP-4.2.1/A,B-11 kódszámú,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2012. február 13-án a körjegyzőség tanácskozó helyiségében tartott soros nyilvános testületi ülésén. JELEN VANNAK: Sipos Balázs Fekete Csaba al Dr. Gelencsér-Magyar Lívia,

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Előterjesztő: Szitka Péter Készítette: Dr. Gór Ildikó fogászati kollegiális vezető fog-és szájbetegségek szakorvosa jogi szakokleveles orvos Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos Tárgy: Beszámoló a fogászati

Részletesebben

FÉLÚTON ALAPÍTVÁNY. 2013. évi SZAKMAI BESZÁMOLÓJA

FÉLÚTON ALAPÍTVÁNY. 2013. évi SZAKMAI BESZÁMOLÓJA Adószám: 18057966-1-42 FÉLÚTON ALAPÍTVÁNY 2013. évi SZAKMAI BESZÁMOLÓJA 1 Félúton Alapítvány 2013. évi Közhasznúsági jelentése, szakmai és pénzügyi beszámolója Félúton Alapítvány a 2013. évi közhasznú

Részletesebben

SZ04 TÉRÍTÉSI DÍJ SZABÁLYZAT

SZ04 TÉRÍTÉSI DÍJ SZABÁLYZAT 3200 Gyöngyös, Dózsa György út 20-22 SZ04 Térítési díj szabályzat Készítette: SZ04 TÉRÍTÉSI DÍJ SZABÁLYZAT 8. Kiadás: 2015. október 01. ----------------------------------------------------- Dr. Magyar

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 e-mail: ujszasz@pr.hu

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 e-mail: ujszasz@pr.hu ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 e-mail: ujszasz@pr.hu Tárgyalja: Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság Szociális, Egészségügyi és Foglalkoztatási Bizottság

Részletesebben

Ikrény Mikrotérség Gyermekjóléti Szolgáltatást Ellátó Intézménye Ikrény, Vasútsor utca 6. Szakmai Program. 2012. február 7. Kocsisné Gerencsér Ildikó

Ikrény Mikrotérség Gyermekjóléti Szolgáltatást Ellátó Intézménye Ikrény, Vasútsor utca 6. Szakmai Program. 2012. február 7. Kocsisné Gerencsér Ildikó Ikrény Mikrotérség Gyermekjóléti Szolgáltatást Ellátó Intézménye Ikrény, Vasútsor utca 6. Szakmai Program 2012. február 7. Kocsisné Gerencsér Ildikó 1 A Gyermekjóléti Szolgálatot Ellátó Mikrotérségi Társulási

Részletesebben

GYÓGYÍR XI. NONPROFIT Kft. 1117 Budapest, Fehérvári út 12. Központ: +36-1-279 2100 titkárság: +36-1- 279 2180 fax: +36-1-279 2176 e-mail:

GYÓGYÍR XI. NONPROFIT Kft. 1117 Budapest, Fehérvári út 12. Központ: +36-1-279 2100 titkárság: +36-1- 279 2180 fax: +36-1-279 2176 e-mail: Statisztikai számjel: 21814097-8621-571-01 Cégjegyzék száma: 01-09-913332 Gyógyír XI. Egészségügyi Szolgáltató Kft. Kiegészítő melléklet Budapest, 2012. április 24. P.H... dr. Kóti Tamás ügyvezető igazgató

Részletesebben

2012. évi Üzleti terve

2012. évi Üzleti terve XIII. KERÜLETI EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ Cím: 1139 Budapest, Szegedi út 17. Levelezési cím: 1555 Budapest, 136 Pf. 62. Telefon: (36-1)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jobb Gyula, Posch János alpolgármesterek Árva Helga jegyző Fekete Ágota, Oberrecht Tamás, Veress Sándor képviselők

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jobb Gyula, Posch János alpolgármesterek Árva Helga jegyző Fekete Ágota, Oberrecht Tamás, Veress Sándor képviselők J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kulcs Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 28-án 16.30 órakor tartott nyílt testületi ülésén. Jelen vannak: Igazoltan távol: Jobb Gyula, Posch János alpolgármesterek

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. december 16-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. december 16-i ülésére Tárgy: Békés Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetési koncepciója Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Véleményező bizottság: valamennyi bizottság Sorszám: III/1. Döntéshozatal módja: Minősített

Részletesebben

FONTOS MEGÁLLAPODÁSOK

FONTOS MEGÁLLAPODÁSOK FONTOS MEGÁLLAPODÁSOK Németországban az apm Personal Leasing GmbH nál történő foglalkoztatás esetére A munkaszerződés melléklete Név: dolgozó neve 1. Ki/mi az APM Personal Leasing? Az APM Personal Leasing

Részletesebben

SZOCIÁLIS ELLÁTÓ ÉS GYERMEKJÓLÉTI INTÉZMÉNY GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATÁNAK SZAKMAI PROGRAMJA

SZOCIÁLIS ELLÁTÓ ÉS GYERMEKJÓLÉTI INTÉZMÉNY GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATÁNAK SZAKMAI PROGRAMJA SZOCIÁLIS ELLÁTÓ ÉS GYERMEKJÓLÉTI INTÉZMÉNY GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATÁNAK SZAKMAI PROGRAMJA I. Az intézmény célja és szakmai feladatai A szakmai program célja bemutatni, hogy a gyermekjóléti szolgálat a

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2013. október 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2013. október 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2013. október 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Sürgősségi indítvány napirendre vétele A közgyűlés 17 igen, egyhangú

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A bölcsőde működésével összefüggő kérdésekről

ELŐTERJESZTÉS A bölcsőde működésével összefüggő kérdésekről Város Jegyzője 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: jegyző@ biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A bölcsőde működésével összefüggő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pénzügyi Bizottsága 2009. március 30-án tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Fodor Lajos bizottsági elnök Tímár Ella bizottsági

Részletesebben

41/2014. (VI. 30.) EMMI rendelet egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1

41/2014. (VI. 30.) EMMI rendelet egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1 41/2014. (VI. 30.) EMMI rendelet egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1 hatályos: 2014.07.01-2014.07.02 Tartalom: 1. Az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. készült a Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának 2010. október 28-án megtartott üléséről

J e g y z ő k ö n y v. készült a Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának 2010. október 28-án megtartott üléséről J e g y z ő k ö n y v készült a Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának 2010. október 28-án megtartott üléséről Jelen vannak: Zsombok Lajos elnök Gyurákovics László Somogyvár alpolgármester

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzati Képvisel -testülete: 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bocfölde község Önkormányzati Képvisel -testülete:

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzati Képvisel -testülete: 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bocfölde község Önkormányzati Képvisel -testülete: Bak község Önkormányzati Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bocfölde község Önkormányzati Képvisel -testülete 8943 Bocfölde, Ady u. 15 Sárhida község Önkormányzati Képvisel -testülete 8944 Sárhida,

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. június 26-ai ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. június 26-ai ülésére 1 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. június 26-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat fenntartásában mőködı oktatásinevelési

Részletesebben

J a v a s l a t a 2010. évi Környezetvédelmi Intézkedési Tervről szóló tájékoztató és a 2011. évi Környezetvédelmi Intézkedési Terv elfogadására

J a v a s l a t a 2010. évi Környezetvédelmi Intézkedési Tervről szóló tájékoztató és a 2011. évi Környezetvédelmi Intézkedési Terv elfogadására J a v a s l a t a 2010. évi Környezetvédelmi Intézkedési Tervről szóló tájékoztató és a 2011. évi Környezetvédelmi Intézkedési Terv elfogadására Ózd, 2011. április 21. Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági

Részletesebben

Igazoltan távol van: Lukácsi Eszter, Méri Attila, Takács Zsolt, Dr. Villányi Balázs képviselők

Igazoltan távol van: Lukácsi Eszter, Méri Attila, Takács Zsolt, Dr. Villányi Balázs képviselők JEGYZŐKÖNYV Készült: 2009. március 24-én (kedden) 18.00 órai kezdettel tartott Kisbajcs, Nagybajcs, Vámosszabadi és Vének községek Önkormányzata Képviselő-testületeinek együttes képviselő-testületi ülésén.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2005. május 12- i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2005. május 12- i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2005. május 12- i rendkívüli ülésére Tárgy: Többcélú kistérségi társulási megállapodás jóváhagyása, hozzájárulás pályázat benyújtásához Előterjesztés

Részletesebben

Kálmán Tibor sportreferens Egészségügyi és Szociális Bizottság, Kulturális és Sport Bizottság

Kálmán Tibor sportreferens Egészségügyi és Szociális Bizottság, Kulturális és Sport Bizottság Tárgy: Gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2008. évi ellátásának átfogó értékelése Elıkészítette: Dr. Heinerné Dr. Kecskés Aranka jegyzı Tárnok Lászlóné aljegyzı Bimbó Mária gyámhivatali ügyintézı

Részletesebben

ÜLÉSI NAPIREND TÁRGYALÁSA. Napirend tárgya: Előadó: 1.) Racionalizálási intézkedések meghozatala Bratu László polgármester

ÜLÉSI NAPIREND TÁRGYALÁSA. Napirend tárgya: Előadó: 1.) Racionalizálási intézkedések meghozatala Bratu László polgármester VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET ENCS Szám: 138-11/2011/Rk. JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület az Encs Városi Művelődési Központ és Könyvtár kistermében 2011. augusztus 17-én 7.00 órai kezdettel tartott

Részletesebben

Igazgatói beszámoló. a tatabányai Árpád Gimnázium. 2007 2012 között végzett munkájáról

Igazgatói beszámoló. a tatabányai Árpád Gimnázium. 2007 2012 között végzett munkájáról Igazgatói beszámoló a tatabányai Árpád Gimnázium 2007 2012 között végzett munkájáról 2012. május - június Ezt az igazgatói beszámolót a tatabányai Árpád Gimnázium nevelőtestülete 2012. június 6-ai értekezletén

Részletesebben

Bajóti Közös Önkormányzati Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata

Bajóti Közös Önkormányzati Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata Bajóti Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata A Szervezeti és Működési Szabályzatot Bajót Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 19/2013. (III.12.) számú határozatával, Nagysáp

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2016. április 20-i ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2016. április 20-i ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2016. április 20-i ülésére 10. Tárgy: Lajosmizse, Szabadság tér 13. szám alatti 700 hrsz-ú ingatlanon található víztorony meghatározott

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2011. decemberi ülésére

Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2011. decemberi ülésére Csanytelek Község Polgármesterét l 6647 Csanytelek, Volentér János tér 2 Tel.: 63 / 578 510 Fax: 63 / 578-517 e-mail: csanytelek@csanytelek.hu, www.csanytelek.hu 3171/2011. E L T E R J E S Z T É S Csanytelek

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Tájékoztató

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Tájékoztató Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Ikt. szám: 15166/2016. Tájékoztató Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2015. i ellátásáról Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:5/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben