PolluTherm hımennyiségmérı-számlálómő *: Beépítési és üzemeltetési utasítás. Tartalom. 1. A részkészülékek kombinációja. Hımérsékletérzékelık:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PolluTherm hımennyiségmérı-számlálómő *: Beépítési és üzemeltetési utasítás. Tartalom. 1. A részkészülékek kombinációja. Hımérsékletérzékelık:"

Átírás

1 Tartalom 1. A részkészülékek kombinációja A bemeneti impulzusérték programozása A részkészülékek beépítése A térfogatmérı egység A hımérsékletérzékelık beépítése A számlálómő felszerelése A részkészülékek csatlakoztatása A térfogatmérı egység csatlakoztatása A hımérsékletérzékelık csatlakoztatása Kijelzési lehetıségek Felhasználói szint (példa) Archiválási szint (példa) Szervizszint (példa) Mőködésellenırzés, plombálás Mőszaki adatok Feszültségellátás elemrıl Feszültségellátás tápegységrıl További tudnivalók 7 7. Esetleges hibahelyzetek Opciós modulok A részkészülékek kombinációja Minden mérıhely három részkészülékbıl áll: Térfogatmérı egység PolluTherm hımennyiségmérı-számlálómő Egy pár hımérsékletérzékelı, szükség esetén merülı-hüvelyekkel A megfelelı standard-kombináció összeállításának megkönnyítése érdekében a részkészülékeken grafikus szimbólumok vannak elhelyezve (fekete, sárga alapon) a következı elrendezésben: Térfogatmérı egység: Méret Kiindulási Szimbólum impulzusérték QN 1, liter QN liter O QN liter X PolluTherm hımennyiségmérı-számlálómő *: Bemeneti impulzusérték Szimbólum 10 liter 100 liter O liter X * A programozható bemeneti impulzusértékkel rendelkezı kivitel nincs szimbólummal ellátva. Hımérsékletérzékelık: Építési hossz Szimbólum 100 mm 150 mm O X A szerelésnél mindig ügyelni kell arra, hogy a részkészülékek jelölésére minden esetben azonos szimbólumot használjanak. Kombinációs példa a háromszög szimbólumra: Térfogatmérı egység QN 10 PolluTherm 10 literes bemeneti impulzusértékkel Hımérsékletérzékelı, építési hossz: 100 mm 1.1. A bemeneti impulzusérték programozása Ez a szakasz csak azokra a készülékekre érvényes, amelyeknél gyárilag még nem programoztak be bemeneti impulzusértéket. Figyelem! A bemeneti impulzusértéket hitelesítésjogi okokból csak egyszer lehet programozni. Ezért kérjük, hogy az áthidalás eltávolítása elıtt gondosan ellenırizzék, hogy a kívánt érték valóban be van-e állítva. Hálózati készülékeknél vegyék figyelembe a 6.2. fejezetet is. Ez a változat egyszeri alkalommal a következı bemeneti impulzusértékekkel (mindig literben) programozható: 0,25 1 2, Ehhez a házmélyedésben található tapintógomb kb. 2 másodpercig tartó megnyomásával (az ujj "ráhelyezése" elegendı), majd elengedésével aktiválni kell a kijelzıt. Ezt követıen a programozható bemeneti impulzusértékek az elıbb megnevezett sorrendben egy rövid gombnyomással kiválaszthatók. Ezután a (piros fedél alatt lévı, lásd a 3. fejezetet) sorkapocs-térben el kell távolítani az 1. és 2. kapocs közötti áthidalást.

2 2. A részkészülékek beépítése X = kiszerelési magasság A PolluTherm készülék hımennyiségmérıként való alkalmazása mellett hidegmérıként is használható, ezért a szöveg további részében a következı fogalmakat használjuk: Főtıberendezés visszatérı: hidegebb vezeték Főtıberendezés elıremenı: melegebb vezeték Hőtıberendezés visszatérı: melegebb vezeték Hőtıberendezés elıremenı: hidegebb vezeték 2.1. Térfogatmérı egység Érvényes szabványok: EN A térfogatmérı egységet általában a főtési visszatérı, illetve a hidegebb vezetékbe építik be. Ha a térfogatmérı egységet a főtési elıremenı, illetve a melegebb vezetékbe kell beépíteni, akkor a PolluTherm X számlálómővet kell használni. Az átfolyás irányát a házon egy nyíl jelzi. A megengedett üzemi nyomást és a megengedett üzemi hımérsékletet nem szabad túllépni. A DN 50 feletti névleges átmérıvel rendelkezı térfogatmérı egységeknél (Woltmann mérık) egy egyenes bemeneti szakaszt (nyugalmi szakaszt) kell beiktatni: Típus WP WS Nyugalmi szakasz (L) 3 x DN 5 x DN A térfogatmérı egység elé és után elzárószerkezeteket kell beépíteni, hogy a hitelesítési cserénél ne kelljen a vezetéket kiüríteni. A térfogatmérı egység helyett elıször egy illesztı betétet kell beszerelni, és a csıvezeték-rendszert alaposan ki kell öblíteni. Ezután el kell zárni az elzárószerkezetet, ki kell szerelni az illesztı betétet, meg kell tisztítani a tömítıfelületeket, majd be kell szerelni az új tömítésekkel ellátott térfogatmérı egységet. Peremes kivitelnél külön figyelni kell arra, hogy a tömítések elhelyezkedése következtében ne csökkenjen a vezeték keresztmetszete A hımérsékletérzékelık beépítése A hımérsékletérzékelık tetszés szerint beszerelhetık merülı-perselyekbe vagy közvetlenül a főtı-, illetve hőtıközegbe. A hımérsékletérzékelı-csúcsban lévı mérésaktív tartománynak a csıvezeték keresztmetszetének közepén kell lennie. Fontos tudnivaló: 1. ábra: beépítési példa Ha a hőtıberendezésekbe 100 mm-es és 150 mmes építési hosszúságú merülı-perselyeket kívánnak beépíteni, akkor kérjük, hogy a rozsdamentes kivitelt (V4A) használják A számlálómő felszerelése A mellékelt C-sínt a két csavarral rögzítse vízszintes pozícióban a kívánt helyre. Helyezze rá a házat a C-sínre és emelje meg a piros bepattanó horgot egy lapos csavarhúzóval. Ezután nyomja rá a házat a C-sínre, majd engedje el a bepattanó horgot. Leszereléskor emelje meg a piros bepattanó horgot egy lapos csavarhúzóval és vegye le a házat. 2. ábra: a ház hátoldala felszerelt C-sínnel 3. A részkészülékek csatlakoztatása A sorkapocs-tér a piros burkolat alatt helyezkedik el. A sorkapocs-tér felnyitásához csavarozza ki a két tartócsavart és vegye le a burkolatot.

3 A PolluTherm a Pt 100 vagy Pt 500 típusú hımérsékletérzékelıkkel üzemeltethetı. Az alkalmazandó típus a hımennyiségmérı házának elılapján meg van jelölve. A csatlakoztatás történhet közvetlenül vagy négyvezetékes technikával (a hımérsékletérzékelı kábel meghosszabbításához). Ekkor a következı hozzárendelés érvényes: szorítókengyel 3. ábra: nyitott sorkapocs-tér (elemes üzemő kivitel) Elıremenı hımérsékletérzékelı (melegebb vezeték): Csatlakozási mód Sorkapcsok Közvetlen csatlakozás 5, 6 Négyvezetékes technika 5, 6 és 1, 2 Árnyékolás Szorítókengyel (lásd a 3. ábrát) vagy Visszatérı hımérsékletérzékelı (hidegebb vezeték): Csatlakozási mód Sorkapcsok Közvetlen csatlakozás 7, 8 Négyvezetékes technika 7, 8 és 3, 4 Árnyékolás Szorítókengyel (lásd a 3. ábrát) vagy 4. Kijelzési lehetıségek A PolluTherm különbözı kijelzési lehetıségei 4 szintre oszthatók: 4. ábra: burkolat kábelrögzítıkkel (elemes üzemő kivitel) 1. kábelrögzítı: elıremenı hımérsékletérzékelı 2. kábelrögzítı: visszatérı hımérsékletérzékelı 3. kábelrögzítı: térfogatmérı egység 3.1. A térfogatmérı egység csatlakoztatása Az impulzusvezetéket a 10 (+) és a 11 (-) jelő sorkapcsokra kell csatlakoztatni. A polaritást a Reedérintkezıvel rendelkezı térfogatmérı egységeknél nem kell figyelembe venni A hımérsékletérzékelık csatlakoztatása Fontos tudnivaló: A hımérsékletérzékelık csatlakoztatása után a "C01" üzenet eltőnik a kijelzırıl. felhasználói szint, archiválási szint, szervizszint, paraméter-beállítási szint. Alaphelyzetben a kijelzı ki van kapcsolva. A felhasználói szint (halmozott hımennyiség) elsı kijelzési pozíciója a kijelzı alatt, a házmélyedésben található tapintógomb kb. 2 másodpercig tartó megnyomásakor (az ujj "ráhelyezése" elegendı), majd ezt követı elengedésekor aktiválódik. A többi három szint a következıképpen érhetı el: Archiválási szint: kettıs kattintás a tapintógombra 0,5 másodpercen belül Szervizszint: átkapcsolás a "szegmensteszt" pozícióra a felhasználói szinten és ezután a tapintógomb nyomva tartása kb. 3 másodpercig Paraméter-beállítási szint: átkapcsolás a "halmozott térfogat" pozícióra a felhasználói szinten és ezután a tapintógomb nyomva tartása kb. 5 másodpercig Ha 5 percig nem mőködtetik a nyomógombokat, akkor a kijelzı automatikusan visszatér az alaphelyzetbe. A csillaggal (*) jelölt kijelzési pozíciók az optikai adatinterfészen keresztül a "MiniCom"

4 szoftver segítségével kiiktathatók Felhasználói szint (példa) A kijelzési pozíciók egymás után egy rövid gombnyomással érhetık el Archiválási szint (példa) Az aktuális dátumból kiindulva megjeleníthetık az elmúlt 16 hónap hónapfordulóinak értékei. A tapintógombot nyomva tartva egy másodperces idıkülönbséggel gördülnek le a hónapok. A kívánt hónap elérésekor el kell engedni a gombot: Halmozott hımennyiség Kiválasztott hónapforduló Halmozott térfogat Rövid gombnyomás Tarifafunkció (ha aktív) Szegmensteszt A térfogatmérı egység impulzusértéke Aktuális átfolyás * Aktuális teljesítmény * Csoportos kijelzés a havi értékekkel (továbbkapcsolás: rövid gombnyomással) Hımennyiség ezen a hónapfordulón Térfogat ezen a hónapfordulón Maximális átfolyás az elızı hónapban * Maximális teljesítmény az elızı hónapban * Aktuális hımérséklet a melegebb vezetékben * Aktuális hımérséklet a hidegebb vezetékben * Aktuális hımérsékletkülönbség * Az ingatlan száma A gomb nyomva tartásával (kb. 2 másodperc) el lehet hagyni a csoportos kijelzést és új hónapot lehet kiválasztani. stb. Következı hónapforduló Az archiválási szint elhagyásához kattintson kétszer a tapintógombra vagy várjon 5 percet.

5 4.3. Szervizszint (példa) Maximális átfolyás * Dátum Maximális teljesítmény * váltás 2 másodperc után váltás 2 másodperc után Dátum Max. hımérséklet a Dátum melegebb vezetékben * váltás 2 másodperc után Max. hımérséklet a Dátum hidegebb vezetékben * váltás 2 másodperc után A teljesítménymaximumhoz beállított átlagoló idı * Teljesítmény az aktuális átlagoló idıszakban * Aktuális dátum * Elsıdleges M-busz cím Üzemelési napok * Másodlagos M-busz cím (azonosító szám) Kiesı órák * A térfogatmérı egység impulzusértéke Nagyfelbontású hımennyiség * Firmware verzió A szervizszint elhagyásához kb. 3 másodpercig tartsa nyomva a tapintógombot vagy várjon 5 percet.

6 4.4. Paraméter-beállítási szint Ezen a szinten külsı készülékek nélkül a következı pozíciók állíthatók be. Ehhez válassza ki a beállítandó pozíció aktuális értékét és kb. 2 másodpercig tartsa nyomva a gombot. Ekkor a kijelzés baloldali étéke elkezd villogni. A gomb nyomva tartása mellett módosítható a villogó érték. Amikor megjelenik a kívánt érték, engedje el a gombot. A gomb rövid megnyomásával nyugtázódik a beállított érték és a készülék átvált a kijelzés következı értékére. Itt az elızıek szerint kell eljárni. Az utolsó érték beállítása után eltőnik a kijelzés és megjelenik a következı pozíció. A paraméter-beállítási szint elhagyásához kb. 5 másodpercig tartsa nyomva a tapintógombot vagy várjon 5 percet. Az ingatlan száma * Aktuális érték Másodlagos M-busz cím (azonosító szám) * Aktuális érték Átlagoló idıszak a max. hıteljesítményhez * (3 765 perc) Aktuális érték 5. Mőködésellenırzés, plombálás Az elzárócsapok kinyitása után ellenırizni kell a felszerelt elemek tömítettségét. Az átfolyás, a teljesítmény, valamint az elıremenı és visszatérı hımérséklet aktuális értékei ellenırzés céljából a 4. fejezet szerint lehívhatók a kijelzın. A mérık manipulálása elleni védelem céljából a következı helyeken a mellékelt önzáródó plombát kell elhelyezni: a térfogatmérı egység menetes csatlakozóján, a hımérsékletérzékelık beépítési helyén. A piros sorkapocstér-burkolaton lévı két csavart a piros benyomható plombával kell letakarni. 6. Mőszaki adatok Hımérsékletméréstartomány C Hımérsékletkülönbség K Megengedett környezeti hımérséklet C Tárolási hımérséklet - 10 C + 60 C Méret kb. 115 x 155 x 64 mm (Sz x Mag. x Mélység) Falra szerelés C-sín Védettség Szennyezettségi fok az EN szerint Túlfeszültség-kat.: II., az EN szerint 6.1. Feszültségellátás elemrıl: IP 54 a DIN szerint nincs vagy csak száraz, nem vezetıképes szenynyezıdés V lökıfeszültség Elsıdleges M-busz cím (1 250) Típus: Élettartam: 3 Volt litiumelem hitelesítési érvényesség idıtartama Az ingatlan száma Aktuális érték Az elemet nem szabad erıszakkal felnyitni, vízzel érintkezésbe hozni, rövidre zárni vagy 80 C feletti hımérsékletnek kitenni. A lemerült elemek különleges hulladéknak minısülnek, és azokat megfelelı győjtıhelyen kell ártalmatlanítani.

7 6.2. Feszültségellátás tápegységrıl: Feszültség: Frekvencia: Max. teljesítményfelvétel: Kábelhossz: V AC 50 / 60 Hz 0,5 VA kb. 1,1 m A tápegységet a szerelési oldalon 6 A-es biztosítékkal kell biztosítani. A bekötést csak az erre kiképzett és feljogosított személy végezheti. Ezenkívül be kell tartani a technika elismert szabályait, és különösen a VDE 0100 elıírásait. Kérjük, hogy a tápegység csatlakoztatása után az érintıgomb elsı megnyomása elıtt várjon addig, amíg az LC-kijelzı nem aktiválódik (max. 30 másodperc). A hımérsékletérzékelı csatlakoztatása után a "C01" üzenet eltőnik a kijelzırıl További tudnivalók Ez a készülék az elektronikus mérımőszerek védelmi intézkedéseire vonatkozó EN számú szabvány szerint készült és biztonságtechnikailag kifogástalan állapotban hagyta el a gyárat. Ennek az állapotnak a megırzése és a készülék veszélymentes üzemeltetése érdekében a felhasználónak figyelembe kell vennie az üzemeltetési utasításban található fontos tudnivalókat és figyelmeztetı megjegyzéseket. A burkolatok felnyitásánál vagy készülékrészek eltávolításánál kivéve, ha ez kézzel lehetséges feszültség alatt lévı részek válhatnak szabaddá. Ezenkívül a csatlakozási helyek is feszültség alatt lehetnek. Mindenféle javítási és karbantartási munkát csak az erre kiképzett és feljogosított szakember végezhet el. Ha a készülékházon és/vagy a csatlakozókábelen sérülések láthatók, akkor a készüléket üzemen kívül kell helyezni és a véletlen ismételt üzembe helyezés ellen biztosítani kell. A hımennyiségmérık mérımőszerek, ezért gondosan kezelendık. A sérüléstıl és a szennyezıdéstıl való megóvás érdekében a készüléket csak közvetlenül a beépítés elıtt vegye ki a csomagolásból. A tisztításhoz csak egy vízzel átitatott kendıt használjon. Ha egy elszámolási egységben több hımennyiségmérıt használnak, akkor a hıfelhasználás lehetıség szerinti pontos elszámolása érdekében célszerő azonos típusú és beépítési helyzető készülékeket alkalmazni. 7. Esetleges hibahelyzetek A PolluTherm fel van szerelve automatikus önfelügyelı funkcióval. Hiba esetén a kijelzın megjelenik egy három karakterbıl álló ("Err XYZ") hibakód, ami a következık szerint dekódolható: X: hımérsékletérzékelı felügyelete Y: számlálómő felügyelete Z: hibastatisztika Kivonat: Kód Err 101 Err 201 vagy 301 Err 401 vagy 501 Err 601 vagy 701 Err 801 vagy 901 Err A01 vagy B01 Err C01 vagy D01 Jelentés Hımérsékletérzékelık felcserélve, ill. a hidegebb vezetékben magasabb a hımérséklet, mint a melegebb vezetékben Egy vagy mindkét hımérsékletérzékelı rövidre van zárva. Kábelszakadás a visszatérı hımérsékletérzékelınél, ill. az érzékelı nincs csatlakoztatva. Az elıremenı hımérsékletérzékelı rövidre van zárva és kábelszakadás a visszatérı hımérsékletérzékelınél. Kábelszakadás az elıremenı hımérsékletérzékelınél, ill. az érzékelı nincs csatlakoztatva. A visszatérı hımérsékletérzékelı rövidre van zárva és kábelszakadás az elıremenı hımérsékletérzékelınél. Kábelszakadás az elıremenı és a visszatérı hımérsékletérzékelınél, ill. az érzékelık nincsenek csatlakoztatva. Az "Err 101" hibahelyzetet a legtöbb esetben átmeneti berendezés-állapotok okozzák, amelyeknél a hımérséklet a melegebb vezetékben legalább 3 K- val a hidegebb vezetékben uralkodó hımérséklet alá csökken. Minden egyéb hibahelyzet esetén kérjük, értesítse vevıszolgálatunkat.

8 8. Opciós modulok A PolluTherm hımennyiségmérı utólag a következı opciós modulokkal szerelhetı fel: Dugaszolható távszámláló egység a hımennyiség- és térfogatimpulzusok átvitelére (csak hálózati üzemmódra): zárási idı: max. feszültség: max. áram: kb. 100 ms 28 V DC vagy AC 0,1 A Dugaszolható távszámláló egység a hımennyiség-impulzusok átvitelére (csak elemes üzemmódra): zárási idı: max. feszültség: max. áram: kb. 100 ms 28 V DC vagy AC 0,1 A Dugaszolható M-busz egység Változtatható adatprotokoll az EN szabvány szerint, automatikus baudráta-felismerés (300 vagy 2400) A beépítés és csatlakoztatás módját a BA C 29 számú (az opciós modulokhoz mellékelt) üzemeltetési utasításban ismertetjük. Anyagszám: augusztusi állapot A változtatások jogát fenntartjuk Az úgynevezett "minibusz-interfész" (pl. MiniPad segítségével történı kiolvasáshoz) a sorozatgyártású készülékekbe be van építve és az 51. (jel) és az 52. (test) sorkapcsokon található. Sensus Metering Systems GbmH Industriestraße 16 D Ludwigshafen Telefon: + 49 (0) Fax: + 49 (0) A DIN ISO 9001 szerint minısített vállalat A tanúsítvány száma:

PolluStat E hımennyiségmérı Beépítési és üzemeltetési utasítás

PolluStat E hımennyiségmérı Beépítési és üzemeltetési utasítás Tartalom 1. Fontos tudnivalók... 1 2. A részkészülékek beépítése... 1 2.1. Átfolyás-érzékelı..... 1 2.2. A hımérsékletérzékelık beépítése. 2 2.3. A számlálómő felszerelése... 2 3. A hımérsékletérzékelık

Részletesebben

PolluCom E FW2 hımennyiség- / hidegmérı Beépítési és üzemeltetési utasítás

PolluCom E FW2 hımennyiség- / hidegmérı Beépítési és üzemeltetési utasítás A PolluCom E kompakt hımennyiségmérı a vízzel mint energiahordozó közeggel mőködı főtési vagy hőtırendszerek energiafogyasztásának mérésére szolgál. Ez a beépítési és üzemeltetési utasítás a PolluCom E

Részletesebben

PolluTherm Hımennyiségmérı / hőtési

PolluTherm Hımennyiségmérı / hőtési BECKER Képviseleti és Kereskedelmi Kft, 1113 Budapest, Diószegi út 37. Tel:06/1-372-7332..7337 Fax: 06/1-372-7330 e-mail: info@beckerkft.hu Hımennyiségmérı / hőtési energia fogyasztás mérı Leírás A hımennyiségmérı-számlálómő

Részletesebben

PolluCom M. Kompakt hımennyiségmérı. Különleges tulajdonságok. Leírás

PolluCom M. Kompakt hımennyiségmérı. Különleges tulajdonságok. Leírás BECKER Képviseleti és Kereskedelmi Kft, 3 Budapest, Diószegi út 37. Tel:06/-372-7332..7337 Fax: 06/-372-7330 e-mail: info@beckerkft.hu Kompakt hımennyiségmérı Különleges tulajdonságok Nagy mérési pontosságú

Részletesebben

PolluCom E. 2. verzió. Kompakt hımennyiség- és hidegmérık. Különleges tulajdonságok. Alkalmazás

PolluCom E. 2. verzió. Kompakt hımennyiség- és hidegmérık. Különleges tulajdonságok. Alkalmazás PolluCom E. verzió Kompakt hımennyiség- és hidegmérık Alkalmazás A PolluCom E kompakt mérı főtı- vagy hőtıkörök energiafogyasztásának mérésére szolgál. A mérı nagyon precíz átfolyás-érzékelıjének köszönhetıen

Részletesebben

PolluCom M Beépítési és üzemeltetési utasítás. 1. Mőszaki adatok. Szállítási terjedelem. Tartalom. 2. Fontos tudnivalók

PolluCom M Beépítési és üzemeltetési utasítás. 1. Mőszaki adatok. Szállítási terjedelem. Tartalom. 2. Fontos tudnivalók A PolluCom M kompakt hımennyiségmérı a vízzel mint energiahordozó közeggel mőködı főtési rendszerek energiafogyasztásának mérésére szolgál. Ez a beépítési és üzemeltetési utasítás a PolluCom M kompakt

Részletesebben

Beépítési kezelési útmutató FLYPPER 4 FLYPPER

Beépítési kezelési útmutató FLYPPER 4 FLYPPER FLYPPER Elektronikus vízmérı Beépítési - kezelési útmutató Szerelési útmutató 1. MEGJEGYZÉS Ezt a szerelési útmutatót képzett személyzetnek szánták és ezért nem tartalmazza az alap munkalépéseket! FIGYELEM!!!

Részletesebben

4. Biztonsági elıírások. 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések

4. Biztonsági elıírások. 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések 1 Tartalomjegyzék 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések 3 2. EU tanúsítvány.. 3 3. Az SD 201 felszerelése 3 4. Biztonsági elıírások. 3 5. Szállított anyagok listája.. 3 6. A berendezés felszerelése..

Részletesebben

Z7-SDM1K-WO típusú programkapcsoló kezelési leírása

Z7-SDM1K-WO típusú programkapcsoló kezelési leírása Z7-SDM1K-WO típusú programkapcsoló kezelési leírása 5. Kezelés Csatlakoztassuk a feszültség-tápellátást az a és b csatlakozókapcsokra. Rövid idıre megjelenik az LCDkijelzın létezı összes szimbólum. Ezt

Részletesebben

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009 IpP-CsP2 Baromfi jelölı berendezés általános leírás Típuskód: IpP-CsP2 Tartalomjegyzék 1. Készülék felhasználási területe 2. Mőszaki adatok 3. Mőszaki leírás 3.1 Állvány 3.2 Burkolat 3.3 Pneumatikus elemek

Részletesebben

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató 1. A BERENDEZÉS MŐKÖDÉSE Távirányító egy nyomógomb a nyitáshoz, stophoz és záráshoz. A beépített lámpa nyitáskor vagy záráskor 3 percig világít,

Részletesebben

Elektronic Ah-Counter

Elektronic Ah-Counter Elektronic Ah-Counter GGAh-10 P10 E 1.1 1. Általános ismertetı A GGAh-10 - P10 jelő amperóra számláló a galvanizáló iparban szokásos töltésmennyiségek mérésére alkalmas, és IP 65 tömítettségő átlátszó

Részletesebben

Kezelési utasítás SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT 02/2010. SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok

Kezelési utasítás SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT 02/2010. SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok Kezelési utasítás 02/2010 SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok 2 Általános utasítások Az üzembe helyezés során figyelembe kell venni

Részletesebben

Szelepmozgató AMV 335. Sebesség (választható): - 7,5 s/mm - 15 s/mm Max. közeghőmérséklet: 120 C LED üzemmód jelzés Véghelyzet jelzés Kézi üzem

Szelepmozgató AMV 335. Sebesség (választható): - 7,5 s/mm - 15 s/mm Max. közeghőmérséklet: 120 C LED üzemmód jelzés Véghelyzet jelzés Kézi üzem AMV 5 KIVITEL AMV 5 ALKALMAZÁS, ILLESZTHETŐSÉG Az AMV 5 állítómű háromjáratú szelepeknél, VRB, VRG, VF és VL típusoknál alkalmazható, max. DN 80 méretig. A nyomatékkapcsolóval rendelkező fejlett technológia

Részletesebben

U9600. Motor leírás. MotorLeírás U9600. KLING Kft ÁLTALÁNOS LEÍRÁS

U9600. Motor leírás. MotorLeírás U9600. KLING Kft ÁLTALÁNOS LEÍRÁS ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A BX-324 tolókapumotor egy a CAME CANCELLI AUTOMATICI S.p.a által tervezett és gyártott elektromos kapunyitó berendezés. A termék háza IP54 védelemmel lett gyártva. Maximális terhelhetıség

Részletesebben

Szerelési és használati utasítás. Ultrahangos hőmennyiségmérő hűtési és fűtési alkalmazáshoz

Szerelési és használati utasítás. Ultrahangos hőmennyiségmérő hűtési és fűtési alkalmazáshoz Ultrahangos hőmennyiségmérő hűtési és fűtési alkalmazáshoz QALCOSONIC HEAT1 1. Szerelés 1.1. Előkészület A dokumentumban felsorolt követelmények szerint kizárólag szakképzett személyzet szerelheti be a

Részletesebben

WESAN WP E WOLTMAN ELEKTRONIKUS VÍZMÉRŐ

WESAN WP E WOLTMAN ELEKTRONIKUS VÍZMÉRŐ ALKALMAZÁSI TERÜLET Teljesen elektronikus nagyvízmérő hidegvíz (30 C-ig) fogyasztások pontos mérésére jellemzően nagy térfogatáramok esetén, alacsony nyomásveszteség mellett. JELLEMZÖK 4 Cserélhető, önállóan

Részletesebben

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON 150 BZ327210-A W FUNKCIÓK Energiamegtakarítás funkció Beállíthatóság 0,5 30 perc Halk működés Nagy bekapcsoló képesség, 80 A max / 20 ms 3 vagy 4 vezetékes bekötés Glimmlámpaállóság:

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

CORONA MCI rádiózható nedvesenfutó mérıkapszulás házi vízmérı

CORONA MCI rádiózható nedvesenfutó mérıkapszulás házi vízmérı Alkalmazási terület: Családi házak, kisebb közösségek vízfogyasztásának mérésére. MID engedéllyel rendelkezı mérı: hidegvíz mérésére 50 C ig, 16 bar üzemi nyomásig. Jellemzık Az alkalmazott és a feldolgozott

Részletesebben

Csak tömegmérı mérleg

Csak tömegmérı mérleg PS-50/60 Csak tömegmérı mérleg FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MICRA-Metripond Kft. 6800 Hódmezıvásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70. Telefon: (62) 245-460 Fax: (62) 244-096 www.micra.hu E-mail: micra@micra.hu 1.

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató. Asztali állvány DS (2018/10) hu

Szerelési és kezelési útmutató. Asztali állvány DS (2018/10) hu Szerelési és kezelési útmutató Asztali állvány DS-1 6720889403 (2018/10) hu Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Szimbólumok magyarázata és biztonsági tudnivalók....... 2 1 Szimbólum-magyarázatok........................

Részletesebben

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató Aartech Easy Lock típusú kódkilincs ismertető A kódkilincs 35 80 mm vastagságú ajtókhoz alkalmazható, ahol az 5. ábrán B-vel jelölt távolság legalább 21 mm. Kisebb távolság esetén (legfeljebb 14 mm-ig),

Részletesebben

Garázskapu nyitó. Kezelési útmutató

Garázskapu nyitó. Kezelési útmutató RoboBox 50 Garázskapu nyitó Kezelési útmutató Mozgatható tömeg 50 kg Beállítható kimeneti teljesítmény korlát Távvezérlı tanuló funkció Gyors hajtásmegszakítási lehetıség Könnyő telepíthetıség 1 MŐSZAKI

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató

Szerelési és kezelési útmutató USB-RS485 USB-s RS485 konverter Szerelési és kezelési útmutató EUROPROX Bt. E-mail: europrox@enternet.hu E01-07001-0A T A R T A L O M 1. Általános termékismertetı...3 2. Telepítés, üzembe helyezés...3

Részletesebben

Méretek. LA PANTHERA KFT 1114 Budapest, Eszék u 13-15. Tel/fax:06-1-789-4155 www.lapanthera.hu e-mail: info@lapanthera.hu

Méretek. LA PANTHERA KFT 1114 Budapest, Eszék u 13-15. Tel/fax:06-1-789-4155 www.lapanthera.hu e-mail: info@lapanthera.hu Méretek Felhasználói kézikönyv DIGITÁLIS IDİKAPCSOLÓ Kérjük, tanulmányozza alaposan ezeket az utasításokat A DATA MULTI ANUAL egy digitális idıkapcsoló 4 független, de nem élı parancsáramkörrel, mely

Részletesebben

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás jogát. A gyártó

Részletesebben

CS10.5. Vezérlõegység

CS10.5. Vezérlõegység CS10.5 HU Vezérlõegység 0409006 TARTALOMJEGYZÉK 1. CS10.5 VEZÉRLÕEGYSÉG...3 1.1. Általános tudnivalók...3 1.. Mûszaki adatok...3. VEZÉRLÕEGYSÉG: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV...4.1. Az elõre beállítható idõpontok

Részletesebben

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ ALKALMAZÁSI TERÜLET A ultrahangos vízmérő a vízmérés jövőjébe enged bepillantást. Ultrahangos elven működik, így nem tartalmaz mozgó/kopó alkatrészeket, ezáltal hosszú távon képes nagy pontosságú mérést

Részletesebben

Sorbaépíthető jelző, működtető és vezérlőkészülékek

Sorbaépíthető jelző, működtető és vezérlőkészülékek w Lépcsőházi automaták w Schrack-Info Lépcsőházi automaták TIMON, VOWA, BZ BZ327350 w Lépcsőházi automata TIMON w Schrack-Info Energiamegtakarítási funkció Beállítható kapcsolási idő 0,5-30 perc Alacsony

Részletesebben

Hometronic golyóscsap HAV 20, 25, 32. Szerelés és működtetés

Hometronic golyóscsap HAV 20, 25, 32. Szerelés és működtetés Hometronic golyóscsap HAV 20, 25, 32 Szerelés és működtetés Alkalmazás Alkalmazás A HAV típusú motoros mozgatású Hometronic golyóscsap ivóvíz vezetékek nyitására zárására szolgál. Vezérlését a Hometronic

Részletesebben

NIVOMAG MÁGNESES SZINTKAPCSOLÓK SZINTKAPCSOLÓK

NIVOMAG MÁGNESES SZINTKAPCSOLÓK SZINTKAPCSOLÓK NIVOMAG MÁGNESES SZINTKAPCSOLÓK M I N D I G A F E L S Ô S Z I N T E N SZINTKAPCSOLÓK M I N D I G A F E NIVOMAG MÁGNESES SZINTKAPCSOLÓK JELLEMZŐK Mágneses csatolás az úszó és kapcsolóelem között Segédenergia

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV VC-50M FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MICRA-Metripond Kft. 6800 Hódmezıvásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70. Telefon: (62) 245-460 Fax: (62) 244-096 www.micra.hu E-mail: micra@micra.hu 1. BEVEZETÉS 2 2. A MÉRLEG

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

009SMA. SMA programozása: SMA leírás. CAME Leírás SMA. CAME Hungaria Kft

009SMA. SMA programozása: SMA leírás. CAME Leírás SMA. CAME Hungaria Kft SMA Telepítési figyelmeztetések: Az összes beállítást az SMA kikapcsolt állapotban kell végezni. A finombeállítás megkezdése elıtt kapcsolja be a berendezést, gyızıdjön meg arról, hogy az eszköz megfelelıen

Részletesebben

CORONA MWI Rádiózható nedvesenfutó házi vízmérı

CORONA MWI Rádiózható nedvesenfutó házi vízmérı Alkalmazási terület: Családi házak, kisebb közösségek vízfogyasztásának mérésére. MID engedéllyel rendelkezı mérı: hidegvíz mérésére 50 C ig, 16 bar üzemi nyomásig. Jellemzık Az alkalmazott és a feldolgozott

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301)

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA HU DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) Kérjük, olvassa el a használati útmutatót, mielıtt használatba venné a kamera szettet.

Részletesebben

Beállítási utasítás CAME típusú FLY-E Automatika szárnyasajtó meghajtásához

Beállítási utasítás CAME típusú FLY-E Automatika szárnyasajtó meghajtásához Beállítási utasítás CAME típusú FLY-E Automatika szárnyasajtó meghajtásához A vásárolt terméket csak megfelelı szakismerettel rendelkezı, cégünk által felkészített szakember szerelheti fel, kötheti be

Részletesebben

Szelepmozgatók hárompont vezérléshez AMV 25 SD - biztonsági funkció (záró rugó) AMV 25 SD - biztonsági funkció (nyitó rugó)

Szelepmozgatók hárompont vezérléshez AMV 25 SD - biztonsági funkció (záró rugó) AMV 25 SD - biztonsági funkció (nyitó rugó) Szelepmozgatók hárompont vezérléshez AMV 25 SD - biztonsági funkció (záró rugó) AMV 25 SD - biztonsági funkció (nyitó rugó) Leírás A szelepmozgató automatikusan igazítja a saját szeleplöketét a szelep

Részletesebben

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK ÁLTALÁNOS LEÍRÁS CAME alap vezérlés 230V-os egyfázisú szárnyaskapu meghajtásokhoz, AF frekvenciakártya kapcsolattal, max. 320W teljesítménnyel. A terméket teljes egészében a CAME Cancelli Automatici SPA.

Részletesebben

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ HYDRUS ALKALMAZÁS A HYDRUS ultrahangos vízmérő a vízmérés jövőjébe enged bepillantást. Ultrahangos elven működik, így nem tartalmaz mozgó/kopó alkatrészeket, ezáltal hosszú távon képes nagy pontosságú

Részletesebben

1. Kaputábla és funkciói. 2. Kaputábla leírása -3- Megjegyzés: DT592 kaputábla két nyomógombos. Kamera LED. Hangszóró

1. Kaputábla és funkciói. 2. Kaputábla leírása -3- Megjegyzés: DT592 kaputábla két nyomógombos. Kamera LED. Hangszóró DT591 DT592 Tartalomjegyzék 1. Kaputábla és funkciói...3 2. Kaputábla leírása...3 3. Zárnyitás műszaki paraméterei...4 4. Felszerelés...4 4.1 Felszerelés esővédő nélkül...4 4.2 Felszerelés esővédővel...5

Részletesebben

STARSET-24V-os vezérlés

STARSET-24V-os vezérlés STARSET-24V-os vezérlés FELHASZNÁLÓI KÉZI KŐNYV 24 vdc szárnyas kapu vezérlő OLVASSA EL A KÉZIKÖNYVET GONDOSAN HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMEZTETÉSEK: Telepítés előtt olvassa el az utasítást gondosan. Helytelen

Részletesebben

ÜZEMBEHELYEZİI LEÍRÁS Figyelem! A konfigurációs mód eltér a 433MHz-es verziótól!

ÜZEMBEHELYEZİI LEÍRÁS Figyelem! A konfigurációs mód eltér a 433MHz-es verziótól! Rev.1T10MM ÜZEMBEHELYEZİI LEÍRÁS Figyelem! A konfigurációs mód eltér a 433MHz-es verziótól! Ez a kültéri, vezeték nélküli passzív infravörös mikrohullámú mozgásérzékelı bármilyen riasztóközponthoz illeszthetı,

Részletesebben

Netcom100. hu Szerelési utasítás 11. da Installationsvejledning for telefonmodul (2009/09)

Netcom100. hu Szerelési utasítás 11. da Installationsvejledning for telefonmodul (2009/09) Netcom100 da Installationsvejledning for telefonmodul 2 hu Szerelési utasítás 11 Tartalomjegyzék 11 Tartalomjegyzék 1 iztonsági tudnivalók és a szimbólumok magyarázata...................... 12 1.1 Szimbólumok

Részletesebben

Forgatómotorok golyóscsapokhoz

Forgatómotorok golyóscsapokhoz 4 657 Forgatómotorok golyóscsapokhoz GDB..9E GLB..9E VAI61.. és VBI61.. golyóscsapokhoz / AC 230 V Elektromotoros forgatómotorok 3-pont és modulációs szabályozáshoz, előreszerelt 0.9 m hosszú bekötő kábellel.

Részletesebben

S2302 programozható digitális szobatermosztát

S2302 programozható digitális szobatermosztát programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os lépésekben) Hőmérséklet

Részletesebben

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling. KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu FERNI 24V Külsı szárnyaskapu hajtás F1024 Magyarországi Képviselet

Részletesebben

VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók

VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók A VSF-1xx műholdas KF elosztó család, a műholdvevő LNB-ről érkező SAT KF jelek veszteség nélküli, illetve alacsony beiktatási csillapítással

Részletesebben

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , ,

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , , H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz. 1460476, 1460474, 1436525, 1436526, 1460477, 1460475, 1463527 Ez a használati útmutató kizárólag ezekhez a termékekhez tartozik.

Részletesebben

Kiadás: MOVIMOT MM..C utánszerelő készlet Kiegészítés az üzemeltetési utasításhoz / HU

Kiadás: MOVIMOT MM..C utánszerelő készlet Kiegészítés az üzemeltetési utasításhoz / HU MOVIMOT MM..C utánszerelő készlet Kiadás: 2002.07. Kiegészítés az üzemeltetési utasításhoz 1054 9560 / HU 1 Fontos tudnivalók 1 Fontos tudnivalók Ez a kiegészítés nem helyettesíti a részletes üzemeltetési

Részletesebben

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz Kvalifik Kft. Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. oldal, összesen: 5 Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. Technikai adatok: Numerikus kijelző: 4 számjegyű folyadékkristályos

Részletesebben

Kiegészítı rádió modul vízórákhoz

Kiegészítı rádió modul vízórákhoz s 2 879 Kiegészítı rádió modul vízórákhoz WFZ16 WFZ166 Kiegészítı rádiós modul különbözı gyártók vízóráihoz vezeték nélküli jeltovábbításhoz A kiegészítı rádiós modul begyőjti és feldolgozza a mechanikus

Részletesebben

PolluFlow ultrahangos átfolyás-érzékel Beépítési és üzemeltetési utasítás. 1. Mszaki adatok. Szállítási terjedelem. Tartalom. 2.

PolluFlow ultrahangos átfolyás-érzékel Beépítési és üzemeltetési utasítás. 1. Mszaki adatok. Szállítási terjedelem. Tartalom. 2. A PolluFlow ultrahangos átfolyás-érzékel átfolyásmérésre szolgál a vízzel mint energiahordozó közeggel mköd ftési vagy htrendszerekben. Ez a beépítési és üzemeltetési utasítás a PolluFlow átfolyás-érzékel

Részletesebben

Elektromotoros forgató motorok pillangószelepekhez és keverıcsapokhoz 90 -os elfordulással

Elektromotoros forgató motorok pillangószelepekhez és keverıcsapokhoz 90 -os elfordulással s 4 502 ACVATIX Elektromotoros forgató motorok pillangószelepekhez és keverıcsapokhoz 90 -os elfordulással SAL.. SAL31.. AC 230 V tápfeszültség, 3-pont vezérlıjel SAL61.. AC/DC 24 V tápfeszültség, 0 10

Részletesebben

Szerelési utasítás. Modulok a Logamatic 41xx szabályozóhoz / 00 HU Szakcég részére. A szerelés elõtt gondosan át kell olvasni!

Szerelési utasítás. Modulok a Logamatic 41xx szabályozóhoz / 00 HU Szakcég részére. A szerelés elõtt gondosan át kell olvasni! 60 0047 0 / 00 HU Szakcég részére Szerelési utasítás Modulok a Logamatic 4xx szabályozóhoz FM 44 FM 44 FM 45 FM 454 4 FM 445 ZM 44 A szerelés elõtt gondosan át kell olvasni! Elõszó Fontos általános alkalmazási

Részletesebben

EÖRDÖGH TRADE MIKROELEKTRONIKAI és KERESKEDELMI KFT. ecolux DIMMER. Elektronikus feszültség dimmelı. Ver: 09/1

EÖRDÖGH TRADE MIKROELEKTRONIKAI és KERESKEDELMI KFT. ecolux DIMMER. Elektronikus feszültség dimmelı. Ver: 09/1 ecolux DIMMER Elektronikus feszültség dimmelı Ver: 09/1 2009 1. Általános ismertetés Éjszaka általában a csökkent energia felhasználás miatt megnövekedı feszültség hatására, a közvilágítás nagyobb energia

Részletesebben

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MF1W RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Leírás... 3 1.1 Tulajdonságok... 3 1.2 Műszaki adatok... 3 1.3 Felszerelés... 3 1.4 Csatlakoztatás... 4 1.4.1 Bekötés... 4 1.4.2

Részletesebben

Beszerelési és kezelési útmutató

Beszerelési és kezelési útmutató Beszerelési és kezelési útmutató Joystick III Állapot: V2.20141208 3032258305-02-HU Figyelmesen olvassa el és őrizze meg a kezelési útmutatót. A kezelési útmutatót őrizze meg. Impresszum Dokumentum Copyright

Részletesebben

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ a HBI_E készülékbe épített vezérlı JELLEMZİK R410A hőtıközeggel Üzemmódok: hőtés főtés HMV készítés DC inverteres kompresszor a hatásfok maximalizálására, a

Részletesebben

Használati Utasítás 0828H

Használati Utasítás 0828H Használati Utasítás 0828H Digitális heti időkapcsoló vízmenetes kivitel IP 44 0828H Rendeltetésszerű használat Lámpák és elektromos készülékek automatikus kapcsolására kül- és bel térben. Technikai adatok

Részletesebben

Nyomásával az időkapcsoló óra visszaállítható ON/OFF gomb a kézi kapcsoláshoz

Nyomásával az időkapcsoló óra visszaállítható ON/OFF gomb a kézi kapcsoláshoz Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Süllyesztett időkapcsoló óra Modell: EFP700ET A. Funkció 1. 20

Részletesebben

Vibranivo VN VN 2000 VN 5000 VN 6000 Sorozat. Használati útmutató

Vibranivo VN VN 2000 VN 5000 VN 6000 Sorozat. Használati útmutató Vibranivo VN 1000 VN 2000 VN 5000 VN 6000 Sorozat Használati útmutató 010516 1 UWT GmbH Westendstraße 5 Tel.: +49 (0)831 57123-0 Internet:www.uwt.de D-87488 Betzigau Fax: +49 (0)831 76879 E-Mail: info@uwt.de

Részletesebben

Használati utasítás. Légcsatornázható klímaberendezés

Használati utasítás. Légcsatornázható klímaberendezés Használati utasítás Légcsatornázható klímaberendezés Vezetékes szabályzó (standard tartozék) 1. idızítı kijelzı 2. ventilátor-fokozat kijelzı (Automata, magas, közepes, alacsony) 3. leolvasztási állapot

Részletesebben

BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS

BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK A COMPUTER ELHELYEZÉSE A GÉPEN... 2 A SZÁMÍTÓGÉP ELHELYEZÉSE... 2 A KONZOL FELSZERELÉSE... 3 AZ ÁRAMFORRÁS CSATLAKOZTATÁSA... 4 KIJELZŐ... 5 FUNKCIÓGOMBOK...

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

Kommunikációs hálózat és felügyeleti rendszer elemei

Kommunikációs hálózat és felügyeleti rendszer elemei KIVITEL ALKALMAZÁS, Illeszthetõség A SYS700-R-HFR a Dialog-III rendszer épületgépészeti automatikai, valamint a hő- és füstelvezetési (HFR) rendszer adatátviteli igényeinek kiszolgálására lett kifejlesztve.

Részletesebben

Q36A VEZÉRLÉS EGY-VAGY TÖBBSZÁRNYAS KAPUKHOZ

Q36A VEZÉRLÉS EGY-VAGY TÖBBSZÁRNYAS KAPUKHOZ Q36A VEZÉRLÉS EGY-VAGY TÖBBSZÁRNYAS KAPUKHOZ A VEZÉRLŐEGYSÉG RÉSZEI A A választó gomb B B választó gomb C Megerősítő gomb (YES) / Emelkedés D Tiltó gomb (NO) / Csökkenés F1 24 V AC, 800 ma biztosíték F2

Részletesebben

AMV 55 Szelepmozgató motor. Vízoldali beavatkozókhoz. Tartozékok. Frekvencia. Típus Műk.fesz. Rend.sz. AMV V~ 082H3020 AMV V~ 082H3021

AMV 55 Szelepmozgató motor. Vízoldali beavatkozókhoz. Tartozékok. Frekvencia. Típus Műk.fesz. Rend.sz. AMV V~ 082H3020 AMV V~ 082H3021 Kivitel Alkalmazás, Illeszthetõség Típusválaszték, tartozékok szelepmeghajtó motorokat VL 2, VL és VFS 2 szelepekhez használjuk DN 65-től DN 100 méterig, VF szelepekhez DN 65-től DN 150 méterig használjuk.

Részletesebben

ÜZEMBEHELYEZİI LEÍRÁS

ÜZEMBEHELYEZİI LEÍRÁS ÜZEMBEHELYEZİI LEÍRÁS ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Ez a kültéri, vezeték nélküli mozgásérzékelı bármilyen riasztóközponthoz illeszthetı, amelynek van szabad zónabemenete. A mozgásérzékelı használatához szükséges egy

Részletesebben

Helyesbítés a kézikönyvhöz

Helyesbítés a kézikönyvhöz Hajtástechnika \ Hajtásautomatizálás \ Rendszerintegráció \ Szolgáltatások Helyesbítés a kézikönyvhöz MOVIMOT MM..D Funkcionális biztonság A megengedett készülékkombinációk bővítése Kiadás: 2013. 11. 20258291

Részletesebben

RX V. Műszaki jellemzők. 1 CSATORNÁS TANÍTHATÓ RÁDIÓS VEVŐ 433,92 Mhz. Telepítési és használati útmutató KAPU AUTOMATIZÁLÁS VEVŐ CSATLAKOZÓI

RX V. Műszaki jellemzők. 1 CSATORNÁS TANÍTHATÓ RÁDIÓS VEVŐ 433,92 Mhz. Telepítési és használati útmutató KAPU AUTOMATIZÁLÁS VEVŐ CSATLAKOZÓI RX 4331 12-24V 1 CSATORNÁS TANÍTHATÓ RÁDIÓS VEVŐ 433,92 Mhz Telepítési és használati útmutató KAPU AUTOMATIZÁLÁS 1. ábra VEVŐ CSATLAKOZÓI Műszaki jellemzők ANTENNA RX 4331 12-24V Tápellátás 12v / 24V ac

Részletesebben

CORONA E / FLYPPER TÖBBSUGARAS ELEKTRONIKUS VÍZMÉRŐ

CORONA E / FLYPPER TÖBBSUGARAS ELEKTRONIKUS VÍZMÉRŐ ALKALMAZÁSI TERÜLET Teljesen elektronikus szárnykerekes vízmérő hideg és meleg vízfelhasználás mérésére. Nagyon pontos adatrögzítés minden számlázási adatról 90 C közeghőmérsékletig. JELLEMZÖK 4 Kompakt,

Részletesebben

BEVEZETÉS ATOM SL 3.0 / 5.0 / 6.0

BEVEZETÉS ATOM SL 3.0 / 5.0 / 6.0 KERÉKPÁRKOMPUTER BEVEZETÉS Köszönjük, hogy a Blackburn Atom sorozatból választott komputert. A Blackburn komputerek a legkiválóbb minıségő anyagok és gyártási szabványok alkalmazásával készülnek. Ez a

Részletesebben

Kezelési utasítás. Demton. Demton Electronics

Kezelési utasítás. Demton. Demton Electronics DTH-1 TELEFON HIBRID Kezelési utasítás Demton TISZTELT FELHASZNÁLÓ! A többi gyártóhoz hasonlóan mi is nagyon örülünk, hogy a termékünk megvásárlásával megtisztelt bennünket és támogatta a magyar termékek

Részletesebben

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ ALKALMAZÁS A kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, fűtési és hűtési/fűtési energiafogyasztás nagy pontosságú mérésére szolgál, 5 C - 90 C mérési tartományban. Ideális arányban ötvözi a jól bevált, megbízható

Részletesebben

2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5. 6.2 Naptári hónap, nap és üzemmód változtatása 9. 6.2.2 cha = hét napjára vonatkozó átállítás 10-11

2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5. 6.2 Naptári hónap, nap és üzemmód változtatása 9. 6.2.2 cha = hét napjára vonatkozó átállítás 10-11 H 1. Tartalom jegyzék 2 1. Tartalom Oldal 2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5 3. Kezelőelemek 6 4. Kijelző 6 5. Gyári beállítás 7 6 Beállítások változtatása 8 6.1 Pontos idő, a hét napjai 8 6.2

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 2 Telepítés A rendszer standard telepítése Eszköz leírása Eszköz mérete 4

Tartalomjegyzék. 2 Telepítés A rendszer standard telepítése Eszköz leírása Eszköz mérete 4 PL500 Tartalomjegyzék 1 Figyelmeztetések 2 2 Telepítés 3 2.1 A rendszer standard telepítése 3 2.2 Eszköz leírása 3 2.3 Eszköz mérete 4 2.4 Hajtómotor és fogasléc telepítése 4 2.5 Telepítés ellenőrzése

Részletesebben

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 hu Szerelési és kezelési útmutató Memóriagomb Fontos információk: a szerelő / a villamos szakember / a felhasználó számára Kérjük ennek megfelelően továbbadni! Ezt az eredeti

Részletesebben

Mechanikus vízóra SIEMECA

Mechanikus vízóra SIEMECA 5 340 SIEMECA Mechanikus vízóra WFU WFK WFW Mechanikus óra hideg- és melegvíz mérésére - A kumulált fogyasztás kijelzése Távleolvasási lehetőség - Egysugaras mérő - Szárazon futó számlálómű mágneses árnyékolással

Részletesebben

QALCOSONIC HEAT 2 ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ

QALCOSONIC HEAT 2 ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ AXIOMA ENCO QALCO XILO SOLVO ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ QALCOSONIC HEAT 2 ALKALMAZÁS EGYEDI JELLEMZŐK A QALCOSONIC HEAT2 Ultrahangos hűtési- és fűtési hőmennyiségmérőt elfogyasztott

Részletesebben

ZF1. Vezérlés leírás ÁLTALÁNOS LEÍRÁS. Vezérlés Leírás ZF1

ZF1. Vezérlés leírás ÁLTALÁNOS LEÍRÁS. Vezérlés Leírás ZF1 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Mikroprocesszoros, nyomatékszabályzós, kétmotoros vezérlıpanel 230V-os egyfázisú meghajtásokhoz, AF frekvenciakártya kapcsolattal, UNIT, ATI, KRONO, FAST, FERNI, rendszerek vezérlésére,

Részletesebben

CM-06D és CM-06N videó kaputelefon rendszer. Használati Utasítás

CM-06D és CM-06N videó kaputelefon rendszer. Használati Utasítás CM-06D és CM-06N videó kaputelefon rendszer Használati Utasítás Tartalom 1 Rendszer ismertetése 1 2. Rendszer részei és paraméterei 1 3. Telepítési rajz 2 4. Bekötési rajz 2 5. Bekötési pontok 3 6. Vezeték

Részletesebben

V5001S Kombi-S ELZÁRÓ SZELEP

V5001S Kombi-S ELZÁRÓ SZELEP V5001S Kombi-S ELZÁRÓ SZELEP Alkalmazás TERMÉKADATOK A V5001S Kombi-S zárószelepet lakó vagy kereskedelmi fűtő- és hűtőrendszerek csővezetékeinek elzárására használják. A szelep az előremenő vagy visszatérő

Részletesebben

Szobai kezelő egység zónákhoz

Szobai kezelő egység zónákhoz 2 72 Szobai kezelő egység zónákhoz RRV817 szabályozóhoz QAW810 Digitális szobai kezelő egység üzembe helyezői és végfelhasználói beállításokhoz RRV817 hőmérséklet szabályozó központi egységhez padlófűtési

Részletesebben

POOL BASIC EVO DOUBLE

POOL BASIC EVO DOUBLE POOL BASIC EVO DOUBLE Kezelési utasítás 2000 Szentendre,Kızúzó u. 24., Tel.:(26)500-692, Fax:(26)500-693 Honlap: http://www.szeusz.eu E-mail: kereskedelem@szeusz.eu A CSOMAG TARTALMA A. Pool Basic Double

Részletesebben

Forgatómotorok golyóscsapokhoz

Forgatómotorok golyóscsapokhoz s 4 659 Forgatómotorok golyóscsapokhoz GQD..9A VA..61.. / VB..61.. és VA..60.. / VB..60.. golyóscsapokhoz AC 24 V / DC 24 48 V / AC 230 V Elektromotoros forgatómotorok rugós visszatérítésű biztonsági funkcióval

Részletesebben

Terméktájékoztató. Videoelosztó, kétszeres FVU1210. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D-39307 Genthin

Terméktájékoztató. Videoelosztó, kétszeres FVU1210. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D-39307 Genthin Terméktájékoztató Videoelosztó, kétszeres FVU1210 2 02/2011 Szállítási terjedelem 1 x FVU1210 1 x Termékismertető Biztonsági utasítások! A készüléket csak elektromos végzettségű szakember szerelheti, építheti

Részletesebben

STD és SCU. STD400RC/RL-DIN és SAE STD1000RL-DIN és SAE SCU10-DIN és SAE. Dimmerek STD SCU

STD és SCU. STD400RC/RL-DIN és SAE STD1000RL-DIN és SAE SCU10-DIN és SAE. Dimmerek STD SCU és P112245 P112248 400RC/R-DI P112246 400RC/R-SAE b dimmerek izzólámpák, halogénlámpák fényáramát és motorok teljesítményét szabályozzák 40 1000 W-ig egy vagy több kapcsolási pontról. b Vezérelhetők a

Részletesebben

Tasakcímkéző berendezés. Használati útmutató

Tasakcímkéző berendezés. Használati útmutató Tasakcímkéző berendezés Használati útmutató Figyelmeztetés Mielőtt elkezdené kezelni a gépet, olvassa el a teljes kezelési utasítást. Győződjön meg róla, hogy a gép le van földelve. Tartsa a munkaterületet

Részletesebben

MULTI ECHO. 230V-os ablaknyitó motor

MULTI ECHO. 230V-os ablaknyitó motor 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu MULTI ECHO 230V-os ablaknyitó motor 1, Motor 7, Hatszögő anya alátéttel 2, Elsı csap a lánchoz 10, Motor

Részletesebben

Beszerelési útmutató. Beltéri rádióvevő világításvezérléshez Lighting Indoor RTS. 2.oldal

Beszerelési útmutató. Beltéri rádióvevő világításvezérléshez Lighting Indoor RTS. 2.oldal Beltéri rádióvevő világításvezérléshez Lighting Indoor RTS 2.oldal Somfy ezúton igazolja, hogy a termék megfelel az 1999/5/CE direktíva követelményeinek és egyéb idevonatkozó előírásainak. A Megfelelőségi

Részletesebben

l i CSATLAKOZÓ-KOMBINÁCIÓK

l i CSATLAKOZÓ-KOMBINÁCIÓK r e GANZ KK Kft n ISO 9001 d s z e rb a en t l tá i d u CSATLAKOZÓKOMBINÁCIÓK A ház különlegesen erõs, ütésálló könnyen nyitható, ezáltal komfortos szerelést biztosít tömszelencén át csatlakoztatható 35

Részletesebben

Wilo-Digital timer Ed.01/

Wilo-Digital timer Ed.01/ Wilo-Digital timer GB Operating Manual FIN Käyttöohje S Bruksanvisning PL Instrukcja obsługi N Bruksanvisning H Kezelési útmutató DK Betjeningsvejledning 4 148 573 Ed.01/ 2010-04 GB S N DK FIN PL H Operating

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás

Részletesebben

Ultrahangos hőmennyiségmérők fűtés távleolvasással

Ultrahangos hőmennyiségmérők fűtés távleolvasással Ultrahangos hőmennyiségmérők fűtés távleolvasással 10 Kompakt mérőórák 0,6-15 m 3 /h Áramlásmérők 0,6-1000 m 3 /h Rádiókommunikáció, wireless M-Bus (OMS), M-Bus Adatközpont az összes kommunikációs rendszerhez

Részletesebben

14-es sorozat - Többfunkciós lépcsõházi automaták 16 A

14-es sorozat - Többfunkciós lépcsõházi automaták 16 A Többfunkciós lépcsõházi automaták Mûködtetés nyomógombokkal vagy glimmlámpás világító nyomógombokkal 17,5 mm-es szélesség A késleltetési idõ 30 s-tól 20 min-ig állítható ámpakímélõ üzem a feszültség nullátmenetnél

Részletesebben

MAGICTIME digitális szobatermosztát 1

MAGICTIME digitális szobatermosztát 1 MAGICTIME digitális szobatermosztát 1 MAGICTIME digitális szobatermosztát 2 MAGICTIME BAXI DIGITÁLIS SZOBATERMOSZTÁT KHG 714 086 710 páratlan típus: napi és heti programozás 2 db AA típusú elemmel működik

Részletesebben