A Purmo Air szellőztető rendszer a vizes, központi fűtési rendszerekre lett tervezve, a mechanikus befúvású szellőztetéssel ellátott épületekben.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Purmo Air szellőztető rendszer a vizes, központi fűtési rendszerekre lett tervezve, a mechanikus befúvású szellőztetéssel ellátott épületekben."

Átírás

1 PURMO Air lapradiátor A modern, hermetikus épületekben az elégtelen friss levegő hiánya az egyik, legjelentősebb, az egészséggel és a jó közérzettel kapcsolatos, sok bajt kiváltó probléma. A helyiségek levegőjének rossz minőségét kiváltó okok: a magas széndioxid tartalom, a túl nagy nedvesség, a szennyeződések, az építőanyagok és a berendezési tárgyakból kibocsátott emisszió. Ezek az emberi szervezetre kártékony hatású tényezők. Megnő az allergiás tünetek fellépésének veszélye. A levegő magas széndioxid tartalmának következménye a gyenge koncentrációs készség, a légzési zavarok (légszomj), valamint álmatlanság fellépése. A nedvesség emelkedése könnyen felismerhető, amikor az üvegen vizes pára csapódik ki. Az elégtelen szellőztetés kedvez a kórokozók, gombák és a penész elszaporodásának. Az elégtelen szellőztetésből eredő kártékony elváltozások a lakók egészségét veszélyeztetik, és az épületek állagának romlását okozzák. Az elégtelen légcsere miatt fellépő, rossz minőségű beltéri levegő szintén komoly gazdasági probléma. A rosszul szellőztetett helyiségekben tartózkodó személyekre fordított egészségügyi kiadások Skandináviában megegyeznek az összes épület fűtésére fordított kiadások szintjével. Ez a probléma megoldható, a Purmo Air szellőztető rendszer alkalmazásával. A finn állam számára készítették a Rettig Heating konszern szakértői, amely vállalat több mint tíz éves tapasztalatot szerzett a ventillációs radiátorok gyártásában és felhasználásában. Ez a tapasztalat lehetőséget adott egy korszerű termék kidolgozására, amely egyidejűleg biztosítja a helyiség fűtését, valamint annak friss, megtisztított, és melegített levegővel való ellátását. A szabadalommal védett, Purmo Air szellőztető rendszer a PURMO radiátorból, valamint a PA11 vagy a PA22 szellőztető rendszerből áll. A rendszer működésének elve egyszerű. A radiátor mögött elhelyezett, a külső falban levő, 100 mm átmérőjű csatornán keresztül a külső levegő a szűrőkamrába kerül. A szűrés után a levegő átfolyik a radiátoron, ahol felmelegszik. A tiszta és felmelegített levegő hangtalanul áramlik a helyiségbe. A Purmo Air szellőztető rendszer nem okoz nagyobb energiafogyasztást. Lehetőséget biztosít a lakók igényeinek megfelelő szellőztetésre és a higiénés elvárások kielégítéséhez feltétlenül szükséges külső levegő ellátására. A Purmo Air szellőztető rendszer a vizes, központi fűtési rendszerekre lett tervezve, a mechanikus befúvású szellőztetéssel ellátott épületekben. Ez a rendszer különböző objektumokban kerülhet beszerelésre, mint a: lakóházak szállodák kórházak idősek otthona stb. Rendkívül népszerű a skandináv országokban. Finnországban az új építésű épületek 20%-ban kerül beszerelésre.

2 Műszaki adatok: Filter osztálya: A radiátorok magassága a A radiátorok hosszúsága a Magasság: Szélesség: Mélység: Tömeg: Szín: A felület kidolgozása: Higiénés tanúsítvány: Garancia: F7 300,450, 500, 600 mm 700*, 800, 900, 1000, 1100, 1200, 1400, 1600, 1800, 2000, 2300, 2600, 3000 mm 79 mm 567 mm 77 (PA11), 119 (PA22) ok. 3 kg RAL 9010 hófehér sörétezés, zsírtalanítás, foszforos kezelés, ásványtalanított vízben való áztatás, krómozás, elektrosztatikus kezelés HK/B/1503/01/ év *A 700 mm-es hosszúság csak a C típusú PURMO radiátorokra vonatkozik PURMO Air - A fűtőtestek nagysága Műszaki adatok: Filter osztálya: A radiátorok magassága a A radiátorok hosszúsága a Magasság: Szélesség: Mélység: F7 300,450, 500, 600 mm 700*, 800, 900, 1000, 1100, 1200, 1400, 1600, 1800, 2000, 2300, 2600, 3000 mm 79 mm 567 mm 77 (PA11), 119 (PA22)

3 Tömeg: Szín: A felület kidolgozása: Higiénés tanúsítvány: Garancia: ok. 3 kg RAL 9010 hófehér sörétezés, zsírtalanítás, foszforos kezelés, ásványtalanított vízben való áztatás, krómozás, elektrosztatikus kezelés HK/B/1503/01/ év *A 700 mm-es hosszúság csak a C típusú PURMO radiátorokra vonatkozik PURMO Air - Hőenergia és méretek PURMO C és a PURMO V fűtési teljesítménye egy PURMO Air készlet alkalmazásának esetében: [W] a 75/65ºC hőmérsékletű előremenő és visszatérő fűtőközeg, valamint 20ºC -ra léghőmérséklet esetén a fűtött helyiségben, a PN-EN 442 szabvány szerint. magasság hosszúság típus C i V C i V C i V tz/tp /65ºC /65ºC /65ºC /65ºC /65ºC /65ºC /65ºC /65ºC /65ºC /65ºC

4 A PURMO PLAN fűtési teljesítménye egy PURMO Air készlet alkalmazásának esetében: [W] a 75/65ºC hőmérsékletű előremenő és visszatérő fűtőközeg, valamint 20ºC -ra léghőmérséklet esetén a fűtött helyiségben, a PN-EN 442 szabvány szerint. magasság hosszúság típus PLAN DF PLAN DF PLAN DF tz/tp /65ºC /65ºC /65ºC /65ºC /65ºC /65ºC /65ºC /65ºC /65ºC A fenti táblázatok a helyiségben uralkodó, leginkább reprezentatív példázatú körülményekre vonatkoznak: a rendszer méretezési paraméterei 75/65/20ºC, az alapnyomás a helyiségben 10 Pa, amelynél a rendszernek 10 liternyi levegőt kell a helyiségbe juttatnia másodpercenként. Feltételezték, hogy a külső levegő 10%-a kerül az infiltráció miatt, vagyis a PURMO Air rendszert megkerülve a helyiségbe. A szellőztető radiátorok tervezéséhez és megválasztásához a PURMO Air program nyújt segítséget. A program legújabb verziója megtalálható a honlapunkon vagy a tervezést támogató programokat tartalmazó CD-n. A program lehetővé teszi az optimális megoldást kiválasztását. A teljes teljesítményen kívül a program megadja a radiátor felett levő átlaghőmérsékletet. ti,ref: o alacsony elvárási szint: ti,ref > tpom - 8ºC o magas elvárási szint: ti,ref > tpom - 2ºC (pl. gyerek-, beteg- stb. szobákban) A tervezőnek továbbá meg kell határoznia a helyiségben uralkodó alapnyomást, valamint a szerkezet tömítetlenségének okán beszűrődő levegőt. Ezek az adatok szükségesek a rendszer helyes megtervezéséhez. PURMO Air - Biztonság és komfort A szellőztető rendszer biztonságos működéséhez a fűtési rendszerben levő vizet időjárási automata rendszernek kell szabályoznia. Ajánlott a szabadba kihelyezett érzékelővel ellátott, termosztatikus szelepek alkalmazása, amelyek a radiátor alatt helyezkednek el. Amikor a termosztát lekapcsolja a radiátort, a beáramló levegő elkezd lehűlni, ami annak újbóli megnyitását eredményezi. A szelep szakaszos működése megelőzi a beáramló levegő túlzott lehűlését, és kizárja a radiátor megfagyásának veszélyét.

5 A szűrőbetét cseréjének sűrűsége függ a külső levegő minőségétől. A nagyvárosi levegő minősége határozottan rosszabb, mint az elővárosi területeké. Emiatt is szükség van a szűrőbetét állapotának meghatározott időközönkénti ellenőrzésére, hogy meg tudjuk határozni a csere szükségességének megfelelő idejét. A szűrőt akkor kell kicserélni, amikor láthatóan szennyezett. A szűrő cseréjére átlagosan évente van szükség. A szűrő cseréjéhez, vagy megtisztításához ki kell csavarni a szűrőkamrát, rögzítő csavarokat, majd kinyitni azt. A csatorna felülete porszívó vagy kefe segítségével tisztítható. Nyomásesés és a beállítás A szellőztetés megfelelő működéséhez, a tervezés alatt, figyelembe kell venni az igényelt nyomáskülönbséget, az ún. alapnyomást. Nem szabad túl nagynak lennie a hermetikusságot figyelembe véve, mivel ilyenkor a levegő a szivárgási réseken fog beáramlani. Az ajánlott alapnyomás nem több mint 12 Pa. A szellőzőcsatorna formája és a külső szellőzőrácsozat befolyásolják a nyomásveszteséget. Tervezéskor e szempontokat figyelembe kell venni. Ha az épület nem hermetikusan zárt, akkor a helyiségekbe nem szabályozott mennyiségű külső levegő kerül be, ami megnöveli a fűtési energiaszükségletet. Ilyenkor át kell méreteznünk a radiátorokat, figyelembe véve a további hőveszteséget. A külső levegőt bevezető csatorna teljesen nyitott állapotban két személyre szabott helyiséget lát el friss levegővel. Az egy személyre szánt helyiségekben a csatornába egy speciális karima kerül beszerelésre (a készlet része), amely a beáramló levegő mennyiségét a felére csökkenti. A PURMO Air szintén egyszerű módszert biztosít a levegő beáramlásának megállítására, pl. tűzveszélyes helyzetben vagy gázszivárgáskor. Ehhez elég 90 fokkal elfordítani a szűrőbetétet, így a betét oldalsó felületével elzárja a levegő radiátoron való áramlását. A szellőztetési levegő további szabályozása a konyhákban, fürdőszobákban és illemhelyiségekben elhelyezett befúvási rácsok segítségével történik. A teljes szellőztetési levegő ventillátorral vagy szabályozó szeleppel szabályozható. Hangszigetelés Mérési módszer: ISO :1991 Osztályozás: ISO 717-1:1996 Referenciafelület: 10 m A befújást a felére korlátozó karima kb. 3 db-el javítja a hangszigetelést.

6 Rövidítések: f - frekvencia, Hz D n,e - a friss levegő befúvójának hangszigetelése az oktávsáv harmadán, db D n,e,w - friss levegő befúvójának hangszigetelési együtthatója, db C tr - Korrekciós együttható a közúti forgalomból eredő zaj, db C - általános korrekciós együttható, db PURMO Air - Fűtőtestek típusai PA11 A PURMOAir PA11 a PURMO C11, a V11, vagy a DF11 típusú radiátorokkal való szerelésre lett tervezve. Fésűs tömítéssel rendelkezik, amely a levegőt a konvekciós bordázat, és a radiátor lapja közötti térbe tereli. FIGYELEM! A fésűs tömítés rendkívül fontos szerepet játszik. Hiányakor a készülék nem megfelelően üzemel. PA22 A PURMOAir PA22 a PURMO C22, C33, V22, V33, DF22, vagy a DF33 radiátorokkal való szerelésre lett tervezve. Olyan elemekkel került felszerelésre, amelyek a lapokon keresztül, lentről, felfelé terelik a levegőt. Ügyeljünk arra, hogy a PURMOAir szellőzési készletek csak a 11, 22, 33 típusú radiátorokkal kompatibilisek. Azonban nem kompatibilisek a 10,20,30 típusú radiátorokkal.

7 A PURMOAir készlet két típusban gyártják: PA11, és PA22. Az elsőt (PA11) a 11 típusú radiátorokkal való használatra, a másikat (PA22) a 22, és a 33 típusú radiátorokkal való üzemelésre (ügyeljünk arra, hogy a V33 radiátor esetében a betáplálás jobb oldali).

magas minőségű mélyen sajtolt és hidegen hengerelt fémlemez 10 bar

magas minőségű mélyen sajtolt és hidegen hengerelt fémlemez 10 bar PURMO Plan Ventil Hygiene M lapradiátor A piacon számos sima előlappal ellátott radiátor kapható azonban a méretezésük nem egyforma. A PURMO cég új, lapos radiátorának terve új irányvonalakat vesz célba.

Részletesebben

Ajánlott légszállítás elszívásnál: 1280 [m 3 /h] Ajánlott légszállítás befúvásnál: 1280 [m 3 /h]

Ajánlott légszállítás elszívásnál: 1280 [m 3 /h] Ajánlott légszállítás befúvásnál: 1280 [m 3 /h] Típus: NKK Nagykonyhai szellőztető ernyő 1100x1000 Ajánlott légszállítás elszívásnál: 1280 [m 3 /h] Belső nyomásesés az ajánlott elszívásnál: 99 [Pa] Ajánlott légszállítás befúvásnál: 1280 [m 3 /h] Belső

Részletesebben

LapradiátorOK MŰSZAKI KATALÓGUS ÉS ÁRLISTA 2017/II.

LapradiátorOK MŰSZAKI KATALÓGUS ÉS ÁRLISTA 2017/II. LapradiátorOK MŰSZAKI KATALÓGUS ÉS ÁRLISTA 2017/II. PURMO Lapradiátorok 2017/II. 2 tartalomjegyzék termékcsoportok lapradiátorok Típusáttekintés...5 vertikális lapradiátorok Típusáttekintés...5 Compact...8

Részletesebben

J A G A K N O C K O N W O O D

J A G A K N O C K O N W O O D J A G A K N O C K O N W O O D Kivételes, formabontó, konfrontáló. A KNOCKONWOOD a legelső fűtőtest fából. A gyönyörűen kivitelezett, egyszerű, mégis elegáns, tartós burkolat a legjobb minőségű furnérból

Részletesebben

F = Flat P = Panel. alacsony építésû légkezelõ

F = Flat P = Panel. alacsony építésû légkezelõ FP F = Flat P = Panel alacsony építésû légkezelõ Miért éppen az AeroMaster FP? I Az AeroMaster FP alacsony építésû (álmennyezeti) légkezelõ berendezés ideális választás irodák, üzletek, éttermek és hasonló

Részletesebben

Szellőzés. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12.

Szellőzés. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. Szellőzés Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. 1 A szellőzés fontossága Az energiatudatos építkezések, beruházások

Részletesebben

IMMERPAN. Acél lapradiátorok

IMMERPAN. Acél lapradiátorok IMMERPAN Acél lapradiátorok IMMERPAN, AZ ÚJ TERMÉKVONAL AZ IMMERGAS KÍNÁLATÁBAN Az Immergas a felhasználói igények széleskörű kiszolgálása érdekében acél lapradiátorokkal bővíti termékskáláját, melyeket

Részletesebben

Danfoss Elektronikus Akadémia. EvoFlat Lakáshőközpont 1

Danfoss Elektronikus Akadémia. EvoFlat Lakáshőközpont 1 EvoFlat lakás-hőközpontok Danfoss Elektronikus Akadémia EvoFlat Lakáshőközpont 1 Tartalom: Alkalmazás, EvoFlat készülékek Szabályozási elvek HMV termelés Az EvoFlat lakáshőközpontok fő egységei Kiegészítő

Részletesebben

HotelAir. HotelAir. Aktív klímagerenda hotelszobák szellőztetésére, hűtésére és/vagy fűtésére

HotelAir. HotelAir. Aktív klímagerenda hotelszobák szellőztetésére, hűtésére és/vagy fűtésére Aktív klímagerenda hotelszobák szellőztetésére, hűtésére és/vagy fűtésére Leírás A csatlakozódobozban egy sorban vannak elhelyezve a frisslevegő fúvókák. A doboz függőleges oldalán található kétsoros befúvó

Részletesebben

CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók

CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók 17:22 IRVENT Tel/Fax: [94] -48 Tel/Fax: [52] 422-64 CDP 75 légcsatornázható légszárító CDP 75 típusú légcsatornázható légszárító nagyobb magán- és közületi uszodákban,

Részletesebben

2018/01. Kompakt és 6 pontos kivitel

2018/01. Kompakt és 6 pontos kivitel 2018/01 Kompakt és 6 pontos kivitel IXTREND RADIÁTOROK A ixtrend radiátorok jellemzői Tulajdonságok Minőségi acéllemez, vékony profil és ponthegesztett konvektor lemezek az optimális hőteljesítmény eléréséhez

Részletesebben

Beltéri wellness és medenceterek párátlanítása és hővisszanyerése. DH 44 és 66 kompakt hőszivattyús uszodai párátlanítókkal

Beltéri wellness és medenceterek párátlanítása és hővisszanyerése. DH 44 és 66 kompakt hőszivattyús uszodai párátlanítókkal R Beltéri wellness és medenceterek párátlanítása és hővisszanyerése DH 44 és 66 kompakt hőszivattyús uszodai párátlanítókkal calorex hôszivattyús kompakt uszodai párátlanító A Calorex DH 44 és 66 elegáns

Részletesebben

Fokozatmentes fényerőszabályozás,

Fokozatmentes fényerőszabályozás, PHILIPS Szabályozható LED Phase kettős spotlámpa szabályozható fény Hangulat teremtésére tökéletes Lágy LED, szemkímélő Kiváló minőségű anyagok Fokozatmentes fényerőszabályozás, a ragyogótól a lágy fényig

Részletesebben

J A G A S T R A D A. A Low-H 2 O technológia néhány jellemző tulajdonsága:

J A G A S T R A D A. A Low-H 2 O technológia néhány jellemző tulajdonsága: J A G A S T R A D A A sima előlap és az erős felső rács vízszintes vonalai adják a STRADA szemet gyönyörködtető megjelenését. A robosztus, egyszerű és mégis elegáns burkolat a Low-H 2 O technológiát takarja.

Részletesebben

Aura OnFloor Classic - WKF

Aura OnFloor Classic - WKF Az at iroda épületek, téli kertek, kirakatok és nagy üvegfelülettel rendelkező elyiségek fűtésére terveztük. A réz és alumínium őleadó egység egy duralumínium ráccsal ellátott fém burkolatban elyezkedik

Részletesebben

AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 24/R 1/01/2014

AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 24/R 1/01/2014 AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 4/R 1/01/4 PROUCENT KOTŁÓW C.O. I BETONIAREK EFRO Robert ziubeła Vegyesprofilú vállalat 6 067 Strawczyn, Ruda Strawczyńska 103A NYILATKOZZA kizárólagos felelősséggel, hogy

Részletesebben

TERVEZÉSI SEGÉDLET. STAR típusú acéllemez lapradiátorokhoz

TERVEZÉSI SEGÉDLET. STAR típusú acéllemez lapradiátorokhoz TERVEZÉSI SEGÉDLET STAR típusú acéllemez lapradiátorokhoz MŰSZAKI ADATOK Felhasználási terület A STAR típusú acéllemez lapradiátorok szivattyús melegvízfűtési rendszerekben alkalmazhatók, legfeljebb 10

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01123 CP1-03-01124 CP1-03-01125 CP1-03-01126 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI útmutatások 1.1.

Részletesebben

FixTrend Acéllemez lapradiátor Kompakt és 6 pontos kivitel

FixTrend Acéllemez lapradiátor Kompakt és 6 pontos kivitel ixtrend Acéllemez lapradiátor Kompakt és 6 pontos kivitel A ixtrend radiátorok jellemzői Tulajdonságok Minőségi acéllemez, vékony profil és ponthegesztett konvektor lemezek az optimális hőteljesítmény

Részletesebben

Airvent típusú előlap: ÖV FRONT - XXX - X Airvent típusú állítható lamellás perdületes befúvó dobozzal együtt:

Airvent típusú előlap: ÖV FRONT - XXX - X Airvent típusú állítható lamellás perdületes befúvó dobozzal együtt: ÖV/ÖVB állítható lamellás perdületes befúvó Alkalmazási terület Állítható lamellás perdületes mennyezeti elemek, melyek nagyobb hőmérsékletkülönbség esetén is alkalmazhatók befúvásra és elszívásra egyaránt.

Részletesebben

HERZ-TS-90. HERZ Armatúra Hungária Kft. Normblatt 7723/7724 1999. szept. kiadás. Termosztátszelep alsórészek, R=1" Beépítési méretek, mm.

HERZ-TS-90. HERZ Armatúra Hungária Kft. Normblatt 7723/7724 1999. szept. kiadás. Termosztátszelep alsórészek, R=1 Beépítési méretek, mm. Termosztátszelep alsórészek, R=1" Normblatt 7723/7724 1999. szept. kiadás Beépítési méretek, mm Standard modellek nikkelezett kivitelben, menetes karmantyúval és menetes kupakkal. 1 7723 93 Egyenes 1 7724

Részletesebben

DEFRO Robert Dziubeła Vegyesprofilú vállalat 26 067 Strawczyn, Ruda Strawczyńska 103A

DEFRO Robert Dziubeła Vegyesprofilú vállalat 26 067 Strawczyn, Ruda Strawczyńska 103A PROUENT KOTŁÓW.O. I ETONIREK ZONOSSÁGI NYILTKOZT WE nr 23/R 1/01/4 EFRO Robert ziubeła Vegyesprofilú vállalat 26 067 Strawczyn, Ruda Strawczyńska 103 NYILTKOZZ kizárólagos felelősséggel, hogy az általa

Részletesebben

Gázkészülékek levegőellátásának biztosítása a megváltozott műszaki környezetben

Gázkészülékek levegőellátásának biztosítása a megváltozott műszaki környezetben Gázkészülékek levegőellátásának biztosítása a megváltozott műszaki környezetben Dr. Barna Lajos Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti Tanszék A gázkészülékek elhelyezésével kapcsolatos

Részletesebben

P I A C V E Z E T Ő I P A R I H Ő V I S S Z A N Y E R Ő S S Z E L L Ő Z T E T É S. NILAN VPM 120-560 Aktív hővisszanyerés és hűtés (levegő/levegő)

P I A C V E Z E T Ő I P A R I H Ő V I S S Z A N Y E R Ő S S Z E L L Ő Z T E T É S. NILAN VPM 120-560 Aktív hővisszanyerés és hűtés (levegő/levegő) P I A C V E Z E T Ő I P A R I H Ő V I S S Z A N Y E R Ő S S Z E L L Ő Z T E T É S NILAN VPM 120-560 Aktív hővisszanyerés és hűtés (levegő/levegő) NILAN VPM 120-560 Ipari hővisszanyerős szellőztető hűtéssel

Részletesebben

HV-STYLVENT. AXIÁLIS ABLAK- ÉS FALI VENTILÁTOROK HV-STYLVENT sorozat

HV-STYLVENT. AXIÁLIS ABLAK- ÉS FALI VENTILÁTOROK HV-STYLVENT sorozat AXIÁLIS ABLAK- ÉS FALI VENTILÁTOROK HV-STYLVENT sorozat Axiális ventilátorok falba vagy ablakba szereléshez. Mindegyik ventilátor kemény ABS műanyag ráccsokkal, zsaluval és egyfázisú V-5 Hz motorral rendelkezik.

Részletesebben

J A G A L I N E A P L U S

J A G A L I N E A P L U S J A G A L I N E A P L U S Karcsú, mint egy topmodell. A LINEA PLUS sima előlapja, diszkrét, stílusos burkolata rejtve tartja a gyors és energiatakarékos Low- H 2 O fűtőelemet, esztétikusan elfedi a csöveket

Részletesebben

KDL KDL. Perforált befúvóelem

KDL KDL. Perforált befúvóelem Perforált befúvóelem KDL Leírás A KDL iskolák, üzemcsarnokok, stb. szellőztetésére használható. Különböző mintázatú perforációval ellátott horganyzott acéllemezből készül RAL 900 fehér porfestéssel. A

Részletesebben

LEÍRÁS A WEBINSULATION SZIGETELÉSI RENDSZERHEZ KETTŐS HÉJALÁSÚ LAPOSTETŐK PROFESSZIONÁLIS HŐSZIGETELÉSE KŐZETGYAPOT GRANULÁTUMMAL

LEÍRÁS A WEBINSULATION SZIGETELÉSI RENDSZERHEZ KETTŐS HÉJALÁSÚ LAPOSTETŐK PROFESSZIONÁLIS HŐSZIGETELÉSE KŐZETGYAPOT GRANULÁTUMMAL LEÍRÁS A WEBINSULATION SZIGETELÉSI RENDSZERHEZ KETTŐS HÉJALÁSÚ LAPOSTETŐK PROFESSZIONÁLIS HŐSZIGETELÉSE KŐZETGYAPOT GRANULÁTUMMAL Tartalom 1. Üzemi adatok..3 2. Tervezési tanácsok, a., a befújás vastagsága..4

Részletesebben

Art. Nr.0618719009000 V11 C29. Műszaki leírás AQUA 187.19-WT

Art. Nr.0618719009000 V11 C29. Műszaki leírás AQUA 187.19-WT Műszaki leírás AQUA 187.19-WT 1 Poz. Megnevezés Poz. Megnevezés 1 - Allítható lábak 21 - Kandallóbetét-tető 2 - Tűztérajtó (antracit) 22 - Huzatszabályzót vezérlő érzékelő helye 3 - Füstcsőcsonk 23 - Légtelenítő

Részletesebben

Légszelepek LV Sorozat

Légszelepek LV Sorozat 1/4/U/4 Légszelepek LV Sorozat befúvásra, elszívásra TROX Austria GmbH Telefon: 212-1211; 212-9121 Magyaroroszági Fióktelep Telefax: 212-0735 1016 Budapest http://www.troxtechnik.at Krisztina krt. 99.

Részletesebben

Kompakt szűrős rács KG-F

Kompakt szűrős rács KG-F Kompakt szűrős rács KG-F Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás... 3 Kivitel...

Részletesebben

Épületek energiahatékony. This project is implemented through the CENTRAL EUROPE Programme co-financed by the ERDF.

Épületek energiahatékony. This project is implemented through the CENTRAL EUROPE Programme co-financed by the ERDF. Épületek energiahatékony szellőztetése A szellőzés feladatai -Megfelelő mennyiségű frisslevegő biztosítása -Nedvesség eltávolítása -Szennyezőanyag koncentráció csökkentése -Szagok eltávolítása -.. - Mennyi

Részletesebben

ECL Comfort 300 + C 14 Csarnokfűtés légfűtő készülékekkel

ECL Comfort 300 + C 14 Csarnokfűtés légfűtő készülékekkel ECL Comfort 300 + C 14 Csarnokfűtés légfűtő készülékekkel Rendszer: Nagy légterek termo-ventilátoros fűtésének szabályozása. Állandó teremhőmérséklet az előremenő fűtővíz hőmérsékletének befolyásolásával.

Részletesebben

1.1.1. D-ÉG DUNAFERR LUX-uNi lapradiátorok

1.1.1. D-ÉG DUNAFERR LUX-uNi lapradiátorok 16 1.1.1. D-ÉG DUNAFERR LUX-uNi lapradiátorok D-ÉG DUNAFERR LUX-uNi lapradiátorok A D-ÉG DUNAFERR LUX-uNi radiátorok a melegvizes fûtési rendszerek korszerû elemei, melyek kiváló minõségû hidegen hengerelt

Részletesebben

Dekorálja otthonát fényekkel

Dekorálja otthonát fényekkel PHILIPS InStyle Függeszték Matrix króm LED Dekorálja otthonát fényekkel Fedezze fel az ízléses csillár rejtett eleganciáját! A fekete üveg és króm felületek minden helyiségben a fényűzés érzetét keltik.

Részletesebben

A VAQ légmennyiség szabályozók 15 méretben készülnek. Igény esetén a VAQ hangcsillapított kivitelben is kapható. Lásd a következő oldalon.

A VAQ légmennyiség szabályozók 15 méretben készülnek. Igény esetén a VAQ hangcsillapított kivitelben is kapható. Lásd a következő oldalon. légmennyiség szabályozó állítómotorral Alkalmazási terület A légmennyiségszabályozókat a légcsatorna-hálózatban átáramló légmennyiség pontos beállítására és a beállított érték állandó szinten tartására

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

versenyképes választás

versenyképes választás Vvégtelenül V versenyképes választás V Légcsatornába építhetõ szellõzõ rendszer Vento - Légcsatornába építhetõ szellõzõ rendszer végtelenül versenyképes választás A Vento légcsatornába építhetõ légkezelõ-

Részletesebben

AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 06/A5 2/01/2014

AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 06/A5 2/01/2014 AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 06/A5 /01/014 PRODUCENT KOTŁÓW C.O. I BETONIAREK DEFRO Robert Dziubeła Vegyesprofilú vállalat 6 067 Strawczyn, Ruda Strawczyńska 103A NYILATKOZZA kizárólagos felelősséggel,

Részletesebben

J A G A F R E E D O M C L I M A

J A G A F R E E D O M C L I M A J A G A F R E E D O M C L I M A Energiahatékonyság, fenntarthatóság és design! Szerény mérete ellenére a Freedom Clima egyben nagy teljesítményű fűtő- és hűtő, szabadon álló rendszer, mely csendesen és

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

AIT / VIG 2, VIS 2 hömérséklet szabályzó és hömérséklet korlátozó

AIT / VIG 2, VIS 2 hömérséklet szabályzó és hömérséklet korlátozó AIT / VIG, AIT / VIS Hömérséklet szabályzók, hömérséklet határolók Leírás / Alkalmazás Az AIT szabályozó VIG szeleppel egybeépítve használati melegvíz rendszerekben használható, melegviz bojlerekhez, vagy

Részletesebben

Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel

Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel 1 Mindig jó klíma A Charleston csőradiátorok biztosítják a kiegyensúlyozott és tökéletes beltéri klímát a kényelmes fűtőteljesítményt a

Részletesebben

Az egészséges környezet, az ideális hæmérséklet elænyömre válik

Az egészséges környezet, az ideális hæmérséklet elænyömre válik klimatizálás Az egészséges környezet, az ideális hæmérséklet elænyömre válik klimatizálás TRV-400 933010796 EAN-13: 8412788018030 ~ Termoventilátor. ~ Teljesítmény: 2.400 W. ~ Falra akasztható. ~ Fürdőszobai

Részletesebben

V6000A Kombi-F-II, Kombi-F KARIMÁS SZABÁLYZÓ ÉS ELZÁRÓ SZELEP SAFECON MÉRÉSI CSATLAKOZÓKKAL

V6000A Kombi-F-II, Kombi-F KARIMÁS SZABÁLYZÓ ÉS ELZÁRÓ SZELEP SAFECON MÉRÉSI CSATLAKOZÓKKAL V6000A Kombi-F-II, Kombi-F KARIMÁS SZABÁLYZÓ ÉS ELZÁRÓ SZELEP SAFECON MÉRÉSI CSATLAKOZÓKKAL Tartalom Felépítés... 1 Anyagok... 1 Alkalmazás... 1 Jellemzők... 1 Műszaki adatok... 2 Méretek és rendelési

Részletesebben

Alapvető információ és meghatározások

Alapvető információ és meghatározások .3 X X testregistrierung Alapvető információ és meghatározások Állandó légmennyiség-szabályozás CONSTANTFLOW Termékkiválasztás Alapvető méretek Jelmagyarázat Korrekciós értékek rendszercsillapításhoz Mérések

Részletesebben

Kondenzvíz képződés okai a kisfeszültségű erősáramú berendezésekben.

Kondenzvíz képződés okai a kisfeszültségű erősáramú berendezésekben. Kondenzvíz képződés okai a kisfeszültségű erősáramú berendezésekben. HENSEL HUNGÁRIA Villamossági Kft. Luczek András Mi az a kondenzvíz? A kondenzvíz kondenzáció révén keletkező páralecsapódás. A kondenzáció

Részletesebben

A lakóházak utólagos szigetelésének hatása a fűtőrendszerre és a fűtőtestekre

A lakóházak utólagos szigetelésének hatása a fűtőrendszerre és a fűtőtestekre Slovak University of Technology, Faculty of Civil Engineering, Department of Building Services A lakóházak utólagos szigetelésének hatása a fűtőrendszerre és a fűtőtestekre Kurcsa Mária Szlovák Műszaki

Részletesebben

Típussorozat 240 Villamos állítószelep Típus Átmeneti szelep Típus 241 Villamos állítószelep Típus Háromjáratú szelep Típus 3244

Típussorozat 240 Villamos állítószelep Típus Átmeneti szelep Típus 241 Villamos állítószelep Típus Háromjáratú szelep Típus 3244 Típussorozat 240 Villamos állítószelep Típus 241-4 Átmeneti szelep Típus 241 Villamos állítószelep Típus 3244-4 Háromjáratú szelep Típus 3244 Alkalmazás A berendezés építésben, valamint a fûtés-, szellôzés-

Részletesebben

WWW.HOTHOTEXCLUSIVE.COM

WWW.HOTHOTEXCLUSIVE.COM AQUA AQUA - ELEMES RADIÁTOR A gömbölyű formákkal rendelkező, elegáns Aqua elemes radiátor ötvözi a klasszikus megjelenést a nagy teljesítménnyel és különféle színekkel. Alakjának köszönhetően a minimumra

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

Radiátor visszatérő szelepek

Radiátor visszatérő szelepek 7 EN - Egyenes kivitel (ADN ) Sarok kivitel (AEN ) Radiátor visszatérő szelepek ADN AEN csöves rendszerekhez Nikkelezett sárgaréz szeleptest DN, DN és DN0-as méretek Beépített előbeállítási lehetőség a

Részletesebben

A javítási-értékelési útmutatótól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni.

A javítási-értékelési útmutatótól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 35 582 01 Gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő

Részletesebben

Elárasztásos rendszerû

Elárasztásos rendszerû 1/7.1/U/2 Elárasztásos rendszerû befúvók QSH ISH sorozat Trox Austria GmbH Telefon 212-1211; 212-9121 Magyarországi Fióktelep Telefax 212-0735 1016 Budapest http://www.troxaustria.at Krisztina krt. 99.

Részletesebben

1. melléklet: Szabványok által definiált hatások és azok előfordulásai

1. melléklet: Szabványok által definiált hatások és azok előfordulásai 1. melléklet: Szabványok által definiált hatások és azok előfordulásai kis léghőmérséklet (+ 5 (-65 0 C)) o időjárástól védett hely, fűtéssel (fagyás ellen védett); o időjárástól nem védett hely vagy időjárástól

Részletesebben

J A G A P L A Y. Fali kivitel 72-féle méret Színes kivitel színválaszték: JAGA színskála alapján 30 év garancia a fűtőelemre

J A G A P L A Y. Fali kivitel 72-féle méret Színes kivitel színválaszték: JAGA színskála alapján 30 év garancia a fűtőelemre J A G A P L A Y Játékos meleg, színes komfort A Low-H 2 O technológiát takaró, biztonságot nyújtó, festett MDF burkolat a finoman lekerekített éleivel és vibráló színeivel derűs hangulatot visz a gyerekszobába,

Részletesebben

7F sorozat Kapcsolószekrények szellőztetése

7F sorozat Kapcsolószekrények szellőztetése Ventilátorok beépített szűrővel Alacsony zajszint Légáram (14 370) (külön rendelendő kilépő szűrővel) Légáram (24 500) (szabadbefúvásos, bemeneti szűrővel) Névleges teljesítmény: (4...70) W Névleges üzemi

Részletesebben

Drexler Péter mérnök üzletkötő. Danfoss Kft. Távhőtechnikai, Ipari és HVAC Divízió

Drexler Péter mérnök üzletkötő. Danfoss Kft. Távhőtechnikai, Ipari és HVAC Divízió Drexler Péter mérnök üzletkötő Danfoss Kft. Távhőtechnikai, Ipari és HVAC Divízió 1139 Budapest, Váci út. 91. Tel.: (+36) 1 450 2531/102 Fax: (+36) 1 450 2539 Mobil: (+36) 20 9325 179 E-mail: peter.drexler@danfoss.com

Részletesebben

FÜRDŐSZOBAI ÉS DESIGN FŰTŐTESTEK MŰSZAKI KATALÓGUS ÉS ÁRLISTA 2017/I.

FÜRDŐSZOBAI ÉS DESIGN FŰTŐTESTEK MŰSZAKI KATALÓGUS ÉS ÁRLISTA 2017/I. FÜRDŐSZOBAI ÉS DESIGN FŰTŐTESTEK MŰSZAKI KATALÓGUS ÉS ÁRLISTA 2017/I. Rettig Hungary Kft. info.hu@rettigicc.com Tel.: +36 96 886 105 www.purmo.com/hu A műszaki változtatások jogát fenntartjuk! Kötelezettség

Részletesebben

Perforált ipari befúvó

Perforált ipari befúvó ek Ød Leírás A kör alakú, elárasztásos befúvó, amely ipari igények kielégítésére alkalmas. A szabályozóval rendelkezik, ami lehetővé teszi a befúvás irányának vízszintes és a függőleges közötti változtatását

Részletesebben

Zehnder radiátor ötletek

Zehnder radiátor ötletek Design radiátorok Komfortos szellőztetés hővisszanyeréssel Mennyezeti sugárzó hűtő-fűtő rendszerek Légtisztító rendszerek Zehnder radiátor ötletek szobai radiátorok, padlókonvektorok, fürdőszoba radiátorok

Részletesebben

DCC DCC. Vizes hűtőkalorifer körkeresztmetszetű csatlakozással

DCC DCC. Vizes hűtőkalorifer körkeresztmetszetű csatlakozással Vizes hűtőkalorifer körkeresztmetszetű csatlakozással DCC Alkalmazási terület A DCC körkeresztmetszetű csatlakozású hűtőkalorifer alapvetően hűtésre szolgál, de az igényeknek megfelelően fűtésre is használható.

Részletesebben

Tányérszelep TVB Ferdinand Schad KG Steigstraße D Kolbingen Telefon Telefax

Tányérszelep TVB Ferdinand Schad KG Steigstraße D Kolbingen Telefon Telefax Tányérszelep Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás... 3 Kivitel... 3 Tartozékok...

Részletesebben

J A G A C L I M A C A N A L

J A G A C L I M A C A N A L J A G A C L I M A C A N A L Tökéletesen kontrollált klíma: fűtés, hűtés, szellőzés. Szerény mérete ellenére a Clima Canal egyben nagy teljesítményű fűtő-, hűtő és szellőzőrendszer, mely csendesen és diszkréten

Részletesebben

DELLA ÉS DELLA WAVE FÜRDŐSZOBAI CSŐRADIÁTOROK TARTALOM. BASICS Tartozékok 82 Kiegészítők 83. Bordázott lapradiátorok. Síklapú lapradiátorok

DELLA ÉS DELLA WAVE FÜRDŐSZOBAI CSŐRADIÁTOROK TARTALOM. BASICS Tartozékok 82 Kiegészítők 83. Bordázott lapradiátorok. Síklapú lapradiátorok TARTALOM 79 1 FÜRDŐSZOBAI CSŐRADIÁTOROK Síklapú lapradiátorok Vertikális lapradiátorok Bordázott lapradiátorok 2 DELLA 80 DELLA WAVE 81 DELLA ÉS DELLA WAVE Fürdőszobai csőradiátorok BASICS Tartozékok 82

Részletesebben

c o m f o r t s u g á r f ú v ó k á k Méretek 0. szerelés 1. szerelés Leírás Karbantartás 2. szerelés Anyag és felületkezelés Súly Rendelési minta

c o m f o r t s u g á r f ú v ó k á k Méretek 0. szerelés 1. szerelés Leírás Karbantartás 2. szerelés Anyag és felületkezelés Súly Rendelési minta GTI Méretek. szerelés Ød Leírás A GTI olyan sugárfúvóka, amely nagy területek szellőztetésére alkalmas. A fúvóka meleg és hideg levegő befúvására egyaránt használható, a levegőt szórt és koncentrált formában

Részletesebben

BDLD. Négyszög könyök hangcsillapító. Méretek

BDLD. Négyszög könyök hangcsillapító. Méretek Négyszög könyök hangcsillapító Méretek Függőleges beépítés Vízszintes beépítés b a a Leírás egy hagyományos kulisszás könyök hangcsillapító, melynek külső mérete megegyezik a csatlakozó mérettel. A hangcsillapító

Részletesebben

magatartás megváltoztatására a közszférában

magatartás megváltoztatására a közszférában Javaslatok a fogyasztói magatartás megváltoztatására a közszférában Résztvevők tapasztalatai Kérdések a résztvevők felé: Ön azon a véleményen van, hogy Ön tudatos energiafelhasználó? Az Ön felhasználói

Részletesebben

AirVital. AirVital helyi szellőztető készülék hővisszanyeréssel - Ezért van szükség az épületekben szabályozott szellőztetőrendszerre

AirVital. AirVital helyi szellőztető készülék hővisszanyeréssel - Ezért van szükség az épületekben szabályozott szellőztetőrendszerre AirVital helyi szellőztető készülék hővisszanyeréssel - szabályozott szellőzéshez Ezért van szükség az épületekben szabályozott szellőztetőrendszerre Hatékony épületszigetelés és növekvő zajterhelés Szabályozott

Részletesebben

Halo termosztatikus fej. Termosztatikus fejek Beépített érzékelővel

Halo termosztatikus fej. Termosztatikus fejek Beépített érzékelővel Halo termosztatikus fej Termosztatikus fejek Beépített érzékelővel IMI HEIMEIER / Termosztatikus fejek és Radiátor szelepek / Halo termosztatikus fej Halo termosztatikus fej A Haloermosztatikus fejek segítéségével

Részletesebben

This project is implemented through the CENTRAL EUROPE Programme co-financed by the ERDF.

This project is implemented through the CENTRAL EUROPE Programme co-financed by the ERDF. Fűtési energiamegtakarítás Alacsony hőmérsékletű kazán Füstgáz Égéshő Fűtőérték Hőcserélő Fűtési előremenő Fűtési visszatérő Füstgázzal távozó hasznosíthatlan látens hő Füstgázveszteségek Gáz Levegő Készenléti

Részletesebben

Szabályozó áramlásmérővel

Szabályozó áramlásmérővel Méretek Ød Ødi l Leírás Alkalmazási terület Az áramlásmérő felhasználható szabályozásra és folyamatos áramlásmérésre is. Állandó beépítésre készült, így már a tervezési fázisban specifikálni kell. Szerelési,

Részletesebben

Ülékes szelepek (PN 6) VL 2 2-utú szelep, karima VL 3 3-utú szelep, karima

Ülékes szelepek (PN 6) VL 2 2-utú szelep, karima VL 3 3-utú szelep, karima Ülékes szelepek (PN 6) VL 2 2-utú szelep, karima VL 3 3-utú szelep, karima Leírás VL 2 VL 3 A VL 2 és a VL 3 szelepek minőségi és költséghatékony megoldást adnak a legtöbb víz és hűtött víz alkalmazás

Részletesebben

Tervezési segédlet kivonata

Tervezési segédlet kivonata Tervezési segédlet kivonata recovair lakásszellőztető készülékek Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 20. oldal Vaillant recovair tervezési segédlet kivonat Vaillant Saunier Duval Kft. 2 / 20. oldal Vaillant

Részletesebben

ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz

ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz Speciális gép 5. ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz A butilozó gép segítségével a hőszigetelő üvegszerkezetben lévő, alumínium távtartó lécek primer tömítését végezhetjük

Részletesebben

Négyszög egyenes hangcsillapító DLD. Méretek

Négyszög egyenes hangcsillapító DLD. Méretek Méretek DLD b a 0 Leírás A DLD egy hagyományos kulisszás, melynek külső mérete megegyezik a csatlakozó mérettel. A minden standard méretben elérhető. Kialakítás DLD háza trapéz merevítésű, mely javítja

Részletesebben

AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS MEGOSZLÁSA:

AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS MEGOSZLÁSA: AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS MEGOSZLÁSA: A fogyasztók általában úgy vélik, az energia 26%-át fordítják fűtésre. A valóság kb. 53%, ezért a fűtés területén a legérdemesebb a megtakarítás lehetőségeivel foglalkozni.

Részletesebben

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm 1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm A= 200 mm B= 200 mm C= 182 mm D= 118 mm 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1 Gáz-mágnesszelep 2 Égő 3 Elsődleges füstgáz/víz hőcserélő 4

Részletesebben

Fürdőszobai és design fűtőtestek MŰSZAKI KATALÓGUS ÉS ÁRLISTA 2017/II.

Fürdőszobai és design fűtőtestek MŰSZAKI KATALÓGUS ÉS ÁRLISTA 2017/II. Fürdőszobai és design fűtőtestek MŰSZAKI KATALÓGUS ÉS ÁRLISTA 2017/II. tartalomjegyzék termékcsoportok design lapradiátorok fürdőszobai fűtőtestek Típusáttekintés... 6 Típusáttekintés... 34 Kos H...8 Banga

Részletesebben

PRQX PRQX. Perdületes mennyezeti befúvóelem, állítható légterelő betétekkel

PRQX PRQX. Perdületes mennyezeti befúvóelem, állítható légterelő betétekkel Perdületes mennyezeti befúvóelem, állítható légterelő betétekkel befúvóelem TLS csatlakozódobozzal. TLS opciós tartozék, melyet külön kell megrendelni. Leírás z egy négyszögletes kialakítású perdületes

Részletesebben

Beépített szelepes osztó-gyűjtő rendszerek padlófűtéshez FHF

Beépített szelepes osztó-gyűjtő rendszerek padlófűtéshez FHF Beépített szelepes osztó-gyűjtő rendszerek padlófűtéshez FHF Alkalmazás Az FHF osztó-gyűjtő rendszerek feladata a vízáramlás szabályozása a padlófűtéses rendszerekben. A padlófűtési rendszer minden csöve

Részletesebben

5 9000 AGEALAN úi rendszerplattformia. INNOVÁCiÓ RENDSZERREL. QGEAlAN

5 9000 AGEALAN úi rendszerplattformia. INNOVÁCiÓ RENDSZERREL. QGEAlAN 5 9000 AGEALAN úi rendszerplattformia INNOVÁCiÓ RENDSZERREL QGEAlAN Teljesítményerős Az S 9000 tervezve a maximálisan lehetséges hőszigetelésre. Minden bonyolult kiegészítő intézkedés nélkül - mint pl.

Részletesebben

ZRT. Szabvány elárasztásos befúvó, SQ. Légtechnikai rendszerek. Alkalmazási terület. Szerkezet. Alakváltozatok. Tartozékok

ZRT. Szabvány elárasztásos befúvó, SQ. Légtechnikai rendszerek. Alkalmazási terület. Szerkezet. Alakváltozatok. Tartozékok ZRT Légtechnikai rendszerek Szabvány elárasztásos befúvó, SQ Alkalmazási terület Az SQ szabvány elárasztásos befúvó biztosítja hűtés esetén a szellőztető- és légkondicionáló berendezések friss levegővel

Részletesebben

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás COLEMAN MACH 3 (61 164 010) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás KEZELÉSI UTASÍTÁS Alaphelyzetben az üzemmód választó kapcsolónak OFF állásban kell lennie. 1. Kapcsolja be a jármű 240 V-os betáplálásának

Részletesebben

Silvento. A LUNOS ventilátorok halkabb és gazdaságosabb generációja a természetesebb és kellemesebb lakóterekért

Silvento. A LUNOS ventilátorok halkabb és gazdaságosabb generációja a természetesebb és kellemesebb lakóterekért Silvento A LUNOS ventilátorok halkabb és gazdaságosabb generációja a természetesebb és kellemesebb lakóterekért Silvento Élvezd a csendet csendes mérés hőmérséklet/páratartalom Nincsenek zavaró zajok:

Részletesebben

Fűtési rendszerek hidraulikai méretezése. Baumann Mihály adjunktus Lenkovics László tanársegéd PTE MIK Gépészmérnök Tanszék

Fűtési rendszerek hidraulikai méretezése. Baumann Mihály adjunktus Lenkovics László tanársegéd PTE MIK Gépészmérnök Tanszék Fűtési rendszerek hidraulikai méretezése Baumann Mihály adjunktus Lenkovics László tanársegéd PTE MIK Gépészmérnök Tanszék Hidraulikai méretezés lépései 1. A hálózat kialakítása, alaprajzok, függőleges

Részletesebben

PurePro ASTROBOY pult feletti RO víztisztító, hordozható tartály [ASTROBOY]

PurePro ASTROBOY pult feletti RO víztisztító, hordozható tartály [ASTROBOY] PurePro ASTROBOY pult feletti RO víztisztító, hordozható tartály [ASTROBOY] PurePro ASTROBOY háztartási RO (Reverse Osmosis - fordított ozmózis) ivóvíztisztító vízhálózatra szerelhető, pult feletti kivitelben,

Részletesebben

Hõmérséklet-kapcsolók Áttekintés

Hõmérséklet-kapcsolók Áttekintés Áttekintés Termék Jellemzõ Beállítási Max. Szenzor Védettség Oldal neve alkalmazás tartomány hõmérséklet típusa RT Általános célra -25-300 350ºC Táv, terem, IP66 64-65 differencál KP Könnyû ipari alkalm.

Részletesebben

Hidraulikus beszabályozás

Hidraulikus beszabályozás 1. sz. fólia Problémák Egyenetlen hőleadás a helyiségekben Áramlási zajok A tervezett hőmérséklet-különbség nem áll elő Mérési és szabályozástechnikai problémák 2. sz. fólia Egyenetlen hőeloszlás Olyan

Részletesebben

YAC-A fűtés nélküli légfüggöny

YAC-A fűtés nélküli légfüggöny YAC-A fűtés nélküli légfüggöny MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2016.06.22. - 2 - Az ennek a gépkönyvnek a tárgyát képező termékcsoport YAC-A típusú, fűtés nélküli kapulégfüggöny termékcsalád

Részletesebben

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés a tömítéssel ellátott szekciók csatlakozása

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés a tömítéssel ellátott szekciók csatlakozása Hôszigetelés mindenek felett Az Eurokapu kiváló minôségû, hôszigetelt acél panelekbôl készül az Ön igénye szerint, mely négyoldali gumitömítéssel biztosítja a légmentes zárást. A panelek ujjbecsípôdés

Részletesebben

A CADS-FLEXEO készülékekhez tartozékként kapható 100% kézi működtetésű vagy automata by-pass amely kialakítása

A CADS-FLEXEO készülékekhez tartozékként kapható 100% kézi működtetésű vagy automata by-pass amely kialakítása CADS-FLEXEO típusú hővisszanyerős készülék Statikus (ventilátor nélküli) magas hatásfokú hővisszanyerővel ellátott készülék (max. 94 hatásfok) alacsony profillal és kis tömeggel lehetővé téve az álmennyezetbe,

Részletesebben

X = 10 P = Pozitívum. légkezelõ berendezés

X = 10 P = Pozitívum. légkezelõ berendezés XP X = 10 P = Pozitívum légkezelõ berendezés XP = 10 pozitívum I II Építõelemes légkezelõ berendezéseink tervezése és gyártása során a légtechnika szakterületének legmodernebb ismereteit alkalmaztuk és

Részletesebben

AVTB hõmérséklet szabályozó (PN 16)

AVTB hõmérséklet szabályozó (PN 16) Adatlap AVTB hõmérséklet szabályozó (PN 16) Leírás Az AVTB egy segédenergia nélküli hõmérséklet szabályozó, amelyet melegvizes tartályokban, hõcserélõkben, olaj elõmelegítõkben stb. vízhõmérséklet szabályozásra

Részletesebben

Légbeeresztők BEÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK BEÉPÍTÉSI LEHETŐSÉGEK A LÉGBEVEZETŐK TÍPUSAI

Légbeeresztők BEÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK BEÉPÍTÉSI LEHETŐSÉGEK A LÉGBEVEZETŐK TÍPUSAI BEÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK A levegőnek keringenie kell a száraz helyiségekből a nedves helyiségekbe, ezért az ebédlőket, hálószobákat és a nappalikat el kell látni légbevezetéssel. A légbevezetőket több, mint

Részletesebben

Komfort szellőzés légcsatornák

Komfort szellőzés légcsatornák Komfort szellőzés légcsatornák Kültérés a hővisszanyerő között (friss levegő és kidobott levegő) Hővisszanyerő és a lakótér között (elosztó csőhálózat) Lényegi szempontok: Légtömörség Akusztika Higiénia

Részletesebben

Légtechnikai hıvisszanyerés a legmagasabb hatásfokkal

Légtechnikai hıvisszanyerés a legmagasabb hatásfokkal Légtechnikai hıvisszanyerés a legmagasabb hatásfokkal 2007.12.10. Autonóm ház projekt, Debrecen MENERGA HUNGÁRIA Energiatechnikai Kft. Ladányi Zoltán Lemezes hıtároló regenerátor keresztirányban Elsı ipari

Részletesebben

WF típusú. magasoldalfali fan-coil. Kezelési utasítás

WF típusú. magasoldalfali fan-coil. Kezelési utasítás WF típusú magasoldalfali fan-coil Kezelési utasítás 1. Gyári adatok: Modell M.e. WF 22 WF 42 WF 122 Totál hűtési teljesítmény W 2100 2550 4600 Érezhető hűtési teljesítmény W 1750 2050 3560 Fűtési teljesítmény

Részletesebben

Danfoss EvoFlat Lakás-hőközpontok hőszivattyús energia ellátással Danfoss Elektronikus Akadémia

Danfoss EvoFlat Lakás-hőközpontok hőszivattyús energia ellátással Danfoss Elektronikus Akadémia Danfoss EvoFlat Lakás-hőközpontok hőszivattyús energia ellátással Danfoss Elektronikus Akadémia Drexler Péter Mobil (+36) 20 9325 179 E-mail: Peter.Drexler@danfoss.com Tartalom: Alkalmazás, EvoFlat készülékek

Részletesebben

LEVEGÕÁRAMOLTATÁS ELEKTROMOS KAPCSOLÓSZEKRÉNYEKHEZ RC S

LEVEGÕÁRAMOLTATÁS ELEKTROMOS KAPCSOLÓSZEKRÉNYEKHEZ RC S 080 89 SzekrØnyventilÆtorok_EFEJ.qxp 2006.07.10. 23:29 Page 80 LEVEGÕÁRMOLTTÁS ELEKTROMOS KPSOLÓSZEKRÉNYEKHEZ R S 80 080 89 SzekrØnyventilÆtorok_EFEJ.qxp 2006.07.10. 23:29 Page 81 LEVEGÕÁRMOLTTÁS ELEKTROMOS

Részletesebben