Pályázat kezelés eljárási rendje

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pályázat kezelés eljárási rendje"

Átírás

1 Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont Pályázat kezelés eljárási rendje Martonvásár, 2012 Bedő Zoltán főigazgató

2 Az MTA Agrártudományi Kutatóközpont Pályázatkezelés eljárási rendje Az MTA Agrártudományi Kutatóközpont eredményes és sikeres pályázati tevékenységének elősegítése, a pályázatkezelési eljárás egyes szakaszainak pontos meghatározása, valamint az egyes szervezeti egységeknek és személyeknek a pályázatkezelési eljárásban betöltött szerepének és feladatainak egyértelmű felsorolása érdekében a Kutatóközpont pályázatkezelésének eljárási rendjét az alábbiak szerint határozza meg. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK A kutatóközpont tudományos munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottai a tudományos intézetigazgatóval egyeztetve, a főigazgató jóváhagyása után pályázatot nyújthatnak be kutatási témakörükhöz kapcsolódóan. A tudományos intézetigazgató a főigazgatóval egyeztetve nyújthatja be pályázatát. A kutatóközpont főigazgatójának pályázata esetén a kutatóközpont képviselője a főigazgatóhelyettes. Több intézet együttműködésében nyertes pályázat témavezetője személyének kiválasztását a vállalt feladatok arányában határozzák meg. A pályázati bevételek elosztásáról a főigazgató rendelkezik, a pályázatban érintett igazgatók javaslatára is figyelemmel. A pályázati előírásokra figyelemmel, a pályázati feladatokra külső szervek és személyek vehetők igénybe, akkor ha: a kutatóközpont nem folytat ilyen tevékenységet, kutatási témát, de a pályázati téma a kutatóközpont kutatási profiljába illeszkedik; nem áll rendelkezésre megfelelő kapacitás; megfelelő szakértelemmel, szakképzettséggel és gyakorlattal vagy egyéb megfelelő sajátos szakmai adottságokkal, képességekkel rendelkező személyt a kutatóközpont nem foglalkoztat. A külső személyek szakmai tevékenységére és felügyeletére a kutatóközponti közalkalmazottakra irányadó szabályok, illetve a feladatra kötött szerződésben meghatározottak irányadók. A pályázatokon foglalkoztatottakkal történő szerződéskötésre vagy közalkalmazotti jogviszony létesítésére egyebekben a Kutatóközpont Szervezeti és Működési Szabályzatában a szerződéskötésre és közalkalmazotti jogviszony létesítésére általánosan rögzített szabályok irányadók. A kutatóközpont, vagy a tudományos intézet nevében beadott és elnyert, hazai vagy nemzetközi pályázatokat a kutatóközponthoz kell telepíteni. A kutatóközpont által felügyelt minden pályázattal kapcsolatban érvényesíteni kell a kutatóközponti minőségbiztosítási szabályokat.

3 Jelen szabályzat hatálya Jelen szabályzat hatálya kiterjed a Kutatóközpont valamennyi tudományos kutatási, szolgáltató, és funkcionális szervezeti egységre. A pályázatkezelési eljárásban résztvevő szervezeti egységek és személyek (1) A pályázatkezelési eljárásban a következő szervezeti egységek és személyek vesznek részt: a) a Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztály b) pályázati csoport c) pályázati referens: ha pályázati referens kijelölésére nem kerül sor, a pályázati referens feladatait a projekt vezető végzi; d) projekt vezető. A pályázatok benyújtásához a pályázati csoport nyújt segítséget. A beadott pályázat egy példányát a pályázati referens részére minden érdekelt köteles leadni. A pályázati és innovációs csoportot a Központi Titkárság vezetője irányítja. A csoport feladatai: a hazai és külföldi pályázati kiírások figyelése, és ismertetése a központhoz tartozó szervezeti egységeknek. Kapcsolatot tart a tudományos intézetek pályázati referenseivel, a gazdasági ügyintézővel; aktív részvétel a pályázatok előkészítésében; elnyert pályázatok nyilvántartása, részvétel a jelentések elkészítésében és leadásában. A pénzügyi rész elkészítésében a projekt vezető iránymutatása alapján a vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével a Pénzügyi- Számviteli- és Humánpolitikai Osztály ügyintézői nyújtanak segítséget. A nyertes pályázatokról a pályázati ügyintéző nyilvántartást vezet. Minden nyertes pályázat szerződését és pénzügyi tervét egy eredeti példányban a Pénzügyi- Számviteli- és Humánpolitikai Osztályra le kell adni, hogy a könyvelési rendszerben a szerződésben vállalt elkülönített pénzügyi nyilvántartást kialakítsa és folyamatos vezetéséről gondoskodni tudjon. A nyertes pályázatokról a pályázati ügyintéző nyilvántartást vezet. Minden nyertes pályázat szerződését és pénzügyi tervét egy eredeti példányban a Pénzügyi- Számviteli- és Humánpolitikai Osztályra le kell adni, hogy a könyvelési rendszerben a szerződésben vállalt elkülönített pénzügyi nyilvántartást kialakítsa és folyamatos vezetéséről gondoskodni tudjon.

4 A projektvezető személy felelősségvállalási nyilatkozatot ír alá, amelyben rögzítésre kerül, hogy a szakmai feladatok ellátását - összhangban a pénzügyi teljesítéssel - folyamatosan figyelemmel kíséri és negyedévente a pénzügyi teljesítést a pályázati ügyintézővel egyezteti. Ez az eljárási rend alkalmazandó a K+F pályázatokra is. (2) Az (1) bekezdésben megjelölt szervezeti egységek és személyek a pályázatkezelési eljárásban kölcsönösen együttműködve, egymást segítve kötelesek eljárni. (3) Az (1) bekezdésben meghatározott szervek és személyek pályázatkezelési eljárásban betöltött szerepét, feladatait és kötelességeit jelen szabályzat tartalmazza. A PÁLYÁZATKEZELÉSI ELJÁRÁS SZAKASZAI Pályázati szakasz 3. (1) A projekt vezető figyeli és elemzi a pályázati kiírásokat, felhívásokat az írott és az elektronikus médiában. Értesíti az Intézet vezetését az aktuális pályázati felhívásokról és a beküldési határidőkről. (2) A tudományos intézet igazgatója minden pályázati típushoz projekt vezetőt rendel, akitől az érintettek felvilágosítást kérhetnek a pályázati kiírásban szereplő konkrét adatokról. (3) A projekt vezető felelős a pályázatok szakmai és tartalmi összeállításáért. (4) A Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztálya és a projekt vezető ellenőrzi a pályázat technikai előkészítését és figyelemmel kíséri, hogy a pályázat megfeleljen a formai követelményeknek. ellenőrzi és figyelemmel kíséri a szükséges mellékletek, az Alapító Okirat, az aláírási címpéldányok, a pályázótól származó saját forrás nyilatkozatok beszerzését, továbbá szükség szerint segítséget nyújt a pályázathoz kapcsolódó esetleges regisztrációk lebonyolításában. (5) A projekt vezető előkészíti a pályázat pénzügyi tervét, ennek során folyamatosan egyeztet a Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztályával. (6) A projekt vezető, vagy a szervezeti egység vezetője pályázati referenst jelölhet ki, aki a pályázatkezelési eljárásban Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztályával való kapcsolattartásért felelős, illetve rögzíti a pályázatot a projektkód jegyzékben.

5 (7) A pályázati dokumentációt a projekt vezető a beadási határidő előtt legalább 5 munkanappal köteles Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztályára leadni a kiíró által meghatározott példányszámot eggyel meghaladó példányszámban. (8) A Projekt vezető a pályázathoz csatolja a szükséges mellékleteket, illetve nyilatkozatokat. (9) A Kutatóközpont gazdasági igazgatója ellenőrzi, aláírja és a bevezetőben leírtak szerint aláírásra benyújtja a pályázatot. (10) A pályázat aláírása után a projekt vezető felelős a pályázatnak a kiíró által megjelölt címre, határidőre történő eljuttatásáért. (11) A projekt vezető a nyertes pályázatról szóló értesítés másolatát a kézhezvételtől számított 5 munkanapon belül eljuttatja Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztályára. Szerződéskötési szakasz 4. (1) A projekt vezető felelős a támogató által megküldött, nyertes pályázatok szerződéstervezetének kitöltéséért és annak minden oldalon történő szignálásáért. Idegen nyelvű szerződés esetén a projekt vezetőnek mellékelnie kell a szerződés szakszerű magyar fordítását is. A szerződés fordításának szakszerűtlenségéből vagy hiányosságaiból fakadó esetleges károkért a projekt vezető kizárólagos felelősséggel tartozik. (2) A projekt vezető köteles a kitöltött szerződéstervezetet a támogató által előírt határidőt megelőző 5 munkanappal a Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztályára leadni. (3) A Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztálya ellenőrzi a szerződés költségtervét, összehasonlítja a pályázatéval, és gondoskodik a szerződés pénzügyi mellékleteinek különösen a kincstári felhatalmazó levél, a bankszámla nyilatkozat, a banki fedezet igazolás, a köztartozásokról szóló igazolások előkészítéséről. (4) A projekt vezető határidőre eljuttatja az aláírt szerződéstervezet a támogató részére.

6 (5) A megbízótól visszaérkezett, aláírt szerződés egy-egy eredeti példányát a projekt vezető eljuttatja a Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztály Irattárába megőrzés céljából és elhelyezi azokat a pályázati dossziéjába. A szerződés egy másolati példányát mellékletekkel együtt eljuttatja a Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztályához a szerződés kézhezvételtől számított egy héten belül. Megvalósítási szakasz A projekt pénzügyi nyilvántartásba vétele 5. A Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztálya a szerződést a kötelezettség-vállalás nyilvántartásba veszi, ahol a kereteket hozzárendelik. A kiadások elszámolása, projektnyilvántartás vezetése 6 (1) A pályázati elszámolásokhoz az alábbi dokumentációra van szükség, amelynek elkészítéséről a projekt vezetője, illetve az általa kijelölt személy köteles gondoskodni és azt a Pénzügyi- Számviteli- és Humánpolitikai Osztályon a pályázati nyilvántartásba leadni. 1.) Személyi jellegű kifizetések: a) A kinevezési okmányt és a munkaköri leírást ki kell egészíteni az alábbiakkal: a projekt azonosító száma, amelyben részt vesz a közalkalmazott. Valamint, röviden le kell írni milyen feladatot lát el a résztvevő személy a projektben. b) Jelenléti ív mellékletét képezi egy teljesítésigazolás, amelyben egyértelműen a projekt azonosító szám feltüntetése alapján meg kell határozni, hogy mely közalkalmazott hány órát dolgozik az adott projekten, illetve a munkaidejének hány százalékát töltötte el az adott kutatásra. Ezt a dokumentumot a projektvezetője igazolja le és a jelenléti ívvel együtt havonta a Pénzügyi- Számviteli- és Humánpolitikai Osztályra kell leadni. c) Belföldi kiküldetés, külső munkavégzés, külső kísérlet esetén ki kell tölteni a kiküldetési rendelvényt, amelynek egyértelműen tartalmaznia kell, hogy melyik pályázati projektre történt a munkavégzés. Amennyiben gépkocsi igénybevételére is szükség van a menetlevélen is fel kell tüntetni a projekt azonosító számot. d) Külföldi kiküldetés, konferencián történő részvétel esetén az úti jelentés is a pályázati elszámolás része. Az úti jelentésben utalni kell a pályázati szám feltüntetésével arra, hogy a konferencia hogyan kapcsolódik az adott kutatási feladathoz, és mint forrást az utazási költségek fedezetéhez meg kell jelölni az adott projektet.

7 2.) Dologi költségek: a) A számlán fel kell tüntetni, hogy melyik azonosító számú pályázatra került felhasználásra az adott készlet. Amennyiben több pályázathoz is kerül felhasználásra valamilyen anyag, célszerű külön számlát kérni. b) Külső megbízás, külső kísérlet, szolgáltatás igénybevétele esetén megrendelőlapon fel kell tüntetni, hogy melyik azonosító számú pályázatra konkrétan milyen megrendelés történik. A szolgáltatásról szerződést kell kötni. Amennyiben a teljesítés megtörténik, a számlán a teljesítést igazolni szükséges a pályázati azonosító szám feltüntetésével. 3.) Tárgyi eszköz beszerzés: a) A megrendelőlapon fel kell tüntetni, hogy melyik azonosítószámú pályázatra kell az eszközt beszerezni. b) Amennyiben szükséges (összeghatártól függően) a közbeszerzési eljárás lefolytatása ügyében az Műszaki-Üzemeltetési és Ellátási Osztály vezetőjével előzetesen egyeztetni szükséges. c) Szerződés a szállítóval. d) A teljesítés igazolása a számlán az adott pályázati szám feltüntetésével történik. Az üzembe helyezési eljárásról a Műszaki- és Ellátási osztályvezető köteles gondoskodni. Az eljárás dokumentációját (megrendelő, közbeszerzési eljárás bizonylatai, szerződések üzembe helyezési jegyzőkönyv) a tárgyi eszközöket nyilvántartó közalkalmazott részére kell átadni, aki az eszköz aktiválásáról gondoskodik. (2) Az elnyert támogatást csak a támogatási szerződésben foglalt célkitűzésekre lehet felhasználni. (3) A projekt vezető gondoskodik arról, hogy a tényleges kiadások tartalma és szerkezete megfeleljen a szerződés mellékletét képező költségtervnek. (4) A Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztálya ellenőrzi, hogy a felhasználás megfeleljen az (2) (3) bekezdésben foglalt követelményeknek. (5) A projekt vezető, illetve a pályázati referens gondoskodik arról, hogy a számlák megfeleljenek a Számviteli Törvényben és az ÁFA Törvényben előírt követelményeknek és az intézmény nevére, címére szóljanak. (6) A számla leigazolása a projekt vezető feladata, aki felelős azért, hogy a számlán szerepeljen minden szükséges adat. (7) A projekt vezető köteles a projektre kifizetendő személyi kiadásokra a kinevezéseket, a szerződéseket, a munkaköri leírás módosításokat a kifizetéseket megelőzően legalább 30 nappal elkészíteni és Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztályának átadni.

8 (8) A megbízások kiadásánál figyelemmel kell lenni arra, hogy a személyi kifizetéseket terhelő járulék- és adóterhek a kifizetést követő hónap 12-én kerülnek átutalásra. (9) A projekt vezető a Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztályának pályázati referense segítségével köteles a projektjéről a költségtervnek vagy a pénzügyi elszámolás szerkezetének megfelelő projektnyilvántartást vezetni. A pénzügyi elszámolások, szakmai beszámolók 7. (1) A projekt vezető felelős a projekt pénzügyi elszámolásának és szakmai beszámolójának határidőre történő elkészítéséért. (2) Ha a projekt vezető az (1) bekezdésben meghatározott kötelezettségét megszegi, és ezzel kockáztatja a Kutatóközpont egyéb pályázati forrásokhoz való hozzájutását, a főigazgató felfüggesztheti a további pályázási jogát. (3) A projekt vezető felel a projekt részelszámolásainak és az összesítő kimutatásoknak a szerződésben meghatározott ütemterv szerinti, szerződésben meghatározott formában történő elkészítéséért. (4) A projekt vezető felelős azért, hogy a) az összesítő elszámolás megegyezzen a témaszámra elkülönített könyvelési adatokkal és b) az érvényesített bizonylatok hiánytalanul rendelkezésre álljanak. (5) A Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztálya összegyűjti a pályázati elszámoláshoz szükséges eredeti számlákat és azok terhelési értesítőjét. (6) A projekt vezető vagy a pályázati referens szerzi be a személyi jellegű kifizetésekről a szükséges dokumentumokat. (7) Más témaszámra utalványozott és lekönyvelt kiadás csak abban az esetben számolható el, ha azt az átkönyvelésre a keretvezetést az elszámolási határidőt megelőző legalább 10 munkanappal kéri a projekt vezető. Ebben az esetben az átkönyvelés feltétele a már lekönyvelt tételhez tartozó alapbizonylat kikeresése és mellékelése a Keretátadó

9 bizonylathoz, és az alapbizonylat pályázatra előírt formában történő igazolása (érvénytelenítése). (8) Nem lehet átkönyvelni a már elszámolt, vagy részelszámolt pályázatra leigazolt (érvénytelenített) számlát. (9) A projekt vezető felel a pénzügyi elszámolás vagy részelszámolás szabályszerű elkészítéséért, különösen: a) a támogató által előírt költségösszesítő táblázatok kitöltéséért; b) az eredeti számlák vagy számlamásolatok és ezek terhelési bizonylatainak mellékeléséért; c) a támogató által előírt pénzügyi mellékletek elkészítéséért; d) azért, hogy az elszámolást vagy a részelszámolást a beadási határidő előtt legalább 10 munkanappal eljuttassa a Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztályára. (10) A Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztálya ellenőrzi a pénzügyi elszámolást, illetve a részelszámolást és gondoskodik a felfedezett hibák javításáról. (12) A Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztálya a rendben talált vagy kijavított pénzügyi elszámolást és részelszámolást szignálásra, illetve aláírásra benyújtja az illetékes szervezeti egységhez. (13) Amennyiben a projekt elszámolásához könyvvizsgálói ellenjegyzés szükséges, a Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztálya köteles az elszámolást 15 munkanappal a beadási határidő előtt eljuttatni a könyvvizsgálóhoz. (14) A projekt vezető köteles az elkészült elszámolást és részelszámolást határidőre eljuttatni a támogatónak. (15) A Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztálya lefűzi és irattározza a pénzügyi elszámolásokat és másolati példányokat. (16) A projekt vezető köteles a támogatási szerződésben foglalt feltételeknek megfelelően elkészíteni a projekt előrehaladására, valamint a projekt megvalósítására vonatkozó szakmai időközi vagy részbeszámolókat, valamint záró szakmai beszámolókat.

10 (17) A projekt vezető előzetes tájékoztatást nyújt a Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztálya részére a támogatók időközi ellenőrzéséről. A projekt lezárása 8. (1) A projekt vezető köteles mielőbb továbbítani a Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztálya részére a pénzügyi elszámolás, valamint a szakmai beszámoló támogató általi elfogadásáról/elutasításáról kibocsátott nyilatkozat, értesítés másolatát. (2) A projekt vezető köteles gondoskodni a támogató által kért esetleges hiánypótlásokról szóló értesítőnek a Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztálya részére történő mielőbbi megküldéséről. (3) A projekt vezető köteles elkészíteni és a Kutatóközpont Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai osztályával egyeztetni a hiánypótlásokat. Záró rendelkezések 9. Jelen szabályzat lép hatályba.

BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK

BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK A Debreceni Egyetem Pályázatkezelés Eljárási Rendjének DE AMTC re vonatkozó melléklete A Debreceni Egyetem Agrár és Műszaki Tudományok Centruma (továbbiakban DE AMTC) eredményes és sikeres pályázati tevékenységének

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM PÁLYÁZATKEZELÉS ELJÁRÁSI RENDJE. Készítette: Gazdasági Főigazgatóság Hatályos: 2007. május 24. napjától

DEBRECENI EGYETEM PÁLYÁZATKEZELÉS ELJÁRÁSI RENDJE. Készítette: Gazdasági Főigazgatóság Hatályos: 2007. május 24. napjától DEBRECENI EGYETEM PÁLYÁZATKEZELÉS ELJÁRÁSI RENDJE Készítette: Gazdasági Főigazgatóság Hatályos: 2007. május 24. napjától Tartalomjegyzék I. RÉSZ...3 1. Értelmező rendelkezések...3 2. A szabályzat hatálya...4

Részletesebben

Pályázatkezelés eljárási rendje ellenőrzési nyomvonala. Pályázati szakasz

Pályázatkezelés eljárási rendje ellenőrzési nyomvonala. Pályázati szakasz ellenőrzési nyomvonala szakasz 1. 2. 3. 4. ok figyelése Projekt kinevezése Pályázatok, tartalmi összeállítása Pályázatok technikai előkészítése, mellékletek beszerzése Végrehajtó: igazgató PSZH anyag Pályázat,

Részletesebben

PTE ÁJK Pályázati Szabályzata

PTE ÁJK Pályázati Szabályzata PTE ÁJK Pályázati Szabályzata 1. A PTE ÁJK Pályázati Szabályzatának (továbbiakban: Szabályzat) célja összhangban a PTE pályázati rendjéről szóló 4/2007.sz. Rektori Utasítással a PTE ÁJK pályázati aktivitásának

Részletesebben

Pályázatok és projektek kezelésének ideiglenes eljárásrendje

Pályázatok és projektek kezelésének ideiglenes eljárásrendje 8/2006. (VII.14.) számú rektori utasítás melléklete Pályázatok és projektek kezelésének ideiglenes eljárásrendje 1. PÁLYÁZATI SZAKASZ 1.1 A pályázatok szakmai és tartalmi összeállítása minden esetben a

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM PÁLYÁZATKEZELÉS ELJÁRÁSI RENDJE

DEBRECENI EGYETEM PÁLYÁZATKEZELÉS ELJÁRÁSI RENDJE DEBRECENI EGYETEM PÁLYÁZATKEZELÉS ELJÁRÁSI RENDJE Készítette: Gazdasági Főigazgatóság Hatályos: 2007. május 24. napjától Tartalomjegyzék I. RÉSZ...4 1. Értelmező rendelkezések...4 2. A szabályzat hatálya...5

Részletesebben

BÜKKSZENTKERESZT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE BÜKKSZENTKERESZT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK

BÜKKSZENTKERESZT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE BÜKKSZENTKERESZT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda 1037 Budapest, Viharhegyi út 19/c. Tel.: 06-1-212-2070, 06-1-214-0352, Fax: 06-1-214-0352 Honlap: www.intermap.hu, e-mail: info@intermap.hu BÜKKSZENTKERESZT KÖZSÉG

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 14. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 14. sz. melléklete AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 14. sz. melléklete SZABÁLYZAT AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM PÁLYÁZATAI KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSRENDJÉRŐL

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések átvétele FH-tól Pénzügyi adatok rögzítése

Részletesebben

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai fejlesztési program II keretében megvalósítandó tanári, oktatói és tanulói mobilitás elnevezésű programokhoz a támogatás felhasználásáról szóló

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések befogadása Pénzügyi adatok rögzítése az EMIR-ben Dokumentum-ellenőrzés

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Nagy Ildikó A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések átvétele FH-tól Pénzügyi

Részletesebben

Ellenőrzési nyomvonal PÁLYÁZATOKKAL KAPCSOLATOS FELADATOK VÉGREHAJTÁSÁRA UTÓFINANSZÍROZÁS ESETÉN

Ellenőrzési nyomvonal PÁLYÁZATOKKAL KAPCSOLATOS FELADATOK VÉGREHAJTÁSÁRA UTÓFINANSZÍROZÁS ESETÉN Ellenőrzési nyomvonal PÁLYÁZATOKKAL KAPCSOLATOS FELADATOK VÉGREHAJTÁSÁRA UTÓFINANSZÍROZÁS ESETÉN Előkészítés az egyes feladatok tartalmi leírása njegyzés 1. Pályázat figyelés vezetői döntések előkészítése

Részletesebben

Elszámolási segédlet

Elszámolási segédlet Elszámolási segédlet A pályázat elszámolása két fő részből áll: 1. Tartalmi rész: Tartalmi beszámoló + mellékletek (fénykép, újságcikk, stb.) A tartalmi beszámoló szöveges összefoglaló, amelyben a támogatott

Részletesebben

PANNON Egyetem TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0017. Projektirányítás Kézikönyv. 2.sz. MELLÉKLET. a Pannon Egyetemre vonatkozóan

PANNON Egyetem TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0017. Projektirányítás Kézikönyv. 2.sz. MELLÉKLET. a Pannon Egyetemre vonatkozóan Projektirányítás Kézikönyv 2.sz. MELLÉKLET a Pannon Egyetemre vonatkozóan I. BESZERZÉSEKHEZ KAPCSOLÓDÓ ELŐÍRÁSOK, ELVÁRÁSOK: Minden beszerzési igény teljesítése (kötelezettségvállalás: szerződéskötés,

Részletesebben

SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL

SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL Miskolc 2012. 6.17. sz. Egyetemi Szabályzat SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL

Részletesebben

Debreceni Egyetem Pályázati Szabályzat

Debreceni Egyetem Pályázati Szabályzat Debreceni Egyetem Pályázati Szabályzat 2015. június 25. Hatályos: 2015. június 26. 1. Preambulum A sikeres pályázati tevékenység és a projektek hatékony megvalósítása alapvetően meghatározza a Debreceni

Részletesebben

DEBRECENI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET

DEBRECENI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET DEBRECENI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2009. ÁPRILIS 1-TŐL Készült a Közbeszerzésről szóló 2003. évi CXXIX. törvény előírásai alapján 1. oldal, összesen: 10 DEBRECENI KÖZTERÜLET FELÜGYELET

Részletesebben

Székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca Postacím: 1253 Budapest, Pf.70. Tel.: Titkársági fax:

Székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca Postacím: 1253 Budapest, Pf.70. Tel.: Titkársági fax: Nemzeti Együttműködési Alap 2018. évi támogatások Elszámolási tudnivalók, gyakorlati tanácsok Támogatási időszak fogalma: A támogatási szerződésben rögzített, a támogatási igényben megjelölt támogatható

Részletesebben

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT 1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása. Budapest, 2011. január 27.

SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása. Budapest, 2011. január 27. SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása Budapest, 2011. január 27. Zárójelentés Kötött zárójelentés formátum. Feltöltésre került a formanyomtatvány a SOLID Együttműködési portálra a dokumentum sablonok

Részletesebben

Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai Osztály Ügyrendjének ellenőrzési nyomvonala Operatív folyamatok ellenőrzési nyomvonala

Pénzügyi Számviteli és Humánpolitikai Osztály Ügyrendjének ellenőrzési nyomvonala Operatív folyamatok ellenőrzési nyomvonala és Humánpolitikai Osztály jének ellenőrzési nyomvonala Operatív folyamatok ellenőrzési nyomvonala kötelezettségvállalás 1 Munkaerő felvétele 2 Megbízási szerződés 3 Szolgáltatások megrendelése 4 Anyag

Részletesebben

Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása

Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása ÁROP-1.A.5, 3.A.2 Pályázói információs nap Előadó: Kocsis Beáta, Pénzügyi menedzser MAG Zrt. 2014. március 25. Budapest Szabályozási háttér 4/2011

Részletesebben

A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM PÁLYÁZTATÁSI SZABÁLYZATA

A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM PÁLYÁZTATÁSI SZABÁLYZATA ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 6. sz. melléklet a 1164/115 ZMNE számhoz 1. sz. példány A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM PÁLYÁZTATÁSI SZABÁLYZATA 2007 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET... 3 Általános

Részletesebben

A PÁLYÁZATKEZELÉS RENDJE

A PÁLYÁZATKEZELÉS RENDJE DT-33/2008. (T-16) Dékáni utasítás az ELTE SzMSz I. kötete 14. sz. mellékletéhez a Természettudományi Karon A könnyebb áttekinthetőség kedvéért az egyetemi szabályzat Garamond, míg a dékáni utasítás Times

Részletesebben

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ Tartalom Határidők a projekt megvalósításában Záró elszámolási csomag benyújtása Záró elszámolási csomag ellenőrzése Kötelező tevékenységek

Részletesebben

PÁLYÁZATOK KÖNYVVIZSGÁLATA I.

PÁLYÁZATOK KÖNYVVIZSGÁLATA I. PÁLYÁZATI AUDIT PÁLYÁZATOK KÖNYVVIZSGÁLATA I. Elkülönített pályázati dokumentáció: eredeti bizonylatok, kifiz. kérelem sorrendjében, egyértelműen, beazonosíthatóan A könyvvizsgáló rendelkezésére kell bocsátani

Részletesebben

EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (M4)

EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (M4) EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (M4) Évközi beszámoló szeminárium Csigi Klaudia Tempus Közalapítvány 2015. szeptember 17. Beszámoló benyújtása Eredeti példányban,

Részletesebben

TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA

TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA 2010.02.26. POLGÁR ÉVA TÉMAKÖRÖK elszámolható költségek útmutató (ESZA/ERFA) könyvvizsgálat a projekt végén előlegből származó kamatbevétel bevételek kezelése milyen

Részletesebben

1/2011. számú Igazgatói utasítás

1/2011. számú Igazgatói utasítás 1/2011. számú Igazgatói utasítás Az Intézet zavartalan működése érdekében, a folyamatos likviditás fenntartása miatt, valamint az államháztartás működési rendjéről szóló, többször módosított 292/2009.

Részletesebben

DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE

DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE VIAD ORO K ÖZIGAZGATÁSFEJLESZTÉSI T ANÁCSADÓ ÉS S ZOLGÁLTATÓ KFT. 8230 B ALATONFÜRED, V AJDA J. U. 33. +36 (30) 555-9096 AROP. PALYAZAT@ YAHOO. COM DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE

Részletesebben

Reprezentációs kiadások felosztásának, teljesítésének, és elszámolásának szabályzata

Reprezentációs kiadások felosztásának, teljesítésének, és elszámolásának szabályzata MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA Agrártudományi Kutatóközpont Reprezentációs kiadások felosztásának, teljesítésének, és elszámolásának szabályzata Martonvásár, 2012. augusztus 31. Bedő Zoltán főigazgató 0 A

Részletesebben

Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara BESZERZÉSI ÉS VERSENYEZTETÉSI SZABÁLYZATA

Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara BESZERZÉSI ÉS VERSENYEZTETÉSI SZABÁLYZATA Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara BESZERZÉSI ÉS VERSENYEZTETÉSI SZABÁLYZATA 1. A SZABÁLYZAT CÉLJA A Szabályzat célja a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

2/2014. (X. 8.) Dékáni Utasítás. az Építészmérnöki Kar Pályázati eljárásrendjéről

2/2014. (X. 8.) Dékáni Utasítás. az Építészmérnöki Kar Pályázati eljárásrendjéről 2/2014. (X. 8.) Dékáni Utasítás az Építészmérnöki Kar Pályázati eljárásrendjéről Hatályba lép: 2014. október 8-án 1 / 8 Építészmérnöki Kar Kari pályázati eljárásrend Preambulum Az Építészmérnöki Kar pályázati

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 14. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 14. sz. melléklete AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 14. sz. melléklete SZABÁLYZAT AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM PÁLYÁZATAI KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSRENDJÉRŐL

Részletesebben

Kitöltő/készítő Megőrzési hely Megőrzési Másolatot kap megnevezés Belső szabályzat Ügyvezető,

Kitöltő/készítő Megőrzési hely Megőrzési Másolatot kap megnevezés Belső szabályzat Ügyvezető, BELSŐ SZABÁLYZATOK A tevékenységhez tartozó feladatkörök részletezése: Ügyvezető: Menedzser asszisztens: felel a belső szabályzatok, továbbá a Kft. működését segítő egyéb szabályzatok, rendelkezések elkészítéséért,

Részletesebben

Enying Város Önkormányzatának közbeszerzési szabályzata

Enying Város Önkormányzatának közbeszerzési szabályzata Enying Város Önkormányzatának közbeszerzési szabályzata Enying Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdésében foglalt kötelezettség alapján

Részletesebben

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai fejlesztési program II keretében megvalósítandó A szakképzési önértékelési modell II. szintje alapján végrehajtott intézményi önértékelés külső

Részletesebben

Belföldi kiküldetési szabályzat

Belföldi kiküldetési szabályzat Testnevelési Egyetem Belföldi kiküldetési szabályzat A Szenátus elfogadta a 43/2015. számú határozatával. 2016. december 15-ig elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben. Módosító határozatok: 90/2016.

Részletesebben

Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó

Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Nagy Ildikó Támogatás folyósítása Előleg kifizetése (automatikusan) Köztes kifizetés (PEJ alapján) Számlák, illetve

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ AZ ELTE 2014/2015. ÉVI ŐSZI-TÉLI KULTURÁLIS PÁLYÁZATÁHOZ

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ AZ ELTE 2014/2015. ÉVI ŐSZI-TÉLI KULTURÁLIS PÁLYÁZATÁHOZ ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ AZ ELTE 2014/2015. ÉVI ŐSZI-TÉLI KULTURÁLIS PÁLYÁZATÁHOZ Az elszámolás szabályai A megítélt támogatásra vonatkozóan a Pályázónak elszámolási kötelezettsége van, melyért felelősséggel

Részletesebben

SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL

SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL Miskolc 2016. 6.17. sz. Egyetemi Szabályzat SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL

Részletesebben

PTE SZMSZ 29. számú melléklete Vállalkozási Szabályzat. A Felsőoktatásról szóló törvény alapján a Szenátus a következő szabályzatot alkotja:

PTE SZMSZ 29. számú melléklete Vállalkozási Szabályzat. A Felsőoktatásról szóló törvény alapján a Szenátus a következő szabályzatot alkotja: PTE SZMSZ 29. számú melléklete Vállalkozási Szabályzat A Felsőoktatásról szóló törvény alapján a Szenátus a következő szabályzatot alkotja: 1. A szabályzat hatálya, általános rendelkezések (1) A szabályzat

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT HALLGATÓI KULTURÁLIS ÉS SZAKMAI PÁLYÁZAT

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT HALLGATÓI KULTURÁLIS ÉS SZAKMAI PÁLYÁZAT Elszámolási útmutató a Hallgatói kulturális és szakmai pályázathoz 1. Elnyert támogatás felhasználásának folyamata Teendők a pályázati cél megvalósítása előtt: 1.1. Pályázati ügyintéző felkeresése Sikeres

Részletesebben

ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÁSI ÖSSZEG FELHASZNÁLÁSÁRÓL. Beszerzés, teljesítés megnevezésének jogcíme 7. Könyvelési sorszám 6. Nettó összege ÖSSZESEN

ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÁSI ÖSSZEG FELHASZNÁLÁSÁRÓL. Beszerzés, teljesítés megnevezésének jogcíme 7. Könyvelési sorszám 6. Nettó összege ÖSSZESEN 1. sz. melléklet Szerződés száma: Pályázó neve: Címe/székhelye: ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÁSI ÖSSZEG FELHASZNÁLÁSÁRÓL A pályázatban megjelölt projekt/feladat megvalósításának költségei Sorszám kibocsátó neve

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ AZ ELTE 2015. ÉVI TAVASZI SPORTPÁLYÁZATÁHOZ

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ AZ ELTE 2015. ÉVI TAVASZI SPORTPÁLYÁZATÁHOZ ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ AZ ELTE 2015. ÉVI TAVASZI SPORTPÁLYÁZATÁHOZ 1. Az elszámolás szabályai A megítélt támogatásra vonatkozóan a Pályázónak elszámolási kötelezettsége van, melyért felelősséggel tartozik!

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról Biatorbágy Város Képviselő-testülete 16/2010. (02.18.) Öh. sz. határozatával vizsgálta felül és fogadta el új

Részletesebben

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

10/2011. számú Rektori Utasítás a Pécsi Tudományegyetem pályázati rendjéről

10/2011. számú Rektori Utasítás a Pécsi Tudományegyetem pályázati rendjéről 10/2011. számú Rektori Utasítás a Pécsi Tudományegyetem pályázati rendjéről A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) kiemelten fontosnak tartja a pályázati aktivitás fokozását, a pályázati tevékenységek

Részletesebben

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT 1. kiadás 1. módosítás 1. oldal DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa a 30-2010/2011. (2011.06.07.) sz. határozatával 2011.06.07-én jóváhagyta, hatályos 2011.06.08-tól. módosítások: - A

Részletesebben

Legfontosabb tudnivalók a tanyapályázatok adminisztratív lépéseiről, a projekt megvalósításáról, a fenntartási kötelezettségekről

Legfontosabb tudnivalók a tanyapályázatok adminisztratív lépéseiről, a projekt megvalósításáról, a fenntartási kötelezettségekről Legfontosabb tudnivalók a tanyapályázatok adminisztratív lépéseiről, a projekt megvalósításáról, a fenntartási kötelezettségekről Danics Kata osztályvezető Tanyaindító konferencia Budapest, 2016. május

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

Beszerzések és szerzõdések

Beszerzések és szerzõdések Beszerzések és szerzõdések Szolgáltatások, eszközök beszerzése esetén a beszerzés menete egyrészt függ a beszerzés értékétõl azaz: Nettó 100.000 Ft alatti (kis értékû) szolgáltatás, eszköz beszerzése Az

Részletesebben

Teljesítményértékelési szabályzat

Teljesítményértékelési szabályzat MTA Agrártudományi Kutatóközpont Teljesítményértékelési szabályzat Martonvásár, 2013. május 22. Bedő Zoltán főigazgató 1 A SZABÁLYZAT CÉLJA Jelen teljesítményértékelési szabályzat célja a Kutatóközpont

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat ELJÁRÁSREND

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat ELJÁRÁSREND ELJÁRÁSREND AZ INTÉZMÉNYI SZAKMAI, TUDOMÁNYOS ÉS KÖZÉLETI ÖSZTÖNDÍJ KIFIZETÉSÉRE VONATKOZÓAN A Pázmány Péter Katolikus Egyetem ának Hallgatói Önkormányzata (továbbiakban: PPKE BTK HÖK) a Hallgatói Térítési

Részletesebben

Az időközi és megismételt választások pénzügyi feladatai

Az időközi és megismételt választások pénzügyi feladatai Az időközi és megismételt választások pénzügyi feladatai Tematika: - Szabályozások - Ellenőrzések tapasztalatai - Támogatások - Elszámolások 1 Szabályozások - Választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI.

Részletesebben

ELLENŐRZÉSI NYOMVONALAK. A tervezésre vonatkozó ellenőrzési pontok és feladatok ellenőrzési nyomvonala

ELLENŐRZÉSI NYOMVONALAK. A tervezésre vonatkozó ellenőrzési pontok és feladatok ellenőrzési nyomvonala 4. sz. melléklet ELLENŐRZÉSI NYOMVONALAK A tervezésre ellenőrzési pontok és feladatok ellenőrzési Az előirányzat felhasználásra ellenőrzési pontok és feladatok ellenőrzési A beszámolásra ellenőrzési pontok

Részletesebben

Minőségirányítási eljárás

Minőségirányítási eljárás Minőségirányítási eljárás ME-05 Pályázati tevékenységek projektfolyamatok V2. verzió A kiadás dátuma: 2018. április 17. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATFELELŐS: Király Zoltánné Pályázati vezető JÓVÁHAGYTA

Részletesebben

HELYSZÍNI ELLENŐRZÉS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

HELYSZÍNI ELLENŐRZÉS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HELYSZÍNI ELLENŐRZÉS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HITELESÍTÉS A pályázatokhoz kapcsolódó kifizetésekhez a folyamatok hitelesítése szükséges, aminek célja: A kedvezményezett a vállalásait a hazai és

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 15/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás a kari működést támogató szervezeti egységek és a kari szolgáltató egységek közalkalmazottai feletti munkáltatói jogkör gyakorlásának rendjéről (Egységes szerkezetben

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottságának 2005. március 31-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottságának 2005. március 31-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke ELŐTERJESZTÉS a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottságának 2005. március 31-i ülésére Tárgy: Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós pályázatok és projektek felépítése

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós pályázatok és projektek felépítése Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel Uniós pályázatok és projektek felépítése A pályázati dokumentáció tartalma Pályázati felhívás Pályázati útmutató Pályázati adatlap Egyéb útmutatók Útmutató

Részletesebben

A MARCALI VÁROSI KULTURÁLIS KÖZPONT BELFÖLDI KIKÜLDETÉS SZABÁLYZATA

A MARCALI VÁROSI KULTURÁLIS KÖZPONT BELFÖLDI KIKÜLDETÉS SZABÁLYZATA A MARCALI VÁROSI KULTURÁLIS KÖZPONT BELFÖLDI KIKÜLDETÉS SZABÁLYZATA A Marcali Városi Kulturális Központ kiküldetési rendjét a 1992.évi XXXIII. törvény a közalkalmazottak jogállásáról, a személyi jövedelemadóról

Részletesebben

A helyi civil szervezetek alapítványok, egyházak pénzügyi támogatásáról szóló rendelet megalkotása

A helyi civil szervezetek alapítványok, egyházak pénzügyi támogatásáról szóló rendelet megalkotása Az előterjesztés száma: 42/2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs Nagyközség Képviselő-testületének 2013. március 27-én, 18 órakor megtartandó ülésére A helyi civil

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat ELJÁRÁSREND

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat ELJÁRÁSREND ELJÁRÁSREND AZ INTÉZMÉNYI SZAKMAI, TUDOMÁNYOS ÉS KÖZÉLETI ÖSZTÖNDÍJ KIFIZETÉSÉRE VONATKOZÓAN A Pázmány Péter Katolikus Egyetem ának Hallgatói Önkormányzata (továbbiakban: PPKE BTK HÖK) a Hallgatói Térítési

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására Jelen pályázati kiírás részét képezi a Pályázati Adatlap, amely letölthető www.velence.hu oldalon, vagy átvehető

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE PÁLYÁZATKEZELÉSI SZABÁLYZATA SZAKÉRTİI TANULMÁNY

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE PÁLYÁZATKEZELÉSI SZABÁLYZATA SZAKÉRTİI TANULMÁNY V I AD O R O K Ö Z I G A Z G A T Á S F E J L E S Z T É S I T A N Á C S A D Ó É S S Z O L G Á L T A T Ó K F T. 82 30 B A L A T O N F Ü R E D, V A J D A J. U. 3 3. +36 (3 0 ) 55 5-9 09 6 A R O P.PA L Y A

Részletesebben

A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ. 76/2012. számú INTÉZKEDÉSE. a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról. Budapest, július 6.

A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ. 76/2012. számú INTÉZKEDÉSE. a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról. Budapest, július 6. BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ 76/2012. számú INTÉZKEDÉSE a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról Budapest, 2012. július 6. A fejezeti

Részletesebben

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére Támogatott neve: Támogatási szerződés azonosító száma: I. PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS: BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 01. évi Működési támogatottak részére 1. Részletes költségvetés:

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/221-17/2017. MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A Z ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁGI PROGRAM INTÉ ZMÉNYI S ZAKMAI ÉS OPERATÍV LEBONYOLÍTÁSI FELADA TOKKAL KAPCSOLATOS S ZABÁLYA I (ÚNKP SZABÁLYZAT) Elfogadta

Részletesebben

ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁG PROGRAM ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA

ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁG PROGRAM ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁG PROGRAM ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA Elfogadva: 2017. június 13i szenátusi ülésen Hatályos: 2017. június 14. napjától Tartalomjegyzék I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 A Szabályzat célja és

Részletesebben

I. Sportágfejlesztési támogatás (amely tartalmazza a korábbiakban a MOB által biztosított műhelytámogatás összegét is) igénybevételének folyamata

I. Sportágfejlesztési támogatás (amely tartalmazza a korábbiakban a MOB által biztosított műhelytámogatás összegét is) igénybevételének folyamata Tisztelt Egyesület! A Magyar Atlétikai Szövetség Elnöksége 2018. 03.21-én megtartott ülésén a 20/2018 (III.21.) és 21/2018 (III.21.) számú határozatával döntött a 2018. éves sportágfejlesztési, valamint

Részletesebben

A pályázaton nem vehetnek részt:

A pályázaton nem vehetnek részt: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS T Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata pályázatot hirdet Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete alapján

Részletesebben

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós projektek könyvvizsgálói ellenőrzése

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós projektek könyvvizsgálói ellenőrzése Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel Uniós projektek könyvvizsgálói ellenőrzése A vizsgálat elsősorban nem a tulajdonos és a hitelezők, hanem a forrást biztosító támogató érdekében történik.

Részletesebben

I. SZÁMÚ GAZDASÁGI MŰKÖDTETŐ KÖZPONT BESZERZÉSI SZABÁLYZATA

I. SZÁMÚ GAZDASÁGI MŰKÖDTETŐ KÖZPONT BESZERZÉSI SZABÁLYZATA I. SZÁMÚ GAZDASÁGI MŰKÖDTETŐ KÖZPONT BESZERZÉSI SZABÁLYZATA Győr, 2015. 03.02 1 E L Ő S Z Ó Az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII:31) kormányrendelet 13. (2) bekezdésében foglalt

Részletesebben

Pályázati kiírás. A pályázat kiírója: Isaszeg Város Önkormányzata, 2117 Isaszeg, Rákóczi u. 45.

Pályázati kiírás. A pályázat kiírója: Isaszeg Város Önkormányzata, 2117 Isaszeg, Rákóczi u. 45. Pályázati kiírás A pályázat címe: Civil pályázat A pályázat kiírója: Isaszeg Város Önkormányzata, 2117 Isaszeg, Rákóczi u. 45. A pályázat célja: isaszegi székhelyű, bejegyzésű civil szervezetek,egyesületek,

Részletesebben

ELTE Rektori Kulturális pályázat ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ 2014. nyár

ELTE Rektori Kulturális pályázat ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ 2014. nyár ELTE Rektori Kulturális pályázat ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ 2014. nyár Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a megítélt támogatásra vonatkozóan elfogadta a felhasználási és elszámolási szabályokat, melyért felelősséggel

Részletesebben

Előterjesztés. A Czuczor Gergely Tagiskola közüzemi számláival kapcsolatos támogatásról

Előterjesztés. A Czuczor Gergely Tagiskola közüzemi számláival kapcsolatos támogatásról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A Czuczor Gergely

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi felhívás Ajánlattételi felhívás egyszerű eljárás lefolytatására a Kbt. 299 (1) bekezdés b) pontja alapján tárgyalás tartásával I. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail): Tel: 458-4500/4924

Részletesebben

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma

Részletesebben

Bérleti díjból megvalósuló beszerzések beruházási szabályzata. A bérleti díjból megvalósuló beruházások az Önkormányzat tulajdonába kerülnek.

Bérleti díjból megvalósuló beszerzések beruházási szabályzata. A bérleti díjból megvalósuló beruházások az Önkormányzat tulajdonába kerülnek. Bérleti díjból megvalósuló beszerzések beruházási szabályzata 2. sz. melléklet A szabályzat az Önkormányzattal a fürdővagyon használatba adására és annak működtetésére kötött szerződés 13. pontjában kapott

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET. ProAnt

ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET. ProAnt ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET ProAnt A kevésbé tapasztalt pályázók körében gyakran nehézséget jelent, hogy a kifizetési igénylések összeállításakor egyes költségeket milyen típusú összesítőn kell elszámolni, valamint

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására 1. A pályázat célja A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek

Részletesebben

Elszámolást alátámasztó dokumentumok (Az egyes elszámolható költségekhez, projektelem/tevékenység kategóriákhoz)

Elszámolást alátámasztó dokumentumok (Az egyes elszámolható költségekhez, projektelem/tevékenység kategóriákhoz) Elszámolást alátámasztó dokumentumok (Az egyes elszámolható költségekhez, projektelem/tevékenység kategóriákhoz) 1. Föld és ingatlan vásárlás Területszerzéssel kapcsolatos bizonylatok összesítıje Hatósági

Részletesebben

Pályázati felhívás sportegyesületek részére

Pályázati felhívás sportegyesületek részére Pályázati felhívás sportegyesületek részére Kiírás Leadási határidő Elbírálás 2014. február 5. 2014. február 21. 2014. március 7. iktatószám: 7738/2014/MAV. Pályázati Kiírás A MÁV Zrt. Támogatói Bizottsága

Részletesebben

TESTNEVELÉSI EGYETEM. Rendezvényszervezési szabályzat

TESTNEVELÉSI EGYETEM. Rendezvényszervezési szabályzat TESTNEVELÉSI EGYETEM Rendezvényszervezési szabályzat 1 Tartalomjegyzék I. FEJEZET: BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK...3 1. Szabályozás célja...3 2. Szabályozás személyi és tárgyi hatálya...3 3. Alapfogalmak...3

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT REKTORI KULTURÁLIS TÁMOGATÁS. PÁLYÁZATI KIÍRÁS Rektori Kulturális Támogatásra

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT REKTORI KULTURÁLIS TÁMOGATÁS. PÁLYÁZATI KIÍRÁS Rektori Kulturális Támogatásra PÁLYÁZATI KIÍRÁS Rektori Kulturális Támogatásra Az ELTE rektora és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke pályázatot ír ki a hallgatók kulturális tevékenységének támogatására. Kulturális támogatásra

Részletesebben

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat!

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat! Pénzügyi és szakmai beszámoló és útmutató Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. évi Egészségügyi célú feladatok támogatása előirányzatból nyújtott támogatás felhasználásáról Támogatott szervezet

Részletesebben

Közbeszerzési Szabályzat 2009.12.11-től hatályos

Közbeszerzési Szabályzat 2009.12.11-től hatályos Közbeszerzési Szabályzat 2009.12.11-től hatályos Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

PROJEKT MENEDZSMENT ELJÁRÁS RENDJE

PROJEKT MENEDZSMENT ELJÁRÁS RENDJE ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA PROJEKT MENEDZSMENT ELJÁRÁS RENDJE. A projekt azonosító száma: ÁROP 1.A.2/A-2008-0090 Újfehértó, 2009. január 05. TARTALOM 1. A szervezet feladat- és hatásköre 3. 2. Szervezet

Részletesebben

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Konri. rendelet (a továbbiakban: Avr.) 13. ~ (2) bekezdés b) pontjának előírásai alapján a Karcag Városi

Részletesebben

F) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK

F) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK F) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK Sorszám Bizonylat megnevezése Bizonylat száma Azonosító 1. Bevételi előírások és bevételek analitikus nyilvántartó lapja C. 318-29. r.sz. F01. 2. Utalvány Saját készítésű

Részletesebben

Tájékoztató pénzügyi elszámolás elkészítéséről az EPER-ben II. 2009.10.15. 1

Tájékoztató pénzügyi elszámolás elkészítéséről az EPER-ben II. 2009.10.15. 1 Tájékoztató pénzügyi elszámolás elkészítéséről az EPER-ben II. 2009.10.15. 1 Netes pályázatok esetén a pénzügyi elszámolás benyújtásának lépései Belépés az EPER-be Beadott pályázatok fül pályázat kiválasztása

Részletesebben

A SZERZŐDÉSKÖTÉS ELJÁRÁSI RENDJE

A SZERZŐDÉSKÖTÉS ELJÁRÁSI RENDJE A SZERZŐDÉSKÖTÉS ELJÁRÁSI RENDJE Edutus Egyetem Szenátusa által 54/2018. (aug. 31.) számú határozatával egységes szerkezetben elfogadva. Kiadás száma Módosítás száma Határozat száma Hatályos 1. kiadás

Részletesebben

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében A támogatói szerződés (VKTSZ) megkötését követően kezdődik el a projekt megvalósítása, aminek alapja, az Pályázó jogainak és kötelezettségeinek

Részletesebben

Pályázati felhívás független színházi alkotóknak

Pályázati felhívás független színházi alkotóknak Pályázati felhívás független színházi alkotóknak A Független Színművészetért Alapítvány MOZSÁR MŰHELY - PRODUKCIÓS PÁLYÁZAT 2018 címmel pályázatot ír ki a Mozsár Műhelyben bemutatásra kerülő előadásokra

Részletesebben

PROJEKT SZINTŰ PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS

PROJEKT SZINTŰ PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS 1. SZERVEZETI EGYSÉGEK KÖLTSÉGVETÉSI KERETEI 2. ELSZÁMOLHATÓSÁG ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI 3. DOKUMENTUM MÁTRIX 1. SZERVEZETI EGYSÉGEK KÖLTSÉGVETÉSI KERETEI 1.1 MINDEN EGYSÉG ÖNÁLLÓ KÖLTSÉGVETÉSI KERETTEL GAZDÁLKODIK

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. civil szervezetek (egyesületek, alapítványok)

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. civil szervezetek (egyesületek, alapítványok) PÁLYÁZATI FELHÍVÁS S Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata pályázatot hirdet Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete alapján

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 28-AI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 28-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben