Fogyás Jó Közérzettel program

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fogyás Jó Közérzettel program"

Átírás

1 Fogyás Jó Közérzettel program Jó Közérzet Központ

2 Üdvözlöm! Csányi Henrietta vagyok a Jó Közérzet Központ szakmai vezetője. Segíteni szeretnék Önnek abban, hogy elérje az ideális testsúlyát és azt meg is tuja tartani. Kisfiam születése után 35 kg plusz súly maradt rajtam. Nagyon féltem attól, hogy az elhízás okozta betegségek, mint pl. szív és érrendszeri problémák, mozgás szervi problémák, cukorbetegség, emésztési problémák, lelki eredetű problémák engem is el fognak érni. Nem beszélve róla, hogy nagyon zavart a minden napokban is lelkileg és fizikailag is a 35 kg túlsúlyom. Sosem voltam híve azoknak a divatos csodaszereknek, amik azt ígérték, hogy azonnal le lehet fogyni tőle. Az ismerőseim a csodaszerek által elért kezdeti leadott kilókat később kamatostól visszaszedték. Mint természetgyógyász tisztában voltam azzal, hogy a vitaminok, ásványi anyagok és a nyomelemek hiánya okozza alapvetően az elhízást. Az általam kifejlesztett módszerrel,- melynek neve Fogyás Jó Közérzettel program - sikerült 35 kg-ot leadnom úgy, hogy később nem híztam vissza, a bőröm nem nyúlt meg és fittebb és energikusabb vagyok, mint valaha voltam. A Fogyás Jó Közérzettel program végzése során valóban a fő hangsúly a JÓ KÖZÉRZETEN volt végig. Ezzel a programmal tényleg könnyen, egyszerűen és kényelmesen le lehet fogyni. A végeredmény egy karcsú, energiától duzzadó, egészségügyi problémáktól mentes, egészséges ember. Kérem, olvassa el figyelmesen a Fogyás Jó Közérzettel Programot és kezdje el csinálni! Ha bármiben segítségre van szüksége, kérem vegye fel velem a kapcsolatot a +36(30) as telefonszámon vagy a tanacsadas@jkvitamin.hu címen. Nagyon szívesen segítek Önnek is abban, hogy karcsú, energiától duzzadó, egészségügyi problémáktól mentes, egészséges ember legyen. Nekem sikerült!

3 A Fogyás Jó Közérzettel Program célja, hogy Ön a programunk segítségével elérje azt a testsúlyt, amivel elégedett, és ettől egy magasabb életminőséget, egy jobb közérzetet ér el, és ezt folyamatosan fenntartja. Kérem Ön is írja, ide mennyi kilót szeretne fogyni! Általános kérdések-válaszok: Miért nem működnek a fogyókúrák hosszútávon? - Az emberek a cél előtt feladják, és bánatukban, hogy nem sikerült lefogyni a számukra ideális testsúlyra, visszaszedik, amit leadtak és még pár kilóval gazdagodnak. - Az éhségérzetet nagyon nehezen küzdik le. - Alapvetően azt tapasztaltuk, hogy vacsora beállítottak vagyunk. Akkor van együtt a család, az egész napi rohanás után leülnek, és szépen megvacsoráznak. Az alváshoz csak minimális energia szükséges, felesleges vacsorával megterhelni a szervezetet. Pont ennek az étkezésnek az elkerülésével lehetne mínusz kilókkal gyarapodni. - A szénhidrátéhségünk villámcsapásszerűen tör ránk, nem tudunk ellenállni. - Összességében, azért nem működik, mert mégis eszünk, amikor nem kellene.

4 Mi okozza az elhízást, még azoknál is, akik odafigyelnek? Sok minden állhat a dolog hátterében, lehet akár valamilyen betegség, vagy a betegségre szedett gyógyszer. Vagy azt gondoljuk, eljárunk tornázni, és utána a fél hűtőt megehetjük, mert hát elvileg tornázunk, és úgy is ledolgozzuk. Magamon vettem észre, ha nem szedem a megfelelő mennyiségű vitaminokat (Jó Közérzet Vitamin Nagy Energia), sokkal jobban kívánom a szénhidrátokat. A szénhidrát fogyasztás érdekes dolog, szinte hasonlíthatnám a droghoz, egy idő után hiányozni kezd. Miért szükséges, hogy a fogyókúrát megfelelő hatóanyag tartalmú és ideális összeállítású vitaminnal együtt csináljuk? - A vitaminok sejtszinten gyorsítják az anyagcserét. - A vitaminok segítségével tudja kiválasztani a szervezet a megfelelő tápanyagokat, amiből energia szabadul fel a működéshez. - Tehát a vitaminok adják a szervezet számára az energiát, ez azt jelenti, hogy mindennap kell fogyasztani. - A szervezet nem termel vitamint. - Sajnos a mai táplálkozásunkkal nem tudunk hozzájutni, ahhoz a mennyiségű vitaminhoz, annyi tényleg szükséges a szervezet számára, - Nyáron is ugyanúgy kell fogyasztani megfelelő mennyiségű vitamint, mivel egész évben szükség van a szervezetnek energiára. Én önnek a már jól bevált Alap, Közepes vagy Nagy Energia lúgos multivitaminokat ajánlom fogyasztani naponta. Az esti és éjszakai evés mit okoz? A test este energiatakarékos üzemmódban van. Bizonyára tapasztalta már, hogy bőséges vacsora után, nehezen bír elaludni, rosszul alszik éjszaka és fáradtan ébred. A túlkésőn elfogyasztott nehéz és sok étel a szervezetben ún. stressz hormonokat szabadít fel, amelyek az izomfeszülést, valamint a pulzus és a légzésszám megnövekedéséhez vezetnek. Ezáltal a test nem pihen éjszaka, hanem keményen dolgozik, és reggel fáradtan ébredünk ettől. Mit okoz, ha nem napközben, hanem este és éjszaka eszünk? Az anyagcsere, alvás közben is teljes gőzzel működik, ezzel egyidejűleg emésztési zavarok lépnek fel.

5 Az alvásszakértők nem ismerik pontosan az alvás funkcióját, de úgy gondolják, hogy testünknek minden éjjel szüksége van a pihenés időszakára, hogy kiheverje a napi igénybevételt, pótolja a sejtveszteséget, és ébren tartsa az immunrendszert. Testünk minden sejtjének lehetősége van a megújulásra. Azok az emberek, akik valamilyen okból meg vannak fosztva az alvástól, kedélyállapotuk hullámzásától, idegességtől fognak szenvedni. Milyen energia módokban lehet a szervezetünk? Az emberi anyagcserében az elhízás és lefogyás, az energiaszint és égészség kérdése két különböző energiaforrástól függ. Valamint attól, hogy a test melyiket használja energia előállítására. A szervezet szénhidrátégető, vagy zsírégető üzemmódban van. Szénhidrátégető üzemmód azt jelenti, hogy a szervezet zsírt tárol, alacsony az energiaszint, fáradtság érzése evés után, sóvárgás édesség után, folytonos érzés, hogy kéne valamit enni. Az ébredés alvás után nehéz, vagy fáradtságos. Zsírégető üzemmód azt jelenti, hogy a szervezet felhasználja a testzsírt, az energiaszint magas, nincsen sóvárgás bizonyos ételek vagy édességek után, kevesebb étel is kielégítő, nincs fáradtság, vagy levertség érzése, kevesebb alvás is pihentető és könnyű a felkelés. Ha a Fogyás Jó Közérzettel programot betartja, akkor 1-2 héten belül áttér a szervezet zsírégető üzemmódra. Kinek, milyen eredmény várható? Én azt látom, hogy a program magáért beszél, de nem vagyunk egyformák. Ha valamelyik pontot nem úgy tartja be, ahogy kérjük, akkor lehet, lassabban mennek lefele a kilók. Hetente 2-3 kg-ot könnyedén el lehet érni, ha betartja a Fogyás Jó Közérzettel Programot.

6 A Szükséges összetevők és teendők a sikeres fogyáshoz, a következők: 1. Fogyi Kocka igény szerinti mennyiségben, amikor csak éhesnek érezzük magunkat, de legalább étkezések előtt perccel. Átlagosan napi 6-8 szem, de az első pár napban ez több is lehet. A cél, hogy ne legyünk éhesek. A Fogyi Kocka fogyasztása közben igyunk sok vizet, hogy kifejtse az éhséget megszüntető hatását a Fogyi Kockában található élelmi rost. A szervezetbe nagyobb mennyiségű rostanyag kerül, átmenetileg a méregtelenítés a bélcsatornában intenzívebbé válik. 2. Nagyon fontos, hogy a kúrát vitaminnal együtt végezzük. Ezért találja meg a Jó Közérzet Multivitaminok között, Önnek megfelelő mennyiségű Lúgosító Energia készítményét. A vitaminok alapvetően sejtszinten méregtelenítenek, ez nagyon fontos ez is segíti az anyagcsere felgyorsulását a szervezetbe (többszöri lazább széklet, gyakoribb vizeletürítés, a bőrfelszínen pöttyök lehetnek).. Amikor a méreganyagok kiürülnek, elindul egy öngyógyító mechanizmus. Ami a felszín alatt van, probléma felerősödik, ekkor dolgozik a vitamin. Ha van valamilyen problémánk, betegségünk, intenzívebbé válik, ez teljesen természetes. Ha zavarónak érzi, konzultáljon velem, de semmiképp ne akadályozza meg ezt az elindult jó mechanizmust. Azt tapasztaltuk 1-2 hét szükséges, (ez is egyedi) amíg elmúlik és utána jöhet a jobb közérzet. Alap Energia multivitamin: azoknak javasoljuk, aki különösebb fizikai aktivitást nem végeznek, figyelnek magukra és csak prevencióként töltené be a szerepét a szervezetben a multivitamin. Naponta 3x2 könnyen lenyelhető lágyzselatin kapszulát reggel, délbe, este étkezések közben vagy utána. Közepes Energia készítmény: azoknak javasoljuk, aki már megterhelő szellemi, és vagy fizikai munkát végeznek. Van valami káros szenvedélyük, vagy van olyan problémájuk, amit kezelni szeretnének (hajhullás, emésztési gondok, fáradékonyság), hetente 2-3 alkalommal sportolnak. Ehhez a programhoz minimum ez a készítmény szükséges. Naponta 3x2 könnyen lenyelhető lágyzselatin kapszulát reggel, délbe, este étkezések közben vagy utána.

7 Nagy Energia készítmény: azoknak javasoljuk, akik vezető beosztásban dolgoznak, vagy egész nap fokozott koncentrációt igénylő munkát végeznek, sok a stressz a mindennapjaikban, reggeltől-estig pörögniük kell, esetleg ez mellett még sportolnak is. Komolyabb betegség (vérnyomás, cukorprobléma, ízületi gyulladás, stb..) esetén. 3. Megfelelő mennyiségű víz fogyasztása 10 kg-ként minimum 3 dl. pl.: egy 70 kg embernek minimum 2,1 liter vízre van szüksége. A program alatt megnövekszik a szervezet folyadékszükséglete, ezért minden bizonnyal több vizet fog fogyasztani. Ez azt jelenti, hogy eleinte gyorsabb a vizelet kiválasztás. Nagy hangsúlyt helyeznék arra, hogy víz legyen és ne egyéb üdítőital. 4. Táplálék minősége, amit magához vesz mindenképp tápláló fehérjében gazdag étel legyen: sajtok, húsfélék, zöldség, gyümölcs. Nagyon fontos, hogy édességet, csokit, cukorkát, süteményt, fagylaltot, stb., valamint tésztát, pizzát, kenyeret, péksüteményeket és egyéb szénhidrátokat ne fogyasszon a program végzése alatt. Helyette egyen Fogyi Kockát, ami a Fogyni vágyó emberek édessége. 5. Hatékonyság fokozására hetente 3x1 óra alacsony intenzitású, zsírégető edzés. A testmozgás 2 naponta igényel több energiát, ami megtérül. Mi az elmélete ennek a hatékony fogyókúrás programnak? Mi a Fogyi Kocka? Egy eredeti svájci termék, amely élelmi rostot tartalmaz, csökkenti és megszünteti az éhséget, nem serkenti az étvágyat, ugyanakkor elősegíti az emésztést és a béltisztítást. Mi az élelmi rost? Az élelmi rost egy növényi alkotórész, amely nem emésztődik meg a gyomrunkban és a vékonybélben. A rost kémiai összetétele alapján egyfajta szénhidrát. Nem étel, kalória tartalma nincs. A rostban található cukor az emésztés során nem bomlik fel az ételekben található cukrokhoz hasonlóan. A rost legfontosabb tulajdonsága, hogy anyagot és táptalajt biztosít a mikrobiológiai folyamatokhoz.

8 A Fogyi Kocka élelmi rost felszívja a folyadékot, akár tízszeresére dagadva és ez által kitölti a béltraktust (az emésztőrendszer alsó része a patkóbéltől a végbélig). Ennek eredményeként jóllakottnak érezzük magunkat, csökken éhségérzetünk. Ezáltal csökkenti az elfogyasztott étel mennyiségét és testsúlyunkat. A Fogyi Kocka élelmi rost lelassítja a szénhidrátok felszívódását a belekben és megakadályozza a glükóz véráramba történő gyors felszívódását. Így elkerülhető a vér glükóz és inzulin szintjének ugrásszerű ingadozása az erős éhségérzet kialakulását. Élelmi rostot nem tartalmazó ételek erős éhségérzetet alakítanak ki! Az élelmi rost támogatja a vastagbél kiválasztó funkcióját is, amely bél-peptideket (fehérje kémiai folyamata során létrejövő molekula) termel. Ezek a bél fehérjék befolyásolják az éhség, étvágy és teltségérzet központjait a központi idegrendszerben, és alakítják a teltségérzetet evés közben elősegítve a testsúlykontrolt. A szénhidrát szerepe az éhség megszüntetésében. A kis mennyiségű szénhidrát szerepe az éhség megszüntetésében nagyon fontos. Ezen állítás alapja az, hogy a glükóz igen fontos az energia és az étvágy szabályozásában. Ezt az elméletet Dr. Mayer dolgozta ki néhány évtizede, majd később több követője, valamint számos tudós és táplálkozási szakértő is kibővítette azt. Mikor érdemes fogyasztani a Fogyi Kockát? 1) Ha Ön szeretné elkerülni a túlzásba vitt étkezéseket. 2) Ha Ön szeretné elkerülni a nassolásokat. 3) Ha Ön szeretné elkerülni az esti és éjszakai evéseket.

9 Mi a vitamin? A vitaminok a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagok, melyeket nem tud előállítani, így külső forrásból kell bejuttatni, hogy egészségesen tudjon működni. A szervezetben minden egyes vitamin sajátos anyagcsere reakciót idéz elő. Nem juttatnak a szervezet számára kalóriát, nem járulnak hozzá közvetlenül a különböző kötőszövetek kialakulásához, viszont mindig közvetlenül avatkoznak be a sejtek anyagcseréjébe. Jelenlétük lehetővé teszi, hogy előidézzék, fokozzák, vagy csökkentsék, az anyagcsere folyamatok összességét. A vitaminok nem önmagukban hatnak a legjobban, hanem együttesen. Önmagában csak a C és E-vitamint lehet pótolni, de a legjobb hatást együtt érik el, más vitaminokkal. Ezért egy jó minőségű és megfelelő vitamin mennyiségeket tartalmazó multivitaminnak a hatását sokkal jobban megérezzük, mintha csak a C-vitamint pótolnánk. Miért kell szedni vitamint? A vitamint (a mikro tápanyagokat) a gyomorból a vékonybélbe kerül. Innen veszi fel a szervezet a mikro tápanyagokat a bélzónákon keresztül, és juttatja a vérkeringésbe. A vér továbbítja a vitaminokat testünk kb. 100 billió sejtjébe. Tehát sejt szinten a vitaminok hatására energia szabadul fel, mely a működésünket befolyásolja. Ezért nagyon fontos, hogy ezeknek a sejteknek milyen az anyagcseréje, hiszen ez határozza meg, hogy mennyi energiánk van!!! Az egészségesebb és hatékonyabb táplálkozás érdekében a szokásos táplálékhoz szükséges pótolni vitaminokat, növényi rostokat.

10 Miért érdemes a Jó Közérzet Vitamin Alap,Közepes, Nagy Energia, lúgosító vitaminját választani? - teljesen emészthető, - folyékonysága miatt könnyen felszívódik, - nap folyamán elosztható, így a vízoldékony vitaminok folyamatosan vannak a szervezetben, - nagyon praktikus a napi adagok csomagolása, így magunkkal tudjuk vinni bárhová, - nincs benne tartósítószer, - Dr. Robert Young új biológia elmélete szerint a mai táplálkozásunkkal a test elsavasodik, a mikroorganizmusok elszaporodnak a szervezetünkben, ami a méreganyagok termelődését idézi elő. Amikor a test sav-bázis, vagy sav-lúg aránya egészséges egyensúlyban van, akkor a kórokozók képtelenek benne megtelepedni. Amikor túl sok ételt, vagy nem megfelelő fajta ételt (savtermelő ételeket, pl. tejterméket, cukrot és állati fehérjét) fogyasztunk, az étel bomlásakor mérgező, savas hulladék- és vegyi anyagok keletkeznek, és ez a folyamat még több savas mellékterméket hoz létre, melyek megváltoztatják az optimálisan lúgos kémhatást. A lúgos vitaminnal ezeknek a folyamatoknak megyünk elébe.

11 Milyen a jó multivitamin? Olyan, ami valóban biztosít a szervezet számára több energiát, és valóban változást érzünk a fogyasztása során. Az RDA mennyiség 1950-es adat, azóta már eltelt néhány év, és ettől a mennyiségtől tényleg sokkal több az, amit be kell juttatni a szervezetbe. Ami lúgosítja a szervezetet. Vannak olyan készítmények, melyekben csak sima aszkorbinsav van, ennek ph értéke 2,1. A jó vitamin legalább ph 7-es. Mi okozhat vitaminhiányt? A vitaminhiány oka lehet az elégtelen vitaminellátás, a vitamin felszívódási zavara, vagy olyan állapot, amikor a szervezet vitaminigénye valamiért megnövekszik, pl. fejlődő szervezetekben, idős korban. Az antibiotikumok a bélflórát alkotó baktériumok pusztításával okozhatnak súlyos vitaminhiányt a szervezetben, mivel egyes vitaminokat a bélben élő baktériumok állítanak elő a szervezet számára. Egyébként a kérdésre a válasz igen egyszerű, ha a normális működésből rossz irányba mutató eltérés van, akkor hiányállapot is van. Mik a vitaminhiány tünetei? Általános problémák: gyengeség, fáradékonyság, állandó rossz közérzet, fertőzésekre való fokozott hajlam, rossz alvás. Emésztési problémák: teltségérzet, hányinger, étvágytalanság. Szív és érrendszeri problémák: magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, érelmeszesedés. Idegrendszeri problémák: végtagzsibbadás, depresszió, tudatzavar, reflexzavarok. Szépséget gátló problémák: bőrgyulladás, hajhullás, száraz, pikkelyes bőr. Nőgyógyászati problémák: vérzési rendellenesség, meddőség. Mozgásszervi problémák: csontfájdalom és érzékenység, izomgörcsök, duzzadt, érzékeny ízületek, izomgyengeség, csontritkulás. A szervezetek fenti jelzései után, ha nem az okot, hanem a tünetet kezeljük, idővel komolyabb betegségek is kialakulhatnak.

12 Hol van az Ön szervezetének vitamin raktára? Nagyon sokan félnek attól, hogy elraktározódik a vitamin, a test raktáraiban. Mi lesz, ha ezek a raktárak megtelnek? Viccesen szoktam mondani, hogy a bal tüdőm alatt a testemben van egy kis zacskó, ez a kis raktár, és oda gyűlnek a vitaminok. Amikor ez a raktár megtelik, akkor egyszerűen csak kifolyik a felesleg. Hát ez valóban nevetségesen hangzik. NINCS SEM AZ ÉN, SEM AZ ÖN SZERVEZETÉNEK VITAMIN RAKTÁRA! Ez egy hamis adat! Van olyan vízben oldódó vitamin, ami 20 perc múlva már ki is ürül. A vitaminok a sejtek anyagcseréjének katalizátorai (gyorsítói) és a 21. században igen csak sok a munkájuk. Mi történik a zsírban oldódó vitaminokkal? Nem halmozódik fel? Zsírban oldódó vitaminokra is nagy szüksége van a szervezetnek. Ezek esetében nem csak azt kell vizsgálni, hogy általánosságban mennyire van igényünk normálállapotban, hanem ténylegesen mennyi vitaminra van szükségünk ahhoz, hogy a külső környezeti hatásokat (napsugárzás, ózonréteg elvékonyodása, benzingőz, stb.), vagy a káros szenvedélyeink, tartósítószerek által okozott negatív hatásokat ellensúlyozni tudjuk. Az alábbi adatok Alain Tisseier: Egészségünk és a vitaminok című könyvéből származnak és csak kizárólag egészséges emberekre, vonatkoznak. Az A-vitamin mintegy 90% a májban raktározódik, ahonnan fokozatosan kerül be a vérplazmába. Ha A-vitamin bevitele magasabb, mint a máj raktározó kapacitása, a felesleget a vese kiválasztja, és a vizelettel kiürül. A D-vitamin élettartama mintegy 7-14 napig tart, a felesleg a széklettel és vizelettel távozik. Az E-vitamin felesleges mennyisége automatikusan kiürül a széklettel a szervezetből. D-vitamin kiürülése a széklettel és a vizelettel történik. K-vitamin: túladagolást még soha nem tapasztaltak Amennyiben valaki rendszeresen szed vitaminokat, annak nem kell félnie a meghízástól?

13 A vitamin működése a következő: sejtszinten szabályozza az anyagcserét, tehát bejuttatjuk a vitamint a szervezetbe. Mivel régen kapott jó minőségű tápanyagot, így egyből felhasználja és követeli az újbóli bevitelt. Ez éhségérzetben nyilvánul meg, hiszen a sejtek éheznek, a test éhezik, egyből étel után nyúlunk. Ezzel követjük el azt a hibát, ami a hízáshoz vezethet. Ilyenkor nem ételhez (főleg szénhidrát dús táplálékokhoz), hanem a vitaminokhoz kell fordulni és további mennyiségeket bevinni belőle. Ez fogja megoldani a helyzetet. Ez egy átmeneti állapot, vagy azt is jelentheti, hogy nem elegendő az a mennyiség, amit fogyaszt. Javaslom, próbáljon ki egy nagyobb összeállítású vitamint. Ha én zöldséget és gyümölcsöt eszem, akkor is szükségem lehet további vitaminokra? évvel ezelőtt a zöldségek a gyümölcsök, húsok a napfény áldásos hatásaival együtt valóban tartalmazták az ember számára nélkülözhetetlen nyomelemeket és vitaminokat. Azonban tápanyagainknak eltorzult összetétele, valamint a rengeteg vegyszeres kezelés hatására drasztikusan csökkent a vitamin, ásványi anyag és nyomelem tartalmuk. Ajánlom figyelmébe Dr. Márai Géza úr kutatásait a témában. Tanulmányai szerint az átlagos táplálkozással kb százalékkal kevesebb nyomelemet és vitamint tud bevinni a szervezetünkbe, mint a 20. század közepén. Szeretném megkérdezni Ön miért nem, eszik szalonnát, hagymával, minden nap? Miért nem járnak a mai nők bő szoknyában (sok alsószoknyával) és a férfiak bő nadrágban mezítláb? Miért nem kelünk, amikor a nap és miért nem akkor fekszünk, amikor lenyugszik?mert ez nagyon régen volt szokás. Akkor miért gondolja bárki is azt, hogy a zöldségekben, gyümölcsökben elég vitamin van manapság? Naponta legalább kg zöldséggel-gyümölccsel lehet szerintem - fedezni a napi szükségletünket. Nagyjából napi 20 kg almát, vagy 2,5 kg citromot kellene fogyasztanunk, hogy mg C-vitaminhoz jussunk. 1,5 kg mandulát, diót, vagy 53,5 kg paradicsomot kellene naponta megennünk, hogy 400 NE (nemzetközi egység) E-vitaminhoz jusson a szervezetünk. Persze még sorolhatnám a zöldségek és gyümölcsök ennél is elképesztőbb naponta szükséges fogyasztási mennyiségét ahhoz, hogy minimálisan elegendő mennyiségű vitaminokat juttassunk a szervezetünkbe.

14 Mi a víz? A Föld nagy részét borító, az élethez nélkülözhetetlen (színtelen, szagtalan, íztelen) folyadék. A víz létfontosságú szervezetünk számára és testünk nem tudja elraktározni. Vizet veszítünk verejtékezéssel, vizelettel és még a kilélegzett levegő páratartalmával is. A testünk 55-65%-át (viták folynak róla, fogadjuk el, hogy nagy részét) víz alkotja, de nem egyenletesen oszlik el bennünk-rajtunk ez a mennyiség. Például:a vérben 90%, az agyban 85%, az izmokban 72%, a bőrben 71%, a csontokban 30%, és a zsírban pedig mindössze 15% a víztartalom. Miért kell inni vizet? Amikor nem iszunk elég vizet, akkor ez azokban a funkciókban okoz problémát először a szervezetünkben, ahol a legnagyobb a víztartalom. Jellemző tünete a vízhiányos állapotnak : - tompaság, - kábultság, - vagy az - általános izomgyengeség.

15 Feladata: - bizonyos vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak oldószere - a tápanyagokat szállítja a sejtekhez, - lehetővé teszi az emésztést, - olajozza az ízületeket, - eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges termékeket, - fenntartja a testhőmérsékletet, - és a legfontosabb szerveinket védő rugalmas burkot is víz alkotja. A víz és a fogyás A veséknek bőséges mennyiségű vízre van szükségük ahhoz, hogy megfelelően működjenek. Ha a vese nem jut elég vízhez, a májnak (méregtelenítő szerv) kell besegítenie, és átvállalni a vesétől néhány funkciót. Ez viszont azt okozza, hogy a májnak (az izmokban és a májban el tud raktározódni valamennyi, nem túl sok cukor úgy, hogy állati keményítővé alakul) nem marad energiája arra, hogy az alapvető feladatát ellássa, vagyis energiát állítson elő az elraktározott zsírból. Így a fogyás abbamarad, vagy legalább is képtelen lesz egy bizonyos súly alá menni. Tehát ha rengeteg vizet fogyasztasz, felgyorsíthatod a zsíranyagcserét.

16 Mi a testmozgás? Az egészségre hasznos testgyakorlat. Miért kell mozogni? A sportolás lényeges része a megelőző egészséggondozásnak. Akár, hogy is nézem a mai világunkban a mozgási részén,a negatív kar felé billen a mérleg, hiszen mozgás szegénnyé vált az életünk. Rendszeres testgyakorlással pedig megelőzhető a súlygyarapodás, és szervezetünk egészségi állapota is jobban szinten tartható. Hogyan fejti hatását a sportolás? Kezdő sportolóként többnyire úgy állunk a fittnes szalonban az óratípusokat felsoroló tábla előtt, mint egy idegen a város térképe előtt. Éppen ezért feltétlenül szükséges, hogy elmondjak egy pár adatot: Két fő rendszer található a testünkben: 1.)Az egyik a szív-keringési rendszer, 2.) csont-izom- ízületi rendszer és mindkettő, más típusú testmozgást igényel. Szívünk izomból áll, és ugyanúgy tornáztatásra van szüksége ahhoz, hogy erős és egészséges maradjon, mint testünk bármely más izmának.

17 Szívünk fokozott munkája a mozgás során a kalóriavesztés nem elhanyagolható tény, mivel rendkívül mértékben hozzájárul a testzsír százalék csökkenéséhez. Kardió (szív) edzés: - futás, - úszás, - kerékpározás, - evezés és minden olyan mozgás, amellyel nagy izomcsoportokat folyamatosan hosszabb időn keresztül dolgoztatunk meg. A testet felépítő egészséges csontok, az izom- és ízületi rendszer ellenállásokkal végzett testmozgással fejleszthető, ezért hívjuk erőedzéseknek. A csontvázat támogató izomzat feszessége, ereje és elosztása rendkívül fontos az anatómiailag helyes testtartás kialakításában és a belső szervek zavartalan működéséhez is. A súlyzós edzés csökkenti a csontritkulás kialakulásának kockázatát. A terhelés olyan ellenállásra készteti a szervezetet, ami erősebb csontokat eredményez, ráadásul az erősebb izomzattal az anyagcsere is hatékonyabban működik. Az edzés tartalmát tekintve a megfelelő mennyiségű és minőségű erőedzések, kardió edzések és nyújtó-lazító edzések helyes aránya javasolt. Eleinte fokozatos megterheléssel és az edzések számának fokozatos emelésével heti 3 alkalom. Ha elértük az ideális súlyt lehet heti 2 edzés, ezt szinten tartó testmozgásnak nevezzük. Naponta szükséges idő: 1) Amíg bekapsz pár Fogyi Kockát. 2) Amíg megeszed a vitaminod. 3) Ha többet fogsz inni, mint eddig tetted, akkor az-az idő. 4) Mivel kevesebbet eszel, így ez csökkenni fog az eddigi rutinhoz képest. 5) Testmozgás 2 naponta 1 órát igényel.

18 Hogyan csinálja naponta a Fogyás Jó Közérzet Programot, Reggeli: ha több mint 10 kg szeretne fogyni? Cél: A reggeli és az ebéd mennyiségének csökkentése, a vacsora elhagyásával. Minőségi étkezés megfelelő mennyiségű vitaminok, fehérjék, zöldségek-gyümölcsök fogyasztásával. Megfelelő mennyiségű víz fogyasztása (napi 2-4 liter), és heti 3 alkalommal edzés. Reggeli előtt perccel egyen 1 3 Fogyi Kockát, amikor még nem éhes. Ha szükségesnek érzi, akkor már ébredés után is ehet Fogyi Kockát. Igyon megfelelő mennyiségű vizet, minimum 2,5 dl, hogy az élelmi rost meg tudjon dagadni. Minél többet vizet iszik, annál hatékonyabb a Fogyi Kocka. A Fogyi Kocka fogyasztása után csökken az éhség érzete és kevesebbet fog enni. Ha szükséges fogyasszon az ajánlottnál több Fogyi Kockát, hogy a kívánt éhségérzet csökkenést elérje. Reggelire egyen tojást, sajtot, zöldséget, gyümölcsöt. Reggeli után vegyen be 1-3 Fogyi Kockát, amivel csökkenti az étvágyát arra, hogy szénhidrátot vagy édességet egyen. Ha szükséges fogyasszon az ajánlottnál több Fogyi Kockát, hogy a kívánt éhségérzet csökkenést elérje. Tegyen be lépcsőzetességet a reggeli mennyiségének csökkentésére. Nagyon fontos, hogy édességet, csokit, cukorkát, süteményt, fagylaltot, stb., valamint tésztát, pizzát, kenyeret, péksüteményeket és egyéb szénhidrátokat ne fogyasszon a program végzése alatt! Helyette egyen Fogyi Kockát, ami a Fogyni vágyó emberek édessége. Étkezés után vegye be az Önnek megfelelő Alap, Közepes, Vagy Nagy Energia lúgos multivitamint. 2 db-ot az Alap Energiából (átlagos terhelés, életmód esetén) vagy a Közepes Energiából (aktív életmódnál és nagy terhelésnél) vagy a Nagy Energiából 3-at (menedzsereknek, sportolóknak, krónikus betegségben szenvedőknek, extra terhelés esetén). Étkezések között: Fogyasszon 1 3 Fogyi Kockát, bőséges folyadékkal (legalább 2,5-7,5 dl), annak érdekében, hogy ne legyen farkas éhes, mire jön az ebédidő. Ha szükséges fogyasszon az ajánlottnál több Fogyi Kockát, hogy a kívánt éhségérzet csökkenést elérje. Nagyon fontos, hogy édességet, csokit, cukorkát, süteményt, fagylaltot, stb., valamint tésztát, pizzát, kenyeret, péksüteményeket és egyéb szénhidrátokat ne fogyasszon a program végzése alatt! Helyette egyen Fogyi Kockát, ami a Fogyni vágyó emberek édessége.

19 Ebéd: Ebéd előtt perccel egyen 1 3 Fogyi Kockát, amikor még nem éhes. Igyon megfelelő mennyiségű vizet, minimum 2,5-7,5 dl, hogy az élelmi rost meg tudjon dagadni. Minél többet vizet iszik, annál hatékonyabb a Fogyi Kocka. A Fogyi Kocka fogyasztása után csökken az éhség érzete és kevesebbet fog enni. Ha szükséges fogyasszon az ajánlottnál több Fogyi Kockát, hogy a kívánt éhségérzet csökkenést elérje. Ebédeljen valami könnyű húsos-zöldséges egytálételt. Ebéd után vegyen be 1-3 Fogyi Kockát, amivel csökkenti az étvágyát arra, hogy szénhidrátot vagy édességet egyen. Ha szükséges fogyasszon az ajánlottnál több Fogyi Kockát, hogy a kívánt éhségérzet csökkenést elérje. Nagyon fontos, hogy édességet, csokit, cukorkát, süteményt, fagylaltot, stb., valamint tésztát, pizzát, kenyeret, péksüteményeket és egyéb szénhidrátokat ne fogyasszon a program végzése alatt! Helyette egyen Fogyi Kockát, ami a Fogyni vágyó emberek édessége. Étkezés után vegye be az Önnek megfelelő Alap, Közepes, Vagy Nagy Energia lúgos multivitamint. 2 db-ot az Alap Energiából (átlagos terhelés, életmód esetén) vagy a Közepes Energiából (aktív életmódnál és nagy terhelésnél) vagy a Nagy Energiából 3-at (menedzsereknek, sportolóknak, krónikus betegségben szenvedőknek, extra terhelés esetén). Étkezések között: Fogyasszon 1 3 Fogyi Kockát, bőséges folyadékkal (legalább 2,5-7,5 dl), annak érdekében, hogy ne legyen farkas éhes, mire jön az ebédidő. Ha szükséges fogyasszon az ajánlottnál több Fogyi Kockát, hogy a kívánt éhségérzet csökkenést elérje. Nagyon fontos, hogy édességet, csokit, cukorkát, süteményt, fagylaltot, stb., valamint tésztát, pizzát, kenyeret, péksüteményeket és egyéb szénhidrátokat ne fogyasszon a program végzése alatt! Helyette egyen Fogyi Kockát, ami a Fogyni vágyó emberek édessége. Vacsora Vacsora előtt perccel egyen 3 6 Fogyi Kockát, amikor még nem éhes. Igyon megfelelő mennyiségű vizet, minimum 2,5-7,5 dl, hogy az élelmi rost meg tudjon dagadni. Minél többet vizet iszik, annál hatékonyabb a Fogyi Kocka. A Fogyi Kocka fogyasztása után csökken az éhség érzete és kevesebbet fog enni. Ha szükséges fogyasszon az ajánlottnál több Fogyi Kockát, hogy a kívánt éhségérzet csökkenést elérje. Vacsorára egyen húst, sajtot, zöldséget, gyümölcsöt. Vacsora után vegyen be 1-3 Fogyi Kockát, amivel csökkenti az étvágyát arra, hogy szénhidrátot vagy édességet egyen. Ha szükséges fogyasszon az ajánlottnál több Fogyi Kockát, hogy a

20 kívánt éhségérzet csökkenést elérje. Tegyen be lépcsőzetességet a vacsora mennyiségének csökkentésére, hogy később el tudja hagyni. Nagyon fontos, hogy édességet, csokit, cukorkát, süteményt, fagylaltot, stb., valamint tésztát, pizzát, kenyeret, péksüteményeket és egyéb szénhidrátokat ne fogyasszon a program végzése alatt! Helyette egyen Fogyi Kockát, ami a Fogyni vágyó emberek édessége. Vacsora után vegye be az Önnek megfelelő Alap, Közepes, Vagy Nagy Energia lúgos multivitamint. 2 db-ot az Alap Energiából (átlagos terhelés, életmód esetén) vagy a Közepes Energiából (aktív életmódnál és nagy terhelésnél) vagy a Nagy Energiából 3-at (menedzsereknek, sportolóknak, krónikus betegségben szenvedőknek, extra terhelés esetén). Éjszaka Ha szükségesnek érzi, akkor éjjel, mikor felébred, vagy lefekvés előtt is vegyen be igény szerinti mennyiségben Fogyi Kockát. A cél az, hogy éjszaka ne kelljen Önnek felkelni és enni. Fontos egyéb információk: Egy Fogyi Kocka csak 15 kalóriát tartalmaz. Bőséges vízfogyasztás, hogy az élelmi rost meg tudjon dagadni a tízszeresére. A program elején több Fogyi Kockára van szükség, míg átáll a szervezet zsírégető üzemmódra. Ezután már napi 3-6 Fogyi Kocka is elegendő lehet. A Fogyi Kockában található élelmi rostnak béltisztító hatása van, aminek következtében, naponta többször kell majd WC-re mennünk, amíg minden ki nem tisztul a beleinkből.

táplálkozásunkplálkoz

táplálkozásunkplálkoz Előtte Utána - 15 KG Mi befolyásolja olja az egészséget? get? stressz ökológia Genetikus adottságok táplálkozásunkplálkoz 15 Mi az egészs szséges és s táplt pláló étkezés? Hogyan hat a táplálkozás az egészségre?

Részletesebben

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Étel/ital Táplálék Táplálék Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Szénhidrát Vagyis: keményítő, élelmi rostok megemésztve: szőlőcukor, rostok Melyik élelmiszerben? Gabona, és feldolgozási

Részletesebben

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor IceCenter Budapest Dr Géczi Gábor A jégkorongozó céljai Minél jobb játékos legyen Válogatottság NHL? Edzésen való teljesítés Mérkőzésen való teljesítés Mindez nem olyan hatékony, ha nem fordít kellő figyelmet

Részletesebben

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA www.evp.hu A víz az élet forrása: víz nélkül nincs, és nem is lehetséges egészséges élet. A víz lehetővé teszi a vérkeringést, segíti a sejtek működését és a test méregtelenítését,

Részletesebben

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek 1. Figuactiv Levesek és Shake-ek Ajánlott napi fogyasztás: A diéta program során a kívánt eredmény elérése érdekében a napi 3 fő étkezésünk közül kettőt Figuactiv Levesre és/vagy Shake-re kell cserélnünk.

Részletesebben

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás A víz nélkülözhetetlen A hidrogénben gazdag víz kutatása 2007. Ohsawa professzor a Japán Orvosi Egyetemen kiadott egy disszertációt a hidrogén terápiás

Részletesebben

Úszó sportolók táplálkozása

Úszó sportolók táplálkozása Úszó sportolók táplálkozása 11-16 éves úszók részére Győr, 2017. október 30. Börzsei Cecília / Dietetikus A sporttáplálkozás célja A terhelhetőség optimalizálása Gyors kifáradás elkerülése Gyors regeneráció

Részletesebben

Alapvetően fontos fogyasztási tanácsok a Napharcos termékekhez. 2015, Napharcos biológiai sejtjavító és megújító specialista

Alapvetően fontos fogyasztási tanácsok a Napharcos termékekhez. 2015, Napharcos biológiai sejtjavító és megújító specialista Alapvetően fontos fogyasztási tanácsok a Napharcos termékekhez 2015, Napharcos biológiai sejtjavító és megújító specialista A tökéletes táplálkozás megvalósítása a természetes testi állapotért Különlegesen

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Szigorú minőségi követelmények

Szigorú minőségi követelmények Szigorú minőségi követelmények Tudományos alapokon nyugvó, biztonságos termékek Természet ihlette, hatékony összetevők és innovatív formulák Svédországi fejlesztések: szigorú minőségi elvárások és alapos

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

Test-elemzés. Ezzel 100%-os lefedettséget ér el. TANITA digitális mérleg. Rendkívül gyors elemzést tesz lehetővé.

Test-elemzés. Ezzel 100%-os lefedettséget ér el. TANITA digitális mérleg. Rendkívül gyors elemzést tesz lehetővé. Test-elemzés Bioelektromos impedancia mérés 5 különböző pályán kerül mérésre (lábtól-lábig, kéztől-kézig, bal kéztől a jobb lábig, jobb kéztől a bal lábig, bal kéztől a bal lábig). Ezzel 100%-os lefedettséget

Részletesebben

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A dohányzás emésztőrendszeri ártalmai Étvágytalanság. Ízérzékelés tompul. Emésztési panaszok. Gyakrabban

Részletesebben

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Egy bölcs mondás szerint az leszel, amit eszel, vagyis elmondhatjuk, hogy létünk, így az egészségünk A szervezetünk nem működik megfelelően, ha nem kapja meg

Részletesebben

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Halat? Amit tartalmaz a halhús 1. Vitaminok:a halhús A, D, B 12, B 1, B 2 vitaminokat

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

Az egészséges életmód fontossága.

Az egészséges életmód fontossága. Az egészséges életmód fontossága. Itt a heti foglalkozások keretében a tanulók korosztályának megfelelő formában a hallottak feldolgozásra történik. A hetedik osztályosok által készített prezentáció (kis

Részletesebben

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos A -tól Z -ig Koleszterin Kisokos A SZÍV EGÉSZSÉGÉÉRT Szívügyek Magyarországon Hazánkban minden második ember szív- és érrendszerrel kapcsolatos betegség következtében veszíti életét*, ez Magyarországon

Részletesebben

Ez csak term szetes!

Ez csak term szetes! Ez csak term szetes! Víz. Természetesnek vesszük a jelenlétét, hiszen mindenhol körülvesz minket. Iszunk belôle, locsoljuk vele a kertet, fürdünk benne. És csak olykor-olykor fordul meg a fejünkben, mennyire

Részletesebben

ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV

ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV Kedves páciensem, kérem, válaszoljon részletesen minden kérdésre, mielőtt a tanácsadást elkezdenénk. Eljövetelének motivációja: barátok, ismerősök ajánlása önálló kezdeményezés

Részletesebben

Fusion Vital Program riport

Fusion Vital Program riport 370916 Fusion Vital Program riport Cs 10.09.2015 17:21 6ó 46perc 58 / 82 / 6 Stressz reakció Feltöltődés Fizikai aktivitás Napi fizikai aktivitás Pulzusszám Hiányzó pulzusszám 5% Napközben nincs feltöltődés.

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT Japánban emberemlékezet óta fogyasztják Beigazolódott, hogy a chlorella és a spirulina alga gátolja a rákos sejtkolóniák kialakulását, azaz hatékony a rákmegelőzésben.

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat.

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat. Nyomelemek, ásványi anyagok: Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is! Néhány rövid mondat

Részletesebben

5. Egészséges emésztés

5. Egészséges emésztés 5. Egészséges emésztés A súlykontroll az egészséges emésztéssel kezdődik Az emésztőrendszered az egész szervezeted egyik legfontosabb része. Egy új felmérés szerint az embereket nagyon érdeklik az egészséges

Részletesebben

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Étrend-kiegészítők, vitaminok Az átlagos napi táplálkozás nem képes fedezni minden olyan tápanyag bevitelét, melyekre szervezetünknek szüksége van! Egészségünk megóvása

Részletesebben

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Miért fontos a szervezetnek a vas? A vas számos enzim összetevője, így fontos kémiai reakciókban vesz részt. A hemoglobin és a

Részletesebben

A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA?

A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA? A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA? Ébredj rá az egészséges reggeli fontosságára! A rendszeres reggelizés lehetővé teszi az étvágy jobb szabályozását, ezáltal támogatja a súlykontrollt

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az éltetõ vitaminok A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek feltétlenül szükségesek testünk kifogástalan mûködéséhez. A vitamin elnevezés a vita (élet) és az amin (NH2-tartalmú kémiai gyök) szavakból

Részletesebben

Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző

Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző A táplálkozás nem teljesítményfokozó tényező, de a táplálkozásban elkövetett hibák csökkentik a teljesítőképességet! Energia szükséglet Egy

Részletesebben

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér?

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? Árpa A rizs egyik legegészségesebb alternatívája. Oldható rostokat tartalmaz, fogyasztása után pedig hosszabb ideig érezzük

Részletesebben

Az egészséges táplálkozás alapjai e-book. Írta: Pappné Benedek Erika Lektorálta: Tőke Szilvia személyi edző 2013.

Az egészséges táplálkozás alapjai e-book. Írta: Pappné Benedek Erika Lektorálta: Tőke Szilvia személyi edző 2013. Az egészséges táplálkozás alapjai e-book Írta: Pappné Benedek Erika Lektorálta: Tőke Szilvia személyi edző 2013. 2 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés 4 Néhány gondolat a diétázásról 6 Miért fontos az egészséges

Részletesebben

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az Táplálkozási ismeretek haladóknak II. Az előző fejezetben a fehérjéket alkotó aminosavakról volt szó. Most folytassuk a szénhidrátokkal. Azt az alapismeretek III. részében már megtanultuk, hogyan kell

Részletesebben

13 természetes zsírégető

13 természetes zsírégető 13 természetes zsírégető Tartalomjegyzék A zsírégető ételekről általában... 2 Cayenne bors... 2 C-vitamin (aszkorbinsav)... 3 Citrom... 4 CLA... 4 Fahéj... 5 Fehérje... 5 Fogyasztó teakeverék... 5 Guarana...

Részletesebben

Iratjel: OrvosiKamara

Iratjel: OrvosiKamara 39./1 39./2 39./3 39./4 39./5 39./6 39./7 39./8 39./9 39./10 39./11 39./12 Na K 39./13 Na K 39./14 Na K 39./15 39./16 39./17 39./18 * A vérbe került mérgező többletkálium káros hatását ezekkel lehet csökkenteni!

Részletesebben

A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról

A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról Iskolagyümölcs - program Oktatási segédanyag 2013/2014. tanév 1. félév/2. A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról Az egészség megőrzésben nagy fontossággal bírnak

Részletesebben

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27.

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Az elhízás hatása az emberi szervezetre Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Melyek az élő szervezet elemi életjelenségei közül minőségében testtömeg

Részletesebben

Az edzés és energiaforgalom. Rácz Katalin

Az edzés és energiaforgalom. Rácz Katalin Az edzés és energiaforgalom Rácz Katalin katalinracz@gmail.com Homeosztázis Az élő szervezet belső állandóságra törekszik. Homeosztázis: az élő szervezet a változó külső és belső körülményekhez való alkalmazkodó

Részletesebben

Életerő, Sport és Fittség

Életerő, Sport és Fittség Életerő, Sport és Fittség Guarana Tabletta Tapasztalja meg a Guarana élénkítő hatását A Guarana egy Dél-Amerikában őshonos cserje, koffein tartalma, élénkítő serkentő hatásai miatt használják Kényelmes

Részletesebben

Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása

Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása Súlycsoportos sportágak Gyorserő sportágak közé soroljuk - 50-60 % szénhidrát - 25-20 % fehérje - 15-20 % zsír Ezen arányok személyre szabottan, kor, nem, célok, súlycsoport

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

A kiválasztó szervrendszer és betegségei

A kiválasztó szervrendszer és betegségei A kiválasztó szervrendszer és betegségei A szervezetben az anyagcsere során számtalan káros és felesleges anyag képződik. A sejtek bomlástermékei, a bekerült mérgezőanyagok, mind-mind eltávolításra várnak.

Részletesebben

A várandós nõk táplálkozása

A várandós nõk táplálkozása A várandós nõk táplálkozása Fontos, hogy az étrend igazodjon a kismama testtömeg-indexéhez, alapanyagcseréjéhez, az aktuális állapotához, és az ízléséhez. Vegyes táplálkozással, jól megválogatott, jó minõségû

Részletesebben

A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából

A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából Mozgásszervi megbetegedések és megelőzésük A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából Az ember egész testalkatát, felépítését a csontváz határozza meg,

Részletesebben

Szilágyi Nóra, Dr. Keresztes Noémi: Asztaliteniszezők életmódjának jellemzői mozgásprogramban résztvevők körében

Szilágyi Nóra, Dr. Keresztes Noémi: Asztaliteniszezők életmódjának jellemzői mozgásprogramban résztvevők körében Szilágyi Nóra, Dr. Keresztes Noémi: Asztaliteniszezők életmódjának jellemzői mozgásprogramban résztvevők körében Túlsúly népbetegség Felnőttkori fizikai aktivitás szerepe Sport fontossága Életmódváltozás

Részletesebben

mi a cukorbetegség? DR. TSCHÜRTZ NÁNDOR, DR. HIDVÉGI TIBOR

mi a cukorbetegség? DR. TSCHÜRTZ NÁNDOR, DR. HIDVÉGI TIBOR mi a cukorbetegség? DR. TSCHÜRTZ NÁNDOR, DR. HIDVÉGI TIBOR az OkTaTÓaNyag a magyar DiabeTes Társaság vezetôsége megbízásából, a sanofi TámOgaTásával készült készítette a magyar DiabeTes Társaság edukációs

Részletesebben

Egészséges táplálkozás:

Egészséges táplálkozás: KORSZERŰ TÁPLÁLKOZÁS Egészséges táplálkozás: Az egészséges :egy megfelelően összeállított menü, a szervezetnek szükséges energia és tápanyag mennyiséget biztosítja ahhoz, hogy tartósan egészségesek maradjunk.

Részletesebben

Elso elemzés Example Athletic

Elso elemzés Example Athletic 50 KHz R 520 Xc 69 [Víz és BCM zsír nélkül] A mérés 11.07.2005 Ido 15:20 dátuma: Név: Example Athletic Születési dátum: 22.07.1978 Keresztnév: Kor:: 26 Év Neme: férfi Magasság: 1,70 m Mérés sz.: 1 Számított

Részletesebben

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/ Miért e korosztály szerepel kiadványunkban? Az egészséges fejlődés alapfeltétele a mennyiségben elegendő és minőségben helyes táplálkozás! Az életkor szerinti hossz-és súlyfejlődés biztosítása mellett

Részletesebben

ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK. -jelentős források: vitamin, ásványi elem, élelmi rost, szerves sav, pigment

ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK. -jelentős források: vitamin, ásványi elem, élelmi rost, szerves sav, pigment ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK -olcsók, könnyen beszerezhetők gyakoriak -100 kg évente -napi élelem egyötöde -arányuk általában nem kielégítő -nyersen, feldolgozva, tartósítva -gyökér, gumó, hagyma, szár, levél,

Részletesebben

Éltető elemeink. Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5

Éltető elemeink. Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5 Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5 MAGNÉZIUM Az emberi szervezet egészséges működéséhez vízre, táplálékra és a benne megtalálható sokféle vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van

Részletesebben

Colostrum ESSENS. Természetesen tiszta termék

Colostrum ESSENS. Természetesen tiszta termék Colostrum ESSENS Természetesen tiszta termék Mi az a kolosztrum? A kolosztrum, más néven el tej, a tej egy fajtája, amit az emlősök emlőmirigyei a szülést követő néhány órában állítanak elő. Egyedülálló

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál

DR. IMMUN Egészségportál A cukorbetegség A cukorbetegség - diabetes mellitus A cukorbetegség élethossziglan tartó, jelen tudásunk szerint nem gyógyítható betegség, amelyben a szervezet nem tudja a táplálékból nyert szõlõcukrot

Részletesebben

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél. Testmozgással az egészségért

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél. Testmozgással az egészségért 1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037 Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél Testmozgással az egészségért Rendszeres mozgás az egészséges szervezetért Kiadó: Gönc

Részletesebben

Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: )

Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: ) Mérési azonosító (Nem kell kitöltened!) Egészség kérdőív 6. osztályos tanulók részére Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: 2005.10.12.) Kérlek, hogy válaszodat jelöld így! (Ha elrontottad a választ,

Részletesebben

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július Sporttáplálkozás Készítette: Honti Péter dietetikus 2015. július Az egészséges ember számára megfogalmazott táplálkozási ajánlások érvényesek a különböző sporttevékenységet végzők számára is. Kiegyensúlyozott

Részletesebben

Az elhízás, a bulimia, az anorexia. Az elhízás

Az elhízás, a bulimia, az anorexia. Az elhízás Az elhízás, a bulimia, az anorexia Az elhízás Elhízás vagy túlsúlyosság elhízás a testsúly a kívánatosnál 20%-kal nagyobb túlsúlyosság a magasabb testsúly megoszlik az izmok, csontok, zsír és víz tömege

Részletesebben

A sportolói táplálkozás elmélete, A versenyzéssel kapcsolatos táplálkozás kérdések karatéban. Vincze Virgil

A sportolói táplálkozás elmélete, A versenyzéssel kapcsolatos táplálkozás kérdések karatéban. Vincze Virgil A sportolói táplálkozás elmélete, A versenyzéssel kapcsolatos táplálkozás kérdések karatéban Vincze Virgil Az vagy amit megeszel. /Görög mondás/ Az Izomműködés Energetikai háttere Az izomműködés alapmolekulája

Részletesebben

LEGYEN KEDVENCE JÓ FORMÁBAN! NAPLÓ A TULAJDONOSOKNAK

LEGYEN KEDVENCE JÓ FORMÁBAN! NAPLÓ A TULAJDONOSOKNAK LEGYEN KEDVENCE JÓ FORMÁBAN! NAPLÓ A TULAJDONOSOKNAK Kedvence egészsége érdekében úgy döntött, hogy segít neki elérni az ideális testsúlyát. Minden segítséget megkap ehhez állatorvosától és a rendelő munkatársaitól,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Allergodil orrspray 4. sz. melléklete az OGYI-T- 5334/01-04 sz. Forgalomba

Részletesebben

Testanyagaink állandóan változnak

Testanyagaink állandóan változnak Testanyagaink állandóan változnak Az emberi szervezetet mintegy 100 trillió (100 milliószor millió) sejt alkotja. Ezek közül óránként mintegy 100 milliárd sejt elhal, de helyüket és szerepüket azonnal

Részletesebben

Elso elemzés Example Anorexia

Elso elemzés Example Anorexia 50 KHz R 739 Xc 62 [Víz és BCM zsír nélkül] A mérés 11.07.2005 Ido 15:11 dátuma: Név: Example Anorexia Születési dátum: 05.02.1981 Keresztnév: Kor:: 24 Év Neme: no Magasság: 1,65 m Mérés sz.: 1 Számított

Részletesebben

Savasodás, vitaminok

Savasodás, vitaminok Savasodás, vitaminok Dr. Jekő József főiskolai tanár, intézetigazgató Nyíregyházi Főiskola, Agrár és Molekuláris Kutató és Szolgáltató Intézet Orvosi Wellness Konferencia Budapest, 2013. április 18-19.

Részletesebben

A 2-es típusú cukorbetegség

A 2-es típusú cukorbetegség A 2-es típusú cukorbetegség tablettás kezelése DR. FÖLDESI IRÉN, DR. FARKAS KLÁRA Az oktatóanyag A MAgyAr DiAbetes társaság vezetôsége Megbízásából, A sanofi támogatásával készült készítette A MAgyAr DiAbetes

Részletesebben

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt!

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt! Hepashake májdiéta Az első hét eltelt! Premium Diet Hepashake Hogy érzi magát? Van észrevehető változás? Mi az, ami még mindig nehéz? Mi az, ami könnyű? Mi a teendő éhség esetén? Növelje a zöldségmennyiséget

Részletesebben

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008 Mit is jelent az egészséges táplálkozás? Az egészséges táplálkozás a különféle ételek és italok megfelelő arányban és mennyiségben, kellő változatossággal történő, rendszeres fogyasztását jelenti. Nincsenek

Részletesebben

MIKROBIOM ÉS ELHÍZÁS HEINZ GYAKY 2018 BUDAPEST

MIKROBIOM ÉS ELHÍZÁS HEINZ GYAKY 2018 BUDAPEST MIKROBIOM ÉS ELHÍZÁS HEINZ GYAKY 2018 BUDAPEST HUMÁN MIKROBIOM 10 billió baktérium alkotja a 1,5-2 kg súlyú humán mikrobiomot. Elsősorban az emberi bélben található A bél által szabályozott bélflóra a

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Magnesium 250 mg Pharmavit pezsgőtabletta Magnesium Pharmavit 250 mg pezsgőtabletta

Részletesebben

Ayurveda. 2. rész. Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök. 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest

Ayurveda. 2. rész. Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök. 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest Ayurveda és a méregtelenítés 2. rész 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány Kht. Ügyvezető

Részletesebben

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23.

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Szívünk egészsége Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Egészséges szív és érrendszer Táplálékod legyen orvosságod, és ne gyógyszered a táplálékod Hippokratesz A szív működése Jobb kamra, pitvarkisvérkör CO2

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál. A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek

DR. IMMUN Egészségportál. A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek A haj és a vitaminok A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek Hajunk állapotát nagyban befolyásolja, hogy milyen ételeket fogyasztunk. A hajhagymák vitamin vagy nyomelemhiánya

Részletesebben

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Horányi Tamás Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülte Étrend-kiegészítők, gyógyhatású

Részletesebben

Az alkoholt a történelem hajnala óta ismeri az emberiség, mondhatnánk akár azt is, hogy az alkohol története az emberiség története.

Az alkoholt a történelem hajnala óta ismeri az emberiség, mondhatnánk akár azt is, hogy az alkohol története az emberiség története. C2H6O az alkohol Az etanol egyértékű, telített alkohol, a homológ sor második tagja a metanol után. A mindennapokban az alkohol, szesz szavakat az etil-alkoholra értjük, az alkoholos italok etanolt tartalmaznak.

Részletesebben

40 kg + Turbó Diéta Program

40 kg + Turbó Diéta Program 40 kg + Turbó Diéta Program A túlsúly és elhízás okozta rizikófaktorok csökkentésére Sokkal nagyobb a súlyod, mint régebben volt? Úgy érzed, teher a nagy súly, fáradékony vagy, sőt, már egészségügyi problémáid

Részletesebben

FUSION VITAL ÉLETMÓD ELEMZÉS

FUSION VITAL ÉLETMÓD ELEMZÉS FUSION VITAL ÉLETMÓD ELEMZÉS STRESSZ ÉS FELTÖLTŐDÉS - ÁTTEKINTÉS 1 (2) Mérési információk: Életkor (év) 41 Nyugalmi pulzusszám 66 Testmagasság (cm) 170 Maximális pulzusszám 183 Testsúly (kg) 82 Body Mass

Részletesebben

Táplálkozás. SZTE ÁOK Biokémiai Intézet

Táplálkozás. SZTE ÁOK Biokémiai Intézet Táplálkozás Cél Optimális, kiegyensúlyozott táplálkozás - minden szükséges bevitele - káros anyagok bevitelének megakadályozása Cél: egészség, jó életminőség fenntartása vagy visszanyerése Szükséglet és

Részletesebben

Cukorbetegség, inzulinrezisztencia, pajzsmirigybetegséged, egyéb hormonális betegséged van-e? Ha igen, szed-e rá gyógyszert?

Cukorbetegség, inzulinrezisztencia, pajzsmirigybetegséged, egyéb hormonális betegséged van-e? Ha igen, szed-e rá gyógyszert? Neved: e-mail címed: telefonszámod: Számlázási címed: születési időd: Magasságod: Testsúlyod: Célod: fogyni szeretnék 10 kg feletti súly többletem van. Kb. ennyi. fogyni szeretnék 5-10 kg közötti feleslegem

Részletesebben

VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 3.OSZTÁLY

VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 3.OSZTÁLY Monorierdei Fekete István Általános Iskola 2213 Monorierdő, Szabadság u. 43. Tel./Fax: 06-29-419-113 www.fekete-merdo.sulinet.hu VIII. TOLLFORGATÓ 2. forduló VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS

Részletesebben

Állóképességi sportolók táplálkozása

Állóképességi sportolók táplálkozása Állóképességi sportolók táplálkozása Zentai Andrea Budapest, 2017.06.15., Sporttáplálkozás - Edző továbbképző konferencia Főbb táplálkozási hibák Kevés folyadék fogyasztás Nem megfelelő a napi étkezések

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1.

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 1. feladat: Felnőtt beteg C-vitamin tartalmú készítményt szeretne kérni Öntől. Tájékoztassa a beteget a vízben oldódó vitaminkészítményekről és a rendelkezésre álló C- vitamin tartalmú termékekről! A tájékoztatás

Részletesebben

Termékhasználati. útmutató. Mi van benne számodra?

Termékhasználati. útmutató. Mi van benne számodra? Termékhasználati útmutató Mi van benne számodra? Optimalizálja a sejtjeid működését Az ASEA a világ első és egyetlen redox kiegészítő készítménye. A redox jelzőmolekulák létfontosságú szerepet töltenek

Részletesebben

SZÉNHIDRÁTOK. Biológiai szempontból legjelentősebb a hat szénatomos szőlőcukor (glükóz) és gyümölcscukor(fruktóz),

SZÉNHIDRÁTOK. Biológiai szempontból legjelentősebb a hat szénatomos szőlőcukor (glükóz) és gyümölcscukor(fruktóz), SZÉNHIDRÁTOK A szénhidrátok döntő többségének felépítésében három elem, a C, a H és az O atomjai vesznek részt. Az egyszerű szénhidrátok (monoszacharidok) részecskéi egyetlen cukormolekulából állnak. Az

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk?

MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk? MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk? CUkorBETEgEk étrendje = EgészségEs TáPlálkozás KICSÁK MARIAN, NAGY KRISZTINA Az oktatóanyag A MAgyAr diabetes TársAság vezetôsége MEgBízásáBÓl, A sanofi TáMogATásávAl készült

Részletesebben

A táplálékkal felvett és a felhasznált energiamennyiség grafikus ábrázolása

A táplálékkal felvett és a felhasznált energiamennyiség grafikus ábrázolása A fogyókúra Követelmény: Megfelelő táblázat segítségével állítsa össze egy könnyű fizikai munkát végző fogyókúrázó napi étrendjét. Szint: Közép Pontszám: 26 pont Julcsit érettségi után nem vették fel egyetemre,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Elevit filmtabletta 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot, 3 féle nyomelemet tartalmaz

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Elevit filmtabletta 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot, 3 féle nyomelemet tartalmaz Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Elevit filmtabletta 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot, 3 féle nyomelemet tartalmaz Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐK ÉLETSZAKASZAI Újszülött kor Csecsemőkor Kis gyermekkor Óvodás és kisiskolás

Részletesebben

Személyes Testanalízis füzet

Személyes Testanalízis füzet testsúly 150 140 130 120 110 100 90 80 70 60 50 40 Testsúlya alakulása az életkor szerint 20év 30év 40év 50év 60év 70év 80év A leadni kívánt kilók mennyisége:... kg Az eredmény eléréséhez szükséges hónapok

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA EPOLAR Trio tabletta és rágótabletta Mielott elkezdené szedni

Részletesebben

PCOS mellett az élet

PCOS mellett az élet PCOS mellett az élet Dr. Semjéni Mariann PCOS Amazonok alapítója Budapest 2018. 07. 14. Naja Forest Szakmai Nap A bajok okai Életmód GnRH- LH/FSH- androgén hormonok tengely Genetika Magzati korban az anya

Részletesebben

Iskola neve: Csapatnév:.

Iskola neve: Csapatnév:. Iskola neve: Csapatnév:. Környezetismeret-környezetvédelem országos csapatverseny 3. évfolyam II. forduló 2018. január 15. 1. Amennyiben a rejtvényt helyesen megfejtitek, megkapjátok a verseny II. fordulójának

Részletesebben

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002. Cseles fogyókúra Legyünk agyafúrtak!

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002. Cseles fogyókúra Legyünk agyafúrtak! TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002 Cseles fogyókúra Legyünk agyafúrtak! Nem könnyű ellenállni a finom ételek csábításának, amikor még valamennyire is éhesek vagyunk, vagy abbahagyni az evést, amikor már- már

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Tabletta Magnesii Citrici 500 mg Fono VII. Parma Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

lúgosítás komplex programja

lúgosítás komplex programja A lúgosítás komplex programja Az emberi élet egy szüntelen alkalmazkodás környezetünkhöz. A túlélés érdekében élet-folyamataink m Egyre töb szó esik állandó mutatóink közül a sav-bázis egyensúly (PH) azaz

Részletesebben

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás Víztisztítási technológiák Bodáné Kendrovics Rita Óbudai Egyetem. RKK. 2010. Vízfelhasználások Közműolló VÍZFORRÁSOK Felszíni és felszín alatti vizek

Részletesebben

Életünk és a víz. Kiss Miklós www.vizinform.hu. Kiss Miklós 1

Életünk és a víz. Kiss Miklós www.vizinform.hu. Kiss Miklós 1 Életünk és a víz Kiss Miklós www.vizinform.hu Kiss Miklós 1 Víz,ha csak életünkhöz lenne szükséges rádde magad vagy az élet! Nincs arra szó, mily fenséges enyhülést ad csodás üdeséged. Hajdan volt erőnk,

Részletesebben

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Kovács Ildikó dietetikus Egészséges Magyarországért Egyesület Szívbarát program Diabétesz 2007. Életmód és kezelés Budapest, 2006. június 2. Cukorbetegek étrendje

Részletesebben