A megjelenő felületen válassza ki jobb felül a Regisztráció lehetőséget

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A megjelenő felületen válassza ki jobb felül a Regisztráció lehetőséget"

Átírás

1 Fontos információ: Minden ehivatallal kapcsolatos ügyintézés, kérelmek, jelentkezések, feltöltött dokumentumok elbírálása kizárólag hivatali munkaidőben történik! NKH ehivatal gyakori kérdések Fontos információ:... 1 Regisztrálni szeretnék, és már van szakszolgálati engedély számom... 2 Regisztrálni szeretnék és még nincs szakszolgálati engedély számom... 4 Elfelejtettem a jelszavamat... 5 Fényképes igazolvány feltöltése regisztráció után... 6 Regisztráció során Érvénytelen szakszolgálati engedély szám hibát kaptam... 7 Elméleti vizsgára szeretnék jelentkezni képzés elvégzése után... 8 Elméleti vizsgára szeretnék jelentkezni, képzőszervi felterjesztés nélkül... 9 Hogy tudom befizetni a vizsgadíjat? Mit tegyek, ha többletem keletkezett a rendszerben? Hol tudom megtekinteni a vizsgajelentkezésem/vizsgám állapotát? Hogy tudok vizsgaalkalomra jelentkezni? Mi a teendőm sikertelen vizsga esetén? Feltöltöttem a befizetést igazoló dokumentációt, de nem tudok elméleti vizsgaalkalomra jelentkezni, mit tegyek? Hogy tudok elméleti vizsgajelentkezésen változtatni? Hogyan tudok elméleti vizsgaalkalmat lemondani? Hogy tudom felvenni a kapcsolatot a Hatóság ügyfélszolgálatával? Új jogosítást/szakszolgálati engedélyt szeretnék szerezni, hogyan tudok gyakorlati vizsgára jelentkezni? Hogy tudok jogosítás hosszabbító vizsgára jelentkezni? Hogyan tudom a gyakorlati vizsgát elhalasztani? Hol tudom megtekinteni a szakszolgálati engedélyeimet? Hogy tudok ügyintézési kérelmet beadni? Hogyan tudom a kapcsolattartási adataimat módosítani? Az ehivatal felülete angolul jelenik meg... 25

2 Regisztrálni szeretnék, és már van szakszolgálati engedély számom Az ehivatal weboldalán ( válassza ki az Ügyfél dobozban a Tovább lehetőséget. 1. Ügyfél menüpont A megjelenő felületen válassza ki jobb felül a Regisztráció lehetőséget 2. Regisztrációs funkció kiválasztása Ez után a rendszer az Adatellenőrző űrlap jelenik meg. Adja meg a szakszolgálati engedély számát, születési dátumát és az ellenőrző kódot. 3. Adatellenőrző űrlap Amennyiben több engedély száma van, akkor válasszon ki egyet, és adja meg azt. Mostantól ez lesz az Ön egyedi engedély száma az összes engedélyén!

3 A szakszolgálati engedély számot akár HU.FCL formában lehet megadni, vagy egyszerűen csak az azonosító számát is megadhatja. Az Ellenőrzés funkció ellenőrzi, hogy megegyeznek-e az adatok a rendszerben tárolttal, és ha igen, akkor továbblép a Regisztrációs űrlapra oldalára. Amennyiben az Ellenőrzés sikertelen, ellenőrizze, hogy biztosan minden adatát helyesen töltötte ki! Ha ennek ellenére nem tudott regisztrálni, akkor adategyeztetés céljából vegye fel a kapcsolatot a Nemzeti Közlekedési Hatóság ügyfélszolgálatával! A regisztrációs űrlapon a mezőket az Ön hivatalos irataival megegyező adatokkal kell kitölteni. A regisztrációhoz szükséges az Ön mobil telefonszámának ellenőrzése, ez a Megerősítő kód küldése gombbal lehetséges. Ekkor pár percen belül kapni fog egy megerősítő SMS-t, és az abban található kódot kell megadnia. 4. Megerősítő kód küldés Amennyiben pár percen belül nem érkezik meg az SMS, ellenőrizze az oldalon látható telefonszámot, és próbálja meg újra a Megerősítő kód küldése funkciót. Ha nem megfelelő a telefonszám, ami megjelenik, akkor vegye fel a kapcsolatot a Nemzeti Közlekedési Hatóság ügyfélszolgálatával! A sikeres regisztrációról értesítést fog kapni a megadott címére.

4 Regisztrálni szeretnék és még nincs szakszolgálati engedély számom Keressen fel egy képzőszervet, akik rögzíteni tudják az Ön adatait, beleértve az címét és telefonszámát. Fontos, hogy ezek az adatok helyesen kerüljenek rögzítésre, különben később nem fog tudni regisztrálni a rendszerben. Az adatok felvételekor a rendszer oszt Önnek egy engedély számot, és erről Ön t fog kapni. Amennyiben nem kap ilyen értesítést, akkor vegye fel a kapcsolatot a képzőszervvel, és ellenőrizze, hogy megtörtént-e az adatrögzítés, és helyes -cím került-e rögzítésre! Ez után a Regisztrálni szeretnék és már van szakszolgálati engedély számom eset alapján tud regisztrálni majd.

5 Elfelejtettem a jelszavamat Ha elfelejtette a jelszavát, akkor a Bejelentkezés felület alján található Elfelejtette a jelszavát link segítségével kérhet új jelszót. A megjelenő felületen adja meg a felhasználó nevét vagy jelszavát, és kapni fog egy t, aminek a segítségével új jelszót adhat meg.

6 Fényképes igazolvány feltöltése regisztráció után Regisztráció után fel kell tölteni egy személyazonosság igazolására alkalmas fényképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) fényképes oldaláról készült képet. A rendszer funkciói mind addig nem elérhetőek, amíg ez meg nem történik. Ez után a Hatóság munkatársai ellenőrzik az Ön igazolványát, és jóváhagyják. Amíg ez meg nem történik, az alábbi üzenetet fogja látni, ha a rendszer funkcióit próbálja használni. Amennyiben valamilyen gond merült fel a feltöltött igazolvánnyal, úgy erről ben értesítést fog kapni, benne az elutasítás indoklásával, és utána ez alapján feltölthet egy új képet.

7 Regisztráció során Érvénytelen szakszolgálati engedély szám hibát kaptam Amennyiben a regisztráció során Érvénytelen szakszolgálati engedély szám hibát kap, akkor ellenőrizze, hogy megfelelően vitte-e be a szakszolgálati engedély számot. A rendszer elfogadja a HU.FCL formátumot is, és csak egyszerűen a szakszolgálati engedély számát is. Amennyiben úgy gondolja, hogy helyesen adta meg az engedély számot, mégis a fenti hibát kapja, vegye fel a kapcsolatot a Nemzeti Közlekedési Hatóság ügyfélszolgálatával!

8 Elméleti vizsgára szeretnék jelentkezni képzés elvégzése után Akkor tud képzésköteles vizsgára jelentkezni, ha a képzőszerv felterjesztette Önt. A felterjesztést megtörténtéről ben értesítést fog kapni, ez után tud jelentkezni az ehivatal felületen, a Képzéseim/vizsgáim legördülő menüben a Vizsgáim menüpont alatt. A megjelenő felületen válassza ki a Jelentkezés elméleti vizsgára gombot. Az Elméleti vizsgajelentkezés űrlapon felülről lefele haladva töltse ki a mezőket. Válassza ki az Elméleti képzésen részt kellett venni lehetőséget, és ez után tudja kiválasztani a képzőszerv által benyújtott Felterjesztést. Ekkor megjelennek a képzésének az adatai. Ha minden adat megfelelő, nyomja meg a Jelentkezés gombot. A vizsgajelentkezés következő lépése a vizsgadíjak befizetése, és a befizetést igazoló dokumentáció feltöltése.

9 Elméleti vizsgára szeretnék jelentkezni, képzőszervi felterjesztés nélkül Ha úgy szeretne vizsgára jelentkezni, hogy nem terjesztette fel Önt egy magyarországi képzőszerv, (mert például külföldi képzőszervnél végezte el a képzést), akkor valamilyen módon igazolnia kell a jogosultságát a vizsgára. Az ehivatal felületen, a Képzéseim/vizsgáim legördülő menüben válassza a Vizsgáim menüpontot. A megjelenő felületen válassza ki a Jelentkezés elméleti vizsgára gombot. Az Elméleti vizsgajelentkezés űrlapon felülről lefele haladva töltse ki a mezőket. Válassza ki az Elméleti képzésen nem kellett részt venni lehetőséget, és ez után tudja feltölteni a jogosultságát igazoló dokumentációt. Több file feltöltésére is lehetősége van, és minden szükséges dokumentumot csatoljon. Külföldi képzőszerv esetén csatolja a külföldi képzőszerv engedélyét is! A dokumentumok feltöltése után nyomja meg a Jelentkezés gombot, és megtörténik a vizsgajelentkezése. Ez után a vizsgadíjat be kell fizetnie, és fel kell majd töltenie a befizetést igazoló dokumentációt.

10 Hogy tudom befizetni a vizsgadíjat? A vizsgadíjat az NKH számlaszámára kell befizetni, átutalással. A közlemény rovatba kérjük a befizető nevét és a befizetett díjtétel számát (3/2002 (VI.20.) GKM rendelet szerinti díjtétel száma) beírni. A Hatóság számlaszáma: MÁK Külföldi számláról történő utalásnál pedig: Nemzetközi számlaszám: HU BIC/SWIFT kód: MANEHUHB

11 Mit tegyek, ha többletem keletkezett a rendszerben? Ha többlete keletkezett, mert például különbözeti vizsgát tesz csak, például CPL-ről ATPL-re, akkor néhány tárgyat nem kell még egyszer letennie. Ilyenkor előfordulhat, ha az ATPL vizsga teljes díját befizette, akkor túlfizetése keletkezik, amikor az adminisztrátor beállítja a pontos vizsgadíjat. A túlfizetésének visszaigényléséhez adjon be egy Visszautalási kérelmet az ügyintézési kérelmek beadása felületen.

12 Hol tudom megtekinteni a vizsgajelentkezésem/vizsgám állapotát? A futó vizsgajelentkezések állapotát a menüben a Képzés/vizsga legördülő menüből a Vizsgáim menüponttal tudja megtekinteni A megjelenő listában látszanak a vizsga összes fontosabb adata, beleértve a vizsga eredményét, állapotát, és a befizetendő díj mennyiségét. A Részletek gombbal tudja megtekinteni a vizsga tantárgyakra bontott eredményeit. A jelentkezés állapota oszlopnak a következő lehetséges jelentései vannak: Jelentkezés folyamatban: még nem történt meg befizetési bizonylat feltöltése Befizetési bizonylat feldolgozása alatt: A Hatóság éppen ellenőrzi a befizetési bizonylatot. Értesítést fog kapni, amint megtörtént a bizonylat feldolgozása Jóváhagyás alatt: a Hatóság ellenőrzi éppen a jelentkezést. Értesítést fog kapni, amint megtörtént a jelentkezés jóváhagyása Érvényes: minden ellenőrzés lezajlott, vizsgaalkalomra lehet jelentkezni Hiányos: a Hatóság hiánypótlásra visszaküldte a jelentkezését. A részletes indoklást az értesítő ben találja, kiegészített dokumentáció feltöltése után újra jóváhagyás alá kerül a jelentkezés Elutasított: a Hatóság elutasította a jelentkezését. Részletes indoklást az elutasítást jelző ben talál

13 Hogy tudok vizsgaalkalomra jelentkezni? A menüben a Képzés/vizsga legördülő menüből a Vizsgáim menüponttal tekintse meg a jelentkezése állapotát. Vizsgára a Vizsgaalkalom választása gombbal tud jelentkezni. Amennyiben nem látja az alábbi ábrán kék színnel megjelölt gombot, akkor a Jelentkezés állapota oszlop tud segítséget nyújtani, hogy mi lehet a probléma. A megjelenő listában a vizsgaidőpontok közül a Kiválaszt gombbal tud a megfelelőre jelentkezni Ez után a tantárgyak listájában a Hozzáad gombbal tudja kiválasztani azokat a tárgyakat, amiket ezen a vizsgaalkalmon le szeretne tenni. Vannak olyan elméleti vizsgatípusok, ahol nem lehet tantárgyakat választani, hanem az összes tantárgyat meg kell próbálni az első alkalommal. Ebben az esetben nem jelenik meg a Hozzáad gomb a tantárgyak neve mellett, hanem mindegyik automatikusan kiválasztásra kerül. A folyamat végén a Jelentkezés gombbal véglegesíti jelentkezését. Amennyiben nem nyomja meg a Jelentkezés gombot, nem kerül mentésre a vizsgajelentkezése! A Kiválasztás és a tantárgyak hozzáadása még nem elégséges, a Jelentkezés gomb véglegesíti a vizsgajelentkezést!

14 Mi a teendőm sikertelen vizsga esetén? Az elméleti vizsga után a Hatóságnak néhány napba kerül, míg feldolgozza a vizsgaeredményeket a vizsgáztató rendszerben. Amint ez megtörténik, létrejön egy Pótdíj típusú fizetési kötelezettség. Ezt a menüben a Képzés/vizsgáim legördülő menüből a Vizsgáim menüpontot választva, a vizsgák listájában láthatja. Egyrészt a Kiírt/befizetett díj oszlopban megjelenik az új pótdíj fizetési kötelezettség, másrészt egy kis felkiáltó jel fogja jelezni, hogy kiegyenlítetlen tartozása van ezzel a vizsgával kapcsolatban, és aktívvá válik a Befizetési bizonylat csatolása funkció. Amikor a befizetés megtörtént, akkor az igazoló bizonylatot ugyanúgy kell csatolni, mint az eredeti befizetési bizonylatot. A Befizetési bizonylat csatolása felületen már látni fogja a pótdíjat is. Amikor csatolja a pótdíj megfizetését igazoló dokumentációt, ne felejtse a Fizetési kötelezettség listából a pótdíj tételt kiválasztani!

15 Feltöltöttem a befizetést igazoló dokumentációt, de nem tudok elméleti vizsgaalkalomra jelentkezni, mit tegyek? Amennyiben a Jelentkezés állapota oszlopban Befizetési bizonylat feldolgozása alatt áll, akkor várjon türelemmel, amíg a Hatóság feldolgozza a befizetést igazoló feltöltött dokumentumot. A feldolgozásról ben értesítést fog kapni, amint megtörtént. Amennyiben Érvényes a jelentkezés állapota, de aktív a Befizetési bizonylat csatolása gomb (illetve a táblázatban megjelenő befizetendő díj nem egyezik meg a kiírt díjjal, akkor még nem történt meg a teljes összeg befizetése, és a hiányzó összeget be kell fizetnie. Részlegesen befizetett vizsgajelentkezés Amennyiben Hiányos vagy Elutasított a jelentkezés állapota, akkor valamilyen probléma volt a csatolt dokumentációval. A pontos indoklást a kapott ben találja meg.

16 Hogy tudok elméleti vizsgajelentkezésen változtatni? Az elméleti vizsgaalkalomra történő jelentkezést szabadon lehet módosítani vagy lemondani a vizsga előtti 5. munkanap előtt. 5 munkanapon belül is lehet a jelentkezést módosítani/lemondani, de ez egy 50%-os pótdíjjal jár. A jelentkezés módosításához a menüben válassza a Képzés/vizsga menüből a Vizsgáim almenüt, és a módosítandó vizsgajelentkezés mellett a Részletek gombot. A megjelenő felületen a vizsgaalkalomnál tudja a Szerkesztés gombbal tudja módosítani a jelentkezését, a Lemondás gombbal pedig lemondani. Szerkesztés esetén a megjelenő felületen tud új vizsgaalkalmat választani, és amennyiben a vizsga típusa lehetővé teszi, akkor a tantárgyakat is módosítani tudja. A szerkesztés során az új vizsgaalkalom kiválasztása és a tantárgyak törlése/hozzáadása a Mentés gomb menti el a változásokat. A Mentés gomb nélkül a változások elvesznek! A Lemondás funckió csak a kiválasztott vizsgaalkalmat mondja le, nem magát az egész vizsgafolyamatot! Lemondás után új vizsgaalkalmat kell választania.

17 Hogyan tudok elméleti vizsgaalkalmat lemondani? A lemondás funkcióval, az elméleti vizsgajelentkezés módosításánál leírtaknak megfelelően.

18 Hogy tudom felvenni a kapcsolatot a Hatóság ügyfélszolgálatával? A Hatóság ügyfélszolgálatával elsősorban ügyintézési kérelmek segítségével lehet felvenni a kapcsolatot, amennyiben a vizsgázással, jogosításokkal, be és visszafizetésekkel, adatváltoztatással, engedélyekkel, vagy egyéb, a rendszer működésével kapcsolatos problémája van. Ilyenkor a kérelem elbírálásáról, eredményéről automatikusan tájékoztatást fog kapni. Ügyintézési kérelem beadásának menetét a vonatkozó pont ismerteti Amennyiben nem tud belépni a rendszerbe, vagy nem tud regisztrálni, abban az esetben az ehivatal@nkh.gov.hu címen tudja felvenni a kapcsolatot a Hatósággal.

19 Új jogosítást/szakszolgálati engedélyt szeretnék szerezni, hogyan tudok gyakorlati vizsgára jelentkezni? Az új jogosítás megszerzéséhez először egy képzőszervnek kell Önt felterjeszteni gyakorlati vizsgára, amikor ez megtörtént akkor Ön erről értesítést fog kapni. Ez után a Képzéseim/vizsgáim felületen a Képzéseim almenüben már látszik az elvégzett képzés, de ilyenkor még dokumentum csatolásra vár az állapota. Amint a képzőszerv csatolja az aláírt felterjesztést, akkor az Állapot érvényesre vált, és Ön tud jelentkezni vizsgára. A vizsgára a Képzéseim/vizsgáim felületen a Vizsgáim almenüben tud jelentkezni, a Jelentkezés gyakorlati vizsgára gombbal. A megjelenő felületen töltse ki a lerakni kívánt vizsga adatait a kapott képzésének megfelelően, és nyomja meg a Mentés gombot. Ekkor az Ön vizsgajelentkezése a Hatóság elé kerül jóváhagyásra. Amint megtörtént a jóváhagyás, akkor kijelölnek Ön számára egy vizsgáztatót, akivel a tényleges vizsga lebonyolítását egyeztetni tudja. Az egyeztetés után a vizsgáztató be fogja jelenteni előre a gyakorlati vizsga pontos időpontját, és Ön erről is értesítést fog kapni. Elképzelhető, hogy az Ön vizsgajelentkezését elutasítja a Hatóság, vagy hiányosnak minősíti. Az elutasítás vagy hiánypótlás kérés pontos indoklását mindig az értesítő ben találhatja.

20 Hogy tudok jogosítás hosszabbító vizsgára jelentkezni? Vegye fel a kapcsolatot egy, a hosszabbító vizsga megtartására jogosult vizsgáztatóval, és ő fogja bejelenteni az Ön vizsgaalkalmát. Amint a vizsgáztató ezt megtette, Ön erről ben értesítést kap, és a rendszerben is megjelenik majd a vizsgaidőpontja a Képzés/vizsga menüben a Vizsgáim almenüben.

21 Hogyan tudom a gyakorlati vizsgát elhalasztani? Egyeztessen a vizsgáztatójával, és ő tudja módosítani az időpontot. Az időpont sikeres módosításáról Ön értesítést kap.

22 Hol tudom megtekinteni a szakszolgálati engedélyeimet? A menüből a Szakszolgálati engedélyek menüponttal tudja megtekinteni a meglevő szakszolgálati engedélyeit. Amennyiben korábban több szakszolgálati engedéllyel is rendelkezett, úgy a rendszerbe történő regisztráció során az összes szakszolgálati engedélynek egységesen ugyanaz lesz az engedély száma: az, amelyikkel a regisztrációt végezte. Az engedély alatti Részletek gombra kattintva tudja megtekinteni az engedélyhez tartozó jogosításokat. Amennyiben egy jogosítása korlátozás(oka)t tartalmaz, a jogosítás alatti Megjegyzések és korlátozások gombra kattintva tekintheti meg a jogosításra vonatkozó korlátozás(oka)t.

23 Hogy tudok ügyintézési kérelmet beadni? A főmenüben az Ügyintézési kérelmek menüpontból tud új ügyintézési kérelmet beadni. A kérelemnek adjon meg egy rövid címet, válassza ki a típusát és bővebben írja le a probléma részleteit. Amennyiben bármilyen vonatkozó irata van (például adatváltozás esetén a megváltozott adatokat igazoló új okmányok), akkor azokat csatolja a Csatolmány mentése gombbal. Miután ellenőrizte, hogy minden mezőt sikeresen kitöltött-e, a Mentés gombbal adhatja fel a kérelmet. A kérelemnek következő típusai vannak: Adatmódosítás: minden, a felületen nem módosítható adat változását kérelemmel kell belejelenteni. Az új adatokat igazoló iratokat feltétlenül csatolja Visszautalási kérelem: részletekbe menően töltse ki a Leírás mezőt, illetve ne felejtse megadni a számlaszámát sem. Egyéb: minden egyéb, a jogosításokat, vizsgákat, engedélyeket érintő ügyintézési kérelmet tud ez alatt a menüpont alatt feladni. Az ügyintézési kérelme elbírálásáról ben értesítést fog kapni.

24 Hogyan tudom a kapcsolattartási adataimat módosítani? Bizonyos alapadatok módosíthatóak közvetlenül a felületen keresztül is, az Ügyintézés menüpont Kapcsolattartási adatok módosítása almenüjében. A megjelenő felületen módosítsa azokat az adatokat, amiket szükséges, majd a Mentés gombbal mentheti el a változásokat. Amennyiben címet változtatott, gondosan ellenőrizze az új címet, mert az ehivatalban történő összes eseményről erre az címre kap értesítést!

25 Az ehivatal felülete angolul jelenik meg A jobb felső sarokban tud nyelvet váltani a kis zászló ikonokkal.

Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com

Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com Classification level: Public MEMBER OF METRO GROUP 1 Tartalom 1. Fontos tudnivaló p. 3 2. Bejelentkezés a www.miag.com weboldalra p. 4-5 3. E-mail cím regisztrálása

Részletesebben

SAP JAM. Felhasználói segédlet

SAP JAM. Felhasználói segédlet SAP JAM Felhasználói segédlet Belépés A JAM modul az SAP SuccessFactors rendszer része. Tökéletesen biztonságos online rendszer. Felhasználónév és jelszó segítségével lehet bejelentkezni. Böngészőbe beírva

Részletesebben

Szakképzés - Meghatalmazás használata

Szakképzés - Meghatalmazás használata Szakképzés - Meghatalmazás használata A kérelem beadásához szükséges lehet meghatalmazás készítése. A meghatalmazás az MVH elektronikus kérelem-benyújtási felületén tölthető és nyomtatható ki. A meghatalmazás

Részletesebben

Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez

Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez A Nemzeti Együttműködési Alap (a továbbiakban: NEA) civil jelöltállítási rendszerébe jelentkezhetnek azok a civil szervezetek (a

Részletesebben

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEJELENTKEZÉS NÉLKÜL ELÉRHETŐ FUNKCIÓK 1. Adónaptár A bejelentkezést követően lehetőség van az eseményekről értesítést kérni! 2. Pótlékszámítás 3. Elektronikus űrlapok

Részletesebben

HENYIR felhasználói dokumentáció

HENYIR felhasználói dokumentáció HENYIR felhasználói dokumentáció A HENYIR alkalmazás segítségével az egészségügyi dolgozók foglalkoztatásával kapcsolatos adatokat tartalmazó űrlap beküldését lehet elvégezni. Az alkalmazás a www.antsz.hu

Részletesebben

Elektronikus Tanulmányi Nyilvántartás

Elektronikus Tanulmányi Nyilvántartás Elektronikus Tanulmányi Nyilvántartás A belépéshez először regisztrálni kell a regisztráció menü alatt. A regisztrációhoz rendelkeznie kell egy ETN azonosítóval, egy regisztrációs kóddal és egy működő

Részletesebben

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató Vodafone ReadyPay Használati útmutató 1 - Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások 2 - Fizetés 3 - Menüpontok Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások Az első lépés Megjegyzés: A ReadyPay

Részletesebben

Segítünk online ügyféllé válni Kisokos

Segítünk online ügyféllé válni Kisokos Segítünk online ügyféllé válni Kisokos Kedves Ügyfelünk! Szeretnénk, ha Ön is megismerkedne Online ügyfélszolgálatunkkal, melyen keresztül kényelmesen, könnyedén, sorban állás nélkül intézheti energiaszolgáltatással

Részletesebben

Árverés kezelés ECP WEBSHOP BEÉPÜLŐ MODUL ÁRVERÉS KEZELŐ KIEGÉSZÍTÉS. v2.9.28 ECP WEBSHOP V1.8 WEBÁRUHÁZ MODULHOZ

Árverés kezelés ECP WEBSHOP BEÉPÜLŐ MODUL ÁRVERÉS KEZELŐ KIEGÉSZÍTÉS. v2.9.28 ECP WEBSHOP V1.8 WEBÁRUHÁZ MODULHOZ v2.9.28 Árverés kezelés ECP WEBSHOP BEÉPÜLŐ MODUL ÁRVERÉS KEZELŐ KIEGÉSZÍTÉS ECP WEBSHOP V1.8 WEBÁRUHÁZ MODULHOZ AW STUDIO Nyíregyháza, Luther utca 5. 1/5, info@awstudio.hu Árverés létrehozása Az árverésre

Részletesebben

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet.

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Csavarhat webáruház Részletes útmutató a webáruház használatához Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Cégeknek, kis- és nagykereskedőknek,

Részletesebben

elektronikus kitöltés és benyújtás

elektronikus kitöltés és benyújtás Felhasználói kézikönyv Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG- VP) Kötelezettség átadási kérelem elektronikus kitöltés és benyújtás 2016. Verzió 01. 1. Tartalomjegyzék 1. TARTALOMJEGYZÉK... 2 2. BEVEZETÉS...

Részletesebben

Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez

Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez Az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlapon (továbbiakban: Adatlap)

Részletesebben

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Tartalom 1. Az Erste MobilBank alkalmazásról... 2 2. Felhasználási feltételek... 3 2.2. Ügyfélkör... 3 3. Az alkalmazás letöltése és használata... 4 3.1. Alkalmazás

Részletesebben

E-adó információs lekérdező - felhasználói kézikönyv. Felhasználói kézikönyv. omunáldata

E-adó információs lekérdező - felhasználói kézikönyv. Felhasználói kézikönyv. omunáldata Internetes adatlekérdező rendszer (E-adó) Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalom Internetes adatlekérdező rendszer... 3 Bejelentkezés... 3 Funkciók... 5 Meghatalmazások... 5 Meghatalmazások adatai...

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. D4800-01 Támogatási kérelem és első évre vonatkozó Kifizetési kérelem - Főlap Kötelezően benyújtandó

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. D4800-01 Támogatási kérelem és első évre vonatkozó Kifizetési kérelem - Főlap Kötelezően benyújtandó KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ D4800-01 Támogatási kérelem és első évre vonatkozó Kifizetési kérelem - Főlap Kötelezően benyújtandó FONTOS! A kérelem főlapját a támogatási rendeletben meghatározottak szerint papíralapon

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL)

ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL) ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL) A 2006-2010. évre vonatkozó, régebbi adatszolgáltatások esetében az adatszolgáltatás menete a mostanitól eltérő, a benyújtáshoz különböző

Részletesebben

Feltöltő kártya akció! 2016.05.01.-2016.09.30.

Feltöltő kártya akció! 2016.05.01.-2016.09.30. Feltöltő kártya akció! 2016.05.01.-2016.09.30. Közreműködtek: Petrován Pál Hálózati Ország Igazgató és Kerékgyártó Miklós Pénzügyi Igazgató 1 Töltse fel GO!STORE egyenlegét! Fődíj: 1.000.000 Ft plusz feltöltés

Részletesebben

E-számla igénylése három lépéssel!

E-számla igénylése három lépéssel! E-számla igénylése három lépéssel! E-számla igénylése három lépéssel! 1 / 6 Mi az e-számla? Az e-számla elektronikus formában kibocsátott számla, amely jogi megítélése megegyezik a papír alapú számláéval.

Részletesebben

Vegyes tételek könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.27.

Vegyes tételek könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.27. Vegyes tételek könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.27. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM

Részletesebben

Fókuszban a formahibák. Konzultációs nap Minőségfejlesztési Iroda 2013. szeptember 18. Fekete Krisztina

Fókuszban a formahibák. Konzultációs nap Minőségfejlesztési Iroda 2013. szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák Konzultációs nap Minőségfejlesztési Iroda 2013. szeptember 18. Fekete Krisztina Néhány számadat 2 Benyújtott kérelmek száma: 127 Formai okokból hiánypótlásra felszólított kérelmezők

Részletesebben

Neptun rendszer jelentkezési segéd

Neptun rendszer jelentkezési segéd 1. Neptun rendszer Neptun rendszer jelentkezési segéd Cserháti Sándor Kollégium A böngésző címsávjába gépeld be a Neptun rendszer címét: NEPTUN.SZE.HU 2. Hallgatói web A Neptun webes oldalán jobb oldalt

Részletesebben

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren, PFX fájlban található tanúsítvány és kulcsok esetében 1(7)

Részletesebben

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/145 Művesekezelés anyagainak beszerzése 24 hónapra Beszerzés tárgya:

Részletesebben

Beállítások CLASSBOOK-óratervező. Első belépés

Beállítások CLASSBOOK-óratervező. Első belépés Beállítások CLASSBOOK-óratervező Első belépés 1, Kattintsunk az asztalon lévő óratervező program ikonjára! A következő képernyőkép jelenik meg: 2, Olvassuk el az instrukciót figyelmesen! 3, Az Azonosítót

Részletesebben

A) Belépés a Webinar felületére

A) Belépés a Webinar felületére A) Belépés a Webinar felületére A webinar a visszaigazoló emailben megadott linkre kattintva indítható el. A képernyő jobb oldalán először a kereszt- (First name), illetve a vezetéknevét (Last name), majd

Részletesebben

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen A következő ismertető segítséget nyújt a szervezeti cím küldőként való beállításában a caesar Webmailes felületén. Ahhoz, hogy a Shared Imaphoz

Részletesebben

EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft. www.eqskill.hu 1022 Budapest, Bimbó út 5.

EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft. www.eqskill.hu 1022 Budapest, Bimbó út 5. JELENTKEZÉSI LAP LÓ MEDIÁLTA ÖNISMERETI TRÉNINGPROGRAM 2016. SZEPTEMBER 9-10. PORVA-SZÉPALMAPUSZTA, HOTEL SZÉPALMA ÉS MÉNESBIRTOK Kérjük, gondosan olvassa el az alábbi Jelentkezési lapot, töltse ki, és

Részletesebben

AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN

AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN Hatályos: 2014. február 13. napjától AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN Telepítési segédlet 1054 Budapest, Vadász utca 31. Telefon: (1) 428-5600, (1) 269-2270 Fax: (1) 269-5458 www.giro.hu

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(7) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. Tanúsítvány feltöltése...

Részletesebben

A Felhasználónév és Jelszó mezőkbe írjuk be az adatainkat, majd kattintsunk a Bejelentkezés gombra, vagy üssük le az Enter billentyűt.

A Felhasználónév és Jelszó mezőkbe írjuk be az adatainkat, majd kattintsunk a Bejelentkezés gombra, vagy üssük le az Enter billentyűt. A GMAIL levelező rendszer indítása Indítsuk el a számítógépünkre telepített internet böngésző programunkat. (pl. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, stb.) A böngésző címsorába írjuk be:

Részletesebben

Töltse ki értelemszerűen a vevő nevét, irányítószámát, település, utca házszám mezőket, valamint a partner adószáma mezőket.

Töltse ki értelemszerűen a vevő nevét, irányítószámát, település, utca házszám mezőket, valamint a partner adószáma mezőket. 4.2.3 ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL KIÁLLÍTÁSA Új szállítólevél kiállítását a vevői szállítólevelek listájából, a bal felső Új vevői szállítólevél nyomógombbal kezdeményezhetjük. Ennek hatására megjelenik a szállítólevél

Részletesebben

Szállítási információk

Szállítási információk Szállítási információk A csomagok házhoz szállítása a Magyar Postával történik, a megrendeléstől számított 2-3 munkanapon belül, a mindenkor érvényes postai díjszabás szerint. Szállítási díj Ingyenes a

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület 1. Bejelentkezés A szuloifelulet.kello.hu címen lehet bejelentkezni a rendszerbe. A rendszer kétféle bejelentkezést tesz lehetővé:

Részletesebben

ORSZÁGOS SZOCIÁLIS INFORMÁCIÓS RENDSZER FELHASZNÁLÓI

ORSZÁGOS SZOCIÁLIS INFORMÁCIÓS RENDSZER FELHASZNÁLÓI ORSZÁGOS SZOCIÁLIS INFORMÁCIÓS RENDSZER FELHASZNÁLÓI Felhasználói kézikönyv I. kötet REGISZTRÁCIÓ BELÉPÉS PTR, MŰKENG 2015.02.24. KÉZIKÖNYV TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális

Részletesebben

A táblázatkezelő felépítése

A táblázatkezelő felépítése A táblázatkezelés A táblázatkezelő felépítése A táblázatkezelő felépítése Címsor: A munkafüzet címét mutatja, és a program nevét, amivel megnyitottam. Menüszalag: A menüsor segítségével használhatjuk az

Részletesebben

Intézményi Felhasználói Kézikönyv

Intézményi Felhasználói Kézikönyv Nemzeti Kommunikációs Hivatal Központosított Közbeszerzési Portál Intézményi Felhasználói Kézikönyv Kiadás dátuma: Dokumentum verziószáma: 2016. január 18. v1.0 2016. február 1. v1.1 2016. február 5. v1.2

Részletesebben

beállítások a postafiók használatához

beállítások a postafiók használatához E-mail beállítások a Cor@Net postafiók használatához Cor@Net Távközlési Zrt. Tartalom Tartalom... 2 Microsoft Outlook Express beállítása POP3 típusú levelezéshez... 3 Microsoft Outlook beállítása POP3

Részletesebben

1. SAJÁT TANULÓ RÖGZÍTÉSE 2. 1.1 Alapadatok rögzítése 2. 1.2 Képzés okmányai 7. 1.3 Tanulói nyilatkozat 12. 1.4 Tanfolyam 12

1. SAJÁT TANULÓ RÖGZÍTÉSE 2. 1.1 Alapadatok rögzítése 2. 1.2 Képzés okmányai 7. 1.3 Tanulói nyilatkozat 12. 1.4 Tanfolyam 12 Tartalom 1. SAJÁT TANULÓ RÖGZÍTÉSE 2 1.1 Alapadatok rögzítése 2 1.2 Képzés okmányai 7 1.3 Tanulói nyilatkozat 12 1.4 Tanfolyam 12 1.5 E-learninges elméleti tanfolyam megvásárlása az oktató által 14 2.

Részletesebben

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 A Szusza Ferenc Stadion labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése keretében a Beszerzés tárgya: létesítmény valamint

Részletesebben

Tartalom. 1. A dokumentum célja... 2

Tartalom. 1. A dokumentum célja... 2 Tartalom 1. A dokumentum célja... 2 2. IVR Funkciók... 3 2.1. A bejelentkezés... 3 2.2. Jelszóváltoztatás... 3 2.3. Egyenleg és fedezet lekérdezés... 3 2.4. Súgó... 4 1 1. A dokumentum célja A felhasználói

Részletesebben

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/96 Beszerzés tárgya: Szállítási (keret)szerződés keretében tisztítószerek és tisztító eszközök

Részletesebben

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto.NET kártyára

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto.NET kártyára Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto.NET kártyára Windows XP, Vista és Windows 7, valamint Windows 2003 operációs rendszeren, PFX fájlban található tanúsítvány és kulcsok esetében 1(12)

Részletesebben

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/44 Beszerzés tárgya: Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Kisbanki NetBOSS - IVR

Felhasználói Kézikönyv Kisbanki NetBOSS - IVR Felhasználói Kézikönyv Kisbanki NetBOSS - IVR 2004. 10. 07. Változás-nyilvántartó lap Kiadások Sorszáma Dátuma Állomány neve Leírása 1.00 2003.12.04 tknb_felhkk_ivr.doc IVR felhasználói kézikönyv, alap

Részletesebben

EPER E-KATA integráció

EPER E-KATA integráció EPER E-KATA integráció 1. Összhang a Hivatalban A hivatalban használt szoftverek összekapcsolása, integrálása révén az egyes osztályok, nyilvántartások között egyezőség jön létre. Mit is jelent az integráció?

Részletesebben

FTP-kapcsolat létrehozása FlashFXP alatt

FTP-kapcsolat létrehozása FlashFXP alatt Telepítés után elindul a FlashFXP, a következő képernyő fogadja majd a felhasználót. A programban 2 lehetőség van FTP-kapcsolat létesítésére. Egy úgynevezett quick connect, illetve van egy lehetőség csatlakozás

Részletesebben

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM Áruszállítási keret-megállapodás ELMŰ Hálózati Kft. - ÉMÁSZ Hálózati Kft. 126kV/ középfeszültségű nagytranszformátorok beszerzése. (2016/214)tárgyú közbeszerzési eljárás visszavonása. Közbeszerzési Értesítő

Részletesebben

VÁTI Nonprofit Kft. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez

VÁTI Nonprofit Kft. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez VÁTI Nonprofit Kft. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez Tartalomjegyzék: 1. Bevezető... 2 2. Belépés... 3 Nyitó képernyő... 3 Azonosítás az ügyfélkapun... 4 3.

Részletesebben

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I.

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. Határidős adásvételi szerződés keretében orvosi kesztyűk beszerzése a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház részére-korrigendum Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/95 Orvosi kesztyűk

Részletesebben

SÜTIK TÖRLÉSE. Készült: 2015. 08. 08. Módosítva: 2016. 04. 18.

SÜTIK TÖRLÉSE. Készült: 2015. 08. 08. Módosítva: 2016. 04. 18. SÜTIK TÖRLÉSE Ez a segédlet azért készült, hogy segítséget nyújtson az ÉTDR-ben esetlegesen bekövetkező, böngésző által eltárolt adatok miatti hibák elhárításához Készült: 2015. 08. 08. Módosítva: 2016.

Részletesebben

Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez

Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez A vízumkérő lap ( Visa application form of the People s Republic of China, Form V. 2013 ) az egyik legfontosabb dokumentum, amit a kínai vízumra való jelentkezésnél

Részletesebben

Tájékoztató a Neptun 6. éves külső gyakorlatok jelentkezéséhez

Tájékoztató a Neptun 6. éves külső gyakorlatok jelentkezéséhez Tájékoztató a Neptun 6. éves külső gyakorlatok jelentkezéséhez A szigorló éves gyakorlatok időtartamára és helyszínére történő jelentkezések adminisztrációját a Neptunban végezheti, melynek regisztrációs

Részletesebben

Üresként jelölt CRF visszaállítása

Üresként jelölt CRF visszaállítása Üresként jelölt CRF visszaállítása Ha egy CRF vagy bizonyos mező(k) ki vannak szürkítve (üresként jelölve), akkor a megjelölés üresként eszközre kell kattintania, majd törölni a kiválasztott jelölőnégyzet

Részletesebben

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/53 Beszerzés tárgya: Szállítási szerződés figyelmeztető jelzést adó készülékek szállítására Hirdetmény típusa:

Részletesebben

ÁFA felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.10.

ÁFA felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.10. ÁFA felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.10. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 ÁFA... 2 1.1 HALASZTOTT

Részletesebben

Vodafone GPRS Kapcsolat létrehozása Win2000 alatt a Connect Me használata nélkül

Vodafone GPRS Kapcsolat létrehozása Win2000 alatt a Connect Me használata nélkül Vodafone GPRS Kapcsolat létrehozása Win2000 alatt a Connect Me használata nélkül - A képek az angol verziót mutatják - 29/03/2004 1 Start menü Magyar: Start menü Beállítások Telefonos kapcsolatok Ha itt

Részletesebben

Útmutató az EPER-ben még nem regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez

Útmutató az EPER-ben még nem regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez Útmutató az EPER-ben még nem regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez A Nemzeti Együttműködési Alap (a továbbiakban: NEA) civil jelöltállítási rendszerébe jelentkezhetnek azok a civil szervezetek

Részletesebben

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM "A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága telephelyein adatrögzítés és kapcsolódó adminisztrációs tevékenységek ellátása" Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/129 1. XX53NY

Részletesebben

Az első lépések. A Start menüből válasszuk ki a Minden program parancsot. A megjelenő listában kattintsunk rá az indítandó program nevére.

Az első lépések. A Start menüből válasszuk ki a Minden program parancsot. A megjelenő listában kattintsunk rá az indítandó program nevére. A számítógép elindítása A számítógépet felépítő eszközöket (hardver elemeket) a számítógépház foglalja magába. A ház különböző méretű, kialakítású lehet. A hátoldalán a beépített elemek csatlakozói, előlapján

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 10 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET ZÁRÓVIZSGÁRA JELENTKEZŐK SZÁMÁRA

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET ZÁRÓVIZSGÁRA JELENTKEZŐK SZÁMÁRA FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET ZÁRÓVIZSGÁRA JELENTKEZŐK SZÁMÁRA 2016 Tartalom Bevezetés... 3 Kezdő lépések... 3 Szak- és diplomadolgozatok előkészítése a feltöltésre... 3 Bejelentkezés a Thesis-be... 3 Személyes

Részletesebben

Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer. Kérjük, a kérelmet olvashatóan, nyomtatott nagy betűkkel töltse ki! I. rész: Azonosító adatok

Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer. Kérjük, a kérelmet olvashatóan, nyomtatott nagy betűkkel töltse ki! I. rész: Azonosító adatok Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem Benyújtandó a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv (MVH) bármely

Részletesebben

isource Bevezető beszállítók részére March 3rd, 2016

isource Bevezető beszállítók részére March 3rd, 2016 isource Bevezető beszállítók részére March 3rd, 2016 Belépés az isource-ba Elsőként az illetékes beszerző regisztrálja Önöket, miáltal létrehozza a profiljukat az esourcing-ban. Amint elkészült a profil,

Részletesebben

A WEBES FELÜLET HASZNÁLATA. Munkáltatói oldalról. Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár 2011.

A WEBES FELÜLET HASZNÁLATA. Munkáltatói oldalról. Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár 2011. A WEBES FELÜLET HASZNÁLATA Munkáltatói oldalról Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár 2011. A webes felület célja: Egy adatbázis segítségével, magas szintű szűrési paraméterek

Részletesebben

Hallgatói Elégedettségi Kérdőív

Hallgatói Elégedettségi Kérdőív Hallgatói Elégedettségi Kérdőív Kérjük, töltse ki az elméleti képzésre vonatkozó kérdőívünket és küldje vissza nekünk a facetofacejogsi@gmail.com e-mail címre. Köszönjük, hogy véleményével hozzájárul magasabb

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) Böngészési elızmények törlése

Tisztelt Ügyfelünk! 1) Böngészési elızmények törlése Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bank zavartalan használatához szükséges böngészı beállításban, a böngészési elızmények törlésében. A böngészési elızmények

Részletesebben

Segítség Facebook Webáruház létrehozásához

Segítség Facebook Webáruház létrehozásához Segítség Facebook Webáruház létrehozásához 1. Facebook fiók létrehozása Amennyiben Ön már rendelkezik saját fiókkal, akkor ezt a lépést kihagyhatja! Első lépésként létre kell hoznia magának egy Facebook

Részletesebben

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai DANUBIA Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Részletesebben

E- alkalmazások iránymutatásai - 3

E- alkalmazások iránymutatásai - 3 E- alkalmazások iránymutatásai - 3 Belügyminisztérium Építésügyi Főosztály (lezárva: 2013. november 22.) Vázrajz feltöltése az ügyfél helyett A megkeresés szerint egy települési jegyző építésügyi hatósága,

Részletesebben

Vezetői engedéllyel kapcsolatos hatósági eljárások

Vezetői engedéllyel kapcsolatos hatósági eljárások Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Okmányiroda Osztály Okmányiroda 3600 Ózd, Városház tér 1. Tel.: 48/574-100 Vezetői engedéllyel kapcsolatos hatósági eljárások Ügyintéző: Tóthné Szabó Gabriella,

Részletesebben

Útmutató az elektronikus kérvényekhez

Útmutató az elektronikus kérvényekhez Útmutató az elektronikus kérvényekhez Általában A kényelmesebb, korszerűbb, gyorsabb, környezetkímélőbb ügyintézés módja az elektronikus ügyintézés. A Neptun Kérvénykezelő modul az egyetem új szolgáltatása,

Részletesebben

JEUNESSE HÁTTÉRIRODA FUNKCIÓI, MŰKÖDÉSE

JEUNESSE HÁTTÉRIRODA FUNKCIÓI, MŰKÖDÉSE PÉNZTÁRCA A Pénztárca a Te elektronikus pénztárcád, ide érkezik be a cégtől a jutalékod. A Pénztárcádat a regisztráció után aktiválnod kell, ezt az első bejelentkezéskor tudod megtenni. Pénztárca aktiválása

Részletesebben

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Bevezető Az alábbiakban a beváltói folyamat és az ehhez szükséges Beváltói oldal funkcióinak bemutatása történik, ami a regisztrált kereskedők számára került létrehozásra.

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Személyes oldal felhasználói útmutató

Elektronikus ügyfélszolgálat Személyes oldal felhasználói útmutató Elektronikus ügyfélszolgálat Személyes oldal felhasználói útmutató Verzió 2.0 2009. június 20. 1. Bevezető A személyes oldal célja, hogy Ön könnyen és gyorsan intézhesse a számláival kapcsolatos ügyeit

Részletesebben

Linux Mint 8 telepítése

Linux Mint 8 telepítése Linux Mint 8 telepítése Be kell valljam ez az egyik kedvencem az Ubuntu alapú disztribúciók közül. Már több alkalommal is felpakoltam a különböző verziót és nem nagyon volt vele gondom. Illetve csak a

Részletesebben

Amit az E-számláról tudnod érdemes

Amit az E-számláról tudnod érdemes Amit az E-számláról tudnod érdemes Miért jó az E-számla? Elektronikus számláidat a www./e-szamla oldalon az E-számla rendszerben nézheted meg. Ez azt jelenti, hogy bárhol bármikor elérheted a számláidat,

Részletesebben

Jelentkezéshez postázandó igazolások beküldési határideje: 2016. augusztus 15. (éjfél)

Jelentkezéshez postázandó igazolások beküldési határideje: 2016. augusztus 15. (éjfél) Tisztelt Hallgatók! Kollégiumi jelentkezés és Lakhatási támogatás tájékoztató! A 2014/2015 első félévétől a kollégiumi jelentkezés és lakhatási támogatás rendszere megváltozott! A kizárólag lakhatási támogatásra

Részletesebben

KORREKCIÓZÁS FŐKÖNYVI FELADÁS UTÁN

KORREKCIÓZÁS FŐKÖNYVI FELADÁS UTÁN KORREKCIÓZÁS FŐKÖNYVI FELADÁS UTÁN Lezárva: 2015.10.08. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 SZÁLLÍTÓI TÍPUSÚ

Részletesebben

Felhasználói útmutató MNASZ. elektronikus ügyviteli rendszerének. használatához

Felhasználói útmutató MNASZ. elektronikus ügyviteli rendszerének. használatához Felhasználói útmutató az MNASZ elektronikus ügyviteli rendszerének használatához Ver: 1.0 1 Tartalomjegyzék I. Keretrendszer... 3 II. Publikus igénylések benyújtása... 5 1. Homologizációs lap igénylése...

Részletesebben

Útmutató. a természetes személyek, valamint a vállalkozások Klímagáz adatbázisba történő regisztrációjához TARTALOM. 1. Természetes személy...

Útmutató. a természetes személyek, valamint a vállalkozások Klímagáz adatbázisba történő regisztrációjához TARTALOM. 1. Természetes személy... Útmutató a természetes személyek, valamint a vállalkozások Klímagáz adatbázisba történő regisztrációjához TARTALOM 1. Természetes személy... 2 1.1 Berendezés-tulajdonos regisztrációja... 2 1.2 Képesített

Részletesebben

FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató

FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató InterMap Kft 2010 Tartalom FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató... 0 A kezelőfelület ismertetése... 1 Navigálás a térképen... 1 Objektum kijelölése... 3 Jelmagyarázat...

Részletesebben

TMS Learning: Vezetői extrák

TMS Learning: Vezetői extrák Talent Management System (TMS) Bevezetés TMS Learning: Vezetői extrák Ha közvetlen beosztottakkal dolgozol, akkor a TMS Learning kezdőlapján látni fogsz egy plusz, My Employees lapot. A My Employees egy

Részletesebben

Előre is köszönjük munkádat és izgatottan várjuk válaszaidat! A Helleresek

Előre is köszönjük munkádat és izgatottan várjuk válaszaidat! A Helleresek A Heller Farkas Szakkollégium 2016-os felvételi kérdőívét tartod a kezedben, amely által megteheted az első lépést a Helleres úton. Az írásbeli kérdőív kitöltése után a felvételi következő lépése egy szóbeli

Részletesebben

HASZNOS TUDNIVALÓK 2014/2015-ös tanév tavaszi félév

HASZNOS TUDNIVALÓK 2014/2015-ös tanév tavaszi félév HASZNOS TUDNIVALÓK 2014/2015-ös tanév tavaszi félév JANUÁR 1. csütörtök 2. péntek Téli rektori szünet utolsó. 3. szombat 4. vasárnap 2014/2015 tanév őszi féléves záróvizsga időszak első 5. hétfő 6. kedd

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/75. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.07.04. Iktatószám: 7466/2016 CPV Kód: 90524400-0

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/75. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.07.04. Iktatószám: 7466/2016 CPV Kód: 90524400-0 A különleges kezelést igénylő egészségügyi (fertőző) veszélyes hulladék szállítása, ártalmatlanítása, a helyi gyűjtéshez és szállításhoz alkalmazott másodlagos gyűjtőedények (konténerek) térítésmentes

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

Felvételi 2013 Felvételi tájékoztató 2013

Felvételi 2013 Felvételi tájékoztató 2013 Felvételi 2013 A döntést segítő kiadványok Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2013. szeptemberben induló képzésekre honlap : www.felvi.hu Felvételi tájoló 2013. (Felvi-rangsorokkal) Képzési szintek A:

Részletesebben

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK HIRDETMÉNY KONDÍCIÓS LISTÁK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓK MÓDOSÍTÁSÁRÓL ÉS VÁLTOZÁSÁRÓL I. A módosítással érintett kondíciós listák és ügyféltájékoztatók A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám.:

Részletesebben

Számítógépes vírusok

Számítógépes vírusok A vírus fogalma A számítógépes vírus olyan szoftver, mely képes önmaga megsokszorozására és terjesztésére. A vírus célja általában a számítógép rendeltetésszerű működésének megzavarása, esetleg a gép tönkretétele,

Részletesebben

Ablakok használata. 1. ábra Programablak

Ablakok használata. 1. ábra Programablak Ha elindítunk egy programot, az egy Ablakban jelenik meg. A program az üzeneteit szintén egy újabb ablakban írja ki számunkra. Mindig ablakokban dolgozunk. Az ismertetett operációs rendszer is az Ablakok

Részletesebben

1. Adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésének és elbírálásának folyamata

1. Adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésének és elbírálásának folyamata A Nemzeti Kommunikációs Hivatal Útmutatója a Nemzeti Kommunikációs Hivatalról és a kormányzati kommunikációs beszerzések központosított közbeszerzési rendszeréről szóló 247/2014. (X. 1.) Korm. rendeletben

Részletesebben

www.njszt.hu, www.ecdl.hu Az új modulrendszer tapasztalatai

www.njszt.hu, www.ecdl.hu Az új modulrendszer tapasztalatai Az új modulrendszer tapasztalatai Példatár A példatár tartalmazza az összes vizsgafeladatot Nincs nyomtatott formátumú példatár A példatár feladatai modulonként pdf formátumban letölthetőek mindenki számára

Részletesebben

G1) Bank specifikus kérdések: OTP

G1) Bank specifikus kérdések: OTP G1) Bank specifikus kérdések: OTP Ezt az oldalt akkor töltse ki, ha a Széchenyi Kártyát az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt.-től szeretné igénybe venni! A szerződések aláírása és a kártya

Részletesebben

Dial-UP Kapcsolat létrehozása angol nyelvű Windows 2000 alatt

Dial-UP Kapcsolat létrehozása angol nyelvű Windows 2000 alatt Első lépésként válassza a Startmenüt, azon belül a Settings pontot, majd a Network and Dial-up Connectionst és azon belül a Make New Connection lehetőséget. Amennyiben nem szerepel Network and Dial-up

Részletesebben

Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban

Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban Általános tudnivalók (1) A válogatott edzések helyszíne: Nemzeti Edzés Központ, Mikoviny

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév Középiskolai felvételi eljárás 2015-2016. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás legfontosabb dátumai 2015.11.13. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

Virtuális magánhálózat, erőforrás kapacitásbérlés és üzemeltetési szolgáltatása DAKK Zrt-nél.

Virtuális magánhálózat, erőforrás kapacitásbérlés és üzemeltetési szolgáltatása DAKK Zrt-nél. Virtuális magánhálózat, erőforrás kapacitásbérlés és üzemeltetési szolgáltatása DAKK Zrt-nél. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/125 IP-VPN hálózat, bérelt vonali internet-, és erőforrás bérlet a DAKK

Részletesebben

Beiskolázás 2009. Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380

Beiskolázás 2009. Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380 Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380 Cím 5700 Gyula, Bodoky u. 10. Telefonszám 06 /66/ 463-118 Fax 06 /66/ 468-111 E-mail Honlap Igazgató neve

Részletesebben