A program elérése. Google Chrome

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A program elérése. Google Chrome"

Átírás

1 A program elérése A programot a oldalról lehet elérni. Jelenleg a oldalról is ugyanúgy elérhető. Továbbá a oldalon a belépés gombra kattintva szintén a program beléptető oldalára jut. Az online számlázó rendszerünket úgynevezett HTTPS biztonságos protokoll, titkosított SSL csatornán keresztül éri el. A böngészője címsorában a következő szerepel: A böngésző és a szerver közötti adatforgalom így végig visszakövethetetlen formában zajlik. Ilyen biztonságos protokollt használnak például a bankok, amikor Ön az interneten keresztül küldi el utalásait, de az ügyfélkapun is ezt alkalmazzák, amikor elektronikus adóbevallását adja fel. Tehát az SSL tanúsítvány szerepe, hogy biztonságos csatornán (interneten keresztüli kapcsolat) keresztül tudjon dolgozni a programunkban. A tanúsítvány ellenőrzi, hogy például az adott link ( valóban az Online Management Kft szervereire mutat, és nincs átirányítva valamilyen másik szerverre a háttérben. Ennek köszönhetően csak a mi biztonságos szerverparkban lévő szervereinkre juthat. Fontos tudni, hogy a tanúsítvány ellenőrzi az aktuális dátumot és időt is, azaz ha a saját számítógépen átállította a rendszeridőt (Windows jobb alsó sarok) akkor a tanúsítvány hibát fog jelezni, ezért kérjük először ezt ellenőrizze. Egyszerűsítheti a program elérését, ha a könyvjelzői, vagy kedvencei közé felveszi a belépés oldalt, illetve, ha lementi az indítóikont az asztalra. Így nem kell a címsávba beírnia a weboldal címét. Vegyük sorra a leggyakrabban használt böngészők esetén hogyan is működik ez. Google Chrome A Google Chrome programban három lehetőség is van arra, hogy ne kelljen a programba történő belépéshez minden alkalommal beírnia a weboldal címét.

2 Rögzítés alkalmazásként A legegyszerűbb módszer, ha a belépés oldalt ( alkalmazásként rögzíti a böngésző fejlécében. Ehhez csak annyit kell tennie hogy a belépés oldalra lép, majd a címsávban megjelenő fülön kattint egyet az egér jobb oldali gombjával, melynek hatására megjelenik egy menüsor. A megjelenő menüsoron klikkeljen a Lap rögzítése menüre. Ennek hatására a címsor fölött megjelenik egy kis fülön a belépés oldal ikonja. Így ezentúl, ha bármikor elindítja a Chrome böngészőt már nem kell a weboldal címét beírnia, elég, ha az ikonra klikkel és megjelenik az oldal. Rögzítés a könyvjelzők közé A Google Chrome böngészőben alapvetően nem látszanak a könyvjelzők, ezért először is ezt kell beállítania. A böngésző jobb felső sarkában lévő kulcs ikonra kattintva megjelenik a böngésző személyre szabása menü, ahol a Beállításokat kell kiválasztania. A megjelenő beállítások lapon ki kell pipálnia, hogy A könyvjelzők eszköztára mindig látható lehetőséget:

3 Ennek hatására a böngésző tetején a címsáv alatt megjelennek a mentett könyvjelzők. Ezután már csak annyit kell tennie, hogy behozza a program belépés oldalát a fent említett mód valamelyikén ( majd a címsávban lévő csillagra kattint. A csillag sárgára színeződik, ami azt jelenti, hogy mentette az oldalt a könyvjelzők közé. Többször már nem kell a címsorba beírnia a weboldal nevét, elég ha a könyvjelző sávban rákattint a könyvjelzőre és betöltődik az oldal. Parancsikon létrehozása A Chrome böngésző lehetőséget ad arra, hogy egy kívánt weboldalt (ez esetben a belépés oldalt, azaz a parancsikonként lementsen az asztalra, így gyakorlatilag úgy indíthatja el, mint egy bármilyen a számítógépére telepített szoftvert. (az asztalon lévő ikonra duplán kattint, és egyből megnyílik a belépés oldal). Parancsikon létrehozására két lehetősége van. Egyszerű kihúzással, illetve a beállítások menüből is elvégezhető. Egyszerű kihúzással A legegyszerűbb módszer. Annyit kell csak tennie, hogy miután behozta a belépés oldalt a címsávban a zöld lakatra klikkel, lenyomva tartja az egeret (megfogja a lakat ikont), és az asztal fölé húzva elengedi, ezzel kirakva az oldal parancsikonját az asztalra. Ennek hatására az asztalon megjelenik az indító ikon, amire duplán kattintva megnyílik a böngésző, és betöltődik a belépés oldal.

4 Beállítások menüből Először is hozza be a belépés oldalt, majd klikkeljen a Chrome beállítások ikonjára, majd a megjelenő menüsoron vigye az egeret az Eszközök fölé. Ekkor egy újabb menüsor jelenik meg, ahol klikkeljen a Parancsikonok létrehozása az alkalmazásokhoz menüre. Ezután megjelenik egy felugró ablak, amely rákérdez, hogy hova szeretné menteni a parancsikont. Pipálja ki legalább az asztal melletti négyzetet, majd klikkeljen a létrehozás gombra. Ezzel kész is. A számítógépe asztalán megjeleni a számlázó program ikonja, így közvetlenül el tudja indítani a programot

5 PDF dokumentumok megjelenése A Google Chrome saját PDF megjelenítővel rendelkezik, így a számlákat, árajánlatokat, és egyéb pdf dokumentumokat mindenféle beállítás nélkül azonnal megjeleníti a böngészőben, felkínálva a nyomtatást is. Mozilla Firefox A Mozilla Firefox két lehetőség van arra, hogy ne kelljen minden alkalommal beírnia a címsávba a belépés oldal ( címét. Rögzítés alkalmazásként Az első lehetőség, ha alkalmazásként menti el az oldalt. Ehhez csak annyit kell tennie hogy a belépés oldalra lép, majd a címsávban megjelenő fülön kattint egyet az egér jobb oldali gombjával, melynek hatására megjelenik egy menüsor. A megjelenő menüsoron klikkeljen a Rögzítés alkalmazásként menüre.

6 Ennek hatására a címsor fölött megjelenik egy kis kocka fülön a belépés oldal ikonja. Így ezentúl, ha bármikor elindítja a Firefox böngészőt már nem kell a weboldal címét beírnia, elég, ha az ikonra klikkel és megjelenik az oldal. Rögzítés a könyvjelzők közé A Mozilla Firefox böngészőben alapvetően nem látszanak a könyvjelzők, ezért először is ezt kell beállítania. A böngésző legtetején kattintson a Nézet menüpontra. A lenyíló menüből válassza ki az Eszköztárak menüpontot, majd a megjelenő menüben kattintson Könyvjelző eszköztár menüre. Ennek hatására megjelenik a böngésző címsora alatt a könyvjelzősáv, ahonnan a mentett oldalakat egy kattintással meg tudja nyitni. Mostmár csak annyit kell tenni, hogy felvegye a belépés oldalt a könyvjelzői közé. Nyissa meg a belépés oldalt a oldalon. A böngésző címsorának jobb oldali végén kattintson duplán az átlátszó csillagra, melynek következtében megjelenik a Könyvjelzők szerkesztése ablak. Ugyanígy megjeleníthető az ablak, ha a weboldalon az egér jobb oldali gombjával klikkel és a megjelenő menüben kiválasztja az Oldal hozzáadása a könyvjelzőkhöz menüpontot.

7 A Mappa lenyíló listájából válassza ki a Könyvjelzők eszköztár menüt, és kész is. A művelet elvégzése után a címsor alatti sávban megjelenik a mentett OnlineManagement könyvjelző. Így amikor legközelebb be szeretne lépni már elég, ha csak a könyvjelzőre kattint és betöltődik az oldal. Parancsikon létrehozása A Mozilla Firefox is lehetőséget ad arra, hogy elhelyezzük a belépés oldal parancsikonját az asztalon. Az első lehetőség, ha a címsáv bal oldalán lévő ikont egyszerűen kihúzza az asztalra. Annyit kell csak tennie, hogy miután behozta a belépés oldalt a címsávban az oldal ikonjára klikkel, lenyomva tartja az egeret (megfogja az ikont), és az asztal fölé húzva elengedi, ezzel kirakva az oldal parancsikonját az asztalra.

8 Ennek hatására az asztalon megjelenik az indító ikon, amire duplán kattintva megnyílik a böngésző, és betöltődik a belépés oldal. A másik lehetőség, ha a könyvjelzőt húzza ki az asztalra. Annyit kell csak tennie, hogy miután behozta a belépés oldalt a címsávalatt lévő könyvjelzőre klikkel, lenyomva tartja az egeret (megfogja a könyvjelzőt), és az asztal fölé húzva elengedi, ezzel kirakva az oldal parancsikonját az asztalra. Ennek hatására az asztalon megjelenik az indító ikon, amire duplán kattintva megnyílik a böngésző, és betöltődik a belépés oldal. PDF dokumentumok megjelenése A Mozilla Firefox a beállításoktól függően, vagy megjeleníti a pdf dokumentumokat vagy lementi azokat. Sok ügyfelünknél tapasztaltuk, hogy a mentés volt beállítva, ami azért nem szerencsés, mert például nem tudja megnézni egy számla előképét, csak ha lementi a számítógépére a pdf-et, miközben a programban az Előnézet funkciónak pont az a lényege, hogy számla készítés közben azonnal meg tudja tekinteni, hogyan néz ki a számla nyomtatási képe. Tehát, ha nem tudja megnézni az előképet, csak ha lementi a számlát, akkor a következőt kell tennie: Klikkeljen a böngésző fejlécében az Eszközök Beállítások menüjére (más Firefox verziókban a fejlécben, a narancssárga Firefox gomb alatt találja a beállításokat), mejnek hatására megjelenik a beállítások felugró ablaka.

9 Az ablak felső részében kattintson az alkalmazások ikonra. Keresse ki az Adobe Acrobat Document sort (ez maga a pdf alkalmazás). Kattintson az adott sorra, majd a mellette jobboldalon megjelenő lenyíló listaikonra. A lenyíló menüből válassza ki az Adobe Acrobat használata (Firefoxban), majd mentse el az OK gombbal. Ennek hatására már magában a Firefoxban megnyílnak a pdf dokumentumok, anélkül, hogy mentenie kellene azokat.

10 Internet Explorer Rögzítés a kedvencek közé Az Internet Explorer több lehetőséget is ad arra, hogy a számlázó program belépés oldalát rögzítsük a kedvencek közé. A mennyiben a böngésző címsávja alatt nem látszanak a kedvencek először is ennek a megjelenítését kell beállítania a következő módon: Kattintson a címsáv alatti Nézet menüre, majd azon belül az Eszköztárak -ra. A megjelenő lenyíló menüben kattintson a Kedvencek sáv menüre. Ennek hatására a címsáv alatt megjelenik a Kedvencek sáv, ahova el lehet menteni a belépés oldalt. A legegyszerűbb módszer a belépés oldal kedvencek közé mentésére a következő: Hozza be a belépés oldalt a címen. Ezután már csak annyit kell tennie, hogy a Kedvencek felirat melletti sárga csillagra kattint (amelyen egy zöld nyíl található.

11 A kattintásra a böngésző berakja a kedvencek közé a belépés oldalt. Így amikor legközelebb be szeretne lépni már elég, ha csak a könyvjelzőre kattint és betöltődik az oldal. A belépés oldalt úgy is hozzá tudja adni a kedvencekhez, ha a weboldal felületén az egér jobb gombjával klikkel, majd a megjelenő menülistában rákattint a Hozzáadás a kedvencekhez menüre. A megjelenő ablakban a Létrehozás helye mezőben a Kedvencek sáv listaelemet kell kiválasztania.

12 Parancsikon létrehozása A parancsikon létrehozásához egyszerűen kattintson jobb egérrel a weboldal felületén, és a megjelenő menüből válassza ki a Parancsikon létrehozása menüt. Ezzel létre is hozza az asztalon a parancsikont, amivel közvetlenül el tudja indítani a számlázó szoftverünket.

Központi proxy szolgáltatás

Központi proxy szolgáltatás Központi proxy szolgáltatás Az Informatikai Igazgatóság minden aktív és volt egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkezõ egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy szolgáltatást biztosít. A szolgáltatás

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történı nyomtatáshoz szükséges böngészı beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történı nyomtatáshoz szükséges böngészı beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történı nyomtatáshoz szükséges böngészı beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történı nyomtatás

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 14 2016 január 25. 1 1. Tartalom 2. Bevezető... 4 3. Regisztráció... 6 4. Elfelejtette jelszavát?... 8 5. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 6.0 2014. július 31. 1. Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 5 3. Elfelejtette jelszavát?... 7 4. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

Segédlet az EDF DÉMÁSZ Zrt. on-line ügyfélszolgálat regisztrációjához illetve az e-számla szolgáltatás igénybevételéhez

Segédlet az EDF DÉMÁSZ Zrt. on-line ügyfélszolgálat regisztrációjához illetve az e-számla szolgáltatás igénybevételéhez Segédlet az EDF DÉMÁSZ Zrt. on-line ügyfélszolgálat regisztrációjához illetve az e-számla szolgáltatás igénybevételéhez Tartalom 1. On-line ügyfélszolgálatra Regisztráció... 2 1.1. Regisztráció... Hiba!

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Agrár-környezetgazdálkodási támogatások

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Agrár-környezetgazdálkodási támogatások KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Agrár-környezetgazdálkodási támogatások Verziószám: 01 Jogcímkód: 6.239.01.01 2009. június 01. Budapest FONTOS! Felhívjuk szíves figyelmüket,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához

Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához Létrehozva: 2015.02.24. Utolsó módosítás: 2015.04.09. Tartalomjegyzék 1 A dokumentum célja... 4 2 A rendszer elérése... 5 2.1 Technikai

Részletesebben

AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program

AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program Felhasználói útmutató 1. MEGVÁSÁRLÁS... 2 1.1. AUTOMATIKUS ÉLESÍTÉS... 2 1.2. MANUÁLIS ÉLESÍTÉS... 2 2. TELEPÍTÉS... 3 2.1. ELSŐ TELEPÍTÉS... 3 2.2. TÖBB PÉLDÁNY

Részletesebben

Használati útmutató a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár távoli adatbázis elérés szolgáltatásáról

Használati útmutató a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár távoli adatbázis elérés szolgáltatásáról e-könyvtár Használati útmutató a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár távoli adatbázis elérés szolgáltatásáról Ez a dokumentum ismerteti a terminálszolgáltatások használatához szükséges információkat.

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás 3. sz. melléklet: Segédlet az elektronikus felület használatához SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 01 2016. január 21. Budapest I. Fontos tudnivalók

Részletesebben

TELEMATICS regisztrációs segédlet. Gépek első aktiválása. Gép aktiválása meglévő TELEMATICS profilhoz

TELEMATICS regisztrációs segédlet. Gépek első aktiválása. Gép aktiválása meglévő TELEMATICS profilhoz TELEMATICS regisztrációs segédlet Gépek első aktiválása Gép aktiválása meglévő TELEMATICS profilhoz CLAAS TELEMATICS Kedves partnerünk! Ön egy TELEMATICS rendszerrel felszerelt gép tulajdonosa. Gratulálunk!

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. vezetők számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. vezetők számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához vezetők számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 2.1. Jelszó szerkesztése... 3 2.2. Akadálymentesített nézet... 3 2.3. Kijelentkezés...

Részletesebben

Felhasználási feltételek

Felhasználási feltételek Felhasználási feltételek A www.egyujelet.hu honlapjának tartalma, az oldal arculata és a megjelenő dizájn a Fundamenta-Lakáskassza Kft. (a továbbiakban: FLK), (székhelye: 1052 Budapest, Váci utca 19-21.;

Részletesebben

Ü G Y F É L T Á J É K O Z T A T Ó

Ü G Y F É L T Á J É K O Z T A T Ó Ü G Y F É L T Á J É K O Z T A T Ó a NETB@NK internet bankolási szolgáltatásról Takarékszövetkezetünk a Netb@nk szolgáltatással olyan lehetőséget kínál, amely a lehető legnagyobb biztonság mellett, szabványos

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 02 2012. február 17. Budapest I. Fontos tudnivalók A rendszer használatához kétféle regisztráció szükséges: 1. Ügyfélkapus

Részletesebben

1. lecke: Nappali tervezés

1. lecke: Nappali tervezés 1. lecke: Nappali tervezés Az oktatási anyagot, melyet a kezében tart minden leendő és jelenlegi ARCHLine.XP felhasználónak ajánljuk. Segítségével bárki könnyedén, lépésről lépésre elsajátíthatja a program

Részletesebben

CellCom. Szoftver leírás

CellCom. Szoftver leírás CellCom Szoftver leírás A vezérlő szoftver bemutatása 2 www.lenyo.hu Tartalom LCC vezérlőszoftver 5 Rendszerkövetelmények 5 Telepítés 5 Indítás 7 Eltávolítás, újratelepítés és javítás 8 Kulcskezelés 8

Részletesebben

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ VERZIÓ SZÁM : 3.0 2015. május 12. 1 Tartalom I. Fontos tudnivalók... 3 II. Benyújtásra szolgáló felület...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2015-04-01 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozó szerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

Operációs rendszerek Windows Xp

Operációs rendszerek Windows Xp Operációs rendszerek Windows Xp (5-8 óra) ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK ÉS TEVÉKENYSÉGEK A SZÁMÍTÓGÉP ADATAINAK LEKÉRDEZÉSE A SZÁMÍTÓGÉPPEL KAPCSOLATOS LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓKAT A VEZÉRLŐPULT TELJESÍTMÉNY ÉS KARBANTARTÁS

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Verziószám: 03 2010. február 12. Budapest Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...3 Meghatalmazás

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 1.0 2013. március 18. 1. Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 5 3. Elfelejtette jelszavát?... 7 4. Online

Részletesebben

Felsô menü: Jogszabály- és dokumentumtár menüpont. Almenüpontok:

Felsô menü: Jogszabály- és dokumentumtár menüpont. Almenüpontok: JogTárház Használati útmutató Felsô menü: Jogszabály- és dokumentumtár menüpont Almenüpontok: Jogszabályok Megjeleníti a teljes jogszabálylistát. A Következô oldal illetve az Elôzô oldal linkekre kattintva

Részletesebben

Telepítési útmutató a Dolphin InvoicePro számlázó program frissítéséhez

Telepítési útmutató a Dolphin InvoicePro számlázó program frissítéséhez Telepítési útmutató a Dolphin InvoicePro számlázó program frissítéséhez A Dolphin InvoicePro számlázó program frissítéséhez kérjük, kövesse a következő lépéseket: Frissítő alkalmazás telepítése A számlázó

Részletesebben

Szoftveresen tárolt tanúsítványok telepítési útmutatója

Szoftveresen tárolt tanúsítványok telepítési útmutatója Szoftveresen tárolt tanúsítványok telepítési útmutatója Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren 1(25) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 4 3. A szoftver/hardver korlátozásai...

Részletesebben

E-Fedezetkezelő. felhasználói kézikönyv. Fővállalkozói adminisztrátorok számára

E-Fedezetkezelő. felhasználói kézikönyv. Fővállalkozói adminisztrátorok számára E-Fedezetkezelő felhasználói kézikönyv Fővállalkozói adminisztrátorok számára Tartalomjegyzék 1. Program általános használata... 2 1.1. Szoftver követelmények... 2 1.2. Jogosultság függő működés... 2 1.3.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Elektronikus Iskolai Osztálynapló Bevezetés Tartalom Bevezetés... 6 Általános funkciók... 6 Dokumentumok... 7 Milyen eszközökön használható a program?...

Részletesebben

ProAnt Felhasználói Útmutató

ProAnt Felhasználói Útmutató ProAnt Felhasználói Útmutató http://www.proant.hu/ 2014. október 17. Adminisztrátor 6722 Szeged, Gogol u. 3. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 Tartalomjegyzék... 2 2 A ProAnt szoftverről... 4 3 Jelszó módosítása...

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA Monitoring adatszolgáltatás SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA Monitoring adatszolgáltatás Verziószám: 01 2010. február 15. Budapest FONTOS! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az elektronikus felület a Mozilla Firefox

Részletesebben

Jó gondolatok! Jó szavak! Jó tettek! TANULÓI KÉZIKÖNYV. a Biogenic Health Academy. e-oktatási rendszerének használatához

Jó gondolatok! Jó szavak! Jó tettek! TANULÓI KÉZIKÖNYV. a Biogenic Health Academy. e-oktatási rendszerének használatához Jó gondolatok! Jó szavak! Jó tettek! TANULÓI KÉZIKÖNYV a Biogenic Health Academy e-oktatási rendszerének használatához Minden dolog mértéke az ember Prótagorasz Kedves Látogató! Szeretettel köszöntjük

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem Verziószám: 2.0 2011. március 24. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Belépés a felületre... 3 Meghatalmazás használata... 5 Kérelem kitöltésének

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Nem mezőgazdasági tevékenységgé történő diverzifikálás Támogatási kérelem Verziószám: 1 2013. február 4. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Firefox portable...

Részletesebben

Közzététel és Adatszolgáltatás IT tudatosság projekt

Közzététel és Adatszolgáltatás IT tudatosság projekt Közzététel és Adatszolgáltatás IT tudatosság projekt Felhasználói kézikönyv v3.0 2009. 03. 03. Tartalomjegyzék 1 BEVEZETÉS... 4 2 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 4 2.1 RENDSZER ÁTTEKINTÉSE, FELHASZNÁLÓK, ALAPFOGALMAK...

Részletesebben

PC-DVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. A műszaki tartalom előzetes bejelentés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk!

PC-DVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. A műszaki tartalom előzetes bejelentés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk! PC-DVR Számítógép alapú digitális videojel rögzítő FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A műszaki tartalom előzetes bejelentés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk! 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK...1 2.

Részletesebben

1. oldal, összesen: 29 oldal

1. oldal, összesen: 29 oldal 1. oldal, összesen: 29 oldal Bevezetõ AXEL PRO Nyomtatványkitöltõ Program Az AXEL PRO Nyomtatványkitöltõ egy olyan innovatív, professzionális nyomtatványkitöltõ és dokumentum-szerkesztõ program, mellyel

Részletesebben

Tanúsítványok használata StarOffice 8 alkalmazásból

Tanúsítványok használata StarOffice 8 alkalmazásból Tanúsítványok használata StarOffice 8 alkalmazásból Windows tanúsítványtárban és kriptográfia eszközökön található tanúsítványok esetén A termék támogatásának befejezése miatt a dokumentáció nem kerül

Részletesebben

EPeR 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK. Egészségpénztári E számla kezelő Rendszer 1.117.28.141 Felhasználói leírás

EPeR 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK. Egészségpénztári E számla kezelő Rendszer 1.117.28.141 Felhasználói leírás 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 1 2. A PROGRAM INDÍTÁSA... 2 3. INFORMÁCIÓK... 3 3.1. BEÁLLÍTÁSOK... 3 3.2. ÜZENETEK... 3 3.3. STATISZTIKÁK... 3 3.4. MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT... 3 4. CIKKTÖRZS FELTÖLTÉSE...

Részletesebben

Bosch Video Management System. Kezelési útmutató

Bosch Video Management System. Kezelési útmutató Bosch Video Management System hu Kezelési útmutató Bosch Video Management System Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 A súgó használata 6 1.1 Információ-keresés 6 1.2 A súgótéma kinyomtatása 7 2 Bevezetés

Részletesebben

A NetLock tanúsítványigénylés menete - MOK/HEFOP projekt

A NetLock tanúsítványigénylés menete - MOK/HEFOP projekt MediSmart Kft. 1135 Budapest, Jász utca 33-35. A NetLock tanúsítványigénylés menete - MOK/HEFOP projekt 2010. március 19. Jenei Zsolt 2010.03.19. Tartalomjegyzék 1. Előkészítés a tanúsítványigényléshez...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 IMPERA: BESZÁMOLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Az elektronikus számonkérés a hagyományos írásbeli beszámolókkal szemben rugalmasabb lebonyolítást tesz lehetővé, az értékelés gyorsabb és objektívebb, a tárolt

Részletesebben

Gano Excel Rendszerhasználati útmutató

Gano Excel Rendszerhasználati útmutató Gano Excel Rendszerhasználati útmutató A Gano Excel honlapját elérheti a https://www.ganoexcel2u.com/ honlapon. A weboldalt elsősorban Windows Internet Explorerből, valamint Chrome, Mozilla Firefox, Opera

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A támogatási kérelmek benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felületekhez Helyi Fejlesztési Stratégiák elkészítésének támogatása Verzió 1.0 Véglegesítés dátuma: 2015.

Részletesebben

Tájékoztató a K&H e-bank biztonságos használatáról

Tájékoztató a K&H e-bank biztonságos használatáról K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu Tájékoztató a K&H e-bank biztonságos használatáról A K&H Bank internetbank

Részletesebben

Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz

Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz 2014. február Novell Gyorskalauz A Novell Filr egyszerű elérést biztosít fájljaihoz és mappáihoz asztali gépéről, böngészőből és

Részletesebben

TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT

TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT Telepítési útmutató türelmetleneknek, érettségi felkészüléssel A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel

Részletesebben

Használati útmutató a nyelvi szintfelmérőhöz a mobilitásban részt vevők számára

Használati útmutató a nyelvi szintfelmérőhöz a mobilitásban részt vevők számára Használati útmutató a nyelvi szintfelmérőhöz a mobilitásban részt vevők számára Tanuljon nyelveket az Erasmus+ OLS-szel! Német angol spanyol francia olasz holland Latest update: 16/12/2015 Tartalom 1.

Részletesebben

KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE. Budapest, 2012.05.09.

KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE. Budapest, 2012.05.09. KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE Budapest, 2012.05.09. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

Elektronikus Pályázati Rendszer (EPR)

Elektronikus Pályázati Rendszer (EPR) Elektronikus Pályázati Rendszer (EPR) Intézményi Pénzügyi Vezető (IPV) technikai útmutató Kapcsolat Amennyiben kérdése, vagy problémája lenne, forduljon munkatársainkhoz bizalommal az alábbi elérhetőségeken.

Részletesebben

Beállítások módosítása

Beállítások módosítása Kicsinyítés/nagyítás használata Microsoft Office PowerPoint 2003 esetén 1. Az egyik módszer szerint a Nézet menü/nagyítás parancsra kattintva adható meg a nagyítás vagy kicsinyítés mértéke. 1. ábra Nagyítás

Részletesebben

Kitöltési Útmutató a 2016. évi HOP monitoring adatszolgáltatás elektronikus kitöltéséhez 2016. január 21. verziószám: 01

Kitöltési Útmutató a 2016. évi HOP monitoring adatszolgáltatás elektronikus kitöltéséhez 2016. január 21. verziószám: 01 2. sz. melléklet: Kitöltési Útmutató a 2016. évi HOP monitoring adatszolgáltatás elektronikus kitöltéséhez Kitöltési Útmutató a 2016. évi HOP monitoring adatszolgáltatás elektronikus kitöltéséhez 2016.

Részletesebben

Moodle tanulói kézikönyv

Moodle tanulói kézikönyv Moodle tanulói kézikönyv A Könyvtári Intézet által működtetett Moodle távoktatási felület eléréséhez internet hozzáférés szükséges! A közzétett tananyagokat nem ajánlott nyomtatni, nem csak az anyag mennyisége

Részletesebben

Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz

Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz 2014. február Novell Gyorskalauz A Novell Filr egyszerű elérést biztosít fájljaihoz és mappáihoz asztali gépéről, böngészőből és mobileszközökről

Részletesebben

Adósságrendezési eljárás - Ügyfél alkalmazás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

Adósságrendezési eljárás - Ügyfél alkalmazás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS Adósságrendezési eljárás - Ügyfél alkalmazás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS Tartalom 1 BEVEZETÉS... 3 2 ÜGYFÉL ALKALMAZÁS SZOFTVERKÖVELEMÉNYEI... 3 3 ÜGYFÉL ALKALMAZÁS ÁLTALÁNOS JELLEGŰ FUNKCIÓI... 3 3.1 Be- és kijelentkezés...

Részletesebben

Felhasználói leírás v1.0

Felhasználói leírás v1.0 1 Felhasználói leírás v1.0 A Lakás Expressz Szolgáltatás Elemző rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: v1.0 Készült: 2013.március 27. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 3 2 Tarifálás... 4 2.1 Navigáció

Részletesebben

Tartalom Regisztráció menete Első teendők Profilom

Tartalom Regisztráció menete Első teendők Profilom Tartalom 1. Regisztráció menete... 2 2. Első teendők... 5 Profilom ellenőrzése és kiegészítése, jelszó módosítása:... 5 3. Beállítások:... 10 3.1 Oktató jármű adatai, járműfotó feltöltés... 10 3.2 Az oktatási

Részletesebben

ibanq 2 Felhasználói kézikönyv

ibanq 2 Felhasználói kézikönyv Copyright 2015 AXA 1. oldal ibanq 2 Felhasználói kézikönyv AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe az AXA Bank Europe SA törvényes képviselője / 1138 Budapest, Váci út 135-139. D-C. ép. / Fővárosi

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv www.novell.com/documentation Felhasználói kézikönyv Vibe 3.4 2013. július 1. Jogi nyilatkozat A Novell, Inc. nem vállal szavatosságot, jótállást, valamint semmilyen más garanciát és felelősséget a jelen

Részletesebben

Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület. Felhasználói kézikönyv. v 4.1

Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület. Felhasználói kézikönyv. v 4.1 Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület Felhasználói kézikönyv v 4.1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Előfeltételek... 3 3. A diákigazolvány

Részletesebben

TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT

TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT TELEPÍTSÜNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN SULIX PROFESSIONALT Telepítési útmutató türelmetleneknek, érettségi felkészüléssel A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel

Részletesebben

Vezeték nélküli IP kamera / Vezetékes kamera. (Windows operációs rendszerekhez)

Vezeték nélküli IP kamera / Vezetékes kamera. (Windows operációs rendszerekhez) Vezeték nélküli IP kamera Vezetékes kamera Kézikönyv - Gyors indulás (Windows operációs rendszerekhez) Modell:FI8904W Modell:FI8905W Windows operációs rendszerekhez-------1. oldal MAC operációs rendszerekhez

Részletesebben

AIX 6.1. IBM Systems Director Console for AIX

AIX 6.1. IBM Systems Director Console for AIX AIX 6.1 IBM Systems Director Console for AIX AIX 6.1 IBM Systems Director Console for AIX Megjegyzés Az információk és a tárgyalt termék használatba vétele előtt olvassa el a Nyilatkozatok oldalszám:

Részletesebben

Útmutató az Oktatási Hivatal Képzéstámogató Rendszer használatához a résztvevők számára. Készítette: Virányi Anita

Útmutató az Oktatási Hivatal Képzéstámogató Rendszer használatához a résztvevők számára. Készítette: Virányi Anita Útmutató az Oktatási Hivatal Képzéstámogató Rendszer használatához a résztvevők számára Készítette: Virányi Anita Az Oktatási Hivatal Tanfelügyelő és pedagógusminősítő képzésének segédanyaga Készítette:

Részletesebben

Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót.

Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Kedves Jelentkező! Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Ha a kitöltés során bármilyen problémát tapasztal, kérjük, írjon e-mailt a következő címre:

Részletesebben

Helpdesk for ArchiCAD felhasználói kézikönyv

Helpdesk for ArchiCAD felhasználói kézikönyv Helpdesk for ArchiCAD felhasználói kézikönyv Rövid Kezelési Útmutató Tartalom Áttekintés...2 Regisztráció...2 Regisztrációs kérelem feladása...2 Regisztrációs kérelem megerősítése...3 Belépés...5 Üzemeltetői

Részletesebben

NISZ Zrt. által kibocsátott USB tokenek telepítése ASP rendszerhez

NISZ Zrt. által kibocsátott USB tokenek telepítése ASP rendszerhez NISZ Zrt. által kibocsátott USB tokenek telepítése ASP rendszerhez Verziószám 1.0 Objektum azonosító (OID) Hatálybalépés dátuma 2016. április 19. +36 1 795 7200 info@hiteles.gov.hu hiteles.gov.hu Tartalom

Részletesebben

A TWAIN adatforrás használata

A TWAIN adatforrás használata A TWAIN adatforrás használata A szkennelést ellenőrző eszköz elindítása... 2 A szkennelést ellenőrző eszköz párbeszédpanele... 2 A TWAIN adatforrás használata... 4 Hogyan fogjak hozzá?... 4 Beállítási

Részletesebben

Heti Hálózati Hírek kapcsolt dokumentumok megnyitása

Heti Hálózati Hírek kapcsolt dokumentumok megnyitása Heti Hálózati Hírek kapcsolt dokumentumok megnyitása Szakterület: Értékesítés Támogatás Terület Értékesítési csatorna: Exkluzív Szerző: Horváth Lajosné infomanager +36 70 370-7850 / +36 72 513-871 gyongyi.horvath@uniqa.hu

Részletesebben

ÁEEK Kataszter. Felhasználói útmutató

ÁEEK Kataszter. Felhasználói útmutató ÁEEK Kataszter Felhasználói útmutató 1.1 verzió Állami Egészségügyi Ellátó Központ 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ... 3 TÖRZSKEZELÉS... 3 INGATLANKEZELÉS... 3 JÓVÁHAGYÁSI RENDSZER MEGSZŰNÉSE... 4 2. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Rövid oktatói útmutató a Neptun használatához

Rövid oktatói útmutató a Neptun használatához Rövid oktatói útmutató a Neptun használatához Böngésző ellenőrzése A Neptun csak legalább Internet Explorer 9.0+ vagy Mozilla Firefox 15+ böngészővel használható Kérem ellenőrizze a böngésző Súgó menüjének

Részletesebben

Az Egálnet Honlapvarázsló használati útmutatója

Az Egálnet Honlapvarázsló használati útmutatója Az Egálnet Honlapvarázsló használati útmutatója Az Egálnet Honlapvarázsló használati útmutatója Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 1 1. Első lépések... 2 2. Honlap szerkesztése I... 2 2.1. Tartalmi területek,

Részletesebben

Gate Control okostelefon-alkalmazás

Gate Control okostelefon-alkalmazás Gate Control okostelefon-alkalmazás GSM Gate Control Pro 20/1000 modulokhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ v1.1.1.0 és újabb alkalmazásverzióhoz Dokumentumverzió: v1.5 2016.05.18 Termék rövid leírása A GSM Gate Control

Részletesebben

A TAOEKR pályázati rendszer tokennel történő használatához szükséges Mozilla Firefox beállítása, a Java frissítése és beállítása. Mozilla Firefox...

A TAOEKR pályázati rendszer tokennel történő használatához szükséges Mozilla Firefox beállítása, a Java frissítése és beállítása. Mozilla Firefox... A TAOEKR pályázati rendszer tokennel történő használatához szükséges Mozilla Firefox beállítása, a Java frissítése és beállítása Tartalom Mozilla Firefox... 1 A Firefox böngésző verziószámának ellenőrzése...

Részletesebben

Telepítési útmutató új Dolphin InvoicePro számlázó program telepítéséhez

Telepítési útmutató új Dolphin InvoicePro számlázó program telepítéséhez Telepítési útmutató új Dolphin InvoicePro számlázó program telepítéséhez Amennyiben az Önök által eddig használt számlázó program verziója 3.xx.xx, vagy a meglévő számlázó program MySQL adatbázis verziószáma

Részletesebben

1. Hálózati beállítások: Ellenőrizze, hogy a hálózati beállítások lehetővé teszik-e a W1SE rendszer

1. Hálózati beállítások: Ellenőrizze, hogy a hálózati beállítások lehetővé teszik-e a W1SE rendszer 1 Tárgy: W1SE telepítési útmutató Mire van szükség a W1SE rendszer telepítéséhez? 1. WinNT, Windows2000 vagy Windosw XP operációs rendszer 2. Chip kártya 3. Pin kód 4. Kártyaolvasó (meglévő kártyaolvasó

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SHARP MX-NB10 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4174739

Az Ön kézikönyve SHARP MX-NB10 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4174739 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

VÁTI Kht. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez

VÁTI Kht. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez VÁTI Kht. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez Tartalomjegyzék: 1. Bevezető... 2 2. Belépés... 3 Microsoft Internet Explorer 7 esetében... 3 Mozilla Firefox 2

Részletesebben

MOODLE segédlet a tananyagok feltöltéséhez

MOODLE segédlet a tananyagok feltöltéséhez MOODLE segédlet a tananyagok feltöltéséhez 1. Lépés bejelentkezés: A moodle által ajánlott böngésző a Mozilla Firefox legfrissebb verziója. A címsorba az alábbi címet gépelje be: https://moodle.duf.hu/

Részletesebben

Gate Control okostelefon-alkalmazás

Gate Control okostelefon-alkalmazás Gate Control okostelefon-alkalmazás GSM Gate Control Pro 20/1000 modulokhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ v1.0.0.0 és újabb alkalmazásverzióhoz Dokumentumverzió: v1.42 2015.09.23 Termék rövid leírása A GSM Gate

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia C C2305/C2304

Használati útmutató. Xperia C C2305/C2304 Használati útmutató Xperia C C2305/C2304 Tartalomjegyzék Xperia C Használati útmutató...6 Első lépések...7 Android mi ez és mire való?...7 Áttekintés...7 Összeszerelés...8 Az eszköz be- és kikapcsolása...10

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-G318H/DS SM-G318H Felhasználói kézikönyv Hungarian. 06/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 A SIM-kártya

Részletesebben

A First Businesspost Sender Cockpit használata

A First Businesspost Sender Cockpit használata A First Businesspost Sender Cockpit használata No.1 in e-invoicing 1. A dokumentum célja A dokumentum bemutatja a First Businesspost Kft. Sender Cockpit szoftverének tulajdonságait és használat. 2. A szoftver

Részletesebben

FOKA elérés beállításának leírása

FOKA elérés beállításának leírása FOKA elérés beállításának leírása FOKA interfész Verzió (exe): 1.0.23 (5) Tartalomjegyzék FOKA kapcsolat... 2 1. lépés: Kapcsolattartó számítógép kiválasztása... 2 2. lépés: Tanúsítvány telepítése... 3

Részletesebben

Bosch Video Client. Kezelési útmutató

Bosch Video Client. Kezelési útmutató Bosch Video Client hu Kezelési útmutató Bosch Video Client Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 6 1.1 Rendszerkövetelmények 6 1.2 Szoftvertelepítés 6 1.3 Az alkalmazásban használt jelölések

Részletesebben

Rovás segéd 1.8. Segédalkalmazás szövegek (át)rovásához

Rovás segéd 1.8. Segédalkalmazás szövegek (át)rovásához Rovás segéd 1.8 Segédalkalmazás szövegek (át)rovásához 1. Üdvözöllek a Rovás segéd használói között! Ez az alkalmazás a rovás terjedését hivatott segíteni, gépelt vagy a vágólapról beillesztett szövegek

Részletesebben

Virtualoso BackUp / BackUp Light szolgáltatás Szerver archiválási útmutató

Virtualoso BackUp / BackUp Light szolgáltatás Szerver archiválási útmutató Virtualoso BackUp / BackUp Light szolgáltatás Szerver archiválási útmutató Virtualoso BackUp - Szerver archiválás útmutató 1 A szolgáltatás kiválasztása BackUp vagy BackUp Light? Üdvözöljük! A következô

Részletesebben

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is.

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. 2 Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Lektor: Pétery Dorottya Szerkesztő: Pétery István

Részletesebben

DOKUMENTUMOK TÖMEGES LETÖLTÉSE ÉTDR-BŐL

DOKUMENTUMOK TÖMEGES LETÖLTÉSE ÉTDR-BŐL DOKUMENTUMOK TÖMEGES LETÖLTÉSE ÉTDR-BŐL 2017-06-19 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

MAGYAR. Macro Key Manager Felhasználói kézikönyv

MAGYAR. Macro Key Manager Felhasználói kézikönyv MAGYAR Macro Key Manager Felhasználói kézikönyv Bevezetés A Macro Key Manager egy különleges szoftver táblaeszközökhöz. A Macro Key Manager segítségével beállíthatja a leggyakrabban használt billentyűkombinációkat

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia T2 Ultra D5303/D5306

Használati útmutató. Xperia T2 Ultra D5303/D5306 Használati útmutató Xperia T2 Ultra D5303/D5306 Tartalomjegyzék Első lépések... 7 A használati útmutatóról...7 Áttekintés...7 Összeszerelés...8 A készülék első bekapcsolása...10 Miért van szükség Google

Részletesebben

Xerox ConnectKey technológiával rendelkező multifunkciós nyomtatókkal (MFP-k) történő használatra

Xerox ConnectKey technológiával rendelkező multifunkciós nyomtatókkal (MFP-k) történő használatra Xerox App Gallery App Gyorsbeállítási útmutató 702P03997 Xerox ConnectKey technológiával rendelkező multifunkciós nyomtatókkal (MFP-k) történő használatra A Xerox App Gallery-ben új funkciókat és teljesítményeket

Részletesebben

Rövid használati utasítás

Rövid használati utasítás EASY Rövid használati utasítás 8000D Fontos információk: Az Ön telefonja kompakt (egybeépített) kialakítású készülék, a hátlap és az akkumulátor eltávolítása nem lehetséges. A felhasználó számára szigorúan

Részletesebben

HP beágyazott webszerver

HP beágyazott webszerver HP beágyazott webszerver Felhasználói kézikönyv Szerzői jogok és garancia 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Előzetes írásbeli engedély nélküli reprodukálása, adaptálása vagy fordítása

Részletesebben

A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0

A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0 A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0 2013.10.07. Netex-Magyarország Kft. Bevezető Ez a leírás a www.webkiallitas.hu oldal használatát írja le. A webkiallitas.hu egy interaktív web oldal,

Részletesebben

NMS közösségi tér a hallgatói weben

NMS közösségi tér a hallgatói weben NEPTUN MEET STREET (NMS) HALLGATÓI WEB Felhasználói dokumentáció verzió 3.6. Budapest, 2013. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.0. 2011.03.03. 2.2 A virtuális terek megjelenítése 9.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA Számlatermékek bejelentő szolgáltatás Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 4 Jelen dokumentum célja, hogy bemutassa az ERA (Az MNB elektronikus

Részletesebben

FHB NetBróker Felhasználói kézikönyv

FHB NetBróker Felhasználói kézikönyv FHB NetBróker Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv az FHB Bank Zrt. NetBróker szolgáltatásához Verziószám: 3.3 Hatályos: 2015.11.26. Tisztelt Ügyfelünk! Az FHB Bank Zrt. (továbbiakban: Bank) NetB@nk/NetBróker

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EMUI 3.0.5 / 3.1 1 Tudnivalók a dokumentumról... 1 2 Első lépések... 2 A képernyő zárolása és feloldása... 2 Értesítés és állapotikonok... 2 Általános billentyűk... 3 Gyorsindító

Részletesebben

GuideReg demó program telepítési útmutató

GuideReg demó program telepítési útmutató GuideReg demó program telepítési útmutató GuideSys Kft. 2016. 1. O l d a l Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Telepítési útmutató... 4 2.1 Telepítési környezet(ek)... 4 2.2 A telepítő program letöltése...

Részletesebben

HP Scanjet N6310. Felhasználói kézikönyv

HP Scanjet N6310. Felhasználói kézikönyv HP Scanjet N6310 Felhasználói kézikönyv Tartalom 1 A lapolvasó használata A HP lapolvasószoftver rövid ismertetése...3 A lapolvasó rövid ismertetése...4 A lapolvasó kezelőpanelje...4 Automatikus lapadagoló

Részletesebben

Használati útmutató DS-620

Használati útmutató DS-620 Használati útmutató DS-620 / DS-720D DS-620 DS-720D C verzió HUN A dokumentáció használata Köszönjük, hogy a Brother készüléket választotta! A dokumentáció elolvasása segíthet abban, hogy a legjobbat hozza

Részletesebben