Titano. Hidromasszázs kád HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Titano. Hidromasszázs kád HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ"

Átírás

1 Titano Hidromasszázs kád HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

2 Termékleírás Méret Vízmennyiség TITANO mm 225 liter TITANO mm 290 liter TITANO Hydro 4 mm vastag, szaniter akril kádtest Poliuretán haberősítés a kádtesten Keretes lábszerkezet Automata túlfolyó, leeresztő szelep + szifon Mechanikus vezérlésű masszázsrendszer: Mikro fúvókás V-concept hátmasszázs-rendszer 4 Midi fúvókás hidromasszázs-rendszer Pneumatikus irányítógomb és levegő dúsító TITANO E-Plus 4 mm vastag, szaniter akril kádtest Poliuretán haberősítés a kádtesten Keretes lábszerkezet Automata túlfolyó, leeresztő szelep + szifon Digitális vezérlésű masszázsrendszer: Mikro fúvókás V-concept hátmasszázs-rendszer 4 Midi fúvókás hidromasszázs-rendszer 10 Aria fúvókás pezsgőfürdő Kiszárító rendszer Vízalatti színterápiás hangulatvilágítás TITANO E-drive 4 mm vastag, szaniter akril kádtest Poliuretán haberősítés a kádtesten Keretes lábszerkezet Automata túlfolyó, leeresztő szelep + szifon Digitális vezérlésű masszázsrendszer: Mikro fúvókás V-concept hátmasszázs-rendszer 4 Midi fúvókás hidromasszázs-rendszer Pneumatikus irányítógomb és levegő dúsító 10 Aria fúvókás pezsgőfürdő Kiszárító rendszer Vízalatti színterápiás hangulatvilágítás Ózongenerátor TITANO E-Max 4 mm vastag, szaniter akril kádtest Poliuretán haberősítés a kádtesten Keretes lábszerkezet Automata túlfolyó, leeresztő szelep + szifon Digitális vezérlésű masszázsrendszer: Mikro fúvókás V-concept hátmasszázs-rendszer 4 Midi fúvókás hidromasszázs-rendszer 10 Aria fúvókás pezsgőfürdő Vízalatti színterápiás hangulatvilágítás Kiszárító rendszer Ózongenerátor Exkluzív színterápiás világítás a kád oldalán (12db LED) FM rádió, CD csatlakozási lehetőséggel Vízhőfoktartó rendszer TITANO E-Multimedia 4 mm vastag, szaniter akril kádtest Poliuretán haberősítés a kádtesten Keretes lábszerkezet Automata túlfolyó, leeresztő szelep + szifon Digitális vezérlésű masszázsrendszer: Mikro fúvókás V-concept hátmasszázs-rendszer 4 Midi fúvókás hidromasszázs-rendszer 10 Aria fúvókás pezsgőfürdő Vízalatti színterápiás hangulatvilágítás Kiszárító rendszer Ózongenerátor Exkluzív színterápiás világítás a kád oldalán (12db LED) FM rádió, CD csatlakozási lehetőséggel Vízhőfoktartó rendszer 8" vízhatlan LCD Televízió, távirányítóval A használati útmutatóban levő adatok csak tájékoztató jellegűek. Az esetleges nyomdai hibákért a WELLIS Magyarország Kft nem vállal felelősséget.

3 Általános Ismertetés 1. A víz áramlását villamos motor hajtású szivattyú biztosítja, de az áramlás mértékének beállítására szolgáló kezelőszervek nem villamos eszközök. 2. A készülék biztonságos és megfelelő hatásfokú üzemeltetéséhez telepítés előtt ezt a kezelési utasítást gondosan át kell tanulmányozni. 3. A berendezés fő része egy egyfokozatú centrifugál szivattyú, amely un. teljesen kiürítő rendszerű. Ezáltal elkerülhető, hogy minden beindításnál a korábbi maradék víz jusson a kádba. 4. A szivattyú és az azt hajtó motor közötti szigetelési feszültség több mint 3500 V. A motor túlterhelés ellen hőkioldó (un. klixon) védi. 5. A készülék csak max. 50 Celsius fok hőmérsékletű tiszta vízzel működtethető. 6. Kitűnő minőségű anyagok kerültek beépítésre, amelyeket hidraulikus és villamos szempontból szigorúan ellenőriztek. 7. A hálózat és a készülék feszültsége (230 V) egyezzen meg. Dugós csatlakozás TILOS! 8. A szivattyút helyhez kötötten, minden áramvezetőt min. 3 mm érintkező távolsággal megszakítható főkapcsolóval kell a hálózatra csatlakoztatni. A KI-BE állást jelölni kell. A főkapcsoló után min. 30 ma érzékenységű áramvédő kapcsoló beépítése szükséges, életveszélyes áramütés megelőzése céljából. A szivattyúmotort földelni kell. 9. Ellenőrizze a motor önszellőzését. Magát a motort, vagy a ventillátorházat ne takarja le. Óvja a szivattyút veszélyes folyadékoktól, környezeti körülményektől. 10. Bármilyen javítás, beállítás, tisztítás elvégzése előtt a főkapcsolót kapcsolja ki. 11. A kádak kipróbálás után kerülnek értékesítésre. Beállításnál ügyelni kell a kád és a szivattyú vízszintes elhelyezésére. 12. A víz szűrését biztosítani kell! A kerámiabetétes csaptelepek igen érzékenyek az ivóvízben is megtalálható apró szennyeződésekre, úgymint homokszem, fémforgács, stb.

4 SZAKSZERVIZÜNKKEL VALÓ BESZERELÉS, BEÜZEMELÉS ESETÉN 2 ÉV TELJESKÖRŰ GARANCIÁT BIZTOSÍTUNK, AMELY MAGÁBAN FOGLALJA AZ INGYENES KISZÁLLÁST IS. Bővebben lásd: Jótállási jegy Beépítési utasítás 1. A Wellis Magyarország Kft. Által forgalomba hozott hidromasszázs kádakat befalazni TILOS! Telepítésnél a fal és a kádperem közé a kereskedelmi forgalomban kapható vízvető profilt kell beépíteni, mely megakadályozza a falsíkról lefolyó víz kád mögé/alá történő bejutását. 2. Biztosítani kell a szivattyúhoz való hozzáférés lehetőségét, és szervízelési szempontból megfelelő helyeken a burkolat leszerelhetőségét. 3. A kapcsolók és a motor közötti vezeték semmiféle fémburkolatot nem tartalmazhat. 4. A vezetéket víz behatolása ellen védetten kell elhelyezni. A vezetékek tömített bevezetésére a motornál is ügyelni kell. A hálózati csatlakozó vezetéket a motoron lévő kapcsolóházba kell vezetni. 5. A készülék környezetében egyen-potenciálra hozó földelő rendszer (EPH) kiépítés kötelező! 6. A termék üzemeltetése során, meghibásodás esetén a kádban levő nagy mennyiségű víz elfolyhat. A károsodás elkerülése érdekében abban a helyiségben, ahol a termék elhelyezésre kerül, megfelelő padlóösszefolyó kiépítése kötelező! Ennek hiányában a víz elfolyás által okozott károkért a Ptk (1) bekezdése alapján felelősséget nem vállalunk. A károsult a kár elhárítása, illetve csökkentése érdekében úgy köteles eljárni, ahogyan az, az adott helyzetben általában elvárható. Nem kell megtéríteni a kárnak azt a részét, amely abból származott, hogy a károsult e kötelezettségének nem tett eleget. Útmutató a villamossági szerelőmunkához 1. A készülék villamos telepítését csak szakképzett és villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatra jogosult villanyszerelő végezheti, a vonatkozó létesítési szabványok előírásának betartásával. A beszerelés megkezdése előtt áramtalanítsa a hálózatot! A berendezés megfelelő földelése szükséges! 2. A kád elektromos berendezéseit közvetlenül az elektromos hálózatra kell kapcsolni, hosszabbítók, egyéb dugók használatát mellőzze! 3. A kád elektromos árammal való ellátása esetén az áramkörbe más berendezés bekötése nem megengedett!

5 4. Az elektromos foglalat táblát olyan helyre kell tenni, ahol könnyen elérhető. 5. A nem megfelelő beszerelésből fakadó kár esetén a kártérítési kérelem jogosságát veszti. Ha a berendezést hosszú ideig nem használja, a hálózati csatlakozót húzza ki a konnektorból. 6. A kád szerelvényeinek összeszerelésekor fokozott figyelemmel kell lenni az elektromos szerelvények szabályos bekötésére és a vizes szerelvények csatlakozásának tömörségére. Figyelem! A pezsgőfürdővel ellátott hidromasszázs kádak pezsgőmotorjáról a próbaüzem végeztével letekerjük a csatlakozó hollandit, hogy szállítás, mozgatás közben a próbafolyamat során esetlegesen a csövekben maradt víz ne folyhasson vissza a motorba. A motoron található csonk egy ragasztószalaggal van lezárva, hogy a benne levő gumitömítés ne vesszen el. Beüzemeléskor a ragasztó-szalagot le kell tekerni, (ügyelve arra, hogy a gumitömítés a helyén maradjon) és kézi erővel vissza kell csavarni a műanyag hollandi csatlakozót. Hydro felszereltségű kád használata (A hidromasszázs rendszer manuális működtetése) A kívánt hőfokú kevert vízzel feltöltjük a kádat. A vízszint olyan magas legyen, hogy a fúvókák fölé kerüljön, de a túlfolyót még ne érje el. A pneumatikus kapcsoló segítségével bekapcsoljuk a szivattyút, a vízáram megindul a fúvókán keresztül. A levegődúsító szelep segítségével a vízhez kívánt mennyiségű levegőt keverhetünk, így megkapjuk a részünkre optimális víz-levegő keveréket. (Minél több levegőt keverünk a vízsugárhoz, annál erőteljesebb a masszázs.) Kezdetben a masszírozási idő rövid legyen, ezt fokozatosan növelni lehet.

6 Wellis E-Plus rendszer A kezelő panel a következő információkat mutatja Világítás Levegőmotor Vízmotor Ki/Bekapcsolás A kezelő panel használata Amennyiben a gombok aktívak, a rendszer pittyegő hangot hallat. Ki/Bekapcsolás Nyomja meg a gombot, hogy a rendszer bekapcsoljon. Kikapcsoláshoz nyomja meg még egyszer. Világítás Nyomja meg a ki/bekapcsoló gombot, a világítás elindul, és automatikusan váltogatni kezdi a színeket. Ha szeretné megváltoztatni a világítás színét, nyomja meg ismét a gombot. Nyolcszori nyomást követően a világítás lekapcsol. Amennyiben ismét be szeretné indítani, nyomja meg a gombot. Vízmotor A vízszintérzékelő megvédi a vízmotort az esetleges leégéstől. Kapcsolja be a vízmotort a ikon megnyomásával. Amennyiben a vízszint alacsonyabb lesz, mint a minimum érték, a motor leáll egészen addig, amíg ismét nem haladja meg a minimumot. A ismételt megnyomásával tudja kikapcsolni a funkciót. Levegőmotor Amennyiben a vízszint eléri a megfelelő értéket, be tudja kapcsolni a levegőmotort a megnyomásával. Ha ki szeretné kapcsolni, nyomja meg ismételten. Ha a vízszint alacsonyabb a beállított értéknél, a víz- és levegőmotor automatikusan leáll egészen addig, amíg ismét el nem éri a megfelelő szintet. A levegőmotort bekapcsolhatja manuálisan, de automatikusan is menni fog. Manuális: Nyomja meg a gombot a bekapcsoláshoz, ezzel egy időben a mágnes szelep automatikusan elindul, majd 10 perc működés után mindkettő leáll. Automatikus: Miután a rendszer érzékelte, hogy a vízszint alacsonyabb a kívántnál, 10 perc elteltével elindítja a levegőmotort és mágnes szelepet, majd 10 perc után automatikusan leállítja azokat.

7 Wellis E-Drive Az LCD kijelző a következő információkat mutatja: 1. Világítás 2. Ózon 3. Motor 4. Fűtés 5. Dúsító A forgó jeladó funkciói Forgó jeladó Ki-, bekapcsoló gomb/ Funkció kiválasztása A kezelő panel használata Amennyiben a gombok aktívak, a rendszer pittyegő hangot hallat. Forgó jeladó A forgó jeladót jobbra és balra is lehet tekerni, hogy ki tudja választani a funkciót.

8 Ikonok és kurzorok Az ikonok, mint például a kijelzőn bekapcsolás után., vezérlő ikonok. Mindegyikük megjelenik a A kurzor, ebből csak egy jelenik meg a kijelzőn. Ha jobbra tekeri az állító gombot, akkor felfelé, ha balra, akkor a kurzor lefelé mozog. Ha megnyomja az OK gombot, a kurzor megáll, ezzel kiválaszthatja a kívánt funkciót. A funkció ikon. A funkció ikonok csak akkor láthatóak a kijelzőn, ha a kurzorral kiválasztotta. Kiválasztás után az ikon megjelenik, majd villog a funkció elindulásával. Vegyük példának a Motor (Pump) funkciót: Ha a kurzorral kiválasztja a funkciót, a ikon jelenik meg a a Pump ikonja felett, így: Ki-, bekapcsoló gomb Nyomja meg a gombot, hogy a rendszer bekapcsoljon. Tartsa lenyomva 3 másodpercig, ha ki szeretné kapcsolni. Világítás Nyomja meg a bekapcsoló gombot, a rendszer elindul, a világítás bekapcsol, az ikon villogni kezd. Mozgassa a kurzort a ikonra, majd nyomja meg az OK gombot. Ezzel kikapcsolja a világítást. Ha ismét vissza szeretné kapcsolni, nyomja meg megint az OK-t. Motor gomb A vízszintérzékelő megvédi a vízmotort az esetleges leégéstől. Amikor a vízszint eléri a megfelelő szintet, mozgassa a kurzort a ikonra, majd nyomja meg az OK gombot. Ezzel elindítja a motort, a ikon villogni fog. Nyomja meg ismét az OK gombot, ha ki szeretné kapcsolni (a villogás abbamarad). Amennyiben a vízszint nem éri el a kívánt szintet, a motor automatikusan leáll. Ha ismét eléri, magától újraindul. Dúsító gomb Mozgassa a kurzort a feliratra, majd nyomja meg az OK gombot a funkció elindításához. Az OK ismételt megnyomásával ki tudja kapcsolni a dúsítót.

9 Fűtés Ez a funkció csak abban az esetben érhető el, ha a vízmotor be van kapcsolva. Nyomja meg a ikont, hogy elinduljon a fűtés. A fűtés a hőmérséklet nem állítható. Ha a vízhőmérséklet eléri a 40 C-ot a fűtés kikapcsol. Ha ki akarja kapcsolni a fűtést, nyomja meg a gombot. Amennyiben a hőmérsékletérzékelővel probléma adódik, a rendszer figyelmeztető hangot ad ki, és addig a fűtés funkciót nem lehet használni. Ózon Válassza ki a ikont, ekkor az ózon funkció elindul, és 10 percig működik, majd leáll. Bármikor leállíthatja a rendszert, ha nyomva tartja a gombot 2 másodpercig.

10 Wellis E-Max és E-Multimédia rendszer A kezelőpanel rajza és funkciói 1. Jelvevő nyílás 2. Menü/Funkcióváltó/Állomástároló gomb 3. Ki/Bekapcsoló gomb 4. Állítógomb 5. Funkció kiválasztó gomb 6. Jobbra léptetés 7. Balra léptetés Az LCD kijelző a következő információkat mutatja 1. Rádió ikon és kijelző 2. Vízmotor ikon és kijelző 3. Világítás ikon és kijelző 4. FM kijelző 5. Fűtés ikon és kijelző 6. Ózonos fertőtlenítő ikon és kijelző 7. Levegőmotor ikon és kijelző 8. Frekvencia felirat (angol) 9. Hangerő/frekvencia értéke 10. Hangerő felirat (angolul: volume) 11. hőmérséklet ikon

11 A kezelő panel használata Amennyiben a gombok aktívak, a rendszer pittyegő hangot hallat. Állító gomb Az állító gombot jobbra és balra is lehet tekerni. Tekerje jobbra vagy balra, hogy ki tudja választani a funkciót. Ikonok és kurzorok Az ikonok, mint például a,, stb. vezérlő ikonok. Mindegyikük megjelenik a kijelzőn bekapcsolás után. A kurzor, ebből csak egy jelenik meg a kijelzőn. Ha jobbra tekeri az állító gombot, akkor felfelé, ha balra, akkor a kurzor lefelé mozog. Amelyik mezőn áll a kurzor, az van kiválasztva. Nyomja meg az OK gombot, ezzel kiválaszthatja a kívánt funkciót. Az ikonok, mint például a, funkció ikonok. A funkció ikonok csak akkor láthatóak a kijelzőn, ha a kurzorral kiválasztotta. Kiválasztás után az ikon megjelenik, majd villog a funkció elindulásával. Vegyük példának a rádió funkciót: Ha a kurzorral kiválasztja a funkciót, a ikon jelenik meg a a Music ikonja mellett, így: Ki-, bekapcsoló gomb Nyomja meg a gombot, hogy a rendszer bekapcsoljon. Nyomja meg ismét, ha ki szeretné kapcsolni. Pezsgőfürdő Amint a vízszint eléri a kívánt szintet, mozgassa a kurzort a ikonra, és nyomja meg az gombot. A pezsgőfürdő leállításához nyomja meg még egyszer. Ha a vízszint nem éri el a kívánt értéket, a pezsgőfürdő bekapcsolásával egy időben bekapcsol egy mágnes szelep is. A mágnes szelep és pezsgőmotor 10 percig együtt működik, majd automatikusan lekapcsol. A vízszintérzékelő 10 perc múlva újra méri a víz szintjét, és a folyamat megismétlődik. Színterápiás világítás Nyomja meg a bekapcsoló gombot, a rendszer elindul, a színterápiás világítás váltakoztatja a színeket. Mozgassa a kurzort a ikonra, majd nyomja

12 meg az gombot, hogy folyamatosan világítson egy szín. Nyomkodja a gombot addig, amíg a hangulatának megfelelő színt meg nem találja. A 8-adik lenyomás után a világítás kikapcsol. Ózonos fertőtlenítő Mozgassa a kurzort az ikonra, majd nyomja meg az gombot. A ikon villogni kezd a kijelzőn, az ózonos fertőtlenítő bekapcsol. Kikapcsolásához nyomja meg az gombot még egyszer. A rendszer kikapcsolásakor az ózonos fertőtlenítő automatikusan bekapcsol, majd 10 perc fertőtlenítés után automatikusan kikapcsol. Hidromasszázs A vízszintérzékelő megvédi a vízmotort az esetleges leégéstől. Amikor a vízszint eléri a megfelelő szintet, mozgassa a kurzort a ikonra, majd nyomja meg az gombot. Ezzel elindítja a hidromasszázs motort, a ikon villogni fog a kijelzőn. Nyomja meg ismét az OK gombot, ha ki szeretné kapcsolni. Amennyiben a vízszint nem éri el a kívánt szintet, a motor automatikusan leáll. Ha ismét eléri, magától újraindul. FM rádió / CD lejátszó (ha van csatlakoztatva) Az FM frekvencia tartomány: 87,5MHz és 108,0MHz között van. Mozgassa a kurzort a ikonra, és nyomja meg az gombot a Az rádió bekapcsolásához. A ikon villogni kezd a kijelzőn. gomb újbóli megnyomására bekapcsol az előzőleg csatlakoztatott CD Az lejátszó, a ikon továbbra is villog. gomb ismételt megnyomására a CD lejátszó kikapcsol. Frekvencia állítás: A és gombokkal történik. 1-1 megnyomásra 50KHz-es lépésekben lehet léptetni a frekvencia értéket. 2 másodpercig történő megnyomás esetén a rádió keresni kezdi a legközelebbi jobb minőségű rádióadót. Amint megtalálta, megáll, és a frekvenciája leolvasható a kijelzőről.

13 Hangerő állítás: Ha a rádió, vagy CD funkció be van kapcsolva, nyomja a gombot addig, amíg a kijelzőn villogni nem kezd a felirat. Ez után már tudja állítani a hangerőt a és gombokkal. Egy léptetés = 2 db. Ha 2 másodpercig tartja nyomva, 10dB/másodperc sebességgel automatikusan növeli/csökkenti a hangerőt. Rádióállomás eltárolása: Ha el akarja menteni a kikeresett csatornát, nyomja meg a gombot több mint 2 másodpercig. A kijelzőn villogni kezd a felirat, és az állomás frekvencia. Rádióállomás választása: Az FM rádió bekapcsolt állapotában nyomja meg a gombot. A kijelzőn villogni kezd a felirat, és az állomás frekvencia. Ez után válassza ki a frekvenciát a és gombokkal. Fűtés Ez a funkció csak abban az esetben érhető el, ha a vízmotor be van kapcsolva. Mozgassa a kurzort a ikonra, és nyomja meg az gombot, hogy elinduljon a fűtés. A ikon villogni kezd. 2 másodperccel később a fűtés be, vagy kikapcsol, a beállított vízhőfok függvényében. Az alapbeállítás szerinti vízhőmérséklet 40 C. Amennyiben a víz hőmérséklete 1 C fokkal meghaladja a beállított értéket, a fűtés leáll. Amennyiben a víz hőmérséklete 1 C fokkal alulmúlja a beállított értéket, a fűtés elindul. A hőmérsékleti tartomány: C között van. Tartsa lenyomva a ikont, amíg a kijelzőn megjelenik a és vagy, majd nyomja meg a vagy nyilakat, ha a hőmérsékletet 1-1 C-al csökkenteni vagy növelni szeretné. Ha ki akarja kapcsolni a fűtést, nyomja meg az gombot. Amennyiben a hőmérsékletérzékelővel probléma adódik, a rendszer figyelmeztető hangot ad ki, és addig a fűtés funkciót nem lehet használni.

14 A TV használata (E-Multimédia rendszer esetén) Be-Ki kapcsoló TV/AV funkciógomb Menü Hangerő le / állítás a menüben le Hangerő fel / állítás a menüben fel TV csatorna le / navigálás a menüben le TV csatorna fel / navigálás a menüben fel Be/Ki kapcsolás Nyomja meg a kikapcsolódik. gombot a TV bekapcsolásához. Újbóli megnyomásra a TV TV / AV mód: A televízió bekapcsolásával automatikusan TV módba áll. A gomb megnyomásával átválthatunk AV módba. Ekkor a készülékhez csatlakoztatott külső lejátszó egységet használhatjuk (DVD, Video). TV módban a távirányító gombjainak funkciói: Hangerő le Hangerő fel TV csatorna le TV csatorna fel

15 A TV menüje: TV módban nyomja meg a gombot. A képernyőn megjelenik a menü: BRIGHTNESS 16 CONTRAST 25 COLOR 26 SHARPNESS 25 TINT 25 BRIGHTNESS CONTRAST COLOR SHARPNESS TINT Fényerő Színkontraszt Szín Élesség Színtelítettség A és gombokkal tud a menüben lépkedni (navigálni) Az egyes értékeket a és gombokkal tudja állítani. Ha újra megnyomja a értékeket tudja állítani: gombot, megjelenik a menu folytatása, mellyel az alábbi LANGUAGE ENGLISH COLOR-SYS PAL SOUND-SYS B/G SCREEN 16: 9 MIRROR 1 BLUE BACK ON LANGUAGE COLOR-SYS SOUND-SYS SCREEN MIRROR BLUE BACK Nyelv Színrendszer Hangrendszer Képernyő arány Tükrözés Kék háttér Nyomja meg a gombot harmadszorra a harmadik menüablak megjelenítéséhez. Itt az alábbi értékeket tudja beállítani: CHANNEL 25 SKIP ON BAND V-L CHANNEL Csatorna FINE TUNE 0 MENORY Memória BAND Hullámsáv SEARCH FINE TUNE Finom hangolás AUTO SEARCH SEARCH Kézi hangolás AUTO SEARCH Automata hangolás Válassza ki az AUTO SEARCH menüpontot. A készülék automatikusan megkeresi és memorizálja a csatornákat. (Megjegyzés: a keresés 0-ról indul)

16 A gomb negyedszeri megnyomására kilép a menüből. Mielőtt hívná a szerelőket: Ha működési rendellenesség lép fel a készülékben, fussa át az alábbi táblázatot: Jelenség Nincs kép és hang Nincs kép Nincs hang A kép sötét A kép nem tiszta vagy nem stabil Szellemkép Hóvihar Színtelen a kép A kép fejjel lefelé vagy oldalirányban megfordult. Lehetséges okok, megoldások A készülék ki van kapcsolva Ismételje meg az automata keresést, vagy végezzen finomhangolást. Túl gyenge a jel és életbe lép a némítás funkció. A színerő és fénykontraszt nincs rendesen beállítva vagy a környezeti hőmérséklet túl alacsony. Túl gyenge a jel. Magas épületek közelében fordul elő, hogy a visszaverődő jel megzavarja az adást. Valami zavrja a jelet. (Gépjármű motor, vonat, magas feszültség, neon lámpa, stb. elektromos hullámai) A színtelítettség nincs rendesen beállítva. A jel túl gyenge és életbe lép a színtelenítés funkció. Állítsa vissza a MIRROR (tükrözés) menüpontnál. Ha hosszabb ideig nem használja a kádat, kapcsolja le az elektromos hálózatról!

17 Felmerülő problémák, megoldások 1. A szivattyú nem indul: Nem megfelelő hálózati feszültség A hőkioldó működésbe lépett A pneumatikus kapcsolóról, vagy a motorról lecsúszott a vákuumcső. Nincs hálózati feszültség. A hálózat és a motor feszültségének meg kell egyeznie. Néhány perc múlva ismételje meg az indítást. Ha sikertelen, hívja a szakszerviz munkatársait! Ellenőrizze és helyezze vissza a vékony vipolán csövet a motorra, ill. kapcsolóra. Ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva A szivattyú beszorult. Hívja a szakszerviz munkatársait! 2. A szivattyú nem szállít vizet Nincs megfelelő mennyiségű víz a rendszerben. A vízszint olyan magas legyen, hogy a fúvókák fölé kerüljön, de a túlfolyót még ne érje el. 3.Nem elegendő a vízáramlás, a szivattyú zajos: A fúvófejek zártak, vagy a csövek eldugultak. Tisztítsa ki a rendszert WELLIS Algasokk vegyszerrel. (Lásd tisztítás)

18 A tökéletes kikapcsolódás Az ideális fürdőszoba egyre inkább nem csak a tisztálkodás helyszíne, hanem az ellazulás, egészséges életvitel, jó közérzet lehetőségét is kínálja. Magyarország évszázados fürdőkultúrával rendelkezik, e hagyomány jótékony hatásait most Ön az otthonában élvezheti. A hidromasszázskád megvásárlásával Önnek is adott a lehetőség, hogy egy kicsit egészségesebben éljen! A hidromasszázskád frissítő masszázsban részesíti Önt, lazítsa el izmait és élvezze a vízsugarak jótékony erejét! A víz és a levegő együttes áramlása nem csak élvezetet nyújt, hanem terápiás hatása is jelentős. Az izmok ellazítása és a vér szív felé hajtása nem csak kellemes, de a salakanyagok lebontásához is hozzájárul, ezáltal egészségét is szolgálja. A sejtek, szövetek, csontok javuló vérellátása gátolja a meszesedési és kopási folyamatokat. A fúvókák segítségével teste majd minden pontját masszíroztathatja. Főleg a nyaki, váll és hátizmok masszírozása ajánlott, ezek ugyanis naponta rengetegszer megfeszülnek, sokszor terhelés alatt vannak. Az íróasztal mellett végzett munka sem tesz jót ezeknek az izomcsoportoknak. A sportolás utáni izomláz és az esetleg kisebb izomfájdalmak kezelésére kevés hatásosabb módszer van, mint a meleg vízzel történő hidromasszázs! Az erős, kézi masszázs érzéséhez hasonlító vízsugarak észrevétlenül vezetik le a stresszt és lazítják el az izmokat egy-egy nehéz nap végén. A pezsgőfürdőben a felfelé áramló buborékok különleges élvezetet nyújtanak, az ellazulást a beépített Hi-Fi rendszer is segíti. Kapcsolja be a pezsgőfürdőt, merüljön el a kádban és tegyen fel egy kellemes CD-t! A kádban lévő víz hőmérsékletét állítsa 33 és 38 C közé! A pezsgőfürdő bekapcsolásával kapcsolhatja be az egész testes masszázst, a levegőbefújás szabályozó segítségével pedig a masszázs bármely fázisában egy mozdulattal, finoman szabályozhatja a masszázs erősségét, (vagy kapcsolja be az automatikus masszázs-intenzitás szabályzót). Kezdje alacsony fokozaton, majd ha már izmai kellőképpen ellazultak, bátran magasabb fokozatra kapcsolhat. Egy-egy alkalommal próbáljon meg közel fél órát a kádban tölteni, a hidromasszázs és a pezsgőfürdő funkciókat használva! Használjon fürdőolajat minél gyakrabban. A fürdőolajak hidratáló, bőrnyugtató és utánzsírozó hatásúak. Illatkomponenseik jótékony hatással vannak a pszichére. Nyugodtabb lesz, a pezsgőfürdő és a masszázs relaxációs hatását is könnyebb elérni ezek használatával. Reméljük sok öröme fog telni a hidromasszázs kád használatában!

19 Figyelmeztetések! 1. A kád beszerelésének és használatának követnie kell az itt leírt utasításokat. A nem szakszerű használatból fakadó esetleges személyi sérülés, vagy a berendezésben esett kár a felhasználó saját felelőssége. 2. A kád csak ~230V/AC elektromos hálózatba köthető be. A rendszer jó elektromos földelése nagyon fontos. 3. Használat után a berendezést kapcsolja ki! 4. Ne kössön más berendezést a vezérlőegységre, egyetlen kivétel, ha a mi útmutatásunk szól emellett. (CD lejátszó) A vezetékek bekötésének módján ne változtasson, egyéb gépet, berendezést az adott konnektorba ne illesszen, ha a berendezés áram alatt van. Ha hibát észlel, forduljon a gyártóhoz vagy szakemberhez. 5. Szívbetegek, magas vérnyomásúak, rossz egészségi állapotú személyek a használat előtt feltétlenül kérjék ki orvosuk véleményét évét be nem töltött fiatalkorú gyermek a hidromasszázs rendszerrel szerelt termékeket kizárólag szülői felügyelet mellett használhatja és üzemeltetheti. A Wellis Magyarország Kft. a szakszerűtlen használatból eredő, semmi nemű kárigény bekövetkezésért nem felelős.

20 TISZTÍTÁS A zuhany szórófej alsó, lyukacsos részét kb. havonta egyszer tisztítsa meg puha kefével. Ezzel biztosítja a zuhanyfej megfelelő működését. Ha vízkő képződik, a szórófej felületét mossa le langyos ecetes vízzel. A karbantartáshoz nem szabad mechanikus csiszolóanyagokat (pl. súrolóport), vagy maró hatású vegyszereket (pl. hígítókat, acetont, sósav stb., ill. ezek származékai) használni. A gyártó nem visel felelősséget a nem megfelelő tisztítás miatt fellépő károkért. A tisztítás egyedüli megfelelő módja a speciálisan erre a célra készült tisztítószerek használata: A forgalmazó a WELLIS márkanév alatt forgalomban lévő családot ajánlja tisztításra. A család tagjai a következők: CLEANER F felületi tisztítószer (folyadék) Használat: Wellness-berendezések felületi tisztítószere. A vegyszert jól szellőző helyiségben permetezzük a tisztítandó felületre. Puha ronggyal vagy szivaccsal nedvesítsük be a szennyeződéseket. Pár perces pihenés után öblítsük le a felületet tiszta vízzel. WATER-REPELLENT F felületkezelőszer (folyadék) Fényes, vízzel érintkező felületek kezelésére kiválóan alkalmas. Hatására a felület vízlepergető tulajdonságú lesz és fényét tartósan megőrzi. Üveg és műanyag felületekre egyaránt használható. Műanyag esetében először mindenképpen végezzünk próbát! DESINFECTANT F fertőtlenítőszer (folyadék) A fertőtlenítőszert a felület szennyezettségétől függően töményen vagy vízzel 1:10 vagy 1:50 arányban hígítva használjuk tisztító szivacs vagy kefe segítségével. Hidromasszázskád fertőtlenítése a gyártó előírása szerint történhet. ALGA-SOKK P klór tartalmú granulátum (55%) Szabad aktív klór tartalmú fertőtlenítő granulátum hidromasszázskádakhoz. Aktív hatóanyag tartalom: 55%. Fő összetevő: diklór-izocianursav. A készítmény a kád időszakos fertőtlenítésére alkalmas. A használattal kapcsolatos részletes felvilágosítást a termék forgalmazójától kaphat.

21 A Titano 180 jobbos hidromasszázs kád bekötési rajza 30mA es érzékenységű életvédelmi relé (fírelé) szükséges! H: Hidegvíz - ½ -os sarokszelep M:Melegvíz - ½ -os sarokszelep L: Lefolyó - 50-es tok E: Elektromos csatlakozás - 220V 16 A 3 2,5 MTK kábel, 2 méter Padlóösszefolyó kiépítése kötelező! A megadott méretek tájékoztató jellegűek, a termék gyártási technológiájából adódóan eltérőek lehetnek.+-1 Süllyesztett kivitelű Titano-hoz padlószintből kiálló vízkiállást kell kialakítani! Vizes kiállási méretek csak akkor érvényesek, ha a kád beépített csapteleppel rendelkezik.

22 A Titano 180 balos hidromasszázs kád bekötési rajza 30mA es érzékenységű életvédelmi relé (fírelé) szükséges! H: Hidegvíz - ½ -os sarokszelep M:Melegvíz - ½ -os sarokszelep L: Lefolyó - 50-es tok E: Elektromos csatlakozás - 220V 16 A 3 2,5 MTK kábel, 2 méter Padlóösszefolyó kiépítése kötelező! A megadott méretek tájékoztató jellegűek, a termék gyártási technológiájából adódóan eltérőek lehetnek.+-1 Süllyesztett kivitelű Titano-hoz padlószintből kiálló vízkiállást kell kialakítani! Vizes kiállási méretek csak akkor érvényesek, ha a kád beépített csapteleppel rendelkezik.

23 A Titano 190 jobbos hidromasszázs kád bekötési rajza 30mA es érzékenységű életvédelmi relé (fírelé) szükséges! H: Hidegvíz - ½ -os sarokszelep M:Melegvíz - ½ -os sarokszelep L: Lefolyó - 50-es tok E: Elektromos csatlakozás - 220V 16 A 3 2,5 MTK kábel, 2 méter Padlóösszefolyó kiépítése kötelező! A megadott méretek tájékoztató jellegűek, a termék gyártási technológiájából adódóan eltérőek lehetnek.+-1 Süllyesztett kivitelű Titano-hoz padlószintből kiálló vízkiállást kell kialakítani! Vizes kiállási méretek csak akkor érvényesek, ha a kád beépített csapteleppel rendelkezik.

24 A Titano 190 balos hidromasszázs kád bekötési rajza 30mA es érzékenységű életvédelmi relé (fírelé) szükséges! H: Hidegvíz - ½ -os sarokszelep M:Melegvíz - ½ -os sarokszelep L: Lefolyó - 50-es tok E: Elektromos csatlakozás - 220V 16 A 3 2,5 MTK kábel, 2 méter Padlóösszefolyó kiépítése kötelező! A megadott méretek tájékoztató jellegűek, a termék gyártási technológiájából adódóan eltérőek lehetnek.+-1 Süllyesztett kivitelű Titano-hoz padlószintből kiálló vízkiállást kell kialakítani! Vizes kiállási méretek csak akkor érvényesek, ha a kád beépített csapteleppel rendelkezik.

JÓTÁLLÁSI JEGY ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

JÓTÁLLÁSI JEGY ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ JÓTÁLLÁSI JEGY ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ DUBLO HIDROMASSZÁZS KÁD www.wellis.hu Tartalom Termékleírás... 3 Termék garanciális idő... 5 Garanciális feltételek... 6 Jótállási igény kizárásának okai... 7 A garancia

Részletesebben

JÓTÁLLÁSI JEGY HASZNÁLATI UTASíTÁS

JÓTÁLLÁSI JEGY HASZNÁLATI UTASíTÁS MASSZÁZS RENDSZEREK YOU PLUS Hydro/Air, YOU DUO Hydro/Air HASZNÁLATI UTASíTÁS - 2 - A HMR TÍPUSA A KÁD MEGNEVEZÉSE ÉS MÉRETEI GYÁRTÁSI SZÁM TELEPÍTÉS IDŐPONTJA VÁSÁRLÓI BLOKK SZÁMA ELADÁS IDŐPONTJA FORGALMAZÓ:

Részletesebben

Jótállási jegy. Figyelem!!!

Jótállási jegy. Figyelem!!! A műszaki változtatások jogát fenntartjuk. Az esetleges nyomdahibákért felelősséget nem vállalunk. Minden méret tájékoztató jellegű. Az ábrák és fényképek eltérhetnek a tényleges kiviteltől. 2008/05 SZANITERÁRU

Részletesebben

Cikkszám: A9010 A9020

Cikkszám: A9010 A9020 Cikkszám: A9010 A9020 Sanotechnik Hungária Kft. 1222 Budapest Nagytétényi út 112. Tel.: +36 1 424-0670 Fax: +36 1 424-0679 Email: info@sanotechnik.hu www.sanotechnik.com Szimbólumfotók Sanotechnik d.o.o.

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

DK 9160-9190 DK 9360-9390 DK 9660-9690 DK 9960 9990 HC 5690-3360

DK 9160-9190 DK 9360-9390 DK 9660-9690 DK 9960 9990 HC 5690-3360 DK 9160-9190 DK 9360-9390 DK 9660-9690 DK 9960 9990 HC 5690-3360 Páraelszívó készülékek Szerelési- és használati útmutató Kedves Vásárló! Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el ezt a Szerelési- és használati

Részletesebben

Scala. Hidromasszázs kád HASZNÁLATI ÚMUTATÓ

Scala. Hidromasszázs kád HASZNÁLATI ÚMUTATÓ Scala Hidromasszázs kád HASZNÁLATI ÚMUTATÓ SCALA 140 SCALA 150 Termékleírás Méret Vízmennyiség 1400 1400 650mm 285 liter 1500 1500 650mm 375 liter SCALA Hydro 4 mm vastag, szaniter akril kádtest Poliuretán

Részletesebben

Wellness -15% az ön otthonában. Akril kád Hidromasszázskád jakuzzi zuhanykabin zuhanypanel infraszauna. Új, 2012-es modellek. Hidromasszázskádak

Wellness -15% az ön otthonában. Akril kád Hidromasszázskád jakuzzi zuhanykabin zuhanypanel infraszauna. Új, 2012-es modellek. Hidromasszázskádak Wellness az ön otthonában Akril kád Hidromasszázskád jakuzzi zuhanykabin zuhanypanel infraszauna Új, 2012-es modellek E-Drive Hidromasszázskádak -15% Magyar termék, európai minőség, XXI. századi technológia

Részletesebben

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta! Használati útmutató Split Légkondícionáló Köszönjük, hogy termékünket választotta! A megfelelő használat érdekében, kérjük figyelmesen olvassa el és tartsa meg ezt az útmutatót! Tartalom Használati utasítások-

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS FM MAGASFALI FAN-COIL BERENDEZÉS

KEZELÉSI UTASÍTÁS FM MAGASFALI FAN-COIL BERENDEZÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS FM MAGASFALI FAN-COIL BERENDEZÉS Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! GL_OM_FM_2014-03-10 1

Részletesebben

MASSZÁZS RENDSZEREK JÓTÁLLÁSI JEGY HASZNÁLATI

MASSZÁZS RENDSZEREK JÓTÁLLÁSI JEGY HASZNÁLATI MASSZÁZS RENDSZEREK JÓTÁLLÁSI JEGY HASZNÁLATI UTASíTÁS - 2 - JÓTÁLLÁSI JEGY A HMR TÍPUSA JÓTÁLLÁSI JEGY JÓTÁLLÁSI JEGY A KÁD MEGNEVEZÉSE ÉS MÉRETEI GYÁRTÁSI SZÁM TELEPÍTÉS IDŐPONTJA VÁSÁRLÓI BLOKK SZÁMA

Részletesebben

Cikkszám WG9050. Szimbólumfotó

Cikkszám WG9050. Szimbólumfotó Cikkszám WG9050 Sanotechnik Hungária Kft. 1222 Budapest Nagytétényi út 112. Tel.: +36 1 424-0670 Fax: +36 1 424-0679 Email: info@sanotechnik.hu www.sanotechnik.com Szimbólumfotó Sanotechnik d.o.o. SC Sanotechnik

Részletesebben

1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4

1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 TÁRGYMUTATÓ 1. fejezet 1: ÜZEMBE HELYEZÉS...4 1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.3. AJTÓK BEÁLLÍTÁSA (ha lehetséges)...4 1. fejezet 2: FUNKCIÓK...5 2.1.

Részletesebben

HC30, HF18, HF 24, HF30

HC30, HF18, HF 24, HF30 Domina Domitop C24 E, F24 E, C30 E és F30 E típusú fali kombi gázkazánok, valamint HC24, HC30, HF18, HF 24, HF30 fűtő készülékek Használati - kezelési utasítás, gépkönyv Magyarországi képviselő és forgalmazó:

Részletesebben

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ A légkondicionáló használata előtt olvassa el gondosan a kézikönyvet, és őrizze meg jövőbeni referenciaként. OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt a kézikönyvet iplus INVERTER SOROZAT 42HVS09A/38YVS09A

Részletesebben

Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3

Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3 Modell: TPC09AK-K6NNA1A Használati útmutató Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3 Működési útmutató Vezérlőpanel bemutatása...

Részletesebben

MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR

MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR Cikkszám: K60700 Sanotechnik Handelsgesellschaft m.b.h. Industriestrasse 5 A-2752 Wöllersdorf Tel.: 0043/2622/421 93-0 Fax. 0043/2622/421 93-6 Email: office@sanotechnik.at www.sanotechnik.com 2010/08 1/15

Részletesebben

SZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS

SZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS Medence hőszivattyú Medence hőszivattyú SZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS Köszönjük, hogy termékünket választotta, és bizalmát cégünk iránt. A használati utasítás az optimális használathoz és karbantartáshoz

Részletesebben

IST 03 C XXX - 01 PANAREA COMPACT ÜZEMBE HELYEZÉS, HASZNÁLAT ÉS KARBANTARTÁS

IST 03 C XXX - 01 PANAREA COMPACT ÜZEMBE HELYEZÉS, HASZNÁLAT ÉS KARBANTARTÁS IST 03 C XXX - 01 PANAREA COMPACT HU ÜZEMBE HELYEZÉS, HASZNÁLAT ÉS KARBANTARTÁS Tisztelt Hölgyem/Uram! Köszönjük, hogy a Fondital gyár termékét választotta. Kérjük, figyelmesen olvassa el az útmutatót,

Részletesebben

Tartalomjegyzék Működési útmutató Biztonsági tanácsok... 2 Működési környezet... 2 Alkatrészek nevei... 3

Tartalomjegyzék Működési útmutató Biztonsági tanácsok... 2 Működési környezet... 2 Alkatrészek nevei... 3 Modell: TPH12AJ-K3NNA1D Használati útmutató Tartalomjegyzék Működési útmutató Biztonsági tanácsok... 2 Működési környezet... 2 Alkatrészek nevei... 3 Működési útmutató Vezérlőpanel bemutatása... 4 Üzemmódok...

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv Daikin szobai klimaberendezés Üzemeltetési kézikönyv FTXL20G2V1B FTXL25G2V1B FTXL35G2V1B TARTALOMJEGYZÉK ÜZEMELTETÉS ELŐTTI TUDNIVALÓK Biztonsági előírások... 2 Alkatrészek... 5 Üzemeltetés előtti teendők...

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Magasfali fan-coil berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Magasfali fan-coil berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WH Magasfali fan-coil berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! GL-A-WH050229 Biztonsági

Részletesebben

KY-400B. Installáció: Bevezető:

KY-400B. Installáció: Bevezető: A monitor villog és hangjelzést ad, hogy felhívja a figyelmét arra, ha a gumiabroncsokban csökken a nyomás vagy túl magas a hőmérséklet vagy, ha defektes a gumi. Hangjelzést illetve villogást tapasztal

Részletesebben

Garancia. Model Széria Eladás dátuma Garancia ideje Telefonszám Eladó aláírása

Garancia. Model Széria Eladás dátuma Garancia ideje Telefonszám Eladó aláírása Garancia Model Széria Eladás dátuma Garancia ideje Telefonszám Eladó aláírása MEGJEGYZÉS: Telepítési és használati utasítás Köszönjük,hogy ezt a riasztó berendezést választotta. Az optimális teljesítmény

Részletesebben

Enzo. zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Enzo. zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Enzo zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Termékleírás Méret kabin: 800 X 1200 X 1850mm Méret tálca: 800 X 1200 X 150mm Krómozott kabinkeret Oldalüvegek: 6 mm biztonsági üveg Ajtó:

Részletesebben

Modell sz. Kompact 16

Modell sz. Kompact 16 16,000 BTU Hőszivattyús hordozható légkondicionáló, párátlanító, fűtő berendezés és ventilátor Modell sz. Kompact 16 Kérjük, a berendezés használata előtt olvassa el figyelmesen a használati útmutatót.

Részletesebben

F I N N - I N F R A - D U A L S Z A U N A K A B I N

F I N N - I N F R A - D U A L S Z A U N A K A B I N F I N N - I N F R A - D U A L S Z A U N A K A B I N K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó 1 T A R T A L O M 3. oldal Termékismertető 4. oldal Szauna beüzemelése 5. oldal Szauna használata 6. oldal Vezérlő használata

Részletesebben

Felszerelési és használati útmutató. 3 bemenet, 1 kimenet

Felszerelési és használati útmutató. 3 bemenet, 1 kimenet Felszerelési és használati útmutató Hőmérséklet-különbség szabályozó 3 bemenet, 1 kimenet Ez a leírás része a terméknek. Használat előtt figyelmesen olvassa el ezt a leírást. A termék teljes élettartama

Részletesebben

Panasonic. Kezelési útmutató TARTÁLLYAL EGYBEÉPÍTETT LEVEGÔ VÍZ HÔSZIVATTYÚ. Típusjelek. Beltéri egység WH-ADC0309G3E5

Panasonic. Kezelési útmutató TARTÁLLYAL EGYBEÉPÍTETT LEVEGÔ VÍZ HÔSZIVATTYÚ. Típusjelek. Beltéri egység WH-ADC0309G3E5 Panasonic Kezelési útmutató TARTÁLLYAL EGYBEÉPÍTETT LEVEGÔ VÍZ HÔSZIVATTYÚ Típusjelek Beltéri egység WH-ADC0309G3E5 Kültéri egység WH-UD03EE5 WH-UD05EE5 WH-UD07FE5 WH-UD09FE5 Mielôtt a készüléket üzembe

Részletesebben

Üzembehelyezési, használati és karbantartási útmutató konyhai szagelszívókhoz

Üzembehelyezési, használati és karbantartási útmutató konyhai szagelszívókhoz Üzembehelyezési, használati és karbantartási útmutató konyhai szagelszívókhoz 2 P 2 4 2 4 2 4 P2 2 4 2 P 2 4 P4 2 2 2 24 25 P5 2 i 4 5 P6 2 4 5 6 P7 4 HU DEKORATÍV KONYHAI ELSZÍVÓ Tisztelt Vásárló! Köszönjük,

Részletesebben

K: Csészetartó. A: Szimbolikus kijelző. B: Kávéerősség és kávé mennyiség választó gomb. L: Gőz/forró víz kifolyó. M: Központi egységet takaró fedő

K: Csészetartó. A: Szimbolikus kijelző. B: Kávéerősség és kávé mennyiség választó gomb. L: Gőz/forró víz kifolyó. M: Központi egységet takaró fedő 1 A: Szimbolikus kijelző B: Kávéerősség és kávé mennyiség választó gomb C: Forgatható gőz/forró víz gomb D: Kávéscsésze gomb E: Gőz előválasztó és átmosó gomb F: Víztartály fedő G: Víztartály H: Kávétartály

Részletesebben

Gaia. Zuhanypanel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Gaia. Zuhanypanel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gaia Zuhanypanel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gaia Zuhanypanel Termékleírás Méret: 1500x220mm Rozsdamentes acél-alumínium ötvözetű paneltest Biztonsági üveg borítás a paneltesten 2 db állítható masszázsfúvóka Trópusi

Részletesebben

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Fejtámlamonitor FIGYELEM! KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL A BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MIELŐTT ÜZEMBE HELYEZI A KÉSZÜLÉKET! BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Saját és utasai

Részletesebben

1037 Budapest, III.ker. Bojtár u. 36. T: 06-1/436-0120, F: 06-1/250-6168 www.kerexobuda.hu, obuda@kerex.hu BADUTRONIC 2002

1037 Budapest, III.ker. Bojtár u. 36. T: 06-1/436-0120, F: 06-1/250-6168 www.kerexobuda.hu, obuda@kerex.hu BADUTRONIC 2002 1037 Budapest, III.ker. Bojtár u. 36. T: 06-1/436-0120, F: 06-1/250-6168 www.kerexobuda.hu, obuda@kerex.hu 8000 Székesfehérvár, Huszár u. 2/8 T: 06-22/502-793, F: 06-22/502-794 www.kerexfehervar.hu fehervar@kerex.hu

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV R410A Split sorozat MODELL FTXV25AV1B FTXV35AV1B FTXV50AV1B FTXV60AV1B RXV25AV1B RXV35AV1B RXV50AV1B RXV60AV1B ATXV25AV1B ATXV35AV1B ATXV50AV1B ATXV60AV1B ARXV25AV1B ARXV35AV1B ARXV50AV1B

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Biztonsági előírások. 1.2 Figyelemfelhívó jelzések. 1.3 A kezelőszemélyzet képzettsége és képzése

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Biztonsági előírások. 1.2 Figyelemfelhívó jelzések. 1.3 A kezelőszemélyzet képzettsége és képzése TARTALOMJEGYZÉK Oldal 1. Biztonsági előírások 87 1.1 Általános rész 87 1.2 Figyelemfelhívó jelzések 87 1.3 A kezelőszemélyzet képzettsége és képzése 87 1.4 A biztonsági előírások figyelmen kívül hagyásának

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R. Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R. Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-8.25CD

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-8.25CD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-8.25CD Borhűtő FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT. KÜLÖNÖSEN FONTOS A TERMÉK ELHELYEZÉSÉVEL ÉS A KÜLSŐ ILL. BEÁLLÍTOTT HŐMÉRSÉKLETEKKEL KAPCSOLATOS

Részletesebben

PW035 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. HORDOZHATÓ MOSÓKÁD 13 l GARANCIA KARTYA

PW035 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. HORDOZHATÓ MOSÓKÁD 13 l GARANCIA KARTYA GARANCIA KARTYA 1. Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor a garanciakártyához

Részletesebben

powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató

powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató 2 TARTALOMJEGYZÉK Felépítés és telepítés Jegyezze fel 2 Tartalomjegyzék Funkciók 3 4 Műszaki adatok 4 Üzemi feltételek 5 Telepítés 6 Üzemeltetés Felépítés A távirányító

Részletesebben

HASZNÁLATI, BESZERELÉSI ÉS CSATLA- KOZTATÁSI UTASÍTÁS

HASZNÁLATI, BESZERELÉSI ÉS CSATLA- KOZTATÁSI UTASÍTÁS HU HASZNÁLATI, BESZERELÉSI ÉS CSATLA- KOZTATÁSI UTASÍTÁS ÜVEGKERÁMIA INDUKCIÓS BEÉPÍTHETŐ FŐZŐLAP BEÉPÍTHETŐ INDUKCIÓS ÜVEGKERÁMIA FŐZŐLAP Tisztelt Vásárló! Használati utasítás A csatlakoztatásra vonatkozó

Részletesebben

VIGYÁZAT. Magyarul 1 2 Magyarul

VIGYÁZAT. Magyarul 1 2 Magyarul Magyarul 1 2 Magyarul VIGYÁZAT A háromszögben elhelyezett felkiáltójel figyelmeztető jel, mely a felhasználót a termékre vonatkozó fontos utasításokra figyelmezteti. A háromszögben elhelyezett villám jel

Részletesebben

LC112 Kétirányú autóriasztó útmutató Tartalomjegyzék Alap funkciók Riasztás funkciók Kiegészítő funkciók

LC112 Kétirányú autóriasztó útmutató Tartalomjegyzék Alap funkciók Riasztás funkciók Kiegészítő funkciók LC112 Kétirányú autóriasztó útmutató Tartalomjegyzék Ikonok az LCD kijelzőn... 2 Ki/Be kapcsolás beállításai...... 3 Energiaszint kijelzése... 3 Alap funkciók Hang/fény riasztás beállítása... 4 Néma riasztás

Részletesebben

LC112 Kétirányú autóriasztó útmutató

LC112 Kétirányú autóriasztó útmutató LC112 Kétirányú autóriasztó útmutató Tartalomjegyzék Ikonok az LCD kijelzőn... 2 Ki/Be kapcsolás beállításai...... 3 Energiaszint kijelzése... 3 Alap funkciók Hang/fény riasztás beállítása... 4 Néma riasztás

Részletesebben

CM927 - Használati útmutató

CM927 - Használati útmutató Leírás A Honeywell CM927 egy vezeték nélküli szobatermosztát mely az Ön fűtésrendszerének nagy hatásfokú vezérlésére lett kifejlesztve. A készülék otthon tartozkodása esetén biztosítja a kellemes hőmérsékletet

Részletesebben

WL 30. H Lámpás ébresztőóra. Használati útmutató

WL 30. H Lámpás ébresztőóra. Használati útmutató WL 30 H Lámpás ébresztőóra Használati útmutató BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de E-mail: kd@beurer.de Magyar Tisztelt

Részletesebben

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 MŰSZER AUTOMATIKA KFT H-2040 Budaörs, Komáromi u 22 Pf 296 Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 Telephely: H-2030 Érd, Alsó u10 Pf56Telefon: +36 23 365152 Fax: +36 23 365837 wwwmuszerautomatikahu

Részletesebben

Hidromasszázs zuhanykabin

Hidromasszázs zuhanykabin 22.8021-1/2; 22.8021-1 Black/2 és 22.8021-1 BLPR (ülőkés és ülőke nélküli változatokhoz) Hidromasszázs zuhanykabin ÖSSZESZERELÉSI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy a Sanimix Kft. által forgalmazott

Részletesebben

TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A gép üzembe helyezése és használata előtt kérjük, olvassa el a használati utasítást! 1 TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági előírások... 3. Helyes használat... 7. Funkciók... 8. A berendezés

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC4C65 BRC4C66 Köszönjük, hogy Daikin gyártmányú klímaberendezést választott! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési kézikönyvet,

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORRÓITAL KÉSZÍTŐ, MELEGENTARTÓ, ADAGOLÓ

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORRÓITAL KÉSZÍTŐ, MELEGENTARTÓ, ADAGOLÓ Nyilvántartási szám: 333 HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORRÓITAL KÉSZÍTŐ, MELEGENTARTÓ, ADAGOLÓ ABC, XYZ MODELLEK Forgalmazó: KONYHA Kft. 1111 Vendéglátó utca 99. Tel.: +36 1 123 4567, Fax: + 36 1 765 4321 Weboldal:

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS

TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS t Köszönjük, hogy termékünket választotta, és a bizalmát cégünk iránt. A használati utasítás az optimális használathoz szükséges információkat tartalmazza, ezért olvassa

Részletesebben

Mobil légkondicionáló KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Mobil légkondicionáló KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Mobil légkondicionáló KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Olvassa el ezt az útmutatót. Az útmutatóban hasznos tanácsokat talál a kezelésre és karbantartásra vonatkozóan. Egy kis odafigyeléssel sok időt és pénzt takaríthat

Részletesebben

DeLuxe masszázsülés GYVM24

DeLuxe masszázsülés GYVM24 DeLuxe masszázsülés GYVM24 Használati utasítás Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Köszönjük hogy termékünket választotta! Általános leírás A Vivamax DeLuxe masszázsülés

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A BluWash BW-103 R KÉSZÜLÉKHEZ AZ ELEKTROMOS BALESETEK KOCKÁZATÁNAK CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN! 1. Biztonságos, földelt konnektor használatával helyezze üzembe a készüléket! 2. Vigyázzon,

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Biztonsági előírások. 1.2 Figyelemfelhívó jelzések. 1.3 A kezelőszemélyzet képzettsége és képzése

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Biztonsági előírások. 1.2 Figyelemfelhívó jelzések. 1.3 A kezelőszemélyzet képzettsége és képzése TARTALOMJEGYZÉK Oldal 1. Biztonsági előírások 87 1.1 Általános rész 87 1.2 Figyelemfelhívó jelzések 87 1.3 A kezelőszemélyzet képzettsége és képzése 87 1.4 A biztonsági előírások figyelmen kívül hagyásának

Részletesebben

Wilo-Control SC-Fire Diesel

Wilo-Control SC-Fire Diesel Pioneering for You Wilo-Control SC-Fire Diesel hu Beépítési és üzemeltetési utasítás 2 539 955-Ed.01 / 2014-03-Wilo 1. ábra: 2 ** SPRINKLER PUMP MOTOR SUPPLY. NOT TO BE SWICHED OFF IN THE EVENT OF FIRE

Részletesebben

Uponor Smatrix Wave HU RÖVID ÚTMUTATÓ

Uponor Smatrix Wave HU RÖVID ÚTMUTATÓ Uponor Smatrix Wave RÖVID ÚTMUTATÓ 2015 03 INSTALLATION AND OPERATION MANUAL INSTALLATION AND OPERATION MANUAL INSTALLATION AND OPERATION MANUAL 03 2015 03 2015 03 2015 RÖVID ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék Az

Részletesebben

GRUNDFO F S Sze z r e elé l s é i és é üz ü e z m e elt l e t té t s é i ut u a t sít í á t s

GRUNDFO F S Sze z r e elé l s é i és é üz ü e z m e elt l e t té t s é i ut u a t sít í á t s GRUNDFOS Szerelési és üzemeltetési utasítás 2 3 4 TARTALOMJEGYZÉK 1. Típus megnevezés 2. Alkalmazási terület 3. Műszaki adatok 3.1 Környezeti hőmérséklet 3.2 Közeghőmérséklet 3.3 Maximális üzemi nyomás

Részletesebben

Beszerelési és beüzemelési kézikönyv

Beszerelési és beüzemelési kézikönyv SOLARTHERMIE - SOLAR THERMAL - SOLAR TÉRMICA- SOLAIRE THERMIQUE - SOLARE TERMICO Beszerelési és beüzemelési kézikönyv Digitális szolár vezérlés 2 bemenet, 1 kimenet 719450 HU 719.450 Z01 06.33 Subject

Részletesebben

Ultrahangos Párásító Készülék GYVH21 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!

Ultrahangos Párásító Készülék GYVH21 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Ultrahangos Párásító Készülék GYVH21 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Általános leírás Otthonunk megfelelő páratartalmának biztosítása egészségünk

Részletesebben

PROFI FTNi-Serie (Protronic XL) Telepítési és használati utasítás

PROFI FTNi-Serie (Protronic XL) Telepítési és használati utasítás MOSOGATÁSTECHNIKA Szalagos mosogatógépek PROFI FTNi-Serie (Protronic XL) Telepítési és használati utasítás (az eredeti használati utasítás fordítása) HU DSN: FTN-14-02 A következő sorozatszámtól: 86 77

Részletesebben

EASY-BID Kft E A S Y - B I D w w w. e a s y b i d. h u

EASY-BID Kft E A S Y - B I D  w w w. e a s y b i d. h u HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A Comfort-Bid ECO KÉSZÜLÉKHEZ A KÉSZÜLÉK RÉSZEI Gumírozott ütköző Távirányító WC-tető Kezelő panel LED visszajelző fény Vízbekötési pont Fűthető ülőke Szárítási pont Kezelő panel Fúvóka

Részletesebben

Gemini. zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Gemini. zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gemini zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Termékleírás Méret kabin: 900 X 900 X 1850 Méret tálca: 900 X 900 X 150 Krómozott keret Oldalüvegek: 6 mm átlátszó biztonsági üveg Ajtó:

Részletesebben

GARDENA Csendes aprító Cikksz.:3988 Vevőtájékoztató

GARDENA Csendes aprító Cikksz.:3988 Vevőtájékoztató GARDENA Csendes aprító Cikksz.:3988 LH 2500 Vevőtájékoztató Üdvözöljük a GARDENA kertben Kérjük, gondosan olvassa el ezt a vevőtájékoztatót és tartsa be utasításait. A vevőtájékoztató segítségével ismerkedjen

Részletesebben

Henny Penny Expressz profitközpont. EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV

Henny Penny Expressz profitközpont. EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV Henny Penny Expressz profitközpont EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV A GARANCIÁT AZ INTERNETEN, A WWW.HENNYPENNY.COM HONLAPON REGISZTRÁLJA. 1. RÉSZ - BEVEZETÉS 1-1. FŰTÖTT

Részletesebben

Telepítési és Üzemeltetési kézikönyv

Telepítési és Üzemeltetési kézikönyv H A M B U R G Telepítési és Üzemeltetési kézikönyv Hő- és füstelvezető kompakt központok Típusok: EL 24a/1 /2 /3 Tel.: +36 (1) 226 1616 Fax: +36 (1) 226 1303 info@assaabloy.hu www.assaabloy.hu Tartalomjegyzék

Részletesebben

SMP 1000B Autóriasztó Használati útmutató

SMP 1000B Autóriasztó Használati útmutató SMP 1000B Autóriasztó Használati útmutató Tartalomjegyzék Funkciók Ikonok az LCD kijelzőn Energiaszint kijelzése Alap funkciók Hang/fény riasztás beállítása Néma riasztás beállítás Hatástalanítás Autókeresés

Részletesebben

Használati útmutató PRIVILEG ROUND GÖTEBORG

Használati útmutató PRIVILEG ROUND GÖTEBORG Kedves felhasználó! Használati útmutató PRIVILEG ROUND GÖTEBORG Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Annak érdekében, hogy biztonságosan és hatékonyan használja, használat előtt kérjük, olvassa el

Részletesebben

JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás

JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás Lejátszható formátumok: MP4/MP3/DVD/SVCD/VCD/DVCD/CD/WMA/JPEG Tartalomjegyzék A. Figyelmeztetések...2 B. Használat előtt...2 Kiegészítők...2 C. A

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. FS-94HFI FS-124HFI FS-94+124HFI (Inverter) Split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. FS-94HFI FS-124HFI FS-94+124HFI (Inverter) Split rendszerű légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FS-94HFI FS-124HFI FS-94+124HFI (Inverter) Split rendszerű légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési

Részletesebben

Hordozható légkondicionáló használati útmutató Modell: CLIMATEASY 14

Hordozható légkondicionáló használati útmutató Modell: CLIMATEASY 14 Koolbreeze Hordozható légkondicionáló használati útmutató Modell: CLIMATEASY 14 P14HCP Tartalom 1. Beszerelés.. 2 2. Általános biztonsági előírások.. 4 3. Termékbiztonság.... 5 4. Biztonsági óvintézkedések....

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA TMW 22 BI-S ÉS A TMW 22 BI-T TÍPUSÚ MIKROHULLÁMÚ SÜTŐKHÖZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA TMW 22 BI-S ÉS A TMW 22 BI-T TÍPUSÚ MIKROHULLÁMÚ SÜTŐKHÖZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA TMW 22 BI-S ÉS A TMW 22 BI-T TÍPUSÚ MIKROHULLÁMÚ SÜTŐKHÖZ TMW 22 BI-S, BI-T 1 A használati útmutatóhoz Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy a TEKA termékét választotta. Biztosak

Részletesebben

HORDOZHATÓ LCD-KÉPERNYŐS DVD-LEJÁTSZÓ Modell: MES-202 Rend. sz.: 372813

HORDOZHATÓ LCD-KÉPERNYŐS DVD-LEJÁTSZÓ Modell: MES-202 Rend. sz.: 372813 A CSOMAG TARTALMA A csomagban a következő tételeknek kell lenniük: Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250

Részletesebben

Nokia vezeték nélküli sztereó fülhallgató (HS-12W) Felhasználói kézikönyv

Nokia vezeték nélküli sztereó fülhallgató (HS-12W) Felhasználói kézikönyv Nokia vezeték nélküli sztereó fülhallgató (HS-12W) Felhasználói kézikönyv MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy a Nokia HS-12W kereskedelmi megnevezésû

Részletesebben

Aventa eco. Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a jármüben tartani!

Aventa eco. Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a jármüben tartani! Aventa eco Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a jármüben tartani! Aventa eco Tartalom jegyzék Alkalmazott jelölések... 3 Biztonsági utasítások... 3 Klímaberendezések használatára vonatkozó

Részletesebben

GARDENA 4000/4 electronic plus és 4000/5 electronic plus háztartási automata szivattyúk, cikksz. 1482 és 1484 : használati útmutató

GARDENA 4000/4 electronic plus és 4000/5 electronic plus háztartási automata szivattyúk, cikksz. 1482 és 1484 : használati útmutató GARDENA 4000/4 electronic plus és 4000/5 electronic plus háztartási automata szivattyúk, cikksz. 1482 és 1484 : használati útmutató Tartalom 1. Megjegyzések a használati útmutatóhoz 2. Felhasználási terület,

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 700207G V3/0714 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ... 210 1.1 Használati útmutatóval

Részletesebben

KEZELÉSI KÉZIKÖNYV. LÉGCSATORNÁZHATÓ Split klímaberendezés ARYG-07LLTA ARYG-09LLTA ARYG-12LLTA ARYG-14LLTA ARYG-18LLTA

KEZELÉSI KÉZIKÖNYV. LÉGCSATORNÁZHATÓ Split klímaberendezés ARYG-07LLTA ARYG-09LLTA ARYG-12LLTA ARYG-14LLTA ARYG-18LLTA KEZELÉSI KÉZIKÖNYV LÉGCSATORNÁZHATÓ Split klímaberendezés ARYG-07LLTA ARYG-09LLTA ARYG-12LLTA ARYG-14LLTA ARYG-18LLTA ARYG-07LLTB ARYG-09LLTB ARYG-12LLTB ARYG-14LLTB ARYG-18LLTB Őrizze meg ezt a kézikönyvet,

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt

Részletesebben

6720801526-00.1V. Tárolós vízmelegítő. Tronic 1000 T ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B. Telepítési és kezelési kézikönyv 6 720 801 513 (2011/11) HU

6720801526-00.1V. Tárolós vízmelegítő. Tronic 1000 T ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B. Telepítési és kezelési kézikönyv 6 720 801 513 (2011/11) HU 6720801526-00.1V Tárolós vízmelegítő ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B Telepítési és kezelési kézikönyv HU 2 Tartalom Tartalom 1 A szimbólumok magyarázata és biztonsági utasítások..............................

Részletesebben

Használati és szerelési útmutató

Használati és szerelési útmutató Használati és szerelési útmutató Hidromasszázs zuhanykabin GIBRALTAR www.kerra.pl Használati és szerelési útmutató Hidromasszázs zuhanykabin GIBRALTAR Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. A szerelés

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel Megfelelő használattal energiatakarékosság Köszönjük, hogy megvásárolta ezt az öntisztító panelt. Ez a kézikönyv olyan

Részletesebben

CUOCOJET Zöldségfeldolgozó használati útmutató

CUOCOJET Zöldségfeldolgozó használati útmutató CUOCOJET Zöldségfeldolgozó használati útmutató Gyártó: GAM & COMPANY s.r.l. / ITALY Importálja és Forgalmazza: Vendi-Hungária Kft Vendéglátó-ipari és kereskedelmi gépek, berendezések, eszközök forgalmazása

Részletesebben

ecotec pro Üzemeltetési útmutató Üzemeltetési útmutató Az üzemeltető számára Gázüzemű, fali kondenzációs készülék Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

ecotec pro Üzemeltetési útmutató Üzemeltetési útmutató Az üzemeltető számára Gázüzemű, fali kondenzációs készülék Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Üzemeltetési útmutató Az üzemeltető számára Üzemeltetési útmutató ecotec pro Gázüzemű, fali kondenzációs készülék HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MULTI-OSZTOTT TÍPUSÚ SZOBAKLÍMA. (Hűtés)

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MULTI-OSZTOTT TÍPUSÚ SZOBAKLÍMA. (Hűtés) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beltéri egység Kültéri egység MULTI-OSZTOTT TÍPUSÚ SZOBAKLÍMA (Hűtés) CE Biztonsági előírások A klímaberendezés használatakor az alábbi biztonsági előírásokat kell betartani. 1 Ügyeljen

Részletesebben

Használati útmutató. Oldalfali split típusú légkondicionáló

Használati útmutató. Oldalfali split típusú légkondicionáló Használati útmutató Oldalfali split típusú légkondicionáló WSZ 09.K WSZ 12.K WSZ 18.K WSZ 24.K WSZ 09.DK WSZ 09.KH WSZ 12.KH WSZ 18.KH WSZ 24.KH WSZ 12.DK 2003 2004 BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK A készülék használatba

Részletesebben

SALUS 091FL PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÓ EGYHETES PROGRAMMAL, 0,2 C HŐMÉRSÉKLET-ÉRZÉKENYSÉGGEL

SALUS 091FL PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÓ EGYHETES PROGRAMMAL, 0,2 C HŐMÉRSÉKLET-ÉRZÉKENYSÉGGEL SALUS 091FL PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÓ EGYHETES PROGRAMMAL, 0,2 C HŐMÉRSÉKLET-ÉRZÉKENYSÉGGEL Az Ön új termosztátja hosszú évekig fogja szolgálni családját, segítségével jelentősen csökkenthetik

Részletesebben

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató www.whirlpool.eu/register MAGYAR...3. oldal 2 MAGYAR EGÉSZSÉGVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGI, HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI, valamint

Részletesebben

Használati utasítás. mosogatógépekhez GS 35, 35 D GS 37 GS 40, 40 D GS 50, 50 D, 50 ECO GS 85

Használati utasítás. mosogatógépekhez GS 35, 35 D GS 37 GS 40, 40 D GS 50, 50 D, 50 ECO GS 85 Használati utasítás mosogatógépekhez GS 35, 35 D GS 37 GS 40, 40 D GS 50, 50 D, 50 ECO GS 85 1 A biztonságos és hosszú élettartamú működés érdekében kérjük, figyelmesen olvassa el és tartsa be a használati

Részletesebben

KÖZPONTI ESZKÖZFERTŐTLENÍTŐ BEÉPÍTETT INFRAPORTTAL GÉPKÖNYV (BK06030)

KÖZPONTI ESZKÖZFERTŐTLENÍTŐ BEÉPÍTETT INFRAPORTTAL GÉPKÖNYV (BK06030) KÖZPONTI ESZKÖZFERTŐTLENÍTŐ BEÉPÍTETT INFRAPORTTAL GÉPKÖNYV (BK06030) BK06030.DOC 17/1 2005. 06. 01. Beüzemelés, vagy a készülék használata előtt, kérjük figyelmesen olvassa végig a gépkönyvet! Tartalomjegyzék

Részletesebben

Használati útmutató ROCKY SERIES ASH-09AIR3,ASH-102AIR3

Használati útmutató ROCKY SERIES ASH-09AIR3,ASH-102AIR3 Használati útmutató ROCKY SERIES ASH-09AIR3,ASH-102AIR3 Az eredeti használati útmutató fordítása Biztonsági tudnivalók FIGYELMEZTETÉS Használat és karbantartás A készüléket használhatják 8 évnél idősebb

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 846A Szélsebesség Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Használat előtti megjegyzések... 2 3. Kezelőszervek... 3 4. LCD kijelző... 3 5. Műszaki jellemzők... 4 6. Mérések... 5

Részletesebben

MGm III Kódszám: 3318289 három fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) TERVEZÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI SEGÉGLET

MGm III Kódszám: 3318289 három fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) TERVEZÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI SEGÉGLET MGm II kódszám: 3318288 két fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) MGm III Kódszám: 3318289 három fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) TERVEZÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI SEGÉGLET FIGYELEM! A BERENDEZÉS CSAK

Részletesebben

OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv

OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv Tartalom Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 111 Touch R700 / Navi 900 Bevezetés... 6 Alapvető műveletek... 15 Rádió... 48 CD lejátszó... 54 Külső

Részletesebben

FAULT 01 INDESIT FAULT 02 INDESIT

FAULT 01 INDESIT FAULT 02 INDESIT SQG_WM_500_HU FAULT 01 Ellenőrizze, nem szivárgott-e víz a J9-es csatlakozóba. Ellenőrizze a motor áramköri lapját (a hibát a szakszerűtlen használat okozhatta - vegyszermaradványok, melyek zárlatot okoztak).

Részletesebben

PERFEKT IN FORM UND FUNKTION

PERFEKT IN FORM UND FUNKTION S 70402 KG Chladnička Hûtõszekrény Návod k použití Használati utasítás KE/AE/4. (06.) 200370656 PERFEKT IN FORM UND FUNKTION Tisztelt vevõnk! Mielõtt az új hûtõszekrényt üzembe helyezi, kérjük olvassa

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN HŐSZIVATTYÚ-KONVEKTOR ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV MODELLEK FWXV15AVEB FWXV20AVEB TARTALOMJEGYZÉK ÜZEMELTETÉS ELŐTTI TUDNIVALÓK Biztonsági előírások... 2 Alkatrészek... 4 Üzemeltetés előtti teendők...

Részletesebben

HIDROMASSZÁZS KÁDAK. Beépítési és használati utasítás

HIDROMASSZÁZS KÁDAK. Beépítési és használati utasítás HIDROMASSZÁZS KÁDAK Beépítési és használati utasítás Tisztelt Ügyfelünk! Kérjük, szenteljen maximális figyelmet a következő pár oldal tartalmának és tartsa be az összes utasítást, melyet itt olvashat.

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK Nyilvántartási szám: 666 HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK XYZ MODELLEK Forgalmazó: KONYHA Kft. 1111 Vendéglátó utca 99. Tel.: +36 1 123 4567, Fax: + 36 1 765 4321 Weboldal: www.konyha.hu,

Részletesebben