E L Ő T E R J E S Z T É S

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E L Ő T E R J E S Z T É S"

Átírás

1 1 SIÓFOKI FÜRDŐEGYLET TURISZTIKAI EGYESÜLET 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 11. TELEFON: 06-84/ E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének április havi ülésére Tárgy: A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület évi idegenforgalmi szezonra való felkészülés feladatai Előterjesztő: Hegyi Károly elnök Előkészítette: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület Tárgyalja: Idegenforgalmi és Rendészeti Bizottság

2 2 Tisztelt Képviselő-testület! Siófok város turizmuspolitikája és kínálati elemei megteremtik a lehetőséget a vendégforgalom mennyiségének és minőségének fejlesztésére, ugyanakkor nem zárhatóak ki azok a trendek és objektív elemek, melyek hatása erősen érződik a forgalom alakulásán. Az előterjesztés elkészítésénél figyelembe vettük az országos tendenciák alakulását, megvizsgáltuk a település turisztikai forgalmi előrejelzéseit. A fentiek értelmében a évi turisztikai szezonra való felkészülést a fenti összefüggések alapján állítottuk össze: I. Siófok turisztikai termékszerkezete II. Turisztikai attrakciók III. Turisztikai marketingmunka IV. Turizmus várható tendenciái évben Siófokon V. Tourinform iroda felkészülése évi szezonra VI. Összefoglaló I. Siófok turisztikai termékszerkezete I. 1. A fogadóhely turisztikai kínálatának nagysága, szerkezete, színvonala, vonzerőtényezői és ezek alapján kialakított turisztikai szolgáltatásai: Siófok a A Nyár Fővárosa szlogennek megfelelően a régió legváltozatosabb, legszínesebb települése. A rendelkezésre álló adatok alapján a 2015-ös rekordév után 2016-ban is újabb rekordot dönthet a turizmus Magyarországon. A beutazó és a belföldi turizmus elmúlt években tapasztalható erőteljes bővülése az állami szerepvállalás és fejlesztések mellett a magyar emberek vendégszeretetének, nyitottságának és a szakmai hozzájárulás eredménye. A vendégéjszakák számának pozitív irányú változása megerősíti a turizmus, mint szakma képviselőit abban, hogy szükség van a fejlesztésekre, a marketingkommunikációra és nem utolsó sorban a minőségi rendezvényekre. A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma, Siófok viszonylatában, a 2015-ös évben átlépte az egymilliót. Vendégéjszakák alakulása összes (fő)

3 3 Bízunk benne, hogy az elkövetkező években ezt sikerül megismételni, vagy túlszárnyalni, ennek érdekében a várost népszerűsíteni kell új csatornákon pl. google, facebook kampányok, programturizmus, pozitív hangvételű PR cikkek, programok színvonalának emelése stb. A belföldi turizmus jelentős bővülését vetítette elő a Szallas.hu Újabb rekordévet vetít előre a Szallas.hu első negyedévre vonatkozó elemzése, miszerint a tavalyinál is nagyobb mértékben mintegy 11,7%-kal bővült a belföldi turizmus. Ennek is betudható, hogy az első negyedévben közel 80 százalékkal többen, ráadásul nagyobb értékben fizettek SZÉP kártyával, mint tavaly. A következő időszakot tekintve a SZÉP kártya felhasználás tetőzni fog, hiszen május 31-éig válthatók be a 2014 során feltöltött összegek mondta el Szigetvári József, aki hozzátette, ennek a juttatási formának az év minden időszakában meghatározó szerepe van a belföldi turizmusban. A tél városai Bár a települések toplistájának első két helyét idén is lefoglalta magának Budapest és Eger. Ami jó hír, hogy Hévíznek és Siófoknak is sikerült betörnie a 10 leglátogatottabb település közé. A 10 legnépszerűbb hazai település az év első 3 hónapjában 1. Budapest (1.) 2. Eger (2.) 3. Gyula (9.) 4. Hajdúszoboszló (4.) 5. Hévíz (-) 6. Pécs (3.) 7. Szeged (6.) 8. Siófok (-) 9. Miskolctapolca (10.) 10. Debrecen (5.) Erre minden esély meg van, hiszen a szálláshelyek, vendéglátó egységek magas minőségű szolgáltatást nyújtanak az ide látogatók számára. A város rendezvényei is évről évre színvonalasabb kikapcsolódást nyújtanak a városba látogatók számára. I. 2. A város turizmusának piaci lehetőségei: A KSH adatai szerint Siófokon a kereskedelmi szállás-férőhelyek ezer lakosra jutó száma 494, mellyel a magasabb arányú települések közé tartozik Magyarországon. A szállodák részaránya az összes siófoki kereskedelmi szállás-férőhelyből 55,6%. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének adatai szerint 2013-ban 528 ezer, 2014-ben pedig 556 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták itt, eközben a szobakapacitás 2709-ről 2696-ra csökkent. A kihasználtság 2014-ben 43,8%, a bruttó átlag szobaár pedig forint volt. A küldő piacok keresletének, nagyságrendjének, szerkezetének és fejlődési irányainak magas színvonalú ismerete: A balatoni régió szálláshelyeit 2014-ben több mint 1,4 millió vendég vette igénybe, amivel a térség a Budapest-Közép-Duna-vidéki régiót követően az ország második legkedveltebb turisztikai célpontjának számít. A régió vendégeinek több mint 70%-a belföldről érkezik.

4 4 A régió kereskedelmi szálláshelyeinek legfontosabb külföldi küldő piacai Németország, Ausztria, Oroszország és Hollandia. A vendégszámok alapján a régió legnépszerűbb települései Siófok, Hévíz és Balatonfüred voltak, amelyek összességében a turisztikai forgalom kétötödét képviselték. A tartózkodási idő tekintetében némi különbség fedezhető fel a települések között: míg Hévízen a gyógyturizmusnak köszönhetően az idelátogatók átlagosan 5,1 éjszakát töltöttek el, addig Siófokon és Balatonfüreden a tartózkodási idő 2,7, illetve 3,2 éjszaka volt. A balatoni turizmus jelentőségére utal az a tény is, hogy a térségben egy lakosra átlagosan hat turista jutott az országos 1,9-del szemben. Ugyanez a mutató Hévíz esetében 47-szeres, Balatonfüreden 13-szoros, Siófokon pedig 12-szeres volt. Az elmúlt években végzett felmérések egyértelművé tették, hogy a turizmust tekintve azok a települések voltak a legkedvezőbb helyzetben, amelyek érintettek a gyógy turizmusban, rendelkeznek szállodai férőhelykínálattal, illetve kulturális attrakciókkal. A régió szállodákkal való ellátottsága az országos átlaghoz mérten lényegesen kedvezőbb: utóbbinál a vendéglátásban érintett települések közel ötöde. A szállodai kapacitások alapján Siófok áll a legelőkelőbb helyen 2000 óta a Balaton régióban egyharmadával nőtt a szálláshelyek befogadóképessége rendelkezett szállodával, ezzel szemben a Balatonon minden harmadik település tudott ilyen ellátást biztosítani vendégeinek. II. Turisztikai attrakciók Az önkormányzat által támogatott rendezvények hangsúlyosan turisztikai program kínálat bővítés céljából jöttek létre. A hagyományteremtő események turisztikai vonzereje utazási motivációt jelenthetnek a piacon, melynek kihasználását kellő időben történő propagandával segíthetjük. A legfontosabb, és legnagyobb költségigényű programok piacra vitele, színvonaluk és az általuk ide vonzott vendégkör multiplikációs hatása mindenütt megjelenik évi kiemelt események részletes programjai közül Egyesületünk rendezvényeit, illetve a BRTDMSZ együttműködésével évről-évre megrendezésre kerülő Nyitott Balaton akcióját emelnénk ki. I. Húsvéti Nyuladalom A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület szervezésében került megrendezésre első alkalommal a négy napos fesztivál. Az időjárás nem kedvezett a programsorozat első két napján, ennek ellenére nagy érdeklődés mutatkozott az esemény iránt, az Echo Tv riportot készített, továbbá az m1 élő adásban közvetített a hétfői séfek csatájáról. A következő években még nagyobb érdeklődésre számítunk. Nyitott Balaton programsorozat 2016 A Balatoni Regionális TDM Szövetség szoros együttműködésben a helyi és térségi TDM szervezetekkel, 2016-ban is megszervezi a tavaszi és az őszi Nyitott Balaton programsorozatot. Az egész régiót átfogó akcióra tavasszal május között kerül sor, ősszel pedig október hónapban.

5 5 Alapvető céljuk továbbra is megmutatni, hogy a Balaton Régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem az tavaszi (és őszi) időszakban is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni: pl. kerékpártúrák, gyalogtúrák, nordic walking, vízi sportok, gasztronómiai, zenés élmények, gyermekprogramok, vagy csak gondtalan napfürdőzés a tavaszi melengető napfényben a Balaton-parton. A tavaszi és az őszi akcióban a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület is aktív szerepet vállal, mind a marketingkommunikációt, mind pedig az Egyesület tagságának bevonásával, programkínálat bővítéssel. Fröccsfeszt Egyesületünk július 29-augusztus 07. között rendezi meg második alkalommal jelen rendezvényét, mely még az előző évben Borpart és Fröccsfeszt néven került megrendezésre. A 10 napos rendezvénysorozat előkészületeit az egyesület munkaszervezete már megkezdte, hogy minél színvonalasabb programokkal várhassuk az idelátogató turistákat és helyi lakosokat. III. Turisztikai marketingmunka Ez évben az alábbi marketingeszközök segítik a szezon előkészítését. Garantált programok ismertetése az Internet-en keresztül Az Tourinform iroda készíti elő az Interneten heti rendszerességgel megjelenő programajánlatokat, melyet Hírlevélben a legszélesebb körben terjesztünk. A város bemutatkozása az Utazás 2016 kiállításon A Balaton régió standján a város saját standdal jelent meg. A kiállításon az érdeklődés elsősorban Siófok Városkalauz kiadvány iránt volt érzékelhető. Kiadványpolitika és az Internet 2016 A évre elkészített kiadványok és internetfejlesztéseket az alábbiakban foglaltuk össze. Honlap A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület működteti Siófok varos hivatalos turisztikai weboldalat, mely ebben az évben teljes dizájn es tartalomfrissítésen esett át. Az oldalon való megjelenés a tagjaink részére ingyenes. Facebook oldal Siófok Hivatalos Turisztikai portál néven a Facebookon is jelen vagyunk, melynek nézettsége napról napra számottevőbb. Az oldal kedvelői értesülhetnek az aktuális információkról, eseményekről, programokról.

6 6 Instagram néven. Twitter és Google+ Programturizmus.hu oldalon a város rendezvényeinek, programjainak folyamatos megjeleníttetése előfizetés formájában. Magyar Konyha Magazin Gasztronómiai Utikalauz kiadványában történő megjelenés. A Nyitott Balaton honlapján a város program- és szálláskínálatának folyamatos töltése, bővítése. Városkalauz A jól ismert es nagy példányszámban fogyó kiadványunk 2016-ban három nyelven került nyomtatásra. Tartalmat tekintve a város látnivalóit, színvonalas szolgáltatók fényképeit, elérhetőségeit és Siófok térképét foglalja magában. Siófok látnivalóiról, az étkezési lehetőségekről, a különféle szolgáltatókról, valamint a közlekedésről, rendezvényekről és a közérdekű információkról lehet olvasni a kiadvány Városkalauz részében. Kiadványunk második része a Szálláskatalógus, amelyben szereplő kereskedelmi- és magánszálláshelyek közül választanak elsősorban a városunk iránt érdeklődő vendégek. A Tourinform irodába betérő turisták helyben elsősorban a kiadványunkban levő szálláshely-szolgáltatók közül választanak. Térkép A városba érkező turisták számára a térkép jelenti az alapvető információforrást. A várostérkép példányszámban kerül kibocsátásra, s irodánkon, illetve a környékbeli Tourinform és utazási irodákon kívül sok szálláshelyen és városi szolgáltatóknál is elérhető. Térképünkön különféle hirdetések is helyet kapnak. Infocard Az Infocardok a város 25 forgalmas pontján (többek között a McDonald s étteremben és a Víztoronyban) találhatóak meg, táblákra rendezve. A táblákat főszezonban hetente, elő- és utószezonban kéthetente töltik újra munkatársaink, garantálva ezzel, hogy mindig aktuális és megfelelő mennyiségű információ álljon rendelkezésre. Az Infocard nagy népszerűségnek örvend a városba érkező turisták körében, hiszen az elmúlt években több mint százezer darab fogyott el az információt nyújtó kártyákból.

7 7 Legfőbb marketing célú kiadvány tervezetünk és online kampányok: 1. Üzleti célú kiadvány befektetők részére A marketingtevékenység fő üzenete, hogy városunkról kedvező képet alkossunk a megcélzott személyek és cégek felé. Ezt hívják PR-nak, vagyis Public Relations-nek, melynek az a jelentősége, hogy kiemelje a település előnyös tulajdonságait. Minden olyan tevékenység beletartozik ebbe, amivel a PR-os megszerzi a célcsoport bizalmát, és kialakítja magáról a pozitív képet. A PR tevékenység nagyon fontos, ha új befektetőket szeretnénk megnyerni. Célja, hogy megmutassa a város előnyös oldalát a külső szemlélőknek, hogy még piacképesebb legyen. Ehhez javasoljuk a befektetők részére szóló kiadvány szerkesztését. Terjedelem: 20+4 oldal Mennyiség: db Ár: 190 Ft/db + Áfa Környezetvédelmi termékdíj: Ft + Áfa Grafikai tervezés, tördelés, szerkesztés: Ft + Áfa Terjesztés: A siófoki Tourinform irodában, valamint az Önkormányzat részére átadva a partnerkapcsolatok ápolása és befektetők megszólítása céljából. Bruttó Ft 2. A konferencia turizmust népszerűsítő kiadvány készítése Siófok városa kiváló közlekedés-földrajzi adottságokkal rendelkezik, hiszen Budapesttől 1 órányira autópályán elérhető. Siófokon található jelenleg a Balaton régió legnagyobb számú szálláskapacitása és számos minőségi 4 csillagos wellness és konferencia szálloda működik egész évben. Siófokot eddig is előszeretettel látogatták üzleti turisták, akik esetenként több száz fős rendezvényeket valósítottak meg házon belül. Ezt fejlesztve szeretnénk, ha a város otthont adhatna további rendezvényeknek. Ehhez javasoljuk az üzleti célú látogatók részére szóló kiadvány szerkesztését, mely tartalmazza a kapcsolódó szolgáltatók részletes bemutatását egy füzetben. Terjedelem: 24+4 oldal Mennyiség: db Ár: 188 Ft/db + Áfa Környezetvédelmi termékdíj: Ft + Áfa Grafikai tervezés, tördelés, szerkesztés: Ft + Áfa Terjesztés: A siófoki Tourinform irodában, valamint a szolgáltatók részére átadva és gazdaságilag erős cégekhez eljuttatva. Bruttó Ft 3. Új imázs kiadvány készítése A városnak szükséges egy új imázs kiadvány elkészítése (3 nyelven), melyet aktualizálna és elkészítene egyesületünk. A Ferling Kft. által folyamatban lévő koncepció készítés folyamán az új arculattervezés kapcsán javasolták részünkre az új imázs kiadvány fontosságát. Terjedelem: 28 oldal Mennyiség: db Ár: 137 Ft/db + Áfa Környezetvédelmi termékdíj: Ft + Áfa Grafikai tervezés, tördelés, szerkesztés: Ft + Áfa

8 8 Terjesztés: A siófoki Tourinform irodában, valamint az Önkormányzat részére átadva a partnerkapcsolatok ápolása és befektetők megszólítása céljából. Bruttó Ft 4. Siófok kabalájának legyártása A Siófoki Fürdőegylet szeretne terveztetni egy kabalafigurát, mely Siófok város turisztikai kabalája szerepét töltené be. A kabalafigura barátságos megjelenésével minden rendezvényen és kitelepülésen egy színfolt lehetne a gyerekek és családosok körében, mely ugyancsak a város imázsát építené. A kabalafigurát csak szakértő jelmeztervezővel lehet elkészíttetni, hogy nyári hőségben is hordható legyen, szellőztetéssel ellátva, megfelelő strapabíró anyagból. Ehhez Megyeri János díszletkészítőt kérnénk fel, aki a balatonszárszói Süsü figurát is elkészítette. Költsége évi árajánlat alapján: Bruttó Ft 5. TV spot megjelenés A TV spotok általában fél-1 perces terjedelmű kisfilmek melyeket, műsorok nyereményjátékához, illetve reklámok között sugároznak a televízió nézőnek. Városunknak nagy szüksége lenne az ilyen jellegű megjelenésekre is, hogy a belföldi turisták elsősorban ne a külföldi desztinációkat részesítsék előnyben, hanem inkább itthon, belföldön keressenek kikapcsolódásra helyszínt, lehetőség szerint Siófokra látogassanak el. Az alábbi költség több megjelenési lehetőséget biztosít Siófoknak éves szinten, a konkrét műsormegjelenések a 4. számú mellékletben találhatóak. Bruttó Ft 6. On-line kampány Városi rendezvények online népszerűsítés! Facebook kampány A Facebookegy amerikai alapítású közösségi hálózat, amely 2004-ben kezdte meg működését. A Facebook a világ leggyakrabban használt szociális hálózata, mely jelenleg több, mint 1 milliárd regisztrált felhasználóval rendelkezik. Korunk egyik legnézettebb hírcsatornái közé tartozik, így fontosnak tartjuk egy kampány elindítását ezen a webhelyen. Kampány elemei: Hirdetések o weblap o facebook oldal Nyereményjátékok Istagram hirdetés Az Instagram is egy közösségi hálózat, amely okos telefonon történő fényképek és rövid videók megosztásán alapul. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel, amelyeket különböző művészi hatású effektekkel/szűrőkkel láthatnak el, feliratozhatják, beállíthatják a készítés helyét, majd ezt követően megoszthatják másokkal szeptemberéig 400 millió felhasználó regisztrált a felületre. Az Instagram nagy népszerűségére tekintettel egyesületünk januárjában létrehozott egy néven, melynek jelenleg több, mint 2000 követője van, illetve ez a szám folyamatos növekedést mutat. Ahhoz, hogy ez a szám még gyorsabban növekedhessen, ezzel egyidejűleg még több embert elérhessünk, meglátásunk szerint érdemes lenne megvásárolható hirdetést alkalmazni.

9 9 Google Adwords vásárlás Egyesületünk által üzemeltett és fenntartott Siófok város hivatalos turisztikai oldala. Az oldal látogatottságának növelése érdekében elengedhetetlen lenne a Google által forgalmazott Google Adwords vásárlása. Az Adwords lényege, hogy amikor az érdeklődő beír bizonyos keresőszavakat a Google oldalára, a kereső felületen a kért weboldal az első helyen szerepel. Költség szempontjából csak akkor kell fizetnünk a megjelenésért, amennyiben az érdeklődő a mi weboldalunkra kattintott. A GoogleAdwords előnyei: több látogató elérése megmutatja, pontosan hányan láthatták hirdetését, hány százalékuk kattintott rá és látogatott el weboldalra bármikor változtatható a hirdetés megfelelő célcsoport elérése világszerte hirdetés lehetőség A Facebook, Instagram és Google Adwords esetében a pontos hirdetési összeg akkor konkretizálódik, amikor a vásárló igénybe veszi a szolgáltatást/szolgáltatásokat. A Facebook esetében például a hirdetés költsége 1500 Ft-tól 5500 Ft-ig terjedhet naponta. A Google Adwords esetében egy minimális alapdíj megfizetését követően a megrendelő annyi összeget fizet, ahányszor rákattintottak a hirdetett felületre, de ez a költség is maximalizálható, hogy mennyit szeretnénk ráfordítani. 7. A Programturizmus.hu oldalon történő megjelenés Az idei évben előfinanszíroztuk, hangsúlyozva ennek fontosságát! 8. Programajánló kiadvány bővítése Helyi szinten a rendezvények és programok hirdetése tekintetében hiányosság, hogy a programajánló kiadvány csak a Siófoki Hírek újságba kerül behúzásra és azon felül db kerül gyártásra, melyből a Tourinform iroda általánosságban kb. 200 db-ot kap. A helyi lakosság mellett a turisták kiszolgálása érdekében tervezzük a magyar nyelvű kiadvány kiadását példányban és a kiadvány angol nyelvű kiadását példányban július, augusztus hónapokban, valamint szeptemberben példányban. A kiadvány angol nyelvű változatának fordítását a Tourinform iroda átvállalja. Terjedelem: 24 oldal Mennyiség: db Ár: 33,6 Ft/db +áfa + környezetvédelmi termékdíj: Ft +áfa Nyelvi mutáció tördelése, szerkesztése: Ft +áfa Bruttó Ft

10 10 9. Éves rendezvénynaptár készítése Egyesületünk nélkülözhetetlennek tartja Siófok éves rendezvénynaptárának elkészítését, mellyel már több versenytársunk évek óta rendelkezik. Amennyiben a Ferling Kft. turisztikai koncepciójában lefektetett célokat, feladatokat és irányokat kívánjuk követni, megvalósítani, és a rendezvényturizmust is erősíteni városunkban, elengedhetetlennek tartjuk Siófok programjainak, rendezvényeinek kommunikálását. Számos olyan esemény van a városban mind a főszezonban, illetve a elő- és utószezonban is, melyekről az ide látogató turisták kizárólag csak a nyaralásuk ideje alatt értesül. Ahhoz, hogy még több vendégéjszakát generáljunk, és Siófokra csalogassuk a látogatókat célzott kommunikáció szükséges. Éves rendezvényeinket egy kis füzet, naptár formájában kiállításokon, szakmai rendezvényeken, workshopokon terjesztenénk. Ebben szoros együttműködést várunk a KIKK és a BRTK Könyvtár munkatársaitól, valamint Siófok vállalkozóitól. A naptár elkészítését, továbbá a fordításokat az Egyesület munkatársai elvállalják. Terjedelem: 16 oldal Mennyiség: db Ár: 20 Ft/db + Áfa Környezetvédelmi termékdíj: Ft + Áfa Grafikai tervezés, tördelés, szerkesztés: Ft + Áfa Terjesztés: A siófoki Tourinform irodában, Kálmán Imre Kulturális Központban, BRTK. Bruttó Ft 10. Balaton kerékpáros térkép A turisztikai trendek egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy rohamosan növekszik az aktív szabadidőtöltési lehetőségek iránt megnyilvánuló kereslet. A siófoki Tourinform irodába érkező vendégek nem csak a főszezoni időszakban, hanem április-május és szeptember-október hónapokban is célirányosan keresik a Balaton körül húzódó kerékpárutak térképét. A Magyar Turizmus Zrt. - Regionális Marketing Igazgatósága által kiadott balatoni kerékpáros térkép kevés példányszámban áll rendelkezésünkre, ebből kifolyólag rövid időn belül elfogy. A vendégek minél színvonalasabb kiszolgálása érdekében irodánk szükségesnek találja egy saját balatoni kerékpáros térkép kiadását. Terjedelem: 2 oldal Mennyiség: db Ár: 27 Ft/db + Áfa Környezetvédelmi termékdíj: Ft + Áfa Grafikai tervezés, tördelés, szerkesztés: Ft + Áfa Terjesztés: A siófoki Tourinform irodában, valamint a szolgáltatók részére átadva. Bruttó Ft 11. Arculattervezés Az egységes kommunikációhoz nélkülözhetetlen a tervezett kiadványok egységes megjelenése, ehhez azonban egy arculati kézikönyvre, arculattervezésre van szükség. Siófok nem rendelkezik jelenleg egységes logóval, a siofok.hu, illetve a siofokportal.com oldalak is más-más dizájnnal rendelkeznek. A város kiadványai, promóciós anyagai, online megjelenési felületei egységes arculattal kell, hogy rendelkezzenek, egy vonzó külső imázs elérése érdekében. Bruttó Ft

11 11 IV. Turizmus várható tendenciái 2016 évben Siófokon A település jelenlegi adottságait az alábbiakban foglaljuk össze: Természeti vonzerő Infrastrukturális vonzerő Direkt célból létrehozott vonzerő Víz Jó infrastruktúra Strandok 17 km partszakasz Jó megközelíthetőség Programok, attrakciók Parkok, zöldterületek Jó szálláskapacitás Strandok, uszodák, Spa fürdők Töreki Jó kereskedelmi ellátottság Múzeumok, sportpályák, tanösvény Szezonalitás Beutazás: iskolai vakációfüggő. A beutazó csoportok csökkenésével, kizárólag a MICE (Konferencia, meeting) kereslet pótolhatja a kereskedelmi szálláshelyeken. Belföld: az elő- és utószezoni belföldi spa-wellness akciók iránti növekvő kereslet, a Széchenyi Pihenőkártya adta lehetőségeknek köszönhetően. Költési mutatók Várhatóan a vendégösszetételből adódó költési mutatók nem változnak az előző éviekhez képest, elsősorban a magasabb szolgáltatási színvonalú és árú vendéglátó egységek bevételei növekedhetnek. Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület tevékenysége évre kutatásokat kívánunk készíttetni (interjús, kérdőíves felmérések a város imázsát, látogatottságát illetően) készül a turisztikai koncepciója a városnak TDM pályázat (ezen készül TDM szervezet stratégiája üzleti terve) teljes évre vonatkozó marketing tervünk véghezvitele, ami beadásra került az önkormányzat részére nyáron a Fröccsfeszt rendezésének lebonyolítása szilveszteri program megvalósítása Nyuladalom sikeres rendezvényünkhöz hasonlóan a Ferling Kft. által javasolt stratégia alapján további színvonalas turisztikai attrakciók szervezése

12 12 országos TDM konferencia megrendezése a 2016 év végén a város egyik nívós négycsillagos szállodájában tematikus workshopok szervezése tagjaink, illetve a nagyközönség részére Pályázati forrásból, sikertelen pályázat esetén a város által megszavazott marketing költségből új kiadványok szerkesztése, az online marketing erősítése (hivatkozva a korábban beadott Marketing költségvetés tartalmára) V. Tourinform iroda felkészülése évi szezonra Tourinform iroda Az iroda állandó létszámával megfelelően ki tudja szolgálni a szezonon kívüli vendégforgalmat, legyen szó információnyújtásról, szálláshely közvetítésről, illetve a Húsvéti Nyuladalom rendezvényhez hasonló esemény megszervezéséről. Május 1-jét követően plusz két fő bővíti a munkaszervezet számát, akik szeptemberig segítik az iroda munkáját. Helyi szakközépiskola diákjai is felveszik a kapcsolatot az irodával, akik a kötelező nyári szakmai gyakorlatukat kívánják itt teljesíteni. A Tourinform iroda továbbra is értékesít horgászjegyet, az InterTicket hálózat keretein belül színház és koncertjegyeket, helyi rendezvények belépőjegyeit, külföldi vendégek részére nyújtott programlehetőségeket, kész kiadványokat (könyvek, Balaton Zeitung, térképek), internet elérhetőséget, saját logóval ellátott ajándéktárgyakat és a Balatoni Hajózási Zrt. útjaira szóló jegyeket. A március 3-6. között Budapesten megrendezett Utazás Kiállításon képviselte Siófokon a Tourinform iroda. Erre az alkalomra jelent meg a fentebb már említett Siófoki Városkalauz kiadványunk. A kiadványt az iroda az országos Tourinform hálózaton belül partnerkapcsolatait felhasználva eljuttatja az ország közel 100 pontjára. A Tourinform iroda erős látogatottságnak örvend, főleg a főszezoni hónapokban. A látogatottság mértéke részben függ az időjárás alakulásától, hiszen a tavalyi, 2015-ös évben, a betérő vendégek száma elmarad a 2014-es évétől. Ez köszönhető a meleg, száraz nyárnak, de ennek ellenére is meghaladta az 52 ezer főt az iroda éves vendégforgalma. Továbbra is működtetjük fiókirodánkat a szezonban, melynek várható nyitva tartása június augusztus 20. A mobil iroda áthelyezése még egyeztetés alatt áll. A Tourinform iroda az MT Zrt. szakmai felügyeletével folyamatosan tartja a kapcsolatot. Az MT Zrt. minden évben értékeli az országban működő Tourinform irodák munkáját, külön kiemelve a legjobb eredménnyel rendelkezőket, melyeket a Minősített Tourinform Iroda megnevezéssel jutalmazza. A siófoki iroda a június június időszakra megkapta a Minősített Tourinform Iroda címet. Az iroda az MT Zrt-vel való együttműködésben a Nemzeti Turisztikai Adatbázis (NETA) termékenkénti adatbázis frissítését folyamatosan végzi. Tourinform iroda nyitva tartása a szezon ideje alatt: Április 29-Június 19. (előszezon) között: Hétfő-Péntek: 8:00-18:00 Szombat: 9:00-13:00 Vasárnap: Zárva Június 20-Augusztus 21. (főszezon) között: Hétfő-Szombat: 8:00-20:00 Vasárnap: 9:00-13:00

13 13 Augusztus 22-Szeptember 25. (utószezon) között: Hétfő-Péntek: 8:00-18:00 Szombat: 9:00-13:00 Vasárnap: Zárva Tourinform Filiálé nyitva tartás: Június 3-Augusztus 21. Hétfő-Szombat: 10:00-18:00 Vasárnap: Zárva Alkalmazotti létszám A DDOP-2.1.3/C TDM pályázatban vállalt, minimum átlag 8 fő létszám szerint az alábbi munkaszervezeti állomány szükséges: Január, február, március hónapban a foglalkoztatottak száma: 7 fő. Április, Május hónapban a foglalkoztatottak száma: 8 fő. Június, Július, augusztus hónapban a foglalkoztatottak száma: 10 fő. Szeptember hónapban a foglalkoztatottak száma: 8 fő. Október, november, december hónapban a foglalkoztatottak száma: 7 fő tervezett munkaterv májustól év végéig: Május Fröccsfeszt program véglegesítése Pályázati anyag véglegesítése - GINOP Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület éves közgyűlésének első időpontja Saját kiadványok terjesztése (beszállítás a budapesti logisztikai központba, illetve a Balaton-körüli Tourinformok felkeresése kiadványküldés/csere céljából) Június Fröccsfeszt program véglegesítése Július Fröccsfeszt lebonyolítása (július 29-augusztus 7.) Elnyert pályázat esetében a pályázat kivitelezése Augusztus Fröccsfeszt lebonyolítása (július 29-augusztus 7.) Elnyert pályázat esetében a pályázat kivitelezése Szeptember Elnyert pályázat esetében a pályázat kivitelezése Városkalauz kiadvány és egyéb marketing kiadványok szerkesztése és marketing tervek megvalósítása Október Szezonértékelés Elnyert pályázat esetében a pályázat kivitelezése Városkalauz kiadvány és egyéb marketing kiadványok szerkesztése és marketing tervek megvalósítása 2017-es programnaptár egyeztetése és elkészítése B.U.É.K. Szilveszteri Party programjának véglegesítése November Elnyert pályázat esetében a pályázat kivitelezése Városkalauz kiadvány és egyéb marketing kiadványok szerkesztése és marketing tervek megvalósítása Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület éves közgyűlésének második időpontja December B.U.É.K. Szilveszteri Party lebonyolítása (december 31.) Elnyert pályázat esetében a pályázat kivitelezése Városkalauz kiadvány és egyéb marketing kiadványok szerkesztése és marketing tervek megvalósítása

14 14 Nyári időszak pénzügyi terve: Kiadás Bevétel Munkabér (Bruttó) Ft Munkabér (Bruttó) Ft Működési költség Ft Működési költség Ft Áfa Ft Jutalékok + Közvetítői díj Ft Posta költség Ft Rendezvény helypénz Ft Bérleti díj Ft Rendezvényekhez igényelt Marketing Ft önkormányzati támogatás Ft Rendezvények Ft (tervezet) (tervezet) Összesen Ft Összesen Ft VI. Összefoglaló A turisztikai szezon előrejelzései változatosak, a felelősök lehetőségeikhez mérten felkészülten várják a vendégeket. A trendeket folyamatosan értékeljük, és igyekszünk még bővebb kínálattal, és növekvő minőségi színvonallal várni mind a külföldi, mind a belföldi turistákat. A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület a évi felkészüléshez a Ferling Kft. által készülő Siófok város turisztikai koncepciójában lefektetett alapok, illetve stratégia alapján kívánja a város marketingkommunikációját a szezonban, illetve az év hátralévő részében alakítani. Egyesületünk egy új szemléletű marketingkommunikációt kíván eszközölni, melynek célja egy Siófok brand építése, mellyel elérhető a város pozitív irányba történő imázs frissítése. Határozati javaslat: Siófok Város Képviselő-testületének Idegenforgalmi és Rendészeti Bizottsága megtárgyalta a Siófoki Fürdőegylet jelen előterjesztését, az abban foglaltakkal egyetért és támogatja a Fürdőegylet 2016-os évi szezonra tervezett munkáját. Felelős: Hegyi Károly elnök (határozat végrehajtásáért) Határidő: értelem szerint Kelt: Siófok, április 11. Hegyi Károly elnök

SAJTÓANYAG. Rekordot dönthet a nyári turisztikai szezon

SAJTÓANYAG. Rekordot dönthet a nyári turisztikai szezon Budapest, 2013. szeptember 9. SAJTÓANYAG Rekordot dönthet a nyári turisztikai szezon A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös sajtótájékoztatón értékelte hétfőn az idei turisztikai

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOKI FÜRDŐEGYLET TURISZTIKAI EGYESÜLET E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptemberi ülésére Tárgy: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület pénzügyi

Részletesebben

13. 2011. december 15. napján tartandó. Tourinform Iroda további működése. Előadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyző. Mészáros Miklós polgármester

13. 2011. december 15. napján tartandó. Tourinform Iroda további működése. Előadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyző. Mészáros Miklós polgármester Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-12/2011. Sorszám: 13. E LŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 15.

Részletesebben

2.1. A 2010. évben megvalósult főbb turisztikai fejlesztések Hévízen

2.1. A 2010. évben megvalósult főbb turisztikai fejlesztések Hévízen 1. A turizmus általános helyzet a 2010. évben Európában 2010 első felében nőtt a vendégéjszakák száma, és az elemzők szerint ez a növekedés a harmadik negyedévben is folytatódik. Eddig a pozitív változásokból

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. január 28.-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Magas-Bakony TDM Nonprofit Kft. elmúlt évben végzett munkájáról Előadó: Varga-Halmosi

Részletesebben

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2012. JANUÁR - SZEPTEMBER

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2012. JANUÁR - SZEPTEMBER A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2012. JANUÁR - SZEPTEMBER 1 Tartalomjegyzék VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 A MAGYAR TURIZMUS ZRT.... 6 BELFÖLDI LAKOSSÁGI KOMMUNIKÁCIÓ... 7 ORSZÁGOS TERMÉKALAPÚ KAMPÁNYOK...

Részletesebben

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2016. évi fejlesztési forrás felhasználásáról

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2016. évi fejlesztési forrás felhasználásáról Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2016. évi fejlesztési forrás felhasználásáról Javaslat a 2016. évi fejlesztési forrás felhasználására A Balaton Fejlesztési Tanács hatékony

Részletesebben

Miért érdemes Tourinformnak lenni? - avagy miért érdemes egy TDM szervezetnek Tourinform irodát mőködtetni

Miért érdemes Tourinformnak lenni? - avagy miért érdemes egy TDM szervezetnek Tourinform irodát mőködtetni ORSZÁGOS TDM KONFERENCIA, BÜK 2010. Miért érdemes Tourinformnak lenni? - avagy miért érdemes egy TDM szervezetnek Tourinform irodát mőködtetni Kertész Krisztina Tourinform Koordinátor Magyar Turizmus Zrt.

Részletesebben

BALATONALMÁDI TURISZTIKAI EGYESÜLET. Pozícionálási és versenyképességi stratégia 2011. év

BALATONALMÁDI TURISZTIKAI EGYESÜLET. Pozícionálási és versenyképességi stratégia 2011. év BALATONALMÁDI TURISZTIKAI EGYESÜLET Pozícionálási és versenyképességi stratégia 2011. év 1 TARTALOM 1. Vezetői összefoglaló... 3 2. Célok rögzítése... 5 3. Turisztikai helyzetelemzés... 9 3.1. Balatonalmádi

Részletesebben

Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya. Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1

Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya. Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1 Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1 A Budapestre érkező külföldi turisták kulturális szokásait vizsgáló kutatás

Részletesebben

Magyar Turizmus Zrt. Marketingterv 2010. Budapest, 2009. október 28.

Magyar Turizmus Zrt. Marketingterv 2010. Budapest, 2009. október 28. Magyar Turizmus Zrt. Marketingterv 2010 Budapest, 2009. október 28. Tartalomjegyzék Vezetői összefoglaló. 4 1 Bevezető 14 2 Helyzetelemzés 16 2.1 Nemzetközi trendek... 16 2.2 Magyarország turizmusának

Részletesebben

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület. 2015. évi beszámoló. Balatonfüred, 2016. január 15.

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület. 2015. évi beszámoló. Balatonfüred, 2016. január 15. Balatonfüredi Turisztikai Egyesület 2015. évi beszámoló Balatonfüred, 2016. január 15. Tartalomjegyzék 1. Bevezető 3 2. Turisztikai helyzetértékelés 3 2.1. A Balaton üdülőkörzet vendégforgalma, 2015. január

Részletesebben

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata TERVEZET Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata Lombár Gábor polgármester 8646 Balatonfenyves, Kölcsey u. 27. Generál Tervező: Altervező: ARKER Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft. 7400 Kaposvár,

Részletesebben

A magyar turizmus szervezeti rendszere

A magyar turizmus szervezeti rendszere A magyar turizmus szervezeti rendszere A világ számos országában a turizmus irányítását több, egymást kiegészítő szervezet végzi. Ez elmondható Magyarországról is, hiszen az Országgyűléstől a települési

Részletesebben

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2012. ÉVI MARKETINGBESZÁMOLÓJA

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2012. ÉVI MARKETINGBESZÁMOLÓJA A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2012. ÉVI MARKETINGBESZÁMOLÓJA 1 Tartalomjegyzék VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 4 A MAGYAR TURIZMUS ZRT... 8 BELFÖLDI LAKOSSÁGI KOMMUNIKÁCIÓ... 9 ORSZÁGOS TERMÉKALAPÚ KAMPÁNYOK... 10 MÁRCIUSI

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület! Tájékoztató a Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás munkájáról

Tisztelt Képviselő Testület! Tájékoztató a Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás munkájáról Tisztelt Képviselő Testület! Tájékoztató a Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás munkájáról I. Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás megalakulása. A települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról

Részletesebben

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról 1 Közművelődési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Pf.: 88. Tel./Fax: 88/594-500 E-mail: kulturakenese@invitel.hu www.balatonkenese.hu Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő-

Részletesebben

Tájékoztató a Hévíz TDM Egyesület 2011. évi munkájáról

Tájékoztató a Hévíz TDM Egyesület 2011. évi munkájáról Tájékoztató a Hévíz TDM Egyesület 2011. évi munkájáról Készítette: Gallai Renáta 1. Az Egyesület általános bemutatása 1.1) Az Egyesület alapadatai 1.2.) Az Egyesület célja 1.3. Egyesületi tagság keletkezése,

Részletesebben

Románia. Marketingterv

Románia. Marketingterv Marketingterv 2009 Marketingterv 2009 A román turisztikai piac az európai átlagnál dinamikusabban fejlődik. Az elmúlt tíz évben a száma 143 ezerről 350 ezer fölé emelkedett, ezzel küldőországként a 16.

Részletesebben

Balatoni Hajózási Zrt. Beszámoló a 2015. évi turisztikai tapasztalatokról Keszthely

Balatoni Hajózási Zrt. Beszámoló a 2015. évi turisztikai tapasztalatokról Keszthely Balatoni Hajózási Zrt. Beszámoló a 2015. évi turisztikai tapasztalatokról Keszthely 8.sz. melléklet Balaton régió idegenforgalma 2015. évben A Balaton régió hazánk egyik legjelentősebb belföldi fogadóterülete,

Részletesebben

VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló

VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló Előzmények A Touirnform Veszprém megbízásából 2006. májusában és novemberében országos szintű reprezentatív kutatás készült Veszprém

Részletesebben

Szakmai beszámoló. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Europe Direct Információs Központ tevékenységéről

Szakmai beszámoló. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Europe Direct Információs Központ tevékenységéről melléklet Szakmai beszámoló a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Europe Direct Információs Központ tevékenységéről 1. Bevezető, célkitűzéseink a 2014-as évre: A Europe Direct Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Információs

Részletesebben

TDM-specifikus fejlesztési lehetőségek a 2014-2020-as tervezési ciklusban

TDM-specifikus fejlesztési lehetőségek a 2014-2020-as tervezési ciklusban TDM-specifikus fejlesztési lehetőségek a 2014-2020-as tervezési ciklusban XIV. Országos TDM Konferencia Gyula, 2015. december 3. Dr. Gyenizse Dorottya főosztályvezető A turizmus nemzetgazdasági jelentősége

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. február 15. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

A Balaton régió turizmusa és turisztikai marketingtevékenység a Balaton népszerűsítésére

A Balaton régió turizmusa és turisztikai marketingtevékenység a Balaton népszerűsítésére A Balaton régió turizmusa és turisztikai marketingtevékenység a Balaton népszerűsítésére Dr. Niklai Ákos elnök, Magyar Turizmus Zrt. Balaton konferencia Siófok, 2009. április 22. A 2008. évről dióhéjban

Részletesebben

ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA KISKUNMAJSÁN

ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA KISKUNMAJSÁN ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA KISKUNMAJSÁN VÁLLALATI ÉS LAKOSSÁGI FELMÉRÉS A KISKUNMAJSAI TELEPHELLYEL RENDELKEZŐ TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOK, ILLETVE AZ ÖNKORMÁNYZATI HIVATALBAN ÜGYET INTÉZŐ

Részletesebben

TDM szakmai és üzleti terv 2016.

TDM szakmai és üzleti terv 2016. TDM szakmai és üzleti terv 2016. Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. Tartalom: I. Vezetői összefoglaló II. A társaság általános bemutatása (A vezetőség és a szervezet felépítése) III. A turizmus helyzete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015.

Részletesebben

Szebényi Anita Magyarország nagyvárosi térségeinek társadalmi-gazdasági

Szebényi Anita Magyarország nagyvárosi térségeinek társadalmi-gazdasági Szebényi Anita Magyarország nagyvárosi térségeinek társadalmi-gazdasági összehasonlítása Bevezetés A rendszerváltás óta eltelt másfél évtized társadalmi-gazdasági változásai jelentősen átrendezték hazánk

Részletesebben

TDM szakmai és üzleti terv 2016.

TDM szakmai és üzleti terv 2016. TDM szakmai és üzleti terv 2016. Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. Tartalom: I. Vezetői összefoglaló II. A társaság általános bemutatása III. A turizmus helyzete (SWOT analízis) IV. Feladatok, működés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Jó Szerencsét kiadvány kiadásáról, valamint Komló város honlapjának

Részletesebben

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2014. ÁPRILIS

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2014. ÁPRILIS A MAGYAR TURIZMUS ZRT. MARKETINGBESZÁMOLÓJA 2014. ÁPRILIS Áprilisban lezajlott kiemelt akciók A beszámoló terjedelmi korlátai nem teszik lehetővé valamennyi turisztikai régió és valamennyi külképviselet

Részletesebben

Tárgy: Felkészülés a 2011. évi nyári szezonra

Tárgy: Felkészülés a 2011. évi nyári szezonra Közmveldési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Tel./Fax: 88/594-500 E-mail: kulturakenese@invitel.hu www.balatonkenese.hu Tárgy: Felkészülés a 2011. évi nyári szezonra Tisztelt

Részletesebben

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület. 2013. évi beszámoló

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület. 2013. évi beszámoló Balatonfüredi Turisztikai Egyesület 2013. évi beszámoló Balatonfüred, 2014. február 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezető 3 2. Turisztikai helyzetértékelés 4 2.1. A Balaton üdülőkörzet vendégforgalma, 2013. január

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 702/2008 MELLÉKLETEK: 0 DB TÁRGY: Tájékoztató a Baranya Megyei Európai Információs Pont 2007. évi tevékenységéről

Részletesebben

Egészségturizmus a Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepcióban (2014-2024) 2013. november 14., Hotel Benczúr

Egészségturizmus a Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepcióban (2014-2024) 2013. november 14., Hotel Benczúr Egészségturizmus a Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepcióban (2014-2024) 2013. november 14., Hotel Benczúr Dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár Az egészségturizmus a nemzetközi

Részletesebben

Trend riport. A nemzetközi és hazai szállodaipar 2012 január februári teljesítményéről

Trend riport. A nemzetközi és hazai szállodaipar 2012 január februári teljesítményéről Trend riport A nemzetközi és hazai szállodaipar 2012 január februári teljesítményéről Összefoglaló - Az STR riport adatai szerint a világ szállodaiparában 2012 első két hónapjában az elmúlt évhez hasonlóan,

Részletesebben

MARKETINGTERV 2014 mellékletek

MARKETINGTERV 2014 mellékletek Magyar turizmus zrt. MARKETINGTERV 2014 mellékletek Tartalom 1. Részletes helyzetelemzés 2 1.1. A turizmus jelentősége Magyarországon...................................................................

Részletesebben

Magyarország ismertsége imázsa és piaci potenciálja Lengyelországban, a lengyel lakosság utazási szokásai

Magyarország ismertsége imázsa és piaci potenciálja Lengyelországban, a lengyel lakosság utazási szokásai Készült a Magyar Turizmus Rt. ának megbízásából Magyarország ismertsége imázsa és piaci potenciálja Lengyelországban, a lengyel lakosság utazási szokásai Kutatási jelentés Tartalomjegyzék 1 A KUTATÁS HÁTTERE...

Részletesebben

BUDAPEST KÖZÉP-DUNAVIDÉK

BUDAPEST KÖZÉP-DUNAVIDÉK Budapesti kulturális kutatás A Kulturális Munkacsoport 009. évi kutatása A BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. kutatási eredményei alapján összeállította: Ördög Ágnes A BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit

Részletesebben

Turizmus. Magyarországon

Turizmus. Magyarországon Turizmus www.itthon.hu végleges adatokkal Turizmus A nemzetközi turistaérkezések számának alakulása (millió fő, /2010) Európa (504,0; +6,2%) Afrika (49,9; +0,4%) Amerika (156,6; +3,9%) Ázsia (216,9; +6,1%)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 25-25/5-1/2016. TÁRGY: MISINA TETŐ FEJLESZTÉSÉVEL KAPCSOLATOS DÖNTÉSEK MEG- HOZATALA (TOP-6.1.4-15) MELLÉKLET: 5 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSE

Részletesebben

A lakosság utazási szokásai, vélemények a magyarországi turizmusról - II.

A lakosság utazási szokásai, vélemények a magyarországi turizmusról - II. A lakosság utazási szokásai, vélemények a magyarországi turizmusról - II. Összeállította a Magyar Turizmus Rt a megbízásából a Szonda Ipsos Média-, Vélemény- és Piackutató intézet A Szonda Ipsos Média-,

Részletesebben

A magyar lakosság utazási szokásai, 2010

A magyar lakosság utazási szokásai, 2010 1 A magyar lakosság utazási szokásai, 2010 A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából készítette a M.Á.S.T. Piac- és Közvéleménykutató Társaság A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából a M.Á.S.T. Piac- és Közvéleménykutató

Részletesebben

I. évfolyam 2. szám 2009. október

I. évfolyam 2. szám 2009. október BÉKÉS MEGYEI EGÉSZSÉGTURISZTIKAI KLASZTER HÍRLEVÉL I. évfolyam 2. szám 2009. október Tisztelt Klasztertagok! Ön a Békés Megyei Egészségturisztikai Klaszter I. évfolyamának 2. számú Hírlevelét olvassa,

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. V. Játékos Balaton projekt marketingkommunikációs terve... 5. VI. Mellékletek... 11

TARTALOMJEGYZÉK. V. Játékos Balaton projekt marketingkommunikációs terve... 5. VI. Mellékletek... 11 MARKETING TERV Az Interaktív Játéktér az NFGM és a BFT támogatásával, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. koordinációjával valósult meg. 1 TARTALOMJEGYZÉK I. A projekt

Részletesebben

SAJTÓANYAG BEMUTATTÁK A BALATONRÓL KÉSZÜLT KUTATÁSOK EREDMÉNYEIT

SAJTÓANYAG BEMUTATTÁK A BALATONRÓL KÉSZÜLT KUTATÁSOK EREDMÉNYEIT 2013. február 13. SAJTÓANYAG BEMUTATTÁK A BALATONRÓL KÉSZÜLT KUTATÁSOK EREDMÉNYEIT A Balaton turisztikai régió kiemelt szerepet játszik a magyar turizmusban: a KSH elızetes adatai szerint 2012-ben a kereskedelmi

Részletesebben

Beszámoló a GYÜSZ-TE (Gyomaendrőd Helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezetének) tevékenységéről

Beszámoló a GYÜSZ-TE (Gyomaendrőd Helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezetének) tevékenységéről GYÜSZ-TE Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület 5500 Gyomaendrőd Bocskai István u. 58/1 +36-30/967-2741 Adószám: 18395136-1-04 Számlaszám: 53200015-11082390 Beszámoló a GYÜSZ-TE (Gyomaendrőd

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Ikt.sz.: I.2-436/2009. Tárgy: Tájékoztató a Makói Fürdő üzemeléséről Üi.: dr. Nemes Adrienn Melléklet: Makói Gyógyfürdő Kft-ről elemző jelentés

Részletesebben

PIAC- ÉS ORSZÁGTANULMÁNY

PIAC- ÉS ORSZÁGTANULMÁNY Az észak-európai lakosság utazási szokásai és Magyarország mint turisztikai desztináció ismertsége, imázsa és piaci potenciálja Észak-Európában Összeállította: a Magyar Turizmus Zrt. megbízásából a Xellum

Részletesebben

7 napirendi pont 1. melléklet Részletes tájékoztató a Balatoni Integrációs Kft. 2014. évi tevékenységéről

7 napirendi pont 1. melléklet Részletes tájékoztató a Balatoni Integrációs Kft. 2014. évi tevékenységéről Részletes tájékoztató a Balatoni Integrációs Kft. 2014. évi tevékenységéről 1 Tartalomjegyzék 1. Összegzés... 3 2. A BFT munkaszervezeti feladatok ellátása... 5 2.1. A 2014-20 fejlesztési időszakra vonatkozó

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. május 13-i ülése 9. sz. napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. május 13-i ülése 9. sz. napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. május 13-i ülése 9. sz. napirendi pontja Megyemarketing tervezése a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusra Előadó: Fehérvári Tamás, a Közgyűlés

Részletesebben

ÖSSZETEKERÜNK! KERÉKPÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉS Mit tehet az önkormányzat, a civil szervezet és a szolgáltató a helyi kerékpáros turizmusfejlesztéséért?

ÖSSZETEKERÜNK! KERÉKPÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉS Mit tehet az önkormányzat, a civil szervezet és a szolgáltató a helyi kerékpáros turizmusfejlesztéséért? ÖSSZETEKERÜNK! KERÉKPÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉS Mit tehet az önkormányzat, a civil szervezet és a szolgáltató a helyi kerékpáros turizmusfejlesztéséért? Bevezető Magyarország, természeti adottságainak köszönhetően,

Részletesebben

NYUGAT-BALATONI TURISZTIKAI IRODA TÉRSÉGI TDM PÁLYÁZATI ELEMEK. 1. Kitáblázás Összesen 6.450-eFt

NYUGAT-BALATONI TURISZTIKAI IRODA TÉRSÉGI TDM PÁLYÁZATI ELEMEK. 1. Kitáblázás Összesen 6.450-eFt NYUGAT-BALATONI TURISZTIKAI IRODA TÉRSÉGI TDM PÁLYÁZATI ELEMEK I. Kerékpáros infrastruktúrafejlesztések 1. Kitáblázás Összesen 6.450-eFt 1.1. A múltkori pályázatban kitáblázott útvonalak tökéletesítése,

Részletesebben

É-Mo Régió ROP II. program: Regionális turisztikai hálózati rendszer kialakítása:

É-Mo Régió ROP II. program: Regionális turisztikai hálózati rendszer kialakítása: É-Mo Régió ROP II. program: Regionális turisztikai hálózati rendszer kialakítása: Alprogram: II.... GAZDASÁGI-, TECHNIKAI- ÉS IPARI ÖRÖKSÉGÜNK, MINT KULTÚRTÖRTÉNETI EMLÉKEINK TURISZTIKAI HASZNOSÍTÁSA Intézkedés:

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI M I NISZTÉRIUM

ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI M I NISZTÉRIUM SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Háttéranyag a turizmus ágazat teljesítményének alakulásáról, valamint a Turisztikai Célelőirányzat forrásából megvalósuló pályázatokról I. Az ágazat teljesítményének alakulása 1. A turisztikai

Részletesebben

A HAJDÚSZOBOSZLÓI TURISZTIKAI KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT

A HAJDÚSZOBOSZLÓI TURISZTIKAI KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT Tel./Fax E-mail Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft +36 52 558 928 turizmus@hajduszoboszlo.hu H-4201 Hajdúszoboszló, Pf.: 178 www.hajduszoboszlo.hu Társaság megnevezése: Hajdúszoboszlói Turisztikai

Részletesebben

és lovasturizmussal kapcsolatos attitűdjeinek, utazási szokásai és utazási tervei 2006-ban Szerző: Halassy Emőke 1

és lovasturizmussal kapcsolatos attitűdjeinek, utazási szokásai és utazási tervei 2006-ban Szerző: Halassy Emőke 1 A magyar lakosság nemzeti parkokkal, természetjárással és lovasturizmussal kapcsolatos attitűdjei, utazási szokásai és utazási tervei 2006-ban Szerző: Halassy Emőke 1 A magyar lakosság zöldturizmushoz

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok megye, 2012/1

Statisztikai tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok megye, 2012/1 Statisztikai tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok megye, 2012/1 Központi Statisztikai Hivatal 2012. június Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek... 5

Részletesebben

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA RENDEZVÉNYSOROZAT ÉSZAK-EURÓPA PREZENTÁCIÓJA KISS KORNÉLIA KUTATÁSI IGAZGATÓ, MAGYAR TURIZMUS ZRT.

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA RENDEZVÉNYSOROZAT ÉSZAK-EURÓPA PREZENTÁCIÓJA KISS KORNÉLIA KUTATÁSI IGAZGATÓ, MAGYAR TURIZMUS ZRT. A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA RENDEZVÉNYSOROZAT ÉSZAK-EURÓPA PREZENTÁCIÓJA KISS KORNÉLIA KUTATÁSI IGAZGATÓ, MAGYAR TURIZMUS ZRT. MIRŐL IS LESZ MA SZÓ? A PREZENTÁCIÓ KÉSZÍTÉSÉHEZ FELHASZNÁLT ADATOK Másodlagos adatok

Részletesebben

Átfogó értékelés az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2012. évi ellátásáról. 1 db határozati javaslat

Átfogó értékelés az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2012. évi ellátásáról. 1 db határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/25576-4/2013. Tárgy: Átfogó értékelés az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2012. évi ellátásáról Melléklet: 1 db határozati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület. 2016. áprilisi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület. 2016. áprilisi ülésére SIOTOUR Kft. 8600 Siófok, Szent László u. 183. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. áprilisi ülésére Tárgy:

Részletesebben

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. 2015. évi pénzügyi terve

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. 2015. évi pénzügyi terve A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. 2015. évi pénzügyi terve A Balatoni Integrációs Kft. célja, hogy a régió fejlesztésében 2000 óta végzett sikeres tevékenységét, szakmai tapasztalatát felhasználva

Részletesebben

Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2008. évi beszámoló 2009. évi munkaterv

Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2008. évi beszámoló 2009. évi munkaterv Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 3170 Szécsény, Ady E. út 12. 32/370-860, könyvtár 32/370-494 fax: 32/372-493 e-mail: krudy.muvhaz@gmail.com Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár

Részletesebben

TOKAJ-HEGYALJA ÖRÖKSÉGTURISZTIKAI KONCEPCIÓJA

TOKAJ-HEGYALJA ÖRÖKSÉGTURISZTIKAI KONCEPCIÓJA TOKAJ-HEGYALJA ÖRÖKSÉGTURISZTIKAI KONCEPCIÓJA Dr. Dankó László a közgazdaságtudomány kandidátusa, tanszékvezető egyetemi docens Miskolci Egyetem Marketing Intézet Nemzetközi Marketing Tanszék A tanulmány

Részletesebben

Hévíz TDM Egyesület. éves beszámoló

Hévíz TDM Egyesület. éves beszámoló Hévíz TDM Egyesület éves beszámoló 2015 A Hévíz TDM Egyesület általános bemutatása Alapadatok Az Egyesület neve: Hévíz Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület Az Egyesület rövidített neve: Hévíz

Részletesebben

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007.

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. Sztojanovits Kristóf Termék-csoportvezető Magyar Turizmus Zrt. Szolnok, 2007. április 19. Vissza a természethez! MARKETING CÉLOK: Belföldi turizmus élénkítése Vendégéjszaka szám

Részletesebben

Szerzők: Dr. Molnár Csilla 1 Kincses Áron 2 Dr. Tóth Géza 3

Szerzők: Dr. Molnár Csilla 1 Kincses Áron 2 Dr. Tóth Géza 3 A fürdőfejlesztések hatásai Kelet-Magyarországon Hajdúszoboszló, Mezőkövesd és Orosháza összehasonlítása Szerzők: Dr. Molnár Csilla 1 Kincses Áron 2 Dr. Tóth Géza 3 Kelet-Magyarországon az elmúlt években

Részletesebben

FEJÉR MEGYE 2013. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA

FEJÉR MEGYE 2013. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA Munkaügyi Központja FEJÉR MEGYE 2013. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA 1 1. Vezetői összefoglaló 1.1 Főbb megyei munkaerő-piaci adatok 2013-ban a nyilvántartásban szereplő álláskeresők száma a 2012. decemberi értékről

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Baranya megye, 2010/3

Statisztikai tájékoztató Baranya megye, 2010/3 Központi Statisztikai Hivatal Internetes kiadvány www.ksh.hu 2010. december Statisztikai tájékoztató Baranya megye, 2010/3 Tartalom Összefoglalás...2 Népmozgalom...2 Mezőgazdaság...3 Ipar...6 Építőipar...7

Részletesebben

A Közép-dunántúli régió foglalkoztatási, munkaerő-piaci helyzetének alakulása

A Közép-dunántúli régió foglalkoztatási, munkaerő-piaci helyzetének alakulása Munkaerőpiaci információk a Közép-Dunántúlon A Közép-dunántúli régió foglalkoztatási, munkaerő-piaci helyzetének alakulása 2008. 1. A régió területi, földrajzi, népesség jellemzői A Közép-dunántúli régió

Részletesebben

Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4.

Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Székesfehérvár, 2011. május 08. Farkasné Szegő Krisztina Ügyvezető igazgató Székesfehérvári

Részletesebben

QARD SQRCODE BALATONFÖLDVÁR TURISZTIKAI NAVIGÁTOR ÉS KÁRTYARENDSZER ÁRAJÁNLAT

QARD SQRCODE BALATONFÖLDVÁR TURISZTIKAI NAVIGÁTOR ÉS KÁRTYARENDSZER ÁRAJÁNLAT SQRCODE KÁRTYARENDSZER ÁRAJÁNLAT ARKER-INVEST Kft. Balatonföldvár Város Önkormányzata 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1. Holovits Huba György Polgármester Úr részére Ajánlatkérés tárgya: marketing kommunikációs

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szakképzés-fejlesztési koncepciója 2013.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szakképzés-fejlesztési koncepciója 2013. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szakképzés-fejlesztési koncepciója 2013. Kiadja: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 4 2. Módszertan... 5 3. Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben

29,8% utazási iroda. vállalati döntéshozó. főszerkesztő: SZÁNTÓ ZOLTÁN szantoz@ttrend.hu. Vendég & Hotel felelős szerkesztő:

29,8% utazási iroda. vállalati döntéshozó. főszerkesztő: SZÁNTÓ ZOLTÁN szantoz@ttrend.hu. Vendég & Hotel felelős szerkesztő: TURIZMUS TREND VENDÉG & HOTEL Professional Publishing Hungary MÉDIAAJÁNLAT SZAKLAP ÉS TARTALOM A turisztikai szakma lapja évente 10 alkalommal jelenik meg 64 oldalon. 2013-ban megújult, és állandó Vendég

Részletesebben

A hazai egészségturizmus helyzete és jövője

A hazai egészségturizmus helyzete és jövője A hazai egészségturizmus helyzete és jövője Harkány, 2015. november 26. dr. Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár Vendégforgalom és bevételek 2015. I-IX. hó Mutató Érték Változás (%) 2015/2014 Vendégszám

Részletesebben

MAGYARORSZÁG TURIZMUSÁNAK ALAKULÁSA 2014. 1. A kereskedelmi szálláshelyek főbb mutatóinak alakulása

MAGYARORSZÁG TURIZMUSÁNAK ALAKULÁSA 2014. 1. A kereskedelmi szálláshelyek főbb mutatóinak alakulása MAGYARORSZÁG TURIZMUSÁNAK ALAKULÁSA 2014 1. A kereskedelmi szálláshelyek főbb mutatóinak alakulása 1.1. A kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmának alakulása A Központi Statisztikai Hivatal előzetes

Részletesebben

Megalapozó vizsgálat

Megalapozó vizsgálat Megalapozó vizsgálat Balatonfenyves településrendezési eszközeinek felülvizsgálatához 50-1658/2012 1. HELYZETFELTÁRÓ MUNKARÉSZ 1.1. Településhálózati összefüggések, a település helye a településhálózatban,

Részletesebben

Pannonhalma turizmusfejlesztési koncepciója és operatív programjai

Pannonhalma turizmusfejlesztési koncepciója és operatív programjai Pannonhalma turizmusfejlesztési koncepciója és operatív programjai 2015 Dr. Egyed Krisztián PhD térségfejlesztés, turizmus, projektmenedzsment A-1120 Wien, Fockygasse 36/11 +36 30 38 55 750 k.egyed@gmail.com

Részletesebben

Tárgyi eszközök: 134 490 Ft 108 331 Ft Befektetett (tárgyi) eszközök összesen: 134 490 Ft 108 331 Ft. ESZKÖZÖK ÖSSZESEN: 13 230 349 Ft 16 036 377 Ft

Tárgyi eszközök: 134 490 Ft 108 331 Ft Befektetett (tárgyi) eszközök összesen: 134 490 Ft 108 331 Ft. ESZKÖZÖK ÖSSZESEN: 13 230 349 Ft 16 036 377 Ft A Magyar Családterápiás Egyesület 2011. évi Közhasznúsági Jelentése 1./2 oldal I. Számviteli beszámoló ESZKÖZÖK: Előző év Tárgyév (2011.01.01.) (2011.12.31) (Nyitóegyenleg) (Záróegyenleg) OTP Bank 408-as

Részletesebben

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL. Az információs és kommunikációs eszközök állománya és felhasználása a gazdasági szervezeteknél 2005

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL. Az információs és kommunikációs eszközök állománya és felhasználása a gazdasági szervezeteknél 2005 KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az információs és kommunikációs eszközök állománya és felhasználása a gazdasági szervezeteknél 2005 BUDAPEST, 2007 KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL, 2007 ISBN 978-963-235-081-3

Részletesebben

DOTCOMMERCEDAY, AZ INTERNETES VÁSÁRLÁS NAPJA 2016 MIÉRT ÉRDEMES CSATLAKOZNI?

DOTCOMMERCEDAY, AZ INTERNETES VÁSÁRLÁS NAPJA 2016 MIÉRT ÉRDEMES CSATLAKOZNI? DOTCOMMERCEDAY, AZ INTERNETES VÁSÁRLÁS NAPJA 2016 MIÉRT ÉRDEMES CSATLAKOZNI? TARTALOM KONCEPCIÓ PARTNEREINK MONDTÁK 2015 SZÁMOKBAN EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK KONCEPCIÓ Az Internetes Vásárlás Napja Mozgalom,

Részletesebben

/ 5 2013.04.15. 11:29

/ 5 2013.04.15. 11:29 A képen Ursula Deutsch, a Die Donau főtitkára éskovács Balázs az MT Zrt. ausztriai külképviselője Rangos elismerés az MT Zrt. reklámeszközeinek Ausztriában A legrangosabb turisztikai reklámversenyre a

Részletesebben

TDM rendszer szerepe a Balaton régió turizmusában. Dani Barbara MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

TDM rendszer szerepe a Balaton régió turizmusában. Dani Barbara MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság TDM rendszer szerepe a Balaton régió turizmusában Dani Barbara MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság TDM rendszer célja A fenntartható és versenyképes turizmus rendszerének kialakítása és mőködtetése

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 279/2008. (X.20.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 279/2008. (X.20.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 279/2008. (X.20.) számú h a t á r o z a t a a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Turisztikai Koncepciójának Intézkedési Tervében kijelölt rövidtávú

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MAGYAR TURIZMUS ZRT. HONLAPJAIN TÖRTÉNŐ HIRDETÉSRE VONATKOZÓAN

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MAGYAR TURIZMUS ZRT. HONLAPJAIN TÖRTÉNŐ HIRDETÉSRE VONATKOZÓAN TARTALOM Általános szerződési feltételek...2 Hirdetési tarifák - www.itthon.hu / www.gotohungary.com portálcsoport...5 Hirdetési tarifák - Regionális kiadású, magyar nyelvű hirdetési flyer kiadványok...14

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 2011/2

Statisztikai tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 2011/2 Statisztikai tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 211/2 Központi Statisztikai Hivatal 211. szeptember Tartalom Összefoglaló... 2 Ipar... 2 Építőipar... 4 Idegenforgalom... 6 Gazdasági szervezetek...

Részletesebben

GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019

GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019 BALATONSZÁRSZÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019 Balatonszárszó, 2015.március 23. A gazdasági programot a Képviselő-testület 80/2015.(III.23.) számú határozatával

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 2010/2

Statisztikai tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 2010/2 Központi Statisztikai Hivatal Internetes kiadvány www.ksh.hu 2010. szeptember Statisztikai tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 2010/2 Tartalom Bevezető...2 Ipar...2 Építőipar...4 Idegenforgalom...6

Részletesebben

Dél-dunántúli statisztikai tükör 2013/12

Dél-dunántúli statisztikai tükör 2013/12 2014/5 Összeállította: Központi Statisztikai Hivatal www.ksh.hu VIII. évfolyam 5. szám 2014. január 30. Dél-dunántúli statisztikai tükör 2013/12 A tartalomból A dél-dunántúli régió megyéinek társadalmi,

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Strandfürdő és Gyógyászat

Dévaványa Város Önkormányzat Strandfürdő és Gyógyászat Dévaványa Város Önkormányzat Strandfürdő és Gyógyászat Beszámoló az intézmény 2014. évi működéséről 2015. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. A Strandfürdő és Gyógyászat jelenlegi működési rendje... 3

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület munkaszervezete, a Tourinform-Kaposvár 2012.évi munkájáról. Készítette: Máyerné Bocska Ágnes

BESZÁMOLÓ. a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület munkaszervezete, a Tourinform-Kaposvár 2012.évi munkájáról. Készítette: Máyerné Bocska Ágnes BESZÁMOLÓ a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület munkaszervezete, a Tourinform-Kaposvár 2012.évi munkájáról Készítette: Máyerné Bocska Ágnes 1 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés, 3.oldal 1. A helyi TDM szervezet

Részletesebben

HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam

HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam Készült :.. alapján. Érvényesség kezdete: 2013.09.01. Utoljára indítható:.. Dunaújváros, 2013.03.28. Őszi Attila igazgató 1 Helyi tanterv

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Hajdú-Bihar megye, 2013/3

Statisztikai tájékoztató Hajdú-Bihar megye, 2013/3 Központi Statisztikai Hivatal Statisztikai tájékoztató Hajdú-Bihar megye, 2013/3 2013. december Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek... 4 Beruházás...

Részletesebben

Turisztikai Desztináció Fejlesztési Stratégia 2016-2020. Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.

Turisztikai Desztináció Fejlesztési Stratégia 2016-2020. Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. Turisztikai Desztináció Fejlesztési Stratégia 2016-2020 Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló... 1. 2. Helyzetelemzés... 3. 2.1. Kereslet-kínálat... 3.

Részletesebben

Információs 2012.06.21. Tanácsadó: VÁLLALATÉRTÉK.EU

Információs 2012.06.21. Tanácsadó: VÁLLALATÉRTÉK.EU Információs Memorandum 2012.06.21. Tanácsadó: VÁLLALATÉRTÉK.EU Hofmann Kft Vállalatérték Divízió 2092. Budakeszi Budaörsi út 11. Tel: + 36 23/535-830, Fax: /535-849 E-mail: katalin.ballun@vallalatertek.eu

Részletesebben

Tájékoztató a Balaton Fejlesztési Tanács 2014. évi tevékenységéről

Tájékoztató a Balaton Fejlesztési Tanács 2014. évi tevékenységéről Tájékoztató a Balaton Fejlesztési Tanács 2014. évi tevékenységéről 1 Tartalomjegyzék 1. A Balaton Fejlesztési Tanács tagjai... 3 2. A BFT és munkaszervezete 2014. évi tevékenységének kiemelt területei...

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Hajdú-Bihar megye, 2013/4

Statisztikai tájékoztató Hajdú-Bihar megye, 2013/4 2014. március Statisztikai tájékoztató Hajdú-Bihar megye, 2013/4 Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 3 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek... 6 Beruházás... 7 Mezőgazdaság... 8 Ipar...

Részletesebben

Balatonalmádi Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája

Balatonalmádi Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája Balatonalmádi Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája II. STRATÉGIA KDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Közép-Dunántúli Operatív Program Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban Integrált

Részletesebben

Az egészségturizmus marketingkoncepciója. Vezetői összefoglaló

Az egészségturizmus marketingkoncepciója. Vezetői összefoglaló Magyar Turizmus Rt. Az egészségturizmus marketingkoncepciója Vezetői összefoglaló 2002. április 30. Végső jelentés Tartalom 1 VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ 2 1.1 A KUTATÁS HÁTTERE 2 1.1.1 A kutatás céljai 2 1.1.2

Részletesebben