QARD SQRCODE BALATONFÖLDVÁR TURISZTIKAI NAVIGÁTOR ÉS KÁRTYARENDSZER ÁRAJÁNLAT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "QARD SQRCODE BALATONFÖLDVÁR TURISZTIKAI NAVIGÁTOR ÉS KÁRTYARENDSZER ÁRAJÁNLAT"

Átírás

1 SQRCODE KÁRTYARENDSZER ÁRAJÁNLAT ARKER-INVEST Kft.

2 Balatonföldvár Város Önkormányzata 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1. Holovits Huba György Polgármester Úr részére Ajánlatkérés tárgya: marketing kommunikációs web alkalmazás, kártyarendszer bevezetése, üzemeltetése, komplex, meglévő és új szolgáltatásokat összekapcsoló koncepció mentén, mely Balatonföldvár Város turisztikai fejlődését hivatott elősegíteni az alábbi elvárások szerint: - mai kor igényeinek megfelelő elektronikus marketing eszköz létrehozása - virtuális kártya kibocsátási lehetőség - okos telefonon történő használat, virtuális kártya - online jegyértékesítési opció, saját rendszeren belül - navigációs rendszer funkció (frekventált, turisták által kedvelt helyszínek beazonosítása) - kedvezmények, szolgáltatások kezelése - partneri együttműködések támogatása - szolgáltatás fogyasztó általi értékelési lehetősége (pl. kiértékeléshez segítség) - egyszerű, egységes kiszolgáló, információs platform, web alapú elérhetőséggel. Rendszerrel szemben támasztott egyéb elvárások: - egyediség - web alapú szolgáltatás - innovatív jelleg - egyszerűség, költséghatékony megoldás - többnyelvű funkciók. 2 Fonyód, december 1.

3 Tisztelt Polgármester Úr! Köszönettel vettük ajánlatkérését innovatív turisztikai navigátorunk és kártyarendszerünk iránt. A QARD turisztikai navigátor és kártyarendszer egy olyan innovatív megoldás, amelynek elsődleges funkciója a tájékoztatás, marketing és népszerűsítés, valós idejű információ biztosítása a használók számára platform és eszköz függetlenül, külön alkalmazás előzetes letöltése, telepítése nélkül. A kártya tulajdonosa a személyre szabható paraméterezésnek köszönhetően egyedi, testreszabott ajánlatokhoz juthat, így könnyítve meg, segítve elő a felhasználó tájékoztatását. Másodlagos funkciói között a QARD rendszer számos lehetőséggel szolgál, többek között megtalálható benne a városi vagy turisztikai kártyarendszer kibocsájtása és üzemeltetése, továbbá marketing kommunikációs mobil oldalak készítése. Mindezeken túl lokáció és nyelv alapján kampányok és egyedi rendezvények menedzselésére, továbbá felmérések, játékok, elemzések és statisztikák készítésére is alkalmas. A rendszer látásmódjával alapjaiban értelmezi újra az összes eddig megoldást, a felhasznált technológiák pedig lehetővé teszik a teljes flexibilitást és egyedi kialakítást bármely termék és szolgáltatás esetében A rendszer különösen kedvező megoldást nyújt a mai kor felhasználóinak, akik legtöbbször a mobil telefonjukon keresztül tájékozódnak, szerzik be a szükséges információkat. A mai technológiák felhő alapú megoldások ahogyan a QARD is -, amelyek azonnali válasszal szolgálnak vezetve és tájékoztatva az érdeklődőket applikáció letöltése és más, egyéb előkészület például katalógus nyomtatás nélkül. A QARD SQRCODE alapú turisztikai navigátor és kártyarendszer pontosan ezeknek az elvárásoknak a kielégítésére került fejlesztésre. Középpontjában a vendég, azaz az utazó, a turista áll. Célja az Ő lokációjának, érdeklődési körének megfelelő, saját nyelven történő informálása. Mindezek mellett a piacon létező legfejlettebb kártyarendszerek által nyújtott szolgáltatásokat is elérhetővé teszi, azoknál praktikusabb és jóval költséghatékonyabb módon. A Balatonföldvár turisztikai navigátor és kártyarendszer létrehozásának célja egyrészt a turizmusból fakadó bevételek növelése, másrészt a településen és vonzáskörzetében található 3 Fonyód, december 1.

4 turisztikai szolgáltatások előtérbe helyezése, amelyek minőségükkel, színvonalukkal elősegítik a desztináció népszerűsítését, megismertetését. A megoldásba szorosan integrálható a 3dPano 360 fokos gömbpanoráma túra megoldás, amely vizuális megerősítésként a helyszínen tartózkodás élményét keltve tudja látogatásra buzdítani az érdeklődőket. A turisztikai kártya bevezetésével megfogalmazható főbb célok és elérni kívánt eredmények az alábbiak szerint összegezhetők: A rendszer által nyújtott előnyök: A turisták átlagos tartózkodási idejéhez igazítható turisztikai kártyák kibocsájtása Az épített és a természeti környezet informatív megjelenítése és a látnivalók ajánlása MLP rendszeren keresztül Beépített valós idejű navigációs rendszer a kiválasztott helyszínek egyszerű megközelítése érdekében A turisták által felkeresett és kedvelt helyszínek egyszerű analizálása a rendszerhasználati adatok alapján A turisták általi költés ösztönzése, irányítása (kedvezmények igénybevételével, ingyenes szolgáltatásokkal motiválva) Élmény alapú desztinációs kínálat megjelenítésnek köszönhetően a látogatók számának növelése Internet alapú megjelenítés - platform és eszközfüggetlen online információ átadás (MLP) Személyre szabható tartalmak segítségével egyedi támogatás biztosítása a kártyatulajdonosok részére Minőségbiztosítás - ellenőrzött, jó minőségű szolgáltatások preferálása és ajánlása a rendszeren keresztül Turisztikai navigátor funkció - a kártyán keresztül közvetlenül adhatunk információt és geolokáció szerinti adatokat a kártyabirtokosok számára Kártyahasználati adatok megjelenítése a kártyabirtokos részére (látható, hogy mikor milyen szolgáltatásokat vettek igénybe a kártyával, melyek a még elérhető lehetőségek) Kedvencek kiválasztása - személyre szabhatóan megadhatóak és rögzíthetőek azok a kártyához tartozó szolgáltatások, látnivalók, amelyeket a tartózkodásunk alatt feltétlenül látni szeretnénk Rating funkció - a már meglátogatott helyszínek, vagy igénybe vett szolgáltatások értékelhetőek egy egyszerű pontrendszer segítségével Beépített statisztikai és elemző rendszer 4 Fonyód, december 1.

5 Valós online értékesítési megoldás, partneri együttműködések támogatása (online jutalékos affiliate modul) A rendszer látásmódjával alapjaiban értelmezi újra az összes eddig megoldást, a felhasznált technológiák pedig lehetővé teszik a teljes flexibilitást és egyedi kialakítást bármely termék és szolgáltatás esetében. Egyik legfontosabb előnye az, hogy online is kibocsájtható, print at home verzióban bárki, már az utazása megtervezésekor megvásárolhatja a kártyáját, azt paraméterezheti, és kiválaszthatja/beállíthatja annak érvényességi idejét is. Az MT Zrt. Hazai Turizmus Konferencián ( ) tartott elődadásából néhány kapcsolódó információ és adat: a fogyasztási szokások átalakultak: az információszerzés legfőbb csatornája az internet lett Az utazók 80 %-a használja az internetet utazástervezéséhez, sőt az inspiráció is 61 %- ban ebből a forrásból érkezik A jövő ország marketingjének a középpontjában a fiatalok állnak! Egyre fontosabbá válik az új, innovatív megoldások alkalmazása, pl.: Új online eszközök A turisták döntő többsége az utazása alatt is rendszeresen használ internetet, élményei megosztásának fontos színtere a közösségi média, ahogyan egyre nagyobb az igény a komplex online megoldásokra a turizmus területén is (egy felületről lehessen elérni és egyben igénybe venni a különféle szolgáltatásokat, információkat: online információszerzés, navigáció, programok, szabadidős lehetőségek, tematikus túrák, városi séták, stb...) A kommunikációnak kétirányúvá kell válnia a kártyarendszerek esetében is! Ma már nem elég, hogy kedvezményeket adunk, legalább ilyen fontos a naprakész, pontos, egyszerűen elérhető és felhasználható személyre szóló információ nyújtása. Ezt a jelenleg a piacon elérhető NFC /RFID alapú kártyák nem képesek biztosítani. A QARD rendszer esetén nincs szükség kiegészítő mobil applikációk letöltésére - amelyek amúgy sem szolgálnak ki minden mobil platformot - ezek a szolgáltatások is egyszerűen beépülnek a rendszerbe. (Így saját rendszerből lehet biztonságosan ezeket a szolgáltatásokat is elérni, megszűnik a külső partnerektől való függés, ez a felület is a kártya saját promócióját szolgálja) 5 Fonyód, december 1.

6 Az elfogadóhelyek bővülését nagyban elősegítheti, hogy a QARD rendszer esetén nincs szükség drága kártyaolvasók megvásárlására, akár egy egyszerű okos mobiltelefonnal is működtethető a rendszer platformoktól függetlenül. A kártyák előállítási költsége sokkal alacsonyabb, mint a jelenlegi NFC kártyáké. A QARD rendszer esetén virtuális kártyával is működik a szolgáltatás, azaz nincs szükség (minden esetben) a fizikai kártyára. Ez további költségmegtakarítást jelent, valamint az innovatív megoldásnak köszönhetően nagyon jól marketingelhető. Onilne - Offline kérdés: A vendégek számára biztosított offline kiadvány mérete sem elhanyagolható, főleg azért nem, mert ezeket több nyelven kell nagy példányszámban kinyomtatni. A QARD esetén ezek terjedelme jelentősen csökkenthető, hisz a részletes információk személyre szabottan online érhetőek el. Az utazók többsége nem szeret terjedelmes kiadványokat folyamatosan magával hordani, míg a mobil eszközét mindig magánál tartja. Mivel ezek a drága kiadványok az utazást követően általában a szemétben végzik pályafutásukat, ezért ez környezetvédelmi kérdéseket is felvet. A mai kor elvárásai nem engedik meg az ilyesfajta ökológiai lábnyom létrehozását. A QARD turisztikai navigátor és kártyarendszer a felhasználó által paraméterezhető, intelligens felületen biztosítja a tartalmakat, amely az utazók érdeklődési körének megfelelő, adekvát információt biztosít. (szűrhető, szűkíthető tartalom menedzsment.), mindezt oly módon, hogy a kártyakibocsájtó által fontosnak ítélt információk azért prioritásban maradnak. A teljes tartalom mobil weboldalakon érhető el, ennek köszönhetően minden platformon és minden eszközön helyesen, jól olvashatóan, értelmezhetően jelenik meg. A QARD rendszer a felhasználó saját nyelvén (mobil esetén az eszköz alapértelmezett nyelvén) biztosítja az információkat, ezzel is felhasználóbaráttá téve a szolgáltatást. A QARD alapú turisztikai kártyák ajándékként is nagyszerűen felhasználhatóak, hisz a vásárlás és az aktiválás külön lépésben, eltérő időpontokban is megtörténhet. Kiemelt referenciák: Miskolc pass turisztikai kártyarendszer 6 Fonyód, december 1.

7 Festetics kártya (Keszthely) Sárvár turisztikai kártyarendszer Szombathely turisztikai kártyarendszer Zalaapáti outdoor turisztikai navigátor rendszer Nyitott Balaton mobil turisztikai navigátor (Balaton Turizmus Szövetség) Amennyiben a QARD rendszerben elérhető szolgáltatásokkal, illetve a projektismertetővel kapcsolatban további információra lenne szükségük, úgy szívesen állunk a rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeinken: Lőrincz Balázs , lb@qard.hu Árajánlat Megnevezés Nettó ár Áfa (27%) Bruttó ár CITY QARD SQRCODE alapú kedvezménykártya-rendszer jogdíj Ft Ft Ft Setup fee vállalkozói díj (Amely tartalmazza a rendszer felállításának, paraméterezésének a díját, továbbá kártyaolvasást követően megjelenő arculat kialakítását) Ft Ft Ft Összesen: Ft Ft Ft A felhasználási jog ellenértéke a rendszer átadásától számított egy éves határozott időtartamon belüli felhasználási jogot biztosít. Ezen időtartam lejártát követően a felhasználó a mű további igénybevétele esetén Ft + Áfa összegű jogdíj megfizetésére köteles. A rendszer paraméterezését követően ingyenes 1 napos (2 x 3 óra) oktatást tartunk a megbízó rendszert üzemeltető szakembereinek. Ajánlatunk 90 napig érvényes! 7 Fonyód, december 1.

8 Mielőbbi megtisztelő válaszukat várva, Fonyód, december 1. Tisztelettel: Lőrincz Balázs 8 Fonyód, december 1.

A hazai egészségturizmus helyzete és jövője

A hazai egészségturizmus helyzete és jövője A hazai egészségturizmus helyzete és jövője Harkány, 2015. november 26. dr. Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár Vendégforgalom és bevételek 2015. I-IX. hó Mutató Érték Változás (%) 2015/2014 Vendégszám

Részletesebben

A HAJDÚSZOBOSZLÓI TURISZTIKAI KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT

A HAJDÚSZOBOSZLÓI TURISZTIKAI KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT Tel./Fax E-mail Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft +36 52 558 928 turizmus@hajduszoboszlo.hu H-4201 Hajdúszoboszló, Pf.: 178 www.hajduszoboszlo.hu Társaság megnevezése: Hajdúszoboszlói Turisztikai

Részletesebben

Tárgy: Citynfo - IT technológián alapuló településinformációs rendszer és szisztéma

Tárgy: Citynfo - IT technológián alapuló településinformációs rendszer és szisztéma Berta Sándor 5052 Újszász Kossuth u. 1. Balatonboglár, 2015 09. 23. Balatonföldvár Város Polgármesteri Hivatal Holovits Huba polgármester Úr részére Balatonföldvár Tárgy: Citynfo - Tisztelt Képviselő Testület!

Részletesebben

Elektromos Közösségi Kerékpár Kölcsönző bemutató az Ős-Dráván

Elektromos Közösségi Kerékpár Kölcsönző bemutató az Ős-Dráván Elektromos Közösségi Kerékpár Kölcsönző bemutató az Ős-Dráván A rendszer célja Hazánkban és a környező országokban fenntartható, környezetbarát módon működő települések közötti alternatív közlekedési rendszerek

Részletesebben

A Tourinform irodák szerepe a Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezetekben. Dr. Lőrincz Katalin Tourinform Veszprém

A Tourinform irodák szerepe a Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezetekben. Dr. Lőrincz Katalin Tourinform Veszprém A Tourinform irodák szerepe a Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezetekben Dr. Lőrincz Katalin Tourinform Veszprém Tourinform irodák ma 7 érv a Tourinform irodák mellett 25 éves Tourinform-hálózat

Részletesebben

Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Korlátolt felelősségű társaság. Hirdetési Portfolió

Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Korlátolt felelősségű társaság. Hirdetési Portfolió Hirdetési Portfolió Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy röviden bemutassuk a történetét. Cégünk, a főváros hivatalos marketing-szervezete 1997-ben hozta létre a Budapest Kártyát, amely a kezdetektől

Részletesebben

Tisztelt Intézményvezető!

Tisztelt Intézményvezető! Tisztelt Intézményvezető! A hazai társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztést célzó pályázatok keretében megvalósítható célokhoz szeretnénk ajánlani a turizmus területén is jól

Részletesebben

Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya. Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1

Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya. Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1 Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1 A Budapestre érkező külföldi turisták kulturális szokásait vizsgáló kutatás

Részletesebben

Magyar Turizmus Zrt. Marketingterv 2010. Budapest, 2009. október 28.

Magyar Turizmus Zrt. Marketingterv 2010. Budapest, 2009. október 28. Magyar Turizmus Zrt. Marketingterv 2010 Budapest, 2009. október 28. Tartalomjegyzék Vezetői összefoglaló. 4 1 Bevezető 14 2 Helyzetelemzés 16 2.1 Nemzetközi trendek... 16 2.2 Magyarország turizmusának

Részletesebben

Agóra - a 21. század új fénye Szolnokon TIOP 1.2.1-08/2-2009-0007

Agóra - a 21. század új fénye Szolnokon TIOP 1.2.1-08/2-2009-0007 Agóra - a 21. század új fénye Szolnokon TIOP 1.2.1-08/2-2009-0007 Agóra - a 21. század új fénye Szolnokon TIOP 1.2.1-08/2-2009-0007 Az Agóra program keretében olyan közművelődési rendszer alapjait kívánjuk

Részletesebben

Profitálj naponta Te is az egyre növekvő globális online reklámpiac bevételeiből!

Profitálj naponta Te is az egyre növekvő globális online reklámpiac bevételeiből! Profitálj naponta Te is az egyre növekvő globális online reklámpiac bevételeiből! Céginformációk Alapító/CEO: Ferki Demirovski, az Európai Parlament profi elemzője (Brüsszelben él). Cégbejegyzés: Angliában

Részletesebben

A VIDÉKI TURIZMUS HELLYZETE MAGYARORSZÁGON. 2013.. Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár

A VIDÉKI TURIZMUS HELLYZETE MAGYARORSZÁGON. 2013.. Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár A VIDÉKI TURIZMUS HELLYZETE MAGYARORSZÁGON 2013.. Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár Emberközpontú és hosszú távon jövedelmező fejlődés A térségi turizmus versenyképességének növelése A turizmus életminőségre

Részletesebben

Pál Viktor. SZTE Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék

Pál Viktor. SZTE Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék Pál Viktor SZTE Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék,,Turizmus és telepu lésmarketing Országos Konferencia Budapesti Corvinus Egyetem 2013. november 22. Paradigmák a turizmusban és a településmarketingben

Részletesebben

GEODARE Családok Diadala Általános Tájékoztató

GEODARE Családok Diadala Általános Tájékoztató GEODARE Családok Diadala Általános Tájékoztató A kalandjáték létrejötte és célja Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Család Barát Ország 2015 című pályázata adta az ötletet, hogy a Krém Barátok

Részletesebben

2010.09.21. Internet of Things 2

2010.09.21. Internet of Things 2 Az Internet jövője Internet of Things Dr. Bakonyi Péter c. docens 2010.09.21. Internet of Things 2 2010.09.21. Internet of Things 3 2010.09.21. Internet of Things 4 2010.09.21. Internet of Things 5 2010.09.21.

Részletesebben

Észak-alföldi Termál Klaszter Egyesület

Észak-alföldi Termál Klaszter Egyesület Észak-alföldi Termál Klaszter Egyesület Katona Ilona egyesületi titkár Debrecen, 2008. május 21. Az Észak-alföldi Termál Klaszter Egyesület megalakulása Alakuló ülés: 2005. szeptember 22. Debrecen Alapító

Részletesebben

NYUGAT-BALATONI TURISZTIKAI IRODA TÉRSÉGI TDM PÁLYÁZATI ELEMEK. 1. Kitáblázás Összesen 6.450-eFt

NYUGAT-BALATONI TURISZTIKAI IRODA TÉRSÉGI TDM PÁLYÁZATI ELEMEK. 1. Kitáblázás Összesen 6.450-eFt NYUGAT-BALATONI TURISZTIKAI IRODA TÉRSÉGI TDM PÁLYÁZATI ELEMEK I. Kerékpáros infrastruktúrafejlesztések 1. Kitáblázás Összesen 6.450-eFt 1.1. A múltkori pályázatban kitáblázott útvonalak tökéletesítése,

Részletesebben

FESTETICS HAJÓS KLASZTER TÁJÉKOZTATÓ 2012. november

FESTETICS HAJÓS KLASZTER TÁJÉKOZTATÓ 2012. november FESTETICS HAJÓS KLASZTER TÁJÉKOZTATÓ 2012. november 1 FESTETICS HAJÓS KLASZTER Az agárdi székhelyű Pro Rekreatione Nonprofit Kft. (VVSI), a vitorlázás és hozzá kapcsolódó utánpótlás nevelés területén is

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet)

ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet) 1 ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet) Amely létrejött egyrészről a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás (székhely: 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1., képviseli: Holovits Huba társulási elnök),

Részletesebben

Távoktatás. a távoktatás olyan oktatási forma, amelyben az oktató és a tanulók térben és/vagy időben elkülönülnek egymástól a tananyag hordozója lehet

Távoktatás. a távoktatás olyan oktatási forma, amelyben az oktató és a tanulók térben és/vagy időben elkülönülnek egymástól a tananyag hordozója lehet Mathias-Institut 1 Távoktatás a távoktatás olyan oktatási forma, amelyben az oktató és a tanulók térben és/vagy időben elkülönülnek egymástól a tananyag hordozója lehet szöveg grafika audió videó weboldal

Részletesebben

ÖSSZETEKERÜNK! KERÉKPÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉS Mit tehet az önkormányzat, a civil szervezet és a szolgáltató a helyi kerékpáros turizmusfejlesztéséért?

ÖSSZETEKERÜNK! KERÉKPÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉS Mit tehet az önkormányzat, a civil szervezet és a szolgáltató a helyi kerékpáros turizmusfejlesztéséért? ÖSSZETEKERÜNK! KERÉKPÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉS Mit tehet az önkormányzat, a civil szervezet és a szolgáltató a helyi kerékpáros turizmusfejlesztéséért? Bevezető Magyarország, természeti adottságainak köszönhetően,

Részletesebben

Új generációk, új szükségletek

Új generációk, új szükségletek Új generációk, új szükségletek Voglné Nagy Zsuzsanna Melyik évben születtél? Digitális nemzedék Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Y-generáció A jelenlegi 15-28 évesek Z-generáció A jelenlegi kisiskolások,

Részletesebben

A Balaton régió turizmusa és turisztikai marketingtevékenység a Balaton népszerűsítésére

A Balaton régió turizmusa és turisztikai marketingtevékenység a Balaton népszerűsítésére A Balaton régió turizmusa és turisztikai marketingtevékenység a Balaton népszerűsítésére Dr. Niklai Ákos elnök, Magyar Turizmus Zrt. Balaton konferencia Siófok, 2009. április 22. A 2008. évről dióhéjban

Részletesebben

OKOS VÁROS FOGALMA, KONCEPCIÓJA, LEHETSÉGES ÉRTÉKELÉSI MÓDSZEREI

OKOS VÁROS FOGALMA, KONCEPCIÓJA, LEHETSÉGES ÉRTÉKELÉSI MÓDSZEREI OKOS VÁROS FOGALMA, KONCEPCIÓJA, LEHETSÉGES ÉRTÉKELÉSI MÓDSZEREI Horváthné Dr. Barsi Boglárka tudományos munkatárs MTA KRTK RKI NYUTO, Győr Kelet-Közép-Európa területi folyamatai 1990-2015 Magyar Regionális

Részletesebben

GÁRDONY VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2012. SZEPTEMBER. 1 O l d a l :

GÁRDONY VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2012. SZEPTEMBER. 1 O l d a l : GÁRDONY VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2012. SZEPTEMBER 1 O l d a l : TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 3 1. A VÁROS SZEREPÉNEK MEGHATÁROZÁSA A TELEPÜLÉSHÁLÓZATBAN... 4 2. A VÁROS EGÉSZÉRE VONATKOZÓ

Részletesebben

VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2 0 1 6 VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MEGBÍZÁSÁBÓL KÉSZÍTETTE: 1 Tartalom 1.JÖVŐKÉP... 3 1.1. Vonyarcvashegy

Részletesebben

A MOZGÁSSÉRÜLT EMBEREK FOGLALKOZTATÁSÁT, ÖNÁLLÓ ÉLETVITELÉT SEGÍTŐ ESZKÖZFEJLESZTŐ MŰHELY ÉS SZOLGÁLTATÁSI HÁLÓZAT BEMUTATÁSA

A MOZGÁSSÉRÜLT EMBEREK FOGLALKOZTATÁSÁT, ÖNÁLLÓ ÉLETVITELÉT SEGÍTŐ ESZKÖZFEJLESZTŐ MŰHELY ÉS SZOLGÁLTATÁSI HÁLÓZAT BEMUTATÁSA A MOZGÁSSÉRÜLT EMBEREK FOGLALKOZTATÁSÁT, ÖNÁLLÓ ÉLETVITELÉT SEGÍTŐ ESZKÖZFEJLESZTŐ MŰHELY ÉS SZOLGÁLTATÁSI HÁLÓZAT BEMUTATÁSA Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs

Részletesebben

Ákos Karcolatok 20. elnevezésű Facebook nyereményjáték Játék-, és adatvédelmi szabályzata és. részvételi feltételei

Ákos Karcolatok 20. elnevezésű Facebook nyereményjáték Játék-, és adatvédelmi szabályzata és. részvételi feltételei Az Ákos Karcolatok 20 elnevezésű Facebook nyereményjáték Játék-, és adatvédelmi szabályzata és részvételi feltételei KÉRJÜK, HOGY A SZABÁLYZATOT FIGYELMESEN OLVASD EL ÉS CSAK AKKOR VEGYÉL RÉSZT A JÁTÉKBAN,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. megvalósult információs és szolgáltató pontok épületeinek teljes körű üzemeltetése, működtetése, hasznosítása.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. megvalósult információs és szolgáltató pontok épületeinek teljes körű üzemeltetése, működtetése, hasznosítása. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa a DDOP-2.1.1/D-12-2012-0028 kódjelű, Kerékpáros túraútvonal hálózat kialakítása a Balatonföldvári kistérség területén című pályázati

Részletesebben

TDM rendszer szerepe a Balaton régió turizmusában. Dani Barbara MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

TDM rendszer szerepe a Balaton régió turizmusában. Dani Barbara MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság TDM rendszer szerepe a Balaton régió turizmusában Dani Barbara MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság TDM rendszer célja A fenntartható és versenyképes turizmus rendszerének kialakítása és mőködtetése

Részletesebben

A NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT. STRATÉGIÁJÁNAK BEMUTATÁSA

A NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT. STRATÉGIÁJÁNAK BEMUTATÁSA A NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT. STRATÉGIÁJÁNAK BEMUTATÁSA. Közlekedésfejlesztés Magyarországon Új stratégiák, módszerek Balatonföldvár, 2015. május 12-14. Veres Mihály vezérigazgató Nemzeti Mobilfizetési

Részletesebben

BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI

BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI DR. MADARÁSZ ESZTER Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Turizmus Intézeti Tanszék A SZABADIDŐS CÉLLAL UTAZÓK KÖRÉBEN

Részletesebben

Közbeszerzési eljárás az Elektronikus jegyrendszer előkészítése és kivitelezése című projekt médiatervezési és vásárlási feladatainak ellátására

Közbeszerzési eljárás az Elektronikus jegyrendszer előkészítése és kivitelezése című projekt médiatervezési és vásárlási feladatainak ellátására Közbeszerzési eljárás az Elektronikus jegyrendszer előkészítése és kivitelezése című projekt médiatervezési és vásárlási feladatainak 1. sz. melléklet Műszaki leírás I. A beszerzés tárgya Budapest, 2016.

Részletesebben

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. 2013. október 22-én (kedd) 14.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. 2013. október 22-én (kedd) 14.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2013. október 22-én (kedd) 14.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart. Az ülés helye: Veszprém, Megyeház tér 1. (Megyeháza földszint 1, Képviselői Iroda) Javasolt

Részletesebben

Általános szerződési feltételek (továbbiakban ÁSZF)

Általános szerződési feltételek (továbbiakban ÁSZF) Általános szerződési feltételek (továbbiakban ÁSZF) melyek kiterjednek a PanoGraph Kft. által nyújtott szolgáltatásokra, rendezik a felek között létrejött szerződés megkötésének rendjét, a szolgáltatás

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a közvetkező pályázati felhívást teszi közzé:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a közvetkező pályázati felhívást teszi közzé: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa a DDOP-2.1.1/D-12-2012-0028 kódjelű, Kerékpáros túraútvonal hálózat kialakítása a Balatonföldvári kistérség területén című pályázati

Részletesebben

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ. hatályos: 2016.01.31. napjától. 4. Személyes adatok, adatkezelés célja, jogalapja, időbeli terjedelme

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ. hatályos: 2016.01.31. napjától. 4. Személyes adatok, adatkezelés célja, jogalapja, időbeli terjedelme ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ hatályos: 2016.01.31. napjától 1. Az adatkezelő 2. Fogalmi meghatározások 3. Alapelvek 4. Személyes adatok, adatkezelés célja, jogalapja, időbeli terjedelme 5. Adattárolás módja,

Részletesebben

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA RENDEZVÉNYSOROZAT ÉSZAK-EURÓPA PREZENTÁCIÓJA KISS KORNÉLIA KUTATÁSI IGAZGATÓ, MAGYAR TURIZMUS ZRT.

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA RENDEZVÉNYSOROZAT ÉSZAK-EURÓPA PREZENTÁCIÓJA KISS KORNÉLIA KUTATÁSI IGAZGATÓ, MAGYAR TURIZMUS ZRT. A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA RENDEZVÉNYSOROZAT ÉSZAK-EURÓPA PREZENTÁCIÓJA KISS KORNÉLIA KUTATÁSI IGAZGATÓ, MAGYAR TURIZMUS ZRT. MIRŐL IS LESZ MA SZÓ? A PREZENTÁCIÓ KÉSZÍTÉSÉHEZ FELHASZNÁLT ADATOK Másodlagos adatok

Részletesebben

Kezdeményezı és nyitott üzleti döntéshozók

Kezdeményezı és nyitott üzleti döntéshozók Kezdeményezı és nyitott üzleti döntéshozók Elemzés a VMR.eco 2008 évi kutatásának eredményeibıl NRC Piackutató Az átlagosnál innovatívabb célcsoport Az üzleti döntéshozók az átlagosnál innovatívabb és

Részletesebben

Egy hétvége Párizsban Nyereményjáték Részvételi- és Játékszabályzata

Egy hétvége Párizsban Nyereményjáték Részvételi- és Játékszabályzata 1. A játék szervezője Egy hétvége Párizsban Nyereményjáték Részvételi- és Játékszabályzata Az Egy hétvége Párizsban elnevezésű nyereményjáték (továbbiakban: Játék ) szervezője az EDF DÉMÁSZ Zrt. (székhely:

Részletesebben

Egyedi előfizetői szerződés

Egyedi előfizetői szerződés Egyedi előfizetői szerződés szerződés száma:. Előfizető és Szolgáltató az alábbi adatok (1. Adatlap, 2. Szolgáltatási lap) és nyilatkozatok alapján, valamint a Szolgáltató Általános Szerződési Feltételeiben

Részletesebben

VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló

VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló Előzmények A Touirnform Veszprém megbízásából 2006. májusában és novemberében országos szintű reprezentatív kutatás készült Veszprém

Részletesebben

Európai Kulturális Útvonalak

Európai Kulturális Útvonalak Európai Kulturális Útvonalak Sárospatak 2014. szeptember 17. Závogyán Magdolna főigazgató Szervezeti alapok megteremtése A Nemzeti Művelődési Intézet átszervezése (2012-2013) 19 megyei közművelődési módszertani

Részletesebben

Online HR-inas Szerződés

Online HR-inas Szerződés Online HR-inas Szerződés amely létrejött egyrészről a Multi-Pay Fizetést Könnyítő Szervező és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: H-1022 Budapest, Bimbó út 18. cégjegyzékszám: Cg

Részletesebben

Egyedi előfizetői szerződés, szerződésmódosítás Nem egyetemes hírközlési szolgáltatásokra

Egyedi előfizetői szerződés, szerződésmódosítás Nem egyetemes hírközlési szolgáltatásokra Egyedi előfizetői szerződés, szerződésmódosítás Nem egyetemes hírközlési szolgáltatásokra Felhívjuk figyelmét, hogy szolgáltatásonként külön-külön előfizetői szerződés jön létre a vonatkozó Általános Szerződési

Részletesebben

HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam

HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam HELYI TANTERV UTAZÁS-TURIZMUS tanításához Fakultáció 11-12. évfolyam Készült :.. alapján. Érvényesség kezdete: 2013.09.01. Utoljára indítható:.. Dunaújváros, 2013.03.28. Őszi Attila igazgató 1 Helyi tanterv

Részletesebben

ELEKTRONIKUS CSATORNÁKON KERESZTÜLI ÉRTÉKPAPÍR FORGALMAZÁS HASZNÁLATI FELTÉTELEI

ELEKTRONIKUS CSATORNÁKON KERESZTÜLI ÉRTÉKPAPÍR FORGALMAZÁS HASZNÁLATI FELTÉTELEI ELEKTRONIKUS CSATORNÁKON KERESZTÜLI ÉRTÉKPAPÍR FORGALMAZÁS HASZNÁLATI FELTÉTELEI A Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Forgalmazó) állampapír-forgalmazáshoz kapcsolódó általános információkat szolgáltat

Részletesebben

Az információs portáloktól a tudásportálokig

Az információs portáloktól a tudásportálokig Az információs portáloktól a tudásportálokig open access nyílt hozzáférés szervezett szolgáltatási és informatikai környezetben Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2013. október 21. Horvath.zoltanne@pp.t-systems.hu

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Üdvözlünk az Otthonklima Internetes webáruház vásárlói között. Kérjük, mielőtt megrendelésed elküldenéd, az alábbi ÁSZF-t szíveskedj alaposan átolvasni! ELADÓ ADATAI: Freddo

Részletesebben

ELEKTRONIKUS CSATORNÁKON KERESZTÜLI ÉRTÉKPAPÍR FORGALMAZÁS HASZNÁLATI FELTÉTELEI

ELEKTRONIKUS CSATORNÁKON KERESZTÜLI ÉRTÉKPAPÍR FORGALMAZÁS HASZNÁLATI FELTÉTELEI ELEKTRONIKUS CSATORNÁKON KERESZTÜLI ÉRTÉKPAPÍR FORGALMAZÁS HASZNÁLATI FELTÉTELEI A Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Forgalmazó) értékpapír forgalmazáshoz kapcsolódó általános információkat szolgáltat

Részletesebben

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK PIACI MEGJELENÉSÉNEK TÁMOGATÁSA VEKOP-1.3.1-16

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK PIACI MEGJELENÉSÉNEK TÁMOGATÁSA VEKOP-1.3.1-16 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK PIACI MEGJELENÉSÉNEK TÁMOGATÁSA VEKOP-1.3.1-16 A Felhívás célja mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésben,

Részletesebben

Üzleti lehetőség. Egy ember zsebében általában három fontos dolog biztosan megtalálható: a kulcsa, a pénztárcája és a telefonja.

Üzleti lehetőség. Egy ember zsebében általában három fontos dolog biztosan megtalálható: a kulcsa, a pénztárcája és a telefonja. Üzleti lehetőség 1. A felhasználásra javasolt NFC technológia Az NFC (near field communication kishatósugarú kommunikáció) egy vezeték nélküli adatátviteli technológia, az RFID szabványrendszer része.

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. január 26-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. január 26-i ülésére Tárgy: Békés-Dánfok Öko- és Aktívturisztikai Központ fejlesztési pályázat benyújtása Magyarország- Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 HURO/1101 Előkészítette: Véleményező bizottság:

Részletesebben

KÖZÉP-DUNÁNTÚL. Budapest, 2013. november 26. Bodrogai László regionális marketing igazgató

KÖZÉP-DUNÁNTÚL. Budapest, 2013. november 26. Bodrogai László regionális marketing igazgató KÖZÉP-DUNÁNTÚL Budapest, 2013. november 26. Bodrogai László regionális marketing igazgató Megközelíthetőség: A régió pozíciója tranzitrégió, 3 autópálya (M1, M6, M7), 4 elsőrendű főútvonal (1, 6, 7, 8),

Részletesebben

TÁMOP 4. 2. 1 Projekt. Javaslat Regionális Technológiatranszfer Hálózat Működési Rendszerére

TÁMOP 4. 2. 1 Projekt. Javaslat Regionális Technológiatranszfer Hálózat Működési Rendszerére TÁMOP 4. 2. 1 Projekt Javaslat Regionális Technológiatranszfer Hálózat Működési Rendszerére Innotét Kft. 3519 Miskolc, Hattyú út 12 2009. december 20. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető...1 2. Az innovációt segítő

Részletesebben

A táj szerepe a vízparti utazás során egy lakossági megkérdezés eredményei

A táj szerepe a vízparti utazás során egy lakossági megkérdezés eredményei A táj szerepe a vízparti utazás során egy lakossági megkérdezés eredményei Sulyok Judit phd hallgató, Széchenyi István Egyetem Sopron, 2012. augusztus 30. A témaválasztást indokolta a természeti környezet

Részletesebben

Klaszterfejlesztés a borturizmusban. Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter 2010-2012

Klaszterfejlesztés a borturizmusban. Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter 2010-2012 Klaszterfejlesztés a borturizmusban Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter 2010-2012 Klaszter létrehozásának céljai A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter létrehozásának elsődleges célja az volt, hogy

Részletesebben

53. KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Magyar Közgazdasági Társaság 2015. SZEPTEMBER 3-5. MISKOLCI EGYETEM

53. KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Magyar Közgazdasági Társaság 2015. SZEPTEMBER 3-5. MISKOLCI EGYETEM Belső desztinációmarketing: kulcs a versenyképesség növeléséhez 53. KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Magyar Közgazdasági Társaság 2015. SZEPTEMBER 3-5. MISKOLCI EGYETEM Dr. Piskóti István, intézetigazgató, Miskolci

Részletesebben

A Miniszterelnöki Hivatal a miniszterelnök munkaszervezete, amely gondoskodik a

A Miniszterelnöki Hivatal a miniszterelnök munkaszervezete, amely gondoskodik a A "Miniszterelnökség" fejezet a miniszterelnök munkáját, a kormány testületi működését szolgáló előirányzatokat, továbbá egyes, a kormányzati feladatok ellátását segítő szervezetek költségvetését tartalmazza.

Részletesebben

Zirc város integrált településfejlesztési stratégiája

Zirc város integrált településfejlesztési stratégiája Zirc város integrált településfejlesztési stratégiája II. STRATÉGIA KDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Közép-Dunántúli Operatív Program Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

Mobilengine Szolgáltatás. Általános Szerződési Feltételek. T-Systems Magyarország Zrt. ügyfelek részére. Indirekt (nem online) értékesítés

Mobilengine Szolgáltatás. Általános Szerződési Feltételek. T-Systems Magyarország Zrt. ügyfelek részére. Indirekt (nem online) értékesítés Mobilengine Szolgáltatás Általános Szerződési Feltételek T-Systems Magyarország Zrt. ügyfelek részére Indirekt (nem online) értékesítés 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Szolgáltató adatai, alapfogalmak... 3 1.1 Szolgáltató

Részletesebben

Kulturális örökség-alapú komplex védelem- és fejlesztés megalapozása, az értékek felismerése, pontos felmérése és értékelése

Kulturális örökség-alapú komplex védelem- és fejlesztés megalapozása, az értékek felismerése, pontos felmérése és értékelése Kulturális örökség-alapú komplex védelem- és fejlesztés megalapozása, az értékek felismerése, pontos felmérése és értékelése E vonatkozásban külön is ki kell emelni a megye két városát, Miskolcot és Ózdot.

Részletesebben

2012. A Budaörsi Városkártya javasolt rendszere. Budaörsi Városfejlesztő Kft. 2012.09.30. Oldal: 1 / 58

2012. A Budaörsi Városkártya javasolt rendszere. Budaörsi Városfejlesztő Kft. 2012.09.30. Oldal: 1 / 58 2012. A Budaörsi Városkártya javasolt rendszere Budaörsi Városfejlesztő Kft. Oldal: 1 / 58 2012.09.30. I. Összefoglaló A kártyarendszerek nyújtotta előnyöket a piaci szereplőkön túl a települési önkormányzatok

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 838/2006. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A Dél-dunántúli Digitális Mintarégió (DdDMr) létrehozása ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

Okos megoldások a közösségi közlekedésben Elektromos Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer

Okos megoldások a közösségi közlekedésben Elektromos Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer Okos megoldások a közösségi közlekedésben Elektromos Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer Okos megoldások a közösségi közlekedésben A Smart Mobility vagy az OKOS KÖZLEKEDÉS a (tömeg) közlekedéssel,

Részletesebben

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Program Dél-Dunántúli Operatív Program Észak-Alföldi Operatív Program Észak-Magyarországi Operatív Program Közép-Dunántúli Operatív Program Nyugat-Dunántúli Operatív

Részletesebben

Kitöltő telefonja (körzetszám is): megyei/fővárosi önkormányzat. gazdasági szervezet

Kitöltő telefonja (körzetszám is): megyei/fővárosi önkormányzat. gazdasági szervezet Az adatszolgáltatás a 288/2009.(XII.15.) Korm. rendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám:1441 Adatszolgáltató: Állatkertek, vadasparkok, kultúrparkok Kitöltendő: 2 példányban Beküldendő: 2016. január

Részletesebben

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. 2015. évi pénzügyi terve

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. 2015. évi pénzügyi terve A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. 2015. évi pénzügyi terve A Balatoni Integrációs Kft. célja, hogy a régió fejlesztésében 2000 óta végzett sikeres tevékenységét, szakmai tapasztalatát felhasználva

Részletesebben

A DKV Zrt. szerepe a debreceni közlekedésben ( jelen- jövő- mobilitás)

A DKV Zrt. szerepe a debreceni közlekedésben ( jelen- jövő- mobilitás) A DKV Zrt. szerepe a debreceni közlekedésben ( jelen- jövő- mobilitás) XI. Regionális közlekedés aktuális kérdései KTE konferencia. Debrecen, 2016.04.26-28. Előadó: Nagy Attila vezérigazgató Tartalom:

Részletesebben

KERETSZERZŐDÉS SAXOBANK A/S-N (TAKARÉKDIRECT RENDSZEREN) KERESZTÜL ELÉRHETŐ PÉNZÜGYI ESZKÖZÖK BIZOMÁNYOSI ADÁSVÉTELÉRE

KERETSZERZŐDÉS SAXOBANK A/S-N (TAKARÉKDIRECT RENDSZEREN) KERESZTÜL ELÉRHETŐ PÉNZÜGYI ESZKÖZÖK BIZOMÁNYOSI ADÁSVÉTELÉRE Ügyfélkód: KERETSZERZŐDÉS SAXOBANK A/S-N (TAKARÉKDIRECT RENDSZEREN) KERESZTÜL ELÉRHETŐ PÉNZÜGYI ESZKÖZÖK BIZOMÁNYOSI ADÁSVÉTELÉRE Amely létrejött egyrészről Név/Cégnév: Lakcím/Székhely: TakarékDirect felhasználói

Részletesebben

VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA II. STRATÉGIA MUNKARÉSZ

VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA II. STRATÉGIA MUNKARÉSZ VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA II. STRATÉGIA MUNKARÉSZ VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2016. 2 Aláírólap Ezen az oldalon kell felsorolni az ITS szakhatósági

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2015 STRATÉGIAI TANULMÁNY SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI FEJLESZTÉSI CÉLJAINAK ÖSSZEHANGOLÁSÁRA (TÁMOP-7.2.1-11/K-2015) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG

Részletesebben

MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 22/2016. (III.02.) önkormányzati határozattal elfogadott TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 22/2016. (III.02.) önkormányzati határozattal elfogadott TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 22/2016. (III.02.) önkormányzati határozattal elfogadott TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. JÖVŐKÉP...3 1.1. A jövőképet befolyásoló folyamatok...3 1.2. A jövőkép

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2016

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2016 E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2016 A HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb

Részletesebben

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata TERVEZET Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata Lombár Gábor polgármester 8646 Balatonfenyves, Kölcsey u. 27. Generál Tervező: Altervező: ARKER Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft. 7400 Kaposvár,

Részletesebben

dr. Sebők András Campden BRI Magyarország FoodManufuture workshop Budapest, Vidékfejlesztési Minisztérium, 2013. december 9.

dr. Sebők András Campden BRI Magyarország FoodManufuture workshop Budapest, Vidékfejlesztési Minisztérium, 2013. december 9. FoodManufuture FP7 projekt A Jövő Élelmiszeripari Gyára kutatási infrastruktúrájának tervezett működése, szolgáltatásai - a kutatási infrastruktúra kiépítéséhez szükséges elemek dr. Sebők András Campden

Részletesebben

SZTE Nemzetközi Utazásszervezés. Gyakran ismételt kérdések, hasznos információk

SZTE Nemzetközi Utazásszervezés. Gyakran ismételt kérdések, hasznos információk SZTE Nemzetközi Utazásszervezés Gyakran ismételt kérdések, hasznos információk 1.) Milyen jellegű szolgáltatást nyújt az SZTE Nemzetközi Utazásszervezés? Az SZTE Nemzetközi Utazásszervezésen keresztül

Részletesebben

Magyarország ismertsége imázsa és piaci potenciálja Lengyelországban, a lengyel lakosság utazási szokásai

Magyarország ismertsége imázsa és piaci potenciálja Lengyelországban, a lengyel lakosság utazási szokásai Készült a Magyar Turizmus Rt. ának megbízásából Magyarország ismertsége imázsa és piaci potenciálja Lengyelországban, a lengyel lakosság utazási szokásai Kutatási jelentés Tartalomjegyzék 1 A KUTATÁS HÁTTERE...

Részletesebben

Miért érdemes Tourinformnak lenni? - avagy miért érdemes egy TDM szervezetnek Tourinform irodát mőködtetni

Miért érdemes Tourinformnak lenni? - avagy miért érdemes egy TDM szervezetnek Tourinform irodát mőködtetni ORSZÁGOS TDM KONFERENCIA, BÜK 2010. Miért érdemes Tourinformnak lenni? - avagy miért érdemes egy TDM szervezetnek Tourinform irodát mőködtetni Kertész Krisztina Tourinform Koordinátor Magyar Turizmus Zrt.

Részletesebben

Trendlakás lakberendezési- és életmódmagazin

Trendlakás lakberendezési- és életmódmagazin Trendlakás lakberendezési- és életmódmagazin mert a minőségi életmódot szeretem! Ahol az elképzelések életre kelnek és ahol az otthon utat talál! Médiaajánlat 2011. Mások vagyunk? Nem kicsit! A MAGAZIN

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MAGYAR TURIZMUS ZRT. HONLAPJAIN TÖRTÉNŐ HIRDETÉSRE VONATKOZÓAN

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MAGYAR TURIZMUS ZRT. HONLAPJAIN TÖRTÉNŐ HIRDETÉSRE VONATKOZÓAN TARTALOM Általános szerződési feltételek...2 Hirdetési tarifák - www.itthon.hu / www.gotohungary.com portálcsoport...5 Hirdetési tarifák - Regionális kiadású, magyar nyelvű hirdetési flyer kiadványok...14

Részletesebben

A szerződés tárgya: Zugló Városkártya rendszer továbbfejlesztéséhez komplex szolgáltatás nyújtása. Átvételi időpont: Jo/,0-?>,oT. t^u, *v<?9.

A szerződés tárgya: Zugló Városkártya rendszer továbbfejlesztéséhez komplex szolgáltatás nyújtása. Átvételi időpont: Jo/,0-?>,oT. t^u, *v<?9. Ügyiratszám:..^.^íSjífh/^í^ Ügyintéző:..VrrÍTrfe^.. +&(& -' & - " * Kötelezettségvállalást előkészítő: Zuglói Vagyonkezelő Zrí. A szerződés tárgya: Zugló Városkártya rendszer továbbfejlesztéséhez komplex

Részletesebben

Jelenlegi szolgáltatok köre (kivonat)

Jelenlegi szolgáltatok köre (kivonat) Tájékoztató A Tata és Környéke Turisztikai Egyesület (továbbiakban Tata TE), mint helyi szintű turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezet, 2009-ben alakult meg. A szervezet egységes szakmai keretek

Részletesebben

AquaZ Natura Kft. Általános Szerződési Feltételek

AquaZ Natura Kft. Általános Szerződési Feltételek ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) Tartalom: 1. Felek megnevezése és az ÁSZF hatálya 2. A vásárlás menete, az adásvételi szerződés létrejötte 3. Kiszállítás, személyes átvétel 4. Jótállás 5. A vásárlástól

Részletesebben

A NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT. SMART MOBILITY VÍZIÓJA

A NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT. SMART MOBILITY VÍZIÓJA A NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT. SMART MOBILITY VÍZIÓJA 1 SMART KORSZAK Az okos város, ország minimális mennyiségű erőforrás felhasználásával, maximális hatékonysággal biztosít minőségi szolgáltatásokat a

Részletesebben

A személyre szabás lehetőségei az internet és a mobiltelefon korában

A személyre szabás lehetőségei az internet és a mobiltelefon korában A MARKETING ESZKÖZEI A személyre szabás lehetőségei az internet és a mobiltelefon korában Kapcsolaterősítő, forgalomnövelő eszköz vagy egyszerű technológiai trükk csupán a személyre szabás? Az eljárás

Részletesebben

MEDIA MARKT NYERJÜNK EGYÜTT KÁRTYA PROMÓCIÓHOZ KAPCSOLÓDÓ NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI- ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA ( Játékszabályzat )

MEDIA MARKT NYERJÜNK EGYÜTT KÁRTYA PROMÓCIÓHOZ KAPCSOLÓDÓ NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI- ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA ( Játékszabályzat ) MEDIA MARKT NYERJÜNK EGYÜTT KÁRTYA PROMÓCIÓHOZ KAPCSOLÓDÓ NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI- ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA ( Játékszabályzat ) 1. A Promóció szervezője A Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. (székhely:

Részletesebben

Az e-kereskedelem hatása a termékmárkákra

Az e-kereskedelem hatása a termékmárkákra A MARKETING TERÜLETEI Az e-kereskedelem hatása a termékmárkákra A márka jelentősége az e-kereskedelemben kisebb, mint a hagyományosban. Főleg a fogyasztási javak előállítói védtelenek a márkarombolással

Részletesebben

A rendezvények technikai feltételei

A rendezvények technikai feltételei Roadshow szervezése A Roadshow-t az ország több városában, településén érdemes megszervezni, hasonló tartalommal. Résztvevőként elsősorban a kis- és közepes méretű vállalkozások vezetőit ajánlott meginvitálni.

Részletesebben

WageIndicator adatbázisok eredményeinek disszeminációja H005 EQUAL projekt. WageIndicator és BérBarométer adatbázisok eredményeinek disszeminációja

WageIndicator adatbázisok eredményeinek disszeminációja H005 EQUAL projekt. WageIndicator és BérBarométer adatbázisok eredményeinek disszeminációja WageIndicator és BérBarométer adatbázisok eredményeinek disszeminációja Mit mutatnak az adatbázisok a részmunkaidős (nem teljes munkaidős) foglalkoztatást illetően? készítette: MARMOL Bt. 2008. április

Részletesebben

Turisztikai fejlesztések az Új Széchenyi Terv keretében az Észak-magyarországi régióban

Turisztikai fejlesztések az Új Széchenyi Terv keretében az Észak-magyarországi régióban Turisztikai fejlesztések az Új Széchenyi Terv keretében az Észak-magyarországi régióban Turisztikai fejlesztések hatása az Észak-magyarországi turisztikai régióban Molnár Anita Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi

Részletesebben

A piacra jutás segítése

A piacra jutás segítése A piacra jutás segítése A Humán Innováció Nonprofit Kft. megbízásából Készítette: Inzsöl Renáta Szombathely 2011 Hogyan segítsük termékeink piacra jutását? A Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. tapasztalatai

Részletesebben

Jó időben szólunk! 2014.

Jó időben szólunk! 2014. Jó időben szólunk! 2014. Önkormányzati közszolgáltatások Egy önkormányzat számára a legnagyobb kihívás olyan közszolgáltatás nyújtása, amely kiváltja a lakosság széles körének elismerését. Ennek érdekében

Részletesebben

Általános szerződési feltételek VoIP (aszinkron adathálózati) telefonszolgáltatásra

Általános szerződési feltételek VoIP (aszinkron adathálózati) telefonszolgáltatásra BorsodWeb Internetszolgáltató Kft székhely: 3527 Miskolc, József Attila u. 27. 2/1. Általános szerződési feltételek VoIP (aszinkron adathálózati) telefonszolgáltatásra SZJ 64.20.16 Előző módosítás kelte:

Részletesebben

Logisztikai fejlesztési feladatok a Technopolis Miskolc Város Versenyképességi Pólus keretei között

Logisztikai fejlesztési feladatok a Technopolis Miskolc Város Versenyképességi Pólus keretei között Logisztikai fejlesztési feladatok a Technopolis Miskolc Város Versenyképességi Pólus keretei között Dr. Prof. Emeritus Dr. hc. mult. Cselényi József egyetemi tanár Dr. habil Illés Béla Ph.D. tanszékvezető

Részletesebben

NEMZETI TURISZTIKAI ADATBÁZIS

NEMZETI TURISZTIKAI ADATBÁZIS NEMZETI TURISZTIKAI ADATBÁZIS A Nemzeti Turisztikai Adatbázis arra hivatott, hogy információt tároljon mindazokról az ország egész területén megtalálható helyszínekről, szolgáltatásokról, amelyek a turisták

Részletesebben

SZŰRJ MAGADNAK AZ 1 MILLIÓ ÉRTÉKŰ AJÁNDÉKOKBÓL promóciós játék

SZŰRJ MAGADNAK AZ 1 MILLIÓ ÉRTÉKŰ AJÁNDÉKOKBÓL promóciós játék SZŰRJ MAGADNAK AZ 1 MILLIÓ ÉRTÉKŰ AJÁNDÉKOKBÓL promóciós játék Akció és tartalom terv PROMÓCIÓS ÁTÉK RÖVID LEÍRÁSA Vásárolj LAICA bi-flux szűrőbetétet, vagy LAICA kancsót, töltsd fel blokkodat a www.mosolygoviz.hu

Részletesebben

ONLINE MARKETING SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

ONLINE MARKETING SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS ONLINE MARKETING SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Online marketing ügyfélszerzés és megtartás a XXI. században Edutus Főiskola 2016 Online marketing szakirányú továbbképzés Magyarország első számú online marketing

Részletesebben

A tanulóknak a záródolgozatot az alábbi tartalmi, szerkesztési, terjedelmi elıírások figyelembevételével kell összeállítaniuk:

A tanulóknak a záródolgozatot az alábbi tartalmi, szerkesztési, terjedelmi elıírások figyelembevételével kell összeállítaniuk: ZÁRÓDOLGOZAT KÉSZÍTÉSÉNEK ELİÍRÁSAI, HATÁRIDİK IDEGENFORGALMI SZAKMENEDZSER Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 2359-06 Az idegenforgalmi vállalkozások hatékony mőködtetése

Részletesebben

Közlekedési csomópontok új helyzete, a belváros közlekedésének átalakítása

Közlekedési csomópontok új helyzete, a belváros közlekedésének átalakítása Budapest kereskedelmi és turisztikai helyzetének revitalizációja Budapest, 2014. február 5. Közlekedési csomópontok új helyzete, a belváros közlekedésének átalakítása Kerényi László Sándor közlekedésstratégia

Részletesebben