Egy versenyhétvége két önálló versenynapból áll.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Egy versenyhétvége két önálló versenynapból áll."

Átírás

1

2 A Lotus Kupa 2009-ben indul Magyarországon az MNASZ (Magyar Nemzeti Autósport Szövetség) keretein belül, a gyorsasági szakágban. A gyorsasági szakág más futamai kis és nagy túraautók 1600ccm-ig, Formula autók, Suzuki Swift és Seat Leon Kupa között szerepel önálló versenyfutamként. Egy versenyhétvége két önálló versenynapból áll. Húsz darab mûszakilag teljesen egyforma autó garantálja az egyenlô esélyeket és az izgalmas vetélkedést. A Lotus Kupának önálló technikai szabályzatának betartását az MNASZ független Technikai Bizottságának szakemberei szigorúan ellenôrzik minden versenyhétvégén. A technikai ellenôrzést segíti az autókba épített datalogger, amelynek adatait a versenyzôk is felhasználhatják egy kiértékelô szoftver segítségével versenyzési technikájuk tökéletesítésére. A szabályzat által elôírt verseny-gumiabroncsokat a versenyzôk kedvezményes áron vásárolhatják meg. A versenyenként felhasználható gumik mennyiségét a szabályzat korlátozza. Az autókba épített négy kamerából álló videórögzítô rendszer remek alapanyagot szolgáltat promóciós videókhoz, közvetetítésekhez, és akár a verseny közben történt vitás esetek kezelésében is segít. A versenyautókat maguk a versenyzôk, vagy versenycsapatok vásárolhatják meg, akik bérleti konstrukcióban mûszaki támogatás mellett nyújtanak szolgáltatást a versenyzôknek. A Lotus Kupában induló versenyzôk éves nevezési díja tartalmazza az egységes felszerelést, az FIA homológ tûzálló overált, kesztyût és cipôt.

3 A Lotus Sport története 1991 A Lotos Sport egy Esprit X180R versenyautót indít az American Supercar bajnokságban A Lotus Sport megépíti az Olympic 108-as kerékpárt, amellyel Chris Boardman új világrekorddal megnyeri az Olimpiai Játékokat Az Elise versenyautóval szerzett tapasztalatok alapján, a Lotus Sport bemutatja az S1 Exige utcai modellt A BBC Top Gear magazinjának a felkérésére egy különleges Ladát épít a Lotus Sport Bemutatkozik az Elise második generációja, 190 Elise, LS111 Sport Elise és 135R Sport Elise Speciális versenyszabályzat alapján megépül az Exige Cup, amely kimondottan versenycélokra készül Elkészül az Exige V6-os motorral szerelt 400 lóerôs változata, amellyel 2005-ben és 2006-ban megnyerik a Pekingi 12 órás versenyt, az Ázsai GT bajnokságban Bemutatkozik az Exige GT3-as szabályok alapján épített prototípus változata, amelyet a Paul Ricard versenypályán tesztel a gyár Ötven darabos limitált példányszámban elkészül az Exige 240R modell. Ebben a kocsiban használ elsô alkalommal a gyár kompresszorral szerelt Toyota motorokat. Elkészül a kocsi versenyváltozata is a Cup Elkészül az Exige GT3-as versenyautó, amellyel a brit GT3-as konstruktôri bajnoki címet meg is szerzi a gyár. A Shelsey Walsh hegyiversenyen szerzett tapasztalatok alapján kifejlesztik a 2-Eleven modell prototípusát A Lotus Sport bemutatja az Exige Cup 255-ös modellt. A Lotus 2-Eleven modell gyártásba kerül.

4 A GFS Motorsport története A GFS motorsport elsô hivatalos megjelenése 1994-ben, a Budapesti Autószalonon történt, ahol Opel tuning munkáit mutatta be Burkus Egon, a GFS Motorsport tulajdonosa. A cég mûködési körét saját tervezésû, igényes optikai tuning kitek és Opel-specifikus teljesítménynövelô átalakítások jelentették elsôsorban. A vállalkozás a versenysportban is képviseltette magát, rali versenyeken majd a gyorsasági szakában is. A GFS Motorsport három éven keresztül a JB Motorsportban résztulajdonosként, 2007-tôl mint önálló versenyistálló szerepel a magyar autósport palettáján. Mára elmondható, hogy az egyik legnagyobb csapatról beszélhetünk, hiszen jelenleg kilenc versenyautó indul a GFS Motorsport színeiben a hazai versenypályákon. Így az eleinte utcai tuninggal foglalkozó cég fô csapásirányává mára a komoly, profi-szintû versenyzés és versenyeztetés vált. Az érdekes, kreatív, bátor ötletek és fejlesztések egyik kiemelkedô és igen látványos példája a GFS Motorsport szárnyai alatt létrejött középmotoros, hátsókerék-hajtású Opel Corsa pályaautó. A fantasztikus paraméterekkel rendelkezô versenygép készítésekor már egy saját versenysorozat körvonalazódott, amely elhozza a hazai kupaversenyekbe a középmotoros, hátsókerekes, nyers versenyautó élményét pilótáknak és nézôknek egyaránt.

5 Lotus Exige Cup 190 Hazánkban jelenleg két érdekes kupasorozat mûködik, speciálisan felkészített Suzuki Swiftekkel illetve csúcskategóriás Seat Leonokkal állnak rajthoz a versenyzés szerelmesei. A GFS Motorsport szervezésében induló Lotusok egyfelôl igazi versenyautóként színesítik a családi autókból átalakított pályagépek pódiumát, másfelôl arany középutat képeznek a fenti két kupasorozat között a versenyzés költségei tekintetében. A hátsókerék-hajtás és a középmotoros építési mód már önmagában versenyautós gondolatokat idéz, azonban emellett fontos megjegyezni, hogy a Lotus Exige-ek nem csupán sportossá tett utcai autók, hanem épp ellenkezôleg: utcai használatra is alkalmassá tett versenyautók. A megközelítés így alapvetôen más, ami az autók ve rsengése közben a pilóták számára jól érezhetô, a nézôk számára pedig látható különbséget jelent. A GFS Lotus Kupa szervezésében induló Exige-ek már a gyárból pályaversenyzésre felkészített állapotban érkeznek. A Lotus által fejlesztett futómûvek, gyári bukócsô és egyéb átalakítások garantálják azt, hogy ezek a versenyautók méltók legyenek a márka hírnevéhez és nem utolsó sorban impozáns, sportos megjelenésükhöz egyaránt. A versenyautók a hazai importôr és a gyár támogatásának köszönhetôen a lélektani 10 millió forintos határon, Áfa Ft áron vásárolhatóak meg, ami azért is különösen kedvezô és vonzó, mert az utcai autók ennél magasabb áron kerülnek forgalomba. A Lotus Exige gyakorlatilag a Lotus Elise kupéváltozata. A GFS Lotus Kupában látható változatok 2004-ben kerültek a piacra. A GFS Lotus Kupában gyári fejlesztésû és szerelésû versenycélú bukócsövekkel, futómûátalakítással és kikönnyített karosszériával indulnak. Mûszaki adatok: Lotus Exige Cup 190 Motortípus Soros, négyhengeres, változtatható szelepvezérlésû, vízhûtéses szívómotor Hengerûrtartalom (cm 3 ) 1769 Furat x löket (mm) 82 x 85 Maximális teljesítmény (kw(le)/ford) 142(190)/7800 Maximális forgatónyomaték (Nm/ford) 187/6800 Sûrítési viszony 11,5:1 Nyomatékváltó Hatfokozatú, kis ejtésû, kulisszás, szinkronváltó Felépítés Kétajtós, együléses, hátsókerék-hajtású, középmotoros konstrukció Saját tömeg (kg) 914 Gyorsulás km/h (s) 4,9 Maximális sebesség (km/h) 237

6 Miért a Lotus Kupa? Az autósport jelenleg az egyik legnépszerûbb sportesemények közé tartozik Magyarországon. Futamonként több ezer ember látogat ki a helyszínekre és még több tízezren kísérik figyelemmel a történéseket a médiumokban. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség hivatalos adatai alapján éves szinten 1,2-1,5 millió nézôt vonzanak a futamok. A kupaversenyek lényeges jellemzôje és értelme, hogy itt egyforma autók indulnak, azzal a céllal, hogy az eredményekbe a mûszaki különbségek csak egészen csekély mértékben szólhassanak bele, a helyezések valóban a pilóták képességeit mutassák. Ezt a célt csak olyan szabályrendszerrel lehet elérni, amely biztosítja az egyenlô feltételeket és a fair küzdelmet. A GFS Motorsport mindent elkövet például a gumihasználat szigorú szabályzásával, hogy a minimál büdzséhez képest lényegesen nagyobb lehetôségekkel rendelkezô versenyzôk ne juthassanak elônyhöz a szûkebb pénztárcájú vetélytársaikkal szemben, így az izgalmas és látványos versengés végeredményét valóban csak a pilóták tudása fogja meghatározni. Eddig inkább a versenyôk szempontjából tekintettünk a GFS Lotus Kupára, azonban a nézôk és a média számára is igazán izgalmas és látványos eseményrôl van szó. Húsz versenyzésre átalakított Lotus Exige lehengerlô látvány nyújt bármilyen versenypályán, hazánkban egészen egyedülálló esemény ez, amely a GT versenyek látványvilágát idézi. Az autók alacsony tömege, kis mérete és hajtásképlete miatt különösen mozgalmas versenyekrôl beszélhetünk, a szûk kanyarokban és a tempós egyenesekben egyaránt minden méteren küzdenek a versenyzôk. Minden versenyautó felszereltségébe tartozik egy speciális négykamerás rendszer is, amelynek segítségével egyrészt igen érdekes nézôpontokból élhetô újra a verseny, másrészt a küzdelem hevében esetleg felmerülô csetepaték is objektív módon értékelhetôek a verseny után.

7 Ahol Ön is ott lehet! Kiket érhet el hirdetése a Lotus Kupán keresztül, és miért érdemes az autósportot mint hirdetési felületet használni? - Ha termékeit a hirdetési piac szempontjából legjelentôsebb éves korosztálynak, de még inkább a közötti korosztálynak pozicionálja. - Ha termékeit vidéken és a fôvárosban egyaránt forgalmazza. - Ha termékeinek vagy szolgáltatásainak célcsoportja közel áll a sporthoz, kedveli az extremitást és nyitott az innovacióra. - Ha a márkapreferencia elôsegítésére a jövôbeni vásárlókra gondolva már a fiatalabb generációhoz is szólna. - Ha olyan terméket forgalmaz, amely márkahûséget és magas érintettségi szintet követel! - Ha könnyen társíthatóak termékei és szolgáltatásai az autóverseny által képviselt életstílushoz, életérzéshez! - Ha vállalata hírnevét, elismertségét szeretné növelni. Támogatóink reklámjai a versenyek idôtartama alatt több helyen is láthatóak: - A versenyautókon. - A versenyzôk ruházatán és bukósisakján. - A szervizautókon. - A csapattagok ruházatán. - A szervizsátrunkon és kordonunkon. - A kupasorozat hivatalos kiadványain, honlapunkon.

A Suzuki Környezeti Koncepciója

A Suzuki Környezeti Koncepciója A Suzuki Környezeti Koncepciója Környezeti filozófiánknak megfelelően azon dolgozunk, hogy csökkentsük termékeink környezetünket terhelő hatását, valamint kutatási és fejlesztési tevékenységet végzünk

Részletesebben

Csapatvezet? és pilóta egy személyben: Interjú Csuti Lászlóval

Csapatvezet? és pilóta egy személyben: Interjú Csuti Lászlóval Csapatvezet? és pilóta egy személyben: Interjú Csuti Lászlóval by Papp István - hétf?, szeptember 10, 2012 http://www.formula1tech.hu/csapatvezeto-es-pilota-egy-szemelyben-interju-csuti-laszloval/ Blog)

Részletesebben

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA Utánpótlás sport MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA ALAPKIÍRÁS 2013 Készítette: A MAMS Salakmotoros Szakága Jóváhagyta: A MAMS Elnöksége Kiadja: A MAMS Ttitkársága A MAGYARORSZÁG NYÍLT EGYÉNI

Részletesebben

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG HEGYI BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA 2008. évi ALAPKIÍRÁSA

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG HEGYI BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA 2008. évi ALAPKIÍRÁSA AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG HEGYI BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA 2008. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette az MNASZ Gyorsasági Szakági Bizottsága Jóváhagyta az MNASZ Intéző Bizottsága

Részletesebben

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA Utolsó frissítés: 2007.03.07 Készítette az MNASZ Gyorsasági Szakági Bizottsága Jóváhagyta

Részletesebben

Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új

Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új Suzuki Swift indul útjára; a Suzuki is teljesen újjászületett.

Részletesebben

Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új

Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új Suzuki Swift indul útjára; a Suzuki is teljesen újjászületett.

Részletesebben

T ú r a a u t ó E u r ó pa K u pa. E u r o p e a n To u r i n g C a r C u p

T ú r a a u t ó E u r ó pa K u pa. E u r o p e a n To u r i n g C a r C u p a verseny az auto A Túraautó Európa Bajnokság 50 éves múltra tekint vissza. Az első, FIA által Európa Bajnokságnak elismert versenyt 1963- ban rendezték. Azóta persze rengeteg átalakuláson ment keresztül.

Részletesebben

1960 s 1970 s 1980 s 1990 s 2000 s 2010 s

1960 s 1970 s 1980 s 1990 s 2000 s 2010 s GT86 tartozékok Versenyre hangolva A TRD története egészen az 1950-es évekig nyúlik vissza: ekkor kezdte el szakemberek egy csoportja a Toyota sorozatgyártású modelljeit az autósport egyedi igényeihez

Részletesebben

A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága

A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága MAMS MZ Kupa SIMSON KUPA PANNONIA KUPA alapkiírása 2010 Melléklet: m szaki szabályzat Készítette: MAMS Old Timer Szakág Jóváhagyta:

Részletesebben

Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új

Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új Suzuki Swift indul útjára; a Suzuki is teljesen újjászületett.

Részletesebben

III. ORFŰI AUTÓS HEGYIVERSENY. Orfű, 2016. május 27-29.

III. ORFŰI AUTÓS HEGYIVERSENY. Orfű, 2016. május 27-29. III. ORFŰI AUTÓS HEGYIVERSENY Orfű, 2016. május 27-29. SPECIÁLIS INFORMÁCIÓK A v erseny neve: III. ORFŰI AUTÓS HEGYIVERSENY helye: Orfű Magyarhertelend közötti versenypálya ideje: 2016. május 27 29. A

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS: JÉG GYORSULÁSI FUTAM

VERSENYKIÍRÁS: JÉG GYORSULÁSI FUTAM FIGYELMEZTETÉS! Jelen szabályzat eseti jellegű, a 2007-es évi végleges OB. szabályzat 2007.02.27-től letölthető a futam.hu oldalról! VERSENYKIÍRÁS: JÉG GYORSULÁSI FUTAM 1. A NEGYEDMÉRFÖLD KFT. bemutatja

Részletesebben

RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. évi ALAPKIÍRÁSA

RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. évi ALAPKIÍRÁSA RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: az MNASZ Offroad Szakági Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Sporttanács Kiadja: az MNASZ Titkárság Tartalomjegyzék 1. MAGYARORSZÁGI RALLYCROSS

Részletesebben

GYMKHANA 16: VERSENYSZABÁLYZAT ÉS VERSENYKIIRÁS! Érvényes 2016.12.31-ig.

GYMKHANA 16: VERSENYSZABÁLYZAT ÉS VERSENYKIIRÁS! Érvényes 2016.12.31-ig. FIGYELMEZTETÉS! Az autó versenyzés veszélyes sport! Olyan, hogy biztonságos verseny nem létezik. A versenyzés mindig magában hordozza a súlyos vagy halálos sérüléssel járó baleset kockázatát. Ez a veszély

Részletesebben

3,0 literes turbódízel D-4D 1KD-FTV 5 A/T. Ajánlott üzemanyag 48-as vagy magasabb cetánszámú gázolaj 48-as vagy magasabb cetánszámú gázolaj

3,0 literes turbódízel D-4D 1KD-FTV 5 A/T. Ajánlott üzemanyag 48-as vagy magasabb cetánszámú gázolaj 48-as vagy magasabb cetánszámú gázolaj Land Cruiser Műszaki adatok KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNY Fogyasztás (utoljára a 2004/3/EC rendelettel módosított 80/1268 EEC EU direktíva alapján) 5 A/T 6 M/T Vegyes (l/100 km), 5-ajtós (3-ajtós) 8,1 (7,9)

Részletesebben

Versenyzői nyilatkozatok a gépátvételen:

Versenyzői nyilatkozatok a gépátvételen: Bara Gábor Kiss István (Opel Astra A7): Szerintem nagyon kemény a pálya, főleg az első gyorsasági, jó lenne még párszor ránézni, de sajnos ma már nem lehet. Megpróbálok végigmenni a versenyen, szeretnék

Részletesebben

JÓVÁHAGYTÁK A MICHELIN PILOT SPORT ELSŐSZERELÉSÉT AZ ÚJ BMW M3-RA

JÓVÁHAGYTÁK A MICHELIN PILOT SPORT ELSŐSZERELÉSÉT AZ ÚJ BMW M3-RA JÓVÁHAGYTÁK A MICHELIN PILOT SPORT ELSŐSZERELÉSÉT AZ ÚJ BMW M3-RA Gyárilag szerelik a Michelin Pilot Sportot az új BMW M3 autókra A BMW M GmbH úgy döntött, hogy az M3-ra (a 3-as sorozat legsportosabb tagjára)

Részletesebben

Téli Kínálat Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher

Téli Kínálat Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher Téli Kínálat Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher Kutatás Fejlesztés (K+F) Központok A VILÁGBAN A vállalat legfontosabb központjai: - K+F Központ Kína - K+F Központ Indonézia - K+F Központ Akron, USA - K+F

Részletesebben

1,6 literes Valvematic 6 M/M

1,6 literes Valvematic 6 M/M Auris Műszaki adatok KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNY 1,33 literes Dual VVT-i 6 M/M CCO (DPF)* 6 M/M CCO (DPF)* 2,0 literes DPF Fogyasztás (utoljára a 2004/3/EC rendelettel módosított 80/1268/EEC (Euro 4), valamint

Részletesebben

Jó motort a jó embernek!

Jó motort a jó embernek! Jó motort a jó embernek! Honda NC700X Minket is elkapott pár nap erejéig ez a 2012-es remek gép. Ami a létrejöttét és annak hátterét illeti: t e l e v a n k o n c e p c i ó k k a l és új fejlesztésekkel,

Részletesebben

Mi is a rallye? A futamok célja A cél a gyorsasági szakaszokon minél gyorsabban teljesíteni a megadott távot, a mért időeredmények

Mi is a rallye? A futamok célja A cél a gyorsasági szakaszokon minél gyorsabban teljesíteni a megadott távot, a mért időeredmények A sport különböző szakágai között egyre nagyobb és gyorsabb iramban követel magának helyet az autósport. Ezt a folyamatosan fejlődő sportágat, mely egyre nagyobb számú versenyzőt és versenyautót vonultat

Részletesebben

Írta: Szabó Péter 2010. március 25. csütörtök, 16:52 - Módosítás: 2010. október 14. csütörtök, 00:29

Írta: Szabó Péter 2010. március 25. csütörtök, 16:52 - Módosítás: 2010. október 14. csütörtök, 00:29 Képzeljenek el egy Nissan 370Z-t, annak minden vadságával és brutalitásával együtt. Képzeljenek bele még két ülést, számos kényelmi extrát, kifinomult, elegáns formát, és öntsék agyon egy adag hétköznapi

Részletesebben

A MAX-ból soha nem elég

A MAX-ból soha nem elég A MAX-ból soha nem elég Íme a hosszú távra tervezett legjobb maxi robogó. Az átdolgozott elüls résznek, az új LED-fényszóróknak, továbbá az új fordított teleszkópoknak köszönheten a legendás TMAX messze

Részletesebben

Magyar Autómodell Bajnokság. Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK. Érvényes: 2008-tól MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG

Magyar Autómodell Bajnokság. Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK. Érvényes: 2008-tól MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG Magyar Autómodell Bajnokság Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK Érvényes: 2008-tól ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1/10 ELEKTROMOS VERSENYEK MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG Összeállította: az MMSZ

Részletesebben

Egy vérbeli, dinamikus terepjáró, a természet felszabadító vadságával. Áramvonalas alakjának és lágy formáinak köszönhetõen képes alkalmazkodni

Egy vérbeli, dinamikus terepjáró, a természet felszabadító vadságával. Áramvonalas alakjának és lágy formáinak köszönhetõen képes alkalmazkodni megtanít A mai felgyorsult világban könnyû megfeledkezni az érzésekrõl, a természetes dolgokról. Az új fejlesztésû és stílusos Suzuki Grand Vitara azonban felélénkíti az érzékszerveket, és képessé tesz

Részletesebben

Mi gondoskodtunk arról, hogy ez a lehetőség az Ön számára kényelmesen hozzáférhető és elérhető legyen.

Mi gondoskodtunk arról, hogy ez a lehetőség az Ön számára kényelmesen hozzáférhető és elérhető legyen. Színválaszték A Suzuki Környezeti Koncepciója Környezeti filozófiánknak megfelelően azon dolgozunk, hogy csökkentsük termékeink környezetünket terhelő hatását, valamint kutatási és fejlesztési tevékenységet

Részletesebben

Természetjáró modell

Természetjáró modell plusz egy dimenzió Kategóriák felett Olyan korban élünk, amelyben minden perc számít. Mindenhol. Az utazás sem kivétel. A Suzuki SX4 a gyors, hétköznapi utazást dinamikus, kirobbanó teljesítménnyel képes

Részletesebben

Pénzdíjas, amatőr szlalomverseny sorozat

Pénzdíjas, amatőr szlalomverseny sorozat Versenykiírás A DCS TUNING GROUP bemutatja autós és gokart versenyzők részére a szlalomverseny sorozatát a Hungaroring felső depójában 2008. évben. A verseny hivatalos neve: szlalomverseny sorozat. A versenyek

Részletesebben

Rank No. Driver Nat. Entrant Car Cat. HUN Rank Race1 Rank Race2 Rank Time Gap

Rank No. Driver Nat. Entrant Car Cat. HUN Rank Race1 Rank Race2 Rank Time Gap Hankook Racer Cup 1 955 BOLDIZS Bence HUN Sportbusz Kft., George Racing Hankook Racer HRC (1) 3:13.286 (1) 3:13.929 (1) 6:27.215 2 932 SOMOGYI Márk HUN Sportbusz Kft., George Racing Hankook Racer HRC (2)

Részletesebben

Kicsi és praktikus. Barátságos és szórakoztató.

Kicsi és praktikus. Barátságos és szórakoztató. Kicsi és praktikus. Barátságos és szórakoztató. Ha a lehető legkisebb erőfeszítéssel szeretne vízre szállni, nincs jobb választás a YAM 230B gumicsónaknál. Ez a felhasználóbarát, masszív, mozgékony gumicsónak

Részletesebben

Az MNASZ Rallye Szakági Bizottság határozatai 2016

Az MNASZ Rallye Szakági Bizottság határozatai 2016 Az MNASZ Rallye Szakági Bizottság határozatai 2016 79/2016 Rallye Szakági Bizottság elektronikus határozat 2016.04.22. A Rallye Szakági Bizottság figyelemmel korábbi 41/2016 számú határozatára, a Hell

Részletesebben

Ötletek: Hogyan válasszunk fûnyírót? Hajtás: Benzines vagy elektromos? Vágószerszám: 3Cut és 4Cut

Ötletek: Hogyan válasszunk fûnyírót? Hajtás: Benzines vagy elektromos? Vágószerszám: 3Cut és 4Cut www. makita.hu - A kertbarátok és a kerttechnika magazinja Ötletek: Hogyan válasszunk fûnyírót? Hajtás: Benzines vagy elektromos? Vágószerszám: 3Cut és 4Cut HÁROM TERMÉKCSALÁD ÖSSZEHASONLÍTÁSA: EXCLUSIVE,

Részletesebben

Erősítse fel a napot.

Erősítse fel a napot. SLC Roadster Erő-ütem. A város ritmusa felgyorsulni látszik, hiszen most az új SLC diktálja az ütemet. Az életöröm meghódítja az utcákat: új orral, gyémánt-hűtőráccsal és határozott króm szárnnyal. Minden

Részletesebben

Harmadszor is 1 nap vízilabda! Médiaajánlat. 2011. augusztus 19 20.

Harmadszor is 1 nap vízilabda! Médiaajánlat. 2011. augusztus 19 20. Harmadszor is 1 nap vízilabda! Médiaajánlat 2011. augusztus 19 20. 2011 24 órás vízilabda torna az UVSE szervezésében, gyermek vízilabdázói részvételével 2011. augusztus 19 20. Margitsziget, Hajós Alfréd

Részletesebben

Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből.

Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből. GLE. Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből. Dinamika. Az önmegvalósítás képessége. Az elengedés művészete. Akiben ezek a tulajdonságok egyesülnek, rendkívüli nyugalmat sugároz, tudja

Részletesebben

Optikai tuning Idea ELSŐ LÖKHÁRÍTÓ SPOILER ** Cikkszám: 50901197 SPOILER SZETT A SÁRVÉDŐRE ** Cikkszám: 50901194

Optikai tuning Idea ELSŐ LÖKHÁRÍTÓ SPOILER ** Cikkszám: 50901197 SPOILER SZETT A SÁRVÉDŐRE ** Cikkszám: 50901194 Idea és Multipla Optikai tuning Idea ELSŐ LÖKHÁRÍTÓ SPOILER ** Cikkszám: 50901197 SPOILER SZETT A SÁRVÉDŐRE ** Cikkszám: 50901194 2 Optikai tuning Idea CSOMAGTÉR AJTÓ SPOILER ** Cikkszám: 50901195 OLDALSÓ

Részletesebben

Historic Technikai Adatlap

Historic Technikai Adatlap Historic Technikai Adatlap Gépkönyv száma: HR Forgalmi engedély száma: Átalakítási engedély száma: Gépkönyv sorszáma: Műszaki vizsga érvényessége: Átalakítási szakvélemény száma: Jármű kategória: Periódus:

Részletesebben

RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2014. évi ALAPKIÍRÁSA

RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2014. évi ALAPKIÍRÁSA RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2014. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: az MNASZ Offroad Szakági Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Intéző Bizottság Kiadja: az MNASZ Titkárság TARTALOMJEGYZÉK 1. MAGYARORSZÁGI

Részletesebben

MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat

MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat Általános technikai szabályzat (összes géposztály) 1. A variátor fedelet az összes gyári csavar minimum 90%-ával kell a motoron rögzíteni. 2. A motorblokkon

Részletesebben

Az MNASZ Rallye Szakági Bizottság határozatai 2016

Az MNASZ Rallye Szakági Bizottság határozatai 2016 Az MNASZ Rallye Szakági Bizottság határozatai 2016 101/2016 Rallye Szakági Bizottság elektronikus határozat 2016.06.09. A Rallye Szakági Bizottság úgy határoz, hogy az RVSZ 12. oldal 35.5, és 35.6 bekezdéseket

Részletesebben

Ú J EREDETI TARTOZÉKOK

Ú J EREDETI TARTOZÉKOK Ú J EREDETI TARTOZÉKOK A Mopar az FCA azon márkája, amely az egyes modellekhez tartozó kiegészítők gyártására és árusítására szakosodott. Minden megoldást a Centro Stile, az autó tervezőjének közreműködésével

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu

VERSENYKIÍRÁS. BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu VERSENYKIÍRÁS BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu 2 Amatőr Szlalom verseny A verseny megnevezése: Bakonyszentlászló Szlalom A verseny szervezője:

Részletesebben

TRAFIC TRAFIC. www.renault.hu. Renault Hungária Kft. Ügyfélszolgálat: 06 40 200 000 (helyi tarifával hívható)

TRAFIC TRAFIC. www.renault.hu. Renault Hungária Kft. Ügyfélszolgálat: 06 40 200 000 (helyi tarifával hívható) TRAFIC www.renault.hu Renault Hungária Kft. Ügyfélszolgálat: 06 40 200 000 (helyi tarifával hívható) FÉNYKÉPEK: RENAULT COMMUNICATION / DR / R. FALCUCCI, A. BERNIER, C. CUGNY, D. DUMAS, O. BANET, P. CURTET

Részletesebben

a CASTROL EDGE 5W-30 C3 és a CASTROL EDGE 5W-30 LL

a CASTROL EDGE 5W-30 C3 és a CASTROL EDGE 5W-30 LL a CASTROL EDGE 5W-30 C3 és a CASTROL EDGE 5W-30 LL BemutatÁSA www.castrol.hu TEGYE ÜZLETÉT ERŐSSÉ mint a titanium! A Castrolt ma is a folyamatos innováció és a határok feszegetése vezérli, hogy a lehető

Részletesebben

Felszereltség. S S S Manuális légkondicionáló berendezés S S S Rádióelôkészítés + hangszórók száma 2 db/4 db/6 db (4 hangszóró + 2 magassugárzó)

Felszereltség. S S S Manuális légkondicionáló berendezés S S S Rádióelôkészítés + hangszórók száma 2 db/4 db/6 db (4 hangszóró + 2 magassugárzó) Japán. Munka. Erô Felszereltség Karosszéria változat Meghajtás 4WD 100km/h-ig kapcsolható 4WD 100km/h-ig kapcsolható 4WD 100km/h-ig kapcsolható Motor 2.5 L Dízel 3.0 L Dízel 3.0 L Dízel Váltó M5 M5 AT4

Részletesebben

Technikai követelmények: Ausztrál Nagydíj (2011)

Technikai követelmények: Ausztrál Nagydíj (2011) Technikai követelmények: Ausztrál Nagydíj (2011) by Papp István - csütörtök, március 24, 2011 http://www.formula1tech.hu/technikai-kovetelmenyek-ausztral-nagydij-2011/ A 2011-es Formula-1-es világbajnokság

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Oláh-Gumi Rallycross Közép-Európai Zóna és Országos Bajnoki Futam FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA BAJNOKSÁG II. FUTAMA

VERSENYKIÍRÁS. Oláh-Gumi Rallycross Közép-Európai Zóna és Országos Bajnoki Futam FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA BAJNOKSÁG II. FUTAMA VERSENYKIÍRÁS Oláh-Gumi Rallycross Közép-Európai Zóna és Országos Bajnoki Futam FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA BAJNOKSÁG II. FUTAMA MNASZ RALLYCROSS NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG II. FUTAMA SZLOVÁK ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

Részletesebben

ABT TT. East European Central

ABT TT. East European Central ABT TT East European Central ABT AR könnyűfém keréktárcsa. Gyémánttal megmunkált tökéletes kivitel. Súlyoptimalizált antracitlakkozás. Első a maga nemében. ABT BR könnyűfém keréktárcsa. Gyémánttal megmunkált

Részletesebben

KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSA SZETT 17, SZÜRKE ECOREFLEX

KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSA SZETT 17, SZÜRKE ECOREFLEX OPTIKAI TUNING KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSA SZETT 17, DUPLAKÜLLŐS, FEKETE Méret: ET 41 (7Jx17 H2). Szett elemei: 4 db felni, cikkszám 71806614. Gumiabroncsa: 225/45 R17. Kifejezetten az 500L-hez készült felniközepek

Részletesebben

Elzáró csappantyúk. AKK típus. Szennyezett levegőhöz

Elzáró csappantyúk. AKK típus. Szennyezett levegőhöz . X X testregistrierung Elzáró csappantyúk típus Kör keresztmetszetű csatlakozócsonkkal szerelt változat Szennyezett levegőhöz Műanyag, kör keresztmetszetű lezáró csappantyúk, agresszív anyagokat tartalmazó

Részletesebben

Masearti szalon nyílt Budapesten!

Masearti szalon nyílt Budapesten! Masearti szalon nyílt Budapesten! Megnyitotta kapuit a nagymúltú olasz autómárka a Maserati budapesti szalonja a Wallis Motor Pest jóvoltából. A szalonnyító alaklmával bemutatták a Masearti új zászlóshajóját,

Részletesebben

Optikai tuning OLDALSÓ KÜSZÖB SPOILER ** ELSŐ SPOILER ** * OLDALSÓ LÉGTERELŐK AZ ELSŐ ABLAKOKRA. Kizárólag Alfa Romeo 147 (2004 évjárat)

Optikai tuning OLDALSÓ KÜSZÖB SPOILER ** ELSŐ SPOILER ** * OLDALSÓ LÉGTERELŐK AZ ELSŐ ABLAKOKRA. Kizárólag Alfa Romeo 147 (2004 évjárat) Alfa Romeo 147 Optikai tuning ELSŐ SPOILER ** Kizárólag Alfa Romeo 147 évjárat 2004 OLDALSÓ KÜSZÖB SPOILER ** Kizárólag Alfa Romeo 147 (2004 évjárat) * OLDALSÓ LÉGTERELŐK AZ ELSŐ ABLAKOKRA 3 ajtós változathoz

Részletesebben

GÉPKÖNYV. Remeha Quinta 45/55/65/85/115. Tervezési segédlet. Remeha Quinta 45/55/65/85/115. Használati, kezelési leírás

GÉPKÖNYV. Remeha Quinta 45/55/65/85/115. Tervezési segédlet. Remeha Quinta 45/55/65/85/115. Használati, kezelési leírás GÉPKÖNYV Tervezési segédlet Használati, kezelési leírás Remeha Quinta Kondenzációs fali kazáncsalád Teljesítménytartomány: 9-115 kw Remeha Quinta TARTALOMJEGYZÉK Elôszó 3 1. A Quinta kazánok beépítésének

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Előzmények..1. 2. Vizsgálat 1. 1. Vizsgálat menete 2. 3. Méréseredmények 4. 4. Méréseredmények értékelése 6

Tartalomjegyzék. 1. Előzmények..1. 2. Vizsgálat 1. 1. Vizsgálat menete 2. 3. Méréseredmények 4. 4. Méréseredmények értékelése 6 Tartalomjegyzék 1. Előzmények..1 2. Vizsgálat 1 1. Vizsgálat menete 2 3. Méréseredmények 4 4. Méréseredmények értékelése 6 1 Benzinüzemű gépkocsi 6 1. Emissziómérés eredményei 6 2. Gyorsulásmérések eredményei

Részletesebben

FIA GT World Championship / Team Hexis Racing. Motul. Sport. News 05

FIA GT World Championship / Team Hexis Racing. Motul. Sport. News 05 FIA GT World Championship / Team Hexis Racing # hungarian Motul. Sport. News 05 01.02.2012 Version FIA GT World Championship / Lédenon Team Hexis Racing / MP4-12-GT3 A Hexis korszak nyitánya! November

Részletesebben

CZT CZT. Nagy hatékonyságú levegő-víz hőszivattyúk E.V.I. technológiás kompresszorokkal E.V.I. HP MÁS VÁLTOZATOK FŐBB OPCIÓS TARTOZÉKOK

CZT CZT. Nagy hatékonyságú levegő-víz hőszivattyúk E.V.I. technológiás kompresszorokkal E.V.I. HP MÁS VÁLTOZATOK FŐBB OPCIÓS TARTOZÉKOK Nagy hatékonyságú levegő-víz hőszivattyúk E.V.I. technológiás kompresszorokkal -15 C +63 C +43 C E.V.I. HP A nagy hatékonyságú E.V.I. kompresszorral szerelt hőszivattyú sorozat elsősorban felületi fűtéshez

Részletesebben

RENDKÍVÜLI BIZTONSÁG. Miért lenne kisebb biztonságban haszongépjármûve

RENDKÍVÜLI BIZTONSÁG. Miért lenne kisebb biztonságban haszongépjármûve CITROËN JUMPY MÉRETRE SZABOTT HASZONGÉPJÁRMÛ. A Jumpy harmonikusan egyesíti a kisméretû furgonok fürgeségét és a nagyobb tehergépkocsik tágasságát. Ennek köszönhetõen számos szakember találta meg az általa

Részletesebben

SPECIÁLIS INFORMÁCIÓK

SPECIÁLIS INFORMÁCIÓK PANNONIA-RING, 2009. AUGUSZTUS 28 30. SPCIÁLIS INFORMÁCIÓK A VRSNY NV: Duna Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság VII-VIII. fordulója helye: Pannonia-Ring ideje: 2009. augusztus 28-30. A VRSNY RNDZŐJ:

Részletesebben

Pehelykönnyű szupersportmotor mindennapos használatra

Pehelykönnyű szupersportmotor mindennapos használatra Pehelykönnyű szupersportmotor mindennapos használatra Osztályels stílusuk, korszer technológiájuk és lenygöz teljesítményük miatt a Yamaha legendás R-sorozatú motorkerékpárjai jelentik a mércét a szupersportok

Részletesebben

ÖSSZESÍTİ ADATLAP. Közhasznú alapítvány. A kérelmezı szervezet székhelye: 2 3 7 0 Dabas (irányítószám, helység)

ÖSSZESÍTİ ADATLAP. Közhasznú alapítvány. A kérelmezı szervezet székhelye: 2 3 7 0 Dabas (irányítószám, helység) Ügyiratszám 1 : Érkezett 1 : ÖSSZESÍTİ ADATLAP 1. A KÉRELMEZİ ADATAI A kérelmezı szervezet teljes neve: A kérelmezı szervezet rövidített neve: Dabasi Kézilabda Club Városi Sportegyesület Dabas VSE KC Gazdálkodási

Részletesebben

Sportos taggal bővült a C-osztály kínálata

Sportos taggal bővült a C-osztály kínálata Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé Sportos taggal bővült a C-osztály kínálata Sajtóinformáció 2016. február 24. Affalterbach. A Mercedes-AMG az új C 43 4MATIC Coupé modellel bővítette a C-osztály kínálatát.

Részletesebben

FISE. Stuber Ildikó Éva. elnök E-mail cím: Balogh László E-mail cím:

FISE. Stuber Ildikó Éva. elnök E-mail cím: Balogh László E-mail cím: 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: Felföldi István Sport Egyesület 2 Gazdálkodási formakód: Bajnoki osztály: 521 Megye Áfa levonásra

Részletesebben

GARDENA Csendes aprító Cikksz.:3988 Vevőtájékoztató

GARDENA Csendes aprító Cikksz.:3988 Vevőtájékoztató GARDENA Csendes aprító Cikksz.:3988 LH 2500 Vevőtájékoztató Üdvözöljük a GARDENA kertben Kérjük, gondosan olvassa el ezt a vevőtájékoztatót és tartsa be utasításait. A vevőtájékoztató segítségével ismerkedjen

Részletesebben

Nem kérdés, hogy autómat Audi márkaszervizbe viszem

Nem kérdés, hogy autómat Audi márkaszervizbe viszem Nem kérdés, hogy autómat Audi márkaszervizbe viszem Készüljön fel a nyárra, és utazzon gondtalanul! Audi Service Audi CarCheck Az Audi CarCheck során megvizsgálunk 14 olyan funkcionális részegységet, melyek

Részletesebben

Új Mitsubishi Colt ClearTec. - 115 g/km -

Új Mitsubishi Colt ClearTec. - 115 g/km - Amszterdam, 2009. február 6. Új Mitsubishi Colt ClearTec - 115 g/km - A közvetlenül a teljesen új Lancer-család után bevezetett új generációs Colt tovább erősíti a Mitsubishi Motors stratégiai evolúcióját,

Részletesebben

Alfa Romeo 159 Alfa Romeo 159 Sportwagon

Alfa Romeo 159 Alfa Romeo 159 Sportwagon Alfa Romeo 159 Alfa Romeo 159 Sportwagon Optikai tuning ELSŐ SPOILER ** Cikkszám: 50903083 HÁTSÓ SPOILER ** Tartalmazza a harmadik féklámpát. Szükséges a 50507804 cikkszám felszerelése. Cikkszám: 50903089

Részletesebben

Írta: Vajda János 2010. március 11. csütörtök, 04:01 - Módosítás: 2010. szeptember 22. szerda, 07:07

Írta: Vajda János 2010. március 11. csütörtök, 04:01 - Módosítás: 2010. szeptember 22. szerda, 07:07 Ami számunkra (reméljük, csak egyelőre) álom, az egyes neves külföldi autós lapok számára a valóság Alig két hete történt, hogy a Genfi Autószalonon még sűrű nyálcsorgatás közepette álltunk a Lexus, illetve

Részletesebben

Egy legenda kizárólag versenyzésre!

Egy legenda kizárólag versenyzésre! Egy legenda kizárólag versenyzésre! A vezető és gép tökéletes harmóniája. Együtt lüktethet a géppel és a vízzel. Így lehet versenyeket nyerni. A versenyre termett 2 ütemű motor lenyűgöző erejéhez és gyorsulásához

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG III. FUTAMA OLÁH-GUMI RALLYCROSS ÉS DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKI FESZTIVÁL

VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG III. FUTAMA OLÁH-GUMI RALLYCROSS ÉS DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKI FESZTIVÁL VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG III. FUTAMA OLÁH-GUMI RALLYCROSS ÉS DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKI FESZTIVÁL RALLYCROSS ORSZÁGOS AMATŐR VERSENYSOROZAT II. FUTAMA A verseny helyszíne: Máriapócs

Részletesebben

Opel tartozékprogram 30 napig új autókhoz

Opel tartozékprogram 30 napig új autókhoz Tartozékkatalógus Termékinformáció Opel. Jó ötletek jobb autók. Opel tartozékprogram 30 napig új autókhoz Corsa Astra Classic Astra Meriva Zafira Vectra Signum 2 Tetôtartók és -boxok Alaptartó Standard

Részletesebben

Forma 1 világa. Kezdetektől napjainkig. Készítette: Tánczos Andrea (TAAOAAI.ELTE)

Forma 1 világa. Kezdetektől napjainkig. Készítette: Tánczos Andrea (TAAOAAI.ELTE) Forma 1 világa Kezdetektől napjainkig Készítette: Tánczos Andrea (TAAOAAI.ELTE) 1 Tartalom Kezdetek...3. oldal Nagydíjak...3. oldal Csapatok...4. oldal Érdekességek...5. oldal A Formula-1 az autóversenyek

Részletesebben

3. Alexovics Szlalom Kupa Móri Wekerle Emlékfutam. Mór, 2014.10.04. RENDEZVÉNY KIÍRÁS

3. Alexovics Szlalom Kupa Móri Wekerle Emlékfutam. Mór, 2014.10.04. RENDEZVÉNY KIÍRÁS 3. Alexovics Szlalom Kupa Móri Wekerle Emlékfutam Mór, 2014.10.04. RENDEZVÉNY KIÍRÁS 1 A rendezvény neve: A szervező jogi személy neve, címe: Képviselő: 3. Alexovics Szlalom Kupa Móri Wekerle Emlékfutam

Részletesebben

III. Auchan Szlalom. Törökbálint, Auchan parkoló. (Versenykiírás tervezet) 2016-07-17

III. Auchan Szlalom. Törökbálint, Auchan parkoló. (Versenykiírás tervezet) 2016-07-17 III. Auchan Szlalom Törökbálint, Auchan parkoló (Versenykiírás ) 2016-07-17 Verseny szervezője: Speed Rally Team A verseny hivatalos honlapja: www.csapassunk.hu A verseny vezetősége: Versenyigazgató: Fodor

Részletesebben

Az új D'elight. Stílusos és elérhető robogó.

Az új D'elight. Stílusos és elérhető robogó. Az új D'elight. Stílusos és elérhető robogó. A gyönyör megjelenés, új D'elight valóban saját kategóriát teremt. Idtlen megjelenést biztosító klasszikus vonalai soha nem mennek ki a divatból - de ami igazán

Részletesebben

Élvezd az utazást. Érezd az utat

Élvezd az utazást. Érezd az utat Élvezd az utazást. Érezd az utat Az elmúlt évtizedben ez a kiváló motorkerékpár motorosok ezreinek kínált lehetőséget arra, hogy megtapasztalják a kiemelkedő kényelemmel párosuló szupersport-teljesítményt.

Részletesebben

Dutra D4K/A (1960) Nagyorrú és

Dutra D4K/A (1960) Nagyorrú és L E L E T M E N T É S Dutra D4K/A (1960) Nagyorrú és Minden idõk talán legszebb traktorát egy majdnem teljes Dutra kollekció közepén nézhette meg Bernáth András. l Tudta? A Dutra márkanév az angol dumper

Részletesebben

Szellőzőrács. Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.

Szellőzőrács. Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako. Szellőzőrács Ib Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás... 3 Kivitel... 3 Tartozékok...

Részletesebben

Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan

Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan 1 Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan Első pillantásra leginkább az tűnik fel, hogy az új Swift tervezői mennyi mindent megőriztek a korábbi verzióból. De ha jobban megnézi az ember, hogy mit rejtenek

Részletesebben

MOB SPORTISKOLAI PROGRAM ORSZÁGOS INTÉZMÉNYVEZETŐI ÉRTEKEZLET

MOB SPORTISKOLAI PROGRAM ORSZÁGOS INTÉZMÉNYVEZETŐI ÉRTEKEZLET MOB SPORTISKOLAI PROGRAM ORSZÁGOS INTÉZMÉNYVEZETŐI ÉRTEKEZLET Budapest, 2013. augusztus 24. Sportiskolai program munkatársai: Lehmann László programvezető Farkas Márta sportiskolai szakmai főmunkatárs

Részletesebben

Hyundai Motor Company www.hyundai.hu. EU. LHD 0911 HUN Copyright 2009. Hyundai Motor Company. All Rights Reserved. Santa Fe

Hyundai Motor Company www.hyundai.hu. EU. LHD 0911 HUN Copyright 2009. Hyundai Motor Company. All Rights Reserved. Santa Fe Hyundai Motor Company www.hyundai.hu EU. LHD 0911 HUN Copyright 2009. Hyundai Motor Company. All Rights Reserved. Santa Fe A Santa Fe maga a stílus Mi jellemzi a Santa Fe-t? Egyetlen szó: Stílus Képzelje

Részletesebben

BioTech USA FitBalance International Cup Budapest 2015 május 1. 09:00 Papp László Budapest Sportaréna

BioTech USA FitBalance International Cup Budapest 2015 május 1. 09:00 Papp László Budapest Sportaréna BioTech USA FitBalance International Cup Budapest 2015 május 1. 09:00 Papp László Budapest Sportaréna A verseny célja: versenyzési lehetőség biztosítása minden amatőr és újonc versenyző részére. Nevezési

Részletesebben

A szabályok megszegésére született

A szabályok megszegésére született A szabályok megszegésére született Ha Ön is azon motorosok közé tartozik, akik egyedi, a saját egyéniségüket kifejező motorkerékpár megépítését tervezik, a Yamaha Sport Heritage választék jó kiindulási

Részletesebben

MNASz Magyar Szlalom Bajnokság évi ponttáblázata

MNASz Magyar Szlalom Bajnokság évi ponttáblázata MNASz Magyar Szlalom Bajnokság 2017. évi ponttáblázata I. 13. DragRacing Kupa - Kiskunlacháza, 2017. 04. 01. Tuti Car Kft II. 71. HegCsi Race Kupa - KakucsRing, 2017. 05. 07. HegCsi Kft III. 72. HegCsi

Részletesebben

Mami Kupa 125 Sport kategória technikai szabályzat

Mami Kupa 125 Sport kategória technikai szabályzat Mami Kupa 125 Sport kategória technikai szabályzat Motor Specifikáció A motorkerékpárnak az eredeti gyártó által kell homologizáltnak lennie. A motorkerékpár megjelenésének elöl és hátulnézetből, illetve

Részletesebben

Itatórendszerek. Előnevelt, hizlalt és termelő baromfi állományok számára

Itatórendszerek. Előnevelt, hizlalt és termelő baromfi állományok számára Itatórendszerek Előnevelt, hizlalt és termelő baromfi állományok számára Itatórendszerek tiszta ivóvíz megfelelő mennyiségben Az állatok teljesítmény potenciáljá nak kihasználása szempontjából a friss

Részletesebben

Magyar Autómodell Bajnokság

Magyar Autómodell Bajnokság Magyar Autómodell Bajnokság ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK SZABÁLYZATA 2008 2009 ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK ELEKTROMOS VERSENYEK MAB VERSENYKATEGÓRIÁK BETÉTKATEGÓRIÁK MELLÉKLETEK MAGYAR MODELLEZİ SZÖVETSÉG A szabályzat

Részletesebben

Minden részletében Porsche Kiegészítõk és ajándéktárgyak a Porsche Centrum Budapesttõl. 2016. tavasz nyár

Minden részletében Porsche Kiegészítõk és ajándéktárgyak a Porsche Centrum Budapesttõl. 2016. tavasz nyár Minden részletében Porsche Kiegészítõk és ajándéktárgyak a Porsche Centrum Budapesttõl. 2016. tavasz nyár 2 Bevezetõ Tisztelt Ügyfelünk! Felkészítõ gyorsátvizsgálás a tavaszi-nyári szezonra Végre itt a

Részletesebben

Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság. ( (22) 33 44 55, fax:(22) 504-673. mail@sulitech.com GUMIBURKOLATOK. árlista

Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság. ( (22) 33 44 55, fax:(22) 504-673. mail@sulitech.com GUMIBURKOLATOK. árlista " a teljesség igényével " Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság 8000 Székesfehérvár, Kertalja köz 3. * 8002 Székesfehérvár, Pf.141 ( (22) 33 44 55, fax:(22) 504-673 mail@sulitech.com GUMIBURKOLATOK

Részletesebben

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 2012 VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 1. SZÉCHENYI FUTAM 1.1 Helyszínek Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és parkolója (9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.) Nádor aluljáró és környéke (9023

Részletesebben

My Service Szervizprogram személyautókhoz 2012. ősz/tél

My Service Szervizprogram személyautókhoz 2012. ősz/tél My Service Szervizprogram személyautókhoz 2012. ősz/tél Egy g mb minden esetre. Mercedes-Benz Contact Téli átvizsgálás A Mercedes-Benz Hungária Kft. szervizpartnerei ebben az évben is ingyenes átvizsgálást

Részletesebben

Puch S4 (1936) Újpesti iparos. 2 2010. július

Puch S4 (1936) Újpesti iparos. 2 2010. július L E L E T M E N T É S Puch S4 (1936) Újpesti iparos 2 2010. július hagyaték A harmincas években a Puch gazdag kínálatából az S4 nyújtotta a józanság és a vadság legjobb kombinációját. Sokan versenyeztek

Részletesebben

Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400

Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400 Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400 2006. Új Modell Információ ZZR 1400 1/12 ZÁSZLÓSHAJÓ Egy gyártót mindig az általa megalkotott motor jellemeznek a legjobban. A Kawasaki motorkerékpárok meghatározó

Részletesebben

Kezelési utasítás. Rövidtárcsa. Heliodor S & K. LEMKEN GmbH & Co. KG

Kezelési utasítás. Rövidtárcsa. Heliodor S & K. LEMKEN GmbH & Co. KG Kezelési utasítás Rövidtárcsa Heliodor S & K - HU - Biztosítjuk biztonságát! LEMKEN GmbH & Co. KG Weseler Straße 5, D-46519 Alpen / Postfach 11 60, D-46515 Alpen Telefon (0 28 02) 81-0, Telefax (0 28 02)

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék. Jelmagyarázat 03. Audi A1 04 06. Audi A4 1,9 TDI xenon fényszórókkal (2000-2005)

Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék. Jelmagyarázat 03. Audi A1 04 06. Audi A4 1,9 TDI xenon fényszórókkal (2000-2005) IZZÓCSERE BROSÚRA Tartalomjegyzék Jelmagyarázat 03 Tartalomjegyzék Audi A1 04 06 Audi A4 1,9 TDI xenon fényszórókkal (2000-2005) 07 10 Audi A4 (8K5 / 8K2) bi-xenon fényszórókkal 11 14 Audi A6 (4F) 2,4

Részletesebben

Szent István Tanulmányi Verseny Matematika 3.osztály

Szent István Tanulmányi Verseny Matematika 3.osztály SZENT ISTVÁN RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA 5094 Tiszajenő, Széchenyi út 28. Tel.: 56/434-501 OM azonosító: 201 669 Szent István Tanulmányi Verseny Matematika 3.osztály 1. Hányféleképpen lehet

Részletesebben