Kamerás megfigyelés mobil internet hálózaton - TP-Link TLMR3420 router és Telenor ZTE MF110 USB modem beállítása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kamerás megfigyelés mobil internet hálózaton - TP-Link TLMR3420 router és Telenor ZTE MF110 USB modem beállítása"

Átírás

1 ONLINECAMERA - Nagy Látószög, WiFi, PoE, NVR, Infra, Memóriakártya támogatás webhelyen lett közzétéve ( Címlap > Kamerás megfigyelés mobil internet hálózaton - TP-Link TL-MR3420 router és Telenor ZTE MF110 USB modem beállítása Kamerás megfigyelés mobil internet hálózaton - TP-Link TLMR3420 router és Telenor ZTE MF110 USB modem beállítása Beküldte onlinecamera :38 - hétfő Évekkel ezelőtt aktív tárgyalásokba kezdtünk az akkor még Pannon, ma már Telenor márkanéven futó mobil szolgáltatóval olyan közös internet csomagok megteremtésére, amelyek valóban ki tudnák

2 szolgálni a kamerás megfigyelések teremtette feltételeket. Az akkori magas mobilnet előfizetési- és a még magasabb router beszerzési árak komoly gátat szabtak a kamerák mobil internetre történő telepítésének, azonban a magas költségek ellenére mégis folyamatosan szép számban sikerült többnél több telephelyet, raktárat, garázst, átmenő forgalmat, stb. figyelő kamerákat telepíteni, de a több ezres darabszámú telepíthetőség még váratott magára......egészen mostanáig. Mára sokat változott a helyzet. A mobilnetes előfizetések árai folyamatosan csökkennek és végre megjelent egy olyan eszköz a piacon, amely könnyű telepíthetőségével és a felmerült összes kritérium teljesítésével már-már majdnem tökéletes alternatívát jelent a szó szerint értendően bárhol megvalósítható online megfigyelés kialakítására. De ne szaladjunk nagyon előre, jöjjenek a konkrét kritériumok: - SIM vagy mobilnetes USB stick támogatása - WiFi biztosítása - Szabadon kofigurálható port átirányítás - Dinamikusan változó IP címek melletti használhatóság, azaz a Dynamic DNS (DynDNS) szolgáltató támogatása - Az internet szolgáltatásnál saját egyedi (akár dinamikusan is változó) IP cím használata az interneten A fenti nagyon fontos kritériumok közül is a mobilszolgáltató felé felállított legfontosabb kritérium az, hogy az internetre csatlakozó SIM rendelkezzen saját IP címmel, hogy a rá kötött eszközök egyáltalán megtalálhatóak legyenek a távoli eléréskor. Jelenlegi tudásunk szerint ezt a három nagy magyar mobil szolgáltató közül csak a Telenor képes biztosítani. Ha a T-Mobile vagy a Vodafone részéről valakinek lenne információja arról, hogy halandók számára egyéb extra körök nélkül is elérhető a SIMenkénti egyedi IP cím, így a kamera élőkép átviteli lehetőség külön hókuszpókusz nélkül, legyen szíves haladéktalanul értesítsen bennünket, mert nekünk több mint két év alatt nem sikerült olyan illetőségű kollégát találni ezeknél a szolgáltatóknál, akik ki merték volna jelenteni és be merték volna mutatni annak működését, hogy náluk is működik ugyanez!

3 Szóval egyelőre marad a Telenor, aki egyébként szinte már az egész országot teleszórta 3G állomásokkal, így a szélessáv általuk valóban sok helyen elérhető és rengeteg tapasztalattal a hátunk mögött nyugodtan állíthatjuk, hogy az élő webkamerás megfigyelés tökéletesen működik rajtuk keresztül. De lépkedjünk sorban tovább a korábbiakban felállított kritériumok között. Ha már van saját IP címünk, vélhetően további előfizetési díjak megfizetése nélkül ez állandóan (dinamikusan) változni is fog számunkra, ezért rendkívül fontos, hogy a router támogassa a DynDNS szolgáltatást is. Bár ez önmagában még mindig nem elég, mert hiában tudjuk az eszköz által használt mobilnet IP címét, ha nem tudunk adatokat forgalmazni a routeren át a kamera és a számítógépünk/mobiltelefonunk/táblagépünk között. Tehát a port átirányítás (Port Forward) is alapvetően elengedhetetlen. Lényegében ezek lennének a minimum kritériumok, a többi már csak kényelmesség. A SIM/USB stick támogatás azért említendő, mert nélküle nem is menne a mobilnet a WiFi pedig a valóban könnyű használhatóságot teremti meg. Hogy miért fontos a WiFi? Képzeljünk el egy nyaralót, amely egy piciny tó partján áll és még szerencse, hogy áramot is biztosít a szolgálatató rajta. Milyen jó lenne ezt a nyaralót figyelemmel kísérni akkor is, amikor éppen nem nyaralunk, de ha nyaralunk, milyen jó lenne, ha lenne WiFi-s lefedettséggel internetünk is az ottlétünk alatt. Ha másért nem is, de ezért szeirntünk nagyon fontos a WiFi támogatása mindamellett, hogy kameráink zöme Wireless kapcsolaton keresztül is konfigurálható a használatra, így nem kell szétfúrni a falakat a telepítés során, hiszen a biztonsági kamera/kamerák áramellátását egy lengőkábeles hosszabbítóval is meg tudjuk oldani. Szóval a lényeg az egészből annyi, hogy végre találtunk egy olyan eszközt, ami idáig stabilan működött tesztelésünk alatt, ára a baráti bruttó 10eHUF alatti árkategória közelében marad. Ez az eszköz nem más, mint a TP-Link TL-MR3420 3G WiFi router.

4 Amennyiben vásárolunk egy ilyen routert, bárhol (gyakorlatilag tényleg bárhol) kialakíthatunk vele élő kamerás megfigyelést legyen az nyaraló, településektől távol eső telephely, eldugott raktárépület vagy akár mozgó gépjármű is! Igen, nerm írtuk el. Országunk útjain tucatszámra szaladgálnak olyan autók, amelyeket kameráinkkal szereltük fel és a Telenor hálózatán keresztül tettük elérhetővé felhasználóink számára. De vágjunk a dolgok közepébe és mutassuk is be, miért jó nekünk ez a TPLink TL-MR3420 3G/3.75G Wireless router. Első körben be kell ruháznunk egy Telenor 3G képes USB Stick-re és hozzá egy SIM-re is előfizetéssel természetesen. Szerencse, hogy hűségnyilatkozat mellett a Telenor már ingyen adja az USB stic-ket, így az nem jelent külön költséget számunkra. A legkisebb "korlátlan" csomagjuk amelyet alkalmasnak találunk kamerás megfigyelésre Internet Classic névre hallgat. Ha a kamera állandóan aktív is, akkor sincs túlforgalmazási díj, maximum korlátozzott átviteli sebesség (min. 256mbit/sec felfelé), ami már majdnem elegendő a másodpercenkénti 1 képfrissítéshez. Ez annyit jelent, hogy ha át is lépjük a 3Gbos adatforgalmi korlátot, akkor sem fogunk többet fizetni érte.

5 ZTE MF110 Mobilnetes USB stick modem Tehát már megvan az USB modemünk. Hogy a TP-Link TL-MR3420-as routerünkhöz pontosan milyen USB-s modemek használhatók, a következő linken elérhető PDF fájlból szépen kipuskázható. TP-Link TL-MR3420 routerrel kompatibilis modemek listája Tehát megvan az USB modem és megvan a router is. Kezdjünk neki a telepítésnek. Most hanyagolnánk a szájbarágós részeket, hogy bontsuk ki a csomagot, stb, stb... Kivettük a routert a dobozoból, ami így üzembe helyezés előtt állapotban van. Fogjuk meg az USB-s modemünket, majd helyezzük bele a szolgáltatótól kapott SIM-et.

6 A SIM-et tartalmazó foglalatot óvatosan toljuk be a helyére. Ha szépen a helyére raktuk a SIM foglalatot, nem látszik semmi a foglalatból.

7 Ha a SIM a helyén, toljuk bele számítógépünk egyik szabad USB portjába a modemet és telepítsük fel róla a kezelő szoftvert, majd indítsuk el......és kattintsunk a 3. gombra a Beállítások menü eléréséhez. Ne csináljunk semmi mást, mint inaktiváljuk a Biztonság menü alatt található PIN használatot. A szolgáltató értékesítő kollégája bizonyára minden határ mellett élőt paráztatni fog, hogy kézi hálózatot állítson be az eszközön, de nem kell foglalkozni vele. Már a vásárlás pillanatában vetessük le a SIM számára elérhető szolgálatatások közül a roaming-ot és nem lesz a külföldi adatforgalmazás miatt problémánk!

8 Nagyjából már kész is vagyunk a modem konfigurálásával, így nincs más dolgunk, minthogy csatakoztassuk a SIM-et a router USB portjába. A "Please Run the CD First" felirattal nem törődve jobb szeretjük magunk konfigurálni a routereket, de azért most végigviszünk mi is egy "Quick Setup"-ot (Gyors Beállítást).

9 Lépjünk be a routerbe a IP címen. Az alábbi példában mi már átállítottuk saját hálózatunkhoz a routert, ezért látszik ott a IP cím, de ez senkit ne zavarjon meg. Ha beléptünk a routerbe, az alábbihoz hasonló kép fogad bennünket. Ba oldalt kattintsunk a "Quick Setup" gombra......majd adjuk meg, hogy melyik hálózat legyen a preferált (előnyben részesített). A mi példánknál maradva, ez a router csak 3G hálózatot fog használni, de kitűnő választás lehet azok számára is, akik kisegítő internet csatlakozáshoz használják a Telenor hálózatát. Jobb félni, mint megijedni alapon, ha nincs ADSL vagy kábelnet, a router képes átváltani automatikusan 3G-re is. IT körökben ezt szokták redundáns csatlakozásnak nevezni. Ha nincs ADSL, van 3G, ha van ADSL, már nem kell 3G a lényege. Mi is ezt használjuk, hogy ha a kábelnektünk elszáll, 3G hálózaton még mindig tudunk dolgozni. Nagyon hasznos dolognak tartjuk. De a kis kitérő végén kattintsunk a "Next" gombra!

10 Ne keressük kicsiny országunkat a listában, mert nem fogjuk megtalálni! Egyszerűen kattintsunk a "Set the Dial Number and APN manually" jelölőnégyzetre és adjuk meg kézzel a tárcsázandó számot Telenor esetén (*99***1#) valamint az APN nevet (net). A felhasználói nevet és jelszót hagyjuk üresen, de ha van benne valami, azt mindenképpen töröljük ki!

11 A "Quick Setup" utolsó előtti lépésében konfiguráljuk a WiFi hálózatunkat...

12 ...majd kattintsunk a "Next" gombra...

13 ...utána pedig a "Finish"-re. A routerünk most már készen áll a mobilnetes használatra. Újraindítást követően ki is jelzi a csatlakozás állapotát.

14 Ha nem bírjuk a router által gyárilag beállított IP címet, beállíthatunk helyette másikat is kézzel.

15 S ha valamit elbaltáztunk a "Quick Setup" során a 3G beállításoknál, kézzel módosíthatunk rajta.

16 Ugyenezt megtehetjük a WiFi-vel is. Kézzel finomhangolhatjuk a beállításokat a használt csatornáktól kezdve...

17 ...egészen a titkosításokig. Ha mindenen túljutottunk, a routerünk már kész a mobilnetes használatra, de még nem kész a kamerás megfigyelésre. Van még két funkció, amit be kell állítanunk a routerben. Ezek közül az első a Dynamic DNS azaz a DynDNS konfigurálása. Ha már regisztráltunk DynDNS hosztnevet, be is állíthatjuk a router-ben, és végül nincs is más dolgunk...

18 ...mint konfigurálni a port átirányítást (átirányításokat több kamera esetén). Válasszuk ki a képen látható "Virtual Servers" menüpontot és kattintsunk a nyíllal jelzett "Add New..." gombra...

19 ...majd adjuk hozzá a kívánt paramétereket és mentsük el a beállítást.

20 Ha minden rendben történt, a hozzáadott port átirányítási szabály meg fog jelenni a listában.

21 Ezzel kész is vagyunk a routerrel. A használati útmutatónak megfelelően csatlakoztassuk a kamerát a routerhez, majd állítsuk be a "Wireless Settings" menüponton a paramétereket.

22 Most már tényleg készen vagyunk a kamera távoli használatának beállításával a mobilnetes hálózaton. Blog fotó:

23 FBLike: Tweet Forrás webcím: te-mf110-usb-modem-beallitasa

HF-DVR Rögzítő TP-Link TL-MR3220 Router CMS, MEYE, VMEYE beállítása

HF-DVR Rögzítő TP-Link TL-MR3220 Router CMS, MEYE, VMEYE beállítása HF-DVR Rögzítő TP-Link TL-MR3220 Router CMS, MEYE, VMEYE beállítása Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2. oldal Bevezető...3. oldal Rendszer felépítése...3. oldal A rögzítő beállítása...4. oldal Router

Részletesebben

AC1600 intelligens WiFi router

AC1600 intelligens WiFi router Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegyei és/vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az

Részletesebben

Csomagolja ki a terméket, majd távolítsa el a router csatlakozóiról az alábbi matricát

Csomagolja ki a terméket, majd távolítsa el a router csatlakozóiról az alábbi matricát 00 Magyar nyelvű telepítési útmutató Köszönjük, hogy TP-LINK terméket választott. Mielött üzembe helyezné, kérem olvassa el a telepítői útmutatót. Megpróbáljuk érthetően leírni, hogy számítástechnikai

Részletesebben

HD felbontású toll WIFI jeltovábbítással

HD felbontású toll WIFI jeltovábbítással HD felbontású toll WIFI jeltovábbítással Használati Útmutató Termék ábra: Minden egyes termékhez egy kamerai felhasználónév és egy jelszó tartozik. 1. Vásárlói szofver letöltése I. Mobillal: az Android

Részletesebben

N900 vezeték nélküli, kétsávos Gigabit router

N900 vezeték nélküli, kétsávos Gigabit router Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegye és/vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az információk

Részletesebben

NEM ELÉRHETŐ - Foscam FI8905W WiFi IP Kamera 12mm (silver)

NEM ELÉRHETŐ - Foscam FI8905W WiFi IP Kamera 12mm (silver) ONLINECAMERA - Nagy Látószög, WiFi, PoE, NVR, Infra, Memóriakártya támogatás webhelyen lett közzétéve (http://onlinecamera.net) Címlap > NEM ELÉRHETŐ - Foscam FI8905W WiFi IP Kamera 12mm (silver) NEM ELÉRHETŐ

Részletesebben

Gyors üzembe helyezés

Gyors üzembe helyezés Támogatás Köszönjük, hogy ezt a NETGEAR terméket választotta. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén, és a számmal regisztrálja a terméket a következő webhelyen:

Részletesebben

"Mobil kommunikációs szolgáltatás beszerzése" - előfizetői keretszerződés az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft részére

Mobil kommunikációs szolgáltatás beszerzése - előfizetői keretszerződés az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft részére "Mobil kommunikációs szolgáltatás beszerzése" - előfizetői keretszerződés az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/144 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés

Részletesebben

Koala.Hu Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság VOIP

Koala.Hu Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság VOIP VOIP 1. Mi a VOIP? A VOIP a Voice Over IP kifejezés rövidítése, ami annyit jelent, hogy a telefonhívást nem a hagyományos telefon vonalakon, hanem IP csatornán, legtöbb esetben az Interneten át továbbítják.

Részletesebben

Router konfigurációs útmutató

Router konfigurációs útmutató Router konfigurációs útmutató Az alábbi leírás router internetes hálózatra kapcsolását, beállítását és az internet kapcsolat megosztását mutatja be egy TP-Link TL-WR740 eszközön keresztül. Bár egyes gyártók

Részletesebben

Vezeték nélküli IP kamera / Vezetékes kamera. (Windows operációs rendszerekhez)

Vezeték nélküli IP kamera / Vezetékes kamera. (Windows operációs rendszerekhez) Vezeték nélküli IP kamera Vezetékes kamera Kézikönyv - Gyors indulás (Windows operációs rendszerekhez) Modell:FI8904W Modell:FI8905W Windows operációs rendszerekhez-------1. oldal MAC operációs rendszerekhez

Részletesebben

Vezetékes és mobil távközlési szolgáltatás

Vezetékes és mobil távközlési szolgáltatás Vezetékes és mobil távközlési szolgáltatás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121. (1) bekezdés b) pontja/ké/2013.07.01

Részletesebben

A TechSon Prémium kategóriás DVR-ek beállítása távoli betekintéshez

A TechSon Prémium kategóriás DVR-ek beállítása távoli betekintéshez A TechSon Prémium kategóriás DVR-ek beállítása távoli betekintéshez 1. Helyi kapcsolat adatainak megszerzése A már meglévő helyi hálózat adatait egy, a hálózatba kötött számítógép segítségével kiolvashatjuk.

Részletesebben

BusEye online személyre szabott utastájékoztató mobil alkalmazás fejlesztése

BusEye online személyre szabott utastájékoztató mobil alkalmazás fejlesztése BusEye online személyre szabott utastájékoztató mobil alkalmazás fejlesztése Közlekedéstudományi Konferencia Hazai és nemzetközi projektek a közlekedésben Győr, 2014. március 27-28. BME - Közlekedésüzemi

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router 1. A csomag tartalma Netis E1+ Router Ethernet kábel Kézikönyv 2. A készülék felépítése LED LAN/WAN bemenet WPS Gomb 2.1 LED jelzések LED

Részletesebben

Nettó havidíj 2 éves határozott időtartamú szerződéssel (D, DN, F, K csomagok esetén) Compleo Connect csomagok alapelemei *

Nettó havidíj 2 éves határozott időtartamú szerződéssel (D, DN, F, K csomagok esetén) Compleo Connect csomagok alapelemei * 2. sz. melléklet az EGYSÉGES ELŐFIZETŐI SZERZŐDÉS /MEGRENDELŐLAP INTEGRÁLT CSOMAGOK IGÉNYBEVÉTELÉHEZ elnevezésű szerződéses dokumentumhoz - Szerződéses feltételek a Compleo Connect (D, DN, F, K) csomagokhoz

Részletesebben

Gazdaságos tarifa. Tisztelt Partnerünk,

Gazdaságos tarifa. Tisztelt Partnerünk, Tisztelt Partnerünk, Mérnökök és Technikusok Szakszervezete tagjainak számára a következő két, igen kedvező, mobiltelefon tarifát és mobilinternet csomagokat ajánljuk figyelmébe. Gazdaságos tarifa Havidíj:

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2780 1. A csomag tartalma Vezetéknélküli router Hálózati adapter Ethernet kábel Kézikönyv 2. A rendszer bekötése xdsl / Modem TÁP TÁP Notebook vezeték nélküli hálózati adapterrel

Részletesebben

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 Bevezetés... 5 Kezdeti lépések... 5 Biztonsági figyelmeztetések... 5 Kijelző tisztítása... 6 A készülék tisztítása... 6 Jellemzők... 6 Gombok és csatlakozások... 7 A doboz

Részletesebben

További lehetőségek. Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band WiFi-router. R8000-as modell

További lehetőségek. Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band WiFi-router. R8000-as modell További lehetőségek Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band WiFi-router R8000-as modell A WiFi-hálózat neve és jelszava Az előzetesen hozzárendelt WiFi-hálózat neve (SSID) és a jelszó (hálózati kulcs) a sorozatszámhoz

Részletesebben

EverLinkBusSetup. Beléptető, munkaidő nyilvántartó és parkoló rendszer konfiguráló program felhasználói leírása rendszergazdák részére

EverLinkBusSetup. Beléptető, munkaidő nyilvántartó és parkoló rendszer konfiguráló program felhasználói leírása rendszergazdák részére EverLinkBusSetup Beléptető, munkaidő nyilvántartó és parkoló rendszer konfiguráló program felhasználói leírása rendszergazdák részére Kiemelt magyarországi disztribútor: LDSZ Vagyonvédelmi Kft. Fontos

Részletesebben

Forgalmi grafikák és statisztika MRTG-vel

Forgalmi grafikák és statisztika MRTG-vel Forgalmi grafikák és statisztika MRTG-vel Az internetes sávszélesség terheltségét ábrázoló grafikonok és statisztikák egy routerben általában opciós lehetőségek vagy még opcióként sem elérhetőek. Mégis

Részletesebben

I: ADSL vezeték csatlakozója

I: ADSL vezeték csatlakozója Termékismertető A B C D E F G H I J K L M N O P A: Üzemjelző B:. LAN port kijelző C:. LAN port kijelző D:. LAN port kijelző E: 4. LAN port kijelző F: ADSL adatforgalom kijelzője G: ADSL csatlakozás kijelző

Részletesebben

Üzleti Ráció és Üzleti Ráció Mobil díjcsomagok

Üzleti Ráció és Üzleti Ráció Mobil díjcsomagok Üzleti Ráció és Üzleti Ráció Mobil díjcsomagok Üzleti Ráció Üzleti Ráció Mobil Amennyiben Ön 1 vagy 2 éves határozott idô tartamú szerzôdéssel rendeli meg Üzleti Ráció vagy Üzleti Ráció Mobil díjcsomagunkat,

Részletesebben

Díjszabás T-Mobile előre fizetett szolgáltatás esetén, Dominós ügyfelek részére

Díjszabás T-Mobile előre fizetett szolgáltatás esetén, Dominós ügyfelek részére Csoport kommunikációs igazgatóság Márkastratégia csoport 1013 Budapest, Krisztina krt. 55. Díjszabás T-Mobile előre fizetett szolgáltatás esetén, Dominós ügyfelek részére 1 Az üzletszabályzat 2. számú

Részletesebben

Rövidített felhasználói kézikönyv. H.264 ( 4/8/16 csatornás) Digitális video rögzítő

Rövidített felhasználói kézikönyv. H.264 ( 4/8/16 csatornás) Digitális video rögzítő Rövidített felhasználói kézikönyv H.264 ( 4/8/16 csatornás) Digitális video rögzítő EVD-04/100A1HCE EVD-08/100A1HCE EVD-16/100A1HCE EVD-04/100A1HCB EVD-08/100A1HCB EVD-16/100A1HCB Használja az ajánlott

Részletesebben

Demokratikus Koalíció tagjainak HÍRLEVELE. www.dk365.hu

Demokratikus Koalíció tagjainak HÍRLEVELE. www.dk365.hu Demokratikus Koalíció tagjainak HÍRLEVELE www.dk365.hu A Demokratikus Koalíció egyedi mobil szolgáltatásokra vonatkozó megállapodást kötött a Magyar Telekommal, melynek keretein belül a részedre is elérhetővé

Részletesebben

GSM Gate Control Pro 20 GSM Gate Control Pro 1000

GSM Gate Control Pro 20 GSM Gate Control Pro 1000 GSM Gate Control Pro 20 GSM Gate Control Pro 1000 TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.21.2387 és újabb modulverziókhoz Dokumentumverzió: 1.61 2015.10.19 Jellemzők: Kimenetek vezérlése interneten keresztül,

Részletesebben

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.00.0096 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.41 2013.08.09

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.00.0096 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.41 2013.08.09 ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.00.0096 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.41 2013.08.09 Tartalomjegyzék 1 A ProCOM GPRS Adapter alapvető funkciói... 3 1.1 Funkciók

Részletesebben

1/A számú melléklet. Hatályos: 2016. április 30-ától Készítés időpontja: 2016.04.08. TARTALOMJEGYZÉK

1/A számú melléklet. Hatályos: 2016. április 30-ától Készítés időpontja: 2016.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1/A számú melléklet A Telenor Magyarország Zrt. Általános Szerződési Feltételeinek (ÁSZF) KÜLÖNÖS SZABÁLYAI és DÍJSZABÁSA Számlás előfizetői szolgáltatáshoz Hatályos: 2016. április 30-ától Készítés időpontja:

Részletesebben

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER relaydroid TM Felhasználói Dokumentáció Tartalom 1. Általános leírás... 2 2. Specifikáció... 3 2.1. Modellek... 3 2.2. Paraméterek... 3 2.3. Elrendezés és méretek... 4 17.5mm széles modellek... 4 35mm

Részletesebben

TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv

TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv TERC Kft. Budapest 2015. április 2 Tartalomjegyzék TERC-ETALON ONLINE Tartalomjegyzék... 3 1. Bevezetés...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV CIB INTERNET BANK SZOLGÁLTATÁS 4 Szolgáltatás igénybevétele 4 A BIZTONSÁGRÓL 6 A CIB INTERNET BANK RENDSZER ELINDÍTÁSA 9 Ajánlott minimális technikai feltételek 9 Internet banki

Részletesebben

DÍJSZABÁS ELŐRE FIZETETT MOBILSZOLGÁLTATÁS ESETÉN, DOMINÓS ÜGYFELEK RÉSZÉRE

DÍJSZABÁS ELŐRE FIZETETT MOBILSZOLGÁLTATÁS ESETÉN, DOMINÓS ÜGYFELEK RÉSZÉRE DÍJSZABÁS ELŐRE FIZETETT MOBILSZOLGÁLTATÁS ESETÉN, DOMINÓS ÜGYFELEK RÉSZÉRE 1 Az üzletszabályzat 2. számú melléklete Jelen díjszabás 2013. október 1. napjától érvényes és hatályos Az előfizetői szerződés

Részletesebben

Bártfai Barnabás HÁLÓZATÉPÍTÉS OTTHONRA ÉS KISIRODÁBA

Bártfai Barnabás HÁLÓZATÉPÍTÉS OTTHONRA ÉS KISIRODÁBA Bártfai Barnabás HÁLÓZATÉPÍTÉS OTTHONRA ÉS KISIRODÁBA Bártfai Barnabás HÁLÓZATÉPÍTÉS OTTHONRA ÉS KISIRODÁBA BBS-INFO, 2006. 4 Hálózatépítés otthonra és kisirodába Bártfai Barnabás, 2005., 2006. Minden

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV E1+ Vezetéknélküli Hatótávnövelő router 1. A csomag tartalma Netis E1+ Router Ethernet kábel Kézikönyv 2. A készülék felépítése LED LAN/WAN bemenet WPS Gomb 2.1 LED jelzések LED

Részletesebben

Foscam IP kamera mozgás érzékelésének beállítása az FI9826W segítségével

Foscam IP kamera mozgás érzékelésének beállítása az FI9826W segítségével ONLINECAMERA - Nagy Látószög, WiFi, PoE, NVR, Infra, Memóriakártya támogatás webhelyen lett közzétéve (https://onlinecamera.net) Címlap > Foscam IP kamera mozgás érzékelésének beállítása az FI9826W segítségével

Részletesebben

Utólag fizetett (Havidíjas) mobil szolgáltatások Lezárt díjcsomagok, díjak, díjazások

Utólag fizetett (Havidíjas) mobil szolgáltatások Lezárt díjcsomagok, díjak, díjazások Lakossági Általános Szerződési Feltételek 5/A Melléklet havidíjas lezárt Utólag fizetett (Havidíjas) mobil szolgáltatások Lezárt díjcsomagok, díjak, díjazások 2 Tartalomjegyzék 1. LEZÁRT DÍJCSOMAGOK DÍJAI...

Részletesebben

Figyelmeztetések. 04 Alcor Joy Kezelési Útmutató

Figyelmeztetések. 04 Alcor Joy Kezelési Útmutató Kérjük olvassa el ezt az Útmutatót, mielőtt a készüléket használatba venné. Az Útmutatóban található képek csak tájékoztató célt szolgálnak, és eltérhetnek a készüléken láthatóaktól. Figyelmeztetések 4

Részletesebben

Internet penetráció és internet használat - NRC letölthető elemzés -

Internet penetráció és internet használat - NRC letölthető elemzés - Internet penetráció és internet használat - NRC letölthető elemzés - 2007. július www.nrc.hu tel.: (06-1) 413-05-69 fax (06-1) 413-05-70 1139 Budapest, Petneházy u. 52. - Az NRC-TNS 2007 I. féléves gyorsjelentése

Részletesebben

DUALCOM SIA IP TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. V1.23.2532 és újabb modulverziókhoz. Dokumentum verzió: 1.7 2015.12.03

DUALCOM SIA IP TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. V1.23.2532 és újabb modulverziókhoz. Dokumentum verzió: 1.7 2015.12.03 DUALCOM SIA IP TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ V1.23.2532 és újabb modulverziókhoz Dokumentum verzió: 1.7 2015.12.03 Tartalomjegyzék 1 Alkalmazási terület... 3 2 Funkciók... 3 3 Modul áttekintés...

Részletesebben

IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV H.264 hagyományos hálózati digitális videorögzítőkhöz FIGYELMEZTETÉSEK Olvassa el figyelmesen ezt a kézikönyvet és rendeltetésének megfelelően, biztonságosan használja

Részletesebben

mega macs 66 Gyorsindítási útmutató QSMM66V46HU1014SO

mega macs 66 Gyorsindítási útmutató QSMM66V46HU1014SO mega macs 66 Gyorsindítási útmutató HU QSMM66V46HU1014SO Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Biztonsági utasítások... 3 1.1 Biztonsági utasítások a felhasználó számára... 3 1.2 Biztonsági utasítások a mega

Részletesebben

Digitális elosztó a T-Home szolgáltatásokhoz. Gyorstelepítési útmutató

Digitális elosztó a T-Home szolgáltatásokhoz. Gyorstelepítési útmutató Digitális elosztó a T-Home szolgáltatásokhoz Gyorstelepítési útmutató A digitális elosztó beüzemelése A digitális elosztó használatával Ön belép a szélessávú internet világába. E rövid használati útmutató

Részletesebben

Hálózatsemlegesség - egységes internet szolgáltatás-leíró táblázat

Hálózatsemlegesség - egységes internet szolgáltatás-leíró táblázat Díjcsomag neve Menedzser 4000 Csomagban foglalt adatforgalom (le- és feltöltés - GB) 0,488 Díjcsomag neve Menedzser 7000 Csomagban foglalt adatforgalom (le- és feltöltés - GB) 1,000 Díjcsomag neve Menedzser

Részletesebben

+36 1 414-1022 support@aspectis.hu

+36 1 414-1022 support@aspectis.hu 26/02/2010 Ins-30091-HU PROXIMITY LCD olvasó Paxton Műszaki támogatás +36 1 414-1022 support@aspectis.hu Technikai támogatás: Hétfőtől - Csütörtökig 08:30-17:30 Pénteken 08:30-15:00 További dokumentációkat

Részletesebben

10. sz. Melléklet: Az akciók részletes leírása (időtartama, feltételei, díjai, nyújtott kedvezmények)

10. sz. Melléklet: Az akciók részletes leírása (időtartama, feltételei, díjai, nyújtott kedvezmények) 10. sz. Melléklet: Az akciók részletes leírása (időtartama, feltételei, díjai, nyújtott kedvezmények) 1. Időtartama A kampány 2016. április 26-tól visszavonásig érvényes. 2. Az igénybevétel feltételei,

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EMUI 3.0.5 / 3.1 1 Tudnivalók a dokumentumról... 1 2 Első lépések... 2 A képernyő zárolása és feloldása... 2 Értesítés és állapotikonok... 2 Általános billentyűk... 3 Gyorsindító

Részletesebben

Díjszabás T-Mobile utólag fizetett (havidíjas) szolgáltatás esetén

Díjszabás T-Mobile utólag fizetett (havidíjas) szolgáltatás esetén Csoport kommunikációs igazgatóság Márkastratégia csoport 1013 Budapest, Krisztina krt. 55. Díjszabás T-Mobile utólag fizetett (havidíjas) szolgáltatás esetén Az üzletszabályzat 2. számú melléklete A jelen

Részletesebben

1/A. sz. melléklet. Érvényes: 2012. szeptember 4-étől Készítés időpontja: 2012.09.03. TARTALOMJEGYZÉK

1/A. sz. melléklet. Érvényes: 2012. szeptember 4-étől Készítés időpontja: 2012.09.03. TARTALOMJEGYZÉK 1/A. sz. melléklet A Telenor Magyarország Zrt. Általános Szerződési Feltételeinek (ÁSZF) KÜLÖNÖS SZABÁLYAI és DÍJSZABÁSA Számlás előfizetői szolgáltatáshoz Érvényes: 2012. szeptember 4-étől Készítés időpontja:

Részletesebben

HungaroControl Zrt. mobil távközlési szolgáltatásokkal történő ellátása

HungaroControl Zrt. mobil távközlési szolgáltatásokkal történő ellátása HungaroControl Zrt. mobil távközlési szolgáltatásokkal történő ellátása Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/4 Beszerzés tárgya: Hirdetmény típusa: szerződés odaítéléséről szóló hirdetmény EUHL Eljárás fajtája:

Részletesebben

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt.

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. TP-Link TL-WR740N TP-Link TL-WR740N Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják hívását: Technikai

Részletesebben

Gyorskalauz. Powerline 1200 + extra kimenet. PLP1200 modell

Gyorskalauz. Powerline 1200 + extra kimenet. PLP1200 modell Gyorskalauz Powerline 1200 + extra kimenet PLP1200 modell A csomag tartalma Egyes országokban a tudnivalókat tartalmazó CD a termékhez mellékelten található. 2 Kezdő lépések A Powerline adapterek a meglévő

Részletesebben

Támogatás A csomag tartalma Nighthawk X8 AC5300 háromsávos WiFi router Védjegyek Megfelelés Router UTP hálózati kábel Hálózati adapter

Támogatás A csomag tartalma Nighthawk X8 AC5300 háromsávos WiFi router Védjegyek Megfelelés Router UTP hálózati kábel Hálózati adapter Támogatás Köszönjük, hogy ezt a NETGEAR terméket választotta. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén, és a számmal regisztrálja a terméket a https://my.netgear.com

Részletesebben

Printer-fair Számítástechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Printer-fair Számítástechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Printer-fair Számítástechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Általános Szerződési Feltételei A módosítás hatályba lépésének ideje 2016. április 7. ÁSZF Printer-fair Kft. 2500

Részletesebben

Egységes egyedi előfizetői szerződés melléklete

Egységes egyedi előfizetői szerződés melléklete Csoport kommunikációs igazgatóság Márkastratégia csoport 1013 Budapest, Krisztina krt. 55. Egységes egyedi előfizetői szerződés melléklete Lakossági telefon szolgáltatások T-Home egyéni ügyfelek részére

Részletesebben

ibanq 2 Felhasználói kézikönyv

ibanq 2 Felhasználói kézikönyv Copyright 2015 AXA 1. oldal ibanq 2 Felhasználói kézikönyv AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe az AXA Bank Europe SA törvényes képviselője / 1138 Budapest, Váci út 135-139. D-C. ép. / Fővárosi

Részletesebben

1/A számú melléklet. Hatályos: 2015. július 21-étől Készítés időpontja: 2015.06.30. TARTALOMJEGYZÉK I. SZÁMLÁZÁSRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK...

1/A számú melléklet. Hatályos: 2015. július 21-étől Készítés időpontja: 2015.06.30. TARTALOMJEGYZÉK I. SZÁMLÁZÁSRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK... 1/A számú melléklet A Telenor Magyarország Zrt. Általános Szerződési Feltételeinek (ÁSZF) KÜLÖNÖS SZABÁLYAI és DÍJSZABÁSA Számlás előfizetői szolgáltatáshoz Hatályos: 2015. július 21-étől Készítés időpontja:

Részletesebben

Telepítési és felhasználói kézikönyv. EC-11 Ethernet Átalakító

Telepítési és felhasználói kézikönyv. EC-11 Ethernet Átalakító Telepítési és felhasználói kézikönyv EC-11 Ethernet Átalakító 1 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Áramköri lap és vezetékezés... 3 Telepítés és felhasználói felület... 4 Fizikai csatlakozók... 4 Bemenetek

Részletesebben

1/B. számú melléklet

1/B. számú melléklet 1/B. számú melléklet A Telenor Magyarország Zrt. Általános Szerződési Feltételeinek (ÁSZF) KÜLÖNÖS SZABÁLYAI és DÍJSZABÁSA Kártyás, illetve Új Generációs Kártyás előfizetői szolgáltatáshoz Hatályos: 2015.

Részletesebben

Rövid beállítási útmutató ZTE MF637

Rövid beállítási útmutató ZTE MF637 Rövid beállítási útmutató ZTE MF637 Telepontok: Békéscsaba, Csaba Center, Andrássy u. 37-43. Békéscsaba, Szent István tér 1. Celldömölk, Sági u. 3/a. Dunaújváros, Dózsa György út 3. Esztergom, Petőfi Sándor

Részletesebben

OKI B430 telepítési útmutató

OKI B430 telepítési útmutató OKI B430 telepítési útmutató Fontos! Amíg a telepítő nem kéri, ne kapcsolja be a nyomtatót! USB port esetén! Helyezze be a telepítő CD-t, melyet a nyomtató mellé kapott, ekkor elindul a nyomtató telepítője.

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia X Performance F8131

Használati útmutató. Xperia X Performance F8131 Használati útmutató Xperia X Performance F8131 Tartalomjegyzék Első lépések... 7 A használati útmutatóról...7 Áttekintés...7 Összeszerelés...8 A képernyő védelme...9 A készülék első bekapcsolása...9 Miért

Részletesebben

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20 ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20 Tartalomjegyzék 1 A ProCOM GPRS Adapter alapvető funkciói... 3 1.1 Funkciók és szolgáltatások...

Részletesebben

MUNKAANYAG. Pölöskeiné Hegedüs Helén. Irodatechnika és elektronikus ügyfélkiszolgáló rendszerek, eszközök. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Pölöskeiné Hegedüs Helén. Irodatechnika és elektronikus ügyfélkiszolgáló rendszerek, eszközök. A követelménymodul megnevezése: Pölöskeiné Hegedüs Helén Irodatechnika és elektronikus ügyfélkiszolgáló rendszerek, eszközök A követelménymodul megnevezése: Gazdálkodás, projektvezetés A követelménymodul száma: 1181-06 A tartalomelem

Részletesebben

Hogyan jött az üzleti rész? Hogyan csöppentem a DXN üzletbe?

Hogyan jött az üzleti rész? Hogyan csöppentem a DXN üzletbe? Hogyan jött az üzleti rész? Hogyan csöppentem a DXN üzletbe? Amikor első kisbabámat vártam, a munkahelyem megszűnt. Elgondolkodtam, mihez fogok kezdeni, ha nem találok később sem munkahelyet. A kisgyermekes

Részletesebben

GT64 GSM/GPRS modem. Alkalmazási útmutató

GT64 GSM/GPRS modem. Alkalmazási útmutató GT64 GSM/GPRS modem Alkalmazási útmutató vr4a és újabb modul verziókhoz Jellemzk: RS232 csatlakozás GSM adatátvitel GPRS adatátvitel BELL 103/v.21 kommunikáció Alkalmazások: T.E.L.L. gyártmányú termékek

Részletesebben

Csökkentsd költségeidet! Költségcsökkentő szolgáltatások lakossági előfizetőinknek

Csökkentsd költségeidet! Költségcsökkentő szolgáltatások lakossági előfizetőinknek Csökkentsd költségeidet! Költségcsökkentő szolgáltatások lakossági előfizetőinknek Alakítsd tarifacsomagodat a saját ízlésed szerint! Olvasd át kiadványunkat, és válaszd ki, melyik költségcsökkentő szolgáltatásunkkal

Részletesebben

Universal WiFi Range Extender Powerline Edition (XAVNB2001) Telepítési útmutató

Universal WiFi Range Extender Powerline Edition (XAVNB2001) Telepítési útmutató Universal WiFi Range Extender Powerline Edition (XAVNB2001) Telepítési útmutató Műszaki segítség Köszönjük, hogy NETGEAR terméket választott. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot

Részletesebben

10. sz. Melléklet: Az akciók részletes leírása (időtartama, feltételei, díjai, nyújtott kedvezmények)

10. sz. Melléklet: Az akciók részletes leírása (időtartama, feltételei, díjai, nyújtott kedvezmények) 10. sz. Melléklet: Az akciók részletes leírása (időtartama, feltételei, díjai, nyújtott kedvezmények) 1. Időtartama A kampány 2016. február 24-től visszavonásig érvényes. 2. Az igénybevétel feltételei,

Részletesebben

Fábián Zoltán Hálózatok elmélet

Fábián Zoltán Hálózatok elmélet Fábián Zoltán Hálózatok elmélet Virtuális magánhálózat Egy lokális hálózathoz külső távoli kliensek csatlakoznak biztonságosan Két telephelyen lévő lokális hálózatot nyílt hálózaton kötünk össze biztonságosan

Részletesebben

Hálózatkezelés: Távoli elérés szolgáltatások - PPP kapcsolatok

Hálózatkezelés: Távoli elérés szolgáltatások - PPP kapcsolatok System i Hálózatkezelés: Távoli elérés szolgáltatások - PPP kapcsolatok 6. változat 1. kiadás System i Hálózatkezelés: Távoli elérés szolgáltatások - PPP kapcsolatok 6. változat 1. kiadás Megjegyzés Mielőtt

Részletesebben

Tartalom Regisztráció menete Első teendők Profilom

Tartalom Regisztráció menete Első teendők Profilom Tartalom 1. Regisztráció menete... 2 2. Első teendők... 5 Profilom ellenőrzése és kiegészítése, jelszó módosítása:... 5 3. Beállítások:... 10 3.1 Oktató jármű adatai, járműfotó feltöltés... 10 3.2 Az oktatási

Részletesebben

10. sz. Melléklet: Az akciók részletes leírása (időtartama, feltételei, díjai, nyújtott kedvezmények)

10. sz. Melléklet: Az akciók részletes leírása (időtartama, feltételei, díjai, nyújtott kedvezmények) 10. sz. Melléklet: Az akciók részletes leírása (időtartama, feltételei, díjai, nyújtott kedvezmények) 1. Időtartama A kampány 2016. február 01-től visszavonásig érvényes. 2. Az igénybevétel feltételei,

Részletesebben

SZOFTVER TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SZOFTVER TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SZOFTVER TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER Oldal... BEVEZETÉS Belső borító... A SZOFTVERRŐL... TELEPÍTÉS ELŐTT... A SZOFTVER TELEPÍTÉSE CSATLAKOZTATÁS... A SZÁMÍTÓGÉPHEZ... A NYOMTATÓ

Részletesebben

SyscoNet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

SyscoNet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. SyscoNet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉS SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE Létrehozás dátuma: Budapest, 2008.12.09. Módosítás dátuma: 2010.08.25 Hatálybalépés

Részletesebben

Többet látni. Többet nyújtani. testo 880 hõkamera

Többet látni. Többet nyújtani. testo 880 hõkamera A jövõ elkötelezettje Többet látni. Többet nyújtani. testo 880 hõkamera Most: Automatikus Hot-/Cold-Spot felismeréssel és új Profi-szoftverrel TÖBBET LÁTNI... Az infravörös sugárzás az emberi szem számára

Részletesebben

10. sz. Melléklet: Az akciók részletes leírása (időtartama, feltételei, díjai, nyújtott kedvezmények)

10. sz. Melléklet: Az akciók részletes leírása (időtartama, feltételei, díjai, nyújtott kedvezmények) 10. sz. Melléklet: Az akciók részletes leírása (időtartama, feltételei, díjai, nyújtott kedvezmények) 1. Időtartama A kampány 2016. február 15-től visszavonásig érvényes. 2. Az igénybevétel feltételei,

Részletesebben

A Polycom RealPresence Group Series készülékek és tartozékok szoftverének és opcióinak telepítése. Áttekintés

A Polycom RealPresence Group Series készülékek és tartozékok szoftverének és opcióinak telepítése. Áttekintés A Polycom RealPresence Group Series készülékek és tartozékok szoftverének és opcióinak telepítése Áttekintés A Polycom szoftver frissítésével vagy további rendszeropciók vásárlásával az Önök szervezete

Részletesebben

Gate Control okostelefon-alkalmazás

Gate Control okostelefon-alkalmazás Gate Control okostelefon-alkalmazás GSM Gate Control Pro 20/1000 modulokhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ v1.1.1.0 és újabb alkalmazásverzióhoz Dokumentumverzió: v1.5 2016.05.18 Termék rövid leírása A GSM Gate Control

Részletesebben

1. SZÁMLÁS, KÁRTYÁS, ÚJ GENERÁCIÓS KÁRTYÁS LAKOSSÁGI ÉS ÜZLETI

1. SZÁMLÁS, KÁRTYÁS, ÚJ GENERÁCIÓS KÁRTYÁS LAKOSSÁGI ÉS ÜZLETI 4. SZ. MELLÉKLET A TELENOR MAGYARORSZÁG ZRT. AKCIÓINAK RÉSZLETES LEÍRÁSA Hatályos: 2016. március 1-jétől Készítés időpontja: 2016.02.29. Tartalomjegyzék 1. SZÁMLÁS, KÁRTYÁS, ÚJ GENERÁCIÓS KÁRTYÁS LAKOSSÁGI

Részletesebben

Magyar változat. Telepítés Windows XP és Vista operációs rendszerre. LW311 Sweex Vezeték nélküli LAN cardbus adapter, 300 MB/mp

Magyar változat. Telepítés Windows XP és Vista operációs rendszerre. LW311 Sweex Vezeték nélküli LAN cardbus adapter, 300 MB/mp LW311 Sweex Vezeték nélküli LAN cardbus adapter, 300 MB/mp A Sweex 300 Mb/mp sebességű vezeték nélküli LAN cardbus adaptert szélsőséges hőmérsékletektől óvja. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne

Részletesebben

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Előadó: Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató 720p AHD valós idejű DVR-ek Duál technológia (analóg/ahd) Automatikus videojel felismerés

Részletesebben

Hálózati útmutató. A biztonságos és megfelelõ kezelés érdekében használat elõtt olvassa el az Általános Beállítási Útmutató biztonsági információit.

Hálózati útmutató. A biztonságos és megfelelõ kezelés érdekében használat elõtt olvassa el az Általános Beállítási Útmutató biztonsági információit. Hálózati útmutató 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Bevezetés A hálózati kábel csatlakoztatása a hálózathoz A készülék beállítása a hálózaton A Windows konfigurálása A nyomtató funkció használata A SmartNetMonitor for

Részletesebben

Hatályos: 2014.08.01. 1/16

Hatályos: 2014.08.01. 1/16 Díjszabás MOL mobile előre fizetett mobilszolgáltatás esetén, MOL mobile ügyfelek részére A MOL mobile Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSzF) e Jelen díjszabás 2014. augusztus 1. napjától

Részletesebben

Az alábbi táblázatokban megtalálhatók a kézzel elvégezhető beállítások.

Az alábbi táblázatokban megtalálhatók a kézzel elvégezhető beállítások. Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Nokia 7373 típusú készüléket választotta. Új multimédiás mobiltelefonjával képüzeneteket küldhet és fogadhat, a www.t-zones.hu WAP-portálon keresztül számos információt

Részletesebben

Vodafone DSL Easy Box beállítása

Vodafone DSL Easy Box beállítása A böngészőt indítsd el és a címhez írd be a következőt: http://192.168.2.1/ A felületen a jobb felső sarokban át lehet váltani a nyelvet angolra (alapértelmezett nyelv a német). 1 Ha minden sikeres, akkor

Részletesebben

VÁLLALATI ÖNKISZOLGÁLÓ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT VERZIÓSZÁM: 1.1.20081215 BEVEZETŐ SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ MENÜRENDSZER FOLYAMATOK SZÓTÁR

VÁLLALATI ÖNKISZOLGÁLÓ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT VERZIÓSZÁM: 1.1.20081215 BEVEZETŐ SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ MENÜRENDSZER FOLYAMATOK SZÓTÁR F E L H A S Z N Á L Ó I D O K U M E N T Á C I Ó VERZIÓSZÁM: 1.1.20081215 BEVEZETŐ SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ MENÜRENDSZER FOLYAMATOK SZÓTÁR VÁLLALATI ÖNKISZOLGÁLÓ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT TARTALOM Magyar

Részletesebben

X Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

X Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 E-mail: mp-ojs@opoce.cec.eu.int Információ és on-line formanyomtatványok:

Részletesebben

1/A számú melléklet. Hatályos: 2016. május 23-ától Készítés időpontja: 2016.04.19. TARTALOMJEGYZÉK I. SZÁMLÁZÁSRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK...

1/A számú melléklet. Hatályos: 2016. május 23-ától Készítés időpontja: 2016.04.19. TARTALOMJEGYZÉK I. SZÁMLÁZÁSRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK... 1/A számú melléklet A Telenor Magyarország Zrt. Általános Szerződési Feltételeinek (ÁSZF) KÜLÖNÖS SZABÁLYAI és DÍJSZABÁSA Számlás előfizetői szolgáltatáshoz Hatályos: 2016. május 23-ától Készítés időpontja:

Részletesebben

1/B. melléklet. Érvényes: 2010. május 18-ától. Készítés id pontja: 2010.04.15. Utolsó módosítás id pontja: 2010. 04.27.

1/B. melléklet. Érvényes: 2010. május 18-ától. Készítés id pontja: 2010.04.15. Utolsó módosítás id pontja: 2010. 04.27. 1/B. melléklet A Telenor Magyarország Zrt. Általános Szerzdési Feltételeinek (ÁSZF) KÜLÖNÖS SZABÁLYAI és DÍJSZABÁSA Kártyás, illetve Új Generációs Kártyás elfizeti szolgáltatáshoz Érvényes: 2010. május

Részletesebben

Termékbiztonsági információk

Termékbiztonsági információk Termékbiztonsági információk További felvilágosításért olvassa el a készülékben található mikro SD kártyán tárolt használati útmutatót. Olvassa el ezen az oldalon a felhasználói útmutató Biztonsági tájékoztatását.

Részletesebben

GM-900 GSM/GPRS modem. Alkalmazási útmutató

GM-900 GSM/GPRS modem. Alkalmazási útmutató GM-900 GSM/GPRS modem Alkalmazási útmutató S900 B09 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.0 2012.04.06 Jellemzők: USB csatlakozás GSM adatátvitel GPRS adatátvitel BELL 103/v.21 kommunikáció Alkalmazások: T.E.L.L.

Részletesebben

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Fejtámlamonitor FIGYELEM! KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL A BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MIELŐTT ÜZEMBE HELYEZI A KÉSZÜLÉKET! BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Saját és utasai

Részletesebben

KÖZB ESZERZÉSEK TANÁCSA. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi

KÖZB ESZERZÉSEK TANÁCSA. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi Ikt.sz.:D.617/16/2011. KÖZB ESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A modem elöl- vagy felülnézetben. MO251V2 Sweex vezeték nélküli ADSL 2/2+ Annex A modem/útválasztó, 54 Mb/m,

Magyar változat. A termék bemutatása. A modem elöl- vagy felülnézetben. MO251V2 Sweex vezeték nélküli ADSL 2/2+ Annex A modem/útválasztó, 54 Mb/m, MO251V2 Sweex vezeték nélküli ADSL 2/2+ Annex A modem/útválasztó, 54 Mb/m, A termék bemutatása A Sweex vezeték nélküli, 54 Mb/mp sebességű ADSL 2/2+ Annex A modem/útválasztó készüléket szélsőséges hőmérsékletektől

Részletesebben

*Ne használja a készüléket a következő esetekben: túl hideg vagy túl meleg helyen, nedves, poros

*Ne használja a készüléket a következő esetekben: túl hideg vagy túl meleg helyen, nedves, poros MB709C modellhez Ez a használati utasítás fontos figyelmeztetéseket és információkat tartalmaz a helyes használathoz. Figyelmesen olvassa el használat előtt, a balesetek elkerülése végett. Óvintézkedések:

Részletesebben

Távközlési szolgáltatások használata az üzleti felhasználók körében 2009

Távközlési szolgáltatások használata az üzleti felhasználók körében 2009 Távközlési szolgáltatások használata az üzleti felhasználók körében 2009 Prezentáció a Nemzeti Hírközlési Hatóság [NHH] részére 2010. március A projekt és a prezi címe 2005.12.34. Távközlési szolgáltatások

Részletesebben