Fogyasztás vagy gondoskodás - Áttekintő előadás a pénztárakról, SZÉP kártyáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fogyasztás vagy gondoskodás - Áttekintő előadás a pénztárakról, SZÉP kártyáról"

Átírás

1 Fogyasztás vagy gondoskodás - Áttekintő előadás a pénztárakról, SZÉP kártyáról Cafeteria Trendek Konferencia Budapest, május 14

2 Tartalom 2 1. Kik vagyunk, mivel foglalkozunk? 2. Mi a Cafeteria rendszerrel/juttatásokkal szembeni elvárása a munkavállalónak? 3. Feladata-e a HR-nek, hogy fejlessze a munkavállalói gondolkodást? 4. OTP SZÉP kártya Magyarország piacvezető elektronikus juttatása 5. Egészségesebb dolgozó Egészségesebb jövő? 6. OTP Cafeteria kártya - Adni egyszerűen jó Iskolakezdési támogatást is. 7. Öngondoskodás napjainkban Mi a munkáltató felelőssége? 8. Munkavállalói preferenciák A fentiek alapján fogyasztás vagy gondoskodás?

3 1. Kik vagyunk, mivel foglalkozunk? 3 Az OTP Csoport tagjaként az kibocsátója az OTP Széchenyi Pihenő Kártyának, amely Magyarország piacvezető elektronikus béren kívüli juttatása. Értékesítési és adminisztrációs feladatokat lát el a piacvezető OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár és az OTP Egészségpénztár részére. Társkibocsátója az OTP Cafeteria kártyának, mely az egészségpénztári funkció mellett az elektronikus utalványokat tudja kezelni. Működtetője az OTP Cafeteria szoftvernek, melynek révén nemcsak piacvezető termékeket, biztosítjuk, hanem azok adminisztrációját is egyszerűen biztosítjuk a munkáltatóknak, munkavállalóknak egyaránt.

4 2. Mi a Cafeteria rendszerrel/juttatásokkal szembeni elvárása a munkavállalónak? 4 - Legyen. - Ha már van, akkor minél magasabb a keretösszeg/több a juttatás. - Nagyon könnyen pénzzé/áruvá/szolgáltatássá lehessen tenni az elemeket. - Egyszerű termékek elsősorban kézzel fogható juttatások. - Rögtön megkapja, azonnal hozzáférjen, de ha meggondolja magát változtathasson. - Kevés macera, egyszerű nyilatkoztatás, érezze a HR szervezet vagy tulajdonos gondoskodását. - Segítséggel dönthessen szabadon, de legyen rá ideje, megbeszélhesse másokkal, otthoniakkal.

5 3. Feladata a HR-nek/munkáltatónak, hogy fejlessze a munkavállalói gondolkodást? Fogyasztás vagy gondoskodás? 5 - NEM, - mert korlátoznánk a munkavállalók döntési szabadságát - NEM, - mert a rendelkezésre álló keret így is alacsony. Az irányítással még kevesebb lenne a szabadon felhasználható rész. - IGEN Munkavégzésük során folyton erre törekszünk. Juttatásaink akkor érnek célt, ha ezt az utat járjuk be ebben az esetben is. - IGEN A munkáltató társadalmi felelősségvállalása elsősorban a saját munkavállalóinál kezdődik. Az innovációt sem fogadták mindig kitörő lelkesedéssel.

6 4. OTP SZÉP kártya Magyarország piacvezető elektronikus juttatása Munkáltatók száma Kibocsátott kártyák száma Szempont Elfogadóhelyek száma Felhasználási lehetőségek száma OTP SZÉP kártya feltöltések az összes SZÉP kártya feltöltéshez viszonyítva OTP db db db db 75% Kártyabirtokosaink 11 MRD Ft-ot felhasználtak egyenlegeikről 2013-ban.

7 5. OTP SZÉP kártya Felhasználási érdekességek (2013) április végéig 21 MRD Ft-ot töltöttek fel a munkáltatók kártyabirtokosaik egyéni számláira. - A feltöltések 64%-a Vendéglátás, 21%-a Szálláshely, 15% a Szabadidő alszámlára került. - A vendéglátás alszámla feltöltéseit a kártyabirtokosok a lakó vagy munkahelyük közelében költik el elsősorban. - A szálláshely alszámla költéseit tekintve Heves, Zala, Budapest, Veszprém és Pest megye voltak a kiemelt turisztikai célpontok az év első négy hónapjában.

8 5. OTP SZÉP kártya Kihívások Hiszünk abban, hogy meg tudjuk őrizni piacvezető szerepünket és fejleszteni tudjuk elfogadóhelyi hálózatunkat, annak érdekében, hogy kártyabirtokosaink is még elégedettebbek legyenek szolgáltatásunkkal. - Azokat a partnereinket, akiknél még van olyan kártyabirtokos, aki a 2011-es összegét nem használta fel kiemelten kérjük a folyamatos dolgozói kommunikációra, mert a visszautalás gyakorlati módszertanához még nem kaptunk segítséget. Mostanra kevesebb, mint 40 millió Ft a beragadó egyenleg mértéke 1,4 MRD Ft-ból. - Évről-évre nehéz feladat lesz a kártyabirtokosok bizalmát kiérdemelni és megtartani. Kihívásnak tartjuk a folyamatosan változó piaci környezetben megmutatni, hogy az OTP SZÉP kártyára töltött összeg többet ér, mint a névértéke, de a Danubius Hotels, az Utazok.hu vagy a Hungary Card együttműködés is ezt erősíti.

9 5. Egészségesebb dolgozó Egészségesebb jövő? 10,5 Mrd Ft vagyon (Piaci részesedés: 19%) 1 millió db elektronikus számla évente 400 ezer db papír számla évente Postás Egészségpénztár 208 ezer Pénztártag (piaci részesedés: 20%) tagi kedvezményezett munkáltató partner kedvezményt nyújtó partner Kártya terminál EÜ szolgáltató partner

10 5. Egészségesebb dolgozó Egészségesebb jövő? ben a 9,7 Mrd Ft befizetés érkezett a pénztártagok számlájára, melynek a 87%- a munkáltatói tagdíjátvállalás. - A pénztártagok 75,9%-a százezer Ft alatt fizet be a pénztárba, 17,6%-a száz és kétszázezer Ft között, míg ettől többet a 6,5%-uk költ erre a területre. - A pénztártagok befizetéseik 58,4%-át gyógyszervásárlásra, 22,75%-át gyógyászati segédeszközre, 16%-át egészségügyi szolgáltatásokra fordították január elsejétől kezdetben 92%, majd az éves befizetések százezer Ft feletti részének már 96%-a kerül az egyéni számlákra. - Nincs határideje a felhasználásnak, akár későbbi nagyobb egészségügyi kiadásra is takarékoskodhatnak a pénztártagok. Pl. szemműtét, őssejt levétel, biomatrac stb.

11 6. OTP Cafeteria kártya Adni egyszerűen jó! munkáltatóval kialakított eddigi kapcsolat eredménye OTP Cafeteria kártya. Kiosztási feladat, logisztika, aláíratás és szállítási költség nélküli dolgozói juttatási forma. - Iskolakezdési támogatás: utalvány formájában adható, felhasználása december 31- ig lehetséges. Gyermekenként évente adható Ft értékben, 35, 7%-os közteher mellett. MOST ráadásul díjmentes kártyát biztosítunk és 0,5%-os feltöltési jutalékkal kínáljuk. - Ajándék utalvány: 51,17%-os adóteher mellett adható. Széles körben használható, korlátlan mértékben adható azzal a kivétellel, hogy nem használható fel étel vagy élelmiszer vásárlására. - Sport és kultúra utalvány: évente járulékmentesen Ft-ot biztosíthat munkavállalóinak. Sport és kulturális (múzeum, színház, tánc, cirkusz, zeneművészet, könyvtári beiratkozás, egyéb kultúra) szolgáltatásra / eseményre szóló belépőre/bérletre lehet felhasználni.

12 7. OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár Munkáltatói felelősségvállalás 12 - A magyarok 72 százaléka úgy gondolja, nem lesz elég az állami nyugdíja ahhoz, hogy tisztességesen megéljen idős korában. Ennek ellenére a bankszámlával rendelkező lakosság mindössze 11 százaléka tervezi, hogy a következő négy-öt évben anyagi tartalékot képez nyugdíjas éveire - derül ki a legfrissebb OTP Öngondoskodási Indexből. - Az aktív népesség, a munkaképes korú lakosság folyamatosan csökken. A felosztó - kirovó rendszernek köszönhetően a nyugdíjak kifizetése a beérkező nyugdíjpénztári befizetésekből finanszírozhatóak. A járulékbevétel és a kifizetés közti különbség tovább növeli az államháztartás hiányát. A Ratkó-korszak gyermekeinek nyugdíjba vonulása tovább nehezíti a finanszírozás helyzetét. - A gondoskodás akkor kezdődik, ha a bruttó bér bizonyos százalékát, vagy fix összeget a cafeteria rendszereken kívül adunk a munkavállalóknak. - Társadalmi - munkáltatói felelősségvállalás a nyugdíjba vonuló korosztály kereten felüli/kívüli támogatása.

13 8. Munkavállalói preferenciák Az OTP Bank Nyrt-nél, illetve a szoftverünkkel nyilatkozó partnereinknél fő 2,9 MRD Ft-ot költ el ebben az esztendőben Cafeteriára. A rendszeren kívüli juttatások mértéke meghaladja még a 2 MRD Ft-ot. A rendelkezésre álló fő az összeg 34%-át költötte SZÉP-re, 22%-át Erzsébetre utalványra. 20%-át pénztárakra, 10-10%-át Ajándékutalványra illetve helyi bérletre. A meghatározott feltételek mentén, de a munkáltató által kiegyenlített számla/indított utalást követő en rövid időn belül felhasználható juttatások választási aránya 95% feletti volt.

14 9. Fogyasztás vagy gondoskodás? 14 - Munkavállalóink segítség nélkül kismértékben fognak és nagyon lassan a fogyasztás orientált termékek világából elindulni a gondoskodást célzó termékek felé. - A Cafeteria termékek célja ugyanakkor - közvetetten, bizonyos jól körülhatárolt ipar szolgáltatási ágakban teremtsen addicionális keresletet (gazdaságfejlesztési cél) - A munkáltatóknak vannak eszközei, hogy javítson az arányokon. Alanyi jogú cafeteria rendszeren kívüli juttatásokkal, járuléktámogatással, vegyes juttatási rendszerekkel.

15 Kérjük látogassanak el standunkra is! Köszönöm a figyelmüket! Gál Tamás értékesítési vezető w w w.otpszepkartya.hu

16 Köszönöm a figyelmüket! Gál Tamás főosztályvezető Mobil: galt@otpbank.hu Web:

Cafetéria - Magyarország 2014

Cafetéria - Magyarország 2014 1 / 22 2014.01.30. 11:30 Cafetéria - Magyarország 2014 Tisztelt Hölgyem, Uram! A vállalati juttatásokban bekövetkezett változások 2014-ben A vállalati juttatásokban bekövetkezett változások 2014-ben A

Részletesebben

Juttatás típusa Értékhatára Felhasználhatóság. 50 000 Ft / év. korlátlan értékben

Juttatás típusa Értékhatára Felhasználhatóság. 50 000 Ft / év. korlátlan értékben C A F E T E R I A 2 0 1 6 1. A D Ó M E N T E S J U T T A T Á S O K Juttatás típusa Értékhatára Felhasználhatóság KULTÚRA utalvány / Kulturális eseményre szóló belépőjegy / bérlet Sport utalvány / Sportrendezvényre

Részletesebben

Nyirádi Közös Önkormányzati. Hivatal. Cafetéria Szabályzata

Nyirádi Közös Önkormányzati. Hivatal. Cafetéria Szabályzata Nyirádi Közös Önkormányzati Hivatal Cafetéria Szabályzata 2 A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. tv. (a továbbiakban: Kttv.) 153. - ában, valamint a közszolgálati tisztviselők részére

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés. Óvoda építésére, fejlesztésére VEKOP 6.1.1-15 számú pályázatról

Város Polgármestere. Előterjesztés. Óvoda építésére, fejlesztésére VEKOP 6.1.1-15 számú pályázatról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Óvoda építésére, fejlesztésére

Részletesebben

Több juttatás, rengeteg élmény! Munkáltatói tájékoztató 2015. OTP Széchenyi Pihenőkártya

Több juttatás, rengeteg élmény! Munkáltatói tájékoztató 2015. OTP Széchenyi Pihenőkártya Több juttatás, rengeteg élmény! Munkáltatói tájékoztató 2015 OTP Széchenyi Pihenőkártya Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., az OTP Csoport tagja elsőként vezette be a Széchenyi Pihenőkártya szolgáltatást Magyarországon.

Részletesebben

FALU - KÉP. Cserkút község férfinépe és Önkormányzata nevében, Nőnap alkalmából sok szeretettel köszöntöm községünk asszonyai és leányait!

FALU - KÉP. Cserkút község férfinépe és Önkormányzata nevében, Nőnap alkalmából sok szeretettel köszöntöm községünk asszonyai és leányait! FALU - KÉP C S E R K Ú T K ÖZ S É G Ö NK O R M Á NY Z AT Á NA K 2010 LA PJ A F E B R U ÁR Cserkút község férfinépe és Önkormányzata nevében, Nőnap alkalmából sok szeretettel köszöntöm községünk asszonyai

Részletesebben

A Compliance Data Systems Kft. 2015-ös adatszivárgási felmérésének eredménye

A Compliance Data Systems Kft. 2015-ös adatszivárgási felmérésének eredménye A Compliance Data Systems Kft. 2015-ös adatszivárgási felmérésének eredménye 2015. december 7. COMPLIANCE DATA SYSTEMS KFT. 1 / 20 Copyright Jelen dokumentumhoz fűződő valamennyi jog a Compliance Data

Részletesebben

Cafetéria - Magyarország 2016

Cafetéria - Magyarország 2016 1 / 27 Cafetéria - Magyarország 2016 Tisztelt Hölgyem, Uram! A vállalati juttatásokban bekövetkezett változások 2016-ban A Szent István Egyetem Menedzsment és HR Kutató Központja és a Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KINCSESBÁNYA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK TELJES FELÜLVIZSGÁLATA TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ MEGBÍZÓ: Kincsesbánya Község Önkormányzata 8044 Kincsesbánya, Kincsesi út 39. FELELŐS TERVEZŐ: Fehér Vártervező

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FÜZET a MÁV-START Zrt. Választható Béren Kívüli Javadalmazási rendszeréről 2016.

TÁJÉKOZTATÓ FÜZET a MÁV-START Zrt. Választható Béren Kívüli Javadalmazási rendszeréről 2016. TÁJÉKOZTATÓ FÜZET a MÁV-START Zrt. Választható Béren Kívüli Javadalmazási rendszeréről 2016. 1 1 Bevezető... 3 2 A VBKJ keretösszeg... 3 3 A VBKJ rendszer főbb alapelvei... 3 4 Nyilatkozattétel ideje,

Részletesebben

SAJTÓANYAG FELMÉRÉS KÉSZÜLT A MAGYAROK UTAZÁSI SZOKÁSAIRÓL

SAJTÓANYAG FELMÉRÉS KÉSZÜLT A MAGYAROK UTAZÁSI SZOKÁSAIRÓL 2013. március 14. SAJTÓANYAG FELMÉRÉS KÉSZÜLT A MAGYAROK UTAZÁSI SZOKÁSAIRÓL A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából kétévente készül reprezentatív felmérés a magyarok utazási szokásairól. A 2012 decemberében

Részletesebben

Tárgy: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Alapító Okiratának módosítása

Tárgy: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Alapító Okiratának módosítása Kivonat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2012. június 28. napján megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 32/2012. (VI. 28.) határozata Tárgy:

Részletesebben

A Duális képzés lehetőségei a Turizmus-Vendéglátás alapképzésben Dr. Nagy Éva 2015. április 1.

A Duális képzés lehetőségei a Turizmus-Vendéglátás alapképzésben Dr. Nagy Éva 2015. április 1. A Duális képzés lehetőségei a Turizmus-Vendéglátás alapképzésben Dr. Nagy Éva 2015. április 1. Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Turizmus-vendéglátás alapszak

Részletesebben

SzEK.org 2011. évi költségvetés

SzEK.org 2011. évi költségvetés SzEK.org 2011. évi költségvetés Készítette: Kis Ervin Egon Lezárva: 2010. december 2. TARTALOMJEGYZÉK Bevezető...1 Az ÁFA...1 Bevételek...2 A bevételek megoszlása...2 Tagdíjbevétel...2 Egyéb bevétel...4

Részletesebben

Erste Lakástakarék Zrt. 1 / 15 Hatálybalépés/módosítás dátuma: 2014.04.30. Az Erste Lakástakarék Zrt. javadalmazási politikája.

Erste Lakástakarék Zrt. 1 / 15 Hatálybalépés/módosítás dátuma: 2014.04.30. Az Erste Lakástakarék Zrt. javadalmazási politikája. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ... 2 1.1. A szabályozás célja... 2 1.2. A szabályozás kialakítása, végrehajtása és ellenőrzése... 2 1.3. Alanyi hatály:... 2 1.4. Tárgyi hatály:... 2 1.5. Kapcsolódó jogszabályok,

Részletesebben

Határozati javaslat: Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2013.(V.28.) határozata

Határozati javaslat: Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2013.(V.28.) határozata J A V A S L A T a Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft. 2013. évi üzleti tervének elfogadásához Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 28-i ülésére Előterjesztők: Stayer

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Tartalom Vásárlási Feltételek... 3 A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:... 3 Az üzemeltető adatai:... 3 A rendelés:... 4 Rendelés menete...

Részletesebben

Szabadka két beruházási terve nyert az IPA-pályázaton

Szabadka két beruházási terve nyert az IPA-pályázaton pannonrtv.com Szabadka két beruházási terve nyert az IPA-pályázaton 2012. november 17. Szabadka Város két fejlesztési pályázata nyert a Magyarország Szerbia IPA határon átnyúló program keretén belül közölték

Részletesebben

Makroökonómia feladatok. e-learning konzultáció 2012. febr. 17.

Makroökonómia feladatok. e-learning konzultáció 2012. febr. 17. Makroökonómia feladatok e-learning konzultáció 2012. febr. 17. Az SNA (System of National Termelés Accounts) mutatók #1 Jövedelem Hazai Hazai Nemzeti GDP = GO - termelőfogyasztás NDP = GDP amortizáció

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2011. március 31-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2011. március 31-i ülésére Tárgy: Békés Város Önkormányzatának gazdasági programja Előkészítette: Izsó Gábor polgármester Tárnok Lászlóné jegyző Véleményező valamennyi bizottság bizottság: Sorszám: III/2 Döntéshozatal módja: Egyszerű

Részletesebben

Mezőgazdasági termelő (amennyiben min. 6000 STÉ-vel rendelkezik) Konzorcium Termelői csoport, termelői szervezet

Mezőgazdasági termelő (amennyiben min. 6000 STÉ-vel rendelkezik) Konzorcium Termelői csoport, termelői szervezet Tisztelt Partnerünk, ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy 2016. március 25-én megjelentek az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az állattartó telepek korszerűsítését célzó pályázati

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET. A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ FONTOSABB JELLEMZ I ÉS VÁLTOZÁSAI 2013. január 1-t l

VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET. A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ FONTOSABB JELLEMZ I ÉS VÁLTOZÁSAI 2013. január 1-t l VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ FONTOSABB JELLEMZ I ÉS VÁLTOZÁSAI 2013. január 1-t l Személyi jövedelem adókulcs: 16% / megsz nt az adóalap kiegészítés/ Minimálbér, bruttó:

Részletesebben

A pályakezdő szakmunkások munkaerő-piaci helyzete 2012

A pályakezdő szakmunkások munkaerő-piaci helyzete 2012 A pályakezdő szakmunkások munkaerő-piaci helyzete 2012 Az elemzés a Szakiskolai férőhelyek meghatározása 2012, a regionális fejlesztési és képzési bizottságok (RFKB-k) részére című kutatási program keretében

Részletesebben

2011. évi kockázatkezelési jelentés Erste Lakástakarék Zrt. A közzétett adatok 2011.12.31-i állapotot tükröznek

2011. évi kockázatkezelési jelentés Erste Lakástakarék Zrt. A közzétett adatok 2011.12.31-i állapotot tükröznek 2011. évi kockázatkezelési jelentés Erste Lakástakarék Zrt. A közzétett adatok 2011.12.31-i állapotot tükröznek 1. Bevezetés... 3 2. Kockázatkezelési elvek, módszerek... 3 2.1. A kockázatok kezelésére

Részletesebben

IDEGENFORGALMI RÉGIÓBAN. Bevezetés...2. Összefoglalás...2

IDEGENFORGALMI RÉGIÓBAN. Bevezetés...2. Összefoglalás...2 2016. március TURIZMUSGAZDASÁG A BALATON IDEGENFORGALMI RÉGIÓBAN STATISZTIKAI TÜKÖR Tartalom Bevezetés...2 Összefoglalás...2 Az elemzés módszertana...4 1. A balatoni régióban működő turisztikai vállalkozások

Részletesebben

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar stratégiája 2008-2011

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar stratégiája 2008-2011 A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar stratégiája 2008-2011 A GTK küldetésnyilatkozata A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar az Eszterházy Károly Főiskola legfiatalabb tudományterületét képviselő kara,

Részletesebben

GYÖNGYÖS VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA. 2016. február 2. Készítette: Metacom 96. Oldal 0

GYÖNGYÖS VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA. 2016. február 2. Készítette: Metacom 96. Oldal 0 GYÖNGYÖS VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA 2016. február 2. Készítette: Metacom 96 A 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet - a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési

Részletesebben

Több juttatás, rengeteg élmény! Munkavállalói. tájékoztató 2016. OTP Széchenyi Pihenőkártya

Több juttatás, rengeteg élmény! Munkavállalói. tájékoztató 2016. OTP Széchenyi Pihenőkártya Több juttatás, rengeteg élmény! Munkavállalói tájékoztató 2016 OTP Széchenyi Pihenőkártya Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., az OTP Csoport tagja a munkáltatók számára ajánlja a Széchenyi Pihenőkártya szolgáltatást,

Részletesebben

2008 a tömeges bedőlések éve volt, újabb válságos évre számít a Coface

2008 a tömeges bedőlések éve volt, újabb válságos évre számít a Coface SAJTÓKÖZLEMÉNY Azonnal közölhető Budapest, 2009. január 14. Kapcsolattartó: Bellon Julianna Marketing vezető (36-1) 299 2066 vagy (36-30) 914 4042 E-mail: julianna.bellon@coface.hu 2008 a tömeges bedőlések

Részletesebben

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010.

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. A TURISZTIKAI VONZERŐ FELHASZNÁLÁSA FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIA TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. NOVEMBER MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda, 2010. 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

HASZNOS TUDNIVALÓK. a 2016. január 1-től érvényes egyes fixösszegű ellátásokról, adó- és tb-törvények fontosabb változásairól

HASZNOS TUDNIVALÓK. a 2016. január 1-től érvényes egyes fixösszegű ellátásokról, adó- és tb-törvények fontosabb változásairól HASZNOS TUDNIVALÓK a 2016. január 1-től érvényes egyes fixösszegű ellátásokról, adó- és tb-törvények fontosabb változásairól A munkajog területén 2014 2015 2016 Minimálbér (Ft/hó) bruttó összege 101.500,-

Részletesebben

Harangodi tározó turisztikai fejlesztési elképzelései

Harangodi tározó turisztikai fejlesztési elképzelései Harangodi tározó turisztikai fejlesztési elképzelései A tározó általános ismertetése A Magyar Állam tulajdonában, a FETIVIZIG kezelésében van a Nyírség legfiatalabb tározója, a Harangodi víztározó, mely

Részletesebben

Javaslat az innovatív foglalkoztatási kezdeményezéseket támogató szakmai és finanszírozási rendszer kialakítására és működtetésére 1

Javaslat az innovatív foglalkoztatási kezdeményezéseket támogató szakmai és finanszírozási rendszer kialakítására és működtetésére 1 Javaslat az innovatív foglalkoztatási kezdeményezéseket támogató szakmai és finanszírozási rendszer kialakítására és működtetésére 1 Készült a Revita Alapítvány kutatóműhelyében Készítették: Mészáros Andrea,

Részletesebben

A B C. 3 Igen 10 4 Nem 5

A B C. 3 Igen 10 4 Nem 5 1. melléklet a 104/2013. (XI. 14.) VM rendelethez 1. Abaúj Leader Egyesület 2. Cserhátalja Vidékfejlesztési Egyesület 3. Dél-Borsodi LEADER Egyesület 4. Észak-Borsodi LEADER Unió Helyi Közösség Egyesület

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás kódszáma: TOP-3.2.2-15

FELHÍVÁS. A felhívás kódszáma: TOP-3.2.2-15 FELHÍVÁS Az önkormányzatok által vezérelt, a helyi adottságokhoz illeszkedő, újuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás valósítására yei területi szereplők részére A felhívás címe: Önkormányzatok

Részletesebben

KFI TÜKÖR 1. Az IKT szektor helyzete

KFI TÜKÖR 1. Az IKT szektor helyzete KFI TÜKÖR 1. Az IKT szektor helyzete 2012 KFI tükör 1. Az IKT szektor helyzete Budapest, 2012 A kiadvány a Nemzeti Innovációs Hivatal KFI Obszervatórium Fôosztályának gondozásában készült. Készítették:

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I. 2-559/2009 Üi.: dr. Forgó Mária Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Maros-menti Utánpótlás Futball Club

Részletesebben

A Pomázi Városi Könyvtár jövőképe, stratégiai terve önértékelése, szándéknyilatkozata

A Pomázi Városi Könyvtár jövőképe, stratégiai terve önértékelése, szándéknyilatkozata A Pomázi Városi Könyvtár jövőképe, stratégiai terve önértékelése, szándéknyilatkozata Előszó A könyvtár olyan közgyűjtemény, amellyel ma Magyarországon a rétegzett és tagolt társadalom minden helyi közössége

Részletesebben

Ajánlati felhívás. Iktató szám: ALT/141-1/2013

Ajánlati felhívás. Iktató szám: ALT/141-1/2013 Budapest Főváros XV. kerületi Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Gazdasági Működtetési Központ 1158 Budapest, Ady Endre u. 31-33. Telefon:1/815-1700; fax: 1/607-1144 web: www.gmkxv.hu Ajánlati

Részletesebben

Állammenedzsment, az Állami Számvevőszék nézőpontjából

Állammenedzsment, az Állami Számvevőszék nézőpontjából Állammenedzsment, az Állami Számvevőszék nézőpontjából Domokos Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének előadása az 53. Közgazdász Vándorgyűlésen, Miskolc, 2015. szeptember 5. Kiinduló pontunk a 2014.

Részletesebben

1. A kutatásról. 2. Az utazások fıbb jellemzıi a világon

1. A kutatásról. 2. Az utazások fıbb jellemzıi a világon Budapest, 2013. január 17. WORLD TRAVEL TRENDS REPORT 2012/2013 Az IPK International ETC World Travel Monitor Forum konferenciája alapján készült trendelemzés legfıbb megállapításai Az IPK International

Részletesebben

- Új esély Debrecennek!

- Új esély Debrecennek! DEBRECEN - Várospolitikai program a korszakváltás jegyében. A város kreatív emberek gyűjtőhelye, ahol növelik és serkentik egymás produktivitását. (Richard Florida) Debrecen, az ország második legnagyobb

Részletesebben

Internet penetráció és internet használat - NRC letölthető elemzés -

Internet penetráció és internet használat - NRC letölthető elemzés - Internet penetráció és internet használat - NRC letölthető elemzés - 2007. július www.nrc.hu tel.: (06-1) 413-05-69 fax (06-1) 413-05-70 1139 Budapest, Petneházy u. 52. - Az NRC-TNS 2007 I. féléves gyorsjelentése

Részletesebben

A 2013/14-es és 2014/15-ös látvány-csapatsport támogatási időszak összehasonlítása és a 2014/15-ös időszak jelenlegi állása

A 2013/14-es és 2014/15-ös látvány-csapatsport támogatási időszak összehasonlítása és a 2014/15-ös időszak jelenlegi állása A 2013/14-es és 2014/15-ös látvány-csapatsport támogatási időszak összehasonlítása és a 2014/15-ös időszak jelenlegi állása 2 A Magyar Kézilabda Szövetség látvány-csapatsport támogatással foglalkozó irodája

Részletesebben

Nagy Viktória SZEFIT elnök. A fiatalok munkaerő-piaci helyzete Magyarországon

Nagy Viktória SZEFIT elnök. A fiatalok munkaerő-piaci helyzete Magyarországon Nagy Viktória SZEFIT elnök A fiatalok munkaerő-piaci helyzete Magyarországon Milyen ma fiatalnak lenni Magyarországon? A magyar fiatalok legégetőbb problémái a Magyar Ifjúság 2012 kutatás eredményei alapján:

Részletesebben

Irányelvek. az E.ON Hungária Társaságcsoport lakossági kintlévőség kezelésére

Irányelvek. az E.ON Hungária Társaságcsoport lakossági kintlévőség kezelésére Irányelvek az E.ON Hungária Társaságcsoport lakossági kintlévőség kezelésére 1 Tartalom 1. Bevezetés 2. Az Irányelvek célja 3. Az Irányelvek hatálya 4. Az Irányelvek alapelvei 5. Kintlévőség kezelés az

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet)

ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet) 1 ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet) Amely létrejött egyrészről a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás (székhely: 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1., képviseli: Holovits Huba társulási elnök),

Részletesebben

Előzetes Akcióterületi Terve

Előzetes Akcióterületi Terve Szeged Megyei Jogú Város ELI ipari-innovációs akcióterületének Előzetes Akcióterületi Terve Készült a DAOP-5.1.1/B-13 Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése pályázati felhívásra benyújtott

Részletesebben

I. A TÁRSASÁG CÉGNEVE, SZÉKHELYE, JOGÁLLÁSA

I. A TÁRSASÁG CÉGNEVE, SZÉKHELYE, JOGÁLLÁSA T Á R S A S Á G I S Z E R Z Ő D É S (változásokkal egységes szerkezetbe foglalva) Szerződő felek, mint a SOPRONTISZK Szakképzés-szervezési Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

On-line Integrált Cafetéria 2011. december

On-line Integrált Cafetéria 2011. december On-line Integrált Cafetéria 2011. december Az elektronikus juttatási rendszer Egy jól működő Cafetéria rendszernek egyszerre öt feltételnek kell megfelelnie. Ha ezekből bármelyik kimarad, a rendszer már

Részletesebben

PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE

PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE 2013. ÉVI 7/5. SZÁM A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA 2013. december 10. TARTALOMJEGYZÉK 7/5. SZÁM (2013. DECEMBER 10. ) MELLÉKLET 77/2013. (11.29.) PMÖ határozat

Részletesebben

Rövidített Tájékoztató* Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról

Rövidített Tájékoztató* Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról Rövidített Tájékoztató* Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról *Jelen tájékoztató anyag nem tekinthető az Európa Ingatlanbefektetési Alap hivatalos tájékoztatójának.

Részletesebben

HR HÍRLEVÉL. 2012. Február

HR HÍRLEVÉL. 2012. Február HR HÍRLEVÉL 2012. Február MUNKAÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK RECRUITMENT / OUTSOURCING PÉNZÜGY-SZÁMVITEL CAFETERIA SZOLGÁLTATÁSOK EXPAT SZOLGÁLTATÁSOK Munkaügyi audit Munkaügyi szerviz Munkaügyi tanácsadás Munkaügyi

Részletesebben

Az egyes szektorokra vonatkozó speciális megfontolásokat a következőkben lehet összefoglalni:

Az egyes szektorokra vonatkozó speciális megfontolásokat a következőkben lehet összefoglalni: 13. Cím: Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete A Felügyelet státuszát és jogosítványait a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló 1999. évi CXXIV. törvény 1. (2) bekezdése szabályozza, mely

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ A negyedéves munkaerı-felmérés tapasztalatai a dél-dunántúli régióban 2009. II. negyedév A felmérés lényege A PHARE TWINING svéd-dán modernizációs folyamat során

Részletesebben

A szakképző iskolát végzettek iránti kereslet és kínálat várható alakulása 2016

A szakképző iskolát végzettek iránti kereslet és kínálat várható alakulása 2016 A szakképző iskolát végzettek iránti kereslet és kínálat várható alakulása 2016 Az elemzés a Szakiskolai férőhelyek meghatározása 2016, a megyei fejlesztési és képzési bizottságok (MFKB-k) részére című

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓJA. Alapkezelő: Concorde Alapkezelő zrt. (1123 Budapest, Alkotás utca 50.) 2013. április 30.

TÁJÉKOZTATÓJA. Alapkezelő: Concorde Alapkezelő zrt. (1123 Budapest, Alkotás utca 50.) 2013. április 30. A CONCORDE HOZAMFIZETŐ SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP* Alapkezelő: Concorde Alapkezelő zrt. (1123 Budapest, Alkotás utca 50.) 2013. április 30. *Az Alap kockázati szintje eltér a szokásostól! Az Alap teljes

Részletesebben

C.) EGYÉB JOGSZABÁLYI VÁLTOZTATÁSOK

C.) EGYÉB JOGSZABÁLYI VÁLTOZTATÁSOK C.) EGYÉB JOGSZABÁLYI VÁLTOZTATÁSOK 11. A környezet állapotának javítását, a humán szféra fejlesztését, a gazdaság korszerûsítését és a feketegazdaság visszaszorítását szolgáló egyéb jogszabályok megalkotása

Részletesebben

Záróvizsga tételek. Turizmus-vendéglátás szak. 2012. A tételek

Záróvizsga tételek. Turizmus-vendéglátás szak. 2012. A tételek Záróvizsga tételek Turizmus-vendéglátás szak 2012. A tételek 1. A turizmus fogalma. A turizmus rendszere, a kereslet, kínálat elemei. A turizmus csoportosítása. A turizmus előzményei és fejlődése. A turizmus

Részletesebben

Sport, kultúra és iskolakezdési utalvány - eredménytájékoztató

Sport, kultúra és iskolakezdési utalvány - eredménytájékoztató Sport, kultúra és iskolakezdési utalvány - eredménytájékoztató Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/37 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről/2015 KÉ Eljárást

Részletesebben

MARTFŰ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA. Kiszelovics és Társa Településtervező Kft.

MARTFŰ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA. Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. 5000 Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/343-279 Sz.: 4/2015. MARTFŰ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

Részletesebben

SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI NAPKÖZI

SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI NAPKÖZI A 212/2012.(VIII.30.) határozat melléklete SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA Esélyegyenlıségi programja Készítette: Székelyné Drahos Mária óvodavezetı A Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos

Részletesebben

Beszámoló a 2006-2010 közötti városfejlesztési eredményekről

Beszámoló a 2006-2010 közötti városfejlesztési eredményekről Előterjesztő Dr. Botka László Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 68112/2010 Tárgy: Beszámoló a 2006-2010 közötti városfejlesztési eredményekről Melléklet: 1 db határozati javaslat Készítette:

Részletesebben

1. rész: tájékoztatási és nyilvánosság biztosítási feladatok ellátása vonatkozásában, 2. rész: üzleti marketing tevékenység ellátása vonatkozásában.

1. rész: tájékoztatási és nyilvánosság biztosítási feladatok ellátása vonatkozásában, 2. rész: üzleti marketing tevékenység ellátása vonatkozásában. 1. rész: tájékoztatási és nyilvánosság biztosítási feladatok ellátása vonatkozásában, 2. rész: üzleti marketing tevékenység ellátása vonatkozásában. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/133 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Szám: 02/134-21/2016. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Javaslat. a Kiskunmajsai járóbeteg szakellátás. működtetésére

Javaslat. a Kiskunmajsai járóbeteg szakellátás. működtetésére Javaslat a Kiskunmajsai járóbeteg szakellátás működtetésére 2010 1 / 9 2 1. Előzmények: 1. 1. Kiskunmajsa Város Önkormányzata sikeresen pályázott a TIOP keretében kistérségi járóbeteg szakellátás fejlesztésére.

Részletesebben

77/2009. (VI. 18.) Kgy. határozat. A Baranyai Élménykörút projekt támogatási szerződésének elfogadása

77/2009. (VI. 18.) Kgy. határozat. A Baranyai Élménykörút projekt támogatási szerződésének elfogadása 77/2009. (VI. 18.) Kgy. határozat A Baranyai Élménykörút projekt támogatási szerződésének elfogadása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a Baranyai Élménykörút projektre vonatkozó Támogatási

Részletesebben

I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ. a) a vállalat rövid bemutatása

I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ. a) a vállalat rövid bemutatása Az üzleti terv részei: 1.) Vezetői összefoglaló 2.) A vállalkozás általános bemutatása 3.) Marketing Terv 4.) Működési terv 5.) Vezetőség és szervezeti felépítés 6.) Pénzügyi terv 7.) Adatszolgáltatások

Részletesebben

Biztonsági terv. DESIGN UTCA KFT. 1036 Budapest, Árpád fejedelem út 49. Kiadja: ügyvezető

Biztonsági terv. DESIGN UTCA KFT. 1036 Budapest, Árpád fejedelem út 49. Kiadja: ügyvezető 1036 Budapest, Árpád fejedelem út 49. Biztonsági terv Kiadja: ügyvezető Hatályos: 2012. május 12-13. napjáig. Biztonsági tervet készítette; Marián György Biztonságszervező telefon: +36 20 9719 598 2 Tartalom:

Részletesebben

Csengele Községi Önkormányzat házipénztári pénzkezelési szabályzata

Csengele Községi Önkormányzat házipénztári pénzkezelési szabályzata Csengele Községi Önkormányzat házipénztári pénzkezelési szabályzata Az Önkormányzat a Számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 14. (5) és (8) bekezdése alapján jelen szabályzatban határozza meg a pénzkezelési

Részletesebben

Pályázati felhívás és működési szabályzat. Klebelsberg Képzési Ösztöndíj. 2013/2014 tanév

Pályázati felhívás és működési szabályzat. Klebelsberg Képzési Ösztöndíj. 2013/2014 tanév Pályázati felhívás és működési szabályzat Klebelsberg Képzési Ösztöndíj 2013/2014 tanév Az emberi erőforrások minisztere (a továbbiakban: miniszter) a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjról szóló 52/2013.(II.25)

Részletesebben

Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia 2011. évi költségvetési irányelveirıl

Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia 2011. évi költségvetési irányelveirıl Tervezet Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia 2011. évi költségvetési irányelveirıl Budapest, 2010. május A Magyar Tudományos Akadémia 2011. évi költségvetési irányelvei A Magyar Tudományos Akadémiáról

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030

A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030 A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030 Egyeztetési anyag 2015. november 18. 1 A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Egyeztetési anyag 2015. november 18. A koncepció

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.1.1/09-11. Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.1.1/09-11. Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a örnyezet és Energia Operatív Program EOP-1.1.1/09-11 Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése című konstrukcióhoz érvényes: 2013. január 9 -től Tartalom A. A

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.március 27-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.március 27-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.március 27-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 55/2014. (III.27.) határozat: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1.a) Adó és járulék, valamint a kapcsolódó bírság és pótlék számlák, adónemek

1.a) Adó és járulék, valamint a kapcsolódó bírság és pótlék számlák, adónemek Az adózók költségvetéssel szembeni kötelezettségeinek és juttatási igényeinek lebonyolítására szolgáló, a NAV adóztatási tevékenységével összefüggő számok és adónemeik 2012. szeptember 21-től érvényes

Részletesebben

TELEFON: +36 42 524"520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRM ESTERE ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez

TELEFON: +36 42 524520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRM ESTERE ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TER l. PF.: 83. NYíREGYHÁZA TELEFON: +36 42 524"520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRM ESTERE E MAII.; KULTALPOLG@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: KULT- 26-1/2015. Ügyintéző:

Részletesebben

Vezérigazgatói köszöntô

Vezérigazgatói köszöntô Tartalomjegyzék Vezérigazgatói köszöntő 2 A társaság vezető testületei 4 Az Igazgatóság jelentése 6 Általános gazdasági helyzet 6 A hazai biztosítási piac jellemzői 8 A Generali-Providencia teljesítménye

Részletesebben

Ajka Város Belváros 1. Akcióterületi Terve

Ajka Város Belváros 1. Akcióterületi Terve Ajka Város Belváros 1. Akcióterületi Terve 3.0 verzió Megbízó: Ajka Város Önkormányzata Készítette: Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. EX ANTE Tanácsadó Iroda Munkatársak: Sebestyén Csaba, az igazgatóság

Részletesebben

HR HÍRLEVÉL. 2012. Július

HR HÍRLEVÉL. 2012. Július HR HÍRLEVÉL 2012. Július MUNKAÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK Munkaügyi audit Munkaügyi szerviz Munkaügyi tanácsadás Munkaügyi ellenőrzésre felkészítő oktatások EXPAT SZOLGÁLTATÁSOK Hivatalos ügyintézés Otthon keresés

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. április 29-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. április 29-i ülésére Tárgy: Előkészítette: Véleményező bizottság: Költségvetési szerv alapítása intézményi gazdasági feladatok ellátására Tárnok Lászlóné jegyző Váczi Julianna Gazdasági Osztályvezető Sápi András intézményi

Részletesebben

Tisztelt Olvasó! Dr. Nagy László. Dr. Tordai Péter, Kopka Miklós

Tisztelt Olvasó! Dr. Nagy László. Dr. Tordai Péter, Kopka Miklós Tisztelt Olvasó! Nógrád megyében idén elsõ alkalommal és nem titkolva, hogy hagyományteremtõ szándékkal jelentkezik a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nógrád Megyei Hírlap és az APEH Észak-magyarországi

Részletesebben

Hírlevél. Változások 2014. A cikkben összefoglalva megtalálhatók a civil szervezeteket érintő jogi és számviteli változások.

Hírlevél. Változások 2014. A cikkben összefoglalva megtalálhatók a civil szervezeteket érintő jogi és számviteli változások. Változások 2014 vissza a hírlevélhez A cikkben összefoglalva megtalálhatók a civil szervezeteket érintő jogi és számviteli változások. Bér, adójóváírás, természetbeni juttatások, egyéb változások: Minimálbér:

Részletesebben

Tájékoztatás az önálló informatika tantárgyról közoktatási intézmények számára

Tájékoztatás az önálló informatika tantárgyról közoktatási intézmények számára Tájékoztatás az önálló informatika tantárgyról közoktatási intézmények számára Az Emberi Erőforrások Minisztériuma meghatározta a Nemzeti Alaptantervhez kapcsolódó kerettanterveket, amelyekben az önálló

Részletesebben

Élelmiszerbank-TESCO adományszétosztási együttműködés 2015 évi pályázati felhívás

Élelmiszerbank-TESCO adományszétosztási együttműködés 2015 évi pályázati felhívás Élelmiszerbank-TESCO adományszétosztási együttműködés 2015 évi pályázati felhívás Tavaly 26 Tesco áruházban kezdtük el napi szinten átvenni az el nem adott kenyereket. Ezt a projektet bővítjük idén több

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselő-testületének. Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester

ELŐTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselő-testületének. Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester ELŐTERJESZTÉS Sándorfalva Város Képviselő-testületének Előterjesztő: Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester Tárgy: TOP pályázatok előkészítése és tervezésük I. ütemének finanszírozása Melléklet: 4 db határozati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a 2011. évi költségvetési koncepcióról

ELŐTERJESZTÉS a 2011. évi költségvetési koncepcióról 3. Napirend ELŐTERJESZTÉS a 2011. évi költségvetési koncepcióról Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 70. -a alapján a jegyző által elkészített, a következő

Részletesebben

Hírlevél 1/2011. TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0024. Tartalomjegyzék:

Hírlevél 1/2011. TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0024. Tartalomjegyzék: Hírlevél 1/2011. Tartalomjegyzék: BEFEKTETŐI KIADVÁNY ADATBÁZIS A TÉRSÉG GAZDASÁGI SZEREPLŐIRŐL PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. - ÚJ SZÉCHENYI TERV BEFEKTETŐI KIADVÁNY A TÁMOP 1.4.4-08/1-2009-0024. pályázat

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat 2015/2016

Szervezeti és Működési Szabályzat 2015/2016 Szervezeti é s M űködési Szabályzat Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium (036379) Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium Székhelye: 7200 Dombóvár, Bajcsy-Zs. utca 2. Iktatószám:.. Ügyintéző: Dr. Szenyéri Zoltán

Részletesebben

Jó pályázó, jó projekt, jó pályázat. Új pályázatok, új lehetőségek 2016-ban Budapest és Pest megye pályázhat? Szabad vállalkozási zónák előnyben Feldolgozóipar előnyben Hitelek 0% kamattal 50%, akár 75%

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ OTP Fáy András Alapítvány Komplex portálrendszer fejlesztése és mobil alkalmazások fejlesztése tárgyú, a Kbt. 121. (1) bekezdés b) pontja szerinti nyílt közbeszerzési eljárásához

Részletesebben

1. melléklet: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területrendezési Tervhez kapcsolódó ajánlások

1. melléklet: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területrendezési Tervhez kapcsolódó ajánlások 1. melléklet: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területrendezési Tervhez kapcsolódó ajánlások 1.1 A szerkezetalakításra, a térségi területfelhasználási kategóriákra vonatkozó ajánlások (a Jász-Nagykun-Szolnok

Részletesebben

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK A Széchenyi 2020, az Új Széchenyi Terv és a Nemzeti Együttműködési Alap összefoglaló táblázata vállalkozások költségvetési szervek és nonprofit szervezetek részére Tartalom GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Napirendi pontok:

JEGYZİKÖNYV. Napirendi pontok: Rábakecöl Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2/2010. szám JEGYZİKÖNYV Készült: a rábakecöli polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2010. március 29-én (hétfın) 17,00 órakor megtartott képviselı-testületi

Részletesebben

PÁLYÁZAT. INTÉZMÉNYVEZETİI beosztásának ellátására,

PÁLYÁZAT. INTÉZMÉNYVEZETİI beosztásának ellátására, PÁLYÁZAT A Kisteleki Rózsaliget Kollégium INTÉZMÉNYVEZETİI beosztásának ellátására, melyet az Emberi Erıforrások Minisztere hirdetett meg a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal honlapján. Azonosító szám:

Részletesebben

BALATON RÉGIÓ FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA

BALATON RÉGIÓ FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA Balaton Fejlesztési Tanács BALATON RÉGIÓ FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2007-2013 Készítette: Vital Pro Kft. 2005. december 12. Tartalomjegyzék 1 Vezetői összefoglaló 4 2 Bevezetés 11 2.1 Dokumentum célja, tervezés

Részletesebben

Egyetemi Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft.

Egyetemi Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft. FOUNDRY-SOLID Egyetemi Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft. a Miskolci Egyetem és a Magyar Öntészeti Szövetség közös tulajdonú társasága H-3515 Miskolc-Egyetemváros Cg. 05-09-023294 Adószám: 23760884-2-05

Részletesebben

Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2007 (V.23.) sz. rendelete

Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2007 (V.23.) sz. rendelete Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2007 (V.23.) sz. rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályairól (egységes szerkezetben) A rendeletet módosította a 13/2012.(III.22.) és a

Részletesebben

HÍRLEVÉL ADÓTÖRVÉNY VÁLTOZÁSOK 2013

HÍRLEVÉL ADÓTÖRVÉNY VÁLTOZÁSOK 2013 HÍRLEVÉL ADÓTÖRVÉNY VÁLTOZÁSOK 2013 A törvényalkotó szándékai szerint a tervezett adóváltozások, módosítások nyomán egyszer bbé válik az adózók, vállalkozások élete, csökkennek a vállalkozásokat érint

Részletesebben

IPARTESTÜLETEK REGIONÁLIS SZÖVETSÉGE. ALAPSZABÁLY módosításokkal

IPARTESTÜLETEK REGIONÁLIS SZÖVETSÉGE. ALAPSZABÁLY módosításokkal IPARTESTÜLETEK REGIONÁLIS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY módosításokkal 1 I. Általános rendelkezések 1.1. A Szövetség neve: Ipartestületek Regionális Szövetsége A Szövetség rövidített neve: IRSZ Az Alapszabályban:

Részletesebben