EURÓPAI UNIÓS ALAPISMERETEK Felkészülési segédlet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EURÓPAI UNIÓS ALAPISMERETEK Felkészülési segédlet"

Átírás

1 EURÓPAI UNIÓS ALAPISMERETEK Felkészülési segédlet Melyek voltak a második világháború győztes és vesztes hatalmi tömbjei, és mely európai államok voltak ezek tagjai? Győztesek: szövetségesek Franciaország, Egyesült Királyság Vesztesek: tengelyhatalmak Németország, Olaszország, Bulgária, Finnország, Magyarország, Románia Mi volt a Marshall-terv? A George C. Marshall amerikai külügyminiszter által meghirdetett, az amerikai törvényhozás által ban elfogadott Európai Újjáépítési terv keretében 1952-ig 17 európai ország 14 milliárd dollár értékben kapott segélyt, hogy a háborúból újjáépítse infrastruktúráját és gazdasági termelését. A terv mögöttes motivációja az volt, hogy Európa újra az Amerikai Egyesült Államok népes és fizetőképes piaca lehessen, és hogy megerősödve elejét vegye a szovjet érdekszféra terjeszkedésének. A kelet-középeurópai országok (a későbbi KGST tagállamai) kimaradtak a segélyprogramból. Mi volt a KGST? A jaltai egyezmény által a szovjet érdekszférába utalt kelet-közép-európai országok kormányközi szervezeteként 1949-ben Moszkvában jött létre a Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsa. Alapító tagállamai: Bulgária, Csehszlovákia, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szovjetunió. Az NDK ben csatlakozott. A KGST célja a szocialista tervalapú népgazdaság fejlesztése a tagországokban. Kezdetben a Marshall-terv, majd pedig a Közös Piac ellensúlyaként funkcionált. A szervezet 1991-ben Budapesten szűnt meg. Melyik évben és mely államok alapították, hol székel és milyen ügyeket vállal fel az Európa Tanács? 1949-ben alapította Belgium, Dánia, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Norvégia, Olaszország, Svédország. Székhelye Strasbourg. A felvállalt célok: a pluralista demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok védelme, az európai kulturális identitás fejlesztése, a társadalmi problémák kezelése. Mi volt az OEEC és mi az OECD célja, utóbbit mikor, hol és hány állam alapította, hol van a székhelye és hány tagállama van napjainkban? Az OEEC célja az európai kereskedelem, gazdasági stabilitás és növekedés ösztönzése, illetve a Marshall-segély felhasználásának koordinálása volt. Az OECD-t 1961-ben Washingtonban alapította 20 tagállam, ma 35 tagállama van. Székhelye Párizs. Célja a fejlett piacgazdaságokban a gazdasági növekedés és stabilitás, a foglalkoztatás, a kereskedelem elősegítése. Mi az ENSZ, mikor és hány tagállam alapította, mi a célja, milyen szervekből áll, hol van a székhelye? Az Egyesült Nemzetek Szervezete a Nemzetek Szövetségének utódjaként 1945-ben 51 alapító tagállammal létrejött nemzetközi szervezet, amelynek fő célja a béke fenntartása, a nemzetek közötti kapcsolatok javítása, az emberi jogok védelme, a szegénység megszüntetése a világban. Szervei: Közgyűlés, Biztonsági Tanács, Gazdasági és Szociális Tanács, Gyámsági Tanács, Nemzetközi Bíróság, Titkárság. Székhelye: New York. Jelenleg 193 tagállama van.

2 Melyik évben és mely tagállamok alapították az Európai Szén- és Acélközösséget? 1951-ben Franciaország, NSZK, Olaszország, Hollandia, Belgium és Luxemburg. Mit jelent, hogy a gazdasági integráció egyszerre állapot és folyamat jellegű? A gazdasági integráció állapot jellege azt jelenti, hogy az integráció egy bizonyos szintje megvalósult, résztvevőit az integráltság valamely foka jellemzi. A folyamat jelleg arra utal, hogy a résztvevők lépésről lépésre integrálódnak az összefonódás egyre magasabb szintjei felé. Mi a különbség a mikro- és a makro-integráció között? A mikroszint a vállalatok, iparágak szintjét jelenti, ahol az integráció keretében az egyes gazdálkodó egységek a méretgazdaságosság és a munkamegosztás jegyében összefonódnak, erőforrásaikat megosztják, termelésüket együttesen szervezik, közös fejlesztéseket hajtanak végre, összehangolják kereskedelmi tevékenységüket. Mindez helyi, de akár globális szinten is megvalósulhat. A makro-integráció össztársadalmi szinten zajlik, ahol leginkább nemzetgazdaságok szintjén jön létre gazdaságfejlesztési célú stratégiai együttműködés regionális és globális szinten. Az efféle integráció a nemzeti szuverenitás részleges és fokozatos feladásával jár. Mit takar az integráció negatív és pozitív szakasza? A negatív szakasz az integráció kezdeti periódusában jellemző, és az akadályok lebontásáról szól: megtörténik a kereskedelem liberalizációja és megszűnnek a vámok, vámjellegű és egyéb mennyiségi korlátozások. A pozitív szakasz már az építkezésről szól: sor kerül a szakpolitikák fokozatos harmonizációjára, létrehozásra kerülnek a nemzetek felett álló ún. szupranacionális szervezetek, illetve új intézmények és együttműködési mechanizmusok. Sorolja fel az integrációs formákat az integráció szintjének megfelelő sorrendben! Preferenciális vámövezet Szabadkereskedelmi térség Vámunió Közös piac Belső piac Gazdasági unió Politikai unió Definiálja a következő fogalmakat és hozzon példákat rájuk! Preferenciális vámövezet Az egyezményben részt vevő országok az egymás közötti kereskedelem fejlesztése érdekében a termékek egy részére kölcsönösen vám-és egyéb kereskedelmi kedvezményeket (preferenciákat) nyújtanak egymásnak (pl. alacsonyabb vám, vámmentesség) Pl.: fejlődő országok termékei az EU-ban Szabadkereskedelmi térség A terület határain belül a kereskedelem liberalizált (a tagországok egymás között eltörlik a vámokat és a mennyiségi korlátozásokat), a kívülállókkal szemben azonban minden tagország önálló kereskedelempolitikát folytat. Pl. Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA)

3 Vámunió A terület országain belül a kereskedelem liberalizált, miután a tagországok egymás között eltörlik a vámokat és a mennyiségi korlátozásokat. Az áruk és szolgáltatások szabadon mozognak a tagországok között. A vámunió tagjai a kívülállókkal szemben közös külső vámokat alkalmaznak, és közös kereskedelempolitikát folytatnak. Pl.: EGK Közös piac A vámuniónál annyiban több, hogy az áruk és szolgáltatások mozgásának szabadságán túl a termelési tényezők (a tőke és a munkaerő) áramlását is liberalizálják, azaz megvalósul az ún. négy alapszabadság (az áruk, a szolgáltatások, a tőke és a munkavállalók szabad mozgása). Pl. EK Négy alapszabadság Egységes (belső) piac A közös piacnak olyan továbbfejlesztett változata, ahol a vámokon és a mennyiségi korlátozásokon túl az áruk, a szolgáltatások, a tőke és a munkavállalók szabad mozgását akadályozó ún. nem vámjellegű (nem kereskedelmi típusú) fizikai (határformalitások, határellenőrzés), pénzügyi (költségvetési, adózási szabályok) és technikai (a tagállami jogszabályok, szabványok és más nemzeti előírások különbségeiből adódó) korlátokat is felszámolják. Gazdasági unió A közös/egységes piacon túl már a gazdaságpolitikák integrációját is megvalósítják, ami a nemzeti gazdaságpolitikák első lépésben összehangolását, majd harmonizálását, végcélként pedig azok közösségi szintű egyesítését jelenti. A gazdasági unió fontos eleme a közös valuta, illetve az általa megvalósuló monetáris unió. Pl.: Európai Unió (1992 óta) Politikai unió A kormányzat és törvényhozás fokozatos átvitele az integráció szintjére. E folyamat fontos eleme a közös külpolitika kialakítása és a bel-és igazságügyeknek az integráció szintjére történő emelése. Pl.: USA Mi az EFTA, mikor, hol, mely államok alapították, mi a kapcsolódása az EU-hoz, és mely országok ma a tagjai? Az Európai Szabadkereskedelmi Társulást 1960-ban, Stockholmban alapította Ausztria, Dánia, Egyesült Királyság, Norvégia, Portugália, Svájc és Svédország, az EK ellenpólusaként ben tagállamai különkülön szabadkereskedelmi megállapodásokat kötöttek az EK-val, 1994-ben pedig az EU és az EFTA közösen létrehozta az Európai Gazdasági Térséget, ahol az EFTA a közös piaci integráció része lett. Utóbbi tagországai az évek folyamán átléptek az Európai Gazdasági Közösségbe, és tagságát ma csupán Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc alkotja. Mi a különbség a bilaterális és a multilaterális államközi együttműködések között? Mindkét esetben a felek szuverén államok, azonban míg a bilaterális együttműködések két ország között konkrét kérdésekre irányulnak, addig a multilaterális kooperációkban több ország közös célok érdekében nemzetközi szervezetet hoz létre.

4 Milyen típusai vannak az államközi együttműködéseknek: mit szabályoznak és milyen időtávon? Szerződések: általános kérdésekről szólnak, hosszú távra érvényesek. Egyezmények: konkrét kérdéseket szabályoznak, hosszú távra szólnak. Megállapodások: konkrét kérdéseket rövid távon szabályoznak. Jegyzőkönyvek: rövid távra szólnak, magyarázó jellegűek (sokszor a többi mellékleteként) Mutassa be az államközi együttműködések hatálybalépésének folyamatát! Parafálás: a tárgyalásban résztvevő felek annak lezárásaként kézjegyükkel látják el a megállapodást Kormányjóváhagyás: a tárgyalókat küldő kormányok jóváhagyják a megállapodás tartalmát Ratifikálás: az adott ország törvényhozása által történő jóváhagyás, amelyet gyakran népszavazás előz meg, megteremtve a megállapodás társadalmi legitimációját. Kihirdetés: a megállapodás tartalmának beemelése az adott nemzet jogszabályai közé, törvény vagy rendelet formájában. Melyek az államközi együttműködések részei? Preambulum: az okirat bevezető része, amely a felek céljait, indítékait tartalmazza. Érdemi rész: a megállapodott elvek és határozatok tárgyilagos leírása. Záró rendelkezések: technikai részleteket (pl. a hatálybalépést, csatlakozást, felmondást stb. illetően), fogalmakat, magyarázatokat tartalmazó lezáró rész. Mi jellemzi a nemzetközi szervezeteket? Államközi egyezmények hozzák létre Tagja lehet minden feltételeknek megfelelő állam Nem állhat egyetlen állam befolyása alatt sem Nemzetközi jogalanyisággal rendelkezik Szervezetként működik Döntéshozó gépezet: konszenzusos döntéshozatali mechanizmus Fenntartási költségeit a tagállamok állják Hogyan csoportosíthatók a nemzetközi szervezetek Jellegük szerint? Univerzális (pl. ENSZ, WTO) Regionális (EU, EFTA, NAFTA) Tagállamok szuverenitása szerint? Kormányközi (pl. OECD) o Nem kötelező érvényű o Tagállami tagdíjfizetés Szupranacionális (pl. EU) o Döntések átruházása o Közösségi jog elsőbbsége o Kötelező befizetés Tagsági feltételek szerint? Demokratikus piacgazdasággal kapcs. nemzetközi köt. váll. (pl. Európa Tanács, WTO, IMF) Működő piacgazdaság, szervezet irányelveinek elsajátítása, jogharmonizáció (pl. OECD, EU)

5 Tagság alapján? Megfigyelői státusz Társulás o Kölcsönös jogok és kötelezettségek vállalása o Közös akciók o Pénzügyi segítségnyújtás Tagság o Egyéni jogok és kötelezettségek (pl. szavazati jog, anyagi hozzájárulás) o Kollektív jogok és kötelezettségek (tagfelvétel, szerződés módosítása, felfüggesztés, megszüntetés stb.) Mikor, mely államok részvételével jött létre a Római Szerződés, mely közösségeket, és azok mely intézményeit hozta létre, mi volt a célja, és az integráció mely szintjét valósította meg? A Római Szerződés 1957-ben hozta létre az Európai Gazdasági Közösséget és az Európai Atomenergia Közösséget, miközben az Európai Szén- és Acélközösséget sem szüntette meg. A három közösség közös szerveként működött tovább a Közgyűlés és a Bíróság, a Főhatóság, a Bizottság és a Tanács viszont megmaradtak közösségenként önállónak. A Római Szerződés célja a közös piac létrehozása, a közösségen belüli gazdaságfejlesztés és az életszínvonal növelése. Az integráció részeként megvalósult a vámunió, a közös kereskedelempolitika, a tőke és a munkaerő szabad áramlása, egyes szakpolitikák is közös irányítás alá kerültek (pl. agrárpolitika, versenypolitika), és elindult a közösségi joganyag tagállami jogharmonizációja. A szerződés létrehozta az Európai Szociális Alapot és az Európai Beruházási Bankot. Mikor, hol és milyen céllal jött létre az Egységes Európai Okmány? Az Egységes Európai Okmány a Római Szerződés első módosító szerződése, amelyet 1986-ban írtak alá Luxemburgban. A szerződés az integráció következő lépcsőfokaként az egységes piac kialakításának határidejét az 1992-es évre tűzte ki, kiterjesztette az Európai Parlament befolyását, szélesítette a Bizottság hatáskörét, növelte a minősített többségi döntéshozatal jelentőségét az egyhangúval szemben. Mikor lépett hatályba a Maastrichti Szerződést, mely két szerződést tartalmazta, és mi volt a három pillére? A Maastrichti Szerződés 1993-ban lépett hatályba, és két szerződést tartalmazott: Szerződés az Európai Unióról, Szerződés az Európai Közösségek létrehozásáról. 3 pillére: Európai Közösségek, Közös kül- és biztonságpolitika, Közös igazságszolgáltatás és belügyek. Mi jellemzi a Maastrichti Szerződés 1. pillérét? Az 1. pillér az Európai Közösséget (ESZAK, EGK, Euratom) jelenti. Az 1. pilléres döntéshozatalban a nemzetek feletti, ún. szupranacionális intézmények a meghatározóak, tehát az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európai Bíróság. Előtérbe került a minősített többségi döntéshozatal (az egyhangú helyett), az EP társjogalkotói szerepe az ún. együttdöntési eljárással hangsúlyosabbá vált. A szerződéssel életbe lépett a gazdasági és monetáris integráció 2. szakasza: a közös valuta bevezetésének céldátumát 1999-ben határozták meg, és elfogadták az ahhoz való csatlakozáshoz szükséges ún. maastrichti konvergencia-kritériumokat. Az 1. pillér keretében bevezetésre került az uniós polgárság speciális jogviszonya.

6 2. pillérét? A 2. pillér a kül- és biztonságpolitikai együttműködést takarja, melynek alapja az Egységes Európai Okmány Politikai Együttműködése. Ebben a pillérben a kormányközi intézmények meghatározóak, mint a tagállamok szakminisztereit felvonultató Európai Unió Tanácsa és az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács. Döntéshozatali mechanizmusát tekintve a konszenzus jellemzi. A 2. pillér célja az EU függetlenségének, érdekeinek védelme, a tagállamok biztonságának erősítése, a béke fenntartása, a nemzetközi együttműködések támogatása és a demokratikus jogállamiság, az alapvető emberi jogok biztosítása. 3. pillérét? A 3. pillér a bel- és igazságügyi együttműködés, ahol a kormányközi jelleg dominál, tehát a tagállamok szinte teljesen megtartják nemzeti szuverenitásukat. A 3. pillér célja a közös bevándorlási, menekültügyi politika kidolgozása, a közös határvédelem, a kábítószer, a csalások, a terrorizmus, és a bűnözés elleni küzdelem, a vámügyi, rendőrségi, igazságszolgáltatási együttműködés. Mikor lépett életbe és milyen intézkedéseket tartalmazott az Amszterdami Szerződés? Az Amszterdami Szerződés 1997-ben lépett életbe. Főbb céljai, intézkedései a következők voltak: Belső biztonság javítása a bel-és igazságügy terén teendő újabb intézkedésekkel Unió polgár-közeliségének erősítése Unió külpolitikai mozgásterének szélesítése és képességének erősítése A döntési mechanizmus demokratikusabbá, hatékonyabbá tétele A rugalmas integrációs lépések lehetőségének megteremtése Közös politika előirányzata: vízumpolitika, menekültügy, bevándorlás, igazságügyi együttműködés, határellenőrzés Schengeni Egyezmény beemelése az első pillérbe Foglalkoztatáspolitika, szociálpolitika közösségi szintre emelése Európai Parlament döntési jogkörének szélesítése Mik voltak az ún. amszterdami maradékok? Az Amszterdami Szerződésben nem a várakozásoknak megfelelően végrehajtott intézkedések, amelyek továbbra is napirenden maradtak: A Tanácsban a minősített többséggel meghozott döntések számának kiterjesztése (egyhangú döntéshozatal alkalmazásának minimalizálása) Tanácsi szavazatok újrasúlyozása A Bizottság méretének és összetételének meghatározása Mikor lépett életbe és mit tartalmazott a Nizzai Szerződés? A Nizzai Szerződés 2000-ben lett aláírva, de az írországi népszavazás negatív eredménye miatt csak 2003-ban lépett életbe. A szerződés meghatározta a meglévő és a leendő tagállamok népesség szerinti súlyát a döntéshozatalban, a döntések esetében kiterjesztette a minősített többségű szavazást az egyhangú döntéshozatal rovására, többek között az iparpolitika, a gazdasági-szociális kohézió, a harmadik országokkal való gazdasági együttműködés területén. A Tanácsban a szavazatok számát 345- ben, a Parlament létszámát 732-ben maximalizálták, csekély mértékben növelték az Európai Parlament befolyását a döntéshozatalban, és bevezetésre került a megerősített együttműködés lehetősége, amely eltérő ütemű integrációt tesz lehetővé az egyes tagállamok tekintetében. Bár a várakozásoknak ez a szerződés sem felelt meg, a keleti bővítés lehetségessé vált ezután.

7 Melyek az ún. koppenhágai kritériumok? Politikai kritériumok: Stabil demokratikus intézményrendszer; az emberi és kisebbségi jogok érvényesülése, védelme Gazdasági kritériumok: Az uniós versenyt kiállni képes működő piacgazdaság A jelentkező államnak képesnek kell lennie a tagságból fakadó kötelezettségek teljesítésére. Ebben benne foglaltatik a jogi, intézményi, politikai háttér megteremtése és a monetáris unió Mely tagállamok csatlakoztak az Európai Unióhoz én? Ciprus, Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Szlovákia, Szlovénia Mikor lépett életbe a Lisszaboni Szerződés, és mi volt a tartalma? Az Alkotmányszerződés francia és holland népszavazáson történő bukását követően 2007-ben elfogadásra került a Lisszaboni Szerződés, amely felszámolta a hárompilléres rendszert, jogi személyiséggel ruházta fel az Európai Uniót, jogerőre emelte az Alapjogi Chartát, tisztázta az intézményi hatásköröket, bevezette a kettős többségi döntéshozatalt, létrehozta az Európai Tanács elnöki pozícióját, a külügyi és biztonságpolitikai főképviselő tisztséget, valamint az Európai Külügyi Szolgálatot, illetve a külügyek terén érvényre juttatta a kollektív védelem elvét és a szolidaritási kötelezettséget. A szerződés életbe lépése a sikertelen 2008-as ír népszavazás miatt 2009-re csúszott. Az egykori Alkotmányszerződés ratifikációját is akadályozó Egyesült Királyság, Lengyelország és Csehország az Alapjogi Charta kapcsán különleges bánásmódban részesülhetett. Melyek az Európai Unió intézményei? Európai Parlament, Európai Tanács, Európai Unió Tanácsa, Európai Bizottság, Európai Unió Bírósága, Európai Központi Bank, Európai Számvevőszék Melyek az Európai Unió tanácsadó szervei? Régiók Bizottsága, Gazdasági és Szociális Bizottság Melyek az Európai Unió önálló szervei? Európai Beruházási Bank, Európai Külügyi Szolgálat Hol a székhelye és milyen hatáskörökkel bír az Európai Bizottság? Az Európai Bizottság székhelye Brüsszelben található. Alapvetően döntés-előkészítő, javaslattevő, kezdeményező szereppel bír, de kivételes esetekben ellenőrző, képviseleti, döntéshozó, és végrehajtó hatásköröket is ellát. A Bizottság dolgozza ki, terjeszti be az EU költségvetését, és ellenőrzi a források elköltését. Ellátja az EU versenyhatósági feladatait, az unió nemzetközi képviseletét. A közösség helyzetéről folyamatosan jelentést készít. A Bizottság munkáját az Európai Parlament ellenőrzi, annak tartozik beszámolási kötelezettséggel. Hogyan épül fel az Európai Bizottság? A Bizottság vezetője az elnök, aki koordinálja a testület munkáját. (Jelenleg: Ursula von der Leyen). A külügyi és biztonságpolitikai főképviselő automatikusan a Bizottság alelnöki pozícióját tölti be. A testület tagjai a biztosok, akik a biztosok kollégiumának tagjaiként tárcákkal rendelkeznek, és általában a kormánypártok vezető személyiségei alkotják. A Bizottságot az Európai Tanács nevezi ki 5 évre. A biztosok újra jelölhetők, lemondatásuk csak testületi szinten lehetséges, a Parlament bizalmatlansági

8 indítványa alapján. A mintegy 30 ezer tisztviselőt foglalkoztató intézmény hivatali struktúrájába a főigazgatóságok, szolgálatok, hivatalok, illetve a biztosi kabinetek tartoznak bele. Hol a székhelye és milyen hatáskörökkel bír az Európai Unió Tanácsa? Az Európai Unió Tanácsának székhelye Brüsszel. Döntéshozó, jogalkotó intézmény, amely a tagállamok képviseletét látja az EU intézményrendszerében. Befolyását folyamatosan nagyobb mértékben osztja meg az Európai Parlamenttel. Tagjai a nemzeti kormányok képviselői (általában a 10 szektoriális tanácsi formációba illő szakminiszterek). A Tanács döntéseit az Állandó Képviselők Bizottsága (COREPER I-II) készíti elő. Sorolja fel az Európai Unió Tanácsának 10 szektoriális formációját! Általános Ügyek Tanácsa; Külügyek Tanácsa; ECOFIN; Bel-és Igazságügyek Tanácsa; Foglalkoztatási, Szociálpolitikai, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács, Versenyképességi Tanács; Közlekedési, Hírközlési és Energia Tanács; Mezőgazdasági és Halászati Tanács; Környezeti Tanács; Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanács Mutassa be a soros Tanács elnökség legfontosabb jellemzőit! Melyik évben és mely tagállamokkal volt egy elnökségi ciklusban Magyarország? Az Európai Unió Tanácsának elnökségét féléves periódusokban váltakozva egy-egy tagállam tölti be. Az adott félévben minden tanácsi formációban a soros elnök tagállam képviselői elnökölnek, kivéve a Külügyek Tanácsában és előkészítő testületeiben. A soros elnökség képviseli a Tanácsot a Bizottság és a Parlament ülésein. Az elnökség előre meghatározott program alapján dolgozik, a hatékonyság okán 18 hónapos ciklusokban, 3 tagállam együttműködésében. Döntéshozatalát leginkább a konszenzus jellemzi, de gyakori a minősített többséget igénylő szavazás, bizonyos érzékeny ügyekben egyhangúlag, eljárási vagy adminisztratív ügyekben pedig egyszerű többséggel. Magyarország 2011 első félévében, Spanyolországot és Belgiumot követte a hármas ciklus zárásaként. Mutassa be az Európai Tanács legfontosabb jellemzőit! A tagállamok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács 1974 óta ülésezik rendszeresen. Ez utóbbi a Maastrichti Szerződés óta évente kétszer kötelező számára (közvetlenül az Általános Ügyek Tanácsának ülése után), a Lisszaboni Szerződés pedig a testületet önálló intézményi szintre emelte. Az Európai Tanács határozza meg a közösség stratégiai politikai irányvonalait, ám a jogalkotást megelőző döntéshozatalban nincs szerepe. Tagjai a tagállamok állam- vagy kormányfőin túlmenően a Bizottság elnöke, illetve a testület önálló elnöke (jelenleg: Charles Michel), akit 2,5 évre, minősített többséggel választanak. Döntéshozatali mechanizmusára a konszenzus jellemző. Mikor, melyik szerződés által jött létre, és kit képvisel az Európai Parlament, mi a szerepe, hány tagja van és mely döntéshozatali eljárás jellemzi? Az 1951-ben az ESZAK Közgyűléseként létrejött Európai Parlament az Unió állampolgárainak képviseletét látja el, közvetlenül az adott nemzet állampolgárai által választott képviselők pártfrakcióin keresztül. Az Európai Unió Tanácsának társjogalkotója, és főszabályként a két intézmény döntéshozatalát az együttdöntési eljárás jellemzi. 750 képviselője van, vezetője a Parlament elnöke (jelenleg: David Sassoli).

9 Melyek az Európai Parlament működésének helyszínei, mi a munkanyelve és hogyan hozza döntéseit az EP? Az Európai Parlament a plenáris üléseket Strasbourgban, a bizottsági üléseket Brüsszelben tartja, a hivatali adminisztrációt végző Főtitkárság pedig Luxembourgban működik. Az EP munkanyelve az EU összes hivatalos nyelve. Döntéseit egyszerű vagy abszolút többséggel hozza. Mit takarnak az egyes jogalkotási eljárások, és mely szavazási rendszerekkel párosulnak? A jogalkotási eljárások a Parlamentnek a Tanács melletti társjogalkotói szerepét szabályozzák az egyes döntések esetében. Konzultációs eljárás: a Parlament tehet módosításokat, de nem szavaz leginkább egyhangú szavazással párosul Egyetértési eljárás: a Parlament szavaz, de nem tehet módosításokat egyhangú és minősített többségi szavazással is párosul Együttdöntési (vagy rendes jogalkotási) eljárás: a Parlament szavaz is és módosítást is tehet többnyire minősített többségi szavazással párosul Költségvetési eljárás: egyedi eljárásrend minősített többség (Tanács) Mit jelent a kettős többségi szavazás? Az adott tervezetet a tagállamok legalább 55%-a megszavazza, és a megszavazó tagállamok lefedik az Unió népességének 65%-át. Sorolja fel az Európai Parlament képviselőcsoportjait! Európai Néppárt (Kereszténydemokraták) Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége az Európai Parlamentben Renew Europe Group Európai Konzervatívok és Reformerek Egységes Európai Baloldal/Északi Zöld Baloldal Zöldek/Európai Szabad Szövetség Identitás és Demokrácia Melyik szerződéssel jött létre és hol székel az Európai Unió Bírósága és melyek a szervezeti egységei? Az Európai Unió Bírósága 1951-ben az ESZAK szerződéssel jött, székhelye Luxembourgban található, szervezeti egységei a Bíróság, a Törvényszék és a különös hatáskörű törvényszékek. Mi az Európai Számvevőszék és hol található a székhelye? Az Európai Számvevőszék az Európai közösségi pénzügyek ellenőrzésével megbízott független testület, melynek székhelye Luxembourg. Milyen intézményekből épül fel a Központi Bankok Európai Rendszere, és mik a fő feladatai? A Központi Bankok Európai Rendszere az Európai Központi Bankból és az eurozónán belüli és kívüli tagállamok jegybankjaiból áll. Feladatai: az Unió monetáris politikájának kialakítása, végrehajtása, a devizaügyletek irányítása, a tagállamok devizatartalékainak őrzése és kezelése, a fizetési rendszerek zavartalan működésének előmozdítása. Melyik szerződés hozta létre az Európai Beruházási Bankot, hol található a székhelye, kik a fő részvényesei, és mi a fő feladata?

10 1957-ben a Római Szerződés hozta létre az Európai Beruházási Bankot, melynek székhelye Luxembourgban van. Fő részvényesei a tagállamok, piaci pénzhez kötvénykibocsátáson keresztül jut. Legfőbb feladata az uniós célokkal összhangban lévő beruházások finanszírozása. Hol székel és milyen feladatot lát el az Európai Külügyi Szolgálat, ki a vezetője és milyen további pozíciókat tölt be? A brüsszeli székhelyű Európai Külügyi Szolgálat az Európai Unió külügyi apparátusa. Vezetője a külügyi és biztonságpolitikai főképviselő, aki egyben az Európai Bizottság alelnöke és a Külügyek Tanácsának elnöke. Melyik szerződés hozta létre a Gazdasági és Szociális Bizottságot, hol a székhelye, mi a feladata, és mely 3 fő csoportból áll? A Gazdasági és Szociális Bizottságot 1957-ben a Római Szerződés hozta létre, székhelye Brüsszel. Feladata a munkaadók, a munkavállalók és egyéb érdekvédelmi szervezetek, mint szociális érdekcsoportok bevonása a gazdaság- és szociálpolitikai döntésekbe. Hol van a Régiók Bizottsága székhelye, mi a feladata, és kik lehetnek a tagjai? A brüsszeli székhelyű Régiók Bizottsága az EU független Tanácsadó szervezete, melynek 350 fős tagságát a tagállamok egyes térségeinek demokratikusan megválasztott lokális vagy regionális önkormányzati képviselőik alkotják. Mely szerződés hozta létre az Európai Ombudsman intézményét, mi a feladata, hol a székhelye? Az Európai Ombudsman intézményét a Maastrichti Szerződés hozta létre, Strasbourg székhellyel. A független intézmény feladata az EU-t érintő hivatali visszásságok feltárása. Az ombudsmant csak természetes személyek, társadalmi és gazdasági szervezetek kereshetik fel (kormányok, önkormányzatok nem). Mit jelent a hatáskör átruházás elve az EU-szerződés 5. cikke szerint? A hatáskör-átruházás elvének megfelelően az Unió kizárólag a tagállamok által a Szerződésekben ráruházott hatáskörök határain belül jár el a Szerződésekben foglalt célkitűzések megvalósítása érdekében. Minden olyan hatáskör, amelyet a Szerződések nem ruháztak át az Unióra, a tagállamoknál marad. Mit jelent a szubszidiaritás elve az EU-szerződés 5. cikke szerint? A szubszidiaritás elvének megfelelően azokon a területeken, amelyek nem tartoznak kizárólagos hatáskörébe, az Unió csak akkor és annyiban jár el, amikor és amennyiben a tervezett intézkedés céljait a tagállamok sem központi, sem regionális vagy helyi szinten nem tudják kielégítően megvalósítani, így azok a tervezett intézkedés terjedelme vagy hatása miatt az Unió szintjén jobban megvalósíthatók. Mit jelent az arányosság elve az EU-szerződés 5. cikke szerint? Az arányosság elvének megfelelően az Unió intézkedése sem tartalmilag, sem formailag nem terjedhet túl azon, ami a Szerződések célkitűzéseinek eléréséhez szükséges.

11 Melyek az Európai Unió elsődleges jogforrásai? Az alapító szerződések: Az Európai Unióról szóló szerződés, Az Európai Unió működéséről szóló szerződés, Az Európai Atomenergia-közösséget létrehozó szerződés Hogyan csoportosíthatók az Európai Unió másodlagos jogforrásai? Kötelező: rendelet, irányelv, határozat Nem kötelező: ajánlás, vélemény Kül- és biztonságpolitika: általános iránymutatások, határozatok Jogalkotási jogi aktusok Nem jogalkotási jogi aktusok o Felhatalmazáson alapuló o Végrehajtási Milyen többletjogokkal jár az uniós polgárság? - Szabad mozgás, utazás - Helyhatósági, illetve EP választásokon választás és választhatóság - EU-n kívüli országban igénybe vehető bármely tagállam diplomáciai képviselete - Petíció benyújtása az EP-nek, jogorvoslat kérése az ombudsmantól - Saját nyelvén fordulhat az Unió intézményeihez (és saját nyelvén jogosult válaszra) - Diszkriminációmentesség, egyenlőség - Képviseleti demokrácia az Európai Parlament révén - Részvételi demokrácia a Bizottság felé benyújtott polgári kezdeményezések révén Mik az Alapjogi Charta preambuluma szerint a közös értékek és a hosszú távú célok az Európai Unióban? Közös értékek: emberi méltóság, szabadság, egyenlőség, szolidaritás Hosszú távú cél: szabadság, biztonság és jog érvényesülésének térsége, kulturális sokszínűség megőrzése Hogyan épül fel az emberi alapjogok hierarchiája azok korlátozhatósága szerint? emberi méltósághoz, élethez való jog szabadságjogok hagyományos politikai és polgári jogok gazdasági és szociális jogok Sorolja fel a négy alapszabadságot! Az áruk, a szolgáltatások, a személyek és a tőke- és fizetési műveletek szabadsága. Mit takar a maastrichti kritériumok közül az Árstabilitás: infláció növekedése 1,5%-nál jobban nem haladhatja meg a 2 legalacsonyabb inflációs rátájú tagállam átlagát Kamat-konvergencia: hosszú lejáratú kamatláb 2%-nál jobban nem haladhatja meg a 3 legalacsonyabb inflációjú tagország átlagát Árfolyam-stabilitás: 2 évig nem értékelik le a nemzeti valutát az árfolyam-lebegtetési mechanizmusban Stabil kormányzati pozíciók: Költségvetési hiány < GDP 3%-a Államadósság < GDP 60%-a

12 Sorolja fel a közös valuta előnyeit + Árfolyamkockázatok teljes kiszűrése + Alacsony infláció, csökkenő kamatláb könnyebb adósság-finanszírozás, beruházási kedv növekedése + Spekuláció kivédése + Átváltással kapcsolatos tranzakciós költségek megszűnése + Jegybanki tartalékok felszabadulása + EU monetáris autonómiájának, világgazdasági súlyának növekedése + Pozitív hatás az integráció többi területére is hátrányait - Önálló tagállami monetáris politika megszűnése - Fiskális politika mozgásterének csökkenése (kritériumok) Melyek az Európa 2020 stratégia prioritásai? Intelligens növekedés: tudáson és innováción alapuló gazdaság kialakítása. Fenntartható növekedés: erőforrás-hatékonyabb, környezetbarátabb és versenyképesebb gazdaság. Inkluzív növekedés: magas foglalkoztatás, valamint szociális és területi kohézió jellemezte gazdaság kialakításának ösztönzése. Milyen pénzügyi keretekből épül fel az EU költségvetése, és a közösségi GDP mekkora hányada kerül újraelosztásra? A költségvetés egy 7 évre szóló többéves pénzügyi keretből, és 1 évre szóló éves költségvetési keretből épül fel. Az EU-s GDP 1%-ának redisztribúciója történik. Hogyan épül fel az EU költségvetésének bevételi oldala a as periódusban? Hagyományos saját források 14% Vámok, mezőgazdasági vámok, cukorilletékek Hozzáadottérték-adó alapú saját forrás 14% ÁFA bevételek (0,3%-os kulcs) Bruttó Nemzeti Jövedelem (GNI) alapú forrás 70% Egyéb bevételek 2% Sorolja fel a fejlesztéseket finanszírozó alapokat! Strukturális alapok: Európai Regionális Fejlesztési Alap (regionális és városfejlesztés) Európai Szociális Alap (társadalmi befogadás és jó kormányzás) Kohéziós Alap (a kevésbé fejlett régiók gazdasági konvergenciája) Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Európai Tengerügyi és Halászati Alap Sorolja fel az Európai Unió jelképeit! Európai zászló: kék alapon egy kört alkotó 12 aranyszínű csillag Európai himnusz: Beethoven IX. szimfóniájából az Örömóda Európa-nap: május 9. EU jelmondata: Egyesülve a sokféleségben

Integrációtörténeti áttekintés. Az Európai Unió közjogi alapjai (INITB220)

Integrációtörténeti áttekintés. Az Európai Unió közjogi alapjai (INITB220) Integrációtörténeti áttekintés Az Európai Unió közjogi alapjai (INITB220) Európai Szén- és Acélközösség (ESZAK) Robert Schuman francia külügyminiszter és Jean Monnet - 1950 május 9. Schuman-terv Szén-és

Részletesebben

EU közjog. dr. Szegedi László dr. Kozák Kornélia október 2.

EU közjog. dr. Szegedi László dr. Kozák Kornélia október 2. EU közjog dr. Szegedi László dr. Kozák Kornélia 2017. október 2. I. Az Európai Unió Tanácsa II. A Tanács feladatai III. Coreper I. Az Európai Unió Tanácsa I. Az Európai Unió Tanácsa a tagállamok 1-1 miniszteri

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ SZERVEZETE, MŰKÖDÉSE ÉS JOGRENDSZERE. Az_Europai_Unio_szervezete_es_jogrendszere.

AZ EURÓPAI UNIÓ SZERVEZETE, MŰKÖDÉSE ÉS JOGRENDSZERE. Az_Europai_Unio_szervezete_es_jogrendszere. 1 AZ EURÓPAI UNIÓ SZERVEZETE, MŰKÖDÉSE ÉS JOGRENDSZERE Az_Europai_Unio_szervezete_es_jogrendszere. TARTALOM 2 Az európai integráció fejlődése Az Európai Unió jogi keretei Uniós polgárság és alapvető jogok

Részletesebben

A nemzetközi integráció formái

A nemzetközi integráció formái A nemzetközi integráció formái Az előadás vázlata Az integráció, nemzetközi (makroszintű) integráció fogalma Az integráció fő dimenziói Az EU földrajzi dimenziójának bemutatása A nemzetközi integráció

Részletesebben

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Az európai integráció történeti áttekintése 137. lecke Schuman-tervezet Az

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓRÓL SZÓLÓ SZERZŐDÉS ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ MŰKÖDÉSÉRŐL SZÓLÓ SZERZŐDÉS

AZ EURÓPAI UNIÓRÓL SZÓLÓ SZERZŐDÉS ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ MŰKÖDÉSÉRŐL SZÓLÓ SZERZŐDÉS AZ EURÓPAI UNIÓRÓL SZÓLÓ SZERZŐDÉS ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ MŰKÖDÉSÉRŐL SZÓLÓ SZERZŐDÉS P a t r o c i n i u m - k i a d v á n y W e r b ő c z y - s o r o z a t Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi

Részletesebben

Az EU gazdasági és politikai unió

Az EU gazdasági és politikai unió Brüsszel 1 Az EU gazdasági és politikai unió Egységes piacot hozott létre egy egységesített jogrendszer révén, így biztosítva a személyek, áruk, szolgáltatások és a tőke szabad áramlását. Közös politikát

Részletesebben

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Az EU intézményei 138.lecke Az intézményrendszer általános jellemzői Az Európai

Részletesebben

L 165 I Hivatalos Lapja

L 165 I Hivatalos Lapja Az Európai Unió L 165 I Hivatalos Lapja Magyar nyelvű kiadás Jogszabályok 61. évfolyam 2018. július 2. Tartalom II Nem jogalkotási aktusok HATÁROZATOK Az Európai Tanács (EU) 2018/937 határozata (2018.

Részletesebben

MEGFELELÉSI TÁBLÁZATOK ( 1 )

MEGFELELÉSI TÁBLÁZATOK ( 1 ) 2008.5.9. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 115/361 MEGFELELÉSI TÁBLÁZATOK ( 1 ) Az Európai Unióról szóló szerződés Korábbi számozás az Európai Unióról szóló Új számozás az Európai Unióról szóló I.

Részletesebben

Az Európai Unió Intézményei, az Európai Tanács

Az Európai Unió Intézményei, az Európai Tanács Az Európai Unió Intézményei, az Európai Tanács Az EU intézményei Egységes intézményi keret, ahol az intézmények a Szerződésekben rájuk ruházott hatáskörükön belül, jóhiszeműen és kölcsönösen együttműködve,

Részletesebben

Az EU közjogi alapjai Gombos Katalin

Az EU közjogi alapjai Gombos Katalin Az EU közjogi alapjai 2017. 03. 13. Gombos Katalin 2017. 03. 13. 1 Csatlakozás Csatlakozások: Északi kibővülés Déli kibővülés Volt EFTA-államok Keleti kibővülés Horvátország Gombos Katalin 2017. 03. 13.

Részletesebben

Az Európai Unió. Az Európai Unió zászlaja 1986-ban kezdték használni az Európai zászlót az Európai Közösségek jelképeként. Az Unió tagállamai

Az Európai Unió. Az Európai Unió zászlaja 1986-ban kezdték használni az Európai zászlót az Európai Közösségek jelképeként. Az Unió tagállamai Az Európai Unió Az Unió jelmondata: In varietate concordia (magyarul: Egység a sokféleségben) Himnusza: Örömóda Az Európai Unió zászlaja 1986-ban kezdték használni az Európai zászlót az Európai Közösségek

Részletesebben

***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA

***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA Európai Parlament 2014-2019 Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 13.6.2017 EP-PE_TC1-COD(2016)0186 ***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA amely első olvasatban 2017. június 13-án került elfogadásra

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa (a Tanács)

Az Európai Unió Tanácsa (a Tanács) Az Európai Unió Tanácsa (a Tanács) Tanács Minden tagállamot egy, állama nevében kötelezettségvállalásra jogosult miniszter képvisel, akik a küldő tagállam érdekeit képviselik a szavazás során. Az aktuális

Részletesebben

III. MELLÉKLET A RENDES JOGALKOTÁSI ELJÁRÁS JOGALAPJAI

III. MELLÉKLET A RENDES JOGALKOTÁSI ELJÁRÁS JOGALAPJAI III. MELLÉKLET A RENDES JOGALKOTÁSI ELJÁRÁS JOGALAPJAI 1 Jogalap Leírás Eljárási szabályok 1 14. cikk Általános gazdasági érdekű szolgáltatások 15. cikk (3) Hozzáférés az uniós intézmények dokumentumaihoz

Részletesebben

Az EU intézményrendszere

Az EU intézményrendszere Az EU intézményrendszere EU Parlament EU Tanácsa EU Bizottság 1 A Tanács és a Főtitkárság főépülete, a Justus Lipsius Brüsszelben Justus Lipsius (1547-1606) holland jogfilozófus és filológus https://commons.wikimedia.org/wiki/file:justus_lipsius,_eastern_side.jpg

Részletesebben

EU ISMERETEK FO MFKGT600331

EU ISMERETEK FO MFKGT600331 EU ISMERETEK FO MFKGT600331 Földrajz alapszak TANTÁRGYI KOMMUNIKÁCIÓS DOSSZIÉ Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Kőolaj és Földgáz Intézet Miskolc, 2018/19 I. félév A tantárgy adatlapja Tantárgy

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ TÖRTÉNET ÉS RÉSZBEN TÖRTÉNELEM

EURÓPAI UNIÓ TÖRTÉNET ÉS RÉSZBEN TÖRTÉNELEM EURÓPAI UNIÓ TÖRTÉNET ÉS RÉSZBEN TÖRTÉNELEM (Csíkszereda 2006. május 7.) INTEGRÁCIÓ ELMÉLETBEN PREFERENCIÁLIS VÁMÖVEZET: a résztvevők vám- és egyéb kereskedelempolitikai kedvezményeket nyújtanak. Lehet

Részletesebben

Az Európai Unió jogrendszere 2017/2018.

Az Európai Unió jogrendszere 2017/2018. Az Európai Unió jogrendszere 2017/2018. Követelmények, értékelés Kollokvium, 5 fokozatú jegy, írásbeli vizsga a vizsgaidőszakban Megajánlott osztályzat (3-5) feltételei: - Óralátogatás - Zh-k megfelelő

Részletesebben

Közösségi jogalkotás az élelmiszerbiztonság területén. 2007 European Parliament, Visits and Seminars Unit

Közösségi jogalkotás az élelmiszerbiztonság területén. 2007 European Parliament, Visits and Seminars Unit Közösségi jogalkotás az élelmiszerbiztonság területén Az előadás három fő témája Hatáskörmegosztás a tagállami és a közösségi szint között. Brüsszeli döntéshozatal menete = együttműködés a közösségi szervek

Részletesebben

A közigazgatási szakvizsga Az Európai Unió szervezete, működése és jogrendszere c. V. modulhoz tartozó írásbeli esszé kérdések (2017. augusztus 01.

A közigazgatási szakvizsga Az Európai Unió szervezete, működése és jogrendszere c. V. modulhoz tartozó írásbeli esszé kérdések (2017. augusztus 01. A közigazgatási szakvizsga Az Európai Unió szervezete, működése és jogrendszere c. V. modulhoz tartozó írásbeli esszé kérdések (2017. augusztus 01.) Az írásbeli vizsgák részét képezik tesztfeladatok (mondat-kiegészítés,

Részletesebben

KOMPLEXVIZSGA KÉRDÉSEK EURÓPA FŐSZAKIRÁNY (NEMZETKÖZI TANULMÁNYOK SZAK) február

KOMPLEXVIZSGA KÉRDÉSEK EURÓPA FŐSZAKIRÁNY (NEMZETKÖZI TANULMÁNYOK SZAK) február KOMPLEXVIZSGA KÉRDÉSEK EURÓPA FŐSZAKIRÁNY (NEMZETKÖZI TANULMÁNYOK SZAK) 2010. február 1. Európai Szén- és Acélközösség (ESZAK) Mutassa be az ESZAK által létrehozott intézményeket és azok feladatait! Mutassa

Részletesebben

A8-0061/19 AZ EURÓPAI PARLAMENT MÓDOSÍTÁSAI * a Bizottság javaslatához

A8-0061/19 AZ EURÓPAI PARLAMENT MÓDOSÍTÁSAI * a Bizottság javaslatához 8.6.2017 A8-0061/19 Módosítás 19 Petra Kammerevert a Kulturális és Oktatási Bizottság nevében Jelentés Santiago Fisas Ayxelà Az Európa kulturális fővárosai kezdeményezés 2020 2033. évekre COM(2016)0400

Részletesebben

Mit jelent számomra az Európai Unió?

Mit jelent számomra az Európai Unió? Mit jelent számomra az Európai Unió? Az Európai Unió egy 27 tagállamból álló gazdasági és politikai unió. Európa szomszédos országainak háborús kapcsolata érdekében jött létre a legsűrűbben lakott régió,

Részletesebben

A magyar uniós elnökség és a régiók jövője című konferencia. 2009. május 21-22. Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola

A magyar uniós elnökség és a régiók jövője című konferencia. 2009. május 21-22. Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Hol tart az Európai Unió a többszintű kormányzás intézményrendszerének kiépítésében Dr. Szalay András EU Régiók Bizottsága tagja Veszprémi önkormányzati képviselő A magyar uniós elnökség és a régiók jövője

Részletesebben

Megvitatandó napirendi pontok (II.)

Megvitatandó napirendi pontok (II.) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2019. július 1. (OR. en) 10824/19 OJ CRP2 25 IDEIGLENES NAPIREND AZ ÁLLANDÓ KÉPVISELŐK BIZOTTSÁGA (II. rész) Európa épület, Brüsszel 2019. július 3. és 4. (10.00, 9.00)

Részletesebben

JOGALAP ELŐZMÉNYEK SZERVEZETI FELÉPÍTÉS

JOGALAP ELŐZMÉNYEK SZERVEZETI FELÉPÍTÉS AZ EURÓPAI TANÁCS A tagállamok állam-, illetve kormányfői által alkotott Európai Tanács adja az Európai Uniónak a fejlődéséhez szükséges ösztönzést, és meghatározza annak általános politikai irányvonalait.

Részletesebben

Környezetvédelmi Főigazgatóság

Környezetvédelmi Főigazgatóság Környezetvédelmi Főigazgatóság Főbiztos: Stavros Dimas Főigazgató: Mogens Peter Carl A igazgatóság: Kommunikáció, Jogi Ügyek & Polgári Védelem B igazgatóság: A Természeti Környezet Védelme Osztály: Természetvédelem

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS MONETÁRIS UNIÓ A GAZDASÁGI INTEGRÁCIÓ FOLYAMATA

GAZDASÁGI ÉS MONETÁRIS UNIÓ A GAZDASÁGI INTEGRÁCIÓ FOLYAMATA GAZDASÁGI ÉS MONETÁRIS UNIÓ A GAZDASÁGI INTEGRÁCIÓ FOLYAMATA 1. Kedvezményes kereskedelmi övezet (csökkentett vámtarifák a részt vevő országok között) 2. Szabadkereskedelmi övezet (a részt vevő országok

Részletesebben

Történelem adattár. 11. modul A JELENKOR. Elérhetőségek Honlap: Telefon: +3620/

Történelem adattár. 11. modul A JELENKOR. Elérhetőségek Honlap:    Telefon: +3620/ Történelem adattár A JELENKOR 11. modul Elérhetőségek Honlap: www.tanszek.com Email: info@tanszek.com Telefon: +3620/409-5484 Tartalomjegyzék Fogalmak... 2 Európai integráció Globalizáció, globális világ...2

Részletesebben

EU közjogi alapjai május 7.

EU közjogi alapjai május 7. EU közjogi alapjai 2018. május 7. TEMATIKA febr. 12. Integrációtörténeti áttekintés febr. 19. Az EU jogalanyisága, alapértékei, integrációs célkitűzések, tagság, Az EU hatáskörei febr. 26. Az intézmények

Részletesebben

Felkérjük a Tanácsot, hogy vizsgálja meg a szöveget annak érdekében, hogy általános megközelítést lehessen elérni a határozati javaslatról.

Felkérjük a Tanácsot, hogy vizsgálja meg a szöveget annak érdekében, hogy általános megközelítést lehessen elérni a határozati javaslatról. Conseil UE Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. november 10. (OR. en) Intézményközi referenciaszám: 2016/0186 (COD) 13660/16 LIMITE FELJEGYZÉS Küldi: Címzett: az Állandó Képviselők Bizottsága (I. rész)

Részletesebben

Az Európai Unió költségvetése. Dr. Teperics Károly egyetemi adjunktus Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék Debreceni Egyetem

Az Európai Unió költségvetése. Dr. Teperics Károly egyetemi adjunktus Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék Debreceni Egyetem Az Európai Unió költségvetése Dr. Teperics Károly egyetemi adjunktus Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék Debreceni Egyetem Az EU és a nagyvilág lakosság Lakosság millió főben, (2009) 1339

Részletesebben

EURÓPAI BIZOTTSÁG AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSE A 2007-ES PÉNZÜGYI ÉVRE. Számadatok JANUÁR

EURÓPAI BIZOTTSÁG AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSE A 2007-ES PÉNZÜGYI ÉVRE. Számadatok JANUÁR EURÓPAI BIZOTTSÁG AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSE A 2007-ES PÉNZÜGYI ÉVRE Számadatok 2007. JANUÁR 1. BEVEZETÉS A 2007. évi költségvetés az első, amely a 2013-ig tartó időszakra szóló új többéves

Részletesebben

Uton_az_egyseges_europa_fele

Uton_az_egyseges_europa_fele 2018. 10.04 https://www.mozaweb.hu/lecke-fol-foldrajz_10- Uton_az_egyseges_europa_fele-102604 három pilléres szerkezet Európai Közösségek Kül- és biztonságpolitika Bel- és igazságügyi együttműködések intézményi

Részletesebben

EU-tezaurusz Dokumentumok és testületek

EU-tezaurusz Dokumentumok és testületek EU-tezaurusz Dokumentumok és testületek EU-dokumentum EK jogi aktus kötelező közösségi jogi aktus EU-határozat EU-irányelv EU-rendelet nem kötelező közösségi jogi aktus EU-ajánlás EU-vélemény EU-alkotmány

Részletesebben

Döntéshozatal, jogalkotás

Döntéshozatal, jogalkotás Az Európai Unió intézményei Döntéshozatal, jogalkotás 2012. ősz Lattmann Tamás Az Európai Unió intézményei intézményi egyensúly elve: EUSZ 13. cikk az intézmények tevékenységüket az alapító szerződések

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz: A Bizottság jelentése az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak

MELLÉKLET. a következőhöz: A Bizottság jelentése az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.5.17. COM(2017) 242 final ANNEX 1 MELLÉKLET a következőhöz: A Bizottság jelentése az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak az egységes európai közbeszerzési dokumentum (ESPD)

Részletesebben

HOGYAN TOVÁBB IRÁNYVÁLTÁS A FOGLALKOZTATÁSPOLITIKÁBAN

HOGYAN TOVÁBB IRÁNYVÁLTÁS A FOGLALKOZTATÁSPOLITIKÁBAN HOGYAN TOVÁBB IRÁNYVÁLTÁS A FOGLALKOZTATÁSPOLITIKÁBAN DR. CZOMBA SÁNDOR államtitkár Nemzetgazdasági Minisztérium 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 76,3 74,1 72,9 71,4 71,0 Forrás: Eurostat TARTÓS LEMARADÁS

Részletesebben

Az EUREKA és a EUROSTARS program

Az EUREKA és a EUROSTARS program Az EUREKA és a EUROSTARS program Mészáros Gergely vezető-tanácsos 2014.03.13. Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttműködés, Cél: Az európai ipar termelékenységének és világpiaci versenyképességének

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 2 ) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz: A BIZOTTSÁG JELENTÉSE

MELLÉKLET. a következőhöz: A BIZOTTSÁG JELENTÉSE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.10.8. COM(2014) 619 final ANNEX 1 MELLÉKLET a következőhöz: A BIZOTTSÁG JELENTÉSE az Európai Parlament, a Tanács és a Bizottság dokumentumaihoz való nyilvános hozzáférésről

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, október 7. (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, az Európai Unió Tanácsának főtitkára

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, október 7. (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, az Európai Unió Tanácsának főtitkára Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. október 7. (OR. en) 13015/16 FIN 631 FEDŐLAP Küldi: Az átvétel dátuma: 2016. október 7. Címzett: Biz. dok. sz.: Tárgy: az Európai Bizottság főtitkára részéről Jordi

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, június 20. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, június 20. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2017. június 20. (OR. en) Intézményközi referenciaszám: 2016/0186 (COD) 10329/17 CODEC 1059 CULT 88 AELE 54 EEE 31 PE 46 TÁJÉKOZTATÓ Küldi: Címzett: Tárgy: a Tanács Főtitkársága

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁSI MESTERKÉPZÉSI SZAK ZÁRÓVIZSGA TÉTELSOR. Államtudomány Közigazgatás

KÖZIGAZGATÁSI MESTERKÉPZÉSI SZAK ZÁRÓVIZSGA TÉTELSOR. Államtudomány Közigazgatás Államtudomány Közigazgatás 1. A kameralisztika, az abszolutizmus kormányzati változatai 2. Jogi irányzatok a közigazgatás-tudományban 3. A közigazgatás politikatudományi megközelítése 4. A közigazgatás

Részletesebben

Az Európai Unió kialakulásának története

Az Európai Unió kialakulásának története Az Európai Unió kialakulásának története Dr. Teperics Károly egyetemi adjunktus Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék Debreceni Egyetem teperics.karoly@science.unideb.hu Korai elképzelések

Részletesebben

Az én Európám Hugyecz Olga

Az én Európám Hugyecz Olga Az én Európám Hugyecz Olga Az Európai Unió története Az Európai Unió azzal a céllal jön létre, hogy véget vessen a szomszédos európai országok közötti ismétlődő, véres háborúknak, melyek közül a legrettenetesebb

Részletesebben

Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA. az euró Litvánia általi, 2015. január 1-jén történő bevezetéséről

Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA. az euró Litvánia általi, 2015. január 1-jén történő bevezetéséről EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.6.4. COM(2014) 324 final 2014/0170 (NLE) Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA az euró Litvánia általi, 2015. január 1-jén történő bevezetéséről HU HU INDOKOLÁS 1. A JAVASLAT HÁTTERE

Részletesebben

Menü. Az Európai Unióról dióhéjban. Továbbtanulás, munkavállalás

Menü. Az Európai Unióról dióhéjban. Továbbtanulás, munkavállalás Az Európai Unióról dióhéjban Továbbtanulás, munkavállalás Dorka Áron EUROPE DIRECT - Pest Megyei Európai Információs Pont Cím: 1117 Budapest Karinthy F. utca 3. Telefon: (1) 785 46 09 E-mail: dorkaa@pmtkft.hu

Részletesebben

Monetáris Unió.

Monetáris Unió. Monetáris Unió Ajánlott irodalom: Horváth Zoltán (2007): Kézikönyv az Európai Unióról 303-324. oldal Felhasznált irodalom: Györgyi Gábor: Magyarország: az eurokritériumok romlása a konvergencia programokban

Részletesebben

Az uniós jogrend, az uniós jog forrásai

Az uniós jogrend, az uniós jog forrásai Az uniós jogrend, az uniós jog forrásai 2012. ősz Dr. Lattmann Tamás Az uniós jog természete Közösségi jog : acquis communautaire (közösségi vívmányok) része a kötelező szabályok összessége Európai Bíróság

Részletesebben

Mit tudunk az Európai Unióról? 3.rész

Mit tudunk az Európai Unióról? 3.rész 2009 július 22. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give Mit értékelve tudunk az Európai Mérték Még 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Tájékoztatás/ismeret hiányból fakad az EU-szkepticizmus? A magyar lakosságnak vajon

Részletesebben

(Kötelezően közzéteendő jogi aktusok)

(Kötelezően közzéteendő jogi aktusok) 2006.4.27. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 114/1 I (Kötelezően közzéteendő jogi aktusok) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 629/2006/EK RENDELETE (2006. április 5.) a szociális biztonsági rendszereknek

Részletesebben

Alapvető jogok az Európai Unióban, Európai Polgárság

Alapvető jogok az Európai Unióban, Európai Polgárság Alapvető jogok az Európai Unióban, Európai Polgárság 2012. december 13. Európai integráció és emberi jogok az EGK/Euroatom és ESZAK keretében lezajló európai integráció egyértelműen gazdasági célkitűzéseket

Részletesebben

Mire, mennyit költöttünk? Az államháztartás bevételei és kiadásai 2003-2006-ban

Mire, mennyit költöttünk? Az államháztartás bevételei és kiadásai 2003-2006-ban Mire, mennyit költöttünk? Az államháztartás bevételei és kiadásai 2003-2006-ban Kiadások változása Az államháztartás kiadásainak változása (pénzforgalmi szemléletben milliárd Ft-ban) 8 500 8 700 9 500

Részletesebben

1. cím (Saját források): millió EUR. 3. cím (Többletek, egyenlegek és kiigazítások): -537 millió EUR

1. cím (Saját források): millió EUR. 3. cím (Többletek, egyenlegek és kiigazítások): -537 millió EUR Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. június 17. (OR. en) 9586/16 BUDGET 15 MAGYARÁZÓ FELJEGYZÉS Tárgy: 2. sz. költségvetés-módosítási tervezet a 2016. évi általános költségvetéshez: a 2015-ös pénzügyi

Részletesebben

Mit tudunk az Európai Unióról? 4.rész

Mit tudunk az Európai Unióról? 4.rész 2009 július 23. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give Mit értékelve tudunk az Európai Mérték Még 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Tájékoztatás/ismeret hiányból fakad az EU-szkepticizmus? A magyar lakosságnak vajon

Részletesebben

4. SZÁMÚ KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ

4. SZÁMÚ KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.6.26. COM(2017) 541 final 4. SZÁMÚ KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A 2017. ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ amely a következő dokumentumot kíséri: Javaslat az Olaszországnak

Részletesebben

AZ EURÓPA TANÁCS AZ EMBERI JOGOK VÉDELMEZŐJE ÖSSZEFOGLALÁS

AZ EURÓPA TANÁCS AZ EMBERI JOGOK VÉDELMEZŐJE ÖSSZEFOGLALÁS AZ EURÓPA TANÁCS AZ EMBERI JOGOK VÉDELMEZŐJE ÖSSZEFOGLALÁS Nem tagja az Európa Tanácsnak (Belarusz) TAGÁLLAMOK SZÉKHELY ÉS IRODÁK KÖLTSÉGVETÉS Albánia, Andorra, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Bosznia

Részletesebben

Az EU regionális politikája

Az EU regionális politikája Az EU regionális politikája 2017. 12. 07. Mit értünk régió alatt? A régió alatt egyedi sajátosságokat felmutató, valamilyen közös jellemzőket magában foglaló s ezek alapján földrajzilag elhatárolható területi

Részletesebben

Integrációtörténeti áttekintés

Integrációtörténeti áttekintés Tervezett tematika szeptember 4. Integrációtörténeti áttekintés szeptember 11. Az EU jogalanyisága, alapértékei, integrációs célkitűzések, tagság szeptember 18. Az EU hatáskörei szeptember 25. Az intézmények

Részletesebben

11129/19 be/zv/ik 1 ECOMP.1

11129/19 be/zv/ik 1 ECOMP.1 Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2019. július 19. (OR. en) 11129/19 PV CONS 41 ECOFIN 702 TERVEZET JEGYZŐKÖNYV AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA (Gazdasági és Pénzügyek) 2019. július 9. 11129/19 be/zv/ik 1 TARTALOM

Részletesebben

GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR, GÖDÖLLŐ. A NUTS rendszer

GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR, GÖDÖLLŐ. A NUTS rendszer GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR, GÖDÖLLŐ A NUTS rendszer Nomenclature of Territorial Units for Statistics Statisztikai Célú Területi Egységek Nomenklatúrája, 1970-es évek elejétől létezik, kizárólag

Részletesebben

Gazdasági és Monetáris Bizottság JELENTÉSTERVEZET

Gazdasági és Monetáris Bizottság JELENTÉSTERVEZET EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Gazdasági és Monetáris Bizottság 18.7.2012 2012/2150(INI) JELENTÉSTERVEZET a gazdaságpolitikai koordinációra vonatkozó európai szemeszterről: a 2012. évi prioritások végrehajtása

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ. Brüsszel, január 20. (OR. en) 2011/0223 (COD) PE-CONS 75/11 VISA 262 COMIX 828 CODEC 2378 OC 77

EURÓPAI UNIÓ. Brüsszel, január 20. (OR. en) 2011/0223 (COD) PE-CONS 75/11 VISA 262 COMIX 828 CODEC 2378 OC 77 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 202. január 20. (OR. en) 20/0223 (COD) PE-CONS 75/ VISA 262 COMIX 828 CODEC 2378 OC 77 JOGALKOTÁSI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

Az Európai Unió egyéb intézményeiről

Az Európai Unió egyéb intézményeiről Az Európai Unió egyéb intézményeiről 2018. 11. 22. Az Európai Unió Bírósága történet 1951. április 18. Montánunió Bírósága 1952. július 23-án hatályba lépett ESZAK-Szerződés alapján a Bíróság Luxembourgban

Részletesebben

MAGYAR HALGAZDÁLKODÁSI OPERATÍV PROGRAM MAHOP

MAGYAR HALGAZDÁLKODÁSI OPERATÍV PROGRAM MAHOP MAGYAR HALGAZDÁLKODÁSI OPERATÍV PROGRAM MAHOP 2014-2020 dr. Viski József Helyettes államtitkár Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság Irányító Hatóság Európa

Részletesebben

A magyar gazdaság főbb számai európai összehasonlításban

A magyar gazdaság főbb számai európai összehasonlításban A magyar gazdaság főbb számai európai összehasonlításban A Policy Solutions makrogazdasági gyorselemzése 2011. szeptember Bevezetés A Policy Solutions a 27 európai uniós tagállam tavaszi konvergenciaprogramjában

Részletesebben

A Régiók Bizottsága tagjainak kinevezési folyamata. A tagállamokban alkalmazott eljárás

A Régiók Bizottsága tagjainak kinevezési folyamata. A tagállamokban alkalmazott eljárás A Régiók Bizottsága tagjainak kinevezési folyamata A tagállamokban alkalmazott eljárás ÖSSZEFOGLALÓ Az Európai Unióról szóló szerzıdés célkitőzései között szerepel az, hogy a szerzıdı felek tovább viszik

Részletesebben

Az EU intézményrendszere

Az EU intézményrendszere Az EU intézményrendszere EU Parlament EU Tanácsa EU Bizottság 1 http://csikszereda.gov.hu/tajekoztato-az-europai-parlamenti-valasztasokrol 2 A Parlament kialakulása 1952-ben alapították az Európai Szénés

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, március 17. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, március 17. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. március 17. (OR. en) Intézményközi referenciaszám: 2014/0013 (NLE) 15436/15 AGRI 684 AGRIORG 101 JOGALKOTÁSI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: A TANÁCS RENDELETE

Részletesebben

Az Európai Unió története a Római szerződésig szeptember 20.

Az Európai Unió története a Római szerződésig szeptember 20. Az Európai Unió története a Római szerződésig 2018. szeptember 20. http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/muveszetek/muveszettortenet/muveszettortenet- 7-evfolyam/a-csaszarkor-muveszete-2/a-kesei-csaszarkor Egy-egy

Részletesebben

***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA

***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA Európai Parlament 2014-2019 Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 23.10.2018 EP-PE_TC1-COD(2018)0265 ***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA amely első olvasatban 2018. október 23-án került

Részletesebben

Jeney Petra. Évfolyamdolgozat témák

Jeney Petra. Évfolyamdolgozat témák Az ELTE ÁJK Nemzetközi jogi tanszék oktatói által fogadott évfolyam- és szakdolgozati témák (ellenkező jelzés hiányában más témák is szóba kerülhetnek, egyéni konzultáció után) Jeney Petra Évfolyamdolgozat

Részletesebben

BULGÁRIÁNAK ÉS ROMÁNIÁNAK AZ EURÓPAI UNIÓHOZ TÖRTÉNŐ CSATLAKOZÁSÁRÓL FOLYTATOTT TÁRGYALÁSOK

BULGÁRIÁNAK ÉS ROMÁNIÁNAK AZ EURÓPAI UNIÓHOZ TÖRTÉNŐ CSATLAKOZÁSÁRÓL FOLYTATOTT TÁRGYALÁSOK BULGÁRIÁNAK ÉS ROMÁNIÁNAK AZ EURÓPAI UNIÓHOZ TÖRTÉNŐ CSATLAKOZÁSÁRÓL FOLYTATOTT TÁRGYALÁSOK Brüsszel, 2005. március 31. (OR. en) AA 1/2/05 REV 2 CSATLAKOZÁSI SZERZŐDÉS: TARTALOMJEGYZÉK JOGI AKTUSOK ÉS

Részletesebben

SN 1316/14 tk/anp/kb 1 DG D 2A LIMITE HU

SN 1316/14 tk/anp/kb 1 DG D 2A LIMITE HU AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2014. január 30. (05.02) (OR. en) Intézményközi referenciaszám: 2013/0268 (COD) SN 1316/14 LIMITE FELJEGYZÉS Tárgy: Az Európai Parlament és a Tanács /20../EU rendelete

Részletesebben

Az integráció fogalma

Az integráció fogalma Európai Unió I. Dr. Teperics Károly egyetemi adjunktus Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék Debreceni Egyetem teperics.karoly@science.unideb.hu Az integráció fogalma egyesülési folyamat, részek

Részletesebben

RESTREINT UE. Strasbourg, COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date

RESTREINT UE. Strasbourg, COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date EURÓPAI BIZOTTSÁG Strasbourg, 2014.7.1. COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date 23.7.2014 Javaslat A TANÁCS RENDELETE a 2866/98/EK rendeletnek az euró litvániai

Részletesebben

AZ EURÓPAI INTEGRÁCIÓ TÖRTÉNETE

AZ EURÓPAI INTEGRÁCIÓ TÖRTÉNETE AZ EURÓPAI INTEGRÁCIÓ TÖRTÉNETE 2018. szeptember 18. ME Gázmérnöki Intézeti Tanszék ELŐZMÉNYEK 1795 KANT 1849 VIKTOR HUGO 1. VILÁGHÁBORÚ (1914-1918) 1930 ORTEGA Y GASSET 1923 COUDENHOVE-CALERGI 1929-1930

Részletesebben

EURÓPAI VÁLASZTÁSOK Választások előtti közvélemény-kutatás - Első fázis Első eredmények: Az európai átlag és a főbb tendenciák országok szerint

EURÓPAI VÁLASZTÁSOK Választások előtti közvélemény-kutatás - Első fázis Első eredmények: Az európai átlag és a főbb tendenciák országok szerint Kommunikációs Főigazgatóság C. Igazgatóság - Kapcsolat a polgárokkal KÖZVÉLEMÉNY-FIGYELŐ EGYSÉG EURÓPAI VÁLASZTÁSOK 2009 2009/05/27 Választások előtti közvélemény-kutatás - Első fázis Első eredmények:

Részletesebben

Az EU intézményrendszere

Az EU intézményrendszere Az EU intézményrendszere 2018. November 08. EU Parlament EU Tanácsa EU Bizottság 1 http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/0049_27_angol_nyelvu_jogi_okiratszerkesztes_es _targyalas/5826/index.html

Részletesebben

A megállapodás 3. cikkében hivatkozott lista I. RÉSZ

A megállapodás 3. cikkében hivatkozott lista I. RÉSZ A. MELLÉKLET A megállapodás 3. cikkében hivatkozott lista I. RÉSZ AZ EGT-MEGÁLLAPODÁSBAN HIVATKOZOTT AZOK A JOGI AKTUSOK, AMELYEKET A 2003. ÁPRILIS 16-I CSATLAKOZÁSI OKMÁNY MÓDOSÍTOTT Az EGT-megállapodás

Részletesebben

Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.2.23. COM(2016) 86 final 2016/0052 (NLE) Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA az Európai Unió, Izland, a Liechtensteini Hercegség és a Norvég Királyság közötti, a 2014 2021 közötti

Részletesebben

Javaslat: A TANÁCS HATÁROZATA. az euro Észtország általi, január 1-jén történő bevezetéséről

Javaslat: A TANÁCS HATÁROZATA. az euro Észtország általi, január 1-jén történő bevezetéséről EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 12.5.2010 COM(2010) 239 végleges 2010/0135 (NLE) C7-0131/10 Javaslat: A TANÁCS HATÁROZATA az euro Észtország általi, 2011. január 1-jén történő bevezetéséről HU HU INDOKOLÁS

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa és az Európai Tanács

Az Európai Unió Tanácsa és az Európai Tanács Az Európai Unió Tanácsa és az Európai Tanács A magyar EU-elnökség prioritásai 1. Növekedés és foglalkoztatás az európai szociális modell megőrzéséért 2. Erősebb Európa 3. Polgárbarát unió 4. Bővítés és

Részletesebben

***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA

***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA Európai Parlament 2014-2019 Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 11.12.2018 EP-PE_TC1-COD(2018)0371 ***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA amely első olvasatban 2018. december 11-én került

Részletesebben

Tartalomjegyzék HARMADIK RÉSZ ESETTANULMÁNYOK ÉS EMPIRIKUS FELMÉRÉSEK

Tartalomjegyzék HARMADIK RÉSZ ESETTANULMÁNYOK ÉS EMPIRIKUS FELMÉRÉSEK Tartalomjegyzék HARMADIK RÉSZ ESETTANULMÁNYOK ÉS EMPIRIKUS FELMÉRÉSEK (I) A pénzügyi integráció hozadékai a világgazdaságban: Empirikus tapasztalatok, 1970 2002.................................... 13 (1)

Részletesebben

A változatos NUTS rendszer

A változatos NUTS rendszer Nomenclature of Territorial Units for Statistics GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR, GÖDÖLLŐ A változatos NUTS rendszer Péli László RGVI Statisztikai Célú Területi Egységek Nomenklatúrája, 1970-es évek

Részletesebben

BEVEZETÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TANULMÁNYOZÁSÁBA

BEVEZETÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TANULMÁNYOZÁSÁBA FARKAS BEÁTA VÁRNAY ERNŐ BEVEZETÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TANULMÁNYOZÁSÁBA A, Szeged 1997 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETES 1 I. BEVEZETÉS A REGIONÁLIS INTEGRÁCIÓ ELMÉLETI HÁTTERÉBE... 3 1. INTEGRÁCIÓS ELMÉLETEK 3 1.1.

Részletesebben

Postai liberalizáció szakszervezeti tapasztalatok. 2011. szeptember 29. Választmány dr. Berta Gyula

Postai liberalizáció szakszervezeti tapasztalatok. 2011. szeptember 29. Választmány dr. Berta Gyula Postai liberalizáció szakszervezeti tapasztalatok 2011. szeptember 29. Választmány dr. Berta Gyula 3. postai irányelv (2008/6/EK) Az EU egyik legfontosabb célkitűzése az egységes belső piac megteremtése

Részletesebben

Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.1.18. COM(2017) 17 final 2017/0011 (NLE) Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA a Schengeni Információs Rendszer területén elfogadott schengeni vívmányoknak a Horvát Köztársaságban

Részletesebben

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Jogforrások, költségvetés 139. lecke A közösségi jog Az EGK Szerződésnek

Részletesebben

2018/149 ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, Riadó u Pf Tel.:

2018/149 ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, Riadó u Pf Tel.: 2018/149 ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2018. 08. 03. 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf. 166. Tel.: +36 1 882 85 00 kapcsolat@kt.hu www.kozbeszerzes.hu A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a Kbt. 62. (1)

Részletesebben

E/17. Az európai integráció előzményei

E/17. Az európai integráció előzményei E/17. Az európai integráció előzményei

Részletesebben

EU céljai és a demokratikus működés elvei

EU céljai és a demokratikus működés elvei Tervezett tematika Február 12. Integrációtörténeti áttekintés Február 19. Az EU jogalanyisága, alapértékei, integrációs célkitűzések, tagság Február 26. Az EU hatáskörei Március 5. Az intézmények általános

Részletesebben

Bevezetés: az EU ma Az EU története: az integráció mint gazdasági és jogi folyamat Az EU intézményei A hatáskörök megosztása az Európai Unióban Az

Bevezetés: az EU ma Az EU története: az integráció mint gazdasági és jogi folyamat Az EU intézményei A hatáskörök megosztása az Európai Unióban Az Európai jog Bevezetés: az EU ma Az EU története: az integráció mint gazdasági és jogi folyamat Az EU intézményei A hatáskörök megosztása az Európai Unióban Az uniós jog jellemzői Az Európai Unió: 27 ország

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.10.14. COM(2016) 652 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alap (EFA) 2016., 2017., 2018., 2019. és 2020. évi kötelezettségvállalásaira, kifizetéseire,

Részletesebben

A nem állami nyugdíjrendszerek európai szabályozása

A nem állami nyugdíjrendszerek európai szabályozása A nem állami nyugdíjrendszerek európai szabályozása Párniczky Tibor IX. Pénztárkonferencia - Eger - 2006. november 8.-9. Tájékoztató Melyik Európa? A szabályozás területeiről Tagok jogai Intézményi szabályozás

Részletesebben

*** AJÁNLÁSTERVEZET. HU Egyesülve a sokféleségben HU 2012/0268(NLE) 21.5.2013

*** AJÁNLÁSTERVEZET. HU Egyesülve a sokféleségben HU 2012/0268(NLE) 21.5.2013 EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság 21.5.2013 2012/0268(NLE) *** AJÁNLÁSTERVEZET az Európai Unió és a Zöld-foki Köztársaság közötti, a jogellenesen tartózkodó személyek

Részletesebben