PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2003. (V. 10.) SZÁMÚ RENDELETE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2003. (V. 10.) SZÁMÚ RENDELETE"

Átírás

1 PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2003. (V. 10.) SZÁMÚ RENDELETE Az Önkormányzat által adományozható elismerő címekről és kitüntetésekről* (Egységes szerkezetben) Paks Város Önkormányzata elismerését és nagyrabecsülését fejezi ki mindazon személyek és közösségek iránt, akik kiemelkedő, áldozatos munkájukkal, jelentős, hosszú időn keresztül végzett közéleti tevékenységükkel, illetve életművükkel elősegítették Paks város szellemi vagy anyagi gyarapodását, hírnevének öregbítését. E cél érdekében Paks város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított évi LXV. törvény 10. c/ pontja, valamint 16. (1) bek. alapján az önkormányzat által adományozható elismerő címekről és kitüntetésekről az alábbi rendeletet alkotja. I. Fejezet Általános szabályok 1. (1) Paks Város Önkormányzata által alapított kitüntetéseket, elismerő címeket és a díszpolgári címet a polgármester előterjesztésére a képviselő-testület adományozza. (2) Az (1) bekezdés szerinti kitüntetés és elismerő cím egy azon személynek, csak egy alkalommal adományozható. 2. (1) A kitüntetések adományozására javaslatot tehet minden paksi lakos, paksi székhelyű jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet. A javaslatokat a kitüntetések átadása előtt legkésőbb 60 nappal kell benyújtani. (2) A javaslatnak tartalmaznia kell a jelöltnek azon teljesítményét, mely a javaslat szerint méltóvá teszi a kitüntetésre. (3) A javaslatot a jegyzőnek kell benyújtani. (4) A kitüntetési javaslatot a polgármester által létrehozott bizottság véleményezi. 3. (1) A PRO URBE EMLÉKÉREM kitüntetés adományozásával a köztisztviselői illetményalap ötszörösének megfelelő pénzjutalom jár. (2) A ig 2 szabályozott kitüntetésekkel az adományozást tanúsító oklevél és a köztisztviselői illetményalap négyszeresének megfelelő összegű pénzjutalom jár.

2 2 (3) Az e rendeletben alapított kitüntetéseket ünnepélyes keretek között a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át. (4) A kitüntetések adományozásával járó nyilvántartási, ügyviteli, szervezési feladatokat a jegyző látja le. (5) A kitüntetések adományozásával járó felmerülő költségek a város költségvetését terhelik. (6) A rendelet II-XI. fejezetében szabályozott kitüntetések évenként adható számától a képviselő-testület egyedi döntése alapján különleges ok miatt, vagy esemény alkalmával eltérhet. 2 II. Fejezet A Paks Város Díszpolgára cím 4. (1) Paks Város Képviselő-testülete a város érdekében kiemelkedő érdemeket szerzett személyek iránti tisztelete elismeréseként Paks Város Díszpolgára címet alapít. (2) A díszpolgári cím azoknak a tevékenységüket nemzetközi vagy országos szinten kimagaslóan művelő személyeknek adományozható, akik: a./ származásukkal vagy munkásságukkal kötődnek Paks városához, illetve b./ tevékenységük Paks város fejlődésére jelentős hatást gyakorolt. 5. (1) A díszpolgári címben részesültek számára a képviselő-testület - október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából tartott - ünnepi ülésén: a./ egyedi szövegezésű díszes oklevél, és b./ a város címerét tartalmazó legfeljebb 20 grammos, 14 karátos arany pecsétgyűrű, valamint c./ a cím adományozásáról szóló irat kerül átadásra. (2) A nem magyar nemzetiségű kitüntetett részére a díszoklevelet a kitüntetett anyanyelvére lefordított külön lenyomatban is át kell adni. (3) A díszpolgári cím adományozását Paks Város Díszkönyvébe be kell jegyezni.

3 3 6. Paks Város Díszpolgára jogosult: a./ a képviselő-testület ülésein tanácskozási joggal való részvételre, valamint b./ a képviselő-testület által esetileg megállapított egyéb kedvezményekre. III. Fejezet A PRO URBE EMLÉKÉREM kitüntetés 7. Paks Város Önkormányzati Képviselő-testülete a PRO URBE Emlékérem elnevezéssel kitüntetést alapít. 8. A kitüntetés azoknak a természetes személyeknek, jogi személyeknek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteknek adományozható, akik illetve amelyek tevékenysége a város gazdasági- kulturális- és társadalmi fejlődésében kiemelkedő jelentőségűnek bizonyult. 9.. (1) A kitüntetett részére a képviselő-testület az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából tartott- ünnepi ülésen a./ emlékérem PRO URBE felirattal, Paks város címerével, a város történelmi folyamatosságára utaló ábrázolással, továbbá b./ az adományozást tanúsító irat kerül átadásra. (2) A kitüntetés adományozását a jegyző az erre a célra rendszeresített albumban tartja nyilván. (3) A képviselő-testület naptári évenként legfeljebb három kitüntetést adományoz. IV. Fejezet Gyermekeinkért kitüntetés 10. Paks Város Képviselő-testülete az oktató-nevelő munkát végző pedagógusoknak és pedagógiai szakszolgálati tevékenységet ellátóknak a gyermekek harmonikus személyiség formálásában huzamosan végzett munkájuk elismerésére Gyermekeinkért kitüntetést alapít.

4 4 11. (1) A kitüntetés adományozható a nevelési-oktatási intézményekben pedagógus munkakörben foglalkoztatottaknak és pedagógiai szakszolgálati tevékenységet ellátóknak. (2) A kitüntetésben évente 2 személy részesülhet A kitüntetés átadására a Pedagógus Nap alkalmából szervezett ünnepségen kerül sor. V. Fejezet Paks Kultúrájáért kitüntetés 13. Paks Város Képviselő-testülete a város kulturális életében dolgozó azon személyek részére, akik a város kultúrájáért, a város hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak, Paks Kultúrájáért kitüntetést alapít (1) A kitüntetésben kétévente 1 fő részesülhet. (2) A kitüntetés odaítélésére a rendelet hatálybalépését követően először 2004-ben kerül sor (1) A kitüntetés átadására az átadás évében a Magyar Kultúra Napján január 22-én kerül sor. VI. Fejezet Pongrácz Sándor kitüntetés 16.. Paks Város Képviselő-testülete azok részére, akik munkájukkal jelentősen hozzájárultak Paks város egészségügyi ellátásának fejlesztéséhez az e tevékenység során elért kimagasló teljesítmény, vagy eredmény elismerésére Pongrácz Sándor kitüntetést alapít.

5 A kitüntetésben évente 1 fő részesülhet A kitüntetés átadására Semmelweis Ignác születése napján július 1-jén kerül sor. VII. Fejezet Segítő Kéz kitüntetés 19.. Paks Város Képviselő-testülete azon személyek részére, akik munkájukkal hozzájárultak a város szociális és gyermekjóléti ellátásának javításához, vagy e tevékenységük során kimagasló teljesítményt nyújtottak Segítő Kéz kitüntetést alapít (1) A kitüntetésben kétévente 1 fő részesülhet. (2) A kitüntetés odaítélésére első ízben évben kerül sor A kitüntetés átadására az átadás évében a Szociális Munka Napján november 12-én kerül sor. VIII. Fejezet Deák Ferenc kitüntetés 22.. (1) Paks város Képviselő-testülete - a Polgármesteri Hivatalban alkalmazásban álló - kimagasló teljesítményt nyújtó köztisztviselők munkájának elismeréseként Deák Ferenc kitüntetést alapít. (2) A Deák Ferenc kitüntetés azon köztisztviselők részére adományozható, akik a./ kiemelkedő munkájukkal hozzájárultak városunk közigazgatási tevékenysége szakmai színvonalának növeléséhez, a lakosság ügyeinek kultúrált intézéséhez,

6 6 b./ magas színvonalú előkészítő és végrehajtó tevékenységükkel segítették a képviselőtestület munkáját (1) A kitüntetésben kétévente 1 fő részesülhet. (2) A kitüntetés odaítélésére első ízben 2004-ben kerül sor A kitüntetés átadására az átadás évében a Köztisztviselői Napon július 1-jén kerül sor. IX. Fejezet 1 Paks város Közbiztonságért kitüntetés 25.. (1) Paks Város Képviselő-testülete Paks város Közbiztonságért kitüntetést alapít. (2) A Paks város Közbiztonságért kitüntetés annak a személynek adományozható, aki a/ a rendőrség állományának hivatásos vagy közalkalmazott tagja hivatásosként vagy közalkalmazottként ezen belül a Paksi Rendőrkapitányság, a Tolna Megyei Rendőrfőkapitányság Neutron Bevetési Osztály tagjaként vagy a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Paksi Vízirendészeti Rendőrőrse állományában teljesít szolgálatot, b./ a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és az alárendeltségébe tartozó szervezetek állományának a tagja, 3 c./ Hatályát veszti 3 d./ az Önkormányzat Mezőőri Szolgálatának tagja, e./ a Paksi Polgárőr Egyesület tagja, és munkáját lelkiismeretesen, tartósan magas színvonalon végzi (1) A kitüntetésben évente 1 fő részesülhet. (2) A kitüntetés odaítélésére először 2006-ban kerül sor. (3) A kitüntetés átadása az átadás évében Szent György napjához (április 24), vagy Szent Flórián napjához (május 4) kapcsolódó ünnepségen történik. X. Fejezet

7 7 Paks város Sportjáért kitüntetés 27. Paks Város Képviselő-testülete a város sport életében dolgozó azon személyek részére, akik a város sportjáért, a város hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak Paks város Sportjáért kitüntetést alapít. 28. (1) A kitüntetésben kétévente 1 fő részesülhet. A kitüntetés odaítélésére először 2006-ban kerül sor. (2) A kitüntetés átadására az átadás évében a Magyar Sport Napján, május 6-án kerül sor. XI. Fejezet 2 Környezetünkért kitüntetés 29. Paks Város Képviselő-testülete azon személyek részére, akik munkájukkal hozzájárultak a város környezetének megóvásához és fejlesztéséhez az e tevékenység során elért teljesítmény, vagy eredmény elismerésére Környezetünkért kitüntetést alapít. (1) A kitüntetésben kétévente 1 fő részesülhet. 30. (2) A kitüntetés odaítélésére első ízben évben kerül sor. (3) A kitüntetés átadására az átadás évében a Föld Napján, április 22-én kerül sor. 2 XII. Fejezet 2 Záró rendelkezések (1) Ez a rendelet május 10-én lép hatályba. (2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg a 1/1983. (IX.27.), 21/1991. (XII.1.), 10/1996. (III.31.), 22/1991. (XII.01.), 2/1999. (I.21.), 9/1996. (III.31.), 3/1999. (I.21.), 4/2002. (III.11.), 11/1999. (IV.1.) és a 3/2003. (II.18.) számú rendeletek hatályukat vesztik. Paks, május 9.

8 8 Hajdú János polgármester Dr. Blazsek Balázs jegyző * A rendeletet a képviselő-testület a április 30-i ülésen fogadta el. 1 Módosította a 19/2005. (XI. 30.) számú rendelet december 1-i hatállyal. 2 Módosította a 11/2009. (V. 29.) számú rendelet június 1-i hatállyal. 3 Módosította az 5/2012. (II. 10.) önkormányzati rendelet február 15-i hatállyal. A módosító rendelet február 20-án hatályát veszti. Korábbi módosítás: A 18/2008. (V. 30. ) számú rendelet május 30-i hatállyal.

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2003. (V. 10.) SZÁMÚ RENDELETE

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2003. (V. 10.) SZÁMÚ RENDELETE PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2003. (V. 10.) SZÁMÚ RENDELETE Az Önkormányzat által adományozható elismerő címekről és kitüntetésekről* (Egységes szerkezetben) Paks Város Önkormányzata

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2011. (V.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2011. (V.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/20. (V.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e A HELYI KITÜNTETÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL (A 8/203. (VI. 20.), a 3/205. (II.20.) és az 5/205. (II.20.)

Részletesebben

1. Általános rendelkezések, elismerések alapítása

1. Általános rendelkezések, elismerések alapítása FÖLDES NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2016. (III.08.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E az önkormányzat által adományozható elismerésekről Földes Nagyközség Képviselő-testülete

Részletesebben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2011. (VII. 7.) önkormányzati rendelete

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2011. (VII. 7.) önkormányzati rendelete Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2011. (VII. 7.) önkormányzati rendelete a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelete

Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelete Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat által adományozható kitüntetésekről és díjakról, valamint az önkormányzat címerének és

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 1/2006.( I.26.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 1/2006.( I.26.) KGY. r e n d e l e t e 1 NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 1/2006.( I.26.) KGY r e n d e l e t e az önkormányzat által alapított kitüntetések rendszeréről (egységes szerkezetben a 24/2007.(VI.26.), a 34/2009.(X.27.),

Részletesebben

I. Fejezet Szekszárd Város Napjának megállapítása

I. Fejezet Szekszárd Város Napjának megállapítása Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének 11/2016. (III. 31.) önkormányzati rendelete a Szekszárd Város Napjának megállapításáról és a helyi kitüntetések és elismerő címek alapításáról és

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2011. december 15 én tartandó

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2011. december 15 én tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333 Sorszám: 6. Ügyiratszám: 1087/2011 E LŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011.

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. (II.17.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat által adományozható elismerésekről

FÖLDES NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. (II.17.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat által adományozható elismerésekről FÖLDES NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. (II.17.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat által adományozható elismerésekről Földes Nagyközség Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Szabályzat. a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről

Szabályzat. a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről Szabályzat a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről Elfogadva: 2014. szeptember 8-án a Magyar Kormánytisztviselői Kar Országos Közgyűlésének 1/2014 (IX.08.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S a települési szilárd hulladék összegyűjtésére, elszállítására és ártalmatlanítására szervezett kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 23/2002. (XII. 20.) rendelet módosításához

Részletesebben

Biharkeresztes Város Képviselő-testülete

Biharkeresztes Város Képviselő-testülete Biharkeresztes Város Képviselő-testülete 22/2005. (IX.02.), 31/2005. (XII. 01.) önkormányzati rendelettel módosított 23/2004. (V. 27.) önkormányzati rendelete Biharkeresztes Város Önkormányzata jelképeiről

Részletesebben

KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 3/2009. (II.25.) önkormányzati rendelete

KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 3/2009. (II.25.) önkormányzati rendelete 1 1 KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 3/2009. (II.25.) önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetésről az 5/2009. (IV.1.) 1, a 8/2009. (IV.24.) 2, a 12/2009. (V.27.) 3, a 13/2009. (VI.3.) 4, a 14/2009.

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Rákóczifalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Rákóczifalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének a 25/2004. (VII. 03.) a 12/2004. (IV. 30.) a 15/2009. (IX. 04.), a 16/2009. (IX. 29.), és a 16/2012. (IV. 27.), önkormányzati rendeletével módosított

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN Sárvár Város Önkormányzati Képviselő-testülete 20/2005. (VI.23.) számú rendelettel és 2/2011. (I.28.) számú rendelettel módosított 15/2004. (III.18.) számú rendelete az építési engedélyezési eljárás során

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 53/2008.(IX.26.) Rendelet típusa: Alap (egységes szerkezet) Rendelet címe: Hatvan város címeréről, zászlójáról, pecsétjéről

Részletesebben

I. PÁPA VÁROSÉRT ÉRDEMÉREM alapítása

I. PÁPA VÁROSÉRT ÉRDEMÉREM alapítása PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 20/1992. (X. 13.) önkormányzati rendelete az egyes kitüntető díjak alapításáról és adományozásának rendjéről 1 /Egységes szerkezetben/ A Magyar Köztársaság

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2007. évi 20. szám 2007. október 25. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 43/2007. (X. 25.) Ö.r. Debrecen Megyei

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-án 16:00 órai kezdettel megtartott munkaterv szerinti nyílt üléséről. Az ülés helye: Községháza

Részletesebben

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. Tel.: 562-015 32-8/2011. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestület 2011. június 23-ai ülésének J

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: 2012. április 25-én, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soros, nyilvános ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: 2012. április 25-én, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soros, nyilvános ülésén. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: 2012. április 25-én, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soros, nyilvános ülésén. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Városháza díszterme. JELEN VANNAK: dr. Garay Rita polgármester,

Részletesebben

Paks Város Önkormányzati Képviselő-testületének 3/2007. (III. 12.) számú rendelete

Paks Város Önkormányzati Képviselő-testületének 3/2007. (III. 12.) számú rendelete Paks Város Önkormányzati Képviselő-testületének 3/2007. (III. 12.) számú rendelete az önkormányzat 2007. évi költségvetéséről és a végrehajtás rendjéről* Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete a

Részletesebben

Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

I. fejezet. Önkormányzat jelképei. Az Önkormányzat jelképei mint a település múltjára utaló díszítő szimbólumok: címer és zászló. II.

I. fejezet. Önkormányzat jelképei. Az Önkormányzat jelképei mint a település múltjára utaló díszítő szimbólumok: címer és zászló. II. TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2006. (II. 3.) rendelete Tét Város címeréről, zászlajáról, pecsétjéről, díszpolgáráról, jó sportoló - jó tanuló, közösségi munkáért, tiszteletbeli polgár,

Részletesebben

1. A helyi önkormányzat és a helyi kisebbségi önkormányzat költségvetésének előkészítése és elfogadása

1. A helyi önkormányzat és a helyi kisebbségi önkormányzat költségvetésének előkészítése és elfogadása 2010. január 21. 60-1/2010. 1. A helyi önkormányzat és a helyi kisebbségi önkormányzat költségvetésének előkészítése és elfogadása 1. Az önkormányzati gazdálkodás általános alapjai 1.1. A költségvetés

Részletesebben

Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2/2009.(II.25.) rendelete Öcs Község Önkormányzata 2009. évi költségvetésérıl

Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2/2009.(II.25.) rendelete Öcs Község Önkormányzata 2009. évi költségvetésérıl Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2/2009.(II.25.) rendelete Öcs Község Önkormányzata 2009. évi költségvetésérıl Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete helyi önkormányzatokról szóló, módosított

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 153. MELLÉKLET: - db. TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között történt fontosabb eseményekről E L Ő T E R J E S

Részletesebben

Kallósd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2005.(XII.15.) rendelete. A helyi címer, zászló és pecsét alapításáról és használatuk rendjéről

Kallósd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2005.(XII.15.) rendelete. A helyi címer, zászló és pecsét alapításáról és használatuk rendjéről Kallósd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2005.(XII.15.) rendelete A helyi címer, zászló és pecsét alapításáról és használatuk rendjéről Kallósd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Pér Község Önkormányzata 9099 Pér, Szent Imre u. 1. Tel: (96) 559-230, Fax: (96) 559-239

Pér Község Önkormányzata 9099 Pér, Szent Imre u. 1. Tel: (96) 559-230, Fax: (96) 559-239 Pér község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012.(XII. 12.) számú rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Pér Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 5/1996. (IV. 5.) Kgy. számú r e n d e l e t e

Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 5/1996. (IV. 5.) Kgy. számú r e n d e l e t e Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 5/1996. (IV. 5.) Kgy. számú r e n d e l e t e a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról (a módosításokat tartalmazó 16/1996. (VII. 22.) Kgy, a 8/2001. (VII. 16.) Kgy.,

Részletesebben

KÖMLŐD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/2006.(VIII.30.) sz. rendelete. A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról

KÖMLŐD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/2006.(VIII.30.) sz. rendelete. A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról KÖMLŐD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2006.(VIII.30.) sz. rendelete A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól

Részletesebben

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-99/2014. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT A Pásztói Gondozási

Részletesebben

RENDELETEK NYÍRMÁRTONFALVA 2012.

RENDELETEK NYÍRMÁRTONFALVA 2012. RENDELETEK NYÍRMÁRTONFALVA 2012. ÖR. száma Tárgya Módosítás Hatályon kívül helyezve 1/2012. (II. 20.) 2012. évi költségvetési rendelet 2/2012. (III. 08.) 2/2012. (III. 08.) 2012. évi költségvetési rendelet

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat. 56/2008. (XI. 06.) sz. önk. rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat. 56/2008. (XI. 06.) sz. önk. rendelete A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2008. november 6. Dr. Xantus Judit Jegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 56/2008. (XI. 06.) sz. önk. rendelete a telekadóról

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2007. (II. 27.) ÖR a helyi közművelődésről (a módosításokkal egységes szerkezetben)

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2007. (II. 27.) ÖR a helyi közművelődésről (a módosításokkal egységes szerkezetben) SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2007. (II. 27.) ÖR a helyi közművelődésről (a módosításokkal egységes szerkezetben) Szeghalom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a muzeális

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XVIII. (XLVI.) évfolyam 4. szám 2008. június 13. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 70/2008. (VI. 12.) MÖK határozat: Pintér Ágnes pályázatának tárgyalás nélküli

Részletesebben

MÓRÁGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK

MÓRÁGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK MÓRÁGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2012. Készült a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 22. -a alapján TARTALOMJEGYZÉK I. Fejezet A Közbeszerzési szabályzat hatálya II.

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2010.(IV.29.) rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 1

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2010.(IV.29.) rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2010.(IV.29.) rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 1 Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselı-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

fejezet A rendelet hatálya

fejezet A rendelet hatálya Vámosmikola község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004.(IV.30.) rendelete a közterület használatáról és a közterület használati díjakról a módosításáról szóló 13/2008.(XI.27.) rendelettel egységes

Részletesebben

14/2005.(IV. 20.) sz. rendelet a helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről és azok díjáról Egységes szerkezetben

14/2005.(IV. 20.) sz. rendelet a helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről és azok díjáról Egységes szerkezetben 14/2005.(IV. 20.) sz. rendelet a helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről és azok díjáról Egységes szerkezetben Nagytarcsa Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Orosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (II.06.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről

Orosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (II.06.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Orosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének /01. (II.0.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 01. évi költségvetéséről Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés tárgyában dönteni szíveskedjen!

ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés tárgyában dönteni szíveskedjen! S o / j L O l O BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ALPOLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy: Javaslat a XVI. kerületi egészségügyi alapellátás finanszírozásáról szóló 34/2004. (IX. 28.) rendelet hatályon kívül helyezésére

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város

Salgótarján Megyei Jogú Város Salgótarján Megyei Jogú Város Jegyzıje Szám: 43983/2009. Javaslat a belsı piaci szolgáltatásokról szóló 2006/123/EK irányelv átültetésével kapcsolatos rendelet megalkotására Tisztelt Közgyőlés! A belsı

Részletesebben

Javaslat a Diósgyőri labdarúgócsapatot működtető Diósgyőri FC Kft. támogatási szerződésének módosítására

Javaslat a Diósgyőri labdarúgócsapatot működtető Diósgyőri FC Kft. támogatási szerződésének módosítására MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE KO. 70.552/2006. Javaslat a Diósgyőri labdarúgócsapatot működtető Diósgyőri FC Kft. támogatási szerződésének módosítására Melléklet: 1 db Összeállította: Dr. Kormos

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 43/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete. a helyi közművelődésről

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 43/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete. a helyi közművelődésről Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 43/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete a helyi közművelődésről Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Javaslat az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló zárszámadási rendelet megalkotására és kapcsolódó határozatok meghozatalára

Javaslat az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló zárszámadási rendelet megalkotására és kapcsolódó határozatok meghozatalára MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Pü.: 720004/2015. Üi.: Szilágyi Kornél Melléklet: 6 db Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Előterjesztés a Közgyűlés 2015. május 21. napján tartandó

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának 4/2003. (III. 13.) Kvt. számú rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról (módosításokkal egységes szerkezetben) A közművelődéshez való jog gyakorlása közérdek,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 21-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 21-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 21-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Közösségek Háza, Színház- és Hangversenyterem magasabb vezetői álláshelyére

Részletesebben

Zalaszentgyörgy Község Önkormányzatának

Zalaszentgyörgy Község Önkormányzatának Zalaszentgyörgy Község Önkormányzatának 7/2002. (XII.03. ) számú rendelete (A 2004. évi módosításokkal egybeszerkesztve) az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Zalaszentgyörgy

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 21/2010. (XII. 21.) számú R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 21/2010. (XII. 21.) számú R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2010. (XII. 21.) számú R E N D E L E T E a kötelező

Részletesebben

A Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL. törvény, a Magyar Tudományos Akadémia Alapszabálya és az Akadémiai Ügyrend egységes szerkezetben

A Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL. törvény, a Magyar Tudományos Akadémia Alapszabálya és az Akadémiai Ügyrend egységes szerkezetben Tv = Akadémiai törvény Asz = Alapszabály Ü = Ügyrend A Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL. törvény, a Magyar Tudományos Akadémia Alapszabálya és az Akadémiai Ügyrend egységes szerkezetben

Részletesebben

I. fejezet Bevezető rész 1.. II. fejezet Általános rendelkezések 2.

I. fejezet Bevezető rész 1.. II. fejezet Általános rendelkezések 2. 1 ÓCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8/2011.(III.31.) ÖK. számú rendelete Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról I. fejezet Bevezető rész 1.. (1)

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 17/2007.(XI. 29.) Ökt. rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYE SZOLGÁLTATÁSAIRÓL

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 17/2007.(XI. 29.) Ökt. rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYE SZOLGÁLTATÁSAIRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 17/2007.(XI. 29.) Ökt rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYE SZOLGÁLTATÁSAIRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 17/2007.(XI.

Részletesebben

Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2010. január 28-án megtartott nyílt üléséről

Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2010. január 28-án megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2010. január 28-án megtartott nyílt üléséről 2.Napirend: Nevelési-oktatási intézmény Szervezeti Működési Szabályzatának és házirendjének módosítása (Az írásos előterjesztés

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 40/2009. (IX. 30.) rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 40/2009. (IX. 30.) rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 40/2009. (IX. 30.) rendelete 1 az önkormányzat tulajdonában lévő lakások lakbérének megállapításáról a 38/2010. (VII. 12.) 2, a 43/2011. (VII.27.) 3,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. április 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. április 29-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. április 29-i ülésére Tárgy: A belső piaci szolgáltatásokról szóló 2006/123/EK irányelv és egyes önkormányzati rendeletek harmonizációja

Részletesebben

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő - testületének 20/2009. (VI. 29.) rendelete az üzletek éjszakai nyitvatartásának rendjéről Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának

Részletesebben

Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2004. (IV. 30.) rendelete

Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2004. (IV. 30.) rendelete Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2004. (IV. 30.) rendelete Biharnagybajom község háziorvosi, fogorvosi és védőnői körzeteiről Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. március 16-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. március 16-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. március 16-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Beszámoló Békéscsaba város 1999. évi közrend, közbiztonságának helyzetéről A közgyűlés

Részletesebben

4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS Tolmács-Bánk Óvoda Társulási Megállapodás módosítása

4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS Tolmács-Bánk Óvoda Társulási Megállapodás módosítása 4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS Tolmács-Bánk Óvoda Társulási Megállapodás módosítása Tisztelt Képviselő-testület! Tolmács Község Önkormányzat képviselő-testülete Bánk Község Önkormányzatával együttműködve 2008.

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzata 37/2009. (X.30.) sz. rendelete. a Kós Károly Építészeti Nívódíj alapításáról és adományozásának rendjéről

Budakalász Város Önkormányzata 37/2009. (X.30.) sz. rendelete. a Kós Károly Építészeti Nívódíj alapításáról és adományozásának rendjéről Budakalász Város Önkormányzata 37/2009. (X.30.) sz. rendelete a Kós Károly Építészeti Nívódíj alapításáról és adományozásának rendjéről Budakalász Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 15/2003.(X.30.) rendelete. az önkormányzat jelképeiről és kitüntető díjairól

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 15/2003.(X.30.) rendelete. az önkormányzat jelképeiről és kitüntető díjairól Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2003.(X.30.) rendelete az önkormányzat jelképeiről és kitüntető díjairól Balatonfüred Város Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. tv. 1. (6) bekezdés

Részletesebben

Törvények I. FEJEZET A LELKIISMERETI ÉS VALLÁSSZABADSÁG JOGA

Törvények I. FEJEZET A LELKIISMERETI ÉS VALLÁSSZABADSÁG JOGA MAGYAR KÖZLÖNY 2011. évi 166. szám 41621 II. Törvények 2011. évi CCVI. törvény a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról* A

Részletesebben

Módosítás: a) 14/2012. (IV. 26.) 1 b) 28/2012. (IX. 27.) ör. c) 5/2013. (II.28.) ör. /2013. III. 10 -

Módosítás: a) 14/2012. (IV. 26.) 1 b) 28/2012. (IX. 27.) ör. c) 5/2013. (II.28.) ör. /2013. III. 10 - Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 55/2011. (XII. 19.) rendelete a társasházaknak nyújtható felújítási támogatásokról Módosítás: a) 14/2012. (IV. 26.) 1 b) 28/2012.

Részletesebben

Fegyvernek Nagyközség Polgármestere 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. 56/556-010

Fegyvernek Nagyközség Polgármestere 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. 56/556-010 Fegyvernek Nagyközség Polgármestere 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. 56/556-010 MEGHÍ VÓ FEGYVERNEK ÖNKORM ÁNYZ AT KÉPVI SEL Ő- TESTÜLETE 2013. JÚNIUS 20-ÁN CSÜTÖRTÖKÖN- 15 ÓRAKOR ÜLÉST TART, Melyre

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2009. évi 11. szám 2009. június 30. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETE 16/2009. (VI. 30.) Ö.r. Debrecen város

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette:vargáné Fodor Rita pü.csop.v. Előterjeszti:Tömör

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalta: Némethné Sári Irén 2011. március 1.

Egységes szerkezetbe foglalta: Némethné Sári Irén 2011. március 1. Egységes szerkezetbe foglalta: Némethné Sári Irén 2011. március 1. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának 9/2010. (II.22.) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Budapest

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/2011. (III.31.) önkormányzati rendelete

Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/2011. (III.31.) önkormányzati rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2011. (III.31.) önkormányzati rendelete Az egyes személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről és az alkalmazandó személyi

Részletesebben

31/2005. (VI.17.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet

31/2005. (VI.17.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet 31/2005. (VI.17.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet az Őszirózsa Gondozó Szolgálat ellátottjainak személyi és étkezési térítési díjfizetési kötelezettségéről * 1 Budapest Józsefvárosi Önkormányzat

Részletesebben

Záró rendelkezések 6. (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba. (2) E rendelet 2016. május 31-én hatályát veszti.

Záró rendelkezések 6. (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba. (2) E rendelet 2016. május 31-én hatályát veszti. Koppányszántó Község Önkormányzati Képviselő-testület 10/2015. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa vásárlásához kapcsolódó támogatásról Koppányszántó Község Önkormányzatának

Részletesebben

LIPÓT. Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció 2013. október TH-13-02-17

LIPÓT. Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció 2013. október TH-13-02-17 LIPÓT Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció 2013. október TH-13-02-17 2 Lipót településrendezési terv módosítás Véleményezési dokumentáció Aláírólap Felelős

Részletesebben

J a v a s l a t. Ikt. szám: 40028/2005. a szociális ellátások rendjérıl szóló önkormányzati rendelet módosítására. Tisztelt Közgyőlés!

J a v a s l a t. Ikt. szám: 40028/2005. a szociális ellátások rendjérıl szóló önkormányzati rendelet módosítására. Tisztelt Közgyőlés! Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda Ikt. szám: 40028/2005. J a v a s l a t a szociális ellátások rendjérıl szóló önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt

Részletesebben

Díszpolgári cím alapításáról és adományozásának rendjéről

Díszpolgári cím alapításáról és adományozásának rendjéről Üllő Város Önkormányzata Képviselőtestületének 5/2006. (III.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat által adományozható kitüntető díjak és címek alapításáról és adományozásának rendjéről egységes

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS. Az önkormányzat

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS. Az önkormányzat Levél Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (V. 30.) rendelete az önkormányzat képviselő-testülete és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról 1 Bevezető A Magyar Köztársaság Országgyűlésének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bogács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 31-én megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bogács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 31-én megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2012. május 31-én megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: Csendesné Farkas Edit polgármester, Csetneki László, Dr. Képes Ildikó Anna, Kiss Zoltán, Kocsis István, Péter Zoltán,

Részletesebben

(1) A Rendelet 1. (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(1) A Rendelet 1. (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: A Tolna Megyei Önkormányzat 7/2007. (II. 14.) önkormányzati rendelete a Tolna Megyei Önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendelete mérlegei tartalmának meghatározásáról szóló 15/2005. (VI. 29.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat a Szekszárd és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Szakosított Ellátási Társulás társulási megállapodásának felülvizsgálatára E L Ő T E R J E

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 64/2009. (XII.23.) önkormányzati rendelete az önkormányzati szakképzési ösztöndíj támogatásról 1

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 64/2009. (XII.23.) önkormányzati rendelete az önkormányzati szakképzési ösztöndíj támogatásról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 64/2009. (XII.23.) önkormányzati rendelete az önkormányzati szakképzési ösztöndíj támogatásról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 19-én a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 19-én a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről Jegyzőkönyv Készült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 19-én a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről Jelen vannak: Fürjes Pál, Dr. Bélteczki János, Boda István,

Részletesebben

1990. évi LXV. törvény. a helyi önkormányzatokról1

1990. évi LXV. törvény. a helyi önkormányzatokról1 1990. évi LXV. törvény a helyi önkormányzatokról1 Az Országgyűlés - követve hazánk haladó önkormányzati hagyományait, továbbá az Európai Önkormányzati Karta alapkövetelményeit - elismeri és védi a helyi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. október 07. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2013. (I. 31.) önkormányzati rendeleté

Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2013. (I. 31.) önkormányzati rendeleté Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2013. (I. 31.) önkormányzati rendeleté a lakossági szilárd hulladékgyűjtés, szállítás elhelyezés és ártalmatlanítás díjának megállapításáról szóló 29/2012.

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések. 2.. (1) Az önkormányzat hivatalos megnevezése: Dunaföldvár Város Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat).

I. FEJEZET Általános rendelkezések. 2.. (1) Az önkormányzat hivatalos megnevezése: Dunaföldvár Város Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat). DUNFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 20/2003.(X.05.) a 2/2004.(II.15.), az 5/2004.(II.15.), a 12/2004.(VII.01.), a 14/2004.(X.01.), a 8/2005.(IX.05.), a 7/2006.(III.05.), a 9/2006.(IV.01.)

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA R E N D E L E T E K 56/2009. (XI.27.) sz. önk. rendelet A menetrend szerinti helyi járatú autóbusz közlekedés díjáról szóló 37/2004. (XII.17.)

Részletesebben

3. Ez a rendelet 2013. január 1-jén lép hatályban és 2013. január 2-án hatályát veszti. polgármester. 69/2012. (XII. 14.) önkormányzati rendelete

3. Ez a rendelet 2013. január 1-jén lép hatályban és 2013. január 2-án hatályát veszti. polgármester. 69/2012. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 2012. évi 23. szám 2012. december 14. TARTALOMJEGYZÉK HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 68/2012. (XII. 14.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 11/2008.

Részletesebben

1. A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások intézményi térítési díjait az 1. melléklet rögzíti.

1. A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások intézményi térítési díjait az 1. melléklet rögzíti. Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2010. (IV.28.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési iról 1 Mezőfalva Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. december 10-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. december 10-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 252/2015. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. december 10-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a helyi (kerületi)

Részletesebben

RENDELETTERVEZET Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

RENDELETTERVEZET Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA Az SZMSZ Munkacsoport elnöke RENDELETTERVEZET Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról Készítette: SZMSZ Munkacsoport

Részletesebben

I. RÉSZ. Általános rendelkezések Alapelvek

I. RÉSZ. Általános rendelkezések Alapelvek Gara Község Önkormányzat Képviselı-testületének a 15/2011. (IX. 6.) számú önkormányzati rendelete a közmővelıdésrıl Gara Község Önkormányzatának Képviselı-testülete (a továbbiakban: az önkormányzat) a

Részletesebben

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK P O L G Á R M E S T E R E

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK P O L G Á R M E S T E R E TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK P O L G Á R M E S T E R E 4066 Tiszacsege Kossuth u.5. * Tel.: 52 588-400 * Fax.: 52 588-405 email.: pmhivatal@tiszacsege.hu * Internet: http://www.tiszacsege.hu/ MEGHÍVÓ

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 9-én megtartott rendkívüli nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 9-én megtartott rendkívüli nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 21-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 21-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről HAJDÚ-BIHAR MEGYE SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 21-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről Tartalmazza a :

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 03-3/233-6/2014. TÁRGY: PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉ- SÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 18/2013. (V.22.) ÖNKOR- MÁNYZATI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSA MELLÉKLET:

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 20-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 20-i ülésére 4478-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 20-i ülésére Tárgy: A háziorvosi és fogorvosi körzetekről szóló rendeletek felülvizsgálata Előterjesztő:

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. MÁRCIUS 3-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. MÁRCIUS 3-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. MÁRCIUS 3-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 544/2010. MELLÉKLETEK: 2 DB TÁRGY: A Dél-Dunántúli Önkormányzati Regionális Társulás működésével kapcsolatos

Részletesebben

Boda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2005.(X.24.) Kt. sz. rendelete a község címeréről, zászlajáról, pecsétjéről és azok használatáról

Boda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2005.(X.24.) Kt. sz. rendelete a község címeréről, zászlajáról, pecsétjéről és azok használatáról Boda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2005.(X.24.) Kt. sz. rendelete a község címeréről, zászlajáról, pecsétjéről és azok használatáról Boda Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar

Részletesebben

Zalalövő Város Önkormányzatának. 7/2003. (IV. 17.) számú. RENDELETE egységes szerkezetben. a közműfejlesztési hozzájárulásokról

Zalalövő Város Önkormányzatának. 7/2003. (IV. 17.) számú. RENDELETE egységes szerkezetben. a közműfejlesztési hozzájárulásokról Zalalövő Város Önkormányzatának 7/2003. (IV. 17.) számú RENDELETE egységes szerkezetben a közműfejlesztési hozzájárulásokról Zalalövő Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budapest főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2010. (III.31.) önkormányzati rendelete a költségalapon meghatározott lakbérű bérlakások lakbérének megállapításáról és mértékéről

Részletesebben

M E G H Í V Ó. a Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. október 1-jén (szerda) 8 órára

M E G H Í V Ó. a Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. október 1-jén (szerda) 8 órára BALATONFENYVES KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL Balatonfenyves, Kölcsey u. 27. Tel: 85/560-158, Fax: 85/361-802 E-mail: polgarmester@balatonfenyves.hu M E G H Í V Ó a Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben