Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 5/1996. (IV. 5.) Kgy. számú r e n d e l e t e

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 5/1996. (IV. 5.) Kgy. számú r e n d e l e t e"

Átírás

1 Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 5/1996. (IV. 5.) Kgy. számú r e n d e l e t e a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról (a módosításokat tartalmazó 16/1996. (VII. 22.) Kgy, a 8/2001. (VII. 16.) Kgy., a 15/2003. (VI. 3.) Kgy., a 12/2004. (VII. 9.) Kgy., a 15/2004. (X. 14.) Kgy., a 7/2008. (IV. 30.) a 12/2009. (V. 28.), valamint a 14/2011. (V. 31.) Kgy.,16/2011.(X.5.)Ör.,a 3/2012.(II.28.)Ör., a 7/2012.(VII.3.) Ör.,6/2013.(X.1.), valamint a 3/2014.(IV.30.)Ör. rendeletekkel egységes szerkezetbe foglalt szöveg) A Megyei Közgyűlés a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 1.. (6) bekezdés a) pontjában, valamint a Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló évi XXXI. törvény 7.. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja. 1. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a következő kitüntető díjakat alapítja: (1) Bács-Kiskun Megyéért Díj (2) Szakmai kitüntető díjak: - Bács-Kiskun Megye Ifjúságának Neveléséért Díj - Bács-Kiskun Megye Közművelődési Díja - Bács-Kiskun Megye Művészeti Díja - Bács-Kiskun Megye Tudományos Díja - Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért Díj - Bács-Kiskun Megye Közszolgálatáért Díj - Bács-Kiskun Megye Sport Díja - Bács-Kiskun Megye Nemzetiségeiért Díj - Bács-Kiskun Megye Környezetvédelméért és Mezőgazdaságáért Díj (3) Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnökének Kitüntető Díja Bács-Kiskun Megyéért Díj 2.. (1) A díj: csiszolt márvány posztamensen álló kétalakos, öntött bronz kisplasztika, amely Bács-Kiskun megye címerében szereplő Szent Pált és kun vitézt ábrázolja. A posztamensen feltüntetve: a díjazott neve, Bács- Kiskun Megyéért Díj és az évszám. Az oklevélen Bács-Kiskun Megye címerét ábrázoló arany kitűző kerül elhelyezésre. A 18 karátos arany kitűző Bács-Kiskun megye címerét ábrázolja, melynek hossza 10 mm, súlya kb. 2 g. A díj és az oklevél kívül-belül fehér díszdobozban elhelyezve.

2 - 2 - (2) A Bács-Kiskun Megyéért Díj azon személyeknek, közösségeknek adományozható, melyek a megye fejlődéséért, nemzetközi kapcsolatai erősítéséért, a társadalmi, gazdasági, kulturális, művészeti és tudományos élet területén tartós és eredményes tevékenységet folytattak, kiemelkedő teljesítményükkel szolgálták a helyi közösség érdekeit és javát, valamint átfogó életmű elismeréseként. Szakmai kitüntető díjak 3. (1) Bács-Kiskun Megye Ifjúságának Neveléséért Díj a megyei oktató-nevelő munkában elért példamutató teljesítményért; (2) Bács-Kiskun Megye Közművelődési Díja a megye kulturális életében tartósan kiemelkedő eredmény eléréséért; (3) Bács-Kiskun Megye Művészeti Díja a megye művészeti életében kifejtett kimagasló alkotótevékenységért; (4) Bács-Kiskun Megye Tudományos Díja a megye tudományos életében elért eredményes tevékenységért, tudományos fokozattal rendelkező számára; (5) Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért Díj a megye egészségügyének szolgálatában végzett kimagasló munkáért, szociális és karitatív tevékenységért; (6) Bács-Kiskun Megye Közszolgálatáért Díj a megye bármely önkormányzatánál kiváló közigazgatási munkát végző polgármesternek, jegyzőnek, köztisztviselőnek, továbbá védelmi és rendészeti szerveknél alkalmazásban álló köztisztviselőknek, közalkalmazottaknak, valamint bírói, illetve ügyészségi szolgálati viszonyban kiemelkedő munkát végzőknek. (7) Bács-Kiskun Megye Sport Díja a megye testnevelési és sportéletében elért kiemelkedő gyermek-, ifjúsági és felnőtt teljesítményért; (8) Bács-Kiskun Megye Nemzetiségeiért Díj a nemzetiségek kulturális hagyományai megőrzésében és a nemzetiségek érdekében kifejtett kimagasló tevékenységért (9) Bács-Kiskun Megye Környezetvédelméért és Mezőgazdaságáért Díj a megye környezetvédelméért és mezőgazdaságáért végzett kiemelkedő teljesítményért adományozható.

3 - 3 - Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnökének Kitüntető Díja 4. (1) A díj a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Hivatalánál és intézményeinél kiemelkedő munkát végző köztisztviselők és közalkalmazottak szakmai, hivatásbeli érdemeinek elismeréseként adományozható. 5. A szakmai kitüntető díjak, valamint a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnökének Kitüntető Díja művészi kivitelű, kör alakú,50 mm átmérőjű, kétoldalas öntött ezüst plakett egyik oldalán a hajósi barokk kastély főbejáratának ábrázolásával,másik oldalán, a név a kitüntetés megnevezésével és az évszám feltüntetésével. A díjhoz ezüst kitűző tartozik, mely Bács-Kiskun megye címerét ábrázolja, hossza 10 mm. A plakett, a kitűző és az emléklap sötétkék színű flokkolt mappában úgy kerül elhelyezésre, hogy annak mindkét oldala megtekinthető legyen. A mappa fedőlapján Bács-Kiskun megye sziluettje jelenik meg. A kitüntető díjak adományozása 6. (1) A Bács-Kiskun Megyéért Díj -at, valamint a szakmai kitüntető díjakat a Megyei Közgyűlés, az elnöki kitüntető díjat Bács-Kiskun Megye Közgyűlésének elnöke adományozza. (2) Valamennyi kitüntető díjból évente három ítélhető oda. (3) A Bács-Kiskun Megyéért Díj egyaránt adományozható magyar és külföldi állampolgárnak, közösségnek. A szakmai kitüntető díjak és az elnöki kitüntető díj csak magyar állampolgárnak, közösségnek adható. (4) Bármely kitüntető díj posztumusz díjként is adományozható. A posztumusz díj átvételére a kitüntetett házastársa, egyenes-ágbeli hozzátartozója jogosult. (5) Az adott önkormányzati ciklusban tevékenykedő megyei közgyűlési tag nem részesülhet kitüntető díjban. 7. (1) A Bács-Kiskun Megyéért Díj -ra és a szakmai kitüntető díjakra javaslatot tehetnek:

4 a megyei közgyűlés tagjai, bizottságai, megyei főjegyző; - a megye települési önkormányzatainak képviselő-testületei; - érdekképviseleti szervezetek megyei szervei; - megyei kamarák, megyei egyesületek; - művészeti szövetségek megyei szervei; - megyei sportszervezetek, sportági szövetségek; - területi kisebbségi önkormányzatok, települési kisebbségi önkormányzatok, nemzetiségi területi szövetségek. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnökének Kitüntető Díja ra javaslatot tehetnek: - a hivatali dolgozók esetében a megyei főjegyző; - az intézmények vezetői és dolgozói esetében a hivatal illetékes osztályvezetői. (2) Valamennyi kitüntető díjra vonatkozóan a javaslattételre jogosult egy alkalommal díjanként csak egy személyre (közösségre) tehet javaslatot. (3) A javaslatokat e rendelet 1. sz. mellékletében szereplő adatlapon minden év augusztus 31. napjáig a Megyei Közgyűlés elnökének kell megküldeni. A javaslatok elbírálása 8. (1) A kitüntető díjakra tett javaslatokat a megyei közgyűlés által létrehozott kuratórium vizsgálja meg. (2) A kuratórium tagjainak megbízása a megyei közgyűlés választási ciklusának idejére szól. (3) A kuratórium az egyes kitüntető díjakhoz kapcsolódó szakterületek független nem közgyűlési tag szaktekintélyeiből tevődik össze. Tagjainak száma elnökkel együtt 10 fő. (4) A kuratórium elnöki tisztét a megyei közgyűlés elnöke tölti be. (5) A kuratórium tagjaira a megyei közgyűlés tagjai tesznek javaslatot, melyet a közgyűlés elnöke terjeszt a testület elé. (6) A kuratórium rangsorolt javaslatot készít, melyet a kuratórium elnöke terjeszt a szeptemberi közgyűlés elé. A kuratórium rangsorolt javaslatától a Bács- Kiskun Megyéért Díj adományozásánál a közgyűlés csak kivételes esetben részletesen indokoltan térhet el.

5 - 5 - A díjak átadása 9. (1) A kitüntető díjakat évente egy alkalommal, az október e közötti Megyenapok keretében rendezendő ünnepi közgyűlésen kell átadni. (2) A kitüntető díjakat a megyei közgyűlés elnöke adja át. (1) A kitüntető díjakkal oklevél jár. (2) Az oklevélnek tartalmaznia kell: A kitüntető díjakkal járó elismerés a díj adományozásának rövid indokolását; - a kitüntetett nevét, az általa viselt cím, rendfokozat, beosztás vagy foglalkozás megjelölését; - a megyei közgyűlés határozatának számát, - a kiállítás keltét, a megyei közgyűlés elnökének aláírását; - a megyei közgyűlés pecsétjének lenyomatát. A kitüntető díjak visszavonása 11. (1) A kitüntető díjat vissza lehet vonni, ha a kitüntetett arra érdemtelenné válik, így különösen: ha vele szemben hivatalvesztést, illetve elbocsátást kimondó jogerős fegyelmi büntetést szabtak ki. (2) A visszavonást a javaslattételre jogosult, továbbá a kitüntetett munkáltatója kezdeményezheti. A visszavonási javaslatot a kuratórium elé kell terjeszteni. (3) A visszavonásról a kuratórium javaslata alapján a megyei közgyűlés dönt. (4) Vissza kell vonni a kitüntetést attól, akit a bíróság szándékosan elkövetett bűncselekmény miatt jogerősen elítélt, illetve a közügyek gyakorlásától jogerősen eltiltott. Vegyes és záró rendelkezések 12. (1) A kitüntető díjak adományozásával járó előkészítő, szervezési feladatokat a megyei főjegyző látja el.

6 - 6 - (2) A kitüntetettekről a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Hivatala nyilvántartást vezet. (3) A kitüntető díjak adományozását és visszavonását a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat hivatalos lapjában közzé kell tenni. 12/A.. A évi önkormányzati választások időpontjára való tekintettel a rendelet 7. (3) bek. szerinti javaslattételi határidő 2014-ben június 30. A rendelet 9. (1) bek. szerinti díjátadás határideje évben szeptember E rendelet kihirdetésének napján lép hatályba, ezzel egyidejűleg a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról szóló 6/1994. (VII. 12.) Kgy. számú rendelet hatályát veszti. Bányai Gábor s.k. Megyei Közgyűlés elnöke Dr. Ferenczi István s.k. megyei főjegyző

7 - 7 - Az 5/1996. (IV. 5.) Kgy. sz. rendelet 1. sz. melléklete KITÜNTETÉSI JAVASLAT Javaslatot tevő szerv, személy:.. Kitüntető díj:... Díjra javasolt személy (közösség):. Neve:... Lakcíme:. Anyja neve:. Születési helye, ideje:... Foglalkozása, beosztása, rendfokozata:... Munkahelye:... Eddig kapott kitüntetései:..... INDOKOLÁS:

8 - 8 - Kelt.. Ph. aláírás

SOLTSZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2010. ( ) rendelete a Soltszentimréért Díj alapításáról és adományozásáról

SOLTSZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2010. ( ) rendelete a Soltszentimréért Díj alapításáról és adományozásáról - 1 - SOLTSZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2010. ( ) rendelete a Soltszentimréért Díj alapításáról és adományozásáról Soltszentimre Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelete

Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelete Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat által adományozható kitüntetésekről és díjakról, valamint az önkormányzat címerének és

Részletesebben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2011. (VII. 7.) önkormányzati rendelete

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2011. (VII. 7.) önkormányzati rendelete Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2011. (VII. 7.) önkormányzati rendelete a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN Sárvár Város Önkormányzati Képviselő-testülete 20/2005. (VI.23.) számú rendelettel és 2/2011. (I.28.) számú rendelettel módosított 15/2004. (III.18.) számú rendelete az építési engedélyezési eljárás során

Részletesebben

A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 1. (6) bekezdése alapján a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése az alábbi rendeletet alkotja:

A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 1. (6) bekezdése alapján a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése az alábbi rendeletet alkotja: Nógrád Megye Közgyűlésének 14/1991. (XI. 14.) Kgy. rendelete a megyei közgyűlés által alapított kitüntető címről és díjakról [A 31/1999. (IV. 01.) Kgy., a 6/2000. (II. 23.) Kgy., a 11/2000. (V. 21.) Kgy.,

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 1/2006.( I.26.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 1/2006.( I.26.) KGY. r e n d e l e t e 1 NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 1/2006.( I.26.) KGY r e n d e l e t e az önkormányzat által alapított kitüntetések rendszeréről (egységes szerkezetben a 24/2007.(VI.26.), a 34/2009.(X.27.),

Részletesebben

Szabályzat. a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről

Szabályzat. a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről Szabályzat a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről Elfogadva: 2014. szeptember 8-án a Magyar Kormánytisztviselői Kar Országos Közgyűlésének 1/2014 (IX.08.)

Részletesebben

1. A Díj megnevezése. 2. A Díj adományozásának lehetőségei

1. A Díj megnevezése. 2. A Díj adományozásának lehetőségei Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának kitüntető díj, valamint dicsérő oklevél alapításáról és az adományozás rendjéről szóló 42/2011. (XI.30.), 26/2011. (X.26.), 5/2011. (III.2.), 5/2010.

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 4/2017. (III.3.) önkormányzati rendelete. a kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 4/2017. (III.3.) önkormányzati rendelete. a kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 4/2017. (III.3.) önkormányzati rendelete a kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről (a módosításokat tartalmazó 8/2017. (VII.10.) önk. rendelettel

Részletesebben

I. PÁPA VÁROSÉRT ÉRDEMÉREM alapítása

I. PÁPA VÁROSÉRT ÉRDEMÉREM alapítása PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 20/1992. (X. 13.) önkormányzati rendelete az egyes kitüntető díjak alapításáról és adományozásának rendjéről 1 /Egységes szerkezetben/ A Magyar Köztársaság

Részletesebben

I. Fejezet Szekszárd Város Napjának megállapítása

I. Fejezet Szekszárd Város Napjának megállapítása Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének 11/2016. (III. 31.) önkormányzati rendelete a Szekszárd Város Napjának megállapításáról és a helyi kitüntetések és elismerő címek alapításáról és

Részletesebben

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2011. (XII. 9.) önkormányzati rendelet a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2011. (XII. 9.) önkormányzati rendelet a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2011. (XII. 9.) önkormányzati rendelet a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról Segesd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar

Részletesebben

Tárgy: Az elkülönített keret felhasználására javaslom "Kőbánya számít Rád" címmel teljesítménymotiváló tanulmányi ösztöndíj pályázat kiírását.

Tárgy: Az elkülönített keret felhasználására javaslom Kőbánya számít Rád címmel teljesítménymotiváló tanulmányi ösztöndíj pályázat kiírását. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Tárgy: Javaslat "Kőbánya számít Rád" teljesítménymotiváló tanulmányi ösztöndíj pályázat kiírására Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sport

Részletesebben

Díszpolgári cím alapításáról és adományozásának rendjéről

Díszpolgári cím alapításáról és adományozásának rendjéről Üllő Város Önkormányzata Képviselőtestületének 5/2006. (III.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat által adományozható kitüntető díjak és címek alapításáról és adományozásának rendjéről egységes

Részletesebben

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2003. (V. 10.) SZÁMÚ RENDELETE

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2003. (V. 10.) SZÁMÚ RENDELETE PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2003. (V. 10.) SZÁMÚ RENDELETE Az Önkormányzat által adományozható elismerő címekről és kitüntetésekről* (Egységes szerkezetben) Paks Város Önkormányzata

Részletesebben

Adatlap azonosító Összpontszám Eredmény (fokozat) 6 85 Nincs fokozata 8 127 Ezüst fokozat 10 58 Nincs fokozata 11 40 Nincs fokozata 12 58 Nincs

Adatlap azonosító Összpontszám Eredmény (fokozat) 6 85 Nincs fokozata 8 127 Ezüst fokozat 10 58 Nincs fokozata 11 40 Nincs fokozata 12 58 Nincs Adatlap azonosító Összpontszám Eredmény (fokozat) 6 85 Nincs fokozata 8 127 Ezüst fokozat 10 58 Nincs fokozata 11 40 Nincs fokozata 12 58 Nincs fokozata 13 50 Nincs fokozata 14 91 Nincs fokozata 15 100

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2010.(IV.29.) rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 1

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2010.(IV.29.) rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2010.(IV.29.) rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 1 Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselı-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

1. Általános rendelkezések, elismerések alapítása

1. Általános rendelkezések, elismerések alapítása FÖLDES NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2016. (III.08.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E az önkormányzat által adományozható elismerésekről Földes Nagyközség Képviselő-testülete

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2011. (V.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2011. (V.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/20. (V.27.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e A HELYI KITÜNTETÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL (A 8/203. (VI. 20.), a 3/205. (II.20.) és az 5/205. (II.20.)

Részletesebben

Díszpolgári cím, valamint emlékplakett alapítása 1..

Díszpolgári cím, valamint emlékplakett alapítása 1.. Csabacsüd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2004. (V.26.) KT.számú rendelete a községi díszpolgári cím, valamint emlékplakett alapításáról és adományozásáról. Csabacsüd Nagyközség Képviselő-testülete

Részletesebben

3/2007. (III. 24.) Kgy. rendelet. a Baranya Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

3/2007. (III. 24.) Kgy. rendelet. a Baranya Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról 3/2007. (III. 24.) Kgy. rendelet a Baranya Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

1. Megyei kitüntető díjak és cím. a) a megye rangját emelő, fejlődését elősegítő kiemelkedő tevékenység elismerésére Pro Comitatu Baranya;

1. Megyei kitüntető díjak és cím. a) a megye rangját emelő, fejlődését elősegítő kiemelkedő tevékenység elismerésére Pro Comitatu Baranya; A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2011. (V. 6.) önkormányzati rendelete a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról (a módosításokkal egységes szerkezetben) A Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT ENGEDÉLYEZÉSÉRŐL ÉS AZ IGÉNYBEVÉTELI DÍJAK MÉRTÉKÉRŐL

A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT ENGEDÉLYEZÉSÉRŐL ÉS AZ IGÉNYBEVÉTELI DÍJAK MÉRTÉKÉRŐL Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 9/1995. számú rendelete A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT ENGEDÉLYEZÉSÉRŐL ÉS AZ IGÉNYBEVÉTELI DÍJAK MÉRTÉKÉRŐL Izsófalva Önkormányzat Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 6/1996. (IV.5.) Kgy. számú rendelete. a megye címeréről, pecsétjéről, zászlajáról, és használatuk rendjéről

Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 6/1996. (IV.5.) Kgy. számú rendelete. a megye címeréről, pecsétjéről, zászlajáról, és használatuk rendjéről Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 6/1996. (IV.5.) Kgy. számú rendelete a megye címeréről, pecsétjéről, zászlajáról, és használatuk rendjéről (a módosításokat tartalmazó 5/2016. (IV.27.) önk. rendelettel egységes

Részletesebben

Ajka város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015.(III.26.) önkormányzati rendelete az egyes kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről

Ajka város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015.(III.26.) önkormányzati rendelete az egyes kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről Ajka város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015.(III.26.) önkormányzati rendelete az egyes kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

1. A díszpolgári cím alapítása. 2. A díszpolgári cím adományozása

1. A díszpolgári cím alapítása. 2. A díszpolgári cím adományozása Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének.../2015. (...) önkormányzati rendelete "Ócsa Város Díszpolgára" cím alapításáról és adományozásának rendjéről Ócsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

9/2009. (II. 27.) ÖM rendelet

9/2009. (II. 27.) ÖM rendelet 9/2009. (II. 27.) ÖM rendelet az önkormányzati miniszter által adományozható elismerésekrl, az elismerésben részesíthetk körérl, valamint az elismerésben részesítés feltételeirl és rendjérl Az 1-6., 15-32.,

Részletesebben

Biharkeresztes Város Képviselő-testülete

Biharkeresztes Város Képviselő-testülete Biharkeresztes Város Képviselő-testülete 22/2005. (IX.02.), 31/2005. (XII. 01.) önkormányzati rendelettel módosított 23/2004. (V. 27.) önkormányzati rendelete Biharkeresztes Város Önkormányzata jelképeiről

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 21/2010. (XII. 21.) számú R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 21/2010. (XII. 21.) számú R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2010. (XII. 21.) számú R E N D E L E T E a kötelező

Részletesebben

MEDGYESEGYHÁZA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (III.28.) Ök. RENDELETE

MEDGYESEGYHÁZA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (III.28.) Ök. RENDELETE MEDGYESEGYHÁZA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (III.28.) Ök. RENDELETE a kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről Élve a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 7 /1998. ( IX.21.) valamint. 9/2012.(XI.15.) önkormányzati rendeleteivel módosított

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 7 /1998. ( IX.21.) valamint. 9/2012.(XI.15.) önkormányzati rendeleteivel módosított Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7 /1998. ( IX.21.) valamint 9/2012.(XI.15.) önkormányzati rendeleteivel módosított 6 /1998.( VIII.24.) számú rendelete Pro Civitate Hantos kitüntetés

Részletesebben

2008. június 27. 9. szám. Tartalomjegyzék RENDELET

2008. június 27. 9. szám. Tartalomjegyzék RENDELET 2008. június 27. 9. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 10/2008. (VI. 27.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 4/2008. (III. 7.) Kgy. rendelet módosítása 2 HATÁROZAT

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-án 16:00 órai kezdettel megtartott munkaterv szerinti nyílt üléséről. Az ülés helye: Községháza

Részletesebben

I. fejezet. Önkormányzat jelképei. Az Önkormányzat jelképei mint a település múltjára utaló díszítő szimbólumok: címer és zászló. II.

I. fejezet. Önkormányzat jelképei. Az Önkormányzat jelképei mint a település múltjára utaló díszítő szimbólumok: címer és zászló. II. TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2006. (II. 3.) rendelete Tét Város címeréről, zászlajáról, pecsétjéről, díszpolgáráról, jó sportoló - jó tanuló, közösségi munkáért, tiszteletbeli polgár,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Szám: 7138/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés március 31-i ülésére Tárgy: a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és a helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésük

Részletesebben

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. Tel.: 562-015 32-8/2011. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestület 2011. június 23-ai ülésének J

Részletesebben

2015/22. SZÁM TARTALOM. 25/2015. (VI. 16. MÁV-START Ért. 22.) sz. vezérigazgatói utasítás a kitüntetések, elismerések adományozásáról...

2015/22. SZÁM TARTALOM. 25/2015. (VI. 16. MÁV-START Ért. 22.) sz. vezérigazgatói utasítás a kitüntetések, elismerések adományozásáról... 2015/22. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 25/2015. (VI. 16. MÁV-START Ért. 22.) sz. vezérigazgatói utasítás a kitüntetések, elismerések adományozásáról... 2 Egyéb közlemények A 2015/15. sz. MÁV-START Értesítő

Részletesebben

MAGYAR TAKARÉKSZÖVETKEZETI BANK ZRT. 42/2014. számú vezérigazgatói utasítás

MAGYAR TAKARÉKSZÖVETKEZETI BANK ZRT. 42/2014. számú vezérigazgatói utasítás MAGYAR TAKARÉKSZÖVETKEZETI BANK ZRT. 42/2014. számú vezérigazgatói utasítás A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. által alapított gróf Károlyi Sándor-díj adományozásának szabályzata (A szabályzatot az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S a települési szilárd hulladék összegyűjtésére, elszállítására és ártalmatlanítására szervezett kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 23/2002. (XII. 20.) rendelet módosításához

Részletesebben

34/2006.(09.01.) Kgy rendelet 1. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város sportjáról

34/2006.(09.01.) Kgy rendelet 1. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város sportjáról 34/2006.(09.01.) Kgy rendelet 1 Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város sportjáról Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16.. (1) bekezdésében,

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Képviselőtestületének 2007. február 22-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Képviselőtestületének 2007. február 22-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu Szám: 756/2007. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Képviselőtestületének 2007.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. március 16-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. március 16-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. március 16-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Beszámoló Békéscsaba város 1999. évi közrend, közbiztonságának helyzetéről A közgyűlés

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. (II.17.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat által adományozható elismerésekről

FÖLDES NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. (II.17.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat által adományozható elismerésekről FÖLDES NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. (II.17.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat által adományozható elismerésekről Földes Nagyközség Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 21/2009. (XII. 4.) Kgy. rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 21/2009. (XII. 4.) Kgy. rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 21/2009. (XII. 4.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 3/2009. (II. 27.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei

Részletesebben

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2011.(10.28.)sz. önkormányzati rendelete

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2011.(10.28.)sz. önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2011.(10.28.)sz. önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Képviselő-testülete költségvetését és zárszámadását tartalmazó rendeletekhez kapcsolódó

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat. /egységes szerkezet/

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat. /egységes szerkezet/ 1 Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat 7/2009./VI. 29./Ör. rendelettel módosított 1/2005. /I.31./Ör. rendelete /egységes szerkezet/ a helyi kitüntető címek, díjak és elismerések alapításáról és adományozásának

Részletesebben

9/2011. (VI. 17.) ORFK utasítás. a tudományos munkáról és az újítási szabályzatról I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Az utasítás hatálya

9/2011. (VI. 17.) ORFK utasítás. a tudományos munkáról és az újítási szabályzatról I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Az utasítás hatálya 9/2011. (VI. 17.) ORFK utasítás a tudományos munkáról és az újítási szabályzatról Szám: 10/2011. Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv személyi állománya által végzett tudományos

Részletesebben

18/2011. (II. 22.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatáról

18/2011. (II. 22.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatáról 18/2011. (II. 22.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Baranya Megyei Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatát a határozat

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) sz. önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapítására és adományozására

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) sz. önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapítására és adományozására Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) sz. önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapítására és adományozására Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Bölcsődéi alapító okiratának módosítása

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Bölcsődéi alapító okiratának módosítása Előterjesztő Dr. Solymos László alpolgármester Iktató szám: 01/990-7/2016. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Bölcsődéi alapító okiratának módosítása Melléklet: 1 db Módosító okirat 1 db Alapító

Részletesebben

Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT

Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke 3. számú napirendi pont Ikt. szám: 53-42/2011. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT a közgyűlés és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

FELESLEGES VAGYONTÁRGYAK HASZNOSÍTÁSÁNAK ÉS SELEJTEZÉSÉNEK SZABÁLYZATA

FELESLEGES VAGYONTÁRGYAK HASZNOSÍTÁSÁNAK ÉS SELEJTEZÉSÉNEK SZABÁLYZATA Ikt.sz.: 12/46301/2012. Ikt.k.: 2012.08.08. BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ELLÁTÓ SZERVEZET 1139. Budapest, XIII., Hajdú utca 29. FELESLEGES VAGYONTÁRGYAK HASZNOSÍTÁSÁNAK ÉS SELEJTEZÉSÉNEK

Részletesebben

-6- Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/201 5.(XI.27.) önkormányzati rendelete a magánszemélyek kommunális adójáról

-6- Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/201 5.(XI.27.) önkormányzati rendelete a magánszemélyek kommunális adójáról -6- Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/201 5.(XI.27.) önkormányzati rendelete a magánszemélyek kommunális adójáról Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XVIII. (XLVI.) évfolyam 4. szám 2008. június 13. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 70/2008. (VI. 12.) MÖK határozat: Pintér Ágnes pályázatának tárgyalás nélküli

Részletesebben

Pér Község Polgármestere 9099 Pér, Szent Imre u. 1. PÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETÉNEK 129/2011. (XII. 20.) ÖTH számú határozata

Pér Község Polgármestere 9099 Pér, Szent Imre u. 1. PÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETÉNEK 129/2011. (XII. 20.) ÖTH számú határozata PÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETÉNEK 129/2011. (XII. 20.) ÖTH számú határozata Pér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. évi munkatervéről Az ülés tervezett időpontja: 2012. február

Részletesebben

RENDELET-TERVEZET. Tisztelt Közgyűlés!

RENDELET-TERVEZET. Tisztelt Közgyűlés! 3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-705, Fax: (36)523-779, E-mail: gestefan@ph.eger.hu 6. RENDELET-TERVEZET Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások elidegenítésére vonatkozó szabályairól szóló 12/2001.

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 1/2001. (III.1) Kgy. sz. rendelettel, a 6/2004. (IV.30.) rendelettel, a 10/2012. (VII. 4.) önkormányzati

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére E L İ T E R J E S Z T É S 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2015. ( ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

14/2008. (XII.03.) számú rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról

14/2008. (XII.03.) számú rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 1 GALAMBOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2008. (XII.03.) számú rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról Galambok Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2011. (VIII.04.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a város érdekében végzett munka elismeréséről

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2011. (VIII.04.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a város érdekében végzett munka elismeréséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2011. (VIII.04.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a város érdekében végzett munka elismeréséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

7/2013. (III.8.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat, valamint szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

7/2013. (III.8.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat, valamint szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2013. (III.8.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat, valamint szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 25-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 25-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu Szám: 1522/2010. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 11/1991. (XI.27.) sz. rendelete. a városi címer és zászló használatáról. A címer leírása

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 11/1991. (XI.27.) sz. rendelete. a városi címer és zászló használatáról. A címer leírása TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1991. (XI.27.) sz. rendelete a városi címer és zászló használatáról 1. A címer leírása Tokaj város címere: csücsköstalpú, pajzsos címertest, melynek kék mezőjében három

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 12/1998. (IX.25.) Kgy. sz., 2/1999. (III.8.) Kgy. sz., 3/2000. (III.10.) Kgy. sz., 2/2001. (III.9.)

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2007. (II. 27.) ÖR a helyi közművelődésről (a módosításokkal egységes szerkezetben)

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2007. (II. 27.) ÖR a helyi közművelődésről (a módosításokkal egységes szerkezetben) SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2007. (II. 27.) ÖR a helyi közművelődésről (a módosításokkal egységes szerkezetben) Szeghalom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a muzeális

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2009. (II. 27.) Kgy. rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2009. (II. 27.) Kgy. rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2009. (II. 27.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 4/2008. (III. 7.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 10/2003.(XII.22.) rendelete. A HELYI TELEKADÓRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 10/2003.(XII.22.) rendelete. A HELYI TELEKADÓRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben) Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 10/2003.(XII.22.) rendelete A HELYI TELEKADÓRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben) Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A Heves Megyei Közgyűlés 6/2011. (II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sporttal és ifjúsággal kapcsolatos feladatainak ellátásáról

A Heves Megyei Közgyűlés 6/2011. (II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sporttal és ifjúsággal kapcsolatos feladatainak ellátásáról A Heves Megyei Közgyűlés 6/2011. (II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sporttal és ifjúsággal kapcsolatos feladatainak ellátásáról A Heves Megyei Közgyűlés a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA ÁLTAL ALAPÍTOTT KITÜNTETŐ CÍMEK, DÍJAK ADOMÁNYOZÁSÁNAK SZABÁLYZATA. 2014.

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA ÁLTAL ALAPÍTOTT KITÜNTETŐ CÍMEK, DÍJAK ADOMÁNYOZÁSÁNAK SZABÁLYZATA. 2014. DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA ÁLTAL ALAPÍTOTT KITÜNTETŐ CÍMEK, DÍJAK ADOMÁNYOZÁSÁNAK SZABÁLYZATA 2014. Dunaújváros 3. kiadás 1. módosítás 2 (16). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 64/2009. (XII.23.) önkormányzati rendelete az önkormányzati szakképzési ösztöndíj támogatásról 1

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 64/2009. (XII.23.) önkormányzati rendelete az önkormányzati szakképzési ösztöndíj támogatásról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 64/2009. (XII.23.) önkormányzati rendelete az önkormányzati szakképzési ösztöndíj támogatásról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32.

Részletesebben

(1) A Rendelet 1. (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(1) A Rendelet 1. (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: A Tolna Megyei Önkormányzat 7/2007. (II. 14.) önkormányzati rendelete a Tolna Megyei Önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendelete mérlegei tartalmának meghatározásáról szóló 15/2005. (VI. 29.)

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/2014.(V.30.) Rendelet típusa: alap Rendelet címe: Kitüntető cím és díj alapításáról Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések. 2.. (1) Az önkormányzat hivatalos megnevezése: Dunaföldvár Város Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat).

I. FEJEZET Általános rendelkezések. 2.. (1) Az önkormányzat hivatalos megnevezése: Dunaföldvár Város Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat). DUNFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 20/2003.(X.05.) a 2/2004.(II.15.), az 5/2004.(II.15.), a 12/2004.(VII.01.), a 14/2004.(X.01.), a 8/2005.(IX.05.), a 7/2006.(III.05.), a 9/2006.(IV.01.)

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. 11/2008. (IX. 25.) Kgy. rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. 11/2008. (IX. 25.) Kgy. rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 11/2008. (IX. 25.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 4/2008. (III. 7.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei

Részletesebben

Hőgyész Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2013. (II. 1.) önkormányzati rendelete a vagyongazdálkodásról (Egységes szerkezetben)

Hőgyész Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2013. (II. 1.) önkormányzati rendelete a vagyongazdálkodásról (Egységes szerkezetben) Hőgyész Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2013. (II. 1.) önkormányzati rendelete a vagyongazdálkodásról (Egységes szerkezetben) Hőgyész Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testülete a nemzeti

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2016. FEBRUÁR 18-AI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2016. FEBRUÁR 18-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK.../2013.( ) önkormányzati rendelete. a város saját halottjává nyilvánításról.

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK.../2013.( ) önkormányzati rendelete. a város saját halottjává nyilvánításról. SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2013.( ) önkormányzati rendelete a város saját halottjává nyilvánításról (t e r v e z e t) Simontornya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 53/2008.(IX.26.) Rendelet típusa: Alap (egységes szerkezet) Rendelet címe: Hatvan város címeréről, zászlójáról, pecsétjéről

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról 25/2006. (XII. 5.) ÖR. sz. R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: 2/2007.

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2/2007.(I.25.) R E N D E L E T E. a helyben központosított közbeszerzési eljárásokról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2/2007.(I.25.) R E N D E L E T E. a helyben központosított közbeszerzési eljárásokról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2/2007.(I.25.) R E N D E L E T E a helyben központosított közbeszerzési eljárásokról Szerencs Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Magyarország címerének

Részletesebben

KÖZLÖNYE NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK. NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALA 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36.

KÖZLÖNYE NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK. NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALA 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. XX. évfolyam 2. szám 2010. február 22. R/H NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK * * HIVATALOS LAPJA NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS 2010. II. 18-ÁN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT és RENDELETEI HATÁROZATAI

Részletesebben

A MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A sportról szóló 2004. évi I. törvény (a továbbiakban: Stv.) 23. -ának (1) bekezdés b) pontjában foglalt felhatalmazás alapján

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Vaskút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/1999. (III.23.) rendelete a község képe és történelme szempontjából meghatározó épített környezet védelméről Vaskút Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szentgotthárd Város Önkormányzata Szervezeti és Működési szabályzatáról valamint mellékleteiről szóló 9/1995. (III. 30.) ÖKT. rendelet módosításáról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. dr. Solymos László alpolgármester. módosítása

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. dr. Solymos László alpolgármester. módosítása ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: dr. Solymos László alpolgármester Az előterjesztés tárgya: A Százszorszép Gyermekház alapító okiratának módosítása Iktatószám: 42797/2012.

Részletesebben

SZÁM TÁRGY OLDAL II. A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI. módosításáról (VI. számú módosítás)

SZÁM TÁRGY OLDAL II. A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI. módosításáról (VI. számú módosítás) SZÁM TÁRGY OLDAL I. SZEMÉLYI RÉSZ 1/2006. (II.16.) Kgy. h. A Területi Választási Bizottság, valamint az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságok tagjainak, póttagjainak megválasztásáról

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS JOGI SZEMÉLYISÉGŰ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS LÉTREHOZÁSÁRÓL

MEGÁLLAPODÁS JOGI SZEMÉLYISÉGŰ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS LÉTREHOZÁSÁRÓL mely létrejött MEGÁLLAPODÁS JOGI SZEMÉLYISÉGŰ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS LÉTREHOZÁSÁRÓL Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (székhely: 9400 Sopron, Fő tér 1.) Ágfalva Község Önkormányzata (székhely: 9423

Részletesebben

A Magyar Szinkronúszó Szövetség IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI VALAMINT VERSENYENGEDÉLY SZABÁLYZATA. A Szabályzat hatálya

A Magyar Szinkronúszó Szövetség IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI VALAMINT VERSENYENGEDÉLY SZABÁLYZATA. A Szabályzat hatálya Igazolási és Átigazolási Szabályzat 1 A Magyar Szinkronúszó Szövetség IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI VALAMINT VERSENYENGEDÉLY SZABÁLYZATA A sportról szóló 2004. évi I. törvény (a továbbiakban: Stv.) 23. -ának

Részletesebben

Boda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2005.(X.24.) Kt. sz. rendelete a község címeréről, zászlajáról, pecsétjéről és azok használatáról

Boda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2005.(X.24.) Kt. sz. rendelete a község címeréről, zászlajáról, pecsétjéről és azok használatáról Boda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2005.(X.24.) Kt. sz. rendelete a község címeréről, zászlajáról, pecsétjéről és azok használatáról Boda Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar

Részletesebben

(3) A Szociálpolitikai Kerekasztal elnökét az alakuló ülésen a kerekasztal jelenlévő tagjainak többségi szavazatával választják meg.

(3) A Szociálpolitikai Kerekasztal elnökét az alakuló ülésen a kerekasztal jelenlévő tagjainak többségi szavazatával választják meg. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 1/2009. (III.03.) Kgy. rendelete a szociális ellátásokról és gyermekvédelmi támogatásról szóló 2/2006. (II.14.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város

Részletesebben

Nagyvisnyó községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2007.(XII.11.) számú Rendelete a szervezeti és működési szabályzatról. I.

Nagyvisnyó községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2007.(XII.11.) számú Rendelete a szervezeti és működési szabályzatról. I. Nagyvisnyó községi Önkormányzat Képviselőtestületének 17/2007.(XII.11.) számú Rendelete a szervezeti és működési szabályzatról (egységes szerkezetben a 11/2009.(IX.23.) számú rendelettel) Nagyvisnyó Község

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 43/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete. a helyi közművelődésről

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 43/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete. a helyi közművelődésről Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 43/2007. (XII. 21.) Kt. rendelete a helyi közművelődésről Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből: 17./2014./XII.23./ R e n d e l e t e

Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből: 17./2014./XII.23./ R e n d e l e t e KIVONAT Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből: 17./2014./XII.23./ R e n d e l e t e Helyi értékvédelmi rendelet Vatta Községi Önkormányzat

Részletesebben

8/2012. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK

8/2012. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK ISSN 1215 4261 TARTALOMJEGYZÉK SZÁM TÁRGY OLDALSZÁM A MEGYEI KÖZGYŰLÉS RENDELETE 12/2012. (XII. 1.) önkormányzati rendelet a költségvetéséről szóló 3/2012. (II. 21.) önkormányzati rendelet áról, valamint

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Zugló Önkormányzat tulajdonában lévő és bérbeadás utján, vagy használatba adás utján hasznosított lakásokra terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Zugló Önkormányzat tulajdonában lévő és bérbeadás utján, vagy használatba adás utján hasznosított lakásokra terjed ki. Budapest - Zugló Képviselő-testületének 7/1992. (IV.17.) sz.rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások víz- és csatorna-használati díjának bérlőre történő áthárítására. (a 24/1998.(VI.12.), valamint

Részletesebben

RENDELETEK HATÁROZAT MELLÉKLET

RENDELETEK HATÁROZAT MELLÉKLET 2011. február 3. 3. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELETEK 2/2011. (II. 3.) önkormányzati 3/2011. (II. 3.) önkormányzati A Baranya Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzata

Részletesebben

K i v o n a t a Bocskaikerti Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2003. augusztus 26- án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K i v o n a t a Bocskaikerti Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2003. augusztus 26- án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. K i v o n a t a Bocskaikerti Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2003. augusztus 26- án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Bocskaikerti Községi Önkormányzat Képviselőtestület 17/ 2003. (IX.

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2004.(IV.28.) ÖNK. SZ. RENDELETE. Polgárdi Város címer és zászló megalkotásáról, használatának módjáról

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2004.(IV.28.) ÖNK. SZ. RENDELETE. Polgárdi Város címer és zászló megalkotásáról, használatának módjáról POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2004.(IV.28.) ÖNK. SZ. RENDELETE Polgárdi Város címer és zászló megalkotásáról, használatának módjáról 2 POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2004. (IV.28.)

Részletesebben

Hegyesd község Önkormányzata Képviselőtestületének. 10/2006./X.15./rendelete. Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról.

Hegyesd község Önkormányzata Képviselőtestületének. 10/2006./X.15./rendelete. Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról. Hegyesd község Önkormányzata Képviselőtestületének 10/2006./X.15./rendelete a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról. H e g y e s d község Önkormányzati Képviselőtestülete a Helyi Önkormányzatokról

Részletesebben