HÍRLEVÉL. A Futrinka utca Kutyavédı és Kutyás Szabadidısport Egyesület idıszaki kiadványa tavasz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HÍRLEVÉL. A Futrinka utca Kutyavédı és Kutyás Szabadidısport Egyesület idıszaki kiadványa 2009. tavasz"

Átírás

1 HÍRLEVÉL A Futrinka utca Kutyavédı és Kutyás Szabadidısport Egyesület idıszaki kiadványa tavasz Mi történt a Futrinka Egyesület háza táján 2008-ban? Egyesületünk 2008-ban is folytatta azt az állatmentı tevékenységet, amelyet alakulásakor célként maga elé kitőzött. Egy év alatt 305 kutya került a gondozásunkba, ez 69-cel több, mint a korábbi évben. Elmondható, hogy a tavalyi évben a mentési munkánk a fajtamentı csoportok által mentett kutyák irányába mozdították el a mentési szerkezetet, míg az alap tevékenység alá tartozó egyéb kutyák száma érezhetıen csökkent. Menhelyünk továbbra sincs, kutyáink többségét az Egyesület által bérelt kennelsoron sikerül elhelyeznünk, de folyamatosan keresünk ideiglenes befogadókat, hogy védenceink családban várhassák végleges gazdájukat. Védenceink elızetes egyeztetést követıen látogathatók, kennelsorunkon mindig örömmel fogadjuk az önkénteseket, akik segítenek a kutyák sétáltatásában, szocializálásában, de mindenekfelett szeretgetésében ban több új önkéntessel gazdagodott csapatunk, így az Egyesület által az állatok gondozására felvett alkalmazott mellett nem kellett hétvégére is embert találnunk, meg tudjuk oldani saját magunk. Az Egyesületen belül öt elkülönült csoport mőködik, az egyik az általános mőködtetésért is felelıs ún. alapkassza, míg a másik négy egység az általunk vállalt fajtamentı tevékenységet foglalja magában, így van magyar vizsla, spániel, német dog és tacskó fajtamentı csoport az Egyesületen belül. Az alapkassza elkülönített projektje a tanyaprojekt, ugyanis hosszú távon szeretnénk majd létrehozni egy saját, családias, kutya befogadására alkalmas menhelyet, a Futrinka Tanyát. Ehhez a célhoz apránként, kis lépésekkel, a kifejezetten erre a célra érkezı adományokból haladunk sajnos terveinkkel ellentétben nagyon lassan. Szerencse, hogy csapatunkat az örök optimizmus jellemzi. Jelen hírlevelünkben röviden összefoglaljuk szervezeti egységeink évi beszámolóját, illetve egy-egy történetet osztunk meg a kedves olvasóval. Kérjük egyben önöket, hogy amennyiben tehetik, támogassák munkánkat év során is. Pénzbeli adományokat a Futrinka Egyesület Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett számú bankszámláján keresztül juttathatnak el nekünk. Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel, hogy a támogatást pontosan kinek szánják (alap, vizsla, spániel, dog, tacskó vagy tanya). Egyesületünk már jogosult az adó 1%-ot fogadni, így azt is megtiszteltetésnek vesszük, hogyha adója 1%-át ajánlja nekünk. Adószámunk: (Az adó 1%-os bevétel a közgyőlés által meghatározott arányban kerül az egyes fajtamentı csoportok és az alapkassza között megosztásra.)

2 Magyar Vizsla Fajtamentés Az Egyesület által mentett kutyák közel felét a magyar vizslák tették ki 2008-ban. Naponta kapunk bejelentést bajban lévı, gyepmesteri telepeken megmentésre váró, talált, elajándékozni kívánt magyar vizslákról a várólista is ebbıl a fajtából a leghosszabb, sajnos azonnal a legritkább esetben tudunk kutyát a folyamatos teltház miatt. A magyar vizsla speciális karaktere, mozgásigénye hozzáértést és aktivitást igényel, egy vizsla nem tartható pusztán kerti díszként, mint ahogy a többi kutyának sem túl idilli az ingerszegény környezet. Védenceink minden korosztályt képviseltek: a magára hagyott alomtól a veterán kutyáig. Védenceinket kizárólag ivartalanítva, chipezve és megfelelıen oltva adjuk gazdához, illetve a magyar vizslák örökbeadásában nagy segítséget jelent németországi partnerszervezetünk, a Vizsla-in-Not, akiken keresztül 2008-ban 92 magyar vizsla kaphatott esélyt egy külföldi, kanapés életre. Ilang-Ilang és Bojtorján története A magyar vizsla párt súlyos sérülésekkel, legyengülve kötötte ki valaki a tököli menhely elé, akik azonnal riasztottak bennünket. Ilang-Ilang, a szuka feldagadt fejjel, rossz állapotban, társa Bojtorján lábsérüléssel került kórházba. Napokig az életükért aggódtunk, de szerencsére szép lassan rendezıdtek mind a testi, mind a lelki sebek. Mára kiegyensúlyozott, vidám, apportos kutyákká váltak, s várják leendı gazdáik jelentkezését. Természetesen ık is csak ivartalanítva kerülhetnek gazdához. Egyesületünk a kutyákat személyesen viszi a befogadó családhoz és örökbefogadási szerzıdéssel adjuk ıket át az új gazdának ha minden körülmény megfelelı. Ilang-Ilang és Bojtorján után hatalmas orvosi számla maradt, melynek kiegyenlítéséhez minden segítséget megköszönünk. Amennyiben bárki segítene, a Futrinka Egyesület Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett számú bankszámlájára vizsla megjegyzéssel utalhat részükre támogatást. Róluk és a vizsla fajtamentı csoport további, örökbefogadható védenceirıl a as telefonszámon vagy az info@futrinkautca.hu címen lehet érdeklıdni. Jelenlegi gazdikeresıink (Ilang-Ilang, Bojtorján, Imola, Szelence, Izsóp, Péntek13)

3 Spániel Fajtamentés Az elsı negyedévben csak szaladni tudtunk az események után. 3 hónap alatt 21 spániel és egy spániel keverék került gondozásunkba. A tavalyi évben 51 kutyáról gondoskodtunk, jelentıs részük angol cocker spániel, de akadt 4 amerikai cocker, 1 cavalier spániel is, aki a segítségünkre szorult. A tavalyi intenzív év után azt hittük, idén kicsit megpihenhetünk, de látjuk, sajnos nem lesz így. Nagy köszönettel tartozunk német partnerszervezetünknek (Cocker-und-Setter-in-Not), akik meglátva a kilátástalan küzdelmünket, segítséget nyújtottak, és több kutyánkat átvettek, köztük olyanokat, akiknek itthon koruk, betegségük miatt csak nagyon hosszú idı múlva találnánk gazdit, ha sikerülne egyáltalán. Idei évünk eddigi legfiatalabb mentvénye 2 hónapos, legidısebb 9 éves volt. S miközben jönnek az új kutyák, sajnos sok viselkedészavarral, betegséggel küzdı kutyánk régóta keresi szeretı, végleges családját, akikkel ugyan ideiglenes befogadója problémamentesen tud együtt élni, mégsem találunk olyan családot, akik vállalkoznának örökbefogadásukra. Cindy története Cindyre állatbarát szomszédok hívták fel figyelmünket. A gazda, ha lehet annak nevezni, már két éve egy ketrecben az udvaron tartotta a kislányt, többször bántalmazta. Mikor hozzánk került, percekig könnyeinkkel küzdöttünk, majd 3 órás küzdelem után megkerestük a kutyát a filccsomók alatt. A kezdetben félénk kislány lassan oldódni kezdett, mi pedig megnyugodni: lesz még boldog kutyus Cindybıl, mégha élete elsı 2-3 éve gyötrelem is volt. Majd egy hónap után azonban újra az elkeseredésünkkel kellett megküzdenünk: egy éjszaka Cindy több epilepsziás rohamot kapott. Bár már rutinosan tudtuk, hova forduljunk, és szerencsére a kivizsgálások alapján reménykedhetünk, hogy gyógyszerekkel Cindy betegsége tünetmentessé tehetı, elszomorító belegondolni, mennyi rohamot kellett a kislánynak a ketrecben átélni, nem tudva, mi történik Vele. A spániel fajtamentés a Futrinka Egyesület Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett számú bankszámláján keresztül támogatható. Kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatban tüntessék fel: spániel. A spániel fajtamentés védencei a oldalon megtekinthetık. Jelenlegi gazdikeresıink (Neo, Armany, Narnya, Ygloo, Mya) Spániel védenceinkrıl a es telefonszámon érdeklıdhet!

4 Lilla néni története Német Dog Fajtamentés A német dog fajtamentı csoport évben is folytatta a kitőzött célok megvalósítását, igyekezett szervezett keretek között segítséget nyújtani elsıdlegesen a fajtatiszta német dogok számára évben összesen 24 fajtatiszta és 2 típusos német dog keverék került a gondozásunkba (összesen 26 kutya) évben kutyát adtunk itthon örökbe, 14 mentvényünk elhelyezésében segített németországi együttmőködı partnerünk Tierfreunde Niederbayern, egy német dog szukának az eredeti gazdáját (tenyésztıjét) sikerült megtalálnunk, egy mentvényünket pedig sajnálatos módon ideiglenes befogadójánál megmérgezték. Bejelentést kaptunk egy idıs, közel tíz éves német dog szukáról, akit gazdája már nem tudott ellátni. Megszerveztük a gondozásba vételét, de a megtört, csontsovány kutya látványa mindenkire sokkolóan hatott. Az állatorvosi ellenırzés során kiderült: Lilla vemhes, de magzatai, valószínőleg az éhezés következtében elhaltak. Azonnali beavatkozásra volt szükség, hogy Lillának esélye lehessen egyáltalán az életben maradásra, de tudtuk: egy idıs és leromlott állapotú kutya esetében a túlélés a cél már a mőtétet illetıen is. A mi matrónánk azonban élni akart és a mőtét után szépen lábadozott, ideiglenes befogadóhoz költözött. Egyik este befogadója kétségbeesve hívott minket, hogy Lillának valószínőleg gyomorcsavarodása van, rohan vele az orvoshoz. Még azon az éjszakán megmőtötték, de nem hittünk abban, hogy sikerrel veheti ezt az akadályt: védencünk optimistább volt, mint mi és szépen ébredt. Másnap sajnos egy újabb mőtétre volt szüksége így rövid egymásutánban három nagymőtétet vészelt át. Igazi túlélı. Mára már Németországban kanapés, gazdis kutya. A német dog fajtamentés a Futrinka Egyesület Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett számú bankszámláján keresztül támogatható. Kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatban tüntessék fel: dog. A német dog fajtamentés védencei a oldalon megtekinthetık. Jelenlegi gazdikeresınk (Wheeler német dog-cane corso keverék, fajtatiszta német dog védencünk jelenleg nincs, de sajnos folyamatosan változik kutyáink száma)

5 Egyesületünk védencei többségének állatorvosi ellátásáról a XI. kerület Rétköz utcában található Felicavet Rendelı lelkiismeretes állatorvos csapata gondoskodik. Az intézmény a Lilláéhoz hasonló esetek fogadására is alkalmas, megfelelı, modern felszereléssel és profi szakembergárdával rendelkezik. A gyomorcsavarodásról (dr. Czuppon Balázs állatorvos) A gyomorcsavarodás fıleg a nagytestő kutyáknál elıforduló, súlyos sebészeti probléma. Az egyik legérintettebb fajta a német dog. A telt, megterhelt, nagy tömegő gyomor súlyánál fogva, illetve a nem kedvezı anatómiai viszonyok miatt, egy ugrás vagy hempergıdzés következtében megtekeredik. Ennek következtében a gyomortartalom nem tud ürülni, sem a vékonybél felé, sem hányás formájában. A gyomrot és a hozzá szorosan kapcsolódó lépet ellátó erek elzáródnak. Ez utóbbinak gyomorfal elhalás, léprepedés lehet a következménye. A gyomorban rekedt táplálék bontása eközben nem áll le, ami jelentıs gázképzıdéssel jár. A gázok viszont nem tudnak ürülni, a gyomormőködés leáll. A gázzal teli gyomor kitölti a hasüreget, jelentısen megnöveli annak méretét, a rekeszizmon keresztül a tüdıt is összenyomja. Ezáltal közvetlen fulladást tud elıidézni. Sajnos, ezek a folyamatok a kutya néhány órán belüli elhullásához vezetnek. Ezért nagyon fontos a megelızés, illetve a gyomorcsavarodás tüneteinek pontos ismerete minden német dogot tartó gazda számára. Fontos, hogy felnıtt korban is többször etessük a kutyát. Így egy idıben nem lesz a gyomorban nagy mennyiségő táplálék, a tápra fogyasztott víz mennyisége is kevesebb egyszerre. Az etetések után legyen felügyelet; ne közvetlenül a saját éjszakai pihenésünk elıtt adjunk utoljára enni a kutyának. Tervezett hasüregi mőtéteknél (pl. szuka ivartalanítása) kérjük meg állatorvosunkat, hogy varrja ki a gyomrot a hasfalhoz. A rögzítés megakadályozza a gyomorcsavarodást. Ha mégis megtörténik a baj, a következı tüneteket tapasztaljuk: a has kiterjedése rövid idın belül jelentısen megnı. Ütögetve a gázosodás miatt dobos hangja lesz. A kutya szeretne hányni, de nem tud. Mivel a nyálát nem tudja lenyelni, erıs nyálzást lehet tapasztalni. A mellüreg összenyomása miatt kifejezett nehezített légzés alakul ki. Ilyenkor haladéktalanul megfelelı felszereltséggel rendelkezı klinikára kell szállítani a kutyát, ahol gyors sebészeti beavatkozással megmenthetı az élete. Ezeket az állatorvosi rendelıket, kórházakat elıre számba kell venni, hogy baj esetén ne állatorvos kereséssel töltsük az értékes perceket. Jelenlegi, az alaptevékenységhez tartozó gazdikeresıink (Opel, Pöri, Jurta, Zoé, Majré érdeklıdni a as telefonszámon lehet védenceinkrıl.)

6 Csörnöc története Tacskó Fajtamentés A tacskó fajtamentı csoport évben is folytatta a kitőzött célok megvalósítását, igyekezett szervezett keretek között segítséget nyújtani elsıdlegesen a fajtatiszta tacskók számára évben összesen 34 kutya került a gondozásunkba. Ez 12 kutyával több mentett egyedet jelentett 2007-hez viszonyítva. Jellemzıen két fı csoportja különíthetı el a mentésre szoruló tacskóknak: az egyik kategóriába a fiatal (1-3 év körüli) tacskók tartoznak, akik felnıve már nem olyan aranyosak, mint kölyökként, illetve ásnak, kaparnak, rágnak vagy a nem megfelelı tartás miatt az emberekkel való kapcsolatuk egyéb akadályokba ütközik (dominancia vagy más viselkedésproblémák); a másik kategória a nyolc év feletti, megunt, leselejtezett tacskókat tartalmazza, velük jellemzıen több az orvosi költség, a kezelési protokoll is eltér. A tacskó fajtamentı csoport sem ad ivartalanítás nélkül örökbe kutyát és minden kutya oltást és chipet kap. Legnagyobb szükségünk mégis ideiglenes befogadókra lenne, mivel a kistermető, karakán kutyák nagyon nehezen viselik a kenneles tartást, végleges otthonuk megtalálásáig is szeretnének családban nevelkedni. A tacskó fajtamentés a Futrinka Egyesület Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett számú bankszámláján keresztül támogatható. Kérjük, az utalásnál a megjegyzés rovatban tüntessék fel: tacskó. A tacskó fajtamentés védencei a oldalon megtekinthetık. Csörnöc testvérével együtt került be a kiskunfélegyházi gyepmesteri telepre. Már a kennelbıl kivéve látszott, hogy karakán, határozott egyéniséggel megáldott tacskókkal állunk szemben, akik a kennel nyitásakor össze is verekedtek. Alig lehetett ıket szétválasztani így elsı közös utunkat két vizes kutyával a kocsiban tehettük meg. Ahogy múltak a napok, szépen megnyíltak, s kezdtek elfogadni más kutyákat is egymás kivételével. Hirdettük ıket, de fiatal koruk ellenére sem volt igazán érdeklıdés. A nyár nagyon reménytelennek tőnt. Aztán jelentkezett egy lány, hogy ı szeretne ideiglenes befogadó lenni és szerencsénkre Csörnöcöt választotta, így megkezdıdhetett a családban való szocializációja. Kiderült, hogy a szálkás szırő tacskó szuka fél a férfiaktól, igazából egy emberhez ragaszkodik igazán, viszont nagyon gyorsan tanul. Szép lassan dolgozta be magát befogadói szívébe. Mi elveszítettünk egy ideiglenes befogadót és nyertünk egy gazdás kutyát, aki azóta már alapfokú engedelmességi vizsgát is tett. Büszkék vagyunk rá. Jelenlegi gazdikeresıink (Rozsda, Uborka, Monda, Csakazértis, Periszkóp tacskó védenceinkrıl a es telefonszámon lehet érdeklıdni!)

7

Segítséget kér a Futrinka Egyesület vizslamentő csapata!

Segítséget kér a Futrinka Egyesület vizslamentő csapata! Segítséget kér a Futrinka Egyesület vizslamentő csapata! Erdő 5 év körüli magyar vizsla kan. Tavasszal találták Bakonycsernyén, de gazdija nem jelentkezett érte. Sajnos Erdőnek nagyon rossz állapotú, eldeformálódott

Részletesebben

Bemutatkozik a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány és az Agár Fajtamentés,,Nem menhely! - tiltakozott rendszeresen Merza Henriett, a Szent Ferenc

Bemutatkozik a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány és az Agár Fajtamentés,,Nem menhely! - tiltakozott rendszeresen Merza Henriett, a Szent Ferenc Bemutatkozik a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány és az Agár Fajtamentés,,Nem menhely! - tiltakozott rendszeresen Merza Henriett, a Szent Ferenc Állatotthon alapítója. 1995 óta működő állatotthona valóban

Részletesebben

KIRA VÖLGYSÉGI KUTYAMENTŐ EGYESÜLET 7150 Bonyhád, István u. 18. 2010. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

KIRA VÖLGYSÉGI KUTYAMENTŐ EGYESÜLET 7150 Bonyhád, István u. 18. 2010. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE KIRA VÖLGYSÉGI KUTYAMENTŐ EGYESÜLET 7150 Bonyhád, István u. 18. 2010. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Bonyhád, 2011. május 10. Filamelláné Kis Melinda Elnök KIRA Völgységi Kutyamentő Egyesület Közhasznúsági

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2010.

Közhasznúsági jelentés 2010. Adószám: 18023271-1-42 Bejegyzı szerv: Fıvárosi Bíróság Regisztrációs szám: 16.Pk.60.880./2009/3. 1103 Budapest, Gergely utca 114 1 21 2010. Fordulónap: 2010. december 31. Beszámolási idıszak: 2010. január

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet

Közhasznúsági melléklet Adószám: Törvényszék: Bejegyzı határozat száma: Nyilvántartási szám: 18023271-1-42 01 Fıvárosi Törvényszék 16 PK 60880 /2009/3 01/03/10992 1103 Budapest, Gergely UTCA 114 1 21 2012 Oldal: 2 1. Tárgyévben

Részletesebben

Gyermekek a hatósági eljárásokban Elemzés az országgyőlési biztos vizsgálatai tükrében

Gyermekek a hatósági eljárásokban Elemzés az országgyőlési biztos vizsgálatai tükrében Gyermekek a hatósági eljárásokban Elemzés az országgyőlési biztos vizsgálatai tükrében Az állampolgári jogok országgyőlési biztosáról szóló 1993. évi LIX. törvény (Obtv.) az országgyőlési biztost a hatóságok,

Részletesebben

Lelenc Kutyamentő Egyesület. 2009. évi Közhasznúsági jelentése

Lelenc Kutyamentő Egyesület. 2009. évi Közhasznúsági jelentése Lelenc Kutyamentő Egyesület 2009. évi Közhasznúsági jelentése A Lelenc Kutyamentő Egyesület Közhasznúsági jelentése 2009 év 1. Az Egyesület adatai Név: Lelenc Kutyamentő Egyesület Székhely: 2141 Csömör,

Részletesebben

Lelenc Kutyamentő Egyesület. 2010. évi Közhasznúsági jelentése

Lelenc Kutyamentő Egyesület. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Lelenc Kutyamentő Egyesület 2010. évi Közhasznúsági jelentése A Lelenc Kutyamentő Egyesület Közhasznúsági jelentése 2010 év 1. Az Egyesület adatai Név: Lelenc Kutyamentő Egyesület Székhely: 2141 Csömör,

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzatának szociális szolgáltatástervezési koncepciója

Várpalota Város Önkormányzatának szociális szolgáltatástervezési koncepciója Várpalota Város Önkormányzatának szociális szolgáltatástervezési koncepciója 2004. november 2 T a r t a l o m Bevezetés 3 I. HELYZETKÉP 4 I.1. Várpalota város társadalmi, gazdasági helyezte 4 II. A SZOCIÁLIS

Részletesebben

A SAVARIA REHAB-TEAM Szociális Szolgáltató és Foglalkoztatási Kiemelkedıen Közhasznú Társaság. 2005. évi beszámolója

A SAVARIA REHAB-TEAM Szociális Szolgáltató és Foglalkoztatási Kiemelkedıen Közhasznú Társaság. 2005. évi beszámolója A SAVARIA REHAB-TEAM Szociális Szolgáltató és Foglalkoztatási Kiemelkedıen Közhasznú Társaság 2005. évi beszámolója HAJLÉKTALAN EMBEREK ELLÁTÁSA Utcai szociális munka Az utcai szociális munkás szolgálat

Részletesebben

Mert minden kutya gazdara vagyik! Letöltés: www.vigyelhaza.hu/kutyakereso

Mert minden kutya gazdara vagyik! Letöltés: www.vigyelhaza.hu/kutyakereso Mobiltelefonos kutyakereső alkalmazás Mert minden kutya gazdara vagyik! Letöltés: www.vigyelhaza.hu/kutyakereso Az alkalmazásról Segítségével állatbarátoknak, állatvédő szervezeteknek, vagy a szakhatóságnak

Részletesebben

HATÁROZAT-TERVEZET. Mór Város Önkormányzatának /2009.(IV.29.) Kt. határozata szociális szolgálattervezési koncepciójának felülvizsgálatáról

HATÁROZAT-TERVEZET. Mór Város Önkormányzatának /2009.(IV.29.) Kt. határozata szociális szolgálattervezési koncepciójának felülvizsgálatáról ELİTERJESZTÉS Mór Város Önkormányzat Szociális Szolgáltatástervezési Koncepció felülvizsgálata tárgyában (Szociális és Egészségügyi Bizottság egyhangú támogatásával) A társadalomba való be- és visszailleszkedés

Részletesebben

Legfelsıbb Bíróság 17. számú IRÁNYELV a gyermek elhelyezésével kapcsolatos szempontokról 1

Legfelsıbb Bíróság 17. számú IRÁNYELV a gyermek elhelyezésével kapcsolatos szempontokról 1 I Legfelsıbb Bíróság 17. számú IRÁNYELV a gyermek elhelyezésével kapcsolatos szempontokról 1 A család és ezen belül elsısorban a gyermek sokoldalú védelme olyan alapvetı követelmény, amelyet a társadalom

Részletesebben

Munkavédelmi helyzet a Vegyipari Ágazati Párbeszéd Bizottság területén

Munkavédelmi helyzet a Vegyipari Ágazati Párbeszéd Bizottság területén Mottó: Felelısségteljes élet és cselekvés a munkahelyeken (Fıcze Lajos) Munkavédelmi helyzet a Vegyipari Ágazati Párbeszéd Bizottság területén Vegyipari Ágazati Párbeszédbizottság Budapest 2009. május

Részletesebben

EBRENDÉSZETI SZOLGÁLAT ISMERTETÉSE

EBRENDÉSZETI SZOLGÁLAT ISMERTETÉSE EBRENDÉSZETI SZOLGÁLAT ISMERTETÉSE Ma hazánkban az önkormányzatoknak nagy problémát okoz az állattartással kapcsolatos kérdések tisztázása illetve azok betartása. Az emberek többsége tart otthonában állatot,

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó Városrendészeti Tanácsnok 2011. évi tevékenységérıl

B E S Z Á M O L Ó Városrendészeti Tanácsnok 2011. évi tevékenységérıl Tisztelt Képviselı-testület! B E S Z Á M O L Ó Városrendészeti Tanácsnok 2011. évi tevékenységérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a 331/2010. (X. 21) számú Képviselı-testületi Határozatában

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2013. február 13-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselı Hölgyek és Urak! Tisztelt Miniszter Úr!

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselı Hölgyek és Urak! Tisztelt Miniszter Úr! Ülésnap Napirend Felszólaló Az Állami Számvevőszék elnökének expozéja - A Magyar Köztársaság 2011. 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatról és a Domokos László szeptember 20.

Részletesebben

Erasmus Krétán 2008/2009 ıszi félév

Erasmus Krétán 2008/2009 ıszi félév Erasmus Krétán Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy Erasmusos diákként egy szemesztert Krétán tölthettem el, jelenleg még csak az ösztöndíjam felénél tartok, de mondhatom nem bántam meg, hogy ezt

Részletesebben

Az év kutyabarát helye 2019 pályázat Az év kutyabarát üzletközpontja

Az év kutyabarát helye 2019 pályázat Az év kutyabarát üzletközpontja Az év kutyabarát helye 2019 pályázat Az év kutyabarát üzletközpontja Az AsiaCenter bevásárló- és irodaközpont 2016. február 14-én nyitotta meg kapuit a háziállattal érkezo látogatók elo tt is. Azóta következetesen

Részletesebben

Kiadó: Baranya Természeti Értékeiért Alapítvány. Szöveg: Bank László. Lektor: Dr. Szép Tibor. Nyomda: Borgisz-Print Kft.

Kiadó: Baranya Természeti Értékeiért Alapítvány. Szöveg: Bank László. Lektor: Dr. Szép Tibor. Nyomda: Borgisz-Print Kft. Baranya Természeti Értékeiért Alapítvány FECSKEVÉDELMI PROGRAM www.baranyamadar.hu A TERMÉSZET SZOLGÁLATÁBAN İszi fecskegyülekezés (Fotó: Losonczi Lajos) Kiadó: Baranya Természeti Értékeiért Alapítvány

Részletesebben

A Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL. törvény, a Magyar Tudományos Akadémia Alapszabálya és az Akadémiai Ügyrend egységes szerkezetben

A Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL. törvény, a Magyar Tudományos Akadémia Alapszabálya és az Akadémiai Ügyrend egységes szerkezetben 1 A Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL. törvény, a Magyar Tudományos Akadémia Alapszabálya és az Akadémiai Ügyrend egységes szerkezetben = Akadémiai törvény Asz. = Alapszabály Ü. = Ügyrend

Részletesebben

GAZDÁT KERESŐ VÉDENCEINK 2012. Június 30-944 29 19

GAZDÁT KERESŐ VÉDENCEINK 2012. Június 30-944 29 19 BUKSI-MUKSI Kb.10 hónapos tacskó keverék kan. Kiegyensúlyozott, kerek világú kutya, okos kobakkal. Kedves, játékos, gyerekbarát. Kertben figyelmes, jól jelző, de feleslegesen ugat. Kutyákkal barátságos,

Részletesebben

GAZDÁT KERESŐ VÉDENCEINK 2012. Szeptember 30 944 29 19

GAZDÁT KERESŐ VÉDENCEINK 2012. Szeptember 30 944 29 19 BUKSI-MUKSI Fagyi kb 1.5 éves drótszőrű tacskó keverék kan kutya. Más kutyákkal általában barátságos, cicákat egyenlőre nem bántja.nagyon jókedvű, mókás fazon. Pórázon szépen sétál már, gyerekek mellé

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Tulajdonosi Bizottságának 2011. január 20-án 14,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatala (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti

Részletesebben

Piroska Óvoda 1171 Budapest, Pesti út 368. A PIROSKA ÓVODA MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA

Piroska Óvoda 1171 Budapest, Pesti út 368. A PIROSKA ÓVODA MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA Piroska Óvoda 1171 Budapest, Pesti út 368. A PIROSKA ÓVODA MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA 2007 T A R T A L O M J E G Y Z É K I. Bevezetés 3 I.1 Óvodánk bemutatása a minıségfejlesztés szempontjából 3 I.2 Fenntartói

Részletesebben

DOMUS OPTIMA ÁLLATMENTİ ÉS ÁLLATVÉDİ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 8556 Pápateszér, Fényes hegy 4. 2011. évi Közhasznúsági jelentése

DOMUS OPTIMA ÁLLATMENTİ ÉS ÁLLATVÉDİ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 8556 Pápateszér, Fényes hegy 4. 2011. évi Közhasznúsági jelentése DOMUS OPTIMA ÁLLATMENTİ ÉS ÁLLATVÉDİ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 8556 Pápateszér, Fényes hegy 4. 2011. évi Közhasznúsági jelentése Pápa, 2012. május 16. Kovács Csilla Nóra elnök DOMUS OPTIMA KHE Közhasznúsági

Részletesebben

Integrált rendszerek az Európai Unió országaiban Elınyeik és hátrányaik

Integrált rendszerek az Európai Unió országaiban Elınyeik és hátrányaik TÁMOP 1.3.1-07/1-2008-0002 kiemelt projekt A foglalkoztatási szolgálat fejlesztése az integrált munkaügyi és szociális rendszer részeként Stratégiai irányítás és regionális tervezés támogatása komponens

Részletesebben

Gulyás Emese. Nem látják át, és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok 1. 2010. május

Gulyás Emese. Nem látják át, és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok 1. 2010. május Gulyás Emese Nem látják át, és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok 1 2010. május A közvélemény-kutatás a Tudatos Vásárlók Egyesülete, az Új Magyarország Fejlesztési Terv

Részletesebben

6. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK 497.

6. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK 497. 6. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK 497. ISSN 1215 4261 TARTALOMJEGYZÉK SZÁM TÁRGY OLDALSZÁM A MEGYEI KÖZGYŐLÉS RENDELETE 13/2007. (V. 31.) HBMÖK A vagyongazdálkodásról valamint a beruházások rendjérıl szóló 13/2004.

Részletesebben

Jelentés a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat vagyoni és pénzügyi helyzetérıl Budapest, Hegyvidék 2010. augusztus 31.

Jelentés a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat vagyoni és pénzügyi helyzetérıl Budapest, Hegyvidék 2010. augusztus 31. Jelentés a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat vagyoni és pénzügyi helyzetérıl Budapest, Hegyvidék 2010. augusztus 31. Pokorni Zoltán polgármester Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek beszámolója

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek beszámolója 1 8 1 7 3 5 0 3-1 - 4 2 Adószám A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek beszámolója 2 0 0 2 év MAZSIHISZ Szeretetkórházért Közhasznú alapítvány egyéb szervezet megnevezése 1145 Budapest, Amerikai

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2010. június 18-i nyilvános ülésére.

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2010. június 18-i nyilvános ülésére. NAPIREND Ügyiratszám: 4/2360/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2010. június 18-i nyilvános ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Beszámoló az Assisi Szent

Részletesebben

Hévízgyörk község esélyegyenlıségi programja

Hévízgyörk község esélyegyenlıségi programja Hévízgyörk község esélyegyenlıségi programja Készítette: Andráska Zsófia 2007. június 27. I. A PROGRAM CÉLJA A 2003. évi CXXV. törvényben leírtakhoz hően az Esélyegyenlıségi Program célja a lakosságot,

Részletesebben

N A P I R E N D N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A

N A P I R E N D N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A Halimba Község Önkormányzati Képviselı-testülete Szám: 1-26 / 2010. J e g y z ı k ö n y v Készült: Halimba Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2010. december 16-án tartott közmeghallgatásról Az ülés

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános ülésérıl. 2012. február 17.

Jegyzıkönyv. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános ülésérıl. 2012. február 17. Ügyszám: 9-23/2012. Jegyzıkönyv Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2012. február 17. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

A FOGLALKOZTATÁS KÖZGAZDASÁGI ELMÉLETEI A GLOBALIZÁCIÓ TÜKRÉBEN

A FOGLALKOZTATÁS KÖZGAZDASÁGI ELMÉLETEI A GLOBALIZÁCIÓ TÜKRÉBEN A FOGLALKOZTATÁS KÖZGAZDASÁGI ELMÉLETEI A GLOBALIZÁCIÓ TÜKRÉBEN Lipták Katalin Ph.D. hallgató Miskolci Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Világgazdaságtani Tanszék Eddigi kutatásaim eredményeképpen a közgazdasági

Részletesebben

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS BELSİ ELLENİRZÉS KÉZIRAT

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS BELSİ ELLENİRZÉS KÉZIRAT InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda 1037 Budapest, Viharhegyi út 19/c. Tel.: 06-1-212-2070, 06-1-214-0352, Fax: 06-1-214-0352 Honlap: www.intermap.hu, e-mail: info@intermap.hu HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Dr. Mészáros Attila. Kezdetek. Az innováció humánaspektusai: Tárgyalástechnika üzleti kommunikáció. Az emberi kommunikáció fajtái

Dr. Mészáros Attila. Kezdetek. Az innováció humánaspektusai: Tárgyalástechnika üzleti kommunikáció. Az emberi kommunikáció fajtái Kezdetek Az innováció humánaspektusai: Tárgyalástechnika üzleti kommunikáció 4. Non-verbális kommunikáció A Gutenberg galaxis Fotográfia A közlekedés fejlıdése új kommunikációs igényeket gerjeszt kommunikáció

Részletesebben

KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁGI SEGÉDLET. ÚMFT-s. építési beruházásokhoz. 1.0 változat. 2009. augusztus. Szerkesztette: Kovács Bence.

KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁGI SEGÉDLET. ÚMFT-s. építési beruházásokhoz. 1.0 változat. 2009. augusztus. Szerkesztette: Kovács Bence. KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁGI SEGÉDLET ÚMFT-s építési beruházásokhoz 1.0 változat 2009. augusztus Szerkesztette: Kovács Bence Írta: Kovács Bence, Kovács Ferenc, Mezı János és Pataki Zsolt Kiadja: Független

Részletesebben

SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓ

SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓ Recsk Nagyközségi Önkormányzat 3245. Recsk, Kossuth L. út 165. Tel.: 36/578-310, Fax: 478-022 Email: polghiv.recsk@axelero.hu SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓ 2004. Készült: 2004. december Jóváhagyta:

Részletesebben

Járai Zsigmond pénzügyminiszter megakadályozott adóreformja

Járai Zsigmond pénzügyminiszter megakadályozott adóreformja Járai Zsigmond pénzügyminiszter megakadályozott adóreformja Az Echo Televízió egyik, nemrég ismételt adósából két meglepı hírrıl értesültem. Mindkettıt azért találtam különösen meglepınek, mert az eseményeket

Részletesebben

BAMOSZ ajánlás a befektetési alapok kategorizálására

BAMOSZ ajánlás a befektetési alapok kategorizálására BAMOSZ ajánlás a befektetési kategorizálására Jelen ajánlás hatálya kiterjed a BAMOSZ tagjai által kezelt befektetési ra, továbbá a BAMOSZ hivatalos adatbázisában szereplı minden egyéb befektetési alapra.

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA

SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Törökbálint Város SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA 2007. 1 Tartalom Oldalszám Elıszó 3 Bevezetı 4 Elızmények 4 Elvi alapok 4 Jövıkép meghatározása 5 Törökbálint Város szociális szakmapolitikai

Részletesebben

Igénybevételi eljárás rendjérıl

Igénybevételi eljárás rendjérıl Igénybevételi eljárás rendjérıl I. Bevezetés: Az eljárásrend kidolgozásának célja, hogy a 2008. 01.01-tıl érvényes jogszabályi elıírások maradéktalan betartása mellett szabályszerően lehessen a kérelmeket

Részletesebben

SZAKISKOLAI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL

SZAKISKOLAI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL SZAKISKOLAI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL - 1/76 - I. Intézmény képzési struktúrája A kaposvári Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképzı Iskola 2004- ben ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját.

Részletesebben

A felelős állattartás néhány szabálya

A felelős állattartás néhány szabálya Tanuló neve: Dátum: A felelős állattartás néhány szabálya 1. Táplálás Egyetlen gyógyszer sem képes oly sok betegséget megelőzni, mintha olyan ételt eszünk, amilyenre szükségünk van. Gondoljunk csak arra,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: K.83-23/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Kislıd Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. december 8-án 17 órakor kezdıdı rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Mővelıdési Ház, Kislıd

Részletesebben

1.)Tevékenységünk, történetünk:

1.)Tevékenységünk, történetünk: 1.)Tevékenységünk, történetünk: AZ ÉV HR CSAPATA 2008 A Zalakerámia Zrt. tevékenysége fal- és padló-burkolólapok, dekorelemek gyártása, valamint kül- és belföldi forgalmazása, továbbá a saját tulajdonban

Részletesebben

Az ülés helye: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal díszterme. I. N y i l v á n o s ü l é s

Az ülés helye: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal díszterme. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

2010. évi. Közhasznúsági jelentése

2010. évi. Közhasznúsági jelentése Nagyszénási Állatvédő Közhasznú Egyesület 5931 Nagyszénás, Ságvári u 68. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Nagyszénás, 2011. 04. 26. Az egyéb szervezet vezetıje (képviselıje) A Nagyszénási Állatvédő Közhasznú

Részletesebben

Minıségirányítási program. Móra Ferenc Általános Iskola

Minıségirányítási program. Móra Ferenc Általános Iskola Minıségirányítási program Móra Ferenc Általános Iskola 1. MINİSÉGPOLITIKA 1.1. Bevezetés A valkói Móra Ferenc Általános Iskola a közoktatásról szóló 1993.évi LXXIX. Törvény 40. (10) bekezdése szerint intézményi

Részletesebben

Az Európai Parlament és a Tanács 2004/49/EK irányelve (2004. április 29.) a közösségi vasutak biztonságáról, valamint a vasúttársaságok

Az Európai Parlament és a Tanács 2004/49/EK irányelve (2004. április 29.) a közösségi vasutak biztonságáról, valamint a vasúttársaságok Az Európai Parlament és a Tanács 2004/49/EK irányelve (2004. április 29.) a közösségi vasutak biztonságáról, valamint a vasúttársaságok engedélyezésérıl szóló 95/18/EK tanácsi irányelv és a vasúti infrastruktúrakapacitás

Részletesebben

Az óvodai és iskolai étkezés, napközi /tények és vélemények/

Az óvodai és iskolai étkezés, napközi /tények és vélemények/ Az óvodai és iskolai étkezés, napközi /tények és vélemények/ Budapest, 2006. június Bevezetés A Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Program Iroda 2006. márciusában megbízást adott a Szonda Ipsos Média,- Vélemény-

Részletesebben

Elıterjesztés Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete. 2011. április 28-i ülésére

Elıterjesztés Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete. 2011. április 28-i ülésére Nyirád Község Önkormányzatának Polgármesterétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: nyiradph@vnet.hu Ügyszám: 56-47/2011. Ügyintézı: Szücsné Vajai Krisztina Elıterjesztés

Részletesebben

Békés Város Képviselı-testületének 2011. május 26-i ülésére

Békés Város Képviselı-testületének 2011. május 26-i ülésére Tárgy: A Békési Uszoda mőködésérıl szóló tájékoztató Elıkészítette: Dr. Gulyás Zsuzsanna ig. fıorvos, Perdi Tamás uszodavezetı Egyesített Egészségügyi Intézmény és Rendelıintézet Véleményezı valamennyi

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S NYÍLT ÜLÉS AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 96. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Beszámoló a Szekszárd és Környéke Orvosi Ügyeleti Társulás mőködésének 2010. évi tapasztalatairól E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI

Részletesebben

Divatos termék-e a kondenzációs kazán?

Divatos termék-e a kondenzációs kazán? Divatos termék-e a kondenzációs kazán? Mai valóságunkat egyre inkább áthatja az internet. Nem csak a hírvilág, a politika, az általános mőveltség szerzésének része, hanem szakmai-tudományos területeken

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 325. MELLÉKLET: 3 db TÁRGY: Szociális Központ érdekképviseleti fórumának létrehozása E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2008. december

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. december 5-én megtartott soron következı ülésérıl Jelen vannak: Pap József alpolgármester Berecz Pál képviselı Harangozó

Részletesebben

Befogadó részleg Módszertani délelőtt. 2010. június 8.

Befogadó részleg Módszertani délelőtt. 2010. június 8. A Befogadó részleg tárgyi feltételeirıl, adottságairól. A részleg elhelyezése tökéletesen alkalmas a szükséges izolációra. Az emeleti szinten lehetıség van két, egyenként 12 fıs csoport mőködtetésére,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK B melléklet (TKSZ) ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számlák és lekötött betétszámlák vezetéséhez természetes személyek részére Jelen Általános

Részletesebben

B ES ZÁMO LÓ a 2012. május 31. napján tartandó Képviselı-testületi ülésre

B ES ZÁMO LÓ a 2012. május 31. napján tartandó Képviselı-testületi ülésre B ES ZÁMO LÓ a 2012. május 31. napján tartandó Képviselı-testületi ülésre Tárgy: beszámoló Dévaványa Város Gyámhivatalának tevékenységérıl és a gyermekvédelmi feladatainak ellátásról a 2011. év vonatkozásában

Részletesebben

Tájékoztató a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXl. törvényrıl

Tájékoztató a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXl. törvényrıl Tájékoztató a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXl. törvényrıl A Ket. módosításának lényegesebb elemei: A 2008. évi CXI. Tv. módosította a Ket-et. Ezt

Részletesebben

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. augusztus 27-i ülésére

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. augusztus 27-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Közfoglalkoztatási terv elsı félévi végrehajtásáról Elıkészítette: Váczi Julianna osztályvezetı Gazdálkodási Osztály Samu Jánosné ügyintézı Jákli Jánosné munkavezetı Véleményezı Pénzügyi

Részletesebben

Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának. 2009-2013. közötti idıszakra vonatkozó. Középtávú sportfejlesztési koncepciója

Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának. 2009-2013. közötti idıszakra vonatkozó. Középtávú sportfejlesztési koncepciója Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának 2009-2013. közötti idıszakra vonatkozó Középtávú sportfejlesztési koncepciója Elfogadva: a Képviselı-testület 251/2009. (X. 16.) sz. határozatával I. A Sportfejlesztési

Részletesebben

LOVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (XII. 19.) rendelete A falugondnoki szolgálatról

LOVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (XII. 19.) rendelete A falugondnoki szolgálatról LOVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (XII. 19.) rendelete A falugondnoki szolgálatról Lovas Község Önkormányzati képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990.

Részletesebben

A Telepfelszámolás vízió és gyakorlat címő szakmai mőhelyen megvitatott kérdések, a résztvevık által megfogalmazott vélemények, javaslatok összegzése

A Telepfelszámolás vízió és gyakorlat címő szakmai mőhelyen megvitatott kérdések, a résztvevık által megfogalmazott vélemények, javaslatok összegzése A Telepfelszámolás vízió és gyakorlat címő szakmai mőhelyen megvitatott kérdések, a résztvevık által megfogalmazott vélemények, javaslatok összegzése Elızmények: Az Autonómia Alapítvány Telepfelszámolás

Részletesebben

A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata

A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata (az Országos Érdekegyeztetı Tanács 2008. július 04. jóváhagyta) 1. / A szervezet megnevezése: Munkaügyi Közvetítıi

Részletesebben

2012. november 21. (szerda) napjára de. 9.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

2012. november 21. (szerda) napjára de. 9.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/21. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a Képviselı-testület

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı - testületének. Kakas Béla polgármester

ELŐTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı - testületének. Kakas Béla polgármester ELŐTERJESZTÉS Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı - testületének Elıterjesztı: Kakas Béla polgármester Tárgy: Tájékoztató Sándorfalva város egészségügyi alapellátásának, állategészségügyi ellátásának

Részletesebben

ÜZLETI TANÁCSADÓK ÉS MUNKAERİ-PIACI SZOLGÁLAT

ÜZLETI TANÁCSADÓK ÉS MUNKAERİ-PIACI SZOLGÁLAT ÜZLETI TANÁCSADÓK ÉS MUNKAERİ-PIACI SZOLGÁLAT EGYÜTTMŐKÖDÉSI HÁLÓZAT KIALAKÍTÁSA ÜZLETI ÉS NON-PROFIT TANÁCSADÓK EGYÜTTMŐKÖDÉSE FOGYATÉKOS EMBEREK MUNKAERİ-PIACI INTEGRÁCIÓJA ELİSEGÍTÉSE ÉRDEKÉBEN Vezetıi

Részletesebben

I. Bevezetı rendelkezések

I. Bevezetı rendelkezések Kártyaelfogadói Általános Szerzıdési Feltételek Devizabelföldi társas vállalkozások, non-profit szervezetek valamint egyéni vállalkozók és egyéni cégek részére I. Bevezetı rendelkezések Jelen Kártyaelfogadói

Részletesebben

Bogáncs Állatmenhely 8900 Zalaegerszeg, Csilla d l Nyitva tartás: hétf t l-vasárnapig 1000-1400

Bogáncs Állatmenhely 8900 Zalaegerszeg, Csilla d l Nyitva tartás: hétf t l-vasárnapig 1000-1400 BAMBI: ALISA: született 2007. december 1. született 2008. március 1. szuka ivartalanított szuka Roti keverék. Játékos kölyök. Vizslakeverék. Kamaszkorát éli, nagyon eleven és játékos. BIKFIC: már gazdára

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Dr. Csorba Csaba jegyzı; Kis Éva jegyzıkönyvvezetı

JEGYZİKÖNYV. Dr. Csorba Csaba jegyzı; Kis Éva jegyzıkönyvvezetı Gyomaendrıd 18/1999. JEGYZİKÖNYV Készült 1999. július 29-i kihelyezett ülésérıl a gyomaendrıdi Barátság Sport Egyesület újonnan épített székházában (Gyomaendrıd, Népliget). Jelen vannak: Dr. Dávid Imre

Részletesebben

Beszámoló. (Ars Veterinaria, Barcelona, 2008)

Beszámoló. (Ars Veterinaria, Barcelona, 2008) Beszámoló (Ars Veterinaria, Barcelona, 2008) A LEONARDO által támogatott gyakorlatomat Barcelonában, az Ars veterinaria (Calle Cardedeu, 3 08023 Barcelona) magánkórházban töltöttem el Artur Font Dipl.

Részletesebben

Lelenc Kutyamentő Egyesület. 2008. évi Közhasznúsági jelentése

Lelenc Kutyamentő Egyesület. 2008. évi Közhasznúsági jelentése Lelenc Kutyamentő Egyesület 2008. évi Közhasznúsági jelentése A Lelenc Kutyamentő Egyesület Közhasznúsági jelentése 2008 év 1. Az Egyesület adatai Név: Lelenc Kutyamentő Egyesület Székhely: 2141 Csömör,

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁS ÉS TUDOMÁNY VII. évfolyam 6. szám, 2006. június

TÁPLÁLKOZÁS ÉS TUDOMÁNY VII. évfolyam 6. szám, 2006. június Tisztelt Olvasó! A Táplálkozás és Tudomány címő hírlevél célja az, hogy az újságírók számára hiteles információkat nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint a legújabb tudományos kutatási

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT. Czibere Viktória

SZAKDOLGOZAT. Czibere Viktória SZAKDOLGOZAT Czibere Viktória Debrecen 2009 Debreceni Egyetem Informatikai Kar Könyvtárinformatikai Tanszék A könyvtárhasználati ismeretek oktatásának sajátosságai különbözı életkori csoportokban Témavezetı:

Részletesebben

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2008. szeptember 30-i ülésére

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2008. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Beszámoló Békés Város 2007. évi környezeti állapotáról Elıkészítette: Gál András osztályvezetı Ilyés Péter környezetvédelmi referens Mőszaki Osztály Véleményezı Pénzügyi Bizottság, bizottság: Szociális

Részletesebben

Kollégium Nevelıtestülete Tisztelt Kollégák!

Kollégium Nevelıtestülete Tisztelt Kollégák! A választásokról Egy szervezet ereje, életképessége abban is megmutatkozik, hogy - vezetıi testületeinek megújítása nem okoz törést a szervezet "üzemszerő" mőködésében; - biztosított a folyamatos személyi

Részletesebben

33/2009. (X. 20.) EüM rendelet az orvostechnikai eszközök klinikai vizsgálatáról

33/2009. (X. 20.) EüM rendelet az orvostechnikai eszközök klinikai vizsgálatáról 33/2009. (X. 20.) EüM rendelet az orvostechnikai eszközök klinikai vizsgálatáról Az egészségügyrıl szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (2) bekezdés k) pontjában foglalt felhatalmazás alapján - az egészségügyi

Részletesebben

Évente átlagosan 350 új kutyát fogadunk be, és védencünknek találunk új otthont.

Évente átlagosan 350 új kutyát fogadunk be, és védencünknek találunk új otthont. Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány Kutyamenhely Szekszárd Postacím: 7100 Szekszárd, Kilátó utca 31. Kutyamenhely: Szekszárd, Bogyiszlói út 8. E-mail:tmallatvedo @ gmail. com Telefonszám: 06-20-9810-558

Részletesebben

Füzesabony Város Önkormányzat GAZDASÁGI PROGRAMJA. 2006-2010-ig terjedı idıszakra

Füzesabony Város Önkormányzat GAZDASÁGI PROGRAMJA. 2006-2010-ig terjedı idıszakra Füzesabony Város Képviselı-testületének 2008. november 04-i rendkívüli, nyilvános ülésén hozott határozatok: 129/2008.(XI.04.) Képviselı-testületi határozat A Füzesabony Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Módosításokkal Egységes Szerkezetbe Foglalt Tájékoztató Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról

Módosításokkal Egységes Szerkezetbe Foglalt Tájékoztató Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról Módosításokkal Egységes Szerkezetbe Foglalt Tájékoztató Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedélyének száma:

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. december 17-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. december 17-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Romaügyi Koordinációs Tanács és a romaügyi tanácsnok 2009. évi tevékenységérıl Elıkészítette: Mucsi András képviselı, romaügyi tanácsnok Véleményezı bizottság: Kulturális és Sport Bizottság,

Részletesebben

14-469/2/2006. elıterjesztés 1. sz. melléklete. KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban

14-469/2/2006. elıterjesztés 1. sz. melléklete. KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban 2005 1 Tartalom 1. Bevezetés. 3 2. Iskolatípusok szerinti teljesítmények.... 6 2. 1 Szakiskolák 6 2. 2 Szakközépiskolák. 9 2. 3 Gimnáziumok 11 2. 4 Összehasonlítások... 12

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzatának Képviselı-testülete. nyilvános ülésérıl. 2009. március 10. (1. ülés)

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzatának Képviselı-testülete. nyilvános ülésérıl. 2009. március 10. (1. ülés) Ügyszám: 26-6/2009. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Önkormányzatának Képviselı-testülete nyilvános ülésérıl 2009. március 10. Nyirád 2009 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község Önkormányzatának

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y

A L A P S Z A B Á L Y ALAPSZABÁLY Alulírottak elhatároztuk, hogy az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdésében, a közhasznú szervezetekrıl szóló 1997. évi CLVI törvényben foglalt követelményeknek, valamint

Részletesebben

Önkormányzati kötvénykibocsátások Magyarországon: tapasztalatok és lehetıségek

Önkormányzati kötvénykibocsátások Magyarországon: tapasztalatok és lehetıségek Széchenyi István Egyetem Multidiszciplináris Társadalomtudományi Doktori Iskola Kovács Gábor Önkormányzati kötvénykibocsátások Magyarországon: tapasztalatok és lehetıségek Doktori értekezés- tervezet Konzulens:

Részletesebben

TOP CSOMÓPONT BT. 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 13./1. lh II/7. telszám: 34/302-010

TOP CSOMÓPONT BT. 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 13./1. lh II/7. telszám: 34/302-010 Tartalomjegyzék UT-001 Mőszaki leírás UT-002 Átnézeti helyszínrajz UT-003 Jelenlegi állapot Kossuth tér-várkanyar és környéke UT-004 Jelenlegi állapot Ady Endre út és környéke UT-005 Jelenlegi állapot

Részletesebben

Betegtájékoztató mőtétek és beavatkozások során végzett altatásról és érzéstelenítésrıl. Tisztelt Betegünk!

Betegtájékoztató mőtétek és beavatkozások során végzett altatásról és érzéstelenítésrıl. Tisztelt Betegünk! Betegtájékoztató mőtétek és beavatkozások során végzett altatásról és érzéstelenítésrıl Tisztelt Betegünk! Az Ön gyógyulása érdekében mőtéti vagy egyéb eszközös beavatkozásra van szükség. A tervezett beavatkozás

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a Gyepmesteri Telep működéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotására, a Képviselő-testület október 18-án tartandó ülésére

Tárgy: Javaslat a Gyepmesteri Telep működéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotására, a Képviselő-testület október 18-án tartandó ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. október 18-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Gyepmesteri Telep működéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotására, Előterjesztő:

Részletesebben

Az állami tulajdon sorsa. (Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevıszék elnöke)

Az állami tulajdon sorsa. (Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevıszék elnöke) Duna Charta és az Élılánc Magyarországért konferenciája: Vagyonleltár Budapest, 2008. szeptember 27. Az állami tulajdon sorsa (Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevıszék elnöke) Tisztelt Hallgatóim! Megköszönve

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester. Erdélyi Zsolt, Fodor Béla, Lehoczki Zoltán, Szegedi Csaba, Tóth József, Tóth Sándor,

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester. Erdélyi Zsolt, Fodor Béla, Lehoczki Zoltán, Szegedi Csaba, Tóth József, Tóth Sándor, J e g y z ı k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 2007. június 28.-án 17 órai kezdettel megtartott n y i l v á n o s ülésérıl. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester Tasi

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2013

Közhasznúsági melléklet 2013 Adószám: 18023271-1-42 Törvényszék:01 Fővárosi Törvényszék Bejegyző határozat száma:16 PK 60880 /2009/3 Nyilvántartási szám:01/03/10992 Macskamentők Alapítvány 1103 Budapest, Gergely UTCA 114 1 21 Közhasznúsági

Részletesebben

Az MTA Gyerekszegénység Elleni Programiroda véleménye és javaslatai

Az MTA Gyerekszegénység Elleni Programiroda véleménye és javaslatai Az MTA Gyerekszegénység Elleni Programiroda véleménye és javaslatai a Szegény-és cigánytelepek, városi szegregátumok területi elhelyezkedésének és infrastrukturális állapotának elemzése különbözı (közoktatási,

Részletesebben

PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐK KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE. Egyesületünk

PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐK KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE. Egyesületünk Egyesületünk 2006-ban alakult Nincs menhelyünk, ideiglenes befogadókkal dolgozunk Csak önkéntesekből áll a csapat Adományokból és adó 1%-ból tartjuk fent magunkat Területünk a Pilisi-hegyek, a Budai-régió

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2009. június 29-én megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2009. június 29-én megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK OKTATÁSI, MŐVELİDÉSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA 4/2009. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2009. június 29-én megtartott ülésérıl Határozatok száma: 5-6. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

ZENEISKOLA, ALAPFOKÚ M

ZENEISKOLA, ALAPFOKÚ M PÁLYÁZAT AZ ÁDÁM JENİ ZENEISKOLA, ALAPFOKÚ MŐVÉSZETI ISKOLA INTÉZMÉNYVEZETİI MUNKAKÖRÉRE KÉSZÍTETTE: REGİSNÉ NYIRİ ILDIKÓ SZIGETSZENTMIKLÓS 2013. MÁJUS 24. 1 VEZETİI PROGRAM SZAKMAI HELYZETELEMZÉS Tíz

Részletesebben