FÜSTELVEZETŐ RENDSZER

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FÜSTELVEZETŐ RENDSZER"

Átírás

1 Füstelvezető rendszer A természetes hő- és füstelvezető berendezések azáltal, hogy a hőt és a füstöt kivezetik a lángokban álló épületből, szabaddá teszik a menekülési útvonalakat és a tűzoltók felvonulási útvonalát. Ez azt jelenti, hogy az épületek megőrzik tűzállósági tulajdonságaikat, a vagyontárgyak károsodása pedig a lehető legkisebb mértékre korlátozódik. A természetes hő- és füstelvezető berendezéseket általában közösségi közlekedő terekben, pl. lépcsőházakban és összekötő folyosókon, valamint ipari épületekben és irodaházakban alkalmazzák. A VELUX füstelvezető rendszer egy komplett természetes hő- és füstelvezető rendszer használatával teljesülnek az épületekre vonatkozó füstelvezetési követelmények. FÜSTELVEZETÉS

2 Biztonság, kényelem és rugalmasság A VELUX füstelvezető rendszer megfelel a hatályos előírásoknak, CE jelöléssel rendelkezik, amely a természetes hő- és füstelvezető berendezésekre vonatkozó MSZ-EN szabványnak való megfelelésre utal. Mindemellett a rendszer számos meghatározó előnyt is nyújt: Széles körű alkalmazhatóság A VELUX füstelvezető rendszer rendkívül rugalmas és költséghatékony, ezért megfelelő megoldást jelent az alkalmazások széles skáláján kis lépcsőházak egyetlen ablakától az iroda- vagy gyárépületek számos berendezéséig. A füstelvezető ablakot az adott alkalmazástól függően KFD szélterelő lappal vagy anélkül, lapostetők esetében pedig VELUX ECX kiemelőkerettel együtt is be lehet építeni. A szükséges hő- és füstelvezető felület nagysága az épület kialakításától és funkciójától függ. A többféle méretben megrendelhető VELUX füstelvezető ablakok lényegében bármilyen alkalmazás esetében előírásszerűen beépíthetők. Maximális szellőzés A füstelvezető rendszer egy robosztus lánchajtású elektromos motor aktiválásával a tokhoz képest 90 os szögben automatikusan kinyitja a billenő ablakot. A füst és a hő ilyen módon a menekülési útvonalakról és a tűzoltók felvonulási útvonaláról maximális mértékben eltávolítható. Áramkimaradás elleni védelem A vezérlőrendszer háttérelemének köszönhetően a rendszer áramkimaradás vagy az elektromos rendszerek tűzkárosodása esetén is működőképes marad. Kényelmes és egyszerű működtetés Az ablak a vezérlőrendszer beépített kapcsolójával nyitható és csukható, így a mindennapi szellőztetés is megoldható. A szellőztetésre állított ablakszárny megakadályozza, hogy eső vagy falevelek jussanak az épületbe. Tesztelés vagy vészhelyzet után a vezérlőrendszer segítségével az eredeti beállítások egyszerűen visszaállíthatók. Biztonság, kényelem és rugalmasság A VELUX füstelvezető rendszer kis lépcsőházaktól egészen az ipari és irodaépületekig számos füstelvezetési probléma esetében kínál rendkívül rugalmas és költséghatékony megoldást. A VELUX szabványos megoldásokat kínál a lépcsőházak füstelvezetésére és az elsődleges menekülési útvonalakon és a tűzoltók felvonulási útvonalain a füstmentesség biztosítása. Az építési előírások értelmében egy lépcsőház füstelvezető felülete nem lehet az alapterület 5%- ánál kisebb, a hatásos nyílásfelületnek pedig legalább 1 m2-nek kell lennie.

3 A rendszer felépítése Motors tetőtéri ablak Középső tengely körül forduló GGL vagy GGU tetőtéri ablak beépített motorral. A füstelvezető ablak KFD szélterelő lapokkal vagy anélkül rendelhető. Megrendeléskor ezt kérjük pontosítani. Füstelvezető ablakok csoportban egymás mellé történő beépítésekor az ablakok közötti toktávolságnak legalább 180 mm-nek kell lennie (ha mindegyik ablak KFD szélterelő lappal szerelt). Amennyiben csak az egyik ablakot látják el KFD szélterelő lappal, a toktávolság min. 100 mm lehet. A füstelvezető ablak fölé hófogó beépítése szükséges. KFX 100 vezérlő berendezés A csomag egy betörhető üveggel ellátott beépített kézi jeladóból és a mindennapi szellőztetés kapcsolójából álló vezérlőrendszerből (24 V kimenő feszültséggel), egy betörhető üveggel ellátott kézi jeladóból (KFK 100) és egy füstérzékelőből (KFA 100) áll KFA 100 optikai füstérzékelő A tűz korai jelzésére alkalmas füstérzékelő. KFK 100 kézi jeladó betörhető üveggel Betörhető üveggel ellátott kézi jeladó a füstelvezetési funkció aktiválására KFK 200 falikapcsoló A mindennapi szellőztetés kapcsolója. KLA 100 esőérzékelő Esőérzékelő a VELUX füstelvezető ablakok eső esetén történő automatikus becsukására. KFD szélterelő lap A KFD szélterelő lapok kiegészítőként utólag is megvásárolhatók. A nyílászárón át távozó füst és hő terelésére szolgál.

4 Alapcsomag A berendezés elemei A VELUX a füstelvezető ablakokat beépített motorral szállítja. Komplett füstelvezető rendszerről az ablaknak egy VELUX vezérlőrendszer-csomaggal együtt történő használata esetén beszélhetünk. Füstelvezető ablakok Beépített motorral rendelkező, speciális GGL és GGU jelű billenő tetőtéri ablakok. A természetes hő- és füstelvezető berendezésekre vonatkozó MSZ-EN európai szabványnak megfelelően CE jelöléssel rendelkeznek. Az ablakok a mindennapi szellőztetéshez max. 200 mm-re nyithatók. Valamennyi ablaktípus ragasztott biztonsági üveggel készül. A füstelvezető funkció aktiválásakor az ablak egy lánchajtású motor és a gázrugók segítségével 90 -os szögben kinyílik. KFX 100 vezérlő berendezés A csomag egy betörhető üveggel ellátott beépített kézi jeladóból és a mindennapi szellőztetés kapcsolójából álló vezérlőrendszert (24 V kimenő feszültséggel), egy betörhető üveggel ellátott kézi jeladót (KFK 100) és egy füstérzékelőt (KFA 100) tartalmaz. CE jelöléssel ellátott vezérlőrendszer max. 2 motor működtetéséhez. 72 órás beépített tartalék áramellátás. A falba szerelhető vagy kerettel falra szerelhető vezérlőrendszer méretei: 368 x 353 mm (szélesség x magasság). A vezérlőrendszer színe: fehér NCS S 1000N Vezérlési lehetőség külső riasztórendszerekkel.

5 KFA 100 optikai füstérzékelő A tűz korai jelzésére alkalmas füstérzékelő. Szín: fehér (RAL 9003). Méret (aljzattal együtt): 50 x 100 mm (magasság x Egy VELUX vezérlőrendszerrel max. 10 füstérzékelő használható. Az aktiválás látható jelzése. Kiegészítő termékek KFK 100 kézi jeladó betörhető üveggel Betörhető üveggel ellátott kézi jeladó a füstelvezetési funkció aktiválására. Szín: szürke (RAL 7035). Méret: 125 x 125 x 36 mm (szélesség x magasság x Egy VELUX vezérlőrendszerrel max. 3 kézi jeladó használható. A rendeltetésszerű működés, a hiba és a riasztás látható és hallható jelzése. KFK 200 falikapcsoló A mindennapi szellőztetés kapcsolója. Szín: fehér (RAL 9010). Méret: 81 x 81 x 12 mm (szélesség x magasság x Egy VELUX vezérlőrendszerrel max. 10 falikapcsoló használható. KLA 100 esőérzékelő Esőérzékelő a VELUX füstelvezető ablakok eső esetén történő automatikus becsukására. Szín: világosszürke (RAL 9002). Méret: 80 x 80 x 55 mm (szélesség x magasság x Az esőérzékelő csak akkor csukja be az ablakot, ha a füstelvezető funkció éppen nincs aktiválva. KFD szélterelő lap A KFD szélterelő lapok kiegészítőként utólag is megvásárolhatók. A nyílászárón át távozó füst és hő terelésére szolgál. Anyag: A szárnyra szerelt lapok alumíniumból készülnek, szín: RAL A tokra szerelt szélterelő lapok rozsdamentes acélból készülnek, szín: RAL 7043.

6 Szerviz A rendszer tervezése A rendszer megtervezését mindig tűzvédelmi szakértőre kell bízni, és az illetékes tűzoltó hatósággal is egyeztetni kell a rendszer kivitelezése előtt. A rendszer kiépítése és ellenőrzése A helyesen kiépített füstelvezető rendszer életet menthet. Ezért javasoljuk, hogy a VELUX-tól érdeklődje meg, hogy a tűzvédelmi szabályzat alapján milyen követelmények vonatkoznak a rendszerre. Szervizosztályunk az újonnan kiépített rendszerek további ellenőrzését is vállalja. Időszakos szervizellenőrzés A tűzvédelmi szabályzat a füstelvezető rendszerek évenkénti ellenőrzését írja elő. Ezeket az ellenőrzéseket a vállalkozónak vagy egy hasonló műszaki és szakmai ismeretekkel rendelkező személynek kell végeznie. A VELUX füstelvezető rendszer rendeltetésszerű működésének folyamatos biztosítása érdekében javasoljuk, hogy a szervizellenőrzést a VELUX egyik szervizmérnöke végezze. A szervizellenőrzés a füstelvezető rendszer átvizsgálását, valamint az automatikus nyitószerkezet helyes működésének biztosítása érdekében a tetőtéri ablak karbantartását foglalja magában.

7 A következő táblázatban megtalálható a méretek szerinti ÉMI által megadott áramlási tényező (c v ) és a hatásos nyílásfelület (A w ). SZABÁLYOZÁS Ablak mérete GGL/GGU Átfolyási tényező (áramlási tényező) cv Hatásos nyílásfelület m² (Aw) M04 (78cmx98cm) 0,59 0,37 M06 (78cmx118cm) 0,63 0,48 M08 (78cmx140cm) 0,66 0,60 S06 (114cmx118cm) 0,57 0,65 S08 (114cmx140cm) 0,59 0,82 U04* (134cmx98cm) 0,51 0,56 U08* (134cmx140cm) 0,53 0,86 *csak GGL típus

Tűzgátló mobil függönykapu

Tűzgátló mobil függönykapu Tűzgátló mobil függönykapu ÁLTALÁNOS LEÍRÁS: A tűzgátló mobil függönyszerkezetek többcélú felhasználást tesznek lehetővé: alkalmasak a menekülési útvonalak biztosítására; nagy csarnokterek tűzszakaszolására;

Részletesebben

VELUX árnyékolók és redőnyök. Érvényes 2008. február 1-jétől. www.velux.hu

VELUX árnyékolók és redőnyök. Érvényes 2008. február 1-jétől. www.velux.hu árnyékolók és redőnyök Érvényes 2008. február 1-jétől www.velux.hu Bármire legyen szüksége, a -nál megtalálja Tompítaná a vakító napfényt? Sötétben vagy csak félhomályban szeret aludni? Zavarják a szúnyogok?

Részletesebben

Termékinformáció Felső kilincses billenő fa tetőtéri ablak GGL

Termékinformáció Felső kilincses billenő fa tetőtéri ablak GGL Termékinformáció Felső kilincses billenő fa tetőtéri ablak Termékjellemzők Kiváló minőségű fenyő, három réteg színtelen lakk felületkezeléssel Felső kilincs, amely könnyen működtethető akkor is, ha az

Részletesebben

RT típusú elektromos hőlégfúvók

RT típusú elektromos hőlégfúvók RT típusú elektromos hőlégfúvók SZERELÉSI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 2013.09.02. SOLARONICS Central Europe Kft. 1116 Budapest, Építész u. 8-12. Tel.: 203-112, Fax: 206-2719, Szerviz Tel.: (20) 49-700, E-mail:

Részletesebben

árkatalógus Érvényes: 2009. február 2-tól www.velux.hu

árkatalógus Érvényes: 2009. február 2-tól www.velux.hu Termékés árkatalógus Érvényes: 2009. február 2-tól www.velux.hu Miért választana mást? 2 VELUX 2 VELUX Vezető márka A VELUX több mint 60 évvel ezelőtt elsőként kezdett tetőtéri ablakokat gyártani. Az azóta

Részletesebben

Belső lamellás árnyékoló - zsinórós hajtás

Belső lamellás árnyékoló - zsinórós hajtás Belső lamellás árnyékoló - zsinórós hajtás Típus: IF 50 ES Felhasználási terület és alkalmazás Kis és közepes méretü ajtók és ablakok költségkímélö belsö lamellás árnyékolója 6m² felületig. Termékelönyök

Részletesebben

Designo a tetőtéri ablakok új generációja. Roto Designo. Tetőtéri ablakok & szolárrendszerek

Designo a tetőtéri ablakok új generációja. Roto Designo. Tetőtéri ablakok & szolárrendszerek Designo a tetőtéri ablakok új generációja Roto Designo Tetőtéri ablakok & szolárrendszerek Vannak véletlenek, de nem a Roto-nál! 75év tapasztalat A Roto-t 75 éve alapították, és a folyamatos fejlesztésnek

Részletesebben

Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV

Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV 1. Karnis 2. Tengely 3. Fordító 4-6. Fordítózsinór rozsdamentes véggel 7. Végállás szabályozó 8. Szalag 10. Létra 12. Szalag tartó 13. Hajtómű 14. Hajtómű tartó 15.

Részletesebben

VELUX árnyékolók és redőnyök érvényes 2011. április 1-jétől

VELUX árnyékolók és redőnyök érvényes 2011. április 1-jétől VELUX árnyékolók érvényes 2011. április 1-jétől Egyedülálló VELUX minőség VELUX árnyékolók Napfény, friss levegő és tetőtéri ablakok fantasztikus kombináció. Ahhoz azonban, hogy otthonában a fényt és a

Részletesebben

HASZNÁLATI ÉS FELSZERELÉSI UTASÍTÁS

HASZNÁLATI ÉS FELSZERELÉSI UTASÍTÁS S1 fogasléces motor összes: 14, oldal 1 HASZNÁLATI ÉS FELSZERELÉSI UTASÍTÁS Felszerelések: S1 fogasléces motor összes: 14, oldal 2 S1 fogasléces motor összes: 14, oldal 3 S1 fogasléces motor összes: 14,

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. C30 láncos ablakmozgató motor 1. oldal, 3. összesen LÁNCOS ABLAKMOZGATÓ MOTOR

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. C30 láncos ablakmozgató motor 1. oldal, 3. összesen LÁNCOS ABLAKMOZGATÓ MOTOR C30 láncos ablakmozgató motor 1. oldal, 3. összesen HASZNÁLATI UTASÍTÁS LÁNCOS ABLAKMOZGATÓ MOTOR C30 láncos ablakmozgató motor 2. oldal, 3. összesen CE MINŐSÍTÉS RÉSZEK MEGNEVEZÉSE ÉS MÉRETEK a méretek

Részletesebben

Fireray 2000 vonali füstérzékelő

Fireray 2000 vonali füstérzékelő Tűzjelző rendszerek Fireray 2000 vonali füstérzékelő Fireray 2000 vonali füstérzékelő Bővített megfigyelési terület A szabályozott erősítésnek köszönhetően nagyobb a téves riasztásokkal szembeni védelem

Részletesebben

Termékinformáció CSP hő- és füstelvezető felülvilágító lapostetőbe

Termékinformáció CSP hő- és füstelvezető felülvilágító lapostetőbe 2018.04.03. Termékinformáció CSP hő- és füstelvezető felülvilágító lapostetőbe Termékjellemzők Elektromos füstelvezető ablak lapostetőkhöz CE-jelöléssel rendelkezik az EN 12101-2 szabványnak megfelelően

Részletesebben

Friss levegó a lakásnak

Friss levegó a lakásnak Friss levegó a lakásnak Műszaki leírás és beépítési útmutató Nyílt égésterú készülékek légellátása Lakások komfort érzetének javítása Párásodás elkerülése MAGYAR TERMÉK A Hő és Légtechnika Innovációs Kft

Részletesebben

árlista Trendo-Werso-zipScreen-rollScreen - árlista

árlista Trendo-Werso-zipScreen-rollScreen - árlista árlista Trendo-Werso-zipScreen-rollScreen - árlista R E D Ő N Y Ö K K A P U K Z S A L U Z I Á K S Z Ú N Y O G H Á L Ó K T E X T I L Á R N Y É K O L Ó K WERSO redőny tetőtéri ablakra Motoros meghajtással

Részletesebben

MAGYAR. A motor és a tápegység közötti kéteres kábel vezetékelésének utasításai. m mm 2. 0-20 2 x 0,75 0-50 2 x 1,50

MAGYAR. A motor és a tápegység közötti kéteres kábel vezetékelésének utasításai. m mm 2. 0-20 2 x 0,75 0-50 2 x 1,50 A motor és tápegység közötti kéteres káel vezetékelésének utsítási Vezesse káelt tápegységtől z lkhoz. Megjegyzés: A megfelelő káelméreteket táláztn tlálj. A motor cstlkozttás: Lásd z dott termékkel kpott

Részletesebben

Pánikrudak. Pánikrudak elektromos zárakhoz effeff 8000 Vízszintes beépítésű mechanikus pánikrúd... G-2

Pánikrudak. Pánikrudak elektromos zárakhoz effeff 8000 Vízszintes beépítésű mechanikus pánikrúd... G-2 Pánikrudak Pánikrudak elektromos zárakhoz effeff 8000 Vízszintes beépítésű mechanikus pánikrúd............................................................. G-2 Elektromos pánikrudak Securitron TSB Elektromos

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK Nyilvántartási szám: 666 HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK XYZ MODELLEK Forgalmazó: KONYHA Kft. 1111 Vendéglátó utca 99. Tel.: +36 1 123 4567, Fax: + 36 1 765 4321 Weboldal: www.konyha.hu,

Részletesebben

VELUX CAD 2003 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. (ArchiCAD 4.55-6.0, Classic) 2003. június

VELUX CAD 2003 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. (ArchiCAD 4.55-6.0, Classic) 2003. június VELUX CAD 2003 (ArchiCAD 4.55-6.0, Classic) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2003. június Könyvtárfejlesztés Graphisoft CAD Stúdió 1031 Budapest Záhony utca 7. (Graphisoft Park) tel.:(1) 437-3366 fax:(1) 437-3367 általános

Részletesebben

QUASAR. green line. Láncos működtető - Nyitási erő 300 N - Maximális lökethossz 500 mm

QUASAR. green line. Láncos működtető - Nyitási erő 300 N - Maximális lökethossz 500 mm QUASAR Láncos működtető - Nyitási erő 0 N - Maximális lökethossz 0 mm Nagy teljesítmény, kis méret: a kis keresztmetszetű (7x2 mm) öntött alumínium ház könnyedén beépíthető az ablakkeretbe. Az újszerű

Részletesebben

a z el s ő árnyék o l ó, amely szél á l l ó és véd a r o v a r o k ellen

a z el s ő árnyék o l ó, amely szél á l l ó és véd a r o v a r o k ellen a z el s ő árnyék o l ó, amely szél á l l ó és véd a r o v a r o k ellen f i x s c r e e n f i x s c r e e n 8 5 f i x s c r e e n 1 0 0 f i x s c r e e n 1 5 0 B e v e z e t é s FIXSCREEN RENSON HQ, Waregem

Részletesebben

SOLARTUBE TL 23 36 45

SOLARTUBE TL 23 36 45 SOLARTUBE SÖTÉTEN SUGÁRZÓ FŰTŐKÉSZÜLÉK TL 23 36 45 MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2013.10.14. - 2 - TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 3. oldal MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK 4. oldal - FŰTÉSI

Részletesebben

Termékinformáció CSP lapos tetős füstelvezető ablakok

Termékinformáció CSP lapos tetős füstelvezető ablakok 1.0 változat 2014.10.01. Termékinformáció CSP lapos tetős füstelvezető ablakok Termékjellemzők Elektromos füstelvezető ablak lapos tetőkhöz CE-jelöléssel rendelkezik az EN 12101-2:2003 szabványnak megfelelően

Részletesebben

SOLARTUBE TU 12 17 23 36

SOLARTUBE TU 12 17 23 36 SOLARTUBE SÖTÉTEN SUGÁRZÓ FŰTŐKÉSZÜLÉK TU 12 17 23 36 MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2013.10.02 - 2 - TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 3. oldal MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK 4. oldal - FŰTÉSI

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Kondenzációs gázkazán Fontos tudnivaló: Ezt a fűtőkazánt csak földgázzal/cseppfolyós gázzal szabad üzemeltetni! Logano plus SB735 gázüzemű kondenzációs kazán Szakemberek

Részletesebben

Műanyag Emelő-tolóajtók

Műanyag Emelő-tolóajtók .1 Modellek Modell HSK-A 1 tolóelem 1 fix elem. A nyitásirány attól függ, hogy a tolókilincs a tolószárnyon melyik oldalon helyezkedik el. Ha a kilincs a tolószárnyon bal oldalra van szerelve, akkor a

Részletesebben

Opel Combo CV. Van L1H1 normál teherbírás. Van L1H1. megnövelt teherbírás - 5 258 400 5 325 696. Van L1H1. Van L2H1 megnövelt teherbírás

Opel Combo CV. Van L1H1 normál teherbírás. Van L1H1. megnövelt teherbírás - 5 258 400 5 325 696. Van L1H1. Van L2H1 megnövelt teherbírás Opel Combo Opel Combo CV 1 Benzin Motor Combo 1.4 ECOTEC 70 kw / 95 LE 1.4 ECOTEC tart/top 70 kw / 95 LE 1.4 Turbo ECOTEC 88 kw / 120 LE 1.4 CNG Turbo ECOTEC 88 kw / 120 LE Váltómű 5fokozatú kézi 5fokozatú

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÉS KEZELÉSI KÉZIKÖNYV

BEÉPÍTÉSI ÉS KEZELÉSI KÉZIKÖNYV BEÉPÍTÉSI ÉS KEZELÉSI KÉZIKÖNYV 1. Bevezető 2-2. A szivattyú beépítése 2-3. Elektromos ellátás 3-4. Elektromos csatlakozások 3-5. Az üzemi jelleggörbék beállítása 4-6. A szivattyú üzembe helyezése 4-7.

Részletesebben

SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK

SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2015.09.21. - 2 - Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. Általános tudnivalók... 3 1.1.1. A gyártó

Részletesebben

RotoQ MEDIUM kategóriás billenő faablak felső kilinccsel

RotoQ MEDIUM kategóriás billenő faablak felső kilinccsel RotoQ MEDIUM kategóriás billenő faablak felső kilinccsel 2 Tartalomjegyzék RotoQ german made... 4 A RotoQ előnyei... 6 Energiahatékonyság... 7 Kiemelkedő minőség... 8 Biztonságos beépítés... 10 Optimális

Részletesebben

Kezelési utasítás és alkatrészlista

Kezelési utasítás és alkatrészlista Kezelési utasítás és alkatrészlista Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Benincá terméket választotta. A Benincá cég kínálatában található összes termék 20 éves gyártási tapasztalat, folyamatos fejlesztés,

Részletesebben

árkatalógus Érvényes: 2009. február 2-tól www.velux.hu

árkatalógus Érvényes: 2009. február 2-tól www.velux.hu Termékés árkatalógus Érvényes: 2009. február 2tól www.velux.hu Miért választana mást? 2 VELUX 2 VELUX Vezető márka A VELUX több mint 60 évvel ezelőtt elsőként kezdett tetőtéri ablakokat gyártani. Az azóta

Részletesebben

Redőnykapu katalógus és kiskereskedelmi árlista

Redőnykapu katalógus és kiskereskedelmi árlista Redőnykapu katalógus és kiskereskedelmi árlista Tartalomjegyzék: I. II. III. IV. Redőnykapuk, tervezési tudnivalók 55mm-es rendszer 77mm-es rendszer Meghajtás, opciók 2. oldal 4. oldal 6. oldal 8. oldal

Részletesebben

Padlócsukó kétszárnyú nyílóajtókhoz

Padlócsukó kétszárnyú nyílóajtókhoz GEZE padlócsukók TS 550 IS Padlócsukó kétszárnyú nyílóajtókhoz A termék jellemzői az EN 1154 A és EN 1158 szerint bevizsgálva csukóerő: 3-6 csak egy gyártási méret beépített, láthatatlan csukássorrend-szabályzás

Részletesebben

Homlokzati zsaluziarendszerek. - árlista REDŐNYÖK KAPUK ZSALUZIÁK SZÚNYOGHÁLÓK TEXTILÁRNYÉKOLÓK

Homlokzati zsaluziarendszerek. - árlista REDŐNYÖK KAPUK ZSALUZIÁK SZÚNYOGHÁLÓK TEXTILÁRNYÉKOLÓK árlista Homlokzati zsaluziarendszerek - árlista REDŐNYÖK KAPUK ZSALUZIÁK SZÚNYOGHÁLÓK TEXTILÁRNYÉKOLÓK Vezetősínek Aluminium-Homlokzati zsaluzia rendszerek Vezetősínes kivitelek 28 mm 22,5 mm 20 mm Standard

Részletesebben

A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül

A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül Sajtóközlemény A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül Biatorbágy, 2011. november 11. A Scania folyamatosan bővíti építőipari termékkínálatát annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a legújabb

Részletesebben

IV 60/27-1 M B1. Karbantartást nem igénylő közvetlen meghajtás. Terhelhető és sokoldalú. Kényelmes tároló terület a tartozékoknak, a gép vázán.

IV 60/27-1 M B1. Karbantartást nem igénylő közvetlen meghajtás. Terhelhető és sokoldalú. Kényelmes tároló terület a tartozékoknak, a gép vázán. Az IV 60/27-1 M B1 típusú gépnél egy robosztus, ipari porszívóról van szó. A porszívót kifejezetten a 22. zóna 1,2,3 porrobanási osztályába tartozó porokhoz fejlesztették ki.mobil és os célcsoportban sokoldalúan

Részletesebben

NovoSpeed ipari gyorskapuk

NovoSpeed ipari gyorskapuk NovoSpeed ipari gyorskapuk a gördülékeny és gazdaságos árumozgatás szolgálatában NovoSpeed ipari gyorskapuk gyors, funkcionális, egyedi Az egyre szigorodó biztonsági előírások és egyre bonyolultabb ipari

Részletesebben

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX. Típus. Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt.

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX. Típus. Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Típus Telepítési útmutató Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Ez a dokumentum azt ismerteti, hogy a smart plug-ot hogyan kell megfelelően felszerelni.

Részletesebben

OptiLine 45 padlódobozok Bemutatás

OptiLine 45 padlódobozok Bemutatás Bemutatás Süllyesztett rendszer erősáramú, távközlési és adatvezetékek kialakítására az iroda padlózatában A rendszer csatlakozós padlódobozokat, padlófedeleket, betonpadlós dobozokat és számos egyéb tartozékot

Részletesebben

Részletes árlista. Minôség tetôfokon. Tetôtéri ablakok, kiegészítôk és szolárrendszerek. Szakkereskedôknek, kivitelezôknek, építészeknek

Részletes árlista. Minôség tetôfokon. Tetôtéri ablakok, kiegészítôk és szolárrendszerek. Szakkereskedôknek, kivitelezôknek, építészeknek Részletes árlista Szakkereskedôknek, kivitelezôknek, építészeknek Minôség tetôfokon Tetôtéri ablakok, kiegészítôk és szolárrendszerek 2007 érvényes április 2-tôl Rendelési példa: tetôtéri ablak Rendelési

Részletesebben

PayGate M3 Fizető- és jegykiadó automatával felszerelt forgóvillás beléptető rendszer, WC beléptető

PayGate M3 Fizető- és jegykiadó automatával felszerelt forgóvillás beléptető rendszer, WC beléptető PayGate M3 Fizető- és jegykiadó automatával felszerelt forgóvillás beléptető rendszer, WC beléptető A PayGate M3 egy intelligens forgókaros beléptető kapu, amely nyilvános illemhelyekre történő fizető

Részletesebben

A teljes OTÉK: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700253.kor. Kiemelések az OTÉK-ból - az "akadálymentes" szóra. Általános előírások

A teljes OTÉK: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700253.kor. Kiemelések az OTÉK-ból - az akadálymentes szóra. Általános előírások A teljes OTÉK: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700253.kor Kiemelések az OTÉK-ból - az "akadálymentes" szóra Általános előírások 31. (1) 89 Az építményeket csak úgy szabad elhelyezni,

Részletesebben

Termék adatlap AS-100 (standard)

Termék adatlap AS-100 (standard) Termék adatlap AS-100 (standard) Forgókaros elektromechanikus beléptető beltéri vagy kültéri kivitelben Műszaki paraméterek Működtetés: Átengedés: Kivitel: Funkciója: Mechanika: Kézi meghajtás, mechanikus

Részletesebben

DR típusú Légrétegződést gátló ventilátorok

DR típusú Légrétegződést gátló ventilátorok DR típusú Légrétegződést gátló ventilátorok SZERELÉSI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 2015.08.26. SOLARONICS Central Europe Kft. 1116 Budapest, Építész u. 8-12. Tel.: 203-1125 Szerviz: (20) 495-7050, E-mail : szerviz@solaronics.hu

Részletesebben

Rittal biztonsági termek típusáttekintése

Rittal biztonsági termek típusáttekintése Rittal biztonsági termek típusáttekintése Alapvédettséggel ellátott terem, 0 m² 4800 x 00 x 400 mm 4600 x 400 x 00 mm F 90 tűzvédelem a DIN 410 szerint Füstgáz elleni tömítettség a DIN 18 09 szerint Lökésteszt

Részletesebben

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára 254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára 1. MEGHATÁROZÁS Nagy sorozatban gyártott szériaautók. 2. HOMOLOGIZÁCIÓ Legalább 2500 azonos egységet kell gyártani 12 egymást követő hónap alatt

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPOKHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPOKHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ CGW LUX 60 4G AI AL CI CGW LUX 70 5G AI AL TR CI TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPOKHOZ CGW LUX 60 4G AI AL CI CGW LUX 70 5G AI AL TR CI COD. 04067DE - 10.09.2012 A FŐZŐLAPOK LEÍRÁSA MODELL: CGW LUX

Részletesebben

A tételhez segédeszköz nem használható.

A tételhez segédeszköz nem használható. A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli központilag összeállított vizsgakérdései a 4. szakmai követelmények fejezetben megadott modulokhoz tartozó témaköröket tartalmazza. A tételhez segédeszköz nem használható.

Részletesebben

Telepítési útmutató OFV24-Olive

Telepítési útmutató OFV24-Olive H A M B U R G Telepítési útmutató OFV24-Olive lincs helyére szerelhető elektromechanikus zár cikksz. 260.035 Tel.: +36 (1) 226 1616 Fax: +36 (1) 226 1303 info@assaabloy.hu www.assaabloy.hu Figyelem: Megtörés

Részletesebben

A nyílászáróval együtt kerül beépítésre. 9) Vezetősín kefével 10) Redőnypáncél 11) Zárósín alsó műanyag záróprofillal

A nyílászáróval együtt kerül beépítésre. 9) Vezetősín kefével 10) Redőnypáncél 11) Zárósín alsó műanyag záróprofillal Ráépített redőny A nyílászáróval együtt kerül beépítésre Felhasználási terület és alkalmazás Kiváló minőségű hőszigetelt redőny. Szereléskor a nyílászáró tokszerkezetére szerelék rá és együtt építoik be

Részletesebben

AZA 48/60/75/90 spirálos felsőpályás

AZA 48/60/75/90 spirálos felsőpályás TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.hu HASZNÁLATI UTASÍTÁS AZA 48/60/75/90 spirálos felsőpályás

Részletesebben

Sávfelülvilágító termékcsalád BITTERMANN DAYLIGHT

Sávfelülvilágító termékcsalád BITTERMANN DAYLIGHT Hő- és füstelvezetés Napi szellőzés Természetes bevilágítás EN 12101-2 : 2003-09 szerint bevizsgálva és tanúsítva Természetes bevilágítás E sávfelülvilágító rendszer teljes mértékig megfelel az ügyfél,

Részletesebben

UNIVERZÁLIS TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTIZÁR

UNIVERZÁLIS TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTIZÁR B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó UNIVERZÁLIS TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTIZÁR 4 AJTÓHOZ A DOBOZ TARTALMA 4 db központizár mozgató motor (2 db vezérlő 2 db vezérelt) 4 db mozgató pálca

Részletesebben

EGYEZMÉNY. 35. Melléklet: 36. számú Elõírás. 2. Felülvizsgált szövegváltozat

EGYEZMÉNY. 35. Melléklet: 36. számú Elõírás. 2. Felülvizsgált szövegváltozat E/ECE/324 E/ECE/TRANS/505 }Rev.1/Add.35/Rev.2 2002 december 2. ENSZ-EGB 36. számú Elõírás EGYEZMÉNY A KÖZÚTI JÁRMÛVEKRE, A KÖZÚTI JÁRMÛVEKBE SZERELHETÕ ALKATRÉSZEKRE, ILLETVE A KÖZÚTI JÁRMÛVEKNÉL HASZNÁLATOS

Részletesebben

MILLENNIUM E - MILLENNIUM SE

MILLENNIUM E - MILLENNIUM SE SZERELÉSI, HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ MILLENNIUM E - MILLENNIUM SE FALIKAZÁNOK TARTALOMJEGYZÉK oldal BEVEZETŐ 2 1. MŰSZAKI LEÍRÁS 3 1.1. Műszaki adatok 3 1.2. Keringtető szivattyú teljesítmény

Részletesebben

Tervezési, szerelési és használati útmutató. Klímakonvektorok (fan-coil)

Tervezési, szerelési és használati útmutató. Klímakonvektorok (fan-coil) Tervezési, szerelési és használati útmutató SV Klímakonvektorok (fan-coil) Burkolat nélküli - burkolattal ellátott - légcsatornázható kivitel 2012.12.20. SOLARONICS Central Europe Kereskedelmi Kft. 1116

Részletesebben

GARDENA 7500 S/SP, 14000 S/SP szennyvízszivattyúk, cikksz. 1455, 1457:

GARDENA 7500 S/SP, 14000 S/SP szennyvízszivattyúk, cikksz. 1455, 1457: GARDENA 7500 S/SP, 14000 S/SP szennyvízszivattyúk, cikksz. 1455, 1457: Használati útmutató Tartalom 1. Megjegyzések a használati útmutatóhoz 2. Felhasználási terület, szállítható folyadékok 3. Alkatrészek

Részletesebben

ALUTECH BIZTONSÁGI REDŐNYRÁCS RENDSZEREK

ALUTECH BIZTONSÁGI REDŐNYRÁCS RENDSZEREK árnyékolás egyszerűen ALUTECH BIZTONSÁGI REDŐNYRÁCS RENDSZEREK Saját gyártás Termék minőség-ellenőrzés Számtalan profil alkatrész - több mint 30 színben Megfelel az európai minőségi előírásoknak Katalógus

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS. Burkolt zuhany időzített nyomógombbal

MŰSZAKI LEÍRÁS. Burkolt zuhany időzített nyomógombbal MŰSZAKI LEÍRÁS Burkolt zuhany időzített nyomógombbal Típus BK01551 BK01552 BK01553 BK01554 Zuhanyfej típusa: Fix Állítható Perlátoros Fix II. Bemeneti víz csatlakozás: C 1/2 Nyomógomb típusa: QK 165 Üzemi

Részletesebben

Kezelési utasítás. Logamax U052-24/28K Logamax U052-24/28 Logamax U054-24K Logamax U054-24 fali gázkazán. 6 720 612 774 07/2006 HU A kezelő részére

Kezelési utasítás. Logamax U052-24/28K Logamax U052-24/28 Logamax U054-24K Logamax U054-24 fali gázkazán. 6 720 612 774 07/2006 HU A kezelő részére 6 720 612 774 07/2006 HU A kezelő részére Kezelési utasítás Logamax U052-24/28K Logamax U052-24/28 Logamax U054-24K Logamax U054-24 fali gázkazán 6 720 612 229-00.1O A kezelés előtt kérjük gondosan átolvasni

Részletesebben

Opel Movano PC. Combi. Bus. Dízel. Dízel. Változat Össztömeg ÁFA és regadó nélkül ÁFA és regadó nélkül ÁFA és regadó nélkül ÁFA és regadó nélkül

Opel Movano PC. Combi. Bus. Dízel. Dízel. Változat Össztömeg ÁFA és regadó nélkül ÁFA és regadó nélkül ÁFA és regadó nélkül ÁFA és regadó nélkül Opel Movano 2.3 CDTI MT (92 kw/125 LE) Opel Movano PC tart/top MT (1 kw/135 LE) 2.3 CDTI MT (11 kw/15 LE) 2.3 CDTI MTA (11 kw/15 LE) ÁFAval ÁFAval ÁFAval ÁFAval 1 tart/top MT (12 kw/163 LE) ÁFAval Dízel

Részletesebben

GÉPKÖNYV. Remeha Quinta 45/55/65/85/115. Tervezési segédlet. Remeha Quinta 45/55/65/85/115. Használati, kezelési leírás

GÉPKÖNYV. Remeha Quinta 45/55/65/85/115. Tervezési segédlet. Remeha Quinta 45/55/65/85/115. Használati, kezelési leírás GÉPKÖNYV Tervezési segédlet Használati, kezelési leírás Remeha Quinta Kondenzációs fali kazáncsalád Teljesítménytartomány: 9-115 kw Remeha Quinta TARTALOMJEGYZÉK Elôszó 3 1. A Quinta kazánok beépítésének

Részletesebben

ZsalúZia Katalógus www.umbroll.hu

ZsalúZia Katalógus www.umbroll.hu Árnyékolás gördülékenyen ZsalúZia Katalógus www.umbroll.hu Umbroll - Árnyékolás gördülékenyen Az Umbroll mára Magyarország egyik legismertebb árnyékolástechnikai márkaneve. A fejlesztési kihívások jelentik

Részletesebben

Funkciós ajtók intézményi környezethez

Funkciós ajtók intézményi környezethez a hőhídmentes kivitelnek köszönhetően Hőhídmentes kültéri ajtók többcélú ajtókként és biztonsági ajtókként akár 30 %-kal* jobb hőszigetelés* Funkciós ajtók intézményi környezethez Erős beltéri ajtók Biztonságos

Részletesebben

FELÜLVILÁGÍTÓ TERMÉKEK LAPOSTETŐRE 2016 IV

FELÜLVILÁGÍTÓ TERMÉKEK LAPOSTETŐRE 2016 IV FELÜLVILÁGÍTÓ TERMÉKEK LAPOSTETŐRE 2016 IV 2 www.fakro.hu ENGEDJE BE A FÉNYT OTTHONÁBA BEVILÁGÍTÁSI LEHETŐSÉGEK LAPOSTETŐ ESETÉN TÍPUS F TÍPUS C EF_ EFR Alapvető igényünk, hogy otthonunk valamennyi helyisége

Részletesebben

Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról

Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról A jármővet 2010. június 7-én az IKARUSBUS Kft. ügyvezetı igazgatója Princz Ferenc mutatta be a BKV Zrt. óbudai telephelyén. Az autóbuszt a 22-es és

Részletesebben

2.7 EUROMAXX fali készülék 2003.

2.7 EUROMAXX fali készülék 2003. 2.7 EUROMAXX fali készülék 2003. 2.7.1 2.7.1 Euromaxx kéményes fali készülék Mûszaki adatok Készülék típusa ZWC 24-1 MFK ZWC 28-1 MFK "23" "31" "23" "31" Földgáz Cseppfolyós gáz Földgáz Cseppfolyós gáz

Részletesebben

Merülő szivattyúk 7000 S, 8500 S, 15000 S, cikksz. 1449, 1451, 1453. Használati útmutató

Merülő szivattyúk 7000 S, 8500 S, 15000 S, cikksz. 1449, 1451, 1453. Használati útmutató Tartalom 1. Megjegyzések a használati utasításhoz 2. Felhasználási terület, szállítható folyadékok 3. Alkatrészek 4. Üzembehelyezés előtti tennivalók 5. Üzembehelyezés 6. Biztonsági megjegyzések az üzembe

Részletesebben

HC30, HF18, HF 24, HF30

HC30, HF18, HF 24, HF30 Domina Domitop C24 E, F24 E, C30 E és F30 E típusú fali kombi gázkazánok, valamint HC24, HC30, HF18, HF 24, HF30 fűtő készülékek Használati - kezelési utasítás, gépkönyv Magyarországi képviselő és forgalmazó:

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ÁRLISTA 2012 A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ A TETŐ- ÉS HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK

MAGYARORSZÁG ÁRLISTA 2012 A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ A TETŐ- ÉS HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! MAGYARORSZÁG ÁRLISTA 202 ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ A TETŐ- ÉS HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK TETŐ HOMLOKZAT NAPELEM WWW.PREFA.HU A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! A LEGNAGYSZERŰBB ÚJDONSÁG 202-BEN:

Részletesebben

IPARI SZEKCIONÁLT GARÁZSAJTÓK. www.motorsforgates.hu. Importőr: MOTORS FOR GATES KFT.

IPARI SZEKCIONÁLT GARÁZSAJTÓK. www.motorsforgates.hu. Importőr: MOTORS FOR GATES KFT. IPARI SZEKCIONÁLT GARÁZSAJTÓK Importőr: MOTORS FOR GATES KFT. Az Alutech szekcionált garázsajtók minden tekintetben megfelelnek az európai biztonsági előírásoknak Ipari szekcionált garázskapuk A szekcionált

Részletesebben

Kompakt és mobil kotrógépek

Kompakt és mobil kotrógépek Kompakt és mobil kotrógépek Ezek szólnak a Wacker Neuson kompakt és mobil kotrógépe mellett. További tudnivalók a kotrókról. 1. Vitathatatlan gazdaságosság! Innovációval az optimális emelőerőért. 3. A

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Állami Autópálya Kezelő Zrt. H-1134 Budapest, Váci út 45/B. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya:

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Állami Autópálya Kezelő Zrt. H-1134 Budapest, Váci út 45/B. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya: 9. melléklet a 92/20. (XII. 30.) NFM rendelethez. Az ajánlatkérő neve és címe: Állami Autópálya Kezelő Zrt. H-34 Budapest, Váci út 45/B. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya: Összegezés az ajánlatok

Részletesebben

I. JOGI SZABÁLYOZÁS ÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK

I. JOGI SZABÁLYOZÁS ÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK ÉME: A-706/2008 2/17 Budapest, 2013.01.30. UE: A-2449/2012 Budapest, 2013.01.30. I. JOGI SZABÁLYOZÁS ÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK 1. Ezt az ÉME -t az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. állította

Részletesebben

Termékinformáció VELUX INTEGRA CVP nyitható felülvilágító lapostetőbe kívül ISD síküveggel

Termékinformáció VELUX INTEGRA CVP nyitható felülvilágító lapostetőbe kívül ISD síküveggel 2017.04.03 Termékinformáció VELUX INTEGRA nyitható felülvilágító lapostetőbe kívül ISD ------ 2093 síküveggel Termékjellemzők Elektromos felülvilágító lapostetőkhöz kívül síküveggel Tokba rejtett ablakmozgató

Részletesebben

Terméket eladni bárki tud, de egy konkrét feladatot hosszútávra megoldani annál kevesebben

Terméket eladni bárki tud, de egy konkrét feladatot hosszútávra megoldani annál kevesebben A HYDRO-KING Kft. 1996 ban alakult. A cég története szorosan összefügg a szivattyúkkal. Az alapító id. Dienes György vegyipari gépészmérnök 0 éven át szivattyúk üzemeltetésével, fejlesztésével, vízgépészeti

Részletesebben

MILLENNIUMI VÁROSKÖZPONT

MILLENNIUMI VÁROSKÖZPONT Budapest Főváros IX. ker. Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2015. (XI.19.) rendelete a Budapest, IX. ker. MILLENNIUMI VÁROSKÖZPONT Soroksári út Boráros tér Petőfi híd Duna folyam Lágymányosi

Részletesebben

Kezelési útmutató. RV3, RV5, RV8 és RV12 forgólapátos szivattyúk A 65X-YY-ZZZ. Szivattyútípus Változat Motor megnevezése X YY ZZZ

Kezelési útmutató. RV3, RV5, RV8 és RV12 forgólapátos szivattyúk A 65X-YY-ZZZ. Szivattyútípus Változat Motor megnevezése X YY ZZZ Kezelési útmutató A652-01-849 Eredeti V. kiadás RV3, RV5, RV8 és RV12 forgólapátos szivattyúk A 65X-YY-ZZZ Szivattyútípus Változat Motor megnevezése X YY ZZZ 2 = RV3 01 99 903 = 220 240 V, 50/60 Hz, egyfázisú

Részletesebben

Csuklókaros napellenző

Csuklókaros napellenző Csuklókaros napellenző Alkalmazási és felhasználási terület Teraszok, balkonok és télikertek változatos árnyékolására. Karos vagy elektromos hajtás. Szerelés: - falra - födémre - szarufára Termékjellemzők

Részletesebben

MELLÉKLETEK 1 1.01.02-A

MELLÉKLETEK 1 1.01.02-A MELLÉKLETEK: (BETÖRÉSES LOPÁS- ÉS RABLÁSBIZTOSÍTÁS KIEGÉSZÍTŐ SZABÁLYZATA LRB-96.) I. sz. melléklet KOCKÁZATI CSOPORTOK MEGNEVEZÉSE 1. Vagyoncsoport: - készpénz, - értékpapír, - nemesfém, - ékszer, - drága-

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. www.fakro.hu

TERMÉKISMERTETŐ. www.fakro.hu TERMÉKISMERTETŐ 2010 1 MINŐSÉGI FAKRO TETŐTÉRI ABLAKOK KOMFORTOS TETŐTÉR Megnövelt védelem betöréssel szemben A Beépítési tökéletes tartomány: termékekhez 15-90 folyamatos fejlesztésen és számos újításon

Részletesebben

www.qubo.hu Az Ön Fiat márkakereskedôje: www.fiat.hu Információs szám: 06 40 245 245

www.qubo.hu Az Ön Fiat márkakereskedôje: www.fiat.hu Információs szám: 06 40 245 245 www.qubo.hu Az Ön Fiat márkakereskedôje: A Fiat teljes választéka két év garanciával, kilométer-korlátozás nélkül. www.fiat.hu Információs szám: 06 40 245 245 A modellek felszereltsége és a választható

Részletesebben

My Service Szervizprogram személyautókhoz 2012. ősz/tél

My Service Szervizprogram személyautókhoz 2012. ősz/tél My Service Szervizprogram személyautókhoz 2012. ősz/tél Egy g mb minden esetre. Mercedes-Benz Contact Téli átvizsgálás A Mercedes-Benz Hungária Kft. szervizpartnerei ebben az évben is ingyenes átvizsgálást

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ÁRLISTA 2016 A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ TETŐ & HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK MINŐSÉG. 1946 óta

MAGYARORSZÁG ÁRLISTA 2016 A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ TETŐ & HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK MINŐSÉG. 1946 óta MAGYARORSZÁG A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁRLISTA 20 ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ A TETŐ- ÉS HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK 70 ÉV MINŐSÉG 9 óta TETŐ & HOMLOKZAT WWW.PREFA.COM A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÚJ: A PREFA R. CLASSIC

Részletesebben

Ötletek: Hogyan válasszunk fûnyírót? Hajtás: Benzines vagy elektromos? Vágószerszám: 3Cut és 4Cut

Ötletek: Hogyan válasszunk fûnyírót? Hajtás: Benzines vagy elektromos? Vágószerszám: 3Cut és 4Cut www. makita.hu - A kertbarátok és a kerttechnika magazinja Ötletek: Hogyan válasszunk fûnyírót? Hajtás: Benzines vagy elektromos? Vágószerszám: 3Cut és 4Cut HÁROM TERMÉKCSALÁD ÖSSZEHASONLÍTÁSA: EXCLUSIVE,

Részletesebben

FAP-420/FAH-420 LSN improved automatikus füstérzékelők

FAP-420/FAH-420 LSN improved automatikus füstérzékelők Tűzjelző rendszerek FAP-420/FAH-420 LSN improved atomatiks füstérzékelők FAP-420/FAH-420 LSN improved atomatiks füstérzékelők www.boschsecrity.h Optikai, hő- és égésgáz-érzékelők intelligens kiértékelő

Részletesebben

Pneumatikus Tárcsafékek

Pneumatikus Tárcsafékek Javítási útmutató C16352 - HU - 005 Pneumatikus Tárcsafékek SB6.../SB7... Axiális- & radiális kamraelrendezésû tárcsafékek RA-SB0002- Tartalomjegyzék.......................................................................

Részletesebben

Modul-Bake. kft. Sütőipari gépek a gyártótól

Modul-Bake. kft. Sütőipari gépek a gyártótól Modul-Bake kft. Sütőipari a gyártótól kedő technikai háttérrel vállaljuk sütőipari javítását és felújítását is gyári vagy utángyártott alkatrészekkel. Cégünkről Cégünk 1989-ben alakult, Magyar tulajdonban

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉRINTÉS NÉLKÜL MÉRŐ HŐMÉRŐ IR2 IDT2 GARANCIALEVÉL. Termék: ÉRINTÉS NÉLKüL MÉRő HőMÉRő IR2 Gyártási szám (sorozatszám):

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉRINTÉS NÉLKÜL MÉRŐ HŐMÉRŐ IR2 IDT2 GARANCIALEVÉL. Termék: ÉRINTÉS NÉLKüL MÉRő HőMÉRő IR2 Gyártási szám (sorozatszám): GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

BUS/SCS nővérhívó egység. BUS/SCS nővérhívó egység. rendszerelemek (DIGITÁLIS RENDSZER) rendszer felépítése (DIGITÁLIS RENDSZER)

BUS/SCS nővérhívó egység. BUS/SCS nővérhívó egység. rendszerelemek (DIGITÁLIS RENDSZER) rendszer felépítése (DIGITÁLIS RENDSZER) BUS/SCS nővérhívó egység rendszerelemek (DIGITÁLIS RENDSZER) BUS/SCS nővérhívó egység rendszer felépítése (DIGITÁLIS RENDSZER) példa a BUS/SCS nővérhívó rendszer felépítéséről 0 766 11 Fő kezelőpult E46ADCN

Részletesebben

MOTOROS FORGÓKEFÉS CSIZMAMOSÓ BK09028000001

MOTOROS FORGÓKEFÉS CSIZMAMOSÓ BK09028000001 MOTOROS FORGÓKEFÉS CSIZMAMOSÓ BK09028000001 1. ábra BK09028.DOC 8/2 2005. 11. 23. A berendezés főbb részei (1. ábra): 1. Lábrácsozat 1 db 2. Állítható láb 4 db 3. Alsó burkolat 1 db 4. Alsó kefe 1 db 5.

Részletesebben

Gyors, egyszerű, intelligens tervezés:

Gyors, egyszerű, intelligens tervezés: 98 Gyors, egyszerű, intelligens tervezés: www..eu Információ EYSTAR Elosztószekrények 50 A-ig ajtóval, MSZ E 69- (VDE 0660-600-) szerint kombinálható szekrényrendszer védettség: IP 66 polikarbonátból érintésvédelmi

Részletesebben

HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS. APK-10A, APK-12A Használati utasítás

HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS. APK-10A, APK-12A Használati utasítás HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS APK-10A, APK-12A Használati utasítás Az eszköz használata előtt olvassa el és őrizze meg ezt a kézikönyvet a későbbi használathoz. 58 MŰSZAKI ADATOK Típusszám APK-10A APK-12A

Részletesebben

IV 100/55 M B1. Biztonság

IV 100/55 M B1. Biztonság Az IV 100/55 M B1 típusú gépnél egy robosztus, ipari porszívóról van szó. A porszívót speciálisan a 22.zóna 1.2. és 3 porrobbanási osztályába tartozó porokra fejlesztették ki.részben mobil és os célcsoportban

Részletesebben

GARDENA Csendes aprító Cikksz.:3988 Vevőtájékoztató

GARDENA Csendes aprító Cikksz.:3988 Vevőtájékoztató GARDENA Csendes aprító Cikksz.:3988 LH 2500 Vevőtájékoztató Üdvözöljük a GARDENA kertben Kérjük, gondosan olvassa el ezt a vevőtájékoztatót és tartsa be utasításait. A vevőtájékoztató segítségével ismerkedjen

Részletesebben

Vizes hűtőkalorifer négyszögletes csatlakozással

Vizes hűtőkalorifer négyszögletes csatlakozással PGK Vizes hűtőkalorifer négyszögletes csatlakozással A PGK négyszögkeresztmetszetű csatlakozású hűtőkaloriferek hidegvizet használnak hűtőközegként, hogy lehűtsék a szellőztetőrendszeren átáramló levegőt.

Részletesebben

Szerelési és kezelési utasítás. WWP L 11 AERS külső készülék 83279512 1/2014-09

Szerelési és kezelési utasítás. WWP L 11 AERS külső készülék 83279512 1/2014-09 83279512 1/2014-09 Megfelelőségi nyilatkozat Sprachschlüssel 5115000012 Gyártó: Max Weishaupt GmbH Cím: Max-Weishaupt-Straße D-88475 Schwendi Termék: külső készülék WWP L 11 AERS A fent nevezett termék

Részletesebben

Mi-Fogyasztásmérő szekrények egyfázisú mérő számára beépített u.n. számlálókereszttel és számláló rögzítő csavarokkal

Mi-Fogyasztásmérő szekrények egyfázisú mérő számára beépített u.n. számlálókereszttel és számláló rögzítő csavarokkal egyfázisú mérő számára belső plombálási lehetőséggel Méretlen helyen használata a helyi áramszolgáltatóval történt egyeztetés után. beépített mérőkereszttel és mérőfelerősítő csavarokkal az MSZ 447.98

Részletesebben

HYUNDAI ASZTALI KÖSZÖRŰGÉP

HYUNDAI ASZTALI KÖSZÖRŰGÉP HYUNDAI ASZTALI KÖSZÖRŰGÉP HYD-78M Eredeti használati útmutató Hálózati feszültség 230 V Hálózati frekvencia 50 Hz Motor teljesítmény 200W A motor sebességeinek száma 1 fokozat Amotor üresjárati sebessége

Részletesebben