TRIOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TRIOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA"

Átírás

1 TRIOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE Készítette: Czeglédi Iblya igazgató Nevelőtestületi jóváhagyás dátuma: nvember 24. Fenntartó jóváhagyta : nvember 24.

2 Házirend Adatk: Intézmény neve: TRIOLA Alapfkú Művészeti Iskla Székhely: 6753 Szeged, Budai Nagy Antal utca Elérhetőségek: 06 70/ Hnlap: Jelen Házirend hatályba lépésének időpntja: nvember 24.

3 A Házirend célja, tartalma: A Házirend egy együttműködési szabályzat, amely a szülők, tanulók és tanárk együttes munkájának eredménye. Célja az lyan egészséges és humánus isklai légkör kialakítása, amely lehetővé teszi az egyéni és közös tanulást, a felelősségteljes magatartás gyakrlását és a szabadidő kulturált eltöltését A Házirend megismertetése a főtárgyat ktató pedagógus kötelezettsége, a beiratkzást megelőzően a szülővel, gndviselővel történik. Az isklánkba járó tanulók jgait és kötelezettségeit a Közktatási és Köznevelési Törvényben fglaltak szabályzzák. A Házirend hatálya Személyileg érvényes: A Házirend szabályainak mint a törvény felhatalmazásán alapuló intézményi belső jgi nrmáknak betartása és betartatása az intézménnyel jgvisznyban álló minden személynek, gyermekeknek, tanulónak, pedagógusnak és más alkalmazttaknak egyaránt kötelessége. (Az isklába belépő vendégekre az SZMSZ-ben megfgalmaztt rendszabálykat kell alkalmazni. ) A házirend a következő jgszabályk, rendeletek és szakmai prgramk figyelembe vételével készült: évi CXC. Törvény a nemzeti köznevelésről 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 27/1998. (VI.10.) MKM rendelet az iskla fenntartójának határzatai, utasításai a köznevelési intézmény működését szabályzó egyéb utasításk, rendeletek Területileg érvényes A Házirend szabályainak betartása kötelező az intézmény teljes területén, fizikai határáig, az intézmény által szervezett rendezvények fizikai területén, a szervezett da- és visszavnulás alatt; a pedagógiai prgram végrehajtásáhz kapcslódó rendezvény fizikai területén, a szervezett da- és visszavnulás alatt. Időbeli hatálya kiterjed A Házirend módsítására jgszabályi váltzás miatt került sr. A Házirendet az iskla nevelői, szülői és diák közösségének véleményezése után az intézmény vezetője hagyta jóvá, mely december 1-től lép hatályba. A Házirend a hatályba lépés napjától visszavnásig érvényes. Éves visznylatban a teljes nevelési évre, tanévre, beleértve a szüneteket is, napi visznylatban az intézmény területén való tartózkdás teljes időtartamára.

4 Tárgyi hatálya kiterjed Az intézmény helyiségeire, berendezési tárgyaira, eszközeire, a tanulói jgvisznyból származó jgk és kötelességek gyakrlásáhz, teljesítéséhez szükséges dlgkra, tárgyakra. A köznevelési intézmény adatai A köznevelési intézmény elnevezése: TRIOLA Alapfkú Művészeti Iskla Rövid elnevezése: TRIOLA Iskla OM aznsítója: A köznevelési intézmény székhelye: 6753 Szeged, Budai Nagy Antal u tel: 06 70/ czegledi.iblya@gmail.cm hnlap: A köznevelési intézmény székhelye: 6727 Szeged, Budai Nagy Antal u Telephelyei: Vas megye: 9735 Csepreg, Nádasdy u Kőszeg, Kiss Jáns u.31. Csngrád megye: 6727 Szeged, Benczúr Gyula u Szeged, Majakvszkij tér 16. Az iskla telephelyein az adtt közintézményre érvényes házirendet is alkalmazni kell. TANULÓI JOGVISZONY KELETKEZÉSE Tanulói jgviszny akkr jön létre, ha a tanuló sikeres felvételi vizsgát tett, beiratkztt, valamint a térítési díjat, illetve a tandíjat (a beiratkzási lapn meghatárztt; a térítési díj szabályzatban részletesen szabályztt módn) határidőre befizette.

5 Jelentkezés, tanulmányk megkezdése Jelentkezés: Isklánkban a tanulmányk megkezdésére jelentkezni a Szülői nyilatkzat kitöltésével lehet. A választtt tanszakra előzetes meghallgatás (felvételi) alapján vesszük fel a jelentkezőket. Felvételi: A felvétel részletes lehetőségeiről és feltételeiről az iskla hnlapján illetve az adtt telephely faliújságján, szórólapkn és az első sztálys tanulók szülői értekezletein tájékztatjuk a szülőket, gyermekeket. A sikeres felvételi mellett a tanulmányk megkezdésének tvábbi feltétele, hgy a tanuló rendszeres készülése, gyakrlása a tanulmányk srán flyamatsan biztsítható legyen, ehhez ktatási eszköz (hangszer, rajzszerek, kemence, kézműves kézi szerszámk ) rendelkezésre álljn. A következő tanévre a felvételi meghallgatáskat a tanév végén, következő tanév elején tartjuk. Időpntját 30 nappal krábban nyilvánsságra kell hzni. A meghallgatásk alapján az adtt tanszakvezető javaslatainak kikérésével a felvételről az igazgató dönt. Ha a tanuló illetve szülő által választtt szakn a felvehető tanulók létszáma betelt, az iskla másik szak választását javaslhatja. A választás lehetősége minden tanulót egyaránt megillet, de isklánk csak a számunkra biztsíttt feltételek mértékéig tudja a jelentkezőket fgadni. A megkezdett tanulmánykat követően új tantárgy, szak felvételét a szülő, tanuló kérelmére az igazgató engedélyezheti. Az újabb tárgy felvétele meghallgatáshz köthető. Új tárgyat általában a tanév kezdetén, különösen indklt esetben félévkr lehet felvenni. A felvételt nyert tanulók névsrát a helyen szktt módn (az intézmény faliújságján) közzé kell tenni. A TANULÓI JOGOK ÉS KÖTELESSÉGEK A tanulót megilletik az általáns emberi és államplgári jgk, úgy mint: személyiségi jgk infrmációs és adatvédelmi jgk szabad véleménynyilvánítás jga vallás- és világnézeti szabadság jga levelezéshez és magántitkhz való jg jgrvslati és panaszjg

6 egészségvédelemhez való jg közösségalakítás, abban a választás és választhatóság jga nemzeti és etnikai hvatartzásának megfelelő ktatáshz, neveléshez való jg annak a jga, hgy ne érje őt hátránys megkülönböztetés A tanulók jgai A tanuló a tanulói jgvisznyn alapuló jgait a beiratkzás napjától gyakrlhatja. A tanuló jga, hgy tehetségének felismerése és fejlesztése érdekében alapfkú művészetktatásban vegyen részt. a tanuló jga, hgy igénybe vegye az intézmény által nyújttt szlgáltatáskat: hangszer, tartzékk, ktta, könyv, rajzszerek, kemence, kézműves kézi szerszámk stb. Hangszerkölcsönzés minden növendék számára elérhető. A tanuló főtárgy tanára által kiválaszttt isklai hangszer egy kötelezvény kitöltésével kerül a növendék használatába, melyért a növendék, vagy kiskrú esetén a gndviselő anyagi felelősséggel tartzik. A kölcsönzött hangszer bemutatása leltár idején kötelező. Ennek időpntjáról a szaktanár ad tájékztatást. A tanuló jga, hgy válasszn a pedagógiai prgramban megjelölt szabadn választható fglalkzásk közül, feltéve, hgy a fglalkzásk létszámkeretei erre lehetőséget adnak. A tanulónak jga, hgy vallási, világnézeti vagy más meggyőződését, nemzeti vagy etnikai önaznsságát tiszteletben tartsák és azt kifejezésre juttassa, feltéve, hgy e jgának gyakrlása nem ütközik jgszabályba, nem sérti másknak ezt a jgát és nem krlátzza társai tanuláshz való jgának gyakrlását A tanuló jga, hgy véleményt nyilvánítsn minden őt érintő kérdésben, tvábbá tájékztatást kapjn a személyét és tanulmányait érintő dlgkról. A növendék tájékztatása többldalú módn - szaktanári közlés, tájékztató füzet, faliújság - történik. A naplóba bekerülő jegyeiről a szaktanártól flyamatsan értesül. A tanuló jga, hgy szóbeli vagy aláírásával elláttt írásbeli kérésére, javaslataira érdemi válaszban részesüljön, amennyiben lehetséges szóban aznnal, vagy legkésőbb 30 napn belül írásban.

7 Megilleti az a jg, hgy íráss kérelmére anyagi helyzetétől, szciális körülményeitől függően engedélyt (felmentést) kapjn a fizetési kötelezettségek teljesítése alól részben vagy teljesen. Kiemelkedő tanulmányi munkájáért, szrgalmáért jutalmban részesülhet. A tanulók véleménynyilvánításának, a tanulók rendszeres tájékztatásának rendje és frmái A tanuló jga részt vállalni a diákönkrmányzat munkájában. Képviselők útján véleményt mndhatnak, javaslatt tehetnek az iskla életét érintő kérdésekben. A tanszakk tagjai választják meg maguk közül a DÖK tagkat. Diák képviselőik által részt vehetnek az érdekeiket érintő döntések meghzatalában. A tanulók rendszeres tájékztatást kapnak főtárgy tanáraiktól. A tanulónak jga van panaszt tenni illetve jgrvslatt kérni. Elsőként a jgsértő személyhez kell frdulnia, amennyiben ez nem jelent kielégítő megldást a prblémára, 15 napn belül az iskla igazgatójáhz frdulhat írásban, aki köteles 15 napn belül a panaszt kivizsgálni, érdemben elbírálni és az eredményről értesíteni az érintetteket. Balesetvédelem, biztnság, kártérítés Óvó-védő szabályk A tanulók az intézmény létesítményeit, helyiségeit pedagógusi felügyelettel használhatják. Minden tanuló saját biztnsága érdekében köteles meghallgatni az első egyéni illetve csprts órán a tűzvédelmi és munkavédelmi tájékztatást. Az isklában (székhelyen és telephelyeken) úgy kell viselkedni és közlekedni, hgy az ne veszélyeztesse sem saját, sem más testi épségét. Tűzveszélyes, tüzet kzó anyagt tils behzni az isklába. Az iskla egész területén tils a dhányzás, a szeszes italk és a drg fgyasztása. Az évi XLII. törvény alapján az iskla előtti közterületen 5 méteres körzetben. Rendkívüli eseménykr a katasztrófa védelmi szabályzat alapján kell eljárni. Rendkívüli esemény esetén szükséges teendők: rendkívüli eseményt (baleset, tűzeset, csőrepedés, mlás stb.) aznnal jelenteni kell a prtán, majd közvetlenül az illetékes hatóságnak (112, 104, 105, 107), és az isklavezetőség egy tagjának. Ilyen esetekben az iskla épületet el kell hagyni. A kiürítés a tűzriadóban meghatárztt menekülési útvnaln történik, a pedagógus irányítása mellett. A tanár az iskla katasztrófavédelmi szabályzata alapján jár el.

8 A tanulók által előállíttt dlgk tulajdnlásának szabályzása Az intézmény, valamint a tanuló közötti eltérő megállapdás hiányában a tanuló jgutódjaként a nevelési ktatási intézmény szerzi meg a tulajdnjgát minden lyan, a birtkába került dlgnak, amelyet a tanuló állíttt elő a tanuló jgvisznyából eredő kötelezettségének teljesítésével összefüggésben, feltéve, hgy az annak elkészítéséhez szükséges anyagi és egyéb feltételeket a nevelési-ktatási intézmény biztsíttta. A tanulót díjazás illeti meg, ha a nevelési ktatási intézmény a tulajdnába került dlg értékesítésével, hasznsításával bevételre tesz szert. A képző iparművészet tanszakkn félévi és év végi vizsgakiállításkra létrehztt vizsgamunkák, illetve az alap és záróvizsgákra készült művek az intézmény tulajdnát képezik, melyeket archiválás céljából köteles megőrizni. A tanulók kötelezettségei A növendék kötelessége, hgy részt vegyen a kötelező és választható fglalkzáskn. Rendszeres munkával és fegyelmezett magatartással képességeinek megfelelően eleget tegyen tanulmányi kötelezettségeinek. A növendék köteles az isklai munkarendet betartani. A jó ízlést sértő szöveg, kép, felirat, kellék számítógépen, tanteremben való felhasználására, falra, faliújságra vnatkzó tiltást betartani. Az iskla vezetői, tanárai, alkalmazttai, tanulótársai emberi méltóságát és jgait tiszteletben tartsa. Tájékztató füzetét hivatals iratnak megfelelően kezelje, a tanítási órákra magával vigye, a bejegyzéseket szülővel írassa alá. Ha a növendék távl marad a tanítási óráról, a hiányzás első napján a növendék vagy a szülő telefnn tájékztassa tanárát. Ha a távlmaradást nem igazlják, a mulasztás igazlatlan. A növendék köteles a munka baleset és tűzvédelmi szabálykat illetve a bmbariadó tervet betartani. Ezen szabályk ismertetésére minden tanév első főtárgy óráján kerül sr. Ha valamely knál fgva a növendék tanév közben (átjelentkezés) vagy 2. félévtől kezdi meg tanulmányait, akkr a tanulmányai megkezdésekr kell a tájékztatást részére megadni. A tanulóktól megkívánjuk, hgy az isklában ápltan, tisztán jelenjenek meg. Ünnepségeken, hangversenyeken, kiállításkn, táncfellépésen, zenei versenyeken, fesztiválkn az alkalmhz illő ruházatt viseljenek kllektív szereplés esetén ruházatuk egységes legyen - és mindenhl kulturált magatartást tanúsítsanak.

9 Ha a tanuló egy tanítási évben az igazlt és igazlatlan mulasztása együttesen a tanítási órák egyharmadát meghaladja, a tanítási év végén nem sztályzható, kivéve, ha a nevelőtestület engedélyezi, hgy sztályzó vizsgát tegyen. Az iskla tanulója köteles jelenteni, ha a művészeti isklán kívül más rendezvényen vagy előadásn szerepel. A főtárgyi tanár az engedély megadásával egyidőben megfelelő előadási darabt biztsít a növendéknek. A társadalmi tulajdn védelme-, az épület, a berendezések és a hangszerek, ktatási eszközök állagának megóvása és tisztán tartása mindenkinek kötelessége. Nagybb összegű pénzt, értéket, értéktárgyat, mbiltelefnt, személyi hívót mindenki csak saját felelősségére hzhat az isklába. Tanórán a növendék a mbiltelefnt néma üzemmódban köteles tartani. 1. A főtárgy szakkra évente beiratkzzn. A beiratkzáskr biznyítványát leadja, térítési-, illetve tandíját befizesse, a nyilatkzatt-kiskrú tanuló esetén a szülő-kitöltse. A térítési-és tandíj egy tanévet érintő elrendelését az iskla intézményvezetője adja ki írásban, és lvasható az iskla hnlapján. A beiratkzás egy tanévre keletkeztet jgvisznyt. A térítési-és tandíj kedvezmények igénylésének és kiadásának módját minden tanévben az elrendelés szabályzza. Az elrendelés általáns szabályait a házirend melléklete szabályzza. A művészeti iskla a díj időaránys részét csak abban az esetben téríti vissza, ha a tanuló tanulói jgvisznya önhibáján kívül szűnik meg. (elköltözés, betegség stb.). A tanuló tvábbi kötelességei: A tanórákn a szülő csak az órát tartó tanár beleegyezésével, és az intézményvezetőnek történt előzetese bejelentés alapján tartózkdhat. A tanítási óráról felvételt a szaktanár és az intézményvezető közös engedélyével készíthet. A művészeti iskla tulajdnát képező, kölcsönzött hangszerek állaptáért a tanuló vagy annak gndviselője felelős; a használat közben előfrduló kisebb javításk elvégeztetését, a tartzékk pótlását, a gyermek gndatlanságából bekövetkező kárkért az anyagi felelősséget a növendéknek vagy gndviselőjének kell vállalnia. A kölcsönzött hangszert visszaadni az átvételkri állaptnak megfelelően kell megtenni. Az intézményben, az intézmény környezetében (isklaudvar, épület előtti 5 méteres körzet) illetve az intézmény rendezvényein a tanuló számára tils a dhányzás, a szeszesital és kábítószer fgyasztása. Egészsége védelmében tartsa tisztán és rendben a környezetét, ügyeljen a tanítási helyiségek, a msdók, mellékhelyiségek tisztaságára is. Az sztályzó vizsga tantárgyankénti, évflyamnkénti követelményei, a tanulmányk alatti vizsgák tervezett ideje, az sztályzó vizsgára jelentkezés módja és határideje.

10 A TRIOLA Alapfkú Művészeti Iskla pedagógiai prgramjának helyi tantervében meghatárztt évflyamnkénti ismeretanyag alapján a különböző tanszakkhz beszámlási és vizsgakötelezettség tartzik. A helyi tantervben, valamint a 27/1998. (VI.10.) MKM rendeletben meghatárzttak szerint az évflyamnkénti beszámlás lehet írásbeli és/vagy szóbeli vizsga. A vizsga lehet nyilváns és zártkörű, valamint a vizsga lehet kncertszerű, vizsga kiállítás és nem nyilváns, szakmai, szakértői bizttság előtti. A vizsgát az intézményvezető szervezi tanszakvezető és az intézményvezető helyettes javaslatát figyelembe véve. A TRIOLA Alapfkú Művészeti Iskla jgszabály szerint alapfkú művészeti és művészeti záróvizsgát szervez. A tanuló vagy kiskrú tanuló esetén a szülő írásbeli kérelmére a főtárgy tanár javaslatával sztályba srló vagy különbözeti vizsgát tehet a tanuló. Az egyes sztályk, tagzatk vizsgakövetelményeit a 27/1998. (VI.10.) MKM rendelet szabályzza. A vizsgára jelentkezés írásban történik legkésőbb a félévi vagy év végi vizsga előtti 30 napt megelőzően. Az isklával jgvisznyban nem álló írásbeli kérelmére vizsgán vehet részt. A vizsgabizttság tagjait az intézményvezető jelöli ki a munkaközösség vezető és az intézményvezető helyettes javaslatát figyelembe véve. ADATVÉDELEM A növendék csak azn adatait tartjuk nyilván, amit a törvény előír. Az isklában nyilvántarttt személyes adatairól tájékzódhat egyes isklai dkumentumkn keresztül (napló, törzskönyv, biznyítvány, tájékztató füzet). Ha személyes adataiban váltzás történik, illetve a nyilvántarttt adatk pntatlank, akkr a szülő írásban kérheti az adatk módsítását az isklatitkárnál. Biztsítjuk a növendéket arról, hgy adatait a jgszabályban leírt eseteket kivéve harmadik személynek semmilyen frmában nem adjuk át. MULASZTÁSOK, HIÁNYZÁSOK IGAZOLÁSA A tanuló előzetes engedély nélkül csak indklt esetben (betegség, isklai elfglaltság esetén) maradhat távl a főtárgyi és kötelező tárgyi órákról, fglalkzáskról. A tanulóktól elvárható, hgy távllétükről a lehető legrövidebb időn belül tájékztassák a tanárt. A távlmaradásáról szóló előzetes szülői vagy isklai kérés esetén a mulasztás igazltnak tekintendő. Az órarend szerinti fglalkzáskról való távlmaradást 8 napn belül igazlni kell. Igazlást a szülő, az rvs, az iskla (általáns iskla, középiskla) pedagógusa adhat. Két hét igazlatlan hiányzás után a szaktanár a tanulót és szüleit annak következményeire legalább 2 alkalmmal írásban figyelmezteti.

11 Tíz igazlatlan tanítási órát meghaladó mulasztás esetén - a jgszabályból adódóan megszűnik a tanulói jgviszny. (Az előzőekben említett figyelmeztetések után) Az a tanuló, aki az éves óraszám 1/3-ánál többet hiányzik - a tanár javaslatára flytathatja sztályát. A tanulók igazlt és igazlatlan óráinak számát a főtárgyi és kötelező tárgyi naplóban vezetett mulasztásk alapján összesítik a pedagógusk. Késések igazlása Ha a tanuló a tanórai fglalkzás kezdetére nem érkezik meg, késik, amit igazlnia kell. A késések ideje összeadódik, külön az igazlt és igazlatlan késéseké. Az igazlására a hiányzáskra vnatkzó szabályk érvényesek, Amennyiben az igazlt és igazlatlan késések ideje külön külön eléri az egy tanórai fglalkzásk idejét, a késés egy igazlt vagy igazltan órának minősül. Késés miatt a tanuló a tanóráról nem zárható ki. Ünnepélyek, megemlékezések rendje, hagymányáplás TRIOLA Gála (félévente) a székhelyen és telephelyeken nemzeti ünnepek, isklai rendezvények isklai rendezvények, fesztiválk tanszaki hangversenyek (évente) A rendezvények pnts idejét és helyszínét az éves munkaterv tartalmazza, ezekről a tanulót a tájékztató füzetben értesítjük. AZ INTÉZMÉNY MUNKARENDJE Az ktatás munkarendje: Alapfkú művészetktatás: nappali Az iskla nyitva tartása: Az iskla telephelyein lévő tantermek tanítási időben 9:00 órától este 19:45 óráig, tanítási szünetben ügyeleti rend szerint látgathatók.

12 Az ügyeleti rendet minden alkalmmal az igazgató határzza meg. A tanulók legkésőbb 19:45 óráig kötelesek elhagyni az iskla épületét, kivéve az igazgató által engedélyezett alkalmakat. Rendezvények esetén a nyitva tartásra, valamint a szkáss nyitva tartási rendtől való eltérésre az igazgató ad engedélyt. Ezt a tanulók és a szülők felé is jelezni kell. Tanítási szünetek idején csak a munkájukat végző alkalmazttak tartózkdhatnak az iskla épületében, beleértve a tűzvédelmi és balesetvédelmi szabályzatban fglaltakat. A telephelyeken lévő tantermek nyitva tartása az elláttt feladat időpntjától függ, minden tanterem egy meghatárztt időpntban használható. Az iskla vasárnap és munkaszüneti napkn zárva tart. A nyári ügyelet rendjét az igazgató határzza meg a fenntartó jóváhagyásával. A szrgalmi idő előkészítése augusztus utlsó hetében kezdődik és az első tanítási napig tart. A tanórai fglalkzásk rendje: A tanítási órák a hangszeres főtárgyi órák esetén 30, illetve 45 percesek, a csprts fglalkzásk 45 percesek. A heti óraszámt tanszaknként Az alapfkú művészetktatás követelményei és tantervi prgramja határzza meg. A magasabb sztálys növendékek esetében a heti kétszeri főtárgy és/vagy kötelező tárgyi órák-indklt esetben-összevnhatók. A művészeti nevelő-ktató munka a tanárk vezetésével a heti órarend alapján flyik. Tanórán kívüli fglalkzásk a kötelező órák megtartása után szervezhetők. A HELYISÉGEK HASZNÁLATÁNAK RENDJE A tanulók az előtérben, a tantermekben, a flysókn kötelesek fegyelmezett magatartást tanúsítani, ügyelni azk rendjére, tisztaságára. A tantermek felszerelésének használata kizárólag a tanteremért felelős tanár engedélyével lehetséges. Az intézményi tulajdn védelme, az iskla épületének, berendezéseinek, hangszereinek épségben és tisztán tartása mindenkinek kötelessége. A termekben csak szaktanári felügyelet mellett tartózkdhatnak tanulók. A tanulóért érkező felnőtt az épületben a földszinti és az emeleti előtérben tartózkdhat.

13 A JUTALMAZÁS FORMÁI Az isklában elismerésként a következő írásbeli dicséretek adhatók: Szaktanári dicséret: szaktárgyi, tanórán kívüli egyéb tevékenységért Igazgatói (év végén általáns) dicséret az isklai szinten végzett kiemelkedő munkáért isklai verseny első helyezettjének megyei tanulmányi versenyek I-III. helyezettjének szaktárgyi verseny rszágs döntőjébe juttt illetve tt helyezést elért tanulónak A tanév flyamén kiemelkedő munkát végzett tanulók a tanév végén jutalmazhatók. Az év végi jutalmak a tanévzáró ünnepségen kerülnek kisztásra. Könyvjutalm kiemelkedő tanulmányi munkáért a közösségben végzett flyamats munkáért vagy kiemelkedő szervezési tevékenységért Oklevél pályázatn való sikeres részvételért példamutató közösségi munkáért kimagasló tanulmányi munkáért TRIOLA díj kiemelkedő teljesítményért

14 FEGYELMEZŐ INTÉZKEDÉSEK, FEGYELMI BÜNTETÉS Azt a tanulót, aki kötelességeit megszegi, vét az iskla nevelési elvei ellen, fegyelmező intézkedésben, vagy fegyelmi eljárás alapján fegyelmi büntetésben kell részesíteni. A tanulók fegyelmi ügyeiben való döntés céljából a nevelőtestület fegyelmi bizttságt hz létre. A fegyelmi bizttság állandó tagja: az intézmény igazgatója, váltzó tagjai: az igazgatóhelyettes, a tanuló szaktanára és még egy pedagógus, aki a tanuló ktatását végzi. A fegyelmi eljárás srán a tanulónak jga van ahhz, hgy meghallgassák, hgy védekezhessen, a tárgyalásn a szülő vagy annak megbízttja jelen kell legyen. A fegyelmi eljárás srán (ha van működő) diákszervezet, akkr annak a véleményét is ki kell kérni. Különösen súlys megítélés alá esik: lpás és nagy kárt kzó szándéks rngálás, testi sértés Az isklában, vagy isklai rendezvény előtt és alatt szeszes ital fgyasztása Kábítószerrel való bármilyen tudats kapcslat (annak birtklása, tvábbadása, árusítása vagy fgyasztása) 10 igazlatlan óra, amely fegyelmi eljárás megindítását vnja maga után. Az isklán kívüli közösségi prgramkn, az iskla által szervezett külföldi és belföldi utakn a csprt engedély nélküli elhagyása (az eset súlysságának figyelembe vételével) Az isklában és az isklán kívüli intézményi szervezésű rendezvényeken tanúsíttt, megbtránkztató, jó ízlés határát megsértő viselkedés. A fegyelmi eljárás szabályai A fegyelmi eljárás megindításáról a tanulót, a kiskrú tanuló szülőjét a tanuló terhére rótt kötelességszegés megjelölésével értesíteni kell. Tájékztatni kell a tanulót arról, hgy az eljárásban meghatalmaztt is képviselheti. Az értesítés ly módn kell kiküldeni, hgy azt a tanuló és a szülő és meghatalmaztt képviselőjük külön-külön a tárgyalás előtt legalább 8 nappal megkapja. Egyeztető eljárás leflytatására akkr van lehetőség, ha azzal a sértett, kiskrú sértett esetén a szülő, valamint a kötelességszegő, kiskrú kötelességszegő esetén a szülő egyetért. A fegyelmi eljárást - a megindításától számíttt 30 napn belül (22 munkanap alatt) egy tárgyalásn be kell fejezni. A fegyelmi jgkör gyakrlója köteles a határzathzatalhz szükséges tényállást tisztázni. A fegyelmi eljárás srán törekedni kell minden lyan körülmény feltárására, amely a kötelességszegés elbírálásánál, a fegyelmi büntetés meghzatalánál a tanuló ellen, illetve a tanuló mellett szól.

15 A fegyelmi határzatt a fegyelmi tárgyalásn szóban ki kell hirdetni. A fegyelmi határzatt a kihirdetést követő hét napn belül írásban meg kell küldeni a tanulónak, kiskrú tanuló esetén a szülőjének és meghatalmaztt képviselőjüknek. Az elsőfkú határzat ellen a tanuló, kiskrú tanuló esetén a szülő nyújthat be eljárást megindító kérelmet. A fegyelmi büntetést megállapító határzat ellen benyújttt kérelmet az elsőfkú fegyelmi jgkör gyakrlója a kérelem beérkezésétől számíttt nylc napn belül köteles tvábbítani a másdfkú fegyelmi jgkör gyakrlójáhz. Kártérítési felelősség A Köznevelési Törvényben meghatárzttak szerint. A Házirendben nem szabályztt kérdésekben az iskla Szervezeti és Működési Szabályzata és Pedagógiai Prgramja az irányadó.

16 A HÁZIREND ELFOGADÁSÁNAK SZABÁLYAI Záró rendelkezések A Házirendet az intézmény nevelőtestülete fgadja el. A Házirend az intézményvezető jóváhagyásával lép életbe. A hatálybalépés napja a Házirend jóváhagyásának a napja. Hatálya kiterjed: az intézmény valamennyi tanulójára illetve alaklmazttjára, a megfgalmaztt szabályk csak az intézménybe való belépéstől, annak jgszerű elhagyásáig terjedő időre, illetve a pedagógiai prgramban kötelezően előírt, az intézményen kívül tarttt prgramk, fglalkzásk ideje alatt érvényesek. Megszegése jgi következménnyel járhat, tanulói fegyelmi eljárás, fegyelmi büntetés alapjául szlgálhat. A hatálybalépéssel egyidejűleg érvényét veszti az intézmény előzőleg elfgadtt Házirendje. A Házirend a székhelyen és telephelyeken, valamint az iskla hnlapján megtekinthető. A Házirend módsítását kezdeményezheti valamennyi döntési, egyetértési vagy véleményezési jggal rendelkező szervezet/testület. A módsítási javaslatt az intézményvezetőnek írásban kell benyújtani, aki ennek alapján a váltztatás iránti igényt a nevelőtestület elé terjeszti. A Házirendet módsítani kell, ha azt jgszabály előírja, ha az intézmény feladatköre megváltzik, vagy ha a módsító kezdeményezést a nevelőtestület befgadta. Szeged, nvember 24. Czeglédi Iblya igazgató

17

Iktatószám: 158/2013. AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE. Tartalom

Iktatószám: 158/2013. AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE. Tartalom Iktatószám: 158/2013. AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE Tartalm 1 Általáns infrmációk 2.. 1. Tanulói jgvisznnyal kapcslats rendelkezések 2.. 2. Az iskla munkarendje 3.. 3.

Részletesebben

TRIOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

TRIOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA TRIOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE Készítette: Czeglédi Ibolya igazgató Nevelőtestületi jóváhagyás dátuma: 2016. október 17. Fenntartó jóváhagyta : 2016. november 24. Házirend Adatok: Intézmény

Részletesebben

MIISKOLÁNK PILISSZENTIVÁN. Házirend. amely a Miiskolánk Pilisszentiván Általános Iskola tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza.

MIISKOLÁNK PILISSZENTIVÁN. Házirend. amely a Miiskolánk Pilisszentiván Általános Iskola tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza. Házirend amely a Miisklánk Pilisszentiván Általáns Iskla tanulói jgvisznyra vnatkzó rendelkezéseit tartalmazza. A házirend célja és feladata 1. A házirend állapítja meg a tanulói jgk és kötelességek gyakrlásával,

Részletesebben

A HAMMIDO ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND

A HAMMIDO ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND A HAMMIDO ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND Készítette: Hajduné Gabnai Klára, Hajdu Gellért Alkalmazotti közösség jóváhagyásának dátuma: 2015..hó.nap. Fenntartóhoz benyújtva: 2015.. hó nap. Fenntartó

Részletesebben

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 1 VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 2 Intézményünkben az alapfokú művészetoktatás azzal a szándékkal jött létre, hogy lehetőséget nyújtsunk az esztétikai érzékenység, a szépre való hajlam, a harmonikus

Részletesebben

21.SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

21.SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 21.SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Misklc, 2012. december 1. Nagy Varga Dezsőné igazgató Diákönkrmányzat Szervezeti és Működési Szabályzat 2. ldal Tartalm I.

Részletesebben

A SZIGETVÁRI WEINER LEÓ

A SZIGETVÁRI WEINER LEÓ A SZIGETVÁRI WEINER LEÓ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA H Á Z I R E N D J E 2 0 1 3 SZIGETVÁR, Zárda u. 2. A házirend hatálya: A Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola házirendje kiterjed az iskolával

Részletesebben

Iktsz: /2013. Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: Házirend. Vácszentlászló, szeptember 2.

Iktsz: /2013. Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: Házirend. Vácszentlászló, szeptember 2. Iktsz: /2013. Mikrofon Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 2115 Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: 102603 Vácszentlászló, 2013. szeptember 2. 1 1. Általános alapelvek Iskolánkban az alapfokú művészetoktatás

Részletesebben

A Kormányhivatalok közneveléssel kapcsolatos feladatai A tanévben Kecskemét

A Kormányhivatalok közneveléssel kapcsolatos feladatai A tanévben Kecskemét A Krmányhivatalk közneveléssel kapcslats feladatai A 2013-2014. tanévben 2013.08.29. Kecskemét Az előadás témái 1. Flyamats feladatk Járási Hivatal Oktatási Fősztály 2. Időszaks feladatk Járási Hivatal

Részletesebben

H Á Z I R E N D 2013.

H Á Z I R E N D 2013. Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkrmányzat FODROS Általáns Iskla 1039 Budapest, Fdrs u. 38-40. H Á Z I R E N D 2013. /Fax 3886-585 240-1070 OM aznsító: 034832 e-mail: fdrs-a@kszki.buda.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Szabóné Tóth Erika Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Mi is az a Házirend? Jogi forrás Intézményi belső normatív szabály. Jogi szabály, amelynek szükségszerű és nélkülözhetetlen tartalmi és eljárásbeli

Részletesebben

HÁZIREND. Ságújfalui Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

HÁZIREND. Ságújfalui Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIREND Ságújfalui Általáns Iskla és Alapfkú Művészeti Iskla 2014 Ságújfalu Körzeti Általáns és Alapfkú Művészeti Iskla és Napközi Otthns Óvda Tartalmjegyzék 1. Bevezető rendelkezések... 3 1.1 Az intézmény

Részletesebben

APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013.

APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013. APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013. 1 T A R T A L O M J E G Y Z É K A házirend célja, feladata, hatálya, nyilvánssága 3 Az iskla elvárt viselkedési szabályai 5 A tanulók jgai 6 A tanulók

Részletesebben

BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola. Szervezeti és Működési Szabályzata

BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola. Szervezeti és Működési Szabályzata A BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola Szervezeti és Működési Szabályzata - 1 - I. Általános rendelkezések 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat (a továbbiakban SZMSZ) célja és jogszabályi alapja:

Részletesebben

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend 1 1. Általános alapelvek Az iskola tanulói közösségének életét a házirend szabályozza, amelyben érvényesül a jogok és kötelességek összhangja. A házirend feladata

Részletesebben

A HAMMIDO ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND

A HAMMIDO ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND A HAMMIDO ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND Készítette: Hajduné Gabnai Klára, Hajdu Gellért Alkalmazotti közösség jóváhagyásának dátuma: 2014..hó.nap. Fenntartóhoz benyújtva: 2014.. hó nap. Fenntartó

Részletesebben

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla Szervezeti és Működési Szabályzatának melléklete Panaszkezelési rend a Lippói Gárdnyi Géza Általáns

Részletesebben

Tartalomjegyzék 1. A házirend célja, feladata 2. oldal 2. Tanulói kötelességek és jogok 4. oldal 3. A tanulók közösségei 6. oldal 4.

Tartalomjegyzék 1. A házirend célja, feladata 2. oldal 2. Tanulói kötelességek és jogok 4. oldal 3. A tanulók közösségei 6. oldal 4. 1 Tartalmjegyzék 1. A házirend célja, feladata 2. ldal 1.1. A házirend célja, feladata 2. ldal 1.2. A házirend hatálya 2. ldal 1.3. A házirend nyilvánssága 3. ldal 2. Tanulói kötelességek és jgk 4. ldal

Részletesebben

OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK

OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK Óvdai felvétel, tanulói jgviszny, kllégiumi tagsági viszny létrejöttének egyenlő bánásmód követelményeinek megsértési miatti eljárás... 10 Pedagógus igazlvány kiállítása

Részletesebben

A Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata

A Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata A Makói Oktatási Közpnt, Szakképző Iskla és Kllégium 1 A Szervezeti és Működési Szabályzat célja...4 2 A szervezeti és működési szabályzat jgszabályi alapjai, hatálya...4 3 A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

AZ ARANY JÁNOS REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA. (2750 Nagykőrös, Hősök tere 8.) OM: 037715 HÁZIREND

AZ ARANY JÁNOS REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA. (2750 Nagykőrös, Hősök tere 8.) OM: 037715 HÁZIREND AZ ARANY JÁNOS REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA (2750 Nagykőrös, Hősök tere 8.) OM: 037715 HÁZIREND TARTALOM AZ ARANY JÁNOS REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA És óvda HÁZIRENDJÉNEK ELFOGADÁSA ÉS JÓVÁHAGYÁSA...

Részletesebben

A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009. JÚLIUS ELSEJÉTŐL

A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009. JÚLIUS ELSEJÉTŐL Hunyadi Mátyás Általáns Iskla 9072 Nagyszentjáns, Árpád u. 11/a Telefn/fax: 96/544-040 E-mail: humaisk@vipmail.hu Hnlap: www.humaisk.hu OM: 03 06 01 A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009.

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Szent András Katolikus Általános Iskola

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Szent András Katolikus Általános Iskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Szent András Katlikus Általáns Iskla Jóváhagyta:,. év. hónap. nap. fenntartó Szent András Katlikus Általáns Iskla Tartalm 1. Bevezető... 5 1.1. Jgszabályi háttér... 5

Részletesebben

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND 1. Bevezető rendelkezések: A házirend szabályai-mint a törvény felhatalmazásán alapuló intézményi belső jogi normák-kötelezőek az intézménnyel jogviszonyban

Részletesebben

A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA H Á Z I R E N D J E

A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA H Á Z I R E N D J E A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 7625 Pécs, Cserző köz 2. H Á Z I R E N D J E (Pécs, 2013.) A házirend a Pécsi Martyn Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulóira vonatkozik. Érvényes: a tanév

Részletesebben

Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Napsugár Idősek Klubja 1095 Budapest, Mester u. 33-35.

Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Napsugár Idősek Klubja 1095 Budapest, Mester u. 33-35. Ferencvársi Szciális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Napsugár Idősek Klubja 1095 Budapest, Mester u. 33-35. HÁZIREND Jóváhagyta: a HÜB 90/2012. (III. 21.) számú határzata; módsíttta: a HÜB 207/2013.

Részletesebben

HÁZIREND TARTALOMJEGYZÉK

HÁZIREND TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 1. Az isklai házirend jgszabályi háttere... 2 2. A házirend általáns rendelkezései és hatálya... 2 3.. A házirend célja és a tanulók viselkedése... 3 4. A tanulók közösségei... 4 5. A tanulói

Részletesebben

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg Sprni Német Nemzetiségi Általáns Iskla Deutsche Natinalitätenschule Ödenburg SOPRON Szervezetiés Működési Szabályzat SZMSZ 2009. 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT BEVEZETÉSE 1.1. Általáns rendelkezések,

Részletesebben

SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általános közzétételi listája

SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általános közzétételi listája Sárkeresztúri Naprafrgó Óvda Tel./fax.: 25/523-630,e-mail: vilak@invitel.hu OM aznsító: 202875 SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általáns közzétételi listája A Krmány 229/2012.(VII.28) Krm.rendelet 10.fejezet

Részletesebben

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA H Á Z I R E N D J E Fenntartó : Észak-Budapesti Tankerületi Központ 1033 Budapest, Fő tér 1. - A növendék köteles a tanórákon mindenkor pontosan és felkészülten

Részletesebben

HÁZIREND Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola

HÁZIREND Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIREND Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola OM: 101 281 2400 Dunaújváros, Március 15.tér 5-6. Tel.: +36/25/502-995 Fax: +36/25/502-996 e-mail: dacapo@invitel.hu wesleydacapo@gmail.com Kelt: Dunaújváros,

Részletesebben

OM azonosító: 101 185 (2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi M. u. 35-39.) HÁZIRENDJE

OM azonosító: 101 185 (2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi M. u. 35-39.) HÁZIRENDJE OM aznsító: 101 185 (2509 Esztergm-kertvárs, Wesselényi M. u. 35-39.) HÁZIRENDJE Készült a 2011. évi CXC. törvény, a 2011. évi CLXXXVII. Törvény és a 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendeletben fglaltak alapján.

Részletesebben

A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje

A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje A tanuló a beiratkozástól számítva a Fantázia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (továbbiakban iskola) növendéke, így vonatkoznak rá a Házirend

Részletesebben

A Tótkomlósi Alapfokú Művészeti Iskola házirendje. OM azonosító: 201245

A Tótkomlósi Alapfokú Művészeti Iskola házirendje. OM azonosító: 201245 A Tótkomlósi Alapfokú Művészeti Iskola házirendje OM azonosító: 201245 2013 év március hó 26 nap P.H. Jóváhagyta:. intézményvezető TARTALOMJGYZÉK Bevezető A házirend feladata, célja A házirend személyi

Részletesebben

ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ECSEGFALVI ÓVODA 5515 Ecsegfalva, Árpád utca 8. Telefn: 06-66/487-326 E-mail: vda@ecsegfalva.hu ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Készült: 2013. július 3. 1 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1 Általáns

Részletesebben

A házirend előírásai nyilvánosak, azt minden érintettnek (tanulónak, szülőnek, valamint az iskola alkalmazottainak) meg kell ismernie.

A házirend előírásai nyilvánosak, azt minden érintettnek (tanulónak, szülőnek, valamint az iskola alkalmazottainak) meg kell ismernie. Az Iskla Házirendje 4. sz. melléklet Tartalm: I. A házirend jgi alapja II. A házirend nyilvánssága III. A házirend hatálya IV. Az isklai munkarenddel kapcslats szabályk 1. Mulasztásk igazlása (alsó-, közép-

Részletesebben

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND 2009 ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI MÖZPONT HÁZIRENDJE 1. A tanítás és az iskola rendje 1.1 A tanulók iskolába érkezésének időpontja legkésőbb tíz

Részletesebben

PETŐFISZÁLLÁSI PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND. Készült: 2014. augusztus

PETŐFISZÁLLÁSI PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND. Készült: 2014. augusztus PETŐFISZÁLLÁSI PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND Készült: 2014. augusztus I. A Házirend célja A házirend az iskla diákjainak alktmánya. Rögzíti a jgkat és a kötelességeket, valamint az iskla munkarendjét.

Részletesebben

Az iskola fegyelmi szabályzata

Az iskola fegyelmi szabályzata 1. A tanulói hiányzások igazolása Az iskola fegyelmi szabályzata a/ A tanuló köteles a tanítási órákról és az iskola által szervezett rendezvényekről való távolmaradását az időtartamra vonatkozó szülő

Részletesebben

Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény

Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény fenntartója: a fenntartó székhelye: a fenntartó képviselője:

Részletesebben

HÁZIREND. Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola. Üllő 2017.

HÁZIREND. Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola. Üllő 2017. HÁZIREND Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Üllő 2017. Bevezetés Intézményünkben az alapfokú művészetoktatás azzal a szándékkal jött létre, hogy lehetőséget nyújtsunk az esztétikai érzékenység, a

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE 1. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 10. függelék 3. melléklet A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény. Glatz Gyula Idősek Klubja HÁZIREND

Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény. Glatz Gyula Idősek Klubja HÁZIREND Kmárm-Esztergm Megyei Integrált Szciális Intézmény Glatz Gyula Idősek Klubja HÁZIREND Megnevezés: Kmárm-Esztergm Megyei Integrált Szciális Intézmény Glatz Gyula Idősek Klubja Működési helye: 2509 Esztergm-Kertvárs,

Részletesebben

Muzsikáló Egészség Alapítvány. Pályázati kiírás

Muzsikáló Egészség Alapítvány. Pályázati kiírás Muzsikáló Egészség Alapítvány Pályázati kiírás Muzsikáló Egészség Alapítvány (4024 Debrecen, Szent Anna u. 31.) Pályázatt hirdetünk a Alapfkú Művészeti Iskla (Debrecen, Szent A. u. 31.) igazgatói munkakörének

Részletesebben

2011/2012-es tanév VERSENYEREDMÉNY

2011/2012-es tanév VERSENYEREDMÉNY MŰVÉSZETOKTATÁS 2011/2012-es tanév VERSENYEREDMÉNY A Balassagyarmatn megrendezésre került IX.Országs Négykezes és Kétzngrás Versenyen SZÉKELY ZSUZSA ÉS NAGY DOROTTYA (isklánk kihelyezett zenei tagzatán,

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzata

Szervezeti és Működési Szabályzata Szügyi Dániel Refrmátus Általáns Iskla Szervezeti és Működési Szabályzata Akinek skat adtak attól skat kívánnak és akire skat bíztak attól többet kérnek számn. /Lukács 12,48/ Dévaványa, 2013. Tartalmjegyzék

Részletesebben

GORSIUM Alapfokú Művészeti Iskola Házirend OM: Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Palotai út 51.

GORSIUM Alapfokú Művészeti Iskola Házirend OM: Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Palotai út 51. GORSIUM Alapfokú Művészeti Iskola Házirend OM: 040 235 Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Palotai út 51. 1. Általános alapelvek Intézményünkben az alapfokú művészetoktatás azzal a szándékkal jött létre, hogy

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Társaság neve: cégjegyzékszáma: székhelye: Infrmációs közpnt: elektrnikus címe: hnlapja: UNI-MED Szeged Egészségügyi Szlgáltató Krlátlt Felelősségű Társaság 06-09-011070 (Szegedi Törvényszék Cégbírósága)

Részletesebben

RÉVFÜLÖPI ÁLTALÁNOS ISKOLA 176001 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

RÉVFÜLÖPI ÁLTALÁNOS ISKOLA 176001 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA RÉVFÜLÖPI ÁLTALÁNOS ISKOLA 176001 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEI, A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HATÁLYA A szervezeti és működési

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya 1 Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2012. (XI. 28.) rendelete a Művészeti Iskolában alkalmazott térítési díj és tandíjfizetési kötelezettség megállapításának szabályairól Martonvásár

Részletesebben

Budapest Főváros X. Kőbányai Önkormányzat Kékvirág Óvoda Házirendje. Kőbányai Önkormányzat Kékvirág Óvoda

Budapest Főváros X. Kőbányai Önkormányzat Kékvirág Óvoda Házirendje. Kőbányai Önkormányzat Kékvirág Óvoda Budapest Fővárs X. Kőbányai Önkrmányzat Kékvirág Óvda Házirendje Bevezetés: Az intézmény neve: Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Kékvirág Óvda Székhelye, címe: 1107 Budapest X. Kékvirág u.

Részletesebben

A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA HATÁLYOS: 2009. JÚLIUS ELSEJÉTŐL KÉSZÍTETTE: NÉMETH TAMÁSNÉ IGAZGATÓ

A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA HATÁLYOS: 2009. JÚLIUS ELSEJÉTŐL KÉSZÍTETTE: NÉMETH TAMÁSNÉ IGAZGATÓ Hunyadi Mátyás Általáns Iskla 9072 Nagyszentjáns Árpád u. 11/a Telefn/fax: 96/544-040 E-mail: humaisk@vipmail.hu Hnlap: www.humaisk.hu OM: 03 06 01 A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI

Részletesebben

A KARÁCSONY SÁNDOR RÓZSATÉRI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

A KARÁCSONY SÁNDOR RÓZSATÉRI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA A KARÁCSONY SÁNDOR RÓZSATÉRI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGISKOLÁJÁNAK HÁZIRENDJE HATÁLYBA LÉPÉSE: 2012. 12. 03. A házirend célja és feladata 1. A házirend állapítja meg a tanulói jgk és kötelességek

Részletesebben

Házirend Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Házirend Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirend Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Székhelye: 3100 Salgótarján, József Attila u.2/a OM azonosítója:039959 Elfogadásának, hatályba lépésének dátuma: 2010. szeptember 7. 2010. - 0 -

Részletesebben

GESZTENYEFASORI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA LAJOSKOMÁROM

GESZTENYEFASORI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA LAJOSKOMÁROM GESZTENYEFASORI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA LAJOSKOMÁROM 2 Az SZMSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEI A Gesztenyefasri Általáns Iskla és Alapfkú Művészeti Iskla,

Részletesebben

ÁKR tájékoztató kérelemre indult eljárások esetén Budapest Főváros Kormányhivatala

ÁKR tájékoztató kérelemre indult eljárások esetén Budapest Főváros Kormányhivatala ÁKR tájékztató kérelemre indult eljárásk esetén Budapest Fővárs Krmányhivatala KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00041 A szlgáltató krmányhivatali és közigazgatási mdell bevezetése Ügyintézési határidőt beflyásló,

Részletesebben

Közzétételi lista. 2016/17-es tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz

Közzétételi lista. 2016/17-es tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz Közzétételi lista 2016/17-es tanév Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatkat nem sértve) kapcslódó infrmációkról a szülőket tájékztatni szükséges, melynek

Részletesebben

Térítési/tandíjak befizetésének eljárásrendje TRIOLA AMI 2016/2017. tanév

Térítési/tandíjak befizetésének eljárásrendje TRIOLA AMI 2016/2017. tanév Térítési/tandíjak befizetésének eljárásrendje TRIOLA AMI 2016/2017. tanév A 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről valamint a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet figyelembe vételével a TRIOLA Közhasznú

Részletesebben

Ádám Jenő Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Házirendje

Ádám Jenő Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Házirendje Az Ádám Jenő Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola Házirendje 1 1.) Bevezetés A házirend területi hatálya A házirendben foglalt rendelkezések megtartása az intézmény területén, valamennyi tanítási helyszínen

Részletesebben

2014 Garabonciás Alapfokú Művészeti Iskola

2014 Garabonciás Alapfokú Művészeti Iskola 2014 Garabnciás Alapfkú Művészeti Iskla Szervezeti és Működési Szabályzata 1 A GARABONCIÁS MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOM A SZMSZ célja, tartalma 7 A szervezeti és működési

Részletesebben

LURKÓHÁZ ÓVODA 1202. Budapest, Mártírok u. 205/b. Ikt.sz.: 95/2011. Házirend. Budapest, 2011.

LURKÓHÁZ ÓVODA 1202. Budapest, Mártírok u. 205/b. Ikt.sz.: 95/2011. Házirend. Budapest, 2011. LURKÓHÁZ ÓVODA 1202. Budapest, Mártírk u. 205/b. Ikt.sz.: 95/2011. Házirend Budapest, 2011. 1. Bevezetés A házirend területi hatálya: A nevelési intézménybe való belépéstől a jgszerű elhagyásig terjedő

Részletesebben

Szombathelyi Műszaki SZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma,Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tisztelt Szülő/Gondviselő!

Szombathelyi Műszaki SZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma,Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tisztelt Szülő/Gondviselő! Szülőnél marad, kérjük őrizze meg, ne küldje vissza! Tisztelt Szülő/Gndviselő! Tisztelettel tájékztatm Önt, hgy az étkezési díj beszedése a 2019/20. tanévben is a szlgáltatást megelőzően, előzetes befizetéssel

Részletesebben

GYAKORNOKI SZABÁLYZAT

GYAKORNOKI SZABÁLYZAT GYAKORNOKI SZABÁLYZAT Liszt Ferenc Ének - zenei Általáns Iskla 2013. Készítette: Frrainé Kószó Györgyi Érvényes: 2013. szeptember 1. napjától Tartalm 1. Fgalmak... 3 2. A szabályzat területi hatálya...

Részletesebben

Gyakornoki Szabályzat

Gyakornoki Szabályzat SZENT GELLÉRT KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM Gyakrnki Szabályzat Tóth Ferenc, intézményvezető 2014.09.01. Tartalm 1. Fgalmak... 2 2. A szabályzat területi hatálya... 2 3. A szabályzat személyi

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az intézményi házirend célja, hogy a korai fejlesztésben és fejlesztő nevelésben résztvevő gyermekek, továbbá az itt dolgozó pedagógus és nem pedagógus kollégák belső intézményi

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat ISZTI

Szervezeti és Működési Szabályzat ISZTI Szervezeti és Működési Szabályzat Innovációs Szakképző, Továbbképző Iskola Központ és Gimnázium ISZTI OM azonosító: 100 534 Készítette: Boldog István, igazgató Tartalom 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 2. A

Részletesebben

HÁZIREND. Bartók Béla Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola. Székhely: 2600 Vác, Konstantin tér 8. OM azonosítója: 040015

HÁZIREND. Bartók Béla Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola. Székhely: 2600 Vác, Konstantin tér 8. OM azonosítója: 040015 HÁZIREND Bartók Béla Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola Székhely: 2600 Vác, Konstantin tér 8. OM azonosítója: 040015 1. BEVEZETŐ... 3 1.1. A Házirend területi hatálya... 3 1.2. A Házirend személyi hatálya...

Részletesebben

A MOLNÁR ANTAL ZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE

A MOLNÁR ANTAL ZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE A MOLNÁR ANTAL ZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE 2014 1 Intézményünkben az alapfokú művészetoktatás azzal a szándékkal jött létre, hogy a zeneileg tehetséges gyermekek művészi és esztétikai képességeit

Részletesebben

Intézmény neve, címe: Szervezeti és működési szabályzat

Intézmény neve, címe: Szervezeti és működési szabályzat Baptista Szeretetszlgálat Egyházi Jgi Személy Intézmény neve, címe: Szervezeti és működési szabályzat 1. Alapdkumentumk vizsgálata 1. Köznevelési intézet működése, belső-, külső kapcslatai - Nkt. 25. (1)

Részletesebben

Bakfark Bálint. Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIRENDJE 2013.

Bakfark Bálint. Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIRENDJE 2013. Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIRENDJE 2013. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Az intézmény adatai 3. oldal 2. Bevezető rendelkezések 4. oldal 3. A tanulói jogviszony keletkezése 4. oldal 4. A tanuló kötelessége

Részletesebben

Vecsési Zeneiskola. Alapfokú Művészeti Iskola. Házirendje

Vecsési Zeneiskola. Alapfokú Művészeti Iskola. Házirendje Iktatószám:.../2013 A Vecsési Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola Házirendje OM azonosító: 040033 Székhely: 2220 Vecsés, Erzsébet tér 1. 1 Bevezetés A házirend szabályozza a jogok és kötelességek gyakorlásának

Részletesebben

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-tbrzáshz kapcslódó adatkezelésről 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? Mi, azaz az AmRest Kft. (székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. 3. trny 2. emelet) Ön, azaz az a természetes

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév Az Érdi Batthyány Sprtisklai Általáns Iskla Éves önértékelési terv 2017-18 tanév Készítették: Az önértékelési csprt tagjai Felülvizsgálta és a módsításkat végezte: Kőrösi Tamásné a munkacsprt vezetője

Részletesebben

A Leopold Mozart Zeneiskola. házirendje. Módosítva: Budaörs, szeptember 1.

A Leopold Mozart Zeneiskola. házirendje. Módosítva: Budaörs, szeptember 1. A Leopold Mozart Zeneiskola házirendje Módosítva: Budaörs, 2009. szeptember 1. Tartalomjegyzék I. Az intézmény adatai II. A Házirend hatálya, kihirdetése III. A Házirend jogi alapja IV. Diák érdekképviselet

Részletesebben

Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND

Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND Készült: 2015. szeptember 1 Bevezetés Jogszabályi háttér: A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény A nevelési- oktatási

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Debrecen Megyei Jgú Várs Önkrmányzat 1 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Alapító, fenntartó és felügyeleti szerv neve: Debrecen Megyei Jgú Várs Közgyűlése 4024 Debrecen Piac u. 20. AZ ÓVODA SZERVEZETI

Részletesebben

A Kocsis Albert Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény HÁZIRENDJE

A Kocsis Albert Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény HÁZIRENDJE A Kocsis Albert Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény HÁZIRENDJE Készítette: Hargitai Géza igazgató 1 A Kocsis Albert Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje Tartalomjegyzék:

Részletesebben

inárcsi Tolnay Lajos Általános Iskola

inárcsi Tolnay Lajos Általános Iskola SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY az inárcsi Tolnay Lajos Általános Iskola 2365 Inárcs, Tolnay Lajos út 1. Szervezeti és Működési Szabályzatáról Készítette: Szegedi György közoktatási szakértő SZ024539 2011. április

Részletesebben

GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA. (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND

GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA. (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND A GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND 2013 Tartalom 1. A Házirend célja és feladata, hatálya... Hiba! A könyvjelző nem 1.1.A házirend hatálya...

Részletesebben

Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája nyitva tartási rendje, jelentősebb rendezvények, események időpontjai

Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája nyitva tartási rendje, jelentősebb rendezvények, események időpontjai Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája nyitva tartási rendje, jelentősebb rendezvények, események időpontjai Az intézmény a tanév szorgalmi ideje alatt tanítási napokon 6 óra 30-tól 20 óra 30-ig

Részletesebben

DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Cím: 7200 Dombóvár, Bezerédj I. u. 2/b Telefon/Fax: +36-74-466-530 E-mail: muveszeti65@gmail.com OM-azonosító: 036393 Számlaszám: 10046003-00330857-00000000

Részletesebben

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó adatkezelésről

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó adatkezelésről RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-tbrzáshz kapcslódó adatkezelésről 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? 2. Mi a jelen Adatvédelmi Szabályzat célja? 3. Ki az Ön személyes adatainak

Részletesebben

MILKY WAY ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND

MILKY WAY ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND MILKY WAY ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND A házirend az intézmény tanulóinak alkotmánya. Rögzíti a jogokat és a kötelességeket, valamint az intézmény munkarendjét. Betartása és betartatása minden tanulónak és

Részletesebben

1. Általános rendelkezések 1.

1. Általános rendelkezések 1. Kerepes Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2010. (XI.26.) rendelete a Széchenyi István Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakszolgálat művészetoktatási

Részletesebben

HÁZIREND. Hort, 2013. július 1.

HÁZIREND. Hort, 2013. július 1. HÁZIREND Hrt, 2013. július 1. Kedves Olvasó! Kérem Önt, hgy ezen Házirendet, mely a Hrti Szciális Ellátó Intézmény belső életének rendjét tartalmazza, szíveskedjen figyelmesen ellvasni, megismerni és lyan

Részletesebben

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben prjekt Szervezeti és Működési Szabályzata Érvényes: szerződéskötés ideje 2012. április 25-2012.któber 31. + fenntartási kötelezettség. 2012.

Részletesebben

Baksai Általános Iskola házirendje

Baksai Általános Iskola házirendje Baksai Általáns Iskla házirendje 2015. Tartalm 1. Bevezető... 3 2. Általáns rendelkezések... 5 3. Tanulók jgai:... 6 4. A tanulók kötelességei... 9 5. Az iskla minden tanulójának és tanárának tils... 10

Részletesebben

A KARÁCSONY SÁNDOR RÓZSATÉRI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

A KARÁCSONY SÁNDOR RÓZSATÉRI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA A KARÁCSONY SÁNDOR RÓZSATÉRI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGISKOLÁJÁNAK HÁZIRENDJE (HATÁLYBA LÉPÉS IDŐPONTJA: 2013. 09. 01.) A házirend célja és feladata 1. A házirend állapítja meg a tanulói

Részletesebben

Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola. Házirend

Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola. Házirend Csepel-sziget Általáns és Szakképző Iskla, Speciális Szakiskla 1212 Budapest, Széchenyi u. 93. Tel.: (1) 277-8301 E-mail: szigetiskla@gmail.cm Házirend Budapest, 2013. szeptember 02. Szénásy Zltán Intézményvezető

Részletesebben

T i m a f f y L á s z l ó A M I. Timaffy László Alapfokú Művészeti Iskola 9300 Csorna, Erzsébet királyné u. 13. H á z i r e n d

T i m a f f y L á s z l ó A M I. Timaffy László Alapfokú Művészeti Iskola 9300 Csorna, Erzsébet királyné u. 13. H á z i r e n d Timaffy László Alapfokú Művészeti Iskola 9300 Csorna, Erzsébet királyné u. 13. H á z i r e n d 2 0 1 7 / 1 8 t a n é v Alapító-fenntartó: Pántlika Néptánc Alapítvány Csorna 9300 Erzsébet királyné u. 13.

Részletesebben

HÁZIREND. A gyermek óvodában tartózkodásának maximális ideje: heti 50 óra (a közoktatási törvény 24. (4) pontjának értelmében)

HÁZIREND. A gyermek óvodában tartózkodásának maximális ideje: heti 50 óra (a közoktatási törvény 24. (4) pontjának értelmében) HÁZIREND Az óvda házirendje a közktatásról szóló 1993. évi LXXIX. Törvény, a nevelési-ktatási intézmények működéséről szóló 11/1994.(VI.8.)MKM rendelet, valamint a módsító 2003. évi LXI. Törvény alapján

Részletesebben

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató Adatkezelési adatvédelmi tájékztató Jelen adatvédelmi - adatkezelési tájékztató célja, hgy az INTERNATIONAL LANGUAGE SCHOOL Nyíregyházi Nyelviskla Krlátlt Felelősségű Társaság Rövid név: ILS Nyelviskla

Részletesebben

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató Jelen adatvédelmi - adatkezelési tájékztató célja, hgy a Adatkezelési adatvédelmi tájékztató Rejtett Kincsek Dwn Egyesület, Székhely: 4400 Nyíregyháza, Közép utca 17. Telephelyek: 4400 Nyíregyháza, Bcskai

Részletesebben

Bicskei Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIRENDJE. Bicske, szeptember 27.

Bicskei Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIRENDJE. Bicske, szeptember 27. Bicskei Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIRENDJE Bicske, 2018. szeptember 27. A Bicskei Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIRENDJE A Prelúdium Zeneiskola Házirendje segít eligazodni a tanulónak,

Részletesebben

Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola Szarvas, Kossuth tér 3. MUNKATERV. 2013/2014. tanév

Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola Szarvas, Kossuth tér 3. MUNKATERV. 2013/2014. tanév Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola Szarvas, Kossuth tér 3. MUNKATERV 2013/2014. tanév Tanszakvezetők: vonós: Vas István zongora, harmonika: Iváncsó Viola fúvós, ütő: Szabados Tóth Gábor csoportos:

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATAL

SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATAL SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATAL 9022 Győr, Türr István utca 1. - 9020 Győr Pf.: 36 - Telefn: +36 (96) 326-244; 326-453 - Fax: +36 (96) 518-220 E-mail: gyamhivatal@gyrkzig.hu - Hnlap: www.gyrkzig.hu 2 Államigazgatási

Részletesebben

HÁZIREND. mely a Nemesvámosi Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza

HÁZIREND. mely a Nemesvámosi Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza HÁZIREND mely a Nemesvámosi Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a jogszabályok előírásai alapján A házirend célja és feladata

Részletesebben

Szügyi Dániel Református Általános Iskola Házirendje

Szügyi Dániel Református Általános Iskola Házirendje Szügyi Dániel Refrmátus Általáns Iskla Házirendje Dévaványa, 2004. Módsítva: 2009. 08. 31. Átdlgzva: 2013. 03. 31. Tartalmjegyzék I. Bevezetés 1. II. Intézmények adatai 2. III. Jgk és kötelességek 3. -

Részletesebben

FARKAS FERENC ZENEISKOLA

FARKAS FERENC ZENEISKOLA FARKAS FERENC ZENEISKOLA HÁZIREND 2016 Farkas Ferenc Zeneiskola OM: 039432 www.farkasferenc-zeneiskola.hu H 1016 Budapest, Lisznyai u. 40-42. telefon: +36-1/375-0372, +36-1/225-1804 E-mail: farkasferenc.zeneiskola@t-online.hu

Részletesebben

OM: 039432 1016 Budapest, Lisznyai u. 40-42. Tel: 375-0372, 225-1804 www.farkasferenc-zeneiskola.hu E-mail: farkasferenc.zeneiskola@t-online.

OM: 039432 1016 Budapest, Lisznyai u. 40-42. Tel: 375-0372, 225-1804 www.farkasferenc-zeneiskola.hu E-mail: farkasferenc.zeneiskola@t-online. FARKAS FERENC ZENEISKOLA HÁZIREND 2013 1 1. Az intézmény adatai Elnevezése: Rövidített elnevezés: Budapest I. Kerületi Farkas Ferenc Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Farkas Ferenc Zeneiskola OM azonosító:

Részletesebben