LURKÓHÁZ ÓVODA Budapest, Mártírok u. 205/b. Ikt.sz.: 95/2011. Házirend. Budapest, 2011.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LURKÓHÁZ ÓVODA 1202. Budapest, Mártírok u. 205/b. Ikt.sz.: 95/2011. Házirend. Budapest, 2011."

Átírás

1 LURKÓHÁZ ÓVODA Budapest, Mártírk u. 205/b. Ikt.sz.: 95/2011. Házirend Budapest, 2011.

2 1. Bevezetés A házirend területi hatálya: A nevelési intézménybe való belépéstől a jgszerű elhagyásig terjedő időszakra, tvábbá a nevelési prgram részeként tarttt nevelési intézményen kívül tarttt fglalkzásk, prgramk idejére. A házirend személyi hatálya: A gyermekekre, a pedagóguskra, az intézmény valamennyi alkalmazttjára és a szülőkre terjed ki, akik a gyermekek törvényes képviselőjeként gyakrlnak jgkat, illetve teljesítenek kötelezettségeket. A házirend időbeli hatálya: A házirend a kihirdetésének napjától lép érvénybe és határzatlan időre szól. A házirend módsítására akkr kerül sr, ha a vnatkzó jgszabálykban váltzás áll be, vagy ha a szülők képviselőik útján, illetve a nevelőtestület erre javaslatt tesz. A házirend célja: A különböző jgszabálykban megfgalmaztt jgk, kötelességek érvényesülésének helyi gyakrlata az intézmény saját működésének belső szabályzója. 2. Az óvda adatai: Az intézmény neve: Lurkóház Óvda Az intézmény székhelye: Az intézmény tagóvdái: Az intézmény vezetője: Budapest, Mártírk útja 205/b. Telefnszám: Budapest, Hunyadi Jáns tér 15. Telefnszáma: Gyermekkert Tagóvda Budapest, Köztársaság tér 1. Telefnszáma: Szabads Erzsébet Általáns helyettes: Nagy Lászlóné (Mártírk útja 205/b.) Vezető-helyettes: Basáné Nánási Ildikó (Hunyadi J. tér 15.) Tagóvda vezető: Benda Erika (Gyermekkert Óvda Köztársaság tér 1. Az intézmény fenntartója: Budapest Fővárs XX. kerület Pesterzsébet Önkrmányzata Az intézmény felügyeleti szerve: Pesterzsébet Önkrmányzatának Képviselő-testülete

3 3. Az intézmény nyitva tartása: Nevelési év: szeptember 1.-től augusztus 31.-ig tart Oktatási év: szeptember 1.-től május 31.-ig tart A napi nyitva tartás lehetséges ideje napi 12 óra: reggel 6 00 órától óráig. Ezen belül minden nevelési év elején, a szülői igények figyelembe vételével a fenntartó határzza meg a tényleges nyitva tartás idejét, időtartamát. Az ügyeletre reggel 6 00 órától 7 00 óráig, délután órától óráig van lehetőség. Az óvda minden év nyarán öt hetet zárva tart, ennek időpntjáról a szülőket legkésőbb február hónapban tájékztatja. Amennyiben a szülő ez idő alatt nem tudja gyermeke felügyeletét megldani, erre a nyitva tartó óvdában van lehetősége. A szülő, az erre a célra rendszeresített nymtatványn jelzi az ügyeleti igényét az intézmény felé. Az óvdának törvény adta lehetősége, hgy évente 5 alkalmmal nevelés nélküli munkanapt szakmai tvábbképzés céljára igénybe vegyen. A zárva tartásról legalább 7 nappal előbb a szülőt értesíti. Szükség esetén a gyermek felügyeletéről gndskdik. A reggeli és délutáni ügyelet rendje: Reggel ig gyülekezés az ügyeletes csprtban. Délután , a szülői igények szerint meghatárztt időpntig, csprtösszevnás az ügyeletes csprtban A reggeli és a délutáni ügyelet helyéről a szülőket a bejárati ajtónál található kiírással tájékztatjuk. 4. Az óvdába járás feltételei A gyermek az óvdát akkr veheti igénybe, amikr a harmadik életévét betöltötte és egészséges. A 3 éves krt el nem érő gyermekek felvétele a mindenkri jgszabályba fglaltak szerint történik. A gyermekek egész naps ellátásának feltétele, hgy a szülő befizesse az étkezési térítési díjat. Az a gyermek, akinek az étkezési térítési díja nincs befizetve, óráig tartózkdhat az óvdában.

4 5. Gyermekek az óvdában 5.1. A gyermekek jgai és kötelességei A gyermekek jga, hgy az intézményben biztnságban és egészséges környezetben neveljék, ktassák. Óvdai napirendjét életkrának megfelelően alakítsák ki (játékidő, levegőztetés, pihenőidő, étkezés, testmzgás). Biztnsága érdekében az óvdában tartózkdása ideje alatt végig pedagógus felügyelete alatt álljn. A gyerek, emberi méltóságának és személyiségének tiszteletben tartása érdekében nem vethető alá embertelen, megalázó büntetésnek, testi fenyítésnek, zaklatásnak. Ide tartzik az étel erőltetése, a levegőztetés megvnása, a csprtjától való elkülönítés is. A gyereket közvetlen vagy közvetett hátránys megkülönböztetés nem érheti. A gyerek jga, hgy képességének, érdeklődésének megfelelő nevelésben és ktatásban részesüljön. Vallási, világnézeti, nemzeti vagy etnikai önaznsságát tiszteletben kell tartani. A gyerek nevelése és ktatása az intézmény nevelési prgramja alapján történik, mely szerint az ismeretek közlését, átadását tárgyilagsan és többldalúan kell megvalósítani. Biztsítani kell a fglalkzáskn való részvételét. A gyerek cselekvési szabadságát, családi élethez, magánélethez való jgát az óvda nem krlátzhatja, de a gyerek ezen jgának gyakrlása közben nem veszélyeztetheti saját, illetve társai, az óvda alkalmazttainak egészségét, testi épségét. Nem akadályzhatja viselkedésével a többiek művelődéshez, fejlődéséhez való jgát. Családja anyagi helyzetétől függően ingyenes étkezésben részesülhet (Rendszeres gyermekvédelmi támgatás). A gyerek az intézmény eszközeit (játékk, fglalkzási- és fejlesztőeszközök), berendezéseit, felszereléseit ingyenesen, de rendeltetésszerűen használhatja, arra vigyáznia kell. A gyermekek kötelessége, hgy életkrukhz és fejlettségükhöz igazdva, szüleik és pedagógusaik segítségével, felügyeletével, az SZMSZ-ben és a Házirendben fglaltakat megtartsák, valamint közreműködjenek környezetük és a használt eszközök rendben tartásában A gyermekek ruházata az óvdában a gyermekek ruházatát a kényelem, a praktikusság és a tisztaság jellemezze legyen a gyermekek számára tartalék ruha, szükséges: váltócipő, udvari öltözet, trnafelszerelés, a gyermek jelét minden ruhadarabn és cipőn is fel kell tüntetni.

5 5.3. A gyermekek étkeztetése az óvdában A gyermekeknek az óvdában napi hármszri étkezést biztsítunk a reggeli flyamats, óra között, - ez idő után nem áll módunkban a reggelit felszlgálni az ebédet óra között, az uzsnnát óra között fgyasztják a gyermekek. A gyermekek az óvda területén nem fgyaszthatnak tthnról hztt élelmiszert, kivéve rvsi igazlás, diétás étkezés esetén. Házi készítésű ételt, süteményt nem fgadhatunk el, - megértésüket köszönjük! Rendezvényekre (születésnap, névnap stb.) elsősrban a hűtést nem igénylő, tartós cukrászati termékeket lehet élelmezés céljára behzni. Minden esetben csak lyan terméket fgadunk el, amelyeknek eredete, minőség megőrzési ideje ellenőrizhető és legálisan működő kereskedésből származik. Amennyiben hűtést igénylő cukrászsüteményt kívánnak a szülők az óvdába behzni, az csak hatóságilag engedélyezett készítőtől származhat, és zárt hűtőlánc biztsításával készen szállítanak a helyszínre. A behztt trtáról, süteményről a vásárlás helyén igazlást kell kérni, mely tartalmazza a sütemény készítési és szavatssági idejét. Az igazlást és a süteményt az óvda knyhai alkalmazttjának kell leadni, aki a tvábbiakban az ezzel kapcslats ÁNTSZ előíráskat betartva jár el. A szülőknek minden esetben írásban kell nyilatkzniuk arról, hgy az óvdába behztt zöldségeket gyümölcsöket legálisan működő kereskedésben vették, vagy saját termelésű zöldség gyümölcs esetén a kötelező élelmezés-egészségügyi várakzási időt betarttták. A gyermekek életkrát és egyéni fejlettségét figyelembe véve alakítjuk a kultúrált étkezés szkásait, szabályait 5.4. A gyerekekkel kapcslats egészségügyi szabályk Az óvdában csak teljesen egészséges gyerek tartózkdhat! Beteg, megfáztt, gyógyszert, láz- vagy köhögéscsillapítót szedő, még lábadzó gyerek bevétele az óvdába a gyerek biztnságs gyógyulása és a többi gyerek egészségének megőrzése érdekében nem lehetséges. Ilyen esetben az óvónő kötelessége a gyerek átvételének megtagadása.

6 Az óvónőknek tils tthnról beküldött gyógyszert beadniuk a gyermeknek. Kivéve allergia (pipa) és magas láz csillapítására szlgáló készítmények esetén. Az ktatási év alatt ( ) betegség esetén a hármnaps hiányzás után rvsi igazlás behzása kötelező. Orvsi igazlás hiánya esetén az óvónő a gyermek bevételét köteles megtagadni. Az óvónő teendője baleset vagy napközben megbetegedő gyerek esetén: a gyereket haladéktalanul el kell látni, miközben a csprt felügyeletét meg kell szervezni. A baleset súlysságától függően, illetve eszméletvesztés, lázgörcs esetén rvsról gndskdni kell (mentő, rvs kihívása, elszállítása rvshz), és értesíteni kell a szülőt. Láz, hányás, hasmenés, hasgörcs esetén az óvónő megkezdi a láz csillapítását, majd értesíti a szülőt, hgy minél hamarabb vigye el a gyereket. Ezután a szülő gndskdik az rvs felkereséséről. Ilyen esetben a gyerek csak rvsi igazlással jöhet újból óvdába. Fertőző betegség (rubeóla, bárányhimlő, skarlát, májgyulladás, tetű, hasmenés) esetén a szülőnek bejelentési kötelezettsége van. Az intézmény a bejelentést követően jelez az ÁNTSZ felé, és fertőtlenítő takarítást végez Védő-óvó előírásk A gyermekekkel az egészségük és testi épségük védelmére vnatkzó szabálykat életkri sajátsságaiknak megfelelően ismertetjük. Az ismertetés tartalmát és tényét minden nevelési év elején a csprtnaplóban dkumentáljuk. A gyermekbalesetek megelőzése érdekében minden helyiségben udvarn, msdóban, flysón, csprtszbában kialakítjuk és elsajátíttatjuk a gyermekekkel a helyes magatartásfrmát. Tűz és bmbariadó esetén a gyakrlatkn tudatsult elhagyási útvnal megtartásával a gyermekeket a kijelölt területre visszük Egyéb szabályzásk Érkezés: Távzás: Nevelésünk-ktatásunk eredményessége érdekében kérjük, hgy a gyermekeket 9 óráig hzzák be az óvdába. A később érkező gyermekek úgy kapcslódjanak a napi tevékenységbe, hgy a megkezdett fglalkzást ne zavarják meg. A gyermekeket az óvdába érkezéskr minden esetben személyesen adják át az óvónőnek, - egyébként ha a gyermek valamilyen knál fgva nem megy be a csprtszbába, az óvónő nem tud a gyermek jelenlétéről, így felelősséget sem vállalhat érte. A gyermekeket az óvdából ebéd, illetve a csendes pihenő után lehet elvinni, kérjük, hgy a többi gyermek nyugalma érdekében alvásidőben mellőzzék a gyermekek elvitelét. Elvárjuk a gyerekektől, hgy távzás előtt, a játékkat helyére téve elköszönjenek a társaiktól, óvónőjüktől és ne várakztassák szüleiket.

7 A gyermeket az óvdából csak a szülőnek (gndviselőnek) vagy az általa írásban meghatalmaztt személynek adjuk ki. 12 év alatti kiskrúnak még a szülő meghatalmazása alapján sem adhatjuk ki a gyermeket. Elvált, vagy külön élő szülők esetén a bírósági végzésnek megfelelően járunk el. A tanköteles ötéves gyermekek óvdába járása kötelező. Az isklai életmódra felkészítő fglalkzásk óráig kerülnek megszervezésre. A gyermekek hsszabb távlmaradását a szülő íráss, indkláss kérése alapján az óvdavezető engedélyezi. A távlmaradásk után a gyermekek csak rvsi igazlással jöhetnek óvdába, - kivéve, ha hárm napt meg nem haladó, nem betegség miatti hiányzást óvónőnek előre bejelentette. Kérjük, hgy az óvdába bevitt dlgk körét az óvónőnek szíveskedjenek bejelenteni. A gyermekek személyes hlmiját az öltözőben helyezzék el. Az óvdai élet gyakrlásáhz nem szükséges eszközök, tárgyak behzatalát Ft. (hármezer Ft.) értékhatár fölött megtiltjuk. Felhívjuk a figyelmet, hgy a fenti előírásk megsértése esetén az óvda a bekövetkezett kárért csak szándéks kárkzás esetén felel. A gyermekek nagybb csprtja: az adtt óvdába járó gyermekek 60 %-a. 6. Szülők az óvdában 6.1. A szülők jgai A szülő jga a szabad óvdaválasztás. A gyereket elsősrban abba az óvdába kell felvenni, amelynek körzetében lakik, illetve ahl a szülője dlgzik. A felvételről az óvda vezetője dönt. Az óvdaköteles gyerek felvételét a kijelölt óvda csak helyhiány miatt utasítja vissza. A kötelező felvételt biztsító óvda nem tagadhatja meg a gyerek felvételét az alábbi esetekben: ha a gyerek betöltötte a harmadik életévét, és hátránys helyzetű, ha a gyermek a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény 41. -a szerint jgsult a napközbeni ellátás igénybevételére, ha a gyermek felvételét a gyámhatóság kezdeményezte. A szülő jga, hgy megismerje a nevelési-ktatási intézmény Nevelési prgramját, az intézményi Minőségirányítási prgramját, Szervezeti és működési szabályzatát, Házirendjét, és tájékztatást kapjn az abban fglaltakról. Jga, hgy saját gyermeke fejlődéséről, magaviseletéről rendszeresen részletes és érdemi tájékztatást, a gyerek neveléséhez tanácskat, segítséget kapjn. Az intézmény vezetője és a pedagógus hzzájárulásával részt vegyen a fglalkzáskn. Kezdeményezheti szülői szervezet, óvdaszék létrehzását, s abban tevékenyen közreműködhet. Az óvdai szülői szervezet (közösség) figyelemmel kíséri a gyermeki jgk érvényesülését, a pedagógiai munka eredményességét.

8 Megállapításairól tájékztathatja az intézmény nevelőtestületét és a fenntartót. A gyerekek nagybb csprtját érintő bármely kérdésben tájékztatást kérhet az óvda vezetőjétől, s az adtt kérdés megtárgyalásakr, mint a szülői szervezet képviselője, tanácskzási jggal részt vehet a nevelőtestületi értekezleten A szülők kötelességei A szülő kötelessége, hgy gndskdjn a gyermeke testi, érzelmi, értelmi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges feltételekről. Biztsítsa gyermeke zavartalan és rendszeres óvdába járását hátránys helyzetű gyermek esetén hárméves krtól, rendezett körülmények között élő gyermek esetén ötéves krtól. A gyermek a közktatási törvény 24. (3) pntja értelmében abban az évben, amikr betölti az ötödik életévét, a nevelési év első napjától ( ) óvdakötelessé válik, mely szerint napi négy órán keresztül óvdai nevelésben kell részesülnie. A fenti esetekben a gyerek részére nem szűnhet meg az óvdai nevelés a szülő bejelentése, befizetési kötelezettség elmulasztása, vagy igazlatlan hiányzás miatt. Amennyiben a szülő a gyermeket másik óvdába kívánja vinni, azt az óvda vezetőjének kell jeleznie. Kísérje figyelemmel gyermeke fejlődését, és a tőle elvárható módn segítse a fejlődés flyamatát, valamint a gyerek közösségbe való beilleszkedését, a közösségi élet szabályainak elsajátítását. Rendszeresen tartsn kapcslatt a gyermekével fglalkzó pedagóguskkal, és részükre az együttnevelés érdekében a szükséges tájékztatást adja meg. Tartsa tiszteletben az óvda dlgzóinak emberi méltóságát és jgait. A pedagógus, valamint az ő munkáját segítő alkalmazttak a nevelői-ktatói munka, illetve a gyerekekkel összefüggő tevékenysége srán büntetőjgi védelem szempntjából közfeladatt ellátó személyeknek számítanak A szülőkkel való közös nevelési elvek kialakítása Az óvdánkba járó gyerekeket arra neveljük, hgy tanulják tisztelni a felnőtteket, szeressék és fgadják el társaik egyéniségét, másságát, tudják kifejezni magukat, de legyenek képesek alkalmazkdni is. Az esetleges knfliktuskat ne durvasággal, árulkdással ldják meg. Ezen törekvésünk sikerének érdekében kérjük, hgy tthn is ezeket az alapelveket erősítsék gyermekeikben. Például ne tegyenek a gyerek előtt indulats, negatív megjegyzéseket másk gyermekére, annak származására, az óvdára, az tt dlgzó felnőttekre, és ne biztassák gyermeküket verekedésre, még ha előző nap az Ön gyermekét is érte esetleg sérelem Együttműködés Annak érdekében, hgy a gyerekeket a nekik legmegfelelőbb módszer szerint neveljük, szükség van az igazi együttműködésre, nyitttságra és őszinteségre. Kmlyabb prbléma, knfliktus, ellentét esetén mindenképpen keressék fel az óvónőt, illetve az óvda vezetőjét, és velük közösen próbálják megldani a knkrét helyzetet. Kérjük, hgy az óvda területén más gyermekét ne neveljék, ne vnják felelősségre. A gyermekek közötti prblémás eseteket az óvónővel beszéljék meg. A szülőknek lehetőségük van rá, hgy az óvdában flyó pedagógiai munka kialakításában a megfelelő fórumkn aktívan részt vegyenek, ötleteikkel segítsék elő a közös gndlkzást.

9 Fórumk: szülői értekezletek nyílt napk, közös rendezvények fgadóóra (vezetői, óvónői) az óvónővel történő, rövid, esetenkénti megbeszélés 6.5. Az óvda helyiségeinek a szülők általi használhatóságának rendje A gyermekek egészségének védelme érdekében kérjük, hgy a csprtszbába utcai cipővel ne lépjenek be! A óvda knyhájába belépni nem szabad! Az óvda udvara nem játszótér, ezért nem tudjuk biztsítani, hgy gyermekeikkel az udvarn hsszabb időt töltsenek A térítési díj befizetése, visszafizetése Étkezési térítési díjak befizetése az előre meghirdetett időpntban van, egyszeri pótbefizetésre van lehetőség. A pótbefizetés kizárólag azk számára lehetséges, akik a befizetés napján hiányztak az óvdából. A gyermekek hiányzását és az étkezés lemndását személyesen vagy telefnn tehetik meg. Telefnszámk: Mártírk 205/b. óvda Hunyadi tér 15. óvda Köztársaság tér 1. óvda A lerendelés másnaptól lép életbe és a következő hónap befizetésénél írható jóvá. Be nem jelentett hiányzás esetén a szülő a térítési díj visszafizetésére nem tarthat igényt. A térítésmentesen étkező gyermekek hiányzását is be kell jelenteni, és az ebédjét le kell mndani Étkezési térítési díjfizetéssel kapcslats támgatásk Az étkezési térítési díjfizetéssel kapcslats támgatási frmákról, (szabályzó rendeletekről) a nevelési év elején szülői értekezleten, majd flyamatsan tájékztatjuk a szülőket. A nrmatív étkezési támgatáskat a hárm vagy több gyermekes családknak, a tartósan beteg gyermeket nevelő családknak, valamint a rendszeres gyermekvédelmi támgatásban részesülő családknak a Gyvt ) bek. alapján adjuk meg. 7. Pedagógiai munka az óvdában Helyi nevelési prgramunk célja, hgy óvdásaink skldalú, harmnikus fejlődését, személyiségük kibntakzását elősegítsük, - figyelembe véve az életkri és egyéni sajátsságkat és az eltérő fejlődési ütemet. Minőségbiztsítási prgramunkban elköteleztük magunkat arra, hgy a szülők, a gyermekek, és a fenntartó elvárásait minél teljesebb körben kielégítsük.

10 A gyermekek fejlődését flyamatsan figyeljük és ellenőrizzük. Az óvdában töltött évek srán rendszeres időközönként és meghatárztt területeken, szempntsr alapján flyamatsan rögzítjük a gyermekekről szerzett tapasztalatainkat. Óvdánkban minden óvónő feladata, hgy közreműködjön a gyermekvédelmi munkában, a gyermekek fejlődését veszélyeztető körülmények megelőzésében, feltárásában, megszüntetésében. A nevelés nélküli munkanapkat kerületi rendezvények lebnylításáhz, nevelési értekezletek és tvábbképzések céljára vesszük igénybe 8. Egyéb szabályk A Mártírk 205/b és a Hunyadi J. tér 15. óvda ajtóit napközben zárva tartjuk, csengetésre az óvda dlgzói ajtót nyitnak. A Köztársaság tér 1. szám alatti épületben kóds beléptető rendszer működik, melynek használatáról a szülők külön tájékztatást kapnak. Az óvda iránt érdeklődő, leendő szülők az előre egyeztetett időpntban látgathatják meg az óvdát. Az óvda látgatására (a jgsultakn kívül) csak az óvdavezető adhat engedélyt. Az óvdai szülői értekezleteken, ünnepélyeken mbiltelefn nem használható. Állatt az intézmény területére nem lehet behzni. A bejárati kaput szíveskedjenek mindig biztnsági pánttal ellátni. Az óvda bejáratát gépkcsival rövid időre se fglalják el. Az intézményben tils a reklámtevékenység, kivéve, ha a reklám gyermekeknek szól és az egészséges életmóddal, a környezetvédelemmel a társadalmi, közéleti tevékenységgel, kultúrával függ össze. A felsrltak gyakrlásáhz, reklámanyag elhelyezéséhez az óvdavezető engedélye szükséges. Az intézmény területén párt, plitikai célú mzgalm nem működhet, illetve ilyen jellegű tevékenység nem flytatható. Az óvda egész területén tils a dhányzás. Tűz- és bmbariadó esetén a gyakrlásk srán tanultak alapján járunk el.

11 9. Záró rendelkezések 9.1. A Házirend hatálya, hatályba lépése a Házirend hatálya kiterjed az intézménnyel jgvisznyban álló minden személyre. a Házirendet a nevelőtestület fgadja el és a fenntartó jóváhagyásával válik érvényessé. Hatályba lépés: szeptember A felülvizsgálat rendje a Házirendet évente felülvizsgáljuk A Házirend nyilvánssága, közzététele a Házirend egy-egy példányát a Mártírk útja 205/b., Hunyadi Jáns tér 15. és a Köztársaság tér 1. óvda hirdetőtábláján helyezzük el, hgy az érdeklődők szabadn megtekinthessék. a Házirendről a szülőket tájékztatni kell. Záradék A módsításkkal egységes szerkezetbe fglalt Házirendet a nevelőtestület a augusztus 23-án megtarttt nevelési értekezleten elfgadta. Benda Erika a nevelőtestület képviseletében Szabads Erzsébet óvdavezető Budapest, augusztus 23.

HÁZIREND. A gyermek óvodában tartózkodásának maximális ideje: heti 50 óra (a közoktatási törvény 24. (4) pontjának értelmében)

HÁZIREND. A gyermek óvodában tartózkodásának maximális ideje: heti 50 óra (a közoktatási törvény 24. (4) pontjának értelmében) HÁZIREND Az óvda házirendje a közktatásról szóló 1993. évi LXXIX. Törvény, a nevelési-ktatási intézmények működéséről szóló 11/1994.(VI.8.)MKM rendelet, valamint a módsító 2003. évi LXI. Törvény alapján

Részletesebben

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND 1.1. Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve: Csiga-Biga Óvoda Címe: 2131, Göd Pesti út 152. Telefon: 0670/5175110 Vezető: Szűcs Edina 1.2. Az intézmény nyitva tartása:

Részletesebben

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu BEVEZETÉS Az óvodai házirendet az intézményvezető előterjesztése alapján a nevelőtestület

Részletesebben

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma 1Házirend 1. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma Napsugár Óvoda és Bölcsőde 9222 Hegyeshalom Damjanich u. 2/a Tel./Fax: 96/220-589 1.2. Az óvoda vezetőjének neve: Magyarné

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Napközi Otthonos Óvoda 3729 Serényfalva, Dózsa Gy. út 2. Tel.: 48/ 434-003 Az óvoda vezetõjének neve:

H Á Z I R E N D. Napközi Otthonos Óvoda 3729 Serényfalva, Dózsa Gy. út 2. Tel.: 48/ 434-003 Az óvoda vezetõjének neve: H Á Z I R E N D Az óvoda neve, címe és telefonszáma: Napközi Otthonos Óvoda 3729 Serényfalva, Dózsa Gy. út 2. Tel.: 48/ 434-003 Az óvoda vezetõjének neve: Nagyné Pácza Erika Tel.: 48/ 430-242 Az óvoda

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Bevezetés... 3. old. 2. Az óvoda munkarendje... 3. old. 3. Gyerekek az óvodában... 3. old. 4. Szülők az óvodában... 5. old.

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Bevezetés... 3. old. 2. Az óvoda munkarendje... 3. old. 3. Gyerekek az óvodában... 3. old. 4. Szülők az óvodában... 5. old. Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde Fehérgyarmat, Május 14. tér 33. Tel/fax: 44/510-193 e-mail: kolcseyiskola@fehergyarmat.hu ÓVODAI HÁZIREND Készítette: Elfogadta: Varga Lajosné

Részletesebben

tobbsincs@kondorosiktv.hu

tobbsincs@kondorosiktv.hu Általános információk az óvodánkról: Az óvoda neve: Kondorosi Többsincs Óvoda és Bölcsőde Címe: 5553 Kondoros, Csabai út 25 sz. Telefonszáma: 66/ 388 635 Email címe: tobbsincsovi@freemail.hu tobbsincs@kondorosiktv.hu

Részletesebben

ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ECSEGFALVI ÓVODA 5515 Ecsegfalva, Árpád utca 8. Telefn: 06-66/487-326 E-mail: vda@ecsegfalva.hu ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Készült: 2013. július 3. 1 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1 Általáns

Részletesebben

HÁZIREND. Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde és vilonyai tagóvodája

HÁZIREND. Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde és vilonyai tagóvodája 1 HÁZIREND Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde és vilonyai tagóvodája 8182 Berhida, Ibolya u.1..vilonya, Papkeszi út 5/a 88/455-270..88/490-120 Intézményvezető:

Részletesebben

HÁZIREND. Kedves Szülők!

HÁZIREND. Kedves Szülők! HÁZIREND Intézmény neve: Szabadszállási Általános Művelődési Központ Intézményegység neve: Szabadszállási ÁMK Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde Intézményegység címe: 6080. Szabadszállás Honvéd út 28. Intézmény

Részletesebben

Budapest Főváros X. Kőbányai Önkormányzat Kékvirág Óvoda Házirendje. Kőbányai Önkormányzat Kékvirág Óvoda

Budapest Főváros X. Kőbányai Önkormányzat Kékvirág Óvoda Házirendje. Kőbányai Önkormányzat Kékvirág Óvoda Budapest Fővárs X. Kőbányai Önkrmányzat Kékvirág Óvda Házirendje Bevezetés: Az intézmény neve: Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Kékvirág Óvda Székhelye, címe: 1107 Budapest X. Kékvirág u.

Részletesebben

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról HÁZIREND I. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve: Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye 1.2. Címe: 9982 Apátistvánfalva, Fő út 84. 1.3. Telefon: 94/436-066

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Szent András Katolikus Általános Iskola

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Szent András Katolikus Általános Iskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Szent András Katlikus Általáns Iskla Jóváhagyta:,. év. hónap. nap. fenntartó Szent András Katlikus Általáns Iskla Tartalm 1. Bevezető... 5 1.1. Jgszabályi háttér... 5

Részletesebben

Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Központi - Alsóvárosi ÁMK óvodája 6500 Baja, Damjanich u. 40 Tel: 79/322-043

Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Központi - Alsóvárosi ÁMK óvodája 6500 Baja, Damjanich u. 40 Tel: 79/322-043 Központi Alsóvárosi ÁMK Óvodai intézményegységének HÁZIRENDJE Az intézményre vonatkozó szabályozás: Közoktatási tv. és 11 / 1994 (VI. 8.) MKM rendelet Az óvoda házirendje vonatkozik az óvodába járó gyermekekre,

Részletesebben

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE OM: 201903 Ikt. sz.: 22/2015 2015 Kedves Szülők! Köszönjük, hogy intézményünket választották! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák

Részletesebben

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS.

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS. HÁZIREND Az óvodáskorú gyermek nevelése elsősorban a család feladata, melyben az óvoda kiegészítő szerepet játszik. Feladatunknak tekintjük a gyermeki személyiség kibontakoztatását az egyéni képességek

Részletesebben

Csillagfürt Óvoda. 2040 Budaörs, Ifjúság u. 8. HÁZIREND

Csillagfürt Óvoda. 2040 Budaörs, Ifjúság u. 8. HÁZIREND Csillagfürt Óvoda 2040 Budaörs, Ifjúság u. 8. HÁZIREND Tisztelt Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák, végig és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak

Részletesebben

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda JÉÁMK ÓVODA Janikovszky Éva ÁMK Óvoda Házirend 2013. 0 Tartalom 1. A házirend célja és feladata... 2 2. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai... 2 3. A házirend hatálya... 2 4. A házirend

Részletesebben

HÁZIREND. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat HERMANN ALICE ÓVODA 2007.

HÁZIREND. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat HERMANN ALICE ÓVODA 2007. HÁZIREND Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat HERMANN ALICE ÓVODA 2007. Tartalomjegyzék: 1. Általános információk az óvodáról 2. Az intézmény nyitva tartása 3. Mikor veheti igénybe a gyermek

Részletesebben

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND Füzesabony 2009 1. Az óvoda helye az oktatási rendszerben, óvodai felvétel - Az óvoda 3 éves kortól az iskolába járáshoz

Részletesebben

Általános információk az óvodáról

Általános információk az óvodáról SZMSZ 1.sz. Melléklet HÁZIREND Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyerekeknek, sokoldalúan fejlessze személyiségüket s megőrizze testi épségüket. Mindezek megvalósításához

Részletesebben

HÁZIREND. 8640 Fonyód, Fő u. 25. Fonyódi Óvoda és Bölcsőde. 8640 Fonyód, Fő u.27.

HÁZIREND. 8640 Fonyód, Fő u. 25. Fonyódi Óvoda és Bölcsőde. 8640 Fonyód, Fő u.27. HÁZIREND Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Fonyódi Óvoda és Bölcsőde 8640 Fonyód, Fő u. 25. Fonyódi Óvoda és Bölcsőde 8640 Fonyód, Fő u.27. HÁZIREND Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Általános információk: Intézmény neve:

Részletesebben

Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók!

Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók! HÁZIREND 1. BEVEZET Kedves Lakóink, Tisztelt Hzzátartzók! A Telki Hld Otthn Nyugdíjasház (a tvábbiakban: Nyugdíjasház) célkitűzése a Nyugdíjasházban lakók mindennapjainak biztnságssá-, kényelmessé tétele.

Részletesebben

REZI ÓVODA HÁZIREND 2013.

REZI ÓVODA HÁZIREND 2013. R e z i Ó v o d a 8373 Rezi, Iskola u. 2. Telefon: 06-83/531-006 mobil: 30/648-8719 E-mail: reziovi@rezinet.hu OM: 201672 REZI ÓVODA HÁZIREND 2013. A Rezi Óvoda házirendje Jelen házirend a nevelőtestület

Részletesebben

4337 Jármi Kölcsey utca 16sz. OM: gmail.com. A Jármi-Papos Játéksziget Óvoda HÁZIRENDJE 2017/2018 NEVELÉSI ÉVTŐL

4337 Jármi Kölcsey utca 16sz. OM: gmail.com. A Jármi-Papos Játéksziget Óvoda HÁZIRENDJE 2017/2018 NEVELÉSI ÉVTŐL Jármi- Papos Játéksziget Óvoda 4337 Jármi Kölcsey utca 16sz. OM: 202164 E-mail: jarmiovoda @ gmail.com A Jármi-Papos Játéksziget Óvoda HÁZIRENDJE A 2017/2018 NEVELÉSI ÉVTŐL A Nevelő Testület elfogadta:

Részletesebben

Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013. 04.10.

Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013. 04.10. Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak betartására. Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013.

Részletesebben

Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata

Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata 2005. január 25. (módsításkkal egységes szerkezetben) 1. Az intézmény neve: Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai

Részletesebben

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember Mihályi Napfény Óvoda Házirend 2016. szeptember Készült: a Közoktatásról szóló többször módosított- 1993.LXXIX. Törvény a nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. évi (VI.8.) MKM rendelet

Részletesebben

APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013.

APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013. APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013. 1 T A R T A L O M J E G Y Z É K A házirend célja, feladata, hatálya, nyilvánssága 3 Az iskla elvárt viselkedési szabályai 5 A tanulók jgai 6 A tanulók

Részletesebben

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla Szervezeti és Működési Szabályzatának melléklete Panaszkezelési rend a Lippói Gárdnyi Géza Általáns

Részletesebben

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017.

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. ZICHY MÁRTA ÓVODA OM:202221 HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 2017 Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. I. Általános információk: Óvoda neve és címe: Zichy Márta

Részletesebben

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND 1. Bevezető rendelkezések: A házirend szabályai-mint a törvény felhatalmazásán alapuló intézményi belső jogi normák-kötelezőek az intézménnyel jogviszonyban

Részletesebben

HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE

HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE Az óvoda és a család együttműködése, a derűs, nyugodt óvodai légkör biztosítása és az óvodai nevelési feladatok zavartalan ellátása érdekében szükséges

Részletesebben

A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE

A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE 1 A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE Az óvoda címe: Készítette: Szabó Józsefné 2760 Nagykáta, Czakó András. u. l. óvodavezető Tel.:/Fax: 06-29-440-355 2 Az óvoda neve: Nagykáta Városi

Részletesebben

A Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata

A Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata A Makói Oktatási Közpnt, Szakképző Iskla és Kllégium 1 A Szervezeti és Működési Szabályzat célja...4 2 A szervezeti és működési szabályzat jgszabályi alapjai, hatálya...4 3 A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND OM: 202345 2013-03-29. Tartalomjegyzék Általános tudnivalók 2. Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok.3. Az óvodai étkeztetésre vonatkozó tudnivalók.3.

Részletesebben

H Á Z I R E N D 2013.

H Á Z I R E N D 2013. Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkrmányzat FODROS Általáns Iskla 1039 Budapest, Fdrs u. 38-40. H Á Z I R E N D 2013. /Fax 3886-585 240-1070 OM aznsító: 034832 e-mail: fdrs-a@kszki.buda.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. október 15-i rendkívüli ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. október 15-i rendkívüli ülésére Elıterjesztés Lajsmizse Várs Önkrmányzata Képviselı-testületének 2012. któber 15-i rendkívüli ülésére 4. Tárgy: A Meserét Lajsmizsei Napközi Otthns Óvda és Bölcsıde Szervezeti és Mőködési Szabályzata módsításának

Részletesebben

SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általános közzétételi listája

SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általános közzétételi listája Sárkeresztúri Naprafrgó Óvda Tel./fax.: 25/523-630,e-mail: vilak@invitel.hu OM aznsító: 202875 SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általáns közzétételi listája A Krmány 229/2012.(VII.28) Krm.rendelet 10.fejezet

Részletesebben

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE Általános információk Az óvoda elnevezése: Kaposmérői Bokréta Óvoda Az óvoda címe: 7521 Kaposmérő, Hunyadi János u. 11. Az óvoda elérhetősége: +36 82/ 477 014, +36

Részletesebben

VÁROSKÖZPONTI ÓVODA Aradi Vértanúk Úti Tagóvoda H Á Z I R E N D. Készítette: Dr Kapitányné Móré Anna Óvodavezető

VÁROSKÖZPONTI ÓVODA Aradi Vértanúk Úti Tagóvoda H Á Z I R E N D. Készítette: Dr Kapitányné Móré Anna Óvodavezető VÁROSKÖZPONTI ÓVODA Aradi Vértanúk Úti Tagóvoda H Á Z I R E N D Készítette: Dr Kapitányné Móré Anna Óvodavezető 2009 1. Általános információk az óvodáról A Házirend hatálya az óvodába járó gyermekekre,

Részletesebben

Szombathelyi Műszaki SZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma,Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tisztelt Szülő/Gondviselő!

Szombathelyi Műszaki SZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma,Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tisztelt Szülő/Gondviselő! Szülőnél marad, kérjük őrizze meg, ne küldje vissza! Tisztelt Szülő/Gndviselő! Tisztelettel tájékztatm Önt, hgy az étkezési díj beszedése a 2019/20. tanévben is a szlgáltatást megelőzően, előzetes befizetéssel

Részletesebben

Óvodánk neve, címe, telefonszáma:

Óvodánk neve, címe, telefonszáma: KÉPES HÁZIREND (KIVONAT) Óvodánk neve, címe, telefonszáma: ESZTERGOMI HONVÉD UTCAI ÓVODA 2500 Esztergom Honvéd u. 15-25. 33-413-964 E-mail: info@honvedovi.hu web: www.honvedovi.hu étkezés: honvedovi.etkezes@gmail.com

Részletesebben

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők!

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők! Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája Házirend Az óvoda házirendje határozza meg a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával, a gyermek életrendjével kapcsolatos rendelkezéseket.

Részletesebben

Somogysámsoni Bernáth Aurél Általános Művelődési Központ Házirend Óvoda. Házirend. Gyerekek és szüleik részére I. rész: Általános rendelkezések

Somogysámsoni Bernáth Aurél Általános Művelődési Központ Házirend Óvoda. Házirend. Gyerekek és szüleik részére I. rész: Általános rendelkezések Házirend Gyerekek és szüleik részére I. rész: Általános rendelkezések Az óvoda házirendje a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával, a gyermek óvodai életrendjével kapcsolatos rendelkezéseket állapítja

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzata

Szervezeti és Működési Szabályzata Szügyi Dániel Refrmátus Általáns Iskla Szervezeti és Működési Szabályzata Akinek skat adtak attól skat kívánnak és akire skat bíztak attól többet kérnek számn. /Lukács 12,48/ Dévaványa, 2013. Tartalmjegyzék

Részletesebben

HÁZIREND. A Házirend kiterjedési köre: A gyermekekre, szüleikre, mint törvényes képviselőjükre; az óvoda alkalmazottaira.

HÁZIREND. A Házirend kiterjedési köre: A gyermekekre, szüleikre, mint törvényes képviselőjükre; az óvoda alkalmazottaira. PÜSPÖKLADÁNYI EGYESÍTETT ÓVODAI INTÉZMÉNY 4150 Püspökladány, Bajcsy Zs. u. 8 Tel: 54/ 451 152, 54/ 514 101 Adószám: 15376460-2-09 email: ovodapuspokladany@gmail.com HÁZIREND Az intézmény címe: Püspökladányi

Részletesebben

Öskü Község Önkormányzat. Napsugár Óvoda. 8191. Öskü, Szabadság tér 2. H Á Z I R E N D. OM azonosítója: 036948

Öskü Község Önkormányzat. Napsugár Óvoda. 8191. Öskü, Szabadság tér 2. H Á Z I R E N D. OM azonosítója: 036948 Öskü Község Önkormányzat Napsugár Óvoda 8191. Öskü, Szabadság tér 2. H Á Z I R E N D OM azonosítója: 036948 I. Bevezető: A házirend feladata, hogy megállapítsa a jogszabályban meghatározott gyermeki jogok

Részletesebben

Intézmény neve: Mezőberényi Kistérségi Óvoda. Szabályzat típusa: Óvodai szervezeti és működési szabályzat

Intézmény neve: Mezőberényi Kistérségi Óvoda. Szabályzat típusa: Óvodai szervezeti és működési szabályzat Intézmény neve: Mezőberényi Kistérségi Óvda Szabályzat típusa: Óvdai szervezeti és működési szabályzat Intézmény székhelye, címe: 5650. Mezőberény, Kálvin u. 2-4. Intézmény OM-aznsítója: 028138 Intézmény

Részletesebben

Iktatószám: 158/2013. AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE. Tartalom

Iktatószám: 158/2013. AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE. Tartalom Iktatószám: 158/2013. AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE Tartalm 1 Általáns infrmációk 2.. 1. Tanulói jgvisznnyal kapcslats rendelkezések 2.. 2. Az iskla munkarendje 3.. 3.

Részletesebben

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető HÁZIREND OM azonosító: 032791 Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető Hatálybalépés dátuma: 2005 Módosítás: 2009 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda neve: Százszorszép Óvoda Az óvoda címe : 2440

Részletesebben

A KÖRTÉS MAGÁNÓVODA HÁZIRENDJE

A KÖRTÉS MAGÁNÓVODA HÁZIRENDJE A KÖRTÉS MAGÁNÓVODA HÁZIRENDJE TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános információk.3 2. Az intézmény nyitva tartása 3 3. A nevelési év rendje 3 3.1.Napirend 3 3.2.A gyermekek óvodába hozatalának és elvitelének rendje.4

Részletesebben

I. A házirend célja, feladata és tartalma

I. A házirend célja, feladata és tartalma I. A házirend célja, feladata és tartalma A házirendben foglalt előírások célja, hogy biztosítsák az óvoda törvényes működését, a nevelés és oktatás zavartalan megvalósítását, valamint a gyermekek közösségi

Részletesebben

Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda. Házirendje

Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda. Házirendje Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda Házirendje Elfogadta: az óvoda nevelőtestülete Jóváhagyta: az intézmény vezetője Érvényes: 2013. május 1-től visszavonásig ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK AZ ÓVODÁRÓL

Részletesebben

Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje

Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje Beszterec Napsugár Óvoda 4488 Beszterec Kossuth út 43. e-mail: beszterecovoda@gmail.hu Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje Módosítás 2015. Készítette: Poór Józsefné Óvodavezető 1 1.Bevezető rendelkezések

Részletesebben

SZMSZ 2.sz. melléklet

SZMSZ 2.sz. melléklet SZMSZ 2.sz. melléklet OROSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODÁJA A házirendet meghatározó legfontosabb jogszabályok: o 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről o 20/2012. (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

Verőce Község Polgármestere. Verőce Község Önkormányzat Polgármesterének ELŐTERJESZTÉSE. a Képviselő-testület 2012. december 11- i rendes ülésére

Verőce Község Polgármestere. Verőce Község Önkormányzat Polgármesterének ELŐTERJESZTÉSE. a Képviselő-testület 2012. december 11- i rendes ülésére Verőce Község Plgármestere 2621 Verőce, Árpád út 40. - Tel: 27 / 350-033 - Fax: 27 / 380-381 - www.verce.hu - Email: plghiv@verce.hu Verőce Község Önkrmányzat Plgármesterének ELŐTERJESZTÉSE a Képviselő-testület

Részletesebben

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 I. Bevezetés 1. A házirend az alábbi jogszabályok és szabályzatok felhasználásával készült 2. Intézményegységi adatok II. A működés rendje A tárgyi

Részletesebben

HÁZIREND. Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda 1202 Budapest Nagysándor J. u. 189. Tel/fax: +36 1 285-0275 E-mail: kerekerdo@ecom.hu

HÁZIREND. Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda 1202 Budapest Nagysándor J. u. 189. Tel/fax: +36 1 285-0275 E-mail: kerekerdo@ecom.hu Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda 1202 Budapest Nagysándor J. u. 189. Tel/fax: +36 1 285-0275 E-mail: kerekerdo@ecom.hu HÁZIREND Budapest, 2014. szeptember 1.... Varga Ibolya óvodavezető HÁZIREND Alapja az

Részletesebben

Taszári Napsugár Óvoda és Bölcsőde. 7261. Taszár, Kossuth u. 2. Tel: 06-30/6491247 OM: 202445. Napsugár Óvoda HÁZIREND

Taszári Napsugár Óvoda és Bölcsőde. 7261. Taszár, Kossuth u. 2. Tel: 06-30/6491247 OM: 202445. Napsugár Óvoda HÁZIREND Taszári Napsugár Óvoda és Bölcsőde 7261. Taszár, Kossuth u. 2. Tel: 06-30/6491247 OM: 202445 Napsugár Óvoda HÁZIREND Készült: 2013. január 01. Készítette: Utasiné Kenderák Tímea Mb. intézményvezető 1 KEDVES

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény. Glatz Gyula Idősek Klubja HÁZIREND

Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény. Glatz Gyula Idősek Klubja HÁZIREND Kmárm-Esztergm Megyei Integrált Szciális Intézmény Glatz Gyula Idősek Klubja HÁZIREND Megnevezés: Kmárm-Esztergm Megyei Integrált Szciális Intézmény Glatz Gyula Idősek Klubja Működési helye: 2509 Esztergm-Kertvárs,

Részletesebben

5700 4. : 66/ 632 207 OM

5700 4. : 66/ 632 207 OM : : 66/ 632 207, HÁZIREND Eredeti készült: 2007. 08. 31. Gyula Város Képviselő-testülete jóváhagyása: 77/2007. (IX.18.)sz. KOSB hat. Egységes szerkezet: 2012. 10. 26. 1. módosítás: 2015. 08. 24. Jóváhagyta

Részletesebben

SZEGEDI WALDORF ÓVODA

SZEGEDI WALDORF ÓVODA SZEGEDI WALDORF ÓVODA 6728 Szeged, Napos út 16. OM azonosító: 102292 H Á Z I R E N D Készítette: Ökrösné Forró Mária óvodavezető 2015. HÁZIREND 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda fenntartója:

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb.

ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb. 1. oldal, összesen: 13 ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb. Kápolnásiné Sági Andrea Gyál. 2006-01.-02. óvodavezető: Elfogadta:

Részletesebben

HÁZIREND. Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyermekek érdekében, törekedjenek annak betartására.

HÁZIREND. Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyermekek érdekében, törekedjenek annak betartására. HÁZIREND Kedves Szülők! A Bukfenc óvoda házirendjét, az óvodavezető a gyermek beíratásakor köteles a szülőnek átadni a 2003. LXI. törvény. a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról 29.

Részletesebben

AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E

AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E 2013 Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyerekeknek, sokoldalúan fejlessze személyiségüket s megőrizze testi épségüket. Mindezek

Részletesebben

ÉRD KINCSES ÓVODA HÁZIREND

ÉRD KINCSES ÓVODA HÁZIREND Kincses Óvoda 2030 Érd, Béke tér 1. OM: 032701 ÉRD KINCSES ÓVODA HÁZIREND Nevelőtestület elfogadta: 2.sz. határozatával Időpont: 2014. 08. 29. Hatályos: 2014.09. 01. Készítette: Szénásiné Mészáros Márta

Részletesebben

KINCSES SZIGET ÓVODA SAJÓVÁMOS HÁZIREND

KINCSES SZIGET ÓVODA SAJÓVÁMOS HÁZIREND KINCSES SZIGET ÓVODA SAJÓVÁMOS HÁZIREND 2013 1 I. Általános rendelkezések 1. A házirend az óvoda belső életét szabályozza. Hatályos az óvoda egész területén, illetve szervezett óvodai rendezvényeken és

Részletesebben

ANGYALKERT GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA

ANGYALKERT GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA ANGYALKERT GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA HÁZIREND Az óvodáskorú gyermek nevelése elsősorban a család feladata, melyben az óvoda kiegészítő szerepet játszik. A gyermekek nevelése, oktatása keresztény pedagógiai

Részletesebben

SÁNDORFALVI PIPACS ÓVODA

SÁNDORFALVI PIPACS ÓVODA SÁNDORFALVI PIPACS ÓVODA Házirend OM azonosító: 203183 Hatályos: 2016. szeptember 1. napjától SÁNDORFALVI PIPACS ÓVODA JE A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 25. (4) bekezdésében foglalt

Részletesebben

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590 Az intézmény neve: Csigadombi Waldorf irányba tevékenykedő Óvoda Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény fenntartója: Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány Az intézmény

Részletesebben

2049 Diósd, Kossuth Lajos u. 1/b. e-mail: diofalva@ovoda-diosd.hu www.ovoda-diosd.hu H Á Z I R E N D

2049 Diósd, Kossuth Lajos u. 1/b. e-mail: diofalva@ovoda-diosd.hu www.ovoda-diosd.hu H Á Z I R E N D 2049 Diósd, Kossuth Lajos u. 1/b. e-mail: diofalva@ovoda-diosd.hu www.ovoda-diosd.hu H Á Z I R E N D Bevezetés A házirend biztosítja a működés kereteit: a nevelési feladatok ellátásához, a közösségi élet

Részletesebben

HÁZIREND Hatályos: szeptember 01.

HÁZIREND Hatályos: szeptember 01. Brunszvik Teréz Óvoda 2532 Tokodaltáró, Sport u. 3. O M : 2 0 2 2 4 6 HÁZIREND Hatályos: 2018. szeptember 01. Szülők és a gyermekek részére 2018. - 1 - Kedves Szülők! E belső szabályozó dokumentumunk készítésénél

Részletesebben

Házirend. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail.

Házirend. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail.com) OM: 200 506 Házirend 2015 Készítette: Kulcsár Sándorné óvodavezető Intézmény

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Debrecen Megyei Jgú Várs Önkrmányzat 1 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Alapító, fenntartó és felügyeleti szerv neve: Debrecen Megyei Jgú Várs Közgyűlése 4024 Debrecen Piac u. 20. AZ ÓVODA SZERVEZETI

Részletesebben

Házirend. p.h. Készítette: Erdélyi Edit Óvodavezető. A nevelőtestület képviselőjének aláírása: Kelenik Istvánné

Házirend. p.h. Készítette: Erdélyi Edit Óvodavezető. A nevelőtestület képviselőjének aláírása: Kelenik Istvánné Ikt.szám: 144/2013. OM azonosító: 030872 Házirend p.h. Készítette: Erdélyi Edit Óvodavezető A nevelőtestület képviselőjének aláírása: Kelenik Istvánné ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A házirend: A Közoktatásról szóló

Részletesebben

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája 1062 Budapest, Bajza u. 46. Házirend 1 Az óvoda házirendje Célja: biztosítsa a működés kereteit az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet

Részletesebben

A DÓZSA GYÖRGY UTCAI ÓVODA HÁZIRENDJE

A DÓZSA GYÖRGY UTCAI ÓVODA HÁZIRENDJE 1 A DÓZSA GYÖRGY UTCAI ÓVODA HÁZIRENDJE A közoktatási törvény és végrehajtási rendeletei szellemében a Nevelőtestület, a Szülői Munkaközösség véleményének egyeztetésével készült. Általános tudnivalók Ez

Részletesebben

Általános információk : Intézmény neve: OM azonosító: Székhelye: Telefon: Vezető óvónő: Hatálya: 2012/2013 tanév Érvényesség Felülvizsgálat

Általános információk : Intézmény neve: OM azonosító: Székhelye: Telefon: Vezető óvónő: Hatálya: 2012/2013 tanév Érvényesség Felülvizsgálat Általános információk : Intézmény neve: Napsugár Napközi Otthonos Óvoda OM azonosító: Székhelye: 1144 Budapest Kőszeg utca 21 Telefon: 06/ 70 337 4611 Vezető óvónő: Rigó Éva Hatálya: 2012/2013 tanév Házirendünk

Részletesebben

Honvéd utcai Központi Óvoda Házirendje

Honvéd utcai Központi Óvoda Házirendje Óvodai házirend 1.) Bevezetés A házirend területi hatálya: A nevelési intézménybe való belépéstől a jogszerű elhagyásig terjedő időszakra, továbbá a nevelési illetve pedagógiai program részeként tartott

Részletesebben

HÁZIREND. Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: 4/2013. (V.) határozatszámon jóváhagyta: Óvodavezető Ph

HÁZIREND. Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: 4/2013. (V.) határozatszámon jóváhagyta: Óvodavezető Ph Borzavári Manókert Óvoda 8428 Borzavár, Hóvirág u. 8. Tel.:88/468021 HÁZIREND Intézmény OM - azonosítója: 036973 Készítette: A nevelőtestület Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások:

Részletesebben

Rábapatonai Katica Óvoda. Házirendje 2013

Rábapatonai Katica Óvoda. Házirendje 2013 Rábapatonai Katica Óvoda Házirendje 2013 Tartalomjegyzék I. Általános rendelkezések 3. II. Általános információk 4. 1. Az intézmény pontos nyitva tartása III. Az óvoda használatba vételének rendje 4. 1.

Részletesebben

A MARGARÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE 1

A MARGARÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE 1 MARGARÉTA ÓVODA OM-azonosító: 034617 Székhely 1162 Budapest, Péterke u. 10-12. / : 409 16 39 : margaretaovoda16@gmail.com Telephely 1162 Budapest, Monoki u. 58. / : 409 28 26 Ikt. sz.: 553/58/2015. A MARGARÉTA

Részletesebben

A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009. JÚLIUS ELSEJÉTŐL

A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009. JÚLIUS ELSEJÉTŐL Hunyadi Mátyás Általáns Iskla 9072 Nagyszentjáns, Árpád u. 11/a Telefn/fax: 96/544-040 E-mail: humaisk@vipmail.hu Hnlap: www.humaisk.hu OM: 03 06 01 A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009.

Részletesebben

Katica Napközi Otthonos Óvoda Házirendje

Katica Napközi Otthonos Óvoda Házirendje Katica Napközi Otthonos Óvoda Házirendje 2013 1 Tartalomjegyzék I. Általános rendelkezések 3.old. II. Általános információk 1.Az intézmény pontos nyitva tartása III. Az óvoda használatba vételének rendje

Részletesebben

Házirend. Az óvoda valamennyi alkalmazottjára, az intézménybe járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend a visszavonásig érvényes.

Házirend. Az óvoda valamennyi alkalmazottjára, az intézménybe járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend a visszavonásig érvényes. Házirend Célja: Biztosítani az intézmény törvényes működését, az intézményi nevelés és oktatás zavartalan megvalósítását, valamint az óvodai közösség életének megvalósítását. A Közoktatásról szóló többször

Részletesebben

Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013.

Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013. Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013. Készítette: Skripeczky Ilona óvodavezető 1 A Házirend jogszabályi háttere: Nkt.25. (2) (4) Nkt., 20/2012. (VIII.31.) EMMI rend. TARTALOM 1. Általános információk

Részletesebben

Óvodai házirend Közoktatási törvény 40 (9) 11/1994 (VI.8.) MKM rendelet

Óvodai házirend Közoktatási törvény 40 (9) 11/1994 (VI.8.) MKM rendelet Óvodai házirend Közoktatási törvény 40 (9) 11/1994 (VI.8.) MKM rendelet 1.) Bevezetés A házirend területi hatálya: A nevelési intézménybe való belépéstől a jogszerű elhagyásig terjedő időszakra, továbbá,

Részletesebben

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik.

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik. BÖLCSŐDEI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyerekek érdekében, törekedjenek a benne leírtak betartására. 1. A bölcsőde működése

Részletesebben

Jászkiséri Városi Óvoda. 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D. OM azonosító: 035770

Jászkiséri Városi Óvoda. 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D. OM azonosító: 035770 Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D OM azonosító: 035770 Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a

Részletesebben

Óvodája Madách út 22. HÁZIREND. 1. Óvodánk neve, címe és telefonszáma: Pásztó Város Önkormányzat Óvodája. Pásztó, Madách út 22.

Óvodája Madách út 22. HÁZIREND. 1. Óvodánk neve, címe és telefonszáma: Pásztó Város Önkormányzat Óvodája. Pásztó, Madách út 22. HÁZIREND 1. Óvodánk neve, címe és telefonszáma: Pásztó Város Önkormányzat Óvodája Pásztó, Madách út 22. Telefon: 460-365 1.1 Székhelye: Pásztó Városi Önkormányzat Óvodája Pásztó, Madách út 22. Telefon:

Részletesebben

A házirend előírásai nyilvánosak, azt minden érintettnek (tanulónak, szülőnek, valamint az iskola alkalmazottainak) meg kell ismernie.

A házirend előírásai nyilvánosak, azt minden érintettnek (tanulónak, szülőnek, valamint az iskola alkalmazottainak) meg kell ismernie. Az Iskla Házirendje 4. sz. melléklet Tartalm: I. A házirend jgi alapja II. A házirend nyilvánssága III. A házirend hatálya IV. Az isklai munkarenddel kapcslats szabályk 1. Mulasztásk igazlása (alsó-, közép-

Részletesebben

Kedves Szülők! Kérem, hogy, gyermekeik érdekében gondoskodjanak betartásáról.

Kedves Szülők! Kérem, hogy, gyermekeik érdekében gondoskodjanak betartásáról. Kedves Szülők! Az óvoda házirendje a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával, a gyermekek óvodai életrendjével kapcsolatos rendelkezéseket állapítja meg. Kérem, hogy, gyermekeik érdekében gondoskodjanak

Részletesebben

Török Sándor Waldorf Óvoda

Török Sándor Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D Török Sándor Waldorf Óvoda 1026 Budapest, Guyon Richárd u.3. OM azonosító: 034251 Készítette: Fabók Györgyné óvodavezető 2011. HÁZIREND 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda fenntartója:

Részletesebben

H Á Z I R E N D 2 0 1 3.

H Á Z I R E N D 2 0 1 3. Búzaszem Nyugati Óvoda 4400 Nyíregyháza, Búza u. 7-17. sz. Tel./fax: (42) 512-940 Email: buzaszemovi@gmail.com H Á Z I R E N D 2 0 1 3. Nyíregyháza, 2013. március 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 2. AZ ÓVODA NYITVATARTÁSI

Részletesebben

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje OROSHÁZA, 2013 ÓVODAI HÁZIREND 1. Az óvodai felvétel, átvétel eljárásrendje.. 2. A nevelési év rendje 3. Az óvoda nyitva tartása. 4. A gyermekek

Részletesebben

DIÓSBERÉNYI NAPRAFORGÓ ÓVODA ÉS KONYHA 7072 DIÓSBERÉNY, ISKOLA U HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE

DIÓSBERÉNYI NAPRAFORGÓ ÓVODA ÉS KONYHA 7072 DIÓSBERÉNY, ISKOLA U HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE Készítette: Zei Ramóna óvodavezető 2018. 1 Tartalomjegyzék Általános tudnivalók... 3 Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok... 4 Az óvodai étkeztetésre

Részletesebben

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg Sprni Német Nemzetiségi Általáns Iskla Deutsche Natinalitätenschule Ödenburg SOPRON Szervezetiés Működési Szabályzat SZMSZ 2009. 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT BEVEZETÉSE 1.1. Általáns rendelkezések,

Részletesebben

Magonc Óvoda 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. Házirendje 2015.

Magonc Óvoda 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. Házirendje 2015. Magonc Óvoda Házirendje 2015. Az intézmény OM azonosítója: Készítette: 200535 Nevelőtestületi elfogadás határozatszáma:../2015. ( ) az intézményvezető aláírása Ph Legitimációs eljárás Szülői Közösség nevében

Részletesebben

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend Bábakalács Montessori Óvoda Házirend Vác, 2013-2014 1 Kedves Szülők! Kérjük Önöket, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, a gyermekek, valamint az intézmény zavartalan

Részletesebben