HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE"

Átírás

1 HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE Az óvoda és a család együttműködése, a derűs, nyugodt óvodai légkör biztosítása és az óvodai nevelési feladatok zavartalan ellátása érdekében szükséges ezen házirend betartása. I. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK AZ ÓVODÁRÓL Az óvoda elérhetősége: Címe: Telefonszáma: 74/ Bogyiszló - Fácánkert Társult Általános Iskola és Óvoda Bogyiszló, Petőfi S. u.16. Az óvoda vezetőjének fogadóórája: minden hónap első hétfője, az óvodavezető irodájában óráig, ill. előzetes egyeztetés alapján. II. AZ ÓVODA NYITVATARTÁSA Az óvodai nevelési év: szeptember 1-től a következő év augusztus 31-ig tart. Oktatási év: - kiscsoportban: november 1-től május 31-ig - középső csoportban: október 1-től május 31-ig - nagycsoportban: szeptember 15-től május 31-ig Az óvoda június 1-től, augusztus 31-ig nyári napirend szerint, összevontan működik. Az óvoda hétfőtől péntekig naponta 6.00 órától óráig tart nyitva. Reggel 6.00 órától 7.30 óráig, délután órától óráig egy csoportban gyülekeznek a gyerekek. A gyermekek óvodában tartózkodásának maximális ideje a napi 10 órát nem haladhatja meg. Az óvoda a nyári időszakban 2 3 hétig tart zárva, melynek pontos időpontjáról a szülők május végén értesítést kapnak /az évzáró ünnepélyén, vagy a csoportok hirdetőtábláin /.

2 Az iskolai őszi, tavaszi szünetek időtartama alatt az óvoda folyamatosan, összevont csoportokban működik. Karácsony és újév között előzetes egyeztetés alapján az óvoda zárva tart. Az óvodai nevelési év rendjét meghatározó rendeletben rögzítettek szerint a nevelés nélküli napok száma 5 nap. Konkrét időpontjáról a nevelés nélküli nap előtt egy héttel tájékoztatjuk a szülőket, a csoportok hirdetőtábláin, vagy szóban. III. AZ ÓVODÁBA JÁRÁS FELTÉTELEI A gyermek igénybe veheti az óvodát: - a harmadik betöltött életév után, általában 6-7 éves korig, indokolt esetekben legfeljebb a gyermek 8 éves koráig, - amennyiben a gyermek megbízhatóan szobatiszta, - amennyiben a gyermek, orvos által igazoltan egészséges, - akkor ha a szülő az étkezési térítési díjat befizette. Az óvodai felvétel jelentkezés útján és a védőnő által leadott adatok alapján történik. A jelentkezés módját, határidejét megfelelő időben közöljük, és írásbeli értesítést küldünk. IV. GYERMEK AZ ÓVODÁBAN A gyermek jogai: - biztonságos, egészséges környezet, - életkornak megfelelő napirend (játékidő, levegőztetés, pihenőidő, étkezés, testmozgás) - felnőtt felügyelet, - személyiségének tiszteletben tartása, (nem vethető alá megalázó büntetésnek, testi fenyítésnek, zaklatásnak, étel erőltetésére, levegőzés megvonására), - nemzeti ill. etnikai hovatartozásának megfelelő nevelés, - a nevelési programnak megfelelő, valamennyi tevékenységben való részvétel, - cselekvési szabadság, családi élet, - ingyenes vagy kedvezményes étkezésben való részvétel, - az óvoda eszközeinek ingyenes, rendeltetésszerű használata, - ruházat tisztasága, ápoltság.

3 A gyermek ruházata az óvodában: - A gyermek jelével ellátott ruhaneműjét, cipőjét, csizmáját a kijelölt helyen tároljuk. - A gyermek ruházatát az óvodában jellemezze praktikusság, kényelem, tisztaság. - Egyéni szükségleteknek, és az évszaknak megfelelő mennyiségű váltóruhát kérünk biztosítani. - Tornafelszerelést a csoportban együttesen kialakított szabálynak megfelelően kérünk. A gyermek étkeztetése az óvodában: - A szülő gyermeke étkezéséért térítési díjat fizet. A térítési díj mértékét a fenntartó határozza meg. - A térítési díjat előre, a csoportok hirdetőtábláján közzétett időpontban lehet befizetni az iskolában. - Térítési díj jóváírására a bejelentést követő naptól van lehetőség. A hiányzást, a bejelentést utáni naptól tudjuk elfogadni reggel 8.30 óráig. A bejelentés elmulasztása esetén nincs mód a térítési díj visszafizetésére. A hiányzás megszűnésének várható idejét is előző nap 8.30 óráig kell bejelenteni, ellenkező esetben étkezést nem tudunk biztosítani. (Ebédlemondás, igénylés telefonon: 74/ ) - Fizetési kötelezettség elmulasztása miatt a gyermeke az óvodai étkezésből kizárható. E szabály vonatkozik az 5. életévét betöltött gyermekre is, azzal a kiegészítéssel, hogy az oktatási törvény értelmében, az 5. életévüket betöltött gyermekek kötelesek napi 4 óra óvodai nevelésben részt venni. - Cukorbeteg, liszt érzékeny gyermekek étkeztetését nem tudjuk felvállalni. - Az óvodában először 9 órakor tízórait, majd 12 órakor ebédet, és délután órakor uzsonnát biztosítunk, a reggelit otthon fogyasztatja el a gyermek. (Korán, 6-7 órakor érkező gyermekeknek lehetőséget biztosítunk a reggelizésre.) - A fentieken kívül csak a szülő által a csoport számára behozott élelmiszereket fogyaszthatják a gyerekek.

4 Gyermekekkel kapcsolatos egészségügyi szabályok: - Az óvodában csak teljesen egészséges gyermekek tartózkodhatnak. - Kérjük a szülőket, hogy beteg ( hőemelkedéses, hányós, vagy hasmenéses, gyógyszert, láz és köhögéscsillapítót szedő) még lábadozó gyermeküket, a többi gyermek egészségének megőrzése érdekében tartsák otthon, ill. vigyék orvoshoz. Beteg gyermeket az óvónő nem vehet át! - Betegség miatti hiányzás esetén a gyermek csak orvosi igazolással jöhet újra az óvodába. Hasmenéses, ill. fertőző betegséget (bárányhimlő, skarlát, rubeóla) haladéktalanul be kell jelenteni a csoport óvónőjének, a szükséges intézkedések megtétele érdekében. - Az óvodában gyógyszert nem adhatunk, kivételt képez ez alól a lázcsillapítás, ill. azon gyógyszerek adása, melyek folyamatos szedése orvosi igazolással a gyermek egészsége szempontjából indokolt. (Kérjük a gyógyszerallergiát jelezni, a TAJ számot a csoportban leadni.) - A napközben megbetegedő gyermeket az óvónője ellátja (lázcsillapítás), majd haladéktalanul értesíti a szülőt. / A szülő munkahelyi vagy lakástelefonszámát, annak változásait köteles bejelenteni a csoportos óvónőnek. / - Baleset esetén, a baleset súlyosságától függően gondoskodunk az orvosi ellátásról, ill. haladéktalanul értesítjük a szülőt. Egyéb szabályozások: A gyermek érkezésének és távozásának rendje: - Kérjük a szülőket, hogy gyermekeiket kísérjék be az óvodába és a csoportszoba ajtajában adják át óvónőjüknek. Elvitelüket minden esetben jelezzék az óvónőnek. - Amennyiben a gyermek egyedül érkezik, vagy egyedül mehet haza, a szülő írásbeli nyilatkozatára van szükség. Az írásbeli nyilatkozatot a csoportos óvónőnek kell leadni. Ugyanígy írásbeli nyilatkozatra van szükség, ha a gyermeket nem a szülő vagy a törvényes képviselő viszi haza. - Válófélben lévő szülők esetében a bírósági végzés kiadásáig mindkét szülő jogosult a gyermek elvitelére. - Ha a gyermekért a szülők az óvoda zárásáig nem jelennek meg, a gyermekről a következő módon gondoskodunk: értesítjük/telefonálunk a szülőnek, fél órát várakozunk. Amennyiben gyermekükért ismétlődően későn érkeznek, kötelességünk a gyermekvédelmi hatóságokat értesíteni.

5 Óvodába járási kötelezettség: - Kérjük a szülőket, hogy gyermekük megfelelő fejlődése érdekében a gyermek csakis indokolt esetben maradjon távol az óvodától. - Az 5 évesnél idősebb gyermek óvodába járása kötelező. A mennyiben az 5 éves gyermek 7 napot igazolatlanul hiányzik, kötelességünk intézkedést kezdeményezni a jegyzőnél. - Nem betegség esetén, 3 napot meghaladó távolmaradást kérjük, hogy írásban, a csoport óvónőinél jelezzék. A gyermek otthonról hozott tárgyainak, játékainak szabályozása: - A csoport óvónőivel egyeztetve a behozott tárgyakért, játékokért, csak abban az esetben tudunk felelősséget vállalni, amennyiben azt a szülő a csoportba beadta (dajka, óvónő veszi át). Kérjük, hogy otthoni játékot ne hozzanak be az óvodába! - A gyermek testi épségére / egészségére veszélyes tárgyakat (pl. pénz, szúró- és vágó eszközök, lenyelhető tárgyak) tilos az óvodába behozni! - A gyermekeken lévő ékszer balesetveszélyt rejt magába, azt a gyermek, csak a szülő felelősségére viselheti. Kérjük, hogy nyakláncot, gyűrűt a fokozott balesetveszély miatt ne viseljen a gyermek az óvodában! Elveszett ékszerekért nem tudunk kártérítési felelősséget vállalni. V. SZÜLŐK AZ ÓVODÁBAN A szülő jogai: - Szabad óvodaválasztás, lakó és munkahelyhez közel eső óvoda igénylése. - Intézményi dokumentumok ismerete (Helyi nevelési program, Minőségirányítási program, SZMSZ, Házirend). - Gyermeke fejlődéséről, személyéről tájékoztatást csak az óvónő adhat. - Szülői szervezet létrehozásának kezdeményezése, és tevékenységekben való részvétel. - Gyermeki jogok érvényesülésének és a pedagógiai munka eredményességének figyelemmel kísérése. - Választott szülői szervezeten keresztül tájékozódni a gyermekek nagyobb csoportját érintő kérdésekről. A szülő kötelességei: - Gondoskodás a gyermek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges feltételekről. - Rendszeres óvodába járás biztosítása, különös tekintettel az 5. Életévüket betöltött gyermekekre.

6 - Gyermeke fejlődésének figyelemmel kísérése és segítése. - Az óvoda dolgozói emberi méltóságának tiszteletben tartása (minden óvodai dolgozó közfeladatott ellátó személy). - Lakcím és az elérhetőség változás bejelentése. Kapcsolattartás, együttműködés: - A kapcsolattartás általános elveként érvényesítjük: a tiszteletet, a másság elfogadását, a kulturált kommunikációt, az erőszak elutasítását. - Az együttműködés hatékonyságát óvodánkban az alábbi fórumok szolgálják: Szülői értekezletek évente 3 alkalommal tartunk, Nyílt napok megszervezésére középső csoporttól kerül sor, Esetenkénti megbeszélés az óvónővel (kérjük, hogy ez alkalommal hosszabb beszélgetést a nevelési folyamatok védelme és a gyermekek biztonsága érdekében ne kezdeményezzenek). Egyéb közös rendezvények (kirándulások, ünnepek, ünnepélyek) a nevelési program szerint. Kérjük, hogy nevelési kérdésekben, a gyermekével kapcsolatos információt, csak gyermeke óvónőitől, ill. az óvodavezetőtől kérjenek! Az óvodai helyiségeinek (csoportszoba, WC, udvar) a szülők által használhatóságának rendje: - Kérjük, hogy a csoportszobák tisztaságának megóvása érdekében, a csoportba ne lépjenek be utcai cipőbe. - A szülők az óvoda egyéb helyiségeit (WC, iroda) csak indokolt esetben, előzetes egyeztetés alapján használhatják. VI. PEDAGÓGIAI MUNKA AZ ÓVODÁBAN Óvodánk nyilvános dokumentumai, az óvoda: Helyi nevelési programja, Szervezeti és Működési Szabályzata, Minőségirányítási programja, melyek a vezetői irodában találhatók. A fenti dokumentumokról a következő rend szerint kérhető információ: A helyi nevelési programról az óvodavezető, valamint a csoport óvónője ad tájékoztatást. A Minőségirányítási programról elsősorban az óvoda vezetője nyújt információt. Felsorolt dokumentumok az óvodából nem vihetők ki. Az óvodánkban a gyermekvédelmi felelős látja el a gyermekvédelemmel kapcsolatos feladatokat. A gyermek térítési díj kedvezmény, rendkívüli nevelési segély, kiegészítő családi pótlék igényével a gyermekvédelmi felelőst is megkereshetik a szülők.

7 Minden más, a gyermekvédelemmel kapcsolatos kérésükkel, kérdésükkel és problémájukkal, bizalommal fordulhatnak hozzá. A gyermekvédelemi feladatokat ellátó legfontosabb intézmények. Gyermekjóléti Szolgálat, Szociális és Családvédelmi Iroda / Tolna Bajcsy Zs. u./ Nevelési Tanácsadó / Szekszárd, Kadarka u / VII. EGYÉB, AZ ÓVODA BIZTONSÁGOS MŰKÖDÉSÉT GARANTÁLÓ SZABÁLYOK Az óvoda nyitva tartása alatt az óvodában munkát nem végző személy (ide értve a szülőket és a dolgozók hozzátartozóit ) indokolatlanul nem tartózkodhatnak. Ügynökök, árusok csak az óvodavezető engedélyével árulhatnak. Az óvoda területén beleértve az udvart is tilos a dohányzás. Dohányozni csak az erre kijelölt területen lehet. Bombariadó esetén gyermeküket az Általános Iskolában vehetik át. Az óvoda bejárati kapuján felszerelt tolózár használata gyermekeink védelme érdekében kötelező. Egyéb szabályok: Kérjük, hogy gyermekük ágyneműjét kéthetente mossák ki. Az óvoda anyagi eszközeiben történt gyermeki károkozás esetén a kártérítés módjának és mértékének egyeztetése az óvodavezetővel történik. Köszönjük, hogy a házirend betartásával elősegíti, hogy gyermekeink biztonságos és egészséges környezetben fejlődhessenek.

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND 1.1. Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve: Csiga-Biga Óvoda Címe: 2131, Göd Pesti út 152. Telefon: 0670/5175110 Vezető: Szűcs Edina 1.2. Az intézmény nyitva tartása:

Részletesebben

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS.

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS. HÁZIREND Az óvodáskorú gyermek nevelése elsősorban a család feladata, melyben az óvoda kiegészítő szerepet játszik. Feladatunknak tekintjük a gyermeki személyiség kibontakoztatását az egyéni képességek

Részletesebben

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND Füzesabony 2009 1. Az óvoda helye az oktatási rendszerben, óvodai felvétel - Az óvoda 3 éves kortól az iskolába járáshoz

Részletesebben

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma 1Házirend 1. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma Napsugár Óvoda és Bölcsőde 9222 Hegyeshalom Damjanich u. 2/a Tel./Fax: 96/220-589 1.2. Az óvoda vezetőjének neve: Magyarné

Részletesebben

tobbsincs@kondorosiktv.hu

tobbsincs@kondorosiktv.hu Általános információk az óvodánkról: Az óvoda neve: Kondorosi Többsincs Óvoda és Bölcsőde Címe: 5553 Kondoros, Csabai út 25 sz. Telefonszáma: 66/ 388 635 Email címe: tobbsincsovi@freemail.hu tobbsincs@kondorosiktv.hu

Részletesebben

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember Mihályi Napfény Óvoda Házirend 2016. szeptember Készült: a Közoktatásról szóló többször módosított- 1993.LXXIX. Törvény a nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. évi (VI.8.) MKM rendelet

Részletesebben

Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend

Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Házirend Hatályba lépés időpontja: 2013/2014-es nevelési év Györkőné Molnár Judit intézményvezető BÖLCSŐDEI HÁZIREND A bölcsőde címe: 7940 Szentlőrinc, Liszt F.

Részletesebben

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017.

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. ZICHY MÁRTA ÓVODA OM:202221 HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 2017 Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. I. Általános információk: Óvoda neve és címe: Zichy Márta

Részletesebben

AZ ÓVODA HÁZIRENDJE. Készítette: Bertus B. Csabáné óvodavezető

AZ ÓVODA HÁZIRENDJE. Készítette: Bertus B. Csabáné óvodavezető AZ ÓVODA HÁZIRENDJE Készítette: Bertus B. Csabáné óvodavezető 1 Bevezetés Az óvoda alapvető célja: az óvodások nyugodt, élmény gazdag, harmonikus fejlődésének elősegítése, szeretettel szeretetre nevelés

Részletesebben

Általános információk az óvodáról

Általános információk az óvodáról SZMSZ 1.sz. Melléklet HÁZIREND Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyerekeknek, sokoldalúan fejlessze személyiségüket s megőrizze testi épségüket. Mindezek megvalósításához

Részletesebben

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail. Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.com BÖLCSŐDEI HÁZIREND Körösladány, 2013. szeptember 01. 1. Bölcsőde

Részletesebben

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590 Az intézmény neve: Csigadombi Waldorf irányba tevékenykedő Óvoda Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény fenntartója: Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány Az intézmény

Részletesebben

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája 1062 Budapest, Bajza u. 46. Házirend 1 Az óvoda házirendje Célja: biztosítsa a működés kereteit az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet

Részletesebben

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról HÁZIREND I. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve: Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye 1.2. Címe: 9982 Apátistvánfalva, Fő út 84. 1.3. Telefon: 94/436-066

Részletesebben

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE OM: 201903 Ikt. sz.: 22/2015 2015 Kedves Szülők! Köszönjük, hogy intézményünket választották! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák

Részletesebben

HÁZIREND A SZEKSZÁRDI 1. SZÁMÚ ÓVODA KINDERGARTEN SZEKSZÁRDI ÉPÜLETEIBE JÁRÓ GYERMEKEK, SZÜLŐK ÉS DOLGOZÓK RÉSZÉRE

HÁZIREND A SZEKSZÁRDI 1. SZÁMÚ ÓVODA KINDERGARTEN SZEKSZÁRDI ÉPÜLETEIBE JÁRÓ GYERMEKEK, SZÜLŐK ÉS DOLGOZÓK RÉSZÉRE HÁZIREND A SZEKSZÁRDI 1. SZÁMÚ ÓVODA KINDERGARTEN SZEKSZÁRDI ÉPÜLETEIBE JÁRÓ GYERMEKEK, SZÜLŐK ÉS DOLGOZÓK RÉSZÉRE I. A HÁZIREND CÉLJA ÉS FELADATA: A házirend állapítja meg a gyermeki jogok és kötelességek

Részletesebben

Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda. Házirendje

Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda. Házirendje Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda Házirendje Elfogadta: az óvoda nevelőtestülete Jóváhagyta: az intézmény vezetője Érvényes: 2013. május 1-től visszavonásig ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK AZ ÓVODÁRÓL

Részletesebben

HÁZIREND. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda. 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16.

HÁZIREND. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda. 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16. : 06-1/333-9114 : 06-1/323-1293 koszoruovoda@freemail.hu OM-azonosító: 034391 Adószám: 16923845-1-42 HÁZIREND Az óvoda feladatának tekinti,

Részletesebben

HÁZIREND AZ 1. SZÁMÚ ÓVODA KINDERGARTEN SZEKSZÁRDI ÉPÜLETEIBE JÁRÓ GYERMEKEK, SZÜLŐK ÉS DOLGOZÓK RÉSZÉRE

HÁZIREND AZ 1. SZÁMÚ ÓVODA KINDERGARTEN SZEKSZÁRDI ÉPÜLETEIBE JÁRÓ GYERMEKEK, SZÜLŐK ÉS DOLGOZÓK RÉSZÉRE HÁZIREND AZ 1. SZÁMÚ ÓVODA KINDERGARTEN SZEKSZÁRDI ÉPÜLETEIBE JÁRÓ GYERMEKEK, SZÜLŐK ÉS DOLGOZÓK RÉSZÉRE I. A HÁZIREND CÉLJA ÉS FELADATA: A házirend állapítja meg a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával,

Részletesebben

A Példa Családi Napközi Házirendje

A Példa Családi Napközi Házirendje Családi Napközi Nonprofit Kft. Példa Családi Napközi, 4324 Csanafalu, Napközi utca 4. Tel.: 063454332 e-mail: peldacsana@peldacsana.hu A Példa Családi Napközi Házirendje Budapest, 2013 A napközi adatai

Részletesebben

Szálkai Óvoda. Házirend 2014.

Szálkai Óvoda. Házirend 2014. Szálkai Óvoda Házirend 2014. Általános tudnivalók Óvoda neve: Szálkai Óvoda Óvoda címe: 7121 Szálka Petőfi u. 3. Telefonszám: 74/409-997 Óvodavezető: Mészáros Éva Margit Házirend jogi háttere: A nemzeti

Részletesebben

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje OROSHÁZA, 2013 ÓVODAI HÁZIREND 1. Az óvodai felvétel, átvétel eljárásrendje.. 2. A nevelési év rendje 3. Az óvoda nyitva tartása. 4. A gyermekek

Részletesebben

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu BEVEZETÉS Az óvodai házirendet az intézményvezető előterjesztése alapján a nevelőtestület

Részletesebben

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető HÁZIREND OM azonosító: 032791 Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető Hatálybalépés dátuma: 2005 Módosítás: 2009 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda neve: Százszorszép Óvoda Az óvoda címe : 2440

Részletesebben

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik.

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik. BÖLCSŐDEI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyerekek érdekében, törekedjenek a benne leírtak betartására. 1. A bölcsőde működése

Részletesebben

HÁZIREND. ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE

HÁZIREND. ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE HÁZIREND ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE TARTALOM BEVEZETŐ A HÁZIREND JOGI SZABÁLYOZÁSA Jogszabályi háttér A házirend mint jogi

Részletesebben

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND 1 Általános információk az óvodáról: Az intézmény neve: Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola,

Részletesebben

REZI ÓVODA HÁZIREND 2013.

REZI ÓVODA HÁZIREND 2013. R e z i Ó v o d a 8373 Rezi, Iskola u. 2. Telefon: 06-83/531-006 mobil: 30/648-8719 E-mail: reziovi@rezinet.hu OM: 201672 REZI ÓVODA HÁZIREND 2013. A Rezi Óvoda házirendje Jelen házirend a nevelőtestület

Részletesebben

Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Központi - Alsóvárosi ÁMK óvodája 6500 Baja, Damjanich u. 40 Tel: 79/322-043

Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Központi - Alsóvárosi ÁMK óvodája 6500 Baja, Damjanich u. 40 Tel: 79/322-043 Központi Alsóvárosi ÁMK Óvodai intézményegységének HÁZIRENDJE Az intézményre vonatkozó szabályozás: Közoktatási tv. és 11 / 1994 (VI. 8.) MKM rendelet Az óvoda házirendje vonatkozik az óvodába járó gyermekekre,

Részletesebben

HÁZIREND. Kedves Szülők!

HÁZIREND. Kedves Szülők! HÁZIREND Intézmény neve: Szabadszállási Általános Művelődési Központ Intézményegység neve: Szabadszállási ÁMK Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde Intézményegység címe: 6080. Szabadszállás Honvéd út 28. Intézmény

Részletesebben

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND Általános információk az óvodáról: Az intézmény neve: Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola,

Részletesebben

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 I. Bevezetés 1. A házirend az alábbi jogszabályok és szabályzatok felhasználásával készült 2. Intézményegységi adatok II. A működés rendje A tárgyi

Részletesebben

A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE

A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE 1 A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE Az óvoda címe: Készítette: Szabó Józsefné 2760 Nagykáta, Czakó András. u. l. óvodavezető Tel.:/Fax: 06-29-440-355 2 Az óvoda neve: Nagykáta Városi

Részletesebben

ZIPPEL-ZAPPEL Német Nemzetiségi Óvoda 2040 Budaörs, Lévai u. 36. Tel / Fax: 23/ HÁZIREND 1. Óvodai felvétel, átvételi eljárási rendje

ZIPPEL-ZAPPEL Német Nemzetiségi Óvoda 2040 Budaörs, Lévai u. 36. Tel / Fax: 23/ HÁZIREND 1. Óvodai felvétel, átvételi eljárási rendje ZIPPEL-ZAPPEL Német Nemzetiségi Óvoda OM 032752 2040 Budaörs, Lévai u. 36. Tel / Fax: 23/420-414 E-mail: csepi1@zippel-zappel.hu Fenntartó: Budaörs Város Önkormányzata www.zippel-zappel.hu HÁZIREND A Házirend:

Részletesebben

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők!

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők! Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája Házirend Az óvoda házirendje határozza meg a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával, a gyermek életrendjével kapcsolatos rendelkezéseket.

Részletesebben

HÁZIREND. Betöltötte a három évet, Teljesen szobatiszta, orvosi igazolással rendelkezik, A szülő az étkezési térítési díjat befizette.

HÁZIREND. Betöltötte a három évet, Teljesen szobatiszta, orvosi igazolással rendelkezik, A szülő az étkezési térítési díjat befizette. 1 HÁZIREND Az óvoda és a család együttműködése, a derűs, nyugodt légkör biztosítása és a nevelési feladatok zavartalan ellátása érdekébe szükséges e házirend betartása. Az óvoda címe: 5940. Tótkomlós,

Részletesebben

KVGY Kft tanműhelyének házirendje

KVGY Kft tanműhelyének házirendje KVGY Kft tanműhelyének házirendje Készítette: dr. Sebestyén Mónika HR vezető 2017. május 2 KVGY Kft. tanműhelyének házirendje A házirend célja: Biztosítani a tanműhely működésének kereteit az oktató nevelő

Részletesebben

Csenger Város Önkormányzat Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat

Csenger Város Önkormányzat Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat Csenger Város Önkormányzat Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat ÓVODA HÁZIRENDJE Csenger 2009. július 17. HÁZIREND dolgozók részére 1. Általános elvek: Az óvodában

Részletesebben

DeutscherNationalitätenkindergartenTschasartet Császártöltési Német Nemzetiségi Óvoda Császártöltés, Keceli u.9.

DeutscherNationalitätenkindergartenTschasartet Császártöltési Német Nemzetiségi Óvoda Császártöltés, Keceli u.9. DeutscherNationalitätenkindergartenTschasartet Császártöltési Német Nemzetiségi Óvoda /78/ 443 961 6239 Császártöltés, Keceli u.9. e-mail:ovoda@csaszartoltes.hu HÁZIREND 2018. Kedves Szülők! Az óvoda legfőbb

Részletesebben

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend Bábakalács Montessori Óvoda Házirend Vác, 2013-2014 1 Kedves Szülők! Kérjük Önöket, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, a gyermekek, valamint az intézmény zavartalan

Részletesebben

Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013.

Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013. Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013. Készítette: Skripeczky Ilona óvodavezető 1 A Házirend jogszabályi háttere: Nkt.25. (2) (4) Nkt., 20/2012. (VIII.31.) EMMI rend. TARTALOM 1. Általános információk

Részletesebben

Csillagfürt Óvoda. 2040 Budaörs, Ifjúság u. 8. HÁZIREND

Csillagfürt Óvoda. 2040 Budaörs, Ifjúság u. 8. HÁZIREND Csillagfürt Óvoda 2040 Budaörs, Ifjúság u. 8. HÁZIREND Tisztelt Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák, végig és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak

Részletesebben

HÁZIREND /SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE/

HÁZIREND /SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE/ HÁZIREND /SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE/ Röjtökmuzsaji Akácvirág Óvoda Készítette: Makida Kitti Óvodavezető 1 Tartalomjegyzék 1. Az óvoda nyitvatartási rendje... 3 2. Az óvoda nevelési intézmény...

Részletesebben

HÁZIREND. KASTÉLY ÓVODA 8086 Felcsút, Fő út 56. Intézmény OM - azonosítója: 029981 intézményvezető aláírás

HÁZIREND. KASTÉLY ÓVODA 8086 Felcsút, Fő út 56. Intézmény OM - azonosítója: 029981 intézményvezető aláírás HÁZIREND KASTÉLY ÓVODA 8086 Felcsút, Fő út 56. Készítette: Bárányos Gáborné Intézmény OM - azonosítója: 029981 intézményvezető aláírás Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: 98/2015.

Részletesebben

Jászkiséri Városi Óvoda. 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D. OM azonosító: 035770

Jászkiséri Városi Óvoda. 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D. OM azonosító: 035770 Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D OM azonosító: 035770 Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a

Részletesebben

HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA

HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA Készítette: Markó Istvánné óvodavezető Készült a Dombrádi Szivárvány Óvoda használói és közvetlen partnerei részére. Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört

Részletesebben

Szent Imre Óvoda. Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató. Székesfehérvár, 2013. január 24.

Szent Imre Óvoda. Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató. Székesfehérvár, 2013. január 24. Szent Imre Óvoda Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató Székesfehérvár, 2013. január 24. A házirend tartalma Általános információk az óvodáról... 3 A nevelési év rendje... 3 Az intézmény pontos

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016-2017. nevelési év A nemzeti köznevelésről szóló törvény és annak végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII.28.) kormányrendelet alapján. Az óvoda megnevezése Székkutasi Líbor Ilona

Részletesebben

AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E

AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E 2013 Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyerekeknek, sokoldalúan fejlessze személyiségüket s megőrizze testi épségüket. Mindezek

Részletesebben

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND OM: 202345 2013-03-29. Tartalomjegyzék Általános tudnivalók 2. Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok.3. Az óvodai étkeztetésre vonatkozó tudnivalók.3.

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év. Az óvoda címe, elérhetősége 6821 Székkutas, Murgács Kálmán u. 20. Telefon: 06-30/

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év. Az óvoda címe, elérhetősége 6821 Székkutas, Murgács Kálmán u. 20. Telefon: 06-30/ KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017-2018. nevelési év A nemzeti köznevelésről szóló törvény és annak végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII.28.) kormányrendelet alapján. Az óvoda megnevezése Székkutasi Líbor Ilona

Részletesebben

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda JÉÁMK ÓVODA Janikovszky Éva ÁMK Óvoda Házirend 2013. 0 Tartalom 1. A házirend célja és feladata... 2 2. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai... 2 3. A házirend hatálya... 2 4. A házirend

Részletesebben

Házirend. Az óvoda valamennyi alkalmazottjára, az intézménybe járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend a visszavonásig érvényes.

Házirend. Az óvoda valamennyi alkalmazottjára, az intézménybe járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend a visszavonásig érvényes. Házirend Célja: Biztosítani az intézmény törvényes működését, az intézményi nevelés és oktatás zavartalan megvalósítását, valamint az óvodai közösség életének megvalósítását. A Közoktatásról szóló többször

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Napközi Otthonos Óvoda 3729 Serényfalva, Dózsa Gy. út 2. Tel.: 48/ 434-003 Az óvoda vezetõjének neve:

H Á Z I R E N D. Napközi Otthonos Óvoda 3729 Serényfalva, Dózsa Gy. út 2. Tel.: 48/ 434-003 Az óvoda vezetõjének neve: H Á Z I R E N D Az óvoda neve, címe és telefonszáma: Napközi Otthonos Óvoda 3729 Serényfalva, Dózsa Gy. út 2. Tel.: 48/ 434-003 Az óvoda vezetõjének neve: Nagyné Pácza Erika Tel.: 48/ 430-242 Az óvoda

Részletesebben

Török Sándor Waldorf Óvoda

Török Sándor Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D Török Sándor Waldorf Óvoda 1026 Budapest, Guyon Richárd u.3. OM azonosító: 034251 Készítette: Fabók Györgyné óvodavezető 2011. HÁZIREND 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda fenntartója:

Részletesebben

Tájékoztatás az intézményi étkezés igénybevételéről

Tájékoztatás az intézményi étkezés igénybevételéről Tájékoztatás az intézményi étkezés igénybevételéről Intézményünkben a SODEXO Magyarország Kft. gondoskodik az intézményi étkeztetésről. Intézményünkben esztétikusan kialakított ebédlő várja a gyerekeket.

Részletesebben

SZMSZ 2.sz. melléklet

SZMSZ 2.sz. melléklet SZMSZ 2.sz. melléklet OROSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODÁJA A házirendet meghatározó legfontosabb jogszabályok: o 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről o 20/2012. (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

A TÚRKEVEI ÓVODAI IGAZGATÓSÁG ÉS BÖLCSŐDE TÚRKEVE, SZÉCHENYI ÚT 11. OM: HÁZIRENDJE. I. Bevezető rész

A TÚRKEVEI ÓVODAI IGAZGATÓSÁG ÉS BÖLCSŐDE TÚRKEVE, SZÉCHENYI ÚT 11. OM: HÁZIRENDJE. I. Bevezető rész A TÚRKEVEI ÓVODAI IGAZGATÓSÁG ÉS BÖLCSŐDE 5420. TÚRKEVE, SZÉCHENYI ÚT 11. OM: 035750. HÁZIRENDJE Az óvoda házirendje a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a nevelésioktatási intézmények

Részletesebben

HÁZIREND. Istenkúti Waldorf Óvoda. 2014-2015-ös nevelési év. Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (OM 201314)

HÁZIREND. Istenkúti Waldorf Óvoda. 2014-2015-ös nevelési év. Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (OM 201314) HÁZIREND Istenkúti Waldorf Óvoda 2014-2015-ös nevelési év Az intézmény neve: A telephely neve: Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (OM 201314) Istenkúti Waldorf Óvoda

Részletesebben

HÁZIREND. Intézmény: NEFELEJCS ÓVODA NAGYOROSZI

HÁZIREND. Intézmény: NEFELEJCS ÓVODA NAGYOROSZI HÁZIREND Intézmény: NEFELEJCS ÓVODA NAGYOROSZI A Házirendben szabályozandó kérdéseket a hatályos Köznevelési törvény, alapvetően a 24-25. ; 45-46-47. ; 49. ; 53. ; 58. ; a 20/2012. EMMI rendelet 5. ; 20.

Részletesebben

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája Mélykút Város Önkormányzat Óvodája NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017/2018. NEVELÉSI ÉV A Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

Részletesebben

INTÉZMÉNYÜNK KÖZZÉTÉTELI LISTÁJA A KÖZNEVELÉSI TV. 23 -A ALAPJÁN

INTÉZMÉNYÜNK KÖZZÉTÉTELI LISTÁJA A KÖZNEVELÉSI TV. 23 -A ALAPJÁN INTÉZMÉNYÜNK KÖZZÉTÉTELI LISTÁJA A KÖZNEVELÉSI TV. 23 -A ALAPJÁN Intézményünk neve, címe: Székhely: Telephely: 4465 Rakamaz, Dózsa György út 1. Óvodába jelentkezhet vagy másik óvodába átjelentkezhet minden

Részletesebben

H á z i r e n d 3 /2013.

H á z i r e n d 3 /2013. H á z i r e n d 3 /2013. A Házirend az óvoda Pedagógiai Programjával, a Szervezeti és Működési Szabályzatával összhangban, a következő törvények és rendeletek alapján készült: 1993. évi LXXIX. törvény

Részletesebben

LÁTRÁNYI EGYSÉGES ÓVODA BÖLCSÖDE

LÁTRÁNYI EGYSÉGES ÓVODA BÖLCSÖDE LÁTRÁNYI EGYSÉGES ÓVODA BÖLCSÖDE HÁZIRENDJE 2014. OM SZÁM: 202389 Készítette: Császár Bíró Zsuzsanna intézményvezető Érvényes: 2014. szeptember 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. Törvényi háttér, általános információk,

Részletesebben

Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje

Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje Beszterec Napsugár Óvoda 4488 Beszterec Kossuth út 43. e-mail: beszterecovoda@gmail.hu Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje Módosítás 2015. Készítette: Poór Józsefné Óvodavezető 1 1.Bevezető rendelkezések

Részletesebben

Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013. 04.10.

Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013. 04.10. Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak betartására. Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013.

Részletesebben

Honvéd utcai Központi Óvoda Házirendje

Honvéd utcai Központi Óvoda Házirendje Óvodai házirend 1.) Bevezetés A házirend területi hatálya: A nevelési intézménybe való belépéstől a jogszerű elhagyásig terjedő időszakra, továbbá a nevelési illetve pedagógiai program részeként tartott

Részletesebben

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart.

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart. HÁZIREND 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután 17.30-ig tart. 2. A gyerekeket 8.00 előtt kérjük behozni. A nagycsoportos korú gyerekeket az első foglalkozás előtt, reggel 7.45.-ig

Részletesebben

VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend. Bevezető

VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend. Bevezető VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend Az óvoda neve: Vörösmarty Mihály általános iskola és óvoda Napköziotthonos óvodája Az óvoda címe: 7084 Pincehely Kossuth

Részletesebben

ÓVODAI H Á Z I R E N D. Balatonszárszói Százszorszép Óvoda és Mini Bölcsőde

ÓVODAI H Á Z I R E N D. Balatonszárszói Százszorszép Óvoda és Mini Bölcsőde ÓVODAI H Á Z I R E N D Balatonszárszói Százszorszép Óvoda és Mini Bölcsőde 2018. Készítette: Magda Ilona intézményvezető Kedves Szülők! Óvodánk házirendjével szeretnénk segíteni Önöket az eligazodásban,

Részletesebben

VÁROSKÖZPONTI ÓVODA Aradi Vértanúk Úti Tagóvoda H Á Z I R E N D. Készítette: Dr Kapitányné Móré Anna Óvodavezető

VÁROSKÖZPONTI ÓVODA Aradi Vértanúk Úti Tagóvoda H Á Z I R E N D. Készítette: Dr Kapitányné Móré Anna Óvodavezető VÁROSKÖZPONTI ÓVODA Aradi Vértanúk Úti Tagóvoda H Á Z I R E N D Készítette: Dr Kapitányné Móré Anna Óvodavezető 2009 1. Általános információk az óvodáról A Házirend hatálya az óvodába járó gyermekekre,

Részletesebben

Közzétételi lista. 3. A fenntartó értékelése Az óvoda munkájával összefüggő értékelést, nyilvános megállapításokat a fenntartónál lehet megtekinteni.

Közzétételi lista. 3. A fenntartó értékelése Az óvoda munkájával összefüggő értékelést, nyilvános megállapításokat a fenntartónál lehet megtekinteni. A 229/202. (VIII. 28.) a Nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló Kormány rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Az intézmény alapító és fenntartó szerve : Pécs M.J. V. Önkormányzata

Részletesebben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Kormány A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII.28.) rendelete szabályozza a nevelési

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2012. október 25-én 14 órától tartandó rendkívüli ülésére a Gondozási Központ Családsegítő és Védőnői Szolgálat házi segítségnyújtás és szociális étkeztetés

Részletesebben

Magonc Óvoda. 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. módosított Házirendje 2013. név. ...Intézményvezető aláírása

Magonc Óvoda. 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. módosított Házirendje 2013. név. ...Intézményvezető aláírása 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. módosított Házirendje 2013. Az intézmény OM azonosítója: 200535 Intézményvezető: Ph Legitimációs eljárás Nevelőtestületi elfogadás határozatszáma: /2013. (..) név

Részletesebben

Óvodája Madách út 22. HÁZIREND. 1. Óvodánk neve, címe és telefonszáma: Pásztó Város Önkormányzat Óvodája. Pásztó, Madách út 22.

Óvodája Madách út 22. HÁZIREND. 1. Óvodánk neve, címe és telefonszáma: Pásztó Város Önkormányzat Óvodája. Pásztó, Madách út 22. HÁZIREND 1. Óvodánk neve, címe és telefonszáma: Pásztó Város Önkormányzat Óvodája Pásztó, Madách út 22. Telefon: 460-365 1.1 Székhelye: Pásztó Városi Önkormányzat Óvodája Pásztó, Madách út 22. Telefon:

Részletesebben

A SZEKSZÁRDI GYERMEKLÁNC ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLEI RÉSZÉRE

A SZEKSZÁRDI GYERMEKLÁNC ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLEI RÉSZÉRE HÁZIREND A SZEKSZÁRDI GYERMEKLÁNC ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLEI RÉSZÉRE I. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK AZ ÓVODÁRÓL Az óvoda elérhetősége: Címe: Perczel Óvoda: 7100 Szekszárd, Perczel Mór u. 2 Kertvárosi Óvoda: 7100

Részletesebben

Általános információk : Intézmény neve: OM azonosító: Székhelye: Telefon: Vezető óvónő: Hatálya: 2012/2013 tanév Érvényesség Felülvizsgálat

Általános információk : Intézmény neve: OM azonosító: Székhelye: Telefon: Vezető óvónő: Hatálya: 2012/2013 tanév Érvényesség Felülvizsgálat Általános információk : Intézmény neve: Napsugár Napközi Otthonos Óvoda OM azonosító: Székhelye: 1144 Budapest Kőszeg utca 21 Telefon: 06/ 70 337 4611 Vezető óvónő: Rigó Éva Hatálya: 2012/2013 tanév Házirendünk

Részletesebben

IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND

IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye Őszi Fény Integrált Gondozási Központ 1046. Budapest, Tungsram u. 9. Tel: 230-5363 Fax: 370-4179 E-mail: oszifeny@ujpestszi. hu IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND A házirend

Részletesebben

H á z i r e n d 1/2016.

H á z i r e n d 1/2016. H á z i r e n d 1/2016. A Házirend az óvoda Pedagógiai Programjával, a Szervezeti és Működési Szabályzatával összhangban, a következő törvények és rendeletek alapján készült: 1993. évi LXXIX. törvény 11/1994.

Részletesebben

Házirend HÁZIREND. NYÁR ÓVODA 1042 Budapest, Nyár utca 14. OM azonosító: 034305

Házirend HÁZIREND. NYÁR ÓVODA 1042 Budapest, Nyár utca 14. OM azonosító: 034305 HÁZIREND NYÁR ÓVODA 1042 Budapest, Nyár utca 14. OM azonosító: 034305 1 Házirend tartalma 1. Általános információk az óvodáról 2. Jogszabályi háttér 3. Az óvodai felvétel 4. Az óvodai elhelyezés megszüntetésének

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV

KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015-2016 NEVELÉSI ÉV A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII.28.) Kormányrendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé: 1. A székhelyi

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND. Őcsényi Tarkabarka Óvoda és Családi Napközi. Tartalom:

ÓVODAI HÁZIREND. Őcsényi Tarkabarka Óvoda és Családi Napközi. Tartalom: ÓVODAI HÁZIREND Tartalom: Az óvoda helye az oktatási rendszerben Óvodai felvétel, átvétel rendje Az óvoda nyitva tartása Hiányzás Betegség Szülők az óvodában Nevelő-oktató munka Térítési díj befizetése

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÉKMADÁR ÓVODA HÁZIRENDJÉRŐL 2014/2015

TÁJÉKOZTATÓ A KÉKMADÁR ÓVODA HÁZIRENDJÉRŐL 2014/2015 TÁJÉKOZTATÓ A KÉKMADÁR ÓVODA HÁZIRENDJÉRŐL 2014/2015 Címek telefonszámok: 1152 Budapest, Beller Imre u. 19. Telefon: Óvóda: +36 1 26601 88, Vezető: +36 20 573 9300 Honlap: aktualizálás alatt E-mail: aktualizálás

Részletesebben

MASZORET AVOT CSALÁDI NAPKÖZI ÉS BÖLCSŐDE HÁZIRENDJE

MASZORET AVOT CSALÁDI NAPKÖZI ÉS BÖLCSŐDE HÁZIRENDJE MASZORET AVOT CSALÁDI NAPKÖZI ÉS BÖLCSŐDE HÁZIRENDJE 1 Az ellátott gyermekek köre 1/1, A Maszoret Avot Családi Napközi 0-14 éves, a Bölcsőde 20 hetes -3 éves korú, családban élő gyermeket fogad be a szülővel,

Részletesebben

Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda. Különös közzétételi lista

Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda. Különös közzétételi lista Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda Különös közzétételi lista A kormány 229/2012 (VIII. 28.) kormányrendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. -a értelmében az alábbi adatokat

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV BOGYISZLÓI KISTARISZNYA ÓVODA 7132. BOGYISZLÓ, PETŐFI S. U. 16. Tel: 06-74-440-774 E-mail: ovoda@bogyiszlo.hu OM: 202193 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016-2017 NEVELÉSI ÉV Ikt.sz. 136/2016 A Nemzeti Erőforrás

Részletesebben

Házirend. Isaszegi út 11. Intézmény OM-azonosítója: 032713. Egyesület

Házirend. Isaszegi út 11. Intézmény OM-azonosítója: 032713. Egyesület Házirend Intézmény neve: Gödöllői Szabad Waldorf Óvoda Szabályzat típusa: Házirend Intézmény székhelye, címe: 2100 Gödöllő Isaszegi út 11. Intézmény OM-azonosítója: 032713 Intézmény fenntartója: Gödöllői

Részletesebben

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE Általános információk Az óvoda elnevezése: Kaposmérői Bokréta Óvoda Az óvoda címe: 7521 Kaposmérő, Hunyadi János u. 11. Az óvoda elérhetősége: +36 82/ 477 014, +36

Részletesebben

Nyergesújfalui Napsugár Óvoda OM: 203075 HÁZIREND

Nyergesújfalui Napsugár Óvoda OM: 203075 HÁZIREND Nyergesújfalui Napsugár Óvoda OM: 203075 HÁZIREND Érvényes: Készítette: 2015. 09. 01-től Rábl Krisztina intézményvezető Kedves Szülők! Az óvodai nevelésünk célja a gyermekek sokoldalú és harmonikus fejlesztése,

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum Gyermeki és szülői jogok és kötelességek a gyermekvédelmi törvény alapján

Új Szöveges dokumentum Gyermeki és szülői jogok és kötelességek a gyermekvédelmi törvény alapján Gyermeki és szülői jogok és kötelességek a gyermekvédelmi törvény alapján Gyermeki jogok: A gyermeknek joga van a testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését, egészséges felnevelkedését és jólétét biztosító

Részletesebben

Vasad Község Önkormányzata Vasadi Bölcsőde 2211 Vasad, Bem út Házirend

Vasad Község Önkormányzata Vasadi Bölcsőde 2211 Vasad, Bem út Házirend Vasad Község Önkormányzata Vasadi Bölcsőde 2211 Vasad, Bem út 92. bolcsode@vasad.hu www.vasadbolcsi.hu Házirend A gyermek világra nyitott lény,simogatásra simogatással a jókedvre jókedvvel,a tevékenységre

Részletesebben

SZOMBATHELYI BARÁTSÁG ÓVODA HÁZIRENDJE

SZOMBATHELYI BARÁTSÁG ÓVODA HÁZIRENDJE SZOMBATHELYI BARÁTSÁG ÓVODA HÁZIRENDJE OM: 036458 HÁZIREND 2015. Készítette: Sárosiné Somogyi Irén óvodavezető 1. BEVEZETŐ: Az óvoda házirendje a hatályos törvényeket, rendeleteket alapul véve szabályozza

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA a nevelési évre

KÖZZÉTÉTELI LISTA a nevelési évre KÖZZÉTÉTELI LISTA a 2017-2018. nevelési évre A 229/2012 (VIII.28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. -a értelmében az alábbi adatokat tesszük közre: Az óvoda megnevezése

Részletesebben

Kedves Szülők! Kérem, hogy, gyermekeik érdekében gondoskodjanak betartásáról.

Kedves Szülők! Kérem, hogy, gyermekeik érdekében gondoskodjanak betartásáról. Kedves Szülők! Az óvoda házirendje a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával, a gyermekek óvodai életrendjével kapcsolatos rendelkezéseket állapítja meg. Kérem, hogy, gyermekeik érdekében gondoskodjanak

Részletesebben

Óvodai házirend Közoktatási törvény 40 (9) 11/1994 (VI.8.) MKM rendelet

Óvodai házirend Közoktatási törvény 40 (9) 11/1994 (VI.8.) MKM rendelet Óvodai házirend Közoktatási törvény 40 (9) 11/1994 (VI.8.) MKM rendelet 1.) Bevezetés A házirend területi hatálya: A nevelési intézménybe való belépéstől a jogszerű elhagyásig terjedő időszakra, továbbá,

Részletesebben

Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista

Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista KÖZZÉTÉTELI LISTA Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. (1) alapján: 1.) az intézmény felvételi lehetőségéről

Részletesebben

ZUGLIGET ÓVODA HÁZIREND

ZUGLIGET ÓVODA HÁZIREND ZUGLIGET ÓVODA HÁZIREND Készült: a Budapest Hegyvidék XII. kerületi Önkormányzat Zugliget Óvoda 1125 Budapest, Zalai út 2. használói és közvetlen partnerei részére. A házirend a Zugliget Óvoda programjával

Részletesebben

H Á Z I R E N D 2 0 1 3.

H Á Z I R E N D 2 0 1 3. Búzaszem Nyugati Óvoda 4400 Nyíregyháza, Búza u. 7-17. sz. Tel./fax: (42) 512-940 Email: buzaszemovi@gmail.com H Á Z I R E N D 2 0 1 3. Nyíregyháza, 2013. március 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 2. AZ ÓVODA NYITVATARTÁSI

Részletesebben

Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda Bölcsőde Tagintézménye 8315 Gyenesdiás, Bartók Béla u. 2. Tel: 83/ HÁZIREND

Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda Bölcsőde Tagintézménye 8315 Gyenesdiás, Bartók Béla u. 2. Tel: 83/ HÁZIREND Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda Bölcsőde Tagintézménye 8315 Gyenesdiás, Bartók Béla u. 2. Tel: 83/310-557 HÁZIREND GYENESDIÁSI BÖLCSŐDE ÉS ÓVODA BÖLCSŐDE TAGINTÉZMÉNYE 2019. KÉSZÍTETTE: Világos Csabáné Intézményvezető

Részletesebben