Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND"

Átírás

1 Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND 2009

2 ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI MÖZPONT HÁZIRENDJE 1. A tanítás és az iskola rendje 1.1 A tanulók iskolába érkezésének időpontja legkésőbb tíz perccel az órakezdés előtt. 1. óra óra óra óra óra óra Becsengetés után tanulóink kötelesek a tantermekben tartózkodni. Ha a tanuló a tanítási óráról késik, a késés időtartamát az órát tartó pedagógus a naplóban rögzíti. Ha a tanuló késésének időtartama eléri a 45 percet, igazolatlannak tekinthetjük. 1.2 Az iskola épületét tanulóink nem hagyhatják el. Rendkívüli esetben az iskola elhagyása kizárólag az osztályfőnök vagy az iskolavezetés engedélyével történhet. Az óraközi szünetekben diákjaink az iskola udvarán tartózkodnak. A nagyszünetben (a tízórai alatt) a tanulók 9.40-től 9.50-ig a tantermekben tartózkodhatnak, s ez alatt a pedagógiai asszisztens biztosítja az udvari ügyeletet. A nagyszünet további részében a tanulók kötelesek az udvaron tartózkodni. 1.3 A diákok rendkívüli ügyeik intézése érdekében a pedagógusokat a szünetekben vagy a tanítási órák után kereshetik fel. 1.4 A szülők az iskola által kijelölt órákon, sürgős esetben, pedig időpont egyeztetés után kereshetik fel az iskola tanárait. Idegen személyek az épületben csak a kapusnál történő bejelentkezést követően tartózkodhatnak.

3 1.5 A tanuló nem folytathat a tanórán olyan tevékenységet (pl. evés, telefonálás, rágózás), amely a tanulás folyamatát akadályozza, az órát tartó tanár munkáját zavarja. A tanítási órákon a diákok számára audioeszközök és az iskolai munkát zavaró játékok (MP3, MP4-lejátszó) használata tilos. Tanulóink mobiltelefonjukat a tanítási órán csak kikapcsolt állapotban tarthatják maguknál. 1.6 A hetesek feladatait, az iskola belső rendjéért felelős ügyeletes tanárok és ügyeletes tanulók feladatait külön utasítás szabályozza, amely betartása kötelező. 1.7 Nagyobb összegű pénzt, értéktárgyat minden tanuló, pedagógus és alkalmazott csak saját felelősségére hozhat az iskolába. 1.8 Tanulóinknak lehetősége van a napközis és menzai szolgáltatások igénybevételére. Igénylésüket a tanév elején írásban kérhetik az iskola által adott formanyomtatványon. A térítési díjakat minden hónap 11-ig kötelesek befizetni. 1.9 A szaktantermek felszerelésének használata kizárólag a szaktanteremért felelős tanár engedélyével lehetséges. A tanulók az általuk használt eszközöket kötelesek rendbe tartani, az okozott kárért a jogszabályok előírásai szerint anyagilag felelősek. A szaktanár felügyelete és irányítása mellett diákjaink közreműködni kötelesek az általuk használt szakmai eszközök és környezetük rendben tartásában Minden tanév elején tűz-, baleset- és munkavédelmi tájékoztatót tartunk, amelynek során felhívjuk a tanulók figyelmét a veszélyforrások kiküszöbölésére. Ennek megtörténtét a tanulók aláírásukkal igazolják. A tanulói baleseteket azonnal be kell jelenteni a munkavédelmi felelősnek. A bombariadó és egyéb rendkívüli események esetén érvényes szabályokat az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzata tartalmazza Tanulóinknak az iskolában és az iskola épületén kívül tartott iskolai rendezvényeken tilos a dohányzás, a szeszesital és az egészségre káros egyéb szerek fogyasztása.

4 2. Az ellenőrző könyv vezetése és a hiányzások igazolása 2.1 Az ellenőrző könyv hivatalos okmány, tanulóink kötelesek azt minden nap magukkal hozni. Állapotát valamint az abban történt adminisztrációt az osztályfőnökök havonta ellenőrzik. Elvesztése esetén csak térítés ellenében kaphat újat a diák. 2.2 Tanulóink hiányzásának igazolását az iskola Szervezeti és Működési Szabályzatának előírása szerint az osztályfőnökök végzik. A tanulók kötelesek a hiányzásukról szóló dokumentumot az első osztályfőnöki órán az osztályfőnöküknek bemutatni. 2.3 Tanulóink évente legfeljebb 3 nap időtartamra szüleik előzetes írásbeli kérelmére -engedélyt kaphatnak a távolmaradásra. A 3 napot meghaladó hiányzáshoz az igazgató engedélye szükséges. 3. A tanórán kívüli tevékenység 3.1 Az iskola ünnepélyein ünneplő ruha viselése kötelező. Lányoknak sötét szoknya, fehér blúz, fiúknak sötét nadrág, fehér ing. 3.2 A könyvtár állománya és szolgáltatásai a könyvtár nyilvántartási idejében rendeltetésszerűen használhatók. Sportlétesítményeink a tanulók rendelkezésére állnak az iskolai munkaterv és órarend szerint. Az egyéni és közösségi igényeket az érintett szaktanárokkal kell egyeztetni. 3.3 A számítógépeket az órát tartó, a kezelésért felelős pedagógusok felügyelete mellett használhatják. 3.4 Szakkörök, diákkörök létrehozását tanulók illetve pedagógusok kezdeményezésére az igazgató engedélyezheti.

5 3.5 Az osztálytermekben tartott osztályrendezvények, klubdélutánok után a tanterem rendbe tételéért a rendező osztály felelősséggel tartozik. 3.6 A házi rend előírásai a Pedagógiai Programhoz kapcsolódó, az iskola által szervezett iskolán kívüli foglalkozások lebonyolításakor is érvényesek. 4. A tanulók jutalmazásának és fegyelmezésének elvei 4.1 Azt a tanulót, aki tanulmányi munkáját képességeihez mérten kiemelkedően végzi, aki kitartó szorgalmat vagy példamutató közösségi magatartást tanúsít, az iskola dicséretben részesíti, illetve jutalmazza. 4.2 Iskolánkban elismerésként a következő írásos dicséreteket adjuk: szaktanári dicséret, osztályfőnöki dicséret, igazgatói dicséret, nevelőtestületi dicséret, Az év tanulója cím Az a tanuló, aki kötelezettségeit enyhébb formában megszegi, fegyelmező intézkedésben részesül. Ezek az intézkedések a következők lehetnek: szaktanári figyelmeztetés, szaktanári intő, osztályfőnöki figyelmeztetés, osztályfőnöki intő, osztályfőnöki megrovás, igazgatói figyelmeztetés, igazgatói intő, igazgatói megrovás, fegyelmi eljárás. Az intézkedéseket a tanuló ellenőrzőjébe és az osztálynaplóba is be kell írni.

6 4.4 Ha a tanuló kötelességeit vétkesen és súlyosan megszegi, fegyelmi eljárás alapján, írásbeli határozattal fegyelmi büntetésben részesül. A közoktatási törvény előírásai alapján a fegyelmi büntetés lehet: megrovás, szigorú megrovás, áthelyezés másik iskolába. felelősségre vonás eljárásmódjára nézve a közoktatási törvény rendelkezései az irányadók. A fegyelmi büntetést az iskola nevelőtestülete hozza. A 5. A diákok jogai és kötelessége 5.1 A Közoktatási törvény és végrehajtási rendeletei, valamint az intézmény szervezeti és működési szabályzata részletesen tartalmazza a diákok egyéni és kollektív jogait. Ezek a dokumentumok, továbbá az iskola pedagógiai programja, minőségirányítási programja és házirendje az iskola igazgatójánál vagy a tanári szobában bármely érdeklődő rendelkezésére állnak. A dokumentumokkal kapcsolatban tájékoztatást az iskola vezetőitől lehet kérni. 5.2 A tanulók legfontosabb egyéni jogai: a véleménynyilvánításhoz, a jogorvoslathoz való jog, a kérdéshez és érdemi válaszhoz való jog, a tájékoztatáshoz való jog. 5.3 A diákönkormányzat kollektív jogai: a döntési jog, a részvételi jog, képviseleti jog, használati jog, javaslattételi jog, véleményezési jog, az egyetértési jog, jogorvoslati jog. A diákönkormányzat véleményezési joga szempontjából az iskola tanulólétszámának 25%-át meghaladó közösség minősül tanulók nagyobb közösségének. 5.4 Tanulóközösségeinknek joguk van az iskolai életet érintő bármely kérdésben a szervezett véleménynyilvánításra. A szervezett véleménynyilvánítás terveit a kezdeményező egyeztetni köteles az iskola igazgatójával. 5.5 A tanuló joga, hogy az emberi méltóság tiszteletben tartásával véleményt nyilvánítson minden kérdésről az őt nevelő és oktató pedagógus munkájáról, az iskola működéséről, továbbá tájékoztatást kapjon személyét és tanulmányait érintő kérdésekben. Diákjainknak joga van, hogy a témazáró dolgozatok időpontjáról és témájáról egy héttel hamarabb tájékoztatást kapjanak. A megírt dolgozatokat egy tanítási héten belül ki kell javítani.

7 5.6 Az intézmény diákönkormányzata jogainak gyakorlása során az iskola igazgatójával tart kapcsolatot, problémáival és kérdéseivel közvetlenül az iskola igazgatóját keresheti meg. 5.7 Tanulóink kötelessége, hogy pedagógus felügyelete mellett részt vegyenek az iskolai közösségi élet szervezésével kapcsolatos feladatok ellátásában. Ilyen feladatnak minősül a saját környezetének és a foglalkozási helyeknek a rendben tartása, foglalkozások, tanítási órák előkészítése. 5.8 Tanulóink számára az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatában a tanulókra vonatkozó előírások, valamint az iskola létesítményeinek (számítógép terem, torna szoba, könyvtár, stb.) használati rendjét szabályozó utasítások betartása kötelező. Az iskola házirendjének betartása az Általános Művelődési Központ minden diákjának, pedagógusának, alkalmazottjának és az iskolával egyéb jogviszonyban álló személynek alapvető kötelezettsége. A házirendet az iskola tantestülete fogadta el, amelynek során a szülői munkaközösség és a diákönkormányzat egyetértési jogát gyakorolta. Karancskeszi, Horváthné Lajtai Erika Oszvaldné Telek Beatrix Fodorné Oravecz Edina igazgató DÖK elnök SZMK elnök

Tamási Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. Szakályi Tagiskolája HÁZIRENDJE 2013.

Tamási Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. Szakályi Tagiskolája HÁZIRENDJE 2013. Tamási Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 2013. Szakályi Tagiskolája HÁZIRENDJE Általános rendelkezések: A házirend hatálya A házirend érvényes az intézmény teljes területén,

Részletesebben

Házirend Bethlen Gábor Szakközépiskola

Házirend Bethlen Gábor Szakközépiskola Házirend Bethlen Gábor Szakközépiskola 1157 Budapest Árendás köz 8. Telefonszám: 06 1 418 2040, 06 1 418 2829 Fax szám: 06 1 415 0789 Nevelési alapelveink Az iskola tanulóitól elvárjuk, hogy a pedagógiai

Részletesebben

INKEI BETHLEN ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2014.

INKEI BETHLEN ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2014. INKEI BETHLEN ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2014. AZ INKEI BETHLEN ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A házirend rögzíti az intézménybe járó gyermekek jogait és kötelességeit, valamint az iskola munkarendjét.

Részletesebben

Farkas Edit Római Katolikus Szakképző Iskola és Kollégium házirendje. Iskolai házirend

Farkas Edit Római Katolikus Szakképző Iskola és Kollégium házirendje. Iskolai házirend Farkas Edit Római Katolikus Szakképző Iskola és Kollégium házirendje Iskolai házirend Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete: A házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta a szülői munkaközösség

Részletesebben

Farkas Edit Római Katolikus Szakközépiskola és Kollégium házirendje

Farkas Edit Római Katolikus Szakközépiskola és Kollégium házirendje Farkas Edit Római Katolikus Szakközépiskola és Kollégium házirendje Iskolai házirend Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete: A házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta a szülői munkaközösség

Részletesebben

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium házirendje Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete 2014. május 15-én

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium házirendje Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete 2014. május 15-én 2014. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium házirendje Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete 2014. május 15-én A házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta az iskolaszék és a diákönkormányzat. 3700

Részletesebben

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium házirendje Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete november 22-én

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium házirendje Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete november 22-én 2012. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium házirendje Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete 2012. november 22-én A házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta az iskolaszék és a diákönkormányzat.

Részletesebben

A Maimonidész Zsidó Gimnázium házirendje

A Maimonidész Zsidó Gimnázium házirendje A Maimonidész Zsidó Gimnázium házirendje Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete 2017. május 25-én A házirend készítésekor egyetértési jogát gyakorolta az iskolaszék és a diákönkormányzat. A Maimonidész

Részletesebben

Jókai Mór Református Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda

Jókai Mór Református Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Jókai Mór Református Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda HÁZIREND 2018 1. Az iskola egyházi jellege és a nevelés irányultsága 1.1 A azoknak a diákoknak

Részletesebben

LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA. H á z i r e n d 2013/2014.

LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA. H á z i r e n d 2013/2014. LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA H á z i r e n d 2013/2014. A házirend célja A nevelőtestület és a tanulókat képviselő diákönkormányzat által meghatározott házirend biztosítja az intézmény közösségi életének

Részletesebben

házirendje az intézmény nevelőtestülete szeptember 27-én

házirendje az intézmény nevelőtestülete szeptember 27-én A Vaszary János Általános Iskola Fekete Lajos Tardosi Szlovák Nemzetiségi Tagintézménye házirendje Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete 2016. szeptember 27-én A házirend készítésekor véleményezési jogát

Részletesebben

A Bárnai Általános Iskola Házirendje

A Bárnai Általános Iskola Házirendje A Bárnai Általános Iskola Házirendje OM:032223 Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete 2014. december 2. A Házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta a Szülői Szervezet, az Intézményi Tanács

Részletesebben

Iktsz: /2013. Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: Házirend. Vácszentlászló, szeptember 2.

Iktsz: /2013. Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: Házirend. Vácszentlászló, szeptember 2. Iktsz: /2013. Mikrofon Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 2115 Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: 102603 Vácszentlászló, 2013. szeptember 2. 1 1. Általános alapelvek Iskolánkban az alapfokú művészetoktatás

Részletesebben

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 1 VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 2 Intézményünkben az alapfokú művészetoktatás azzal a szándékkal jött létre, hogy lehetőséget nyújtsunk az esztétikai érzékenység, a szépre való hajlam, a harmonikus

Részletesebben

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig.

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. 2012. A tanulószoba időbeosztása: Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. A tanulószoba helyszíne: 6. osztály tanterme A tanulószoba

Részletesebben

A SZOMBATHELYI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA HÁZIRENDJE 2014.

A SZOMBATHELYI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA HÁZIRENDJE 2014. A SZOMBATHELYI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA HÁZIRENDJE 2014. 1 1. Az iskola értékrendje A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola legfőbb célja, hogy tanulóinak megadjon minden lehetőséget önmaguk képességeinek

Részletesebben

Maimonidész Zsidó Gimnázium házirendje

Maimonidész Zsidó Gimnázium házirendje Maimonidész Zsidó Gimnázium házirendje Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete 2017. május 25-én A házirend készítésekor egyetértési jogát gyakorolta az iskolaszék és a diákönkormányzat. A Maimonidész

Részletesebben

III. BÉLA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2534 TÁT, SZENT ISTVÁN ÚT 27. 0M

III. BÉLA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2534 TÁT, SZENT ISTVÁN ÚT 27. 0M III. BÉLA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2534 TÁT, SZENT ISTVÁN ÚT 27. 0M azonosító: 031887 H Á Z I R E N D 2013 1. A házirend célja, feladata és nyilvánossága 1.1. A III. Béla Általános Iskola házirendjének célja,

Részletesebben

A TÜRR ISTVÁN GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM GIMNÁZIUMI HÁZIRENDJE

A TÜRR ISTVÁN GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM GIMNÁZIUMI HÁZIRENDJE A TÜRR ISTVÁN GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM GIMNÁZIUMI HÁZIRENDJE 1. Az iskola jellege, nevelési irányultsága 1.1. A Türr István Gimnázium és Kollégium azoknak a diákoknak az iskolája, akik nyitottak az intellektuális

Részletesebben

HÁZIREND. ( jétől - tervezet) Budapesti Gazdasági SZC Harsányi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Budapest, Ifjúmunkás utca 31.

HÁZIREND. ( jétől - tervezet) Budapesti Gazdasági SZC Harsányi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Budapest, Ifjúmunkás utca 31. HÁZIREND (2018.09.01-jétől - tervezet) Budapesti Gazdasági SZC Harsányi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 31. OM azonosító: 203061 TARTALOMJEGYZÉK Bevezető rendelkezések

Részletesebben

Az iskola fegyelmi szabályzata

Az iskola fegyelmi szabályzata 1. A tanulói hiányzások igazolása Az iskola fegyelmi szabályzata a/ A tanuló köteles a tanítási órákról és az iskola által szervezett rendezvényekről való távolmaradását az időtartamra vonatkozó szülő

Részletesebben

SZOLNOKI SZOLGÁLTATÁSI SZC Damjanich János Szakképző Iskolájának és Kollégiumának HÁZIRENDJE 2018.

SZOLNOKI SZOLGÁLTATÁSI SZC Damjanich János Szakképző Iskolájának és Kollégiumának HÁZIRENDJE 2018. SZOLNOKI SZOLGÁLTATÁSI SZC Damjanich János Szakképző Iskolájának és Kollégiumának HÁZIRENDJE 2018. Elfogadta az intézmény nevelőtestülete 2018. augusztus 31-én. A Házirend készítésekor véleményezési jogot

Részletesebben

Dusnok Fajsz Általános Iskola. Házirend. Gorbay-Nagy Tihamér Intézményvezető. Dusnok, szeptember

Dusnok Fajsz Általános Iskola. Házirend. Gorbay-Nagy Tihamér Intézményvezető. Dusnok, szeptember Dusnok Fajsz Általános Iskola Házirend GorbayNagy Tihamér Intézményvezető Dusnok, 2018. szeptember 01. 1 HÁZIREND I. A házirend hatálya: Ez a házirend a dusnoki általános iskolába járó tanulókra vonatkozik.

Részletesebben

1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E. 2012/2013-as tanév

1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E. 2012/2013-as tanév 1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E 2012/2013-as tanév Tanulóink eredményes munkája érdekében a Házirend betartása és betartatása, a benne rögzített

Részletesebben

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend 1 1. Általános alapelvek Az iskola tanulói közösségének életét a házirend szabályozza, amelyben érvényesül a jogok és kötelességek összhangja. A házirend feladata

Részletesebben

HÁZIREND. Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola 2014.06.01.

HÁZIREND. Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola 2014.06.01. 2014 HÁZIREND Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola 0 2014.06.01. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 1. Intézménybe való beiratkozás... 3 2. A tanítás és az iskola rendje... 3 2.1. Iskolába érkezés:...

Részletesebben

Martfűi Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium HÁZIRENDJE 2014.

Martfűi Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium HÁZIRENDJE 2014. Martfűi Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium HÁZIRENDJE 2014. Elfogadta az intézmény nevelőtestülete 2014. augusztus 28-án. A Házirend készítésekor véleményezési jogot gyakorolt a szülői

Részletesebben

A SZOMBATHELYI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA HÁZIRENDJE 2015.

A SZOMBATHELYI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA HÁZIRENDJE 2015. A SZOMBATHELYI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA HÁZIRENDJE 2015. 1. Az iskola értékrendje A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola legfőbb célja, hogy tanulóinak megadjon minden lehetőséget önmaguk képességeinek

Részletesebben

Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola HÁZIREND

Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola HÁZIREND Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola HÁZIREND 2013 A KODOLÁNYI JÁNOS NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE l. Az iskola jellege és a nevelés irányultsága 1.1 A Kodolányi János Német

Részletesebben

A BARACSKAI KOZMA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE. A házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta a diákönkormányzat és a nevelőtestület.

A BARACSKAI KOZMA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE. A házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta a diákönkormányzat és a nevelőtestület. A BARACSKAI KOZMA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta a diákönkormányzat és a nevelőtestület. 2014. 1 Tartalomjegyzék 1.BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK... 3

Részletesebben

A Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi. Általános Iskola HÁZIRENDJE

A Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi. Általános Iskola HÁZIRENDJE A Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola HÁZIRENDJE 2013 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Általános rendelkezések... 3 3. A tanuló jogai... 3 4. A tanuló kötelességei... 5 5. Általános

Részletesebben

Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20.

Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20. Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20. H Á Z I R E N D Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete 2012. december 19-én. Hatályos: 2013. január 1-jétől. A

Részletesebben

Közgazdasági Szakgimnáziuma

Közgazdasági Szakgimnáziuma Az iskola munkarendje Az iskola éves munkatervét a nevelőtestület határozza meg a Szülői Szervezet és a Diákönkormányzat véleménye alapján. A tanítás nélküli munkanapok időpontjait az éves munkaterv tartalmazza.

Részletesebben

Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Rázsó Imre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Körmend HÁZIREND

Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Rázsó Imre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Körmend HÁZIREND Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Rázsó Imre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Körmend HÁZIREND Alkalmazandó: 2017. szeptember 1-jétől Elfogadta: a nevelőtestület a 2017. február 3-án megtartott

Részletesebben

H Á Z I R E N D nappali tagozat

H Á Z I R E N D nappali tagozat Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola OM azonosító: 031229 4027 Debrecen, Vénkert u.2. (52) 413-113, 413-255, fax: (52) 413-113 E-mail: keri@iskola.debrecen.huhonlap:www.keri-debr.sulinet.hu

Részletesebben

I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA

I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA 1/1. A házirend célja A házirend biztosítja a működés kereteit: az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet szervezéséhez és lebonyolításához,

Részletesebben

HÁZIREND. Orosháza 2015.

HÁZIREND. Orosháza 2015. HÁZIREND Orosháza 2015. TARTALOMJEGYZÉK I. Általános rendelkezések... 3 1. A házirend célja és feladata... 3 2. A házirend hatálya... 3 3. A házirend nyilvánossága... 3 4. A házirend felülvizsgálata...

Részletesebben

A BARACSKAI KOZMA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE. A házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta a diákönkormányzat és a nevelőtestület.

A BARACSKAI KOZMA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE. A házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta a diákönkormányzat és a nevelőtestület. A BARACSKAI KOZMA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta a diákönkormányzat és a nevelőtestület. 2018. 1 Tartalomjegyzék 1.BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK...3

Részletesebben

TAMÁSI ÁRON ÁLTALÁNOS ISKOLA 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. HÁZIRENDJE

TAMÁSI ÁRON ÁLTALÁNOS ISKOLA 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. HÁZIRENDJE TAMÁSI ÁRON ÁLTALÁNOS ISKOLA 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. HÁZIRENDJE Minden embernek tisztában kell lenni kötelességeivel, hogy jogait gyakorolhassa! A HÁZIREND A TANULÓRA, A PEDAGÓGUSRA, AZ INTÉZMÉNY

Részletesebben

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 40 (7) bekezdésének előírásai értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes

Részletesebben

KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BÉKÉSCSABA, OROSHÁZI ÚT 32. H Á Z I R E N D Az iskola adatai

KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BÉKÉSCSABA, OROSHÁZI ÚT 32. H Á Z I R E N D Az iskola adatai KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BÉKÉSCSABA, OROSHÁZI ÚT 32. H Á Z I R E N D 2007. Az iskola adatai Az intézmény név: Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola Cím: 5600 Békéscsaba,

Részletesebben

Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium HÁZIREND szeptember 1.

Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium HÁZIREND szeptember 1. Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium HÁZIREND 2016. szeptember 1. Tartalom I. Jogszabályi háttér... 3 II. Általános rendelkezések... 3 III. Az iskola egyházi jellege és a nevelés irányultsága...

Részletesebben

GORSIUM Alapfokú Művészeti Iskola Házirend OM: Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Palotai út 51.

GORSIUM Alapfokú Művészeti Iskola Házirend OM: Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Palotai út 51. GORSIUM Alapfokú Művészeti Iskola Házirend OM: 040 235 Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Palotai út 51. 1. Általános alapelvek Intézményünkben az alapfokú művészetoktatás azzal a szándékkal jött létre, hogy

Részletesebben

Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola Iskolai Házirend

Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola Iskolai Házirend Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola Iskolai Házirend 1 Jogszabályi hivatkozás: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

TISZA KÁLMÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA

TISZA KÁLMÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA TISZA KÁLMÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA Orosháza Békés Dévaványa 5900 Orosháza, Kossuth tér 1. H Á Z I R E N D 1 I. Általános rendelkezések 4 1. A házirend célja és feladata 4 2. A házirend hatálya 4 3. A házirend

Részletesebben

DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Kaposszekcsői Általános Iskolája

DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Kaposszekcsői Általános Iskolája DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Cím: 7361 Kaposszekcső, Táncsics Mihály u. 22. Telefon: +36-74-565-653 Fax: +36-74-466-537 E-mail: kaposkola@freemail.hu OM-azonosító: 036393

Részletesebben

HÁZIREND. Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola. Üllő 2017.

HÁZIREND. Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola. Üllő 2017. HÁZIREND Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Üllő 2017. Bevezetés Intézményünkben az alapfokú művészetoktatás azzal a szándékkal jött létre, hogy lehetőséget nyújtsunk az esztétikai érzékenység, a

Részletesebben

ABAKUSZ Közgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskola HÁZIRENDJE

ABAKUSZ Közgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskola HÁZIRENDJE ABAKUSZ Közgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskola HÁZIRENDJE I. Általános rész 1. Az ABAKUSZ Közgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskola házirendje a 2011. évi CXC. számú,

Részletesebben

Készítette: Szöginé Veczkó Ibolya igazgató. Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete március 27.

Készítette: Szöginé Veczkó Ibolya igazgató. Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete március 27. Készítette: Szöginé Veczkó Ibolya igazgató Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete 2013. március 27. Tartalomjegyzék 1. Az intézmény adatai 3. oldal 2. Az iskolai nevelés irányultsága 3. oldal 3. A házirend

Részletesebben

Bárnai Általános Iskola Házirend

Bárnai Általános Iskola Házirend Bárnai Általános Iskola Házirend OM 032223 2017. Tartalomjegyzék ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 2 1. A tanórák és egyéb foglalkozások rendje... 2 2. Az iskola helységeinek és külső területeinek használati

Részletesebben

A Launai Miklós Református Általános Iskola AMI és Művészeti Szakgimnázium házirendje

A Launai Miklós Református Általános Iskola AMI és Művészeti Szakgimnázium házirendje A Launai Miklós Református Általános Iskola AMI és Művészeti Szakgimnázium házirendje Elfogadta az intézmény nevelőtestülete 2016. szeptember 23-án OM azonosító: 201695 Fenntartó: Tatai Református Egyházközség

Részletesebben

A Diósgyőri Gimnázium házirendje

A Diósgyőri Gimnázium házirendje A Diósgyőri Gimnázium házirendje I. Bevezető rész 1. A Diósgyőri Gimnázium tantestülete és a tanulókat képviselő diákönkormányzat egységes szerkezetbe foglalja az iskola életének és működésének legfontosabb

Részletesebben

Kós Károly Szakképző Iskola HÁZIRENDJE

Kós Károly Szakképző Iskola HÁZIRENDJE Kós Károly Szakképző Iskola HÁZIRENDJE 2010. június 28. Tartalomjegyzék I. Bevezető rendelkezések... 3 1. Az intézmény alapadatai... 4 2. Az iskola tanulóközösségei... 5 II. Jogok és kötelességek... 6

Részletesebben

HÁZIREND. 1. A házirend hatálya:

HÁZIREND. 1. A házirend hatálya: HÁZIREND 1. A házirend hatálya: Jelen házirend hatálya kiterjed az Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Miskolc, Fazekas u. 6. szám alatti tanulókra, pedagógusokra, az iskola más

Részletesebben

GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA. (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND

GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA. (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND A GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND 2013 Tartalom 1. A Házirend célja és feladata, hatálya... Hiba! A könyvjelző nem 1.1.A házirend hatálya...

Részletesebben

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény 1. A tanulók jogai 1.1. Az intézmény szabadtéri sportlétesítményeit, játszóterét szorgalmi időben szabadon

Részletesebben

PREMIER MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA HÁZIRENDJE

PREMIER MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA HÁZIRENDJE PREMIER MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA HÁZIRENDJE OM: 201425 5600 Békéscsaba. Szabadság tér 6. 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 44. 1143 Budapest, Gizella út 37. 2015 I. Bevezetés 1. Az iskola

Részletesebben

A SZIGETVÁRI WEINER LEÓ

A SZIGETVÁRI WEINER LEÓ A SZIGETVÁRI WEINER LEÓ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA H Á Z I R E N D J E 2 0 1 3 SZIGETVÁR, Zárda u. 2. A házirend hatálya: A Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola házirendje kiterjed az iskolával

Részletesebben

Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda házirendje. 9330 Kapuvár Fő tér 27. Tel: 96/596-160 Fax: 96/596-166 OM azonosító: 030491

Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda házirendje. 9330 Kapuvár Fő tér 27. Tel: 96/596-160 Fax: 96/596-166 OM azonosító: 030491 Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda házirendje 9330 Kapuvár Fő tér 27. Tel: 96/596-160 Fax: 96/596-166 OM azonosító: 030491 TARTALOMJEGYZÉK Jogszabályi háttér:... 3 A házirend célja és

Részletesebben

A Launai Miklós Református Általános Iskola AMI és Művészeti Szakgimnázium házirendje

A Launai Miklós Református Általános Iskola AMI és Művészeti Szakgimnázium házirendje A Launai Miklós Református Általános Iskola AMI és Művészeti Szakgimnázium házirendje Elfogadta az intézmény nevelőtestülete 2018. augusztus 29-én OM azonosító: 201695 Fenntartó: Tatai Református Egyházközség

Részletesebben

Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola HÁZIREND

Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola HÁZIREND Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola HÁZIREND Tartalomjegyzék Házirend 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK... 2 2. A GYERMEK, TANULÓ TÁVOLMARADÁSÁNAK, MULASZTÁSÁNAK, KÉSÉSÉNEK IGAZOLÁSA... 3 2.1. ISKOLAI

Részletesebben

Kempelen Farkas Általános Iskola Pázmánd HÁZIREND

Kempelen Farkas Általános Iskola Pázmánd HÁZIREND Kempelen Farkas Általános Iskola Pázmánd HÁZIREND A házirend célja, hogy kulcsot adjon a tanulói jogok és kötelezettségek teljesítéséhez. A fegyelem és a rend az iskolában sem önmagáért fontos. Mindennek,

Részletesebben

Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola házirendje (módosított)

Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola házirendje (módosított) Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola házirendje (módosított) 2014 HÁZIREND Az iskola házirendje a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a nevelési-oktatási intézmények működéséről

Részletesebben

Házirend. Dorozsmai Felnőttoktatási Gimnázium 2013/14.

Házirend. Dorozsmai Felnőttoktatási Gimnázium 2013/14. Házirend Dorozsmai Felnőttoktatási Gimnázium 2013/14. Általános szabályok A házirend célja és feladata A házirend állapítja meg a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, valamint az iskola munkarendjével

Részletesebben

A KTKT Általános Iskola és Középiskola HÁZIRENDJE

A KTKT Általános Iskola és Középiskola HÁZIRENDJE A KTKT Általános Iskola és Középiskola BORÓKA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK HÁZIRENDJE 2010. Bevezető rendelkezések A házirend az iskola diákjainak alkotmánya. Rögzíti a jogokat és a kötelességeket, valamint az

Részletesebben

Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND

Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND Készült: 2015. szeptember 1 Bevezetés Jogszabályi háttér: A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény A nevelési- oktatási

Részletesebben

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI 1. A tanulókat az iskola életéről, az iskolai munkatervről, illetve az aktuális feladatokról az iskola igazgatója, a diákönkormányzat felelős

Részletesebben

Kisfaludy Sándor Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

Kisfaludy Sándor Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Kisfaludy Sándor Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola 8330 Sümeg, Mártírok útja 1-3. Telefon: 87/550-010; 87/550-012 Fax: 87/550-010 E-mail: titkarsag@kisfaludy.hu Honlap: www.kisfaludy.hu

Részletesebben

HÁZIREND BÖRZSÖNY ÁLTALÁNOS ISKOLA NAGYOROSZI

HÁZIREND BÖRZSÖNY ÁLTALÁNOS ISKOLA NAGYOROSZI HÁZIREND BÖRZSÖNY ÁLTALÁNOS ISKOLA NAGYOROSZI 2012. HÁZIREND Tartalomjegyzék 1. Bevezető rendelkezések ---------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 Az intézmény

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat ISZTI

Szervezeti és Működési Szabályzat ISZTI Szervezeti és Működési Szabályzat Innovációs Szakképző, Továbbképző Iskola Központ és Gimnázium ISZTI OM azonosító: 100 534 Készítette: Boldog István, igazgató Tartalom 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 2. A

Részletesebben

A Hunyadi János Általános Iskola HÁZI R E N D JE

A Hunyadi János Általános Iskola HÁZI R E N D JE 1 A Hunyadi János Általános Iskola HÁZI R E N D JE A tanuló jogai 1. A tanulónak jogában áll: - részt venni az osztály és az iskola életének alakításában - részt venni az iskolagyűlésen, a diáktanács ülésén.

Részletesebben

KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BÉKÉSCSABA, OROSHÁZI ÚT 32. H Á Z I R E N D 2013.

KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BÉKÉSCSABA, OROSHÁZI ÚT 32. H Á Z I R E N D 2013. KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BÉKÉSCSABA, OROSHÁZI ÚT 32. H Á Z I R E N D 2013. Az iskola adatai Az intézmény név: Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola Cím: 5600 Békéscsaba,

Részletesebben

5 TANULÓI JUTALMAZÁS, DÍCSÉRETEK... 14 5.1 A jutalmazás tartalma, formái... 14 5.2 A jutalmazás formái... 14 6 A TANULÓK FEGYELMEZÉS... 15 6.

5 TANULÓI JUTALMAZÁS, DÍCSÉRETEK... 14 5.1 A jutalmazás tartalma, formái... 14 5.2 A jutalmazás formái... 14 6 A TANULÓK FEGYELMEZÉS... 15 6. Tartalomjegyzék 1 A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 3 1.1 Bevezetés... 3 1.1.1 Általános elvárások... 3 1.1.2 A házirend célja... 3 1.1.3 A házirend feladata... 4 1.2 A házirend szabályinak

Részletesebben

Mezei Mária Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIREND 2013.

Mezei Mária Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIREND 2013. Mezei Mária Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIREND 2013. 1 Tartalom Bevezetés... 3 1. Az iskola jellege és a nevelés irányultsága... 4 2. A tanulók felvétele... 4 3. A tanulói jogviszony megszűnése... 4 4.

Részletesebben

Aranykéz Középiskola és Szakiskola ASZI HÁZIRENDJE. A módosításokkal egységes szerkezetben 2014. december 5.

Aranykéz Középiskola és Szakiskola ASZI HÁZIRENDJE. A módosításokkal egységes szerkezetben 2014. december 5. Aranykéz Középiskola és Szakiskola ASZI HÁZIRENDJE A módosításokkal egységes szerkezetben 2014. december 5. Aranykéz Középiskola és Szakiskola HÁZIRENDJE A köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.)

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM DEÁK FERENC SZAKKÖZÉPISKOLJÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA Szervezeti és Működési Szabályzat 1 A ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM DEÁK FERENC SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK

Részletesebben

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Szabóné Tóth Erika Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Mi is az a Házirend? Jogi forrás Intézményi belső normatív szabály. Jogi szabály, amelynek szükségszerű és nélkülözhetetlen tartalmi és eljárásbeli

Részletesebben

Országh Kristóf Általános Iskola H Á Z I R E N D J E. Hatályba lépés időpontja: szeptember 16.

Országh Kristóf Általános Iskola H Á Z I R E N D J E. Hatályba lépés időpontja: szeptember 16. Országh Kristóf Általános Iskola H Á Z I R E N D J E Hatályba lépés időpontja: 2015. szeptember 16. 2 Bevezető rendelkezések A házirend az iskola diákjainak alkotmánya. Rögzíti a jogokat és a kötelességeket,

Részletesebben

A KÁLOZI SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

A KÁLOZI SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A KÁLOZI SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE K é s z í t e t t e : S z e l e s s A n d r á s i g a z g a t ó V é l e m é n y e z t e : A z i s k o l a d i á k ö n k o r m á n y z a t a a 2 0 1 3.

Részletesebben

HÁZIREND. Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

HÁZIREND. Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIREND Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 1. A házirend hatálya: Jelen házirend hatálya kiterjed az Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Miskolc, Fazekas

Részletesebben

FELSŐTÁRKÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND

FELSŐTÁRKÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND FELSŐTÁRKÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 2014 Tartalom 1. Bevezető rendelkezések... 3 2. Az Intézmény adatai... 3 3.Az iskola diákjainak jogai és kötelességei, tankötelezettség...

Részletesebben

Vecsési Zeneiskola. Alapfokú Művészeti Iskola. Házirendje

Vecsési Zeneiskola. Alapfokú Művészeti Iskola. Házirendje Iktatószám:.../2013 A Vecsési Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola Házirendje OM azonosító: 040033 Székhely: 2220 Vecsés, Erzsébet tér 1. 1 Bevezetés A házirend szabályozza a jogok és kötelességek gyakorlásának

Részletesebben

ERDŐHORVÁTI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

ERDŐHORVÁTI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE ERDŐHORVÁTI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2015 A köznevelési intézmények házirendjére vonatkozó jogszabályok 25. (2) Az iskola házirendje állapítja meg az e törvényben, továbbá a jogszabályokban

Részletesebben

H Á Z I R E N D. I. A házirendet szabályozó jogszabályok

H Á Z I R E N D. I. A házirendet szabályozó jogszabályok 1 H Á Z I R E N D I. A házirendet szabályozó jogszabályok 2011. évi CXC. törvény a köznevelésről 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és köznevelési intézmények

Részletesebben

TELEKI JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA HÁZIRENDJE

TELEKI JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA HÁZIRENDJE TELEKI JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA HÁZIRENDJE 2013. 1 Tartalom 1. A tanulók jogai:... 3 2. A tanulók kötelességei:... 3 3. A tanulók értékelése... 4 4. Az iskola munkarendje... 5 5. Tanulói felelősök...

Részletesebben

MAGYARHOMOROGI SZABÓ PÁL ÁLTALÁNOS ISKOLA OM:

MAGYARHOMOROGI SZABÓ PÁL ÁLTALÁNOS ISKOLA OM: MAGYARHOMOROGI SZABÓ PÁL ÁLTALÁNOS ISKOLA OM: 031135 4137 MAGYARHOMOROG MIKSZÁTH U.6. Tel.: 06-54/704-533 Fax: 06-54/704-534 homorogisuli@gmail.com, http://homorogisuli.hu KLIK 081011 Adószám: 15799658-2-41

Részletesebben

A BERZSENYI DÁNIEL GIMNÁZIUM (1133 Budapest, Kárpát utca 49-53.) HÁZIRENDJE

A BERZSENYI DÁNIEL GIMNÁZIUM (1133 Budapest, Kárpát utca 49-53.) HÁZIRENDJE I. Bevezető... 2 II. A munkarenddel kapcsolatos szabályok... 2 III. A tanórai és tanórán kívüli foglalkozások rendjével kapcsolatos szabályok... 3 IV. A tanulók távolmaradásának engedélyezése és az igazolások

Részletesebben

A JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA RÖVIDÍTETT HÁZIRENDJE. Székhelye: 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63.

A JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA RÖVIDÍTETT HÁZIRENDJE. Székhelye: 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63. A JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA RÖVIDÍTETT HÁZIRENDJE Intézmény neve: József Attila Általános Iskola Székhelye: 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63. Az aláírásokkal hitelesített házirend szabályainak megtartása

Részletesebben

Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D

Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D I. Bevezető rendelkezések 1. Az intézmény neve: Hódmezővásárhelyi Pedagógiai

Részletesebben

2366 Kakucs, Hősök tere 7. 29 376 055 H Á Z I R E N D

2366 Kakucs, Hősök tere 7. 29 376 055 H Á Z I R E N D 2366 Kakucs, Hősök tere 7. 29 376 055 H Á Z I R E N D 1 AZ ISKOLÁNK CÉLJA, HOGY KULCSOT ADJON A TUDÁSHOZ. A HÁZIRENDÜNK CÉLJA, HOGY KULCSOT ADJON A KÖTELEZETTSÉGEK TELJESÍTÉSÉHEZ ÉS A TANULÓI JOGOK GYAKORLÁSÁHOZ.

Részletesebben

Dunavecsei Református Kollégium Bella István Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola HÁZIREND

Dunavecsei Református Kollégium Bella István Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola HÁZIREND Dunavecsei Református Kollégium Bella István Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola HÁZIREND 2015 Tartalomjegyzék I. A házirenddel kapcsolatos általános szabályok... 2 II. Tanulói jogok gyakorlásával

Részletesebben

A SZEREPI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

A SZEREPI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A SZEREPI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE TARTALOMJEGYZÉK I. A házirend célja, feladata kiterjedésének hatálya II. A tanulói jogok és kötelességek III. A tanulói jogok gyakorlásához szükséges eszközrendszer

Részletesebben

I. A tanítás rendje, a munkarenddel kapcsolatos szabályok

I. A tanítás rendje, a munkarenddel kapcsolatos szabályok Jogszabályi hivatkozás: A nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. (VI. 8.) MKM-rendelet (a továbbiakban: Rendelet) A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény (a továbbiakban: Ktv.)

Részletesebben

KVGY Kft tanműhelyének házirendje

KVGY Kft tanműhelyének házirendje KVGY Kft tanműhelyének házirendje Készítette: dr. Sebestyén Mónika HR vezető 2017. május 2 KVGY Kft. tanműhelyének házirendje A házirend célja: Biztosítani a tanműhely működésének kereteit az oktató nevelő

Részletesebben

I. TANULÓI MUNKAREND. 1. A házirend célja és tartalma

I. TANULÓI MUNKAREND. 1. A házirend célja és tartalma I. TANULÓI MUNKAREND 1. A házirend célja és tartalma 1. A házirend célja A tanulói házirendet az intézményvezető előterjesztésére a nevelőtestülete fogadja el. A házirend biztosítja a működés kereteit:

Részletesebben

SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY HÁZIREND Készítette: Stolár Mihály igazgató Hatályba lépés időpontja: 2013. szeptember

Részletesebben

Házirend. Budakeszi. Nagy Sándor József. Gimnázium

Házirend. Budakeszi. Nagy Sándor József. Gimnázium 2017 Házirend Budakeszi Nagy Sándor József Gimnázium A Budakeszi Nagy Sándor József Gimnázium házirendje Az iskola a tanulóitól elvárja, hogy a pedagógiai programban kifejtett célkitűzések és értékek elfogadásával

Részletesebben

Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu

Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu HÁZIREND Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu A Házirend egységes együttműködési szabályzat tanulók, tanárok és szülők számára,

Részletesebben

I. Bevezető...2. II. A munkarenddel kapcsolatos szabályok...2. III. A tanórai és tanórán kívüli foglalkozások rendjével kapcsolatos szabályok...

I. Bevezető...2. II. A munkarenddel kapcsolatos szabályok...2. III. A tanórai és tanórán kívüli foglalkozások rendjével kapcsolatos szabályok... I. Bevezető...2 II. A munkarenddel kapcsolatos szabályok...2 III. A tanórai és tanórán kívüli foglalkozások rendjével kapcsolatos szabályok...3 IV. A tanulók távolmaradásának engedélyezése és az igazolások

Részletesebben

VAJAI MOLNÁR MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND

VAJAI MOLNÁR MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND VAJAI MOLNÁR MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND Tanulói házirend A Házirend állapítja meg a Vajai Molnár Mátyás Általános Iskolában a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, az iskolai munkarenddel

Részletesebben