WRC autó is ott száguld majd az évzárón

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "WRC autó is ott száguld majd az évzárón"

Átírás

1

2 A felújítás kezdete óta az idei Szilveszter Rallye lesz az első verseny a Hungaroringen WRC autó is ott száguld majd az évzárón Hivatalosan még csak nemrég van lehetőség az idei, 17. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-ra nevezni, már most úgy tűnik, újabb részvételi rekord születik a december között megrendezendő évbúcsúztató versenyen. Alig 48 óra alatt több mint 200 hely már foglalt a nevezési listán, és a viadal történetében először Angliából is van érdeklődés az évzárón való részvétel után. A Szilveszter Rallye szervezői elárulták, a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is élő televíziós és rádiós közvetítés lesz a versenyről az interneten. Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 17. verseny lesz a viadal történetében. Hatalmas érdeklődés mutatkozik meg a verseny iránt, és örömmel mondhatom, hogy egy rekordot máris megdöntöttünk, hiszen egy óra alatt elkelt az összes boksz, míg alig 48 óra alatt több mint kétszázan adták le a nevezésüket. Lassan ismét arra kényszerülünk, hogy a biztonságos rendezés érdekében húzzunk egy határvonalat az indulók létszámát illetően. Külön öröm a számunkra, hogy a felújítás kezdete óta a Szilveszter Rallye-val költözik vissza az autóversenyzés a Hungaroringre, igaz, az újonnan aszfaltozott részekre még a gyalogosok sem mehetnek rá árulta el Füredi András, a verseny főszervezője. Hat ország versenyzői már ott lesznek a rajtnál csehek, szlovákok, németek, osztrákok, lengyelek és a magyarok míg Angliából is van érdeklődés az indulási lehetőségekről, ráadásul az R5-ös autók mellett biztosan lesz WRC autó is a mezőnyben. Akárcsak tavaly, idén is élőben nyomon követhető lesz a viadal az interneten rádiós és televíziós közvetítés formájában. Bízunk abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, mert akkor akár nézőcsúcs is születhet az idén. Mindenki ingyen tekintheti meg a versenyt, ráadásul ismét megnyitjuk a Gold tribünt a kilátogatók előtt. Az idei szezonban oly népszerű és eredményes R5-ös autókból majdnem

3 minden típus rajthoz áll majd, ráadásul a nézők a technikailag csúcsragadozónak számító WRC-t is láthatják majd a mezőnyben, amelyben az elmúlt évek címvédői, számtalan magyar bajnok, illetve Európa-bajnok található az előzetes nevezések alapján tette hozzá a másik főszervező, Garamvölgyi Zoltán. A december 27-i, vasárnap rendezendő teszt a nézők számára is nyilvános, míg hétfőn egy körgyorsra valamint a rajtceremóniára kerül majd sor, kedden pedig hat gyorsasági vár majd a versenyzőkre. A 2015-ös Szilveszter Rallye össztávja 58 kilométer lesz.

4

5 Máris lezárták a nevezést az idei Szilveszter Rallye-ra, teljes a mezőny a Hungaroringen Botka Dávid: Az Európa-bajnoki cím kötelez! Mindössze 48 óráig lehetett nevezni az idei, 17. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-ra, és a rengeteg jelentkező miatt a szervezők kénytelenek voltak lezárni a nevezési lehetőséget. Az biztos, teljes mezőny vesz részt a december között megrendezendő évbúcsúztató versenyen. A 2015-ös Szilveszter Rallye mezőnyében természetesen ott lesz a címvédő Vincze Ferenc, valamint a friss Európa-bajnok, Botka Dávid is. Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 17. verseny lesz a viadal történetében. Egy biztos, a versenyzői lista megtelt, így már nevezni sem lehet az évzáróra. Hatalmas érdeklődés miatt kénytelenek voltunk 48 órával a nevezési lehetőség megnyitása után be is zárni azt. Teljes a mezőny, több jelentkezést már nem tudunk fogadni. Az indulók nagy része nem először áll rajthoz, ám a verseny belső pályái még nekik is újak lesznek. A külső pályaszakaszokon nem változtattunk, illetve a Tanpálya is a verseny része maradt árulta el Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője. Természetesen a címvédő Vincze Ferenc ott lesz a rajtnál, és a Mitsubishi EVO IX volánja mögött szeretné bebizonyítani, nem a véletlen műve volt a tavalyi sikere. Nagy vágyam, hogy megismételjem a tavalyi győzelmemet, de a mezőny ismeretében nem lesz egyszerű dolgom. Maximálisan felkészítettük az autót, így ha nem követem el azokat a hibákat, amiket egy évvel ezelőtt, bármi kisülhet belőle. Teher nélkül versenyzek majd, szeretném a nézőket is szórakoztatni. Arra tavaly rájöttem, hogy a megfelelő gumiválasztás nagyon fontos, főleg a külső részeken jelentette ki Vincze Ferenc. A címvédőnek nem lesz egyszerű dolga, ugyanis ott lesz az indulók között az idén Európabajnoki címet szerző Botka Dávid is. Megérkezett az új autóm, egy Citroen DS3 R5-ös, ami éppen a Szilveszter Rallye fog debütálni. Most megyünk majd vele először aszfalton, de a teszteken majd lesz időnk mindenre felkészülni. Ugyan az a fő célunk, hogy belakjuk az új autót, de természetesen az Európabajnoki cím kötelez, így természetes, hogy megpróbálunk nyerni fogalmazott Botka Dávid.

6

7 A korábbi bajnokok is a lehető legjobb eredményre törekednek a Hungaroringen rendezendő Szilveszter Rallye-n Kazár Miklós: Idén a verseny a fontos számomra Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 17. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A december közötti évbúcsúztató versenyen több korábbi bajnok is rajthoz áll. Kazár Miklós ugyan valamennyi szakaszon más navigátorral indul, ám ezúttal versenyezni és győzni szeretne. A 2011-es Szilveszter Rallye győztese, ifjabb Érdi Tibor annak ellenére a lehető legjobban szeretne szerepelni, hogy ezúttal a közönségnek autóznak majd navigátorával, aki itt próbálja ki először, milyen ipadról diktálni az itinert. December 27-e és 29-e között idén is megrendezik a Hungaroringen a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 17. verseny lesz a viadal történetében. A korábbi többszörös győztes Kazár Miklós sem hiányozhat Szilveszter Rallye-ról. Most, akárcsak tavaly, váltott navigátorokkal száguld majd a kijelölt nyomvonalon, ám ennek ellenére azt mondja, idén a versenyzés lesz az első számára. Annak ellenére, hogy a háttérben már építjük a jövőt, most az évzáró sikeres teljesítésére koncentrálunk elsősorban. Megint átépítettük a Mitsubishit, hiszen ezúttal aszfalton kell száguldanunk. A rajtra szeretnénk a legjobb beállításokat is megtalálni, éppen ezért 27-én biztosan tesztelünk, illetve a bejárások alkalmával igyekszem minél jobban megtanulni az új nyomvonalat. Idén is váltogatom majd a navigátoraimat, de ennek ellenére megígérhetem, hogy nagyon gyors leszek, a versenyzés lesz az első számomra. Remek évzárás lehet ez a verseny, mert egy esetleges siker hatalmas lökést adhatna számomra a 2016-os szezon előtt közölte Kazár Miklós. Egy tény, ellenfélben nem lesz hiány, ugyanis ott lesz az indulók között a verseny 2011-es bajnoka, ifjabb Érdi Tibor is, aki nem a saját autójával áll rajthoz, hanem egy bérelt Mitsubishi EVO IX-sel. Nagyon elégedett vagyok az autóval, le a kalappal a bérbeadó előtt. Most fogom majd először vezetni ezt a kocsit, jelenleg az utolsó simításokat végezzük rajta. Mivel nem ismerem az autót, úgy tervezem, elsősorban a közönségnek hajtok majd, de természetesen mindent megteszek azért, hogy jó eredményt érjek el. Egy újdonsággal is megpróbálkozunk, hiszen Patkó Gergely navigátorom ezúttal egy ipadról diktálja majd az itinert. Kifejezetten örülünk annak, hogy új nyomvonalon rendezik az évzáró viadalt, mert ez mindenképpen izgalmassá teszi majd a versengést jelentette ki ifjabb Érdi Tibor.

8

9 Élő rádió és televíziós közvetítés lesz az idei, 17. Szilveszter Rallye küzdelmeiről Rekordok viadala a Hungaroringen Lassan minden létező rekord megdől az idei, 17. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A december közötti évbúcsúztató versenyen összesen 280-an (!) hajtanak majd végig a kijelölt szakaszokon ebből tizenöt lesz az előfutók száma, és az előzetes nevezési lista alapján összesen 45 hölgy ott lesz a rajtnál. A vasárnapi tesztet és a hétfői gépátvételt követően 15 óra 30-kor indul meg a száguldás egy mindenki számára új hungaroringi belső szakasszal. Újdonság, hogy ezúttal élő rádiós és televíziós közvetítés is lesz a teljes versenyről, melyet belső kamerás felvételekkel tesznek a rendezők még érdekesebbé. Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 17. verseny lesz a viadal történetében. Ráadásul olyan, amelyen minden eddigi rekord veszélybe kerül, sőt, a legtöbb már meg is dőlt. Összesen 280 induló lesz, ami abszolút rekord a verseny történetében, ráadásul ötven nevezést el is kellett utasítanunk. Sosem volt még ilyen nagyszámú előfutónk, hiszen most tizenöten lesznek. Külön öröm számunkra, hogy egyre több hölgy is ott van az indulók között, és idén 45-en állnak rajthoz, ami hihetetlen csúcs a tavalyi 26-os rekordot követően. Szintén történelmi adat, hogy 97 Lada található a mezőnyben, amire eddig még nem volt példa. Minden adott tehát ahhoz, hogy valóban egy kivételes versennyel búcsúztassuk a 2015-ös esztendőt jelentette ki Füredi András. A Szilveszter Rallye főszervezője elmondta, a nézők számára ingyenes lesz a belépő és a parkolás is, utóbbit a mogyoródi pálya főbejáratával szemben kijelölt területen, illetve a Hungaroring nagy parkolójában tehetik majd meg. Mindenkinek felhívja a figyelmét arra, hogy kedden csak reggel hatig lehet a pályát megközelíteni Szilasliget felől, utána ezt az útszakaszt lezárják a forgalom elől, és csak Mogyoród irányából lehet majd a parkolókig eljutni. Hétfőn délután fél négykor rajtol el a mezőny egy belső szakasszal, és miközben megy a verseny, folyamatosan zajlik majd a rajtceremónia. Kedden reggel fél nyolctól délután ötig lesz folyamatos a program az egymást váltó szakaszokkal. Külön érdekesség a nézőknek, hogy idén a szervizparkon is keresztülmegy a belső gyorsasági szakasz árulta el Füredi András.

10 Noha a szervezők telt házra számítanak akár az eddigi nézőcsúcs is veszélybe kerülhet, azokra is gondoltak, akik esetleg nem tudnak kimenni a Hungaroringre. Nos, ők sem maradnak le semmiről, hiszen a verseny minden pillanatát nyomon követhetik majd az élő rádió és televíziós közvetítések segítségével. A Hungaroring környékén egy tíz kilométeres sugarú körben a 92.4 hullámsávon lesz hallható hétfőn és kedden a Rallye Rádió élő adása, míg az internet segítségével élőképen is nyomon követhető lesz a Szilveszter Rallye minden perce. Összesen hat kamerával dolgozunk, mind a belső, mind pedig a külső szakaszokon. A stúdióban számos beszélgetéssel tesszük még érdekesebbé a kétnapos közvetítést. Több autóra belső kamerát is szerelünk, hogy a száguldás minden pillanatát el tudjuk juttatni a nézőkhöz fogalmazott a közvetítésért felelős Képes Tamás. A világhálón a viadal hivatalos honlapján ( a Rallye Rádió honlapján ( illetve a oldalon lehet az élő közvetítést nyomon követni.

11

12 Ringre fel! Idén immáron 17. alkalommal rendezik meg a két ünnep között a Szilveszter Rallye-t. A hungaroringi óévbúcsúztatónak négy MR Racing SE-s páros vág neki december 28 és 29.-e között. A két napos viadalon közel 50 gyorsasági kilométert és 7 szakaszt kell teljesítenie hazánk Formula1-es aszfaltcsíkja körül a rajthoz felsorakozó 280 párosnak. A jó hangulat és a rengeteg néző garantált, mert ilyenkor még olyanok is kilátogatnak a Hungaroringre, akik nem igazán járnak rali versenyre. A pálya szélén és a bokszokban is nyugodtan ki lehet tenni a teltház feliratú táblákat. A végső győzelemre két párosunk is eséllyel pályázik a 14. Szilveszter Rallye-n: az Ifj. Cseh Vilmos - Németh Gergely és a Vincze Márton - Szedő Csaba párosok igyekeznek majd a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteni a versenytávot. Cseh Vili 2013-ban az abszolút harmadik, tavaly pedig a második helyen zárta a Szilveszter Rallye-t. A darnózseli pilóta bízik benne, hogy idén is tesznek egy lépést előre. Az ellenfelek nagyon erősek, de a Mitsubishis páros sem feltartott kezekkel megy csatába, igyekeznek kihozni a legtöbbet magukból és a technikából egyaránt. Vincze Marci arra a kérdésre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett az idei hungaroringi viadalon nemes egyszerűséggel annyit válaszolt, hogy nyerni szeretne! A széchényi versenyző nagy csatára számít és reményei szerint a viszonylag magas, 70-es rajtszám ezúttal az előnyükre válik, hisz az esti szakaszon az élmezőnyhöz képest korábban, - azaz jobb látási viszonyok között, - míg másnap később, de már szárazabb aszfalton vághat neki a párás, télies körülmények között a küzdelemnek. Maricsek Miklósnak a Vác Rally után ismét Csáki Richárd diktálja majd az itinert a jobb1- ben. A váci páros ezúttal azt a Mitsubishi Lancer EVO IX R4-est állítja csatasorba, amellyel még Pethő István teljesítette az utolsó versenyeit. A fiúk mind amellett, hogy a lehető leggyorsabban szeretnének közlekedni a hungaroringi futamon már a jövő évre is készülnek, hisz 2016-ban a csapat N csoportos Lancerével teljesítik majd a komplett Magyar Bajnokságot. A Szilveszter Rallyen az MR Racing quartetje Sebestyén Rolanddal válik teljessé, aki fél éves szünet után ismét rajthoz áll a csapat 3-as kategóriás Mitsubishi Lancerével. Az év utolsó versenye december 28-án, hétfőn 15:30-kor veszi kezdetét, az MR Racing SE pedig szeretettel lát vendégül minden kedves érdeklődőt és szurkolót a csapat bokszában az óévbúcsúztatón!

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 A vendégnavigátorok játszhatják majd a főszerepet az idei, 17. Szilveszter Rallye küzdelmein Szujó Zoltán: Remélem, túléljük a harmadik kanyart! Úgy tűnik, az idei, 17. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n fontos szerepet tölthetnek be a navigátorok. A december közötti évbúcsúztató versenyen ugyanis egyre több pilóta áll rajthoz olyan partnerekkel, akik csak ezen a versenyen ismerkednek majd meg az itiner diktálásával. Az M4 Sport műsorvezetője, Szujó Zoltán például egy szakaszon navigálja majd Kiss Pál Tamást, míg Kazár Miklós és Balogh János mellett is egymást váltják majd jobb egyben. A hétfőn 15 óra 30-kor induló száguldást egy mindenki számára új hungaroringi belső szakasz vezeti majd fel, kedden fél nyolctól pedig hat szakasszal folytatódik a viadal, míg a versenyről élő rádiós és televíziós közvetítés is lesz december én. December 27-e és 29-e között idén is megrendezik a Hungaroringen a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 17. verseny lesz a viadal történetében. Noha a főszerep ezúttal is a sofőrökre hárul, idén a jobb egyben ülőkre is érdemes lesz odafigyelni, hiszen egyre többen állnak rajthoz vendégnavigátorokkal. Például nélkülözi megszokott partnerét a korábbi többszörös győztes Kazár Miklós is, aki ennek ellenére nyerni szeretne az évzárón. Nem hiszem, hogy visszavennék azért a tempómból, mert nem Ramón diktálja nekem az itinert. A pályabejárások alkalmával igyekszem minél jobban megtanulni az új nyomvonalat. Idén is váltogatom majd a navigátoraimat, de ez nem változtat azon a célomon, hogy a lehető leggyorsabb legyek közölte Kazár Miklós. A már igencsak tapasztalt Szilveszter Rallye-menőnek számító Balogh János is úgy döntött, hogy a csapat partnerei és vendégei közül kerülnek ki azok, akik a keddi hat szakaszon diktálhatják neki az itinert. Rangos, nagyon jól összerakott verseny lesz az idei, amely remek évzárója lesz a 2015-ös szezonnak. Noha a már sötétben, új nyomvonalon rendezendő hétfői egy szakaszt profi navigátorral csinálom végig, kedden a vendégeinkké lesz a főszerep. A jelentkezők nagy része nagyon komolyan készül, és én is olyan tempóban megyek majd, ami a csövön kifér. Van egy ki nem mondott célunk a helyezést illetően, és úgy vélem, ha kijön a lépés, ott lehetünk az elejébe árulta el Balogh János. Az M4 Sport műsorvezetője, Forma 1-es kommentátora, Szujó Zoltán már vezetett F1-es versenyautót is, ám navigátorként most fog debütálni az egyik legismertebb magyar autóversenyző, a Forma 1-es műsorok egyik állandó szakértője, Kiss Pál Tamás oldalán. Mint elmondta, egyszer 2002-ben a monacói futamon egyszer már ült jobb egyben, igaz,

23 akkor nem navigátorként, hanem ott ülve készült a bejelentkezésére, miközben száguldottak vissza egy golfpályától a paddockba. Késésben voltunk, így igencsak sietnünk kellett. Bevallom, nem a legkedvesebb emlékeim közé tartozik az a pár perc jobb egyben, így azt remélem, ezúttal sokkal jobb lesz kiszállni majd Tomi mellől. Első bálozó navigátorként az a legfőbb célom, hogy megfelelően diktáljam az itinert, és hogy túléljük a harmadik kanyart. A viccet félretéve, a verseny egész ritmusa érdekel, és az, ebben milyen szerepe van a jobb egyben ülőnek. Nem ülök be teljesen készületlenül Tomi mellé, hiszen a bátyjától, Lacitól és az ő navigátorától, Zsuzsitól is kapok majd tanácsokat. Egy gyorsaságit vállaltam, és remélem, amennyire én maximálisan megbízom Tomiban, neki sem kell majd csalódnia bennem fogalmazott Szujó Zoltán. Vasárnap délelőtt tíztől délután 16 óráig rendezik meg a teszteket, maga a verseny hétfőn fél négytől indul egy belső körgyorssal mellette rendezik párhuzamosan az ünnepélyes rajtceremóniát, míg kedden fél nyolckor indítják a második szakaszt, melyet a nap folyamán további hat követ majd. Noha a szervezők telt házra számítanak akár az eddigi nézőcsúcs is veszélybe kerülhet, azokra is gondoltak, akik esetleg nem tudnak kimenni a Hungaroringre. Nos, ők sem maradnak le semmiről, hiszen a verseny minden pillanatát nyomon követhetik majd az élő rádió és televíziós közvetítések segítségével. A Hungaroring környékén egy tíz kilométeres sugarú körben a 92.4 hullámsávon lesz hallható hétfőn és kedden a Rallye Rádió élő adása, míg a világhálón a viadal hivatalos honlapján ( a Rallye Rádió honlapján ( illetve a oldalon lehet az élő televíziós közvetítést nyomon követni.

Mecsek Rali, hajdúságiakkal

Mecsek Rali, hajdúságiakkal 1. oldal, összesen: 6 2009. 07. 31. Péntek - Oszkár, holnap Kezdőlap Megyénk Sport Szerintem Kultúr Sport Mecsek Rali, hajdúságiakkal 2009-07-30 15:40 Debrecen A vb finnországi futamával egyszerre rendezik

Részletesebben

NEMZETKÖZI UP. VERSENYEK - 2009

NEMZETKÖZI UP. VERSENYEK - 2009 NEMZETKÖZI UP. VERSENYEK - 2009 Új helyszínen pályacsúcs - Schwechat ifi verseny 2009. május 31. - A szokás hatalom! kezdte rövid beszámolóját a schwecháti utánpótlás versenyrıl Lengyák György. - Anélkül,

Részletesebben

Egy lépéssel a kortársak előtt

Egy lépéssel a kortársak előtt Egy lépéssel a kortársak előtt A nagy feltalálók mindig megelőzik saját korukat. A BÁNKUTI MotorSport 12 éves tehetsége, Vaskó Dominik egy nap versenymérnök, vagy feltaláló szeretne lenni. Ezt az álmát

Részletesebben

Versenyzői nyilatkozatok a gépátvételen:

Versenyzői nyilatkozatok a gépátvételen: Bara Gábor Kiss István (Opel Astra A7): Szerintem nagyon kemény a pálya, főleg az első gyorsasági, jó lenne még párszor ránézni, de sajnos ma már nem lehet. Megpróbálok végigmenni a versenyen, szeretnék

Részletesebben

Pályázat az Innov-8 Áttérés a természetes futásra! című felhívására

Pályázat az Innov-8 Áttérés a természetes futásra! című felhívására a gpstrade csoport tagja info@multinavigator.hu Pályázat az Innov-8 Áttérés a természetes futásra! című felhívására Novai Éva Tájfutó Egyesület: Zalaegerszegi Tájfutó Club 2012. évi szezoncél: Szülés utáni

Részletesebben

Civil hetilap 2009. 8. szám

Civil hetilap 2009. 8. szám Civil hetilap 2009. 8. szám Ügyészség, Bíróság és a szocialisták Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távoztában, még regnálásának egyik utolsó aktusaként megtámadta a Magyar Köztársaság ügyészeit és bíráit.

Részletesebben

Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben

Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben 1038 Budapest, Valéria u. 4-6. Tel.: 240-9065 Számlasz: 11703006 20036249 Közhasznú szervezet Főv. Bíróság nyt. sz: 9236 Adószám:

Részletesebben

MEGYEI AMATŐR KÖZÉPISKOLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2015/2016.

MEGYEI AMATŐR KÖZÉPISKOLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. MEGYEI AMATŐR KÖZÉPISKOLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. 5. d) Ebben a bajnokságban NEM SZEREPELHET olyan játékos, aki a 2015/2016-es bajnoki évre rendelkezik az MKOSZ JNSZ Megyei Szövetsége

Részletesebben

6/2004. sz. FŐTITKÁRI KÖRLEVÉL

6/2004. sz. FŐTITKÁRI KÖRLEVÉL Budapest, 2004. 12. 20 6/2004. sz. FŐTITKÁRI KÖRLEVÉL A Szövetség szabályai, versenynaptára, versenyzők minősítése, stb. megtalálható az Interneten a www.mnasz.hu című WEB lapunkon. e-mail címünk: mnasz@mnasz.hu

Részletesebben

Molnár Katalin. Egy sikertörténet a rendészeti képzés területéről Országos Rendészeti Középiskolai Tanulmányi Verseny (I.

Molnár Katalin. Egy sikertörténet a rendészeti képzés területéről Országos Rendészeti Középiskolai Tanulmányi Verseny (I. Molnár Katalin Egy sikertörténet a rendészeti képzés területéről Országos Rendészeti Középiskolai Tanulmányi Verseny (I. kategória) Bevezető gondolatok Amikor 2009 januárjában felkérést kaptam az Országos

Részletesebben

2010/07 690 FT 9 7 7 1 7 8 6 7 6 8 0 0 2 1 0 0 0 6

2010/07 690 FT 9 7 7 1 7 8 6 7 6 8 0 0 2 1 0 0 0 6 2010/07 690 FT 9 7 7 1 7 8 6 7 6 8 0 0 2 1 0 0 0 6 Ugrás a jövõbe A könnyû és kitörölhetetlen írás eszköze Szorzótábla Autósport magazin 2010/07 Munkatársak Dudás Endre, Grf, Grátz Kata, Juhász-Léhi István,

Részletesebben

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Az Európai Uniós pályázatok vizsgálata A vizsgálatot végezte: Az ellenőrzött szervezeti egység: Fővárosi Bíróság Belső Ellenőrzési Osztály Fővárosi Bíróság Gazdasági Hivatala Hivatkozási

Részletesebben

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 2012 VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 1. SZÉCHENYI FUTAM 1.1 Helyszínek Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és parkolója (9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.) Nádor aluljáró és környéke (9023

Részletesebben

.fl?:j. számú előterjesztés

.fl?:j. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere.fl?:J. számú előterjesztés l. Tartalmi összefoglaló Előterjesztés a Képviselő-testület részére Sulyok Eszter támogatási kérelmének elbírálásáról

Részletesebben

MEGHÍVÓ XVI. TISZASZIGETI FALUNAPRA 2011. AUGUSZTUS 27 28.

MEGHÍVÓ XVI. TISZASZIGETI FALUNAPRA 2011. AUGUSZTUS 27 28. Tisztelt Tiszaszigeti, Térvári lakosok! MEGHÍVÓ XVI. TISZASZIGETI FALUNAPRA 2011. AUGUSZTUS 27 28. Tiszasziget Község Önkormányzata a korábbi évek hagyományait követve - és néhány új ötlettel gazdagítva

Részletesebben

Rali- Túra Bajnokság 2011. évi 8. futama

Rali- Túra Bajnokság 2011. évi 8. futama Rali- Túra Bajnokság 2011. évi 8. futama A/H - LADA KUPA, H - BMW kupa NK-3 kupa, STK kupa A rendező különdíja Historic versenyautók részére meghívásos formában VERSENYKIÍRÁS MNASZ Országos Rali Utánpótlás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 12-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Zirci BULI, a Bakonyi Betyárnapok és a Bakonyi Vágta jövőjével kapcsolatos egyeztetésekről

Részletesebben

Mozgáskoordináció és kerékpáros ügyesség

Mozgáskoordináció és kerékpáros ügyesség KSI SE Tel: 422-3510, 422-3533 Központi Sport- és Ifjúsági SE Fax: 422-3544 1146., Budapest, Istvánmezei út 1-3. e-mail: ksise@freemail.hu Mozgáskoordináció és kerékpáros ügyesség Készítette: Hazai György

Részletesebben

OPERÁLT VETERÁN TALÁLKOZÓK - T Ö R T É N E T Ü N K

OPERÁLT VETERÁN TALÁLKOZÓK - T Ö R T É N E T Ü N K OPERÁLT VETERÁN TALÁLKOZÓK - T Ö R T É N E T Ü N K Mottó: Hiszen tíz évvel ezelőtt én is Békéscsabáról Nyíregyházára utaztam, hogy tíz percet beszélhessek valakivel, aki túl volt a műtéten! 2004. december

Részletesebben

MEGHÍVÓ VERSENYKIÍRÁS

MEGHÍVÓ VERSENYKIÍRÁS MEGHÍVÓ ÉS VERSENYKIÍRÁS Tisztelt Lovas Barátaink! 2013. május 25-26-án, szombaton hetedszer rendezzük meg Pomázon, a Magyar Vár Táborban Pilis-Dunakanyari legnagyobb lovas rendezvényét a Lovasmajálist.

Részletesebben

A határmenti vállalkozások humáner forrás ellátottsága és -gazdálkodása

A határmenti vállalkozások humáner forrás ellátottsága és -gazdálkodása Magyarország-Szlovákia Phare CBC 2003 Program Üzleti infrastruktúra, innováció és humáner forrás-fejlesztés a határ mentén Regionális Vállalkozói Együttm ködés HU2003/004-628-01-21 A határmenti vállalkozások

Részletesebben

CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 3. FUTAM A. GENERALI BIZTOSÍTÓ Kupáért RÁBARING VERSENYKIÍRÁS. www.a-r-c.hu

CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 3. FUTAM A. GENERALI BIZTOSÍTÓ Kupáért RÁBARING VERSENYKIÍRÁS. www.a-r-c.hu CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 3. FUTAM A GENERALI BIZTOSÍTÓ Kupáért RÁBARING VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu 1 IDŐBEOSZTÁS 2012. Szeptember 2. Vasárnap 22:00 Nevezési zárlat 2012. Szeptember 8. Szombat

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. április 21-én (kedd), 18.00 órakor, a Közösségi Házban megtartott munkaterv szerinti üléséről Jelen vannak: Pintérné Kanyó Judit Bárány Erzsébet jegyző Bárány Pál al

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság

Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság (Pest Megyei Labdarúgó Szövetség) PEST MEGYEI ÖREGFIÚ (,,U34 ) Pest megyei öregfiú (,,U34-es ) nagypályás labdarúgó- 2015/2016. Tartalom 1. A bajnokság

Részletesebben

Hazaváró Családi Juniális

Hazaváró Családi Juniális DENGELEG 1999. PÜNKÖSD V. ÉVFOLYAM 5. SZÁM A Szentlélek egyik legf bb munkája, hogy a nyugtalan szív megnyugodjon, meger södjék. A Isten Áldott szép pünkösd embert nyugtató m ve, hogy a békétlenség idején,

Részletesebben

Jegyzıkönyv. 1. A József Attila-lakótelep közbiztonságának helyzete

Jegyzıkönyv. 1. A József Attila-lakótelep közbiztonságának helyzete Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének József Attila-lakótelepi Településrészi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: I. 364-6/2012. Jegyzıkönyv Készült: a József

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. május 23. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak: A

Részletesebben

A KÖZÉPFOKÚ OKTATÁS HELYZETE DÉVAVÁNYÁN KÉPVISELŐTESTÜLETI TÁJÉKOZTATÓ TISZA KÁLMÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA 2014 / 2015. tanév

A KÖZÉPFOKÚ OKTATÁS HELYZETE DÉVAVÁNYÁN KÉPVISELŐTESTÜLETI TÁJÉKOZTATÓ TISZA KÁLMÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA 2014 / 2015. tanév A KÖZÉPFOKÚ OKTATÁS HELYZETE DÉVAVÁNYÁN KÉPVISELŐTESTÜLETI TÁJÉKOZTATÓ TISZA KÁLMÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA 2014 / 2015. tanév 1 Tartalom 1. Működési feltételek: személyi, tárgyi, tankönyvellátás 2. Pályázatok

Részletesebben

Megalakult a Sárospataki Ulti Egyesület

Megalakult a Sárospataki Ulti Egyesület I. évfolyam, 2. szám 2005. április 3. Megalakult a Sárospataki Ulti Egyesület 2005. március 4-én 18 fővel megalakult a Sárospataki Ulti Egyesület, melynek alapító tagjai (ABC-sorrendben) a következők:

Részletesebben

MÁTÉTELKI HÍREK 31.szám Mátételke község Önkormányzatának friss hírei

MÁTÉTELKI HÍREK 31.szám Mátételke község Önkormányzatának friss hírei MÁTÉTELKI HÍREK 31.szám Mátételke község Önkormányzatának friss hírei KÖSZÖNET az augusztus 11.-i FALUNAPI rendezvényünk támogatóinak. Az összefogásnak, a támogatásnak volt köszönhető, hogy falunapunk

Részletesebben

Szakiskolai Fejlesztési Program II. XII. Monitoring jelentés. 2009. III. negyedév. Monitoring I. szakasz zárójelentés

Szakiskolai Fejlesztési Program II. XII. Monitoring jelentés. 2009. III. negyedév. Monitoring I. szakasz zárójelentés 3K CONSENS IRODA Szakiskolai Fejlesztési Program II. XII. Monitoring jelentés 2009. III. negyedév Monitoring I. szakasz zárójelentés 2009. október 30. Tartalom 1. Bevezetés... 4 2. A jelentés célja, hatóköre...

Részletesebben

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA 6. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszagyenda Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15. napján megtartott soros testületi ülésének jegyzőkönyvéből RENDELETEK MUTATÓJA 5/2014. (V.15.) számú

Részletesebben

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3.) SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szövetségünk feladatát az alapszabályában

Részletesebben

Minőségbiztosítási Kézikönyv

Minőségbiztosítási Kézikönyv Minőségbiztosítási Kézikönyv Jelen Kézikönyv a Balogh Oktató Kft. tulajdona. Továbbadása, sokszorosítása előzetes írásos engedély nélkül nem megengedett. 2016 Nyilvántartási szám: 05-0247-04 Felnőttképzési

Részletesebben

Rövidített sportágvezetői értékelések:

Rövidített sportágvezetői értékelések: Szakmai értékelés: A csapat összetétele atlétika 14 fő judo 8 fő műugrás 1 fő Rg. 6 fő sportlövészet 10 fő taekwondo 1 fő tenisz 3 fő torna 5 fő úszás 8 fő vívás 16 fő vízilabda 13 fő Összesen 85 fő A

Részletesebben

10/2015. sz. jegyzőkönyv

10/2015. sz. jegyzőkönyv 10/2015. sz. jegyzőkönyv Készült: az Alsózsolcai Közösségi Ház és Könyvtárban megtartott munkaterv szerinti képviselő-testületi ülésről, mely 2015. május 28-án 17 óra 00 perckor kezdődött. Jelen vannak:

Részletesebben

be/sfphpm01-08226/2015/mlsz

be/sfphpm01-08226/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kaposfüred Sport Club A kérelmező szervezet rövidített neve Kaposfüred SC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1483 A kérelmező jogállása

Részletesebben

Fővédnök: Hidvégi József, Fonyód polgármestere

Fővédnök: Hidvégi József, Fonyód polgármestere II. BÚI Triatlon Rövid távú Amatőr OB Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Ifjúsági EB válogató Országos Utánpótlás és Sprint Triatlon Ranglista Verseny Fonyód 2016. június 11. Fővédnök: Hidvégi

Részletesebben

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kozármisleny Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve KSE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. készült Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12-én megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. készült Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12-én megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV készült 2015. március 12-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal földszinti tárgyaló terme, 2234. Maglód, Fő u. 12. Jelen vannak: Tabányi Pál polgármester, Kérges László

Részletesebben

T&R CONSULT KUPA KOMLÓ - ZOBÁKPUSZTA, 2009. NOVEMBER 21-22.

T&R CONSULT KUPA KOMLÓ - ZOBÁKPUSZTA, 2009. NOVEMBER 21-22. VERSENYKIÍRÁS Az T&R Consult Kupa versenykiírása az FIA Nemzetközi Sportkódex és Függelékei, valamennyi FIA Rallye Bajnokságra vonatkozó Általános El írások és a Rallye Sprint Bajnokság 2009 szabályai

Részletesebben

MŰSORFÜZET április 1-3. 1-3. apríl www.larocosport.com

MŰSORFÜZET április 1-3. 1-3. apríl www.larocosport.com r MŰSORFÜZET 2016 Kupáért április 1-3. 1-3. apríl www.larocosport.com Tisztelt Versenyzők, Csapattagok, Kedves rallye Rajongók! Eger városa tizenegyedik alkalommal fogadja házigazdaként és igazi jó vendéglátóként

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 4103-9/2010. 33. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Jobbik

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Kedves Természetbarátok!

KÖSZÖNTŐ. Kedves Természetbarátok! VERSENYKIÍRÁS KÖSZÖNTŐ Kedves Természetbarátok! Engedjétek meg, hogy egy kicsit saját szemszögemből ajánljam nektek az idei rendezvényt. Elolvastam az előző évek köszöntőit és mindegyikben megtaláltam,

Részletesebben

Beszámoló az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról

Beszámoló az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Beszámoló az Önkormányzat gyermekjóléti és

Részletesebben

be/sfp-09450/2015/mlsz

be/sfp-09450/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Etyek Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Etyek SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 600 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

XVIII Републичко такмичење фризера Чланак на 11. страни

XVIII Републичко такмичење фризера Чланак на 11. страни билтен општине чока год. VIII број 66. април 2014. www.coka.rs csóka község közlönye бесплатни примерак ingyenes példány VIII. évf. 66. szám 2014. április Општина Чока и СКГО заједничким снагама до акционог

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzati Képvisel -testülete: 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bocfölde község Önkormányzati Képvisel -testülete:

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzati Képvisel -testülete: 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bocfölde község Önkormányzati Képvisel -testülete: Bak község Önkormányzati Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bocfölde község Önkormányzati Képvisel -testülete 8943 Bocfölde, Ady u. 15 Sárhida község Önkormányzati Képvisel -testülete 8944 Sárhida,

Részletesebben

KÖZÉPTÁVÚ T ESTNEVELÉSI ÉS SPORTFEJLESZTÉSI KONC EPCIÓJA

KÖZÉPTÁVÚ T ESTNEVELÉSI ÉS SPORTFEJLESZTÉSI KONC EPCIÓJA SIMONTORNYA s VÁROS KÖZÉPTÁVÚ TESTNEVELÉSI ÉS SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2009-2013 1 Simontornya Város Középtávú Testnevelési és Sportfejlesztési Koncepciója 2009-2013 BEVEZETÉS A sporttevékenység fontosságát

Részletesebben

A MAGYAR LOVASSPORT SZÖVETSÉG KÖZGYŰLÉSE 2016 AZ ELNÖKI BESZÁMOLÓBÓL

A MAGYAR LOVASSPORT SZÖVETSÉG KÖZGYŰLÉSE 2016 AZ ELNÖKI BESZÁMOLÓBÓL A MAGYAR LOVASSPORT SZÖVETSÉG KÖZGYŰLÉSE 2016 AZ ELNÖKI BESZÁMOLÓBÓL Előadó: LÁZÁR Vilmos Ideje: 2016. február 20. Helye: Magyar Sport Háza, Konferenciaterem Budapest, Istvánmezei út 1-3. TESTÜLETI ÉLETÜNK

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága. Jegyzőkönyv

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága. Jegyzőkönyv Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága Jegyzőkönyv Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport

Részletesebben

Piotr Sarzyński 2011. szeptember 20. POLITYKA hetilap. Beszélgetés Tomasz Gudzowatyval. Jobban szeretem a fegyelmet, mint a szabadságot

Piotr Sarzyński 2011. szeptember 20. POLITYKA hetilap. Beszélgetés Tomasz Gudzowatyval. Jobban szeretem a fegyelmet, mint a szabadságot Piotr Sarzyński 2011. szeptember 20. POLITYKA hetilap Beszélgetés Tomasz Gudzowatyval Jobban szeretem a fegyelmet, mint a szabadságot Piotr Sarzyński: 8díj a World Press Photo versenyén, a világ legrangosabb

Részletesebben

Szekeres Pál a riói Paralimpia kerekesszékes vívás versenyigazgatója.

Szekeres Pál a riói Paralimpia kerekesszékes vívás versenyigazgatója. Újabb aranyérem az erőemelőknél Tunkel Nándor, a riói paralimpia helyszínén az Erőemelő Világkupán, kategóriájában 151 kilogramm kinyomásával aranyérmes lett! Gratulálunk neki az eredményéhez! További

Részletesebben

VERSENYTANÁCS. h a t á r o z a t o t.

VERSENYTANÁCS. h a t á r o z a t o t. VERSENYTANÁCS Ügyszám: Vj-137/2006/23. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Zrt. (Budapest) eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Róka László mőv.ház igazgató. Zádori Krisztián

JEGYZİKÖNYV. Róka László mőv.ház igazgató. Zádori Krisztián JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. augusztus 2- án 14.00. órakor kezdıdı a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl.

Részletesebben

Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása

Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása 2016 Készítette: A MAMS Enduro Szakági Tanács Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 5995-4/2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 12-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 12-ei ülésére ELŐTERJESZTÉS Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 12-ei ülésére Tárgy: Beszámoló a Zirc Kistérség Többcélú Társulása Tanács munkájáról Előadó: Fiskál János polgármester Az előterjesztés

Részletesebben

be/sfp-08089/2015/mlsz

be/sfp-08089/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Abaliget Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Abaliget Sportegyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3170 A kérelmező

Részletesebben

J/19392. A Magyar Köztársaság legfőbb ügyészének. országgyűlési beszámolója. az ügyészség 2005. évi tevékenységéről

J/19392. A Magyar Köztársaság legfőbb ügyészének. országgyűlési beszámolója. az ügyészség 2005. évi tevékenységéről J/19392 A Magyar Köztársaság legfőbb ügyészének országgyűlési beszámolója az ügyészség 2005. évi tevékenységéről 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. Az ügyészi szervezet 6 2. A büntetőjogi ügyészi tevékenység 8 A) A

Részletesebben

JÁTÉKSZABÁLYOK. video a www.rallyman.fr n JÁTÉKSZABYOK

JÁTÉKSZABÁLYOK. video a www.rallyman.fr n JÁTÉKSZABYOK Réf.C009 JÁTÉKSZABYOK JÁTÉKSZABÁLYOK video a www.rallyman.fr n - A 9 éves kortól ajánlott 1-4 fős társasjáték. Ez egy rally szimulátor, amely magában rejti a sportág által nyújtott összes veszélyt és izgalmat.

Részletesebben

Hétvégével beindul a nagyüzem a pályaversenyek terén is! Junior VB re tekintő

Hétvégével beindul a nagyüzem a pályaversenyek terén is! Junior VB re tekintő Hétvégével beindul a nagyüzem a pályaversenyek terén is! Junior VB re tekintő Javában készülnek a Héraklész Bajnok Program versenyzői is a nyári megmérettetésekre. Szeretném megosztani a kedves olvasókkal

Részletesebben

Strandröplabda Magyar Bajnokság 2013. Versenykiírás

Strandröplabda Magyar Bajnokság 2013. Versenykiírás Strandröplabda Magyar Bajnokság 2013 Versenykiírás A Strandröplabda Magyar Bajnokság a Magyar Röplabda Szövetség /továbbiakban MRSZ/ hivatalos országos strandröplabda bajnoksága. Három Mesterversenyből

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Söréd Községi Önkormányzat tárgyaló helyisége 8072 Söréd Rákóczi u. 59. Jelen

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Napirend: Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2008. május 27-én tartott ülésérıl.

Jegyzıkönyv. Napirend: Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2008. május 27-én tartott ülésérıl. Jegyzıkönyv Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2008. május 27-én tartott ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme. Jelen vannak: Berente Imréné polgármester, Dori

Részletesebben

Az ülés helye: Veszprém, Polgármesteri Hivatal, Komjáthy terem

Az ülés helye: Veszprém, Polgármesteri Hivatal, Komjáthy terem Jegyzőkönyv Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága 2016. március 24-én (csütörtök) 08 00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2013. február 13. Elfogadva:../2013. (II.12.) sz. Kt. határozat 1 I. FEJEZET Általános rendelkezések A közpénzek

Részletesebben

be/sfphpm01-08073/2015/mlsz

be/sfphpm01-08073/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szigetvári Zrínyi Miklós Sport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Szigetvári Zrínyi Miklós Sport Egyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági

Részletesebben

KSI SE Központi Sport- és Ifjúsági SE Tel: 422-3510, Fax: 422-3544 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. e-mail: nupi@nupi.hu

KSI SE Központi Sport- és Ifjúsági SE Tel: 422-3510, Fax: 422-3544 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. e-mail: nupi@nupi.hu KSI SE Központi Sport- és Ifjúsági SE Tel: 422-3510, Fax: 422-3544 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. e-mail: nupi@nupi.hu Nemzeti Sport Intézet részére 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3 Tárgy: negyedéves

Részletesebben

RALLYE VERSENYEK SZABÁLYAI

RALLYE VERSENYEK SZABÁLYAI RALLYE VERSENYEK SZABÁLYAI MAGYARORSZÁGI RALLYE BAJNOKSÁGOK 2009. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: az MNASZ Rallye Szakági Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Intézı Bizottság Kiadja: az MNASZ Titkárság 2 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

A Magyar Kajak- Kenu Szövetség Sárkányhajó Szakágának 2016. évi programja

A Magyar Kajak- Kenu Szövetség Sárkányhajó Szakágának 2016. évi programja A Magyar Kajak- Kenu Szövetség Sárkányhajó Szakágának 2016. évi programja Budapest, 2016. január előterjesztő: Csabai Edvin szakmai igazgató készítette: Patyi Melinda szabadidős szakmai koordinátor Tartalomjegyzék

Részletesebben

Ne hagyjuk, hogy ellopják tőlünk az iskola iránti szeretetet!

Ne hagyjuk, hogy ellopják tőlünk az iskola iránti szeretetet! Ne hagyjuk, hogy ellopják tőlünk az iskola iránti szeretetet! A köznevelés átalakuló rendszerében a nagyobb állami szerepvállalás célja az, hogy az ország minden iskolájában egyformán magas színvonalú

Részletesebben

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK. Az Europass kezdeményezés értékelése

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK. Az Europass kezdeményezés értékelése 1. EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.12.18. COM(2013) 899 final A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK Az kezdeményezés értékelése A képesítések és a szakmai alkalmasság átláthatóságának

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Bököny Község Képviselő-testülete 2007. november 28-án tartott rendes ülésének 8-43/2007. a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ határozatai (122-140/2007., 20-21/2007. R) T Á R G Y S O R O Z A T 1./ A

Részletesebben

Az ELTE angol francia szakán végzett, ugyanakkor Svédországban is tanult. Miért ott?

Az ELTE angol francia szakán végzett, ugyanakkor Svédországban is tanult. Miért ott? operaportal.hu, 2013. 10. 13. "OLYAN NINCS, HOGY VALAMI KÖNNYŰ..." Interjú Havas Ágnessel, az Armel Operafesztivál igazgatójával. Havas Ágnessel, az Armel Operafesztivál alapítójával és igazgatójával,

Részletesebben

CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 4. FUTAM 2012. Október 14. Szombathely-Söpte VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu

CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 4. FUTAM 2012. Október 14. Szombathely-Söpte VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu CÉLTRANS 97 Rally Bajnokság 2012. 4. FUTAM 2012. Október 14. Szombathely-Söpte VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu 1 IDŐBEOSZTÁS 2012. Október 8. Hétfő 24:00 Nevezési zárlat 2012. Október 13. Szombat Helyszín:

Részletesebben

Versenykiírás 4. DRAGRACING KUPA HUNGARORING ORSZÁGOS AMATŐR SZLALOM BAJNOKSÁG. 7. futam HUNGARORING, 2013. 10. 05.

Versenykiírás 4. DRAGRACING KUPA HUNGARORING ORSZÁGOS AMATŐR SZLALOM BAJNOKSÁG. 7. futam HUNGARORING, 2013. 10. 05. Versenykiírás 4. DRAGRACING KUPA HUNGARORING ORSZÁGOS AMATŐR SZLALOM BAJNOKSÁG 7. futam HUNGARORING, 2013. 10. 05. ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2013 7. futam 4. DRAGRACING KUPA PROGRAM 06:50 Pályabírói eligazítás

Részletesebben

Pályázati felhívás. országos illusztrált tarokkverseny rendezésére

Pályázati felhívás. országos illusztrált tarokkverseny rendezésére Pályázati felhívás országos illusztrált tarokkverseny rendezésére 1. Pályázati felhívás 1.1. Pályázat kiírója Országos Illusztrált Tarokk Versenyrendező Bizottság (ITVB) (ITVB tagok elérhetőségei a Tarokk

Részletesebben

Mit gondolnak a vállalatvezetők az üzleti kapcsolatok értékéről?

Mit gondolnak a vállalatvezetők az üzleti kapcsolatok értékéről? Mit gondolnak a vállalatvezetők az üzleti kapcsolatok értékéről? MANDJÁK Tibor Marketing professzor, Bordeaux École de Management valamint Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem 680,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK:

VERSENYKIÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK: VERSENYKIÍRÁS A NYIRÁD RALLYE 2007 Versenykiírása az FIA Nemzetközi Sportkódex és Függelékei, valamennyi FIA Rallye Bajnokságra vonatkozó Általános Előírások és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által

Részletesebben

M a g y a r L o v a s S z ö v e t s é g. Díjugrató Szakbizottsága

M a g y a r L o v a s S z ö v e t s é g. Díjugrató Szakbizottsága M a g y a r L o v a s S z ö v e t s é g Díjugrató Szakbizottsága 2009-2010 FEDETT PÁLYÁS BAJNOKSÁG MINİSÍTİ versenyei V E R S E N Y K I Í R Á S A fedett pályás minısítı versenyeken, lehet 2 vagy 3 napos,

Részletesebben

Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei

Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei Tanulói kérdőívek értékelése, 2012 Az értékelés során a tavalyi évhez hasonlóan különválasztottam az alsó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Barta Győző, Benkó Dániel, Fodor Istvánné, Lőrincz József, Mizsei Attila,

Részletesebben

Továbbtanulási ambíciók

Továbbtanulási ambíciók 222 FELVÉTELI RENDKÍVÜL SOKSZÍNűVÉ VÁLTOZOTT AZ ELMÚLT évtizedben a középfokú oktatás. A sokszínűség mind az iskolák fenntartói (önkormányzati, egyházi, alapítványi iskolák), mind az oktatás szerkezete

Részletesebben

VÍGH ANTAL EMBERKERESKEDELEM ELLENI HARC A HATÁRİRSÉGNÉL EGY KONKRÉT BŐNCSELEKMÉNY BEMUTATÁSA ALAPJÁN. A Határırség nyomozó hatósági hatásköre

VÍGH ANTAL EMBERKERESKEDELEM ELLENI HARC A HATÁRİRSÉGNÉL EGY KONKRÉT BŐNCSELEKMÉNY BEMUTATÁSA ALAPJÁN. A Határırség nyomozó hatósági hatásköre VÍGH ANTAL EMBERKERESKEDELEM ELLENI HARC A HATÁRİRSÉGNÉL EGY KONKRÉT BŐNCSELEKMÉNY BEMUTATÁSA ALAPJÁN A Határırség nyomozó hatósági hatásköre A büntetıeljárási törvény 2006. július 1-jén hatályba lépett

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. május 07-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./A kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. május 07-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./A kötet Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. május 07-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./A kötet M E G H Í V Ó... 2 Bizottsági ülések időpontjáról tájékoztatás... 4 Vásárhelyi Fiatalokért

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a 2011. november 24. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ. a 2011. november 24. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről TÁJÉKOZTATÓ a 2011. november 24. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről Ó z d, 2012. február 16. Osztályok jelentései alapján összeállította: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Oktatási,

Részletesebben

Az MNASZ Rallye Szakági Bizottság határozatai 2016

Az MNASZ Rallye Szakági Bizottság határozatai 2016 Az MNASZ Rallye Szakági Bizottság határozatai 2016 101/2016 Rallye Szakági Bizottság elektronikus határozat 2016.06.09. A Rallye Szakági Bizottság úgy határoz, hogy az RVSZ 12. oldal 35.5, és 35.6 bekezdéseket

Részletesebben

2.) Sásd Város Önkormányzata 2007. évi költségvetési rendeletének módosítása

2.) Sásd Város Önkormányzata 2007. évi költségvetési rendeletének módosítása J e g y z ő k ö n y v: Készült a Sásd Város Önkormányzati Képviselőtestületének 2008. április 17. napján megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Városháza tanácskozóterme Sásd, Rákóczi u. 41.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. október 21. napján tartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. október 21. napján tartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. október 21. napján tartott üléséről. Jelen vannak: Bezeréti Katalin polgármester, Holovits Huba alpolgármester, Babina Éva, Bóza Attila,

Részletesebben

Tavaszi Kiállítás és Fesztivál. Tavaszi nagytakarítás. Kedves Vértesszőlősiek!

Tavaszi Kiállítás és Fesztivál. Tavaszi nagytakarítás. Kedves Vértesszőlősiek! Tavaszi Kiállítás és Fesztivál Április 25-én szombaton és 26-án vasárnap ismét megrendezésre kerül a Sportcsarnokban a Tavaszi Kiállítás és Fesztivál. A szokásos termék- és árubemutatókon kívül állandó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság 2009. szeptember 21- é n megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság 2009. szeptember 21- é n megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság 2009. szeptember 21- é n megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem Gebula Béla Ákos a

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a hajléktalan emberek számára fenntartott, nappali ellátást nyújtó intézmények körében végzett kutatásról. 2008.

BESZÁMOLÓ. a hajléktalan emberek számára fenntartott, nappali ellátást nyújtó intézmények körében végzett kutatásról. 2008. BESZÁMOLÓ a hajléktalan emberek számára fenntartott, nappali ellátást nyújtó intézmények körében végzett kutatásról 2008. március A Hajléktalanokért Közalapítvány megbízásából készülő kutatás keretében

Részletesebben

2010. december 19. V. forduló A dupla forduló második felvonása

2010. december 19. V. forduló A dupla forduló második felvonása 2010. december 19. V. forduló A dupla forduló második felvonása A közlésben közreműködnek: Rádió Majsa (Fm 88,2) www.radiomajsa.hu Kunsági Hírlap kunsagihirlap@colonial.hu Régió Napló www.regionaplo.hu

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE. a kártyaalapú fizetési műveletek bankközi díjairól. (EGT-vonatkozású szöveg)

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE. a kártyaalapú fizetési műveletek bankközi díjairól. (EGT-vonatkozású szöveg) EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.7.24. COM(2013) 550 final 2013/0265 (COD) C7-0241/03 Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE a kártyaalapú fizetési műveletek bankközi díjairól (EGT-vonatkozású

Részletesebben

J E G Y ZİKÖNYV. Nem jelent meg: Ladányiné Abinéri Krisztina, Szabó Géza képviselık

J E G Y ZİKÖNYV. Nem jelent meg: Ladányiné Abinéri Krisztina, Szabó Géza képviselık J E G Y ZİKÖNYV Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 22-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Jelen vannak: Vass Imre polgármester Dr. Márton László alpolgármester,

Részletesebben

A nem önkormányzati fenntartásban működő médiumok Szentes városában.

A nem önkormányzati fenntartásban működő médiumok Szentes városában. Szentes Város Polgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Témafelelős: Mihály Béláné Ikt.szám: P-3892/2012. Tárgy: Az önkormányzat által adott költségvetési támogatások és a támogatott médiumok helyzetének

Részletesebben

PISZKOZAT. Bevétel. Önkormányzati támogatás Állami támogatás Saját bevétel (pl.: tagdíj, jegybevétel) Látványcsapatsport. 9 MFt 8.

PISZKOZAT. Bevétel. Önkormányzati támogatás Állami támogatás Saját bevétel (pl.: tagdíj, jegybevétel) Látványcsapatsport. 9 MFt 8. Érkezett :. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: ALSÓNÉMEDI SPORT EGYESÜLET A kérelmező szervezet rövidített neve: ASE 2Gazdálkodási formakód:52 3Tagsági azonosítószám 37 Áfa levonásra

Részletesebben

A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása

A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása VERSENYKIÍRÁSOK A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása A versenyek célja: A MÚSZ (továbbiakban: Szövetség) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken

Részletesebben

Spiró György: Kémjelentés

Spiró György: Kémjelentés Spiró György: Kémjelentés Spiró György Kémjelentés Novellák (Részlet) (Részlet) MAGVETŐ Magvető Könyvkiadó és Kereskedelmi KFT. www.magveto.hu ISBN 978-963-14-2939-8 Spiró György, 2011 Kocsiút éjjel Vacsora

Részletesebben