Egészségbe visszafordító gyakorlatsor. Ég és föld szétválasztása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Egészségbe visszafordító gyakorlatsor. Ég és föld szétválasztása"

Átírás

1 1. Egészségbe visszafordító gyakorlatsor Ha úgy érzed, hogy éppen kezdesz megbetegedni, az elején gyakran vissza tudod még fordítani a betegséget néhány jól megválasztott energiatechnikával. A következők bármelyike segíthet. Az első három gyakorlat partner nélkül végezhető (időtartam: 5 20 perc): 1 Ég és föld szétválasztása gyakorlat 2 Összekapcsolás a Három ütögetés 3 Masszírozd meg makro klimatikus pontjaidat, hogy méregtelenítsd a testedet 4 Egy barátod végezzen rajtad Gerincátöblítést 5 Egy barátod tisztítsa meg a csakráidat Ég és föld szétválasztása A lép meridián aktiválása és a különös áramlatok beindítása mellett ez a gyakorlat hatékony nyújtást is jelent, amely felszabadítja a felesleges energiákat, miközben friss oxigént juttat a sejtekbe. Megnyitja a meridiánokat, kihajtja a mérgező energiákat, és serkenti a friss energia átáramlását az ízületeken. A legtöbben hajlamosak inkább túl sok energiát összegyűjteni, mint túl keveset. Ki kell ürítenünk magunkból ezt a felesleget, mielőtt még egyfajta iszappá változna. Az Ég és föld szétválasztása kiváló gyakorlat barmikor, amikor kezded rosszul érezni magad, esetleg megfázás vagy influenza fenyeget. Ha gyógyító munkát végzel, kijuttatja azokat az energiákat a szervezetedből, amelyeket esetleg egy kliensedtől gyűjtöttél be. Régebben azt hittem, én találtam fel ezt a gyakorlatot, de azóta, már rábukkantam különféle változataira más országokban is, beleértve Egyiptomot, Kínát és Indiát. Tálán azért adtak tovább olyan sok évszázadon és kultúrán keresztül, mert ezek a mozdulatok ösztönösek a felgyülemlett energiák kibocsátásara és az utánpótlás bevonzásara (időtartam: kevesebb mint 2 perc):

2 2. 1 Álló helyzetben helyezd két kezedet a combodra, szétterpesztett ujjakkal. 2 Végy egy mely lélegzetet az orrodon keresztül, két karoddal körözz kifele, kezed a mellkasod magasságában érjen össze. (Ha csak az ujjhegyek érintkeznek, katedrális-kéztartásnak nevezzük, ha a két tenyered is összeér, akkor imádkozó kéztartásnak.) A szádon át fújd ki a levegőt. 3 Ismét végy egy mély lélegzetet az orrodon keresztül, válaszd szét egymástól a karjaidat, az egyiket nyújtsd magasan a fejed fölé, tenyeredet feszítsd hátra, mintha valamit felfelé tolnál a fejed fölött. A másik karodat nyújtsd lefelé, ismét hátrafeszítve a tenyeredet, mintha valamit lefelé nyomnál a föld felé, mint a B. ábrán látható. Tartsd meg ezt a testtartást, amíg kényelmes. 4 Ezután a szádon át fújd ki a levegőt, és kezedet helyezd vissza katedrális kéztartásba. Ismételd meg a gyakorlatot váltott karral. Végezz el még egy (vagy több) további emelést mindkét oldalon. 5 A gyakorlat befejezéseképpen, két karod leengedése közben hagyd a testedet derékban meghajolni. Maradj ebben a lógó helyzetben, enyhén behajlított térddel, miközben két mély lélegzetet veszel. Képzeletben mondj köszönetet az életedért. 6 Lassan térj vissza álló helyzetbe, a válladat hátrahúzva.

3 Összekapcsolás 3. Ha egyensúlytalanságot érzel, végezd a következő gyakorlatot. Egyensúlyba hozza a központi és az irányító meridiánt. Az Összekapcsolást bármikor elvégezheted, amikor úgy érzed, hogy energiáid kicsit kikapcsolódtak (időtartam: körülbelül2 perc) 1 Helyezd az egyik hüvelyk vagy középső ujjadat a homlokodra, a két szemöldököd közé, a másikat pedig a köldöködre. 2 Miközben mindkét ponton kissé felfele húzod a bőrt, hunyd le a szemedet, vegyél egy mely lélegzetet, és lazulj el. Három ütögetés Tested bizonyos pontjai, ha ujjaiddal megütögeted őket, megjósolható módon befolyásolják energiameződet, mivel elektrokémiai impulzusokat küldenek az agyadba, és neurotranszmittereket bocsátanak ki. Három speciális pontcsoport autoregresszívvel egy sor olyan reakciót tudsz működésbe hozni, amelyek felüdítenek, ha fáradt vagy, növelik az életerődet, és erősítik immunrendszeredet stressz idején. Ezt a technikasorozatot Három ütögetésnek nevezik. Ösztönösen tudni fogod, mikor kell megütögetned ezeket a pontokat. Azzal sem kell túlzottan foglalkozz, hogy megkeresd minden egyes pont pontos elhelyezkedését. Ha néhány ujjal megütögeted a leírt környéket, a megfelelő pontot találod el.

4 Ütögesd meg a V-27 pontjaidat! 4. Az akupunktúrás pontok az elektromágneses és finom energiák apró központjai, amelyek a tizennégy meridián mentén helyezkednek el. A V-27 pontok a vese meridián 27. akupunktúrás pontpárját jelentik. A tűket alkalmazó akupunktúra és az ujjnyomást alkalmazó akupresszúra ugyanazokat a pontokat használja. A V-27 pontok megütögetése vagy masszírozása egy egyszerű gyakorlat, amely: energetizál, ha álmosnak érzed magad, összpontosítja a figyelmedet, ha nehezen tudsz koncentrálni. Ezek a pontok olyan találkozási pontok, amelyek hatással vannak minden energiapályádra. Ha dolgozol rajtuk, az jelet küld az agyadnak, hogy igazítsa úgy energiáidat, hogy éberebbnek érezhesd magad, és hatékonyabban tudj tevékenykedni. A V-27 pontok ütögetéséhez végezd el a következőket (időtartam: kb. 30 másodperc): 1 Helyezd ujjaidat a kulcscsontodra. Most csúsztasd őket befelé, középre, és találd meg a dudorokat, ahol kulcscsontjaid véget érnek. Ereszd ujjaidat 2 3 cm-rel lejjebb, kissé kifelé a V-27 pontok irányában (lásd az ábrát). A legtöbb ember testén itt van egy enyhe bemélyedés, amelybe az ujjak belesimulnak. 2 Mindkét kezed ujjait tested felé fordítva tedd keresztbe két kezedet úgy, hogy középső ujjaid az ellentétes oldal V-27 pontján pihenjenek. A kezek keresztezése nem lényeges, de segíti, hogy az energia átmenjen a bal agyféltekéből a test jobb oldalába, a jobb agyféltekéből pedig a test bal oldalába. 3 Ütögesd meg és/vagy masszírozd meg a pontokat erősen, mély légzés közben, az orrodon keresztül véve a levegőt és a szájadon át kifújva. Folytasd körülbelül 20 másodpercig. Ha a helyzeted nem engedi meg egyidejűleg mindkét kezed használatát, akkor hüvelykujjaddal és a többi ujjaddal egyidejűleg ütögesd vagy masszírozd meg mindkét pontot. 4 Miután megütögetted vagy megmasszíroztad a V-27 pontokat, fokozhatod a hatást azzal, hogy az egyik kezed középső ujját bedugod a köldöködbe, a másik kezed ujjait pedig a V-27 pontokon nyugtatod. A középső ujjadat a köldöködben tartva húzd felfelé két-három mély lélegzetvételen keresztül. Egy húzódást fogsz érezni a hasadban.

5 5. Makroklimatikus pontok masszírozása (méregtelenítés) A vészjelző pontok használatával gyorsan elvégezheted mind a tizennégy meridián méregtelenítését. Kezdd az irányító meridiánnal, és folytasd a központi meridiánnal, utána pedig menj végig az összes többi meridiánon, meghatározva az ábrán látható és az alábbiakban leírt makroklimatikus pontok helyét. Az első nyolc pont olyan vonalon helyezkedik el, amely egyenesen lefelé halad tested elülső részén.

6 6. Irányító: Az orrhegyen. Központi: Az áll közepén. Keringés-szex: A mellbimbók között, középen. Szív: A szegycsont alsó végén. Gyomor: Félúton a szegycsont alja és a köldök között. Hármas melegítő: 2 centivel a köldök alatt. Vékonybél: Az előző pont alatt 2 centivel. Hólyag: Újabb 2 centivel lejjebb. A többi energia pont páros, így mind a két oldalon el kell végezni a masszírozást. Térj vissza a test felső részére. Tüdő: Lendítsd felfelé könyökből a két hüvelykujjadat oda, ahová természetesen érkeznek a mellkas felső részének külső szélén, közel a kar és a törzs találkozási pontjához. Máj: Vidd a kezedet egyenesen a mellbimbó vonalában található mell alatti első bordáig. Epehólyag: Engedd lejjebb a kezedet körülbelül még 2 centivel, a bordaív széléig. Lép: Két kezedet tartsd a mellkas oldalán, és vidd egyenesen lefelé addig, amíg eléred a legalsó bordát. Ez a test egyetlen álbordája. Vese: Vidd hátrébb a kezedet még 2 centivel, a legalsó borda felső csatlakozási pontjáig. Vastagbél: Ujjaidat tedd a köldöködre, és mindkét oldalon vidd 2 centivel kifele.

7 Gerinc átöblítése 7. Ha fáradtan ébredsz, a gerincátöblítés elvégzése friss energiát juttat a testedbe ha pedig este ideges vagy, ellazít. A gerincátöblítés a nyirokrendszereddel dolgozik. A nyiroknak nincs saját pumpája, hanem te pumpálod tested mozgatásával. Ha a neurolimfatikus reflexpontok eldugulnak, az tested minden szervrendszerét veszélyezteti. A gerincöblítés generalizál, a test salakanyag-eltávolító szervrendszereihez küldi a méreganyagokat, kitakarítja testedből a pangó energiákat. Az eldugult neurolimfatikus reflexpontok fájdalmasak, ha masszírozzak őket. Emiatt igen könnyű meghatározni elhelyezkedésükét. Olyan sok van ezekből a pontokból, és annyira közel egymáshoz, hogy nem fogod elhibázni őket. A pontok masszírozása a tisztítás egyik módja. Ez lehetővé teszi a gátolt energiák áramlásának újra indulását. Különösen kellemes, ha ezt az eljárást egy barátoddal együtt végzed (időtartam: körülbelül 1 perc de előfordulhat, hogy könyörögsz majd a társadnak: Ne hagyd abba! ) 1 Feküdj hasra, vagy állj körülbelül karnyújtásnyi távolságra a faltól, és dőlj neki, kezeddel megtámaszkodva. Ezzel tested stabil állapotban marad, miközben partnered nyomást gyakorol a hátadra. 2 Partnered masszírozza meg a pontokat a gerinced két oldalán lefelé haladva, a hüvelyk vagy a középső ujjait használva, testsúlya segítségével erős nyomást gyakorolva. Masszírozzon végig a nyakad aljától a keresztcsont aljáig. 3 Partnered menjen végig a csigolyák közötti mélyedéseken, és jól masszírozzon meg minden egyes pontot. Egy-egy ponton legalább 5 másodpercig időzve, erős nyomással mozgassa a bőrt fel-le vagy körkörösen. 4 A keresztcsontodat elérve partnered megismételgeti a masszázst vagy befejezheti azzal, hogy lesöpri az energiákat a testedről. A válladnál kezdve nyitott tenyérrel söpörjön végig lefele két-három alkalommal a lábszárad menten végig, le a lábadról. 5 Ne aggódj, ha egy pont esetleg kimarad. Minden meridiánodra sor kerül azáltal, hogy partnered minden csigolya közötti mélyedésen végigmegy. Ahelyett, hogy tudnád, melyik meridián mely pontokkal áll kapcsolatban, egyszerűen kérj nagyobb odafigyelést a fájó pontoknál. Ha nagyfokú érzelmi vagy fizikai stressz ér, vagy ha környező méreganyagok hatásának voltál kitéve, a gerincöblítés elvégzése megtisztítja a nyirokrendszeredet.

8 8. A gerinc átöblítése nem csupán megtisztítja a nyirokrendszert, hanem stimulálja is az agyi-gerincvelői folyadékot, a fejedet is kitisztítva. Gyors egyensúly-helyreigazítást jelent, és minden általam ismert energiatechnika közül ez jár a legtöbb pozitív hatással a legtöbb helyzetben, a legkisebb erőfeszítés révén. Ha kezdesz náthás lenni, a gerincöblítés meg tudja állítani. Rendszeresen szoktam javasolni pároknak a szeretet kifejezésének egyik módjaként és a problémák elhárításának módszereként. Ha úgy érzed, hogy egy eszmecsere a veszekedés irányába halad, mondd a társadnak, amilyen szeretetteljesen csak tudod: Állj a falhoz!, és erősen dolgozd át a neurolimfatikus reflexpontokat. Ez az egyszerű technika azonnal csökkenti a felhalmozódott stresszt, és elveszi a túlzott érzelmi reakciók élét. Átöblítés partner nélkül. Ha nincs elérhető partnered, aki átdolgozna a neurolimfatikus reflexpontokat a hátadon, akkor masszírozd meg az ábránbemutatott pontokat, amelyeket elérsz. A pontok közül sokat meg tudsz tisztítani a hátadon úgy, hogy hátranyúlsz a vállad fölött vagy a derekad mellett, és te magad nyomkodod meg a mélyedéseket. Ha gyengének érzed magad, dolgozz ezekkel a pontokkal néhány másodpercig. Bár a gyengeség nem feltétlenül múlik el azonnal, a dugulást megszünteted. A neurolimfatikus masszázs nagyszerű, naponta végezhető gyakorlat. Érezni fogod a javulást. Neurolimfatikus reflexpontok

9 9.

Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak

Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak Nagyon fontos, hogy szülés után erős legyen a váll és hátizmod, mert a gyereket sokat kell majd cipelned, a mellizom gyakorlatok pedig

Részletesebben

Szászhegyessy Zita 30 NAPOS. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 2. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS

Szászhegyessy Zita 30 NAPOS. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 2. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS BEMELEGÍTÉS ugrókötél ugró kötél nélkül ugrálsz (nagyobb túlsúllyal maradj a járásnál, egyelőre ne terheld feleslegesen az ízületeidet) Karhúzás oldaltartásban vállkörzés sarokhúzás térdhúzás Összesen

Részletesebben

30 NAPOS BEMELEGÍTÉS. Összesen 1 percig. Szászhegyessy Zita. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 11. Nap Felsőtest

30 NAPOS BEMELEGÍTÉS. Összesen 1 percig. Szászhegyessy Zita. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 11. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS vállkörzés előre-hátra karkörzés szökdelés/ lépkedés Összesen 1 percig. 6 Gyakorlat 2 Körben - 15 perc 1. Tenyértámaszban evezés+ hegymászás (45 mp) Széles tenyértámaszban állj meg, hát egyenes

Részletesebben

KRIYA A 10 TEST FELEBRESZTESERE

KRIYA A 10 TEST FELEBRESZTESERE KRIYA A 10 TEST FELEBRESZTESERE Fekudj hanyatt, kezek a combok mellett. Emeld fel a fejed es alabakat 20-25 centire a talajtol, kezek a combok felett, tenyerek egymas fele neznek. Spiccelnek a labfejek,

Részletesebben

Híd. Lábemelés. Váll/Fej fölé nyúlás (száraz hátúszás) Bemelegítő gyakorlatok lépés: 2. lépés: 1. lépés: 2. lépés: 1. lépés: 2.

Híd. Lábemelés. Váll/Fej fölé nyúlás (száraz hátúszás) Bemelegítő gyakorlatok lépés: 2. lépés: 1. lépés: 2. lépés: 1. lépés: 2. Bemelegítő gyakorlatok 1 HÁTONFEKVÉSBEN Híd Feküdj hanyatt, a lábadat húzd talpra, a lábfejed legyen majdnem pontosan a térd alatt. Nyomd le a sarkad, és emeld fel a feneked a talajról. Húzd be a hasad,

Részletesebben

Tartásjavító program, törzsizom erősítő gyakorlatokkal

Tartásjavító program, törzsizom erősítő gyakorlatokkal Tartásjavító program, törzsizom erősítő gyakorlatokkal Ez a fejezet elsősorban azoknak szól, akiknek bár vannak gerinc (nyaki, háti, deréktáji) problémáik, panaszaik, azonban diagnosztizált deformitásuk

Részletesebben

Azazel szívcsakra meditációja

Azazel szívcsakra meditációja Azazel szívcsakra meditációja Azazel szívcsakra meditációja azon az elven működik, hogy a főcsakrákat a szívcsakrával összekapcsolja, amely lehetővé teszi az energia áramlást az energiavezetékeken az egész

Részletesebben

Csípőforgás. Módszer: Álljon a gömbre egyenesen, majd végezzen a derekával twist-pörgő mozdulatokat és a karjaival egyensúlyozzon.

Csípőforgás. Módszer: Álljon a gömbre egyenesen, majd végezzen a derekával twist-pörgő mozdulatokat és a karjaival egyensúlyozzon. Csípőforgás Módszer: Álljon a gömbre egyenesen, majd végezzen a derekával twist-pörgő mozdulatokat és a karjaival egyensúlyozzon. Hatás: Erősíti a derekat és a hátizmokat. 2. Nyak-hát nyújtó gyakorlat

Részletesebben

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök)

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) Rendelési szám Eszköz leírása Méret (mm) Nettó ár (Ft) Bruttó ár (Ft) SL116 GYALOGLÓ 1250x600x1600 207 000 Ft 262 890 Ft Végtagok formálására, erősítésére és

Részletesebben

FIZIKAI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM, AZ ÉLVONALBELI TELJESÍTMÉNYHEZ

FIZIKAI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM, AZ ÉLVONALBELI TELJESÍTMÉNYHEZ FIZIKAI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM, AZ ÉLVONALBELI TELJESÍTMÉNYHEZ Időszak: 1. és 2. felkészülési fázis Ízületi mozgékonyság Lazaság - Erő-Állóképesség FIGYELEM Erőfejlesztés, kondicionálás gumiszalag segítségével.

Részletesebben

Testedzési program: 1.-6. hét

Testedzési program: 1.-6. hét Testedzési program: 1.-6. hét Az alábbiakban közreadunk egy teljes test megmozgatására alkalmas, kezdőnek szóló edzéstervet. A napi életritmusba rugalmasan beilleszthető, és emellett lehetőséget nyújt

Részletesebben

Tantrikus csók Hvari tábor Összeállította: Sz. Mikus Edit szexológus

Tantrikus csók Hvari tábor Összeállította: Sz. Mikus Edit szexológus Tantrikus csók Hvari tábor 2014. Összeállította: Sz. Mikus Edit szexológus Először a kezek ismerkednek A kézfej finom símogatása Mondj el minden kézzel! Símogassátok egymás arcát finoman a kezetekkel!

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál

DR. IMMUN Egészségportál Lábmasszázs Lábmasszázs A lábmasszázs más néven reflexológia egy õsi gyógymód, ami azon az elven alapul, hogy a test összes szerve energiacsatornákon keresztül össze van kötve úgynevezett "kioldópontokkal",

Részletesebben

Tartásjavító gyógytestnevelés gyakorlatok

Tartásjavító gyógytestnevelés gyakorlatok Tartásjavító gyógytestnevelés gyakorlatok A gyakorlatokat a talajon egy tornamatracon végezzük! 1. Medence mobilizálás Kiinduló helyzet: Hanyatt fekvés, térdhajlítás, terpesz talptámasz. Tarkóra tartás.

Részletesebben

EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési szám 7502

EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési szám 7502 EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési 7502 Eszköz leírása Méret (cm) Biztonsági tér (cm) Nettó ár (Ft) Bruttó ár (Ft) LIBEGŐ 160 x 97 x 127 460 x 397 300 000 381 000 Koordináció és egyensúly javítására. Erősíti

Részletesebben

Kopogtass az egészségedre!

Kopogtass az egészségedre! Kopogtass az egészségedre! Mi az EFT, az Érzelmi Felszabadítás Technikája? Az Érzelmi Felszabadítás Technikája az ősi kínai akupunktúra, és a modern pszichológia elképzeléseinek kombinációja. Ezzel az

Részletesebben

PAUL MITCHELL TEAFA TEA TREE SPA Kezelések

PAUL MITCHELL TEAFA TEA TREE SPA Kezelések PAUL MITCHELL TEAFA TEA TREE SPA Kezelések T3 EXPERIENCE FÉRFIAKNAK Kezelési idő: 5 perc Termékek: (1) Teafa termékcsalád esszenciális olajai; Levendulás Mentás és Citromos, Zsályás illatok (2) Frissítő

Részletesebben

2. Nevezze meg a sima- és a harántcsíkolt izomzat "lazító 4 pont pontját és elhelyezkedését! simaizomzat

2. Nevezze meg a sima- és a harántcsíkolt izomzat lazító 4 pont pontját és elhelyezkedését! simaizomzat AKUPRESSZÚRA 2003. május Maximálisan adható pontszám 1. Határozza meg a következő különleges vezetékek, 2 pont szabálytalan csatornák főmeridiánon lévő - mesterpontjait! A. Yingiao Mai (a Yin Mozgató Csatorna)

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

Anti-Cellulite KEZELÉS GYAKORLATI ÚTMUTATÓ PROFESSZIONÁLIS TEST TEKERCSELÉS TECHNIKA PERC

Anti-Cellulite KEZELÉS GYAKORLATI ÚTMUTATÓ PROFESSZIONÁLIS TEST TEKERCSELÉS TECHNIKA PERC Techni-Slimming Anti-Cellulite KEZELÉS PROFESSZIONÁLIS TEST TEKERCSELÉS TECHNIKA 60 PERC GYAKORLATI ÚTMUTATÓ KEZELÉS MENETE TECHNI- KARCSÚSÍTÁS / FESZESÍTÉS óra a szalonban TECHNI- KARCSÚSÍTÓ / FESZESÍTŐ

Részletesebben

Termék adatlap Air Walker Rendelési kód: OFC2-01

Termék adatlap Air Walker Rendelési kód: OFC2-01 175,5 cm 349 cm Air Walker Rendelési kód: OFC2-01 399 cm 99 cm Edzéstípus: Vérkeringés, kardio Hatása: Az ízületeket kímélve edzi a teljes láb- és csípőizomzatot. Hasznos eszköze lehet a mozgásszervi rehabilitációnak

Részletesebben

1. KETYEGŐ ÓRA 2. MÉRLEG gyakorlat 3. GURULÓ MEDENCE

1. KETYEGŐ ÓRA 2. MÉRLEG gyakorlat 3. GURULÓ MEDENCE ENERGIA MEDICINA GIMNASZTIKAI GYAKORLATOK Dr. Lángfy György www.medandlife.hu info@viofor.hu 1. KETYEGŐ ÓRA 2. MÉRLEG gyakorlat 3. GURULÓ MEDENCE KETYEGŐ ÓRA cél: - csípőízület ki- és be-forgatásának megőrzése

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. elnökhelyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

Kezelés típusai. Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív. Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció. Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg

Kezelés típusai. Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív. Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció. Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg Meridián 4-8 Repetíció Kezelés típusai Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg Tüdő meridián Forráspont: 1. Tonizáló

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi id : az írásbeli vizsga befejezésének id pontjáig A min sít neve: Vízvári László A min sít beosztása: f igazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15.

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. M E G O L D Ó L A P írásbeli vizsga Reflexológusok részére 2000. október 16. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére

Részletesebben

EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési szám

EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési szám EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési Eszköz leírása Méret (cm) Biztonsági tér (cm) Nettó ár (Ft) Bruttó ár (Ft) 7502 LIBEGŐ 160 x 97 x 127 460 x 397 300 000 Ft 381 000 Ft Koordináció és egyensúly javítására. Erősíti

Részletesebben

Egyszerre soha ne használja a terméket 10 percnél tovább

Egyszerre soha ne használja a terméket 10 percnél tovább 2778 3 az 1-ben Vibráló-Masszázs gép FIGYELEM: Mielőtt a terméket használatba venné olvasssa el figyelmesen a használati utasítást. Ez a termék csak otthoni használatra alkalmas. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK:

Részletesebben

STEP UP BOARD Cikk szám: 1132 Használati utasítás és ajánlott gyakorlatok

STEP UP BOARD Cikk szám: 1132 Használati utasítás és ajánlott gyakorlatok STEP UP BOARD Cikk szám: 1132 Használati utasítás és ajánlott gyakorlatok Minden amire szüksége lehet egy tökeletes edzéshez! Az Aerobic Step az egyetlen tréningeszköz, amire szüksége lehet. Ideális cardovaszkuláris

Részletesebben

Lotus Therme. Masszázs árak. www.lotustherme.net

Lotus Therme. Masszázs árak. www.lotustherme.net Lotus Therme Masszázs árak 1 www.lotustherme.net HU 2 Klasszikus masszázsok Talpmasszázs 30 perc HUF 8.500, A talpreflex masszázs alapja, hogy a szervezetnek több, mint hetvenezer idegvégződése van egy

Részletesebben

Ez fontos, ha a fájdalmas helyeken csak átgurulsz, akkor az izomorsó ingerlődik és csak nő a feszültség és a fájdalom!

Ez fontos, ha a fájdalmas helyeken csak átgurulsz, akkor az izomorsó ingerlődik és csak nő a feszültség és a fájdalom! SMR henger protokoll Az SMR (Self Myofascial Release) elsősorban sportolók számára kifejlesztett rendszer, melynek lényege azizompólyákban kialakult feszültségek feloldása, felszabadítása. Ennek eléréséhez

Részletesebben

Az elsősegélynyújtás. Célja: Az élet megmentése. A további egészségkárosodás megakadályozása. A gyógyulás elősegítése

Az elsősegélynyújtás. Célja: Az élet megmentése. A további egészségkárosodás megakadályozása. A gyógyulás elősegítése Az elsősegélynyújtás Célja: Az élet megmentése A további egészségkárosodás megakadályozása A gyógyulás elősegítése A sérült vizsgálata A vizsgálat célja: Meg kell állapítani, hogy a sérült él-e vagy meghalt.

Részletesebben

63 5 84 36 Elősz ű ű ű ELSŐ FEJEZET ᔗ匷 y má ve á e e g e e ᔗ匷 e e g k e e e g k, A MERIDIÁNOK ű e e g k b 365 ÉRINTÉS ÉS BIZALOM v gyá ű A SIACU SZINTJEI ű gygyí m á, A SIACU HASZNAI MILYEN ÁLLAPOTOKON

Részletesebben

ARCJÓGA 7 NAPOS FIATALÍTÓ TANFOLYAM

ARCJÓGA 7 NAPOS FIATALÍTÓ TANFOLYAM ARCJÓGA 7 NAPOS FIATALÍTÓ TANFOLYAM Koós Viki (2011) - Minden jog fenntartva 1. oldal 7. NAP TOKAGYAKORLAT Sok nő életét megkeseríti a toka. Kinek a túlsúly miatt éktelenkedik az álla alatt, kinek a fogyás

Részletesebben

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm.

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm. A QMED Akupresszúrás matrac ÉS PÁRNA egy praktikus, esztétikus egészségmegőrző eszköz, mely 100 % organikus pamutból és mérgező anyagoktól mentes ABS műanyagból készült. A matrac hossza 67 cm, szélessége

Részletesebben

GYÓGYULJ KRISTÁLYOKKAL

GYÓGYULJ KRISTÁLYOKKAL www.kristalygyogyitas.hu 2. BÓNUSZ A kéz akupresszúrás pontjai GYÓGYULJ KRISTÁLYOKKAL Vajon hogyan segíthet neked egy kő abban, hogy jobban érezd magad, vagy éppen meg is gyógyulj? Először azt kell megértenünk,

Részletesebben

Guggolás* Megosztott guggolás* Guggolás fél lábon. Huszonöt eszményi gyakorlat (A könnyebbeket *-gal jelöltük) lépés: 2. lépés: 1.

Guggolás* Megosztott guggolás* Guggolás fél lábon. Huszonöt eszményi gyakorlat (A könnyebbeket *-gal jelöltük) lépés: 2. lépés: 1. Huszonöt eszményi gyakorlat (A könnyebbeket *-gal jelöltük) 1 1 Guggolás* Megfeszített törzzsel és egyenes háttal engedd a feneked hátra és lefelé, míg majdnem megérinti a mögötted lévő széket. Csípőből

Részletesebben

Érezd jól magad! Stresszoldó technikák győjteménye Balázs Mónika

Érezd jól magad! Stresszoldó technikák győjteménye Balázs Mónika Érezd jól magad! Stresszoldó technikák győjteménye Balázs Mónika http://www.lelekmuhely.hu Gyakorlatok reggel: Vitalizáló légzı gyakorlat ébredés után 1. Akár ülve, akár állva is végezheted ezt a gyakorlatot.

Részletesebben

FÉNYGYÓGYSZER. Védelem és gyógymód sugárszennyezés, idegméreg, bakteriális- és vírusfertőzés esetére

FÉNYGYÓGYSZER. Védelem és gyógymód sugárszennyezés, idegméreg, bakteriális- és vírusfertőzés esetére FÉNYGYÓGYSZER Védelem és gyógymód sugárszennyezés, idegméreg, bakteriális- és vírusfertőzés esetére Hathor üzenet a Föld számára Tom Kenyon közvetítésében 2011. március 16. Az új-zélandi és az azt követő

Részletesebben

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök)

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) Rendelési szám Eszköz leírása Méret (mm) Nettó ár (Ft) Bruttó ár (Ft) SL116 GYALOGLÓ 1250x600x1600 207 000 Ft 262 890 Ft Végtagok formálására, erősítésére és

Részletesebben

Stresszkezelés a munkahelyen és a magánéletben

Stresszkezelés a munkahelyen és a magánéletben Stresszkezelés a munkahelyen és a magánéletben Melyik okozhat stresszt? Bevezető A stressz olyan mint a borivás: kis mennyiségben jótékony hatása van, motivál és élénkebbé tesz. A túlzott és folyamatos

Részletesebben

2015/10/07 11:03 1/6 Ászanák

2015/10/07 11:03 1/6 Ászanák 2015/10/07 11:03 1/6 Ászanák < Jóga Ászanák Az ászanák statikus gyakorlatok, amelyek húzzák, nyújtják és erősítik az izmokat. Az ászanák elvégzésének célja minél több izomcsoport megmozgatása. Amikor elkezdesz

Részletesebben

EDZŐPAD LW-20. FONTOS: Használat előtt, kérjük olvassa el figyelemmel jelen útmutatót.

EDZŐPAD LW-20. FONTOS: Használat előtt, kérjük olvassa el figyelemmel jelen útmutatót. EDZŐPAD LW-20 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FONTOS: Használat előtt, kérjük olvassa el figyelemmel jelen útmutatót. Örizze meg az útmutatót a késöbbi hivatkozások érdekében. A termék tulajdonságai eltérhetnek az

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök)

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) Rendelési szám Eszköz leírása Méret (mm) SL101 KAR ÉS MELLKAS ERŐSÍTŐ 1600x750x2050 19,1 (4,16 x 4,58 m) 155 440 700 Ft 559 689 Ft Mire jó? Felső végtagok,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EDZŐPAD SPORTMANN LW-21

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EDZŐPAD SPORTMANN LW-21 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EDZŐPAD SPORTMANN LW-21 FONTOS: Használat előtt, kérjük olvassa el figyelemmel jelen útmutatót. Őrizze meg az útmutatót a későbbi hivatkozások érdekében. A termék tulajdonságai eltérhetnek

Részletesebben

ARCJÓGA 7 NAPOS FIATALÍTÓ TANFOLYAM

ARCJÓGA 7 NAPOS FIATALÍTÓ TANFOLYAM ARCJÓGA 7 NAPOS FIATALÍTÓ TANFOLYAM Koós Viki (2011) - Minden jog fenntartva 1. oldal 2. NAP A nap mottója: TÖKÉLETES VAGY! Az, hogy milyennek látjuk magunkat, a körülöttünk élők kimondott, vagy kimondatlan

Részletesebben

Gyakorlatsor. 1. Alapállás, labdafogással jobb kézben. 2. Karemelés oldalsó középtartásba. 3. Kar leengedés mélytartásba labda átadással a bal kézbe.

Gyakorlatsor. 1. Alapállás, labdafogással jobb kézben. 2. Karemelés oldalsó középtartásba. 3. Kar leengedés mélytartásba labda átadással a bal kézbe. Gyakorlatsor 1. Alapállás, labdafogással jobb kézben. 2. Karemelés oldalsó középtartásba. 3. Kar leengedés mélytartásba labda átadással a bal kézbe. 4. Karemelés oldalsó középtartásba. 5. Kar leengedés

Részletesebben

Termék adatlap Air Walker Rendelési kód: OFC-02

Termék adatlap Air Walker Rendelési kód: OFC-02 Air Walker Rendelési kód: OFC-02 Edzéstípus: Vérkeringés, kardio Hatása: Az ízületeket kímélve edzi a teljes láb- és csípőizomzatot. Hasznos eszköze lehet a mozgásszervi rehabilitációnak is, hiszen javítja

Részletesebben

CIKK SZÁM: 1241 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

CIKK SZÁM: 1241 HASZNÁLATI UTASÍTÁS CIKK SZÁM: 1241 HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOM FELHASZNÁLÓI FIGYELMEZTETÉS ALKATRÉSZEK LISTÁJA FELÜLNÉZETI RAJZ SZERELÉSE ÚTMUTATÓ HASZNÁLAT ELÖTTI BEMELEGÍTÉS ÉS NYÚJTÁSI TIPPEK NEHÉZSÉG BEÁLLÍTÁSA TRÉNING

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű! Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

L E G T R A I N E R GYVC-008. Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót!

L E G T R A I N E R GYVC-008. Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! LEG_TARINER.qxp 2007.08.03. 9:06 Page 1 L E G Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! T R A I N E R GYVC-008 A VIVAMAX Leg Trainerrel Ön otthonában, kényelmesen edzheti lábait és fenekét,

Részletesebben

Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban

Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban A kiadvány az elnyert TÁMOP-6.1.2/A-09/1-2009-0047 Egészségmegőrzés a Dunanett Kft-nél pályázat részeként készült 2 A Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

3. A tanulók fizikai állapotának mérését szolgáló feladatok, illetve az elért eredményekhez tartozó pontszámok:

3. A tanulók fizikai állapotának mérését szolgáló feladatok, illetve az elért eredményekhez tartozó pontszámok: 1. A tanulók fizikai állapotának mérését a testnevelés tantárgyat tanító nevelők végzik el a testnevelés órákon, tanévenként két alkalommal október, illetve május hónapban. (A felmérés a Hungarofit teszt

Részletesebben

Dynasit Dinamikus ülőpárnák

Dynasit Dinamikus ülőpárnák Dinamikus ülőpárnák 1. Üljünk egészségesen! Felejtse el a statikus, mozgás nélküli ülést, vigyen dinamikát az ülésbe! Ébressze fel izmait, mozogjon többet ülés közben! Évente átlagosan több, mint 3000

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP A KRÚDYBAN

EGÉSZSÉGNAP A KRÚDYBAN EGÉSZSÉGNAP A KRÚDYBAN Gerinctorna - Tartásjavító gyakorlatok A gerincoszlopon öt szakaszt különböztetünk meg. A nyaki gerincszakaszt hét nyakcsigolya, a háti gerincszakaszt tizenkét hátcsigolya, az ágyéki

Részletesebben

BLS-segélynyújtói tanfolyam. Alapszintű újraélesztés (BLS) automatizált külső defibrillátor (AED) használatával

BLS-segélynyújtói tanfolyam. Alapszintű újraélesztés (BLS) automatizált külső defibrillátor (AED) használatával BLS-segélynyújtói tanfolyam Alapszintű újraélesztés (BLS) automatizált külső defibrillátor (AED) használatával Céljaink A tanfolyam végére minden résztvevő be tudja mutatni: eszméletlen személy vizsgálatát

Részletesebben

Használati útmutató. IN 3379 Koordinációs félgömb insportline GRANDE

Használati útmutató. IN 3379 Koordinációs félgömb insportline GRANDE Használati útmutató IN 3379 Koordinációs félgömb insportline GRANDE Koordinációs félgömb GRANDE felfújható, nyújtó gyakorlatokra, egyensúly javításra alkalmas. Gyors és hatékony. Szórakoztató módja a test

Részletesebben

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél. Testmozgással az egészségért

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél. Testmozgással az egészségért 1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037 Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél Testmozgással az egészségért Hogyan sportoljunk? Gyógytorna program Kiadó: Gönc Város

Részletesebben

(Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői jogok tulajdonosa a

(Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői jogok tulajdonosa a 25 ötlet, amelyekkel ünnepek alatt (és után is!) kordában tarthatja családját (Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve:dr. Páva Hanna A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: elnökhelyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli vizsga

Részletesebben

Gerinctorna gyakorlatok

Gerinctorna gyakorlatok Gerinctorna gyakorlatok Arthuman Központ www.arthuman.hu Tel: + 36 30 190 7315 Rendelői gyógytorna, McKenzie, Schroth, Terrier, Manuálterápiás kezelések, gyógymasszázs Gerinc betegségek kezelése (Porckorongsérv,

Részletesebben

AROMA TESTKEZELÉSEK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

AROMA TESTKEZELÉSEK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ AROMA TESTKEZELÉSEK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ AROMA TESTKEZELÉS BÕRPUHÍTÁS, NYUGTATÁS Csak radírozás Radírozás +masszázs Radírozás +önbarnítás 35 perc Simító Cukor-Kiwi Testradír - A vendég a hátán fekszik. Nagy

Részletesebben

EXKLUZÍV vonal 2012.01.280 280

EXKLUZÍV vonal 2012.01.280 280 EXKLUZÍV vonal 2012.01.280 280 Rendelési szám Eszközök Méret (cm) Nettó ár (EUR) Nettó ár (Ft) Bruttó ár (Ft) 019030 UJJ-LÉTRA 22X22X170 cm 1 300 364 000 Ft 462 280 Ft Ujj- izmok, ínszalagok és izületek

Részletesebben

Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Akupresszőr szak. 2004. október 14.

Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Akupresszőr szak. 2004. október 14. Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli vizsga Akupresszőr szak 2004. október 14. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére A vizsgázó csak a kiosztott

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Dr. Páva Hanna A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

BLUE LINE HIDRATÁLÓ, REGENERÁLÓ EXKLUZÍV KEZELÉS IGÉNYES BŐRRE - 25 ÉV FELETT A kezelési idő: 120 perc

BLUE LINE HIDRATÁLÓ, REGENERÁLÓ EXKLUZÍV KEZELÉS IGÉNYES BŐRRE - 25 ÉV FELETT A kezelési idő: 120 perc BLUE LINE HIDRATÁLÓ, REGENERÁLÓ EXKLUZÍV KEZELÉS IGÉNYES BŐRRE - 25 ÉV FELETT A kezelési idő: 120 perc Lépések: 1 Make-up Eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség Fokozás

Részletesebben

European Resuscitation Council. Alapszintű Újraélesztés (BLS) és Automata Külső Defibrillátor (AED) tanfolyam

European Resuscitation Council. Alapszintű Újraélesztés (BLS) és Automata Külső Defibrillátor (AED) tanfolyam Alapszintű Újraélesztés (BLS) és Automata Külső Defibrillátor (AED) tanfolyam CÉLOK A tanfolyam végére a résztvevők képesek legyenek a következőkre: Eszméletlen beteg vizsgálata Mellkasi kompressziók és

Részletesebben

Kezelés ízületi- és csontrendszeri betegségek esetén. Artritis, Osteoarthrosis kezelése

Kezelés ízületi- és csontrendszeri betegségek esetén. Artritis, Osteoarthrosis kezelése Kezelés ízületi- és csontrendszeri betegségek esetén Alkalmazható készülék: Triomed Egészséges Ízület sugárzója A készülék működési ideje: 12 perc. Ajánlott kezelési zónák: Az ízületek és azok vetületei,

Részletesebben

CieAura. Tiszta energia. (Pure Energy) (A termék dobozán szereplő szöveg fordítása.)

CieAura. Tiszta energia. (Pure Energy) (A termék dobozán szereplő szöveg fordítása.) Tiszta energia (Pure Energy) Tartós energia, egyensúly és mentális éberség egész nap. Egy kevés javulás Természetesen. energiákat a hologram chipekre. A CieAura energiái a test különböző akkupunktúrás

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Lábmasszírozó gép insportline Otterchill

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Lábmasszírozó gép insportline Otterchill HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 18010 Lábmasszírozó gép insportline Otterchill TARTALOM BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ... 3 HASZNÁLAT... 3 ELEM CSERE... 4 ALTERNATÍV HASZNÁLAT... 4 2 BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ Olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Újraélesztés - BLS. Nagy Ferenc

Újraélesztés - BLS. Nagy Ferenc Újraélesztés - BLS Nagy Ferenc Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálat Elsősegélynyújtó Tanfolyam Mentőápoló Tanfolyam 2. előadás 2011. október 5. Az előadás az European Resuscitation Council BLS

Részletesebben

Vandart (Rex Clinic Hotel)

Vandart (Rex Clinic Hotel) Vandart (Rex Clinic Hotel) Masszázsok és Wellness Testkezelések (Uraknak) Kurland Bali Paradise Wellness Rituálé mályva virágokkal: Ez a wellness kezelés bámulatosan varázsolja át a petyhüdt, fakó bőrt,

Részletesebben

Az 5 tibeti jógagyakorlat Mielőtt hozzáfognánk az öt rítushoz, néhány dolgot tudnunk kell:

Az 5 tibeti jógagyakorlat Mielőtt hozzáfognánk az öt rítushoz, néhány dolgot tudnunk kell: Az 5 tibeti jógagyakorlat Mielőtt hozzáfognánk az öt rítushoz, néhány dolgot tudnunk kell: * Az első héten az öt rítus mindegyikét naponta csak háromszor végezzük el. Utána kilenc héten át minden héten

Részletesebben

TAIKYOKU SHODAN. 18. Jobb lábbal előre zenkutsu dachi, jobb kézzel chudan oi tsuki.

TAIKYOKU SHODAN. 18. Jobb lábbal előre zenkutsu dachi, jobb kézzel chudan oi tsuki. TAIKYOKU SHODAN A végrehajtás részletező leírása Yoi! (kiinduló helyzet: készenléti pozíció) Rei! (köszönés, tisztelgés) A lábak a váll szélességnyire egymástól, az ökölbe zárt kezek a test előtt a comb

Részletesebben

Vigyázat! Esetleges kiesés veszély!

Vigyázat! Esetleges kiesés veszély! Használati utasítás Az első használat előtt figyelmesen tanulmányozd át a használati utasítást és a fényképeket! A hordozó használatának begyakorlásához kérj segítséget! Az első alkalmakkor segíthet, ha

Részletesebben

Arcjóga Arctorna Edzésterv

Arcjóga Arctorna Edzésterv Arcjóga Arctorna EDZÉSTERV Hogyan haladj a gyakorlatokkal? Lépésről lépésre. Gondolj arra, mintha lego kockákból várat építenél. Türelemjáték. Milyen jó lenne, minél gyorsabban egymásba kapcsolni a lego

Részletesebben

Rugalmas hordozókendő. használati útmutató

Rugalmas hordozókendő. használati útmutató Rugalmas hordozókendő használati útmutató Útmutató a Biztonságos Babahordozáshoz E használati útmutató bemutatja a legfontosabb kötési technikákat, felhívja a figyelmed néhány fontos biztonsági előírásra,

Részletesebben

Műtét utáni gyakorlatok

Műtét utáni gyakorlatok Műtét utáni gyakorlatok 1. Korai, műtét utáni fekvőgyakorlatok Ezek a gyakorlatok igen fontosak a lábak keringési rendszerének beindítása és a vérrög kialakulásának elkerülése céljából. Emellett segíti

Részletesebben

Kezdő íjászok kézikönyve ARANY. Toll

Kezdő íjászok kézikönyve ARANY. Toll ARANY Toll 1 A FITA ARANY TOLL MEGSZERZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ISMERETANYAG TALÁLATOK ÉRTÉKELÉSE Lőtávolság: 8m Lövésszám: 15 (5x3 vessző) Elérendő teljesítmény: 12 találat 80 cm-es lőlapra (találat = 6-10-es

Részletesebben

Szövött kendő. használati útmutató

Szövött kendő. használati útmutató Szövött kendő használati útmutató biztonság & kezelés Ez az útmutató bemutatja a szövött hordozókendő használatát, felhívja a figyelmed néhány fontos biztonsági szabályra és segít abban, hogyan tarthatod

Részletesebben

PAIN GONE Használati Utasítás

PAIN GONE Használati Utasítás PAIN GONE Használati Utasítás Nyílt sebre ne használja! Ha más személyt kezel, akkor kezelés közben ne érintse meg a kezelt személy testét. 1. Általános utasítás Hogyan használja a PAIN GONE-t Fogja kézbe

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

78-84 85-92 93-98 99-104 105-110 60-64 65-70 71-75 76-84 85-98 86-91 92-97 98-103 104-112 113-120 63-67 67-72 73-77 78-82 83-87 88-92 93-97

78-84 85-92 93-98 99-104 105-110 60-64 65-70 71-75 76-84 85-98 86-91 92-97 98-103 104-112 113-120 63-67 67-72 73-77 78-82 83-87 88-92 93-97 Női felső, póló, ruha méretek meghatározása centiméterben Méretek XS/34/6 S/36/8-10 M/38/12-14 L/40-42/16-18 XL/42-44/20 Mell (cm) Derék (cm) Csípő (cm) 78-84 85-92 93-98 99-104 105-110 60-64 65-70 71-75

Részletesebben

2.1 testhelyzet 2.2 testhelyzet 2.3 testhelyzet

2.1 testhelyzet 2.2 testhelyzet 2.3 testhelyzet gyakran gondolják úgy, hogy izmaikat teljesen ellazították, pedig maradt még feszültség a testükben. A mai felgyorsult világban az embereket számtalan stressz és aggodalom éri, ezért még az alvás során

Részletesebben

6. Yoko ofoshi. 7. Tani ofoshi.

6. Yoko ofoshi. 7. Tani ofoshi. 6. Yoko ofoshi. Ezt a fogást akkor használjuk, ha mindketten a jobb lábon természetes vagy védelmi állásban állunk s mindketten éppen úgy, mint a sumigaeshi-né\, jobb kezünket az ellenfél karja alatt tartjuk,

Részletesebben

EXKLUZÍV vonal

EXKLUZÍV vonal EXKLUZÍV vonal 2010.1 280 Rendelési (Ft) 019030 UJJ-LÉTRA 22X22X170 1 300 364 000 Ft Ujj- izmok, ínszalagok és izületek mozgékonyságának megőrzésére. Egyik keze ujjaival egyesével lépegessen fel az eszköz

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE A kezelési idő: 90 perc Lépések: 1 Make-up eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség fokozás 7 Tonizálás 8 Iontoforézis

Részletesebben

BEVEZETÉS ÁLLÓ HELYZET

BEVEZETÉS ÁLLÓ HELYZET BEVEZETÉS 1 Az önedző "istennői" gimnasztikához Ugyanazon ízületnek számos mozgása van. Ha bármelyik mozgás során kattant egy ízület - pl. a csípőízületi gyakorlat során kattant a boka -, az az ízület

Részletesebben

A GYAKORLATOK LEÍRÁSA

A GYAKORLATOK LEÍRÁSA BULGÁR JÓGA A bulgár gyógyítók légzőtornája magába foglalja sok keleti iskola tapasztalatát, hozzáadva ahhoz a Naksbandija muzulmán szerzetesrend szuffisztikus színezetét. A légzőgyakorlatot ennek a rendnek

Részletesebben

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2 Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Köszönjük, hogy termékünket választotta! Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el a használati

Részletesebben

Egyszerű szabályos forduló a hátúszásban, és annak oktatása

Egyszerű szabályos forduló a hátúszásban, és annak oktatása Egyszerű szabályos forduló a hátúszásban, és annak oktatása Az úszó fekvő testhelyzetben, háton megközelíti a falat. Ne engedje le a csípőjét, megemelt állal hajtsa végre a fordulást. Fejjel is megközelíti

Részletesebben

Kezdő íjászok kézikönyve. Fehér. Nyíl

Kezdő íjászok kézikönyve. Fehér. Nyíl Fehér Nyíl 1 A FITA FEHÉR NYÍL MEGSZERZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ISMERETANYAG TALÁLATOK ÉRTÉKELÉSE Lőtávolság: 10 méter Minimális elérendő pontszám: 115 pont MOZGÁSTECHNIKA - A lövési folyamat végrehajtása a következők

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű! Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató M E G O L D Ó L A

Részletesebben

1. Az emésztôrendszerrôl általában

1. Az emésztôrendszerrôl általában 1. Az emésztôrendszerrôl általában Az emésztôrendszer a szájüregtôl a végbélnyílásig tart. A nyelôcsövet a gyomor, azt pedig a vékonybél követi. A nyelôcsô tulajdonképpen a mellkasban helyezkedik el, a

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ÉRETT, IGÉNYES, IDŐSÖDŐ BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ÉRETT, IGÉNYES, IDŐSÖDŐ BŐRRE DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ÉRETT, IGÉNYES, IDŐSÖDŐ BŐRRE A kezelési idő: 90 perc Lépések: 1 Make-up eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség fokozás 7 Tonizálás 8 Iontoforézis

Részletesebben

Cikk szám: 1238 Használati utasítások

Cikk szám: 1238 Használati utasítások Cikk szám: 1238 Használati utasítások FONTOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 1. Mielőtt ezt vagy bármilyen más edzést elkezdene, konzultáljon kezelő orvosával. Kérje orvosa segítségét annak meghatározásában, hogy

Részletesebben