BESZÁMOLÓ. Ó z d, június 21. Előterjesztő: Alpolgármester. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BESZÁMOLÓ. Ó z d, 2011. június 21. Előterjesztő: Alpolgármester. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály"

Átírás

1 BESZÁMOLÓ az Ózd Város Önkormányzatának fenntartásában működő közoktatási intézmények szakmai-gazdálkodási tevékenységének áttekintésére létrehozott munkacsoport összegző jelentéséről Ó z d, június 21. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály

2 I. Bevezető Ózd Város Önkormányzata fenntartásában működő közoktatási intézményrendszer szakmai gazdálkodási tevékenységeinek áttekintése decemberben vette kezdetét. Az Oktatási, Művelődési és Sport Osztály által készített összegző jelentés bemutatta intézményeink főbb szakmai és gazdálkodási adatait, többek között óvodáink, iskoláink költségvetésének évi jellemző mutatószámait (1. melléklet), valamint az iskolai órakereteket, pedagógus álláshelyek, túlórák október 1-i számadatait (2. melléklet). A vizsgálódás kiterjedt a nem pedagógus foglalkoztatás, valamint a főző- és melegítőkonyhák létszámadataira is. Az oktatási ágazgat teljes körű áttekintését, működésének racionalizálását az alábbiak indokolják: - Ózd város jelentős költségvetési működési hiánya - a normatívák folyamatos csökkenése - az intézményi belső szerkezetek aránytalansága - a hitelfelvételi lehetőségek kimerülése. A 2011-es költségvetési rendelet biztosította a 13 közoktatási intézmény, és az Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága éves működéséhez szükséges előirányzatokat, ugyanakkor a költségvetés végrehajtását segítő intézkedésekről szóló 24/KH/2011. (II. 17.) határozat 29. pontja az ágazat kiadási előirányzatainak 50 MFttal való csökkentéséről hozott döntést. (A költségvetési rendelet szeptemberi módosítása során az előirányzat csökkentések átvezetéséről gondoskodni kell.) Elsősorban takarékossági okokból a Képviselő-testület szándéknyilatkozatokban döntött azon intézményátszervezésekről, nem kötelező közoktatási feladatok átadásáról, melyek kiadáscsökkentéssel, valamint várhatóan bevétel-növekedést eredményező intézményfenntartó társulási megállapodások megkötéséről (módosításáról) szóltak. Ezen intézkedések mellett a várhatóan megmaradó intézményrendszer szakmaigazdálkodási racionalizálására egy munkacsoport alakult (2011. március 28-án), és megindította az óvodák, iskolák teljes átvilágítását az alábbi céllal: A közoktatási intézmények szakmailag független, de racionális, a felesleges párhuzamosságokat megszüntető, költséghatékony működési feltételeinek megteremtését megalapozó döntés-előkészítő javaslatok összeállítása.

3 2 A munkacsoport tagjai: Vezető: Fazekas Zoltán alpolgármester Tagok: Béri-Vitkó Ilona Oktatási, Művelődési és Sport Osztály vezetője Obbágy Csaba Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, iskolaigazgató Boda István képviselő Kovács Ottó Fürjesné Úri Mária igazgatói munkaközösség vezetője Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága vezető-helyettese A munkacsoport tevékenységét, a döntés előkészítéseket befolyásolta a középiskoláink megyei fenntartásba kerülésének július 1.-re tolódása, valamint mindazon kormányzati terek körvonalazódása, melyek az önkormányzatok jövőbeni kötelező feladatellátására, a közoktatás finanszírozására és működtetésére vonatkoznak. II. Előzmények A decemberi jelentés főbb megállapításai, melyek a munkacsoport tevékenységnek kiindulási pontjaiként szolgáltak: 1. A rendszerváltást követően városunk gyermek- és tanuló-összetétele fokozatosan átalakult. Az eltelt két évtizedben alig múlt el év átszervezés, ill. a létszámadatoknak megfelelő kiigazítás nélkül. Az ellátottak létszámával arányosan csökkentek a tanulócsoportok és a közalkalmazotti létszámok is. Az óvodások száma 20 év alatt 18 %-kal, az általános iskolások száma 25 %-kal csökkent. A létszámcsökkenés mellett a gyermek- és tanulói összetétel is fokozatosan átalakult. A hátrányos helyzetű gyermekek száma növekedni kezdett, az iskolákban a társadalmi olló egyre jobban kinyílt. A szabad iskolaválasztás, mint eszköz erősítette a területi megosztottságot, megindult az a visszafordíthatatlan folyamat, mely az intézményrendszer fokozatos kettészakadásához vezetett. A tanulólétszám fokozatos csökkenése az iskolák számának csökkenését is megalapozta, melyet egyrészt egyes szakmai döntések korrigáltak, valamint objektív tényezők megoldottak: - a csökkenő létszámú Árpád Vezér Iskola szakképzési kínálattal bővítette profilját, és intézményfenntartó társulási megállapodások keretében növelte tanulólétszámát. - a Brassói Úti ÁMK műszaki állapota miatt jogutódlással megszűnt a Szabó Lőrinc Általános Iskola.

4 3 A Szabó Lőrinc Általános és Szakiskola valamint a S.P.I.C. iskolák megszűnése után megtörtént az intézményrendszer teljes, végleges kettészakadása. A három elitiskola fokozatosan telítődött, a négy felzárkóztató iskolában 90 % fölé kerültek a hátrányos helyzetű cigány gyermekek. A 3H-s (halmozottan hátrányos helyzetű) gyermekek aránya ma már közelíti a 40 %- ot. Az arányos integráció már elméletben is megkérdőjelezné a sikeres felzárkóztatást, az esélyteremtés eredményességét. Ugyanis ha az integrálandó tanulók aránya 20 % fölé emelkedik, veszélybe kerül a fő cél, és a többség érdekei sérülhetnek. Ózd városban ez az út nem járható ben a városi Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Tervben a differenciált esélyteremtési cél került meghatározásra, melyet a település megtartó képessége, a lakosság egyértelmű igénye és nem utolsó sorban a józan szakmaiságnak az erőltetett integráció elkerülését célzó szándéka megkövetelt. (Vasvár Úti Általános Iskola bővítésével támogatni a spontán integrációt, a helyben maradni szándékozó cigánygyermekeknek saját közösségükben biztosítani a minőségi oktatás feltételeit.) 2. A 13 közoktatási intézmény és az Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága évi költségvetési bevételeit és kiadásait bemutató táblázat (1. melléklet) láthatóvá teszi, hogy az egyes intézmények önkormányzati támogatása jelentősen eltér egymástól. Ezek okai: - A bér + járulék mértéke függ a foglalkoztatottak számától, életkorától, nyertes pályázatok számától. - A dologi kiadások mértéke függ az épületek számától és műszaki állapotától, fűtési és egyéb energiafelhasználási rendszerétől, főző- vagy melegítőkonyha működtetésétől, nyertes pályázatok számától. - Társ. és szociális juttatások mértéke függ a gyermekek létszámától és szociális helyzetétől (ingyen tankönyv, bérlet, stb.) - A működési bevételek mértéke függ a konyha jellegétől (főző vagy melegtő), az egyéb bevételekhez jutás lehetőségétől, gyermekétkeztetést fizető szülők arányától, stb. - A normatív támogatás mértéke függ Az ellátott gyermekek, tanulók létszámától, étkezési támogatástól, etnikai oktatásban résztvevők, SNI gyermekek, napközisek, ingyen tankönyvre jogosultak számától. - Központi intézkedések Pl. kereset-kiegészítések, minden olyan összeg, melyre az önkormányzat jogosult pályázni.

5 4 A működéshez szükséges önkormányzati kiegészítések különbözőségének elemzésénél fontos kiemelni, hogy az összehasonlításkor a forint összegben kifejezett adatok az irányadók, hiszen a százalékos adat az intézmény összbevételéhez viszonyított arányszám. (pl. Petőfi Sándor Általános Iskola 40 %-os támogatás összege: 90,6 MFt, az Árpád Vezér Általános Művelődési Központ 38,7 %-os támogatás összege: 161,6 MFt.) A támogatási arányok tekintetében az egy tanulóra jutó kiadás, az egy foglalkoztatottra jutó átlagos költség nem az önkormányzati támogatási rendszer igazságosságát kérdőjelezi meg. Az azonos támogatási összegek az egyik intézményt saját paraméterei miatt túlfinanszírozná, a másik működését ellehetetlenítené. 3. A közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény meghatározza minden iskola számára tanulócsoportok alapján a biztosítandó kötelező tanítási órák számát, a választható és egyéb órakeret felső határát, melyet a jelenlegi kettős finanszírozásban az oktatási kormányzat szakmailag indokoltnak ítél. A maximális órakeret túllépését a törvény nem tiltja, hiszen minden plusz óra javíthatja az eredményességet, ugyanakkor annak finanszírozását a fenntartónak kell felvállalnia. (A választható és egyéb órakerettel kapcsolatos törvényalkotói értelmezést és szándékot az idő sok éve felülírta, hiszen a kettős finanszírozásban a kormány saját hozzájárulását oly mértékben lecsökkentette, hogy az önkormányzati hozzájárulás aránytalanul megnövekedett. Ózd város általános iskolái a szeptemberi tantárgyfelosztásokban ezen órakeret felhasználási terve 60 %-os.) (7. és 8. mellékletek) A 2. melléklet mutatja, hogy iskoláink 2010/2011-es tanévben 6990 óra heti törvény szerint biztosítandó órakeretből 6507 órában látták el a Pedagógiai Programban felvállalt feladataikat (a különbség 22 álláshely). A tantárgyfelosztás szerint ellátott órák megtartásához szükséges pedagógiai álláshelyek száma 330, a költségvetés ebből 305-öt státuszként, 25 álláshelyet egyéb módon finanszírozott (21-et tantárgyi túlóraként, 4 álláshelynek megfelelő óraszámot óraadók megbízásával). Ez a finanszírozás szakmailag indokolt, ugyanis, ha a 330 álláshely státuszként jelenne meg a rendszerben, a szakos ellátottság követelménye felső tagozaton és középfokon ellehetetlenülne. Ugyanakkor a költségtakarékosság igénye felveti a túlóráztatás helyett a feladatellátás óraadási megbízásokkal, vagy fiatal álláskereső pedagógusok határozott idejű közalkalmazotti foglalkoztatásával történő megvalósítását.

6 5 III. A munkacsoport összegző jelentése 1. A pedagógiai feladatellátás további racionalizálása arra irányulhat, hogy a szakmai munka legkisebb kockáztatásával további csökkentés történjen az ellátott órakeretek jelenlegi tervében. (Fontos cél, hogy pedagógus ne veszítse el munkáját.) 2. A nem pedagógus munkakörök arányosabb és ésszerűbb újragondolása megtörtént. A takarítási feladatok külső szolgáltatóval történő ellátása részletesen áttekintésre került. A vállalkozókkal való takarítás problémái miatt (pl. iskolai ünnepségeken, rendezvényeken pluszdíjazás, udvartakarítás, stb.) továbbá a lényeges létszámcsökkentési kényszer (45 fő takarító elbocsátása) miatt a kiszervezési változat elvetésre került. A jövőben a biztonságos és költségkímélő működtetés a saját és közfoglalkoztatott dolgozók alkalmazásának vegyes rendszerével érhető el oly módon, hogy a nyugdíjazás miatt vagy egyéb okokból megüresedő takarítói álláshelyek fokozatosan megszüntetésre kerülnek. Az intézményi adminisztrációs feladatok ellátásának létszámigénye áttekintésre került. Megállapítást nyert, hogy az intézményi karbantartók (fűtők, gépkocsivezetők) ellátó szervezetben való alkalmazása nem javítaná a feladatellátás hatékonyságát, helyben maradásuk indokolt. Az intézményi konyhák működtetésének áttekintése, a lehetséges létszámarányosítás megtörtént. Szerkezeti-szervezeti lényeges változtatásra nincs jelenleg lehetőség (10. melléklet) 3. A költségtakarékosabb, feladatorientált intézményrendszer az Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága és az önállóan működő intézmények szakmai kapcsolatrendszerének, munkamegosztásának módosítását teszi szükségessé. A központosított anyagbeszerzések, szolgáltatási szerződések, valamint minden olyan, gazdálkodással kapcsolatos feladatellátás tekintetében, mely központosítva kiadás megtakarítást jelent, az Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága, mint ellátó szervezet funkcióját és hatáskörét erősíteni szükséges. Az Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága és az intézmények között meglévő együttműködési megállapodás módosítást igényel. Az Árpád Vezér Általános Művelődési Központ üzemeltetésében működő 19 személyes mikrobusz Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága koordinálásával történő, az arányos lehetőségelosztás igénye szerint, ágazati szintű hasznosítása javasolt (úszásoktatás, tanulmányi- és sportversenyek, utaztatás, tanulói kirándulások, gyermek és felnőtt közösségi programok, stb.)

7 6 4. A pedagógiai feladatellátást érintő javasolt intézkedések: Arányosabb feladatellátás: - Az igazgatóhelyettesek számának csökkentése Árpád Vezér Általános Művelődési Központ, Petőfi Sándor Általános Iskola, Sajóvárkonyi Általános Művelődési Központ. A pótlék és járulék megtakarítás összege 2011-ben Ft. - Virág Úti Óvodában egy óvónői álláshely megszüntetése, Petőfi Sándor Általános Iskolában egy tanulócsoport csökkenéssel egy pedagógus státusz megszüntetése, Árpád Vezér Általános Művelődési Központban egy napközis csoport csökkenésével egy pedagógus státusz megszüntetése. Ezen álláshelyek a dolgozók átirányításával, nyugdíjazásával, végkielégítés nélkül szüntethetők meg. A megtakarítás összege 2011-ben Ft. A választható és egyéb órakeretek felhasználásának csökkentése pedagógus létszámcsökkentés nélkül (elsősorban a túlóraszámok módosításával). A szeptemberéről tantárgyfelosztásban betervezett választható és egyéb órakeret 10 %-os csökkentése indokolt, mely a túlórák számának lecsökkentésével Ft megtakarítást eredményez. Az iskolák közötti áttanítás lehetőségének kihasználása és alkalmazása. 2011/2012-es tanévben várhatóan egyes iskolákban a rajz, ének és informatika tantárgyak oktatása során kerül sor áttanításra. A konkrét tervezés folyamatban. Egyéb személyi kiadáscsökkentés: évben nem kerül kifizetésre a pedagógusok minőségi munkáért járó keresetki-egészítése, ebből eredő megtakarítás összege: Ft (járulékkal együtt). - Az úszásoktatási feladatok Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézménynek történő átadásával (2 fő úszóoktató áthelyezése) a megtakarítás május 1-től Ft. 5. A nem pedagógiai feladatellátást érintő, létszámgazdálkodással kapcsolatos javasolt intézkedések: Az adminisztratív álláshelyek arányosítása és csökkentése: - Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnokságánál 1 fő könyvelő (nyugdíjazás). Megtakarítás 2011-ben Ft.

8 7 - Árpád Vezér Általános Művelődési Központ 1 fő adminisztratív státuszcsökkentés (végkielégítés nélkül) június 16-tól. Megtakarítás: 2011-ben Ft. - Az Alkotmány Úti Összevont Óvoda 1 fő óvodatitkár munkakört indokolt, mely a Városközponti Napköziotthonos Óvodából 1 fő státusz átirányításával megoldható. - A Petőfi Sándor Általános Iskolából 1 fő adminisztratív létszám csökkentése indokolt, a dolgozó továbbfoglalkoztatása nyugdíjazás miatti üres álláshelyen, Bolyky Tamás Általános Iskolában biztosított. Bérmegtakarítás 2011-ben nem jelentkezik. Takarítás A takarítási munkakörben nyugdíjazás miatt megüresedett álláshelyek átszervezése, megszüntetése eredményeként a tervezhető megtakarítás 2011-ben: Ft (végkielégítés kifizetésére nem kerül sor). Karbantartás A Damjanich Úti Óvodában 1 fő 4 órás karbantartói munkakör megüresedés utáni megszüntetése indokolt március 1-től a bér- és járulék megtakarítás: Ft. Konyhák - A Somsályi Óvodában a konyhai kisegítő foglalkoztatása 8 órásról 6 órásra módosul, a megtakarítás Ft. - A Petőfi Úti Óvodából 1 fő konyhai kisegítő áthelyezésével a megtakarítás 2011-ben Ft. Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola Az arányos feladatellátás az intézmény technikai dolgozóinak létszámcsökkentését indokolja. - 5 fő (2 fő adminisztratív, 1 fő portás, 2 fő takarító) ágazaton belüli áthelyezése, nyugdíjazás miatt, ill. egyéb okból megüresedett álláshelyeken megoldható. - 1 fő portás július 1-től a Vasvár Tehetséggondozó Központba kerül áthelyezésre (létszám-átirányítással), a Vasvár 56. telephelyen megnövekedett feladatok ellátására (Kiadási igénye: Ft). A Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola bér, járulék és dologi kiadásainak csökkentésével 2011-ben Ft megtakarítás tervezhető.

9 8 Árpád Vezér Általános Művelődési Központ A Szentsimoni közművelődési telephelyek Ózdi Művelődési Intézményekhez integrálása évben az ágazatban Ft kiadás megtakarítást eredményez. 6. Költségvetési gazdálkodás területén áttekintésre kerültek a szolgáltatási szerződések, azok tartalmában, díjában az alábbi módosítások váltak indokolttá. - Az oktatási ágazatban a foglalkoztatás egészségügyi feladatok ellátását versenyeztettük, új vállalkozóval kötöttünk szerződést áprilisától a várható megtakarítás ágazati szinten Ft. - A szemétszállítás gyakoriságának, a tárolóedények méretének átvizsgálásával szállítási szerződéseket módosítottunk az ÓHG-val, 2011-ben várható megtakarítása Ft. - Az ÉMÁSZ szerződések változtatásával összességében 6,8 %-os díjcsökkentést értünk el, mely B o Ft megtakarítást eredményez évre. Amennyiben szolgáltatót kívánunk váltani, azt január 31-ig kell kezdeményeznünk. - Az ételfelvonó liftek karbantartását végző vállalkozóval történt egyeztetésünkkel 15%-os díjmérsékléssel összesen Ft-ot takarítunk meg ebben az évben. - A tűzoltó készülékek ellenőrzésére megkötött szerződéseket intézményenként módosítottuk, a díjak csökkentésével várhatóan Ft megtakarítás lesz évben. - A tisztítószer beszerzést megversenyeztettük. A legkedvezőbb ajánlatot tett beszállítóval a kapcsolatfelvétel megtörtént, az intézmények megrendeléseiket folyamatosan ettől alkalmazzák. A megtakarítás összege jelenleg nem összesíthető. - A vonalas telefon szolgáltató váltásával jelentős díjkedvezményt értünk el május 1- el, mely eredményeként évi megtakarításunk Ft lesz. - A munka-, tűzvédelmi feladatok végrehajtásának áttekintésével a szakmai teljesítő személyében, díjában változás nem történt, azonban a szerződés tartalma az intézmények számára kedvezőbbé vált. - A fentieken túl számos területen kezdeményeztünk díjcsökkentést, melyek eredménye még vagy nem ismert, (pl. TIGÁZ, TÁVHŐ, kéményseprési díj) vagy várhatóan az év második felében mérhető. Ugyancsak vizsgálat tárgya a papír, írószer és az élelmiszer beszerzés, a tárgyalások jelenleg folynak.

10 9 7. Összesítés Az intézményekben tervezhető kiadási előirányzatok csökkentéséről adatok EFt-ban Munk.terh. járulék Dologi kiadás Kiadás öszszesen Árpád Vezér ÁMK Alkotmány Úti Óvoda Apáczai Csere János Általános Iskola és Óvoda Béke Telepi Óvodák Bolyky Tamás Általános Iskola Csépány-Somsály ÁMK Vasvár Úti Általános Iskola Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága Újváros Téri Általános Iskola Petőfi Sándor Általános Iskola és Óvoda Városközponti Napköziotthonos Óvoda Sajóvárkonyi ÁMK Mogyorósvölgyi Óvoda Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola Összesen Bem Úti Általános Iskola egyházi átadása miatti megtakarítás Megtakarítás összesen EFt melyből Ózd Város Képviselő-testülete a évi költségvetés végrehajtását segítő intézkedések 29.) pontja alapján EFt-ot zárolt.

11 10 8. Az összesítés részletezése intézményenként Létszámváltozás + 1 fő adminisztrátor Alkotmány Úti Óvoda - 1 fő adminisztrátor Ft*3 hó = Ft Étkezési hozzájárulás 1 fő Ft * 3 hó= Ft - Minőségi bér fő * Ft/hó* 9 hó = Ft Munkáltatói járulék csökkentés + 1 fő adminisztrátor bérének járuléka Ft * 0,27 = Ft Egyéb személyi juttatások járuléka Ft*0, Foglalkoztatás eü. megtakarítás Szemétszállítás alap Ft ÁFA Ft Ft ÉMÁSZ díjcsökkentés Telefon díj mód Tűzoltó készülék ellenőrzés Ft Béke Telepi Óvodák - Minőségi bér 28 fő * Ft * 9 hó Munkáltatói járulékcsökkentés Ft* 0,27 = Ft Foglalkoztatás eü. ellátás ÉMÁSZ díjcsökkentés Telefon díj mód

12 - Tűzoltó készülékek karbantartása Liftkarbantartás Ft 11 Mogyorósvölgyi Óvoda Minőségi bér óvónő 7 fő* Ft* 9 hó Ft Munkáltatói járulék csökkentés Mogyorós óvoda Ft* 0,27= Ft ÉMÁSZ díjcsökkenés Telefon díj módosítás Tűzoltó kész. ellenőrzés Létszámcsökkentés - 1 fő élelmezésvezető Városközponti Óvoda - 1 fő élelm Ft/hó*3 hó= Ft fő étk. hozzájárulás Ft/hó*3 hó= Ft minőségi bér 9+13 fő *5250 Ft*9 hó= Ft Munkáltatói járulék - 1 fő élelmezésvezető Ft * 0,27= Ft minőségi bér Ft*0,27= Ft Foglalkozás egészségügyi Katona Óvoda Ft Nemzetőr Óvoda 0

13 12 - ÉMÁSZ díjcsökkentés Telefon díj Liftkarbantartási szerződés mód. Katona Óvoda Ft Nemzetőr Óvoda Ft Tűzoltó készülékek karbantartása Ft Apáczai Iskola és Óvoda Létszámcsökkentés - 1 fő óvónő létszámcsökkentés (F/ Ft) - Túlóra 3 óra*18 hét*1750 Ft = Ft fő óvónő bére Ft/hó * 3 hó= Ft fő étk. hozzájárulás Ft/hó * 3 hó= Ft minőségi bér 7 fő óvónő+17 fő tanár 5250 Ft/hó*9 hó Munkáltatói járulék Ft* 0,27 = Ft Foglalkoztatás eü. megtakarítás Szemétszállítás iskola alap Ft ÁFA Ft Ft óvoda alap ÁFA Ft Ft Ft - ÉMÁSZ díjcsökkentés Telefon díj Tűzoltó készülékek karbantartása Ft

14 13 Árpád Vezér Általános Művelődési Központ Létszámcsökkentés - 1 fő adminisztrátor tól - 2 fő úszásoktató től - 1 fő napközis nevelő től Ft*3 hó - 1 fő adminisztrátor Ft/hó * 5,5 hó= fő úszásoktató Ft/hó*7 hó= fő napközis nevelő től Ft *3 hó = Ft fő minőségi bér Ft/hó * 9 hó ig. helyettesi pótlék Ft* 3 hó túlóra csökkentés től 12 óra * 18 hét*1.750 Ft= Étkezési hozzájárulás 5 hó*3.000 Ft = Ft 7 hó*6.000 Ft = Ft 3 hó*3.000 Ft = Ft Ft összesen: Munkáltatói járulék csökkentés Ft* 0,27 = Ft Foglalkoztatás eü. megtakarítás Szemétszállítás Szentsimon alap Ft ÁFA Ft Ft Árpád ÁMK alap ÁFA Ft Ft Ft ÉMÁSZ díjcsökk Szentsimon átadás ÓMI-nak - villamosenergia Ft - gázenergia Ft - vízdíj Ft - telefon Ft*3 hó Szentsimon összesen Telefon díj módosítás Tűzoltókészülés ellenőrzés Ft

15 14 Bolyky Tamás Általános Iskola - Túlóra 7 óra * 18 hét*1.750 Ft = Ft minőségi bér 30 fő* Ft/hó *9 hó Munkáltatói járulék Ft* 0,27= Ft Foglalkoztatás eü. megtakarítás ÉMÁSZ díjcsökkentés Telefon díj Tűzoltó készülékek karbantartása Liftkarbantartás szerződés módosítás Ft Csépány-Somsály ÁMK - túlóra csökkentés 1 óra * 18 hét*1.750 Ft= Ft Minőségi bér 9 fő + 12 fő * 5250 Ft * 9 hó= Ft óráról 6 órára csökkentett foglalkoztatás (2011. júl. 1.) Ft/hó Ft/hó = Ft/hó Ft/hó * 5 hó= Munkáltatói járulék csökkentés - 8 óráról 6 órára csökkentés járuléka Ft *0,27= Ft Túlóra, minőségi bér járuléka Ft * 0,27= Ft Foglalkoztatás eü. megtakarítás Szemétszállítás óvoda alap Ft ÁFA Ft Ft ÁMK alap ÁFA Ft Ft Ft

16 15 - ÉMÁSZ díjcsökkentés Telefon díj mód Tűzoltó készülék ell Ft Petőfi Általános Iskola és Óvoda Létszám csökkentés - 1 fő takarító (iskola) - 1 fő konyhalány (Petőfi Úti Óvoda) - 1 fő 4 órás karbantartó (Damjanich Úti Óvoda) - Túlóra: 4 óra* 18 hét * Ft = Ft Minőségi bér: 15 fő + 24 fő * Ft/hó * 9 hó = Ft fő takarító Ft/hó * 7 hó= Ft fő karbantartó Ft/hó *9 hó= Ft fő konyhai kisegítő Ft/hó *5 hó = Ft ig. helyettesi pótlék Ft/hó* 3 hó állás (ped.) zárolása Ft/hó* 3 hó étkezési hozzájárulás 24 hó * Ft/hó = Ft Munkáltatói járulék csökkentés - 1 fő tak Ft *0,27= Ft fő karb Ft*0,27= Ft fő konyhás Ft*0,27= Ft túlóra minőségi bér járuléka Ft * 0, ig. helyettesi pótlék járuléka Ft *0, egy pedagógus álláshely járuléka Ft *0, Foglalkoztatás eü. megtakarítás Ft óvoda Ft iskola Szemétszállítás Óvoda alap Ft ÁFA Ft Ft

17 16 - ÉMÁSZ díjcsökkentés Telefon díj mód Tűzoltó készülék ellenőrzés Liftkarbantartás Ft Létszámcsökkentés - 1 fő takarító Sajóvárkony ÁMK - ig. hely. pótlék Ft* 3 hó = Ft túlóra: 9 óra* 18 hét * Ft= Ft minőségi bér fő * Ft * 9 hó = Ft fő takarító Ft/hó * 6 hó= Ft fő étk. hozzájárulás Ft/hó* 6 hó = Ft Munkáltatót terhelő járulék - 1 fő takarító Ft * 0,27 = Ft egyéb személyi jutt. járuléka Ft * 0,27= Foglalkoztatás eü. szolgáltatás Szemétszállítás Mekcsey óvoda alap ÁFA Ft Ft Ft - ÉMÁSZ díjcsökkentés Telefondíj mód Tűzoltó készülékek karbantartása Ft

18 17 Újváros Téri Általános Iskola Létszám csökkentés - 1 fő takarítónő - 1 fő takarító Ft/hó* 2 hó= Ft minőségi bér 30 fő*5.250 Ft/hó*9 hó= Ft fő étkezési hozzájárulás 3000 Ft/hó * 2 hó = Ft Túlóra 6 óra*18 hét*1750 Ft= Ft Munkáltatói járulék - 1 fő takarító Ft*0,27 = Ft egyéni személyi jutt. járuléka Ft* 0,27 = Ft Foglalkoztatás eü. megtakarítás ÉMÁSZ díjcsökkentés Telefon díj Tűzoltó készülékek karbantartása Ft Létszám módosulás +1 tanár szeptember portás július 1. Vasvár Úti Általános Iskola - Minőségi bér 47 fő* Ft/hó* 9 hó Túlóra 16 óra * 18 hét*1750 Ft Portás július 1-től Ft/hó* 5 hó Munkáltatói járulék - Minőségi bér jár Ft* 0,27 = Ft Túlóra jár Ft * 0,27 = Ft Portás Ft * 0,27 = Ft

19 18 - Foglalkoztatás eü. szolgáltatás ÉMÁSZ díjcsökkentés Telefondíj mód Tűzoltó készülék ellenőrzés Ft Létszámcsökkentés - 5 fő július 1-től - 1 fő szeptember 1-től Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola - 5 fő július 1-től Ft/hó* 5 hó = Ft fő szeptember 1-től Ft/hó * 3 hó = Ft minőségi bér 30 fő * 5250 Ft/hó * 12 hó = Ft óraszám csökkentés 19 óra * 18 hét*1.750 Ft = Ft Étk. hozzájárulás csökkentés Munkáltatói járulék csökkentés Ft* 0,27 = Ft ÉMÁSZ díjcsökkentés dologi egyéb Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága Létszámcsökkentés - 1 fő könyvelő ( Ft alapilletmény Ft munkált.) - 1 fő könyvelő állásbére Étk. hozzájárulás 1 fő Ft * 2 hó= Ft

20 Munkáltatói járulék csökkentés Ft*0,27 = Ft Foglalkoztatás eü. megtakarítás - - ÉMÁSZ díjcsökkentés Telefon díj mód Ft 9. Az ágazat főbb mutatószámainak változását rögzítő 3. melléklet a október 1. tény és a október 1-re tervezett adatokat tartalmazza. A változások a Bem Úti Általános Iskola egyházi fenntartásba adásából, a csernelyi, domaházi tagóvodák, belépéséből, és az előző fejezetekben indokolt létszámkorrekciókból erednek. A 4. és 5. mellékletek a 2011/2012-es év várható gyermek/tanuló létszámadatait, a dolgozói munkakörökben az előző fejezetben indokolt okokból korrigált módosított létszámadatokat mutatja. A 6. melléklet az általános iskolai osztálylétszámok tervezetéről ad tájékoztatást (Bem Úti Általános Iskola nélkül). A 7. és 8. mellékletek részletesen bemutatják a 2011/2012-es tanévre tervezett pedagógiai feladatellátás (óra, túlóra, csoport, státusz) legfőbb mutatószámait. A decemberi óraszámokhoz képest a tantárgyfelosztás szerint ellátandó összóraszám az általános iskolákban hetente 906 órával, a túlórák száma 67-tel csökkent. A 8. mellékletben szereplő választható és egyéb órakeretből oszlopokban rögzített óraszámok további 10 %-os csökkentésre kerülnek. Az iskolák ezt saját hatáskörben augusztus 31-ig módosítják A főállású pedagógusok száma 38 fővel csökkent (általános iskolában.) A 9. melléklet napközik nélkül mutatja be a tehetséggondozó és felzárkóztató iskolák csoportosításában a tehetséggondozásra és a felzárkóztatásra fordított pedagógus álláshelyeket és óraszámokat.

21 20 IV. ÖSSZEGZÉS 1. Intézménybezárás, további intézményátszervezés és pedagógus létszám leépítés nélkül a közoktatási intézményrendszer biztonságos, törvényes és szakmailag megalapozott működtetése éven 45,63 MFt kiadáscsökkentést tesz lehetővé, mely a 24/KH/2011. (II. 17.) határozatban megjelölt 50 MF ágazati zárolás végrehajtását nagyrészben biztosítja. 2. A Bem Úti Általános Iskola egyházi fenntartásba adásából eredő további ágazati megtakarítás 19,87 MFt összegben tervezhető, az intézményfenntartó társulási megállapodásokból 5,8 MFt többletbevétel várható. A 150/KH/2011. (V. 30.) és a 152/KH/2011. (V. 30.) határozatokban döntés született a költségvetési előirányzatok szükséges mértékben történő módosításáról (hi.: augusztus 31.) 3. A 2012/2013-as tanév előkészítésével kapcsolatban indokolt megvárni a közoktatás finanszírozására, működtetésére és a feladatellátás címzettjeire vonatkozó, várhatóan új törvényeket. 4. A jogszabályváltozásoktól függetlenül Ózd város közoktatásában szakmai, gazdálkodási, műszaki és esélyteremtési okokból a Sajóvárkony-Tábla számára új iskola építése szükséges.

22 HATÁROZATI JAVASLAT /KH/2011. (VI. 21.) határozat Tárgy: Beszámoló az Ózd Város Önkormányzatának fenntartásában működő közoktatási intézmények szakmai-gazdálkodási tevékenységének áttekintésére létrehozott munkacsoport összegző jelentéséről Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete fenti előterjesztést megtárgyalta és az alábbi döntést hozta: A Képviselő-testület Ózd Város Önkormányzatának fenntartásában működő közoktatási intézmények szakmai-gazdálkodási tevékenységének áttekintésére létrehozott munkacsoport összegző jelentéséről szóló beszámolót elfogadta.

Ó z d, június 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály

Ó z d, június 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály J A V A S L A T a közoktatási intézményekben 2011/2012-es nevelési évben/tanévben indítható óvodai /tanuló- és napközis számának engedélyezésére Ó z d, 2011. június 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális

Részletesebben

Ózdi Művelődési Intézmények Rövidített neve: ÓMI 3600 Ózd, Gyár út 4. Telefon és fax: 48/570-477. Intézményegységei:

Ózdi Művelődési Intézmények Rövidített neve: ÓMI 3600 Ózd, Gyár út 4. Telefon és fax: 48/570-477. Intézményegységei: Ózdi Művelődési Intézmények Rövidített neve: ÓMI 3600 Ózd, Gyár út 4. Telefon és fax: 48/570-477 Intézményegységei: ÓMI Városi Művelődési Központ Az intézmény székhelye: 3600 Ózd, Gyár út 4. Telefon (igazgató):

Részletesebben

J a v a s l a t a 2014/2015-ös nevelési évben indítható óvodai csoportok számának, valamint a maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezésére

J a v a s l a t a 2014/2015-ös nevelési évben indítható óvodai csoportok számának, valamint a maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezésére J a v a s l a t a 2014/2015-ös nevelési évben indítható óvodai csoportok számának, valamint a maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezésére Ózd, 2014. június 26. Előterjesztő: Előkészítő: Alpolgármester

Részletesebben

J A V A S L A T. közoktatási intézmények átszervezésére vonatkozó szándéknyilatkozatra. Ó z d, március 22.

J A V A S L A T. közoktatási intézmények átszervezésére vonatkozó szándéknyilatkozatra. Ó z d, március 22. J A V A S L A T közoktatási intézmények átszervezésére vonatkozó szándéknyilatkozatra Ó z d, 2012. március 22. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály 2 A nemzeti

Részletesebben

J a v a s l a t. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, június 24.

J a v a s l a t. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, június 24. J a v a s l a t Ózd Város Önkormányzata által - 2015. június 01. és 2015. augusztus 31. közötti időtartamban - megszervezésre kerülő hagyományos közfoglalkoztatáshoz szükséges önerő és létszámkeret jóváhagyására

Részletesebben

Abádszalók Város Képviselőtestületének 12/ 2010. (VI. 10.) rendelete

Abádszalók Város Képviselőtestületének 12/ 2010. (VI. 10.) rendelete Abádszalók Város Képviselőtestületének 12/ 2010. (VI. 10.) rendelete Abádszalók Város Önkormányzata 2010. évi költségvetéséről szóló 10/2010. (IV.15.) rendeletével módosított 1/2010. (II.11.) rendeletének

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítására

J A V A S L A T. az Ózdi Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítására J A V A S L A T az Ózdi Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Előkészítő: Polgármester Jegyző Jogtanácsos Ó z d, 2016. július 21. Tisztelt Képviselő-testület! Ózd Kistérség

Részletesebben

2.melléklet a.../2015. határozathoz

2.melléklet a.../2015. határozathoz .melléklet a.../05. határozathoz Közfoglalkoztatotti létszám intézményenkénti megosztása munkakör, létszám és időtartam szerint Intézmény/ Pályázó neve / Munkavégzés helye Munkakör SZAKKÉPZET LEN SZAKKÉPZETT

Részletesebben

J A V A S L A T. közoktatási intézmények átszervezésére. Ó z d, május 17. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály

J A V A S L A T. közoktatási intézmények átszervezésére. Ó z d, május 17. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály J A V A S L A T közoktatási intézmények átszervezésére Ó z d, 2012. május 17. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály 2 I. Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Alapító okirat szerinti férőhely. Új beiratkozók száma

Alapító okirat szerinti férőhely. Új beiratkozók száma Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: P-152/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tárgy: A 2012/2013. nevelési, ill.

Részletesebben

J A V A S L A T 2017/2018-as nevelési évben indítható óvodai csoportok számának, valamint a maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezésére

J A V A S L A T 2017/2018-as nevelési évben indítható óvodai csoportok számának, valamint a maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezésére J A V A S L A T 2017/2018-as nevelési évben indítható óvodai csoportok számának, valamint a maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezésére Ózd, 2017. június 22. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: P-1570/2013 Témafelelős: Kovács Zsuzsa

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: P-1570/2013 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: P-570/203 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tárgy: A 203/204. nevelési évben indítható

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Városüzemeltető Intézmény. alapító okiratának módosítására. Ózd, december 15.

J A V A S L A T. az Ózdi Városüzemeltető Intézmény. alapító okiratának módosítására. Ózd, december 15. J A V A S L A T az Ózdi Városüzemeltető Intézmény alapító okiratának módosítására Ózd, 2016. december 15. Előterjesztő: Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója Tisztelt Képviselő-testület! A nemzeti

Részletesebben

Javaslat. a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására november 28.

Javaslat. a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására november 28. Javaslat a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására 2013. november 28. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Köznevelési Csoport Tisztelt

Részletesebben

VÁRPALOTA KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE. A pedagógus létszám szükséglet meghatározása a berhidai általános iskolákban

VÁRPALOTA KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE. A pedagógus létszám szükséglet meghatározása a berhidai általános iskolákban VÁRPALOTA KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE 8100 Várpalota, Gárdonyi G. u. 39. (88) 592-660/166 (88) 592-660/ 225 e-mail: varpalota.tobbcelu.tarsulas@varpalota.hu Iktatószám: 204-2/2012 Ügyintéző:

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. május 29-ai ülésére 1. napirendhez

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS június 23-i ülésére J A V A S L A T

ELŐTERJESZTÉS június 23-i ülésére J A V A S L A T Az előterjesztést megtárgyalta: Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE - Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága - Oktatási és Ifjúsági Bizottsága A határozati

Részletesebben

S z e n t e s. Tisztelt Képviselő-testület!

S z e n t e s. Tisztelt Képviselő-testület! Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s Tisztelt Képviselő-testület! Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 112/2009.(V.29.) Kt. számú határozatával döntött arról, hogy

Részletesebben

Ellátott feladatok, feladatellátási helyek: Lengyeltóti, Csokonai u. 15. általános iskola pedagógiai-szakmai szolgáltatás

Ellátott feladatok, feladatellátási helyek: Lengyeltóti, Csokonai u. 15. általános iskola pedagógiai-szakmai szolgáltatás Hivatalos név: FODOR ANDRÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT, PEDAGÓGIAI-SZAKMAI SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNY 8693 Lengyeltóti, Csokonai u. 15. Rövid

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. március 21-i ülésére Tárgy: A 2005-2006.tanévben indítható tanulócsoportok számának meghatározása a Reguly Antal Általános Iskola

Részletesebben

Javaslat. a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására. Ózd, február 13.

Javaslat. a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására. Ózd, február 13. Javaslat a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására Ózd, 2014. február 13. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Köznevelési Csoport Tisztelt

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Összevont Óvodák sajóivánkai tagóvodája évi költségvetés-tervezetének jóváhagyására

Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Összevont Óvodák sajóivánkai tagóvodája évi költségvetés-tervezetének jóváhagyására ELŐTERJESZTÉS SAJÓIVÁNKA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. FEBRUÁR 13-I MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 493-2/2013. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB I. N API R E N D Tárgy: Javaslat a

Részletesebben

===================================================================

=================================================================== E L ŐTERJE SZ T ÉS Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 10-i munkaterv szerinti nyílt ülésére. =================================================================== IKT. SZ: 66-2/2012.

Részletesebben

)) 9?,, l "t. t, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Apolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló

)) 9?,, l t. t, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Apolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló -------------------------------- Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Apolgármestere )) 9?,, l "t. t, ~..,:J szamu e o erjesz es Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Janikovszky

Részletesebben

Szarvas Város Önkormányzata 25/2009. (IX.25.) rendelete A fenntartásában működő közoktatási intézmények adatszolgáltatásának teljesítéséről

Szarvas Város Önkormányzata 25/2009. (IX.25.) rendelete A fenntartásában működő közoktatási intézmények adatszolgáltatásának teljesítéséről Szarvas Város Önkormányzata 25/2009. (IX.25.) rendelete A fenntartásában működő közoktatási intézmények ának teljesítéséről Szarvas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

J A V A S L A T. a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 74. (6) bekezdése alapján meghozott döntésre. Ózd, augusztus 4.

J A V A S L A T. a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 74. (6) bekezdése alapján meghozott döntésre. Ózd, augusztus 4. J A V A S L A T a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 74. (6) bekezdése alapján meghozott döntésre Ózd, 2015. augusztus 4. Előterjesztő: Előkészítő: Polgármester Humánerőforrás és Képviselő-testületi

Részletesebben

Tájékoztató. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 23-án tartandó ülésére

Tájékoztató. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 23-án tartandó ülésére Tájékoztató Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 23-án tartandó ülésére A tájékoztató tárgya: Az általános iskolák és középiskolák összevonásának eredménye A napirend előterjesztője:

Részletesebben

A FELADATFINANSZÍROZÁS és a TANTÁRGYFELOSZTÁS KAPCSOLATA

A FELADATFINANSZÍROZÁS és a TANTÁRGYFELOSZTÁS KAPCSOLATA A FELADATFINANSZÍROZÁS és a TANTÁRGYFELOSZTÁS KAPCSOLATA Bp., 2012. október 04. Készítették: Balatoniné Sárosi Márta Megyeri István Kollmann Veronika Óraszám-definíciók A fenntartó által engedélyezett,

Részletesebben

a Polgármesteri Hivatal, a Tapolcai Óvoda és a Tapolcai Általános Iskola átszervezésének, hatásainak és eredményeinek ellenőrzéséről

a Polgármesteri Hivatal, a Tapolcai Óvoda és a Tapolcai Általános Iskola átszervezésének, hatásainak és eredményeinek ellenőrzéséről J E L E N T É S a Polgármesteri Hivatal, a Tapolcai Óvoda és a Tapolcai Általános Iskola átszervezésének, hatásainak és eredményeinek ellenőrzéséről BEVEZETÉS A vizsgálatra a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Javaslat köznevelési intézményvezetői megbízások véleményezésére

Javaslat köznevelési intézményvezetői megbízások véleményezésére Javaslat köznevelési intézményvezetői megbízások véleményezésére Ózd, 2014. május 28. Előterjesztő: Előkészítő: Polgármester Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Köznevelési Csoport Az állami

Részletesebben

J A V A S L A T a Vasvár Úti Általános Iskola Alapító Okiratának módosítására

J A V A S L A T a Vasvár Úti Általános Iskola Alapító Okiratának módosítására J A V A S L A T a Vasvár Úti Általános Iskola Alapító Okiratának módosítására Ó z d, 2011. szeptember 15. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Előkészítő: Oktatási, Művelődési és

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 128/2015. Tárgy: Az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 1/2015. (II.24.) önkormányzati rendeletének 3. sz. módosítása Előterjesztő neve: Kiszelné Mohos Katalin

Részletesebben

Az elõterjesztést készítette: Dr. Herczeg Tibor Sáfrányos Józsefné. Az elõterjesztés melléklete: tagintézményi költségvetés-tervezet

Az elõterjesztést készítette: Dr. Herczeg Tibor Sáfrányos Józsefné. Az elõterjesztés melléklete: tagintézményi költségvetés-tervezet 1 1. a.) Tárgy. Gárdonyi Géza Tagiskola 2008. évi költségvetéstervezete Az elõterjesztést készítette: Dr. Herczeg Tibor Sáfrányos Józsefné Jegyzõ GESZ vezetõje Az elõterjesztés melléklete: tagintézményi

Részletesebben

A nevelési-oktatási intézményekben indítható tanulócsoportok számának meghatározásáról.

A nevelési-oktatási intézményekben indítható tanulócsoportok számának meghatározásáról. MÁTÉSZALKA V Á R O S POLGÁRMESTERÉTŐ L 4701.Mátészalka, Hősök-tere 9. Tel.: (44) 501-358, Fax: (44) 501-360 e-mail:polgarmester@mateszalka.hu Száma: 165/2008. ELŐTERJESZTÉS - a képviselő testülethez- A

Részletesebben

J a v a s l a t. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, június 21.

J a v a s l a t. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, június 21. J a v a s l a t pályázat benyújtásának és önerő biztosításának támogatására hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás érdekében, és önerő biztosítására rövid időtartamú közfoglalkoztatás megszervezéséhez Előterjesztő:

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 001/1-14/2009. Tárgy: jkv-i kivonat

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 001/1-14/2009. Tárgy: jkv-i kivonat Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 001/1-14/2009. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 30-i üléséről. Napirend:

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 124/2008. (V.23.)Kt. határozatával döntött az intézményeknél történő létszámcsökkentésekről.

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 124/2008. (V.23.)Kt. határozatával döntött az intézményeknél történő létszámcsökkentésekről. Szentes Város Alpolgármestere 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. sz.: U-12027/2008. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s Tárgy: A helyi önkormányzatok

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Közművelődési, oktatási, sport, ifjúságpolitikai és egészségügyi bizottság Tárgy: Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Közoktatási Intézkedési Tervének felülvizsgálata Melléklet: kerületi intézmények

Részletesebben

Kereset-kiegészítés fedezete 106

Kereset-kiegészítés fedezete 106 Ádám Jenõ - Központi Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskola Szuhakálló 2009. évi költségvetés Kiadások Személyi juttatások 511112 Alap illetmény 801214 szakfeladat 16 fõ részére december havi bér 2.348.541,-

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés Ecsegfalva Község Önkormányzat 010. május 31-én tartandó Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A 011/01. tanévben indítható iskolai osztályok, valamint napközis csoportok számának meghatározása

Részletesebben

Közös Fenntartású Általános Iskola és Napközi-otthonos Óvoda Szigliget

Közös Fenntartású Általános Iskola és Napközi-otthonos Óvoda Szigliget Közös Fenntartású Általános Iskola és Napközi-otthonos Óvoda Szigliget 2012. évi költségvetése / tervezet / Az Iskola és Óvoda tervezett költségvetése az intézményvezetők által kidolgozott működési költségeket

Részletesebben

Gyermekvédelmi kedvezmények. Rendszeres kedvezmények számú táblázat - Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesítettek száma

Gyermekvédelmi kedvezmények. Rendszeres kedvezmények számú táblázat - Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesítettek száma 4.1.2. számú táblázat - Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesítettek száma év Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesítettek száma Ebből tartósan beteg fogyatékos gyermekek száma Kiegészítő

Részletesebben

Javaslat az OMISÁ intézményeinek évi költségvetési létszámkeret módosítására

Javaslat az OMISÁ intézményeinek évi költségvetési létszámkeret módosítására BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER Javaslat az OMISÁ intézményeinek 2006. évi költségvetési létszámkeret módosítására Készítette: Becsei Dénes ágazatvezető Előterjesztő: Tóth Mihály polgármester

Részletesebben

Látta: Mészáros Miklós Feikusné Horváth Erzsébet polgármester

Látta: Mészáros Miklós Feikusné Horváth Erzsébet polgármester Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1484/2011. Sorszám: 9. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. május 26. napján

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Torony, Dozmat képviselő-testületének február 03-án megtartott közös testületi ülésén

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Torony, Dozmat képviselő-testületének február 03-án megtartott közös testületi ülésén TORONY KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DOZMAT KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült: Torony, Dozmat képviselő-testületének 2016. február 03-án megtartott közös testületi ülésén Helye: Torony Község

Részletesebben

J A V A S L A T a 2013. évi városi imázs költségvetési keret felosztására

J A V A S L A T a 2013. évi városi imázs költségvetési keret felosztására J A V A S L A T a 2013. évi városi imázs költségvetési keret felosztására Ózd, 2013. március 28. Előterjesztő: Városimázsért és Nemzetközi Kapcsolatokért Felelős Tanácsnok Oktatási, Kulturális és Sport

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Lesenceistvánd, Uzsa Községek Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsa 2015.április 29.-i nyilvános ülésére.

ELŐTERJESZTÉS. A Lesenceistvánd, Uzsa Községek Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsa 2015.április 29.-i nyilvános ülésére. NAPIREND: 1 Ügyiratszám 1/153-5/2015 ELŐTERJESZTÉS A Lesenceistvánd, Uzsa Községek Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsa 2015.április 29.-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Meghívottak:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület október 15.-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület október 15.-i rendkívüli ülésére Város Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/Fax: (53) 360-010 Telefon: (53) 361-571 Iktatószám: 001/12218-6/2009. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Jegyzői Titkárság

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/154-18/2010. Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, május 23.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, május 23. Javaslat az Ózd Város Önkormányzata által biztosított egészségügyi alapellátás működtetésének átadására az Ózd Kistérség Többcélú Társulása által alapított Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ engedélyezett létszámának 190 főről 269 főre történő növelésére

Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ engedélyezett létszámának 190 főről 269 főre történő növelésére Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: István Zsolt igazgató Tárgy: Javaslat a Szociális Szolgáltató Központ engedélyezett létszámának 190 főről 269 főre történő növelésére Tisztelt Képviselő

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6.

Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. sz.: P-17267/2008 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Tárgy: A Koszta József Általános Iskola Pedagógiai Program módosítása és a maximális létszám

Részletesebben

Ó z d, november 22. Képviselő-testületi Osztály

Ó z d, november 22. Képviselő-testületi Osztály J A V A S L A T tulajdonában álló ingatlanokban működő, állami fenntartásba kerülő köznevelési intézmények további működtetésével kapcsolatos döntések meghozatalára Ó z d, 2012. november 22. Előterjesztő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 26-i rendes testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 26-i rendes testületi ülésére 13. számú előterjesztés ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 26-i rendes testületi ülésére Egyszerű többség Tárgy: Új szakok indításának engedélyezése az Apáczai

Részletesebben

PALOTÁSI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA. 43/2012.(IV.26.) határozattal. egységes szerkezetbe foglalt A L A P Í T Ó OKIRATA

PALOTÁSI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA. 43/2012.(IV.26.) határozattal. egységes szerkezetbe foglalt A L A P Í T Ó OKIRATA PALOTÁSI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA 43/2012.(IV.26.) határozattal egységes szerkezetbe foglalt A L A P Í T Ó OKIRATA Kihirdetési záradék: A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat 2012. május

Részletesebben

Kommunális feladatok. Kiadás 2009.év Bojt. Szakfeladat Számlaszám M e g n e v e z é s. 631211 Helyi közutak üzemeltetése, fenntartása

Kommunális feladatok. Kiadás 2009.év Bojt. Szakfeladat Számlaszám M e g n e v e z é s. 631211 Helyi közutak üzemeltetése, fenntartása Kommunális feladatok Kiadás 2009.év Bojt 631211 Helyi közutak üzemeltetése, fenntartása 54 57 Dologi kiadások 54218 Karbantartás, kisjavítás 1 000 56111 Vásárolt termékek, szolgáltatások ÁFA 20 % 200 1

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a bánhorváti Szivárvány Gyermekóvoda és vadnai tagóvodája 2013.évi költségvetés-tervezetének jóváhagyására.

Tárgy: Javaslat a bánhorváti Szivárvány Gyermekóvoda és vadnai tagóvodája 2013.évi költségvetés-tervezetének jóváhagyására. ELŐTERJESZTÉS VADNA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. FEBRUÁR 14-I MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 491-2/2013. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB I. N API R E N D Tárgy: Javaslat a bánhorváti

Részletesebben

Előterjesztés az önkormányzat 2009. évi költségvetési terve megtárgyalására és elfogadására

Előterjesztés az önkormányzat 2009. évi költségvetési terve megtárgyalására és elfogadására Előterjesztés az önkormányzat 2009. évi költségvetési terve megtárgyalására és elfogadására A hatásköri törvény 139. (1) bekezdés a) pontban foglalt kötelezettségemnek eleget téve a mellékelt költségvetési

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013-as tanév/nevelési év indításának tapasztalatairól

TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013-as tanév/nevelési év indításának tapasztalatairól TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013-as tanév/nevelési év indításának tapasztalatairól Ó z d, 2012. szeptember 20. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. június 25-i ülésére Tárgy:Fejlesztő pedagógus alkalmazása Az előterjesztést készítette: Hum József oktatási referens Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

Megszűntetett esetek száma a 18 év alatti védelembe vettek közül

Megszűntetett esetek száma a 18 év alatti védelembe vettek közül 4.1.1. számú táblázat - Védelembe vett és veszélyeztetett kiskorú gyermekek száma 4.1.2. számú táblázat - Rendszeres gyer év védelembe vett 18 év alattiak száma Megszűntetett esetek száma a 18 év alatti

Részletesebben

Tárgy: Beszámoló a Koszta József Általános Iskola ötéves munkájáról Mell.: 1 db

Tárgy: Beszámoló a Koszta József Általános Iskola ötéves munkájáról Mell.: 1 db Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: P-17896/2009. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Tárgy: Beszámoló a Koszta József Általános Iskola ötéves munkájáról Mell.: 1 db Szentes

Részletesebben

Előterjesztés a május 29 -én tartandó Képviselő-testületi ülésére

Előterjesztés a május 29 -én tartandó Képviselő-testületi ülésére Előterjesztés a 2012. május 29 -én tartandó Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A 2012/2013. tanévben indítható iskolai osztályok, valamint napközis csoportok számának meghatározása az ÁMK Ványai Ambrus

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 12/2009. (04.21.) rendelete a fenntartásában működő közoktatási intézmények adatszolgáltatásának teljesítéséről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 12/2009. (04.21.) rendelete a fenntartásában működő közoktatási intézmények adatszolgáltatásának teljesítéséről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 12/2009. (04.21.) rendelete a fenntartásában működő közoktatási intézmények ának teljesítéséről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a közoktatásról szóló

Részletesebben

JAVASLAT a 2012. évi városi imázsra vonatkozó költségvetési keret felosztására

JAVASLAT a 2012. évi városi imázsra vonatkozó költségvetési keret felosztására JAVASLAT a 2012. évi városi imázsra vonatkozó költségvetési keret felosztására Ózd, 2012. március 22. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke

Részletesebben

Alapító okirat. 1/ A költségvetési szerv neve: KINCSKERESŐ Általános Művelődési Központ. 2./ Székhelye: 8651 Balatonszabdi, Vak Bottyán u. 96.

Alapító okirat. 1/ A költségvetési szerv neve: KINCSKERESŐ Általános Művelődési Központ. 2./ Székhelye: 8651 Balatonszabdi, Vak Bottyán u. 96. Alapító okirat Balatonszabadi és Siójut községek Önkormányzatainak i a rendelkezésre álló dokumentumok alapján, a többször módosított 1992.évi XXXVIII. törvény az államháztartásról 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

1. Az intézmény neve: Ságújfalu Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti. 2. Az intézmény székhelye: 3162 Ságújfalu, Kossuth út 134.

1. Az intézmény neve: Ságújfalu Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti. 2. Az intézmény székhelye: 3162 Ságújfalu, Kossuth út 134. Ságújfalu és Kishartyán Községek Önkormányzatainak Képviselő-testületei az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv., valamint a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény alapján, az általuk alapított

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület április 30.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület április 30.-i ülésére Város Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/Fax: (53) 360-010 Telefon: (53) 361-571 Iktatószám: Az előterjesztés készítésében közreműködött: Jegyzői Titkárság Az előterjesztést

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1863/2012. Sorszám: 11. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. május 31. napján

Részletesebben

Napköziotthonos Óvoda. Intézményei bevételek összesen: 2926. Támogatások, kiegészítések és átvett pénzeszközök 1147

Napköziotthonos Óvoda. Intézményei bevételek összesen: 2926. Támogatások, kiegészítések és átvett pénzeszközök 1147 Költségvetés 2012. év Bevételek Pápatezsér KÖzség Önkomrányzata Napköziotthonos Óvoda Intézményi bevételek Alaptevékenység bevétele: Étkezési térítési díjak 2926 Önkormányzati hozzájárulás 2526 Térítési

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Szeged Megyei Jogú Város Alpolgármestere. A 2013/2014. óvodai nevelési év előkészítése

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Szeged Megyei Jogú Város Alpolgármestere. A 2013/2014. óvodai nevelési év előkészítése E L Ő T E R J E S Z T É S Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Alpolgármestere Tárgy: A 2013/2014. óvodai nevelési év előkészítése Iktatószám: 38278/2013. Melléklet:

Részletesebben

Kivonat Sióagárd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 9-én tartott rendkívüli üléséről készített jegyzőkönyvből

Kivonat Sióagárd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 9-én tartott rendkívüli üléséről készített jegyzőkönyvből 95/2011. (VIII.09.) számú képviselő-testületi határozat Garay János Általános Iskola és AMI alapító okiratának módosítása 1.) Sióagárd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetért a Szekszárd Megyei

Részletesebben

Tárgy: Tájékoztatás a Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetési beszámolójáról. Dr. Herczeg Tibor jegyző

Tárgy: Tájékoztatás a Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetési beszámolójáról. Dr. Herczeg Tibor jegyző ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ, VADNA, SAJÓGALGÓC, SAJÓIVÁNKA ÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATOK KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2015. ÁPRILIS 21-EI EGYÜTTES NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 875-2/2015/Sz. MELLÉKLETEK

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13-án tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Melléklet: A napirend előterjesztője: Az előterjesztést készítette: A

Részletesebben

Tárgy : Javaslat az önkormányzat évi költségvetésének koncepciójára

Tárgy : Javaslat az önkormányzat évi költségvetésének koncepciójára Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/476-206 Ikt.sz.:5996/2012. Tárgy : Javaslat az önkormányzat 2013. évi költségvetésének koncepciójára Emőd Város Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Elıterjesztés a 2012/2013-as tanév indításához kapcsolódó döntésekre a Sajószentpéter Központi Általános Iskolában

Elıterjesztés a 2012/2013-as tanév indításához kapcsolódó döntésekre a Sajószentpéter Központi Általános Iskolában S A J Ó S Z E N T P É T E R V Á R O S I Ö N K O R M Á N Y Z A T Elıterjesztı: Dr. Faragó Péter polgármester Készítette: Dr. Guláné Bacsó Krisztina osztályvezetı Elıterjesztés a 2012/2013-as tanév indításához

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 17/2010. (V.03) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 17/2010. (V.03) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 17/2010. (V.03) önkormányzati rendelete az önkormányzat fenntartásában működő közoktatási intézmények ának teljesítéséről Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 11/1994. (VI. 8.) MKM r. 8. (6) bekezdés kötelezi az intézményeket az ún. különös közzétételi lista megjelentetésére. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 14/19-19/2011. Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Beszámoló. Napsugár Óvoda Vezetőjétől Nyírmada, Sugár út 1. A Napsugár Óvoda működési feltételeiről, és gazdálkodásáról

Beszámoló. Napsugár Óvoda Vezetőjétől Nyírmada, Sugár út 1. A Napsugár Óvoda működési feltételeiről, és gazdálkodásáról Napsugár Óvoda Vezetőjétől 4564 Nyírmada, Sugár út 1. Beszámoló A Napsugár Óvoda működési feltételeiről, és gazdálkodásáról Nyírmada, 2014. május 25. Tisztelt Képviselő-testület! Óvodánk elmúlt egy évi

Részletesebben

A 2013. évi költségvetési pénzmaradvány feladatonkénti részletezése

A 2013. évi költségvetési pénzmaradvány feladatonkénti részletezése 1 1. melléklet a..2014. (IV...) határozathoz A 2013. évi költségvetési pénzmaradvány feladatonkénti részletezése M e g n e v e z é s 1. Gazdasági Ellátó Központ (ÓKIG) - Pályázatok és egyéb átvett pénzeszközök

Részletesebben

Szabadidős tevékenységek fejlesztése Ózdon TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0188

Szabadidős tevékenységek fejlesztése Ózdon TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0188 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Ózdon TÁMOP Társadalmi megújulás operatív program A Társadalmi Megújulás Operatív Program célja olyan beavatkozások sikeres végrehajtása a 2007-2013-as programozási

Részletesebben

TÜNDÉRKERT ÓVODA. Bevételek

TÜNDÉRKERT ÓVODA. Bevételek Óvodabevételek 2/a TÜNDÉRKERT ÓVODA Bevételek Megnevezés 2013 2014.év 2014.év 2014.év 2015. év eredeti ei. eredeti ei. mód.ei várh.telj eredeti ei. B40500 096010 Intézményi ellátás díja 15 000 14 000 14

Részletesebben

Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete BERHIDA. Tárgy: Tájékoztató a 2012/2013. tanévkezdés tapasztalatairól. Tisztelt Képviselőtestület!

Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete BERHIDA. Tárgy: Tájékoztató a 2012/2013. tanévkezdés tapasztalatairól. Tisztelt Képviselőtestület! Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 8181 B e r h i d a, Kossuth u. 11. OM azonosító: 037124 / (88) 586-680 /fax: (88) 455-184 /fax: (88) 455-608 E-mail: adyiskola@ altisk-berhida.sulinet.hu

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Ikt.sz.: 16-4783/2007. Témafelelős: Hering Ferenc

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Ikt.sz.: 16-4783/2007. Témafelelős: Hering Ferenc Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Ikt.sz.: 16-4783/2007. Témafelelős: Hering Ferenc Tárgy: Együttműködési megállapodás a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda,

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a bánhorváti Szivárvány Gyermekóvoda és vadnai tagóvodája 2014.évi költségvetésének jóváhagyására.

Tárgy: Javaslat a bánhorváti Szivárvány Gyermekóvoda és vadnai tagóvodája 2014.évi költségvetésének jóváhagyására. ELŐTERJESZTÉS VADNA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. FEBRUÁR 4-EI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 164-3/2014./V. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB I. N API R E N D Tárgy: Javaslat a bánhorváti

Részletesebben

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e a nagyközségi önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 4/2009. (II.27.) rendelet módosításáról Decs Nagyközség

Részletesebben

HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA

HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 88., 90. és 92. -a, valamint a közoktatásról

Részletesebben

17/2012. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2012. november 30-án megtartott együttes

17/2012. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2012. november 30-án megtartott együttes 17/2012. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2012. november 30-án megtartott együttes ülésének jegyzőkönyve 1 Jegyzőkönyv Készült: Karancsság Község

Részletesebben

Szigligeti Közös Fenntartású Általános Iskola

Szigligeti Közös Fenntartású Általános Iskola Közös Fenntartású Általános Iskola és Napközi-otthonos Óvoda Szigliget 2010. évi költségvetése / tervezet / Az Iskola és Óvoda tervezett költségvetése az intézményvezetők által kidolgozott működési költségeket

Részletesebben

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) hatályba lépésének ütemezése

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) hatályba lépésének ütemezése A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) hatályba lépésének ütemezése A törvény 2012. szeptember 1-jén lép hatályba, de legtöbb intézkedése késleltetve, illetve fokozatosan kerül bevezetésre,

Részletesebben

JAVASLAT a 2013. évi nemzetközi kapcsolatok költségvetési keret felosztására

JAVASLAT a 2013. évi nemzetközi kapcsolatok költségvetési keret felosztására JAVASLAT a 2013. évi nemzetközi kapcsolatok költségvetési keret felosztására Ózd, 2013. március 28. Előterjesztő: Városimázsért és Nemzetközi Kapcsolatokért Felelős Tanácsnok Oktatási, Kulturális és Sport

Részletesebben

Határozathozatal: minősített többség I/2014. Nyü. 5 E L Ő T E R J E S Z T É S

Határozathozatal: minősített többség I/2014. Nyü. 5 E L Ő T E R J E S Z T É S Határozathozatal: minősített többség I/2014. Nyü. 5 Ügyiratszám: 134-7/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 29-i ülésére Tárgy: 2014. évi

Részletesebben

Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u / Fax: 84/ MEGHÍVÓ

Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u / Fax: 84/ MEGHÍVÓ Ügyszám: 326-28/2011. Napirend: Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/380-013 Fax: 84/380-256 E-mail: polgarmester@sagvar.hu MEGHÍVÓ Ságvár, Som és Nyim községek képviselő-testületei 2011.

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. sz.: P-256/2008 Témafelelős: Kovács Zsuzsa

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. sz.: P-256/2008 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. sz.: P-256/2008 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Tárgy: A 2008/2009. nevelési évben illetve tanévben indítható óvodai csoportok, általános iskolai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. február 13-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. február 13-ai ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. február 13-ai ülésére Tárgy: A Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola alapító okiratának módosítása Előadó: Dr. Árpásy Tamás

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT

A L A P Í T Ó O K I R A T MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT A L A P Í T Ó O K I R A T MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT 1. A költségvetési szerv hivatalos neve: Fekete István Általános Iskola és Szakiskola A költségvetési szerv székhelye: 2230 Gyömrő,

Részletesebben

Tárgy: A nevelési-oktatási intézmények technikai létszámának felülvizsgálata

Tárgy: A nevelési-oktatási intézmények technikai létszámának felülvizsgálata Szentes Város Alpolgármesterétől 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf.: 58. Ikt.sz.: 02-14405/2006. Témafelelős: Hering Ferenc Tárgy: A nevelési-oktatási intézmények technikai létszámának felülvizsgálata Szentes

Részletesebben

az ÓZDINVEST Kft. átvilágításával, racionalizálásával kapcsolatos intézkedések végrehajtásáról

az ÓZDINVEST Kft. átvilágításával, racionalizálásával kapcsolatos intézkedések végrehajtásáról T á j é k o z t a t ó az ÓZDINVEST Kft. átvilágításával, racionalizálásával kapcsolatos intézkedések végrehajtásáról Előterjesztő: Ad hoc Bizottság elnöke Előkészítő: ÓZDINVEST Kft. PH. Településfejlesztési

Részletesebben