J A V A S L A T. közoktatási intézmények átszervezésére vonatkozó szándéknyilatkozatra. Ó z d, március 22.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J A V A S L A T. közoktatási intézmények átszervezésére vonatkozó szándéknyilatkozatra. Ó z d, március 22."

Átírás

1 J A V A S L A T közoktatási intézmények átszervezésére vonatkozó szándéknyilatkozatra Ó z d, március 22. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály

2 2 A nemzeti köznevelésről szóló CXC. törvény 74. -a szerint január 1-től az állam gondoskodik az óvoda kivételével az alapfeladatok ellátásáról január 1-jétől tehát óvodáink önkormányzati fenntartásban, iskoláink állami fenntartásban működnek tovább. Az iskolák esetében a fenntartói jogot a Kormányhivatal (várhatóan a megyei intézményfenntartó központ közreműködésével) gyakorolja majd, működtetésüket 5 évre szóló köznevelési szerződés keretében az önkormányzat - az állami fenntartásba vételt követően - kérelmezheti. Ez esetben a települési önkormányzat vállalja a pedagógusok és a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők illetményén és annak járulékain felül jelentkező összes működtetési költség saját forrásból történő finanszírozását, valamint az iskola épületek állagmegóvását. A január 1-jei változás szükségessé teszi Ózd város jelenlegi többségében heterogén, többcélú intézményrendszerének átszervezését: az egy intézményi keretben működő óvodák, iskolák különválasztását, az általános művelődési központok megszüntetését, új óvodai intézményrendszer kialakítását. Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a évi költségvetés végrehajtását segítő intézkedésekről szóló 6/2012. (II. 16.) határozat 18. pontjában döntést hozott a nevelési-oktatási intézmények átszervezésével kapcsolatos javaslat szükségességéről. Jelen előterjesztés célja, hogy - a szükséges eljárás első lépéseként a javasolt képviselő-testületi határozatok elfogadásával döntés szülessen az intézményátszervezésre vonatkozó konkrét fenntartói szándékról annak érdekében, hogy a jogszabályok által meghatározott eljárásrend május utolsó munkanapjáig a végleges döntés meghozataláig szabályszerűen lefolytatható legyen. Az intézményátszervezések jogszabályi hátteréről tájékoztatást nyújt az előterjesztés 1. melléklete. I. Jelenlegi intézményi struktúra 1. Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága 2. Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola 3. Apáczai Csere János Általános Iskola és Óvoda 4. Árpád Vezér Általános Művelődési Központ 5. Bolyky Tamás Általános Iskola 6. Csépány-Somsály Általános Művelődési Központ 7. Petőfi Sándor Általános Iskola és Óvoda 8. Sajóvárkonyi Általános Művelődési Központ 9. Újváros Téri Általános Iskola 10. Vasvár Úti Általános Iskola 11. Alkotmány Úti Összevont Óvoda 12. Béke Telepi Óvodák 13. Városközponti Napköziotthonos Óvoda Az intézményekre vonatkozó főbb statisztikai mutatószámokat az előterjesztés 2. és 3. melléklete tartalmazza.

3 3 II. Javaslat az átszervezés utáni intézményrendszerre 1. Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága 2. Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola 3. Apáczai Csere János Általános Iskola 4. Árpád Vezér Általános és Szakiskola 5. Bolyky Tamás Általános Iskola 6. Csépányi Általános Iskola 7. Petőfi Sándor Általános Iskola 8. Sajóvárkonyi Általános Iskola 9. Újváros Téri Általános Iskola 10. Vasvár Úti Általános Iskola 11. Alkotmány Úti Összevont Óvoda 12. Béke Telepi Óvodák 13. Petőfi Úti Csépányi Összevont Óvoda 14. Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda 15. Városközponti Napköziotthonos Óvoda Intézményvezetői pályáztatás a fenntartó részéről a Petőfi Úti-CsépányiÖsszevont Óvoda, valamint a Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda óvodavezetői megbízása esetén szükséges. Az átszervezés utáni óvodai intézményrendszer főbb adatait az előterjesztés tartalmazza. 4. melléklete Az óvodák esetében az alábbi munkakörök bérjellegű kiadásait biztosítja az állam szeptember 1-től: Intézményvezető Intézményvezető helyettes Tagintézmény-vezető Tagintézmény-vezető helyettes Óvodapedagógusok Dajka Gondozónő (takarító) Óvodatitkár Pedagógiai asszisztens Óvodapszichológus 1 fő 1 fő ( fő gyermek esetén) 2 fő ( fő gyermek esetén) 3 fő (500 fő fölött) 1 fő 1 fő ( fő gyermek esetén) 2 fő (500 fő fölött) 1 fő csoportonként 1 fő (legalább 3 csoportos telephelyen) 1 fő intézményenként (100 fő feletti telephelyen) 1 fő három óvodai csoportonként 0,5 fő (500 fő alatti gyermekszám esetén) 1 fő (500 fő feletti gyermekszám esetén)

4 4 III. 1. Intézménybezárásra nem kerül sor. A Mekcsey Úti Tagóvoda az épület műszaki állapotának súlyos hiányosságai miatt jogutódlással megszüntetésre kerül június 30-án. A gyermekek és a dolgozók elhelyezését és továbbfoglalkoztatását a jogutód Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda székhelyintézménye, a Tétény Úti Óvoda biztosítja. 2. Az Árpád Vezér Általános Művelődési Központ önkormányzatunknál maradó telephelyei július 1-jétől: Civil Ház: Jelenlegi feladatellátással az Ózdi Művelődési Intézmények telephelyeként működik tovább (kiegészítő tevékenység). Árpád Vendégház: Az épületben történő mindazon feladatellátás és tevékenység, melyet az Árpád Vezér Általános Művelődési Központ eddig végzett, az Ózdinvest Kft. kezelésében működik tovább. Árpád Étterem: Ózdinvest Kft. kezelésében működik tovább (szükség esetén az Árpád Vezér Általános és Szakiskola a pincér gyakorlati oktatás megszervezéséhez terembérleti szerződéssel használatba kaphatja). Központi Óvodai Konyha: Az Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága kezelésében működik tovább 3. A Sajóvárkonyi, valamint a Csépányi Kultúrház oktatási telephelyekként maradnak az iskoláknál, mint az iskolai feladatellátás helyszínei. 4. Az átszervezések miatt az alábbi intézményfenntartó társulási megállapodások módosítása szükséges: Ózd-Sajónémeti Intézményfenntartó Társulás Ózd-Bükkmogyorósd-Csernely-Domaháza Intézményfenntartó Társulás (iskolai feladatellátás) A jelen hatályban lévő intézményfenntartó társulásokról az előterjesztés 5. melléklete ad tájékoztatást. Az intézményátszervezéssel és egyéb intézkedéssel kapcsolatos feladatok ütemezését az előterjesztés 6. melléklete tartalmazza. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen!

5 5 1. melléklet Intézményátszervezések jogszabályi hátterének főbb elemei A közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 88. (6) bek. A helyi önkormányzat a közoktatási intézményét, illetve egyes szolgáltatás ellátását - részben vagy egészben - akkor szüntetheti meg, közoktatási intézményét akkor szervezheti át, ha az adott tevékenységről, szolgáltatásról továbbra is megfelelő színvonalon gondoskodik oly módon, hogy annak igénybevétele a gyermeknek, tanulónak, szülőnek nem jelent aránytalan terhet. Ennek eldöntéséhez be kell szerezni a Kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve, a főváros esetén fővárosi önkormányzat - fejlesztési tervre épített - szakvéleményét. A helyi önkormányzat közoktatási szakértő véleményét köteles beszerezni tervezett intézkedésének véleményezése céljából. A közoktatási szakértőnek abban a kérdésben kell állást foglalnia, hogy a javasolt megoldás biztosítjae az adott tevékenység, szolgáltatás e bekezdésben meghatározottak szerint történő további ellátását. A szakértő véleményét a Kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve, a főváros esetén a fővárosi önkormányzat részére, - a szakvélemény megkérésével egyidejűleg - meg kell küldeni. A független közoktatási szakértő személyére - a helyi önkormányzat megkeresésére - a közoktatási feladatkörében eljáró oktatási hivatal tesz javaslatot (2) bek. A fenntartó a) dönt a közoktatási intézmény létesítéséről, gazdálkodási jogköréről, átszervezéséről, megszüntetéséről, tevékenységi körének módosításáról, nevének megállapításáról, az óvodába történő jelentkezés módjáról, a nagyobb létszámú gyermekek egy időszakon belüli óvodai felvételének időpontjáról, az óvoda heti és éves nyitvatartási idejének meghatározásáról; 102. (3) bek. A fenntartó a közoktatási intézmény megszüntetésével, átszervezésével, feladatának megváltoztatásával, nevének megállapításával, vezetőjének megbízásával és megbízásának visszavonásával összefüggő döntése előtt beszerzi az intézmény alkalmazotti közösségének, az iskolaszéknek, az iskolai szülői szervezetnek (közösségnek), az iskolai diákönkormányzatnak, a nemzetiségi nevelésben-oktatásban részt vevő intézmény esetén - ha nem rendelkezik egyetértési joggal - a fenntartótól függően a települési vagy a területi nemzetiségi önkormányzat, illetőleg ennek hiányában az adott nemzetiség helyi egyesületének, szakközépiskola és szakiskola esetén a fővárosi, megyei gazdasági kamara véleményét. Az e bekezdésben meghatározott vélemény kialakításához minden olyan információt hozzáférhetővé kell tenni a véleményezési joggal rendelkezők részére, amely a fenntartói döntés meghozatalához rendelkezésére áll. A vélemény kialakításához - az információk hozzáférhetővé tételének napjától számítva - legalább tizenöt napot kell biztosítani az érdekeltek részére.

6 (9) bek. A fenntartó tanítási évben (szorgalmi időben), továbbá - a július-augusztus hónapok kivételével - nevelési évben a) iskolát nem indíthat, továbbá iskolát, kollégiumot, óvodát nem szervezhet át, nem szüntethet meg, fenntartói jogát nem adhatja át, b) iskolai osztályt, kollégiumi csoportot, óvodai csoportot nem szerveztethet át, és nem szüntettethet meg, c) az iskola, kollégium, óvoda feladatait nem változtathatja meg (11) bek. A fenntartó legkésőbb az intézkedés tervezett végrehajtása éve májusának utolsó munkanapjáig hozhat döntést a nevelési-oktatási intézmény fenntartói jogának átadásával, átalakításával, megszüntetésével, az alapfokú művészetoktatási intézményben a tanszak indításával és megszüntetésével kapcsolatban, az egyéb átszervezésre vonatkozó döntések határideje július utolsó munkanapja. Amennyiben a nevelési-oktatási intézmény fenntartói jogának átadására helyi önkormányzat és olyan kistérségi társulás között kerül sor, melynek az önkormányzat tagja, akkor az erre vonatkozó döntés meghozatalának határideje július utolsó munkanapja (1) bek. 15. pont intézményátszervezés: minden olyan fenntartói döntés, amely az alapító okiratnak e törvény 37. (5) bekezdésének b) pontjában meghatározottak módosulásával jár, kivéve az olyan vagyont érintő döntést, amely vagyon a feladatellátáshoz továbbiakban nem szükséges; 37. (5) bek. A közoktatási intézmény alapító okirata tartalmazza az a) intézmény nevét, az alapító, illetve a fenntartó nevét és címét, b) intézmény típusát, alaptevékenységét, nemzetiségi és más feladatait, tagintézményét, a feladatellátást szolgáló vagyont, a vagyon feletti rendelkezés jogát, az intézmény székhelyének és valamennyi telephelyének címét, nevelési-oktatási intézmény esetén az intézménybe felvehető maximális gyermek-, tanulólétszámot, a tagozat megnevezését, iskola esetén az évfolyamok számát, alapfokú művészetoktatás esetén a művészeti ágak, azon belül a tanszakok megnevezését, c) a gazdálkodással összefüggő jogosítványokat.

7 7

8 8

9 9 Átszervezés utáni óvodai intézményrendszer főbb adatait 4. melléklet Intézmény Gyermekek száma Csoportok száma Férőhelyek Óvodapedagógusok Egyéb dolgozók Alkotmány Alkotmány Úti Összevont Mogyorósvölgy Óvoda Csernely Domaháza Összesen Újváros Tér Béke Telepi Óvodák Árpád Összesen Petőfi Damjanich Petőfi Úti-Csépányi Sajónémeti Összevont Óvoda Somsály Csépány Összesen Tétény Úti Sajóvárkonyi-Táblai Bánszállás Összevont Óvoda Virág Úti Összesen Városközponti Katona Napköziotthonos Óvoda Nemzetőr Összesen

10 10 5. melléklet Intézményfenntartó társulások Megállapodások határozatlan időre szólnak. 1. Ózd-Kissikátor Óvodai Közoktatási Intézményi Társulás (óvodai feladatellátás) Közösen fenntartott intézmény: Béke Telepi Óvodák - Újváros Téri Óvoda - Árpád Vezér Úti Tagóvoda 2. Ózd-Kissikátor Intézményfenntartó Társulás (iskolai feladatellátás) Közösen fenntartott intézmény: Bolyky Tamás Általános Iskola 3. Ózd-Sajónémeti Intézményfenntartó Társulás (óvodai és iskolai feladatellátás) Közösen fenntartott intézmény: Petőfi Sándor Általános Iskola és Óvoda - Petőfi Sándor Általános Iskola - Petőfi Úti Óvoda - Damjanich Úti Óvoda - Sajónémeti Tagóvoda 4. Ózd-Bükkmogyorósd-Csernely-Domaháza Óvoda Intézményfenntartó Társulás (óvodai feladatellátás) Közösen fenntartott intézmény: Alkotmány Úti Összevont Óvoda - Alkotmány Úti Óvoda - Domaházi Tagóvoda - Mogyorósvölgyi Tagóvoda - Csernelyi Tagóvoda 5. Ózd-Bükkmogyorósd-Csernely Domaháza Intézményfenntartó Társulás (iskolai feladatellátás) Közösen fenntartott intézmény: Árpád Vezér ÁMK Általános Iskolája - Domaházi Tagiskola

11 6. melléklet Az intézményátszervezéssel és egyéb intézkedéssel kapcsolatos feladatok ütemezése Tevékenység Határidő Felelős Feladat/dokumentum Március 12. Egyeztetések Feljegyzések 1. Előzetes egyeztetések az érintett intézményvezetőkkel, társult önkormányzatok polgármestereivel 2. Képviselő-testület szándéknyilatkozat Március 22. Ózd Város Jegyzője 3. Az érintett intézmények tájékoztatása Március 26. Ózd Város Jegyzője 4. Oktatási Hivatal megkeresése független szakértő kijelölésére Március 26. Ózd Város Jegyzője Határozat a konkrét átszervezési szándékról Tájékoztatás a fenntartói határozatokról, az eljárás időbeli ütemezéséről Megkereső levél elküldése 5. Kijelölt szakértő felkérése Április Szakértői vélemény elkészítése Április Kijelölt szakértő Szakértői tájékoztatás. Helyszíni egyeztetések. 7. Vélemények megkérése - intézmények alkalmazotti közössége - iskolaszék - szülői szervezetek - iskolai DÖK - Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vélemény (egyeztetés) - szakszervezetek /Kjt. 6.. (3) bek./ - megyei gazdasági kamara, TISZK Április Ózd Város Jegyzője Szakértő megkeresése, felkérése Szakértői vélemények leadása. A véleményezésre jogosultak véleményformálása, írásban. Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat egyetértési jogosultság esetén testületi határozatot hoz.

12 8. B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal szakvéleményének megkérése 9. Az átszervezéssel kapcsolatos dokumentumok elkészítése 10. B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal szakvéleményének megérkezése 11. Képviselő-testületi döntés az átszervezésről - döntés az új intézményszerkezetről - megszüntető, átalakító, alapító okiratok elfogadása - társulási megállapodások módosítása - vezetői pályázati felhívás elfogadása 12. Döntést követő feladatok: Április 25. Április 15- május Ózd Város Jegyzője Ózd Város Jegyzője Május 10. B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Szakvélemény Május 31. Ózd Város Jegyzője Érintett Települések Jegyzői A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal fejlesztési tervre épített szakvéleménye Megszüntető és átalakító okiratok, alapító okiratok módosítása Intézményfenntartó társulások módosítása Az átszervezéssel kapcsolatos határozatok elfogadása - MÁK jelentési kötelezettségek - KIR jelentési kötelezettségek - Képviselő-testületi határozat intézményvezetői megbízásokról - Költségvetési rendelet módosítás - Intézményi dokumentumok átdolgozása szükség szerint 8 napon belül 8 napon belül Augusztus 31. Szeptember 30. November 30. Ózd Város Jegyzője Pénzügyi Osztály Vezetője Intézményvezetők Ózd Város Jegyzője Pénzügyi Osztály Vezetője Intézményvezetők

13 13 Határozati javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2012. (III. 22.) határozata közoktatási intézmények átszervezésére vonatkozó szándéknyilatkozatról Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a fenti tárgyú előterjesztést megtárgyalta, és a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 88. (6) bekezdése, 102. (2) bekezdése, a települési önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8. (4) bekezdése, valamint a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló évi CXL. törvényben foglaltak alapján az alábbi döntést hozta: Ózd Város Önkormányzata kinyilvánítja azon szándékát, hogy július 1-től: 1. Az Apáczai Csere János Általános Iskola és Óvoda intézményt átalakítás után Apáczai Csere János Általános Iskola intézményként működteti tovább. Az óvodai tagintézményt, a Virág Úti Óvodát a Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda tagintézményeként kívánja működtetni. 2. Az Árpád Vezér Általános Művelődési Központot átalakítás után Árpád Vezér Általános és Szakiskola intézményként működteti tovább. Az Árpád Étterem és Árpád Vendégház az Ózdinvest Kft. üzemeltetésébe, a Központi Óvodai Konyha az Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága ingyenes használatába kerül át. A Civil Ház az Ózdi Művelődési Intézmények ingyenes használatába kerül. 3. A Csépányi-Somsály Általános Művelődési Központot átalakítás után Csépányi Általános Iskola intézményként működteti tovább. A Csépányi Tagóvoda és a Somsályi Tagóvoda a Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda intézmény tagintézményeiként működnek tovább. A Csépányi Művelődési Ház a Csépányi Általános Iskola oktatási telephelyeként működik tovább. 4. A Petőfi Sándor Általános Iskola és Óvodát átalakítás után Petőfi Sándor Általános Iskola intézményként működteti tovább. A Petőfi Úti, a Damjanich Úti, valamint a Sajónémeti Tagóvodák a Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda intézmény székhely illetve tagintézményeiként működnek tovább.

14 14 5. A Sajóvárkonyi Általános Művelődési Központot átalakítás után Sajóvárkonyi Általános Iskola intézményként működteti tovább. A Mekcsey Úti Tagóvoda teljeskörű jogutódlással megszüntetésre kerül. A jogutód intézmény a Sajóváronyi-Táblai Összevont Óvoda. A Tétény Úti Óvoda és a Bánszállási Tagóvoda a Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda székhely illetve tagintézményeiként működnek tovább. A Sajóvárkonyi Kultúrház a Sajóvárkonyi Általános Iskola oktatási telephelyeként működik tovább. 6. A Petőfi Úti, a Damjanich Úti, Sajónémeti, a Somsályi és a Csépányi tagóvodák összevonásával Petőfi Úti Óvoda székhellyel Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda néven új összevont óvodai intézményt kíván létrehozni. 7. A Tétény Úti Óvoda, a Bánszállási és a Virág Úti tagóvodák összevonásával Tétény Úti Óvoda székhellyel Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda néven új összevont óvodai intézményt kíván létrehozni. Felelős: Alpolgármester A döntés határideje: május 31.

Ózdi Művelődési Intézmények Rövidített neve: ÓMI 3600 Ózd, Gyár út 4. Telefon és fax: 48/570-477. Intézményegységei:

Ózdi Művelődési Intézmények Rövidített neve: ÓMI 3600 Ózd, Gyár út 4. Telefon és fax: 48/570-477. Intézményegységei: Ózdi Művelődési Intézmények Rövidített neve: ÓMI 3600 Ózd, Gyár út 4. Telefon és fax: 48/570-477 Intézményegységei: ÓMI Városi Művelődési Központ Az intézmény székhelye: 3600 Ózd, Gyár út 4. Telefon (igazgató):

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítására

J A V A S L A T. az Ózdi Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítására J A V A S L A T az Ózdi Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Előkészítő: Polgármester Jegyző Jogtanácsos Ó z d, 2016. július 21. Tisztelt Képviselő-testület! Ózd Kistérség

Részletesebben

Ó z d, június 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály

Ó z d, június 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály J A V A S L A T a közoktatási intézményekben 2011/2012-es nevelési évben/tanévben indítható óvodai /tanuló- és napközis számának engedélyezésére Ó z d, 2011. június 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális

Részletesebben

J A V A S L A T. közoktatási intézmények átszervezésére. Ó z d, május 17. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály

J A V A S L A T. közoktatási intézmények átszervezésére. Ó z d, május 17. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály J A V A S L A T közoktatási intézmények átszervezésére Ó z d, 2012. május 17. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály 2 I. Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

J a v a s l a t a 2014/2015-ös nevelési évben indítható óvodai csoportok számának, valamint a maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezésére

J a v a s l a t a 2014/2015-ös nevelési évben indítható óvodai csoportok számának, valamint a maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezésére J a v a s l a t a 2014/2015-ös nevelési évben indítható óvodai csoportok számának, valamint a maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezésére Ózd, 2014. június 26. Előterjesztő: Előkészítő: Alpolgármester

Részletesebben

Új napirendi pont 39. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS

Új napirendi pont 39. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Új napirendi pont 39. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-i rendes ülésére Tárgy: Az intézményfenntartó társulás keretében

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. június 25-i ülésére Tárgy:Fejlesztő pedagógus alkalmazása Az előterjesztést készítette: Hum József oktatási referens Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

Javaslat köznevelési intézmény egyházi fenntartásba adásával kapcsolatos szándék kinyilvánítására

Javaslat köznevelési intézmény egyházi fenntartásba adásával kapcsolatos szándék kinyilvánítására Javaslat köznevelési intézmény egyházi fenntartásba adásával kapcsolatos szándék kinyilvánítására Ózd, 2018. április 27. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Képviselő-testületi Osztály Az Egri Főegyházmegye

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 26.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 26.-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 26.-i ülésére Iktató szám: 15/ Tárgy: Szándéknyilatkozat a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Részletesebben

2.melléklet a.../2015. határozathoz

2.melléklet a.../2015. határozathoz .melléklet a.../05. határozathoz Közfoglalkoztatotti létszám intézményenkénti megosztása munkakör, létszám és időtartam szerint Intézmény/ Pályázó neve / Munkavégzés helye Munkakör SZAKKÉPZET LEN SZAKKÉPZETT

Részletesebben

J A V A S L A T 2017/2018-as nevelési évben indítható óvodai csoportok számának, valamint a maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezésére

J A V A S L A T 2017/2018-as nevelési évben indítható óvodai csoportok számának, valamint a maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezésére J A V A S L A T 2017/2018-as nevelési évben indítható óvodai csoportok számának, valamint a maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezésére Ózd, 2017. június 22. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/416-1/2015/I. Üi.: Koczkáné dr. Szabó Gabriella Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Fenntartói jog változásával

Részletesebben

J a v a s l a t. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, június 24.

J a v a s l a t. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, június 24. J a v a s l a t Ózd Város Önkormányzata által - 2015. június 01. és 2015. augusztus 31. közötti időtartamban - megszervezésre kerülő hagyományos közfoglalkoztatáshoz szükséges önerő és létszámkeret jóváhagyására

Részletesebben

Előterjesztés Szerepi Kelemen Hétpettyes Óvoda átszervezéséről. Tisztelt Képviselő-testület!

Előterjesztés Szerepi Kelemen Hétpettyes Óvoda átszervezéséről. Tisztelt Képviselő-testület! Szerep Községi Önkormányzat Polgármesterétől 4163 Szerep, Nagy u. 53. Előterjesztés Szerepi Kelemen Hétpettyes Óvoda átszervezéséről Tisztelt Képviselő-testület! Szerep Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Javaslat. a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására. Ózd, február 13.

Javaslat. a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására. Ózd, február 13. Javaslat a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására Ózd, 2014. február 13. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Köznevelési Csoport Tisztelt

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/258-1/2013/I. Üi.: Koczkáné dr Szabó Gabriella Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Szándéknyilatkozat Makó

Részletesebben

Javaslat köznevelési intézményvezetői megbízások véleményezésére

Javaslat köznevelési intézményvezetői megbízások véleményezésére Javaslat köznevelési intézményvezetői megbízások véleményezésére Ózd, 2014. május 28. Előterjesztő: Előkészítő: Polgármester Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Köznevelési Csoport Az állami

Részletesebben

3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/139-2/2014. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2014. május 30-i nyilvános ülésére

3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/139-2/2014. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2014. május 30-i nyilvános ülésére 3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/139-2/2014. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. május 30-i nyilvános ülésére Tárgy: A Tapolca Város Önkormányzata fenntartásában működő Tapolcai Óvoda intézményátszervezése

Részletesebben

Javaslat. a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására november 28.

Javaslat. a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására november 28. Javaslat a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására 2013. november 28. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Köznevelési Csoport Tisztelt

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. május 29-ai ülésére 1. napirendhez

Részletesebben

Városi Önkormányzat. Telefon/Fax: (53) Telefon: (53) Polgármesterétől H-2740 Abony Kossuth tér 1.

Városi Önkormányzat. Telefon/Fax: (53) Telefon: (53) Polgármesterétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/Fax: (53) 360-010 Telefon: (53) 361-571 Az előterjesztés készítésében közreműködött: Jegyzői Titkárság Az előterjesztést megtárgyalta:

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: P-1570/2013 Témafelelős: Kovács Zsuzsa

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: P-1570/2013 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: P-570/203 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tárgy: A 203/204. nevelési évben indítható

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda intézményvezetői megbízásával kapcsolatos döntésre. Ó z d, május 18.

J A V A S L A T. az Ózdi Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda intézményvezetői megbízásával kapcsolatos döntésre. Ó z d, május 18. J A V A S L A T az Ózdi Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda intézményvezetői megbízásával kapcsolatos döntésre Ó z d, 2017. május 18. Előterjesztő: Előkészítő: Polgármester Humánerőforrás és Képviselő-testületi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 18-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 18-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 18-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Városi Óvoda Belvárosi Tagóvoda fenntartói jogának átadása

Részletesebben

15. NAPIREND Ügyiratszám: 1/224-1/2017 ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület május 5-i nyilvános ülésére

15. NAPIREND Ügyiratszám: 1/224-1/2017 ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület május 5-i nyilvános ülésére 15. NAPIREND Ügyiratszám: 1/224-1/2017 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. május 5-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Batsányi János Gimnázium és Kollégium

Részletesebben

Javaslat. Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke. Előkészítő: ÓTSZEGYII Igazgatója. Ózd, február 4.

Javaslat. Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke. Előkészítő: ÓTSZEGYII Igazgatója. Ózd, február 4. Javaslat az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény alapító okiratát módosító okirat és az egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat jóváhagyására Előterjesztő: Társulási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

VEGYES ÜGYEK Ügyiratszám: 1/326-1/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület április 29-i nyilvános ülésére

VEGYES ÜGYEK Ügyiratszám: 1/326-1/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület április 29-i nyilvános ülésére VEGYES ÜGYEK Ügyiratszám: 1/326-1/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. április 29-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Szász Márton Általános Iskola intézmény-átszervezésének

Részletesebben

2. Bejelentések Felelős: Fuchs János elnök 1. Napirendi pont: Egyetértési jog gyakorlása a Mesevár Óvoda alapító okiratának módosítása Tisztelt Képvis

2. Bejelentések Felelős: Fuchs János elnök 1. Napirendi pont: Egyetértési jog gyakorlása a Mesevár Óvoda alapító okiratának módosítása Tisztelt Képvis J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Mányi Német Nemzetiségi Önkormányzat Maaner Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung Képviselő-testületének 2013. május 29-én, 14 órakor, Mány Község Önkormányzata hivatali

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 7-i ülésére Tárgy: Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde átszervezésével kapcsolatos vélemény megadása Előadó: Sümegi Attila

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője PH. Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője

Jegyzőkönyv. Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője PH. Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője Jegyzőkönyv Készült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 8-án a Városháza tanácskozótermében megtartott rendkívüli testületi üléséről. Jelen vannak: Fürjes Pál, Dr. Bélteczki János,

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Városüzemeltető Intézmény. alapító okiratának módosítására. Ózd, december 15.

J A V A S L A T. az Ózdi Városüzemeltető Intézmény. alapító okiratának módosítására. Ózd, december 15. J A V A S L A T az Ózdi Városüzemeltető Intézmény alapító okiratának módosítására Ózd, 2016. december 15. Előterjesztő: Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója Tisztelt Képviselő-testület! A nemzeti

Részletesebben

Előterjesztés. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének április 28-i ülésére

Előterjesztés. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének április 28-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu Előterjesztés Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

2014. április 24-i rendes ülésére

2014. április 24-i rendes ülésére 7. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 24-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzati fenntartású óvodák összevonásának kérdése,

Részletesebben

Ó z d, november 22. Képviselő-testületi Osztály

Ó z d, november 22. Képviselő-testületi Osztály J A V A S L A T tulajdonában álló ingatlanokban működő, állami fenntartásba kerülő köznevelési intézmények további működtetésével kapcsolatos döntések meghozatalára Ó z d, 2012. november 22. Előterjesztő:

Részletesebben

A Decs Tesz-Vesz Óvoda átszervezése

A Decs Tesz-Vesz Óvoda átszervezése Az előterjesztés száma: 19/2015. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2015. február 11-én 18-órakor megtartandó ülésére A Decs Tesz-Vesz

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-92/2016. Tárgy: A Kiszombori Mikrotérség Karátson Emília Napköziotthonos

Részletesebben

Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa

Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Ikt.szám: 13.416-1/2019 Javaslat a alapító okiratának módosítására Tisztelt Közgyűlés! A (a továbbiakban: Óvoda) alapító okiratának módosításáról a fenntartó,

Részletesebben

J AVA S LAT. köznevelési tagintézmény vezetői megbízásának véleményezésére. Ózd, 2015. július 23.

J AVA S LAT. köznevelési tagintézmény vezetői megbízásának véleményezésére. Ózd, 2015. július 23. J AVA S LAT köznevelési tagintézmény vezetői megbízásának véleményezésére Ózd, 2015. július 23. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Köznevelési Csoport

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. május 29. Dr. Pavlek Tünde jegyző

Részletesebben

Ügyleírás: A köznevelési feladatot ellátó hatóság a megyeszékhely szerinti járási hivatal.

Ügyleírás: A köznevelési feladatot ellátó hatóság a megyeszékhely szerinti járási hivatal. A nem állami költségvetési szerv, vagy települési önkormányzat beleértve a helyi önkormányzatok társulását is által alapított intézmények (egyházi és magán köznevelési intézmények) működési engedélye Ügyleírás:

Részletesebben

S Z É C H É N Y I S Á N D O R Á L T A L Á N O S I S K O L A É S Ó V O D A ALAPÍTÓ OKIRATA 1

S Z É C H É N Y I S Á N D O R Á L T A L Á N O S I S K O L A É S Ó V O D A ALAPÍTÓ OKIRATA 1 S Z É C H É N Y I S Á N D O R Á L T A L Á N O S I S K O L A É S Ó V O D A ALAPÍTÓ OKIRATA 1 (Átfogó felülvizsgálata és módosítása a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi

Részletesebben

4. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből

4. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből 4. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012. (... ) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

Dombrád Város Önkormányzata Képviselő-testületének /...( ) önkormányzati határozata. Kép és hangfelvétel rögzítésének elrendeléséről

Dombrád Város Önkormányzata Képviselő-testületének /...( ) önkormányzati határozata. Kép és hangfelvétel rögzítésének elrendeléséről Dombrád Város Önkormányzata Képviselő-testületének /...( ) önkormányzati határozata Kép és hangfelvétel rögzítésének elrendeléséről A Képviselő-testület kép és hangfelvétel rögzítését rendeli el a mai

Részletesebben

GYF-233-1/2009. Jegyzők, körjegyzők SZÉKHELYÜKÖN. Tisztelt Jegyző Asszony/Úr! Tisztelt Körjegyző Asszony/Úr!

GYF-233-1/2009. Jegyzők, körjegyzők SZÉKHELYÜKÖN. Tisztelt Jegyző Asszony/Úr! Tisztelt Körjegyző Asszony/Úr! NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁL L AM I G AZ G AT Á S I HIV AT AL HIV AT ALVEZETŐ G Y Ő R GYF-233-1/2009. Jegyzők, körjegyzők SZÉKHELYÜKÖN Tisztelt Jegyző Asszony/Úr! Tisztelt Körjegyző Asszony/Úr! A közalkalmazottakról

Részletesebben

J A V A S L A T. a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 74. (6) bekezdése alapján meghozott döntésre. Ózd, augusztus 4.

J A V A S L A T. a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 74. (6) bekezdése alapján meghozott döntésre. Ózd, augusztus 4. J A V A S L A T a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 74. (6) bekezdése alapján meghozott döntésre Ózd, 2015. augusztus 4. Előterjesztő: Előkészítő: Polgármester Humánerőforrás és Képviselő-testületi

Részletesebben

6647 Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu, honlap: www.csanytelek.hu

6647 Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu, honlap: www.csanytelek.hu Csanytelek Község Önkormányzata Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l 6647 Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

Fentiek alapján a következő határozati javaslatot terjesztem a Tisztelt Képviselőtestület. Határozati javaslat

Fentiek alapján a következő határozati javaslatot terjesztem a Tisztelt Képviselőtestület. Határozati javaslat Szentes Város Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. sz.: U-18185/2010. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Tárgy: Intézményi SZMSZ-ek módosítása és a módosított SZMSZ-ek jóváhagyása Szentes Város Önkormányzata

Részletesebben

17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i nyilvános ülésére

17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i nyilvános ülésére 17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2019. március 28-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Szász Márton Általános Iskola

Részletesebben

2./ A Képviselő-testület megbízza dr. Kelemen Henrietta jegyzőt a további feladatok ellátásával. Alapító okiratot módosító okirat

2./ A Képviselő-testület megbízza dr. Kelemen Henrietta jegyzőt a további feladatok ellátásával. Alapító okiratot módosító okirat 216/2015. (IV. 30.) Tárgy: VDÁMK alapító okiratának módosítása Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület) megtárgyalta Lesi Árpád előterjesztését és a következő

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 11-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 11-i ülésére 3. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. augusztus 11-i ülésére Tárgy: Lajosmizsei Napközi Otthonos Óvoda alapító okiratának módosítása és névhasználatának engedélyezése

Részletesebben

K I V O N A T. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007... tartott ülésének jegyzőkönyvéből H A T Á R O Z A T

K I V O N A T. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007... tartott ülésének jegyzőkönyvéből H A T Á R O Z A T K I V O N A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007.... tartott ülésének jegyzőkönyvéből.../2007. (...) KGY. sz. H A T Á R O Z A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megvitatta az Oktatási, Kulturális

Részletesebben

J A V A S L A T intézményfenntartó társulási megállapodások módosítására

J A V A S L A T intézményfenntartó társulási megállapodások módosítására J A V A S L A T intézményfenntartó társulási megállapodások módosítására Ó z d, 2011. október 20. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport

Részletesebben

Tájékoztató önkormányzati fenntartású nevelési-oktatási intézmény egyházi fenntartó részére történő átadásával összefüggő eljárásokról

Tájékoztató önkormányzati fenntartású nevelési-oktatási intézmény egyházi fenntartó részére történő átadásával összefüggő eljárásokról Tájékoztató önkormányzati fenntartású nevelési-oktatási intézmény egyházi fenntartó részére történő átadásával összefüggő eljárásokról Jelen dokumentum elsődleges célja a közoktatási intézmények átszervezésével,

Részletesebben

Iktatószám: 41- /2007. Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése. Tárgy:

Iktatószám: 41- /2007. Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése. Tárgy: Iktatószám: 41- /2007. Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Tárgy: Intézkedési terv a Dömötör Géza Óvoda és a Tornyai János Általános Iskola fenntartói jogának átadásáról Az anyagot készítette:

Részletesebben

Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény

Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény fenntartója: a fenntartó székhelye: a fenntartó képviselője:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 64. MELLÉKLET: 4 db TÁRGY: Javaslat az óvodák 205/206. nevelési évi csoportjaira E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 205. július

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS február 9-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS február 9-i rendes ülésére 20. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 9-i rendes ülésére Tárgy: 2012/2013. tanévben indítható iskolai osztályok és óvodai

Részletesebben

J A V A S L A T a Vasvár Úti Általános Iskola Alapító Okiratának módosítására

J A V A S L A T a Vasvár Úti Általános Iskola Alapító Okiratának módosítására J A V A S L A T a Vasvár Úti Általános Iskola Alapító Okiratának módosítására Ó z d, 2011. szeptember 15. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Előkészítő: Oktatási, Művelődési és

Részletesebben

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) 56/2010.(II. 12.) csornai kt.h. 2. számú melléklete Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése

40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése 40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése HATÁROZAT Képviselő-testülete megtárgyalta a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét

Részletesebben

Tárgy: A KLIK fenntartásában működő XVI. kerületi köznevelési intézmények évi átszervezésének véleményezése. Tisztelt Képviselő-testület!

Tárgy: A KLIK fenntartásában működő XVI. kerületi köznevelési intézmények évi átszervezésének véleményezése. Tisztelt Képviselő-testület! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2016. április 20. napján tartandó képviselő-testületi ülésre. Készítette: Erdősné dr. Kocsis Helga Humán Ügyosztály vezetője. Tisztelt

Részletesebben

Alapító okirat módosítása (határozati javaslat)

Alapító okirat módosítása (határozati javaslat) Alapító okirat módosítása (határozati javaslat) Mende Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a NOKI ÁMK alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja: 1.) Az alapító okirat 4. számú melléklete szerinti

Részletesebben

3. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012.( ) Kgy sz.

3. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012.( ) Kgy sz. 3. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012.( ) Kgy sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület október 15.-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület október 15.-i rendkívüli ülésére Város Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/Fax: (53) 360-010 Telefon: (53) 361-571 Iktatószám: 001/12218-6/2009. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Jegyzői Titkárság

Részletesebben

Szivárvány Óvoda Alapító okirata

Szivárvány Óvoda Alapító okirata Szivárvány Óvoda Alapító okirata - egységes szerkezetben a módosításokkal - Magyargéc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és Sóshartyán Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

1. Napirend ELŐTERJESZTÉS óvodavezetői állásra érkezett pályázatok elbírálása, óvodavezetői megbízás

1. Napirend ELŐTERJESZTÉS óvodavezetői állásra érkezett pályázatok elbírálása, óvodavezetői megbízás 1. Napirend óvodavezetői megbízás 1. Napirend ELŐTERJESZTÉS óvodavezetői állásra érkezett pályázatok elbírálása, óvodavezetői megbízás Tisztelet Képviselő-testület! Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének

Részletesebben

Gárdonyi Géza Általános Iskola Alapító okirata

Gárdonyi Géza Általános Iskola Alapító okirata Gárdonyi Géza Általános Iskola Alapító okirata - egységes szerkezetben a módosításokkal - Magyargéc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és Sóshartyán Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Művelődési Intézmények további működésével kapcsolatos döntések meghozatalára. Ózd, március 26.

J A V A S L A T. az Ózdi Művelődési Intézmények további működésével kapcsolatos döntések meghozatalára. Ózd, március 26. J A V A S L A T az Ózdi Művelődési Intézmények további működésével kapcsolatos döntések meghozatalára Ózd, 2015. március 26. Előterjesztő: Előkészítő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke Humánerőforrás

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX:

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX: HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő testületének 2012.

Részletesebben

Az önkormányzatok szerepe a közoktatásban Önkormányzat, mint a közoktatási feladatellátás címzettje I.

Az önkormányzatok szerepe a közoktatásban Önkormányzat, mint a közoktatási feladatellátás címzettje I. Az önkormányzatok szerepe a közoktatásban Önkormányzat, mint a közoktatási feladatellátás címzettje I. A helyi önkormányzatok közoktatási feladat-ellátási kötelezettségüket az alábbiak szerint láthatják

Részletesebben

Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája. Logopédiai és Gyógytestnevelési Szakszolgálat

Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája. Logopédiai és Gyógytestnevelési Szakszolgálat ALAPÍTÓ OKIRAT Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája, Logopédiai és Gyógytestnevelési Szakszolgálat Az intézmény neve: Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája Logopédiai és Gyógytestnevelési

Részletesebben

M E G H Í V Ó N A P I R E N D

M E G H Í V Ó N A P I R E N D M E G H Í V Ó Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. augusztus 01-én /csütörtök/ 16.00 órai kezdettel a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal nagytermében /Sárvár, Várkerület 3. II.em./ rendkívüli

Részletesebben

Mikrotérségi Általános Művelődési Központ Beled Alapító Okirata

Mikrotérségi Általános Művelődési Központ Beled Alapító Okirata Mikrotérségi Általános Művelődési Központ Beled Alapító Okirata Beled Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9.. /4/ bekezdésében foglalt felhatalmazása

Részletesebben

Alapító okiratot módosító okirat

Alapító okiratot módosító okirat 324/2013. (VI. 19.) Tárgy: Varga Domokos ÁMK alapító okiratának módosítása Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület) megtárgyalta Bődi Szabolcs polgármester

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. december 12-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. december 12-i ülésére Tárgy: Békési Református Egyházközség kérelme Előkészítette: Sápi András intézményi referens Véleményező Bizottság: Tisztelt Képviselő-testület! Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Sorszám: IV/2 Egyéb

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 25-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 25-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 25-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Döntés köznevelési intézmények működtetéséről Iktatószám: 7442/2012.

Részletesebben

Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás

Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 15. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: A Szekszárdi 2. Számú Óvoda, Egységes Óvoda-Bölcsőde, Bölcsőde és Családi Napközi 2016/2017. nevelési

Részletesebben

Ó z d, május 30. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály

Ó z d, május 30. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály J A V A S L A T a Bem Úti Általános Iskola önkormányzati fenntartói jogának átadására, valamint az Alkotmány Úti Óvoda átszervezésére és intézményfenntartó társulásban történő működtetésére Ó z d, 2011.

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 5. melléklete Dunakeszi Oktatási Központ 2120 Dunakeszi, Táncsics u. 4. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Dunakeszi Oktatási Központ

Részletesebben

A NEMZETI KÖZNEVELÉSRŐL, A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMRÓL

A NEMZETI KÖZNEVELÉSRŐL, A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMRÓL A NEMZETI, A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMRÓL HUJBER ILDIKÓ YŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL TÖRVÉNYESSÉGI ELLENŐRZÉSI ÉS FELÜGYELETI FŐOSZTÁLYÁNAK VEZETŐ-FŐTANÁCSOSA kihirdetése XII. 29. hatálybalépése

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/2/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 24-i ülésére Tárgy: Eplényi Napköziotthonos Óvoda

Részletesebben

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szentendre Városi Óvodák MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRATA

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szentendre Városi Óvodák MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRATA Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRATA Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 41. (6) bekezdése, valamint

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Tárgy: Sürgősségi indítvány Tisztelt Képviselő-testület! A Budapest Főváros XVI. Kerület Önkormányzat SZMSZ-e lehetőséget ad sürgősségi indítvány

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK MÁJUS 28-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK MÁJUS 28-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. MÁJUS 28-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 825-2/2009. MELLÉKLETEK: 0 DB TÁRGY: Települési önkormányzatok közoktatási intézkedéseiről megyei szakvélemény

Részletesebben

Alapító okirat szerinti férőhely. Új beiratkozók száma

Alapító okirat szerinti férőhely. Új beiratkozók száma Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: P-152/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tárgy: A 2012/2013. nevelési, ill.

Részletesebben

A HATVANI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMOT MŰKÖDTETŐ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TANÁCSÁNAK ELNÖKÉTŐL

A HATVANI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMOT MŰKÖDTETŐ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TANÁCSÁNAK ELNÖKÉTŐL A HATVANI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMOT MŰKÖDTETŐ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TANÁCSÁNAK ELNÖKÉTŐL /2011. Az előkészítésben közreműködött: Kovács János irodavezető Ludányi Brigitta közoktatási

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere. I. Tartalmi összefoglaló

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere. I. Tartalmi összefoglaló 'f Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Mászóka Óvoda és a Kőbányai Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános

Részletesebben

Előterjesztés Pusztaszer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-ai ülésére

Előterjesztés Pusztaszer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-ai ülésére Pusztaszer Község Polgármesterétől Előterjesztés Pusztaszer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 05. november 6-ai ülésére Tárgy: Gyermekjóléti Intézmény alapító okiratának módosítása Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY. Előterjesztés. - a Közgyűléshez -

SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY. Előterjesztés. - a Közgyűléshez - MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY 4401, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-585; FAX: +36 42 524-586 E-MA!L: NYHSZOC@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: SZOC/1885-4/2018.

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. JÚNIUS 17-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. JÚNIUS 17-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. JÚNIUS 17-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 1048-2/2010. MELLÉKLETEK: 0 DB TÁRGY: Települések közoktatási intézkedéseiről megyei szakvélemény (kozoktjuni)

Részletesebben

/ egységes szerkezetben/

/ egységes szerkezetben/ Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat által fenntartott József Attila Általános Művelődési Központ Alapító Okirata / egységes szerkezetben/ Iktatószám: 1566-4/2011. Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Humánigazgatási Osztály Köznevelési Csoportja

Humánigazgatási Osztály Köznevelési Csoportja Humánigazgatási Osztály Köznevelési Csoportja a. Közreműködés a i döntések előkészítésében, végrehajtásában (kiemelten) a következő esetekben: Feladat Jogszabály Címzett (1) A köznevelési intézmény e törvényben

Részletesebben

Ikt.sz.: I. 2-97/2005. ELŐTERJESZTÉS. intézményrendszer működésének minőségirányítási programja évre című dokumentum módosítása

Ikt.sz.: I. 2-97/2005. ELŐTERJESZTÉS. intézményrendszer működésének minőségirányítási programja évre című dokumentum módosítása 1 / 5 Ikt.sz.: I. 2-97/2005. ELŐTERJESZTÉS Előadó: Dr. Debrey Attila Tárgy: Makó város önkormányzati közoktatási intézményrendszer működésének minőségirányítási programja 2004-2008. évre című dokumentum

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: KOZP/4657-4/2013. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. június 26-i ülésére Tárgy: Eplényi Napköziotthonos Óvoda

Részletesebben

Javaslat. az Ózdi Alkotmány Úti Összevont Óvoda intézményvezetői megbízására, valamint az óvoda átszervezésére

Javaslat. az Ózdi Alkotmány Úti Összevont Óvoda intézményvezetői megbízására, valamint az óvoda átszervezésére Javaslat az Ózdi Alkotmány Úti Összevont Óvoda intézményvezetői megbízására, valamint az óvoda átszervezésére Ózd, 2013. július 25. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselőtestületi

Részletesebben

Alapító okirat. 1/ A költségvetési szerv neve: KINCSKERESŐ Általános Művelődési Központ. 2./ Székhelye: 8651 Balatonszabdi, Vak Bottyán u. 96.

Alapító okirat. 1/ A költségvetési szerv neve: KINCSKERESŐ Általános Művelődési Központ. 2./ Székhelye: 8651 Balatonszabdi, Vak Bottyán u. 96. Alapító okirat Balatonszabadi és Siójut községek Önkormányzatainak i a rendelkezésre álló dokumentumok alapján, a többször módosított 1992.évi XXXVIII. törvény az államháztartásról 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Alapító Okiratot módosító okirat 2

Alapító Okiratot módosító okirat 2 Alapító Okiratot módosító okirat 2 Kippkopp Óvoda és Bölcsőde, Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2012. december 13. napján kiadott alapító okiratát az államháztartásról szóló

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK MÁRCIUS 19-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK MÁRCIUS 19-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. MÁRCIUS 19-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 419-2/2009. MELLÉKLETEK: - DB TÁRGY: A települési önkormányzatok közoktatási intézkedéseiről megyei szakvélemény

Részletesebben