A KELER Részvénykönyv-vezetési Osztályának tájékoztatója a KELER közreműködésével történő osztalékfizetésekről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A KELER Részvénykönyv-vezetési Osztályának tájékoztatója a KELER közreműködésével történő osztalékfizetésekről"

Átírás

1 A KELER Részvénykönyv-vezetési Osztályának tájékoztatója a KELER közreműködésével történő osztalékfizetésekről Tisztelt Partnereink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a KELER 2010-ben is több Kibocsátóval köt vagy már kötött megállapodást a év után járó osztalék kifizetésének tárgyában. A megbízások alapján a KELER fogja ellátni az adott társaság évre vonatkozó osztalék kifizetésének teljes lebonyolítását. A üzleti év után járó osztalékot a már megszokott eljárási rend szerint az adott kibocsátó hirdetményében meghatározott fordulónapon előállt egyenleg alapján utaljuk át, de több társaság bizonyos korábbi évek után járó osztalékát is kifizetjük ben a következő társaságok 2009-es osztalékának kifizetésében működünk közre: Magyar Telekom Nyrt (MAGYAR TELEKOM) Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (ELMŰ) Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (ÉMÁSZ) ERSTE Bank Hungary Nyrt. (ERSTE Bank) Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) Graphisoft Park SE Tekintettel arra, hogy a Kibocsátók többsége az osztalékról döntő közgyűlését a jövőben tartja, így ezen lista reményeink szerint bővülni fog, mely adatokkal frissítjük jelen tájékoztatónkat. Az alábbiakban az egyes osztalékfizetési események részleteit, illetve sajátosságai foglaltuk össze a kifizetés dátumának időrendje szerinti sorrendben:

2 BÉT Egy darab törzsrészvényre meghatározott bruttó osztalék: 255 Ft Az osztalékfizetés kezdőnapja (E nap): május 10. Az osztalékfizetésre vonatkozóan a IV. törvény rendelkezései alapján nem végzünk tulajdonosi megfeleltetést. Osztalékra azok a részvényesek jogosultak, akik szerepelnek a BÉT április 2-án megtartott közgyűlésére vonatkozóan elkészített részvénykönyvben. Az adatok pontosítására vonatkozóan ben fogjuk megkeresni az érintett Partnereinket. MAGYAR TELEKOM Egy törzsrészvényre meghatározott bruttó osztalék: 74 Ft Az osztalékfizetés kezdőnapja (E nap): május 7. Az osztalékfizetés fordulónapja (E-5.): április 30. Az adatállományok leadásának határideje: május óra ELMŰ Egy részvényre meghatározott bruttó osztalék: Ft Az osztalékfizetés kezdőnapja (E nap): május 13. Az osztalékfizetés fordulónapja (E-5.): május 6. Az adatállományok leadási határideje: május ÉMÁSZ Egy részvényre meghatározott bruttó osztalék: Ft Az osztalékfizetés kezdőnapja (E nap): május 13. Az osztalékfizetés fordulónapja (E-5.): május 6. Az adatállományok leadási határideje: május

3 ERSTE BANK Egy törzsrészvény bruttó osztaléka a névérték %-ban: 22,85% Egy osztalék-elsőbbségi részvény bruttó osztaléka a névérték %-ban: 34,28% Az osztalékfizetés kezdőnapja (E nap): május 25. Az osztalékfizetésre vonatkozóan a IV. törvény rendelkezései alapján nem végzünk tulajdonosi megfeleltetést. Osztalékra azok a részvényesek jogosultak, akik szerepelnek az ERSTE BANK április 23-án megtartott közgyűlésére vonatkozóan elkészített részvénykönyvben. GRAPHISOT PARK SE Egy részvényre meghatározott bruttó osztalék: 25 Ft Az osztalékfizetés kezdőnapja (E nap): június 1. Az osztalékfizetés fordulónapja (E-5.): május 25. Az adatállományok leadási határideje: május A tulajdonosi megfeleltetés adatszolgáltatásának tekintetében a KELER-nek a hatályos Általános Üzletszabályzatában, valamint annak eljárási rendjében részletezettek szerint kell eljárnia. Ennek megfelelően az adatállományok leadásának határideje az egyes kibocsátóknál jelzett dátum. Kérjük, tartsák be ezen időpontokat, az előírt adatstruktúrát, formátumot és karakterkészletet, mivel csak azon részvényesek juthatnak hozzá az osztalékhoz az E napon, akiknek a letétkezelője időben és a megfelelő formában adja le az adatállományt. A KELER az adatok feldolgozását követően az egyes értékpapírszámla-vezetők azon ügyfelei részére, akiknek utalható az osztalék, az értékpapírszámla-vezetők által megadott számlaszámra fogja a nettó osztalékok összesített összegét utalni. Azon részvényesnek, akinek a megadott adatai között szerepel a bankszámlaszáma, a KELER közvetlenül fogja a nettó osztalékot utalni. Az osztalék az E napon már rendelkezésre fog állni a megfelelő számlákon. A KELER a feldolgozás eredményét, azaz az értékpapírszámla-vezetők által az E-4. napon leadott részvényesek megfelelő adatait (pl. az osztalékra vonatkozó adatokkal: bruttó osztalék, adó összege, nettó osztalék) kifizethető / nem kifizethető megbontásban eljuttatja az értékpapírszámla-vezető részére KID-en, a már ismert szerkezetben. Ezen adatokat az értékpapírszámla-vezető az E napon megkapja.

4 Adózási szabályok a 2009-es év után fizetett osztalékra vonatkozóan 1. Belföldi illetőségű természetes személyek adózása: Tőzsdei kibocsátók esetén: Belföldi természetes személy részére az osztalék 10%-os adókulccsal kerül számfejtésre. Nem tőzsdei kibocsátók esetén: Belföldi természetes személy részére az osztalék 25%-os adókulccsal kerül számfejtésre január 1-jétől hatályos törvényi előírások alapján a 25%-os mértékű adóval terhelt osztalékot további 14 % egészségügyi hozzájárulás (eho) is terheli. Azon belföldi magánszemélyek, akik a fordulónapig eljuttatják nyilatkozatukat arra vonatkozóan, hogy 2010-ben megfizeti, vagy már megfizette az eho maximális értékét ( Ft), úgy azon részvényesektől az eho nem kerül levonásra. A nyilatkozat megtalálható a KELER honlapján. Felhívnánk figyelmüket, hogy minden egyes értékpapír-sorozathoz külön nyilatkozat kitöltése szükséges! 2. Külföldi illetőségű természetes személyek adózása: Tőzsdei kibocsátók esetén: Külföldi természetes személy részére az osztalék 10%-os adókulccsal kerül számfejtésre. Nem tőzsdei kibocsátók esetén: Külföldi természetes személy részére az osztalék 25%-os adókulccsal kerül számfejtésre. Lehetőség van arra, hogy a külföldi illetőségű részvényes részére a kettős adóztatás elkerüléséről szóló rendeletekben írt kedvezményes adókulcs kerüljön alkalmazásra. Erre abban az esetben kerülhet sor, ha a részvényes, illetve értékpapírszámlavezetője a törvényben előírt dokumentumokat, igazolásokat megküldi a Kibocsátó vagy a KELER részére legkésőbb a kifizetés fordulónapjáig. Ezen dokumentumok az illetőségigazolás és - ahol az egyezmények igénylik a haszonhúzó nyilatkozat. Illetőségigazolás: A külföldi osztalékjogosult adóhatóságától származó igazolás, mely szerint az osztalékjogosult az adott országban adóalany. Feltétlenül szükséges, hogy az illetőségigazolást 2010-ben, vagy a adóévre vonatkozólag állítsa ki az adóhatóság. Ezen igazolás hiteles magyar nyelvű OFFI általi - fordítása, vagy annak az értékpapírszámla-vezetőnél való fellelhetőségének biztosítása mellett a fénymásolata szükséges.

5 Haszonhúzó nyilatkozat: A haszonhúzó arról tesz jognyilatkozatot, hogy az általa kapott és a nyilatkozatban megjelölt osztalékot az illetősége államában benyújtott adóbevallásában bevételként elszámolja, továbbá legkésőbb a kifizető bevallásának időpontjáig a külföldi adóhatóság vagy a független könyvvizsgáló által kiállított haszonhúzói igazolást benyújtja. A haszonhúzó nyilatkozatot csak ugyanazon szerződésből eredő, meghatározott kifizetésről lehet tenni. (Ennek alapján a haszonhúzói nyilatkozatban szerepeltetni kell, hogy mely társaságtól kapott osztalékjövedelem szempontjából minősül haszonhúzónak a részvényes.) A haszonhúzó arról tesz nyilatkozatot, hogy az általa kapott osztalékot az illetősége államában benyújtott adóbevallásában bevételként elszámolja, továbbá legkésőbb a kifizető adóbevallásának időpontjáig a külföldi adóhatóság vagy független könyvvizsgáló által kiállított haszonhúzói igazolást benyújtja. A részünkre a haszonhúzói nyilatkozat hiteles magyar nyelvű OFFI általi - fordítását, vagy annak a letétkezelőnél való fellelhetőségének biztosítása mellett a fénymásolatát kérjük eljuttatni. (Az értékpapírszámla-vezető az adóért vállalt korlátlan és egyetemleges felelőssége mellett nyilatkozhat, hogy a külföldi személy a kifizetés tekintetében haszonhúzónak minősül-e.) Az értékpapírszámla-vezetőnél való fellelhetőség biztosítása egy nyilatkozat megtételét jelenti, amelyben a szóban forgó dokumentumok eredeti példányának a KELER, illetve a kibocsátó általi megkérését követő 3 napon belüli megküldésére vállalnak felelősséget. Illetőségigazolásra minden esetben szükség van, haszonhúzói nyilatkozatra pedig csak azon illetőségű részvényes esetében, ahol azt az adott állammal kötött egyezmény megköveteli! A megfelelő igazolásokat a KELER Zrt. Részvénykönyv-vezetési Osztályának munkatársai részére kell leadni lehetőleg az E-4. napig. A KELER összegyűjti és továbbítja a kibocsátók felé a dokumentumokat, majd a kibocsátó rendelkezésének megfelelően alkalmazza a kedvezményes adókulcsot a nettó osztalék megállapításához. Amennyiben a kedvezményes adókulcs alkalmazására a kibocsátó döntése alapján nincs lehetőség, úgy az APEH-nél kell a részvényesnek, illetve meghatalmazottjának eljárnia a visszaigénylés ügyében, a kibocsátónál, illetve a KELER-nél a továbbiakban nincs lehetőség a kedvezmény érvényesítésére. TBSZ számlán tartott értékpapír után járó osztalék Belföldi és külföldi illetőségű magánszemélyek által Tartós Befektetési Számlán tartott részvények esetén évtől az osztalék kifizetése adó levonása nélkül történik (Szja törvény 67/B. (6) bekezdés c) pont, ART. 4. számú melléklet). A KELER abban az esetben tudja a tartós befektetésre vonatkozó adójogi szabályok szerint számfejteni az osztalékot, amennyiben az érintett részvényes számlavezetője az erre vonatkozó tájékoztatást az osztalék számfejtése előtt eljuttatja a KELER-hez a tulajdonosi megfeleltetés alkalmával.

6 3. Belföldi illetőségű jogi személyek adózása: Valamennyi belföldi illetőségű jogi személy részére 0%-os adókulccsal kerül az osztalék számfejtésre. 4. Külföldi illetőségű jogi személyek adózása: Valamennyi külföldi illetőségű jogi személy részére 0%-os adókulccsal kerül az osztalék számfejtésre. 5. Részvényesi meghatalmazott (nominee) adózása: A részvényesi meghatalmazott részére kifizetendő osztalékból levonásra kerülő adó mértéke alapesetben 10% tőzsdei kibocsátók esetén és 25% nem tőzsdei kibocsátók által fizetett osztalék esetében. Amennyiben a részvényesi meghatalmazott cégszerűen aláírt, eredeti, magyar vagy magyar és angol nyelven kiállított nyilatkozatban nyilatkozik az általa képviselt jogi személyiségű részvényesek tulajdonában az E-4. napon álló részvények darabszámáról, és a tulajdonosi megfeleltetés során ennek megfelelően jelenti le a részvényesi adatokat az értékpapírszámla-vezetője, úgy a részvényesi meghatalmazott részére ezen részvények után kifizetendő osztalékból nem kerül levonásra adó. A részvényesi meghatalmazott által tett nyilatkozatnak tartalmaznia kell: - a részvényesi meghatalmazott pontos cégnevét és székhelyét, - az E-5. napon a részvényesi meghatalmazott nevén lévő részvények darabszámát, - a részvények ISIN azonosítóját, - a részvényesi meghatalmazott által képviselt jogi személyiségű részvényesek tulajdonában az E-5. napon álló részvények darabszámát. Amennyiben a nominee nem tesz nyilatkozatot a kifizetéshez kapcsolódó tulajdonosi megfeleltetés fordulónapjáig, illetve nem kéri az osztalék kifizetésének visszatartását a nyilatkozat beérkezéséig, úgy részére az osztalék a személyi jövedelemadó levonásával kerül kifizetésre (függetlenül attól, hogy milyen tulajdonosi jelleggel került a nominee lejelentésre).

7 A KID rendszeren keresztül leadható tulajdonosi megfeleltetés során a következő tulajdonosi jelleg szerint kell az egyes részvényeseket besorolni: 1- Belföldi magánszemély 2- Belföldi jogi személy 3- Belföldi önkormányzat 4- Külföldi magánszemély 5- Külföldi jogi személy 6- Nominee, belföldi magánszemély 7- Nominee, belföldi jogi személy 8- Nominee, külföldi magánszemély 9- Nominee, külföldi jogi személy Adatszolgáltatás pótlása: A KELER a tájékoztató elején felsorolt kibocsátókkal kötött megállapodásnak megfelelően biztosítja annak a lehetőségét, hogy az E-4. napon leadásra nem került részvényesek adatait valamint a nem kifizethető kategóriába sorolt részvényesek adatait havonta leadhassák az újbóli feldolgozás céljából. Az adatállományokat minden egyes hónap utolsó két munkanapján óráig tudja fogadni a KID rendszer. A pótlólagosan leadott adatok feldolgozására a következő hónap 5. munkanapjáig kerül sor, illetve ezen időpontig kerülnek utalásra a kifizethető osztalékok, amennyiben a KELER rendelkezik a szükséges fedezettel. A feldolgozás eredményéről természetesen az előzőekben ismertetett módon és időben értesül az értékpapírszámla-vezető. Kérjük, hogy a pótlólagos adatszolgáltatás során ne adjanak meg több részvénydarabszámra részvényest, mint amennyire még nem történt meg az osztalék kifizetése, mivel ez esetben osztalék kifizetésére egyetlen pótlólagosan megadott részvényes részére sem fog megtörténni. Ezen felül kérjük, hogy kizárólag azon részvényesek adatait adják meg, akik részére még nem történt meg a kifizetés (ez alól természetesen kivétel, ha a részvényes által a fordulónapkor birtokolt részvények darabszámát több részletben jelentik le).

8 A évet megelőző évek után járó osztalékok fizetése A KELER a következő kibocsátók és évekre vonatkozóan a évet megelőző évek után járó osztalékok kifizetésében is részt vesz a dematerializált részvények, valamint azon nyomdai úton előállított részvények tekintetében, melyek az adott év osztalékfizetésének fordulónapján a KELER Értéktárában voltak elhelyezve. Ezen részvényekre a letétkezelőknek lehetőségük van KID-en beküldeni a megfelelő adatállományt. Kérjük, hogy az állományokat a tulajdonosi megfeleltetés során leadandó állomány struktúrájának megfelelően adják le. Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (ELMŰ) Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) Danubius Hotels Nyrt. (Danubius) Dél-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (DÉMÁSZ) Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (ÉMÁSZ) FHB Jelzálogbank Nyt. (FHB) Magyar Telekom Nyrt. (M.Telekom) MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (MOL) Elévülő osztalékok 2010-ben 2010 folyamán az alábbi, KELER Zrt. által fizetett osztalékok évülnek el a megjelölt naptól kezdődően, vagyis a feltüntetett dátumot követően ezen igényeket teljesíteni nem áll módunkban: ELMŰ év után fizetett osztaléka: május 24. Magyar Telekom év után fizetett osztaléka: július 1. MOL év után fizetett osztaléka: FHB év után fizetett osztaléka: június 2. DÉMÁSZ év után fizetett osztaléka: május 4. BIF év után fizetett osztaléka: június 01.

9 Jelen tájékoztatóval kapcsolatos kérdéseikkel kérjük, hogy a következő munkatársainkhoz forduljanak: Részvénykönyv-vezetési Osztály: Borókné Matus Judit (tel: ) Kánvási Erika (tel: ) Kövesiné Bereczky Erika (tel: ) rko@keler.hu Üdvözlettel: KELER Zrt.

HIRDETMÉNY *** A Társaságot kamatfizetési kötelezettség nem terheli június 19. napját követő osztalékfelvétel esetén.

HIRDETMÉNY *** A Társaságot kamatfizetési kötelezettség nem terheli június 19. napját követő osztalékfelvétel esetén. HIRDETMÉNY A DUNA HOUSE HOLDING Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca 17.; Cg. 01-10-048384; továbbiakban Társaság ) Igazgatósága, a Társaság 11/2017. (04. 20.)

Részletesebben

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közleménye a évi üzleti év eredménye után járó osztalék kifizetésének rendjéről

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közleménye a évi üzleti év eredménye után járó osztalék kifizetésének rendjéről A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közleménye a 2017. évi üzleti év eredménye után járó osztalék kifizetésének rendjéről A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. bejelenti, hogy a Társaság 2018. április 16-án

Részletesebben

KÖZLEMÉNYE. a évi osztalék kifizetésének rendjéről

KÖZLEMÉNYE. a évi osztalék kifizetésének rendjéről Budapest, 2017. május 8. APPENINN VAGYONKEZELŐ HOLDING NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZLEMÉNYE a 2016. évi osztalék kifizetésének rendjéről Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Részletesebben

A KELER Részvénykönyv-vezetési Osztályának Tájékoztatója a 2010. évi közgyűlési időszakhoz kapcsolódóan

A KELER Részvénykönyv-vezetési Osztályának Tájékoztatója a 2010. évi közgyűlési időszakhoz kapcsolódóan A KELER Részvénykönyv-vezetési Osztályának Tájékoztatója a 2010. évi közgyűlési időszakhoz kapcsolódóan Tisztelt Partnereink! Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni az idei közgyűlési időszakhoz kapcsolódó

Részletesebben

Tájékoztató a lakossági betéti termékek kamatjövedelme után fizetendő kamatadóról és egészségügyi hozzájárulásról KAMATJÖVEDELMEK UTÁN FIZETENDŐ KAMATADÓ A Személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII.

Részletesebben

II. számú melléklet. Kitöltési Útmutató

II. számú melléklet. Kitöltési Útmutató II. számú melléklet Kitöltési Útmutató Kérjük Önt, hogy amennyiben az Ajánlatot elfogadja, úgy azt az Elfogadó Nyilatkozat kitöltésével, aláírásával és az Ajánlat II/2.6. pontjában szereplő Elfogadóhelyek

Részletesebben

1. Az Elfogadó Részvényes adatai

1. Az Elfogadó Részvényes adatai 2. SZÁMÚ MELLÉKLET ELFOGADÓ NYILATKOZAT 30 Az ALTERA Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság, mint céltársaság (a Céltársaság ) valamennyi Részvényére, Részvényenként 520,25- Ft Ajánlati Ár ellenében,

Részletesebben

A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény szerint a társaságok tagjai számára az egyesült társaságban való részvétel nem kötelező.

A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény szerint a társaságok tagjai számára az egyesült társaságban való részvétel nem kötelező. Tájékoztatás a Magyar Telekom Nyrt. részvényesei részére a T-Kábel Magyarország Kft. és a Dél-Vonal Kft. Magyar Telekom Nyrt-be való beolvadása kapcsán Ezúton szeretnénk tájékoztatni Tisztelt Részvényeseinket,

Részletesebben

I. Számú melléklet. Elfogadó Nyilatkozat

I. Számú melléklet. Elfogadó Nyilatkozat I. Számú melléklet Elfogadó Nyilatkozat a SZÉKESFEHÉRVÁRI HŰTŐIPARI Részvénytársaság (8000 Székesfehérvár, Raktár u. 1.) valamennyi 1.000,- Ft (egyezer forint) névértékű, névre szóló, dematerializált törzsrészvényére

Részletesebben

K Ö Z G Y Ű L É S I M E G H Í V Ó

K Ö Z G Y Ű L É S I M E G H Í V Ó K Ö Z G Y Ű L É S I M E G H Í V Ó Az EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (a továbbiakban Társaság, székhelye: 1106 Budapest, Keresztúri út 30-38.) értesíti tisztelt részvényeseit, hogy

Részletesebben

NYILATKOZAT. A Törzsrészvények és Kamatozó Részvények darabszáma, amelyeket a részvényes a vételi jog gyakorlására tekintettel áttranszferál:

NYILATKOZAT. A Törzsrészvények és Kamatozó Részvények darabszáma, amelyeket a részvényes a vételi jog gyakorlására tekintettel áttranszferál: NYILATKOZAT a BUDAPEST Hitel- és Fejlesztési Bank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság névre szóló törzs- és névre szóló kamatozó részvénye vonatkozásában a GE Capital International Financing Corporation

Részletesebben

A DÉLMAGYARORSZÁGI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HIRDETMÉNYE AZ ÉRVÉNYTELENÍTETT RÉSZVÉNYEK ELLENÉRTÉKE KIFIZETÉSÉNEK RENDJÉRŐL

A DÉLMAGYARORSZÁGI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HIRDETMÉNYE AZ ÉRVÉNYTELENÍTETT RÉSZVÉNYEK ELLENÉRTÉKE KIFIZETÉSÉNEK RENDJÉRŐL A DÉLMAGYARORSZÁGI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HIRDETMÉNYE AZ ÉRVÉNYTELENÍTETT RÉSZVÉNYEK ELLENÉRTÉKE KIFIZETÉSÉNEK RENDJÉRŐL A Délmagyarországi Áramszolgáltató Zártkörűen Működő

Részletesebben

Részvényesi Nyilatkozat

Részvényesi Nyilatkozat Részvényesi Nyilatkozat Kérjük a Részvényeseket, hogy a Részvényesi Nyilatkozatot nyomtatott nagybetűkkel töltsék ki, és minden vonatkozó melléklettel együtt nyújtsák be a Lebonyolítóhoz a Vételi Jog Gyakorlásáról

Részletesebben

A CODEX Értéktár és Értékpapír Zártkörűen működő Részvénytársaság D Í J J E G Y Z É K E. Érvényes: 2007. június 01.-től

A CODEX Értéktár és Értékpapír Zártkörűen működő Részvénytársaság D Í J J E G Y Z É K E. Érvényes: 2007. június 01.-től A CODEX Értéktár és Értékpapír Zártkörűen működő Részvénytársaság D Í J J E G Y Z É K E Érvényes: 2007. június 01.-től ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A jelen díjjegyzék a CODEX Értéktár és Értékpapír Zártkörűen

Részletesebben

Rendkívüli tájékoztatás

Rendkívüli tájékoztatás NUTEX Befektetési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Székhely: 1147 Budapest, Telepes u. 53. Cégjegyzékszám: 01-10-043104 Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság Rendkívüli tájékoztatás A NUTEX Nyrt közleménye

Részletesebben

Javasoljuk, hogy részvénytulajdonosaink a részvények benyújtása során az alábbiak szerint járjanak el:

Javasoljuk, hogy részvénytulajdonosaink a részvények benyújtása során az alábbiak szerint járjanak el: A Danubius Hotels Rt. Igazgatóságának hirdetménye a társaság által kibocsátott névre szóló, nyomdai úton előállított, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett törzsrészvényeinek dematerializált értékpapírokká

Részletesebben

ELFOGADÓ NYILATKOZAT

ELFOGADÓ NYILATKOZAT I. SZÁMÚ MELLÉKLET ELFOGADÓ NYILATKOZAT KIJELENTEM, HOGY A VÉTELI AJÁNLATOT ELFOGADOM, ÉS A RÉSZVÉNYEKET AZ ABBAN FOGLALT FELTÉTELEK SZERINT ÁT KÍVÁNOM RUHÁZNI AZ AJÁNLATTEVŐRE Elfogadó Nyilatkozat a MOL

Részletesebben

Hirdetmény. a TIGÁZ Tiszántúli Gázszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság részvényeinek dematerializált értékpapírrá történő átalakításáról

Hirdetmény. a TIGÁZ Tiszántúli Gázszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság részvényeinek dematerializált értékpapírrá történő átalakításáról Hirdetmény a TIGÁZ Tiszántúli Gázszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság részvényeinek dematerializált értékpapírrá történő átalakításáról A TIGÁZ Tiszántúli Gázszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

A SANPAOLO IMI INTERNAZIONALE S.P.A. KÖZLEMÉNYE AZ ÉRVÉNYTELENÍTETT ÉS TÖRÖLT INTER-EURÓPA BANK TÖRZSRÉSZVÉNYEK ELLENÉRTÉKÉNEK KIFIZETÉSÉRŐL

A SANPAOLO IMI INTERNAZIONALE S.P.A. KÖZLEMÉNYE AZ ÉRVÉNYTELENÍTETT ÉS TÖRÖLT INTER-EURÓPA BANK TÖRZSRÉSZVÉNYEK ELLENÉRTÉKÉNEK KIFIZETÉSÉRŐL A SANPAOLO IMI INTERNAZIONALE S.P.A. KÖZLEMÉNYE AZ ÉRVÉNYTELENÍTETT ÉS TÖRÖLT INTER-EURÓPA BANK TÖRZSRÉSZVÉNYEK ELLENÉRTÉKÉNEK KIFIZETÉSÉRŐL 1. A Sanpaolo IMI Internazionale S.p.A.. (székely: Via Trieste

Részletesebben

Útmutató. az SZJA- bevalláshoz

Útmutató. az SZJA- bevalláshoz Útmutató az SZJA- bevalláshoz Utmutató A magánszemély által értékpapír-kölcsönzés díjaként megszerzett összeg egésze jövedelemnek minõsül. Az értékpapír-kölcsönzésbõl származó jövedelem után az adó mértéke

Részletesebben

Kérjük, hogy az Elfogadó Nyilatkozat kitöltése elõtt feltétlenül olvassa el figyelmesen a Kitöltési Útmutatót!

Kérjük, hogy az Elfogadó Nyilatkozat kitöltése elõtt feltétlenül olvassa el figyelmesen a Kitöltési Útmutatót! I. számú melléklet Elfogadó nyilatkozat Az Elsõ Hazai Energia-portfólió Részvénytársaság valamennyi névre szóló, A sorozatú törzs- és névre szóló, B sorozatú szavazatelsõbbségi részvényére vonatkozó kötelezõ

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE. Hatályos: május 24-től

KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE. Hatályos: május 24-től KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE Hatályos: 2018. május 24-től SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ TBSZ SZÁMLA ESETÉN SZÁMLANYITÁSI DÍJ BEFEKTETÉSI JEGY MEGBÍZÁSOK

Részletesebben

ELFOGADÓ NYILATKOZAT

ELFOGADÓ NYILATKOZAT ELFOGADÓ NYILATKOZAT az EXTERNET Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság Részvényeire tett nyilvános vételi Ajánlatra 1. Az Ajánlattevı BIRDCOM Tanácsadó Korlátolt

Részletesebben

KÉRELEM AZ ELISMERT MUNKAVÁLLALÓI ÉRTÉKPAPÍR-JUTTATÁSI PROGRAM NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELÉRE

KÉRELEM AZ ELISMERT MUNKAVÁLLALÓI ÉRTÉKPAPÍR-JUTTATÁSI PROGRAM NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELÉRE Benyújtandó 4 példányban! példány Az elismert munkavállalói értékpapír-juttatási program szervezőjének (a továbbiakban Szervező) neve (cégneve):. székhelye:. ir. sz. levelezési címe: ir. sz. Az ügyben

Részletesebben

Fontos! Az Ajánlattal kapcsolatos kérdéseikkel, illetve kéréseikkel keressék meg az OTP Bank Nyrt.-t az alábbi elérhetőségeken:

Fontos! Az Ajánlattal kapcsolatos kérdéseikkel, illetve kéréseikkel keressék meg az OTP Bank Nyrt.-t az alábbi elérhetőségeken: 1. számú melléklet Elfogadó Nyilatkozat a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság valamennyi Részvényére vonatkozó kötelező nyilvános vételi ajánlathoz Fontos!

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE. Hatályos: június 20-tól

KONDÍCIÓS LISTA ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE. Hatályos: június 20-tól KONDÍCIÓS LISTA ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE Hatályos: 2019. június 20-tól SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ 1 SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ TBSZ SZÁMLA ESETÉN SZÁMLANYITÁSI DÍJ BEFEKTETÉSI JEGY MEGBÍZÁSOK

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Az állami adóhatóság előtti eljárásban az adózónak lehetősége van arra, hogy ügyében helyette képviselője, meghatalmazottja

Részletesebben

6. SZÁMÚ MELLÉKLET AZ ECONET.HU NYRT. ALAPTŐKE-EMELÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ ELSŐBBSÉGI JOG GYAKORLÁSÁNAK FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ

6. SZÁMÚ MELLÉKLET AZ ECONET.HU NYRT. ALAPTŐKE-EMELÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ ELSŐBBSÉGI JOG GYAKORLÁSÁNAK FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ 6. SZÁMÚ MELLÉKLET AZ ECONET.HU NYRT. ALAPTŐKE-EMELÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ ELSŐBBSÉGI JOG GYAKORLÁSÁNAK FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ Társaságunk az alaptőke-emeléshez kapcsolódóan a részvények átvételére

Részletesebben

RÉSZVÉNYESI NYILATKOZAT

RÉSZVÉNYESI NYILATKOZAT 1. SZÁMÚ MELLÉKLET RÉSZVÉNYESI NYILATKOZAT KIJELENTEM, HOGY A VÉTELI JOG GYAKORLÁSÁT TUDOMÁSUL VESZEM, ÉS A RÉSZVÉNYEKET A VÉTELI JOG GYAKORLÁSÁRÓL SZÓLÓ NYILATKOZATBAN FOGLALT FELTÉTELEK SZERINT ÁTRUHÁZOM

Részletesebben

I. sz. melléklet ELADÁSI NYILATKOZAT

I. sz. melléklet ELADÁSI NYILATKOZAT I. sz. melléklet ELADÁSI NYILATKOZAT Eladási Nyilatkozat a PANNON-VÁLTÓ Ingatlanbefektetési és Vagyonkezelő nyilvánosan működő Részvénytársaság (1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 102. a továbbiakban:

Részletesebben

4/2008/KGY számú határozat: A Közgyûlés elfogadta az Igazgatóság éves beszámolóját a társaság évi

4/2008/KGY számú határozat: A Közgyûlés elfogadta az Igazgatóság éves beszámolóját a társaság évi A BUDAPEST Bank Nyrt. (székhely: 1138 Budapest, Váci út 188., cégjegyzékszám: 01-10-041037) közzéteszi, hogy a 2008 április 24-én megtartott évi rendes közgyûlésén az alábbi határozatok születtek: 1/2008/KGY

Részletesebben

NAGISZ Zrt Nádudvar, Fő út 119.

NAGISZ Zrt Nádudvar, Fő út 119. NAGISZ Zrt. 4181 Nádudvar, Fő út 119. HIRDETMÉNY 2017 évi eredmény terhére jóváhagyott osztalék kifizetéséről A NAGISZ Zrt. értesíti részvényeseit, hogy a 2018.05.29-i közgyűlésen megszavazott, 2017 év

Részletesebben

Írta: Administrator június 07. kedd, 11:17

Írta: Administrator június 07. kedd, 11:17 Külföldi szervezet magyarországi adózása, külföldiek adófizetési kötelezettsége. A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tao. tv.) 2. (4) bekezdésének 2010.

Részletesebben

I. sz. melléklet ELADÁSI NYILATKOZAT

I. sz. melléklet ELADÁSI NYILATKOZAT I. sz. melléklet ELADÁSI NYILATKOZAT Eladási Nyilatkozat Norbi Update Lowcarb Nyrt. (székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7/C.; Cg.01-10-047754) dematerializált, egyenként 10, -Ft, azaz tíz magyar forint

Részletesebben

19.293.312 igen, 0 nem, 0 tartózkodott 100%-os szavazati aránnyal elfogadva:

19.293.312 igen, 0 nem, 0 tartózkodott 100%-os szavazati aránnyal elfogadva: A GE Money Bank tagja A Budapest Bank Nyrt. (székhely: 1138 Budapest, Váci út 188., cégjegyzékszám: 01-10- 041037) közzéteszi, hogy a 2010 április 27-én megtartott évi rendes közgyűlésén az alábbi határozatok

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA A HOLD ALAPKEZELŐ VAGYONKEZELT ÜGYFELEI RÉSZÉRE. Hatályos: január 1-től.

KONDÍCIÓS LISTA A HOLD ALAPKEZELŐ VAGYONKEZELT ÜGYFELEI RÉSZÉRE. Hatályos: január 1-től. KONDÍCIÓS LISTA A HOLD ALAPKEZELŐ VAGYONKEZELT ÜGYFELEI RÉSZÉRE Hatályos: 2018. január 1-től. SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ* MAX. 0,5% BEFEKTETÉSI JEGY MEGBÍZÁSOK* VÉTEL/VISSZAVÁLTÁS MAX. 1% EGYÉB

Részletesebben

HIRDETMÉNY. 1) Az Igazgatóság éves beszámolója a Társaság évi tevékenységéről;

HIRDETMÉNY. 1) Az Igazgatóság éves beszámolója a Társaság évi tevékenységéről; HIRDETMÉNY A BUDAPEST Hitel és Fejlesztési Bank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhelye: 1138 Budapest, Váci út 188.) Igazgatósága értesíti Tisztelt Részvényeseit, hogy 2007. április 25. napjára

Részletesebben

VÉTELI JOG GYAKORLÁSÁRÓL SZÓLÓ NYILATKOZAT

VÉTELI JOG GYAKORLÁSÁRÓL SZÓLÓ NYILATKOZAT VÉTELI JOG GYAKORLÁSÁRÓL SZÓLÓ NYILATKOZAT A DIGI Távközlési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 35., a továbbiakban: DIGI Kft. ) által tett, a Pénzügyi Szervezetek

Részletesebben

Adatlap 2012. A munkáltató (kifizető) neve:... címe: adószáma: A dolgozó (tag) neve:...

Adatlap 2012. A munkáltató (kifizető) neve:... címe: adószáma: A dolgozó (tag) neve:... Adatlap 2012 A munkáltatótól (társas vállalkozástól, polgári jogi társaságtól) származó jövedelemről, az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony (tagsági viszony) megszűnésekor Felhívjuk szíves figyelmét

Részletesebben

OTP JELZÁLOGBANK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. (Székhelye: 1051 Budapest, Nádor u. 21.) Végleges Feltételek. OJB 2009/IX sorozat 001 részlet

OTP JELZÁLOGBANK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. (Székhelye: 1051 Budapest, Nádor u. 21.) Végleges Feltételek. OJB 2009/IX sorozat 001 részlet OTP JELZÁLOGBANK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (Székhelye: 1051 Budapest, Nádor u. 21.) Végleges Feltételek OJB 2009/IX sorozat 001 részlet minimum 10.000.000 Ft össznévértékű, Budapesti Értéktőzsdére

Részletesebben

Adó Hírlevél SZJA bevallás 2014

Adó Hírlevél SZJA bevallás 2014 Adó Hírlevél SZJA bevallás 2014 2014. április Magánszemélyek adóbevallása 2014 Belföldi illetőségű magánszemélyeknek a teljes jövedelmük után, míg a nem belföldi illetőségű magánszemélyeknek a Magyarországon

Részletesebben

I. SZÁMÚ MELLÉKLET ELFOGADÓ NYILATKOZAT

I. SZÁMÚ MELLÉKLET ELFOGADÓ NYILATKOZAT I. SZÁMÚ MELLÉKLET ELFOGADÓ NYILATKOZAT KIJELENTEM, HOGY AZ ÖNKÉNTES KÖZÖS NYILVÁNOS VÉTELI AJÁNLATOT ELFOGADOM, ÉS A RÉSZVÉNYEKET AZ ABBAN FOGLALT FELTÉTELEK SZERINT ÁT KÍVÁNOM RUHÁZNI AZ AJÁNLATTEVŐKRE

Részletesebben

HIRDETMÉNY Externet Nyrt. Részvényeseket megillető eladási jog gyakorlása

HIRDETMÉNY Externet Nyrt. Részvényeseket megillető eladási jog gyakorlása HIRDETMÉNY Externet Nyrt. Részvényeseket megillető eladási jog gyakorlása 1. ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK Adatok: Kitöltött Eladási Nyilatkozat, illetve az ebben szereplő adatok, beleértve a személyes adatokat,

Részletesebben

Egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség január 1-jétől

Egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség január 1-jétől EHO 2011: egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség 2011-ben. Százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség terheli a munkáltatót, kifizetőt az általa magánszemélynek juttatott

Részletesebben

Összehasonlító példák. 2016/2017 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I

Összehasonlító példák. 2016/2017 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I Összehasonlító példák Hol tartunk? Családi állapothoz igazodó kedvezmények Adójóváírások és hitelek Ki mennyit fizet? Kína Egyéni vállalkozók személyi jövedelemadózása Példa bér adójának kiszámítására

Részletesebben

Az igazgatóság a közgyűlést az alábbi napirenddel hívja össze: Társaság évre vonatkozó, az EU által befogadott

Az igazgatóság a közgyűlést az alábbi napirenddel hívja össze: Társaság évre vonatkozó, az EU által befogadott KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ HIRDETMÉNYE A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (székhelye: 1033 Budapest, Flórián tér 1.; a továbbiakban: Társaság ) igazgatósága értesíti a Tisztelt Részvényeseket, hogy a Társaság

Részletesebben

Az OTP Bank Rt. Igazgatósága

Az OTP Bank Rt. Igazgatósága Az Igazgatósága C sányi Sándor elnök-vezérigazgató péder Zoltán S alelnök, vezérigazgató-helyettes aumstark Mihály Belnök-vezérigazgató Villányi Borászat Rt. Bíró Tibor tanszékvezetô Budapesti Gazdasági

Részletesebben

Közgyűlési Határozatok a Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.)

Közgyűlési Határozatok a Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.) Közgyűlési Határozatok a Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.) 2014. április 23. napján 14.00 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén meghozott határozatok 1/2014.04.23.

Részletesebben

HIRDETMÉNY. a "BÁCSKA" Zrt. részvényeinek dematerializált értékpapírrá történő átalakításáról

HIRDETMÉNY. a BÁCSKA Zrt. részvényeinek dematerializált értékpapírrá történő átalakításáról HIRDETMÉNY a "BÁCSKA" Zrt. részvényeinek dematerializált értékpapírrá történő átalakításáról A "BÁCSKA" Zrt. (székhely: 6500 Baja, Deák Ferenc utca 6. tetőtér 4., cégjegyzékszáma: 03-10- 100009) (a Társaság)

Részletesebben

HIRDETMÉNY 1) ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

HIRDETMÉNY 1) ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK HIRDETMÉNY 1) ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK Adatok: Kitöltött Eladási Nyilatkozat, illetve az ebben szereplő adatok, beleértve a személyes adatokatbank- és értékpapírtitkot. Bekerülési Érték: A Részvényes által

Részletesebben

Vonzó hozamlehetőség Erste Group USD Garant Note Megatrends

Vonzó hozamlehetőség Erste Group USD Garant Note Megatrends Vonzó hozamlehetőség Erste Group USD Garant Note Megatrends 2019-2023 Olyan középtávú befektetést keres, mellyel a Solactive Megatrends RISE index árfolyam-növekedéséből profitálhat tőkevédelem és egy

Részletesebben

Adózási tudnivalók az OTP Bank Nyrt. befektetési szolgáltatásaival kapcsolatban

Adózási tudnivalók az OTP Bank Nyrt. befektetési szolgáltatásaival kapcsolatban Adózási tudnivalók az OTP Bank Nyrt. befektetési szolgáltatásaival kapcsolatban Hatályos: 2009. január 1 jétől Közzétéve: 2009. február 1. OTP Bank Nyrt. Székhelye: 1051 Budapest, Nádor utca 16. Nyilvántartásba

Részletesebben

- MÓDOSÍTOTT AJÁNLAT számú melléklet

- MÓDOSÍTOTT AJÁNLAT számú melléklet 1. számú melléklet Elfogadó Nyilatkozat a TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaságnak valamennyi, a nem az Ajánlattevő és a vele Összehangoltan Eljáró Személyek tulajdonában

Részletesebben

HIRDETMÉNY. 1) Az Igazgatóság éves beszámolója a Társaság évi tevékenységéről;

HIRDETMÉNY. 1) Az Igazgatóság éves beszámolója a Társaság évi tevékenységéről; HIRDETMÉNY A BUDAPEST Hitel és Fejlesztési Bank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhelye: 1138 Budapest, Váci út 188.) Igazgatósága értesíti Tisztelt Részvényeseit, hogy 2008. április 24. napjára

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Hatályos: 2014. július 1-jétől Közzététel: 2014. július 21.

TÁJÉKOZTATÓ. Hatályos: 2014. július 1-jétől Közzététel: 2014. július 21. TÁJÉKOZTATÓ A vállalkozói üzletág Üzletszabályzata alapján az OTP Bank Nyrt. vállalkozói üzletágába tartozó ügyfelei részére Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között létrejött, és a 2014. évi

Részletesebben

A BorsodChem Rt. a április 27-én megtartott Éves Rendes Közgyûlésén az alábbi határozatokat hozta:

A BorsodChem Rt. a április 27-én megtartott Éves Rendes Közgyûlésén az alábbi határozatokat hozta: A BorsodChem Rt. a 2004. április 27-én megtartott Éves Rendes Közgyûlésén az alábbi határozatokat hozta: 01/2004. számú Közgyûlési Határozat A Közgyûlés jegyzõkönyv hitelesítõnek megválasztja a CE Oil

Részletesebben

HIRDETMÉNY. darabonként 1 amerikai dollár névértékű, névre szóló, A sorozatú Befektetési Jegyeit.

HIRDETMÉNY. darabonként 1 amerikai dollár névértékű, névre szóló, A sorozatú Befektetési Jegyeit. HIRDETMÉNY Az Alapkezelő, OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Forgalmazó, OTP Bank Nyrt. a MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsának 2016. október 14-én kelt, H-KE-III-715/2016. sz. engedélye alapján

Részletesebben

Adatlap Budapest, János utca 55. Budapest, Bíbor utca 22

Adatlap Budapest, János utca 55. Budapest, Bíbor utca 22 Adatlap 212 A munkáltatótól (társas vállalkozástól, polgári jogi társaságtól) származó jövedelemről, az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony (tagsági viszony) megszűnésekor Felhívjuk szíves figyelmét

Részletesebben

I. Felhívás a részvények benyújtására

I. Felhívás a részvények benyújtására A Richter Gedeon Rt. Igazgatóságának hirdetménye a Richter Gedeon Rt. által kibocsátott névre szóló, tőzsdei C sorozatú törzsrészvények dematerializált részvényekké történő átalakításának folyamatáról

Részletesebben

ADÓZÁS GYAKORLAT. SZJA; Járulékok; ÁFA; TAO

ADÓZÁS GYAKORLAT. SZJA; Járulékok; ÁFA; TAO ADÓZÁS GYAKORLAT SZJA; Járulékok; ÁFA; TAO Személyi jövedelem adó SzJA A jövedelemadók általános jellemzői Közvetlen tárgya a jövedelem Adózási egységre (személyre) vetik ki A közfelfogás a legigazságosabbnak

Részletesebben

MELLÉKLETEK 1. MELLÉKLET RÉSZVÉNYESI NYILATKOZAT

MELLÉKLETEK 1. MELLÉKLET RÉSZVÉNYESI NYILATKOZAT MELLÉKLETEK 1. MELLÉKLET RÉSZVÉNYESI NYILATKOZAT Kérjük a Részvényeseket, hogy a Részvényesi Nyilatkozatot nyomtatott nagybetűkkel töltsék ki, és minden vonatkozó melléklettel együtt nyújtsák be az Elfogadóhelyen

Részletesebben

I. Számú melléklet. Elfogadó Nyilatkozat

I. Számú melléklet. Elfogadó Nyilatkozat I. Számú melléklet Elfogadó Nyilatkozat az Exbus Vagyonkezelı Befektetési Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság valamennyi, az Ajánlattevı által nem tulajdonolt 56 forint (ötvenhat forint) névértékő, névre

Részletesebben

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. Meghatalmazás. .. (a részvényes neve) 1. (cím/székhely:...,

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. Meghatalmazás. .. (a részvényes neve) 1. (cím/székhely:..., 1 MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság A 2018. április 12-i Éves Rendes Közgyűlésen történő felhasználásra... (a részvényes neve) 1 (cím/székhely:...., jogi személy esetén a

Részletesebben

A százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás alapjának megállapítása

A százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás alapjának megállapítása EHO 2012: az egészségügyi hozzájárulás bevallása 2012-ben - ADÓBEVALLÁS 2014 - Adó 2014 - Adó 1 sz EHO 2012: az egészségügyi hozzájárulás bevallása 2012-ben, EHO (egészségügyi hozzájárulás) fizetési kötelezettség

Részletesebben

A külföldi számlák adóügyi megfeleléséről szóló törvény (FATCA) 1. Mi a FATCA?

A külföldi számlák adóügyi megfeleléséről szóló törvény (FATCA) 1. Mi a FATCA? A külföldi számlák adóügyi megfeleléséről szóló törvény (FATCA) 1. Mi a FATCA? Az Egyesült Államok külföldi számlák adóügyi megfeleléséről szóló törvénye (FATCA) fontos előrelépés az amerikai állampolgárok

Részletesebben

MELLÉKLETEK 1. MELLÉKLET RÉSZVÉNYESI NYILATKOZAT

MELLÉKLETEK 1. MELLÉKLET RÉSZVÉNYESI NYILATKOZAT MELLÉKLETEK 1. MELLÉKLET RÉSZVÉNYESI NYILATKOZAT Kérjük a Részvényeseket, hogy a Részvényesi Nyilatkozatot nyomtatott nagybetűkkel töltsék ki, és minden vonatkozó melléklettel együtt nyújtsák be az Elfogadóhelyen

Részletesebben

Adóigazolás, együttes adóigazolás

Adóigazolás, együttes adóigazolás Adóigazolások 2011: az egyes igazolásokra vonatkozó részletes tudnivalók. Az adóhatóság adóigazolást az adózó kérelmére állít ki. Az eljárás az ügyfél kérelmére indul. Az igazolást a nyilvántartásban szereplő

Részletesebben

Határozza meg a munkavállaló február havi nettó keresetét! (adatok forintban)

Határozza meg a munkavállaló február havi nettó keresetét! (adatok forintban) SZJA 1.példa Egy munkaviszonyban lévő elvált nő, havi rendszeres keresete 180 000 Ft. A munkáltatójától havi 8 000 Ft értékben kap élelmiszervásárlásra jogosító Erzsébet utalványt. Más juttatása az adott

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 2015. évre kiállítandó Adatlaphoz, a magánszemély munkaviszonyának (tagsági viszonyának) megszűnésekor

Kitöltési útmutató a 2015. évre kiállítandó Adatlaphoz, a magánszemély munkaviszonyának (tagsági viszonyának) megszűnésekor Kitöltési útmutató a 2015. évre kiállítandó Adatlaphoz, a magánszemély munkaviszonyának (tagsági viszonyának) megszűnésekor Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.) 46. (5)

Részletesebben

Nyilatkozat. Alulírott,...(név) részvényes.... (lakcím/székhely)

Nyilatkozat. Alulírott,...(név) részvényes.... (lakcím/székhely) Nyilatkozat Alulírott,.....(név) részvényes...... (lakcím/székhely) kijelentem, hogy azon részvényekkel, amelyek vonatkozásában jelen nyilatkozat megtételével egyidejűleg tulajdonjogom részvénykönyvbe

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. Az Auditbizottság véleménye: Az Auditbizottság a Társaság számvitelről szóló évi C. törvény előírásaival összhangban készített 2018.

KÖZLEMÉNY. Az Auditbizottság véleménye: Az Auditbizottság a Társaság számvitelről szóló évi C. törvény előírásaival összhangban készített 2018. KÖZLEMÉNY A MEGAKRÁN Kereskedelmi és Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (8060 Mór, Nemes u. 23.; cégjegyzékét vezeti a Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága, Cg.: 07-10-001492; a továbbiakban:

Részletesebben

- ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár)

- ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár) PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE 73O - ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár) Vonatkozási idő : 2 0 1 3 0 1 0 1 -tól (év / hónap / nap) 2 0 1 3 1 2 3 1 -ig (év / hónap / nap) Bizonylat jellege

Részletesebben

2. A vételi jog alapján a részvények átutalására vonatkozó időszak kezdő és zárónapja

2. A vételi jog alapján a részvények átutalására vonatkozó időszak kezdő és zárónapja A Deutsche Balaton AG. közleménye a Hungagent Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság részvényeire tett önkéntes vételi ajánlatot követő vételi jog gyakorlásáról A Deutsche Balaton AG (D-69120

Részletesebben

DTM Hungary Accounting Intelligence

DTM Hungary Accounting Intelligence AZ OSZTALÉKFIZETÉSSEL KAPCSOLATOS SZÁMVITELI TUDNIVALÓK Kedves Ügyfelünk! Noha a nem magánszemélyek részére kifizetett osztalék 2006. január 1-jétől adómentesség alá tartozik, a magánszemély tulajdonosok

Részletesebben

HIRDETMÉNY. 1) Az Igazgatóság éves beszámolója a Társaság évi tevékenységéről;

HIRDETMÉNY. 1) Az Igazgatóság éves beszámolója a Társaság évi tevékenységéről; HIRDETMÉNY A BUDAPEST Hitel és Fejlesztési Bank Részvénytársaság (székhelye: 1138 Budapest, Váci út 188.) Igazgatósága értesíti Tisztelt Részvényeseit, hogy 2006. április 26. napjára (szerda) 10.00 órai

Részletesebben

A CODEX Értéktár és Értékpapír Zártkörűen működő Részvénytársaság D Í J J E G Y Z É K E. Érvényes: 2007. október 01.-től

A CODEX Értéktár és Értékpapír Zártkörűen működő Részvénytársaság D Í J J E G Y Z É K E. Érvényes: 2007. október 01.-től A CODEX Értéktár és Értékpapír Zártkörűen működő Részvénytársaság D Í J J E G Y Z É K E Érvényes: 2007. október 01.-től ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A jelen díjjegyzék a CODEX Értéktár és Értékpapír Zártkörűen

Részletesebben

VÉGLEGES FELTÉTELEK. 2011. május 26. OTP JELZÁLOGBANK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNTÁRSASÁG

VÉGLEGES FELTÉTELEK. 2011. május 26. OTP JELZÁLOGBANK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNTÁRSASÁG VÉGLEGES FELTÉTELEK 2011. május 26. OTP JELZÁLOGBANK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNTÁRSASÁG Minimum 10.000.000 össznévértékű, névre szóló jelzáloglevelek forgalomba hozatala az 1.000.000.000.000 Ft keretösszegű

Részletesebben

Rába Járműipari Holding Nyrt.

Rába Járműipari Holding Nyrt. Rába Járműipari Holding Nyrt. A Rába Járműipari Holding Nyrt. Igazgatóságának véleménye a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által a Társaság részvényeire tett nyilvános vételi ajánlattal kapcsolatosan A

Részletesebben

Közgyűlési Határozatok. A Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.)

Közgyűlési Határozatok. A Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.) Közgyűlési Határozatok A Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.) 2012. április 26. napján 10.00 órakor megtartott éves Közgyűlésén meghozott határozatok 1/2012.04.26. sz.

Részletesebben

FAKTORING KÉRELEM ADATLAP

FAKTORING KÉRELEM ADATLAP Az adatokat a fent jelzett fordulónapi adatok szerint, ezer Ft-ban kérjük megadni! Kérjük minden sor kitöltését, a nemleges válaszok ill. nulla érték jelölését is. I. Általános adatok A Társaság neve:

Részletesebben

Közgyűlési Határozatok a Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft Park 1., Záhony u. 7.)

Közgyűlési Határozatok a Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft Park 1., Záhony u. 7.) Közgyűlési Határozatok a Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft Park 1., Záhony u. 7.) 2016. április 28. napján 10.00 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén meghozott határozatok 1/2016.04.28.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v készült a FORRÁS Vagyonkezelési és Befektetési Részvénytársaság (1113 Budapest, Bartók Béla út 152.; cégjegyzékszáma: 01-10-043872) 2005. május 17. napjának 10 órájára meghirdetett,

Részletesebben

Szja bevallás a 2012-es évről

Szja bevallás a 2012-es évről Szja bevallás a 2012-es évről Önkéntes pénztári adójóváírás és önkéntes pénztári adóköteles kifizetés esetén 132. sor: Az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárba befizetett összeg utáni rendelkezési jogosultság

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VÉTELÁR KIFIZETÉSÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A VÉTELÁR KIFIZETÉSÉRŐL TÁJÉKOZTATÓ A VÉTELÁR KIFIZETÉSÉRŐL A Linamar Corporation (székhely: 287 Speedvale Ave. W., Guelph, Ontario, N1H 1C5, cégjegyzékszám: 1455907, nyilvántartó hatóság: Companies and Personal Property Security

Részletesebben

ERSTE SÁVOS HOZAMMAX KÖTVÉNY 14.

ERSTE SÁVOS HOZAMMAX KÖTVÉNY 14. ERSTE SÁVOS HOZAMMAX KÖTVÉNY 14. 100%-os Tőkevédelem és magas hozam lehetősége az EUR/HUF árfolyamának stabilitásával! 1. Kinek ajánljuk a figyelmébe az Erste Sávos Hozammax Kötvény 14-t? akinek fontos

Részletesebben

Értékpapír Kondíciós Lista Érvényes: 2013.09.01-től. I. Standard számla kondíciók

Értékpapír Kondíciós Lista Érvényes: 2013.09.01-től. I. Standard számla kondíciók Értékpapír Kondíciós Lista Érvényes: 2013.09.01-től I. Standard számla kondíciók 1. Értékpapír számlavezetési szolgáltatások díjai Számlanyitás Standard értékpapírszámla és Ügyfélszámla Számlavezetés Standard

Részletesebben

2001. évi éves jelentés a Budapest Növekedési Részvény Befektetési Alapról

2001. évi éves jelentés a Budapest Növekedési Részvény Befektetési Alapról 2001. évi éves jelentés a Budapest Növekedési Részvény Befektetési Alapról 1. A Budapest Növekedési Részvény Befektetési Alap, határozatlan futamidejű, nyíltvégű befektetési alap. 2. Alapkezelője a Budapest

Részletesebben

ALTERA Vagyonkezelő Nyrt.

ALTERA Vagyonkezelő Nyrt. FIGYELMEZTETÉS: A Tájékoztató jelen Kiegészítésével kapcsolatosan a Kibocsátó, az értékpapír szabályozott piacra történő bevezetését kezdeményező személy és a Forgalmazó felelőssége nem egyetemleges. A

Részletesebben

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki! Végelszámolás, beolvadás, összeolvadás esetén benyújtott éves beszámoló. Pannónia Nyugdíjpénztár

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki! Végelszámolás, beolvadás, összeolvadás esetén benyújtott éves beszámoló. Pannónia Nyugdíjpénztár 73K PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE Vonatkozási idő : 2 0 1 3 0 1 0 1 -tól (év / hónap / nap) 2 0 1 3 0 6 3 0 -ig (év / hónap / nap) Kitöltés dátuma: 2 0 1 3 0 7 3 0 (év / hónap / nap) Bizonylat

Részletesebben

ŐSTERMELŐK HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁSA ÉVRŐL

ŐSTERMELŐK HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁSA ÉVRŐL Adóhatóság tölti ki! Adóhatóság megnevezése:. Bevallás benyújtásának időpontja:. Azonosító szám: ŐSTERMELŐK HELYI IPARŰZÉSI ADÓBEVALLÁSA 2009. ÉVRŐL 2003. december 31-e előtt kezdett őstermelők részére,

Részletesebben

ERSTE SÁVOS HOZAMMAX KÖTVÉNY 13.

ERSTE SÁVOS HOZAMMAX KÖTVÉNY 13. ERSTE SÁVOS HOZAMMAX KÖTVÉNY 13. 100%-os Tőkevédelem és magas hozam lehetősége az EUR/HUF árfolyamának stabilitásával! 1. Kinek ajánljuk a figyelmébe az Erste Sávos Hozammax Kötvény 13-t? akinek fontos

Részletesebben

TB, EHO, SZOCHO változások 2015. Zahoránszki Szilvia

TB, EHO, SZOCHO változások 2015. Zahoránszki Szilvia TB, EHO, SZOCHO változások 2015. Zahoránszki Szilvia Társadalombiztosítás Járulékalapot képező jövedelem: / Tbj. 4. k) pont/ 1. a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

MEGHÍVÓ. A Közgyűlés helyszíne: Marriott Szálló, Erzsébet terem Budapest, Apáczai Csere János utca 4.

MEGHÍVÓ. A Közgyűlés helyszíne: Marriott Szálló, Erzsébet terem Budapest, Apáczai Csere János utca 4. MEGHÍVÓ A BorsodChem Rt. (3702 Kazincbarcika, Bolyai tér 1., a továbbiakban: a Társaság ) Igazgatósága a Társaság 2003. évi rendes közgyűlését 2003. április 30-án 10 00 órára hívja össze A Közgyűlés helyszíne:

Részletesebben

Egységes területalapú támogatás és zöldítési támogatás (Európai Uniós támogatás, a továbbiakban: Támogatás) előfinanszírozása

Egységes területalapú támogatás és zöldítési támogatás (Európai Uniós támogatás, a továbbiakban: Támogatás) előfinanszírozása HITELKÉRELMI NYILATKOZAT egységes területalapú támogatás (SAPS), valamint az éghajlat és környezet szempontjából előnyös Cég neve: Székhely: Cégjegyzékszám/Adószám: Statisztikai számjele: Kincstár ügyfél-azonosító

Részletesebben

9. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA.

9. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. 9. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA Alapító okirat Alulírott alapító (részvényes), a gazdasági társaságokról szóló 2006.

Részletesebben

(FATCA* NYILATKOZAT) Természetes személy részéről. Nyilatkozó adatai

(FATCA* NYILATKOZAT) Természetes személy részéről. Nyilatkozó adatai A Számlatulajdonos 1 (Ügyfél) amerikai egyesült államokbeli kapcsolatra utaló nyilatkozata a 2014. évi XIX. számú törvényben foglaltaknak való megfelelés céljából. (FATCA* NYILATKOZAT) Természetes személy

Részletesebben

A Kartonpack Nyrt évi gazdálkodási adatainak közgyűlési előterjesztése

A Kartonpack Nyrt évi gazdálkodási adatainak közgyűlési előterjesztése A Kartonpack Nyrt. 2016. évi gazdálkodási adatainak közgyűlési előterjesztése A KARTONPACK Dobozipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhelye: Debrecen, Galamb u. 11. cégjegyzékszáma: 09-10-000030)

Részletesebben

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 2015. évi változásai. dr. Horváth Gábor 2015. január

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 2015. évi változásai. dr. Horváth Gábor 2015. január Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 2015. évi változásai dr. Horváth Gábor 2015. január 2015. évi Art. módosítások I. A módosításokat a 2014. évi LXXIV. törvény tartalmazza! Alapelvek Az

Részletesebben

Vonzó hozamlehetőség, tőkevédelem mellett Credit Suisse Bonus Garant European Dividend HUF

Vonzó hozamlehetőség, tőkevédelem mellett Credit Suisse Bonus Garant European Dividend HUF Vonzó hozamlehetőség, tőkevédelem mellett Credit Suisse Bonus Garant European Dividend HUF 2019-2024 Vonzó hozamlehetőséget keres közép- és hosszútávon, de nem szeretné kockáztatni a befektetett tőkéjét?

Részletesebben

DÍJJEGYZÉK. A HUNGAROGRAIN Tőzsdeügynöki Szolgáltató Zrt. Üzletszabályzatának Díjjegyzéke. A HUNGAROGRAIN Tőzsdeügynöki Szolgáltató Zrt.

DÍJJEGYZÉK. A HUNGAROGRAIN Tőzsdeügynöki Szolgáltató Zrt. Üzletszabályzatának Díjjegyzéke. A HUNGAROGRAIN Tőzsdeügynöki Szolgáltató Zrt. DÍJJEGYZÉK A HUNGAROGRAIN Tőzsdeügynöki Szolgáltató Zrt. Díjjegyzéke: Hatályos 2012. év szeptember hónap 10. napjától. Művelet Díjalap Díj mértéke Díj esedékessége I. Befektetési és árutőzsdei szolgáltatási

Részletesebben