A világ kedvenc befektetése. Készítette:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A világ kedvenc befektetése. Készítette:"

Átírás

1

2 A világ kedvenc befektetése Készítette:

3 A Magánpénzügyi Akadémiáról - Anyagi függetlenség önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése felszámolni a pénzügyi tudatlanságot Magyarországon. Ehhez ad ötleteket a következő területeken: 1) Hogyan legyen több pénzed? 2) Mit csinálj a pénzeddel? 3) Hogyan lesz gyermekednek pénze? Célunk, hogy megmutassuk, hogyan lehetséges, hogy a pénz Neked dolgozzon, és ne fordítva. Ahogy meg lehet tanulni a történelmet, egy nyelvet vagy autót vezetni, ugyanúgy mindenki képes arra, hogy elsajátítsa a jólét alapjait.

4 Kezdhetjük? Gratulálok és nagyon örülök, hogy itt vagy és érdeklődsz a befektetések iránt! Mielőtt rátérnék a világ kedvenc befektetésre, szeretnélek arról biztosítani, hogy a célunk olyan a magyar emberek számára is elérhető és egyszerű befektetési ötleteket adni, amely a javukat, és így a Te javadat is szolgálja. Munkám során nagyon sokszor megtapasztaltam, hogy a magyar emberek többségének soha nem lesz lehetősége nem csak arra, hogy jó helyre fektesse be a pénzét, de hogy egyáltalán befektesse. Hogy miért?

5 Azért, mert kultúránkból adódóan nagyon sokan az államtól és másoktól várják a megoldást. Természetesen, Te aki, ezt a tanulmányt olvasod, azon kevesek közé tartozol, akiknek minden esélyük megvan arra, hogy megtakarításait jó hozamot hozó helyen legyen, és befektetéseik bőséget teremtsenek. Fontos, hogy ilyen vagy, hogy tenni akarsz. Köszönöm ezt neked. Ha még nincs megtakarításod, vagy csak kevés van, akkor az a legnagyobb előnyöd, hogy tanulni akarsz, ismereteket szerezni és tenni, kipróbálni valami újat és élvezni annak a gyümölcsét. Köszönöm, hogy ezen az úton a Magánpénzügyi Akadémiát választottad.

6 Akkor vágjunk is bele és nézzünk szembe a tényekkel! Tény#1: Az Egyesült Államokban a döntő többség rendelkezik pénzügyi megtakarítással. Tény #2: A magyar emberek 74%-nak nincs megtakarítása. A kérdés tehát: Mi az, amit az amerikaiak tudnak és a magyarok nem?

7 Az a helyzet, hogy alapvetően az amerikaiak is éppolyan emberek, mint mi vagyunk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy 2012-es felmérés, ami szerint az amerikaiak 26%-ának vannak kifizetetlen orvosi számlái, 22% hitelkeretből él, 13%-uk nem fizeti időben a jelzálog kölcsönét és 3,5% van a csőd szélén. Tehát sok esetben nagyon hasonló szituációkban élnek az emberek, mint mi magyar emberek. De! ÉS itt van a DE. Mert nagyrészüknek mégis van megtakarítása, és amikor nyugdíjba megy, akkor sokszor magasabb életszínvonalon tud élni, mint előtte. Tudod miért van így? (Felmérés forrása: FINRA Investor Education Foundation National Financial Capability Study, 2012.)

8 Az egyik fő oka annak, hogy az amerikaiak többségének van megtakarítása, mert van egy nagyszerű rendszer, amely automatikusan megtakarít nekik, nem azért, mert ők másban nőnek fel, más a neveltetésük, vagy mert többet tudnak a pénzről és a befektetésekről, mint Te, ugyanis nekik éppúgy nincs pénzügyi képzés az iskolában, mint ahogy neked sem volt és ahogy gyermekeinknek sincs. Mi ez a rendszer? Rendelkezésükre áll például egy olyan szolgáltatás, amely abban az esetben, ha egy boltban bankkártyával fizetsz, mondjuk a példa kedvéért 21 dollár 18 centért, akkor a 22 dollár és a 21 dollár 18 cent közötti különbség, ami ebben a példában 82 cent, azonnal befektetési számlára kerül, és a pénzedet azonnal befektetik. Tehát mindig csak a felfelé kerekített összeghez képest a centeket utalják a befektetési számládra.

9 Ha kéred ezt a szolgáltatás, akkor így automatikusan minden vásárlásodnál megtakarítasz. Hát nem fantasztikus? Minden vásárlásodnál megtakarítasz és centekből egy fél év alatt több száz dollár, pár év alatt több ezer dollár lesz, ami hosszú távon több tízezer dollár lesz. Ugye milyen zseniális ez a rendszer? Így nem kell annyit magyarázni, annyit tanítani az embereket arra, hogy a megtakarítás fontos, az öngondoskodás fontos és, hogy gyermeked pénzügyi nevelése is milyen fontos, mert egyszerűen automatikusan megtakarítanak, minden erőfeszítés nélkül. Így öngondoskodhatsz magadról, a családodról, a gyermeked továbbtanulásáról (mert ott ez súlyos pénzekbe kerül), és akár a nyugdíjadról is. Hova vándorolnak a centek minden vásárlásod után?

10 Vanguard alapokba. A Vanguard csoport Amerika sőt a világ egyik legnagyobb befektetési szolgáltató társasága. 3 billió dolláros kezelt vagyonnal rendelkezik, amelybe a legtöbb amerikai fekteti a pénzét a fenti módszerrel. Miért pont a Vanguard??

11 Elsősorban azért, mert a Vanguard indexkövető alapok a maguk nemében egyedülállóak és igen alacsony költségűek, ezért a magyar emberek számára is igen jó befektetési lehetőséget jelentenek és ma már könnyen elérhetőek. Őszintén megmondom: nem vagyok a Vanguard ügynök és egy fillért nem kapok azért, mert erről írok most Neked, de a legegyszerűbben működő, legolcsóbb, és legjobb befektetéseket akarom Neked megmutatni és a Vanguardnál az egyik legjobb. John (Jack) Bogle, a Vanguard Csoport megalapítója 1929-ben született az amerikai New Jersey-ben (Montclairben). Boglet tartják a közösen kezelt befektetési alap iparág (mutual fund industry) úttörőjének, és az ő nevéhez kapcsolják az első S&P 500 index alap (index fund) bevezetését, amellyel a Vanguard 1976-ban debütált.

12 Bogle filozófiájának lényege, hogy elutasítja napjainkban elterjedt elképzeléseket a befektetésekről, mely sokszor misztikusnak, félelmetesnek és bonyolultnak tünteti fel a pénzügyi világot. Az ő véleménye szerint a befektetés legalapvetőbb szabálya, hogy, ne legyőzni akarjuk a piacot, hanem inkább csatlakozzunk hozzá. Bogle elképzelésének sikerét az elmúlt 45 év kiemelkedő eredményei bizonyítják. Bogle jelmondata: "Akinek nehézséget okoz elképzelni 20%-os veszteséget a tőzsdén, annak az embernek nem kellene tőzsdéznie."

13 Eredetileg (a században) a befektetési alapok aktív stratégiát követtek, ami azt jelenti, hogy az alapkezelő az előírt befektetési politikának (amennyiben volt ilyen) megfelelően igyekezett az ügyfelek vagyonát olyan portfólióba fektetni, amely minél nagyobb hozamot ért el (total return" szemlélet), illetve minél jobban felülteljesítette a piacot ( alpha seeking" szemlélet). A 70-es évek elején azonban amikor John C. Bogle megalapította a Vanguard Group-ot, és 1975-ben létrehozta az első indexkövető részvényalapot, amely az amerikai S&P 500 index minél tökéletesebb lekövetését célozta meg... és ezzel a világ egyik kedvenc befektetésévé vált. Hogyan tudod Te is alkalmazni ezt?

14 A válasz: A robotpilóta befektetési módszerrel Egy szuper könnyű módszert mutatok most be, amellyel egyszerűen elkezdheted konyhapénzedből vagy kezdő fizetésedből, (vagy akár a ösztöndíjadból) megtermelni százmilliódat. Igen, ez lehetséges. Ehhez ugyanis csak passzív befektetőnek kell lenned, szóval nem kell semmilyen nagy befektetői tudás. Tehát nem kell aktív befektetőnek lenned, és nem kell, hogy a gazdasági és pénzügyi híreknek odaadó hallgatója legyél. Sőt ellenkezőleg! A legjobb, ha elengeded a füled mellett az elemzői előrejelzéseket!

15 De várj csak! Tudom, említettem valamit, amit lehet, hogy nem ismersz. Vanguard indexkövető alap. Mi is ez? és hogyan lehet robotpilóta módszerrel, különösebb erőfeszítés és befektetői tudás nélkül, akár havi alacsony megtakarítás mellett pénzedet gyarapítani? Első lépéként hadd legyen itt egy kérdésem: Minden hónapban tudsz félretenni? Ha nem, akkor ezt sürgősen meg kell oldanod! Hogyan? Ahogy minden hónapban befizeted a villanyszámládat, megveszed a gyereknek a bérletet, kifizeted a havi törlesztő részletet, stb. egy bizonyos összeget a hó elején beleteszel a piros borítékba befektetésekre. Kész ennyi. Tehát először magadnak fizetsz!

16 Ha ez megvan, akkor minden hónapban keletkezik megtakarításod. Nézzük, akkor hogyan tovább! 1) NYITSZ egy befektetési számlát Akár tartós befektetési számlát, amelyet 25 ezer forinttal is nyithatsz. (adózási előnyei vannak) 2) KIVÁLASZTOD, milyen értékpapírt veszel, ez lehet pl. indexkövető alap 3) Ezt követően ROBOTPILOTA üzemmódba helyezed magadat, vagyis MINDEN hónapban (vagy lehet kéthavonta is), tehát rendszeres időközönként FIX összegért veszel a kiválasztott indexkövető alapból FÜGGETLENÜL attól, hogy a piacok éppen emelkednek, oldalaznak vagy esnek. Ennyi.

17 Uramisten, ennyire egyszerű? kérdezheted. Igen, ez ennyire egyszerű, de nézzünk egy konkrét példát! A PÉLDÁBAN számoljunk kis számokkal az egyszerűség kedvéért dollárral, mert külföldi értékpapírokat is tarthatsz a számládon. Tegyük fel, hogy havi 500 dollárt tudsz félretenni. Óvatos befektetőként úgy döntöttél: indexkövető alapot veszel, ami azt jelenti, hogy több magas minőségű részvényből álló csomagot veszel.

18 Minden hónapban tehát ÓRAMŰ PONTOSÁGGAL veszel az indexkövető alapból. - Ha a piac esik: akkor az adott fix összegből többet tudsz venni, mint az előző hónapban. - Ha a piac emelkedik: akkor az adott fix összegből kevesebb tudsz venni, mint az előző hónapban Robotpilóta üzemmódban vagy évekig. Kicsit unalmasnak hangzik? De pénzt hoz! Mi erre a bizonyíték?

19 Az Ibbotson Associates vezető befektetési kutatóintézet több időszakra (hosszú távon) végezte el a vizsgálatot, hogy ha havi 100 dollár befektetése esetén milyen pénzgyarapodás történt. Az eredmény az volt, hogy mindegy, hogy milyen időszakot néztek a robotpilóta módszer működött és az átlagbefektetőnek pénzt termelt. Ez azért is van így, mert a tőzsdére a leggyorsabban fejlődő vállalatok mennek, és az indexekbe, mint például az S&P 500 részvényindexbe az az 500 legnagyobb, és leggyorsabban fejlődő amerikai vállalatának részvénye kerül, amelyek a legjobban teljesítenek. Ezért van az hogy a tőzsde hosszú távon folyamatosan emelkedik. Hosszú távon! Ingadozások mindig vannak, de hosszútávon emelkedik. A robotpilóta módszer egyben a fegyelmezett vásárlás erejét is mutatja. Tehát akkor? Bonyolult? Ugye hogy nem!?

20 Lehet tehát konyhapénzből milliókat csinálni! Ez a módszer működik. Hivatalos neve: költségátlagolás módszere. A legszebb az egészben, hogy ha egyszer felállítottál egy robotpilóta üzemmódban működő, indexkövető alapokat tartalmazó portfóliót, akkor az óvatos befektető számára létező legjobb választ adhatod a következő kérdésekre:

21 1) Ha valaki ezt kérdezi tőled: A kötvényeknek nagyobb a hozama, mint a részvényeknek? Válaszod: Nem tudom, és nem is érdekel. - hiszen minden értékpapírt automatikusan vásárolsz. 2) Ha valaki ezt kérdezi tőled: Vajon az energetikai részvények háttérbe szorítják az IT részvényeket? Válaszod: Nem tudom, és nem is érdekel. - hiszen a portfóliód minden szektorból tartalmaz részvényeket 3) Ha valaki ezt kérdezi tőled: Mi lesz a következő Apple? Válaszod: Nem tudom, és nem is érdekel. - hiszen, ha elég nagyra nő ahhoz, hogy érdemes legyen vásárolni belőle, az indexkövető alapod vásárol belőle, így nem maradsz ki az emelkedésből.

22 Ennél egyszerűbbet nem tudok mutatni Neked. Hogyan és melyik indexkövető alapot válaszd? Ha magasabb szinten akarod művelni, és évi akár 16%-os hozamot is el akarsz érni passzív befektetéssel, akkor hogyan válogasd össze, és variáld, akár hónapról hónapra őket? Hogyan válassz a 170 féle Vanguard alap közül, és mit tegyél, hogy Te is a pénzügyileg nyertes, a magas színvonalon élő és a szép nyugdíjjal rendelkező emberek közé tartozz? Erről lesz szó többek között november 28-án a Házi Pénzgyár a konferencián. Ha még nem regisztráltál az alábbi linken megteheted! Ha már regisztráltál hozd el ismerősödet, barátodat, hogy ők is profitálhassanak a Bennfentes Befektetési Tippekből! <- klikk ide!

23 Köszönjük figyelmed!

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette:

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette: ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére

Részletesebben

PÉNZÜGYI TERV 30+ éveseknek. Készítette:

PÉNZÜGYI TERV 30+ éveseknek. Készítette: PÉNZÜGYI TERV 30+ éveseknek Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére 10 ezer ember

Részletesebben

Családi V A G Y O N T E R V E Z. készítette:

Családi V A G Y O N T E R V E Z. készítette: T E G Y Ü K O T T H O N O S A B B Á A P É N Z Ü G Y E I D E T Családi V A G Y O N T E R V E Z Ő készítette: www.iflgroup.hu HELLO Neked vannak pénzügyeid? Egyáltalán a Te kezeled a pénzedet, vagy a pénzed

Részletesebben

Figyelmeztetés a kockázatokra:

Figyelmeztetés a kockázatokra: A jelen előadáson vagy videóban elhangzottak az előadó magánvéleményét tükrözik. Nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont

Részletesebben

K&H HOZAMLÁNC ÉLETBIZTOSÍTÁSHOZ VÁLASZTHATÓ NYÍLTVÉGŰ ESZKÖZALAPOK

K&H HOZAMLÁNC ÉLETBIZTOSÍTÁSHOZ VÁLASZTHATÓ NYÍLTVÉGŰ ESZKÖZALAPOK K&H HOZAMLÁNC ÉLETBIZTOSÍTÁSHOZ VÁLASZTHATÓ NYÍLTVÉGŰ ESZKÖZALAPOK K&H TŐKEVÉDETT PÉNZPIACI ESZKÖZALAP Az eszközalap kockázatviselő kategória szerinti besorolása: védekező A tőkevédett pénzpiaci eszközalap

Részletesebben

-menedzselt konzervatív eszközalap

-menedzselt konzervatív eszközalap -menedzselt konzervatív EUR Kockázati besorolás: ++ Ajánlott időtáv: 3 év döntő része az eurozóna kötvénypiacán főleg államkötvényekbe kerül, de vásárolhat vállalati kötvényeket A 10%-nyi részvény rész

Részletesebben

Warren Buffett, értékalapú befektető. Vásárolj egy dollárt, de ne fizess érte 50 centnél többet. Warren Buffett

Warren Buffett, értékalapú befektető. Vásárolj egy dollárt, de ne fizess érte 50 centnél többet. Warren Buffett Warren Buffett, értékalapú befektető Vásárolj egy dollárt, de ne fizess érte 50 centnél többet. Warren Buffett 1. Mi az az értékalapú befektetés? Mi az értékalapú befektetés? Az értékalapú befektetés lényege,

Részletesebben

Reálszisztéma Csoport

Reálszisztéma Csoport Reálszisztéma Csoport Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt. 1053 Budapest, Kossuth L. u. 4 - Városház u. 1. Befektetési Alapkezelő Zrt. Autó Buda Toyota márkakereskedés Autó Buda Lexus márkakereskedés

Részletesebben

Raiffeisen Univerzum Tőke- és Hozamvédett Származtatott Alap Féléves jelentés 2010.

Raiffeisen Univerzum Tőke- és Hozamvédett Származtatott Alap Féléves jelentés 2010. Raiffeisen Univerzum Tőke- és Hozamvédett Származtatott Alap Féléves jelentés 2010. I. A Raiffeisen Univerzum Tőke- és Hozamvédett Származtatott Alap (RUVA) bemutatása 1. Alapadatok Alap neve: Raiffeisen

Részletesebben

Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés

Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés A takarékosságot eszköznek tekintsd arra, hogy mindig független légy az emberektől, ami tisztességed megóvásának nélkülözhetetlenebb feltétele, mintsem hinnéd.

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL 2014. október HANSAINVEST Hanseatische Investment Gmbh alapjai 2014. október Forrás: hansainvest.de HANSAinternational

Részletesebben

Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában

Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Szalay György szakértő Pannon Egyetem Veszprém 2015. október 12. 1 2 Pénzügyi pozíció az egyes életszakaszokban Több megtakarítás, mint adósság Egyszerű

Részletesebben

A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG

A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG TARTALOM Hogyan kezdjük el? Lépések a devizapiacig Hogyan válasszunk brókercéget? A brókercég választás legfontosabb kritériumai Milyen típusú befektető vagyok én? Önvizsgálattal

Részletesebben

Autóipari részvények. a kereskedelmi háború közepén Győztesek Vesztesek TANULMÁNY

Autóipari részvények. a kereskedelmi háború közepén Győztesek Vesztesek TANULMÁNY Autóipari részvények a kereskedelmi háború közepén Győztesek Vesztesek TANULMÁNY Ha magasabb hozamot akarsz, mint az átlag, akkor mást kell csinálnod, mint az átlag!! A befektetők legnagyobb kincse a JÓ

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,657HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 7 625 768 268 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,638 HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 8 180 498 608 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

ELŐRELÁTÓ PROGRAM Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás. Első lépés a biztonságos jövő felé

ELŐRELÁTÓ PROGRAM Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás. Első lépés a biztonságos jövő felé ELŐRELÁTÓ PROGRAM Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Első lépés a biztonságos jövő felé ELŐRELÁTÓ GONDOSKODÁS Életünkben a legnagyobb események mint például az esküvő, az első saját otthon megteremtése,

Részletesebben

Budapest Értékpapír Alapok és a Devizapiac

Budapest Értékpapír Alapok és a Devizapiac Budapest Értékpapír Alapok és a Devizapiac Amikor befektetésekben gondolkozunk, akkor mindenki ismeri azt az általános szabályt, hogy osszuk meg megtakarításunkat különbözı befektetési lehetıségek között:

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt.

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 2013 1/5 1. Alapadatok 1.1. A CIB Fejlett Részvénypiaci Alapok Alapja

Részletesebben

Befektetési alapok és ETF-ek

Befektetési alapok és ETF-ek Befektetési alapok és ETF-ek 2016. Október 4. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával?

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Használd ezt a nagyszerű és ingyenes szolgáltatást olyan célokra, amelyek pénzt és időt takarítanak meg Neked, ügyfeleidnek és barátaidnak!

Részletesebben

Allianz Nyugdíjpénztár

Allianz Nyugdíjpénztár Allianz Nyugdíjpénztár Öngondoskodással, nyugdíjmegtakarításokkal kapcsolatos felmérés 2017. ősz 1 HVG Állásbörze 2017 Ősz kérdőív / 1 1. Milyen jövőképed, elképzeléseid vannak a nyugdíjaddal, nyugdíjas

Részletesebben

ERKÖLCSTAN 5. Tanmenetjavaslat B változat

ERKÖLCSTAN 5. Tanmenetjavaslat B változat ERKÖLCSTAN 5. Tanmenetjavaslat B változat I. SZEMÉLYES KAPCSOLATOK Célok: 1. Fejlesztés: Az osztály szervezetének csoportokra lehetőséget ad arra, hogy minden gyermek megtalálja, illetve tudatosan felépítse

Részletesebben

Kategóriák Fedezeti követelmények

Kategóriák Fedezeti követelmények 1 Válasszon kedvére a világ 20 különböző tőzsdéjét leképező 6.000 különböző CFD közül. Az elérhető tőkeáttétel akár 10-szeres is lehet. Long és short pozíció nyitására egyaránt van lehetőség, akár napon

Részletesebben

Voltál-e valaha olyan üzletben

Voltál-e valaha olyan üzletben Voltál-e valaha olyan üzletben Ahol nagyobb összeget kellett fizetned azért, hogy elkezdhesd? Hát elszúrtad. Akartál-e valaha passzív jövedelmet teremteni de havonta kellett fizetned azért, hogy majd egyszer

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL 2014. február HANSAINVEST Hanseatische Investment Gmbh alapjai 2014. február Forrás: hansainvest.de HANSAinternational

Részletesebben

Részvénybefektetések befektetési alapokon keresztül szeptember 22.

Részvénybefektetések befektetési alapokon keresztül szeptember 22. Részvénybefektetések befektetési alapokon keresztül 2016. szeptember 22. Mi a befektetési alap? Úgy képzelhetjük el, mint egy közös kasszát, amibe mindenki befizet valamekkora összeget. A pénzért cserébe

Részletesebben

A regisztrációhoz / vásárláshoz szükség lesz online fizetésre alkalmas VISA vagy MasterCard kártyára, vagy PayPal-ra.

A regisztrációhoz / vásárláshoz szükség lesz online fizetésre alkalmas VISA vagy MasterCard kártyára, vagy PayPal-ra. Laminine vásárlási / regisztrációs segédlet A Laminine-t a 37 országban működő LifePharm Global Network gyártja és forgalmazza, és végre Magyarországon is elérhető. Ahhoz, hogy a legkedvezőbben juthass

Részletesebben

Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget.

Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget. KEDVES ÜGYFELEINK, A 2012-es év portfolió jelentése. Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget. Ez így volt az utóbbi években mindig. Mindenki érezte a negatív gazdasági hatásokat, de

Részletesebben

Ne izgulj Ani! Nagy siker ez a mai este neked. Fantasztikusak ezek a ruhák. Nézd ott van a vendégek között Risk Jimmy is!

Ne izgulj Ani! Nagy siker ez a mai este neked. Fantasztikusak ezek a ruhák. Nézd ott van a vendégek között Risk Jimmy is! Az Öngondoskodás Gimnázium szalagavató bálján vagyunk, ahol Ani első divatbemutatóját tartja. Beni és Ani a függöny mögül figyelik izgatottan az eseményeket... Beni, úgy izgulok, szerinted hogy tetszenek

Részletesebben

Arany mosás. Arany fejtés. Bánya ipar

Arany mosás. Arany fejtés. Bánya ipar Arany ár - fejlődés Arany mosás Arany fejtés Bánya ipar Összesen 12 állam fedi le a világ arany szükségletének 66 százlékát A világ arany állománya 153.000 tonna 28.600 t (18 %) arany pénzintézetekhez

Részletesebben

GLOBAL MULTI ASSET TACTICAL DEFENSIVE FUND E-ACC-EURO

GLOBAL MULTI ASSET TACTICAL DEFENSIVE FUND E-ACC-EURO Megközelítés és stílus Az alapot team módszer alkalmazásával kezelik a piacok ingadozása melletti tőkevédelemre összpontosító, következetes hozamtermelés céljával. Az alap az összehasonlítást szolgáló,

Részletesebben

Access BWM Hedge Fund Követő Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap PORTFOLIÓ JELENTÉS augusztus

Access BWM Hedge Fund Követő Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap PORTFOLIÓ JELENTÉS augusztus Access BWM Hedge Fund Követő Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap 2012. augusztus Könyvvizsgáló: HKH Consulting Kft. Kibocsátás időpontja: 2008.05.19 Nyilvántartásba vételi szám: 1111-278 ISIN kód:

Részletesebben

CIB NYERSANYAG ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 1/5

CIB NYERSANYAG ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 1/5 CIB NYERSANYAG ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 2013 1/5 1. Alapadatok 1.1. A CIB Nyersanyag Alapok Alapja Megnevezése: Típus:

Részletesebben

MEGFELELÉSI TESZT. (jogi személy)

MEGFELELÉSI TESZT. (jogi személy) MEGFELELÉSI TESZT (jogi személy) A a Keretszerződés megkötése előtt a vonatkozó jogszabályi rendelkezések értelmében köteles feltárni Megfelelési teszt keretében az Ön által ismert szolgáltatásokat, ügyleteket

Részletesebben

Árfolyam

Árfolyam Access Global Aggressive Nyíltvégű Befektetési Alap 2012 Június Könyvvizsgáló: ABN Könyvvizsgáló Kft.. Kibocsátás időpontja: 2001.02.06 Nyilvántartásba vételi szám: 1111-110 ISIN kód: HU0000701933 Az Alapkezelő

Részletesebben

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a oldalunkon.

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a   oldalunkon. Kapcsolódó eszközalapok árfolyamai és visszatekintő hozamai Az alábbi táblázat tartalmazza a kapcsolódó eszközalapok - fejlécben megadott napon érvényes vételi nettó árfolyamait, valamint visszatekintő

Részletesebben

Felelősségvállalás a pénzügyi szektorban: transzparencia és hitelesség

Felelősségvállalás a pénzügyi szektorban: transzparencia és hitelesség Felelősségvállalás a pénzügyi szektorban: transzparencia és hitelesség Konferencia a lakossági pénzügyek egyes kérdéseiről MeH - PSZÁF 2007. május 22. Braun Róbert egyetemi docens, Corvinus Egyetem ügyvezető,

Részletesebben

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a www.nn.hu/hozamszamlalo oldalunkon.

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a www.nn.hu/hozamszamlalo oldalunkon. Kapcsolódó eszközalapok árfolyamai és visszatekintő hozamai Az alábbi táblázat tartalmazza a kapcsolódó eszközalapok - fejlécben megadott napon érvényes vételi nettó árfolyamait, valamint visszatekintő

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS Budapest USA Részvény Alap

FÉLÉVES JELENTÉS Budapest USA Részvény Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2019 - Budapest USA Részvény Alap A. Alapadatok Angol elnevezése Rövid neve Rövid neve angolul Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Alapcímlet devizaneme Budapest

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2017 II. NEGYEDÉV

HÍRLEVÉL 2017 II. NEGYEDÉV HÍRLEVÉL 2017 II. NEGYEDÉV TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS 3 2. PORTFÓLIÓ AJÁNLÓ 4 KONZERVATÍV MINTAPORTFÓLIÓ 4 MÉRSÉKELT MINTAPORTFÓLIÓ 5 NÖVEKEDÉSI MINTAPORTFÓLIÓ 6 MINTAPORTFÓLIÓK TELJESÍTMÉNYE 7 3. VEGYES

Részletesebben

CW7 ÖSSZEFOGLALÓ AZ ÚJ FEJLESZTÉSEKRŐL

CW7 ÖSSZEFOGLALÓ AZ ÚJ FEJLESZTÉSEKRŐL CW7 ÖSSZEFOGLALÓ AZ ÚJ FEJLESZTÉSEKRŐL A CW7 úgy döntött, hogy fejlesztéseket hajt végre a Juttatási Rendszerben, és jutalmazza Értékesítési Partnerei erőfeszítéseit, amennyire csak lehetséges. A kifizetési

Részletesebben

Vállalkozási finanszírozás kollokvium

Vállalkozási finanszírozás kollokvium Harsányi János Főiskola Gazdaságtudományok tanszék Vállalkozási finanszírozás kollokvium Név: soport: Tagozat: Elért pont: Érdemjegy: Javította: 47 55 pont jeles 38 46 pont jó 29 37 pont közepes 20 28

Részletesebben

Budapesti Értéktőzsde

Budapesti Értéktőzsde Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Pénztárak, mint a tőzsdei társaságok tulajdonosai Horváth Zsolt a BÉT vezérigazgatója Gondolkozzunk hosszú távon! A pénztárak természetükből adódóan hosszú távú befektetésekben

Részletesebben

Tájékoztató az alábbi Alapok befektetői részére:

Tájékoztató az alábbi Alapok befektetői részére: Tájékoztató az alábbi Alapok befektetői részére: Amundi Funds II Euro High Yield Amundi Funds II Pioneer Flexible Opportunities Amundi Funds II U.S. Pioneer Fund (2018. október 1.) Tartalom 01 Amundi Funds

Részletesebben

CIB Duó Plusz Megtakarítás

CIB Duó Plusz Megtakarítás Hirdetmény FORINT KAMATTÁJÉKOZTATÓ MAGÁNSZEMÉLYEK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK FORINT LEKÖTÖTT BETÉTEIRE VONATKOZÓAN 2017. október 02. napjától hatályos változásáról A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.;

Részletesebben

Jelentés. 2012. Április QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés. 2012. Április QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2012. Április Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2012. Április Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk közepes

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás Gyermekem támogatása Novum Életbiztosítás Ma egy biztosítás, holnap gyermeke jövőjének záloga Minden szülő arra vágyik, hogy megadhassa gyerme - kének mindazt a támogatást, amellyel hozzásegítheti céljai

Részletesebben

A Team Work Projekt. Magyar nyelvű tájékoztató

A Team Work Projekt. Magyar nyelvű tájékoztató A Team Work Projekt Magyar nyelvű tájékoztató A program lényege A program nemzetközi hirdetési felületet biztosít, valamint online passzív jövedelem lehetőséget az ajánlói rendszerével. A program tökéletes

Részletesebben

Access Global Aggressive Nyíltvégű Befektetési Alap PORTFOLIÓ JELENTÉS 2012 Március

Access Global Aggressive Nyíltvégű Befektetési Alap PORTFOLIÓ JELENTÉS 2012 Március Access Global Aggressive Nyíltvégű Befektetési Alap 2012 Március Könyvvizsgáló: ABN Könyvvizsgáló Kft.. Kibocsátás időpontja: 2001.02.06 Nyilvántartásba vételi szám: 1111-110 ISIN kód: HU0000701933 Az

Részletesebben

Pénzügytan szigorlat

Pénzügytan szigorlat GF KVIFK Gazdaságtudományi Intézet Pénzügy szakcsoport Pénzügytan szigorlat 2 30,5 34 pont jeles 26,5 30 pont jó 22,5 26 pont közepes 18,5 22 pont elégséges 18 pont elégtelen Név: Elért pont: soport: Érdemjegy:

Részletesebben

Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták

Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták Fordította: Czimbalmos Árpád Magyar Gazdag Papa Klub www.richdadclub.hu www.magyargazdagpapaklub.hu Hogyan Szabadultunk Meg a Rossz

Részletesebben

Access BWM Hedge Fund Követő Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap PORTFOLIÓ JELENTÉS Február

Access BWM Hedge Fund Követő Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap PORTFOLIÓ JELENTÉS Február Access BWM Hedge Fund Követő Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap Könyvvizsgáló: HKH Consulting Kft. Kibocsátás időpontja: 2008.05.19 Nyilvántartásba vételi szám: 1111-278 ISIN kód: HU0000706437 Az

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2016 Budapest Nyersanyag Alapok Alapja

FÉLÉVES JELENTÉS 2016 Budapest Nyersanyag Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2016 Budapest Nyersanyag Alapok Alapja A. Alapadatok Elnevezés angolul Rövid neve Rövid név angolul Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Az alapcímlet devizaneme

Részletesebben

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás Gyermekem támogatása Novum Életbiztosítás Ma egy biztosítás, holnap gyermeke jövőjének záloga Minden szülő arra vágyik, hogy megadhassa gyerme - kének mindazt a támogatást, amellyel hozzásegítheti céljai

Részletesebben

# 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA

# 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA # 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA Egy másik akadály az üzletben, az emberek helyes elindítása. Ha táncparkettre viszünk valakit tangózni, tudnunk kell a lépéseket. Meghívjuk az embereket, hogy csatlakozzanak hozzánk

Részletesebben

Vállalkozási finanszírozás kollokvium

Vállalkozási finanszírozás kollokvium Harsányi János Főiskola Gazdaságtudományok tanszék Vállalkozási finanszírozás kollokvium Név: soport: Tagozat: Elért pont: Érdemjegy: Javította: 47 55 pont jeles 38 46 pont jó 29 37 pont közepes 20 28

Részletesebben

Jelentés február QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés február QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2010. február Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2010. február tipp Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk

Részletesebben

GreatestOpportunity. A GreatestOpp 2013-ban alakult cég, hivatalosan bejegyezve és hitelesitve a Dominikai Köztársaságban 2013 április 25-én.

GreatestOpportunity. A GreatestOpp 2013-ban alakult cég, hivatalosan bejegyezve és hitelesitve a Dominikai Köztársaságban 2013 április 25-én. GreatestOpportunity A GreatestOpp 2013-ban alakult cég, hivatalosan bejegyezve és hitelesitve a Dominikai Köztársaságban 2013 április 25-én. A cég VALÓS KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉGET folytat, tehát a "GO"

Részletesebben

A türelem dollárt terem! Pénz a neten. Tartalomjegyzék

A türelem dollárt terem! Pénz a neten. Tartalomjegyzék A türelem dollárt terem! Pénz a neten Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 Ami a befektetéshez kell... 3 A HYIP oldalak általános használata... 4 HYP fiók belső oldal... 5 Befektetés egy példával illusztrálva...

Részletesebben

1. Egy mondatban mit a key takeaway számodra Argentínából?

1. Egy mondatban mit a key takeaway számodra Argentínából? 1. Egy mondatban mit a key takeaway számodra Argentínából? Az argentinok maguk is tudjak, hogy Argentína a hatalmas lehetőségek országa. Bár viccelődnek vele, de maguk is látják, van hova fejlődni: míg

Részletesebben

AEGON ÁZSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT.

AEGON ÁZSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON ÁZSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON Ázsia Részvény Befektetési

Részletesebben

(tudás és tapasztalat) Kérdőív. Lépést tart Ön azzal, hogy mi történik a gazdaságban (az üzleti életben) és a pénzügyi piacokon?

(tudás és tapasztalat) Kérdőív. Lépést tart Ön azzal, hogy mi történik a gazdaságban (az üzleti életben) és a pénzügyi piacokon? Név: Cím: Ügyfélszám: Megfelelési teszt (tudás és tapasztalat) Kérdőív Lépést tart Ön azzal, hogy mi történik a gazdaságban (az üzleti életben) és a pénzügyi piacokon? 1) Egyáltalán nem érdekel. Ritkán

Részletesebben

MEGTAKARÍTÁSI SZOKÁSOK AZ ERSTE BANK EGYES PIACAIN

MEGTAKARÍTÁSI SZOKÁSOK AZ ERSTE BANK EGYES PIACAIN MEGTAKARÍTÁSI SZOKÁSOK AZ ERSTE BANK EGYES PIACAIN reprezentatív felmérés a 1 év feletti lakosság körében (Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna) 11. augusztus Főbb megállapítások 1 A

Részletesebben

HÁROM MODELL PORTFÓLIÓ. Készítette: Alkér Orsolya Dátum: MODELL PORTFÓLIÓ

HÁROM MODELL PORTFÓLIÓ. Készítette: Alkér Orsolya Dátum: MODELL PORTFÓLIÓ 3 MODELL PORTFÓLIÓ 1 Nézd végig ÉLŐBEN a vagyonépítést 3 különböző kockázatú portfólió épülésének végigkövetésével! 3 modell portfóliót indítottunk el 2019.06.25-én. 1) MR WILSON FÓKUSZÁLT ÉRTÉKALAPÚ PORTFÓLIÓJA

Részletesebben

Gyakran feltett kérdések:

Gyakran feltett kérdések: Gyakran feltett kérdések: A GoldWayFOREX rendszerében előfordulnak olyan kérdések, melyek rendszeresen megismétlődnek ügyfeleink, partnereink részéről. Annak érdekében, hogy könnyítsünk weboldalunk használatát

Részletesebben

a K&H állampapír alap "I" sorozat havi jelentése

a K&H állampapír alap I sorozat havi jelentése 215.12.1 215.12.22 216.1.12 216.2.2 216.2.23 216.3.15 216.4.5 216.4.26 216.5.17 216.6.7 216.6.28 216.7.19 216.8.9 216.8.3 216.9.2 216.1.11 216.11.1 216.11.22 a K&H állampapír alap "I" sorozat havi jelentése

Részletesebben

Pannónia Nyugdíj Kötvény. Éppen itt az ideje...

Pannónia Nyugdíj Kötvény. Éppen itt az ideje... Pannónia Nyugdíj Kötvény Éppen itt az ideje... Jól megérdemelt nyugdíjas évek Képes lesz gondoskodni megélhetéséről nyugdíjas korában? Ez a kérdés valamennyiünket érint, hiszen ki ne szeretne kényelmes

Részletesebben

Jelentés Február QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés Február QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2011. Február Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2011. Február A hónap Alapja Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes

Részletesebben

Jelentés január QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés január QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2008. január Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2008. január Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk közepes

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára 2019 Január hónapra 2019. január 31. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú

Részletesebben

Optimax Céldátum Vegyes eszközalap Befektetési politika Befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó élet- és nyugdíjbiztosításhoz

Optimax Céldátum Vegyes eszközalap Befektetési politika Befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó élet- és nyugdíjbiztosításhoz 2/a sz. melléklet Eszközalapok összetétele és befektetési politika Optimax Céldátum Vegyes eszközalap politika eszközalapokhoz kapcsolódó élet- és nyugdíjbiztosításhoz Az Optimax Céldátum Vegyes eszközalap

Részletesebben

IPO/részvénybefektetés - magánemberként. Móró Tamás vezető stratéga

IPO/részvénybefektetés - magánemberként. Móró Tamás vezető stratéga IPO/részvénybefektetés - magánemberként Móró Tamás vezető stratéga Az előadás vázlata 1. a Concorde Csoport 2. befektetési politika 3. fundamentális vagy technikai alapon? 4. mit érdemes figyelni egy papír

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejû állampapírokba fektet. Ajánlott befektetési

Részletesebben

Vállalkozási finanszírozás kollokvium

Vállalkozási finanszírozás kollokvium Harsányi János Főiskola Gazdálkodási és Menedzsment Intézet Vállalkozási finanszírozás kollokvium G Név: soport: Tagozat: Elért pont: Érdemjegy: Javította: 43 50 pont jeles 35 42 pont jó 27 34 pont közepes

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró December

Allianz Életprogramok - Euró December Allianz Életprogramok - Euró 2015. December Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

MIT NEVEZÜNK GONDOLKODÁSMÓDNAK?

MIT NEVEZÜNK GONDOLKODÁSMÓDNAK? G O N D O L KO D Á S M Ó D MIT NEVEZÜNK GONDOLKODÁSMÓDNAK? Azokat a gondolatokat, amelyeket a diákok korlátaikról, lehetőségeikről hordoznak magukban céljaikkal, álmaikkal kapcsolatban. Gondolkodási beállítottság:

Részletesebben

A türelem dollárt terem! Befektetés alapozó. Tartalomjegyzék

A türelem dollárt terem! Befektetés alapozó. Tartalomjegyzék A türelem dollárt terem! Befektetés alapozó Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 Magas hozamú befektetés... 3 Én alkalmazom az OKOSAN szabályt... 7 Amit Én ajánlok!... 8 Horváth Tamás (Bighori) oldal 1 Bevezetés

Részletesebben

20% adóhoz kapcsolódó kedvezménnyel és további 10% bónusszal!

20% adóhoz kapcsolódó kedvezménnyel és további 10% bónusszal! UNION-Pezsgő Nyugdíjprogram 20% adóhoz kapcsolódó kedvezménnyel és további 10% bónusszal! NyUgdíjreNdszer A nyugdíjrendszer működőképességét nagymértékben az határozza meg, hogy az aktív és nyugdíjas lakosság

Részletesebben

1. árfolyam alapú értékeltségi mutatók

1. árfolyam alapú értékeltségi mutatók Egyre nagyobbra fújódik a tőzsdei lufi 2016.07.22 10:48 Eddig sem volt olcsó az amerikai részvénypiac, az árfolyamok legutóbb látott meredek emelkedése pedig még inkább feszítetté tette az értékeltséget.

Részletesebben

BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉGEK INDEX ALAPÚ ETF SEGÍTSÉGÉVEL

BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉGEK INDEX ALAPÚ ETF SEGÍTSÉGÉVEL 2016.11.22 Fekete Ákos BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉGEK INDEX ALAPÚ ETF SEGÍTSÉGÉVEL Mi az az ETF? Tőzsdén kereskedett értékpapír, amely leköveti egy eszköz ármozgását. BÉT (XETRA) Exchange-Traded Fund DEUTSCHE

Részletesebben

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 20. Siker tippek és stratégiák

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 20. Siker tippek és stratégiák SIKER CLUB SIKER CLUB 2009, No. 20 Siker tippek és stratégiák James Vágyi vagyok a Siker Club huszadik számával, ahol sikeres gondolatokat, ötleteket és információkat ajánlunk arról, hogy hogyan teremtsünk

Részletesebben

-menedzselt konzervatív eszközalap

-menedzselt konzervatív eszközalap -menedzselt konzervatív EUR Kockázati besorolás: ++ Ajánlott időtáv: 3 év Az alap vegyesen fektet kötvényekbe és részvényekbe. Vagyonának döntő része az eurozóna kötvénypiacán főleg államkötvényekbe kerül,

Részletesebben

Megtakarítási program az Ön által választott célra. Regnum Életbiztosítás

Megtakarítási program az Ön által választott célra. Regnum Életbiztosítás Megtakarítási program az Ön által választott célra Regnum Életbiztosítás Akár évi 130 000 Ft értékű adókedvezménnyel! Rendszeres megtakarítással a biztos jövőért Céljaink megvalósítása jelentős kiadással

Részletesebben

Hasznos tippek betétlekötéshez

Hasznos tippek betétlekötéshez Hasznos tippek betétlekötéshez Frissítve: 2016.01.01. Szerző: BankRáció csapat Mi az a lekötött betét? Bankba tett pénz, amely gyakorlatilag a banknak nyújtott hitel. Azért cserébe, hogy a banknál hagyjuk

Részletesebben

K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap

K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap kereskedelmi kommunikáció 2014. november 2 háttér, piaci trendek 1Q12 2Q12 3Q12 4Q12 1Q13 2Q13 3Q13 4Q13 1Q14 2Q14 3Q14 4Q14 1Q15 2Q15 3Q15 4Q15

Részletesebben

Raiffeisen Fix Mix Tőkegarantált Származtatott Alap. Féléves jelentés 2010.

Raiffeisen Fix Mix Tőkegarantált Származtatott Alap. Féléves jelentés 2010. Raiffeisen Fix Mix Tőkegarantált Származtatott Alap Féléves jelentés 2010. I. A Raiffeisen Fix Mix Tőkegarantált Származtatott Alap bemutatása 1. Alapadatok Alap neve: Felügyeleti engedély száma: Alapkezelő

Részletesebben

Most, hogy rendszeresen zsebpénzt kapsz, a pénz kezelésének

Most, hogy rendszeresen zsebpénzt kapsz, a pénz kezelésének $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ 4 $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ Vesd $ $ $ $ $ be $ $ a $ $ tudásodat $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ élesben! Most, hogy rendszeresen zsebpénzt kapsz, a pénz kezelésének a feladata

Részletesebben

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk 12 A NYERŐ ÉNKÉP Egy országnak, egy iparágnak, egy cégnek, egy szervezetnek, egy terméknek, vagy egy személynek, mind van hírneve és imázsa. Nagyon fontos az, hogy mint cég, vagy személy, milyennek látnak

Részletesebben

Gránit Bank Betét Alap

Gránit Bank Betét Alap Gránit Bank Betét Alap Indulás dátuma: 2011.december 08. HU0000711106 1,- HUF 30. napján: 233 678 406 HUF 30. napján: 1,027663 HUF Alapkezelési díj: 0,00 % PSZÁF engedély száma: KE-III/50115/2011. Likviditási

Részletesebben

1, Nettó eszközérték

1, Nettó eszközérték Havi jelentés 218.1.31. CIB Hozamvédett Betét Alap PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsősorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejű állampapírokba

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

Társaságok pénzügyei kollokvium

Társaságok pénzügyei kollokvium udapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar udapesti Intézet Továbbképzési Osztály Társaságok pénzügyei kollokvium Név: soport: Tagozat: Elért pont: Érdemjegy: Javította: 55 60 pont

Részletesebben

Havi kitekintés November

Havi kitekintés November Havi kitekintés November Halóka Ádám Spekulatív trading vs Érték alapú befektetés. Nyereséges hónapot zártak októberben az amerikai legnagyobb kapitalizációjú részvényindex befektetői, hiszen az S&P500

Részletesebben

Budapest 2015 Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013

Budapest 2015 Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Budapest 2015 Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Alapadatok Elnevezés angolul Rövid neve Rövid név angolul Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Az alapcímlet devizaneme Budapest 2015

Részletesebben

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ...

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ... 2. munkalap: ÉRTÉKEIM - 1. Dátum:... - 2. oldal - Mindennapi NLP A most következő feladattal megismerheted az alapvető értékeidet. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 3. levelét.

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ ÉRTÉKPAPÍR ADÁS-VÉTEL MEGÁLLAPODÁSOKHOZ

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ ÉRTÉKPAPÍR ADÁS-VÉTEL MEGÁLLAPODÁSOKHOZ TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ ÉRTÉKPAPÍR ADÁS-VÉTEL MEGÁLLAPODÁSOKHOZ Termék definíció Az Értékpapír adásvételi megállapodás keretében a Bank és az Ügyfél értékpapírra vonatkozó azonnali adásvételi megállapodást kötnek.

Részletesebben

MKB Alapkezelő zrt. MKB Ingatlan Alapok Alapja. Felügyeleti nyilvántartási szám: Féléves jelentés június 30.

MKB Alapkezelő zrt. MKB Ingatlan Alapok Alapja. Felügyeleti nyilvántartási szám: Féléves jelentés június 30. MKB Alapkezelő zrt. 1056 Budapest, Váci utca 38. telefon: 268-7834; 268-7627; 268-8284 telefax: 268-7509;268-8331 E-mail: mkbalapkezelo@mkb.hu Web cím: www.mkbalapkezelo.hu MKB Ingatlan Alapok Alapja Felügyeleti

Részletesebben