Hulladékgazdálkodási rendszer

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hulladékgazdálkodási rendszer"

Átírás

1 Hulladékgazdálkodási rendszer Hatékonyabb vállalatirányítás Diszpozíció Telematika és járatterv EWC kódok Diszpécserközpont Hulladékkezelés és termelés

2 Iparági megoldás hulladékgazdálkodásra Az enwis) teljes egészében a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerbe integrált megoldás, amely a hulladékfeldolgozó és -újrahasznosító vállalkozások számára kialakított rendszer. A hulladékfeldolgozás minden üzleti- és munkafolyamata egy rendszerben leképezhető, valamint lehetőséget nyújt a vállalkozás számára releváns modulok egyéni összeállítására. A legfontosabb vállalati funkciók Vállalatirányítási funkciók A Microsoft Dynamics NAV (Navision) olyan üzleti alkalmazások összessége, amelyek a legkülönbözőbb üzleti igények figyelembe vételével lettek megtervezve és nagyon jól konfigurálhatók. A Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszer az alábbi területeken ad megoldást a vállalatok számára üzleti folyamataik kezelésére: Értékesítés, Pénzügy (főkönyv, számlázás), Tárgyi eszközök, Beszerzés, Disztribúció, Raktárkezelés, Üzleti analitika. A Microsoft Dynamics NAV (Navision) megoldás rugalmas fejlesztői környezete és felépítése révén könnyen testreszabható és gazdaságosan üzemeltethető. Hulladékgazdálkodási funkciók A német Tegos a hulladékgazdálkodó cégek speciális működési folyamatainak kezelésére fejlesztette ki az enwis)-t, amely a Microsoft Dynamics NAV-ot kiegészítő megoldás. Az alábbi területeket fedi le: Hulladékkezelés és termelés Hulladék feldolgozók Hulladékfajták Diszpozíció Telematika és járatterv Szolgáltatások és árak Termelők Koncepciók és projektek EWC kódok Raktárak és tárolók Göngyölegkövetés Járműpark Tárolóeszközök Anyagelemzés Előnyei Kifejezetten a hulladék feldolgozó és újrahasznosító vállalkozások részére kifejlesztett funkciók; Átjárható adatfolyam és munkafolyamat (workflow), továbbá minden modulban egységes felhasználói felület; Minden üzleti folyamat egy rendszerben van leképezve; Az operatív folyamatok közvetlen beépítése a könyvelésbe; Széleskörű kontrolling lehetőség; Hosszú távú fejlesztési stratégia: hosszú évek tapasztalata, a hulladékfeldolgozás számára készült szoftverfejlesztésben.

3 Hulladékfajták és analitika A Tárolóeszköz modul segítségével, a tárolóeszköz park kezelhető. Minden időben áttekintést kaphatunk a szabad kapacitásokról és a vevőknél található tároló eszközökről. Itt rögzíthetjük a bérleti kondíciókat, valamint számolhatjuk és számlázhatjuk az esedékes bérleti díjakat. Hulladékfeldolgozás menü Főmenü Szolgáltatások Minden definiált szolgáltatás számlázható. Ezek, tetszés szerinti meghatározott hulladékfajtákkal, tárolóeszközökkel, speciális járművekkel, vagy bármivel, ami a felhasználó vagy a vállalkozás számára fontos, összekapcsolhatók. Az enwis)- ben, lehetőség van a teljesítmények árait, minden elképzelhető módon, a lehetséges árképzési kritériumok sokféleségétől függően, változtatni. Beszerzés, eladás, számlázás Természetesen az enwis) segítségével, a vevőkkel és szállítókkal való összes művelet elvégezhető. Az enwis) kezeli a számlázási adatokat, a szállítók, mint vevők is megjelenhetnek és fordítva, valamint lehetőséget ad, a vevő és szállító folyamatok egy megbízásba való összefoglalására. Az enwis) kényelmes rutint kínál a megrendelések gyors beviteléhez, a célzott árképzéshez és az egyes pozíciók százai vagy ezrei számára a gyűjtő számlázáshoz. Tárolóeszköz A hulladékfajtákat a hivatalos EWC katalógus szerint, vagy teljesen szabadon lehet definiálni. Mindkettő kombinálható egymással. A hulladékfajták-számlaterv segítségével áttekintést kapunk, minden tetszőleges hulladékfajtára vonatkozóan, egy meghatározott időtartam alatt feldolgozott hulladékmennyiségről. Az analitika modul segítségével, az egyes hulladékfajták és az egyes gyártási tételek pontos kémiai összetételét lehet megadni. Raktározás és tárolás Minden raktári bevét és kiadás már a megbízás rögzítésekor, illetve a bonyolítás során rögzítésre kerül. Az enwis) lehetőséget ad, a számlázott hulladék,- vagy nyersanyagmennyiség és a raktárba betett mennyiség közötti megkülönböztetésre. Tetszőleges mennyiségű raktározási hely jelölhető ki. Az enwis)-ben lehetőség van folyamatos, vagy meghatározott napokhoz kötött üzemgazdasági raktárértékelések végzésére. Mérlegelés beépítése A mérlegelés-modul segítségével, a mérlegelési helyek adatai elérhetőek. Lehetőség van, a készpénzes ügyfelek részére közvetlenül a mérlegelési bizonylat alapján, számlák készítésére.

4 Árképzés és szolgáltatás katalógus Szolgáltatások, mint a számlázás alapjai Az enwis) kereskedelmi rendszerének magja, a szabadon definiálható szolgáltatások. Hasonlóan a vevőkhöz, minden szolgáltatáshoz egy teljesítménykarton kerül lefektetésre, ami minden releváns információt tartalmaz. A teljesítmények a hulladékfajtákra, licenc díjakra, konténer kihelyezésekre, speciális készülékek használatára, dolgozók munkaóráira, szállítási költségekre, hulladék feldolgozási előírások vezetésére, veszélyességi pótlékokra stb. vonatkozhatnak. A szolgáltatások ezen komponensek minden elképzelhető kombinációjából állhatnak. Az üzemi teljesítések elkülönített kezelése Az enwis) különbséget tesz, a vevővel megegyezett és számlázott, szerződés szerinti szolgáltatások, a ténylegesen megvalósított szállítási -, és hulladékfeldolgozási szolgáltatások, valamint az azzal kapcsolatban álló dolgozói és gépi ráfordítások között. Ezeket a vevő részére a számlába tételesen betehetjük de pl. átalányszerződést is köthetünk vele és az annak keretében ténylegesen elvégzett üzemi teljesítéseket, rögzíthetjük. Ezáltal ezek a hulladékmérleghez, a raktárértékeléshez, továbbá egy költséganalízishez részletesen rendelkezésre állnak. A számlázott mennyiség és a raktári mennyiség elkülönítése Az enwis) lehetőséget ad arra, hogy a számlázott szolgáltatást teljes egészében szétválasszuk, egy azzal, adott esetben összekapcsolt anyagmennyiségtől. Ez történhet az ár, vagy a szerződés kialakítást figyelembe véve, vagy pl. külső okok miatt (időjárás stb.) ha a raktárba bevett mennyiség nem egyezik a számlázott mennyiséggel. Amit a vevő részére a számlán kiállítunk, attól teljesen függetlenül minden időben pontos áttekintést kapunk a raktárban található hulladékokról és anyagokról, és azokat az üzemi naplóban dokumentálhatjuk. Árképzés és az árak megtalálása Az enwis)-ben lehetőség van, a vevők, vagy a megrendelések különlegességeire való tekintettel egyedi árak rögzítésére. Minden szolgáltatáshoz beszerzési-, és eladási árakat lehet meghatározott érvényességi tartammal lefektetni. Az a koncepció, hogy a szolgáltatás egy számlázható egység, teljes szabadságot ad az árpolitika kialakításában. A számlázható szolgáltatásoktól függetlenül, az azokhoz tartozó, elvégzett üzemi teljesítményeket költségtudatosan kezelhetjük. Az enwis) számtalan lehetőséget kínál, hogy az árakat az egyes vevőkre tekintettel, a megrendeléseket, projekteket stb. egyénileg határozzunk meg. A gyűjtőzámlázás funkció, a megrendelések sokaságában elrejtett szolgáltatás pozíciókat a megfelelő címzettekhez rendeli. Minden számlát, automatikusan a vevő által kívánt formában készíthetünk el. A könyvelés után minden tétel, közvetlenül a megfelelő számlán a főkönyvben rendelkezésre áll.

5 Anyagfaják és hulladékok A nemzetközi EWC katalógus automatikus beolvasása. A mérlegelés integrációja Hulladékfajták és EWC kulcsok Mint valamennyi törzsadat, a hulladékfajták is dokumentálhatók kartoték formában. Az enwis)-ben lehetõség van párhuzamosan két hulladékkatalógussal dolgozni: a nemzetközi EWC kulcsokkal, vagy egy belső és szabadon definiálható hulladék katalógussal. A hozzárendelést a két katalógus között, szabadon elvégezhetjük. Így pl.: belső használatra vagy a számlázáshoz egy hulladékfajta építési törmelék bevezethető és ez a saját magunk által rögzített hulladékfajta minden szóba jöhető EWC számhoz hozzárendelhetõ. Hulladék számlaterv A pénzügyi könyvelés számlatükrével analóg módon egy hulladékszámlatervet lehet vezetni, amely minden időben áttekintést nyújt a raktárba bevételezett mennyiségről, a hulladék feldolgozáshoz elhasznált mennyiségről és az aktuális raktárkészletről. Tetszőleges számú hulladékszámlatervet hozhatunk létre. Mindenekelőtt az a legcélszerűbb, ha egy az EWC szerinti és egy saját osztályozással dolgozunk. Hulladékfajták-sablon A hulladékfajták-sablon, a vállalkozásban végbemenő anyagáramlás még mélyebb analízisét teszi lehetővé. Az EWC hulladékkatalógus néhány, számunkra releváns anyagcsoportjait összefoghatjuk és ezen anyagok havi, vagy negyedéves mozgásait elemezhetjük. A hulladékfajtáksablon segítségével programozói tudás nélkül, részletes értékelő jelentések állíthatók össze. Kísérőpapírok és hulladékfeldolgozási előírások Kézzel vagy teljesen automatizálva létrehozhatóak és a hivatalosan engedélyezett formában a Telematika keretében rádiós adatátvitellel a járművön is kinyomtathatók. Egy belső, a cég saját hulladékfajták katalógusának bevitele a rendszerbe. Ugyanazt a hulladékfajtát, -termelők, hulladékfeldolgozók, és projektek szerint különbözőképpen deklarálni. A hulladék kontó és az analízissablon segítségével részletes kiértékelési lehetőségek. Minden hivatalos kísérőpapír elkészítése. Ellenőrzés a hulladékfeldolgozási előírások és értesítések alapján. Tetszőleges számú raktár és tároló berendezése. A raktár felosztása raktárhelyekre vagy négyzetháló-szerűen. Különböző hulladékfajták keverékeinek rögzítése egy hulladékfajtához, valamint fordítva, a szétválasztások rögzítése. A raktári mennyiségek korrekt üzemgazdasági értékelése a beviteli, vagy hulladék feldolgozási árak szerint.

6 LLP Hungary: a Microsoft elit partnere Az LLP Hungary Kft.-t 1996-ben alapították a prágai székhelyű LLP Csoport magyarországi leányvállalataként azzal a céllal, hogy informatikai tanácsadást szolgáltasson a Csoport magyarországi ügyfeleinek. A budapesti iroda egy évvel később megkezdte a cégcsoport által forgalmazott üzleti informatikai rendszerek értékesítését és bevezetését Magyarországon. Az LLP Hungary 2003-tól a Microsoft partnereként a Microsoft Dynamics termékcsalád hivatalos magyarországi forgalmazója. A kis-, közép és nagyvállalatok számára kifejlesztett vállalatirányítási rendszer család minden esetben előzetes tanácsadással, oktatással, testre szabással kerül bevezetésre. Az LLP Hungary számos iparágban, különböző országokban, több, mint 70 sikeres bevezetést vezetett és számos projektben is részt vett. A magyarországi tapasztalatokon és a szakértő csapaton túl, az LLP Csoport 10 másik országban működő tanácsadói hálózatának tudása és több, mint 700 projektje is biztosíték arra, hogy minden bevezetés magas színvonalon történjen. Microsoft Elismerések Microsoft Gold Partner A Gold Certified Partner cím odaítélésével a Microsoft olyan vállalatokat tüntet ki, amelyek szigorú feltételrendszernek megfelelve bizonyítják kiemelkedő szaktudásukat meghatározott Microsoft technológiák bevezetése, Microsoft rendszerek támogatása, vagy Microsoft alapú megoldások fejlesztése terén. Microsoft President s Club tagság Azon Microsoft Dynamics partnerek kapnak csak tagságot, akik a Microsoft licenc árbevételi ranglistáján a legjobb 5%-ban vannak. A Microsoft által beválogatott tagok minden régióban a legkiemelkedőbb Microsoftpartnerek felső öt százalékát tömörítik. A tagsággal az LLP nem csak a Microsoft legfrissebb technológiai újdonságihoz és termékeihez jut hozzá hamarabb, hanem aktívan részt vehet a jövőt meghatározó termékek és üzleti stratégiák meghatározásában. Partner Power tagság A Partner Power 2002-óta a világ vezető Microsoft Dynamics AX, NAV és CRM beszállítóit tömörítő szervezet. Tagjai 160 irodában és több mint 50 országban működnek együtt azzal a céllal, hogy egységes és magas színvonalú Microsoft Dynamics megoldásokat szolgáltassanak a több országban is működő (nagy)vállalatok számára. LLP Hungary 1138 Budapest Révész u Tel: (+36) Fax: (+36) BELGIUM BULGARIA CZECH REPUBLIC CROATIA FRANCE HUNGARY LUXEMBOURG MEXICO ROMANIA RUSSIA SLOVAKIA

Logisztika és szállítmányozás

Logisztika és szállítmányozás IPARÁGI MEGOLDÁS Logisztika és szállítmányozás Microsoft Dynamics alapokon 2 A Microsoft Dynamics moduljai Pénzügy fõkönyv értékesítés tárgyi eszköz beszerzés Disztribúció készletgazdálkodás raktárkezelés

Részletesebben

IPARÁGI MEGOLDÁS Utazásszervezés Microsoft Dynamics AX alapokon

IPARÁGI MEGOLDÁS Utazásszervezés Microsoft Dynamics AX alapokon IPARÁGI MEGOLDÁS Utazásszervezés Microsoft Dynamics AX alapokon 2 A Microsoft Dynamics AX főbb funkciói Pénzügy könyvelés, pénzügyi jelentéskészítés pénzügyi elemzés tárgyi eszköz Kereskedelem értékesítés

Részletesebben

www.abas.hu abas Business Suite A szerethető vállalatirányítási rendszer.

www.abas.hu abas Business Suite A szerethető vállalatirányítási rendszer. www.abas.hu abas Business Suite A szerethető vállalatirányítási rendszer. Rugalmas és időtálló integrált vállalatirányítási rendszer kis- és középvállalatok számára Szoftver Kompetencia Módszertan Tartalom

Részletesebben

Microsoft Dynamics NAV üzleti megoldás Vállalatirányítás és CRM

Microsoft Dynamics NAV üzleti megoldás Vállalatirányítás és CRM Microsoft Dynamics NAV üzleti megoldás Vállalatirányítás és CRM Fedezze fel, hogyan segíti vállalkozását a Microsoft Dynamics NAV Fejlődjön gyorsabban A Microsoft Dynamics NAV kis-és középvállalatok számára

Részletesebben

1. oldal: JobDISPO: Szoftver a kis- és. közepes vállalkozások részére

1. oldal: JobDISPO: Szoftver a kis- és. közepes vállalkozások részére JobDISPO: Szoftver a kisés közepes vállalkozások részére Szoftverünket kifejezetten a kis- és közepes ipari vállalkozások igényeire fejlesztettük ki, és ma már közel 500 cég (pl.: szerszámkészítõ, egyedi

Részletesebben

S XL Ruházati kis- és nagykereskedelmi rendszer

S XL Ruházati kis- és nagykereskedelmi rendszer S XL Ruházati kis- és nagykereskedelmi rendszer A ruházati kereskedelemmel (azon belül is főként az egyszerre kis- és nagykereskedelemmel) foglalkozó cégek a mindennapi ügyvitel során számos olyan problémával

Részletesebben

A Magyarországon elérhető legnépszerűbb ERP rendszerek listája

A Magyarországon elérhető legnépszerűbb ERP rendszerek listája A Magyarországon elérhető legnépszerűbb ERP rendszerek listája abas Az abas Business Software letisztult struktúrája és az intelligens bevezetési stratégiák rövid bevezetési időt, valamint zökkenőmentes

Részletesebben

Tájékoztató SAP Business One Integrált Vállalatirányítási Információs Rendszer

Tájékoztató SAP Business One Integrált Vállalatirányítási Információs Rendszer Tájékoztató Integrált Vállalatirányítási Információs Rendszer. Átrium Park Irodaház Váci út 49. Budapest 1134 Telefon: +36 1 237 1730 www.hostlogic.hu Copyright 2012. Minden jog fenntartva. 1 Tájékoztató

Részletesebben

Ügyfeleink elmondják tapasztalataikat

Ügyfeleink elmondják tapasztalataikat Mi az SAP rendszert ajánljuk az élelmiszeripar számára Ügyfeleink elmondják tapasztalataikat Kedves Olvasó! Ha Ön egy élelmiszeripari vállalat vezetõje, akkor biztosan szembesült már ezekkel az informatikai

Részletesebben

Microsoft Dynamics AX Globális megoldás

Microsoft Dynamics AX Globális megoldás Microsoft Dynamics AX Globális megoldás Merre akarja vezetni a vállalatát? A globális piac éles versenyében az alkalmazottak jelentősen hozzájárulhatnak a vállalat fejlődéséhez, az összetett üzleti kihívások

Részletesebben

Vállalati folyamatmenedzsment támogatása

Vállalati folyamatmenedzsment támogatása 1 Vállalati folyamatmenedzsment támogatása A pályázat célja: A konstrukció fő célja a hazai kis- és középvállalkozások (továbbiakban: KKV) jövedelemtermelő képességének erősítése az információs és kommunikációs

Részletesebben

Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar

Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar GAZDASÁGI- ÉS AGRÁRINFORMATIKAI TANSZÉK A MAGYAR PÉKSÉG KFT. INFORMATIKAI RENDSZERÉNEK BEMUTATÁSA TDK dolgozat Konzulensek:

Részletesebben

Modern vállalati folyamatmenedzsment rendszerek kis- és középvállalkozások számára

Modern vállalati folyamatmenedzsment rendszerek kis- és középvállalkozások számára Modern vállalati folyamatmenedzsment rendszerek kis- és középvállalkozások számára A magyarországi kis- és középvállalkozások jelenleg csak korlátozott mértékben alkalmaznak korszerű infokommunikációs

Részletesebben

Az ERP rendszerek használata a vállalati tevékenység során

Az ERP rendszerek használata a vállalati tevékenység során Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek Tanszék Az ERP rendszerek használata a vállalati tevékenység során Készítette: Gaál Ákos Gazdálkodási szak Információmenedzsment

Részletesebben

NETVISOR XAPT ESETTANULMÁNY

NETVISOR XAPT ESETTANULMÁNY NETVISOR XAPT ESETTANULMÁNY Duplázott a Dynamics Microsoft Dynamics NAV mellett CRM A fejlett CRM-szolgáltatásokat kínáló bevezetési projekt egyik fő célja az SFA (sales force automation) megvalósítása

Részletesebben

INNOVATÍV MEGOLDÁS. Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási megoldás

INNOVATÍV MEGOLDÁS. Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási megoldás INNOVATÍV MEGOLDÁS Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási megoldás Alkalmazkodás az üzleti környezet gyors változásaihoz a Microsoft Dynamics NAV segítségével A Microsoft Dynamics NAV kis- és középvállalatok

Részletesebben

Termelésirányítás SAP Business One-nal

Termelésirányítás SAP Business One-nal Termelésirányítás SAP Business One-nal Mindenből a legjobbat Az SAP Business One kis- és középvállalatoknak, valamint nagyvállalatok leányvállalatainak kifejlesztett ERP rendszer. Erőteljes, de egyszerű

Részletesebben

Üzleti Szolgáltatás Automatizálás. Idő- és költségnyilvántartás Számlázás Projektmenedzsment Vezetői információ Erőforrás-tervezés Könyvelés

Üzleti Szolgáltatás Automatizálás. Idő- és költségnyilvántartás Számlázás Projektmenedzsment Vezetői információ Erőforrás-tervezés Könyvelés Üzleti Szolgáltatás Automatizálás Idő- és költségnyilvántartás Számlázás Projektmenedzsment Vezetői információ Erőforrás-tervezés Könyvelés Üzleti Szolgáltatás Automatizálás Mennyire tükrözik a valóságot

Részletesebben

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 G S 1 M a g y a r o r s z á g ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 GS1 Hungary 2009 Tartalom Elnöki köszöntő A vezérigazgató összefoglalója Az operatív igazgató összefoglalója A GS1 MAGyArorSzáGról röviden

Részletesebben

EGY MINDENKIÉRT, EGY AKIT MINDENKI ÉRT KATALÓGUS

EGY MINDENKIÉRT, EGY AKIT MINDENKI ÉRT KATALÓGUS EGY MINDENKIÉRT, EGY AKIT MINDENKI ÉRT KATALÓGUS F E D E Z Z E F E L A K E D V E Z M É N Y E K E T! 2 Ha lenne egy olyan cég, amely több, mint 20 év szakmai tapasztalattal, több, mint 20 év gyakorlattal

Részletesebben

IT kontrolling. Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem. Gazdaság és Társadalomtudományi Kar

IT kontrolling. Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem. Gazdaság és Társadalomtudományi Kar Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Kar IT kontrolling Csuhai Bernadett KGKIEG I. évfolyam Levelező tagozat Tartalom Tartalom...2 1. Bevezetés...3 2. Az információk

Részletesebben

MAXsees ISMERTETŐ. integrált vállalatirányítási rendszer. Érvényessége: 1 hónap 2014-04-07

MAXsees ISMERTETŐ. integrált vállalatirányítási rendszer. Érvényessége: 1 hónap 2014-04-07 MAXsees integrált vállalatirányítási rendszer ISMERTETŐ Érvényessége: 1 hónap 2014-04-07 Tartalomjegyzék I. CÉGBEMUTATÓ II. REFERENCIÁK III. MAXsees RENDSZER INFORMÁCIÓ IV. MAXsees MODULOK LEÍRÁSA, JELLEMZŐI

Részletesebben

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS ALAPJAI

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS ALAPJAI FINNA HENRIETTA - TÓTH ZSUZSANNA ESZTER A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS ALAPJAI Oktatási anyag a magyarországi kis- és középvállalkozások számára 1 TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 4 1. Az európai

Részletesebben

ANALYSIS OF ERP SYSTEMS FROM THE PERSPECTIVE OF THE ENTERPRISES

ANALYSIS OF ERP SYSTEMS FROM THE PERSPECTIVE OF THE ENTERPRISES Professional paper ANALYSIS OF ERP SYSTEMS FROM THE PERSPECTIVE OF THE ENTERPRISES AZ INTEGRÁLT VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI INFORMATIKAI RENDSZEREK VIZSGÁLATA AVÁLLALATOK SZEMSZÖGÉBŐL Viktor Nagy Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Katonai Mûszaki Doktori Iskola. Honvédelmi célú informatikai rendszerelemek kiválasztása és bevezetése

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Katonai Mûszaki Doktori Iskola. Honvédelmi célú informatikai rendszerelemek kiválasztása és bevezetése 1 Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Katonai Mûszaki Doktori Iskola Michelberger Pál Honvédelmi célú informatikai rendszerelemek kiválasztása és bevezetése Doktori (PhD) értekezés Témavezetõ: Dr. Munk

Részletesebben

A gazdálkodás és a számvitel optimalizálása. Időt és költséget megtakarítani. A megoldás egy csapásra. Biztosan.

A gazdálkodás és a számvitel optimalizálása. Időt és költséget megtakarítani. A megoldás egy csapásra. Biztosan. A gazdálkodás és a számvitel optimalizálása. Időt és költséget megtakarítani. A megoldás egy csapásra. Biztosan. A jövőre irányuló business-megoldások biztosítják a vállalata teljesítőképességét. A WINLine

Részletesebben

1 A KLASZTERBEN RÉSZTVEVŐ SZERVEZETEK

1 A KLASZTERBEN RÉSZTVEVŐ SZERVEZETEK 1 A KLASZTERBEN RÉSZTVEVŐ SZERVEZETEK Az üzleti hálózatok a vállalatok, intézmények, egyéb gazdasági egységek olyan funkcionális, tudás és erőforrás bázisú munkamegosztáson alapuló, szinergiahatásokat

Részletesebben

RAKTÁROZÁS, MINT LOGISZTIKAI FUNKCIÓ

RAKTÁROZÁS, MINT LOGISZTIKAI FUNKCIÓ BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KÜLGAZDASÁGI SZAK Nappali tagozat Logisztika szakirány RAKTÁROZÁS, MINT LOGISZTIKAI FUNKCIÓ Készítette: Orvos Kinga Budapest, 2007 Tartalomjegyzék

Részletesebben

SZÁLLÍTMÁNYOZÓ RAKTÁROS

SZÁLLÍTMÁNYOZÓ RAKTÁROS Central projekt Képesítések az európai foglalkoztatás számára a szállítmányozási és logisztikai szektorban Az európai képzési programok és munkaköri profilok innovatív megközelítése SZÁLLÍTMÁNYOZÓ RAKTÁROS

Részletesebben

Tartalom. Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9

Tartalom. Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9 Fenntarthatósági jelentés 2014 Tartalom Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9 A fenntarthatóság irányítási rendszere 12 Felelős vállalatirányítás: igazgatóság,

Részletesebben