Hulladékgazdálkodási rendszer

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hulladékgazdálkodási rendszer"

Átírás

1 Hulladékgazdálkodási rendszer Hatékonyabb vállalatirányítás Diszpozíció Telematika és járatterv EWC kódok Diszpécserközpont Hulladékkezelés és termelés

2 Iparági megoldás hulladékgazdálkodásra Az enwis) teljes egészében a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerbe integrált megoldás, amely a hulladékfeldolgozó és -újrahasznosító vállalkozások számára kialakított rendszer. A hulladékfeldolgozás minden üzleti- és munkafolyamata egy rendszerben leképezhető, valamint lehetőséget nyújt a vállalkozás számára releváns modulok egyéni összeállítására. A legfontosabb vállalati funkciók Vállalatirányítási funkciók A Microsoft Dynamics NAV (Navision) olyan üzleti alkalmazások összessége, amelyek a legkülönbözőbb üzleti igények figyelembe vételével lettek megtervezve és nagyon jól konfigurálhatók. A Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszer az alábbi területeken ad megoldást a vállalatok számára üzleti folyamataik kezelésére: Értékesítés, Pénzügy (főkönyv, számlázás), Tárgyi eszközök, Beszerzés, Disztribúció, Raktárkezelés, Üzleti analitika. A Microsoft Dynamics NAV (Navision) megoldás rugalmas fejlesztői környezete és felépítése révén könnyen testreszabható és gazdaságosan üzemeltethető. Hulladékgazdálkodási funkciók A német Tegos a hulladékgazdálkodó cégek speciális működési folyamatainak kezelésére fejlesztette ki az enwis)-t, amely a Microsoft Dynamics NAV-ot kiegészítő megoldás. Az alábbi területeket fedi le: Hulladékkezelés és termelés Hulladék feldolgozók Hulladékfajták Diszpozíció Telematika és járatterv Szolgáltatások és árak Termelők Koncepciók és projektek EWC kódok Raktárak és tárolók Göngyölegkövetés Járműpark Tárolóeszközök Anyagelemzés Előnyei Kifejezetten a hulladék feldolgozó és újrahasznosító vállalkozások részére kifejlesztett funkciók; Átjárható adatfolyam és munkafolyamat (workflow), továbbá minden modulban egységes felhasználói felület; Minden üzleti folyamat egy rendszerben van leképezve; Az operatív folyamatok közvetlen beépítése a könyvelésbe; Széleskörű kontrolling lehetőség; Hosszú távú fejlesztési stratégia: hosszú évek tapasztalata, a hulladékfeldolgozás számára készült szoftverfejlesztésben.

3 Hulladékfajták és analitika A Tárolóeszköz modul segítségével, a tárolóeszköz park kezelhető. Minden időben áttekintést kaphatunk a szabad kapacitásokról és a vevőknél található tároló eszközökről. Itt rögzíthetjük a bérleti kondíciókat, valamint számolhatjuk és számlázhatjuk az esedékes bérleti díjakat. Hulladékfeldolgozás menü Főmenü Szolgáltatások Minden definiált szolgáltatás számlázható. Ezek, tetszés szerinti meghatározott hulladékfajtákkal, tárolóeszközökkel, speciális járművekkel, vagy bármivel, ami a felhasználó vagy a vállalkozás számára fontos, összekapcsolhatók. Az enwis)- ben, lehetőség van a teljesítmények árait, minden elképzelhető módon, a lehetséges árképzési kritériumok sokféleségétől függően, változtatni. Beszerzés, eladás, számlázás Természetesen az enwis) segítségével, a vevőkkel és szállítókkal való összes művelet elvégezhető. Az enwis) kezeli a számlázási adatokat, a szállítók, mint vevők is megjelenhetnek és fordítva, valamint lehetőséget ad, a vevő és szállító folyamatok egy megbízásba való összefoglalására. Az enwis) kényelmes rutint kínál a megrendelések gyors beviteléhez, a célzott árképzéshez és az egyes pozíciók százai vagy ezrei számára a gyűjtő számlázáshoz. Tárolóeszköz A hulladékfajtákat a hivatalos EWC katalógus szerint, vagy teljesen szabadon lehet definiálni. Mindkettő kombinálható egymással. A hulladékfajták-számlaterv segítségével áttekintést kapunk, minden tetszőleges hulladékfajtára vonatkozóan, egy meghatározott időtartam alatt feldolgozott hulladékmennyiségről. Az analitika modul segítségével, az egyes hulladékfajták és az egyes gyártási tételek pontos kémiai összetételét lehet megadni. Raktározás és tárolás Minden raktári bevét és kiadás már a megbízás rögzítésekor, illetve a bonyolítás során rögzítésre kerül. Az enwis) lehetőséget ad, a számlázott hulladék,- vagy nyersanyagmennyiség és a raktárba betett mennyiség közötti megkülönböztetésre. Tetszőleges mennyiségű raktározási hely jelölhető ki. Az enwis)-ben lehetőség van folyamatos, vagy meghatározott napokhoz kötött üzemgazdasági raktárértékelések végzésére. Mérlegelés beépítése A mérlegelés-modul segítségével, a mérlegelési helyek adatai elérhetőek. Lehetőség van, a készpénzes ügyfelek részére közvetlenül a mérlegelési bizonylat alapján, számlák készítésére.

4 Árképzés és szolgáltatás katalógus Szolgáltatások, mint a számlázás alapjai Az enwis) kereskedelmi rendszerének magja, a szabadon definiálható szolgáltatások. Hasonlóan a vevőkhöz, minden szolgáltatáshoz egy teljesítménykarton kerül lefektetésre, ami minden releváns információt tartalmaz. A teljesítmények a hulladékfajtákra, licenc díjakra, konténer kihelyezésekre, speciális készülékek használatára, dolgozók munkaóráira, szállítási költségekre, hulladék feldolgozási előírások vezetésére, veszélyességi pótlékokra stb. vonatkozhatnak. A szolgáltatások ezen komponensek minden elképzelhető kombinációjából állhatnak. Az üzemi teljesítések elkülönített kezelése Az enwis) különbséget tesz, a vevővel megegyezett és számlázott, szerződés szerinti szolgáltatások, a ténylegesen megvalósított szállítási -, és hulladékfeldolgozási szolgáltatások, valamint az azzal kapcsolatban álló dolgozói és gépi ráfordítások között. Ezeket a vevő részére a számlába tételesen betehetjük de pl. átalányszerződést is köthetünk vele és az annak keretében ténylegesen elvégzett üzemi teljesítéseket, rögzíthetjük. Ezáltal ezek a hulladékmérleghez, a raktárértékeléshez, továbbá egy költséganalízishez részletesen rendelkezésre állnak. A számlázott mennyiség és a raktári mennyiség elkülönítése Az enwis) lehetőséget ad arra, hogy a számlázott szolgáltatást teljes egészében szétválasszuk, egy azzal, adott esetben összekapcsolt anyagmennyiségtől. Ez történhet az ár, vagy a szerződés kialakítást figyelembe véve, vagy pl. külső okok miatt (időjárás stb.) ha a raktárba bevett mennyiség nem egyezik a számlázott mennyiséggel. Amit a vevő részére a számlán kiállítunk, attól teljesen függetlenül minden időben pontos áttekintést kapunk a raktárban található hulladékokról és anyagokról, és azokat az üzemi naplóban dokumentálhatjuk. Árképzés és az árak megtalálása Az enwis)-ben lehetőség van, a vevők, vagy a megrendelések különlegességeire való tekintettel egyedi árak rögzítésére. Minden szolgáltatáshoz beszerzési-, és eladási árakat lehet meghatározott érvényességi tartammal lefektetni. Az a koncepció, hogy a szolgáltatás egy számlázható egység, teljes szabadságot ad az árpolitika kialakításában. A számlázható szolgáltatásoktól függetlenül, az azokhoz tartozó, elvégzett üzemi teljesítményeket költségtudatosan kezelhetjük. Az enwis) számtalan lehetőséget kínál, hogy az árakat az egyes vevőkre tekintettel, a megrendeléseket, projekteket stb. egyénileg határozzunk meg. A gyűjtőzámlázás funkció, a megrendelések sokaságában elrejtett szolgáltatás pozíciókat a megfelelő címzettekhez rendeli. Minden számlát, automatikusan a vevő által kívánt formában készíthetünk el. A könyvelés után minden tétel, közvetlenül a megfelelő számlán a főkönyvben rendelkezésre áll.

5 Anyagfaják és hulladékok A nemzetközi EWC katalógus automatikus beolvasása. A mérlegelés integrációja Hulladékfajták és EWC kulcsok Mint valamennyi törzsadat, a hulladékfajták is dokumentálhatók kartoték formában. Az enwis)-ben lehetõség van párhuzamosan két hulladékkatalógussal dolgozni: a nemzetközi EWC kulcsokkal, vagy egy belső és szabadon definiálható hulladék katalógussal. A hozzárendelést a két katalógus között, szabadon elvégezhetjük. Így pl.: belső használatra vagy a számlázáshoz egy hulladékfajta építési törmelék bevezethető és ez a saját magunk által rögzített hulladékfajta minden szóba jöhető EWC számhoz hozzárendelhetõ. Hulladék számlaterv A pénzügyi könyvelés számlatükrével analóg módon egy hulladékszámlatervet lehet vezetni, amely minden időben áttekintést nyújt a raktárba bevételezett mennyiségről, a hulladék feldolgozáshoz elhasznált mennyiségről és az aktuális raktárkészletről. Tetszőleges számú hulladékszámlatervet hozhatunk létre. Mindenekelőtt az a legcélszerűbb, ha egy az EWC szerinti és egy saját osztályozással dolgozunk. Hulladékfajták-sablon A hulladékfajták-sablon, a vállalkozásban végbemenő anyagáramlás még mélyebb analízisét teszi lehetővé. Az EWC hulladékkatalógus néhány, számunkra releváns anyagcsoportjait összefoghatjuk és ezen anyagok havi, vagy negyedéves mozgásait elemezhetjük. A hulladékfajtáksablon segítségével programozói tudás nélkül, részletes értékelő jelentések állíthatók össze. Kísérőpapírok és hulladékfeldolgozási előírások Kézzel vagy teljesen automatizálva létrehozhatóak és a hivatalosan engedélyezett formában a Telematika keretében rádiós adatátvitellel a járművön is kinyomtathatók. Egy belső, a cég saját hulladékfajták katalógusának bevitele a rendszerbe. Ugyanazt a hulladékfajtát, -termelők, hulladékfeldolgozók, és projektek szerint különbözőképpen deklarálni. A hulladék kontó és az analízissablon segítségével részletes kiértékelési lehetőségek. Minden hivatalos kísérőpapír elkészítése. Ellenőrzés a hulladékfeldolgozási előírások és értesítések alapján. Tetszőleges számú raktár és tároló berendezése. A raktár felosztása raktárhelyekre vagy négyzetháló-szerűen. Különböző hulladékfajták keverékeinek rögzítése egy hulladékfajtához, valamint fordítva, a szétválasztások rögzítése. A raktári mennyiségek korrekt üzemgazdasági értékelése a beviteli, vagy hulladék feldolgozási árak szerint.

6 LLP Hungary: a Microsoft elit partnere Az LLP Hungary Kft.-t 1996-ben alapították a prágai székhelyű LLP Csoport magyarországi leányvállalataként azzal a céllal, hogy informatikai tanácsadást szolgáltasson a Csoport magyarországi ügyfeleinek. A budapesti iroda egy évvel később megkezdte a cégcsoport által forgalmazott üzleti informatikai rendszerek értékesítését és bevezetését Magyarországon. Az LLP Hungary 2003-tól a Microsoft partnereként a Microsoft Dynamics termékcsalád hivatalos magyarországi forgalmazója. A kis-, közép és nagyvállalatok számára kifejlesztett vállalatirányítási rendszer család minden esetben előzetes tanácsadással, oktatással, testre szabással kerül bevezetésre. Az LLP Hungary számos iparágban, különböző országokban, több, mint 70 sikeres bevezetést vezetett és számos projektben is részt vett. A magyarországi tapasztalatokon és a szakértő csapaton túl, az LLP Csoport 10 másik országban működő tanácsadói hálózatának tudása és több, mint 700 projektje is biztosíték arra, hogy minden bevezetés magas színvonalon történjen. Microsoft Elismerések Microsoft Gold Partner A Gold Certified Partner cím odaítélésével a Microsoft olyan vállalatokat tüntet ki, amelyek szigorú feltételrendszernek megfelelve bizonyítják kiemelkedő szaktudásukat meghatározott Microsoft technológiák bevezetése, Microsoft rendszerek támogatása, vagy Microsoft alapú megoldások fejlesztése terén. Microsoft President s Club tagság Azon Microsoft Dynamics partnerek kapnak csak tagságot, akik a Microsoft licenc árbevételi ranglistáján a legjobb 5%-ban vannak. A Microsoft által beválogatott tagok minden régióban a legkiemelkedőbb Microsoftpartnerek felső öt százalékát tömörítik. A tagsággal az LLP nem csak a Microsoft legfrissebb technológiai újdonságihoz és termékeihez jut hozzá hamarabb, hanem aktívan részt vehet a jövőt meghatározó termékek és üzleti stratégiák meghatározásában. Partner Power tagság A Partner Power 2002-óta a világ vezető Microsoft Dynamics AX, NAV és CRM beszállítóit tömörítő szervezet. Tagjai 160 irodában és több mint 50 országban működnek együtt azzal a céllal, hogy egységes és magas színvonalú Microsoft Dynamics megoldásokat szolgáltassanak a több országban is működő (nagy)vállalatok számára. LLP Hungary 1138 Budapest Révész u Tel: (+36) Fax: (+36) contact@hu.llpgroup.com BELGIUM BULGARIA CZECH REPUBLIC CROATIA FRANCE HUNGARY LUXEMBOURG MEXICO ROMANIA RUSSIA SLOVAKIA

Enwis) NAKIR. IPARÁGI MEGOLDÁSOK Hulladékgazdálkodásra Környezet Irányításra. Integrált üzleti rendszer Microsoft Navision bázison

Enwis) NAKIR. IPARÁGI MEGOLDÁSOK Hulladékgazdálkodásra Környezet Irányításra. Integrált üzleti rendszer Microsoft Navision bázison Enwis) NAKIR IPARÁGI MEGOLDÁSOK Hulladékgazdálkodásra Környezet Irányításra Integrált üzleti rendszer Microsoft Navision bázison Az Ön minõsített iparági megoldása Microsoft Navision alapon A Microsoft

Részletesebben

Hulladékgazdálkodási rendszer. Enwis. A hatékony. hulladékgazálkodás. informatikai rendszere. XAPT Hungary Kft. 1

Hulladékgazdálkodási rendszer. Enwis. A hatékony. hulladékgazálkodás. informatikai rendszere. XAPT Hungary Kft. 1 Enwis A hatékony hulladékgazálkodás informatikai rendszere XAPT Hungary Kft. 1 Enwis: A hatékony hulladékgazdálkodásért Egyre több vállalat ismeri fel a hulladékgazdálkodás folyamatainak optimalizálásából

Részletesebben

Bank Payment System az Infor SunSystemhez

Bank Payment System az Infor SunSystemhez Bank Payment System az Infor SunSystemhez Az LLP Bank Payment rendszere átfogó és közvetlen felületet biztosít a bank on-line szoftvere és az Ön Infor SunSystems főkönyvei között. A bankkivonatok automatikus

Részletesebben

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment Ügyfélkapcsolat-kezelés Integrált vállalatirányítás Iparágak Üzleti intelligencia Üzleti folyamatmenedzsment Rendszerfejlesztés Logisztika és disztribúció Rendszerintegráció Üzleti tanácsadás, oktatás

Részletesebben

Infor SunSystems pénzügyi megoldás a szállodaiparnak

Infor SunSystems pénzügyi megoldás a szállodaiparnak Infor SunSystems pénzügyi megoldás a szállodaiparnak Több, mint 1500 nemzetközi szállodalánc tag és 700 helyi vagy független tulajdonú szálloda használ Infor FMS SunSystems-et pénzügyi jelentéskészítéshez

Részletesebben

Újdonságok az AX2012-ben! Hauserné Kozák Veronika

Újdonságok az AX2012-ben! Hauserné Kozák Veronika Újdonságok az AX2012-ben! Hauserné Kozák Veronika 2012. 11.27. Témakörök Szervezet irányítása Számlatükör, Pénzügyi dimenziók Kontrolling Szervezet irányítása Szervezet irányítása 1. Szerepkör Szerepre

Részletesebben

Környezetvédelemi adatnyilvántartás megvalósítási lehetőségei. Dr. Romhányi Gábor ügyvezető igazgató Innotransz Mérnöki Iroda Kft.

Környezetvédelemi adatnyilvántartás megvalósítási lehetőségei. Dr. Romhányi Gábor ügyvezető igazgató Innotransz Mérnöki Iroda Kft. Környezetvédelemi adatnyilvántartás megvalósítási lehetőségei Dr. Romhányi Gábor ügyvezető igazgató Innotransz Mérnöki Iroda Kft. Környezetvédelmi informatika Tevékenységi területek HULLADÉK TERMELŐK Veszélyes

Részletesebben

Komplett üzleti megoldás a kis- és közepes méretű termelő vállalatok számára

Komplett üzleti megoldás a kis- és közepes méretű termelő vállalatok számára Komplett üzleti megoldás a kis- és közepes méretű termelő vállalatok számára JÖVŐBIZTONSÁG A szoftver gyártója Invesztíció az elmúlt évben 1.700 új dolgozó 600 új fejlesztő 5.293 új programfunkció A harmadik

Részletesebben

ERP rendszer a gyakorlatban az Anda Present Kft-nél

ERP rendszer a gyakorlatban az Anda Present Kft-nél ERP rendszer a gyakorlatban az Anda Present Kft-nél Cégünkről Piacvezető üzleti- és reklámajándék tárgy nagykereskedelem 20 éve a piacon Központi iroda és raktár (6.000m 2 ) Budapesten Front office irodák

Részletesebben

Microsoft Dynamics CRM: a fordító irodák vállalatirányítási rendszere

Microsoft Dynamics CRM: a fordító irodák vállalatirányítási rendszere A FORDuna Kft. forgalma alapján az ország első öt legnagyobb fordítóirodája közé tartozik. Szolgáltatási köre a fordítástól a lektoráláson és hitelesítésen át a tolmácsolásszervezésig ível. A mintegy 250

Részletesebben

Hulladékgazdálkodás informatikai támogatása EnWizard vállalatirányítási rendszer alkalmazásával. XX. Nemzetközi Köztisztasági Fórum és Kiállítás

Hulladékgazdálkodás informatikai támogatása EnWizard vállalatirányítási rendszer alkalmazásával. XX. Nemzetközi Köztisztasági Fórum és Kiállítás Hulladékgazdálkodás informatikai támogatása EnWizard vállalatirányítási rendszer alkalmazásával XX. Nemzetközi Köztisztasági Fórum és Kiállítás Jogszabályi megfelelés Egy hulladékgazdálkodással foglalkozó

Részletesebben

Gyártási termelési folyamat és a Microsoft Dynamics AX 2012 R2 logisztikai szolgáltatások

Gyártási termelési folyamat és a Microsoft Dynamics AX 2012 R2 logisztikai szolgáltatások Gyártási termelési folyamat és a Microsoft Dynamics AX 2012 R2 logisztikai szolgáltatások Ez a dokumentum gépi fordítással készült, emberi beavatkozás nélkül. A szöveget adott állapotában bocsátjuk rendelkezésre,

Részletesebben

Újrahasznosítási logisztika. 0. Bevezetés

Újrahasznosítási logisztika. 0. Bevezetés Újrahasznosítási logisztika 0. Bevezetés Követelmények Értékelés: gyakorlati jegy. Számonkérés: 2 zárthelyi dolgozat. Évközi munka: féléves feladat. Ajánlott irodalom: Cselényi J. Illés B. (szerk.): Logisztikai

Részletesebben

Részletes ismertetô. Projektmenedzsment

Részletes ismertetô. Projektmenedzsment Részletes ismertetô Projektmenedzsment proalpha - Projektmenedzsment A proalpha projektmenedzsment modul egy olyan eszköz, amellyel minden, a projekttel kapcsolatban felmerülô feladat kezelhetô. A többfelhasználós

Részletesebben

ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben

ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben CT-EcoSTAT 2014 Új jogszabály: 4/2013. (I. 11.) számú Kormány rendelet Számviteli rend változás Könyvelés bővülése: Költségvetés könyvelés

Részletesebben

Vállalati folyamatok támogatása ELO-val Beszerzés management

Vállalati folyamatok támogatása ELO-val Beszerzés management Vállalati folyamatok támogatása ELO-val Beszerzés management Leitereg Miklós junior tanácsadó Budapest, 2011. október 4. A PREZENTÁCIÓ CÉLJA A prezentáció célja A beszerzési folyamat áttekintése ELO technikák

Részletesebben

MICROSOFT DYNAMICS AX TÁRGYI ESZKÖZÖK

MICROSOFT DYNAMICS AX TÁRGYI ESZKÖZÖK MICROSOFT DYNAMICS AX TÁRGYI ESZKÖZÖK MICROSOFT DYNAMICS AX TÁRGYI ESZKÖZÖK A Microsoft Dynamics AX rendszer Tárgyi eszközök moduljával a tárgyieszköz-állomány az eszközök teljes életciklusa alatt előrejelezhető,

Részletesebben

ROOL Bázis - élelmiszeripar

ROOL Bázis - élelmiszeripar ROOL Bázis - élelmiszeripar ROOL Informatika Kft. www.rool.hu 4026 Debrecen, Péterfia u. 4. Tel.: 20/510-7853 ROOL Bázis célok Ágazatspecifikus megoldás az élelmiszeripar és beszállítói kör számára Operatív

Részletesebben

AZ SAP BUSINESS ONE PROGRAMMAL MINDEN OLYAN EGYSZERŰ

AZ SAP BUSINESS ONE PROGRAMMAL MINDEN OLYAN EGYSZERŰ itelligence BusinessForum 2014. AZ SAP BUSINESS ONE PROGRAMMAL MINDEN OLYAN EGYSZERŰ AZ EGYES FUNKCIÓK KAPCSOLÓDÁSA A VÁLLALATI ÜZEMGAZDASÁGI FOLYAMATOKHOZ (SAP BUSINESS ONE 9.1) Váradi László Budapest,

Részletesebben

Speciális ügyfélkapcsolati igények Önkiszolgáló ügyfelektől az előfizető nyilvántartásig

Speciális ügyfélkapcsolati igények Önkiszolgáló ügyfelektől az előfizető nyilvántartásig Speciális ügyfélkapcsolati igények Önkiszolgáló ügyfelektől az előfizető nyilvántartásig Rigó Tamás műszaki igazgató Ker-Soft Számítástechnikai Kft. tamas.rigo@kersoft.hu Tartalom Miről is lesz szó? Fellépő

Részletesebben

Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás

Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás Infor Üzleti intelligencia (Teljesítmény menedzsment) Web Scorecard & Műszerfal Excel Email riasztás Riportok Irányít Összehangol Ellenőriz Stratégia Stratégia

Részletesebben

SAP Business One: hatékonyabb ellenőrzés, átláthatóbb üzleti folyamatok, megalapozottabb döntések, eredményesebb gazdálkodás

SAP Business One: hatékonyabb ellenőrzés, átláthatóbb üzleti folyamatok, megalapozottabb döntések, eredményesebb gazdálkodás SAP Business One: hatékonyabb ellenőrzés, átláthatóbb üzleti folyamatok, megalapozottabb döntések, eredményesebb gazdálkodás Budapest, 2015. április 9. Váradi László 1 itelligence 21 éve Magyarországon

Részletesebben

Beszerzési logisztikai folyamat

Beszerzési logisztikai folyamat BESZÁLLÍTÓ Beszállítás, ütemezés Beszerzési logisztika Szállítási mód és eszköz megválasztása Beszállítás Beszerzési folyamat: - igények meghatározása, - ajánlatkérés és feldolgozás, - beszállítók kiválasztása,

Részletesebben

Logisztika A. 2. témakör

Logisztika A. 2. témakör Logisztika A tantárgy 2. témakör Beszerzési-, termelési-, elosztási-, újrahasznosítási logisztika feladata MISKOLCI EGYETEM Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszék Beszerzési logisztika Beszállító Vevõ Áruátvétel

Részletesebben

1. ábra Termelő vállalat logisztikai rendszerének kapcsolatai

1. ábra Termelő vállalat logisztikai rendszerének kapcsolatai Elosztó raktár Bank Logisztikai vállalat VÁM Adó, Tbj Felhasználók Vállalat Vállalati m enedzsm ent (Logisztikai menedzsment Tulajdonosok Pénzügyszámvitel Termelési rendszer (Term elés tervezés és irányítás)

Részletesebben

Kézikönyv. Standard kontírozások

Kézikönyv. Standard kontírozások Kézikönyv Standard kontírozások Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 STANDARD KONTÍROZÁSOK - MEGJELENÍTÉS [8 FIBU SZÁMLAKERET]... 8 2 Magyarázat A Standard kontírozások rekord a számvitelhez

Részletesebben

E-Számla Szerver szolgáltatás bemutató és díjszabás

E-Számla Szerver szolgáltatás bemutató és díjszabás E-Számla Szerver szolgáltatás bemutató és díjszabás E-Számlázás E-Archiválás E-Hitelesítés RENDESWEB Fejlesztési és Tanácsadó Kft. Kinek ajánljuk az E-Számla Szerver megoldást? Az E-Számla Szerver megoldást

Részletesebben

LogControl Raktármenedzsment

LogControl Raktármenedzsment LogControl Raktármenedzsment A rendszer kialakítása korszerű rendszertervezési módszertanok alkalmazása a hibalehetőségek minimálissá tétele (a lehető legtöbb helyen vonalkódok használata tárolóhely, cikk,

Részletesebben

VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER. Váradi László OKTATÁSI SEGÉDANYAG. 2012/13. tanév 2. szemeszter 8. foglalkozás

VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER. Váradi László OKTATÁSI SEGÉDANYAG. 2012/13. tanév 2. szemeszter 8. foglalkozás Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar SAP Business One 8.82 VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER Váradi László Komplex feladat 05 OKTATÁSI SEGÉDANYAG 2012/13. tanév 2. szemeszter 8. foglalkozás

Részletesebben

Kézikönyv. Üzemi adatok

Kézikönyv. Üzemi adatok Kézikönyv Üzemi adatok Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 PAGE TITLE... 6 3 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 13 2 » Kattintson a Törzsadatok bejegyzésre. 3 1 abas-erp utasítás áttekintés»

Részletesebben

Vezetői információs rendszer

Vezetői információs rendszer Vezetői információs rendszer A stratégiai tervezés (általában a tervezés) elemzések, döntések, választások sorozata, melynek során a stratégiai menedzsmentnek elemeznie kell a környezetet, a szervezet

Részletesebben

Bevezetés a Warehouse Management azaz a raktárgazdálkodás rejtelmeibe

Bevezetés a Warehouse Management azaz a raktárgazdálkodás rejtelmeibe A raktárgazdálkodás segítségével hatékonyan tárolhatjuk és mozgathatjuk az anyagokat, alacsony szinten tarthatjuk a raktárkészletet, magas szolgáltatási színvonalat nyújtva. A WM be- és kitárolási stratégiákkal

Részletesebben

Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Raktárforgalom kezelése. Bevét napló adattartalma. Kivét napló adattartalma.

Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Raktárforgalom kezelése. Bevét napló adattartalma. Kivét napló adattartalma. Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek Raktárforgalom kezelése 2 Bevét napló adattartalma Bevételezés Beszerzési egységár Fogadó raktár kódja A tevékenységért felelős kódja A bevételezési

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2009 februárjában elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

Pályázati összefoglaló

Pályázati összefoglaló Pályázati összefoglaló Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-1.2.6-8.3.4-16 Célja: Jelen felhívás célja, hogy komplex beruházások támogatásával, vissza nem térítendő

Részletesebben

Tudásunkat adjuk üzleti sikereihez

Tudásunkat adjuk üzleti sikereihez Tudásunkat adjuk üzleti sikereihez ELŐSZÓ Magyarország az Európai Unió tagjaként szervesebben kapcsolódik a kontinens életébe, mint eddig valaha. Ebben a lehetőségekkel, ugyanakkor kihívásokkal teli időszakban

Részletesebben

A vállalti gazdálkodás változásai

A vállalti gazdálkodás változásai LOGISZTIKA A logisztika területei Szakálosné Dr. Mátyás Katalin A vállalti gazdálkodás változásai A vállalati (mikro)logisztika fő területei Logisztika célrendszere Készletközpontú szemlélet: Anyagok mozgatásának

Részletesebben

Bemutatkozó anyag, referenciák

Bemutatkozó anyag, referenciák Sales Database Kft. Bemutatkozó anyag, referenciák A cégről A Vállalkozás 2007 óta foglalkozik webes alkalmazás fejlesztéssel, kezdetben egyéni vállalkozásként, majd 2010 óta Sales Database Kft. néven.

Részletesebben

Mindenkinek AX2012. Csúcsra járatott pénzügyi funkciók a magyar könyvelési és adóelszámolási igényekre szabva 2015.06.03

Mindenkinek AX2012. Csúcsra járatott pénzügyi funkciók a magyar könyvelési és adóelszámolási igényekre szabva 2015.06.03 Mindenkinek AX2012 Csúcsra járatott pénzügyi funkciók a magyar könyvelési és adóelszámolási igényekre szabva 2015.06.03 XAPT Magunkról XAPT, az Ön partnere o Kinek? o Mit? o Miért? XAPT Magunkról mások

Részletesebben

MICROSOFT DYNAMICS NAV RENDSZER SAAS MODELLBEN

MICROSOFT DYNAMICS NAV RENDSZER SAAS MODELLBEN Az ERP bevezetések 30%-a amiatt hiúsul meg, mert a bevezetést tervező vállalat nem tudja előteremteni az igényeinek megfelelő ERP rendszer bevezetéséhez szükséges erőforrást, vagy úgy gondolja, hogy az

Részletesebben

Vállalat- és vállalkozás irányítás a Memorial Szo7verrel május 11. Tapolca Szilágyi László

Vállalat- és vállalkozás irányítás a Memorial Szo7verrel május 11. Tapolca Szilágyi László Vállalat- és vállalkozás irányítás a Memorial Szo7verrel 2019. május 11. Tapolca Szilágyi László A szakmával közösen fejlesztett szoftver Akár üzemeltet, akár szolgáltat, időt és munkát takarít meg a program

Részletesebben

MICROSOFT DYNAMICS AX PROJEKTEK I.

MICROSOFT DYNAMICS AX PROJEKTEK I. MICROSOFT DYNAMICS AX PROJEKTEK I. A Microsoft Dynamics AX rendszer Projektek I. modulja a hatékony projektkezelés mellett a pénzügyi helyzet átfogó áttekintését és ellenőrzését is lehetővé teszi. A Microsoft

Részletesebben

KÖLTSÉGHATÉKONY KÖZTISZTASÁGI HULLADÉKGYÜJTÉS

KÖLTSÉGHATÉKONY KÖZTISZTASÁGI HULLADÉKGYÜJTÉS Dr. Romhányi Gábor Lovák István KÖLTSÉGHATÉKONY KÖZTISZTASÁGI HULLADÉKGYÜJTÉS Szakmai nap 2011. Június 22. RG EGY. ADJ. Bemutatkozás Innotransz Mérnöki Iroda Kft. 1991 óta jelen a piacon Informatikai és

Részletesebben

Technológia a gyógyítás szolgálatában. EMMA Integráció az SAP vállalatirányítási rendszerrel. Technológiai ismertető 2015. 04.

Technológia a gyógyítás szolgálatában. EMMA Integráció az SAP vállalatirányítási rendszerrel. Technológiai ismertető 2015. 04. EMMA Integráció az SAP vállalatirányítási rendszerrel Technológiai ismertető 2015. 04. EMMA Integráció az SAP vállalatirányítási rendszerrel Az Enterprise Group ehealth és Consulting ainak szoros együttműködésének

Részletesebben

Gara Péter, senior technikai tanácsadó. Identity Management rendszerek

Gara Péter, senior technikai tanácsadó. Identity Management rendszerek Gara Péter, senior technikai tanácsadó Identity Management rendszerek I. Bevezetés Tipikus vállalati/intézményi környezetek Jogosultság-kezeléssel kapcsolatos igények Tipikus jogosultság-igénylési folyamatok

Részletesebben

MICROSOFT DYNAMICS AX TERMELÉSIRÁNYÍTÁS III.

MICROSOFT DYNAMICS AX TERMELÉSIRÁNYÍTÁS III. MICROSOFT DYNAMICS AX TERMELÉSIRÁNYÍTÁS III. A Microsoft Dynamics AX rendszer Termelésirányítás III. modulja hatékonyabbá teszi a gyártási ciklus szervezését. A Microsoft Dynamics AX rendszer termelésirányítási

Részletesebben

Belső ellenőrzés és compliance. szolgáltatások. Cover. KPMG.hu

Belső ellenőrzés és compliance. szolgáltatások. Cover. KPMG.hu Belső ellenőrzés és compliance Cover szolgáltatások KPMG.hu Stratégiai fontosságú lehetőségek a belső ellenőrzésben Valós képet nyújt a szervezet működésének hatásosságáról és hatékonyságáról. Felderíti

Részletesebben

A standard INFOR ERP LN 6.1 megoldás és fejlesztés kombinációja, a Pénzforgalmi előrejelzés megfelelő alapot nyújt egy vállalkozás pénzügyi

A standard INFOR ERP LN 6.1 megoldás és fejlesztés kombinációja, a Pénzforgalmi előrejelzés megfelelő alapot nyújt egy vállalkozás pénzügyi INFOR ERP Ln 6.1 - LIKVID Pénzügyi likviditás 2009 november 4. M.Nagy Zsuzsa nagy..zsuzsa@snt.hu www.snt.hu 1 A megoldás A standard INFOR ERP LN 6.1 megoldás és fejlesztés kombinációja, a Pénzforgalmi

Részletesebben

Üzleti tervezés. Kis- és középvállalkozások. Anyagi és pénzügyi folyamatok. Ügyvezetés I. és II. Értékesítés. Beszerzés 8. Raktár 7.

Üzleti tervezés. Kis- és középvállalkozások. Anyagi és pénzügyi folyamatok. Ügyvezetés I. és II. Értékesítés. Beszerzés 8. Raktár 7. Kis- és középvállalkozások Ügyvezetés I. és II. Kis- és középvállalkozások I-II. 1 Üzleti tervezés Kis- és középvállalkozások I-II. 2 Anyagi és pénzügyi folyamatok 3 Értékesítés 6 1 Beszerzés 8 Szállító

Részletesebben

MICROSOFT DYNAMICS AX TERMELÉSIRÁNYÍTÁS II.

MICROSOFT DYNAMICS AX TERMELÉSIRÁNYÍTÁS II. MICROSOFT DYNAMICS AX TERMELÉSIRÁNYÍTÁS II. A Microsoft Dynamics AX rendszer Termelésirányítás II. modulja bevezeti az útvonalkezelés fogalmát, amely lehetővé teszi az erőforrások jobb kihasználását. A

Részletesebben

LEVEGŐTISZTASÁG-VÉDELMI MODULJÁNAK

LEVEGŐTISZTASÁG-VÉDELMI MODULJÁNAK Az vállalatirányítási rendszer LEVEGŐTISZTASÁG-VÉDELMI MODULJÁNAK bemutatása 1 Levegőtisztaság-védelmi modul 1 A LEVEGŐTISZTASÁG-VÉDELMI MODUL bemutatása Innotransz Mérnöki Iroda Kft. Ez a modul a társaság

Részletesebben

Infor EAM Létesítménygazdálkodás és karbantartás

Infor EAM Létesítménygazdálkodás és karbantartás Infor EAM Létesítménygazdálkodás és karbantartás A létesítménygazdák számára mindig kihívást jelent pénzforrásokat előteremteni az épületek és berendezések felújítási projektjeire, illetve a fenntartási

Részletesebben

Infor EAM. Facility Management. Nyilvántartás Munkaszervezés Anyaggazdálkodás Diszpécserközpont CAD modul Mobil integráció

Infor EAM. Facility Management. Nyilvántartás Munkaszervezés Anyaggazdálkodás Diszpécserközpont CAD modul Mobil integráció Infor EAM Facility Management Nyilvántartás Munkaszervezés Anyaggazdálkodás Diszpécserközpont CAD modul Mobil integráció Létesítménygazdálkodás és karbantartás A létesítménygazdák számára mindig kihívást

Részletesebben

Folyamatok rugalmas irányítása. FourCorm Kft.

Folyamatok rugalmas irányítása. FourCorm Kft. Folyamatok rugalmas irányítása FourCorm Kft. www.frckft.hu 1 Dokumentumok áramlása Gyakran szekvenciális Rengeteg felesleges másolat Információk alacsony rendelkezésre állása Nincs szolgálati út- és határidőfigyelés

Részletesebben

Ügyfélkapcsolat menedzsment rendszerek nyílt forráskódú szoftverekkel. Herdon Miklós, Kaderják Gyula, Simon András

Ügyfélkapcsolat menedzsment rendszerek nyílt forráskódú szoftverekkel. Herdon Miklós, Kaderják Gyula, Simon András Ügyfélkapcsolat menedzsment rendszerek nyílt forráskódú szoftverekkel Herdon Miklós, Kaderják Gyula, Simon András Mi a CRM? A Customer Relationship Management, vagyis az ügyfélkapcsolat-menedzsment kifejezés

Részletesebben

Kézikönyv. Cikkcsoport

Kézikönyv. Cikkcsoport Kézikönyv Cikkcsoport Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 9 3 CIKKCSOPORT - ÜRES... 11 4 CIKKCSOPORT - ÚJ... 12 5 15 6 CIKKCSOPORT - ÚJ... 16 7 ÁRUCIKK - ÚJ... 18 8 ABAS-ERP UTASÍTÁS

Részletesebben

MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása

MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása Az informatikai rendszer elsősorban húsipari cégek értékesítési folyamataira nyújt teljes körű megoldást, a megrendelések feldolgozásától,

Részletesebben

Elmer Kft. Cégbemutató

Elmer Kft. Cégbemutató Elmer Kft. Cégbemutató 2012 Elmer Kft. Cím: 1145 Budapest, Amerikai út 98. Tel: +36-1-445-1951 Fax: +36-1-445-1968 E-mail: elmer@ciklo-group.com Web: www.elmer.hu Küldetésünk: Magyarország egyik vezető

Részletesebben

Láthatóság, vezetés és kontroll az üzleti lehetőségtől a nyereségig

Láthatóság, vezetés és kontroll az üzleti lehetőségtől a nyereségig Láthatóság, vezetés és kontroll az üzleti lehetőségtől a nyereségig Kinek ajánljuk? Az SAP Business One-t ajánljuk azon kis- és közepes méretű vállalkozások számára, amelyek mindennapi működését olyan

Részletesebben

Ügyfelünk a Grundfos. Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások

Ügyfelünk a Grundfos. Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások Ügyfelünk a Grundfos Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások Összefoglalás A Grundfos globális viszonylatban vezető szerepet tölt be a szivattyúágazatban. A dán vállalat jelenléte Magyarországon

Részletesebben

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁST, Főkönyv, Készlet, Univerzális számlázó modult érintő változásokról

Részletesebben

2651. 1. Tételsor 1. tétel

2651. 1. Tételsor 1. tétel 2651. 1. Tételsor 1. tétel Ön egy kft. logisztikai alkalmazottja. Ez a cég új logisztikai ügyviteli fogalmakat kíván bevezetni az operatív és stratégiai működésben. A munkafolyamat célja a hatékony készletgazdálkodás

Részletesebben

Vállalatirányítás könnyedén.

Vállalatirányítás könnyedén. Vállalatirányítás könnyedén www.eniac.hu ENIAC Computing Két évtizedes szakmai tevékenységünk és több száz vállalat átvilágítása során szerzett tapasztalataink garantálják, hogy üzleti ügyei biztos kezekben

Részletesebben

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK BEMUTATKOZÁS Iparágtól függetlenül három egymással szorosan összefüggő terület játszik komoly szerepet a vállalatok sikerességében:az

Részletesebben

Vajon, hogyan működne vállalata, ha a lehető leghatékonyabban használná ki a gyártás, logisztika során erőforrásait

Vajon, hogyan működne vállalata, ha a lehető leghatékonyabban használná ki a gyártás, logisztika során erőforrásait Gondolt már arra, hogy még a legjobban szervezett folyamatok mellett is van tartalék cégében? Tudta, hogy a kihasználatlan erőforrásokban - melyek értéke akár 30% is lehet - mennyi pénz rejtőzik? Vajon,

Részletesebben

A logisztika feladata, célja, területei

A logisztika feladata, célja, területei A logisztika feladata, célja, területei A logisztika feladata: Anyagok és információk rendszereken belüli és rendszerek közötti áramlásának tervezése, irányítása és ellenőrzése, valamint a vizsgált rendszerben

Részletesebben

Újrahasznosítási logisztika. 2. Logisztika az újrahasznosításban

Újrahasznosítási logisztika. 2. Logisztika az újrahasznosításban Újrahasznosítási logisztika 2. Logisztika az újrahasznosításban A logisztika szerepe Az újrahasznosítás folyamatában a tevékenységek jelentős része anyagáramlással kapcsolatos (pl. az elhasznált berendezések

Részletesebben

Nyílt forráskódú integrált vállalatirányítási rendszerek. Pető István Vállalatirányítási rendszerek 2015. március 10.

Nyílt forráskódú integrált vállalatirányítási rendszerek. Pető István Vállalatirányítási rendszerek 2015. március 10. Nyílt forráskódú integrált vállalatirányítási rendszerek Pető István Vállalatirányítási rendszerek 2015. március 10. Integrált vállalatirányítási rendszerek Vezetői szintek és információs igényük Alsó

Részletesebben

Kézikönyv Sarzs (LOT) kezelés - alapok

Kézikönyv Sarzs (LOT) kezelés - alapok Kézikönyv Sarzs (LOT) kezelés - alapok 1 4 Tartalomjegyzék 2 ÁRUCIKK - ÜRES... 10 3 ÁRUCIKK - MEGJELENÍTÉS [10035 BE_S_ANYAG SARZSOS ALAPANYAG]... 12 4 ÁRUCIKK - VÁLTOZTATÁS [10035 BE_S_ANYAG SARZSOS ALAPANYAG]13

Részletesebben

PROVICE. üzleti és informatikai tanácsadás

PROVICE. üzleti és informatikai tanácsadás CHANGEPOINT ALKALMAZÁSA TANÁCSADÓ CÉGNÉL (PROVICE KFT. ESETPÉLDA) PROVICE Üzleti és Informatikai Tanácsadó Kft. 1027 Budapest, Kapás u. 11-15. Tel: + 36 1 488 7984 Fax: + 36 1 488 7985 E-mail: provice@provice.hu

Részletesebben

Rózsa Tünde. Debreceni Egyetem AGTC, Pannon Szoftver Kft SINCRO Kft. Forrás: http://www.praxa.com.au/practices/erp/publishingimages/erp_visual.

Rózsa Tünde. Debreceni Egyetem AGTC, Pannon Szoftver Kft SINCRO Kft. Forrás: http://www.praxa.com.au/practices/erp/publishingimages/erp_visual. Rózsa Tünde Debreceni Egyetem AGTC, Pannon Szoftver Kft SINCRO Kft Forrás: http://www.praxa.com.au/practices/erp/publishingimages/erp_visual.jpg 2 Kutatási célok Tématerület rövid áttekintése A kiválasztást

Részletesebben

Breczku János. Igazgató-helyettes Üzleti Folyamatok Támogatása üzletág jbreczku@icon.hu. ICON Számítástechnikai Kft. http://www.icon.

Breczku János. Igazgató-helyettes Üzleti Folyamatok Támogatása üzletág jbreczku@icon.hu. ICON Számítástechnikai Kft. http://www.icon. Igazgató-helyettes Üzleti Folyamatok Támogatása üzletág jbreczku@icon.hu Üzleti területek, felhasználói problémák Elvárt előnyök Technológiai áttekintés portál, workflow Integrációs lehetőségek, sikertényezők

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Tárgyi eszköz... 2 1.2. Főkönyv... 3 2. SZERVIZ... 8 2.1. Munkalap... 8 3. ALKATRÉSZKERESKEDELEM... 10 3.1. Vevői alkatrész rendelés/alkatrész

Részletesebben

A CÉG. Vevők Bank KFT A FELADAT

A CÉG. Vevők Bank KFT A FELADAT A CÉG Vevők Bank KFT Állam Szállítók 1 A FELADAT A cég tevékenységének, működésének megismerése Üzleti folyamatok dokumentálása Információs rendszerrel szemben támasztott követelmények e meghatározása

Részletesebben

Kézikönyv. Pénzügyi könyvelés releváns mezők a Standard kontírozásban

Kézikönyv. Pénzügyi könyvelés releváns mezők a Standard kontírozásban Kézikönyv Pénzügyi könyvelés releváns mezők a Standard Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 STANDARD KONTÍROZÁSOK - MEGJELENÍTÉS [8 FIBU SZÁMLAKERET]... 7 3 STANDARD KONTÍROZÁSOK - VÁLTOZTATÁS

Részletesebben

Kézikönyv. Nem norma szerinti anyagkiadás - nem szerkeszthető kivét.

Kézikönyv. Nem norma szerinti anyagkiadás - nem szerkeszthető kivét. Kézikönyv Nem norma szerinti anyagkiadás - nem szerkeszthető Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 GYÁRTÁS KÖZPONT... 7 3 - KÉSZ [1026 BA000 ]... 8 4 GYÁRTÁS KÖZPONT... 12 5 ABAS-ERP UTASÍTÁS

Részletesebben

Tartalom Tartalom...1 Bevezetés...2 Általános áttekintés...3 Az IFSZ Házipénztár modul alapkoncepciója... 3 Jogosultságkezelés... 4 Bizonylatszámozás... 4...5 Törzsadatok és beállítások... 5 Pénztári jogosultságok

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! -Új tétel rögzítésekor ezentúl a partner keresés találati képernyőjén láthatók a vevő kategória kódok is az utolsó oszlopban.

Tisztelt Ügyfelünk! -Új tétel rögzítésekor ezentúl a partner keresés találati képernyőjén láthatók a vevő kategória kódok is az utolsó oszlopban. Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Aqua számlázó, Kommunális számlázó, Univerzális számlázó, Készlet

Részletesebben

Online megrendelés: www.momacc.com. MM Basic Számítógép vásárlás 24/7 szerver felügyelet Teljesítmény 5 600 Kh/s

Online megrendelés: www.momacc.com. MM Basic Számítógép vásárlás 24/7 szerver felügyelet Teljesítmény 5 600 Kh/s a kiszámítható jövő a vállalat A vállalatot 2013 szeptemberében hoztuk létre azzal a céllal, hogy egy innovatív felhő technológián alapuló grafikai szolgáltatást nyújtsunk a világ bármely pontján működő

Részletesebben

Számviteli alapfogalmak. Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Számviteli alapfogalmak. A számvitel területei.

Számviteli alapfogalmak. Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Számviteli alapfogalmak. A számvitel területei. Számviteli alapfogalmak Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek Szendrői Etelka szendroi@witch.pmmf.hu Számvitel fogalma Olyan tevékenységek összessége, amelyek célja az objektív információszolgáltatás

Részletesebben

Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek

Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek Navision modulok Szállítók és beszerzés Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek Szendrői Etelka szendroi@witch.pmmf.hu Ez a rész a beszerzési folyamatokat támogatja. Szállítókról tárolt

Részletesebben

A cégünk. Hogyan űködhetnénk együtt?

A cégünk. Hogyan űködhetnénk együtt? A cégünk Hogyan űködhetnénk együtt? Mi a munkánk célja? Az innováció ereje hajt minket - egyre jobb BPO megoldások felfedezésére és az ügyfeleinket sikerre vezető tanácsadás nyújtására. Értékeink erős

Részletesebben

Kalumet Számlázó. Termék leírás

Kalumet Számlázó. Termék leírás Kalumet Számlázó Termék leírás Rendszerünk potenciális felhasználói Olyan vállalkozások, akiknél fontos cél, szempont, ügyfeleik kiemelt szintű kiszolgálása. Akik szeretnék, hogy a tevékenységeik, ügyfél

Részletesebben

VALÓSÍTSA MEG TERVEIT.

VALÓSÍTSA MEG TERVEIT. VALÓSÍTSA MEG TERVEIT. Microsoft Dynamics NAV 5.0 ELŐNYÖK: Fokozott hatékonyság egészen a kezdetektől. A jól ismert, könnyedén használható kezelőfelület segítségével a munkatársak egyszerűen és gyorsan

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2009 májusában elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Folyószámlakezelés... 2 1.2. Általános kimenő számlázás... 4 1.3. Pénztár... 6 1.4. Bank import... 7 2. SZERVIZ... 7 2.1. Munkalap...

Részletesebben

Kézikönyv. Kalkuláció alapjai

Kézikönyv. Kalkuláció alapjai Kézikönyv Tartalomjegyzék Nincsenek tartalomjegyzék-bejegyzések. 2 Összefoglalás Az abas Business Software kalkuációs folyamatának alapjai A tanulás célja Rövid áttekintést nyerni az abas Business Software

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2451-06 Vállalkozási alapismeretek követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2451-06 Vállalkozási alapismeretek követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Az új gazdasági év tervezésénél egy vállalat marketing munkatársat kíván foglalkoztatni. A marketinges alkalmazásának feltételei során meg kell határozni a feladatokat. Fogalmazza meg a leendő

Részletesebben

Folyószámla műveletek kontírozása

Folyószámla műveletek kontírozása Folyószámla műveletek kontírozása 1 1. Bevezetés... 3 2. Főkönyvi szám beállítások... 3 3. Folyószámla művelet típusok... 5 3.1. Sztornó számlák összevezetése... 5 3.2. Kisösszegek kivezetése... 7 o Kisösszegű

Részletesebben

Herdon Miklós egyetemi docens. Rózsa Tünde egyetemi adjunktus

Herdon Miklós egyetemi docens. Rózsa Tünde egyetemi adjunktus Herdon Miklós egyetemi docens Rózsa Tünde egyetemi adjunktus Debreceni Egyetem AGTC, Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar, Gazdaságelemzés- módszertani és Alkalmazott Informatikai Intézet Forrás:

Részletesebben

GroupBy. by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS

GroupBy. by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS GroupBy by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS GroupBy JELLEMZŐK A GroupBy program a gyűjtőpontok közötti szállítási feladatok kezelésére optimalizált, annak minden járulékos adminisztrációs

Részletesebben

Új Windows Értékesítési Modulok!!! QB-Pharma II. QB-Host QB-Élelem OB-Osztály QB-Értékesítés QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar

Új Windows Értékesítési Modulok!!! QB-Pharma II. QB-Host QB-Élelem OB-Osztály QB-Értékesítés QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar Új Windows Értékesítési Modulok!!! QB-Pharma II. QB-Host QB-Élelem OB-Osztály QB-Értékesítés QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar 89-ben 4 személy által alapított Kft. 2003-től régi tulajdonosokkal

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2016. október Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Társadalmi egyeztetésre került két, korábban felfüggesztett

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2008 áprilisában elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

MICROSOFT BUSINESS SOLUTIONS NAVISION TÁRGYI ESZKÖZÖK

MICROSOFT BUSINESS SOLUTIONS NAVISION TÁRGYI ESZKÖZÖK MICROSOFT BUSINESS SOLUTIONS NAVISION TÁRGYI ESZKÖZÖK A megoldás segítségével a vállalat időt takarít meg, és így az üzletvitelre koncentrálhat. Főbb előnyök Azonnali áttekintést nyújt a tárgyi eszközökről

Részletesebben

Üzleti szabálykezelés

Üzleti szabálykezelés Üzleti szabálykezelés Az Alerant és a BCA üzleti szabálykezelési szolgáltatásai Darmai Gábor technológiai igazgató 2008. június 25. A Alerant Al t Zrt. Z t Az 3. Nagyvállalati fókusz (TOP50 vállalat megcélzása)

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2008 márciusában elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

PÖRGESSÜK FEL A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKAT! - Áruátvétel professzionálisan

PÖRGESSÜK FEL A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKAT! - Áruátvétel professzionálisan PÖRGESSÜK FEL A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKAT! - Áruátvétel professzionálisan Krázli Zoltán - vezető szakértő IBCS Nyílt nap - 2014. szeptember 17. Tartalom I. Miért van szükség szabványokra? II. A GS1 szabványrendszerről

Részletesebben

Kézikönyv. Cikktörzs diszpó releváns adatok

Kézikönyv. Cikktörzs diszpó releváns adatok Kézikönyv Cikktörzs diszpó releváns adatok Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 6 2 ÁRUCIKK - ÜRES... 7 3 ÁRUCIKK - VÁLTOZTATÁS [1.402.028 KRF.MCS.028 KRF ZÁRT, HORG. ANYA M27]... 9 4 ÁRUCIKK

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Pénztár, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó, Kommunális számlázó, Menetlevél

Részletesebben