HÁZIREND. A Házirend kiterjedési köre: A gyermekekre, szüleikre, mint törvényes képviselőjükre; az óvoda alkalmazottaira.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HÁZIREND. A Házirend kiterjedési köre: A gyermekekre, szüleikre, mint törvényes képviselőjükre; az óvoda alkalmazottaira."

Átírás

1 PÜSPÖKLADÁNYI EGYESÍTETT ÓVODAI INTÉZMÉNY 4150 Püspökladány, Bajcsy Zs. u. 8 Tel: 54/ , 54/ Adószám: ovodapuspokladany@gmail.com HÁZIREND Az intézmény címe: Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézmény 4150 Püspökladány, Bajcsy Zs. u. 8 Telefonszáma: 06/ Intézményvezető: Papp Lászlóné Az óvoda neve, címe: Telefonszáma: Tagóvoda vezető: A Házirend felülvizsgálata: A házirendet az SZMSZ-el együtt évente felülvizsgálja a nevelőtestület, szükség szerint év közben is módosítható. A felülvizsgálatot kezdeményezheti a szülői szervezet is. A Házirend elfogadásának módja: A nevelőtestület fogadja el az óvodavezető javaslatára; a szülői szervezet képviselői egyetértési jogot gyakorolhatnak. A Házirend kiterjedési köre: A gyermekekre, szüleikre, mint törvényes képviselőjükre; az óvoda alkalmazottaira. A Házirend időbeli hatálya: A házirend kihirdetésének napjától érvényes visszavonásig. A Házirend célja: A jogszabályokban megfogalmazott jogok, kötelességek helyi gyakorlatának belső szabályozása. Az óvodában a nevelőmunka középpontjában a gyermek áll.

2 Óvodáinkban a püspökladányi óvodásoknak szeretetteljes, gyermekközpontú, családias légkört biztosítunk; biztonságos, esztétikus környezetet alakítunk ki; elősegítjük a gyermeki személyiség harmonikus testi, lelki és szociális fejlődését. Örömteli, élmény gazdag mindennapok biztosításával teremtjük meg a gyermekek személyiségéhez, egyéni adottságaihoz igazodó, az egész személyiségükre ható fejlesztés feltételeit. A bátorító nevelés alapelvei szerint neveljük a ránk bízott gyermekeket. Tiszteletben tartjuk, hogy az óvodáskorú gyermek nevelésének elsődleges színtere a család. Az intézmény nyitva tartása hétfőtől péntekig : 6 óra 30 perctől - 17 óráig A Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézménybe felveszünk minden 3 évet betöltött szobatiszta gyermeket. Felvesszük azt a gyermeket is, aki a felvételtől számított fél éven belül a harmadik évét betölti, feltéve, hogy minden, a településen élő 3 éves, vagy annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető. Az óvodába a felvétel folyamatos. A gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig az 5. életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi 4 órában óvodai foglalkozásokon kötelező részt venni. 3 éves kortól kötelező járni a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény szerint halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek; valamint akiket helyzetük miatt a gyámhatóság, jegyző intézkedésére vettek fel az óvodába. A nevelési év folyamán: Az intézményben július - augusztus hónapban ügyeletes óvodák működnek; a Katica és Napfény óvodákban. Július utolsó és Augusztus első hetében minden óvoda zárva tart. A téli szünetben csak a Napfény óvoda tart nyitva.

3 A gyermekeket nyitástól folyamatosan lehet hozni. Kérjük, hogy a szabad játék időkeretének biztosítása érdekébent a gyerekeket legkésőbb 8 óra - negyed 9 között hozzák be az óvodában. A gyerekek hazavitelének rendje: 11 óra 30 perc és 12 óra között 12 óra 30 perc és 13 óra között 15 órától folyamatosan A gyermekek egészséges fejlődése megkívánja, hogy naponta 8 óránál több időt ne töltsenek el az óvodában. A gyermekek behozatalának, elvitelének szabályai A gyermeket óvodába érkezéskor és távozáskor a szülő minden esetben személyesen adja át az ott tartózkodó felnőttnek, egyébként, - ha a gyermek valamilyen oknál fogva nem megy be a csoportszobába, - nem tudunk a gyermek jelenlétéről, így felelősséget sem vállalhatunk érte. Az óvoda addig felelős a gyermekekért, amíg át nem adja az óvodába érkező szülőnek. A gyermeket kíséret nélkül csak a szülő írásos kérelmére engedheti haza az óvodapedagógus. A szülőkön kívül más személy a gyermekeket csak előzetes egyeztetés után viheti haza. Kérjük a szülőket, hogy gyermekük távolmaradását jelentsék, és a hiányzás okát minden esetben igazolják. A hiányzás első napjára eső térítési díjat ki kell fizetni. A gyermekek rendszeres óvodába járására az óvoda összes dolgozójának különösen figyelni kell; az esetleges hiányzás következményeire fel kell hívni a szülők figyelmét: Az óvodaköteles gyermekek szüleit hét nap igazolatlan hiányzás után az intézményvezető köteles felszólítani, további hiányzás esetén köteles a jegyzőnek jelentést tenni. A nem óvodaköteles gyermeket 10 nap igazolatlan hiányzás után törölnünk kell a nyilvántartásból. Az óvodába akkor járhat a gyermek, ha a szülő az étkezési térítési díjat befizette. A térítési díj befizetése mindig előre történik, az előzetesen jelzett időpontban. Kérjük a szülőket, hogy a térítési díj befizetésének idejét tartsák be. A gyermek hiányzása miatti túlfizetést a következő hónapban írja jóvá az élelmezésvezető.

4 Óvodaváltoztatás (más helyre költözés esetén) a változást be kell jelenteni az intézményvezetőnek, aki értesítést állít ki a befogadó óvoda részére. A gyermekeket évenként újra be kell íratni a kitűzött időpontban. Az óvónők jelzése alapján, a szülő beleegyezésével az óvoda fejlesztőpedagógusa külön is foglalkozik egy-egy gyermekkel. Szülői beleegyezéssel az óvodapedagógusok a HHH gyerekekkel külön foglalkoznak az integrációs fejlesztőprogramba foglaltak alapján. A szülők egyetértésével minden 5 évet betöltött gyermek részére biztosítjuk a számára legmegfelelőbb tehetséggondozó műhelyben való részvételt. A gyermekek egészségének védelmét szolgáló szabályok: Az egészséges életmódra nevelés, az egészséges életvitel igényének alakítása, a gyermek testi fejlődésének elősegítése ebben az életkorban kiemelt jelentőségű. A gyermekek külön szülői hozzájárulás nélkül az alábbi (ingyenes és kötelező) vizsgálatokon vesznek részt az óvodában: évenkénti szemészeti szűrés ( asszisztens) fogászati szűrés ( fogorvos ) hallás-vizsgálat (asszisztens) általános egészségügyi vizsgálat (gyermekorvos, védőnő ) egészségügyi iskolaérettségi vizsgálat (gyermekorvos) logopédiai szűrés (logopédus) dislexia-szűrés (fejlesztőpedagógus, vagy óvónő) iskolaérettségi vizsgálat (óvónő ) Az óvodát csak egészséges gyermek látogathatja. Betegségre gyanús, kiütéses, lázas gyermek a közösségben nem maradhat. A betegségből felgyógyult gyermek csak friss orvosi igazolással jöhet újra az óvodába. Tartós távollét esetén / 4 hét / a gyermekek csak orvosi igazolással látogathatják újra az intézményt. A gyermekek gyógyszerezését az óvoda nem vállalhatja. Az óvodai orvosi vizsgálaton kiszűrt gyermekeket a szülő kötelessége elvinni a szakrendelésekre. Amennyiben egy gyermek hajában tetűt találunk, azt jelezzük az ÁNTSZ-nek is. A fertőzött gyermek csak az általuk, vagy a védőnők által kiállított, a fertőzés megszűntéről szóló igazolással látogathatja újra az óvodát.

5 Egészségre ártalmatlan, veszélytelen játékokat, tárgyakat a gyerekek hozhatnak az óvodába, de azokért anyagi felelősséget nem vállalunk. A gyerekek jogai: A gyermekeknek joga, hogy az óvodában szeretetteljes gondoskodás és különleges védelem illesse meg, azaz biztonságban és egészséges környezetben neveljék; az óvodai napirendjét életkorának megfelelően alakítsák ki, (játékidő, folyamatos napirend, levegőzés, pihenés stb.) A gyermek nem vethető alá embertelen, megalázó büntetésnek, testi fenyítésnek, zaklatásnak. A gyermekeket közvetlen vagy közvetett hátrányos megkülönböztetés nem érheti, nem adunk helyt semmiféle előítélet kibontakozásának. Nem minősül hátrányos megkülönböztetésnek a nevelő munka természetéből egyértelműen következő különbségtétel, így különösen az nemzeti köznevelésről szóló törvény, vagy rendelete alapján szervezett bármilyen nevelés és oktatás, ill. intézkedés. A gyermeknek joga, hogy magas színvonalú és szeretetteljes nevelésben részesüljön, s meglévő hátrányai csökkenjenek. Abban a kérdésben, hogy a gyermek beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő, vagy sajátos nevelési igényű e, a nevelési tanácsadó megkeresésére a szakértői és rehabilitációs bizottság dönt. A gyermeknek joga, hogy nemzetiségi hovatartozásának megfelelő nevelésben részesüljön, több szülő együttes kérése alapján nemzetiségi programot biztosítunk számukra. Az egyházak szervezésében megvalósuló hitoktatáshoz az óvodában helyet biztosítunk a délután 15 óra utáni időszakban Joga a gyermeknek, hogy családja anyagi helyzetétől függően ingyenes, vagy kedvezményes étkeztetésben részesüljön. A szülőnek joga van: Megismerni az óvoda Pedagógiai Programját, az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatát és a Házirendet. A nevelési év elején megtartott szülői értekezleten a tagóvoda vezető ismerteti a szabályzatok feltalálási helyét. Előzetes egyeztetés után az intézményvezető vagy a tagóvoda vezető szívesen ad bővebb tájékoztatást is a szabályzókról az érdeklődő szülőknek. Az újonnan felvett gyermekek szüleinek a Házirend egy példányát a belső szabályzatban foglaltak szerint átadjuk.

6 Gyermeke fejlődéséről rendszeresen tájékoztatást kapni az óvodapedagógustól. A gyermekek fejlődéséről, viselkedéséről csak a szülő, gondviselő kaphat tájékoztatást. Véleménynyilvánítási, javaslattételi, jogérvényesítési lehetősége van a szülőknek minden, a gyermekek nagyobb csoportját érintő kérdésben. A gyermekek nagyobb csoportjának tekintjük az egy csoportba járó gyermekeket. Betekinteni az óvodai életbe az óvodapedagógussal történő előzetes megbeszélés után. Előzetes beleegyezésük szükséges minden, a szülők anyagi hozzájárulását igénylő rendezvény, esemény megszervezéséhez. A szülő kötelességei: Gondoskodjon a gyermeke testi érzelmi, értelmi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges feltételekről. Biztosítsa gyermeke rendszeres és zavartalan óvodába járását. Kísérje figyelemmel gyermeke fejlődését. Az óvoda kérésére gyermekét a javasolt vizsgálatokra vigye el. Rendszeresen tartson kapcsolatot a gyermekével foglalkozó pedagógusokkal, és részükre az együttnevelés érdekében a szükséges tájékoztatást adja meg. Tartsa tiszteletben az óvoda dolgozóinak emberi méltóságát és jogait. A pedagógus és a munkáját segítő alkalmazottak közfeladatot ellátó személyeknek számítanak. Az óvodánkba járó gyermekeket a felnőttek és társaik tiszteletére, elfogadására neveljük. A közös nevelési elvek kialakítása érdekében kérjük, hogy otthon is ezeket az alapelveket erősítsék gyermekeikben. Pl: - ne tegyenek gyermekeik előtt indulatos, negatív megjegyzéseket mások gyermekére, annak származására, az óvodára, az ott dolgozó felnőttekre; - ne biztassák gyereküket verekedésre, még ha előzőleg az Önök gyermekét is érte esetleg sérelem. A kapcsolattartás formái Annak érdekében, hogy a gyermekeket a legmegfelelőbb módszer szerint neveljük, szükség van igazi, valós együttműködésre, nyitottságra és őszinteségre. Probléma vagy konfliktus esetén keressék fel az óvónőt ill. az óvoda vezetőjét, és közösen próbálják megoldani a konkrét helyzetet. Az együttműködésre alkalmas fórumok:

7 szülői értekezletek nyílt napok közös rendezvények fogadóórák esetenkénti megbeszélések évente háromszor Kérjük a szülőket, hogy se a gyerekkel kapcsolatos, se magánjellegű beszélgetésekre az óvónőt az óvodásokkal való foglalatossága közben hosszabb időre ne vonják el a csoporttól, mert az zavarja a nevelés folyamatát! A szülő panasszal élhet az alábbi fokozatok betartásával: óvodapedagógus tagóvoda vezető intézményvezető Az óvoda egész területén tilos a dohányzás! Bomba. ill. tűzriadó esetén első feladat a gyermekek kimenekítése a veszélyből, és biztonságos helyre juttatásuk. Püspökladány, Papp Lászlóné intézményvezető

8 ZÁRADÉK A nevelőtestület a Házirendet a i nevelési értekezletén elfogadta. Püspökladány, a nevelőtestület nevében.. intézményvezető A Házirendet a Szülői Munkaközösség megismerte. Az abban foglaltakkal egyetértésünket fejezzük ki. Püspökladány, a szülői szervezet képviselője

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS.

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS. HÁZIREND Az óvodáskorú gyermek nevelése elsősorban a család feladata, melyben az óvoda kiegészítő szerepet játszik. Feladatunknak tekintjük a gyermeki személyiség kibontakoztatását az egyéni képességek

Részletesebben

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND 1.1. Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve: Csiga-Biga Óvoda Címe: 2131, Göd Pesti út 152. Telefon: 0670/5175110 Vezető: Szűcs Edina 1.2. Az intézmény nyitva tartása:

Részletesebben

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda JÉÁMK ÓVODA Janikovszky Éva ÁMK Óvoda Házirend 2013. 0 Tartalom 1. A házirend célja és feladata... 2 2. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai... 2 3. A házirend hatálya... 2 4. A házirend

Részletesebben

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu BEVEZETÉS Az óvodai házirendet az intézményvezető előterjesztése alapján a nevelőtestület

Részletesebben

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND Füzesabony 2009 1. Az óvoda helye az oktatási rendszerben, óvodai felvétel - Az óvoda 3 éves kortól az iskolába járáshoz

Részletesebben

Szálkai Óvoda. Házirend 2014.

Szálkai Óvoda. Házirend 2014. Szálkai Óvoda Házirend 2014. Általános tudnivalók Óvoda neve: Szálkai Óvoda Óvoda címe: 7121 Szálka Petőfi u. 3. Telefonszám: 74/409-997 Óvodavezető: Mészáros Éva Margit Házirend jogi háttere: A nemzeti

Részletesebben

Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend

Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Házirend Hatályba lépés időpontja: 2013/2014-es nevelési év Györkőné Molnár Judit intézményvezető BÖLCSŐDEI HÁZIREND A bölcsőde címe: 7940 Szentlőrinc, Liszt F.

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum Gyermeki és szülői jogok és kötelességek a gyermekvédelmi törvény alapján

Új Szöveges dokumentum Gyermeki és szülői jogok és kötelességek a gyermekvédelmi törvény alapján Gyermeki és szülői jogok és kötelességek a gyermekvédelmi törvény alapján Gyermeki jogok: A gyermeknek joga van a testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését, egészséges felnevelkedését és jólétét biztosító

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A nevelési év

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A nevelési év K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A 2018-2019. nevelési év A kormány 229/2012 (VIII.28.) kormányrendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. - a értelmében az alábbi adatokat

Részletesebben

HORTOBÁGYI NYITNIKÉK ÓVODA 4071 HORTOBÁGY, ERDEI FERENC UTCA 2 OM

HORTOBÁGYI NYITNIKÉK ÓVODA 4071 HORTOBÁGY, ERDEI FERENC UTCA 2 OM HORTOBÁGYI NYITNIKÉK ÓVODA 4071 HORTOBÁGY, ERDEI FERENC UTCA 2 OM 200722 HÁZIREND 0 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A házirend: 1993.évi III. törvény a szociális igazgatásról és ágazatról A Közoktatásról szóló többször

Részletesebben

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND OM: 202345 2013-03-29. Tartalomjegyzék Általános tudnivalók 2. Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok.3. Az óvodai étkeztetésre vonatkozó tudnivalók.3.

Részletesebben

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma 1Házirend 1. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma Napsugár Óvoda és Bölcsőde 9222 Hegyeshalom Damjanich u. 2/a Tel./Fax: 96/220-589 1.2. Az óvoda vezetőjének neve: Magyarné

Részletesebben

tobbsincs@kondorosiktv.hu

tobbsincs@kondorosiktv.hu Általános információk az óvodánkról: Az óvoda neve: Kondorosi Többsincs Óvoda és Bölcsőde Címe: 5553 Kondoros, Csabai út 25 sz. Telefonszáma: 66/ 388 635 Email címe: tobbsincsovi@freemail.hu tobbsincs@kondorosiktv.hu

Részletesebben

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember Mihályi Napfény Óvoda Házirend 2016. szeptember Készült: a Közoktatásról szóló többször módosított- 1993.LXXIX. Törvény a nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. évi (VI.8.) MKM rendelet

Részletesebben

PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE

PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE 1 A Pitypang Óvoda Házirendje A Házirend az óvodai gyermekközösség érdekeinek szem előtt tartásával a csoportok mindennapi életritmusának szervezését, az intézmény belső életének,

Részletesebben

GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja

GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja 1 Tájékoztató a mini bölcsődei ellátás igénybevételének módjáról A mini bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként,

Részletesebben

HÁZIREND. Kedves Szülők!

HÁZIREND. Kedves Szülők! HÁZIREND Intézmény neve: Szabadszállási Általános Művelődési Központ Intézményegység neve: Szabadszállási ÁMK Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde Intézményegység címe: 6080. Szabadszállás Honvéd út 28. Intézmény

Részletesebben

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje I. A házirend hatálya 1. Ez a házirend a Benjámin Óvodába járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend célja, hogy meghatározza

Részletesebben

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 I. Bevezetés 1. A házirend az alábbi jogszabályok és szabályzatok felhasználásával készült 2. Intézményegységi adatok II. A működés rendje A tárgyi

Részletesebben

(ÓVODA NEVE) PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁRÓL

(ÓVODA NEVE) PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁRÓL Betekintés a pedagógiai program elfogadását részletes szakmai és törvényi hivatkozásokkal is alátámasztó INTÉZMÉNYVEZETŐI vagy SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY dokumentumba: ÓVODAVEZETŐI / SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Óvoda logója

Részletesebben

DIÓSBERÉNYI NAPRAFORGÓ ÓVODA ÉS KONYHA 7072 DIÓSBERÉNY, ISKOLA U HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE

DIÓSBERÉNYI NAPRAFORGÓ ÓVODA ÉS KONYHA 7072 DIÓSBERÉNY, ISKOLA U HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE Készítette: Zei Ramóna óvodavezető 2018. 1 Tartalomjegyzék Általános tudnivalók... 3 Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok... 4 Az óvodai étkeztetésre

Részletesebben

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017.

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. ZICHY MÁRTA ÓVODA OM:202221 HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 2017 Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. I. Általános információk: Óvoda neve és címe: Zichy Márta

Részletesebben

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról HÁZIREND I. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve: Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye 1.2. Címe: 9982 Apátistvánfalva, Fő út 84. 1.3. Telefon: 94/436-066

Részletesebben

ÓVODAI H Á Z I R E N D. Balatonszárszói Százszorszép Óvoda és Mini Bölcsőde

ÓVODAI H Á Z I R E N D. Balatonszárszói Százszorszép Óvoda és Mini Bölcsőde ÓVODAI H Á Z I R E N D Balatonszárszói Százszorszép Óvoda és Mini Bölcsőde 2018. Készítette: Magda Ilona intézményvezető Kedves Szülők! Óvodánk házirendjével szeretnénk segíteni Önöket az eligazodásban,

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA a nevelési évre

KÖZZÉTÉTELI LISTA a nevelési évre KÖZZÉTÉTELI LISTA a 2017-2018. nevelési évre A 229/2012 (VIII.28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. -a értelmében az alábbi adatokat tesszük közre: Az óvoda megnevezése

Részletesebben

Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015

Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015 Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015 A Tervezést segítő Dokumentumok: 2011. évi törvény a nemzeti köznevelésről 2010. évi LXIII. törvény a közoktatási törvény módosításáról 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet

Részletesebben

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND 1. Bevezető rendelkezések: A házirend szabályai-mint a törvény felhatalmazásán alapuló intézményi belső jogi normák-kötelezőek az intézménnyel jogviszonyban

Részletesebben

Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013. 04.10.

Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013. 04.10. Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak betartására. Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013.

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 1.3. Fenntartó neve és címe: Budapesti Zsidó Hitközség 1075 Budapest, Síp u. 12.

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 1.3. Fenntartó neve és címe: Budapesti Zsidó Hitközség 1075 Budapest, Síp u. 12. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1. Az óvoda általános adatai 1.1. Neve: Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodája 1.2. Címe: 1142 Budapest, Ungvár u. 12. 1.3. Fenntartó neve és címe: Budapesti Zsidó

Részletesebben

HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE Dusnoki Óvoda és Bölcsőde 6353 Dusnok Óvoda u. 2. 78 / 401 383 OM:202015 Kedves Szülők! HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyermekek

Részletesebben

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik.

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik. BÖLCSŐDEI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyerekek érdekében, törekedjenek a benne leírtak betartására. 1. A bölcsőde működése

Részletesebben

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája 1062 Budapest, Bajza u. 46. Házirend 1 Az óvoda házirendje Célja: biztosítsa a működés kereteit az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNYI EGYESÍTETT ÓVODAI INTÉZMÉNY

PÜSPÖKLADÁNYI EGYESÍTETT ÓVODAI INTÉZMÉNY PÜSPÖKLADÁNYI EGYESÍTETT ÓVODAI INTÉZMÉNY KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016-2017 NEVELÉSI ÉV A Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 10. fejezet 23., (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé:

Részletesebben

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája Mélykút Város Önkormányzat Óvodája NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017/2018. NEVELÉSI ÉV A Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

Részletesebben

A Példa Családi Napközi Házirendje

A Példa Családi Napközi Házirendje Családi Napközi Nonprofit Kft. Példa Családi Napközi, 4324 Csanafalu, Napközi utca 4. Tel.: 063454332 e-mail: peldacsana@peldacsana.hu A Példa Családi Napközi Házirendje Budapest, 2013 A napközi adatai

Részletesebben

GYERMEKVÉDELMI ÉVES MUNKATERV 2012 2013.

GYERMEKVÉDELMI ÉVES MUNKATERV 2012 2013. Körösladányi Általános Művelődési Központ Zöldág Napköziotthonos Óvodája és Bölcsődéje 5516 Körösladány, Arany János utca 7. E-mail: klovoda@fuzestv.hu; zoldagovi@gmail.com / Web: www.amkkorosladany.hu

Részletesebben

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590 Az intézmény neve: Csigadombi Waldorf irányba tevékenykedő Óvoda Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény fenntartója: Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány Az intézmény

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018-2019 NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10. fejezet 23. - a, 1.-2. bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Az óvoda

Részletesebben

Intézmény neve: Ófalui Német Nemzetiségi Kétnyelvű Óvoda és Mini Bölcsőde. Szabályzat típusa: Házirend Ófalu, Kossuth u. 3.

Intézmény neve: Ófalui Német Nemzetiségi Kétnyelvű Óvoda és Mini Bölcsőde. Szabályzat típusa: Házirend Ófalu, Kossuth u. 3. Intézmény neve: Ófalui Német Nemzetiségi Kétnyelvű Óvoda és Mini Bölcsőde Szabályzat típusa: Házirend Intézmény székhelye, címe: 7696 Ófalu, Kossuth u. 3. Intézmény OMazonosítója: 027035 Intézmény fenntartója:

Részletesebben

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE Általános információk Az óvoda elnevezése: Kaposmérői Bokréta Óvoda Az óvoda címe: 7521 Kaposmérő, Hunyadi János u. 11. Az óvoda elérhetősége: +36 82/ 477 014, +36

Részletesebben

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE OM: 201903 Ikt. sz.: 22/2015 2015 Kedves Szülők! Köszönjük, hogy intézményünket választották! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák

Részletesebben

LŐRINCI NAPSUGÁR ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE HÁZIRENDJE

LŐRINCI NAPSUGÁR ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE HÁZIRENDJE LŐRINCI NAPSUGÁR ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE HÁZIRENDJE Készítette: Bózsvári Lászlóné intézményvezető Hatályba lépés időpontja: 2013. április 1. LŐRINCI NAPSUGÁR ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE HÁZIRENDJE BEVEZETŐ Kedves Szülők!

Részletesebben

Szervezeti, személyzeti adatok

Szervezeti, személyzeti adatok NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014-2015. NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10 fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat

Részletesebben

Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Központi - Alsóvárosi ÁMK óvodája 6500 Baja, Damjanich u. 40 Tel: 79/322-043

Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Központi - Alsóvárosi ÁMK óvodája 6500 Baja, Damjanich u. 40 Tel: 79/322-043 Központi Alsóvárosi ÁMK Óvodai intézményegységének HÁZIRENDJE Az intézményre vonatkozó szabályozás: Közoktatási tv. és 11 / 1994 (VI. 8.) MKM rendelet Az óvoda házirendje vonatkozik az óvodába járó gyermekekre,

Részletesebben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Kormány A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII.28.) rendelete szabályozza a nevelési

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016-2017. nevelési év A nemzeti köznevelésről szóló törvény és annak végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII.28.) kormányrendelet alapján. Az óvoda megnevezése Székkutasi Líbor Ilona

Részletesebben

Házirend. Kedves Szülők! Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde 4. sz. épülete

Házirend. Kedves Szülők! Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde 4. sz. épülete Házirend Kedves Szülők! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyerekek érdekében, törekedjenek a benne foglaltak betartására. Mezőkovácsházi Négy Évszak

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott " Házirendet " figyelmesen olvassák végig és a gyermekek érdekében

ÓVODAI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott  Házirendet  figyelmesen olvassák végig és a gyermekek érdekében ÓVODAI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott " Házirendet " figyelmesen olvassák végig és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak betartására! Az óvoda feladatának

Részletesebben

Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda. Különös közzétételi lista

Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda. Különös közzétételi lista Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda Különös közzétételi lista A kormány 229/2012 (VIII. 28.) kormányrendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. -a értelmében az alábbi adatokat

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az intézményi házirend célja, hogy a korai fejlesztésben és fejlesztő nevelésben résztvevő gyermekek, továbbá az itt dolgozó pedagógus és nem pedagógus kollégák belső intézményi

Részletesebben

A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE

A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE 1 A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE Az óvoda címe: Készítette: Szabó Józsefné 2760 Nagykáta, Czakó András. u. l. óvodavezető Tel.:/Fax: 06-29-440-355 2 Az óvoda neve: Nagykáta Városi

Részletesebben

Esélyegyenlőség: Kiemelt figyelmet igénylő gyermekek: SNI gyermekek

Esélyegyenlőség: Kiemelt figyelmet igénylő gyermekek: SNI gyermekek Esélyegyenlőség: Kiemelt figyelmet igénylő gyermekek: SNI gyermekek Nagy Gyöngyi Mária Óvodapedagógiai konferencia - 2013. 04. 12.- Hotel Benczúr 1 Köznevelés A köznevelés közszolgálat, amely a felnövekvő

Részletesebben

SZMSZ 2.sz. melléklet

SZMSZ 2.sz. melléklet SZMSZ 2.sz. melléklet OROSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODÁJA A házirendet meghatározó legfontosabb jogszabályok: o 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről o 20/2012. (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Bevezetés... 3. old. 2. Az óvoda munkarendje... 3. old. 3. Gyerekek az óvodában... 3. old. 4. Szülők az óvodában... 5. old.

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Bevezetés... 3. old. 2. Az óvoda munkarendje... 3. old. 3. Gyerekek az óvodában... 3. old. 4. Szülők az óvodában... 5. old. Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde Fehérgyarmat, Május 14. tér 33. Tel/fax: 44/510-193 e-mail: kolcseyiskola@fehergyarmat.hu ÓVODAI HÁZIREND Készítette: Elfogadta: Varga Lajosné

Részletesebben

VÁRDOMB- ALSÓNÁNA BÖLCSŐDE ÓVODA, ÉS KONYHA HÁZIREND

VÁRDOMB- ALSÓNÁNA BÖLCSŐDE ÓVODA, ÉS KONYHA HÁZIREND VÁRDOMB- ALSÓNÁNA BÖLCSŐDE ÓVODA, ÉS KONYHA Várdomb- Alsónána Bölcsőde, Óvoda és Konyha Intézményfenntartó Társulásának Óvodája 7146 Várdomb, Kossuth L. u. 119. HÁZIREND OM azonosító: 202097 Készült: 2017.

Részletesebben

Közzétételi lista. Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda. Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út az óvoda OM azonosító száma:

Közzétételi lista. Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda. Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út az óvoda OM azonosító száma: Közzétételi lista Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út 9-11. az óvoda OM azonosító száma: 031423 2016/2017. nevelési év Tájékoztató az óvodai felvételről: Az óvoda

Részletesebben

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart.

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart. HÁZIREND 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután 17.30-ig tart. 2. A gyerekeket 8.00 előtt kérjük behozni. A nagycsoportos korú gyerekeket az első foglalkozás előtt, reggel 7.45.-ig

Részletesebben

ANGYALKERT GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA

ANGYALKERT GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA ANGYALKERT GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA HÁZIREND Az óvodáskorú gyermek nevelése elsősorban a család feladata, melyben az óvoda kiegészítő szerepet játszik. A gyermekek nevelése, oktatása keresztény pedagógiai

Részletesebben

HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE

HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE Az óvoda és a család együttműködése, a derűs, nyugodt óvodai légkör biztosítása és az óvodai nevelési feladatok zavartalan ellátása érdekében szükséges

Részletesebben

NEVELÉSI ÉV

NEVELÉSI ÉV Tarkarét ÓVODA KÖZZÉTÉTELI LISTA 2013-2014. NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10 fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé:

Részletesebben

Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje

Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje Beszterec Napsugár Óvoda 4488 Beszterec Kossuth út 43. e-mail: beszterecovoda@gmail.hu Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje Módosítás 2015. Készítette: Poór Józsefné Óvodavezető 1 1.Bevezető rendelkezések

Részletesebben

Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/ H Á Z I R E N D. OM azonosító:

Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/ H Á Z I R E N D. OM azonosító: Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D OM azonosító: 035770 2015. Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson

Részletesebben

KERTVÁROSI ÓVODA ILLYÉS GYULA TAGÓVODÁJA

KERTVÁROSI ÓVODA ILLYÉS GYULA TAGÓVODÁJA Iktató szám: I. - /2013 HÁZIREND KERTVÁROSI ÓVODA ILLYÉS GYULA TAGÓVODÁJA Intézmény OM azonosítója: 027000 Készítette: Weizer Józsefné Intézményvezető TARTALOM 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 2. NEVELÉSI ÉV RENDJE

Részletesebben

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017.

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. 1 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK 2 2. A HÁZIREND CÉLJA, HATÁLYA 3 2.1. TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK 3 2.2. A HÁZIREND CÉLJA 4 3. A HÁZIREND TARTALMI ELEMEI

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év. Az óvoda címe, elérhetősége 6821 Székkutas, Murgács Kálmán u. 20. Telefon: 06-30/

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év. Az óvoda címe, elérhetősége 6821 Székkutas, Murgács Kálmán u. 20. Telefon: 06-30/ KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017-2018. nevelési év A nemzeti köznevelésről szóló törvény és annak végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII.28.) kormányrendelet alapján. Az óvoda megnevezése Székkutasi Líbor Ilona

Részletesebben

A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás

A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás Kiemelt figyelmet igénylő gyermek, tanuló: - különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló, - a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

4337 Jármi Kölcsey utca 16sz. OM: gmail.com. A Jármi-Papos Játéksziget Óvoda HÁZIRENDJE 2017/2018 NEVELÉSI ÉVTŐL

4337 Jármi Kölcsey utca 16sz. OM: gmail.com. A Jármi-Papos Játéksziget Óvoda HÁZIRENDJE 2017/2018 NEVELÉSI ÉVTŐL Jármi- Papos Játéksziget Óvoda 4337 Jármi Kölcsey utca 16sz. OM: 202164 E-mail: jarmiovoda @ gmail.com A Jármi-Papos Játéksziget Óvoda HÁZIRENDJE A 2017/2018 NEVELÉSI ÉVTŐL A Nevelő Testület elfogadta:

Részletesebben

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail. Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.com BÖLCSŐDEI HÁZIREND Körösladány, 2013. szeptember 01. 1. Bölcsőde

Részletesebben

Jászkiséri Városi Óvoda. 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D. OM azonosító: 035770

Jászkiséri Városi Óvoda. 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D. OM azonosító: 035770 Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D OM azonosító: 035770 Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a

Részletesebben

Sarkad Város Önkormányzat Óvodák Intézménye OM:

Sarkad Város Önkormányzat Óvodák Intézménye OM: Sarkad Város Önkormányzat Óvodák Intézménye OM: 202 100 Különös Közzétételi lista 2016/2017-es nevelési év Epreskert Utcai Óvoda Kossuth Utcai Tagóvoda Szalontai Úti Tagóvoda Vasút Utcai Tagóvoda A kormány

Részletesebben

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év KISVÁRDAI EGYESÍTETT ÓVODA OM azonosító: 201 061 4600 Kisvárda Csillag köz 2. Tel.: 06-45/405-225. E-mail: csillagovi@naracom.hu Web: www.csillagovoda.info NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA

Részletesebben

BESENYSZÖGI ESZTERLÁNC ÓVODA KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV. A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII.28.) Kormányrendelet 10 fejezet

BESENYSZÖGI ESZTERLÁNC ÓVODA KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV. A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII.28.) Kormányrendelet 10 fejezet BESENYSZÖGI ESZTERLÁNC ÓVODA KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015-2016.NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII.28.) Kormányrendelet 10 fejezet 23. -a (1-2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük

Részletesebben

PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE 1 Petőfi Sándor Központi Óvoda 7400 Kaposvár, Petőfi u.20. Tel és fax: 06-82/512-759 email cím: petofi.ovoda@cbn.hu OM: 033759 PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE Készült: 2009. augusztus

Részletesebben

HÁZIREND. Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde és vilonyai tagóvodája

HÁZIREND. Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde és vilonyai tagóvodája 1 HÁZIREND Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde és vilonyai tagóvodája 8182 Berhida, Ibolya u.1..vilonya, Papkeszi út 5/a 88/455-270..88/490-120 Intézményvezető:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. december 20-i ülésére Tárgy: A Benedek Elek Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde házirendjének jóváhagyása Előadó Kasper Ágota

Részletesebben

Közzétételi lista. 2018/2019- es nevelési év

Közzétételi lista. 2018/2019- es nevelési év Közzétételi lista 2018/2019- es nevelési év Sarkad Város Önkormányzat Óvoda Kossuth Utcai Tagóvoda Szalontai Úti Tagóvoda Vasút Utcai Tagóvoda A kormány 229/2012 (VIII. 28.) kormányrendelete a nemzeti

Részletesebben

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők!

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők! Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája Házirend Az óvoda házirendje határozza meg a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával, a gyermek életrendjével kapcsolatos rendelkezéseket.

Részletesebben

Öskü Község Önkormányzat. Napsugár Óvoda. 8191. Öskü, Szabadság tér 2. H Á Z I R E N D. OM azonosítója: 036948

Öskü Község Önkormányzat. Napsugár Óvoda. 8191. Öskü, Szabadság tér 2. H Á Z I R E N D. OM azonosítója: 036948 Öskü Község Önkormányzat Napsugár Óvoda 8191. Öskü, Szabadság tér 2. H Á Z I R E N D OM azonosítója: 036948 I. Bevezető: A házirend feladata, hogy megállapítsa a jogszabályban meghatározott gyermeki jogok

Részletesebben

A KADARKÚTI GYERMEKKERT ÓVODA HÁZIRENDJE

A KADARKÚTI GYERMEKKERT ÓVODA HÁZIRENDJE A KADARKÚTI GYERMEKKERT ÓVODA HÁZIRENDJE KÉSZÍTETTE: BŐTHE ISTVÁNNÉ Óvodavezető KADARKÚT, 2016. szeptember 11. A Házirend az óvodába felvett gyermekek és szüleik jogainak és kötelezettségeinek érvényesülése,

Részletesebben

A KADARKÚTI GYERMEKKERT ÓVODA HÁZIRENDJE

A KADARKÚTI GYERMEKKERT ÓVODA HÁZIRENDJE A KADARKÚTI GYERMEKKERT ÓVODA HÁZIRENDJE KÉSZÍTETTE: BŐTHE ISTVÁNNÉ Óvodavezető KADARKÚT, 2013. március 11. A Házirend az óvodába felvett gyermekek és szüleik jogainak és kötelezettségeinek érvényesülése,

Részletesebben

HÁZIREND Gyömrő Város Önkormányzat Bóbita, Arany és Fejlesztő Óvodája

HÁZIREND Gyömrő Város Önkormányzat Bóbita, Arany és Fejlesztő Óvodája HÁZIREND Gyömrő Város Önkormányzat Bóbita, Arany és Fejlesztő Óvodája Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt, Készítette: Beke Gabriella óvodavezető Készült: 2017. augusztus 26. A Házirend jogszabályi

Részletesebben

Az óvoda. Csernátoni Katalin 2009. május 22. Biztos Kezdet-mentorképzés

Az óvoda. Csernátoni Katalin 2009. május 22. Biztos Kezdet-mentorképzés Az óvoda Csernátoni Katalin 2009. május 22. Biztos Kezdet-mentorképzés Magyarországon.. a közoktatásnak három szintje van: - Az (I) iskola előtti nevelés az óvodában folyik. Az óvodai ellátás a gyermek

Részletesebben

A TÚRKEVEI ÓVODAI IGAZGATÓSÁG ÉS BÖLCSŐDE TÚRKEVE, SZÉCHENYI ÚT 11. OM: HÁZIRENDJE. I. Bevezető rész

A TÚRKEVEI ÓVODAI IGAZGATÓSÁG ÉS BÖLCSŐDE TÚRKEVE, SZÉCHENYI ÚT 11. OM: HÁZIRENDJE. I. Bevezető rész A TÚRKEVEI ÓVODAI IGAZGATÓSÁG ÉS BÖLCSŐDE 5420. TÚRKEVE, SZÉCHENYI ÚT 11. OM: 035750. HÁZIRENDJE Az óvoda házirendje a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a nevelésioktatási intézmények

Részletesebben

Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista

Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista KÖZZÉTÉTELI LISTA Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. (1) alapján: 1.) az intézmény felvételi lehetőségéről

Részletesebben

(ÓVODA NEVE) PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁRÓL

(ÓVODA NEVE) PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁRÓL Betekintés a pedagógiai program elfogadását részletes szakmai és törvényi hivatkozásokkal is alátámasztó INTÉZMÉNYVEZETŐI vagy SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY dokumentumba: ÓVODAVEZETŐI / SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Óvoda logója

Részletesebben

Házirend. Az óvoda neve: Karancskeszi Százszorszép óvoda Címe: 3183 Karancsakeszi, Orgona út 29. Tel.: 06 32/

Házirend. Az óvoda neve: Karancskeszi Százszorszép óvoda Címe: 3183 Karancsakeszi, Orgona út 29. Tel.: 06 32/ Házirend Az óvoda neve: Karancskeszi Százszorszép óvoda Címe: 3183 Karancsakeszi, Orgona út 29. Tel.: 06 32/450-402 e-mail: k.kesziovoda@citromail.hu OM azonosító: 202942 Óvodavezető: Kurunczi Istvánné

Részletesebben

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015.

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015. NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015. NEVELÉSI ÉV A 229/2012. (VIII. 28.) Kormányrendelet a nemzeti köznevelésről szóló

Részletesebben

os NEVELÉSI ÉV

os NEVELÉSI ÉV NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015-2016-os NEVELÉSI ÉV SZENT MIKLÓS GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016/2017-es NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás

Részletesebben

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év Csillag Közi Központi Társulási Ó v o d a OM azonosító: 201 061 4600 Kisvárda Csillag köz 2. Tel.: 06-45/405-225. E-mail: csillagovi@naracom.hu Web: www.csillagovoda.info NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI

Részletesebben

ÓVODÁNK HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

ÓVODÁNK HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK ÓVODÁNK HÁZIRENDJE KEDVES SZÜLŐK! A házirend az óvoda egyik alapdokumentuma. Tartalmazza azokat az alapvető szabályokat, jogokat és kötelezettségeket, melyek minden óvodahasználót érintenek. Kérjük a Kedves

Részletesebben

AZ ÓVODA HÁZIRENDJE. 4. A szülő adatait (cím, telefonszám, stb.), annak változásait köteles bejelenteni az óvoda vezetőjénél.

AZ ÓVODA HÁZIRENDJE. 4. A szülő adatait (cím, telefonszám, stb.), annak változásait köteles bejelenteni az óvoda vezetőjénél. AZ ÓVODA HÁZIRENDJE Az óvoda hivatalos adatai: Az óvoda neve Az óvoda címe CSANÁD-OVI 2030 Érd, Csanád u. 7. : (23) 361-091 1. Az óvodai felvétel, átvétel rendje. 1. Az óvodába a gyermekek előjegyzésre/beiratkozásra

Részletesebben

Óvodások leszünk 2014/2015!

Óvodások leszünk 2014/2015! Óvodások leszünk 2014/2015! - Jelentkezni a meghirdetett időpontban a lakóhely szerinti körzetileg illetékes vagy választott - önkormányzati, továbbá nem önkormányzati óvodában lehet - A jelenleg bölcsődében

Részletesebben

A Pellérdi Általános Művelődési Központ és Konyha Óvodájának HÁZIRENDJE

A Pellérdi Általános Művelődési Központ és Konyha Óvodájának HÁZIRENDJE A Pellérdi Általános Művelődési Központ és Konyha Óvodájának HÁZIRENDJE mely az óvodai jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseket tartalmazza a magasabb jogszabályok előírásai alapján. 1 I. Bevezetés 1. A

Részletesebben

K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a

K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a LIGETI CSEPEREDŐ NÉMET NEMZETISÉGI ÓVODA DEUTSCHER KRABBALKINDERGARTEN IN LIGET 2085 Pilisvörösvár, Zrínyi utca. 48. OM azonosító: 032950 Adószám: 15564896-2-13

Részletesebben

ZIPPEL-ZAPPEL Német Nemzetiségi Óvoda 2040 Budaörs, Lévai u. 36. Tel / Fax: 23/ HÁZIREND 1. Óvodai felvétel, átvételi eljárási rendje

ZIPPEL-ZAPPEL Német Nemzetiségi Óvoda 2040 Budaörs, Lévai u. 36. Tel / Fax: 23/ HÁZIREND 1. Óvodai felvétel, átvételi eljárási rendje ZIPPEL-ZAPPEL Német Nemzetiségi Óvoda OM 032752 2040 Budaörs, Lévai u. 36. Tel / Fax: 23/420-414 E-mail: csepi1@zippel-zappel.hu Fenntartó: Budaörs Város Önkormányzata www.zippel-zappel.hu HÁZIREND A Házirend:

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012 (VIII.28) korm.rendelet 23 (2) értelmében az alábbi adatokat tesszük közzé: 1. A közoktatási intézmény adatai A közoktatási intézmény neve KIMBI Óvoda A közoktatási

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV

KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015-2016 NEVELÉSI ÉV A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII.28.) Kormányrendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé: 1. A székhelyi

Részletesebben

Házirend. p.h. Készítette: Erdélyi Edit Óvodavezető. A nevelőtestület képviselőjének aláírása: Kelenik Istvánné

Házirend. p.h. Készítette: Erdélyi Edit Óvodavezető. A nevelőtestület képviselőjének aláírása: Kelenik Istvánné Ikt.szám: 144/2013. OM azonosító: 030872 Házirend p.h. Készítette: Erdélyi Edit Óvodavezető A nevelőtestület képviselőjének aláírása: Kelenik Istvánné ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A házirend: A Közoktatásról szóló

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 15. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/572/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: A Tapolcai Kertvárosi

Részletesebben

Mesevár Óvoda és Tagóvodája Jásd, Kossuth L. u. 114. Napsugár Tagóvoda Tés Szabadság tér 1/b HÁZIREND

Mesevár Óvoda és Tagóvodája Jásd, Kossuth L. u. 114. Napsugár Tagóvoda Tés Szabadság tér 1/b HÁZIREND Mesevár Óvoda és Tagóvodája Jásd, Kossuth L. u. 114 Napsugár Tagóvoda Tés Szabadság tér 1/b HÁZIREND Készítette: Heltné Gavacs Anikó Intézményvezető Elfogadásra került: 2011. 1. Általános információk:

Részletesebben