FLAG teszt Önismereti kérdőív értékelése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FLAG teszt Önismereti kérdőív értékelése"

Átírás

1 FLAG teszt Önismereti kérdőív értékelése Hogyan befolyásolja az ember pályafutását, ha kevésbé tárgyszerű és érzékeny? Az F jellemzői Az F skála arról ad képet, hogy mennyi figyelmet szentel ön az érzéseknek, és számításba veszi- e azokat a munkahelyén. Minél több pontot ért el az F skálán, annál valószínűbb, hogy ön realista két lábbal a földön álló, gyakorlatias ember. Ragaszkodik a tényszerű megoldásokhoz, ahol fontos szerepe van a logikus megközelítésnek. Szereti tisztán látni a problémákat. Nem kedveli a hóbortokat és az elvarratlan szálakat. A rend és a rendszeresség híve. A tárgyszerű személyiség előnyei, hogy képes bármilyen problémából kiszűrni a lényeget. Távolságtartása megengedi, hogy elemezze, és jól átlássa a dolgokat, helyzeteket. Tárgyszerűség negatív oldalai közé tartozik, hogy nehezebben birkózik meg olyan érzelmi problémákkal, amiket nehéz világos kategóriákba sorolni. Figyelmét teljes mértékben az intellektuális problémák kötik le. Meglátja, ami a szeme előtt történik, és értelmével fel is fogja, de nem tud ráérezni a dolgok helyes vagy helytelen állására, ha azok nem mérhetőek objektív mércével. Ha magas pontszámot ért el az F skálán, valószínűleg olyan pálya vonzáskörébe kerül, ahol tényekkel, tényleges információkkal, tárgyakkal dolgozni. A munka eredménye érdekli, nem pedig a folyamat, vagy maga a munka. Az S jellemzői Ha alacsony pontszámot ért el az F skálán, akkor minden bizonnyal az érzékenyebb emberek közé tartozik. Nagyon odafigyel arra, amit önnek vagy önről mondanak és megragadja az a mód is, ahogy mondják. Sokkal jobban foglalkoztatják az emberek, mint az elvont dolgok. Meghallgatja egy vita minden résztvevőjének álláspontját. Kevésbé vonzódik a logikus rendhez, mint a kifejezésmódhoz. Egy döntés meghozatalánál többre tartja az érzelmi, mint a tárgyi vagy a törvényességi szempontokat. Az érzékenység egyik hátránya, hogy időnként, ha igazságérzete csorbát szenved, túl hevesen reagál. Érzékenysége révén jobban megérti más emberek problémáit. Néha túlságosan magára veszi a dolgokat.

2 Nyugodt vagy élénk ember Ön? Az L jellemzői Az eleven karakterű ember gyorsan reagál az emberekre és a helyzetekre. Ha ön ilyen típus, akkor bizonyára jobban szereti, ha lendületesen mennek a dolgok. Szereti a változatosságot. Spontán cselekszik, és ötletszerű döntéseket hoz. Az élénkségnek sok előnye van. Először is kellemes lehet a társaságában lenni, mert szórakoztató. Szinte pezseg a túláradó érzésektől. Minden bizonnyal olyan munkakörben fogja magát jól érezni, ahol minden forrongásban van, és gyorsan történnek a dolgok. Az eleven karakter hátránya, hogy nem mindig sikerül befejeznie, amit elkezdett. Érdeklődése gyakran felületes. Nem túl jó szervező, sokszor elkésik mindenhonnan. A C jellemzői Nyugodt ember, következetes és megbízható. Mindig kivárja, amíg a dolgok elrendeződnek, nem avatkozik be túl korán. A nyugodt természet előnye, hogy biztos kikötőként menedéket nyújt azoknak, akik túl hamar pánikba esnek. Határozott és megfontolt, ezért az emberek csodálják. A nyugodtság negatívuma, hogy néha egyhangúsággal párosul. Néha egy kicsit túlzottan is kiszámítható a személyisége. Rámenősnek kell-e ahhoz lenni, hogy valaki érvényesüljön a pályán? Az A jellemzői Aki magas pontszámot ért el az A skálán az agresszív, rámenős természettel van megáldva. Agresszivitása a mások feletti uralkodást is magában hordozza. Alapjában véve törtető, megszerzi, amit akar. Időnként türelmetlen. Nagy az önbizalma, minden akadályt leküzd. Szereti megszervezni mások dolgát, szereti a látványos változásokat. Negatívum a természetében, hogy gyakran átgázol az embereken, nem törődik azok érzéseivel. Olyan pályák vonzzák, ahol a hatalomnak és a befolyásnak szerepe van. A P jellemzői Bizonyára jól megszervezi munkáját, figyelmet szentel az apró részleteknek. Megvan önben a sztoikus bölcsek nyugalma, akkor is nyugodt amikor mások már panaszkodnak és lázadoznak. Legjobban a kulisszák mögött szeret működni. Mindent elkövet, hogy mások kedvében járjon, és a többi ember is szívesen dolgozik önnel, mert becsülik szorgalmát és megbízhatóságát. A túlzott passzivitás hátránya, hogy nehezebben fogalmazza meg az igényeit, amelyeket másokkal szemben támaszt. Kerüli a jeleneteket. Könnyen zavarba hozható, ezért tanácsos, ha nincs a figyelem középpontjában. Az önbizalma elég gyenge lábakon áll.

3 Dolgozzak egyedül? A G jellemzői Ha ön magas pontszámot ért el a G skálán akkor biztosan olyan ember, aki szeret másokkal együtt tartani, és szívesen tartozik valahová. Valószínűleg kiszolgáltatottnak érzi magát, ha egyedül van. Szívesen fordul máshoz tanácsért, segítségért. Szeret csapatba verődni, lojális ahhoz a társasághoz, ahová tartozik. Bizonyára nagyon jól beilleszkedi bármilyen közösségbe. Az emberek iránti érdeklődése összekovácsolhat egy jó kis csapatot. Jellemző tulajdonságai a csoportlojalitás és a megbízhatóság. Bizonyára jól megállja a helyét azokon a pályákon, ahol fontos a többi emberrel tartott kapcsolat, mivel könnyen és gyorsan megteremti azt. Ha nagyon magas ez a pontszám, akkor személyisége nem önálló, gyakran alárendeli a saját igényeit a csapat kívánságainak. Az embereket kívánja szolgálni, nem értéket akar teremteni. Az I jellemzői Független gondolkodó, általában egyedül dönt. Meg van arról győződve, hogy amikor egy cél elérésre kerül a sor, akkor a saját erejéből többet fog teljesíteni. Nem túlzottan kedveli a társas helyzeteket. Számos lehetőség nyitva áll ön előtt. Önálló. Az ön számára a legfontosabb dolog, hogy ne függjön másoktól, egyedül dönthesse el mit tesz. Néha önfejű, nem hallgat másokra. Nem szeret csapatban dolgozni.

4 Politikus FLAG Jellemzői: gyakorlatias, eleven, rámenős, csoportorientált Tevékeny, minden bizonnyal sokféle dolgot csinál egyszerre. Gyorsan tud egyik témáról a másikra átváltani, érdeklődését rugalmasan képes átváltani. Gyorsan válaszol, csupa energia. Mindig eléri, amit akar, nem hagyja magát lerázni. Az emberek önre, mint vezetőre tekintenek, mivel vannak ötletei, van önbizalma, gyakorlati érzéke és tud bánni az emberekkel. Lehet, hogy a kormányzati apparátusban vagy az üzleti életben fogja megtalálni a helyét, ha van érzéke a szervezetek és csoportok irányításához. Foglalkozások: reklámmenedzser, vállalatvezető - ügyvezető igazgató, politikus vagy politikai kampányszervező, PR igazgató, vezető tisztségviselő, sportszakosztály vezetője. Vállalkozó FLAI Jellemzői: gyakorlatias, eleven, rámenős, független Elszánt ha valamit el akar érni, akár mások rovására is. Céltudatos és célratörő ember. Lelkes, erőteljes egyéniség. Észreveszi a lehetőségeket, képes alkalmazkodni a feltételekhez, amelyek révén a lehető legjobban élhet az adott lehetőségekkel. A saját maga által választott úton halad töretlenül. Az önéhez hasonló vállalkozó szellem és önállóság gyakori tulajdonság az üzleti életben. Mindig kész kezdeményezni, független gondolkodásmód jellemző önre. Mindig megteszi, amit gondol, elvárja, hogy mások is kövessék. Elvárja, hogy eredményeiért a megfelelő elismerést kapja. Számos pálya nyitva áll ön előtt. Foglalkozások: külkereskedő, menedzser, kereskedő, befektetési tanácsadó, könyvkiadó, egyéni vállalkozó, ingatlanhasznosító Kisegítő/asszisztens FLPG Jellemzői: gyakorlatias, eleven, passzív, csoportorientált Két lábbal álla földön, kiegyensúlyozott, megbízható, stabil ember. Konformista és alkalmazkodó típus. Tapintatos és megértő. Elismert és népszerű ember. Higgadt tud maradni, amikor mindenki más elveszti a fejét. Szereti a kihívásokat, és az életet. Azok a tulajdonságok, amikkel Ön rendelkezik, rendkívül keresettek. Így nem valószínű, hogy munka nélkül marad. Foglalkozások: légiutas-kísérő, fogorvosi asszisztens, házi gyermekgondozó, játékvezetőpartjelző, titkár, menedzser-asszisztens Menedzser FCAG Jellemzői: gyakorlatias, nyugodt, rámenős, csoportorientált Érdeklik a többiek, és jó érzékkel tudja megállapítani, mitől ingerültek. Különösen olyan feladatot tud jól ellátni, ahol szervezeti keretek között kell több ember élére állnia, és a siker is attól függ, hogyan tudja összehangolni egy csoport tevékenységét. Fő célkitűzése, hogy emberekkel és emberek által érjen el sikereket. Összeszedett és nehéz kihozni a sodrából. Szívesen tervez előre. Gyakran kerül vezető szerepbe, mert a többiek megbíznak önben. Gyakran válik a tevékenységek és események motorjává. Foglalkozások: bankigazgató, fegyveres erők tisztje, szállodaigazgató, adóügyi szakember, bármely terület igazgatója egy vállalatnál, kiskereskedelmi vezető.

5 Szervező SLAG Jellemzői: érzékeny, eleven, rámenős, csoportorientált Figyel az emberekre, tele van új ötletekkel. Gyorsan meglátja az igazságtalanságot. Könnyen kibújik a felelősség alól. Minden vágya, hogy jót cselekedjen, javítson a dolgokon, jobb világot teremtsen. Időnként törtető és érzelmileg túlságosan belehergeli magát egy ügybe. Olyan pályát keressen magának, ahol az embereknek segítségre van szüksége, vagy valakire aki mutatja az utat. Rövid ideig tartó, de intenzív munkakapcsolatra készüljön fel. Foglalkozások: civil szervezetek vezetői, újságíró, előadó, PR-menedzser, tanár, szakszervezeti vezető Ügynök FLPI Jellemzői: gyakorlatias, eleven, passzív, független A maga módján és a maga tempójában dolgozik. Alkalmas a másokkal való együttműködésre is. Nem engedi, hogy a körülmények eluralkodjanak a személyén. Kapcsolataiban kölcsönös megbecsülés érvényesül. Feltehetőleg van főnöke, de ellenőrzés nélkül dolgozhat. Nem szeret kockáztatni, képességeire és tapasztalatira támaszkodik. Nem vágyik vezető szerepre. Képezhető és átnevelhető. Foglalkozások: könyvelő, tolmács, természetgyógyász, sebész, útellenőr, technikus Közszolgálatot végző FCPG Jellemzői: gyakorlatias, nyugodt, passzív, csoportorientált Szeret mások társaságában lenni, de nem igényli a vezető szerepet. Szeretne beilleszkedni, ez többnyire sikerül. A stabilitás és biztonságérzet, amit személye képvisel a világ felé, a legtöbb ember szemében jó baráttá, bizalmas segítővé teszi. Józan és ésszerű. Az állandó változás nem az ön világa. Jól összetartja az embereket. Jól közreműködik a csoportmunkában. Foglalkozások: fegyveres erők tagja, tűzoltó, őr, mentős, pénztáros, rendőrtiszt, börtönőr, ápolónő, önkormányzati-minisztériumi, közhivatali tisztviselő Tanár SCAG Jellemzői: érzékeny, nyugodt, rámenős, csoportorientált Érzékenyen reagál mások viselkedésének apró nüánszaira. Azonnal észreveszi az új ötleteket és lehetőségeket. Következetes és szilárd. Könnyen teremt kapcsolatot az emberekkel. Felelősséget érez mások iránt. Sok új gondolat elindítója. Képességeit és tapasztalatait a másik ember szolgálatába tudja állítani. Vezető alkat, de érzékenysége miatt inkább a közszolgálat vonzza, mint az üzleti élet. Foglalkozások: orvos, tanár, szociális gondozó, tréner, pszichológus, főnővér, kiképzőtiszt. Művész SLAI Jellemzői: érzékeny, eleven, rámenős, független Életében legfontosabb az eszme és a kifejezés eszközei. Sokszor úgy jellemzik, mint aki radikális, nem a földön jár. Elmélyült és befele forduló. Érzéseinek a művészetekben enged szabad folyást. Emberi kapcsolatai erősek és viharosak. Egyedül szeret dolgozni, mert társaságban elunja magát. Szórakoztató és provokatív. Foglalkozások: építész, művész, író, belsőépítész, muzsikus, szobrász Ügyvéd FCAI

6 Jellemzői: gyakorlatias, nyugodt, rámenős, független A fenti tulajdonságokkal akár félelmetes is lehet. Képes a tényeket logikusan rendezni, képes azok között eligazodni. Az intuíció önnél szóba sem jöhet. Csak saját magára támaszkodik, információit nem osztja meg másokkal. Stílusa vizsgálódó és távolságtartó. Foglalkozások: bíró, vámtiszt, fogorvos, ügyvéd, ügyész, rendőrtiszt Kiszolgáló/kisegítő SLPG Jellemzői: érzékeny, eleven, passzív, csoportorientált Érdekes, odafigyelő, kísérletező kedvű ember. Lelkes és kifejező. Kedveli a nyüzsgést, untatják a kiszámítható helyzetek. Utálja a számok világát, valószínűleg az irodai munkát is kerüli. Belső megérzések vezérlik. Szórakoztató társ. Az újdonságok jobban vonzzák, mint a biztonság. Olyan pályák valók önnek, ahol megtalálja az újszerűséget és a csapatot is, amivel azonosulhat. Foglalkozások: szakács, marketingasszisztens, portás, gondozó, eladó, pincér, díszletező Szakértő FCPI Jellemzői: Gyakorlatias, nyugodt, passzív, független Tiszta, éles, távolságtartó szemléletű. Fejlett a műszaki érzéke, logikus gondolkodású. Könnyen teremt kapcsolatot a többi emberrel, de nemigen jár össze velük. Élete rendszerezett. Hatékony. Sokan fordulnak önhöz tanácsért. Foglalkozások: statisztikus, könyvelő, adótanácsadó levéltáros, szabadalomvizsgáló, természettudós, búvár, sofőr, mérnök, rendszerelemző Az örök nyüzsgő SLPI Jellemzői: érzékeny, eleven, passzív, független Kerüli a hosszan tartó és szoros kapcsolatokat. Sokféle dolog iránt érdeklődik, de ritkán jár végig egy utat. Nyugtalan természetű. Hatalmas tömegű rendezetlen tudást halmozott fel. Szórakoztató személyiség. Fegyelmezetlen. Foglalkozások: divatmodell, szórakoztatóipari dolgozó, táncos, lemezlovas, portás Tanácsadó SCAI Jellemzői: érzékeny, nyugodt, rámenős, független Csodálja az embereket és az érdekes ötleteket, de távolságot tart a többiektől. Jobban vonzódik a művészetekhez, mint a műszaki dolgokhoz. Szívesen marad a körön kívül. Fellépése tekintélyt parancsoló. Jól időzít, de néha túlságosan elméletivé válik. Képességeit szaktanácsadói minőségében viheti piacra. Foglalkozások: analitikus, üzleti tanácsadó, újságíró, kiképzőtiszt, HR menedzser, könyvtáros, befektetési tanácsadó Segítő/gondozó SCPG Jellemzői: érzékeny, nyugodt, passzív, csoportorientált Feltehetőleg hagyja, hogy mások irányítsák az eseményeket. Mindent elkövet mások érdekében. Tisztán látó, megfontolt és körültekintő. Higgadt. Bármilyen csapatot értékesebbé tehet a személyiségével. Könnyen beilleszkedik. Demokratikus, szívesen osztozik másokkal mindenben. Örül, ha megbecsülik és elismerik, utálja, ha kihasználják. Nem szereti, ha utasítgatják. Olyan pályán érvényesülhet, ahol szükség van a bölcsességére, alkalmazott tudására és kapcsolatteremtő képességére. Foglalkozások: tanácsadó, gyerekgondozó, ápoló, bölcsődei gondozó, szociális munkás, terapeuta, nevelési tanácsadó

7 Magányos SCPI Jellemzői: érzékeny, nyugodt, passzív, független Szeret és képes is önállóan dolgozni. Legszívesebben elrejtőzne mások elől. Intelligens és elmélyült. Jobban szeret távolságot tartani mindenkitől. Szolidáris másokkal. Határozott véleménye van a dolgokról, és azt nehezen változtatja meg. A legtöbb esetben alkalmazottként kell dolgoznia. Foglalkozások: botanikus, szabó, gazdálkodó, történész, kertész, kutató, élsportoló (egyéni sportág)

Anyanyelv. I/13. évfolyam. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Anyanyelv. I/13. évfolyam. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. Komplex szakmai kommunikációs és informatikai csomag Anyanyelv I/13. évfolyam tanulói jegyzet A TISZK rendszer továbbfejlesztése Petrik TISZK TÁMOP-2.2.3-07/1-2F-2008-0011 A projekt az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

Karriertréning. Önismereti teszt. 2. Könnyen ismerkedem új emberekkel A Igen Nem P

Karriertréning. Önismereti teszt. 2. Könnyen ismerkedem új emberekkel A Igen Nem P 1. rész 1. Általában szeretek egyedül, a magam elképzelése szerint I Igen Nem G dolgozni 2. Könnyen ismerkedem új emberekkel A Igen Nem P 3. Bosszantanak azok a kis hibák, amiket olykor elkövetek S Igen

Részletesebben

Motivációs teszt válaszok, kiértékelés

Motivációs teszt válaszok, kiértékelés A tesztalany sorszáma (áldozatvállalási készség) 1 2 2 2 3 3 3 2 2 2 2 2 2 1 3 2 2 2 3 3 3 2 3 3 3 2 3 3 3 3 2 3 2 3 3 2 2 3 0 2 2 2 1 2 2 1 3 1 2 3 2 4 1 3 3 1 1 2 2 3 2 3 0 2 1 3 2 2 5 2 3 2 1 1 1 3

Részletesebben

SZERVEZETI VISELKEDÉS Vezetési stílus

SZERVEZETI VISELKEDÉS Vezetési stílus SZERVEZETI VISELKEDÉS Vezetési stílus Dr. Gyökér Irén egyetemi docens BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék 2014 ősz - Vezetési stílus Hogyan lesz Ön hatékony vezető? leadership 27 Mi a vezetési

Részletesebben

SUCCESS INSIGHTS Vezetõi verzió

SUCCESS INSIGHTS Vezetõi verzió SUCCESS INSIGHTS Vezetõi verzió "Aki másokat ismer, az tanult, aki önmagát ismeri, bölcs." -Lao Ce MINTA Anna 2004.2.16 BEVEZETÉS A viselkedéstudomány szerint a legeredményesebb emberek azok, akik tisztában

Részletesebben

DISC teszt, milyen a viselkedési stílusa?

DISC teszt, milyen a viselkedési stílusa? DISC teszt, milyen a viselkedési stílusa? A viselkedéstudomány szerint az eredményes emberek, eredményes vezetők, tisztában vannak saját magukkal, ismerik erősségeiket és fejlesztendő területeiket, így

Részletesebben

Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához. Angol nyelv

Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához. Angol nyelv Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához Angol nyelv Általános jellemzők FELADATTÍPUS ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI PONTSZÁM Bemelegítő beszélgetés Nincs értékelés 1. Társalgási feladat: - három témakör

Részletesebben

Középszintű szóbeli érettségi vizsga értékelési útmutatója. Olasz nyelv

Középszintű szóbeli érettségi vizsga értékelési útmutatója. Olasz nyelv Középszintű szóbeli érettségi vizsga értékelési útmutatója Olasz nyelv FELADATTÍPUS ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI PONTSZÁM Bemelegítő beszélgetés 1. Társalgási feladat/interjú: három témakör interakció kezdeményezés

Részletesebben

Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához. Angol nyelv. Általános jellemzők. Nincs értékelés

Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához. Angol nyelv. Általános jellemzők. Nincs értékelés Értékelési útmutató a középszintű szóbeli vizsgához Angol nyelv Általános jellemzők FELADATTÍPUS ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI PONTSZÁM Bemelegítő beszélgetés Nincs értékelés 1. Társalgás - interakció kezdeményezés

Részletesebben

Egyéni Fejlesztési Terv (Egyéni Előrehaladási Terv)

Egyéni Fejlesztési Terv (Egyéni Előrehaladási Terv) Egyéni Fejlesztési Terv (Egyéni Előrehaladási Terv) Mentor neve: Mentor azonosítója: Tanuló neve: Tanuló azonosítója: Az Egyéni Fejlesztési Terv egy folyamatosan változó, a tanuló fejlődését regisztráló,

Részletesebben

K É R D Ő Í V személyes kommunikációs stílus

K É R D Ő Í V személyes kommunikációs stílus K É R D Ő Í V személyes kommunikációs stílus Önnek bizonyára van elképzelése önmagáról mint személyes kommunikátorról, ezen belül arról, hogyan érzékeli önmaga kommunikációs módját, más szavakkal: kommunikációs

Részletesebben

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ...

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ... KÉRDŐÍV SZÁMA... Kérdőív A nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan Romániában is általánossá vált, hogy egyes üzleti problémával a vállalatok Önökhöz fordulnak. A tanácsadás a professzionális szolgáltató piac

Részletesebben

É R T É K E L É S. a program szóbeli interjúján résztvevő személyről. K é p e s s é g e k, f e j l e s z t h e tőségek, készségek

É R T É K E L É S. a program szóbeli interjúján résztvevő személyről. K é p e s s é g e k, f e j l e s z t h e tőségek, készségek É R T É K E L É S a program szóbeli interjúján résztvevő személyről K é p e s s é g e k, f e j l e s z t h e tőségek, készségek Értékelés: A terület pontozása 1-5 tartó skálán, ahol az egyes pontszám a

Részletesebben

HR Next Practices Club

HR Next Practices Club HR Next Practices Club Március 19. Agilis, gyors, fordulékony szervezetek December 10. Az egyén kapcsolódása a jövő szervezetéhez Szeptember 10. A jövő vezetője Május 28. Mindenható technológia Az egyén

Részletesebben

Neoanalitikus perspektíva 2.: Pszichoszociális elméletek

Neoanalitikus perspektíva 2.: Pszichoszociális elméletek Neoanalitikus perspektíva 2.: Pszichoszociális elméletek Pszichoszociális elméletek Jellemzői: Pszichoanalitikus gyökerek Az Ego társas aspektusát hangsúlyozzák Pszichoszociális elméletek Csoportjai: Tárgykapcsolat-elméletek:

Részletesebben

Játékvezető személyisége

Játékvezető személyisége Játékvezető személyisége Személyiség játék irányítási képesség 2013.05.01. CSLSZ JB továbbképzés Kormányos Gábor 1 Történelmi áttekintés abban a pillanatban, amikor az önfeledt játék átalakult tétmérkőzésekké

Részletesebben

Hallgatók 2011 ELTE INTÉZMÉNYI KÉRDÉSEK

Hallgatók 2011 ELTE INTÉZMÉNYI KÉRDÉSEK Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2011 Hallgatók 2011 ELTE INTÉZMÉNYI KÉRDÉSEK 6.1. csak annak, aki az ETR adatai alapján az mesterképzésre, doktori képzésre jár az ELTE-n és idejárt alapképzésben

Részletesebben

ÖNISMERETI VIRÁGGYAKORLAT. Készítette: Szabó Edina

ÖNISMERETI VIRÁGGYAKORLAT. Készítette: Szabó Edina ÖNISMERETI VIRÁGGYAKORLAT Készítette: Szabó Edina Egészségügyi problémáink gyakran abból fakadnak, hogy képtelenek vagyunk felismerni, mi a küldetésünk az életben [ ] Már csak egészségünk védelme érdekében

Részletesebben

Tervezett szakképesítés / szakképesítés-ráépülés OKJ száma (xx_xxx_xx) Közlekedés Közlekedés

Tervezett szakképesítés / szakképesítés-ráépülés OKJ száma (xx_xxx_xx) Közlekedés Közlekedés Autói műszerész Autótechnikus Autótechnikus 54 525 01 13. Közlekedés 55 525 01 13. Közlekedés 55 525 01 13. Közlekedés Közlekedésgépész Közlekedésgépész Közlekedésgépész Közlekedésgépész Közlekedésgépész

Részletesebben

AZ ALÁBBIAKAT HATÁROZZA:

AZ ALÁBBIAKAT HATÁROZZA: P. H. /Hitelességet tanúsító bélyegző/ ROMÁNIA Jegyző HARGITA MEGYE SZÉKELYUDVARHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS HELYI TANÁCSA 173/2017. sz. HATÁROZAT Székelyudvarhely Megyei Jogú Város polgármestere szakapparátusában,

Részletesebben

Érzelmeink fogságában Dr. József István okl. szakpszichológus egyetemi docens Érzelmi intelligencia Emotional Intelligence Az érzelmi intelligencia az érzelmekkel való bánás képessége, az a képesség, amivel

Részletesebben

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07 Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07 Beszélni és beszélgetni önmagában nem nehéz, viszont kevésbé sikert eredményező folyamat. Megértetni magunkat pontosan úgy, ahogy azt mi gondoljuk, illetve

Részletesebben

Az én párom. Az én Párom. Albert-Bernáth Annamária. 1 Copyright Theta Műhely

Az én párom. Az én Párom. Albert-Bernáth Annamária. 1 Copyright Theta Műhely Az én Párom Albert-Bernáth Annamária 1 Copyright Theta Műhely Spirituálisan fejlett, fejlődni képes, és fejlődni akaró Férfi/Nő. Számomra hiteles a spirituális tudása, az Én tudásom is Neki, ezért kölcsönösen

Részletesebben

Diszpozícionális perspektíva 2.: Szükséglet-, és motívum elméletek. Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése

Diszpozícionális perspektíva 2.: Szükséglet-, és motívum elméletek. Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése Diszpozícionális perspektíva 2.: Szükséglet-, és motívum elméletek Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése A diszpozíciókat úgy is elképzelhetjük,

Részletesebben

Valószínűleg kevés szakma létezik, amellyel szemben a társadalom olyan ellentmondásos követelményeket támaszt, mint a tanároké."

Valószínűleg kevés szakma létezik, amellyel szemben a társadalom olyan ellentmondásos követelményeket támaszt, mint a tanároké. Valószínűleg kevés szakma létezik, amellyel szemben a társadalom olyan ellentmondásos követelményeket támaszt, mint a tanároké." Hivatás: Lelki megszólítottság meggyőződés Mesterség: Speciális arculat,

Részletesebben

6. óra TANULÁSI STÍLUS

6. óra TANULÁSI STÍLUS 6. óra TANULÁSI STÍLUS CÉL: az egyén jellemzőinek megfelelő tanulási stílus kialakítása. Eszközök: A TANULÁSI STÍLUS KÉRDŐÍV kinyomtatva (a tanulói létszámnak megfelelő példányszámban). A Kiértékelés kinyomtatva

Részletesebben

Hogyan segítheti a grafológia a jobb munkaköri légkör kialakulását?

Hogyan segítheti a grafológia a jobb munkaköri légkör kialakulását? Nyugat-Pannon Régió Pályázati Tanácsadóinak és Projektmenedzsereinek Egyesülete Munkaügyi ismeretek A grafológia szerepe a személyzeti munkában Hogyan segítheti a grafológia a jobb munkaköri légkör kialakulását?

Részletesebben

VEZETÉS NŐK A VEZETÉSBEN HATÉKONY D R. F I N N A H E N R I E T T A. Mi a különbség nő és férfi között?

VEZETÉS NŐK A VEZETÉSBEN HATÉKONY D R. F I N N A H E N R I E T T A. Mi a különbség nő és férfi között? HATÉKONY VEZETÉS NŐK A VEZETÉSBEN D R. F I N N A H E N R I E T T A Mi a különbség nő és férfi között? MIÉRT KELL VEZETŐ NŐ? (KELL EGYÁLTALÁN?) ELLENTMONDÁSOK ÉS HIEDELMEK A női vezetői karrierút motivációi

Részletesebben

A kiadványt a TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja állította össze

A kiadványt a TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja állította össze DOLGOZNI JÓ! 2. A kiadvány az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú TÁRS PROJEKT Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása című kiemelt projekt keretében készült.

Részletesebben

Minden egészséges ember szeretné megmutatni mire képes, hogy milyen érékei vannak.

Minden egészséges ember szeretné megmutatni mire képes, hogy milyen érékei vannak. Ösztönzés Minden egészséges ember szeretné megmutatni mire képes, hogy milyen érékei vannak. Munkahely Dolgozó környezet összhang csoportérdekek szükségletek Olyan munkahelyi környezetet kell teremteni,

Részletesebben

KÉRDŐIV. A leíró jelzők csoportja 15 X 4 sorból áll. Gondolj magadra és karikázz be két szót minden egyes sorban, mely téged leginkább jellemez!

KÉRDŐIV. A leíró jelzők csoportja 15 X 4 sorból áll. Gondolj magadra és karikázz be két szót minden egyes sorban, mely téged leginkább jellemez! "frain INC; INTERP RSZONÁllS M lyiségjegy ÉS STílUS KÉRDŐIV KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A jegyzék segítségével meg tudjuk határozni a domináns stílusjegyeinket, melyekkel nap mint nap hatással vagyunk környezetünkre,

Részletesebben

Tehetség és személyiségfejlődés. Dr. Orosz Róbert, pszichológus Debreceni Egyetem, Pszichológiai Intézet

Tehetség és személyiségfejlődés. Dr. Orosz Róbert, pszichológus Debreceni Egyetem, Pszichológiai Intézet Tehetség és személyiségfejlődés Dr. Orosz Róbert, pszichológus Debreceni Egyetem, Pszichológiai Intézet Hová tart a személyiség fejlődése? Jung kiteljesedés, integrált személyiség Maslow fejlődés humánspecifikus

Részletesebben

Tárgyalás-technika 18. Erdélyi KÖDAK, 4. hétvége

Tárgyalás-technika 18. Erdélyi KÖDAK, 4. hétvége Tárgyalás-technika 18. Erdélyi KÖDAK, 4. hétvége Déva, 2010. november 19-21. Kósa András László Közéletre Nevelésért Alapítvány Mottó: Az életben nem azt kapjuk, amit megérdemlünk, hanem amit tárgyalással

Részletesebben

AZ ISKOLAI ELFOGADÁS PROGRAM

AZ ISKOLAI ELFOGADÁS PROGRAM AZ ISKOLAI ELFOGADÁS PROGRAM TÁJÉKOZTATÓ ETIKUS ISKOLA, ETIKUS OSZTÁLY PROGRAM Az iskolai viselkedési nehézségek gyökere leginkább a tolerancia hiánya, egymás elfogadásának valamilyen mértékű képtelensége.

Részletesebben

A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója. Orosz nyelv. Általános útmutató

A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója. Orosz nyelv. Általános útmutató A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Orosz nyelv Általános útmutató A következő táblázat az értékelési szempontokat és az egyes szempontoknál adható maximális pontszámot mutatja. A Beszédtempó,

Részletesebben

Tanulási stílus kérdőív

Tanulási stílus kérdőív Tanulási stílus kérdőív Ezt a kérdőívet azért állítottuk össze, hogy rávilágítsunk kedvelt tanulási stílusára. Az alábbi kérdőív segítségével kiderítheti, hogy tanuláskor milyen szempontokat részesít előnyben,

Részletesebben

Minta. Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

Minta. Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon,

Részletesebben

című kutatási projekt

című kutatási projekt Az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos jogtudatosság növekedésének mértéke fókuszban a nők, a romák, a fogyatékos és az LMBT emberek című kutatási projekt TÁMOP -5.5.5/08/1-2008-0001 LMBT ALMINTA KÉRDŐÍV A

Részletesebben

Értékelési útmutató az emelt szintű szóbeli vizsgához

Értékelési útmutató az emelt szintű szóbeli vizsgához Értékelési útmutató az emelt szintű szóbeli vizsgához Az emelt szintű szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott

Részletesebben

A modern menedzsment problémáiról

A modern menedzsment problémáiról Takáts Péter A modern menedzsment problémáiról Ma a vezetők jelentős része két nagy problémával küzd, és ezekre még a modern a természettudományos gondolkodáson alapuló - menedzsment és HR elméletek sem

Részletesebben

Személyi adatok S-CPI alapskálák (standard: 2000-es) Faktorok Vezetői skálák

Személyi adatok S-CPI alapskálák (standard: 2000-es) Faktorok Vezetői skálák Személyi adatok A vizsgálat kódja: CL A vizsgált személy neve: Szirják Csaba Eredmények érvényessége: jelmagy.: Wb=68 Gi=55 Cm=57 S-CPI alapskálák (standard: 2000-es) Do: Dominancia 68 (+) Cs: Státus elérésére

Részletesebben

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal 24 SÁNDOR Jenő 3 + 1 SZEMPONT A COACH-KÉPZÉS KIVÁLASZTÁSÁHOZ Először is lépjünk egyet hátra: mi a coaching? E gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal foglalkozna, világos

Részletesebben

A lányokat és nőket célzó pályaorientációs tevékenységek és törekvések Műhelyfoglalkozás a Megtervezem: Okosjövő lányoknak program története alapján

A lányokat és nőket célzó pályaorientációs tevékenységek és törekvések Műhelyfoglalkozás a Megtervezem: Okosjövő lányoknak program története alapján A lányokat és nőket célzó pályaorientációs tevékenységek és törekvések Műhelyfoglalkozás a Megtervezem: Okosjövő lányoknak program története alapján RÉTI MÓNIKA / Nők a Tudományban Egyesület de miért???

Részletesebben

SZERVEZETI VISELKEDÉS Vezetési stílus

SZERVEZETI VISELKEDÉS Vezetési stílus SZERVEZETI VISELKEDÉS Vezetési stílus Dr. Finna Henrietta egyetemi adjunktus BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék 2014 ősz 2014.11.04. 1 A nap kérdései Mi a vezetés? Milyen a sikeres vezető?

Részletesebben

PK101027A Elégedettségi értékelő. Továbbképzés A pedagógusok szakmai kiégésének megelőzése

PK101027A Elégedettségi értékelő. Továbbképzés A pedagógusok szakmai kiégésének megelőzése PK7A Továbbképzés címe: A pedagógusok szakmai kiégésének megelőzése Helyszín: Városi Óvodai Intézmény; Jászberény, Mártírok útja. Időpont..7.,..8.,..9., Oktató(k) Dr. Váry Annamária Résztvevők száma: 6

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

C O M P A S S H O G A N D E V E L O P A KÖZPONTI ÉRTÉKEK FOGLALKOZÁSI FONTOSSÁGA, RELEVANCIÁJA. Riport tulajdonosa: Jane Average. Azonosító: UC108012

C O M P A S S H O G A N D E V E L O P A KÖZPONTI ÉRTÉKEK FOGLALKOZÁSI FONTOSSÁGA, RELEVANCIÁJA. Riport tulajdonosa: Jane Average. Azonosító: UC108012 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C O M P A S S A KÖZPONTI ÉRTÉKEK FOGLALKOZÁSI FONTOSSÁGA, RELEVANCIÁJA Riport tulajdonosa: Jane Average Azonosító: UC108012 Dátum: 2010. Február

Részletesebben

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen?

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Természetesen minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, de sajnos a hétköznapok taposómalmában nem mindig veszi észre az ember, hogy bizonyos reakciókkal

Részletesebben

Előttem az utódom -avagy vállalkozói generációváltás problémái. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Cégvezetők klubja

Előttem az utódom -avagy vállalkozói generációváltás problémái. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Cégvezetők klubja www.pwc.com/hu www.retiantallpartners.hu Előttem az utódom -avagy vállalkozói generációváltás problémái Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Cégvezetők klubja Dr. Antall György, ügyvéd

Részletesebben

A következő táblázat az értékelési szempontokat és az egyes szempontok szerint adható maximális pontszámot mutatja.

A következő táblázat az értékelési szempontokat és az egyes szempontok szerint adható maximális pontszámot mutatja. A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák alapján történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon, valamint az egyes szempontokhoz tartozó szintleírásokon

Részletesebben

VEZETŐI HATÁS CSIRMAZ NÁNDOR SENIOR TRÉNER

VEZETŐI HATÁS CSIRMAZ NÁNDOR SENIOR TRÉNER VEZETŐI HATÁS CSIRMAZ NÁNDOR SENIOR TRÉNER A fontos dolgok hosszú távú következményekkel járnak. Értéket képviselnek, közvetlen a hatásuk célokra A sürgető határidők a fontosság érzetét keltik. Sikerességünk

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

EURÓPAI SZOCIÁLIS SZONDA VÁLASZLAPOK FŐKÉRDŐÍV ESS3

EURÓPAI SZOCIÁLIS SZONDA VÁLASZLAPOK FŐKÉRDŐÍV ESS3 EURÓPAI SZOCIÁLIS SZONDA VÁLASZLAPOK FŐKÉRDŐÍV ESS3 2006 Kérdések: A1, A2, A3, A4, A5, A6 VÁLASZLAP 1 Egyet sem Kevesebb, mint ½ órát ½ óra és 1 óra között Több, mint 1 órát, maximum 1 és ½ órát Több,

Részletesebben

Mit ér a diploma, ha magyar?

Mit ér a diploma, ha magyar? 3. szint Április Mit ér a diploma, ha magyar? Az Unióban automatikusan elfogadják majd a magyar oktatást A diploma annyit ér, amennyiért beváltható. Mondjuk fizetésre. Nagy kérdés, hogy a magyar diplomák

Részletesebben

55 346 02 0010 55 02 Titkárságvezető Ügyviteli szakügyintéző

55 346 02 0010 55 02 Titkárságvezető Ügyviteli szakügyintéző A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A VÁSÁRLÓI DÖNTÉS. 7. tétel

A VÁSÁRLÓI DÖNTÉS. 7. tétel A VÁSÁRLÓI DÖNTÉS ÉS VEVŐTÍPUSOK 7. tétel A vásárlási döntés folyamata A kereskedelmi vállalkozások létérdeke a forgalom folyamatosságának fenntartása, növelés. Ehhez nem elegendő csupán alkalmazkodniuk

Részletesebben

KÖZÉPSZINT BESZÉDKÉSZSÉG ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

KÖZÉPSZINT BESZÉDKÉSZSÉG ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Általános jellemzok FELADATTÍPUS ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI PONTSZÁM Bemelegíto beszélgetés 1. Társalgási feladat: három témakör interakció kezdeményezés nélkül 2. Szituációs feladat: interakció a vizsgázó

Részletesebben

Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Francia nyelv A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott

Részletesebben

A vállalkozás vezérelvei

A vállalkozás vezérelvei A vállalkozás vezérelvei Developing the future. Magunkról: Raiffeisen evolution project development Cégünk egy Ausztriában, Közép- és Kelet-Európában működő, bécsi székhelyű ingatlanvállalkozás. Sikerünk

Részletesebben

A szakmai gyakorlat rendje a Nemzetközi gazdálkodás szak, levelező és távoktatás tagozat hallgatói részére

A szakmai gyakorlat rendje a Nemzetközi gazdálkodás szak, levelező és távoktatás tagozat hallgatói részére A szakmai gyakorlat rendje a Nemzetközi gazdálkodás szak, levelező és távoktatás tagozat hallgatói részére A Nemzetközi gazdálkodás szak képzéséhez előírt szakmai gyakorlatok rendjét a Főiskola Kreditrendszerű

Részletesebben

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik.

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik. Activity Plan A program fő pillérét a cégvezetővel folytatott szakértői konzultáció adja, melynek tartalma minden esetben cégspecifikus és személyre szabott. A Human Map szakértői számára a programban

Részletesebben

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus Kommunikáció elmélete és gyakorlata Zombori Judit, pszichológus 1 Asszertivitás (Sam R. Lloyd alapján) Jelentése: Pozitívan gondolkodunk Önérvényesítő módon viselkedünk Önbizalmat érzünk 2 Önmagunk és

Részletesebben

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM!

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! A következő kérdőív azt méri fel, hogy mennyire tudsz másoknak nemet mondani, mennyire vagy képes kiállni a neked fontosnak tartott dolgok mellett akkor is, ha ez éppen mások

Részletesebben

A képzési program kiértékelése

A képzési program kiértékelése A képzési program kiértékelése Elhelyezési és krízisintervenciós központokban tevékenykedő ifjusági dolgozók interdiszciplináris kompetencia fejlesztése Tréner ID: Kedves Résztvevő! A jelen kérdőív célja

Részletesebben

ELEKTRONIKUS MELLÉKLET

ELEKTRONIKUS MELLÉKLET ELEKTRONIKUS MELLÉKLET XXVI. ÉVFOLYAM 2010 VOCATIONAL TRAINING REVIEW RUNDSCHAU DER BERUFSBILDUNG Dávid János Horváth Gergely Munkapiaci esélyek és pályaelhagyás Ábrák és táblázatok 1 Dávid János Horváth

Részletesebben

BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék QA

BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék QA Dr. Topár József c. egyetemi docens BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék QA 312 topar@mvt.bme.hu 1 Miről lesz ma szó? TQM alapelvei teljes elkötelezettség Vezető - menedzser Vezetői feladatok

Részletesebben

ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV

ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV Kedves páciensem, kérem, válaszoljon részletesen minden kérdésre, mielőtt a tanácsadást elkezdenénk. Eljövetelének motivációja: barátok, ismerősök ajánlása önálló kezdeményezés

Részletesebben

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI SIKA EGY VILÁGSZINTŰ BESZÁLLÍTÓ ALAPELVEI ÉS HAGYOMÁNYAI Több mint 100 évvel ezelőtt a jövőbe látó feltaláló, Kaspar Winkler megalapította Svájcban a Sikát, mely mára sikeres

Részletesebben

Bizalmas 360 fokos visszajelzés Riport

Bizalmas 360 fokos visszajelzés Riport Bizalmas 360 fokos visszajelzés Riport Iksz Ipszilon részére üzletági vezető Készítette: OD Partner Kft. Válaszok száma: 10 : 1 Beosztott: 3 : 3 : 1 : 1 Ügyfél: 1 2008 A visszajelző riport értelmezése

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

Minta Sándor várható munkahelyi viselkedéséről

Minta Sándor várható munkahelyi viselkedéséről Spectrum Kompetencia Kérdőív Peopletest platform Részletes kompetencia leírás Minta Sándor várható munkahelyi viselkedéséről Spectrum elméleti model Szakmai és vezetői kompetenciák Bevezetés a jellemzés

Részletesebben

Minta. A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

Minta. A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon,

Részletesebben

ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ AZ EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ. Általános útmutató

ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ AZ EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ. Általános útmutató ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ AZ EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ Általános útmutató 1. A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az eljárás meghatározott értékelési

Részletesebben

MEDIÁCIÓS KÉPZÉS. Szükségünk van másokra, hogy önmagunk lehessünk C. G. Jung. Dr. Fellegi Borbála dr. Vajna Virág

MEDIÁCIÓS KÉPZÉS. Szükségünk van másokra, hogy önmagunk lehessünk C. G. Jung. Dr. Fellegi Borbála dr. Vajna Virág MEDIÁCIÓS KÉPZÉS Szükségünk van másokra, hogy önmagunk lehessünk C. G. Jung Dr. Fellegi Borbála dr. Vajna Virág A MEDIÁTOR KÉPESSÉGEI Objektivitás: mindkét felet erősíteni, támogatni, még akkor is, ha

Részletesebben

Reziliencia, boldogulási képesség és a szupervízió

Reziliencia, boldogulási képesség és a szupervízió Reziliencia, boldogulási képesség és a szupervízió Nemes Éva 2016. 10. 21. Kapcsolataink üzenete Szupervíziós Vándorkonferencia, Keszthely Változó világ Változó környezet, kiszámíthatatlan jövő Most zajlik.

Részletesebben

Pályaválasztás. Pályaválasztás Suplicz Sándor 1

Pályaválasztás. Pályaválasztás Suplicz Sándor 1 Pályaválasztás Pályaválasztás Suplicz Sándor 1 A pályaválasztás fejlodéslélektani összefüggései 12 éves kor után alakul ki a reális pályaorientáció, de az igények ébredése, a mintakeresés már 6 éves kortól

Részletesebben

Tudatosság, fenntarthatóság, növekedés: a családi vállalkozások gazdaságélénkítő és foglalkoztatási potenciálja

Tudatosság, fenntarthatóság, növekedés: a családi vállalkozások gazdaságélénkítő és foglalkoztatási potenciálja : a családi vállalkozások gazdaságélénkítő és foglalkoztatási potenciálja Horváth Anna, SEED Alapítvány 2008. szeptember 11., Budapest Komplex képzés a családi vállalkozások növekedéséért, versenyképességéért

Részletesebben

Önéletrajz gyorstalpaló 2010.12.16. 1

Önéletrajz gyorstalpaló 2010.12.16. 1 Önéletrajz gyorstalpaló 2010.12.16. 1 Fogalmak Az önéletrajzok olyan multifunkcionális eszközök, melyek több különböző célt szolgálhatnak. tudományos és szakmai referenciák bemutatnak a személyzeti tanácsadóknál

Részletesebben

MENTORÁLÁSI TERV. Mentor neve: Csiki Paula A mentorált tanuló neve: Sz. Á. Évfolyam/életkor: 7. évfolyam, 13 éves

MENTORÁLÁSI TERV. Mentor neve: Csiki Paula A mentorált tanuló neve: Sz. Á. Évfolyam/életkor: 7. évfolyam, 13 éves MENTORÁLÁSI TERV Mentor neve: Csiki Paula A mentorált tanuló neve: Sz. Á. Évfolyam/életkor: 7. évfolyam, 13 éves A mentorálásba való beválasztás indoklása: Á. kiváló tanuló, magatartásával sincs probléma.

Részletesebben

Emelt szintű szóbeli érettségi vizsga értékelési útmutatója. Olasz nyelv. Általános jellemzők

Emelt szintű szóbeli érettségi vizsga értékelési útmutatója. Olasz nyelv. Általános jellemzők Emelt szintű szóbeli érettségi vizsga értékelési útmutatója Olasz nyelv Általános jellemzők FELADATTÍPUS ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI PONTSZÁM Bemelegítő beszélgetés Nincs értékelés. 1. Vita: adott témakörhöz

Részletesebben

UNIXO MUNKAHELYI TESZT

UNIXO MUNKAHELYI TESZT UNIXO MUNKAHELYI TESZT Munkaköri Kompetencia Mérés és Elemzés beosztott illeszkedés DEMO UNIXO Group Tel./fax: 061/243-8484 www.unixo.hu i jelentés Bevezetés Ez a jelentés abból a két célból készülhetett,

Részletesebben

A PM szakma tükre 2015. Török L. Gábor PhD

A PM szakma tükre 2015. Török L. Gábor PhD A PM szakma tükre 2015 Török L. Gábor PhD Az üzleti kilátások megítélése Üzleti kilátások/prognózisok 2015-re, és a korábbi prognózisok adatai Várakozások 2015-re vonatkozóan Induló projektek Pesszimista

Részletesebben

Nem 1. Férfi 2. Nő Kor: Iskolai végzettséged: 1. 8 osztály 2. középiskola 3. főiskola/egyetem

Nem 1. Férfi 2. Nő Kor: Iskolai végzettséged: 1. 8 osztály 2. középiskola 3. főiskola/egyetem Név. szám Nem 1. Férfi 2. Nő Kor: Iskolai végzettséged: 1. 8 osztály 2. középiskola 3. főiskola/egyetem BIS-11 HU Az emberek különböznek abban, hogy miként gondolkoznak a különböző dolgokról és hogyan

Részletesebben

Hogyan adjuk, és hogyan fogadjuk az önkéntes tevékenységet? Önkéntes motivációk és önkéntes menedzsment elemek. Groska Éva mentor

Hogyan adjuk, és hogyan fogadjuk az önkéntes tevékenységet? Önkéntes motivációk és önkéntes menedzsment elemek. Groska Éva mentor Hogyan adjuk, és hogyan fogadjuk az önkéntes tevékenységet? Önkéntes motivációk és önkéntes menedzsment elemek Groska Éva mentor Az önkéntes szemszögéből felmerülő szempontok 1. Milyen tevékenységeket

Részletesebben

A coaching szemléletű vezetés

A coaching szemléletű vezetés A coaching szemléletű vezetés 2013. 04. 17. "Coaching az innováció szolgálatában" szakmai konferencia HSZOSZ - MTA - ZSKF Budapest, 2013. április 17. ISBN: 978-963-9559-51-6 A Carnegie Technológiai Intézet

Részletesebben

Fejlesztőpedagógia alapjai A DIFFERENCIÁLÁS NEVELÉSELMÉLETI KÉRDÉSEI AZ ÓVODÁBAN

Fejlesztőpedagógia alapjai A DIFFERENCIÁLÁS NEVELÉSELMÉLETI KÉRDÉSEI AZ ÓVODÁBAN Fejlesztőpedagógia alapjai A DIFFERENCIÁLÁS NEVELÉSELMÉLETI KÉRDÉSEI AZ ÓVODÁBAN Az előadás vázlata A közoktatás egyik legnehezebb, megoldásra váró problémája A differenciálás Az egyének differenciált

Részletesebben

MAGYAR NYELVŰ KÉRDŐÍV

MAGYAR NYELVŰ KÉRDŐÍV MAGYAR NYELVŰ KÉRDŐÍV VÁLASZLAPFÜZET (6. HULLÁM) 1.0 VERZIÓ 2012.10.30. Kérdés(ek): A1, A2 KÁRTYA 1 Semennyit Kevesebb, mint fél órát Maximum 1 órát Maximum 1 és fél órát Maximum 2 órát Maximum 2 és fél

Részletesebben

A szociális képzési rendszer

A szociális képzési rendszer Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság A szociális képzési rendszer Spiesz Tamás mb. főosztályvezető Budapest, 2018. október 1. Személyes gondoskodást végző személyek továbbképzési rendszerének megújítása

Részletesebben

ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ AZ EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ

ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ AZ EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ AZ EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGÁHOZ Általános útmutató 1. A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az eljárás meghatározott értékelési

Részletesebben

C A R E E R H O G A N D E V E L O P FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN. Riport tulajdonosa: Jane Doe. Azonosító: HB290579

C A R E E R H O G A N D E V E L O P FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN. Riport tulajdonosa: Jane Doe. Azonosító: HB290579 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FEJLESZTÉSI TIPPEK KARRIERMENEDZSMENT TERÜLETÉN Riport tulajdonosa: Jane Doe Azonosító: HB290579 Dátum: 2013. március 11. 2 0 0 9 H

Részletesebben

Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai

Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai Veszprém, 6. szeptember Vezetői értékelő lap Kérjük, a megfelelő oszlopban lévő szám aláhúzásával vagy bekarikázásával

Részletesebben

Kell-e óvoda minden gyereknek?

Kell-e óvoda minden gyereknek? 2010 február 19. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A következő hetekben sok családban lesz akkut téma, hogy melyik óvodába menjen a gyerek. Amelyik közel van?

Részletesebben

OPQ A JELÖLTRŐL KÉSZÍTETT JELENTÉS

OPQ A JELÖLTRŐL KÉSZÍTETT JELENTÉS OPQ A JELÖLTRŐL KÉSZÍTETT JELENTÉS Név Sample Candidate Dátum 2018 szeptember 14. SHL.com BEVEZETÉS Ez a jelentés bizalmas, és kizárólag az a személy hivatott felhasználni, aki a kérdőívet kitöltötte.

Részletesebben

Iskoláskor el tti problémák. PDF created with pdffactory Pro trial version

Iskoláskor el tti problémák. PDF created with pdffactory Pro trial version Iskoláskor el tti problémák 1 z els évben Magatartás: Stabil homeosztazis szabályozás kialakítása, mely lehet vé teszi avilág felé nyitott érdekl dést. gyermek szabályozatlan, hiperirritabilis, apatikus

Részletesebben

Pedagógusszerepek a tehetséggondozásban. c. egyetemi docens a MTT alelnöke a MATEHETSZ alelnöke

Pedagógusszerepek a tehetséggondozásban. c. egyetemi docens a MTT alelnöke a MATEHETSZ alelnöke Pedagógusszerepek a tehetséggondozásban Szolnok, 2016. ápr. 26. Dr. Polonkai Mária c. egyetemi docens a MTT alelnöke a MATEHETSZ alelnöke Személyiség és szerep közötti viszony Magszerepek - foglalkozási

Részletesebben

AZ EDZŐ SZEREPE, PEDAGÓGIAI FUNKCIÓI

AZ EDZŐ SZEREPE, PEDAGÓGIAI FUNKCIÓI AZ EDZŐ SZEREPE, PEDAGÓGIAI FUNKCIÓI AZ EDZŐ-SPORTOLÓ INTERAKCIÓI Budainé dr. Csepela Yvette egyetemi docens, Testnevelési Egyetem Pedagógia és Módszertani Tanszék Szeretnék én is olyan példakép lenni

Részletesebben

PEDAGÓGIA BA. Alapszakos tájékoztató

PEDAGÓGIA BA. Alapszakos tájékoztató PEDAGÓGIA BA Alapszakos tájékoztató 2017 Dr. Kálmán Orsolya Misley Helga Az alapszakos tájékoztató tartalma 1. Mi is a pedagógia? 2. A pedagógia alapszak bemutatása Képzési szerkezet Tantárgyak, tantárgycsoportok

Részletesebben

Társadalmi Etikai Kódex

Társadalmi Etikai Kódex Társadalmi Etikai Kódex Magunkért Mozgalom 2017. április 30. A Kódex célja A Kódex azokat az értékeket és magatartási normákat foglalja össze, amelyeket elvárhatunk a mai kor emberétől, származástól, nemtől,

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK KÖZTISZTVISELŐI ETIKAI KÓDEXE

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK KÖZTISZTVISELŐI ETIKAI KÓDEXE KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK KÖZTISZTVISELŐI ETIKAI KÓDEXE Komló 2012. PREAMBULUM Az Etikai Kódex célja a közszolgálathoz fűződő közbizalom erősítése, a hivatali ügyintézés színvonalának

Részletesebben