Érvényes: augusztus 01-től.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Érvényes: 2009. augusztus 01-től."

Átírás

1 Kitöltési útmutató Keretengedélyes elszámolás című J06 elektronikus nyomtatvány KITÖLTŐ PROGRAM használatához verzió 1.1 Érvényes: augusztus 01-től.

2 Kitöltési útmutató a keretengedéllyel rendelkező gazdálkodók negyedéves elszámolására rendszeresített J06 számú elektronikus nyomtatványhoz 1. Jogszabályi háttér: A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló évi CXXVII. törvény 46 (1) bekezdése alapján az adómentes felhasználó negyedévenként, a tárgynegyedév utolsó napjával, készletfelvétellel telephelyenként megállapítja a tényleges készletet és a tárgynegyedévet követő hó 12. napjáig, illetve a jogosultság megszűnésének napját követő 12. napig elszámolást nyújt be a vámhatósághoz. Az elszámolási kötelezettség attól függetlenül fennáll, hogy az elszámolás készletváltozást mutat vagy nem, illetve amennyiben nincs készlet. 2. Kitöltő program használata: Kérjük, hogy a kitöltés megkezdése előtt figyelmesen tanulmányozzák át az ABEV nyomtatványkitöltő program súgóját (telepíthető változatban letölthető az állami adóhatóság internetes honlapjáról). 3. Az elektronikus nyomtatvány kitöltése: A kitöltés a papír alapú nyomtatványhoz hasonló, attól csak a számítások és az ellenőrzési funkciók alkalmazásában tér el, illetve abban, hogy kizárólag VPID számmal rendelkező alanyok alkalmazhatják. Ennek megfelelően elmondható, hogy az elektronikus nyomtatványon a számítási műveletek automatikusak, viszont az ellenőrzések teljeskörűbbé tétele érdekében több információ megadása szükséges. A rovatokat pontos és hiánytalan kitöltése elősegíti az elszámolás mielőbbi feldolgozását. Felhívjuk a tisztelt Ügyfelek figyelmét, hogy az elektronikus nyomtatványt csak számítógéppel lehet kitölteni! A nyomtatvány 6 lapból (1 főlapból, 3 mellékletből és 2 pótlapból) áll. A mellékleteket jövedéki termék vámtarifaszámonként kell kitölteni. Pl.: finomszeszre (vtsz: ) is és ásványolajra (vtsz: ) is rendelkezik a gazdálkodó engedéllyel, akkor az 1db főlaphoz 2db 1-es lapot, 2db 2-es lapot és 2db 3-as lapot szükséges kitölteni és becsatolni, valamint annyi pótlapot, amennyit a feldolgozandó adatmennyiség megkövetel. Dinamikus lapok: Az 1. laptól a 3. lapig a pótlapokat is beleértve minden lap dinamikus (a főlap nem dinamikus!), amely azt jelenti, hogy nagymennyiségű adat esetén, ha a lap betelik, akkor új lap kérhető a képernyő jobb felső részén található kezelőfelület segítségével (lentebb látható). A maximálisan lekérhető újabb lapok száma: 99. A kezelőfelületen elvégezhető a törlés és több lap esetén a nyilakkal lehet navigálni a lapok között. Pótlap csak a 2. és 3. lapokhoz tartozik. Az 1., 2. és 3. lapokat tarifaszámonként külön-külön kell kitölteni, ha az egy tarifaszámhoz tartozó adat meghaladja a kitölthető sorok számát, akkor pótlapot kell kérni

3 (kivétel az 1. lap, mert ahhoz nem tartozik pótlap). Több tarifaszámhoz tartozó adat kizárólag egy lapon nem szerepelhet. Fontos kiemelni, hogy egy tarifaszám egy oldal és minden ezt meghaladó adat a pótlapra kerül! Általánosan elmondható a nyomtatvány egészére, hogy azon mezők, amelyek a kitöltő programban rózsaszínűek azokat a program automatikusan tölti, vagy számolja. Kivétel a főlapon található Vámhatóság tölti ki elnevezésű szakasz, amelyben ugyan fehér mezők találhatók, de ettől függetlenül nincs lehetőség a kitöltésükre. A gazdálkodóknak lehetősége van elektronikusan is megküldeni az elszámolási nyomtatványt a vámhatóság részére. A beküldendő elszámolás szintén jelen nyomtatványkitöltő programmal történik a kapcsolat ügyfélkapuval/nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre menüpont használatával. Nyomtatvány fejadatok (főlap): Erre a lapra kerülnek a törzsadatok, amennyiben ki vannak töltve, illetve innen másolódnak az összes többi lapra is. A nyomtatvány kitöltésénél a fejlécben szereplő mezők kitöltése kötelező! Hiánypótlás: X-szel kell jelölni, ha a vámhatóság az elszámolást hiánypótlásra visszaküldte a hatóság, ekkor az elutasított Hivatkozott beküldés azonosítót is ki kell tölteni, ebből tudja a fogadó rendszer, hogy melyik elszámolással kapcsolatos a hiánypótlás. Jelölje X-szel, ha az elszámolás nyitóelszámolás: Ezen rovatban az első elszámolás alkalmával kell X-et tenni (jövedéki termék nyitókészlet ekkor: 0). Jelölje X-szel ha az elszámolás végelszámolás: A tevékenység befejezését lezáró elszámolásnál kell használni, amikor az engedélyt a gazdálkodó véglegesen leadja a vámhatóságnak. Tekintve, hogy a törzsadatok nem tartalmaznak helyrajzi szám mezőt, annak jelölésére a nyomtatványon külön van lehetőség oly módon, hogy a házszám mezőbe lehet beírni a helyrajzi számot és utána a jobb felső sarokban piros háromszöggel jelölt mezőre kattintva kétszer kiválasztható, hogy az előző szám házszám vagy helyrajzi szám.

4 Engedélyes neve: Engedélyben szereplő gazdálkodó neve (lehetséges törzsadat) VPID szám: Engedélyben szereplő VPID szám (lehetséges törzsadat) Telephelyre vonatkozó adatok: Engedélyben szereplő adatok alapján töltendő ki Elszámolási időszak: naptári negyedév, amelyre az elszámolás vonatkozik Fizetendő adó kimunkálása (táblázat): Fajtakód: az engedélyen szereplő három karakter hosszúságú kód. Adómérték: Forint/mértékegység pl.: ft/ezer liter. (MAL) Mértékegység: fenti törvény szerint meghatározott mennyiségi egység (adó alapja). Itt is már a helyrajzi számnál már leírt választást felajánló mező található a jellegzetes piros háromszöggel. Adóköteles hiány: az 1-es lapon kerül kimunkálásra Adóköteles felhasználás: 3-as lapon kerül kimunkálásra Megállapított adó összege: adómérték szorozva a hiány és felhasználás összegével. (számított mező). Fontos, hogy a fizetendő adó kimunkálása táblázat egy összesítés, tehát több felhasznált jövedéki termék esetleges megállapított adóját kell beírni! Ezen az oldalon található az úgynevezett Mellékletek száma rovat is, amelyet a program automatikusan kitölt. A nyilatkozathoz tartozó Megjegyzés mező korlátozott mező tekintve, hogy a nyomtatvány töltésekor lehetőség lenne az ablak méretét meghaladó számú sor kitöltésére, de értelemszerűen csak az ablakban látható mezők kerülnének nyomtatásra, ezért csak 5 sor összesen 515 karakter beírására adtunk lehetőséget. 1. lap (Felhasznált jövedéki termékenként szükséges kitölteni): Jövedéki termékre vonatkozó adatokat (vámtarifaszám, fajtakód, mértékegység) 0-ás bevallás esetén is ki kell tölteni! Jövedéki termék: Adómentesen beszerzett, készletezett és felhasznált a jövedéki adótörvény hatálya alá tartozó termék. Vámtarifaszám: 8 karakter, a fenti jövedéki termék vámtarifaszáma Mértékegység és fajtakód: Az adó alapjául szolgáló mértékegység, mely az engedélyen kívül a Vám- és Pénzügyőrség Internetes oldalain ( is megtalálható.

5 Növekedés jogcímkód (jckód): a többször módosított, 8/2004 (III.10.) PM rendelet 37. számú melléklete alapján. 211 Adóraktárból betárolás 212 Adómentes felhasználó adómentes tárolásra engedélyezett telephelye(i)-től betárolás 213 Megszűnt keretengedélyű adómentes felhasználótól betárolás 221 Technológiából visszanyert tisztítás nélkül újra felhasználható 222 Technológiából visszanyert újra fel nem használható 230 Regenerált Csökkenés jogcímkód (jckód): a többször módosított, 8/2004 (III.10.) PM rendelet 37. számú melléklete alapján. 311 Adóraktárba szállított 312 Az adómentes felhasználó adómentes tárolásra engedélyezett telephelye(i)re visszaszállítás 313 Adómentes felhasználónak keretengedély megszűnését követően szállított 321 Termék-előállításra kiadott (gyártás alá vett) 330 Regenerálásra átadott 341 Mintavételi nyilvántartás szerint vett minta 342 Igazoltan megsemmisített 343 Igazoltan megsemmisült Elszámolás táblázat: Adóköteles hiány = megállapított hiány - elszámolható veszteség (2-es lapról) - mérési bizonytalanság (2-es lapról) A következő elszámolási időszak a tényleges készlettel indul. 2. lap (Jövedéki termékenként szükséges kitölteni): Jövedéki termékre vonatkozó adatokat (vámtarifaszám, fajtakód, mértékegység) ki kell tölteni, akkor is, ha elszámolható veszteséget nem kíván igénybe venni (0-át nem kell beírni a lapon lévő táblázatokba)! Veszteségek kimunkálása: (A 43/1997.(XII.30) PM rendelet alapján.) Fontos, hogy egyes veszteségnormák éves időszakra vonatkoznak, ebben az esetben nyomtatvány veszteségnorma rovatában éves értékét kell beírni (pl.: alkoholtermék esetében raktározási veszteség 1,2 %/év), de az elszámolható veszteségbe már az elszámolási időszakra számított értéket kell beírni. Veszteségkód, veszteség norma (rendeletben meghatározott szorzó (%)):

6 1R01 A raktározás veszteségnormája 52. (1) f), g) termékek esetén föld feletti tartály téli 0,15 1R02 A raktározás veszteségnormája 52. (1) f), g) termékek esetén föld feletti tartály nyári 0,4 1R11 A raktározás veszteségnormája 52. (1) a), b) és i) termékek esetén föld feletti tartály téli 0,1 1R12 A raktározás veszteségnormája 52. (1) a), b) és i) termékek esetén föld feletti tartály nyári 0,2 1R13 A raktározás veszteségnormája 52. (1) a), b) és i) termékek esetén úszótetős tartály téli 0,05 1R14 A raktározás veszteségnormája 52. (1) a), b) és i) termékek esetén úszótetős tartály nyári 0,1 1R15 A raktározás veszteségnormája 52. (1) a), b) és i) termékek esetén föld alatti tartály téli 0,09 1R16 A raktározás veszteségnormája 52. (1) a), b) és i) termékek esetén föld alatti tartály nyári 0,18 1R17 A raktározás veszteségnormája 52. (1) a), b) és i) termékek esetén hordós tank téli 0,06 1R18 A raktározás veszteségnormája 52. (1) a), b) és i) termékek esetén hordós tank nyári 0,1 1R21 A raktározás veszteségnormája 52. (1) c), d), e) és h) termékek esetén föld feletti tartály téli 0,03 1R22 A raktározás veszteségnormája 52. (1) c), d), e) és h) termékek esetén föld feletti tartály 0,08 nyári 1R23 A raktározás veszteségnormája 52. (1) c), d), e) és h) termékek esetén úszótetős tartály téli 0,015 1R24 A raktározás veszteségnormája 52. (1) c), d), e) és h) termékek esetén úszótetős tartály 0,04 nyári 1R25 A raktározás veszteségnormája 52. (1) c), d), e) és h) termékek esetén föld alatti tartály téli 0,03 1R26 A raktározás veszteségnormája 52. (1) c), d), e) és h) termékek esetén föld alatti tartály nyári 0,06 1R27 A raktározás veszteségnormája 52. (1) c), d), e) és h) termékek esetén hordós tank téli 0,015 1R28 A raktározás veszteségnormája 52. (1) c), d), e) és h) termékek esetén hordós tank nyári 0,05 1S01 Szállítási veszteségnorma 52. (1) f), g) termék csővezetékes szállítása esetén 0,5 1S02 Szállítási veszteségnorma 52. (1) f), g) termék közúti tankautós szállítás esetén 1,5 1S03 Szállítási veszteségnorma 52. (1) f), g) vasúti tartálykocsiban szállítás esetén 0,5 1S11 Szállítási veszteségnorma 52. (1) a), b) és i) termék csővezetékes szállítása esetén 0,15 1S12 Szállítási veszteségnorma 52. (1) a), b) és i) termék közúti tankautós szállítás esetén 0,5 1S13 Szállítási veszteségnorma 52. (1) a), b) és i) vasúti tartálykocsiban szállítás esetén 1 1S14 Szállítási veszteségnorma 52. (1) a), b) és i) vízi uszályos szállítás szállítás esetén 1 1S21 Szállítási veszteségnorma 52. (1) c), d), e) és h) termék csővezetékes szállítása esetén 0,1 1S22 Szállítási veszteségnorma 52. (1) c), d), e) és h) termék közúti tankautós szállítás esetén 0,5 1S23 Szállítási veszteségnorma 52. (1) c), d), e) és h) vasúti tartálykocsiban szállítás esetén 1 1S24 Szállítási veszteségnorma 52. (1) c), d), h) és h) vízi uszályos szállítás szállítás esetén 1 1L01 Lefejtési veszteségnorma 52. (1) f) pontja től ig vámtarifaszámú 3 cseppfolyósított szénhidrogénnél 1L11 Lefejtési veszteségnorma 52. (1) f) pontja , , , vámtarifaszámú cseppfolyósított szénhidrogénnél 1L21 Lefejtési veszteségnorma vámtarifaszámú cseppfolyósított szénhidrogénnél 1,5 Alkoholtermék veszteségnormái: 2R vámtarifaszámú alkoholtermék - kivéve a vámtarifaszámú sósborszeszt 3 nem palackozott alkoholtermék raktározásánál faedényben történő tárolása (teljesen denaturált alkoholtermék is) 2R vámtarifaszámú alkoholtermék - kivéve a vámtarifaszámú sósborszeszt 1,2 nem palackozott alkoholtermék raktározásánál egyéb anyagból készült edényben, tartályban való tárolása (teljesen denaturált alkoholtermék is) 2R vámtarifaszámú sósborszesz, valamint az egyéb alkoholtermék tárolása 6

7 2S07 adófelfüggesztéssel történő szállításnál (teljesen denaturált alkoholtermék is) 0,4 2L08 A lefejtésnél 0,4 Sör veszteségnormái: 3S01 Szállítási veszteség tankautóban kiszállított sör esetén 0,2 Pezsgő veszteségnormái: 4R01 Nem palackozott pezsgő raktározási veszteségnormája 6 4S01 Szállítási veszteség nem palackozott pezsgő szállítása esetén 0,5 Köztes alkoholtermék veszteségnormái: 5R01 Nem palackozott nem habzó köztes raktározási veszteségnormája 6 5S01 Szállítási veszteség nem palackozott habzó köztes szállítása esetén 0,5 5S02 Szállítási veszteség nem palackozott nem habzó köztes szállítása esetén 0,8 Veszteség alapja: jövedéki termék mennyisége, melyre vonatkoztatva a veszteséget számítjuk. Elszámolható veszteség = veszteség alapja * veszteség norma. Figyelembe vehető mérési bizonytalanság: A tárolóegység hitelesítési bizonyítványában szereplő %-os érték alapján számított mennyiség. 2. pótlap Akkor kell tölteni, ha a 2. lapon az egy tarifaszámhoz tartózó adat meghaladja az oldalon található kitölthető sorok számát a táblázatban. Amennyiben a pótlap sem elegendő, akkor mivel dinamikus lapról van szó új pótlap kérhető a kezelőfelület segítségével. Ismételten felhívnám a figyelmet, hogy egy adott tarifaszámhoz egy darab 2. lap tartozhat és akár 99 db pótlap! 3. lap (Felhasznált jövedéki termékenként szükséges kitölteni): Jövedéki termékre vonatkozó adatokat (vámtarifaszám, fajtakód, mértékegység) ki kell tölteni, akkor is, ha nem volt termelés, nem kíván igénybe venni (0-át nem kell beírni a lapon lévő táblázatokba)! Előállított termék vámtarifaszáma: Az előállított termék vámtarifaszámát az elszámolásban, a benyújtott engedélyezési okmányok szerint kell szerepeltetni. Vannak olyan adómentes felhasználási célok, melyekre nincs vámtarifaszám. Ezeknél az alábbi kódokat szükséges használni.

8 JCKOD Jogcím neve Jövedéki termékcsoport, aminél használható F211 F213 F221 F231 F241 F251 F261 F271 Légi jármű hajtóanyag és hajók üzemanyag előállítása Jöt.53. /1/a/ Az ásványolajnak nagyolvasztókban kémiai redukciós elj.keretében,a koksz adalékanyagaként való felhaszn. Jöt. 53. /1/c/ Ásványolaj felhasználás Ásványolaj felhasználás Alkohol felhasználás Bor felhasználás Sör felhasználás Nem habzó köztes alkoholtermék felhasználás Habzó köztes alkoholtermék felhasználás Pezsgő felhasználás Keret mennyiség elszámolása: Előző keretidőszak (első táblázat): Csak akkor szükséges kitölteni, ha a keretidőszak vége nem esik egybe a tárgynegyedév utolsó napjával. Például, ha az előző keretidőszak től ig tart az aktuális keretidőszak től ig terjedő időszakra vonatkozik, viszont az elszámolási időszak től ig terjed. Így a gazdálkodó negyedéves elszámolása két keretidőszakot érint. Engedélyezett mennyiség: A megelőző keret engedélyezett jövedéki termékkeret Keretmennyiség módosítása: A megelőző keret pótkeretigénylést, illetve a keretmennyiség csökkenését kell a megfelelő előjellel feltüntetni Adófelfüggesztéssel beszerzett összes mennyiség: Az elszámolási időszakot megelőző keretengedély érvényességi idején belül betárolt adózatlan jövedéki termékkészlet Ebből az aktuális elszámolási beszerzett mennyiség: Az elszámolási időszakot megelőző keretengedély érvényességi idején belül, de az aktuális elszámolási betárolt adózatlan jövedéki termékkészlet Maradvány keretmennyiség: A keretidőszak végén megmaradt keretmennyiség Az aktuális keretidőszak (második táblázatot): Kötelező kitölteni! Engedélyezett mennyiség: Az aktuális engedélyezett jövedéki termékkeret Keretmennyiség módosítása: Pótkeretigénylés, illetve keretmennyiség csökkentését kell a megfelelő előjellel feltüntetni

9 3. pótlap KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Adófelfüggesztéssel beszerzett összes mennyiség: Az aktuális keretengedély érvényességi idején belül betárolt adózatlan készlet Ebből az aktuális elszámolási beszerzett mennyiség: Az aktuális elszámolási betárolt adózatlan jövedéki termékkészlet Maradvány keretmennyiség: A tárgynegyedév végén megmaradt felhasználható keretmennyiség Akkor kell tölteni, ha a 3. lapon az egy tarifaszámhoz tartózó adat meghaladja az oldalon található kitölthető sorok számát a táblázatban. Amennyiben a pótlap sem elegendő, akkor mivel dinamikus lapról van szó új pótlap kérhető a kezelőfelület segítségével. Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy egy adott vámtarifaszámhoz egy darab 3. lap tartozhat és akár 99 db pótlap! Fontos, hogy amennyiben az ellenőrzés elhagyásával történik a nyomtatás, a program minden oldal aljára rányomtatja, hogy Hibás. Ebben az esetben a Regionális Jövedéki Központ nem tudja elfogadni a bevallást. A helyes kitöltés eredményeként az Ellenőrzött szó kerül az oldal aljára. A Felügyelő vámhivatalok elérhetősége a Vám- és Pénzügyőrség Internetes honlapjának ( Címek rovatában megtalálható. A nyomtatványok használatával kapcsolatosan felmerülő egyéb kérdéseket, illetve a nyomtatványok alkalmazása, vagy az elektronikus benyújtás során észlelt hibákat az it.helpdesk@mail.vpop.hu címre kérjük jelezni. Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A J verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához a hagyományos Abev2006 keretprogrammal Érvényesség kezdete: október 1.

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A J verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához a hagyományos Abev2006 keretprogrammal Érvényesség kezdete: október 1. Kitöltési útmutató Szállítási nyilvántartás havi zárás (csomagküldő kereskedő adóügyi képviselője) című J13 elektronikus nyomtatvány KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009 - verzió 1.0 Érvényes: 2009. október

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A J verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához a hagyományos Abev2006 keretprogrammal Érvényesség kezdete: október 1.

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A J verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához a hagyományos Abev2006 keretprogrammal Érvényesség kezdete: október 1. Kitöltési útmutató szállítási nyilvántartás havi zárás (bejegyzett kereskedő/adóképviselő) című J12 elektronikus nyomtatvány KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009 - verzió 1.0 Érvényes: 2009. október 01-től.

Részletesebben

Kitöltési útmutató. a(z) Szállítási nyilvántartás havi zárás (bejegyzett kereskedı/adóképviselı) címő

Kitöltési útmutató. a(z) Szállítási nyilvántartás havi zárás (bejegyzett kereskedı/adóképviselı) címő Kitöltési útmutató a(z) Szállítási nyilvántartás havi zárás (bejegyzett kereskedı/adóképviselı) címő (J12 elektronikus nyomtatvány 1.2 verzió számú) elektronikus nyomtatványhoz 2009 - verzió 1.2 Érvényes:

Részletesebben

megállapított, valamint a 28/2007. (XII. 20.) PM rendelet 2. (3) bekezdése szerint módosított szöveg.

megállapított, valamint a 28/2007. (XII. 20.) PM rendelet 2. (3) bekezdése szerint módosított szöveg. 43/1997. (XII. 30.) PM rendelet a jövedéki termékek veszteségnormáiról A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 1997. évi CIII. törvény (a továbbiakban: Jöt.)

Részletesebben

Érvényes: január 27-től.

Érvényes: január 27-től. Kitöltési útmutató Zárjegy megrendelőlap című J10/1 elektronikus nyomtatvány KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009 - verzió 1.0 Érvényes: 2009. január 27-től. 1. oldal; összesen: 11 Kitöltési útmutató a Zárjegy

Részletesebben

Kitöltési útmutató 1.0 Verzió

Kitöltési útmutató 1.0 Verzió Kitöltési útmutató 1.0 Verzió Az ABEV J15 számú 1.0 verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009.03.01-től alkalmazandó Sorszámtartomány iránti kérelem című J15 számú nyomtatvány számítógéppel történő

Részletesebben

Érvényes: 2008. június 01-től.

Érvényes: 2008. június 01-től. Kitöltési útmutató Bejelentés EAN (GTIN) szám törzsadat változásról, valamint a VP termékazonosító-szám igénylésről és változásról című J07 elektronikus nyomtatvány KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2008 -

Részletesebben

Érvényes: 2009. október 01-tıl.

Érvényes: 2009. október 01-tıl. Kitöltési útmutató Készletnyilvántartás havi zárás címő J14 elektronikus nyomtatvány KITÖLTİ PROGRAM használatához 2009 - verzió 1.1 Érvényes: 2009. október 01-tıl. Kitöltési útmutató a készletnyilvántartás

Részletesebben

Kitöltési Útmutató a szõlõ és borászati termékek elszámolásához (Alkalmazható 2004. december 31-ig)

Kitöltési Útmutató a szõlõ és borászati termékek elszámolásához (Alkalmazható 2004. december 31-ig) ELSZÁMOLÁS a szõlõ- és a borászati termékkészletek alakulásáról Benyújtandó 1 példányban az illetékes vámhivatalhoz Postára adás dátuma: A) A vámhivatal tölti ki! Beérkezés dátuma: Átvevõ kódja, aláírása:

Részletesebben

Kitöltési útmutató. a készletnyilvántartás havi zárás elnevezésű BEV_J14 számú nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató. a készletnyilvántartás havi zárás elnevezésű BEV_J14 számú nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a készletnyilvántartás havi zárás elnevezésű BEV_J14 számú nyomtatványhoz Jogszabályi háttér - a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003.

Részletesebben

A Jövedéki törvény szerinti engedélyezési eljárás. NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatósága

A Jövedéki törvény szerinti engedélyezési eljárás. NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatósága A Jövedéki törvény szerinti engedélyezési eljárás A 2003. évi CXXVII. törvény (Jöt.) A Jöt.-ben meghatározott tevékenység ( jövedéki termék előállítása, felhasználása, kereskedelme, tárolása, raktározása,

Részletesebben

A Vám- és Pénzügyõrség Országos Parancsnoksága által engedélyezett és forgalmazott nyomtatvány.

A Vám- és Pénzügyõrség Országos Parancsnoksága által engedélyezett és forgalmazott nyomtatvány. ELSZÁMOLÁS a szõlõ- és a borászati termékkészletek alakulásáról Benyújtandó 1 példányban az illetékes vámhivatalhoz. Postára adás dátuma: A) A vámhivatal tölti ki! Beérkezés dátuma: Átvevõ kódja, aláírása:

Részletesebben

Érvényes: 2009. július 01-től.

Érvényes: 2009. július 01-től. Kitöltési útmutató Bejelentés zárjegy felhasználásról című J08/1 elektronikus nyomtatvány KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009 - verzió 1.0 Érvényes: 2009. július 01-től. 1. oldal; összesen: 18 Kitöltési

Részletesebben

A mezőgazdasági adó-visszatérítés aktuális kérdései, valamint az ABEV rendszer működésének tapasztalatai

A mezőgazdasági adó-visszatérítés aktuális kérdései, valamint az ABEV rendszer működésének tapasztalatai VP Rendszerfejlesztő Központ A mezőgazdasági adó-visszatérítés aktuális kérdései, valamint az ABEV rendszer működésének tapasztalatai 2006.08.29. Előadó: Szmolár Zsolt fhdgy. VPRK. 2 ABEV előzmények és

Részletesebben

Jövedéki adó fajtakódok 2013. január 1-től (Termékmérleg adómérték kód: E1)

Jövedéki adó fajtakódok 2013. január 1-től (Termékmérleg adómérték kód: E1) Ásványolaj termékek Nem adóköteles ásványolaj termék (ezer liter) 500 Nem adóköteles ásványolaj termék (ezer kg) 689 Nem adóköteles ásványolaj termék (nm 3 ) 690 Szabványos termékre adómérték 0 Ft/ezer

Részletesebben

Jövedéki adó fajtakódok 2015. január 1-től (Termékmérleg adómérték kód: F1)

Jövedéki adó fajtakódok 2015. január 1-től (Termékmérleg adómérték kód: F1) Ásványolaj termékek Nem adóköteles ásványolaj termék (ezer liter) 500 Nem adóköteles ásványolaj termék (ezer kg) 689 Nem adóköteles ásványolaj termék (nm 3 ) 690 Szabványos termékre adómérték 0 Ft/ezer

Részletesebben

Jövedéki adó fajtakódok június 01-től

Jövedéki adó fajtakódok június 01-től Ásványolaj termékek Nem adóköteles ásványolaj termék (ezer liter) 500 Nem adóköteles ásványolaj termék (ezer kg) 689 Nem adóköteles ásványolaj termék (nm 3 ) 690 Szabványos termékre adómérték 0 Ft/ezer

Részletesebben

FELHÍVÁS. a bioüzemanyag-részarány teljesítésének jelentésével kapcsolatban

FELHÍVÁS. a bioüzemanyag-részarány teljesítésének jelentésével kapcsolatban FELHÍVÁS a bioüzemanyag-részarány teljesítésének jelentésével kapcsolatban Tisztelt Ügyfelünk! A megújuló energia közlekedési célú felhasználásának előmozdításáról és a közlekedésben felhasznált energia

Részletesebben

Érvényes: 2009. augusztus 01-től.

Érvényes: 2009. augusztus 01-től. Kitöltési útmutató A szőlő és borászati termékek elszámolásához című J05 elektronikus nyomtatvány KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009 - verzió 1.1 Érvényes: 2009. augusztus 01-től. 1. oldal, összesen: 28

Részletesebben

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók Kitöltési útmutató a 14K50 jelű, a hitelintézet és a kincstár adatszolgáltatása a vissza nem térítendő munkáltatói támogatások 2014. évi kifizetéséről elnevezésű nyomtatványhoz Jogszabályi háttér: - A

Részletesebben

A munkáltató az adatszolgáltatást a tárgyévet követő év január 31-éig (2015. február 2-áig) köteles teljesíteni. 3

A munkáltató az adatszolgáltatást a tárgyévet követő év január 31-éig (2015. február 2-áig) köteles teljesíteni. 3 Kitöltési útmutató a 14K37 jelű, a munkáltató adatszolgáltatása az általa munkavállalónak lakáscélú felhasználásra hitelintézet vagy a kincstár közvetítésével nyújtott kölcsön 2014. évben elengedett összegéről

Részletesebben

Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról

Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról (a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény 62/A. -a szerint) I. Személyi

Részletesebben

Az adatszolgáltatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az adóévet követő év január 31-éig (2015. február 2-áig) köteles teljesíteni.

Az adatszolgáltatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az adóévet követő év január 31-éig (2015. február 2-áig) köteles teljesíteni. Kitöltési útmutató a 14K83 jelű, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adatszolgáltatása az általa a magánszemélynek kifizetett támogatásokról elnevezésű nyomtatványhoz Jogszabályi háttér: - A személyi

Részletesebben

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető!

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető! Kitöltési útmutató a 18K37 jelű, a munkáltató adatszolgáltatása az általa munkavállalónak lakáscélú felhasználásra hitelintézet vagy a kincstár közvetítésével nyújtott kölcsön 2018. évben elengedett összegéről

Részletesebben

Kitöltési útmutató a szőlő és borászati termékek, valamint a pezsgő elszámolásához

Kitöltési útmutató a szőlő és borászati termékek, valamint a pezsgő elszámolásához Kitöltési útmutató a szőlő és borászati termékek, valamint a pezsgő elszámolásához Ez a nyomtatvány a szőlőkészletek és a borászati termékkészletek (szőlőbor, szőlőmust, sűrített must, töményített must,

Részletesebben

A munkáltató az adatszolgáltatást a tárgyévet követő év január 31-éig (2015. február 2-áig) köteles teljesíteni. 3

A munkáltató az adatszolgáltatást a tárgyévet követő év január 31-éig (2015. február 2-áig) köteles teljesíteni. 3 Kitöltési útmutató a 14K37 jelű, a munkáltató adatszolgáltatása az általa munkavállalónak lakáscélú felhasználásra hitelintézet vagy a kincstár közvetítésével nyújtott kölcsön 2014. évben elengedett összegéről

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4007/2013. tájékoztatás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4007/2013. tájékoztatás A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 4007/2013. tájékoztatás a jövedéki vevőnyilvántartásokból teljesítendő adatszolgáltatás műszaki követelményeiről A jövedéki ek forgalmazásának különös szabályairól

Részletesebben

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető! Jogszabályi háttér:

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető! Jogszabályi háttér: Kitöltési útmutató a 18K102 jelű, adatszolgáltatás a kisadózó vállalkozás részére a 2018. évben juttatott, 1 millió forintot meghaladó kifizetésről elnevezésű nyomtatványhoz Ezen a nyomtatványon a 2018.

Részletesebben

Jövedéki adó fajtakódok 2010. január 01-tıl

Jövedéki adó fajtakódok 2010. január 01-tıl Ásványolaj termékek Nem adóköteles ásványolaj termék 500 Szabványos termékre adómérték 0 Ft/ezer kg cseppfolyósított halmazállapotú gáz nem motorikus célra [Jöt. 52. (1) bek. f) pont] 513 egyéb ellenırzött

Részletesebben

19TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP

19TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP 19TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó adatokról a munkavállalót kölcsönvevő, foglalkoztató adózó részére történő bejelentéshez Tisztelt Adózó! Felhívjuk szíves figyelmét,

Részletesebben

13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP

13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP 13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó adatokról a munkavállalót kölcsönvevő, foglalkoztató adózó részére történő bejelentéshez Tisztelt Adózó! Felhívjuk szíves figyelmét,

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4009/2014. tájékoztatás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4009/2014. tájékoztatás A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 4009/2014. tájékoztatás a jövedéki szabályozásban alkalmazott vámtarifaszámoknak megfelelő KN-kódokról szóló 4008/2014. számú tájékoztatás módosításáról A jövedéki

Részletesebben

Útmutató az 1993. évi XLIX. törvény 38. -a alapján benyújtandó Nyilatkozat és az adatlapok kitöltéséhez

Útmutató az 1993. évi XLIX. törvény 38. -a alapján benyújtandó Nyilatkozat és az adatlapok kitöltéséhez Útmutató az 1993. évi XLIX. törvény 38. -a alapján benyújtandó Nyilatkozat és az adatlapok kitöltéséhez Verzió: v1.3 Érvényes: 2011. március 03. 1. Jogszabályi háttér A nyilatkozat adásának jogi szabályozását

Részletesebben

2012. január 1-je előtt érvényes nyomtatvány kódja január 1-jétől érvényes nyomtatvány kódja. nyomtatvány megnevezése J01 BEV_J01 J02

2012. január 1-je előtt érvényes nyomtatvány kódja január 1-jétől érvényes nyomtatvány kódja. nyomtatvány megnevezése J01 BEV_J01 J02 Adóbevallás 2012: új vámszakmai bevallások és nyomtatványok 2012. január 1-től - ADÓBEVALLÁS 2014 Adóbevallás 2012: új vámszakmai bevallások és nyomtatványok 2012. január 1-től. 2012. január 1-jével az

Részletesebben

Magyar joganyagok - 59/2017. (XII. 18.) FM rendelet - a szőlészeti és a borászati adat 2. oldal Értékesítési jelentés a forgalomba hozott borokról Bor

Magyar joganyagok - 59/2017. (XII. 18.) FM rendelet - a szőlészeti és a borászati adat 2. oldal Értékesítési jelentés a forgalomba hozott borokról Bor Magyar joganyagok - 59/2017. (XII. 18.) FM rendelet - a szőlészeti és a borászati adat 1. oldal 59/2017. (XII. 18.) FM rendelet a szőlészeti és a borászati adatszolgáltatás, valamint a származási bizonyítványok

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4007/2015. tájékoztatás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4007/2015. tájékoztatás A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 4007/2015. tájékoztatás a jövedéki vevőnyilvántartásokból teljesítendő adatszolgáltatás műszaki követelményeiről A jövedéki adóról és a jövedéki ek forgalmazásának

Részletesebben

1.10. Adószáma (11 hosszan): - - 1.11. Pénzforgalmi (átutalási) számlaszáma(i) és a számlavezető pénzintézet(ek) megnevezése, fiókja, számlaszáma:

1.10. Adószáma (11 hosszan): - - 1.11. Pénzforgalmi (átutalási) számlaszáma(i) és a számlavezető pénzintézet(ek) megnevezése, fiókja, számlaszáma: Kérelem benyújtásának időpontja: Kérelmet átvevő vámszerv megnevezése, aláírása: KÉRELEM vámhatósági nyilvántartásba vételhez a kereskedelmi gázolaj utáni adó-visszaigénylés érvényesítéséhez Új kérelem

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

8/2004. (III. 10.) PM rendelet

8/2004. (III. 10.) PM rendelet 8/2004. (III. 10.) PM rendelet a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról A jövedéki adóról és

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u Telefon: 92/

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u Telefon: 92/ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 17-19. Telefon: 92/502-100 TISZTELT ADÓZÓ! Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének az 56/2007. (XII.28.) önkormányzati

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA 1. Törzsadatok: Az ENTERSys jövedéki szoftverben törzsadatként lehet rögzíteni a különböző adóraktárakat, melyek egy adatbázison belül egyben és külön-külön is kezelhetők

Részletesebben

Segédlet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához

Segédlet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához Segédlet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól

Részletesebben

A jövedéki biztosíték bankgarancia formájában történő biztosítása 2017.

A jövedéki biztosíték bankgarancia formájában történő biztosítása 2017. A jövedéki biztosíték bankgarancia formájában történő biztosítása 2017. I) A bankgaranciával szembeni alaki és tartalmi követelmények Az utóbbi időben a bankgarancia formájában nyújtott jövedéki biztosítékkal

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 13K90 jelű, a befektetési szolgáltató adatszolgáltatása értékpapír átruházásáról elnevezésű nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a 13K90 jelű, a befektetési szolgáltató adatszolgáltatása értékpapír átruházásáról elnevezésű nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a 13K90 jelű, a befektetési szolgáltató adatszolgáltatása értékpapír átruházásáról elnevezésű nyomtatványhoz Jogszabályi háttér: - A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény

Részletesebben

Érvényes: 2009. július 31-től.

Érvényes: 2009. július 31-től. Kitöltési útmutató Bevallás a dohánygyártmányok után fizetendő, illetve visszaigényelhető jövedéki adó és általános forgalmi adó összegéről, valamint az önellenőrzéssel történő helyesbítésről című J01

Részletesebben

8/2004. (III. 10.) PM rendelet

8/2004. (III. 10.) PM rendelet Hatály: 2010.I.1. www.jovedekiado.hu 8/2004. (III. 10.) PM rendelet a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény egyes rendelkezéseinek

Részletesebben

2. A Közvetlen Elektronikus Adatkapcsolatba bevont bizonylatok típusai. Okmány megnevezése Kódja Továbbítás helye

2. A Közvetlen Elektronikus Adatkapcsolatba bevont bizonylatok típusai. Okmány megnevezése Kódja Továbbítás helye 3004 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2010. évi 14. szám A pénzügyminiszter 2/2010. (II. 26.) PM tájékoztatója a jövedéki adatszolgáltatásokhoz kapcsolódó közvetlen elektronikus számítógépes kapcsolati

Részletesebben

A jövedéki adóról szóló évi LXVIII. törvény Egyszerűsített adóraktár, kisüzemi bortermelő

A jövedéki adóról szóló évi LXVIII. törvény Egyszerűsített adóraktár, kisüzemi bortermelő A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény Egyszerűsített adóraktár, kisüzemi bortermelő Egyszerűsített adóraktár Általánostól eltérő szabályozás Nem kell jövedéki biztosítékot nyújtani a palackos

Részletesebben

2012. január 18. 1/2012.

2012. január 18. 1/2012. Jövedéki Hírlevél Mi található a 1/2012. számban? I. A természetes személy által adómentesen előállítható sör, bor és pezsgő termékekkel kapcsolatos szabályozás, illetve ezen termékekhez kapcsolódó egyéb

Részletesebben

Tájékoztató. A folyószámla adatok lekérdezésének bemutatása az 1. számú mellékletben található. Budapest, 2010.05.01. VPRK

Tájékoztató. A folyószámla adatok lekérdezésének bemutatása az 1. számú mellékletben található. Budapest, 2010.05.01. VPRK Tájékoztató az Egyablakos vámügyintézés megvalósítása projekt keretén belül kifejlesztett felhasználók által végezhető folyószámla adatok lekérdezéséről Az Egyablakos vámügyintézés megvalósítása projekt

Részletesebben

a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról

a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról 8/2004. (III. 10.) PM rendelet a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról 2015.07.29 2015.12.31

Részletesebben

Kitöltési útmutató a SZAMLAZO nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a SZAMLAZO nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a SZAMLAZO nyomtatványhoz Jogszabályi háttér: - a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló

Részletesebben

Kitöltési útmutató a nulla értékadatú bevallás kiváltásáról szóló NY jelű Nyilatkozathoz

Kitöltési útmutató a nulla értékadatú bevallás kiváltásáról szóló NY jelű Nyilatkozathoz Kitöltési útmutató a nulla értékadatú bevallás kiváltásáról szóló NY jelű Nyilatkozathoz Törvényi háttér Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (a továbbiakban: Art.) A társadalombiztosítás

Részletesebben

8/2004. (III. 10.) PM rendelet

8/2004. (III. 10.) PM rendelet 8/2004. (III. 10.) PM rendelet a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról A jövedéki adóról és

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HPTPK

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HPTPK KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HPTPK Pénzügyi közvetítők adatai PKTEV Bejelentési kötelezettség alá tartozó közvetítők tevékenységi helye PKVEZ Független közvetítők vezető állású személyei Beküldési gyakoriság: eseti

Részletesebben

Segédlet Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához

Segédlet Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához Segédlet Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 48/2013. (XII.12.) számú rendelete lehetővé

Részletesebben

Jogszabályi háttér. I. Általános tudnivalók

Jogszabályi háttér. I. Általános tudnivalók Kitöltési útmutató a 16AIFRS jelű a számviteli törvény szerinti beszámoló készítéséről az IFRS-ek szerinti beszámolóra áttérő azon adózók adatszolgáltatásához, akik 2016. évben kezdődő adóévről készített

Részletesebben

41/2002. (XII. 6.) PM rendelet. a hordós és kannás borra előírt hivatalos zár alkalmazásának, valamint elszámolásának részletes szabályairól

41/2002. (XII. 6.) PM rendelet. a hordós és kannás borra előírt hivatalos zár alkalmazásának, valamint elszámolásának részletes szabályairól 41/2002. (XII. 6.) PM rendelet a hordós és kannás borra előírt hivatalos zár alkalmazásának, valamint elszámolásának részletes szabályairól A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4006/2017. tájékoztatás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4006/2017. tájékoztatás A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 4006/2017. tájékoztatás a jövedéki engedélyes kereskedő által teljesítendő adatszolgáltatás műszaki követelményeiről A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII.

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4008/2014. tájékoztatás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4008/2014. tájékoztatás A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 4008/2014. tájékoztatás a jövedéki szabályozásban alkalmazott vámtarifaszámoknak megfelelő KN-kódokról A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának

Részletesebben

Pécseliné Vrabecz Ágnes pénzügyőr alezredes NAV KI Jövedéki Főosztály

Pécseliné Vrabecz Ágnes pénzügyőr alezredes NAV KI Jövedéki Főosztály Pécseliné Vrabecz Ágnes pénzügyőr alezredes NAV KI Jövedéki Főosztály Jövedéki adótörvény bor termékkört érintő változásai 2016. évi XLVIII. törvény és a T/12741. számú törvényjavaslat az egyes adótörvények

Részletesebben

BEJELENTÉS BJ1: Bejelentés érvényességének megadása kötelező! A bejelentés érvényessége január 1-jét követően az első adófizetési kötelezettség

BEJELENTÉS BJ1: Bejelentés érvényességének megadása kötelező! A bejelentés érvényessége január 1-jét követően az első adófizetési kötelezettség Vám-és Pénzügyőrség Regionális Ellenőrzési Központ Székesfehérvár 8000 Székesfehérvár, Horvát István u. 16-18. Tel.: 06 (22) 512-280; Fax: 06 (22) 512-299; E-mail: rek80001@mail.vpop.hu Levelezési cím:

Részletesebben

8/2004. (III. 10.) PM rendelet

8/2004. (III. 10.) PM rendelet 8/2004. (III. 10.) PM rendelet a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról A jövedéki adóról és

Részletesebben

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók Kitöltési útmutató a K100 jelű, az adókedvezményre jogosító igazolást kiállító szerv adatszolgáltatása a tartósan álláskereső, a gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott nyomtatványok használatához

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott nyomtatványok használatához Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott nyomtatványok használatához Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött és saját számítógépére telepített Általános nyomtatványkitöltő

Részletesebben

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók 1 Kitöltési útmutató a 14K89 jelű, a nyugdíjat illetve rehabilitációs járadékot 1, korhatár előtti ellátást, szolgálati járandóságot, balettművészeti életjáradékot, átmeneti bányászjáradékot 2 (továbbiakban

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 13K84 jelű, a nyugdíj-előtakarékossági számla vezetőjének adatszolgáltatása elnevezésű nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a 13K84 jelű, a nyugdíj-előtakarékossági számla vezetőjének adatszolgáltatása elnevezésű nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a 13K84 jelű, a nyugdíj-előtakarékossági számla vezetőjének adatszolgáltatása elnevezésű nyomtatványhoz Jogszabályi háttér: - A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény

Részletesebben

Kitöltési útmutató a PTGSZLAH adatlaphoz

Kitöltési útmutató a PTGSZLAH adatlaphoz Kitöltési útmutató a PTGSZLAH adatlaphoz Jogszabályi háttér: az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Áfa tv.) az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (a

Részletesebben

Hulladékokkal kapcsolatos adatszolgáltatások a napi gyakorlatban

Hulladékokkal kapcsolatos adatszolgáltatások a napi gyakorlatban Hulladékokkal kapcsolatos adatszolgáltatások a napi gyakorlatban Gyakorlati tapasztalatok az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program alkalmazásával elektronikusan küldött adatszolgáltatások feldolgozása

Részletesebben

Kitöltési útmutató 1.0 Verzió

Kitöltési útmutató 1.0 Verzió Kitöltési útmutató 1.0 Verzió Az ABEV J16 számú 1.0 verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009.03.01-től alkalmazandó Sorszámtartományok elszámolása című J16 számú nyomtatvány számítógéppel történő

Részletesebben

JOGALKALMAZÁSOK A JÖVEDÉKI ADÓRÓL ÉS A JÖVEDÉKI TERMÉKEK FORGALMAZÁSÁNAK KÜLÖNÖS SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY EGYSÉGES SZERKEZETBEN, MAGYARÁZATOKKAL

JOGALKALMAZÁSOK A JÖVEDÉKI ADÓRÓL ÉS A JÖVEDÉKI TERMÉKEK FORGALMAZÁSÁNAK KÜLÖNÖS SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY EGYSÉGES SZERKEZETBEN, MAGYARÁZATOKKAL JOGALKALMAZÁSOK A JÖVEDÉKI ADÓRÓL ÉS A JÖVEDÉKI TERMÉKEK FORGALMAZÁSÁNAK KÜLÖNÖS SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY EGYSÉGES SZERKEZETBEN, MAGYARÁZATOKKAL 2012 Budapest, 2012 Szerzõk: Ágoston Krisztián Bajusz

Részletesebben

Jövedéki adó. Költségvetési kapcsolatok. Dr. Zsombori Zsolt adjunktus

Jövedéki adó. Költségvetési kapcsolatok. Dr. Zsombori Zsolt adjunktus Jövedéki adó Költségvetési kapcsolatok Dr. Zsombori Zsolt adjunktus A törvényi szabályozás változása Régi jövedéki törvény 2003.évi CXXVII. tv. (Jöt.) Energiaadó törvény 2003. évi LXXXVIII. tv. Új jövedéki

Részletesebben

Kitöltési útmutató a nulla értékadatú bevallás kiváltásáról szóló NY jelű Nyilatkozathoz

Kitöltési útmutató a nulla értékadatú bevallás kiváltásáról szóló NY jelű Nyilatkozathoz Kitöltési útmutató a nulla értékadatú bevallás kiváltásáról szóló NY jelű Nyilatkozathoz Jogszabályi háttér Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (a továbbiakban: Art.) Az adóigazgatási rendtartásról

Részletesebben

Kitöltési segédlet. Az ELEKTRA elektronikus adatgyűjtő rendszerbe bevont 2130-as számú, szolgáltatási árstatisztikai kérdőívhez, 2017

Kitöltési segédlet. Az ELEKTRA elektronikus adatgyűjtő rendszerbe bevont 2130-as számú, szolgáltatási árstatisztikai kérdőívhez, 2017 Kitöltési segédlet Az ELEKTRA elektronikus adatgyűjtő rendszerbe bevont 2130-as számú, szolgáltatási árstatisztikai kérdőívhez, 2017 Tisztelt Adatszolgáltató! A 2130-as OSAP számú kérdőív adott évi első

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a környezetvédelmi termékdíjról szóló KT09KESZ adóbevalláshoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a környezetvédelmi termékdíjról szóló KT09KESZ adóbevalláshoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a környezetvédelmi termékdíjról szóló KT09KESZ adóbevalláshoz Jogszabályi háttér a környezetvédelmi termékdíjról szóló 1995. évi. LVI. törvény (a továbbiakban: Kt.) a környezetvédelmi

Részletesebben

FELHÍVÁS. A jövedéki adótörvény változásairól

FELHÍVÁS. A jövedéki adótörvény változásairól FELHÍVÁS A jövedéki adótörvény változásairól Tisztelt Ügyfeleink! A Magyar Közlöny MK 161/2014. évi számában 2014. november 26-án kihirdetett, az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények,

Részletesebben

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók 1 A nyugdíjat, illetve rehabilitációs járadékot 1, korhatár előtti ellátást, szolgálati járandóságot, balettművészeti életjáradékot, átmeneti bányászjáradékot 2 (továbbiakban együtt: járadékot) folyósító

Részletesebben

Jövedéki törvény aktualitások. Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Jövedéki Főosztály

Jövedéki törvény aktualitások. Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Jövedéki Főosztály Jövedéki törvény aktualitások Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Jövedéki Főosztály Jövedéki szabályozás változása A 2016. évi XLVIII. törvény a jövedéki adóról - módosította a 2017. évi XXI.

Részletesebben

a 3. számú Bejelentő laphoz

a 3. számú Bejelentő laphoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 3. számú Bejelentő laphoz a nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatás elektronikus ügyintézés keretében, papír alapon vagy számítástechnikai adathordozón történő teljesítéséhez az Art. 7.

Részletesebben

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető!

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető! Kitöltési útmutató a 16K97 jelű, a tartós befektetésből származó 2016. évi jövedelemről a kifizető által teljesítendő adatszolgáltatásra szolgáló nyomtatványhoz Ezen a nyomtatványon a 2016. adóévre vonatkozó

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

52 344 05 0010 52 03 Termékdíj ügyintéző Vám- és jövedéki ügyintéző

52 344 05 0010 52 03 Termékdíj ügyintéző Vám- és jövedéki ügyintéző Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról

Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról (a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény 62/A. (1) bekezdése szerint)

Részletesebben

Kitöltési útmutató a közös eszközhasználatra kötött megállapodás elektronikus úton történő bejelentésére szolgáló űrlaphoz

Kitöltési útmutató a közös eszközhasználatra kötött megállapodás elektronikus úton történő bejelentésére szolgáló űrlaphoz Kitöltési útmutató a közös eszközhasználatra kötött megállapodás elektronikus úton történő bejelentésére szolgáló űrlaphoz Az űrlapot annyi példányban kell kitölteni és beküldeni, amennyi megállapodást

Részletesebben

1. oldal, összesen: 7

1. oldal, összesen: 7 Környezetvédelmi termékdíj bevallás 2010-től csak elektronikusan A környezetvédelmi termékdíjról, továbbá egyes termékek környezetvédelmi termékdíjáról szóló 1995. évi LVI. törvényt (a továbbiakban: Kt.)

Részletesebben

Jogcímkód: Általános tudnivalók

Jogcímkód: Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A juh és kecske állatállomány elektronikus jelölése kapcsán a 79/2011. (VIII. 3.) VM rendelet alapján benyújtott támogatási kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.127.08.01 Általános tudnivalók

Részletesebben

Jogcímkód: Általános tudnivalók

Jogcímkód: Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A juh és kecske állatállomány elektronikus jelölése kapcsán a 79/2011. (VIII. 3.) VM rendelet alapján benyújtott támogatási kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.131.01.01 Általános tudnivalók

Részletesebben

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik:

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik: Útmutató A KÜJ és KTJ számot elektronikusan kell igényelni a területileg illetékes környezetvédelmi hatóságtól. Az igénylés feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen ügyfélkapu hozzáféréssel, amennyiben

Részletesebben

Útmutató a VIES regisztrációhoz

Útmutató a VIES regisztrációhoz Útmutató a VIES regisztrációhoz A lenti folyamatleírás feltételezi a szükséges nyomtatványok elektronikus úton történő beadásához szükséges hozzáférést a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Első lépés Kérjük,

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4003/2017. tájékoztatás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4003/2017. tájékoztatás A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 4003/2017. tájékoztatás a jövedéki engedélyes kereskedő által teljesítendő adatszolgáltatás műszaki követelményeiről A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII.

Részletesebben

Általános tájékoztató

Általános tájékoztató KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Nyilatkozat a csekély összegű támogatások igényléséhez az egy és ugyanazon vállalkozás minőségről és az alkalmazott üzleti évről elnevezésű X2000-02-es nyomtatványhoz Általános tájékoztató

Részletesebben

Kitöltési útmutató a PTGSZLAH adatlaphoz

Kitöltési útmutató a PTGSZLAH adatlaphoz Kitöltési útmutató a PTGSZLAH adatlaphoz Jogszabályi háttér: az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Áfa tv.) az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (a

Részletesebben

Jogszabályi háttér. Az adatszolgáltatás kötelezettje és tárgya

Jogszabályi háttér. Az adatszolgáltatás kötelezettje és tárgya Kitöltési útmutató a 13K51 jelű, a súlyosan fogyatékos magánszemély részére 2013. évben kiállított, adókedvezményre jogosító igazolás tartalmáról teljesítendő adatszolgáltatásra szolgáló nyomtatványhoz

Részletesebben

Főlap adatok (nyomtatvány I-II. része) Tárgyidőszakban figyelembe vett szőlő- és termékkészlet alakulása

Főlap adatok (nyomtatvány I-II. része) Tárgyidőszakban figyelembe vett szőlő- és termékkészlet alakulása Kitöltési útmutató az Elszámolás a szőlőés borászati termékek, a pezsgő, valamint a Jöt. 80. (2a) bekezdésében meghatározott termék készletének alakulásáról című NAV_J05 elektronikus nyomtatványhoz Tartalomjegyzék

Részletesebben

Középfokú Közoktatási Intézmények Felvételi Információs Rendszere JELENTKEZÉSI LAP Kitöltési útmutató

Középfokú Közoktatási Intézmények Felvételi Információs Rendszere JELENTKEZÉSI LAP Kitöltési útmutató Középfokú Közoktatási Intézmények Felvételi Információs Rendszere JELENTKEZÉSI LAP Kitöltési útmutató A Jelentkezési lapok kétoldalas másolatként másolhatók. Csak azok a Jelentkezési lapok használhatók,

Részletesebben

Gyakorlati tapasztalatok:

Gyakorlati tapasztalatok: Tisztelt Kedvezményezett! A Pályázati e-ügyintézés felületén található új funkciók segítségével internetes úton, on-line kitöltő program alkalmazásával teljesíthetők 2014. június 07-től a jelentéstételi,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A NEMZETI TARIC KIEGÉSZÍTŐ KÓDOK ALKALMAZÁSÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A NEMZETI TARIC KIEGÉSZÍTŐ KÓDOK ALKALMAZÁSÁRÓL TÁJÉKOZTATÓ A NEMZETI TARIC KIEGÉSZÍTŐ KÓDOK ALKALMAZÁSÁRÓL Budapest, 2004. április TISZTELT OLVASÓ! Magyarország 2004. május 1-jén az Európai Unió teljes jogú tagjává válik, és ez egyben azt is jelenti,

Részletesebben

Útmutató a regisztrációhoz Szállító-Menedzsment Portál

Útmutató a regisztrációhoz Szállító-Menedzsment Portál Útmutató a regisztrációhoz Szállító-Menedzsment Portál 1.0 verzió Utolsó módosítás 2011 augusztus 29. Státus: kész Titoktartási figyelmeztetés: nincs Kiadási információ Kiadja: Deutsche Telekom AG Dreizehnmorgenweg

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Az állami adóhatóság előtti eljárásban az adózónak lehetősége van arra, hogy ügyében helyette képviselője, meghatalmazottja

Részletesebben