Füstölt lazacsaláta garnélarákkal

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Füstölt lazacsaláta garnélarákkal"

Átírás

1 A TENGER GYÜMÖLCSEI NORVÉGIÁBÓL

2 Füstölt lazacsaláta garnélarákkal 20 dkg tisztított garnélarák 40 dkg csíkokra vágott füstölt lazac 1 citrom leve és finomra reszelt héja 8-10 friss bazsalikomlevél ízlés szerinti méretre vágva vagy aprítva 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem 8-10 salátalevél (lehet különböző fajtából) 4 db újhagyma ferde szeletekre vágva fél uborka hosszú szeletekre vágva A rákokat és a lazacot óvatosan összekeverjük a citromhéjjal, a citromlével, a bazsalikommal és a petrezselyemmel, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Az újhagymát, a salátát és az uborkát egy tálban elhelyezzük, majd a rák/lazackeveréket a tetején eloszlatjuk. Az öntetet összerázzuk és közvetlenül tálalás előtt öntjük rá a salátára. Meleg zöldfűszeres kenyeret tálalhatunk hozzá. Öntet: 5 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál fehérborecet só bors

3 Garnélarák saláta édesköménnyel Édeskömény 1 édeskömény vékony csíkokra vágva 1 dl finomított olívaolaj 1 citrom leve egy csipet őrölt szerecsendió só bors A saláta: 25 dkg tisztított garnélarák 15 dkg salátalevél, bármilyen fajtából 40 dkg kis méretű paradicsom citromhéj csíkokra vágva és egy csipet petrezselyem Az olajat egy lábasban felmelegítjük, majd hozzátesszük az édesköményt és az őrölt szerecsendiót. Addig pároljuk, amíg megpuhul. Hozzáöntjük a citromlevet, és ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal. Félretesszük lehűlni. Darabokra tépjük a salátát, és a paradicsomokat szeletekre vagy félbe vágjuk. A paradicsomokat, a salátát, az édesköményt és a rákokat egy tálon elhelyezzük. A kész ételt citromhéjcsíkokkal és petrezselyemmel díszítjük.

4 Egészben sült pisztrángfilé édesköménykompóttal 80 dkg pisztrángfilé Pác: 4 evőkanál olívaolaj 2 gerezd összezúzott fokhagyma fél gr sáfrány só durva őrlésű bors Kompót: 4 evőkanál olívaolaj 1 db vékony csíkokra vágott édeskömény 2 fej vékony szeletekre vágott lilahagyma 2 teáskanál édesköménymag 3 gerezd összezúzott fokhagyma 2 dl száraz fehérbor 2 dl hallé A halat megsózzuk és megborsozzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük. A halat egy tűzálló tálba helyezzük. A pácot egyenletesen eloszlatjuk rajta. Hideg helyen 3 óráig pácolódni hagyjuk. A halat 200 C-on, percig a sütőben sütjük. Az édesköményt és a hagymát olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a fehérbort, a hallét, a fokhagymát és az édesköménymagot. Hagyjuk főni, míg megpuhul az édeskömény. Sóval és borssal ízlés szerint izésítjük. A pisztrángfilét az édesköményes kompóttal egy tálba helyezzük. Hidegen vagy melegen tálalható.

5 Füstölt lazac zöldfűszeres szósszal 12 szelet füstölt lazac 3 evőkanál finomra vágott zeller 2 evőkanál finomra vágott répa 2 evőkanál finomra vágott metélőhagyma 4 dl krémtejszín 8 friss spenótlevél 1 kis cukkini olívaolaj só bors A zöldségeket addig pároljuk az olajban, amíg megpuhulnak. Hozzáöntjük a krémtejszínt, és 4 percig főzzük. Ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal, és hozzáadjuk a metélőhagymát. A cukkínit és a spenótot darabokra vágjuk, és 3-4 percig külön edényben főzzük. Tálaláskor a zöldfűszeres krémszószt egy tányérra öntjük, és rárakjuk a füstölt lazacot, a cukkínit és a spenótot.

6 Sült lazac ratatouille-vel 80 dkg lazacfilé 3 szelet fehérkenyér vagy baguette 2 gerezd fokhagyma 3 evőkanál friss petrezselyem 1 dl friss bazsalikom Salsa-szósz: 10 dkg cukkíni 10 dkg padlizsán 10 dkg vöröshagyma 10 dkg piros paprika fél vörös chilipaprika 5 leforrázott és kimagozott paradicsom 1 gerezd fokhagyma 2 teáskanál kakukkfű 1 dl olívaolaj A lazacot szeletekre vágjuk, és adagokra osztjuk. A kenyeret, a petrezselymet és a bazsalikomot robotgépben/mixerrel csomómentesre keverjük. A lazacot egy kizsírozott gasztronorm tálcára helyezzük. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. A zöldfűszerkeveréket a haldarabokon egyenletesen eloszlatjuk, majd az egészet 170 Con kb. 10 percig sütjük. Salsa: A zöldségeket, kivéve a paradicsomot és a kakukkfűt, kockákra vágjuk, és olajban megpároljuk. A paradicsomot hozzátesszük, és lassú tűzön 10 percig hagyjuk főni. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. A friss kakukkfűt a végén hozzáadjuk. A sütőben sült lazacot salsával és héjában sült burgonyával tálalhatjuk.

7 Sült lazac citruspácban fél dl víz fél lime leve fél citrom leve fél teáskanál friss reszelt gyömbér 1 dl cukor 1 ág friss kakukkfű 1 lime reszelt héja Fűszerkeverék: fél evőkanál mustármag fél evőkanál köménymag fél evőkanál édesköménymag fél teáskanál finomra őrölt szárított vörös chilipaprika vagy negyed teáskanál chilipor A pácot 5-6 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Rácsöpögtetjük a lazacra, és 45 percig pihentetjük. Elkészítjük a fűszerkeveréket. A magokat egy serpenyőben megpörköljük, és egy mozsárban megőröljük. Alazacot 10 perccel a grillezés előtt a fűszerrel és sóval megszórjuk. A lazacot aranybarnára sütjük. Tejföllel, apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és cayennepaprikával ízesített friss burgonyapürével tálaljuk. Vajon pirított spenót és egy kis mangólekvár jól illik a kész ételhez.

8 Ünnepi lazachab Hozzávalók 4-6 adaghoz: 1 csomag világos aszpik 2,5 dl víz 50 dkg főtt, tisztított lazac 1 dl tejföl 2 evőkanál friss citromlé 4 evőkanál majonéz 1,5 dl krémtejszín 5 dkg füstölt lazac friss kapor Az aszpikot zubogó vízben feloldjuk és lehűtjük. A halat, a tejfölt, a citromot és a majonézt egy mixerrel jól összekeverjük. Belekeverjük a friss kaprot és a füstölt lazacot, majd hozzáadjuk az aszpikot. A tejszínt felverjük, és óvatosan belefordítjuk a halkeverékbe. A keveréket egy hideg vízben kiöblített formába öntjük, és 2-3 órára félretesszük egy hűvös helyre. A kész habot kiborítjuk egy tálcára. Füstölt lazaccal, majonézzel és friss kaporral díszítjük. Előételnek kis formákba lehet önteni a habot, például kávécsészékbe. Tipp: A füstölt lazac helyett garnélarákot, lazacikrát vagy ollós rákot tehetünk a habba.

9 Sáfrányos lazacleves feketekagylóval 30 dkg kiszálkázott lazacfilé bőr nélkül 25 dkg feketekagyló héjában 2 dl száraz fehérbor 2 evőkanál vaj/margarin 2 evőkanál búzaliszt 8 dl főtt feketekagyló leve + hallé/leveskocka 2 dl tejszín néhány szál sáfrány (1/2 gr) só fehérbors A feketekagylókat kívülről jól megtisztítjuk és leöblítjük. A kagylókat fehérborban főzzük, míg kinyílnak. Azok a kagylók, amelyek nem nyílnak ki, fogyasztásra nem alkalmasak. A főtt kagylók levét átszűrjük és félretesszük. A búzalisztet és a vajat/margarint jól összedolgozzuk, és hozzáadjuk a halés a feketekagylók levét. Hozzáöntjük a 2 dl tejszínt, és 20 percig főzzük. Ha túl sűrű, több levet teszünk hozzá. Hozzáadjuk a sáfrányt, és ízlés szerint ízesítjük sóval és fehérborssal. A lazacfilét darabokra vágjuk, beletesszük a levesbe, és benne hagyjuk néhány percig. Megtisztítjuk a feketekagylókat és azt is belerakjuk a levesbe. Néhány kagylót félreteszünk a héjában díszítésnek a tálaláshoz. A levest baguette-tel és fűszervajjal (vaj finomra vágott petrezselyemmel és fokhagymával összekeverve) tálaljuk.

10

11 Currys feketekagyló édesköménnyel 2 kg feketekagyló 2 evőkanál vaj 2 fej finomra vágott sonkahagyma 1 db vékony szeletekre vágott édeskömény fél póréhagyma szeletekre vágva 1 evőkanál vörös currypaszta (currypor is használható) fél dl fehérbor 2 dl főzőtejszín 2 evőkanál vaj 1 lime friss koriander vagy más zöldfűszer FEKETEKAGYLÓ Mennyiség kiszámítása: Ha főételnek tálalunk főtt feketekagylót, akkor kb. 0,7-1 kg-t számoljunk 1 főre. A nagykereskedőnél vagy boltban vásárolt norvég feketekagyló egészségügyi minőségellenőrzésen ment keresztül, így biztonságosan fogyasztható. A vajat egy vastagfenekű lábasban megolvasztjuk, és a zöldségeket a currypasztával együtt megpároljuk. Hozzáöntjük a fehérbort, felforraljuk és hozzátesszük a feketekagylókat. Fedő alatt főzzük, amíg a kagylók kinyílnak. A levüket átszűrjük, és a tejszínnel felforraljuk. A vajat folyamatosan hozzáadagoljuk. A szószt mixerrel is keverhetjük, így habosabb és sűrűbb lesz. Ízlés szerint ízesítjük lime-mal, annak finomra reszelt héjával és friss korianderrel. A feketekagylókat és a zöldségeket négy mély tálba helyezzük, és ráöntjük a forró szószt. Friss kenyérrel tálaljuk. A vörös curry és az édeskömény erős és markáns ízt ad az ételnek. Elkészítés előtt: A friss, élő kagylók maguktól becsukódnak, ha megkopogtatjuk a héjukat. Azok a kagylók, amelyek már főzés előtt kinyílnak, fogyasztásra nem alkalmasak. A feketekagylókat főzés előtt hideg vízben alaposan megmossuk. A feketekagylókat nem szabad túl hosszú ideig főzni, mert íztelenné és rágóssá válhatnak. Ezért legfeljebb 1,5 kilógrammot főzzünk egyszerre, és főzés után azonnal tálaljuk. A feketekagyló húsa teljes egészében fogyasztható. Azok a kagylók, amelyek a főzés során nem nyílnak ki, fogyasztásra nem alkalmasak.

12

13 Citromos osztriga spárgával 12 db osztriga 6 evőkanál főtt osztriga leve 1 fej finomra vágott sonkahagyma 1,5 dl krémtejszín 3 evőkanál vaj fél kávéskanál erős mustár, például Díjon-mustár friss petrezselyem és metélőhagyma összevágva 16 db tisztított spárga olívaolaj a sütéshez só bors citromlé Az osztrigák kinyitása Az osztrigákat kinyitjuk, és 3 evőkanál főtt osztriga levével együtt egy lábasba rakjuk. Óvatosan megpároljuk. A lé megmaradt részét egy másik lábasba rakjuk, a tejszínnel és a finomra vágott sonkahagymával együtt. Kis ideig főzzük, majd hozzátesszük a mustárt és a vajat. Az osztrigákat átrakjuk a kész szószba. Ízlés szerint ízesítjük metélőhagymával és petrezselyemmel. A spárgákat olívaolajban, közepés tűzön megsütjük. Sóval, borssal és friss citromlével ízesítjük. Az osztrigát egy vastag anyagú szalvétára a tenyerünkbe helyezzük úgy, hogy a hegyes oldala mutasson felénk. A kagyló záróizma a héja peremétől kicsit beljebb található. A kést az osztriga két héja közötti résbe helyezzük, és az izmot átvágjuk. Az osztriga héját óvatosan felhajtjuk. A héjmaradékokat eltávolítjuk, és közben figyelünk arra, hogy a leve ki ne folyjon.

14 Norvég gombás heringkoktél 35 dkg enyhén sózott heringfilé 30 dkg csiperkegomba 40 dkg burgonya növényi olaj póréhagyma só ízlés szerint A heringfilét kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk, és egy tálon elhelyezzük. A csiperkegombát és az előre megfőzött burgonyát növényi olajban megsütjük, majd a heringcsíkok mellé helyezzük a tálra. Tálalás előtt finomra vágott póréhagymával díszítjük.

15 Norvég zöldséges heringsaláta 25 dkg enyhén sózott heringfilé 30 dkg burgonya 15 dkg friss uborka 7 dkg zeller 10 dkg egész bors 12 dkg mustáröntet citrom só ízlés szerint A megtisztított főtt burgonyát, friss uborkát, zellert és borsot leöntjük mustáröntettel, és tölcsérformában egy lapos tálba helyezzük. A heringfiléket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, és a zöldségkeverék tetejére helyezzük. Egy szelet citrommal díszítjük. Öntet: 1 tojás sárgáját 1 teáskanál mustárral, 2 evőkanál növényi olajjal és fél teáskanál ecettel összekeverünk.

16 Egy ország, ahol a hegyek a tengerből nőnek ki. Ahol a veszélyes vízek - melyeket a szelek kavarnak és az áramlatok vezetnek - hullám tornyokat vetnek. De egy ilyen nehéz környezet is lehet bőkezű. Merthogy a jéghideg, tiszta, sós vízek mélyén gazdagság rejtőzik. Lassan növekedve, türelmesen beérve. A tenger kincsei, melyek a norvég partok és fjordok életét adják évezredek óta. Olyan komoly szaktudású halászok fogják és dolgozzák fel ezeket a kincseket, akik összekötik generációk nehezen megszerzett szaktudását a mai kor technikájával. A tenger emberei, akik megtanulták, hogy tisztelettel és szeretettel fogadják ezeket az ajándékokat és kellő szerénységgel kezeljék azt. Tengeri halételek Norvégiából. Hideg, tiszta vízben nevelve. ART. NR OCT Printed in copies Design: Big I.D. Reklamebyrå AS Print: Gunnarshaug Trykkeri AS Eksportutvalget for fisk, Norwegian Seafood Export Council N-9291 Tromsø, Norway, phone: , fax: mail@seafood.no

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával Gomba- és salátavariációk a ajánlásával Garnélás gombasaláta 1000 g Bio-Fungi 500 g tisztított garnélarák 1 db közepes méretű ananász 1 csokor koriander 2-3 db citrom leve 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj,

Részletesebben

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk.

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk. RECEPTEK Veganz Pink Smoothie Hozzávalók: 2 db érett biobanán 3 dl Veganz bio rizsital 2 ek. Veganz Smoothie bioalappor zöldborsófehérjével és gojibogyóval Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat,

Részletesebben

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta Boróka konyhája Saláták... 1 Citromfüves aromás vitaminos saláta... 1 Kapros cukkíni saláta... 1 Joghurtos, zelleres, kapros káposzta saláta... 2 Bazsalikomos tofu saláta... 2 Áfonyasaláta... 3 Tárkonyos

Részletesebben

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály 2015 RECEPTFÜZET 1 Írta Orosz Mihály Medvehagymás fűszervaj» 15 dkg vaj» 15-17 szál medvehagyma és bors» chili pehely» 1 gerezd fokhagyma» 2 ek. Aprított petrezselyemzöld A medvehagymát felaprítom, s hozzákeverem

Részletesebben

páclé (bármely Alap-páclé

páclé (bármely Alap-páclé A vadak pácolása A vadak húsa sötét, mert elejtés után nem tudnak kivérezni. A vadak húsa száraz, rostos, ezért előkészítése is több munkát és különleges gondosságot igényel. Ezért e húsoknál pácolást

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Chilis bab (3 adag) 1 ek olívaolaj 150g vöröshagyma 400g darált pulykacomb

Részletesebben

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma,

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, Rakott padlizsán - Mussaka 4 padlizsán, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál aprított petrezselyem, 1/2 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, bors, 2 evőkanál

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Spenóttal és gombával sült tojás

Spenóttal és gombával sült tojás Spenóttal és gombával sült tojás 300 g gomba, szeletelve 175 g spenót, megmosva 3 evőkanál száraz sherry ½ teáskanál őrölt szerecsendió 6 evőkanál zsíros tejszín 6 nagyobb méretű tojás 1 evőkanál finomra

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Borsófőzelék főtt tojással (4 adag) 600g mirelit zöldborsó 1ek olívaolaj

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Az egészséges táplálkozás nem jelent éhezést! És azt sem jelenti, hogy le kell mondania a hagyományos ételekről és édességekről.

Részletesebben

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók: ½ sárgarépa, ¼ petrezselyemgyökér, ¼ zellergumó, 1 kisebb burgonya, 1.5 dkg zöldborsó, 1 kiskanál olaj, ¼ csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldséglé, só, bors. A zöldségeket,

Részletesebben

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !"#$%&'#()*"+$,-)./)01

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !#$%&'#()*+$,-)./)01 Burgonyalepény pizza módra - sajttal burgonyalepény db 10 paradicsom konzerv kg 0,15 fehér hagyma kg 0,1 fokhagyma kg 0,04 oregano kg 0,01 sajt kg 0,2 vaj kg 0,05 olívaolaj l 0,04 márványsajt kg 0,1 só,

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák I70 Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák ÍZÔRZÔK Hozzávalók: másfél kg tisztított amur 10 dkg füstölt kenyérszalonna 10 dkg fôtt császárszalonna szeletben 2 nagyobb,

Részletesebben

Hozzávalók: 0,5kg rizs víz só pirospaprika bors éteízesítő zöldborsó

Hozzávalók: 0,5kg rizs víz só pirospaprika bors éteízesítő zöldborsó Krumplipüré 1 kg krumpli, hámozva, kockára vágva víz a krumpli megfőzéséhez ízlés szerint 3 dkg vaj 2 deci tejföl 1 egész tojás A krumplit fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

Részletesebben

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com ANTIPASTI Olasz előételek házilag Hazavinni & kipróbálni marche-restaurants.com (Töltött gomba) Funghi ripieni 200 g óriás csiperke, barna vagy fehér 10 g petrezselyemzöld 1 friss tojás 25 g zsemlemorzsa

Részletesebben

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV TURMIX CB2200 FŐZŐ FUNKCIÓVAL OLDAL TARTALOM 6-17 LEVESEK 18-25 SZÓSZOK & PESZTOK 26-27 GUACAMOLE & LEKVÁR ELŐSZÓ FUNKCIÓK Kedves vásárló! Köszönjük, hogy a CB2200-as

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Tanulj meg főzni egyszerűen,

Részletesebben

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye TÖKÖS ÉTELRECEPTEK Igal Városért Egyesület gyűjteménye 2014 Tökös- mákos muffin: 20 dkg liszt, 22 dkg cukor, 0,5 tk sütőpor, 0,5 tk szódabikarbóna, 0,5 tk só, 0,5 tk őrölt fahéj, 2 tojás, 2 étolaj, 1 db

Részletesebben

Taste Norway! Specialitások Norvégiából házilag

Taste Norway! Specialitások Norvégiából házilag Frissesség MAGYARORSZÁGON A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com Taste Norway! Specialitások Norvégiából házilag ALACSKA ÉSZAK/DÉL MOSONMAGYARÓVÁR ÉSZAK/DÉL BALATONLELLE

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc)

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc) Böjti receptek Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) 25 dkg zöldbab 1dl olaj 15 dkg gomba 1 gerezd fokhagyma 5dkg paradicsompüré 1 mokkáskanál só késhegynyi erősen csípős pirospaprika A megtisztított,

Részletesebben

RECEPTEK. Gofrik. Svédországi inspirációkkal. Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1

RECEPTEK. Gofrik. Svédországi inspirációkkal. Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1 RECEPTEK Gofrik Svédországi inspirációkkal Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1 Szerencsés véletlen, finom következmény Apró félreértéseknek köszönhetjük az élet legnagyobb örömeit! Vegyük például

Részletesebben

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre Húsvéti sonkás muffin Hozzávalók 12 főre Búza finomliszt 200g Teljes kiőrlésű liszt 100g Füstölt főtt sonka 200g Burgonya 150g Olaj 1 evőkanál Tojás 1 db Póréhagyma 60g Zöldpaprika 60g Élesztő 1 csomag

Részletesebben

Magyarország étele 2018.

Magyarország étele 2018. Magyarország étele 2018. Belfegor: Makói hagymás velővel töltött, paprikásmártásos szűzlabda, hajdina ropogóssal 1. lépés Velőtöltelék elkészítése A makói vöröshagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon

Részletesebben

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös és ízletes? Mi sem egyszerűbb! A Koronás Befőzőcukorral készült lekvárok elkészítése gyors és egyszerű.

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

Karácsonyi ételek gombákkal a

Karácsonyi ételek gombákkal a Karácsonyi ételek gombákkal a ajánlásával Aszalt szilvás pulykamell vörösboros gombaszószban 500 g Bio-Fungi szeletelt csiperkegomba 800-1000 g pulykamell 300 g aszalt szilva vörösbor olaj, só, bors A

Részletesebben

A svédasztal remekei. A svédasztal története

A svédasztal remekei. A svédasztal története A svédasztal remekei A svédasztalos vendégség sokak kedvence, mert mindenféle finomság közül válogathatunk. De mi is van az igazi svédasztalon? És mi az ami igazán a svédek kedvence? Összeállításukban

Részletesebben

Hencsey Roland mesterszakács receptjei

Hencsey Roland mesterszakács receptjei 1 2 1. alkalom Minestrone leves Könnyű ugyanakkor tartalmas olasz zöldségleves elkészítése egyszerű, de mint minden nagy odafigyelést igényel 0,15 kg császárszalonna kockára vágva 0,2 kg sárgarépa batonokra

Részletesebben

A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS

A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS Kedves Fogyasztó! A magyar lakosság egy fôre jutó nyúlhúsfogyasztása messze elmarad a nagy konyhakultúrájú országokétól.

Részletesebben

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom A burgonyát, vöröshagymát, zöldpaprikát karikára vágjuk,

Részletesebben

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye Káposztaleves 1 füstölt csülök, vagy 30 dkg főzőkolbász ½ kg savanyú káposzta 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt pirospaprika

Részletesebben

Ételek formázása 1. A formát helyezze a tányérra 2. Helyezze bele az ételt 3. Nyomogassa le. 5. A formát vegye le, az ételt tartsa a nyomóval.

Ételek formázása 1. A formát helyezze a tányérra 2. Helyezze bele az ételt 3. Nyomogassa le. 5. A formát vegye le, az ételt tartsa a nyomóval. Használati útmutató Jellemzés Kiválóan alkalmas rizsből, burgonyából, zöldségből és hasonl. készült ételek tányéron való megformázásához, valamint édes és sós réteges előételek, köretek és desszertek elkészítéséhez.

Részletesebben

PÁROLT CSIRKEMELL RIZSKEMÉNYÍTŐVEL

PÁROLT CSIRKEMELL RIZSKEMÉNYÍTŐVEL 1 Bambuszgőzölő A gőzölés egy ősi eljárás, de ma is nagyon kedvelt Kínában. Az így készült ételeknek magasabb a tápértéke, gazdagabbak természetes ízekben, könnyebben emészthetők. Zöldségfélék, hal, hús,

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd Magyaros libamáj 50 dkg libamáj 15 dkg libazsír 6 dkg liszt 2 fej vöröshagyma 4 cső zöldpaprika 3 darab paradicsom 15 dkg csípős kolbász 4 kisebb szelet szalonna (bőrös) A felaprított hagymát dinszteljük

Részletesebben

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Reggeli: Sárgarépás tojáskrém kenyérrel Elkészítési leírás: A tojás(oka)t keményre főzzük, majd alaposan kihűtjük. Ezután majonézzel, ízlés szerint mustárral,

Részletesebben

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

Egyél céklát (akár) minden nap!

Egyél céklát (akár) minden nap! 1 Egyél céklát (akár) minden nap! A receptek alatt találtok egy rövid ismertetőt a cékla jótékony hatásairól: Almás céklasaláta 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

A ZÖLD ÉS PIROS DIÉTA

A ZÖLD ÉS PIROS DIÉTA A ZÖLD ÉS PIROS DIÉTA Ahogy ez a kutatás utat talált a sajtóba, Potter professzor Rákgyógyszer Kutatócsoportjához elkezdtek érkezni a kérések, hogy segítsenek rákban szenvedő embereken. Első válaszként

Részletesebben

1300 kcal minta étrend

1300 kcal minta étrend Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora Összesen Étel 1 adag (4) Fehérjés zabkása 150g Uborka 150g Paprika 150g Paradicsom 1db (52g) Főt tojás 100g Főtt rizs (zsír és olaj nélkül) 100g Sült csirkemell 200g

Részletesebben

RECEPTEK KERTI PARTIKHOZ

RECEPTEK KERTI PARTIKHOZ RECEPTEK KERTI PARTIKHOZ 2016 GREFAU WEBÁRUHÁZ Tartalomjegyzék Bográcsban... 2 Pincepörkölt... 2 Borsópörkölt bográcsban... 3 Harcsa pörkölt... 4 Grillezve... 5 Grillezett padlizsán... 5 Grillezett gomba...

Részletesebben

1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK

1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK 1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK 18 19 20 A munkahelyi ebédek világában mostanában nagyon divatosak az üvegekbe, dobozokba rétegezett saláták. Hogy ne csak csomagoláskor, hanem fogyasztáskor

Részletesebben

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ Próbálja ki receptötleteinket! Amennyiben az elkészítési időt több mint egy órával meghosszabbítja, az befolyásolhatja az étel ízét. Természetesen bizonyos határokon

Részletesebben

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió Előszó Éveken át jártuk a világot, gyűjtöttük az információkat, hogy egyre mélyebbre merülhessünk az egészséges táplálkozás rejtelmeibe. Magyarországra hazatérve időnként azt tapasztaltuk, hogy az egészséges

Részletesebben

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd!

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! 1/17 FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! Mosd meg! A kész ételre reszeld rá! Édességekben is kipróbálhatod! 2/17 Hozzávalók: Szarvasgombás fűszervaj 1 cs

Részletesebben

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap 2018. november 05. Eger, Vallon u. 2. Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája. Rendezvény célja: - egészséges

Részletesebben

Diétás ételek könyve

Diétás ételek könyve Diétás ételek könyve www.leakiloval.hu Oldal 1 Kedves Olvasóm! Ezt a könyvet azért készítettem el Neked, mert a fogyókúra során a legnagyobb probléma az, hogy mit is főzz, ami nem hizlal. Ebben a könyvben

Részletesebben

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Szilvakrémleves sörös ropogóssal Hozzávalók 4 főre: Leves - 300 g aszalt szilva - 200 ml Soproni Szilva Démon - 40 g liszt - 50 g cukor - 1 ek vaj - 2 db egész fahéjrúd

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 4. Hét

Menü - 1800 kcal. 4. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Csirkepaprikás tésztával

Csirkepaprikás tésztával Csirkepaprikás tésztával - 30-40 dkg csirkemell filé, - Knorr csirkepaprikás alap, - főzőtejszín, - víz, - étolaj, - 250 g Gyermelyi copfocska tészta A húst felkockázzuk, és szárazra csepegtetjük. A 2,8

Részletesebben

Text Black. Az összes hozzávalót (kivéve 100 g édeskukoricát és az olajat) turmixgépbe rakjuk, és egyenletesre turmixoljuk.

Text Black. Az összes hozzávalót (kivéve 100 g édeskukoricát és az olajat) turmixgépbe rakjuk, és egyenletesre turmixoljuk. 46-59_Reggelik.qxp 2009.11.19. 13:32 Page 54 Édeskukorica-lepény mártogatós szósszal Tökéletes vasárnap reggelire. Ha keleti ízekre vágyik, tálalja thai mártogatós szósszal, vagy ha inkább mexikóira, használjon

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Sonkakészítő hőmérővel *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Jelmagyarázat www.tescoma.com/video/420866 PRESTO sonkakészítő hőmérővel Tulajdonságok A PRESTO sonkakészítő kiváló eszköz a házi

Részletesebben

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Receptötletek a friss és sütésre kész tésztákhoz Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Friss tészták Tante Fannytól A valaha legjobb, ahogy ma is szeretjük. Frissen sütjük, és sajnos, mindig rögtön

Részletesebben

Karácsonyi ételek termesztett gombával

Karácsonyi ételek termesztett gombával Karácsonyi ételek termesztett gombával Aszalt szilvás pulykamell vörösboros szószban 500 g csiperkegomba 800-1000 g pulykamell 300 g aszalt szilva vörösbor olaj, só, bors A pulykamellet vékony szeletekre

Részletesebben

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.)

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) Kolbászos tészta brokkolival Adag: 4 főre Elkészítési idő: 25 perc 40 dkg tészta (penne, masni) 1 kis fej brokkoli, kis rózsákra szedve 20 dkg száraz

Részletesebben

Halország! Halas receptek. Rétimajor. gyûjteménye. Lévai Ferenc és a Tv Paprika bemutatja:

Halország! Halas receptek. Rétimajor. gyûjteménye. Lévai Ferenc és a Tv Paprika bemutatja: Halország! Lévai Ferenc és a Tv Paprika bemutatja: Rétimajor Halas receptek gyûjteménye Magyaros halgombócleves A halat megtisztítjuk, törzsét feldaraboljuk, megsózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és

Részletesebben

Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu)

Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) 2010 december 07. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A karácsony és az utána következő napok okot adnak a bulizásra. A jeges bólék a hangulatot

Részletesebben

Hommage Robuchon Chartreuse burgonyával, padlizsánnal, kagylóval töltve Jakab kagyló osztrigával, marinált lilahagymával Kerti saláta retekkel,

Hommage Robuchon Chartreuse burgonyával, padlizsánnal, kagylóval töltve Jakab kagyló osztrigával, marinált lilahagymával Kerti saláta retekkel, Hommage Robuchon Chartreuse burgonyával, padlizsánnal, kagylóval töltve Jakab kagyló osztrigával, marinált lilahagymával Kerti saláta retekkel, zöldalmával, tormával, zöldspárga tárkonnyal, friss zöldekkel

Részletesebben

Sajtos csirkesaláta Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 25 dkg paradicsom 10 dkg jégsaláta 5 dkg sajt sült csirke fűszerkeverék

Sajtos csirkesaláta Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 25 dkg paradicsom 10 dkg jégsaláta 5 dkg sajt sült csirke fűszerkeverék 30-90 napos szétválasztó diéta A kúra alapvetően négy napos periódusokra osztott, aszerint, hogy milyen tápanyagot fogyaszthatunk az egyes napokon. Étkezésünket fehérje, keményítő, szénhidrát és gyümölcsnapok

Részletesebben

10 gyors és olcsó szendvicskrém

10 gyors és olcsó szendvicskrém 10 gyors és olcsó szendvicskrém Miért készítsünk szendvicskrémet? Mert a házilag készített szendvicskrémek olcsók. Az újdonság élményét hozzák a készen vásárolt kenyérrevalók között. Új ízeket varázsolnak

Részletesebben

Képes szakácskönyv erdélyi ételekből

Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Készítette: Szabó Mária 2012. Tartalomjegyzék Erdélyi rakott káposzta... 4 Erdélyi borsos tokány... 6 Juhtúrós puliszka /Mamaliga/...

Részletesebben

Vegetáriánus ételek wokban

Vegetáriánus ételek wokban Vegetáriánus ételek wokban A wok kiválasztása Öntöttvasból, acélból, nemesacélból (alumíniummaggal) vagy egyszerő vasból készült wokok közül választhatunk. A kereskedelemben rézbıl készült wokot is lehet

Részletesebben

Ananászos piskóta. Almás palacsinta. * Szezonális: Húsvét * Elkészítési idő: 30 perc vagy több * Főzési idő: 15 perc. Hozzávalók:

Ananászos piskóta. Almás palacsinta. * Szezonális: Húsvét * Elkészítési idő: 30 perc vagy több * Főzési idő: 15 perc. Hozzávalók: Ananászos piskóta * Szezonális: Húsvét * Elkészítési idő: 30 perc vagy több * Főzési idő: 15 perc - 1 doboz körananász befőtt, - 4 tojás, - 4 csapott evőkanál kristálycukor, - 4 púpos evőkanál rétesliszt

Részletesebben

FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK

FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK LEVESEK Három finomság leves Savanyú-csípős leves Húsmetélt üvegtésztás leves Húsmetélt szecsuáni leves Hung Dun leves Kukorica leves Húsgombóc leves 250 Ft 260 Ft ELŐÉTELEK Hagyományos

Részletesebben

1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK

1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK HU Receptkönyv Sütő 2 www.aeg.com 1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK 1.1 Marhasült Automatikus programok súly megadásával. A súly beállítási edény alján 10-20 mm-es folyadékréteg legyen. Fedővel fedje le. Ezt a

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1 A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Klemi 202. 1 Tartalomjegyzék...1 Levesek...6 Fűszeres hideg paradicsomleves...6 Fűszeres paradicsomleves...6 Habart paradicsomleves...6 Hideg tejszínes paradicsomleves...6

Részletesebben

GYÜMÖLCS- ÉS ZÖLDSÉGAPRÍTÓ

GYÜMÖLCS- ÉS ZÖLDSÉGAPRÍTÓ GYÜMÖLCS- ÉS ZÖLDSÉGAPRÍTÓ Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a gyümölcs- és zöldségaprítót. Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi útmutatót. A használati útmutatót őrizze meg. A saláták,

Részletesebben

Törtcsokoládés muffin

Törtcsokoládés muffin Törtcsokoládés muffin 300 g fi nomliszt, 3 és fél kk sütôporral elkeverve 55 g porcukor 190 g fehércsokoládé, darabokra vágva 100 g tört grillázsos csokoládé 1 tojás, könnyedén felverve 60 g olvasztott

Részletesebben

Szendvicsek, vendégvárók

Szendvicsek, vendégvárók Receptek sonkából Szendvicsek, vendégvárók Húsvéti szendvics 4 szelet szendvicskenyér 2 dkg vaj 12 dkg fôtt sonka 1 db fôtt tojás tormahab 4 zöldpetrezselyem ág 1 db piros, kaliforniai paprika Vajazzuk

Részletesebben

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Műtétet követő 1. nap: TEA ÉS VÍZ Igyon lassan, kis kortyokban Várjon 1-2 percet a kortyok között; Egyszerre soha ne igyon többet 1 dlnél Csakis szénsavmentes

Részletesebben

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre.

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre. AamsddmFrafa Mama minden évben készített ilyen mézeskalácsot, több száz darabot, tojásfehérjébe kevert porcukorral kicirkalmazva, mákkal, kókusszal, több színű cukorgyönggyel díszítve. (...) A lényeg viszont

Részletesebben

Húsok, halak. Mustáros tarja. Hozzávalók: 4 szelet tarja 2 fej hagyma 3 ek sör 3 ek (magos) mustár 2 ek olaj 2 babérlevél só, bors

Húsok, halak. Mustáros tarja. Hozzávalók: 4 szelet tarja 2 fej hagyma 3 ek sör 3 ek (magos) mustár 2 ek olaj 2 babérlevél só, bors Húsok, halak Mustáros tarja 4 szelet tarja 2 fej hagyma 3 ek sör 3 ek (magos) mustár 2 ek olaj 2 babérlevél, bors A felszeletelt, csont nélküli húst mossuk meg és töröljük szárazra. A páchoz pucoljuk meg

Részletesebben

EGYSZERŰ RECEPT. Gyors falatok A NYÁRI GRILL- KERTI PARTIDHOZ TÉSZTASZERELEM

EGYSZERŰ RECEPT. Gyors falatok A NYÁRI GRILL- KERTI PARTIDHOZ TÉSZTASZERELEM 8 EGYSZERŰ RECEPT TÉSZTASZERELEM Gyors falatok A NYÁRI GRILL- és KERTI PARTIDHOZ Új RECEPTEKET KERESEL? TŐLÜNK SZERETETTEL FELCSAVARVA: FRISS TÉSZTÁINK a NYÁRI PARTIKHOZ Grillezésre hív a nyár, hogy a

Részletesebben

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles Aszalt szilvás rétes Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 15 dkg zabpehely, 20 dkg aszalt szilva, 3 dl rostos szilvalé, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes),

Részletesebben

Halva. Olívabogyós tőkehalfilé sült citrommal. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 15 perc HOZZÁVALÓK:

Halva. Olívabogyós tőkehalfilé sült citrommal. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 15 perc HOZZÁVALÓK: Halva * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 15 perc - 5 dl víz - 20 dkg cukor - 10 dkg vaj - 20 dkg búzadara - 2 evőkanál dúrvára tört földimogyoró - 1 teáskanál őrölt fahéj A vizet a cukorral az 1

Részletesebben

GILLER AKUPUNKTÚRA. Diétás napló. GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12

GILLER AKUPUNKTÚRA. Diétás napló. GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12 GILLER AKUPUNKTÚRA Diétás napló GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12 GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 2 2013.02.27. 0:26:12 GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd

Részletesebben

TARTALOM. Reggelire, nasira és vacsorára való ételek:... 2

TARTALOM. Reggelire, nasira és vacsorára való ételek:... 2 TARTALOM Reggelire, nasira és vacsorára való ételek:... 2 Szuper Gabona reggeli.... 2 Palacsinta, lepény... 2 Tonhalas pogácsa... 2 Gyors, tápláló, szerény tonhalas finomság.... 3 Zsírégető húskenyér...

Részletesebben

Fitness Lunch március 2015.

Fitness Lunch március 2015. S. Kovács Ádám, világbanok sportoló Fitness Lunch - 2015. március Az előző két hónap ha rendesen végig csináltad akkor kiváló alapokat nyújtott. Itt az idő, hogy komolyabban vegyük saját magunkat és bízzunk

Részletesebben

2016/06/09 07:52 1/18 Recept

2016/06/09 07:52 1/18 Recept 2016/06/09 07:52 1/18 Recept < Főoldal Recept Főétel Vegyes maradék 50 dkg babcsíra 15 dkg hús (disznó, marha, csirke) 1 teáskanál (finoman) paradicsompüré hagyma fokhagyma olívaolaj teáskanál méz 2 evőkanál

Részletesebben

Húsvéti sonka elkészítése

Húsvéti sonka elkészítése Húsvéti sonka elkészítése A nyers sonkát sósságától függően 12-24 óráig hideg vízben áztassuk. A vizet a sósságtól is függő gyakorisággal többnyire 3-4 óránként öntsük le és pótoljuk frissel. Áztatás után

Részletesebben

Metélıhagymás kukorica krémleves

Metélıhagymás kukorica krémleves Metélıhagymás kukorica krémleves 20 dkg Bonduelle Gold kukorica 4 dl húsleves (kockából) 2 dl tejszín 5 dkg vaj 2 púpozott evıkanál liszt 1 csokor metélıhagyma szerecsendió ırölt fehérbors, só A kukoricáról

Részletesebben

MOZAIK ÉTREND. 1200 kcal/nap. Reggelik: 200-240 kcal

MOZAIK ÉTREND. 1200 kcal/nap. Reggelik: 200-240 kcal MOZAIK ÉTREND A megadott étrendi minták közül válasszon kedve szerint az Ön számára javasolt energiatartalmat tartsa szem előtt! 1200 kcal/nap Reggelik: 200-240 kcal 1 Reggeli natúr joghurt 125 g friss

Részletesebben

Receptgyűjtemény. Receptet küldte: Kozma Ferenc

Receptgyűjtemény. Receptet küldte: Kozma Ferenc Receptgyűjtemény Hozzávalók: Egész csirkecomb Chilis Show Tűzköpő vagy egyéb Chilifarmos csípős szósz ketchup Worcestershire szósz bors cukor igény szerint fokhagyma, bazsalikom, majoránna, kakukkfű olívaolaj

Részletesebben

DUOSO modell: BG-F-2313

DUOSO modell: BG-F-2313 DUOSO modell: BG-F-2313 Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Üzembe helyezés előtt olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi áttekintésre is.

Részletesebben

Fogadalmak, melyek többnyire csak éjfélkor a koccintás idején kapnak nagy figyelmet, másnapra feledésbe merülnek.

Fogadalmak, melyek többnyire csak éjfélkor a koccintás idején kapnak nagy figyelmet, másnapra feledésbe merülnek. Alig vagyunk túl a karácsonyi terülj-terülj asztalkámon máris itt a szilveszter. Ezen a napon hatalmas bulival, nagy fogadalmakkal, evéssel-ivással búcsúztatjuk az Óévet és köszöntjük az Újévet. Fogadalmak,

Részletesebben

Receptek: 1. hét. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell. 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma. 150g csiperkegomba.

Receptek: 1. hét. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell. 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma. 150g csiperkegomba. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma 150g csiperkegomba 150g sárgarépa 150g zöldborsó (fagyasztott) 1 ek olívaolaj 1 adag: 327 kcal, 29,1g fehérje, 6,3g

Részletesebben

V E R E EGÉSZ EGÉSZSÉG

V E R E EGÉSZ EGÉSZSÉG vokádó-és uborka rozetta GS GSSG GSSGS GSSGSBB ISOL 1db kigyóuborka 5cl borecet 2db avokádó 10cl olivaolaj 2 db paradicsom 1 tkanál mustár 10 db friss bazsalikomlevél lkészítése: z uborkát és az avokádót

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

RECEPTVARAZS V e g e tó H cm u s é+ elek

RECEPTVARAZS V e g e tó H cm u s é+ elek RECEPTVARAZS V e g e tó H c m u s é + e le k Vkge+á H a nus e+elek Pro-Book Könyvkiadó Szöveg: Pro-Book Borító: Pro-Book 1. kiadás Pro-Book Könyvkiadó, 2008 ^ PRO,r BooK KÖNYVKIADÓ ISBN 978 963 9875 51

Részletesebben