BEMUTATKOZUNK. < A1a HUN> kínai kulturális és mővészeti központ 2009

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BEMUTATKOZUNK. < A1a HUN> kínai kulturális és mővészeti központ 2009"

Átírás

1 Kínai Kulturális és Mővészeti Központ 匈 中 文 化 艺 术 中 心 BEMUTATKOZUNK kínai kulturális és mővészeti központ 2009 < A1a HUN> FONTOS FIGYELMEZTETÉS! Jelen dokumentum és annak teljes tartalma a Kínai Kulturális és Mővészeti Központ szellemi tulajdonát képezi. Az évi LXXVI. Szerzıi jogról szóló törvény értelmében védelem alatt áll, mely írásos engedély nélkül semmilyen formában (sem részben, sem egészben) nem másolható. A jogosulatlan felhasználás büntetı- és polgári jogi következményeket von maga után. A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ jogosulatlan felhasználás következtében követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának teljes megtérítését.

2 kreativitás elszántan keressük az ırzött kulturális értékek bemutatására szolgáló egyedi utakat és lehetıségeket, eredetei ötleteket. Értéket teremtünk. tapasztalat több mint 10 év, népes események, rendezvények. Kínai mővészeti ágakat ismerı gyakorlók, mesterek. Együtt közösséget teremtünk, egymásra büszkék vagyunk. elhivatottság a kultúra és a sokszínőség elfogadása nem csupán hivatásunk; életünk része is így élünk, így gondolkodunk. A kulturális értékek megırzése iránti odaadásunk tükrözıdik munkánk eredményeiben bizalom valljuk, hogy hosszú távú együttmőködés alapja a kölcsönös bizalom, megértés és elfogadás. Bízunk abban, hogy Te is így gondolod.

3 Kik vagyunk? az egymásra találás csupán kezdet, az együtt maradás már haladás. Közösen dolgozni a siker Magyarok által alapított közhasznú szervezet, mely közössége azon embereknek, akik hisznek a kultúra és mővészetek által közvetített maradandó értékekben. Hisznek abban, hogy megırzésük, közvetítésük mindenki számára a fejlıdés alapját jelentheti. Hisznek a párbeszédben, a tolerancia és elfogadás egyetemes erejében, abban, hogy a Világ változatossága, a megszámlálhatatlan lehetıség kulturális sokszínőségbıl is ered. A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ 1995-ös alapítás óta, a mai napig megtartotta különleges, - a kölcsönös tiszteletre és megbecsülésre alapozott mőködési rendjét, napjainkig jelentıs fejlıdési szakaszokon ment keresztül. Társadalmi összefogásra szólít fel. kulcs a kínai világhoz A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ mindennapjait számos kínai szervezet, kínai-, nyugati mester, mővész közremőködésével éli meg, melyben partnerkapcsolatai, és egyre bıvülı tagsága szüntelen fejlıdésben van. A kultúra, sport és a mővészet számos területén eredményeket elérve, kivételes lehetıséget kínál minden Kína-, és a kínai kultúra iránt érdeklıdı számára. Közremőködései során eseményeket, programokat színesít bemutatva számos kínai mővészeti ágat. Több mint tíz éves tapasztalatait, tudását és ismereteit az egyre erısödı társadalmi szerepvállalásában ajánlja a nemes célok s elképzelések eléréséhez, a fejlıdés fenntartásához. a magyarságért E szerepvállalásban fokozott figyelmet szentel hazánk, Magyarország, s így, a magyarság bemutatására. Szakmai szervezetekkel a magyar vidék évszázados értékeinek, ırzött kincseinek, mővészetének és folklór kultúrájának megismertetését szorgalmazza, segíti, mely egyre fontosabb a hazánkban élı kínai közösség számára is. Úgy tartja, a magyar-kínai kapcsolatok ápolása és fejlıdése kulturális kapcsolatok nélkül elképzelhetetlen. Kínai Kulturális és Mővészeti Központ ezért segíti e megismerést, azt a párbeszédet, mely során e két nép egymásra talál. a vezetıségrıl mely a kínai kultúra és mővészetek iránt elkötelezett, aktívan gyakorló emberekbıl áll. Küldetésnek tekinti a kulturális értékek és örökség tisztább és egyre mélyebb képviseletét, így a kínai mővészetek kutatását és egyre szélesebb körő oktatását. Arra törekszik, hogy a kulturális csere folyamatosan erısödjék a két ország között szeptember 1.-tıl a magyar és kínai kulturális hagyományok megırzése, ápolása, a közösségi és egyéni mővelıdés élénkítése és fenntartása egyre szervezettebb keretek közt zajlik. Tagjainak felbecsülhetetlen munkája közvetlenül járul hozzá a Kínai Kulturális és Mővészeti Központ és a vele kapcsolatban állók életminıségének javításához.

4 Mivel és hogyan foglalkozunk? értékeinket magunkban hordjuk A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ tagjait merész tervek, álmok főzik egybe. Hitelességének megırzése mellett mindennapi tevékenységei azzal a kötelességgel járnak, hogy e termékeny Közösség egyenletes fejlıdése fennmaradjon. Szerepvállalásait és feladatait úgy bıvíti, hogy valódi értékeket teremtsen. Helyt állva, nem csupán az a fontos, mivel, hanem az is, ahogyan törıdik a dolgokkal, feladatait végzi. Közösséget formálva, egyre eredményesebben valósítja meg elsıdleges céljait: a két ország közötti kulturális csere folyamatos erısítésében lehetıségeket teremt számos kulturális / sport / mővészeti vonatkozások valós bemutatására; a kínai magyar baráti kapcsolatok erısítésében partnerkapcsolatokat épít és főz szorosra Magyarország és Kína-, valamint a hasonló szervezetek közt. Kulturális értékeink megırzését e bıvülı közösségben szorgalmazza. folyamatosan törekszik a kínai kultúra és mővészetek tisztább és mélyebb képviseletére mely során szakmai csoportokat, oktató-gyakorló közösségeket, iskolákat hoz létre. Így válik a kínai kultúra központjává válva Magyarországon. Tematikus kulturális-, és társadalmi események szervezésében és lebonyolításában-, gazdagításában is egyre nagyobb segítséget nyújt, kiemelkedı részt vállal. Szerteágazó kapcsolatai révén gyors, rugalmas alkalmazkodás igénye valósult meg, amelyet dinamikusan, naprakészen kezel. Szervezési-, vezetési-, és kulturális területeken mővészeti képességeit gyarapítva bizonyított már multi-kulturális környezetben is. Ismeri és érti a kihívásokkal teli-, olykor nemzetközi kapcsolatokon keresztül ívelı kínai magyar együttmőködések sajátosságait. Ennek szellemében szolgálja ki a kulturális és társadalmi igényeket.

5 Milyen lehetıségeket kínálunk? egy hivatás nagysága elsısorban talán abban van, hogy egyesíti az embereket Tevékenységi köreinek bıvítésével fennállása óta folyamatosan törekszik a fejlıdésre. Évtizedes tapasztalatait partnerként ajánlja mindazoknak, akik a média, sajtó, vagy a kulturális rendezvények / társadalmi események sajátos eszközeivel kívánják bemutatni a távol-kelet varázslatos világát, illetve az egyes mővészeti ágakat. Közvetlen lehetıséget nyújt a mővészeti gyakorlásokra, melyeken keresztül a kínai kultúra és mővészetek elfeledettnek hitt világa nyílik meg. A folyamatos fejlıdésen és kiteljesedésen átívelı képzések egyre magasabb színvonala a biztosíték arra, hogy minden érdeklıdı megtalálja saját fejlıdéséhez vezetı utat. Egyedülálló módon a/az: autentikus harcmővészetben teakultúrában és kapcsolódó mővészeti ágaiban kalligráfia mővészetében és kapcsolódó mővészeti ágaiban régi Kína hangszereivel zenemővészetben elıadó mővészetben (ének-zene, tánc és egyéb verbális ) Mővészeti képzései révén programok és események segítésében vállal szerepet. Cégeknek és vállalatoknak, valamint szervezetnek, amelyek könnyebben szeretnének eligazodni az egyre több lehetıséget kínáló kínai társadalomban. Mint a kínai szokások, kultuszok jó ismerıje, tanácsokkal segíti konferenciák, kongresszusok megszervezését és lebonyolítását. A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ hivatalos eseményeket-, megbeszéléseket,- valamint egyéb társadalmi rendezvényeket kulturális, mővészeti bemutatóival színesíti. Közvetlen segítséget nyújt - és szerepet vállal akár önállóan is: kulturális és mővészeti programokban, produkciókban tanácsadói, szakértıi tevékenységekben tolmácsolásban és szakfordításokban oktatási programokban és/vagy azok támogatásában turisztikai programokban és/vagy azok támogatásukban audiovizuális produkciók létrehozásában, és/vagy azok támogatásában az írott sajtó segítésében, a tájékoztatás teljesebbé tételében Kompetenciák a/az értékteremtésben: elıadások, oktatások, szakcikkek értékmegırzésben és értékközvetítésben: hazai és nemzetközi szakmai együttmőködéseken, rendezvényszervezés, a közmővelıdés segítése, exkluzív mővészeti és kulturális események életre keltése és/vagy támogatása melyek társadalmi-, illetve felsı vezetıi szinten is - közvetlenül hatnak a magyar-kínai kapcsolatokra

6 MÉDIA és sajtó területén: kulturális és mővészeti ágakat bemutató-, illetve ismeretterjesztı önálló mősorok illetve szerepvállalásokban (CIVIL Rádió, Budapest Rádió, INFO Rádió, MTV, RTL Klub, VITAL TV, TV PAPRIKA ) Miben vagyunk egyedülállóak? nem a kihívás határozza meg kik vagyunk és mivé leszünk, hanem az a mód ahogy szembenézünk a kihívásokkal. kulturális és mővészeti értékek és sajátosságok valós közvetítésében; társadalmi összefogást célzó események szervezésében és lebonyolításában; tevékenységeinkhez kötıdı, 10 országra kiterjedı baráti kapcsolatok ápolásában; élı rádiómősor életre keltésében, fenntartásában újabb lehetıséget teremtve a tájékoztatásra, ismeretterjesztésre; kínai érdeklıdık számára, magyar kultúra bemutatását célzó társadalmi események megszervezésében közös lebonyolításban; értékteremtésben, értékközvetítésben; Mire vagyunk büszkék? Büszkék vagyunk egy sokszínő közösségre, az összefogás erejére és azokra a közös célokra, melyek összehoznak és összetartanak minket. Büszkék vagyunk a mindennapi munkára, mellyel itt, a kínai-magyar határon ismertté válhatnak-, és születhetnek maradandó értékek. tevékenységeink hazai és egyre inkább nemzetközi szinten is prosperáló kínai támogatására kulturális és az emberi értékek megırzésén alapuló mővészeti oktatásainkra, partnerkapcsolatainkra, így a töretlenül fejlıdı és elmélyült kapcsolatra a Kínai Nagykövetséggel, kínai szervezetekkel, sajtóval és médiával 2009-ben az V. évadját élı Kína Virága élı rádiómősorunkra, mely Magyarország elsı ilyen jellegő mősora kínai kulturális és mővészeti területen megannyi tévés rádiós szerepvállalásainkra cserekapcsolatokat elısegítı rendezvényeikre - eseményeinkre tagjaink, oktatóink, gyakorlóink és partnereink elismert szakértelmére, kimagasló tapasztalatára melyek során olyanokká válhattunk, amelyek ma vagyunk. (ld.: referenciák) KÖSZÖNJÜK!

7 Partnerkapcsolatok Hajót építünk. Nem azért hívunk, hogy fát vágj, szerszámot készíts, feladatokat hajts végre. Helyet kínálunk a fedélzeten, hogy együtt fedezzük fel a távoli végtelent. Hiszünk abban, hogy a közös célok összehozzák az embereket még akkor is, ha a Föld két oldalán születtek. A kultúra, a kulturális örökség mienk, embereké - belılünk fakad, általa leszünk azok, amik vagyunk, ahogy élünk ebben a világban. Mi, a Kínai Kulturális és Mővészeti Központ tagjai folyamatosan keressük a kapcsolatot mindazokkal, akik hasonlóan, vagy akár másképp gondolkodnak. KORMÁNYZAT Kínai Népköztársaság Nagykövetsége Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma Interparlamentáris Unio Magyar-Kínai Baráti Tagozat Kulturális és Oktatási Minisztérium Overseas Chinese Affairs of Guangdong EGYÜTTMŐKÖDİ PARTNEREK Kínai Nıszövetség Magyar-Kínai Baráti Társaság (M-KBT) China Mart Budapest Eastinfo Magyarországi Kínai Chanbuddhista Egyház XuYun Chanbuddhista Központi Egyház HuanYu Oriental Herbs / Dr. Chen Patika WanLongZhou Green Options Plc. U.S.A KULTURÁLIS ÉS MŐVÉSZETI INTÉZMÉNYEK Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Mővészeti Múzeum Ráth György Múzeum Iparmővészeti Múzeum Musicians Who Magyar Zenemővészeti Alapítvány Europe China Institute Europian Association for Chinese Studies China International Culture Association China EU Association Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése Mővészetek Palotája KÍNAI HARCMŐVÉSZET Magyar WuShu Szövetség Magyar Tradícionális KungFu és WuShu Szakszövetség TaiJi Kulturális Központ Biang KungFu Iskola Shaolin Iskolák SAJTÓ ÉS MÉDIA CIVIL Rádió FM98.0 Kínai Nemzetközi Rádió (CRI), Peking Xin Dao Bao Új Szemle eagent FengHuang TV Fınix Televízió CCTV 4 Xin Hua Shi Kínai Hírügynökség Ou Ya Xin Wen Bao Európa-Ázsia Hetilap Wen Shi Da TV Paprika Vital TV Magyar Budo Harcmővészek Magazin World Chinese China NEWS People (China) Kao Shi k ö z ö s s é g e t t e r e m t ü n k. t a r t s v e l ü n k T e i s

8 Kiemelt referenciák Autentikus harcmővészeti és kulturális táborok, elvonulások (1995-tıl folyamatos) Debreceni Teabemutató és Kulturális Fesztivál (2003, Debrecen, belváros) Kínai Nemzetközi Rádió (CRI, Peking) magyarországi látogatásai és országos hallgatói találkozók (2004 / 2006, Budapest) Országos Thaiföldi Újévi Ünnepség (Petıfi Csarnok 2005) Kínai Magyar Általános Iskola Oroszlánavatási Ünnepség (2005, Budapest) Elsı Magyar Teakiállítás és Teaünnep (2005, ASIA Center) Sárkány Országa kínai nap (2005, Szabó Ervin Könyvtár) Tavaszünnep 2005 (Budapest China Mart) XII. Logisztikai Fórum és Bál kínai magyar kereskedelmi és kulturális kapcsolatok (2006, Stefánia Palota) Liu Yue Ning professzorasszony élı szólókoncertje (2006, Zeneakadémia) Tavaszünnep és egyhetes rendezvénysorozat 2006 (Asia Center, Budapest China Mart) Múzeumok Éjszakája Kína Teakultúra (2006, Iparmővészeti Múzeum) Egri Bor és Szilvásváradi Pisztrángünnep a Kínai Nagykövetség részvételével Pekingi Olimpia Nagyszabású Bemutató és Est (2006, Budapest China Mart) Nyári Zenés Est Romano Drom a kínai nagyközönség elıtt (2006, Budapest China Mart) Hivatalos és kulturális / mővészeti kínai delegációk fogadása Nagyszabású Tavaszünnep Fesztivál 2007, 10 kínai szervezettel közös szervezésben lebonyolításban Nemzetközi kínai festészeti kiállítás-, Tang HaiWen kiállításának kulturális programjai a Hopp Ferenc kelet-ázsiai Mővészeti Múzeumban Részvétel az Európai Múzeumok Éjszakáján 2007 (kínai zenemővészet, elıadások, hangszerbemutatók, és mini-koncertek) 2008 Kínai Újév 1700 meghívottal a Mővészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, kínai mővészekkel valamint Kína Virágai élı rádiómősor Magyarország elsı, élı kínai magyar kulturális rádiómősora a Kína Virágai 2003 tavaszán jött létre. Fımősor-idıben, minden hétfın 19:00 20:00 -ig hallható az FM98.0Mhz.-en, a CIVIL Rádió budapesti stúdiójából. A kínai kolónia mindennapi életének-, valamint a hagyományos kínai mővészetek és kultúra bemutatásán át arra törekszik, hogy alapot

9 teremtsen a kínai és magyar emberek közti hatékony együttmőködésre. Kiemelt figyelmet szentel az objektív tájékoztatásra, a rádiózást - mint a kommunikáció hatékony eszközét - használja fel annak érdekében, hogy segítse egymás megismerését, akár baráti kapcsolatok kialakulását is. Külön, önálló, egész estés mősorokban dolgozza fel a régi és a mai Kína irodalmát és történelmét, a vallásokat és világszemléletet, a kínai teakultúrát, festészetet és kalligráfia mővészetét, a hagyományos és modern harcmővészeteket, a kínai zenét és egy sor fontos, meghatározó mővészeti ágat. Vendégei magyar és kínai vezetık, tanítók, mesterek a gongfu és a mővészetek területeinek kiváló képviselıi. A folyamatosan bıvülı mősor Magyarország nevezetességeirıl, kultúrájáról és történelmérıl kínai nyelven ad tájékoztatást a 19:30-kor kezdıdı Kína Magazin kínai nyelvő hírblokkjában. Beszámol a Kínában történt aktuális eseményekrıl is, sajátos információval szolgálva a gazdaság területén dolgozó magyaroknak. Az on-line internetes hírküldı szolgáltatás a címen, ingyenesen érhetı el: bárki küldhet hírt és információkat a szerkesztıségbe amely a Kína Magazinban kínai és magyar nyelven is hallható. on-line hallgatás: <<stereo>> UPC hálózatán: 106.3Mhz <<stereo>> adástelefon: I SMS: szerkesztıség: kinaviragai@kinainfo.hu

BEMUTATKOZUNK. < A1b HUN> kínai kulturális és mővészeti központ 2009

BEMUTATKOZUNK. < A1b HUN> kínai kulturális és mővészeti központ 2009 Kínai Kulturális és Mővészeti Központ 匈 中 文 化 艺 术 中 心 BEMUTATKOZUNK kínai kulturális és mővészeti központ 2009 < A1b HUN> FONTOS FIGYELMEZTETÉS! Jelen dokumentum és annak teljes tartalma a Kínai Kulturális

Részletesebben

A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ bemutatja Kik vagyunk?

A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ bemutatja Kik vagyunk? Kínai Kulturális és Mővészeti Központ 匈 中 文 化 艺 术 中 心 A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ bemutatja Kik vagyunk? Magyarok által alapított közhasznú társaság, közössége azoknak az embereknek, akik kiemelt

Részletesebben

Kínai Kulturális és Művészeti Központ 匈 中 传 统 文 化 艺 术 交 流 中 心

Kínai Kulturális és Művészeti Központ 匈 中 传 统 文 化 艺 术 交 流 中 心 Kínai Kulturális és Művészeti Központ 匈 中 传 统 文 化 艺 术 交 流 中 心 FONTOS FIGYELMEZTETÉS! Jelen dokumentum és annak teljes tartalma a Kínai Kulturális és Művészeti Központ skínai zellemi Kulturális tulajdonát

Részletesebben

OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 5/2000. (IV.13.)számú önkormányzati rendelete a helyi közmővelıdési tevékenységrıl.

OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 5/2000. (IV.13.)számú önkormányzati rendelete a helyi közmővelıdési tevékenységrıl. OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 5/2000. (IV.13.)számú önkormányzati rendelete a helyi közmővelıdési tevékenységrıl. Az önkormányzat kötelezı feladata a helyi közmővelıdési tevékenység

Részletesebben

9/1999. (XI. 29.) Ör. számú rendelete

9/1999. (XI. 29.) Ör. számú rendelete Nyirád Község Önkormányzati Képviselı-testületének 9/1999. (XI. 29.) Ör. számú rendelete A HELYI KÖZMŐVELİDÉSRİL Nyirád 1999. 1 Nyirád Község Önkormányzati Képviselı-testületének 9/1999. (XI. 29.) Ör.

Részletesebben

A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában. Rosta Sándor

A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában. Rosta Sándor A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában Rosta Sándor Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság Balatonfüred, 2007. szeptember 26. Kulturális rendezvény, mint turisztikai termék Kiemelkedı

Részletesebben

Magyarpolány Községi Önkormányzat 6./2000./IV.27./ Önk. sz. rendelete a helyi közmővelıdésrıl és kultúráról.

Magyarpolány Községi Önkormányzat 6./2000./IV.27./ Önk. sz. rendelete a helyi közmővelıdésrıl és kultúráról. Magyarpolány Községi Önkormányzat 6./2000./IV.27./ Önk. sz. rendelete a helyi közmővelıdésrıl és kultúráról. Magyarpolány Községi Önkormányzat Képviselıtestülete a kulturális javak védelmérıl és a muzeális

Részletesebben

Országos Tourinform Találkozó. Horváth Gergely

Országos Tourinform Találkozó. Horváth Gergely Országos Tourinform Találkozó Horváth Gergely Magyar Turizmus Zrt. Budapest, VAM Design Center, 2011. május 11. Szakmai találkozó és párbeszéd 143 Tourinform Fenntartók, önkormányzatok TDM-ek Magyar Turizmus

Részletesebben

A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ bemutatja TEATAGOZAT

A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ bemutatja TEATAGOZAT Kínai Kulturális és Mővészeti Központ 匈 中 文 化 艺 术 中 心 A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ bemutatja TEATAGOZAT A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ 1995-ös alapítás óta, a mai napig megtartotta

Részletesebben

I N T É Z K E D É S I T E R V ig

I N T É Z K E D É S I T E R V ig I N T É Z K E D É S I T E R V 2016-2018-ig Rövid távú intézkedési terv az 52/2017. (II. 22.) számú Képviselı-testületi Határozattal elfogadott Hajdúnánás Város Közmővelıdési Koncepciójához Irányelvek Tárgyi,

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek Közmővelıdési Megállapodás

Részletesebben

KUD-A.R.C. Közhasznú Ifjúsági Egyesület. 2083 Solymár, Templom tér 25. K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S E 2011. Solymár, 2012. május 20.

KUD-A.R.C. Közhasznú Ifjúsági Egyesület. 2083 Solymár, Templom tér 25. K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S E 2011. Solymár, 2012. május 20. KUD-A.R.C. Közhasznú Ifjúsági Egyesület 2083 Solymár, Templom tér 25. K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S E 2011. Solymár, 2012. május 20. 1. A szervezet alapadatai: 1. Elnevezés: KUD-A.R.C. Közhasznú

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 7-i rendkívüli ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 7-i rendkívüli ülésére Előterjesztés 4. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 7-i rendkívüli ülésére Tárgy: Testvérvárosi kapcsolat felvétele Jászberény Várossal Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI NÉPMŐVÉSZETI EGYESÜLET BEMUTATÁSA

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI NÉPMŐVÉSZETI EGYESÜLET BEMUTATÁSA Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népmővészeti Egyesület 5092 Tiszavárkony, Endre király út 121. Levelezési cím: 5000 Szolnok, Czakó E. u. 3. 1/15. E-mail: kenyeresne@t-online.hu A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI

Részletesebben

EGYMI EGYESÜLET avagy Egy mindenkiért mindenki egyért!

EGYMI EGYESÜLET avagy Egy mindenkiért mindenki egyért! EGYMI EGYESÜLET avagy Egy mindenkiért mindenki egyért! Az együttmőködés civil gyakorlata az EGYMI egyesület munkájában Radicsné Szerencsés Terézia egyesületi elnök 2010. március 29. Miért jött létre az

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

3. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ

3. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ 3. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ Kiadja: Záhony-Port Zrt. Marketing és kommunikáció Záhony, 2010. május 7. Bemutatkozott a Záhony-Port Zrt. a Transrussián Sikeres megjelenés, reménykeltı tárgyalások A Záhony-Port

Részletesebben

I N T É Z K E D É S I T E R V TERVEZET ig

I N T É Z K E D É S I T E R V TERVEZET ig I N T É Z K E D É S I T E R V TERVEZET 20172019ig Rövid távú intézkedési terv az 52/2017. (II. 22.) számú Képviselıtestületi Határozattal elfogadott Hajdúnánás Város Közmővelıdési Koncepciójához Irányelvek

Részletesebben

Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete. a helyi közművelődésről A rendelet hatálya

Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete. a helyi közművelődésről A rendelet hatálya Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről Csátalja Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl

Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl A Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány és kuratóriuma elsısorban pályázati támogatások

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. november 24-i ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. november 24-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnökétıl ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. november 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló a megyei önkormányzat közmővelıdési szakmai tanácsadási és

Részletesebben

Páty Község Önkormányzatának 37/2008. (XII. 08.) rendelete a közmővelıdés helyi feladatairól

Páty Község Önkormányzatának 37/2008. (XII. 08.) rendelete a közmővelıdés helyi feladatairól Páty Község Önkormányzatának 37/2008. (XII. 08.) rendelete a közmővelıdés helyi feladatairól Páty Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének. 17/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének. 17/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 17/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete Kadarkút város közmővelıdési feladatairól Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig

Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Helyi Leader Közösség bemutatkozása (2007. október 18.) Elıadó: Horváth Krisztián Keszthely és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás programfelelıs Megalakult a Zalai

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/1999.(VI.01.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: A helyi közművelődésről Módosított rendelet azonosítója: 25/2003.(XI.27.)

Részletesebben

melyet Devecser Város Önkormányzatának Képviselıtestülete

melyet Devecser Város Önkormányzatának Képviselıtestülete DEVECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİTESTÜLETE 8461. Devecser, Petıfi tér 1.Tel: 512-730 Devecser Város Önkormányzatának Képviselı-testülete megállapítja az államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése a muzeális intézményekről,

Részletesebben

Országos TDM Konferencia A Magyar Turizmus Zrt. belföldi szakmai tevékenysége. Horváth Gergely

Országos TDM Konferencia A Magyar Turizmus Zrt. belföldi szakmai tevékenysége. Horváth Gergely Országos TDM Konferencia A Magyar Turizmus Zrt. belföldi szakmai tevékenysége Horváth Gergely vezérigazgató Tokaj, 2011. május 19. Átrendezıdés az utazási szokásokban A hivatásturizmust és a szabadidıs

Részletesebben

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete a közművelődésről Kacsóta községi Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi közművelődési feladatok ellátása érdekében a kulturális javak

Részletesebben

Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 32/2000. (VII. 6.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat közmővelıdési feladatairól.

Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 32/2000. (VII. 6.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat közmővelıdési feladatairól. Egységes szerkezetben Módosítva a: 16/2005. (VI.03.) sz. rendelettel bezárólag Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 32/2000. (VII. 6.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat közmővelıdési

Részletesebben

Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő Testülete az évi CXL. tv a felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja:

Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő Testülete az évi CXL. tv a felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja: Visegrádi Önkormányzat 11/2001. (IX. 27.) ör. rendelete a város közművelődési feladatairól és ellátásának feltételeiről [Egységes szerkezetben a 4/2014. (III.21.) Ökt. rendelettel] Visegrád Város Önkormányzatának

Részletesebben

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről

Részletesebben

Szendrő Város Önkormányzatának 10/2014.(V.29.) önkormányzati rendelete a közművelődési tevékenység helyi feladatairól

Szendrő Város Önkormányzatának 10/2014.(V.29.) önkormányzati rendelete a közművelődési tevékenység helyi feladatairól Szendrő Város Önkormányzatának 10/2014.(V.29.) önkormányzati rendelete a közművelődési tevékenység helyi feladatairól Szendrő Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános

Részletesebben

F.M.ÖK. 6/2011. (I.18.) önkormányzati határozata

F.M.ÖK. 6/2011. (I.18.) önkormányzati határozata F.M.ÖK. 6/2011. (I.18.) önkormányzati határozata a Fejér Megyei Mővelıdési Központ alapító okiratának módosításáról Fejér Megyei Önkormányzat Közgyőlése megtárgyalta a Fejér Megyei Mővelıdési Központ alapító

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat a Tolnatáj Televízió Zrt-vel kötendı mősorszolgáltatási megállapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat a Tolnatáj Televízió Zrt-vel kötendı mősorszolgáltatási megállapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 54. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Tolnatáj Televízió Zrt-vel kötendı mősorszolgáltatási megállapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálatról Az intézmény küldetése

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálatról Az intézmény küldetése Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálatról Az intézmény küldetése A magyarországi

Részletesebben

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célkitűzések megvalósítása

Részletesebben

Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015.(V.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat közművelődési és közgyűjteményi feladatairól Kunszentmárton Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) év

KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) év KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) 2008. év A tevékenység meghatározása 2008 évben a Kulturális és Sport sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése

Részletesebben

I n t é z m é n y i m u n k a t e r v

I n t é z m é n y i m u n k a t e r v I n t é z m é n y i m u n k a t e r v 2009/2010. tanév Aug. 24-tıl Munkaszerzıdések elıkészítése, meghosszabbítása Tanügyi nyomtatványok elıkészítése Aug. 27. 9.00 Kerületi igazgatói értekezlet Aug. 28.

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 20-I ÜLÉSÉRE DR. HOPPÁL PÉTER BIZOTTSÁGI ELNÖK

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 20-I ÜLÉSÉRE DR. HOPPÁL PÉTER BIZOTTSÁGI ELNÖK IKTATÓSZÁM: 08-8/145-37/2013. TÁRGY: KÖZMŐVELİDÉSI MEGÁLLAPODÁSOK MEGKÖTÉSE MELLÉKLET: 2 DB E LİTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 20-I ÜLÉSÉRE ELİTERJESZTİ: DR.

Részletesebben

EGYMI EGYESÜLET. Hogyan tovább EGYMI-k? Radicsné Szerencsés Terézia egyesületi elnök Budapest, 2012. május 21

EGYMI EGYESÜLET. Hogyan tovább EGYMI-k? Radicsné Szerencsés Terézia egyesületi elnök Budapest, 2012. május 21 EGYMI EGYESÜLET Hogyan tovább EGYMI-k? Radicsné Szerencsés Terézia egyesületi elnök Budapest, 2012. május 21 Szeretettel köszöntjük a szakmai nap résztvevıit! 2012. Május 21 1 Az Országos EGYMI Egyesület

Részletesebben

BALATONI PARTNERSÉGI PROGRAM. Regionális és Kistérségi szintő együttmüködések ösztönzése a Balaton Régióban

BALATONI PARTNERSÉGI PROGRAM. Regionális és Kistérségi szintő együttmüködések ösztönzése a Balaton Régióban BALATONI PARTNERSÉGI PROGRAM Regionális és Kistérségi szintő együttmüködések ösztönzése a Balaton Régióban Szedmákné Lukács Zsófia Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Kht. Siófok, 2007. november

Részletesebben

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM 2007-2013

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM 2007-2013 FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM 2007-2013 Nem-formális tanulás? Informális tanulás Formális tanulás Nem-formális tanulás 2 Fiatalok Lendületben Program számokban Elızmény: Ifjúság 2000-2006 Program Idıtartam:

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 41. MELLÉKLET: 3 db TÁRGY: Javaslat a Babits Mihály Mővelıdési Ház és Mővészetek Háza alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Oferte de turism Április Expo Arad.

Oferte de turism Április Expo Arad. Oferte de turism Flori și grădinărit Timp liber și relaxare 2016 Április 21-24 Expo Arad www.facebook.com/expo.arad 16. Virág és kertészeti kiállítás és vásár Nyugat Románia legnagyobb szakirányú kiállítása

Részletesebben

Médiajelentés. Virtuális Kampusz. Kommunikációs értékelés és monitor a Budapesti Gazdasági Fıiskola számára. 2010. április 28. Szigorúan bizalmas!

Médiajelentés. Virtuális Kampusz. Kommunikációs értékelés és monitor a Budapesti Gazdasági Fıiskola számára. 2010. április 28. Szigorúan bizalmas! Médiajelentés Virtuális Kampusz Kommunikációs értékelés és monitor a Budapesti Gazdasági Fıiskola számára 2010. április 28. Szigorúan bizalmas! Privy Council Communications Kft. 1024 Budapest, Fény u.

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

Habis László Polgármester Dr. Kovács Luca Jegyző megbízásából Dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Humán Szolgáltatási Iroda.

Habis László Polgármester Dr. Kovács Luca Jegyző megbízásából Dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Humán Szolgáltatási Iroda. 303/2016. (VI. 30.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése elrendeli az Egri Kulturális és Művészeti Központ alapító okiratának módosítását, egyben felhatalmazza Eger Megyei

Részletesebben

Sió-Kanál Fesztivál. A Balaton Régió és a Siócsatorna. versenyképes turizmusáért!

Sió-Kanál Fesztivál. A Balaton Régió és a Siócsatorna. versenyképes turizmusáért! Sió-Kanál Fesztivál A Balaton Régió és a Siócsatorna fenntartható és versenyképes turizmusáért! A Balaton Turisztikai Régió, a Siócsatorna településeinek kulturális bemutatkozási lehetősége, turisztikai

Részletesebben

LAD Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 6/1999.(VI.25.) sz.rendelete a községi önkormányzat közmővelıdési feladatairól.

LAD Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 6/1999.(VI.25.) sz.rendelete a községi önkormányzat közmővelıdési feladatairól. LAD Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 6/1999.(VI.25.) sz.rendelete a községi önkormányzat közmővelıdési feladatairól. I. A község általános jellemzıi körülményei LAD község az ország dél-nyugati

Részletesebben

MÉLYKÚT NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 5/2007.(II.14.) rendelete 1 a helyi közmővelıdésrıl.

MÉLYKÚT NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 5/2007.(II.14.) rendelete 1 a helyi közmővelıdésrıl. MÉLYKÚT NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 5/2007.(II.14.) rendelete 1 a helyi közmővelıdésrıl. Mélykút Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testülete a kulturális javak védelmérıl és a muzeális

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 10-i rendkívüli ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 10-i rendkívüli ülésére Elıterjesztés 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Együttmőködési megállapodás megkötése Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával a TIOP-1.2.1/A-12/1

Részletesebben

A Jászság Népi Együttes fellépései

A Jászság Népi Együttes fellépései Idıpont Helyszín Elıadás Belépı 2011. Február 26. /Szo./ 10.00 óra és 14.00 óra Országos Néptáncantológia Január 16. /Vas./ 16.00 Jászberény, Bercsényi út 11. Belvárosi Általános Iskola Sportcsarnok 2010.

Részletesebben

hirdetési lehetıséget Városi Televízióval civil szervezet bejelentett székhelyéül iratszekrényt számítástechnikai képzés munkerı-piaci

hirdetési lehetıséget Városi Televízióval civil szervezet bejelentett székhelyéül iratszekrényt számítástechnikai képzés munkerı-piaci Salgótarján Megyei Jogú Város A l p o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Tel.: (32) 314-668 Szám: 14945/2009. Javaslat a Nógrád Megyei Civil Szolgáltató Központot mőködtetı Mozgáskorlátozottak

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2008.

Közhasznúsági jelentés 2008. Adószám: 18263587-1-43 Bejegyzı szerv: Fıvárosi Bíróság Regisztrációs szám: 16.Pk. 60.136/2008/2. AKT Színház Közhasznú Egyesület 1118 Budapest, Schweidel utca 33 a 2008. Fordulónap: 2008. december 31.

Részletesebben

2. Két Zsiráf Diákújság Cikksorozat létrehozásának támogatása amely a diplomácia fogalmába vezeti be az olvasóit. A támogatás összege: 1 000 000 Ft.

2. Két Zsiráf Diákújság Cikksorozat létrehozásának támogatása amely a diplomácia fogalmába vezeti be az olvasóit. A támogatás összege: 1 000 000 Ft. KÜM- 2005 SZKF Az EU kül- és biztonságpolitikájának és az atlanti gondolatnak a népszerűsítését segítő kommunikációs tevékenység támogatása című pályázat nyerteseinek névsora Támogatást nyert pályázók

Részletesebben

A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnıttképzési programjai konferenciái és mőhelymunkái -

A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnıttképzési programjai konferenciái és mőhelymunkái - A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnıttképzési programjai konferenciái és mőhelymunkái - Az Alapítvány A Múzeumok és Látogatók Alapítvány 2004. januárjában azzal az alapvetı célkitőzéssel jött létre,

Részletesebben

Teljes név: Maitreya Buddhista Harcművész Szövetség Közhasznú Egyesület. Rövid név: MABUHASZ KHE. 2013. évi Közhasznúsági melléklet

Teljes név: Maitreya Buddhista Harcművész Szövetség Közhasznú Egyesület. Rövid név: MABUHASZ KHE. 2013. évi Közhasznúsági melléklet Teljes név: Maitreya Buddhista Harcművész Szövetség Közhasznú Egyesület Rövid név: MABUHASZ KHE 2013. évi Közhasznúsági melléklet 1. A KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ADATAI Név: Mabuhasz Közhasznú Egyesület Székhely:

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete 22/2000. (XII.08.) sz. rendelete a közművelődésről I. RÉSZ. Általános rendelkezések.

Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete 22/2000. (XII.08.) sz. rendelete a közművelődésről I. RÉSZ. Általános rendelkezések. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete 22/2000. (XII.08.) sz. rendelete a közművelődésről Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete (a továbbiakban: Önkormányzat) a kulturális javak

Részletesebben

ROP 3.1.3. Partnerség építés a Balaton régióban BALATON Európa Kulturális Tava

ROP 3.1.3. Partnerség építés a Balaton régióban BALATON Európa Kulturális Tava Kezdetek: AKKU 2004 EURÓPA KULTURÁLIS FİVÁROSA 2004 LILLE - a minta 11 pályázó város: (Budapest, Debrecen, Eger, Gyır, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Sopron, Székesfehérvár, Veszprém) 12. - : Európa

Részletesebben

Az ülés helye: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal díszterme. I. N y i l v á n o s ü l é s

Az ülés helye: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal díszterme. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/21. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a Képviselı-testület

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete A helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban önkormányzat)

Részletesebben

A Mezıségi İrzıkör Közhasznú Alapítvány évi tevékenységérıl szóló Közhasznúsági jelentés

A Mezıségi İrzıkör Közhasznú Alapítvány évi tevékenységérıl szóló Közhasznúsági jelentés A Mezıségi İrzıkör Közhasznú Alapítvány 2009. évi tevékenységérıl szóló Közhasznúsági jelentés A közhasznú minısítés bejegyzésére vonatkozó adatok A bejegyzés idıpontja: 2004. november 3. A bejegyzés jogerıre

Részletesebben

106/2009. (XII. 21.) OGY határozat. a kábítószer-probléma kezelése érdekében készített nemzeti stratégiai programról

106/2009. (XII. 21.) OGY határozat. a kábítószer-probléma kezelése érdekében készített nemzeti stratégiai programról 106/2009. (XII. 21.) OGY határozat a kábítószer-probléma kezelése érdekében készített nemzeti stratégiai programról Az Országgyőlés abból a felismerésbıl kiindulva, hogy a kábítószer-használat és -kereskedelem

Részletesebben

Tartalmi összefoglaló

Tartalmi összefoglaló 1 Tartalmi összefoglaló A jelen Egyezmény célja országaink kultúrájának kölcsönös megismertetése, a tudományos és kulturális intézmények, valamint kutatóintézetek közötti közvetlen kapcsolatok elősegítése,

Részletesebben

KÖZMŐVELİDÉSI MEGÁLLAPODÁS

KÖZMŐVELİDÉSI MEGÁLLAPODÁS KÖZMŐVELİDÉSI MEGÁLLAPODÁS a /2009. (XII.17.) KH. számú határozat 1. számú melléklete Amely létrejött egyrészrıl Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata (6000 Kecskemét, Kossuth tér 1., képviselıje:

Részletesebben

2013. május 7-10. Svájci Magyar Konferencia TERVEZET!! A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

2013. május 7-10. Svájci Magyar Konferencia TERVEZET!! A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 2013. május 7-10. Svájci Magyar Konferencia TERVEZET!! A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Helyszín: HÉVÍZ Danubius Health Spa Resort Hévíz superior (8380 Hévíz, Kossuth Lajos utca 9-11.) Dátum és

Részletesebben

ÖNÁLLÓ INTÉZMÉNYI INNOVÁCIÓ - Egy mindenkiért, mindenki egyért

ÖNÁLLÓ INTÉZMÉNYI INNOVÁCIÓ - Egy mindenkiért, mindenki egyért Feladatellátási hely: alapfokú mővészetoktatási intézmény Németh László Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény 2132 Göd, Ifjúság u. 1-3. Pf. 23. / : (27) 532-115 TÁMOP-3.1.4-09/1-2009-0006

Részletesebben

Fejér Megye Közgyőlése 30/2003. (XI.27.) K.r.sz. rendelete. (módosította és szövegét egységes szerkezetbe foglalta a 13/2005. (VII.1.) K.r.sz.

Fejér Megye Közgyőlése 30/2003. (XI.27.) K.r.sz. rendelete. (módosította és szövegét egységes szerkezetbe foglalta a 13/2005. (VII.1.) K.r.sz. Fejér Megye Közgyőlése 30/2003. (XI.27.) K.r.sz. rendelete a közmővelıdési szakmai tanácsadásról és szolgáltatásokról (módosította és szövegét egységes szerkezetbe foglalta a 13/2005. (VII.1.) K.r.sz.)

Részletesebben

Magyar lehetőségek a kínai piacon

Magyar lehetőségek a kínai piacon Magyar lehetőségek a kínai piacon Nádasi Tamás MKIK Magyar-Kínai Tagozat elnöke Szolnok, 2011. március 2. Kína fontosabb mutatói Terület: 9 640 821 km 2 Népesség: 1,3 milliárd fő A föld 3. legnagyobb országa

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 1/2009. (I. 30.) r e n d e l e t e

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 1/2009. (I. 30.) r e n d e l e t e Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselı-testületének 1/2009. (I. 30.) r e n d e l e t e a közmővelıdési tevékenység helyi feladatairól és támogatásáról Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselı-testülete

Részletesebben

Részvételi és szponzorációs ajánlat

Részvételi és szponzorációs ajánlat Részvételi és szponzorációs ajánlat Elsı Önkormányzati Projektbörze és Szakmai Konzultáció Budapest, 2010. március 31. Az európai uniós fejlesztési források elnyerése érdekében készült Integrált Városfejlesztési

Részletesebben

Civil szervezetek együttműködési lehetőségei. Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001

Civil szervezetek együttműködési lehetőségei. Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001 Civil szervezetek együttműködési lehetőségei Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001 Civil szervezetek szerepe Részvételi demokrácia elősegítése Állampolgárok csoportjai véleményének

Részletesebben

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16.. / 1 / bekezdésében

Részletesebben

Fejér Megye Közgyőlése. 14/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete. (egységes szerkezetben a 12/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelettel)

Fejér Megye Közgyőlése. 14/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete. (egységes szerkezetben a 12/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelettel) Fejér Megye Közgyőlése 14/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat által alapított kitüntetı címrıl és díjakról (egységes szerkezetben a 12/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelettel) A Fejér

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Bevezetı, helyzetelemzés

Bevezetı, helyzetelemzés Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 5/2002./VI.26./ számú önkormányzati rendelete a közmővelıdésrıl a módosításáról szóló 16/2007.(IX.26.) és a 12/2009 (VIII.19.) számú rendelettel egységes

Részletesebben

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Bevezetés A Muzsika Hídja Fesztivál Szervezőbizottsága 2015-ben is megrendezi a Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivált Budapesten 2015. július 25-26-án, első

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2018. november 27.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

A vallásszabadság évét ünnepli idén a Magyar Unitárius Egyház

A vallásszabadság évét ünnepli idén a Magyar Unitárius Egyház A vallásszabadság évét ünnepli idén a Magyar Unitárius Egyház 2018. 01. 09. Számos rendezvénnyel, változatos programokkal ünnepli idén a 1568-as tordai országgyűlés és a vallásszabadságot kimondó törvény

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 61. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Babits Mihály Kulturális Központ alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

2008. évi Közhasznúsági jelentése

2008. évi Közhasznúsági jelentése ÚTON Ifjúsági - Kulturális Egyesület 4024 Debrecen, Rákóczi u. 62./A. 2008. évi Közhasznúsági jelentése Debrecen, 2008. május 30. Szűcs Kornél Balázs Elnök 1 A z ÚTON Ifjúsági Kulturális Egyesület Közhasznúsági

Részletesebben

Az Egészségügyi és Szociális Bizottság koncepciója a Szociális, Gyermek és Családvédelmi keret felhasználására

Az Egészségügyi és Szociális Bizottság koncepciója a Szociális, Gyermek és Családvédelmi keret felhasználására Az Egészségügyi és Szociális Bizottság koncepciója a Szociális, Gyermek és Családvédelmi keret felhasználására Az Egészségügyi és Szociális Bizottság (továbbiakban: Bizottság) a Szociális, Gyermek és Családvédelmi

Részletesebben

Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete. 7/1999. /III.24./ számú rendelete A HELYI KÖZMÜVELŐDÉSRŐL

Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete. 7/1999. /III.24./ számú rendelete A HELYI KÖZMÜVELŐDÉSRŐL Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete 7/1999. /III.24./ számú rendelete A HELYI KÖZMÜVELŐDÉSRŐL Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestülete a többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16..

Részletesebben

Európai legendák-nemzeti irodalmi hősök

Európai legendák-nemzeti irodalmi hősök Európai legendák-nemzeti irodalmi hősök (a projekt kódja: 2018-1-HU01-KA229-047804) Beszámoló a projekt első - tanárok, mentorok számára szervezett - találkozójáról (2018.11.11-2018.11.16.) Santarém, Portugália

Részletesebben

Integrált roma program a nyíregyházi Huszár lakótelepen

Integrált roma program a nyíregyházi Huszár lakótelepen Integrált roma program a nyíregyházi Huszár Elıadó: Tóthné Csatlós Ildikó Budapest, 2009. október 5. Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye, a nyíregyházi kistérség központja Lakosságszáma

Részletesebben

A PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM ÉS A DUE MÉDIAHÁLÓZAT FIATALOK PÉNZÜGYI TUDATOSSÁGÁNAK FEJLESZTÉSÉT CÉLZÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSE

A PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM ÉS A DUE MÉDIAHÁLÓZAT FIATALOK PÉNZÜGYI TUDATOSSÁGÁNAK FEJLESZTÉSÉT CÉLZÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSE A PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM ÉS A DUE MÉDIAHÁLÓZAT FIATALOK PÉNZÜGYI TUDATOSSÁGÁNAK FEJLESZTÉSÉT CÉLZÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSE RÓLUNK o A DUE MÉDIAHÁLÓZAT TÖBB, MINT 20 ÉVE TEVÉKENYKEDIK AZ IFJÚSÁGI MÉDIAPIACON. o HÁLÓZATUNKBA

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012.

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tanulj tőlünk- Tanulunk tőled! TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-140 KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. A kommunikáció tervezése része a TÁMOP 3.1.7 projekt szakmai tervezésének. A szakmai feladatok alapján

Részletesebben

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia Zempléni Tájak HK

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia Zempléni Tájak HK Helyi Vidékfejlesztési Stratégia Zempléni Tájak HK Zempléni Tájak összefogása a fejlıdésért Budapest, 2008 Április 29. A dokumentumban szereplı összes szellemi termék a European Public Advisory Partners

Részletesebben

KEMECSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 24/2005.(XI.25.) rendelete

KEMECSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 24/2005.(XI.25.) rendelete KEMECSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 24/2005.(XI.25.) rendelete A Kitüntetı díjak és címek alapításáról és adományozásának eljárási rendjérıl Kemecse Város Képviselıtestülete a társadalmi

Részletesebben

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete a közmuvelodésrol A kulturális javak védelmérol és a muzeális intézményekrol, a nyilvános könyvtári ellátásról és

Részletesebben

1.2. Könyvvizsgálat 1.3. Kiegészítések a számviteli beszámolóhoz 2. A szervezet bemutatása 2.1. Elérhetıség 2.2. Azonosító adatok 2.3.

1.2. Könyvvizsgálat 1.3. Kiegészítések a számviteli beszámolóhoz 2. A szervezet bemutatása 2.1. Elérhetıség 2.2. Azonosító adatok 2.3. Adószám: 18263587-1-43 Bejegyzı szerv:fıvárosi Bíróság Regisztrációs szám:16.pk. 60.136/2008/2. AKT Színház Közhasznú Egyesület 1118 Budapest, Schweidel utca 33 A Közhasznúsági jelentés 2010. Fordulónap:

Részletesebben

Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. 12/2002. (IX.30.) számú. R e n d e l e t e. a helyi közművelődésről. Általános rendelkezések

Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. 12/2002. (IX.30.) számú. R e n d e l e t e. a helyi közművelődésről. Általános rendelkezések Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 12/2002. (IX.30.) számú R e n d e l e t e a helyi közművelődésről Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

CIVIL KONCEPCIÓJA. Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzatának. - 692/2007. (X.16.) Önkormányzati határozat alapján elfogadott -

CIVIL KONCEPCIÓJA. Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzatának. - 692/2007. (X.16.) Önkormányzati határozat alapján elfogadott - Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzatának - 692/2007. (X.16.) Önkormányzati határozat alapján elfogadott - CIVIL KONCEPCIÓJA Budapest, 2007. október Tartalomjegyzék I. A civil koncepció célja

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete

KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 37/1998.(XII.15.)Kt.

Részletesebben

A rendezvény neve, jellege. szervezıje. Egyesülete Püspökladányi Határok nélkül Egyesület

A rendezvény neve, jellege. szervezıje. Egyesülete Püspökladányi Határok nélkül Egyesület A rendezvény ideje A rendezvény neve, jellege A rendezvény szervezıje A rendezvény helyszíne 2011. február 9. 90 éves a Vöröskereszt ifjúsági szervezete 2011. február 11. Látássérültek farsangi rendezvénye,

Részletesebben

Zalaszántó Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2010. (II. 1.) számú önkormányzati rendelete a helyi közmővelıdési feladatok ellátásáról

Zalaszántó Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2010. (II. 1.) számú önkormányzati rendelete a helyi közmővelıdési feladatok ellátásáról Zalaszántó Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2010. (II. 1.) számú önkormányzati rendelete a helyi közmővelıdési feladatok ellátásáról Egységes szerkezetbe foglalva: 2012. március 30. Gecse

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA ÖNKORMÁNYZATI HÍREK www.nyekladhaza.hu JUTALOM A JÓ GAZDÁLKODÁSÉRT Azok az önkormányzatok, amelyek nem halmoztak fel adósságállományt, most lehetőséget kaptak a Belügyminisztériumtól támogatási összeg

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben