ÁEEK VIZSGÁLAT a belső kontrollrendszer kialakításáról, működtetéséről, valamint a vagyongazdálkodás ellenőrzéséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÁEEK VIZSGÁLAT a belső kontrollrendszer kialakításáról, működtetéséről, valamint a vagyongazdálkodás ellenőrzéséről."

Átírás

1 ÁEEK VIZSGÁLAT 2016 a belső kontrollrendszer kialakításáról, működtetéséről, valamint a vagyongazdálkodás ellenőrzéséről.

2 Az ellenőrzés célja annak megállapítása volt, hogy a Kórháznál a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése szabályszerű volt-e; a Kórház pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak és belső szabályzatainak. Az ellenőrzés célja továbbá annak megítélése, hogy a külső ellenőrzések által megfogalmazott javaslatok végrehajtása érdekében a Kórház a szükséges intézkedéseket megtette-e. Az ellenőrzés típusa szabályszerűségi és pénzügyi ellenőrzés. Az ellenőrzött időszak: január december 31.

3 A beruházások, a szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások, a karbantartás-kisjavítás, a készletbeszerzések, valamint a bevételi előirányzatok teljesítésének szabályszerűségét, e területekhez kapcsolódva a gazdálkodási jogkörök gyakorlását, mintavétellel ellenőrizték.

4 A gazdálkodási jogkörök gyakorlásának ellenőrzése keretében a kötelezettségvállalás, a pénzügyi ellenjegyzés, a teljesítés igazolás, az érvényesítés és az utalványozás működését értékelték. Megfelelőnek értékelték a gazdálkodási jogkörök gyakorlását, amennyiben a teljes sokaságban a hibaarány legfeljebb 10 % volt, részben megfelelőnek, ha a hibaarány felső határa legfeljebb 40 % volt, nem megfelelőnek, ha a sokaságbeli hibaarány felső határa meghaladta a 40 %-ot.

5 Ellenőrzési metodika: kiválasztottak véletlenszerűen mindkét évből dokumentumot (számlát, szerződést, utalvány lapot) a karbantartás, beruházás, szakmai tevékenységet segítő szolgáltatás, gyógyszergazdálkodás területéről(stb, összesen 10 területről, így 200 db minta került kiválasztásra 10*10/év az es számlaosztályokból, valamint az 524,525,526,5201,5202,5217 számlák közül), ahhoz kellet minden dokumentumot összerakni, teljes körűen felszerszámozva a bizonylatot: bevételezési bizonylat, megrendelés...

6 1. A KÓRHÁZ BELSŐ KONTROLLRENDSZERÉNEK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE MEGÁLLAPÍTÁSOK

7 Az SZMSZ az Ávr. 13. (1) bekezdés e) pontjában előírtak ellenére nem tartalmazta a Kórház szervezeti ábráját. Az SZMSZ tartalmazott olyan rendelkezéseket, amelyek nem voltak összhangban a Kórház tényleges működésével. (Koll.szerződés, rossz rendeleti hivatkozás.) (Az ÁEEK korábban elfogadta!!!)

8 A Számv. tv. 14. (5) bekezdésében előírt szabályzatok tekintetében az ellenőrzés az alábbi megállapításokat tette: (Általánosságban kifogásolta, hogy nem voltak aktualizálva. Pl. a 4/2013. Korm. rendelet 2014.január 01.diki, egyébként jelentős és számos módosítása nem került átvezetésre.

9 Vizsgált szabályzatok: Leltározás és leltárkészítés szabályzata Eszközök és források értékelési szabályzata Önköltségszámítási szabályzat Pénzkezelési szabályzat Számlarend Számlatükör Felesleges vagyontárgyak hasznosításának, selejtezésének szabályzata Szabálytalanság-kezelés szabályzata Közbeszerzési szabályzat Iratkezelési szabályzat Gazdasági szervezet osztályainak Osztályos működési rendje Pénzügyi-számviteli területén dolgozók munkaköri leírása Ellenőrzési nyomvonal Kockázatkezelési szabályzat Kötelezettségvállalás, pénzügyi ellenjegyzés, érvényesítés, utalványozás rendje Aláírás-minta nyilvántartás

10 A Kórház pénzügyi-gazdálkodási feladatait ellátó szervezeti egységei tekintetében a kockázatkezelés a gyakorlatban nem működött, ezért nem tettek eleget a Bkr. 7. (1)-(2) bekezdéseiben foglalt előírásokat. (Volt intézményi szintű kockázatkezelési szabályzat, de nem volt lebontva szervezeti egységekre.)

11 A szabályzatban az X. valamint az Y. pontokban szakmai teljesítés igazolás kifejezések szerepeltek. A belső szabályozás nem követte az Áht. módosulását, mely a teljesítés igazolás kifejezést tartalmazta. (Kötelezettségvállalás, pénzügyi ellenjegyzés, érvényesítés, utalványozás rendje.)

12 A kontrolltevékenységek kialakítása hiányos volt, mivel a belső szabályozásokban a felelősségi körök meghatározása során az információkhoz való hozzáférés szintjeit a Bkr. 8. (4) bekezdés b) pontjában foglaltak ellenére nem határozták meg.

13 370/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet a költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről 8. (4) A költségvetési szerv vezetője köteles a költségvetési szerv belső szabályzataiban a felelősségi körök meghatározásával legalább az alábbiakat szabályozni: a) engedélyezési, jóváhagyási és kontrolleljárások, b) a dokumentumokhoz és információkhoz való hozzáférés, c) beszámolási eljárások.

14 A Kórház az Info. tv. 37. (1) bekezdésében és 1. mellékletében meghatározott december 31- ig előírt közérdekű adatok közzétételi kötelezettségét hiányosan teljesítette.

15 A Kórház rendelkezett a évekre vonatkozó éves ellenőrzési tervekkel, azok kockázat elemzését kérdőíves módszerrel megalapozták. A belső ellenőrzési vezető a Bkr. 29. (1) bekezdésében előírt kockázatelemzéseket elkészítette. A kockázatok alacsony, közepes vagy magas szintjének megállapítása nem súlyozás alapján történt meg.

16 Az éves ellenőrzési tervek tartalmazták a Bkr. 31. (4) bekezdés a) pontjában előírt, az ellenőrzési terveket megalapozó kockázatelemzések eredményeinek összefoglaló bemutatását. A belső ellenőr nem teljes körűen vette figyelembe a Bkr. 31. (3) bekezdésében foglaltakat, miszerint az elvégzett kockázatelemzés során a magas kockázatúnak minősített területekre az éves ellenőrzési terv készítése során kiemelt figyelmet kell fordítani, és a lehető legrövidebb időn belül ellenőrizni kell.

17 2. A kórház pénzügyi gazdálkodása Megállapítások

18 A Kórház a Gazdasági-műszaki ellátás ügyrendjében a negyedéves, féléves és éves beszámolókra vonatkozó jelentéstételi kötelezettségét nem írta elő, így az egyes feladatok felelőse sem került megnevezésre. A Kórház jelentéstételi kötelezettsége a pénzügyi- és számviteli osztályvezetőt kivéve- az osztály dolgozóinak munkaköri leírásaiban nem került megjelenítésre.

19 A Kórház az ellenőrzött időszakban a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosítások esetében a Számv. tv (1) bekezdésében foglaltaktól eltérően azok megalapozására előirányzat módosítást elrendelő okiratot nem készített.

20 A pénzügyi ellenjegyzés tekintetében a gazdasági eseményekhez kapcsolódó kötelezettségvállalásokon az Ávr. 55. (1) bekezdésében foglaltak ellenére nem került feltüntetésre a pénzügyi ellenjegyzés tényére történő utalás. A szerződéseken, megrendeléseken szerepelt a pénzügyi ellenjegyző aláírása - jellemzően a gazdasági igazgató-, azonban nem tüntették fel, hogy az aláírás a pénzügyi ellenjegyzést dokumentálta.

21 Az érvényesítő nem tett eleget az Ávr. 58. (2) bekezdésében foglaltak jelzési kötelezettségének, mivel a teljesítés igazolók jogosultságának, kijelölésének hiányát, továbbá az ellenjegyzéseknél azok ténye feltüntetésének elmaradását nem jelezte.

22 A teljesítés igazoló személye a évben egy, a évben x. db gazdasági esemény tekintetében az Ávr. 57. (3) bekezdésének előírása ellenére az aláírás-minta alapján nem volt beazonosítható. A teljesítésigazolás időpontja az Ávr. 57. (3) bekezdésének előírása ellenére y. esetben hiányzott.

23 Az érvényesítés dátuma az Ávr. 58. (3) bekezdésében foglaltak ellenére egy esetben nem volt feltüntetve. Az utalványozás dátuma az Ávr. 59. (2) bekezdés g) pontjának előírása ellenére egy esetben nem volt feltüntetve.

24 A mintában szereplő gazdasági események közül a évben x esetben a szolgáltatás, valamint az tevékenység végzése a kötelezettségvállalás dokumentumán közreműködői szerződés, megállapodás nem történt meg a pénzügyi ellenjegyzés, ezért a Kórháznál nem biztosították az Áht. 37. (1) bekezdésében foglalt előírás betartását. (kettős aláírás hiánya!!!)

25 Az ellenőrzött mintatételek közül a szerződésen alapuló egészségügyi feladat ellátások tekintetében a szerződésekben kerültek megjelölésre azon személyek, akik a teljesítés igazolást végezték. Az aláírás-minta nyilvántartásban azonban ezen személyek aláírás mintája nem szerepelt.

26 X. db gazdasági eseménynél az azokhoz csatolt számlákon szerepelt a Főigazgató aláírása és a Kórház bélyegző lenyomata, azonban nem került feltüntetésre, hogy ezen aláírás mire vonatkozik, így nem volt beazonosítható a teljesítés igazolás ténye.

27 A gyógyszertári beszerzések esetén általános hiányosság volt, hogy a gyógyszertári beszerzéseknél a főigazgató és a gazdasági igazgató ellenjegyzése, kötelezettségvállalása hiányzott a beszerzéssel kapcsolatos dokumentumokról. A kórház keretgazdálkodási rendszert vezetett be a gyógyszermegrendelések esetében, a főgyógyszerész a keretgazdálkodást betartásáért volt felelős, a megrendeléseken ő szerepelt aláíróként. A keretgazdálkodás bevezetésével váltották ki a kötelezettségvállalást, ezzel a Kórház megsértette az Áht. 37 (1) be-kezdésének előírásait.

28 A betegekkel kapcsolatos letétek nyilvántartása nem volt megfelelő, mivel a magánszemélyektől átvett pénzeszközök nem voltak betegenként elkülönített, lezárt borítékban, hanem a kórházban alkalmazott gyakorlat szerint több beteg pénzét tartották egy borítékban olyan módon, hogy több beteg neve és az átadott összegek tollal voltak feltüntetve a boríték lapjára. További hiányosság volt, hogy a jelen ellenőrzés 20..-ben elhunyt beteg letétét is megtalálta a borítékban.

29 Az elszámolásra kiadott összegek nyilvántartását a Ct-Ecostadt rendszerben vezették. A felvett előlegek tekintetében a nyilvántartás nem tartalmazott olyan adatot, amely alapján az elszámolásra felvett előleg jogcíme egyértelműen beazonosítható lenne, a nyilvántartásban vásárlási előleg megnevezés volt feltüntetve.

30 A kórház az ellenőrzött időszakra vonatkozóan nem készített és nem adott át az ellenőrzés részére olyan dokumentációt, amely alapján a tartozás állomány felszámolására irányuló tevékenysége megítélhető. (Megjegyzés: A tervezett TVK átcsoportosításra- mely a nullszaldós költségvetés feltétele volt-, nem került sor.)

31 3. A KÓRHÁZ VAGYONGAZDÁLKODÁSA Megállapítások

32 A Kórház 2014-ben nem tett eleget a 4/2013. Korm. rendelet 22. (1) - (3) bekezdéseinek, az ÁEEK vagyonkezelői megállapodásban foglaltaknak, mivel évente teljes körű, tételes mennyiségi felvétellel történő leltározással nem támasztotta alá a évi beszámolót. A tárgyi, eszközök, immateriális javak esetében nem került sor leltározásra ben.

33 A leltározásában résztvevő készletkezelők, leltárcsoport vezetők és leltárcsoport tagok egyéni megbízást nem kaptak, csak a részükre átadott összesítő jegyzéken szerepeltek. Feladatukat a gazdasági igazgató utasításnak eleget téve a kiadott körlevélben foglaltak szerint láttak el, a gyakorlatban a leltárértekezletről dokumentáció, jelenléti ív nem állt rendelkezésre.

34 Mindkét évre vonatkozóan készült leltározási ütemterv, de a szabályzattól eltérően az ütemterveket a főigazgató nem hagyta jóvá. Selejtezési javaslatok szakmai területekről, illetve szakszerviztől rendelkezésre álltak, de több esetben a külső cégek, szakszervizek véleményének aláírása nem volt eredeti, csak másolat.

35 A belső ellenőr nem vehet részt a költségvetési szerv operatív működésével kapcsolatos feladatok ellátásában. A évben a Felesleges vagyontárgyak hasznosításának, selejtezési szabályzatát aktualizálták, melyben a selejtezési bizottságnak már nem volt-tagja belső ellenőr.

36 A december 31-i állapotnak megfelelően a szállítók állománya, a beérkezett számláknak szállítókkal való egyeztetése teljes körűen, minden szállítóra kiterjedően nem történt meg. A könyvvizsgáló a szállítókkal kapcsolatos egyeztetés hiányosságai miatt nem emelt kifogást.

37 Kórház a közforgalmú patika által használt programból a nap végén készített összesítő lista alapján és a közforgalmú patika napi készpénz bevétele alapján a bevétel a Kórház pénztárába befizetésre került. A bevételi pénztárbizonylatok alapján a Kórház a saját maga nevére állított ki számlát. A számlán a szállító megnevezésében a Kórház szerepelt, míg a vevő megnevezése sor Kórház Patika megnevezést tartalmazott. (Számlát helyettesítő bizonylat kell!!!)

38 4. A KÓRHÁZAT ÉRINTŐ KÜLSŐ ELLENŐRZÉSEK ÁLTAL TETT JAVASLATOK HASZNOSULÁSA Megállapítások

39 A Bkr. 22. (2) bekezdés b) pontjában foglalt kötelezettségének a főigazgató nem tett eleget, mivel a külső ellenőrzésekre vonatkozó nyilvántartás felelősét nem jelölte ki, az erre vonatkozó eljárásrend nem került kialakításra. A nyilvántartás vezetését a gyakorlatban a belső ellenőrzési vezető végezte.

40 II. ÖSSZEGZŐ MEGÁLLAPÍTÁSOK, KÖVETKEZTETÉSEK Javaslatok a Kórház főigazgatójának (A feltárt hiányosságok megszüntetésére felhívás, ami az Intézkedési terv alapja lehet)

41 Rövidítések: Bkr. A költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzésről szóló 370/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (hatályos január 1-től) Ávr. Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (hatályos január 1-től) Áht. Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény (hatályos január 1-től) Info. tv. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény (hatályos július 27-től) Számv. tv. A számvitelről szóló évi C. törvény

42 KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMET!!!

Az Intézmény Ellenőrzési Főosztály által végzett kórházi ellenőrzések tapasztalatai

Az Intézmény Ellenőrzési Főosztály által végzett kórházi ellenőrzések tapasztalatai Az Intézmény Ellenőrzési Főosztály által végzett kórházi ellenőrzések tapasztalatai Szabó Tamás Egészségügyi Intézmény Ellenőrzési Főosztályvezető 2016. október 6. AZ ELLENŐRZÉSI PROGRAM Ellenőrzés tárgya:

Részletesebben

Kontrollkörnyezet, szabályzatok

Kontrollkörnyezet, szabályzatok Kontrollkörnyezet, szabályzatok 1. melléklet a /2018.( ) RNÖ számú határozathoz A Hivatal rendelkezik Számviteli Politikával, amely 2017. január 01-től hatályos. A szabályzat hatálya kiterjed az Önkormányzatra

Részletesebben

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS-TERVEZET. a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat gazdálkodásának ellenőrzése című vizsgálathoz

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS-TERVEZET. a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat gazdálkodásának ellenőrzése című vizsgálathoz Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Ikt. sz.: X/12-2/2016. ELLENŐRZÉSI JELENTÉS-TERVEZET a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat gazdálkodásának ellenőrzése című vizsgálathoz 2016. I./

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. május 28.-án tartandó ülésére.

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. május 28.-án tartandó ülésére. 16.sz. melléklet az /2015.(V.28.) önkormányzati rendelethez. Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Polgármesterétől 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. szám (66) 491-058, 491-956, Fax: 491-361 E-mail: polgarmester@fuzesgyarmat.hu

Részletesebben

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA. Sorszám Dokumentum Összeállításért

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA. Sorszám Dokumentum Összeállításért Kormányzati szektorba sorolt, többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok vizsgálata és intézkedési terve az Állami Számvevőszék gyakorlata alapján Az ellenőrzés fókuszkérdései: - Az önkormányzat

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI GAZDÁLKODÓ

EGÉSZSÉGÜGYI GAZDÁLKODÓ EGÉSZSÉGÜGYI GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK ELLENŐRZÉSE LŐADÓ: DR. N ELŐADÓ. NAGY IMRE FELÜGYELETI VEZETŐ BALATONFÜRED ALATONFÜRED,, 2018. SZEPTEMBER 19., 2018. 19. Ellenőrzések társadalmi indokoltsága Széles

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. az alkalmazásában álló személyek jogviszonyának megjelölését (Ávr. 5. (1) bek. h) pont)?

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. az alkalmazásában álló személyek jogviszonyának megjelölését (Ávr. 5. (1) bek. h) pont)? értelmezhető (/X) 1. KONTROLLKÖRNYEZET (Áht. 9. 69. (1) bekezdés, Ávr. 5-13., Bkr. 3. a) pontja, 5., 6. ) 2. Szervezet szabályozottság (Bkr. 6. (1) bekezdés a) pont, (2) bekezdés) Rendelkezik-e a költségvetési

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Léh Községi Önkormányzat, valamint Léh Cigány Nemzetiségi Önkormányzat között a nemzetiségek jogairól szóló 2011.évi CLXXIX. törvény 80. -a értelmében 1. Általános szempontok

Részletesebben

A belső ellenőrzési minősítések szerepe, megítélése és hatása

A belső ellenőrzési minősítések szerepe, megítélése és hatása A belső ellenőrzési minősítések szerepe, megítélése és hatása Szabó Tamás Egészségügyi Intézményi Ellenőrzési Főosztály 2017. október 24. A minősítés jogszabályi előírása Bkr. 41. (4) bekezdés Az ellenőrzési

Részletesebben

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás Szeghalom, Szabadság tér 4-8. sz. Ügyszám: 16-19/2009/1. ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Az ellenőrzésre a Társulás 2009. évi ellenőrzési munkaterve alapján került sor. Az ellenőrzés

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás Együttműködési megállapodás A 24/2017. (I.26.) határozat melléklete mely létrejött egyrészről másrészről Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

A költségvetési szervek belső kontrollrendszere

A költségvetési szervek belső kontrollrendszere A költségvetési szervek belső kontrollrendszere Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tapasztalatai alapján Magyar Könyvvizsgálói Kamara XXIV. Országos Könyvvizsgálói Konferencia Visegrád Salamon Ildikó felügyeleti

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERVET. Határidő: azonnal, de legkésőbb november 1. Felelős: polgármester

INTÉZKEDÉSI TERVET. Határidő: azonnal, de legkésőbb november 1. Felelős: polgármester Csanádpalota Város Önkormányzata 69l3. Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Telefon: 06-62/263-001. Telefax: 06-62/263-105. Iktatószám: 1245-13/2013. T E R V E Z E T Csanádpalota Város Önkormányzata (6913

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2008. március 28-i ülésére

Részletesebben

Neszmély Község Polgármesteri Hivatala

Neszmély Község Polgármesteri Hivatala Neszmély Község Polgármesteri Hivatala F O L Y A M A T B A É P Í T E T T, E L Ő Z E T E S, U T Ó L A G O S É S V E Z E T Ő I E L L E N Ő R Z É S ( F E U V E ) S Z A B Á L Y Z A T A 2011. december 20. Elfogadásra

Részletesebben

Év zárás év nyitás tapasztalatok. Istvánovszki Krisztina mb.gazdasági főigazgató-helyettes

Év zárás év nyitás tapasztalatok. Istvánovszki Krisztina mb.gazdasági főigazgató-helyettes Év zárás év nyitás tapasztalatok Istvánovszki Krisztina mb.gazdasági főigazgató-helyettes Év zárás év nyitás tapasztalatok 2014. évről az először elkészült beszámoló jóváhagyása: 2015. 03.25. 2014. évről

Részletesebben

10. sz. melléklet. A jegyzőnek címzett megállapítások a következők; /. Megállapítás:

10. sz. melléklet. A jegyzőnek címzett megállapítások a következők; /. Megállapítás: 10. sz. melléklet INTÉZKEDÉSI TERV az Állami Számvevőszék által készített a helyi nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásának ellenőrzéséről XVI. Kerületi örmény önkormányzat" című jelentéshez A jegyzőnek

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések. Balatonfenyves Község Önkormányzata vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése

Jelentés. Utóellenőrzések. Balatonfenyves Község Önkormányzata vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése Jelentés Utóellenőrzések Balatonfenyves Község Önkormányzata vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése 2017. 17032 www.asz.hu ÁLLAMI SZAMVEVÖSZÉK Jelentés Utóellenőrzések Balatonfenyves Község

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV Csobánkai Polgármesteri Hivatal Magyar Államkincstár általi szabályszerűségi pénzügyi ellenőrzéséről készült javaslataira

INTÉZKEDÉSI TERV Csobánkai Polgármesteri Hivatal Magyar Államkincstár általi szabályszerűségi pénzügyi ellenőrzéséről készült javaslataira INTÉZKEDÉSI TERV Csobánkai Polgármesteri Hivatal Magyar Államkincstár általi szabályszerűségi pénzügyi ellenőrzéséről készült javaslataira Sorszám MÁK javaslat hiv. MÁK jelentésben foglalt javaslat Elvégzendő

Részletesebben

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 43/2009.(III. 19.) Kt. számú határozata

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 43/2009.(III. 19.) Kt. számú határozata TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 43/2009.(III. 19.) Kt. számú határozata a Tiszavasvári Város Önkormányzata gazdálkodási rendszerének 2008. évi ellenőrzéséről című számvevői jelentésről,

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések. Az önkormányzatok belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének utóellenőrzése Karád Község Önkormányzata 2017.

Jelentés. Utóellenőrzések. Az önkormányzatok belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének utóellenőrzése Karád Község Önkormányzata 2017. Jelentés Utóellenőrzések Az önkormányzatok belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének utóellenőrzése Karád Község Önkormányzata 2017. 17234 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: RENKÓ ZSUZSANNA

Részletesebben

NYILATKOZAT. Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT Budapest, István út , Fax.:

NYILATKOZAT. Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT Budapest, István út , Fax.: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3197, Fax.: 231-3199 tahonr@ujpest.hu JEGYZŐJE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid until: 2016.06.26.

Részletesebben

8. sz. melléklet. A jegyzőnek címzett megállapítások a következők: /. Megállapítás;

8. sz. melléklet. A jegyzőnek címzett megállapítások a következők: /. Megállapítás; 8. sz. melléklet INTÉZKEDÉSI TERV az Állami Számvevőszék által készített a helyi nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásának ellenőrzéséről Budapest Főváros XVI, Kerületi Német Nemzetiségi önkormányzat"

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester évi belső ellenőrzési terv

Bodorkós Ferenc polgármester évi belső ellenőrzési terv Gencsapáti Község Önkormányzata 2017. évi belső ellenőrzési terve Bodorkós Ferenc polgármester Kőszegfalviné Pajor Klára belső ellenőrzési vezető Dr. Görög István jegyző 2017. évi belső ellenőrzési terv

Részletesebben

A rendelet 1. (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A rendelet 1. (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Doboz Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete Doboz Nagyközség Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2013. (II.15.), 14/2009

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV. Az ellenőrzés intézkedést igénylő javaslatai a Várpalotai Közüzemi Kft. ügyvezetőjének:

INTÉZKEDÉSI TERV. Az ellenőrzés intézkedést igénylő javaslatai a Várpalotai Közüzemi Kft. ügyvezetőjének: 1. számú melléklet INTÉZKEDÉSI TERV Az Állami Számvevőszék által Várpalota Város Önkormányzata Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási

Részletesebben

Pannonhalma Város Önkormányzata, valamint a Roma Nemzetiségi Önkormányzat Pannonhalma között

Pannonhalma Város Önkormányzata, valamint a Roma Nemzetiségi Önkormányzat Pannonhalma között EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Pannonhalma Város Önkormányzata, valamint a Roma Nemzetiségi Önkormányzat Pannonhalma között 1 1. Általános szempontok Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testülete, valamint

Részletesebben

3. Az Önkormányzat gazdasági programtervezetének a képviselő-testület elé terjesztése. 4. A jegyző munkaköri leírásának elkészítése.

3. Az Önkormányzat gazdasági programtervezetének a képviselő-testület elé terjesztése. 4. A jegyző munkaköri leírásának elkészítése. Tájékoztató Az Állami Számvevőszék 2013 októberében vizsgálatot folytatott Csemő Község Önkormányzatánál. Az ellenőrzésről készült jelentés megtekinthető és letölthető a www.asz.hu honlap Jelentések menüpontjáról.

Részletesebben

Kunfehértó Község Polgármesteri Hivatal Címzetes Főjegyzőjétől. a 2016. évi ellenőrzési munkaterv elfogadása tárgyában

Kunfehértó Község Polgármesteri Hivatal Címzetes Főjegyzőjétől. a 2016. évi ellenőrzési munkaterv elfogadása tárgyában Kunfehértó Község Polgármesteri Hivatal Címzetes Főjegyzőjétől E l ő t e r j e s z t é s a 2016. évi ellenőrzési munkaterv elfogadása tárgyában (Képviselő-testület 2015.október 21-i ülésére) A 2016. évre

Részletesebben

Ellenőrzési tervjavaslat évi belső ellenőrzési terv

Ellenőrzési tervjavaslat évi belső ellenőrzési terv Makói Kistérség Többcélú Társulása Ellenőrzési tervet megalapozó elemzés címe, időpontja Ellenőrzési tervjavaslat 2014. évi belső ellenőrzési terv Ellenőrzési tervet megalapozó kockázat elemzés címe, időpontja:

Részletesebben

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL I. A belső ellenőrzés által végzett tevékenység bemutatása

Részletesebben

1. Az előterjesztést megtárgyalta és az abban foglaltakkal egyetért. Felelős: Társulási Tanács elnöke Határidő: folyamatos

1. Az előterjesztést megtárgyalta és az abban foglaltakkal egyetért. Felelős: Társulási Tanács elnöke Határidő: folyamatos K i v o n a t Dombrádi Szociális Tárulás Társulási Tanácsa 2015. június hó 08-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Kontrollrendszer megfelelő működtetése, a jó példa elöl jár

Kontrollrendszer megfelelő működtetése, a jó példa elöl jár Kontrollrendszer megfelelő működtetése, a jó példa elöl jár Dr. Bőcz Sándor a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal kabinetfőnöke Budapest, 2012. november 15. A KEHI JOGÁLLÁSÁT, TEVÉKENYSÉGÉT SZABÁLYOZÓ JOGSZABÁLYOK

Részletesebben

Előterjesztés a képviselő-testület számára. Intézkedési terv az

Előterjesztés a képviselő-testület számára. Intézkedési terv az Polgármester Előterjesztés a képviselő-testület számára önkormányzat rendszerének 2008. ellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentés alapján Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Intézkedési terv az gazdálkodási

Részletesebben

4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS évi belső ellenőrzési terv

4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS évi belső ellenőrzési terv 4. Napirend 2019. évi belső ellenőrzési terv 4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS 2019. évi belső ellenőrzési terv Tisztelt Képviselő-testület! A költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2017. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések. Az önkormányzatok vagyongazdálkodása szabályszerűségének ellenőrzéséről szóló jelentések utóellenőrzése Bugac 2016.

Jelentés. Utóellenőrzések. Az önkormányzatok vagyongazdálkodása szabályszerűségének ellenőrzéséről szóló jelentések utóellenőrzése Bugac 2016. Jelentés Utóellenőrzések Az önkormányzatok vagyongazdálkodása szabályszerűségének ellenőrzéséről szóló jelentések utóellenőrzése Bugac 2016. 16057 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: RENKÓ ZSUZSANNA

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÁPRILIS 27-EI ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÁPRILIS 27-EI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:III-1662-14/2017.

Részletesebben

Az államháztartás egyes szegmenseinek könyvvizsgálati kérdései a felhasználó szemszögéből

Az államháztartás egyes szegmenseinek könyvvizsgálati kérdései a felhasználó szemszögéből Az államháztartás egyes szegmenseinek könyvvizsgálati kérdései a felhasználó szemszögéből Tóth László gazdasági főigazgató-helyettes Magyar Könyvvizsgálói Kamara XXV. Konferencia 2017.09.07. Témakörök

Részletesebben

Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal

Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal 7562 Segesd, Szabadság tér 1. 7511 Ötvöskónyi, Fő u. 51. 7543 Beleg, Kossuth u. 97. Telefon:82/733-402 Telefax:82/598-001 E-mail: segesd@latsat.hu 3/2017. (XI. 24.)

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések. Jánossomorja Város Önkormányzata vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése

Jelentés. Utóellenőrzések. Jánossomorja Város Önkormányzata vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése Jelentés Utóellenőrzések Jánossomorja Város Önkormányzata vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése 2016. 16219 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: DR. NÉMETH ERZSÉBET felügyeleti vezető

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések. Ócsa Város Önkormányzat vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése

Jelentés. Utóellenőrzések. Ócsa Város Önkormányzat vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése Jelentés Utóellenőrzések Ócsa Város Önkormányzat vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése 2017. 17014 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: DR. NÉMETH ERZSÉBET felügyeleti vezető AZ ELLENŐRZÉST

Részletesebben

Utóellenőrzések. Jelentés

Utóellenőrzések. Jelentés Jelentés Utóellenőrzések Kisapostag Község Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakításának, egyes kontrolltevékenységek és a belső ellenőrzés működésének utóellenőrzése 2016. 16084 www.asz.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések. Kecskéd Község Önkormányzata - vagyongazdálkodás szabályszerűségének utóellenőrzése

Jelentés. Utóellenőrzések. Kecskéd Község Önkormányzata - vagyongazdálkodás szabályszerűségének utóellenőrzése Jelentés Utóellenőrzések Kecskéd Község Önkormányzata - vagyongazdálkodás szabályszerűségének utóellenőrzése 2016. 16041 www.asz.hu Jelentés Utóellenőrzések Kecskéd Község Önkormányzata - vagyongazdálkodás

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések

Jelentés. Utóellenőrzések Jelentés Utóellenőrzések Az állami felsőoktatási intézmények gazdálkodásának, működésének ellenőrzéséről készült jelentések utóellenőrzése Óbudai Egyetem 2017. 17218 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE:

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések

Jelentés. Utóellenőrzések Jelentés Utóellenőrzések Somogygeszti Község Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakításának, egyes kontrolltevékenységek és a belső ellenőrzés működésének utóellenőrzése 2016. 16097 www.asz.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV Csobánka Község Önkormányzata Magyar Államkincstár általi szabályszerűségi pénzügyi ellenőrzéséről készült javaslataira

INTÉZKEDÉSI TERV Csobánka Község Önkormányzata Magyar Államkincstár általi szabályszerűségi pénzügyi ellenőrzéséről készült javaslataira INTÉZKEDÉSI TERV Csobánka Község Önkormányzata Magyar Államkincstár általi szabályszerűségi pénzügyi ellenőrzéséről készült javaslataira Sorszám MÁK javaslat hiv. MÁK jelentésben foglalt javaslat Elvégzendő

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV. 1. A belső kontrollrendszer szabályszerű kialakítása és működtetése érdekében intézkedjen:

INTÉZKEDÉSI TERV. 1. A belső kontrollrendszer szabályszerű kialakítása és működtetése érdekében intézkedjen: INTÉZKEDÉSI TERV Az Állami Számvevőszéknek a "Megyei hatókörű városi múzeumok ellenőrzése - Göcseji Múzeum" című ellenőrzéséről készült jelentésben a múzeum igazgatójának megfogalmazott javaslatok végrehajtására

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV. végrehajtásáért felelős. Szabóné dr. Bartholomaei Krisztina, jegyző. Baloghné Berend Gabriella Viktória pénzügyi csoportvezető

INTÉZKEDÉSI TERV. végrehajtásáért felelős. Szabóné dr. Bartholomaei Krisztina, jegyző. Baloghné Berend Gabriella Viktória pénzügyi csoportvezető INTÉZKEDÉSI TERV az Állami Számvevőszék által Város Önkormányzata gazdálkodási rendszerének 2011. évi ellenőrzéséről készített jelentésében megfoglalt megállapításokkal kapcsolatban Az Állami Számvevőszék

Részletesebben

KÉRDŐÍV. A évre vonatkozó éves ellenőrzési terv. kialakításához

KÉRDŐÍV. A évre vonatkozó éves ellenőrzési terv. kialakításához 12.SZÁMÚ MELLÉKLET KÉRDŐÍV A 2016. évre vonatkozó éves ellenőrzési terv kialakításához Törzskönyvi jogi személy neve: (a költségvetési szerv, a helyi önkormányzat, a nemzetiségi önkormányzat, társulás,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal évi belső ellenőrzéséről

ELŐTERJESZTÉS a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal évi belső ellenőrzéséről SOMOGY MEGYE JEGYZŐJE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: jegyzo@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/288-1/2016. ELŐTERJESZTÉS a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal 2015. évi belső

Részletesebben

HALÁSZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ÉVI BELSŐ ELLENŐRZÉSI MUNKATERVE

HALÁSZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ÉVI BELSŐ ELLENŐRZÉSI MUNKATERVE HALÁSZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI BELSŐ ELLENŐRZÉSI MUNKATERVE Iktatószám:. HALÁSZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI BELSŐ ELLENŐRZÉSI MUNKATERVE Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZAT

GAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZAT NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM GAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZAT FEUVE SZABÁLYZAT SOPRON 2013 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés... 3 II. Ellenőrzési nyomvonal... 3 III. A kockázatkezelés rendszerének kialakítása... 4 IV.

Részletesebben

Intézkedési terv az Állami Számvevőszék sz. ellenőrzési jelentésben javasolt intézkedésekkel kapcsolatban

Intézkedési terv az Állami Számvevőszék sz. ellenőrzési jelentésben javasolt intézkedésekkel kapcsolatban Intézkedési terv az Állami Számvevőszék 16182. sz. ellenőrzési jelentésben javasolt intézkedésekkel kapcsolatban I. A polgármesternek és a jegyzőnek az ÁSZ által javasolt intézkedés 1. Intézkedjen a követelésről

Részletesebben

PÜSKI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ÉVI BELSŐ ELLENŐRZÉSI MUNKATERVE

PÜSKI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ÉVI BELSŐ ELLENŐRZÉSI MUNKATERVE PÜSKI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI BELSŐ ELLENŐRZÉSI MUNKATERVE Iktatószám:. PÜSKI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI BELSŐ ELLENŐRZÉSI MUNKATERVE Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának. ellenőrzéséről Bolgár Országos Önkormányzat

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának. ellenőrzéséről Bolgár Országos Önkormányzat ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának 15153 ellenőrzéséről Bolgár Országos Önkormányzat Állami Számvevőszék Iktatószám: V-0689-063/2015. Témaszám: 1723 Vizsgálat-azonosító

Részletesebben

Jelentés. A nyilvános könyvtári ellátás működésének ellenőrzése. Országos Idegennyelvű Könyvtár

Jelentés. A nyilvános könyvtári ellátás működésének ellenőrzése. Országos Idegennyelvű Könyvtár Jelentés A nyilvános könyvtári ellátás működésének ellenőrzése Országos Idegennyelvű Könyvtár 2018. 18232 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: VARGA EDIT felügyeleti vezető AZ ELLENŐRZÉST VEZETTE ÉS

Részletesebben

Utóellenőrzések. Jelentés

Utóellenőrzések. Jelentés Jelentés Utóellenőrzések Kétegyháza Nagyközség Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakításának, egyes kontrolltevékenységek és a belső ellenőrzés működésének utóellenőrzése 2016. 16099 www.asz.hu

Részletesebben

H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015. ( ) önkormányzati határozata EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015. ( ) önkormányzati határozata EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1 H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015. ( ) önkormányzati határozata EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Nyírmada Város Önkormányzat, valamint Nyírmada Város

Részletesebben

Utóellenőrzések. Jelentés

Utóellenőrzések. Jelentés Jelentés Utóellenőrzések Csabdi Község Önkormányzat belső kontrollrendszere kialakításának, egyes kontrolltevékenységek és a belső ellenőrzés működésének utóellenőrzése 2016. 16085 www.asz.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának. ellenőrzéséről Magyarországi Románok Országos Önkormányzata

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának. ellenőrzéséről Magyarországi Románok Országos Önkormányzata ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának 15148 ellenőrzéséről Magyarországi Románok Országos Önkormányzata Állami Számvevőszék Iktatószám: V-0696-086/2015. Témaszám:

Részletesebben

BELSŐ ELLENŐRZÉSI J E L E N T É S CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT PÉNZKEZELÉSÉNEK ELLENŐRZÉSÉRŐL

BELSŐ ELLENŐRZÉSI J E L E N T É S CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT PÉNZKEZELÉSÉNEK ELLENŐRZÉSÉRŐL JUHÁSZ LEJLA OKLEVELES PÉNZÜGYI REVIZOR H-6763 SZATYMAZ, KOSSUTH U.79/B. BELSŐ ELLENŐRZÉSI J E L E N T É S CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT PÉNZKEZELÉSÉNEK ELLENŐRZÉSÉRŐL Ellenőrzött szerv : Csanytelek Községi

Részletesebben

SAJÓ-BÓDVA VÖLGYE ÉS KÖRNYÉKE Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás

SAJÓ-BÓDVA VÖLGYE ÉS KÖRNYÉKE Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás SAJÓ-BÓDVA VÖLGYE ÉS KÖRNYÉKE Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás 2014-2018. ÉVEK IDŐSZAKÁRA SZÓLÓ BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERVÉHEZ SZÜKSÉGES KOCKÁZATELEMZÉS A költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről

Részletesebben

Éves ellenőrzési jelentés 2018

Éves ellenőrzési jelentés 2018 Lébényi Közös Önkormányzati Hivatal Éves ellenőrzési jelentés 2018 Lébény, 2019. február 14. Jóváhagyta: dr. Tóth Tünde jegyző Készítette: Böröczné Kőszegi Zsuzsanna belső ellenőr Tartalomjegyzék JOGSZABÁLY

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések

Jelentés. Utóellenőrzések Jelentés Utóellenőrzések Érsekvadkert Község Önkormányzata belső kontrollrendszerének kialakítása, valamint egyes kontrolltevékenységek és a belső ellenőrzés működésének utóellenőrzése 2016. 16156 www.asz.hu

Részletesebben

JELENTÉS. 13039 2013. június

JELENTÉS. 13039 2013. június JELENTÉS Beremend Nagyközség Önkormányzata belső kontrollrendszerének kialakítása, valamint egyes kontrolltevékenységek és a belső ellenőrzés működése ellenőrzéséről 13039 2013. június Állami Számvevőszék

Részletesebben

Költségvetési szervek kötelezettségvállalásának. utalványozás, pénzügyi ellenjegyzés, érvényesítés, teljesítés igazolás

Költségvetési szervek kötelezettségvállalásának. utalványozás, pénzügyi ellenjegyzés, érvényesítés, teljesítés igazolás Költségvetési szervek kötelezettségvállalásának módszertana, utalványozás, pénzügyi ellenjegyzés, érvényesítés, teljesítés igazolás 2017. február 8. Győrffi Dezső Miskolci Egyetem 1 Kötelezettségvállalás

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések. Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának utóellenőrzése Országos Szlovén Önkormányzat

Jelentés. Utóellenőrzések. Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának utóellenőrzése Országos Szlovén Önkormányzat Jelentés Utóellenőrzések Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának utóellenőrzése Országos Szlovén Önkormányzat 2018. 18296 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: DR. NÉMETH ERZSÉBET felügyeleti

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. a helyi nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásának. ellenőrzéséről. Mezőcsát Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzat

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. a helyi nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásának. ellenőrzéséről. Mezőcsát Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzat ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK 15102 JELENTÉS a helyi nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásának ellenőrzéséről Mezőcsát Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzat Állami Számvevőszék Iktatószám: V-0702-092/2015. Témaszám:

Részletesebben

Nyírparasznya Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata 2/2011. (I.11.) CKÖ határozata

Nyírparasznya Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata 2/2011. (I.11.) CKÖ határozata Nyírparasznya Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata 2/2011. (I.11.) CKÖ határozata A települési önkormányzat és a kisebbségi önkormányzat közötti együttműködési megállapodás jóváhagyásáról A kisebbségi

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. a helyi nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásának. ellenőrzéséről Orosháza Város Német Nemzetiségi Önkormányzat

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. a helyi nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásának. ellenőrzéséről Orosháza Város Német Nemzetiségi Önkormányzat ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK 15164 JELENTÉS a helyi nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásának ellenőrzéséről Orosháza Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Állami Számvevőszék Iktatószám: V-0794-045/2015. Témaszám:

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a 2017. évi belső i terv jóváhagyására ELŐTERJESZTŐ NEVE:

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. a helyi nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásának. ellenőrzéséről Orosháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. a helyi nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásának. ellenőrzéséről Orosháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK 15165 JELENTÉS a helyi nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásának ellenőrzéséről Orosháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Állami Számvevőszék Iktatószám: V-0795-034/2015. Témaszám:

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések

Jelentés. Utóellenőrzések Jelentés Utóellenőrzések Az állami felsőoktatási intézmények gazdálkodásának, működésének ellenőrzéséről készült jelentések utóellenőrzése Széchenyi István Egyetem 2017. 17112 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések

Jelentés. Utóellenőrzések Jelentés Utóellenőrzések Az állami felsőoktatási intézmények gazdálkodásának, működésének ellenőrzéséről készült jelentések utóellenőrzése Szegedi Tudományegyetem 2017. 17255 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST

Részletesebben

Ü G Y R E N D. MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA Agrártudományi Kutatóközpont

Ü G Y R E N D. MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA Agrártudományi Kutatóközpont MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA Agrártudományi Kutatóközpont Ü G Y R E N D A Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont Gazdasági Igazgatósága gazdálkodással összefüggő feladataira Martonvásár,

Részletesebben

Állami Számvevőszék Iktatószám: V-0696-086/2015. Témaszám: 17 30 Vizsgálat-azonosító szám: V068008 Az ellenőrzést felügyelte: Kisgergely István felügyeleti vezető Az ellenőrzést vezette: Schósz Attila

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések. Balatonboglár Városi Önkormányzat - vagyongazdálkodás szabályszerűségének utóellenőrzése sorszám

Jelentés. Utóellenőrzések. Balatonboglár Városi Önkormányzat - vagyongazdálkodás szabályszerűségének utóellenőrzése sorszám Jelentés Utóellenőrzések Balatonboglár Városi Önkormányzat - vagyongazdálkodás szabályszerűségének utóellenőrzése 2016. sorszám www.asz.hu 16025 Jelentés Utóellenőrzések Balatonboglár Városi Önkormányzat

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának. ellenőrzéséről Országos Szlovén Önkormányzat

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának. ellenőrzéséről Országos Szlovén Önkormányzat ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának 15156 ellenőrzéséről Országos Szlovén Önkormányzat Állami Számvevőszék Iktatószám: V-0700-064/2015. Témaszám: 1734 Vizsgálat-azonosító

Részletesebben

ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI JELENTÉS

ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Iktatószám: 45/2017 ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI JELENTÉS MEDGYESEGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2017. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGÉRŐL VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Az ellenőrzési terv A belső ellenőrzést a Dél-Békési

Részletesebben

2014. évi. Éves ellenőrzési jelentés és éves összefoglaló ellenőrzési jelentés

2014. évi. Éves ellenőrzési jelentés és éves összefoglaló ellenőrzési jelentés Iktatószám: Készült 2 eredeti példányban 2014. évi.. Készítette: Illyésné Nagy Terézia Jóváhagyta: Márkus Erika belső ellenőr jegyző 1 TARTALOMJEGYZÉK: Vezetői összefoglaló 3 I. A belső ellenőrzés által

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések. Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának utóellenőrzése Országos Horvát Önkormányzat

Jelentés. Utóellenőrzések. Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának utóellenőrzése Országos Horvát Önkormányzat Jelentés Utóellenőrzések Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának utóellenőrzése Országos Horvát Önkormányzat 2018. 18283 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: DR. NÉMETH ERZSÉBET felügyeleti

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések. Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának utóellenőrzése Országos Roma Önkormányzat

Jelentés. Utóellenőrzések. Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának utóellenőrzése Országos Roma Önkormányzat Jelentés Utóellenőrzések Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának utóellenőrzése Országos Roma Önkormányzat 2018. 18202 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: DR. NÉMETH ERZSÉBET felügyeleti

Részletesebben

kiadott Leltározási Leltározási szabályzat/, a leltárak megfelelő

kiadott Leltározási Leltározási szabályzat/, a leltárak megfelelő Makói Kistérség Többcélú Társulása Ellenőrzési tervjavaslat i belső i terv Ellenőrzési tervet megalapozó elemzés címe, időpontja sor szá m 1. Település Ellenőrzött szerv Ellenőrizendő folyamatok Ambrózfalva

Részletesebben

2014. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV

2014. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV...../2013. Kgy.sz. határozat 1.számú melléklete Ellenőrzési tervet megalapozó elemzések címei: - évi belső ellenőri munkaterv (2. számú melléklet) - Kockázatelemzés a évi

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések. Rákóczifalva Városi Önkormányzat vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése

Jelentés. Utóellenőrzések. Rákóczifalva Városi Önkormányzat vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése Jelentés Utóellenőrzések Rákóczifalva Városi Önkormányzat vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése 2016. 16220 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: DR. NÉMETH ERZSÉBET felügyeleti vezető

Részletesebben

Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének december 2-i ülése 8. számú napirendi pontja

Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének december 2-i ülése 8. számú napirendi pontja Egyszerű többség Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. december 2-i ülése 8. számú napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Önkormányzat 2017. évi belső ellenőrzési tervének elfogadására Előadó:

Részletesebben

HÉVÍZGYÖRK KÖZSÉG BELSŐ ELLENŐRI 2011. ÉVES ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS. I. A belső ellenőrzés által végzett tevékenység bemutatása önértékelés alapján

HÉVÍZGYÖRK KÖZSÉG BELSŐ ELLENŐRI 2011. ÉVES ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS. I. A belső ellenőrzés által végzett tevékenység bemutatása önértékelés alapján HÉVÍZGYÖRK KÖZSÉG BELSŐ ELLENŐRI 2011. ÉVES ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS I. A belső ellenőrzés által végzett tevékenység bemutatása önértékelés alapján 2011. évben az ellenőrzés a belső ellenőrzési tervben meghatározott

Részletesebben

Előterjesztés. Csorvás Város Önkormányzatának évi belső ellenőrzéséről

Előterjesztés. Csorvás Város Önkormányzatának évi belső ellenőrzéséről Előterjesztés Csorvás Város Önkormányzatának 2015. évi belső ellenőrzéséről Tisztelt Képviselő-testület! Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (Mötv.) 119.. (4) bekezdése

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTES. Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának. ellenőrzéséről Szerb Országos Önkormányzat

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTES. Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának. ellenőrzéséről Szerb Országos Önkormányzat ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK / JELENTES Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának 15157 ellenőrzéséről Szerb Országos Önkormányzat Állami Számvevőszék Iktatószám: V-0698-073/2015. Témaszám: 1732 Vizsgálat-azonosító

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések

Jelentés. Utóellenőrzések Jelentés Utóellenőrzések Az állami felsőoktatási intézmények gazdálkodásának, működésének ellenőrzéséről készült jelentések utóellenőrzése Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2018. 18002 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete november 26-ai ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete november 26-ai ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. november 26-ai ülésének jegyzőkönyvéből: 132/2015.(XI.26.) sz. önkormányzati határozat: Fegyvernek Város Önkormányzat 2016. évi éves ellenőrzési

Részletesebben

36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása

36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása 36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Hivatal Gazdasági Szervezete Ügyrendjének

Részletesebben

Hangony Község Önkormányzata és költségvetési szervei évi belső ellenőrzési munkaterve

Hangony Község Önkormányzata és költségvetési szervei évi belső ellenőrzési munkaterve Hangony Község Önkormányzata és költségvetési szervei 2017. évi belső ellenőrzési munkaterve Készítette: Ózdi Polgármesteri Hivatal Belső Ellenőrzési Csoportja Ózd, 2016. november 28. Az államháztartásról

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések. Borgáta Község Önkormányzata vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése

Jelentés. Utóellenőrzések. Borgáta Község Önkormányzata vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése Jelentés Utóellenőrzések Borgáta Község Önkormányzata vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése 2017. 17033 www.asz.hu ^-M.inJt b-mlaaj (nal ÁLLAMI SZÁMVEVÖSZÉK Jelentés Utóellenőrzések Borgáta

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések

Jelentés. Utóellenőrzések Jelentés Utóellenőrzések Szakály Község Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakításának, egyes kontrolltevékenységek és a belső ellenőrzés működésének utóellenőrzése 2016. 16098 www.asz.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 190/2014.(XII.1) sz. önkormányzati határozat: Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

Szakrendelők ÁSZ ellenőrzésének tapasztalatai Készítette: Debreczeni Lajos

Szakrendelők ÁSZ ellenőrzésének tapasztalatai Készítette: Debreczeni Lajos XX. Országos Járóbeteg Szakellátási és XV. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia Balatonfüred, 2018. szeptember 19 21. Szakrendelők ÁSZ ellenőrzésének tapasztalatai Készítette: Debreczeni Lajos Az

Részletesebben

Utóellenőrzések. Jelentés

Utóellenőrzések. Jelentés Jelentés Utóellenőrzések Tar Község Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakításának, egyes kontrolltevékenységek és a belső ellenőrzés működésének utóellenőrzése 2016. 16083 www.asz.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Jelentés. Utóellenőrzések

Jelentés. Utóellenőrzések Jelentés Utóellenőrzések Hajdúbagos Község Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakításának, egyes kontrolltevékenységek és a belső ellenőrzés működésének utóellenőrzése 2016. 16160 www.asz.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben