Weboldal költöztetés egyszerűen

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Weboldal költöztetés egyszerűen"

Átírás

1 Weboldal költöztetés egyszerűen Ha követed útmutatásunkat, meglátod, nem is olyan nehéz úgy átmigrálni a weboldaladat egyik galaxisból a másikba, hogy látogatóidnak fel se tűnjön. Web-Server Kft.

2 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék Bevezető lépés: Új szolgáltató keresése lépés: Domain tulajdonosának ellenőrzése lépés: Domain TTL értékének csökkentése (ha van rá lehetőség) lépés: Új fiókok létrehozása lépés: Adatok mentése lépés: Adatok feltöltése az új helyre lépés: Tesztelj le mindent lépés: A domain átirányítása az új IP címre lépés: Scriptek és linkek ellenőrzése lépés: A régi tárhely megszüntetése... 7

3 Bevezető Oldal: 2 / 7 Elégedetlen vagy a jelenlegi tárhely szolgáltatóddal? Veszélyben érzed adataidat, ráadásul irreálisan drágának találod a gyenge minőségű web hosting szolgáltatásért elkért összeget? Költöztesd el oldaladat egy másik szolgáltatóhoz! A művelet közel sem annyira bonyolult, mint amilyennek hangzik, de néhány fontos szempontra nem árt odafigyelni. Ha az alábbi lépéseket követed, látogatóid észre sem fogják venni a váltást: 1. lépés: Új szolgáltató keresése 2. lépés: Domain tulajdonosának ellenőrzése 3. lépés: Domain TTL értékének csökkentése 4. lépés: Új fiókok létrehozása 5. lépés: Adatok mentése 6. lépés: Adatok feltöltése az új helyre 7. lépés: Tesztelj le mindent 8. lépés: Domain átirányítása az új IP címre 9. lépés: Scriptek ellenőrzése 10. lépés: Régi tárhely megszüntetése 1. lépés: Új szolgáltató keresése Az első lépésben találnod kell egy megfelelő tárhely szolgáltatót. Ez nem egyszerű feladat, hiszen igen nagy verseny van már az ügyfelek kegyeiért. Az alábbi szempontok segíthetnek a választásban: A PHP verzió és a bővítmények működése megfelel-e a követelményeknek? Adatbázis programok: ha MySQL, SQL, vagy más adatbázis programot használsz, győződj meg arról, hogy az új szolgáltató támogatja-e azokat. Megfelelő operációs rendszer (Unix, Windows, Linux). Az a legjobb, ha ragaszkodsz az eddig használt oprendszerhez. Magas színvonalú technikai segítségnyújtás. Hasznos, ha telefonos kapcsolatban lehetsz a szakemberekkel. kapacitás: a jó tárhely-szolgáltatók minimum 20 címet, imap, pop3 és smtp szolgáltatásokat biztosítanak. A webmail is pluszpont.

4 Oldal: 3 / 7 Tárhely kapacitás: tárhely szükségleted megállapításánál mindig gondolj a növekedésre is, hiszen oldalad hamar túlnőhet a kereteken. Teljesítmény: mindig olyan szolgáltatót keress, amelyik gyors szerverekkel és erős internet backbone kapcsolattal rendelkezik. Fontos, hogy az uptime 99,5% feletti legyen. Ne hagyatkozz csupán az állításaikra: tesztelj, vagy olvass utána független teszteknek. Admin felület: általában nagyon eltérőek, de egy számodra logikusan használható felület megkönnyíti a munkát. Külföldi szolgáltatók esetében az alábbi tényezőkre is fordíts figyelmet: Adat transzfer limitek: fontos az adatforgalmad becslése is, amelyet a statisztikánk és napló file-jaink alapján tudsz megtenni. A legtöbb oldalnak általában havonta 2 GB az adatforgalma. CPU használati limit: hasonlóan az adatforgalomhoz, előre meg kell határoznod igényeidet, mert ha alulbecsülted, annak a későbbiekben költséges következményei lehetnek Scriptelés: ha CGI, SSI, vagy más technológiát alkalmazol, szintén meg kell győződnöd arról, hogy van-e support - meg fogsz lepődni, milyen ritka. A tárhely választáshoz hasznát veheted ingyenes tanulmányunknak, melyet az alábbi linken találsz: A tárhelyváltás a Web-Server Kft-nél mindössze pár napot vesz igénybe. A domain átkéréshez regisztrálnod kell oldalunkon, melyet ügyfélkapunkon keresztül tehetsz meg: A regisztráció után már be tudsz lépni az általad megadott felhasználó névvel és jelszóval. Ezt követően válaszd a Domain név rendelése átkéréssel (vagy tulajdonosváltással) menüpontot. A domain név átkéréshez az alábbi dokumentumok szükségesek, ha tulajdonosváltás nem történik: - Szolgáltatás megrendelőlap - Domain név átkérő lap - Nyilatkozat a személyes adatok hitelességéről magánszemélyek esetében - Cégkivonat vagy végzés cégek esetében Tulajdonosváltás esetén Domain név használati jog átadó nyilatkozatra is szükség lesz.

5 Oldal: 4 / 7 2. lépés: Domain tulajdonosának ellenőrzése Fontos, hogy a regiszterben te legyél megjelölve az oldalad domain nevének tulajdonosaként. Nemzetközi domainek esetében ellenőrizheted, hogy ki van megadva admin kontaktként, és ki technikai kontaktként. Ha nem te vagy rendszergazdaként regisztrálva, a költöztetés nem lesz egyszerű, mivel valószínűleg nem tudod kivitelezni a jelenlegi szolgáltatód, vagy a honlaptervezők engedélye nélkül. (Jogilag minden esetben téged, a tulajdonost kell rendszergazdaként regisztrálni)..hu-s domaineket itt tudsz ellenőrizni: más végződésű domain esetében használd ezt az oldalt: Magyar szolgáltatóknál csak a tulajdonos számít, a művelethez pedig egy domain átkérő lapra lesz szükség. A szolgáltatód általában technikai kontaktként van megadva, így tudomást szerez költözési szándékodról. Ajánlatos azonban már csak akkor értesíteni a régi szolgáltatót, ha mindent biztonságban áthelyeztél új tárhelyedre, elkerülendő, hogy túl hamar szüntessék meg az előzőt, amivel súlyos adatvesztést és látogató-kiesést okozhatnak. Érdemes megnézni, hogy mikor jár le a domain-regisztrációd, mivel, ha a lejárat közelében próbálsz költözködni, az is problémákat okozhat, még a honlapod elvesztésével is járhat. Ezért fontos, hogy idejében meghosszabbítsd az előfizetést, vagy még a tárhely váltás előtt válts domain szolgáltatót is. 3. lépés: Domain TTL értékének csökkentése (ha van rá lehetőség) Minden bejegyzéshez köthető egy elavulási idő, vagyis a Time To Live (TTL). A DNS rekord TTL értéke azt határozza meg, hogy az adat mennyi ideig tárolható gyorsítótárban. Ezalatt a kliensek nem kérdezik újra, tehát a módosítások csak ennyi idő elteltével lépnek életbe. A szokványos értékek egy óra és egy nap között változnak. A TTL értéke akkor előnyös, ha alacsony. A nagyon rövid (300s alatti) TTL értékeket viszont egyes szerverek nem veszik figyelembe, tehát a bejegyzés ennyi ideig mindenképpen megmarad a gyorsítótárban. 4. lépés: Új fiókok létrehozása

6 Oldal: 5 / 7 4. lépés: Új fiókok létrehozása Ha nem akarsz lemaradni egy fontos ről sem az átállás miatt, hozd létre minél előbb az új fiókot, de még a régi fiókhoz is hozzá kell férnünk, hiszen oda is kaphatsz leveleket. Kövesd az új szolgáltató utasításait, attól függően, hogy POP3 vagy IMAP használatával kell-e beállítani a fiókot. Az autoválasz, továbbítási és alias funkciókat az adminban állíthatod be. Ha Outlookot vagy Thunderbird-öt használsz, videóink segítségével könnyedén be tudod állítani levelezőprogramodat. Videó az Outlook beállításáról: Videó a Thunderbird beállításáról: 5. lépés: Adatok mentése Nem lehet eléggé hangsúlyozni ennek a lépésnek a fontosságát. Költözésnél ne csak a merevlemezre készíts másolatot, hanem CD-re is írd ki az adatokat. Ne elégedj meg a szolgáltatód által végzett állítólagos biztonsági mentésekkel. Nézd meg videónkat, melynek segítségével megtanulhatod a Total Commander és az FTP használatát a Web-Server Kft-nél rendelt webtárhelyekhez. Több módja van az adatok átmentésének: történhet ftp-m keresztül, vagy akár Total Commanderrel is.aknál működik), ekkor azonban meg kell győződnöd arról, hogy mindent a megfelelő névvel mentettél-e el, és minden képedet mentés másként-el kell archiváltál, valamint megvan a hibalehetőség, hogy felesleges dolgok kerülnek be a kódolásba. Fontos a napló file-ok mentése is. Ha scripteket is futtatsz, vagy bármilyen jelszóval védett mappád volt, fontos, hogy körültekintően végezd el a mentést, hogy az új szerveren is gond nélkül hozzájuk férhess. Igyekezz úgy intézni a műveletet, hogy az adatok mentése és a feltöltés között minél kevesebb idő teljen el. Érdemes ezt a lépést éjszaka végezni.

7 Oldal: 6 / 7 6. lépés: Adatok feltöltése az új helyre Amennyiben az 1. lépésben ismertetett szempontok figyelembevételével megtaláltad az ideális szolgáltatót, kösd meg a szerződést. A szerződéskötést követően kapsz egy szerver címet, ideiglenes aldomain nevet, felhasználónevet és jelszót, névszerver információt és (elsődleges és másodlagos) linkeket az admin felülethez. Belépés után ajánlatos megváltoztatni a jelszót. Ezekről az információkról készíts másolatot, és tartsd azt biztonságos helyen. Ellenőrizd, hogy az IP címről elérhető-e az oldal. Próbálj meg kapcsolódni ftp-vel vagy webszerkesztő szoftverrel, és hozz létre, tölts fel egy ideiglenes index.html oldalt. Ezt követően gépeld be az IP címet a böngészőbe, és győződj meg róla, hogy az oldal betöltődik. Ha ez sikeres volt, feltöltheted file-jaidat a meglévő könyvtár struktúrában. Ellenőrizd, hogy hozzá tudsz-e férni a jelszavas mappákhoz. Gyakran a CGI scripteket a szolgáltató által adott mappában kell elhelyezni, még ha annak más is az elnevezése. 7. lépés: Tesztelj le mindent Alapvető fontosságú az élesítés előtti tesztelés. Mivel a látogatók még nem láthatják az oldalt, ez jó alkalom arra, hogy kijavíts hibákat, és megszabadulj az esetleges vírusoktól. Ha az oldalad relatív linkeket használ, látnod kell az újonnan feltöltött oldalt a böngészőben. Ha abszolút link mutat rá, akkor az új szolgáltatón keresztül kell kattintani rá, tehát vagy váltanod kell relatív linkre, vagy pedig be kell gépelned a böngészőbe a kívánt oldal elérését. Minden oldalt ellenőrizz, hogy pontosan azt látod-e mint a régi tárhelyen, létezik-e minden oldal, és a linkek a megfelelő helyre mutatnak-e. Azt is meg kell nézned, hogy az oldal le- és feltöltése megjelenik-e a statisztikában. Alaposan nézd át a scripteket és a kódokat. Ellenőrizd, hogy nem maradtak-e kódsorok a régi tárhelyről (pl. hirdetések). A manuális ellenőrzés után ajánlott valamilyen link checker alkalmazása, amely felderíti az esetleges törött linkeket, és segít helyrehozni azokat. A tárhelyhez való kapcsolódás után is futtasd le a az ellenőrzést. Ezt számos programmal el tudod végezni, legismertebb és legnépszerűbb a Xenu. Innen tudod letölteni:

8 Oldal: 7 / 7 8. lépés: A domain átirányítása az új IP címre Ha csak a tárhelyet hozod, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, és tájékoztatnak arról, hogy mely adatokat kell elküldened. Ha ezek rendben megérkeztek, az átirányítás rövidesen megtörténik. 9. lépés: Scriptek és linkek ellenőrzése Miután a DNS változtatások életbe léptek, és az oldal neve az új lapra mutat, érdemes újra ellenőrizned a scripteket, mivel előfordulhat, hogy csak azért működnek, mert még a régi oldalra mutatnak. Ha a költözés közben át kellett állítani a scripteket az ideiglenes IP címre, most visszaállíthatod az oldal címére. Hasznos lehet egy link ellenőrző futtatása is. Ebben a lépésben módosíthatod az átmenetileg átállított linkeket, vagy a relatív linkeket abszolút linkké alakíthatod. Ne csak a belső linkeket ellenőrizd, fordíts elegendő figyelmet a külsőkre is. Ellenőrizd a hivatkozó napló file-jainkat is, vagy futtass egy backlink ellenőrzést a Googlelel, így megtudhatod, milyen oldalak linkelnek rád, és meggyőződhetsz róla, hogy működnek-e a hivatkozások. 10. lépés: A régi tárhely megszűntetése Most, hogy mindent sikeresen átköltöztettél, lassan lekapcsolhatod a régi tárhelyet. Ezt a DNS módosítást követően minimum 1 hétig még ajánlatos megtartani.

web works hungary Rövid technikai tájékoztató Mars (mars.intelliweb.hu) szerverünkkel kapcsolatban meglévő és új ügyfeleink számára.

web works hungary Rövid technikai tájékoztató Mars (mars.intelliweb.hu) szerverünkkel kapcsolatban meglévő és új ügyfeleink számára. web works hungary Rövid technikai tájékoztató Mars (mars.intelliweb.hu) szerverünkkel kapcsolatban meglévő és új ügyfeleink számára. Ebben a tájékoztatóban több helyen hivatkozunk különböző azonosítókra

Részletesebben

Webtárhely létrehozása a WWW.freeweb.hu helyen. Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu. 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés).

Webtárhely létrehozása a WWW.freeweb.hu helyen. Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu. 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés). Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu Kép 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés). 3. 4. Értelemszerűen kitölteni a regisztrációs lapot, és elküldeni. 5. Postafiókomra érkező levélben

Részletesebben

web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver)

web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver) web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver) Vezérlőpult A webhosting szolgáltatáshoz a világ egyik vezető vezérlőpultját biztosítjuk. A vezérlőpult

Részletesebben

Szolgáltatási csomagok I-SZERVIZ Kft. érvényes 2008. szeptember 1-től

Szolgáltatási csomagok I-SZERVIZ Kft. érvényes 2008. szeptember 1-től Szolgáltatási csomagok I-SZERVIZ Kft. érvényes 2008. szeptember 1-től HomeWeb csomagok Ha Ön szeretné családjával megosztani fotóit, vagy valamilyen családi eseményt szeretne egyszerű weboldalon megmutatni

Részletesebben

Sulidoc Iskolai dokumentum megosztó Dokumentáció

Sulidoc Iskolai dokumentum megosztó Dokumentáció Sulidoc Iskolai dokumentum megosztó Dokumentáció 1. oldal Tartalomjegyzék Bevezetés/áttekintés...3 Regisztráció...3 A használat feltételei...4 Bejelentkezés...4 Ikonsor...4 Könyvtárszerkezet...5 Műveleti

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Bázis, Aktív, Portál és Portál+ csomagokhoz

Felhasználói kézikönyv Bázis, Aktív, Portál és Portál+ csomagokhoz Bázis, Aktív, Portál és Portál+ csomagokhoz MOLEHAND Kft. Verzió Dátum Módosította Változás 1 2009-06-11 Simkó Benedek Dokumentum létrehozása 1.1 2009-08-12 Halász István VPN kapcsolódás fejezet létrehozása

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Levelezési beállítások

Levelezési beállítások Levelezési beállítások Tartalomjegyzék 1 2 2.1 2.2 2.3 2.4 3 Általános információk...2 Beállítások Windows alatt...2 Thunderbird beállítások...2 Microsoft Outlook 2010 beállítások...6 Androidos beállítások...10

Részletesebben

NETFONE TELECOM TÁVKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉRE 2/C SZÁMÚ MELLÉKLET

NETFONE TELECOM TÁVKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉRE 2/C SZÁMÚ MELLÉKLET NETFONE TELECOM TÁVKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉRE 2/C SZÁMÚ MELLÉKLET INTERNET SZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ SZOLGÁLTATÁSCSOMAGOK

Részletesebben

NETFONE TELECOM TÁVKÖZLÉSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉRE

NETFONE TELECOM TÁVKÖZLÉSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉRE NETFONE TELECOM TÁVKÖZLÉSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉRE 2/C SZÁMÚ MELLÉKLET INTERNET SZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ SZOLGÁLTATÁSCSOMAGOK

Részletesebben

Zimbra levelező rendszer

Zimbra levelező rendszer Zimbra levelező rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Email... 5 Társalgás, nézetek, és keresés...

Részletesebben

A WORDPRESS TELEPÍTÉSÉNEK LÉPÉSEI

A WORDPRESS TELEPÍTÉSÉNEK LÉPÉSEI Mgr. Námesztovszki Zsolt A WORDPRESS TELEPÍTÉSÉNEK LÉPÉSEI Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatásinformatikai rendszerek - szöveggyűjtemény Budapest, 2013. Bevezető A WordPress

Részletesebben

NETFONE TELECOM TÁVKÖZLÉSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉRE

NETFONE TELECOM TÁVKÖZLÉSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉRE NETFONE TELECOM TÁVKÖZLÉSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉRE 2/C SZÁMÚ MELLÉKLET INTERNET SZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ SZOLGÁLTATÁSCSOMAGOK

Részletesebben

A MOODLE KERETRENDSZER TELEPÍTÉSE

A MOODLE KERETRENDSZER TELEPÍTÉSE Mgr. Námesztovszki Zsolt A MOODLE KERETRENDSZER TELEPÍTÉSE Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatásinformatikai rendszerek - szöveggyűjtemény Budapest, 2013. MOODLE A MOOLDE

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Office 365 bevezetés 0.2 (3) verzió Állatorvostudományi Egyetem AB.ATE.O365 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. AZ ÚJ LEVELEZŐRENDSZER WEBES FELÜLETE... 3 2.1.1. Beállítások...

Részletesebben

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1 SZE SPECIFIKUS IT ISMERETEK ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE A feladat megoldása során valamely Windows Operációs rendszer használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk

Részletesebben

PROFIT HOLDING Hungary Zrt. WEB üzletág

PROFIT HOLDING Hungary Zrt. WEB üzletág PROFIT HOLDING Hungary Zrt. WEB üzletág SZOLGÁLTATÁSOK és HIVATALOS ÁRLISTÁI 1. WEB szolgáltatások 1.1 Honlap szoftver Internetes honlap működtetésére alkalmas NetID v3.0 rendszerben működő szoftver rendelkezésre

Részletesebben

Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N97_mini készülékre. Az alkalmazás

Részletesebben

T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel

T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel Fontos megjegyzések A lépéseken sorban végighaladva postafiókunk teljes

Részletesebben

Névszerverek: elsődleges: telenor1.irq.hu másodlagos: telenor2.irq.hu

Névszerverek: elsődleges: telenor1.irq.hu másodlagos: telenor2.irq.hu .HU domain regisztráció megrendelőlap (A megrendelőlap csak aláírt és csatolt ISZT tájékoztató oldallal együtt érvényes.) A kért domain információi Domainnév: Névszerverek: elsődleges: telenor1.irq.hu

Részletesebben

DogsWorld nevelde telepítése és beállítása

DogsWorld nevelde telepítése és beállítása DogsWorld nevelde telepítése és beállítása Kérdés vagy probléma esetén: dogsworld@uw.hu 1 Tartalomjegyzék DogsWorld nevelde telepítése és beállítása... 1 1. Az UW tárhelyen regisztráció... 3 2. Az UW beállítása...

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról OTP BANK NYRT. Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról Bankunk ügyfeleink folytonos szoftverhasználatát biztosító szempont alapján úgy döntött, hogy az új verziót (6.01-01) most nem a megszokott

Részletesebben

Levelező kliensek beállítása

Levelező kliensek beállítása Levelező kliensek beállítása Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...1 Bevezető...1 Eléréshez szükséges adatok...1 Mozilla Thunderbird beállítása...2 Microsoft Outlook 2013 beállítása...7 Bevezető A SinusLink

Részletesebben

1117 Budapest, Kaposvár u. 5 7. http://www.uzletitelekom.hu. Faxszám: 06-80/430-043

1117 Budapest, Kaposvár u. 5 7. http://www.uzletitelekom.hu. Faxszám: 06-80/430-043 1117 Budapest, Kaposvár u. 5 7. 1435 http://www.uzletitelekom.hu Faxszám: 06-80/430-043 Levelezési szolgáltatások megrendelése Levelezési szolgáltatások Új megrendelés Csoportos e-mail Csoportos e-mail

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Levelezéshez kapcsolódó alapfogalmak

Tartalomjegyzék. Levelezéshez kapcsolódó alapfogalmak Tartalomjegyzék Outlook Express e-mail fiók beállítása... 2 Outlook Express e-mail fiók módosítása.... 5 Outlook 2003 e-mail fiók beállítása... 7 Outlook 2003 e-mail fiók módosítása.... 10 Outlook 2007

Részletesebben

Szolgáltatási szerződés Szerződésszám: 2010/ BusinessWeb szolgáltatási csomagról (üzleti előfizetők részére)

Szolgáltatási szerződés Szerződésszám: 2010/ BusinessWeb szolgáltatási csomagról (üzleti előfizetők részére) amely létrejött egyrészről a Cégnév: Cím: Levelezési cím: (u.az. mint a cím: ) Adószám: Szolgáltatási szerződés Szerződésszám: 2010/ szolgáltatási csomagról (üzleti előfizetők részére) Képviseli: Telefonszám:

Részletesebben

A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel

A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel Fontos megjegyzések A lépéseken sorban végighaladva postafiókunk teljes

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása. ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát.

1. Létező postafiók megadása. ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát. 1. Létező postafiók megadása ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát. 2. Fióktípus megadása Rendszerünkben található postafiókjainak beállításához

Részletesebben

Kezdő lépések Microsoft Outlook

Kezdő lépések Microsoft Outlook Kezdő lépések Microsoft Outlook A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Áttekintés... 3 MAPI mailbox konfiguráció

Részletesebben

Szolgáltatási szerződés Szerződésszám: 2010/ web-hoszting szolgáltatási csomagról (egyéni előfizetők részére)

Szolgáltatási szerződés Szerződésszám: 2010/ web-hoszting szolgáltatási csomagról (egyéni előfizetők részére) amely létrejött egyrészről Megrendelő teljes neve: Anyja neve: Levelezési cím: Születési hely / dátum: Telefonszám: E-mail cím: mint megrendelő, továbbiakban Megrendelő, másrészről az Szolgáltatási szerződés

Részletesebben

HOSZTING SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

HOSZTING SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI HOSZTING SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI 1 A SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE Jelen szerződés létrejött egyrészről a Hrenkó Kft. (Székhely: 4461 Nyírtelek, Petőfi Sándor u. 4. adószám: 116959851-2-15,

Részletesebben

E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz

E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz Tartalomjegyzék 1. MS Outlook Express... 3 2. MS Outlook 2003... 7 3. Mozilla Thunderbird... 10 Bevezetés Ez a dokumentum az e-szignó archívum

Részletesebben

Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához

Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához Fizetési meghagyás online igénylése 1(13) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A MOKK E-Fizetési meghagyás kezelésének

Részletesebben

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014.

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014. BaBér Bérügyviteli rendszer Telepítési segédlet 2014. Tartalom 1. Ajánlott konfiguráció... 3 2. A BaBér és az SQL2005 szerver telepítése... 5 3. A BaBér program és az SQL2005-ös adatbázis kezelő telepítése...

Részletesebben

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt.  postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz Felhasználói útmutató ver. 2.0 Budapest, 2018. január 26. Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 3 2 E-mail

Részletesebben

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Fontos Amennyiben egy eszköz interneten keresztüli elérését lehetővé teszi, az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében: előtte az alapértelmezett

Részletesebben

Az ActiveX beállítása

Az ActiveX beállítása Az ActiveX beállítása Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. Operációs rendszer követelmények... 3 4. Az ActiveX-ről...

Részletesebben

A modell profil és a régió tiltás beállítása

A modell profil és a régió tiltás beállítása A modell profil és a régió tiltás beállítása Oldal 1/12 Miután a regisztrációd elfogadásra került. Pár apró beállítás után azonnal munkába állhatsz és pénzt kereshetsz. Csupán be kell állítanod a modell

Részletesebben

Útmutató az ActiveX valamit az Internet Explorer egyéb beállításaihoz. Windows 7, 8, 8.1 és 10 operációs rendszerekhez

Útmutató az ActiveX valamit az Internet Explorer egyéb beállításaihoz. Windows 7, 8, 8.1 és 10 operációs rendszerekhez Útmutató az ActiveX valamit az Internet Explorer egyéb beállításaihoz Windows 7, 8, 8.1 és 10 operációs rendszerekhez 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 3 2 Támogatott operációs rendszerek és internet böngészők...

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

SWI KOMMUNIKÁCIÓS KFT. WEBTÁRHELY ÉS DOMAIN SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉNEK ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI (ALAPSZERZŐDÉS)

SWI KOMMUNIKÁCIÓS KFT. WEBTÁRHELY ÉS DOMAIN SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉNEK ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI (ALAPSZERZŐDÉS) SWI KOMMUNIKÁCIÓS KFT. WEBTÁRHELY ÉS DOMAIN SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉNEK ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI (ALAPSZERZŐDÉS) Az Általános Szerződési Feltételek aktuális változata hozzáférhető a http://www.swi.hu weblapon,

Részletesebben

A számítástechnika gyakorlata WIN 2000 I. Szerver, ügyfél Protokoll NT domain, Peer to Peer Internet o WWW oftp opop3, SMTP. Webmail (levelező)

A számítástechnika gyakorlata WIN 2000 I. Szerver, ügyfél Protokoll NT domain, Peer to Peer Internet o WWW oftp opop3, SMTP. Webmail (levelező) A számítástechnika gyakorlata WIN 2000 I. Szerver, ügyfél Protokoll NT domain, Peer to Peer Internet o WWW oftp opop3, SMTP Bejelentkezés Explorer (böngésző) Webmail (levelező) 2003 wi-3 1 wi-3 2 Hálózatok

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK WEBTÁRHELY BÉRBEADÁSRA

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK WEBTÁRHELY BÉRBEADÁSRA Webalap Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 6000 Kecskemét, Tövis u. 76. ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK WEBTÁRHELY BÉRBEADÁSRA Hatályos: 2006. november 1-tıl 1 1. A szerzıdés tárgya A Szolgáltató a Felhasználó

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

Hálózatos adatbázis-kapcsolódási problémák és azok javítása

Hálózatos adatbázis-kapcsolódási problémák és azok javítása WINTAX programrendszer hálózatos vagy helyi adatbázis-szerverhez vagy adatbázis-kezelőhöz kapcsolódáskor jelentkező kapcsolódási problémák leírása és azok megoldásai. Korábban a Hálózatos beállítás bejegyzésben

Részletesebben

Dropbox - online fájltárolás és megosztás

Dropbox - online fájltárolás és megosztás Dropbox - online fájltárolás és megosztás web: https://www.dropbox.com A Dropbox egy felhő-alapú fájltároló és megosztó eszköz, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez

Részletesebben

G Data MasterAdmin 9 0 _ 09 _ 3 1 0 2 _ 2 0 2 0 # r_ e p a P ch e T 1

G Data MasterAdmin 9 0 _ 09 _ 3 1 0 2 _ 2 0 2 0 # r_ e p a P ch e T 1 G Data MasterAdmin TechPaper_#0202_2013_09_09 1 Tartalomjegyzék G Data MasterAdmin... 3 Milyen célja van a G Data MasterAdmin-nak?... 3 Hogyan kell telepíteni a G Data MasterAdmin-t?... 4 Hogyan kell aktiválni

Részletesebben

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt segédlet A Szilipet programok az adatok tárolásához Firebird adatbázis szervert használnak. Hálózatos

Részletesebben

Okostelefon használati útmutató

Okostelefon használati útmutató TRIGO IT Core 2014 AD and Office 365 Migration Project Okostelefon használati útmutató Tartalomjegyzék 1. A jelen dokumentum célja... 1 2. A Microsoft Exchange e-mail szolgáltatás beállítása Apple iphone,

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

Ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe)

Ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe) (eesztconnect.exe) A csatlakozás műszaki megvalósításának ellenőrzése az EESZT működtetője által rendelkezésre bocsájtott ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe) futtatásával, az alkalmazás sikeres futtatását

Részletesebben

IP150 frissítés 4.20-ra

IP150 frissítés 4.20-ra IP150 frissítés 4.20-ra Bevezető Ez a dokumentum az IP150 modul legfrissebb, v.4.20.008-ra történő frissítéséhez nyújt útmutatást. Kérjük, figyelmesen olvassa végig a sikeres frissítés érdekében. A 4.20.008

Részletesebben

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés WordPress segédlet Bevezető A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer (Content Management System - CMS), amely legnagyobb előnye az egyszerű telepítés és a letisztult kezelhetőség és a változatos

Részletesebben

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam.

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan állítsam be az Outlook-ot ingyenes e-mail címhez? 10. lecke Hogyan állítsam be az Outlook-ot, ha

Részletesebben

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet DMS One Zrt. 2019. 1 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási Portált a

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban: A program telepítése A 2019-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

Guarding Vision Beállítása

Guarding Vision Beállítása Guarding Vision Beállítása Rögzítő beállítása: 1. Beállítások Hálózat Platform-hozzáférés. 1. Engedélyezze a platform hozzáférést 2. Ha a Server Address mezőben más cím olvasható, az Egyedi (Custom) engedélyezése

Részletesebben

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás A FRING egy olyan alkalmazás, aminek segítségével hívásokat tud kezdeményezni a FONIO, az internet telefon szolgáltatást felhasználva. Igen költségkímélő,

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD Telepítői Segédlet 2016.08.03. Köszönjük, hogy a Novus termékeket választotta!

Részletesebben

Rendszerkövetelmények

Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Operációs rendszer A Nintex Workflow 2007 szoftvert Microsoft Windows Server 2003 vagy 2008 alá kell telepíteni. Böngésző kliens Microsoft Internet Explorer 6.x, de a Microsoft Internet

Részletesebben

Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre

Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre A Zoiper VoIP szoftver Android operációs rendszert futtató mobil okos telefonokra is telepíthető. Egy nagyon jó minőségű SIP kompatibilis

Részletesebben

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Ön letölthető fájl tartalmazza az Evolut Főkönyv 2013. program telepítőjét. A jelen leírás olyan telepítésre vonatkozik, amikor Ön

Részletesebben

DDNS szolgáltatás beállítása NVR P2P elérésének beállítása

DDNS szolgáltatás beállítása NVR P2P elérésének beállítása DDNS szolgáltatás beállítása NVR P2P elérésének beállítása Walisec AHDVR, NVR és IP kamera ingyenes DDNS beállítása: Megjegyzés: Csak kizárólag nem Cloud szériás Walisec eszközöknél használható ez a funkció!

Részletesebben

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Tisztelt Ügyfelünk! Az Invitel - szolgáltatás biztonsági és minőségjavító okokból módosítja a @fibermail.hu domainhez tartozó e-mail címeket

Részletesebben

Click to edit headline title style

Click to edit headline title style O365 AZURE WEBTÁRHELY IP HANG BÉRTELEFONKÖZPONT A Printer-fair Kft. FELHŐ szolgáltatásai Trengerné Dudics Valéria Partner találkozó 2016 A Printer-fair Kft. Által kínált szolgáltatások O365 Azure Webtárhely

Részletesebben

Fábián Zoltán Hálózatok elmélet

Fábián Zoltán Hálózatok elmélet Fábián Zoltán Hálózatok elmélet Több, mint levelező szerver Címlisták Határidőnaplók Több féle üzenetküldési rendszer (Mail, hang, azonnali, FAX ) Megosztott erőforrások Protokollok: POP3, IMAP, SMTP,

Részletesebben

OpenLAB diák felület dokumentáció

OpenLAB diák felület dokumentáció Novell HUEDU Program www.npsh.hu OpenLAB diák felület dokumentáció a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség részére Tartalomjegyzék I. Bevezetés... 4 I.1. A HUEDU OpenLAB webes felület...4 II.

Részletesebben

KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer

KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Felhasználói felület... 5

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2017 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2017 hivatkozásra: A program telepítése A 2017-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató

Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató Virtualoso Server Használati útmutató 1 Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató A következô pár oldalon

Részletesebben

E G Y E D I E L Ő F I Z E T Ő I S Z E R Z Ő D É S

E G Y E D I E L Ő F I Z E T Ő I S Z E R Z Ő D É S E G Y E D I E L Ő F I Z E T Ő I S Z E R Z Ő D É S H W 2 4 W E B H O S T I N G S Z O L G Á L T A T Á S I G É N Y B E V É T E L É R E Értékesítő Ügyfélkód: Értékesítési csatorna: Neve és címe, vagy pecsétje:

Részletesebben

FTP Az FTP jelentése: File Transfer Protocol. Ennek a segítségével lehet távoli szerverek és a saját gépünk között nagyobb állományokat mozgatni. Ugyanez a módszer alkalmas arra, hogy a kari web-szerveren

Részletesebben

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió Új jelszó beállítása Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió 2018. 03. 01. TARTALOMJEGYZÉK 1 Áttekintés...

Részletesebben

E-mail beállítása Outlook kliensen. Magyar verzió 1.0

E-mail beállítása Outlook kliensen. Magyar verzió 1.0 E-mail beállítása Outlook kliensen Magyar verzió 1.0 1 Tartalom Általános info... 3 MAPI postafiók bállítása Outlook 2010-ben, Autodiscovery szolgáltatással... 4 MAPI postafiók kézi bállítása Outlook 2010-ben...

Részletesebben

EnterNet ADSL. Tájékoztató (Szolgáltató-váltás esetén) 2007. január 15-től visszavonásig azokon a T-Com területeken, ahol az ADSL üzemel.

EnterNet ADSL. Tájékoztató (Szolgáltató-váltás esetén) 2007. január 15-től visszavonásig azokon a T-Com területeken, ahol az ADSL üzemel. EnterNet ADSL Tájékoztató (Szolgáltató-váltás esetén) 2007. január 15-től visszavonásig azokon a T-Com területeken, ahol az ADSL üzemel. ADSL csomagok csak Magánszemélyek részére EnterNet - Privát forgalmi

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer frissítése

WIN-TAX programrendszer frissítése WIN-TAX programrendszer frissítése A WIN-TAX programrendszert a verzió érvényességének lejártakor illetve jelentősebb változás esetén (pl.: elkészült fejlesztések, munkahelyi hálózati szinkronitás miatt)

Részletesebben

SWI KOMMUNIKÁCIÓS KFT. WEBTÁRHELY ÉS DOMAIN SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉNEK ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI (ALAPSZERZŐDÉS)

SWI KOMMUNIKÁCIÓS KFT. WEBTÁRHELY ÉS DOMAIN SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉNEK ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI (ALAPSZERZŐDÉS) SWI KOMMUNIKÁCIÓS KFT. WEBTÁRHELY ÉS DOMAIN SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉNEK ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI (ALAPSZERZŐDÉS) Az Általános Szerződési Feltételek aktuális változata hozzáférhető a http://www.swi.hu weblapon,

Részletesebben

<Insert Picture Here> Migráció MS Access-ről Oracle Application Express-re

<Insert Picture Here> Migráció MS Access-ről Oracle Application Express-re Migráció MS Access-ről Oracle Application Express-re Sárecz Lajos Oracle Hungary Izsák Tamás Független szakértő Program Miért migráljunk Microsoft Access-ről? Mi az az Oracle Application

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató

Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató Minimális követelmények a K&H távbankár híradó megtekintéséhez Adobe Flash lejátszó Amennyiben Ön nem rendelkezik Adobe Flash lejátszóval vagy túlzottan

Részletesebben

SZERVIZ 7. a kreatív rendszerprogram. Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz. Verzió: 08/ 2010

SZERVIZ 7. a kreatív rendszerprogram. Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz. Verzió: 08/ 2010 SZERVIZ 7 a kreatív rendszerprogram Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz Verzió: 08/ 2010 3Sz-s Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Postacím és operatív telephely: 1158 Budapest, Jánoshida

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével 1. lépés: regisztráljunk e-mail fiókot a G-Mail rendszerében http://www.google.hu weboldalon a bal

Részletesebben

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN N 1. Informatikai eszközök az irodában PC, Notebook, Szerver A számítógép típusonként az informatikai feladatoknak megfelelően. Nyomtatók, faxok, scannerek, fénymásolók Írásos dokumentum előállító eszközök.

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra: A program telepítése A 2014-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drdsw.hu). A telepítés előtt nem kell eltávolítania a korábbi verziókat!

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra: A program telepítése A 2015-ös év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad eltávolítania a korábbi

Részletesebben

ios iphone Az iphone beállítása Ahhoz, hogy használni tudd az iphone-od, először be kell állítani (aktiválni) az itunes-ban.

ios iphone Az iphone beállítása Ahhoz, hogy használni tudd az iphone-od, először be kell állítani (aktiválni) az itunes-ban. ios iphone Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Tartalom: Az iphone aktiválása Az iphone beállítása Aktiválás számítógéppel Levelezés Szinkronizálás számítógéppel és az itunes

Részletesebben

COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT

COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT A GrandVision Hungary Kft. (székhely: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146. cégjegyzékszám: 01-09-468765.) (továbbiakban: Adatkezelő) által üzemeltetetett www.ofotert.hu oldalon (továbbiakban:

Részletesebben

1. Rendszerkövetelmények

1. Rendszerkövetelmények A SZIE WiFi hálózatának elérése (Beállítási segédlet a SZIE vezetéknélküli hálózatának használatához) Ezzel a dokumentummal szeretnénk segíteni a vezetéknélküli (wireless) számítógépes hálózathoz történő

Részletesebben

Oktatási cloud használata

Oktatási cloud használata Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnikai és Információs Rendszerek Tanszék Oktatási cloud használata Készítette: Tóth Áron (BME MIT), 2013. A segédlet célja a tanszéki oktatási cloud

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

Engedje meg, hogy rövidesen bemutassam az online szoftver-hardver nyilvántartó weboldalam.

Engedje meg, hogy rövidesen bemutassam az online szoftver-hardver nyilvántartó weboldalam. SZOFTVERLELTÁR ONLINE Tisztelt látogató! Engedje meg, hogy rövidesen bemutassam az online szoftver-hardver nyilvántartó weboldalam. Amennyiben önnek vállalkozása van, akkor pontosan tudnia kell, hogy milyen

Részletesebben