A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2003

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2003"

Átírás

1 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2003 Visszatér, sikeres nagyrendezvények; vesztes, vitás esetek és viszonylagos gazdasági stabilitás éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizennegyedik esztendeje. Számszer adatok A Magyar Kollégiumnak 2003-ban 13 számottev projektje, 7 rendezvényen történt protokolláris részvétele volt. Ez az eredmény az el évhez képest komoly növekedést jelent. Az egyes munkák el nyeit közvetlenül élvez k száma közel f, míg áttételesen közel egymillió személy látta ezek hasznát. A tevékenység pénzben mérhe- értéke közel 5,8 millió Ft. (Ugyanez vállalkozói alapon közel 13 millió forintot ér.) Bizonyos munkák értéke egyáltalán nem becsülhet! (Ld. az A Magyar Kollégium tevékenysége 2003-ban cím táblázatot!) A Magyar Kollégium Kulturális Egyesület 2003-ban pályázati úton összesen Ft támogatásban részesült. Magánszemélyek, személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával mintegy Ft-tal segítették a Magyar Kollégiumot. Helyzetelemzés A Magyar Kollégium idén ismét meg tudta szervezni tervezett nagyrendezvényeit. A felkért el adások megtartásának, illetve a rendezvényeken való protokolláris meghívásoknak, - azok nagy száma miatt - nem minden esetben tudott megfelelni. A Magyar Kollégium népszer ségének emelkedése örvendetes. Ugyanakkor sajnálatos, hogy ez a tény a ködési költségekre beadott pályázatok eredményén nem látszik. A Magyar Kollégium egyre növekv szerepet vállal a határon túli szervezetek által benyújtott pályázatok lebonyolításában. Ez a munka nagyon hasznos a partnerek számára. Vannak, akiknek ez az egyetlen lehet ségük a pályázásra.

2 2 A Magyar Kollégium ázsiója a esztend ben a pályázat-lebonyolítás, az el adások tartása, illetve a sikeres nagyrendezvények megszervezése, ám mindenek el tt a CD megjelentetése miatt - els sorban a határon túl - tovább javult. Szervezeti élet A Magyar Kollégium április 25-én tartotta közgy lését. Ezen a tagság az el esztend munkáját értékelte és elfogadta a közhasznúsági jelentést. Vezet ségi ülés egy alkalommal volt, melynek témája alapvet en a közgy lés el készítése volt. A Magyar Kollégium Kulturális Egyesület sajátos m ködése miatt (kis létszámú tagságának tevékenysége nem önmagára, hanem más célcsoportra irányul) a sz kre szabott szervezeti élet természetesnek tekinthet, nem is okozott fennakadást a munkavégzésben. Kiemelked jelent ség események A Magyar M vel dési Intézettel kötött szerz dés alapján a Magyar Kollégium júniusban Adatok, információk, módszertani anyagok, cikkek kisebbségben m köd magyar kulturális szervezetek számára címmel CD-t adott ki. A kompaktlemezt a nagyváradi civil konferencián mutatta be, és a Budakalászi Találkozón kezdte el terjeszteni. A CD-n lév, jól használható anyagoknak köszönhet en ennek a kezdeményezésnek igen jó visszhangja volt. Nagy jelent ség volt a Budakalászon június án megrendezett III. Kárpátmedencei Kisebbségi Magyar Közm vel dési Civil Szerveztek Fóruma (3. Budakalászi Találkozó). A Magyar Kollégium, a Magyar M vel dési intézettel összefogva (a másik korábbi rendez társ, a Pest-megyei Közm vel dési Információs Központ nem vett részt a munkában) ismét nagy siker tanácskozást szervezett. Nemcsak a találkozó programja lett jól felépítve, de az azon létrejött viták és beszélgetések is igen hasznosnak bizonyultak. A Magyar Kollégium folytatta Advent a sorozatát. Ezúttal a Háromszék Táncegyüttes vendégszerepelt Budapesten, a m sor címe pedig Advent a székelyekkel volt. December 12-én a Millenáris Teátrumban a nagyközönség számára, míg 13-án a Magyar Kultúra Alapítvány székházában lezajlott zártkör m sor nagy siker volt. E programok jelent sen növelték a Magyar Kollégium ismertségét, emelték ázsióját.

3 3 A Magyar M vel dési Intézettel közös munkában jött létre a Civil Akadémia IV. képzés. A rendezvény ezúttal kilépett az országból; a résztvev k kérésére Felvidék volt a rendezvény helyszíne. A CSEMADOK Dunaszerdahelyi Területi Választmánya volt a harmadik rendez szerv, melynek titkára a Magyar Kollégium Kulturális Egyesület tagja. Elfoglaltságaik miatt kisebb létszámú volt a társaság, ám minden kollega hangsúlyozta, hogy mennyire fontos számára a megszerzett rengeteg információ. A képzés résztvev i ugyanakkor újra és újra azt is hangsúlyozzák, hogy a közöttük ilyen alkalmakkor létrejöv eszmecsere, beszélgetés a legfontosabb érték, mert az semmivel sem pótolható. A Jászóvári Nyári Egyetem munkájában immár nyolcadik alkalommal társrendez ként vett részt a Magyar Kollégium. A szakmai tábor szervez i számítanak a Magyar Kollégium évek óta tartó együttm köd segítségére. A Magyar Kollégium ismét hozzájárult a Wekerlei napok sikeréhez. A négy éves, jó tapasztalaton felbuzdulva idén is Felvidékr l érkezett a bábszínház, ezúttal mindjárt kett is! A felbári Amade László és a pozsonyeperjesi Ugri-bugri gyermek-bábcsoport régi ismer snek számít itt, el adásuk és a bábkészítés ismét nagy sikert aratott. Ismét kiállítás megrendezésével kedveskedett a Magyar Kollégium sz kebb pátriájának lakosai számára. A évi kiállításnak nem volt határon túli érdekeltsége. A kiállítás témájának kiválasztásánál a legfontosabb szempont az volt, hogy az népszer legyen. Domján Edit fényképei vendégcsalogatónak bizonyultak. A kerületi kapcsolatrendszert er síti a helyi szereplés, s ez növeli az esetleges lokális támogatók számát. A szervezet érzékenységét, munkájának elismerését jelzi, hogy a eszten- ben különféle szervezetek hét el adás megtartására is felkérték a Magyar Kollégium tagjait. A Magyar Kollégium munkájának jelent sége a visszajelzések szerint els sorban a napi kapcsolattartásban és az azonnali segítségnyújtásban mutatkozik meg. Idén is sok határon túli szervezet volt hálás a pályázati- és egyéb információk gyors továbbításáért.

4 4 Vesztes ügyek Befizetett ÁFA visszaigénylését kérte a Magyar Kollégium Kulturális Egyesület az APEH-t l. Az adóhivatal hosszú huzavona után végül revíziót rendelt el. Ennek során megállapította, hogy az adótörvényt rosszul értelmeztük, az adó-visszatérítés nem jár, t a Magyar Kollégium Kulturális Egyesületet bírság befizetésére kötelezte. Vesztesen zárult az ORRT-vel szemben indított per is. A Magyar Kollégium Kulturális Egyesület azért perelte be a testületet, mert a megítélt pályázati pénzt hosszú hercehurca után végül is nem fizette ki. A két éves huzavona, majd másfél évi pereskedést követ en a F városi Bíróság végül is nem talált kivetnivalót az ORTT ügyintézésében. Az igazságszolgáltatás kiszámíthatatlansága miatt a Magyar Kollégium végül is nem vitte perre a Takarékbank Központtal fennállt vitás ügyét. A pályázat-lebonyolítással kapcsolatos egyik, külföldre szóló, téves pénzátutalás nyomán felmerült levelezés költségének vállalása volt a vita tárgya. Több levélváltás után végül is már csak a bírósági eljárás dönthetett volna. A Magyar Kollégium kilátástalannak tartván a további harcot, inkább magára vállalta a Ft-os költséget. Propaganda A Magyar Kollégium feladata a szolgálat. Ezért számára a jól végzett munka és annak visszajelzése a fontos propaganda. Nem mondhat le azonban a tömegkommunikáció-nyújtotta lehet ségr l sem, mert ez a fajta híradás viszont hasznos számára. Sajnálatos azonban, hogy a sajtó nem érdekl dik az efféle tevékenységek iránt. A legnagyobb, legfontosabb rendezvények közül a Budakalászi Találkozó nem kapott média-támogatást; az Advent a székelyekkel program a nagy propagandamunka ellenére is alig szerepelt a sajtóban. Némileg enyhíti a helyzetet, hogy a határon túli sajtó nagyobb figyelmet szentel ennek a munkának. Finanszírozás A Magyar Kollégium Kulturális Egyesület egyetlen pályázatot nyújtott be országos szervezethez (NKÖM) ködési költségeinek fedezésére. Ez eredményes volt és a megpályázott összegnek 40 %-át sikerült elnyerni.

5 5 Ismét komoly támogatás érkezett Kispest Önkormányzatától. A három benyújtott pályázaton elnyert összeg kétszer annyi volt, mint az országos hatáskör szervezet által megítélt pénz. Az így rendelkezésre álló összeg mindazonáltal kevés volt a biztonságos m ködéshez. Ám a Magyar Kollégium folytatta azt a sikeres gyakorlatot, hogy - felkérésre - határon túli szervezetek számára pályázatlebonyolítói munkát vállalt. Bár ez sok többletmunkával járt, ezek jutaléka pótolta a stabil m ködéshez hiányzó összeget. Konkrét projekt támogatásának elnyerésére a Magyar Kollégium Kulturális Egyesület hat pályamunkát adott be, ezek közül kett volt sikertelen. Az így megpályázott összegnek közel 49 %-át sikerült elnyerni. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által meghirdetett, evilág - digitális tartalom és kultúra témában 2002 végén benyújtott pályázat sikertelen volt. Sajnálatos ez a döntés, mert a pályázat sikere esetén a Magyar Kollégium els ként léphetett volna ki a Világhálóra a határon túli kulturális szervezetek adatbázisával. (Ld. még az A Magyar Kollégium által benyújtott pályázatok 2003-ban c. táblázatot!) Tervek A Magyar Kollégium számára - mint minden évben, most is - a m ködéséhez szükséges anyagiak el teremtése volt a legnehezebb feladat. A Magyar Kollégium továbbra sem mondhat le az ehhez szükséges, pályázatokon elnyerhet összegekr l. A hangosító berendezés forgalmazásából származó - remélt - hozam biztonságosabb finanszírozást tehet lehet vé. A Magyar Kollégium pártok segítségét továbbra sem kívánja igénybe venni. A Magyar Kollégium a jöv ben a korábbinál is jobban igyekszik együttm ködni más szervezetekkel, illetve el segíteni ezek kapcsolatát. A Magyar Kollégium konkrét tevékenysége a jöv ben is els sorban a már m köd folyamatok folytatása, illetve az alkalomszer en jelentkez igények kielégítése lesz. A Magyar Kollégium továbbra is az egész Kárpát-medence kisebbségben él magyarságát kívánja segíteni kulturális munkájában.

6 6 Támogatók A Magyar Kollégiumnak a esztend ben végzett munkáját a következ k segítették: A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma pályázatain elnyert összeg. Ez fedezte a szervezet m ködési költségeinek egy (kis) részét. Budapest F város XIX. kerület Kispest Önkormányzata komoly összeggel járult hozzá a m ködési költségek és egy-egy program költségeinek fedezéséhez. Az Advent a székelyekkel programot több szervezet segítette anyagilag és erkölcsileg. Ezek: Budapest F város XIX. kerület Kispest Önkormányzata, Nemzeti Kulturális Alapprogram, Magyar Kultúra Alapítvány és Magyar M vel dési Intézet. AMagyar M vel dési Intézet további két programnak (3. Budakalászi Találkozó és a Civil Akadémia IV.) is társszervez je volt. Szolgáltatásaival további segítséget is adott. A Magyar M vel dési Intézettel kötött együttm ködési szerz dés tette lehet vé, hogy a Magyar Kollégium kiadja a nagysiker CD-t. AWekerlei Társaskör Egyesület helyiségének rendelkezésre bocsátásával segítette a Domján Edit fotókiállítás megrendezését. A Magyar Kollégium köszönetet mond a fenti szervezeteknek és mindazoknak, akik egyéb módon támogatták évi munkáját. Budapest, január 28-án Romhányi András a Magyar Kollégium vezet je

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2003

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2003 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2003 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu Számlaszám: 65100118-10016659

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2002

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2002 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2002 Sikeres tervezett és nem tervezett munkák, elmaradt nagyrendezvények és a gazdasági stabilitás éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizenharmadik esztendeje. Számszer

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2001

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2001 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2001 Sikeres pályázatok, látványos nagyrendezvények és a munkára épül gazdasági stabilitás éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizenkettedik esztendeje. Számszer adatok

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2006

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2006 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2006 Sok, - de egyre kevésbé sikeres - sikeres pályázat; mindazonáltal biztos működés a hagyományos, együttműködéssel megvalósuló nagyrendezvények; és a wekerleikispesti

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2005

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2005 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2005 Sok, - de nem elegendően - sikeres pályázat; a hagyományos, és új, együttműködéssel megvalósuló nagyrendezvények; valamint a wekerlei-kispesti kötődés erősödésének

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu Számlaszám: 65100118-10016659

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000 Sikeres pályázatok, látványos, nagyrendezvények, új formák és a - folyamatosan továbbfejl - kapcsolatrendszerre épített, együttm ködéssel megvalósuló munkák éve volt

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1999

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1999 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1999 A biztonságosabb m ködés, együttm ködéssel megvalósuló munkák és új formák kipróbálásának éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizedik esztendeje. Számszer adatok

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1998

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1998 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1998 A realitásokkal való szembenézés és a talponmaradás éve volt a Magyar Kollégium ködésének kilencedik esztendeje. Számszer adatok A Magyar Kollégiumnak 1998-ban 29 számottev

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1996.

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1996. A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1996. Kudarcokat, de fontos eredményeket is hozó sok tanulsággal szolgáló esztend volt a Magyar Kollégium m ködésének hetedik esztendeje. Számszer adatok A Magyar Kollégiumnak

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2007

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2007 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2007 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu www.magyarkollegium.hu

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2005

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2005 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2005 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu www.magyarkollegium.hu

Részletesebben

A Magyar Kollégium tevékenysége 1997

A Magyar Kollégium tevékenysége 1997 A Magyar Kollégium tevékenysége 1997 Az 1997-es esztend - a Magyar Kollégium m ködésének nyolcadik éve - számos nagyszer eredménye ellenére a megtorpanás id szaka volt. A vártnál kisebb sikernek els sorban

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2006

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2006 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2006 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu www.magyarkollegium.hu

Részletesebben

2010. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

2010. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Magyar Kollégium Kulturális Egyesület 2010. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: romhanyi@magyarkollegium.hu

Részletesebben

Rétság Városi Sport Egyesület

Rétság Városi Sport Egyesület - Rétság Városi Sport Egyesület - Részlet az alapszabályból: A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan m köd társadalmi szervezet. Az egyesület a

Részletesebben

Éves beszámoló 2012. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk.

Éves beszámoló 2012. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk. Éves beszámoló 2012 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Kapott támogatások és egyéb bevételek bemutatása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Vagyon kimutatás a 2012. évre 5. A cél szerinti

Részletesebben

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete a közművelődésről Kacsóta községi Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi közművelődési feladatok ellátása érdekében a kulturális javak

Részletesebben

Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete. 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL

Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete. 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL Bak Község Önkormányzatának Képvisel -testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Az ÉP LÉLEK Közhasznú Egyesület 2013. évi közhasznúsági jelentése 1. BESZÁMOLÓ AZ ÉP LÉLEK EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGÉR L

Az ÉP LÉLEK Közhasznú Egyesület 2013. évi közhasznúsági jelentése 1. BESZÁMOLÓ AZ ÉP LÉLEK EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGÉR L VESZPRÉM JUTASI U. 79/A 8200 Adószám: 18935426-1-19 Számlaszám: 73200127-11255651 Veszprém, 2014-05-28 Az ÉP LÉLEK Közhasznú Egyesület 2013. évi közhasznúsági jelentése 1. BESZÁMOLÓ AZ ÉP LÉLEK EGYESÜLET

Részletesebben

Éves beszámoló 2013. Tartalom

Éves beszámoló 2013. Tartalom Éves beszámoló 2013 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Kapott támogatások és egyéb bevételek bemutatása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Vagyon kimutatás a 2013. évre 5. A cél szerinti

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

Kiegészítő melléklet üzleti évről

Kiegészítő melléklet üzleti évről Kiegészítő melléklet 2017. üzleti évről Beszámolási időszak kezdete: 2017. január 1. Beszámolási időszak vége: 2017. december 31. Keltezés: 2018. február 22. Friedler Ferenc elnök 1 I. ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÁS

Részletesebben

Angyali Szolgálat Alapítvány. Alapító Okirata

Angyali Szolgálat Alapítvány. Alapító Okirata Angyali Szolgálat Alapítvány Alapító Okirata tanítások átadása így hozzájárulva egy békésebb, szeretetteljesebb és boldogabb társadalmi élet kialakulásához. II.-6. Az alapítvány munkájában résztvev k

Részletesebben

Alapvető cél és háttér információ. Pályázók köre. Iparág (a pályázó tevékenysége) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek:

Alapvető cél és háttér információ. Pályázók köre. Iparág (a pályázó tevékenysége) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek: Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program mikroés kisvállalkozások technológia fejlesztése (GOP-2008-2.1.1/A; KMOP-2008-1.2.1/A) Alapvető cél és háttér információ A

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete a Munkanélküliekért Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2004 Budapest, 2005. 2 T a r t a l o m 1. A szervezet alapadatai 2. A GYDSZ a Munkanélküliekért

Részletesebben

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA SALGÓTARJÁNI FORGÁCS FÉNY EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I AZ EGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE ÉS JOGÁLLÁSA 1.) Az Egyesület neve: Forgács - Fény Egyesület 2.) Székhelye: 3100 Salgótarján, Forgách Antal út 1. 3.) Levelezési

Részletesebben

KÖFOP A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT. SZEREPE ÉS FELADATAI

KÖFOP A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT. SZEREPE ÉS FELADATAI KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT. SZEREPE ÉS FELADATAI EL ZMÉNYEK 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti

Részletesebben

Beszámoló a 2015 évi egyesületi tevékenységekről

Beszámoló a 2015 évi egyesületi tevékenységekről Beszámoló a 2015 évi egyesületi tevékenységekről A TIT Jurányi Lajos Egyesülete 2015-ben is fenntartotta és fejlesztette kapcsolatait annak a társadalmi környezetnek a fenntartására, ami az ismeretterjesztésben

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S NYÍLT ÜLÉS AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 62. MELLÉKLET: - TÁRGY: Beszámoló a Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás mőködésének 2009. évi tapasztalatairól E L İ T E R J E S Z

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

KÁRPÁTALJAI FERENCES MISSZIÓ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

KÁRPÁTALJAI FERENCES MISSZIÓ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE KÁRPÁTALJAI FERENCES MISSZIÓ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2010. Készült: 2011. május TARTALOM 1) Számviteli beszámoló 2) Az Alapítvány vagyonának változása 3) Kimutatás a kapott költségvetési támogatásokról

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK.

TÁJÉKOZTATÓ. az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK. ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK TÁJÉKOZTATÓ az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről J/l 0973 201 3. ápri lis ISSN 2063-546X T A R T A L O M 1. AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK

Részletesebben

MÁRAI SÁNDOR KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ KÖZALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009.

MÁRAI SÁNDOR KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ KÖZALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. MÁRAI SÁNDOR KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ KÖZALAPÍTVÁNY 1014 BUDAPEST, KAPISZTRÁN TÉR 1. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. 2009. évi egyszer sített éves beszámoló kiegészít melléklete I. Általános jellemz k Az

Részletesebben

Schönherz Kollégiumért Alapítvány 2004. évi közhasznúsági jelentés

Schönherz Kollégiumért Alapítvány 2004. évi közhasznúsági jelentés Schönherz Kollégiumért Alapítvány 2004. évi közhasznúsági jelentés Tartalom 1. Szervezet alapadatai 2. Az Alapítvány számviteli beszámolója (éves mérleg és eredmény levezetés) 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

NETPUBLICA Alapítvány

NETPUBLICA Alapítvány NETPUBLICA Alapítvány Székhely: 1237 Budapest, Hrivnyák Pál u. 154/b www.netpublica.hu e-mail: p.csery@netpublica.hu Adószám: 18262809-1-43 Bankszámlaszám: 10409015-50485557-55501016 A bírósági végzés

Részletesebben

ÁROP 1.A.2/A-2008-0227 ÉRINTETTEK BEVONÁSA A TERVEZÉSBE, A MEGVALÓSÍTÁSBA RÉSZVÉTELI TERV

ÁROP 1.A.2/A-2008-0227 ÉRINTETTEK BEVONÁSA A TERVEZÉSBE, A MEGVALÓSÍTÁSBA RÉSZVÉTELI TERV ÉRINTETTEK BEVONÁSA A TERVEZÉSBE, A MEGVALÓSÍTÁSBA RÉSZVÉTELI TERV I. Kommunikációs lehetőségek: Az önkormányzatok egyik legalapvetőbb funkciója a helyi társadalom életének szervezése. Ennek hatékonysága

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a bírósági ülnökök évi soron kívüli választásáról

T Á J É K O Z T A T Ó a bírósági ülnökök évi soron kívüli választásáról 1. sz. melléklet T Á J É K O Z T A T Ó a bírósági ülnökök 2018. évi soron kívüli választásáról A legutóbbi ülnökválasztás 2015. március 7. napja és április 30. napja között volt. A bírák jogállásáról és

Részletesebben

A KORMÁNYZÓHELYETTESI INTÉZMÉNY TÖRTÉNETE (1941 1944)

A KORMÁNYZÓHELYETTESI INTÉZMÉNY TÖRTÉNETE (1941 1944) A KORMÁNYZÓHELYETTESI INTÉZMÉNY TÖRTÉNETE (1941 1944) OLASZ LAJOS A kormányzóhelyettesi intézmény története (1941 1944) AKADÉMIAI KIADÓ, BUDAPEST ISBN 978-963-05-8512-5 Kiadja az Akadémiai Kiadó, az 1795-ben

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. szeptember 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. szeptember 24-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Dr. Kelemen Márk polgármester beszámolója a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás Társulási Tanácsában

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2005.

Közhasznúsági jelentés 2005. Adószám: 18100277-2-41 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs 16. Pk. 61. 156/1999/4. szám: MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR 1827. BUDAPEST, BUDAVÁRI PALOTA F. ÉPÜLET Közhasznúsági jelentés 2005. Fordulónap:

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2007.

Közhasznúsági jelentés 2007. Adószám: 18100277-2-41 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 16Pk61156/ MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR 1827 BUDAPEST, BUDAVÁRI PALOTA utca F. 2007. Fordulónap: 2007. december 31. Beszámolási

Részletesebben

Mindenekel tt szeretnénk sikerekben gazdag, eredményes, boldog új évet kívánni Önnek!

Mindenekel tt szeretnénk sikerekben gazdag, eredményes, boldog új évet kívánni Önnek! Kedves Olvasónk! Mindenekel tt szeretnénk sikerekben gazdag, eredményes, boldog új évet kívánni Önnek! Januárban a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) egy témakörben vár projektötletet az el zetesen nyilvántartásba

Részletesebben

Emlékeztető. a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről

Emlékeztető. a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről Emlékeztető a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről Helyszín: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság épület I. emeleti Tímár terem (cím: 1108 Budapest, Dologház u. 1.), Időpont: 2013. március

Részletesebben

A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület. Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2013. évi pénzügyi és szakmai tevékenységéről

A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület. Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2013. évi pénzügyi és szakmai tevékenységéről A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2013. évi pénzügyi és szakmai tevékenységéről A Felügyelő Bizottság áttekintette a FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület 2013.

Részletesebben

Éves beszámoló 2010. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk.

Éves beszámoló 2010. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk. Éves beszámoló 2010 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Kapott támogatások és egyéb bevételek bemutatása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Vagyon kimutatás a 2010. évre 5. A cél szerinti

Részletesebben

POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY 2008.

POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY 2008. POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. A dokumentumot átvettem: Pogány, 2009. február 5. Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. A Pogányért Alapítvány Számviteli beszámolója 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2006.

Közhasznúsági jelentés 2006. Adószám: 18100277-2-41 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 16Pk61156/ MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR 1827. BUDAPEST, BUDAVÁRI PALOTA F. ÉPÜLET Közhasznúsági jelentés 2006. Fordulónap: 2006.

Részletesebben

Pénzügyi beszámoló 2013

Pénzügyi beszámoló 2013 Adószám: 18336999-1-43 Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Bejegyzési szám: 14.Pk.60.384/2012/3. Nyilvántartási szám: 11.662. 1119 Budapest, Fehérvári út 109. III/11. 2013 Fordulónap: 2013. december 31. Beszámolási

Részletesebben

Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV

Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. ÉV A közgyűlés a jelentést elfogadta. A szervezet adatai: Elnevezés: Viharsarok Néptáncszövetség Képviselő: Dombi Ildikó Székhely: 5600 Békéscsaba,

Részletesebben

Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS év

Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS év Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. év Kelt: Szolnok, 2010.május.05. 1. A Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány alapadatai

Részletesebben

MEGHÍVÓ A KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT, ÖNKÉNTESSÉG JELENE ÉS JÖV AZ OKTATÁSBAN CÍM KONFERENCIÁRA

MEGHÍVÓ A KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT, ÖNKÉNTESSÉG JELENE ÉS JÖV AZ OKTATÁSBAN CÍM KONFERENCIÁRA A Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum Oktatási és Üdültetési Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében a NEFMI 2011. január 22-én OK 3879-7/2010.sz. Támogatási Szerz dés alapján Konferenciát szervez. MEGHÍVÓ

Részletesebben

Innováció és együttm ködési hálózatok Magyarországon

Innováció és együttm ködési hálózatok Magyarországon Bajmócy Zoltán Lengyel Imre Málovics György (szerk.) 2012: Regionális innovációs képesség, versenyképesség és fenntarthatóság. JATEPress, Szeged, 52-73. o. Innováció és együttm ködési hálózatok Magyarországon

Részletesebben

14.) Napirend: A Családsegít és Gyermekjóléti Szolgálat m ködtetésére kiírt közbeszerzési pályázat eredményhirdetése

14.) Napirend: A Családsegít és Gyermekjóléti Szolgálat m ködtetésére kiírt közbeszerzési pályázat eredményhirdetése 14.) Napirend: A Családsegít és Gyermekjóléti Szolgálat m ködtetésére kiírt közbeszerzési pályázat eredményhirdetése Keller László tájékoztatja a a Képvisel -testület tagjait, hogy a napirendet tárgyalta

Részletesebben

1. ÜGYFÉL ADATAI Szentkirályszabadja Község Önkormányzata

1. ÜGYFÉL ADATAI Szentkirályszabadja Község Önkormányzata Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Leader Helyi Akciócsoport 8181 Berhida, Veszprémi u. 1-3. Levelezési cím: 8181 Berhida, Pf. 12. Telefon/Fax: 06-88/786-892 E-mail: bbkkekozpont@upcmail.hu

Részletesebben

NAGYATÁDI EVANGÉLIKUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2012. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉR L

NAGYATÁDI EVANGÉLIKUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2012. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉR L NAGYATÁDI EVANGÉLIKUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2012. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉR L Készült: 2013. március 6. Nagyatád Somogy megyei Bírósági nyilvántartási szám: 3143 Országos nyilvántartási

Részletesebben

8/1 A SOPRONI VÁROSFEJLESZTÉSI KFT 2009 ÉVI ÜZLETI TERVE

8/1 A SOPRONI VÁROSFEJLESZTÉSI KFT 2009 ÉVI ÜZLETI TERVE 8/1 A /2009. (III.26.) Kgy. sz. határozat melléklete A SOPRONI VÁROSFEJLESZTÉSI KFT 2009 ÉVI ÜZLETI TERVE A Sopron Megyei jogú Város Önkormányzata a város-rehabilitációs feladatok és az elnyert pályázatok

Részletesebben

DUNA EGYESÜLET Közhasznúsági jelentés. 2011. május 17.

DUNA EGYESÜLET Közhasznúsági jelentés. 2011. május 17. DUNA EGYESÜLET Közhasznúsági jelentés 2011. május 17. 1 Duna Egyesület 1126 Budapest, Orbánhegyi út 30. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2011. május 17. Dr. Nagy Péter Elnök 2 A Duna Egyesület

Részletesebben

2016-ban legfontosabb vállalati támogatónk a Telenor Magyarország volt. Sikeres adománygyűjtést zártunk az IBS Alumni rendezvényén.

2016-ban legfontosabb vállalati támogatónk a Telenor Magyarország volt. Sikeres adománygyűjtést zártunk az IBS Alumni rendezvényén. 2016. évi beszámoló A 2016-os év a Hintalovon Alapítvány és első projektjeinek elindításáról szólt. 2016 márciusában benyújtott bejegyzési kérelmünkről 2016. május 6-án született bírósági határozat, de

Részletesebben

5. A HARMADIK ÉV MŰKÖDÉSI TERVE

5. A HARMADIK ÉV MŰKÖDÉSI TERVE 5. A HARMADIK ÉV MŰKÖDÉSI TERVE A HVK 3. éve működési tervének kialakítása során figyelembe vettük a HVK eddigi működésének tapasztalatait, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1995. évben megalkotott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Klímabarát Települések Szövetsége elnökségi ülésén

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Klímabarát Települések Szövetsége elnökségi ülésén JEGYZŐKÖNYV Készült a Klímabarát Települések Szövetsége elnökségi ülésén Időpont: 2012. május 29. 17.00 Helyszín: MTA Könyvtár, 1051 Budapest, Arany János u. 1. Jelen vannak: az elnökség tagjai a mellékelt

Részletesebben

A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT SÁNDOR KÖNNY IPARI ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI KAR

A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT SÁNDOR KÖNNY IPARI ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI KAR A Budapesti M szaki F iskola Szervezeti és M ködési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és M ködési Rend 7. függelék 2. verzió A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT

Részletesebben

Jelentés a lejárt határidejű határozatok teljesítéséről

Jelentés a lejárt határidejű határozatok teljesítéséről VAS MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE Jelentés a lejárt határidejű határozatok teljesítéséről Határozat száma Tárgy Teljesítés 63/2014. (IX. 26.) A Vas Megyei Közgyűlés október 80/2014. (XII. 12.) A Vas Megyei Közgyűlésnek

Részletesebben

Szórakaténusz Európai Játékközpont Alapítvány

Szórakaténusz Európai Játékközpont Alapítvány 18341670-1-03 Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) Szórakaténusz Európai Játékközpont Alapítvány 6000 Kecskemét, Gáspár András utca 11. Közhasznú alapítványok közhasznú egyszerűsített beszámolója

Részletesebben

Forrásteremtés, Forrásszervezés. Civilek és az Önkéntesség

Forrásteremtés, Forrásszervezés. Civilek és az Önkéntesség Forrásteremtés, Forrásszervezés Civilek és az Önkéntesség Ifjúsági civil szervezetek forrásteremtési lehetőségei Alapfogalmak o Forrásteremtés vagy forrásszervezés o Projekt o Projektmenedzsment o Civil

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2013. üzleti évről

Kiegészítő melléklet 2013. üzleti évről Kiegészítő melléklet 2013. üzleti évről Beszámolási időszak kezdete: 2013. január 1. Beszámolási időszak vége: 2013. december 31. Keltezés: 2014. február 25. Alföldi István ügyvezető igazgató 1 I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2015. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

A Szolnoki MÁV kórházért Alapítvány. 2011. évre

A Szolnoki MÁV kórházért Alapítvány. 2011. évre 1 A Szolnoki MÁV kórházért Alapítvány közhasznúsági jelentése 2011. évre Szolnok, 2012. május 02. Alapítvány neve: A Szolnoki MÁV Kórházért Alapítvány 1 2 Alapítvány székhelye: 5000 Szolnok, Verseghy u.

Részletesebben

JELENTÉS A FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUMBAN ÉS HÁTTÉRINTÉZMÉNYEINÉL 2015. ÉVRE VONATKOZÓAN VÉGZETT ÁLLAMPOLGÁRI ELÉGEDETTSÉG-VIZSGÁLATRÓL

JELENTÉS A FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUMBAN ÉS HÁTTÉRINTÉZMÉNYEINÉL 2015. ÉVRE VONATKOZÓAN VÉGZETT ÁLLAMPOLGÁRI ELÉGEDETTSÉG-VIZSGÁLATRÓL JELENTÉS A FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUMBAN ÉS HÁTTÉRINTÉZMÉNYEINÉL 2015. ÉVRE VONATKOZÓAN VÉGZETT ÁLLAMPOLGÁRI ELÉGEDETTSÉG-VIZSGÁLATRÓL MVH Irányítási és Jogorvoslati Főosztály A főosztály háttérintézménye

Részletesebben

Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról

Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Pályázó neve: Palotási Polgárőr Egyesület Pályázó címe: 3042 Palotás Kossuth út 1. Ügyfél-azonosító: 1004795335 Támogatási

Részletesebben

KultúrÁsz Közhasznú Egyesület 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Postacím: 4010 Debrecen, Pf. 25. E-mail: kulturasz@freemail.hu

KultúrÁsz Közhasznú Egyesület 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Postacím: 4010 Debrecen, Pf. 25. E-mail: kulturasz@freemail.hu KultúrÁsz Közhasznú Egyesület 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Postacím: 4010 Debrecen, Pf. 25. E-mail: kulturasz@freemail.hu Közhasznúsági jelentés 2009. Tartalom a) A számviteli beszámoló 2 b) A költségvetési

Részletesebben

2011. évi Közhasznúsági jelentése

2011. évi Közhasznúsági jelentése REGINA Közhasznú Alapítvány 2100 Gödöllő Röges u. 66. 2011. évi Közhasznúsági jelentése Gödöllő, 2012. április 27. Pilcsik Tünde sk. Kuratóriumi elnök 1. A szervezet adatai Név: REGINA Közhasznú Alapítvány

Részletesebben

A Consort Zenei Alapítvány közhasznúsági jelentése

A Consort Zenei Alapítvány közhasznúsági jelentése A Consort Zenei Alapítvány közhasznúsági jelentése 2011. évre CONSORT ZENEI ALAPÍTVÁNY 1. Az Alapítvány adatai Az alapítvány nyilvántartási száma: AM 2417 Az alapítvány neve: Consort Zenei Alapítvány Az

Részletesebben

KIVONAT. 2007. május 15-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 202/2007. (V. 15.) Kt. számú határozat

KIVONAT. 2007. május 15-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 202/2007. (V. 15.) Kt. számú határozat Pusztaszabolcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

J/55. B E S Z Á M O L Ó

J/55. B E S Z Á M O L Ó KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA J/55. B E S Z Á M O L Ó az Országgyűlés részére a Közbeszerzések Tanácsának a közbeszerzések tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatos tapasztalatairól, valamint a 2005. január

Részletesebben

Terület- és településrendezési ismeretek

Terület- és településrendezési ismeretek Terület- és településrendezési ismeretek Tankönyv a köztisztviselők továbbképzéséhez Szerkesztette: László László Budapest 006. október A TANANYAGOT MEGALAPOZÓ TANULMÁNYOK SZERZŐI: DR. KÖKÉNYESI JÓZSEF

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés. A 2005. évről

Közhasznúsági jelentés. A 2005. évről Statisztikai számjel 1965480391993310 Adószám 19654803 2-42 Közhasznúsági jelentés A 2005. évről A Magyar Fotográfiai Alapítvány alapítói: FÉNYSZÖV Budapesti Fényképész Szövetkezet (1065 Budapest, Bajcsy

Részletesebben

- A pályázó vállalkozások (távh szolgáltatók, távh termel k), jelen pályázati kiírásra csak akkor pályázhatnak, ha távh szolgáltatói m ködési

- A pályázó vállalkozások (távh szolgáltatók, távh termel k), jelen pályázati kiírásra csak akkor pályázhatnak, ha távh szolgáltatói m ködési Cím: Távh -szektor energetikai korszer sítése / KEOP-2009-5.4.0 Kiíró: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Határid : Folyamatos Pályázhat: 11 Jogi személyiség gazdasági társaság 113 Korlátolt felel sség társaság

Részletesebben

NCSSZI 2012 Pályázati azonosító:ifj-gy-12-c-6280 Pályázat címe

NCSSZI 2012 Pályázati azonosító:ifj-gy-12-c-6280 Pályázat címe Kerecsen pályázatok 2013. Pályázati azonosító: NEA UN 13 M 1274 Projekt címe: 2013. évi működési pályázat Projekt kezdete: 2013. 03. 01. Projekt vége: 2014. 02.28. Kért összeg: 300 000 Önrész összege:

Részletesebben

9-1 melléklet: Kapcsolódó programok és tervek

9-1 melléklet: Kapcsolódó programok és tervek 9-1 melléklet: Kapcsolódó programok és tervek TARTALOM 1 Hazai stratégiai dokumentumok és programok... 3 1.1 Kvassay Jenő terv - A nemzeti Vízstratégia.... 3 1.2 Árvízi kockázatkezelés (ÁKK)... 9 1.3 Nagyvízi

Részletesebben

J/9457. B E S Z Á M O L Ó

J/9457. B E S Z Á M O L Ó KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA J/9457. B E S Z Á M O L Ó az Országgyűlés részére a Közbeszerzések Tanácsának a közbeszerzések tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatos tapasztalatairól, valamint a 2008. január

Részletesebben

Iskolaszanatórium Alapítvány 1118. Budapest, Rimaszombati u. 2-4. 2012. évi Közhasznúsági jelentése

Iskolaszanatórium Alapítvány 1118. Budapest, Rimaszombati u. 2-4. 2012. évi Közhasznúsági jelentése Iskolaszanatórium Alapítvány 1118. Budapest, Rimaszombati u. 2-4. 2012. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2013. február 07. Az alapítvány vezetője 1 Az Iskolaszanatórium Alapítvány Közhasznúsági jelentése

Részletesebben

Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl

Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl A Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány és kuratóriuma elsısorban pályázati támogatások

Részletesebben

Mi az a min ség kihívása?

Mi az a min ség kihívása? 55 th EOQ Congress as World Quality Congress, Budapest 2011 Pre-congress Workshop Túlélés és versenyzés a mai komplex világban: A min ség kihívása Professor Michael Kaye Emeritus Professor of Operations

Részletesebben

SÉRÜLTEKÉRT ALAPÍTVÁNY

SÉRÜLTEKÉRT ALAPÍTVÁNY Statisztikai szám: 19183189 9190 569 13 SÉRÜLTEKÉRT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓJA 2010. Részei: I. Számviteli beszámoló II. A Központi költségvetési szervektől, az elkülönített pénzalaptól, a helyi

Részletesebben

A szlovák és a magyar határmenti régió a Duna két oldalán

A szlovák és a magyar határmenti régió a Duna két oldalán A szlovák és a magyar határmenti régió a Duna két oldalán A szlovák-magyar határmenti partnerség (EURES-T) régiónak vizsgálatára irányuló megvalósíthatósági tanulmány Készítette a Kopint-Datorg Zrt. munkacsoportja

Részletesebben

A Kaszap István Alapítvány Közhasznúsági Jelentése a 2009-es esztendőről

A Kaszap István Alapítvány Közhasznúsági Jelentése a 2009-es esztendőről Számviteli beszámoló A Kaszap István Alapítvány Közhasznúsági Jelentése a 2009-es esztendőről Kaszap István Alapítvány Költségvetési támogatás felhasználása Tárgyévben Alapítványunk nem részesült költségvetési

Részletesebben

Magyar Könyvtárosok Egyesülete

Magyar Könyvtárosok Egyesülete Magyar Könyvtárosok Egyesülete Küldöttközgyűlés 2009. május 7. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Ellenőrző Bizottságának beszámolója A Magyar Könyvtárosok Egyesületének alapszabálya kimondja: 14. (1) Az

Részletesebben

PONGRÁC barátokat keres!

PONGRÁC barátokat keres! PONGRÁC van; gondolkodik, filozofálgat, az élet kérdésein töpreng; olyan dolgokon, amiket más észre sem venne. Neki viszont feltûnnek: ô mindenre figyel, ôt minden érdekli. PONGRÁC mozgalmat indított:

Részletesebben

A SZOLNOKI FŐISKOLA INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVE

A SZOLNOKI FŐISKOLA INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVE SZOLNOKI FŐISKOL E SZOLNOKI FŐISKOL TRTLOMJEGYZÉK VEZETŐI ÖSSZEFOGLLÓ... 3 I. FEJEZET 6- BN ELFOGDOTT ÉS -BEN MÓDOSÍTOTT CÉLJINK ÉRTÉKELÉSE... 4 I.. MEGÚJULÁSI STRTÉGIÁBN DEFINIÁLT STRTÉGII CÉLOK MEGVLÓSULÁSÁNK

Részletesebben

A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség évi közhasznúsági jelentése

A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség évi közhasznúsági jelentése A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség 2009. évi közhasznúsági jelentése A szövetség közhasznúsági fokozata: "közhasznú" Bírósági nyilvántartásba vételi sorszám: 1254. Bírósági nyilvántartásba vételi végzés

Részletesebben

BIHARKERESZTES VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA

BIHARKERESZTES VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA BIHARKERESZTES VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA Készítette: Közigazgatási Igazgatósága Budapest, 2010. március 5. A projekt az Európai Unió Támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul

Részletesebben

Közhasznúsági fokozatot tartalmazó bírósági végzés száma: 7665. Bírósági végzés dátuma: 1999. XI. 03.

Közhasznúsági fokozatot tartalmazó bírósági végzés száma: 7665. Bírósági végzés dátuma: 1999. XI. 03. Közhasznúsági fokozat: közhasznú szervezet Közhasznúsági fokozatot tartalmazó bírósági végzés száma: 7665 Bírósági végzés dátuma: 1999. XI. 03. Székhely, telefonszáma: Tel:488-70-70 2003. december 31.

Részletesebben

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje Gyakorlatorientált képzési programok kidolgozása a turisztikai desztináció menedzsment és a kapcsolódó ismeretanyagok oktatására TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment

Részletesebben

Veszprémi Motoros Egyesület M KÖDÉSI SZABÁLYZAT

Veszprémi Motoros Egyesület M KÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. SZERVEZET I. Általános rendelkezések Veszprémi Motoros Egyesület M KÖDÉSI SZABÁLYZAT 1.) Az egyesület neve: Veszprémi Motoros Egyesület 2.) Az egyesület m ködési helye: 8200 Veszprém, Nyerges u. 6.

Részletesebben

A KATLAN CSOPORT KÖZHASZNÚ KULTURÁLIS EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2009-ES ÉVRŐL

A KATLAN CSOPORT KÖZHASZNÚ KULTURÁLIS EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2009-ES ÉVRŐL A KATLAN CSOPORT KÖZHASZNÚ KULTURÁLIS EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2009-ES ÉVRŐL A jelentést az Egyesület közgyűlése, egyhangúlag elfogadta, 2010. június 10-én. 1. Tartalmi beszámoló az Egyesület

Részletesebben

Közhasznúsági Jelentés

Közhasznúsági Jelentés 1, Számviteli beszámoló Közhasznúsági Jelentés az Ifjúsági Unió Szekszárd közhasznú egyesület 2003. évi működéséről Az Ifjúsági Unió Szekszárd 2003. évben gazdálkodásáról a számviteli törvénynek és a kapcsolódó

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE Tel : 49/411-346; 500-169 Fax : 0649/500-170 Adószám:18417803-1-05 Bank Sz.:55100162-12001462 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 09-én, Mezőkövesden, az

Részletesebben

SZEGLET IRODALMI TÁRSASÁG 2. ANTOLÓGIA SZERKESZTETTE: VARGA MAGDOLNA BUDAPEST 2015.

SZEGLET IRODALMI TÁRSASÁG 2. ANTOLÓGIA SZERKESZTETTE: VARGA MAGDOLNA BUDAPEST 2015. SZEGLET IRODALMI TÁRSASÁG 2. ANTOLÓGIA SZERKESZTETTE: VARGA MAGDOLNA BUDAPEST 2015. Készült az Underground Kiadó és Terjesztő Kft. támogatásával, magánkiadásban BEVEZETŐ Történetünk 2005-ben kezdődött.

Részletesebben

Internet Fiesta 2001

Internet Fiesta 2001 MŰHELY KÉRDÉSEK Internet Fiesta 2001 L I N AKOSSÁGI NTERNET K APÓK ECSKEMET ISKŐRÖS ISKUNHALAS Az Internet Fiesta együttműködés keretében 2001. március 2-3-án rendezték meg az Internet Fiesta a könyvtárakban

Részletesebben