A Magyar Kollégium tevékenysége 1997

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Magyar Kollégium tevékenysége 1997"

Átírás

1 A Magyar Kollégium tevékenysége 1997 Az 1997-es esztend - a Magyar Kollégium m ködésének nyolcadik éve - számos nagyszer eredménye ellenére a megtorpanás id szaka volt. A vártnál kisebb sikernek els sorban anyagi okai voltak. Számszer adatok A Magyar Kollégiumnak 1997-ben 24 számottev projektje volt, lényegesen kevesebb, mint 1996-ban. Az akciók el nyeit közvetlenül élvez k száma: f, míg áttételesen személy látta a munka hasznát. A tevékenység pénzben mérhet értéke: , ugyanez vállalkozói alapon Ft. Finanszírozási gondok A benyújtott pályázatok nagy része sikertelen volt. Összesen Ft. támogatásra nyújtottunk be pályázatot, az elnyert összeg Ft. volt. (ld. 2. sz. melléklet) 100 eft tiszta bevételt hozott Cseh Tamás jótékonysági koncertje. A megszerzett pénzeszközök csak igen visszafogott m ködésre adtak lehet séget. Helyzetelemzés Az elmúlt esztend felismerése volt, hogy egyre kevésbé lehet pályázati pénzekre számítani. A Magyar Kollégium megpróbált a kulturális turizmus bekapcsolásával újabb pénzforráshoz jutni - egyel re sikertelenül. Nem történt áttörés a kereskedelmi tevékenység beindítása terén sem. E - remélhet leg átmeneti - kudarcoknak els sorban a bels er forrás hiánya és a tapasztalatlanság volt az oka. A tavalyi jótékonysági koncert hibáiból azonban sikerült a megfelel következtetéseket levonni. Jelent s változás állt be a határon túli kapcsolatrendszerben is. Az egyes országokban bekövetkezett társadalmi-gazdasági változások kedvez tlen hatással lettek a helyi kulturális folyamatokra. A partnerszervzetek többsége komoly nehézségekkel küzd; energiáik nagy részét f leg nehézségeik leküzdése emészti fel. Így a korábbinál kevesebb ötlettel, javaslattal jelentkeztek a Magyar Kollégiumnál.

2 - 2 - Kiemelked jelent ség eredmények Szakmailag igényes, sikeres, nagy propagandát jelent rendezvény volt a Bartók Táncegyüttes Alapítvánnyal és a Budapesti M vel dési Központtal közösen rendezett "Tedd ki a pontot" cím legényes néptáncverseny. (április 26.) Folytatódott a néptáncgy jt munka is. A Mez ségi fesztiválon újabb értékes táncanyaggal gyarapodott a Magyar Kollégium archívuma. (október ) Immár második alkalommal társrendez ként segítette a Magyar Kollégium a Somodi m vel dési tábor munkáját. A folyamatosan romló feltételek miatt erre a segítségre egyre nagyobb szükség van. (június 9-16.) Két meghatározó fontosságú eseménnyel járult hozzá a Magyar Kollégium a Zentai csata 300. évfodulójára rendezett ünnepség programjához. A Magyar Kollégium Kányádi Sándor részvételét biztosította és megszervezte a Magyar Állami Népi Együttes vendégszereplését. (szeptember ) Kicsinek látszó, de szakmailag nagyon fontos eredmény, siker: a Magyar Kollégium segítséget nyújt a Klézsei Kalendárium (Moldva) évi megjelenéséhez. Anyagi és erkölcsi sikerrel járt, a Magyar Kollégium ismertségét fokozta a Jótékonysági Koncert. Az esemény további lehet ségeket rejt magában. (november 7.) Újabb régió - Muravidék - került a Magyar Kollégium vonzáskörébe. A Magyar Kollégium felvette a kapcsolatot a Magyar Nemzetiségi M vel dési Intézettel (május 27.) E szervezet rendezte meg Lendván a Kárpát-medencei Magyar Kisebbségi Kulturális Szerveztek Találkozóját, melyen a Magyar Kollégium rangjához méltó hozzászólási lehet séget kapott. A Magyar Kollégium állandó sorozattal, havi egy alkalommal volt jelen a TV- Kispest m sorában. Ezzel párhuzamosan a Kispesti Polgárban is rendre megjelentek az "a Magyar Kollégium történeteib l" cím írások. A lap bels problémái miatt ez a lehet ség októberben megsz nt. A sorozat azonban folytatódik a Magyar Hírlapban. S t februártól a Civil Rádióban is jelentkezik kéthetente.

3 - 3 - Munkák az egyes régiókban Felvidék A CSEMADOK két alapszervezete (Dunaszerdahely és Kassa-vidék) konkrét rendezvények megszervezéséhez kérte a Magyar Kollégium segítségét. Kassavidéken folytatódott az 1996-ban megkezdett kistelepülési népm vel képzés. A korábban oly mozgalmas felvidéki kulturális életben jelent s visszalépés tapasztalható. Reménysugár, hogy egy újabb szervezettel a Palóc Társasággal sikerült - egyre b vül - kapcsolatot kiépíteni. Kárpátalja Továbbra sem sikerült megtalálni a m köd kapcsolat csatornáit a térséggel. Mindössze a kapcsolatépít tanulmányútra delegált, egyetlen szakember részvétele mondható eredménynek. Erdély A bevált kapcsolatokra építve tovább fejl dött az Erdélyben végzett munka. Több szakmai tábor munkájában vett részt a Magyar Kollégium. Két térségben (Zetelaka, Klézse) is kistérségi fejleszt munka folyik. A partnerszervezettel kapcsolatos egyeztetési nehézségek miatt ez évben nem került sor a székelyföldi kistelepülési népm vel k képzésére. A munkát mindazonáltal folytatjuk - jöv re. Egyre jobban kibontakozó kapcsolatot épített ki a Magyar Kollégium a mez ségi Téka Alapítványnyal. Délvidék A legnagyobb eredmény a - már említett - ünnepségen végzett munka volt. Ezen eseményhez kapcsolódott, a Hideg es c. produkció menedzselése is. A m vészek sajnos nem készültek el id re a darabbal, így annak bemutatása jöv re maradt. Nagyon sikeres "Hogyan pályázzunk?" képzést szervezett a Magyar Kollégium egyházi szervezetek számára. Ebben a régióban következetes épít munka folyik, konkrét elképzelésekkel, tervekkel. Nem a Magyar Kollégiumon múlt, hogy jöv re halasztó dott annak az expedíciónak az id pontja, amely az elsüllyedt Zenta-hadihajó víz alat-

4 ti felvételeinek elkészítésére szervezödött. Szerencsésen sikerült a kapcsolatfelvétel a szlovéniai magyarság központi kulturális szervezetével. Gyümölcsöz lehet ségek rejlenek a budapesti népm vel k szlovéniai szakmai tanulmányútjában. Régi elvárásokat elégített ki a Magyar Kollégium által szervezett lendvai Cseh Tamás koncert. Kárpát-medence A Magyar Kollégium ismét megrendezte - immár hagyományosnak számító - rendezvényét a kapcsolatépít tanulmányutat. Ez a program - a szlovákiai kollegák ötlete alapján - a Magyar Kollégium "találmánya". Tényleges, sürget igényt elégít ki, ezért megszervezése nagyon fontos. A lendvai, Kárpát-medencei Magyar Kisebbségi Kulturális Szervezetek Tanácskozásán jelentette be a Magyar Kollégium, hogy a határon túli magyarság kulturális híreit közös honlapon viszi fel az Internetre. Ezzel az ötlettel megel zött számos - nála sokkal jobb anyagi- és tárgyi feltételekkel rendelkez - nagy szerveztet. Menedzselés A Magyar Kollégium számára továbbra is kulcskérdés, hogy határon belül milyen ismertségre tud szert tenni. Kisebb, de biztos támogatást jelent a - a sz kebb pátriában - Kispesten kifejtett propagandamunka (helyi lap, helyi TV.) Minden bizonnyal ennek köszönhet, hogy sokan ajánlották fel adójuk 1 %-át a Magyar Kollégium javára. A sikertelen pályázatok következményeit látván a Magyar Kollégium közvetlenül a kultuszminiszterhez fordult segítségért. (július 1.) Válasz egyel re nem érkezett. Szerény sikerrel járt az elhasználódott kamera pótlására indított kampány. Mindössze egy cég ajánlotta fel segítségét: csökkentett áron kínálta teljes érték kameráját.egyértelm változást hozott, tényleges tiszta nyereséggel járt a jótékonysági koncert, bár ennek els sorban nem anyagi eredménye volt a fontos. A tomboló siker, a jó propagandamunka fokozta a Magyar Kollégium itthoni ismertségét.

5 Bíztató kapcsolatfelvétel történt a Magyarok Világszövetsége elnökhelyettesével, Patrubány Miklóssal. A politikus Magyar Kollégium iránti szimpátiáját jelzi, hogy elvállalta a köszönt beszéd elmondását a jótékonysági koncerten Több nekibuzdulás után végre hosszabb riport jelent meg a Duna TV Héthatár cím sorában a Magyar Kollégiumról. (december 2.) Bels er források hiányában nem sikerült el relépni a székház- és a mikrobusz ügyben. Hírlevél Novemberben megjelent a Magyar Kollégium els Hírlevele. Ez a kiadvány lényegében referenciafüzet. Nagy szükség volt rá, mert régóta hiányát éreztük egy olyan anyagnak, amely minden lényeges információt megad a Magyar Kollégiumról. Szervezeti élet Társszervezetünket, a Magyar Kollégium Alapítványt 1997-ben jegyezték be. Az alapt ke emelésére novemberben - a jótékonysági koncerthez kapcsolódóan - történt meg az els kísérlet. Az adományból származó bevételek egyel re alig haladják meg a kiadásokat, ám remény van arra, hogy az audió- és videókazetták forgalmazásából tiszta nyereség keletkezik. A Kuratórium december 19-én tartotta meg ülését. A Magyar Kollégium Kulturális Egyesület els közgy lése óta eltelt id nagy tanulságokat hozott. Az ott elhatározott elveknek megfelel en 1997-ben négy taggal és egy pártoló taggal vült a tagság. Az Egyesület egy rendkívüli közgy lést (június 27.)és egy rendes közgy lést (november 15.) tartott, a Vezet ség 3 alkalommal ülésezett. Az egy éves m ködés tapasztalata: a MKKE olyan szervezet, amelynek tevékenysége els sorban nem saját tagságára irányul. Ennek súlyos következményei vannak a munkamegosztásban. A probléma megoldása fontos feladat.

6 Tervek A legfontosabb kérdés továbbra is az anyagi biztonság megteremtése. Erre valójában csak akkor van esély, ha sikerül a munkát megosztani, vagy olyan nagyobb induló összegre szert tenni, hogy abból fizetett munkatárs(ak)ra is teljék. Ekkor nyílik csak lehet ség a hatékonyabb menedzselésre. A Magyar Kollégium szakmai munkájában els sorban a folyamatokra koncentrál. El térbe helyezi a folytatódó, visszatér munkákat, a kistérségi fejlesztést és a hagyományteremt rendezvényeket. Támogatók A Magyar Kollégium 1997-ben végzett munkáját a következ k segítették: Az Országgy lés Társadalmi Szervezetek Támogatása pályázatán elnyert összeg Az Országépít Alapítvány (anyagi segítség m ködési költségekre) Az Illyés Közalapítvány (1996-os, ráfizetéses rendezvények utólagos kompenzálása) Budapesti Népm vel k Egyesülete (szervezeti, gazdasági háttér, elvi támogatás, az Országgy lési pályázaton elnyert pénz egy részének "átengedése".) Magyar Népm vel k Egyesülete (erkölcsi támogatás, az 1 %-os pénzek megszervezéséhez szervezeti háttér biztosí tása) A Canon Hugária Kft. (a kamera kedvezményes áron történ beszerzésének lehet sége) Konkrét munkához (Kapcsolatépít tanulmányút) anyagi segítséget (is) jelent támogatást adott a MKM Határon Túli Magyarok F osztálya.

7 A Magyar Kollégium köszönetet mond a fenti szervezeteknek és mindenkinek, akik munkáját az esztend ben segítették. Budapest, január 2-án Romhányi András a Magyar Kollégium vezet je

8 A Magyar Kollégium Kulturális Egyesület 1998 évi tervei 1. Ifjúsági klubvezet képzés Bácsfeketehegy január Szlovéniai-internet program Lendva február 3. CSEMADOK-internet program Kassa március 4. Kistelepülési népm vel k képzése Székelyudvarhely március 5. Hogyan pályázzunk? Csáb március Tedd ki a pontot - legényes verseny Budapest április 7. Cseh Tamás koncert Dunaszerdahely április 8. Cseh Tamás koncert Budapest április 9. Térségfejlesztés Moldva április 10. Kirándulás Ópusztaszerre Ópusztaszer május Hogyan pályázzunk? Kovászna május 12. Zarándoklat Csiksomlyó május 13. Esztenáról-esztenára (túra) Székelyföld június 14. A Zenta csatahajó-expedíció Adria július 15. Somodi tábor Somodi fürd július 16. Hagyományörz táncok rögzítése Kalotaszeg augusztus 17. Wekerle-napok Budapest szeptember Szakmai tapasztalatcsere (BNE-út) Horvátország szeptember II. Mez ségi Fesztivál Szamosújvár október 20. Jótékonysági koncert Budapest november 21. Népm vel k iskolázása Kassa november Kapcsolatépít tanulmányút Budapest december 3-5. Folyamatos A Hideg es menedzselése Térségfejlesztés Zetelakán és Klézsén A Magyar Kollégium történeteib l. Sorozat. (Magyar Hírlap, Civil Rádió, TV- Kispest) Hírlevél

9

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1996.

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1996. A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1996. Kudarcokat, de fontos eredményeket is hozó sok tanulsággal szolgáló esztend volt a Magyar Kollégium m ködésének hetedik esztendeje. Számszer adatok A Magyar Kollégiumnak

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1998

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1998 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1998 A realitásokkal való szembenézés és a talponmaradás éve volt a Magyar Kollégium ködésének kilencedik esztendeje. Számszer adatok A Magyar Kollégiumnak 1998-ban 29 számottev

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000 Sikeres pályázatok, látványos, nagyrendezvények, új formák és a - folyamatosan továbbfejl - kapcsolatrendszerre épített, együttm ködéssel megvalósuló munkák éve volt

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1999

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1999 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1999 A biztonságosabb m ködés, együttm ködéssel megvalósuló munkák és új formák kipróbálásának éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizedik esztendeje. Számszer adatok

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2001

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2001 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2001 Sikeres pályázatok, látványos nagyrendezvények és a munkára épül gazdasági stabilitás éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizenkettedik esztendeje. Számszer adatok

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2003

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2003 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2003 Visszatér, sikeres nagyrendezvények; vesztes, vitás esetek és viszonylagos gazdasági stabilitás éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizennegyedik esztendeje. Számszer

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2002

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2002 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2002 Sikeres tervezett és nem tervezett munkák, elmaradt nagyrendezvények és a gazdasági stabilitás éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizenharmadik esztendeje. Számszer

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu Számlaszám: 65100118-10016659

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2006

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2006 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2006 Sok, - de egyre kevésbé sikeres - sikeres pályázat; mindazonáltal biztos működés a hagyományos, együttműködéssel megvalósuló nagyrendezvények; és a wekerleikispesti

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2005

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2005 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2005 Sok, - de nem elegendően - sikeres pályázat; a hagyományos, és új, együttműködéssel megvalósuló nagyrendezvények; valamint a wekerlei-kispesti kötődés erősödésének

Részletesebben

A Kaszap István Alapítvány Közhasznúsági Jelentése a 2009-es esztendőről

A Kaszap István Alapítvány Közhasznúsági Jelentése a 2009-es esztendőről Számviteli beszámoló A Kaszap István Alapítvány Közhasznúsági Jelentése a 2009-es esztendőről Kaszap István Alapítvány Költségvetési támogatás felhasználása Tárgyévben Alapítványunk nem részesült költségvetési

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2003

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2003 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2003 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu Számlaszám: 65100118-10016659

Részletesebben

A 2011. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

A 2011. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása A 2011. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Az intézmény neve: Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Törzskönyvi azonosító szám: 308450 Honlap: WWW.TIKOVIZIG.HU

Részletesebben

Rack Ferencné: Javaslatot tesz a napirendre, a meghívóval megegyezően.

Rack Ferencné: Javaslatot tesz a napirendre, a meghívóval megegyezően. Iktatószám: Sz-3-9/2018. J e g y z ő k ö n y v Készült: A 2018. június 1-jén, a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Iskola (Biatorbágy, Karinthy Frigyes u. 3.) épületében, 17 órakor megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

NAGYATÁDI EVANGÉLIKUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2012. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉR L

NAGYATÁDI EVANGÉLIKUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2012. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉR L NAGYATÁDI EVANGÉLIKUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2012. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉR L Készült: 2013. március 6. Nagyatád Somogy megyei Bírósági nyilvántartási szám: 3143 Országos nyilvántartási

Részletesebben

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA SALGÓTARJÁNI FORGÁCS FÉNY EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I AZ EGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE ÉS JOGÁLLÁSA 1.) Az Egyesület neve: Forgács - Fény Egyesület 2.) Székhelye: 3100 Salgótarján, Forgách Antal út 1. 3.) Levelezési

Részletesebben

A SZEKSZÁRD-TOLNAI KISTÉRSÉG KULTURÁLIS ÉS KÖZMŐVELİDÉSI STRATÉGIÁJA ÉS RÖVIDTÁVÚ OPERATÍV PROGRAMJA

A SZEKSZÁRD-TOLNAI KISTÉRSÉG KULTURÁLIS ÉS KÖZMŐVELİDÉSI STRATÉGIÁJA ÉS RÖVIDTÁVÚ OPERATÍV PROGRAMJA KULTURÁLIS ÉS KÖZMŐVELİDÉSI STRATÉGIÁJA ÉS RÖVIDTÁVÚ OPERATÍV PROGRAMJA Munkaanyag 2010. TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS...2 HELYZETELEMZÉS...3 A KISTÉRSÉG KÖZMŐVELİDÉSI HELYZETE...10 SWOT elemzés...18 Problémafeltárás...20

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló. A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY évi tevékenységéről

Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló. A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY évi tevékenységéről Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY 2014. évi tevékenységéről A Junior Art Alapítvány 2014. évben az alapító okiratában foglaltak szerint törvényesen és rendeltetésszerűen

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum 2014.08.31.-2015.08.31. közötti munkájáról

BESZÁMOLÓ a Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum 2014.08.31.-2015.08.31. közötti munkájáról BESZÁMOLÓ a Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum 2014.08.31.-2015.08.31. közötti munkájáról VÁROSI KÖNYVTÁR TAGINTÉZMÉNY Az előző időszak óta a Városi Könyvtár Tagintézmény

Részletesebben

Hajdúhadház Városi Önkormányzat Ügyrendi, Etikai és Közrendvédelmi Bizottsága Elnökétől

Hajdúhadház Városi Önkormányzat Ügyrendi, Etikai és Közrendvédelmi Bizottsága Elnökétől Hajdúhadház Városi Önkormányzat Ügyrendi, Etikai és Közrendvédelmi Bizottsága Elnökétől Előterjesztés Hajdúhadház Városi Önkormányzat Képviselő testületének 2012. április 26-án tartandó ülésére Tisztelt

Részletesebben

ÜDE FOLT A HOMOKHÁTSÁGBAN!

ÜDE FOLT A HOMOKHÁTSÁGBAN! ÜDE FOLT A HOMOKHÁTSÁGBAN! ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. Helyi Vidékfejlesztési Stratégiája 2011 Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló 3 1.1 A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia jövőképe 3

Részletesebben

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület A szervezet célja A Dél-Zalai civil szektor tevékenységének, érdekvédelmének, forrásteremtésének és környezetvédelmi,- karitatív akcióinak koordinálása. Térségfejlesztési

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2015. november 14 Visszapillantó 2015. november 14 A Debreceni Főnix

Részletesebben

Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl

Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl A Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány és kuratóriuma elsısorban pályázati támogatások

Részletesebben

Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS év

Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS év Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. év Kelt: Szolnok, 2010.május.05. 1. A Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány alapadatai

Részletesebben

Dr. Solymos László Várospolitikai Alpolgármester. Átfogó értékelés az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2009.

Dr. Solymos László Várospolitikai Alpolgármester. Átfogó értékelés az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2009. Előterjesztő: Dr. Solymos László Várospolitikai Alpolgármester Iktatószám: 01/37601-7/2010. Tárgy: Átfogó értékelés az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2009. évi ellátásáról Melléklet:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 12-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 12-ei ülésére ELŐTERJESZTÉS Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 12-ei ülésére Tárgy: Beszámoló a Zirc Kistérség Többcélú Társulása Tanács munkájáról Előadó: Fiskál János polgármester Az előterjesztés

Részletesebben

Magyar Nyelvőr Alapítvány 1027 Budapest, Fő u évi Közhasznúsági jelentése

Magyar Nyelvőr Alapítvány 1027 Budapest, Fő u évi Közhasznúsági jelentése Magyar Nyelvőr Alapítvány 1027 Budapest, Fő u. 73. 2007. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2008. május 19. Dr. Kiss Róbert Richard elnök A Magyar Nyelvőr Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2007-es

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2011. decemberi ülésére

Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2011. decemberi ülésére Csanytelek Község Polgármesterét l 6647 Csanytelek, Volentér János tér 2 Tel.: 63 / 578 510 Fax: 63 / 578-517 e-mail: csanytelek@csanytelek.hu, www.csanytelek.hu 3171/2011. E L T E R J E S Z T É S Csanytelek

Részletesebben

Ózd, 2016. május 20. ÓZDSZOLG Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője

Ózd, 2016. május 20. ÓZDSZOLG Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője Beszámoló az ÓZDSZOLG Szolgáltató Nonprofit Kft. 2015. évi tevékenységéről Javaslat a mérleg megállapítására, üzleti jelentés és eredménykimutatás jóváhagyására Előterjesztő: ÓZDSZOLG Szolgáltató Nonprofit

Részletesebben

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2008. április 30-i ülésére

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2007. évi értékelése Elıkészítette: Tárnok Lászlóné osztályvezetı Igazgatási osztály, Bimbó Mária Gyámhivatali csoportvezetı, Károlyi Szilvia gyámügyi ügyintézı,

Részletesebben

Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete. a helyi közművelődésről A rendelet hatálya

Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete. a helyi közművelődésről A rendelet hatálya Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről Csátalja Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2006. évi működéséről

a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2006. évi működéséről Közhasznúsági Jelentés a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2006. évi működéséről 1, Számviteli beszámoló Az alapítvány 2006. évben gazdálkodásáról a számviteli törvény szerinti egyéb

Részletesebben

A Gyomaendrődi Ipari Park és inkubátorház

A Gyomaendrődi Ipari Park és inkubátorház A Gyomaendrődi Ipari Park és inkubátorház Magyarországon 1997 évtől kezdődően létesültek ipari parkok. Napjainkban összességében 198 ipari parkot tartanak nyilván. A dél-alföldi régióban 32, a megyében

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S NYÍLT ÜLÉS AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 62. MELLÉKLET: - TÁRGY: Beszámoló a Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás mőködésének 2009. évi tapasztalatairól E L İ T E R J E S Z

Részletesebben

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma:

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma: KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV Tartalma: Számviteli beszámoló (mérleg, eredmény kimutatás) A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás Célszerinti kifizetések kimutatása Támogatások kimutatása A közhasznúsági

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. december 16-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. december 16-i ülésére Tárgy: Békés Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetési koncepciója Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Véleményező bizottság: valamennyi bizottság Sorszám: III/1. Döntéshozatal módja: Minősített

Részletesebben

2012. évi támogatások

2012. évi támogatások 2012. évi támogatások Sorsz. Támogatás kedvezményezettjének a neve Támogatás összege (Ft) Támogatás célja Támogatási program megvalósíátásnak helye 1. 150. sz. Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület 50

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2009. december 11. (OR. en) 16843/09 AGRI 537

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2009. december 11. (OR. en) 16843/09 AGRI 537 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2009. december 11. (OR. en) 16843/09 AGRI 537 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: A TANÁCS HATÁROZATA a Litván Köztársaság hatóságai által állami tulajdonú mezőgazdasági

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2007

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2007 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2007 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu www.magyarkollegium.hu

Részletesebben

2011. évi közhasznúsági jelentése. Bevezetés

2011. évi közhasznúsági jelentése. Bevezetés Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány 2011. évi közhasznúsági jelentése Bevezetés A Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány célja Pest és Nógrád megyében, szűkebben

Részletesebben

Tárgy: Kiskunmajsa Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetési koncepciója.

Tárgy: Kiskunmajsa Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetési koncepciója. Kiskunmajsa Város Polgármesterétől E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2010. december 22-i ülésére. Tárgy: Kiskunmajsa Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetési koncepciója. Az előterjesztés

Részletesebben

A BETHESDA KÓRHÁZ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2013.01.01.-TŐL 2013.12.31-IG TARTÓ BESZÁMOLÁSI IDŐSZAKRÓL

A BETHESDA KÓRHÁZ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2013.01.01.-TŐL 2013.12.31-IG TARTÓ BESZÁMOLÁSI IDŐSZAKRÓL A BETHESDA KÓRHÁZ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2013.01.01.-TŐL 2013.12.31-IG TARTÓ BESZÁMOLÁSI IDŐSZAKRÓL TARTALOM: I. AZ ALAPÍTVÁNY ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI, CÉLJA ÉS FELADATAI (ALAPADATOK) II. A VAGYON

Részletesebben

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda A kiadvány megjelenését támogatta: Tartalomjegyzék Bevezetés...5 Az

Részletesebben

II. KÖTET STRATÉGIA ÉS PROGRAM

II. KÖTET STRATÉGIA ÉS PROGRAM TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAM II. KÖTET STRATÉGIA ÉS PROGRAM Sokoró Ökológiai Park Alapítvány 9081Gyırújbarát, BM köz 1. sokoroal@axelero.hu 96/456-740 2005. 2 Témavezetı: Enyingi Tibor (Sokoró Alapítvány)

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság május 15-én 12:00 órakor megtartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság május 15-én 12:00 órakor megtartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottsága Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság 2019. május 15-én 12:00

Részletesebben

Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány a) Egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámoló - Mérleg

Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány a) Egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámoló - Mérleg Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány Adószám: 18180987-1-41 Bírósági végzés száma: 61.038/2003 KSH statisztikai számjel: 18180987-9499-569-01 Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány a)

Részletesebben

SZONEK Királyegyházai Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye. Integrációs pedagógiai rendszer

SZONEK Királyegyházai Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye. Integrációs pedagógiai rendszer SZONEK Királyegyházai Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye Integrációs pedagógiai rendszer Mottónk: A nevelő-oktató munkát át kell, hogy hassa az egyetemes emberi értékek közvetítésének szándéka: szeretet,

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány kiemelten közhasznú szervezet Adószám:18063710-1-41

A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány kiemelten közhasznú szervezet Adószám:18063710-1-41 A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány kiemelten közhasznú szervezet Adószám:18063710-1-41 (NIOK Alapítvány 1027 Budapest, Margit krt. 43.-45.) 2003. évi közhasznú jelentése ----------------------------

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. Tel/Fax: 56/552-022

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. Tel/Fax: 56/552-022 ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. Tel/Fax: 56/552-022 E L Ő T E R J E S Z T É S Újszász Város Képviselő-testületének 2009. december 01.-i ülésére Újszász Város Önkormányzatának

Részletesebben

ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ ESETTANULMÁNY

ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ ESETTANULMÁNY ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ ESETTANULMÁNY TÁMOP 3.1.1. kiemelt projekt 7.3.2. A regionális oktatástervezés támogatása empirikus kutatás a közoktatás-tervezés és a regionális fejlesztés közötti kapcsolatok feltárására

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT ÚJ ALAPSZABÁLY

MÓDOSÍTOTT ÚJ ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTOTT ÚJ ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Baráti Kör neve és székhelye (1) A Baráti Kör neve: A Veszprémi Lovassy és volt piarista Gimnázium öregdiákjainak Baráti Köre. (2) A Baráti Kör

Részletesebben

A K ÁRPÁTIKUM KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY MUNK ÁI A K ÁRPÁT-MEDENCÉBEN

A K ÁRPÁTIKUM KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY MUNK ÁI A K ÁRPÁT-MEDENCÉBEN A K ÁRPÁTIKUM KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY MUNK ÁI A K ÁRPÁT-MEDENCÉBEN A KÁRPÁTIKUM ALAPÍTVÁNY FONTOSABB CÉLJAI: 1. A kárpát-medencei magyar kulturális és természeti örökségek népszerűsítése. 2. Globalizálódó

Részletesebben

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2010. évi ZÖLD FORRÁS programjának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA 2010.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2010. évi ZÖLD FORRÁS programjának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA 2010. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2010. évi ZÖLD FORRÁS programjának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA 2010. 2010. évi PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött társadalmi szervezetek

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012.(IV.19.) önkormányzati rendelete. az építészeti örökség helyi védelméről

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012.(IV.19.) önkormányzati rendelete. az építészeti örökség helyi védelméről Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012.(IV.19.) önkormányzati rendelete az építészeti örökség helyi védelméről Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet

Részletesebben

Berente közösségi tervezés 2015.02.19. Összefoglaló

Berente közösségi tervezés 2015.02.19. Összefoglaló Berente közösségi tervezés 2015.02.19. Összefoglaló A közösségi tervezés programja: 9.00 10.30. Miskolci Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakértői által összeállított előzetes SWOT analízis

Részletesebben

Schönherz Kollégiumért Alapítvány 2004. évi közhasznúsági jelentés

Schönherz Kollégiumért Alapítvány 2004. évi közhasznúsági jelentés Schönherz Kollégiumért Alapítvány 2004. évi közhasznúsági jelentés Tartalom 1. Szervezet alapadatai 2. Az Alapítvány számviteli beszámolója (éves mérleg és eredmény levezetés) 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

Tetétlen Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2006. (I.18.) ÖKT. rendelete

Tetétlen Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2006. (I.18.) ÖKT. rendelete Tetétlen Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2006. (I.18.) ÖKT. rendelete A közterület használatáról Tetétlen Község Önkormányzat Képviselő-testülete a közterület használat és igénybevétel szabályozására

Részletesebben

Miért válaszd az E-business menedzsment szakirányt?

Miért válaszd az E-business menedzsment szakirányt? Miért válaszd az E-business menedzsment szakirányt? Az e-business menedzsment több, mint egy újabb oktatás az elektronikus kereskedelemr l. Ha meg akarunk felelni az elektronikus üzletvitel kihívásainak,

Részletesebben

ZALALÖVŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA

ZALALÖVŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA ZALALÖVŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 8999 Zalalövő Rákóczi u. 1. Tel.: 30/386-8195 Tel/fax: 92/371-025 E-mail: iskola@zalalovo.hu PEDAGÓGIAI PROGRAM Készítette: a Zalalövői Általános Iskola Nevelőtestülete 2013.

Részletesebben

Közösséghez tartozni felel?sség

Közösséghez tartozni felel?sség Közösséghez tartozni felel?sség Teltház a színházteremben, varázslatos koncert és rengeteg támogatás jellemezte a november 26-i jótékonysági estet, amellyel a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítványt segítették.

Részletesebben

A számviteli törvény 2013. évi változásai, 2012-es üzleti év zárása (3x45 perc)

A számviteli törvény 2013. évi változásai, 2012-es üzleti év zárása (3x45 perc) 1 A számviteli törvény 2013. évi változásai, 2012-es üzleti év zárása (3x45 perc) 1. A számviteli törvény 2013. évi változásai - készpénzkorlátozás megszűntetése, ehhez kapcsolódóan a pénzkezelési szabályzat

Részletesebben

Alapprogramok 2009. évben. Aktuális a honlapon megtekinthetı: www.kapcsolatplus.hu Jelentkezés e-mail-ben a programfelelıs email címén

Alapprogramok 2009. évben. Aktuális a honlapon megtekinthetı: www.kapcsolatplus.hu Jelentkezés e-mail-ben a programfelelıs email címén Alapprogramok 2009. évben Aktuális a honlapon megtekinthetı: www.kapcsolatplus.hu Jelentkezés e-mail-ben a programfelelıs email címén 1. Újévi megbeszélés Sáráson Alapítványi székhelyen a 2009-es évi szerepvállalások,

Részletesebben

A Consort Zenei Alapítvány közhasznúsági jelentése

A Consort Zenei Alapítvány közhasznúsági jelentése A Consort Zenei Alapítvány közhasznúsági jelentése 2011. évre CONSORT ZENEI ALAPÍTVÁNY 1. Az Alapítvány adatai Az alapítvány nyilvántartási száma: AM 2417 Az alapítvány neve: Consort Zenei Alapítvány Az

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s Békés Megye Képviselő-testülete 2011. június 24-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s Békés Megye Képviselő-testülete 2011. június 24-i ülésére BÉKÉS MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLY 5601 Békéscsaba, Derkovits sor Pf.: 118. Telefon: 66/441-549 Telefax: 66/441-141/314 E l ő t e r j e s z t é s Békés Megye Képviselő-testülete

Részletesebben

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E ÁTFOGÓ ÉRTÉKELÉS A GYERMEKVÉDELEMI FELADATOK 2015. ÉVI ELLÁTÁSÁRÓL Összeállította: Érd MJV Polgármesteri Hivatala Humán Iroda Érd, 2016. május 4. - 1

Részletesebben

HÁROM HATÁR ÖLELÉSÉBEN

HÁROM HATÁR ÖLELÉSÉBEN HÁROM HATÁR ÖLELÉSÉBEN A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és Kárpátaljai Magyar Iskolai Könyvtárakért Alapítvány határon túlra irányuló tevékenysége HÁROM HATÁR ÖLELÉSÉBEN I. KEUR 1. KEUR 2.

Részletesebben

tekintettel az Európai Közösséget létrehozó szerződésre és különösen annak 161. cikkére, tekintettel a Bizottság javaslatára,

tekintettel az Európai Közösséget létrehozó szerződésre és különösen annak 161. cikkére, tekintettel a Bizottság javaslatára, 2006.7.31. L 210/25 A TANÁCS 1083/2006/EK RENDELETE (2006. július 11.) az Európai Regionális Fejlesztési Alapra, az Európai Szociális Alapra és a Kohéziós Alapra vonatkozó általános rendelkezések megállapításáról

Részletesebben

1./ Napirendi pont: Beszámoló a balmazújvárosi Polgárőrség tevékenységéről.

1./ Napirendi pont: Beszámoló a balmazújvárosi Polgárőrség tevékenységéről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Rendőrkapitányság hivatalos helyiségében a Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Bizottság ülésén 2009. március 24-én. Jelen vannak: a mellékelt

Részletesebben

HELYZETJELENTÉS AZ ADÓ- ÉS PÉNZÜGYI ELLENİRZÉSI HIVATAL ÁLLAPOTÁRÓL

HELYZETJELENTÉS AZ ADÓ- ÉS PÉNZÜGYI ELLENİRZÉSI HIVATAL ÁLLAPOTÁRÓL HELYZETJELENTÉS AZ ADÓ- ÉS PÉNZÜGYI ELLENİRZÉSI HIVATAL ÁLLAPOTÁRÓL (a Pénzügyminisztérium átadás-átvételi dokumentumának melléklete) 2010. május Tartalomjegyzék Adó- és Pénzügyi Ellenırzési Hivatal átadás-átvételi

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: a Képviselő-testület 2013. június 25-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Beszámoló a Vecsés Tájékoztatásáért Közalapítvány 2012. évi munkájáról Előterjesztő: Szlahó

Részletesebben

B E SZ Á M O L Ó. az Ózdi Rendőrkapitányság - Ózd város vonatkozásában - végzett 2013. évi tevékenységéről

B E SZ Á M O L Ó. az Ózdi Rendőrkapitányság - Ózd város vonatkozásában - végzett 2013. évi tevékenységéről ,20 ÓZDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE 3601 Ózd, Jászi Oszkár út 2. Pf.: 112 Tel: (48) 570-070, BM tel:(31) 52-40, Fax.: (48) 570-070/52-85 e-mail: drvargal@borsod.police.hu Szám: 05070-13690/2013. ált. B

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 24-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 24-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 24-én tartandó ülésére Tárgy: 2011. évi költségvetés tervezetének megtárgyalása, és a költségvetés elfogadása, valamint a

Részletesebben

Veresegyházi kistérség

Veresegyházi kistérség Veresegyházi kistérség területfejlesztési koncepciója és stratégiai programja Pest megyei Terület-,Település-, Környezet Tervező és Tanácsadó Kft. 1085. Budapest, Kőfaragó u. 9. Tel: 267 05 08, 267 70

Részletesebben

Hang-Kép Kulturális Egyesület 4026 Debrecen, Garai u. 13. Közhasznúsági jelentés 2005.

Hang-Kép Kulturális Egyesület 4026 Debrecen, Garai u. 13. Közhasznúsági jelentés 2005. Hang-Kép Kulturális Egyesület 4026 Debrecen, Garai u. 13. Közhasznúsági jelentés 2005. Adószám: 18559334-2-09 Bejegyző szerv: Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Regisztrációs szám: Pk. 62 121/2000 Fordulónap:

Részletesebben

BELÉNYI GYULA: AZ ALFÖLDI VÁROSOK ÉS A TELEPÜLÉSPOLITIKA (1945-1963)

BELÉNYI GYULA: AZ ALFÖLDI VÁROSOK ÉS A TELEPÜLÉSPOLITIKA (1945-1963) Tér és Társadalom 11. évf. 1997/2. 99-103. p. TÉT 1997 2 Könyvjelz ő 99 BELÉNYI GYULA: AZ ALFÖLDI VÁROSOK ÉS A TELEPÜLÉSPOLITIKA (1945-1963) (Csongrád Megyei Levéltár, Szeged, 1996 - p. 211) BARANYI BÉLA

Részletesebben

2015. évi közhasznúsági jelentése

2015. évi közhasznúsági jelentése KOSSUTH ISKOLA GYŐR A KORSZERŰ SZAKKÉPZÉSÉRT ALAPÍTVÁNY 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 7. 2015. évi közhasznúsági jelentése TARTALOM Tartalom 1. A SZERVEZET ALAPADATAI... 3 2. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ... 4 3.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Szentbékkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 26-án 16:00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Szentbékkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 26-án 16:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 240-12/2014/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szentbékkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 26-án 16:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK.

TÁJÉKOZTATÓ. az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK. ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK TÁJÉKOZTATÓ az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről J/l 0973 201 3. ápri lis ISSN 2063-546X T A R T A L O M 1. AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK

Részletesebben

OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI, FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS -FEJLESZTÉSI TERVE

OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI, FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS -FEJLESZTÉSI TERVE OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI, FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS -FEJLESZTÉSI TERVE 2006-2010 Felülvizsgálat ideje: 2007. december 31. OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI,

Részletesebben

Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben

Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben Azonosító szám: TÁMOP-2.4.5.-12/3-2012-0036 Nyitvatartási és ügyintézési idők racionalizálása Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú

Részletesebben

Tátyi Tibor. Az alapszervezet története

Tátyi Tibor. Az alapszervezet története 217 Tátyi Tibor Az alapszervezet története Párkányban 1949. április 24-én alakult meg a CSEMADOK városi alapszervezete. Elsősorban lelkes, tenni akaró a magyar kultúra ápolásáért kész emberek fogtak össze,

Részletesebben

AZ ÉSZAKNYUGAT-DUNÁNTÚL TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA (TERVEZET)

AZ ÉSZAKNYUGAT-DUNÁNTÚL TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA (TERVEZET) Tér és Társadalom 11. évf. 1997/1. 219-269. p. Tér és Társadalom 1997 1: 219-269 AZ ÉSZAKNYUGAT-DUNÁNTÚL TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA (TERVEZET) (Regional Development Strategy of North-West Transdanubia)

Részletesebben

J/55. B E S Z Á M O L Ó

J/55. B E S Z Á M O L Ó KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA J/55. B E S Z Á M O L Ó az Országgyűlés részére a Közbeszerzések Tanácsának a közbeszerzések tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatos tapasztalatairól, valamint a 2005. január

Részletesebben

Rétság Városi Sport Egyesület

Rétság Városi Sport Egyesület - Rétság Városi Sport Egyesület - Részlet az alapszabályból: A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan m köd társadalmi szervezet. Az egyesület a

Részletesebben

A Közlekedési Emléktár Alapítvány évi közhasznúsági jelentése

A Közlekedési Emléktár Alapítvány évi közhasznúsági jelentése A Közlekedési Emléktár Alapítvány 2010. évi közhasznúsági jelentése A Közlekedési Emléktár Alapítvány (továbbiakban: alapítvány) 2010-ben is eredményesen folytatta tevékenységét. Az alapítvány ügyvitelét

Részletesebben

Huszárné Lukács Rozália Anna Polgármester Asszony részére

Huszárné Lukács Rozália Anna Polgármester Asszony részére Gondozási Központ 7140 Bátaszék, Budai út 21. Tel.: 74/ 491-622; 74/ 591-113 Isz.: 12-15./2010. Tárgy: Véleményezés kérés Polgármesteri Hivatal 7149 Báta Fő u. 147. Huszárné Lukács Rozália Anna Polgármester

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013.évi felülvizsgálatához

ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013.évi felülvizsgálatához ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013.évi felülvizsgálatához VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 2013. MÁRCIUS TARTALOM 1. Bevezető 2. A HVS célja és szükségszerűsége 2. A HACS szerepe a döntéshozatalban

Részletesebben

2015. április 14. Budapest ISZEF Nemzetpolitikai munkacsoport ülése

2015. április 14. Budapest ISZEF Nemzetpolitikai munkacsoport ülése Garbai Ádám elnökségi tag beszámolója Eseménynaptár 2015. március 1. 2015. május 1. Időpont Helyszín Esemény 2015. március 6. Budapest HÖOK Elnökségi ülése 2015. március 6. Budapest HÖOK Választmányi ülése

Részletesebben

Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Zagyva menti Integrált. Központja. Szakmai beszámoló. 2011. évről

Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Zagyva menti Integrált. Központja. Szakmai beszámoló. 2011. évről Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Zagyva menti Integrált Központja Szakmai beszámoló 2011. évről 2012. április 1 Szociális munka emberi mű, ezért mindig és mindenkor kudarccal fenyeget. Semmiféle módszertani

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. szeptember 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. szeptember 24-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Dr. Kelemen Márk polgármester beszámolója a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás Társulási Tanácsában

Részletesebben

FÉSZEK az Örökbefogadókért és Örökbefogadottakért. közhasznú ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011.

FÉSZEK az Örökbefogadókért és Örökbefogadottakért. közhasznú ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. FÉSZEK az Örökbefogadókért és Örökbefogadottakért közhasznú ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. SZERVEZET ALAPADATAI 1. Elnevezés: FÉSZEK az Örökbefogadókért és Örökbefogadottakért közhasznú ALAPÍTVÁNY

Részletesebben

Autisták Országos Szövetsége 1053 Budapest Fejér György u. 10. Tel.: (1) 354-1073 E-mail: elnok@esoember.hu

Autisták Országos Szövetsége 1053 Budapest Fejér György u. 10. Tel.: (1) 354-1073 E-mail: elnok@esoember.hu A KÉRDŐÍV BIZALMASAN KEZELENDŐ! A VÁLASZADÁS ÖNKÉNTES! CSAK AZ AOSZ TAGSZERVEZETEITŐL KÉRDEZHETŐ! Tisztelt Válaszadó! A kérdőíves felmérés az NCTA-2014-8316-C azonosítószámú Vidéki tagszervezetek országos

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S a városban működő civilszervezetek, helyi önszerveződő közösségek és egyének

Részletesebben

FADD TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA ÉS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

FADD TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA ÉS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 1 1 FADD TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA ÉS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE V é l e m é n y e z t e t é s i d o k u m e n t á c i ó I. kötet: Megalapozó vizsgálat Készítette:PÉCSÉPTERV STÚDIÓ Kft, 7621 Pécs,

Részletesebben

Közhasznúsági Jelentés. Kerecsen Ifjúsági Egyesület 2007.

Közhasznúsági Jelentés. Kerecsen Ifjúsági Egyesület 2007. Közhasznúsági Jelentés Kerecsen Ifjúsági Egyesület 1. Számviteli beszámoló: Mérleg A tétel megnevezése 2006. a b c d ESZKÖZÖK 01. A. Befektetett eszközök (02.+03.+04.) 02. I. IMMATERIÁLIS JAVAK 03. II.

Részletesebben

Tárgyalja a képviselő-testület 2013. március 31-i ülésén

Tárgyalja a képviselő-testület 2013. március 31-i ülésén 1./Napirend: Beszámoló a Pilisi Klastrom Közhasznú Kft. 2012. évi tevékenységéről (mérlegbeszámoló, könyvvizsgálói jelentés, közhasznúsági jelentés) tulajdonosi hatáskörben Tárgyalja a képviselő-testület

Részletesebben

MÁRAI SÁNDOR KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ KÖZALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009.

MÁRAI SÁNDOR KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ KÖZALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. MÁRAI SÁNDOR KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ KÖZALAPÍTVÁNY 1014 BUDAPEST, KAPISZTRÁN TÉR 1. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. 2009. évi egyszer sített éves beszámoló kiegészít melléklete I. Általános jellemz k Az

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése a muzeális intézményekről,

Részletesebben