A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1996.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1996."

Átírás

1 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE Kudarcokat, de fontos eredményeket is hozó sok tanulsággal szolgáló esztend volt a Magyar Kollégium m ködésének hetedik esztendeje. Számszer adatok A Magyar Kollégiumnak az esztend ben 38 számottev projektje volt - hétéves tevékenysége során az eddigi legtöbb egy év alatt. Az akciók el nyeit közvetlenül élvez k száma közel 1750 f, míg áttételesen több, mint személy látta a munka hasznát. A tevékenység pénzben mérhet értéke közel 2.5 mft. (Ugyanez vállalkozói alapon több, mint 5.6, mft-ot ér.) A Magyar Kollégium pályázati és egyéb úton 1.47 mft. támogatásban részesült. Finanszírozási gondok Minden korábbi tapasztalat ellenére kedvez tlenül elbírált pályázatokkal jött el a tavasz. Komolyan vet dött fel a kérdés: a Magyar Kollégium m ködését pénz hiányában - remélhe- leg nem véglegesen, de - átmenetileg fel kell függeszteni. (A történtekr l sajtóvita bontakozott ki a Magyar Hírlap hasábjain.) Az els reménysugarat az Országépít Alapítvány erkölcsi és anyagi elismerése jelentette. Majd a Magyar Népm vel k Egyesülete szakmai szolidaritásból adott példát, amikor - látván a kétségbeejt helyzetet - lehet ségeihez mérten nagy összeggel segítette a munka folytatását. Végül a Budapesti Népm vel k Egyesülete a sikeres pályázatain elnyert összegek felét ajánlotta fel a Magyar Kollégium javára. Helyzetelemzés A reménytelennek t helyzet végül is kedvez en alakult s a munka folytatódhatott. Ám el kellett gondolkodni a Magyar Kollégium finanszírozásának kérdésén. A pályázatok kudarcának nemcsak az volt az oka, hogy eleve egyre kisebb összegeket osztanak szét. Hátrányt jelentett egyrészt az, hogy a Magyar Kollégium nem önálló jogi személy; másrészt pedig az, hogy tevékenységét els sorban a - segítségét élvez, tehát - határon túli szervezetek, s nem a pénzeket osztó magyarországi grémiumok ismerik (el). Önálló szervezet A Magyar Kollégium többféle módon próbál(t) reagálni a felismert helyzetre július 1-én öt alapító létrehozta a Magyar Kollégium Alapítványt. (Az alapítványt a városi Bíróság - formai hibák miatt - még nem jegyezte be.) Ugyanezen a napon 22 ala-

2 pító taggal megalakult a Magyar Kollégium Kulturális Egyesület. (A F városi Bíróság október 29-én 7275 sz. alatt az egyesületet nyilvántartásba vette).

3 - 2 - Az egyesület december 11-én Zentán megtartotta els Közgy lését. A tagok ezen a fórumon elhatározták, hogy er feszítéseket tesznek a Magyar Kollégium menedzselése érdekében, a pályázat-benyújtással kapcsolatos munkákat megosztják s a szervezet finanszírozásának érdekében az idegenforgalmat és a kereskedelmet is igyekeznek bekapcsolni a tevékenységrendszerbe. Kiemelked jelent ség eredmények Az MHB Nyitott Társadalom Alapítvány támogatásának jóvoltából Kalotaszegen néptáncgy jt útra kerülhetett sor. E munka eredményeképp elkészült a Magyar Kollégium els jó min ség önálló filmje is. A F városi Önkormányzat Kulturális Bizottsága támogatásának köszönhet en november 17-én "Te engemet, s én tégedet" címmel jótékonysági koncertet rendezett a Magyar Kollégium A megfelel propaganda és el készítés ellenére a program - az érdekl k alacsony száma miatt - komoly ráfizetéssel zárult. A m sor viszont felemel en szép volt. Két f célkit zését - növelni a Magyar Kollégium ismertségét illetve fellépési lehet séget adni határon túli m vészeknek - elérte. A Zetelaka és környéke kistérségi fejleszt munkának egyik - látványos - eredményeként a Magyar Kollégium újra kiadta az Ivói Kalendáriumot. A Magyar Kollégium állandó rovattal jelentkezik sz kebb pátriájának két médiumában: a Kispesti Polgár c. havilapban és a TV-Kispest helyi adásban a Magyar Kollégium történeteib l címmel. Munkák az egyes régiókban Felvidék Az elemeire hullott CSEMADOK funkcióban maradt titkáraival, illetve a kultúra területén valamilyen formában továbbmunkálkodó kollegákkal tartotta a Magyar Kollégium a kapcsolatot. Két járásban (Dunaszerdahely és Kassa-vidék) is felismerték a rendszeres szakmai képzés jelent ségét. Az egész térséget segít, átfogó munka újraindítása helyi feltételek hiányában egyel re nem lehetséges.

4 - 3 - Kárpátalja Több kísérlet ellenére nem sikerült megtalálni a Magyar Kollégium és a helyi kulturális szervezetek közötti együttm ködés formáját. Talán változást hoz a jól sikerült kapcsolatépít tanulmányút. (ld. kés bb) Erdély Sok helyszínen, többféle, biztosan épül, jelent s eredményeket hozó munka folyik Erdélyben, els sorban Kolozsvárott és környékén valamint Székelyföldön. A tavalyi (magyarországi) képzés folyományaként a kolozsvári Heltai Gáspár Alapítvánnyal, a Romániai Magyar Népf iskola Társasággal és magyarországi partnerszervezetekkel - Magyar Alapítványi Központ, Magyar Népf iskolai Társaság - közösen rendezte meg a Magyar Kollégium a "Hogyan pályázzunk?" - képzést. Folytatódott a Kistelepülési kultúrigazgatók képzése is Székelyföldön. A Magyar Kollégium az I. Erdélyi Népszínm Fesztivál megrendezésének sikerét és a székelyudvarhelyi ifjúsági klub m ködését is részben magáénak vallja. A sok, szerteágazó megvalósult munka mellett ugyanakkor az egyre több elképzelés, számos terv is eredménynek számít. Délvidék Zentán rendezte meg - társszervezetekkel közösen - a Magyar Kollégium a másik "Hogyan pályázzunk?"-képzést - nagy sikerrel. A Magyar Kollégium és a Budapesti Népm vel k Egyesülete 1996-ban a Vajdaságba vitte szakmai tanulmányútra a budapesti népm vel ket. A nagyszer élmények mellett jó - azóta már bizonyítottan gyümölcsöz - kapcsolatok épültek f városi és délvidéki kollegák között. A Magyar Kollégium - teljes kapcsolatrendszerét latba vetve - menedzselte a zentai csata 300. évfordulójának eseményeire írt Hideg es c. zenei vet. Kárpát medence A Magyar Kollégium célkit zéseinek szinte minden elemét tartalmazta az évet záró utolsó rendezvény a Kapcsolatépít tanulmányút. Négy régióból, összesen 14 szakember, 15 szervezettel ismerkedett meg két nap alatt. A résztvev k, de a vendéglátó, fogadó szervezetek képvisel i - mindenütt a legmagasabb rangban! - is nagyon hasznosnak és folytatandónak ítélték meg a tanulmányutat, melyet a M vészeti és Szabadm vel dési Alapítvány a vel dési és Közoktatási Minisztérium Határon Túli Magyarok F osztálya támogatott.

5 - 4 - Kapcsolatrendszer A Magyar Kollégium munkái során természetes módon er síti és építi kapcsolatrendszerét. A leger sebb - természetesen - a Budapesti Népm vel k Egyesületéhez mint anyaszervezethez való köt dés. A kölcsönös bizalmat és szakmai elismerést bizonyítja, hogy a - már említett munkákon túl - a Magyar Kollégium Alapítvány alapítói között van a Magyar Nép- vel k Egyesülete és a Magyar Népf iskolai Társaság. Fontos, hogy a Wekerlei Társaskör Egyesület is alapító és azonnali csatlakozó a Kispesti Önkormányzat. (A fennálló jogszabályok miatt nem lehet alapító). Remény van arra, hogy javul a kapcsolat a Magyarok Világszövetségével és a Határon Túli Magyarok Hivatalával is. A határon túli szervezetek mindegyikével - a munkák révén - tovább er södtek a kapcsolatok Megtörtént az els moldvai látogatás is. Örömteli a két helyi (kispesti) sajtóorgánummal kialakult kapcsolat. Bíztató lépések történtek a Duna TV-vel történ együttm ködés lehet ségeinek megvizsgálására is. Tervek A Magyar Kollégium el relépéséhez az szükséges, hogy m ködéséhez anyagi biztonságot teremtsen. Ennek érdekében nemcsak pályázási esélyeit igyekszik növelni, de - saját munkája révén - új anyagi forrásokra is szeretne szert tenni. Esélyei növekednének, ha sikeres lenne a székház és a mikrobusz megszerzéséért folytatott küzdelme. Minden remény megvan arra, hogy a munkát az új szervezete(ek)ben megosztva, hatékonyabban lehet végezni. Kulcskérdés a propaganda eredményessége, az ismertség fokozása. A konkrét munkák továbbra is els sorban a meglév folyamatok folytatása, illetve az alkalomszer en jelentkez igények kielégítése lesznek. Reménységekkel telve történnek meg majd az els próbálkozások Moldvában és Szlovéniában.

6 Támogatók A Magyar Kollégium az esztend ben végzett munkáját a következ k segítették: Az Országgy lés valamint a M vel dési és Közoktatási Minisztérium Társadalmi Szervezetek Támogatása pályázatain elnyert összegek. Budapesti Népm vel k Egyesülete (szervezeti, gazdasági háttér, elvi támogatás, a pályázatokon elnyert pénzek egy részének "átengedése") MHB Nyitott Társadalom Alapítvány (két sikeres pályázat révén a m ködést segít és a néptáncgy jtést lehet vé tev anyagi támogatás) Magyar Népm vel k Egyesülete (erkölcsi- és anyagi támogatás) városi Közgy lés Kulturális Bizottsága (anyagi támogatás a jótékonysági koncert megrendezéséhez) Magyar Népf iskolai Társaság (erkölcsi támogatás, együttm ködés a munkában) vészeti és Szabadm vel dési Alapítvány (anyagi támogatás a kapcsolatépít tanulmányút megszervezéséhez) Konkrét munkákhoz - anyagi segítséget (is) jelent - támogatást adott a Magyarok Világszövetsége, a vel dési és Közoktatási Minisztérium Határon Túli Magyarok osztálya és a Pet fi Csarnok A Magyar Kollégium köszönetet mond a fenti - és más szervezeteknek (Almássy téri Szabadid Központ, Belvárosi M vel dési Ház, Budapesti M vel dési Központ, Csepeli Munkásotthon, Kispesti Munkásotthon, Magyar Alapítványi Központ, Magyar Drámapedagógiai Társaság, Országos Széchenyi Könyvtár, Rátkai Márton Klub, Szakszervezetek F városi vel dési Háza) és mindazoknak, akik egyéb módon támogatták évi munkáját.

7 Budapest, december 28-án Romhányi András a Magyar Kollégium vezet je

A Magyar Kollégium tevékenysége 1997

A Magyar Kollégium tevékenysége 1997 A Magyar Kollégium tevékenysége 1997 Az 1997-es esztend - a Magyar Kollégium m ködésének nyolcadik éve - számos nagyszer eredménye ellenére a megtorpanás id szaka volt. A vártnál kisebb sikernek els sorban

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1998

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1998 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1998 A realitásokkal való szembenézés és a talponmaradás éve volt a Magyar Kollégium ködésének kilencedik esztendeje. Számszer adatok A Magyar Kollégiumnak 1998-ban 29 számottev

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1999

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1999 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 1999 A biztonságosabb m ködés, együttm ködéssel megvalósuló munkák és új formák kipróbálásának éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizedik esztendeje. Számszer adatok

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2001

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2001 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2001 Sikeres pályázatok, látványos nagyrendezvények és a munkára épül gazdasági stabilitás éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizenkettedik esztendeje. Számszer adatok

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2002

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2002 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2002 Sikeres tervezett és nem tervezett munkák, elmaradt nagyrendezvények és a gazdasági stabilitás éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizenharmadik esztendeje. Számszer

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2002 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu Számlaszám: 65100118-10016659

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2000 Sikeres pályázatok, látványos, nagyrendezvények, új formák és a - folyamatosan továbbfejl - kapcsolatrendszerre épített, együttm ködéssel megvalósuló munkák éve volt

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2003

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2003 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2003 Visszatér, sikeres nagyrendezvények; vesztes, vitás esetek és viszonylagos gazdasági stabilitás éve volt a Magyar Kollégium m ködésének tizennegyedik esztendeje. Számszer

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2006

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2006 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2006 Sok, - de egyre kevésbé sikeres - sikeres pályázat; mindazonáltal biztos működés a hagyományos, együttműködéssel megvalósuló nagyrendezvények; és a wekerleikispesti

Részletesebben

Az ÉP LÉLEK Közhasznú Egyesület 2013. évi közhasznúsági jelentése 1. BESZÁMOLÓ AZ ÉP LÉLEK EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGÉR L

Az ÉP LÉLEK Közhasznú Egyesület 2013. évi közhasznúsági jelentése 1. BESZÁMOLÓ AZ ÉP LÉLEK EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGÉR L VESZPRÉM JUTASI U. 79/A 8200 Adószám: 18935426-1-19 Számlaszám: 73200127-11255651 Veszprém, 2014-05-28 Az ÉP LÉLEK Közhasznú Egyesület 2013. évi közhasznúsági jelentése 1. BESZÁMOLÓ AZ ÉP LÉLEK EGYESÜLET

Részletesebben

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2005

A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2005 A MAGYAR KOLLÉGIUM TEVÉKENYSÉGE 2005 Sok, - de nem elegendően - sikeres pályázat; a hagyományos, és új, együttműködéssel megvalósuló nagyrendezvények; valamint a wekerlei-kispesti kötődés erősödésének

Részletesebben

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2003

Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2003 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület ÉVES JELENTÉS 2003 Magyar Kollégium Kulturális Egyesület Budapest XIX. Baross utca 48. H-1192 Telefon: 28-28-445 E-mail: magykoll@mail.tvnet.hu Számlaszám: 65100118-10016659

Részletesebben

Rétság Városi Sport Egyesület

Rétság Városi Sport Egyesület - Rétság Városi Sport Egyesület - Részlet az alapszabályból: A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan m köd társadalmi szervezet. Az egyesület a

Részletesebben

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA SALGÓTARJÁNI FORGÁCS FÉNY EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I AZ EGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE ÉS JOGÁLLÁSA 1.) Az Egyesület neve: Forgács - Fény Egyesület 2.) Székhelye: 3100 Salgótarján, Forgách Antal út 1. 3.) Levelezési

Részletesebben

Kkv problémák: eltér hangsúlyok

Kkv problémák: eltér hangsúlyok Kisvállalati- és vállalkozáspolitika: vonzások és választások Dr. Habil. Szerb László Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar 2010.03.28. Dr. Szerb László 1 Kkv problémák: eltér hangsúlyok Vállalkozói

Részletesebben

ÜDE FOLT A HOMOKHÁTSÁGBAN!

ÜDE FOLT A HOMOKHÁTSÁGBAN! ÜDE FOLT A HOMOKHÁTSÁGBAN! ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. Helyi Vidékfejlesztési Stratégiája 2011 Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló 3 1.1 A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia jövőképe 3

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005 MEVISZ (MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIKUS IFJÚSÁGI SZÖVETSÉG) Székhely: 1085 Budapest, Üllői út 24. Adószám: 19011352 1 42 Statisztikai számjel: 19011352-9199-331-42 Bírósági bejegyzés

Részletesebben

Bővülő szolgáltatások Budakeszin

Bővülő szolgáltatások Budakeszin Színek, lehetőségek, mankók nehéz élethelyzeteink áthidalásához, megoldásához Bővülő szolgáltatások Budakeszin A Generációk Házában (Erdő utca 83) értékek ötvözésére teszünk sikeres kísérletet. Alap célkitűzésünk

Részletesebben

Megjegyezzük, a vizsgálat 2008. májusában zárult le, a közölt adatok tehát arra az idıszakra érvényesek, és azóta változhattak.

Megjegyezzük, a vizsgálat 2008. májusában zárult le, a közölt adatok tehát arra az idıszakra érvényesek, és azóta változhattak. Pleyerné Lobogós Judit- Vopaleczky György Gyermekvédelem a fıvárosi középfokú kollégiumokban A 2007/ 2008 tanév végén a Fıvárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet kollégiumi és gyermekvédelmi

Részletesebben

(Min ségirányítási eljárás) 4. sz. verzió. A kiadás dátuma: 2008. március 3. Prof. Dr. Rudas Imre rektor

(Min ségirányítási eljárás) 4. sz. verzió. A kiadás dátuma: 2008. március 3. Prof. Dr. Rudas Imre rektor BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA 11 HALLGATÓI ÉLET (Min ségirányítási eljárás) 4. sz. verzió A kiadás dátuma: 2008. március 3. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: FHÖK elnök JÓVÁHAGYTA: Prof. Dr. Rudas Imre

Részletesebben

Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete. 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL

Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete. 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL Bak Község Önkormányzatának Képvisel -testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Kistérségi közösségfejlesztés Borsod- Abaúj- Zemplén megyében

Kistérségi közösségfejlesztés Borsod- Abaúj- Zemplén megyében Kistérségi közösségfejlesztés Borsod- Abaúj- Zemplén megyében Mi is a közösségfejlesztés? az adott településen élő emberek aktív közreműködésével, a rendelkezésre álló humán, természeti- és gazdasági erőforrásokból

Részletesebben

A múzeumok oktatást támogató tevékenysége*

A múzeumok oktatást támogató tevékenysége* KÖZGYŰJTEMÉNYEK ÉS OKTATÁS A múzeumok oktatást támogató tevékenysége* Bereczki Ibolya Magyar múzeumok a XX. század végén a múzeumpedagógia szempontjából Amikor visszatekintünk az elmúlt néhány évtized

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

A tudás alapú társadalom iskolája

A tudás alapú társadalom iskolája Ollé János A tudás alapú társadalom iskolája A társadalom iskolája Az oktatásban csak nehezen lehet találni olyan életkori szakaszt, képzési területet, ahol ne lenne állandó kérdés a külvilághoz, környezethez

Részletesebben

Tátyi Tibor. Az alapszervezet története

Tátyi Tibor. Az alapszervezet története 217 Tátyi Tibor Az alapszervezet története Párkányban 1949. április 24-én alakult meg a CSEMADOK városi alapszervezete. Elsősorban lelkes, tenni akaró a magyar kultúra ápolásáért kész emberek fogtak össze,

Részletesebben

Veresegyházi kistérség

Veresegyházi kistérség Veresegyházi kistérség területfejlesztési koncepciója és stratégiai programja Pest megyei Terület-,Település-, Környezet Tervező és Tanácsadó Kft. 1085. Budapest, Kőfaragó u. 9. Tel: 267 05 08, 267 70

Részletesebben

Nagykanizsa, Zrínyi u. 35. Telefon Fax E-mail: Számlaszám

Nagykanizsa, Zrínyi u. 35. Telefon Fax E-mail: Számlaszám dátum szám ügyintéző tárgy 2014. 03. 10 Gáspár András üzleti terv Nagykanizsa, Zrínyi u. 35. Telefon Fax E-mail: Számlaszám Adószám 8800 Pf. 386 +36 93 537 650 +36 93 310 273 via@nagykanizsa.hu OTP BANK

Részletesebben

Dunaújváros kulturális intézményrendszerének vizsgálata térszemléletben

Dunaújváros kulturális intézményrendszerének vizsgálata térszemléletben 2012/I ISSN: 2062-1655 Varga Anita Dunaújváros kulturális intézményrendszerének vizsgálata térszemléletben 1. Bevezetés Napjainkban jellemző tendencia a kulturális intézmények kínálata iránti csökkenő

Részletesebben

Angyali Szolgálat Alapítvány. Alapító Okirata

Angyali Szolgálat Alapítvány. Alapító Okirata Angyali Szolgálat Alapítvány Alapító Okirata tanítások átadása így hozzájárulva egy békésebb, szeretetteljesebb és boldogabb társadalmi élet kialakulásához. II.-6. Az alapítvány munkájában résztvev k

Részletesebben

2. Esettanulmány Coca-Cola Magyarország Duna Ismerettár

2. Esettanulmány Coca-Cola Magyarország Duna Ismerettár 2. Esettanulmány Coca-Cola Magyarország Duna Ismerettár Tartalom I. A Coca-Cola Magyarország CSR stratégiája... 2 1. CSR stratégiai fókuszok, akciók... 2 2. Érintettek csoportjai... 3 3. Az etikus működés

Részletesebben

Magyar Frizbi Szövetség. Elnökségi hírmondó 2015 / 1. szám

Magyar Frizbi Szövetség. Elnökségi hírmondó 2015 / 1. szám Magyar Frizbi Szövetség Elnökségi hírmondó 2015 / 1. szám Befejezett projektek Suli Frizbi Kupa és Suliprogram 1. rész A tavalyi évünk stratégiailag legfontosabb eseménye a suliprogram beindítása volt.

Részletesebben

KUTATÁSI EREDMÉNYEK a BOM számára az olimpiával kapcsolatban készített telefonos közvélemény-kutatásból. Budapest, június

KUTATÁSI EREDMÉNYEK a BOM számára az olimpiával kapcsolatban készített telefonos közvélemény-kutatásból. Budapest, június KUTATÁSI EREDMÉNYEK a BOM számára az olimpiával kapcsolatban készített telefonos közvélemény-kutatásból Budapest, 2010. június 1 Bevezetés Az alábbiakban közöljük a kérdőívben szereplő kérdéseket és a

Részletesebben

Ikt.szám: 17150/2007.

Ikt.szám: 17150/2007. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Ikt.szám: 17150/2007. Tájékoztató Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatánál a közmunka programok támogatására fordított pénzeszközök hasznosulásának Állami

Részletesebben

MEGHÍVÓ A KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT, ÖNKÉNTESSÉG JELENE ÉS JÖV AZ OKTATÁSBAN CÍM KONFERENCIÁRA

MEGHÍVÓ A KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT, ÖNKÉNTESSÉG JELENE ÉS JÖV AZ OKTATÁSBAN CÍM KONFERENCIÁRA A Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum Oktatási és Üdültetési Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében a NEFMI 2011. január 22-én OK 3879-7/2010.sz. Támogatási Szerz dés alapján Konferenciát szervez. MEGHÍVÓ

Részletesebben

Szolnok Városi Óvodák pedagógiai programjának Gézengúz Óvoda tagóvodai programrésze

Szolnok Városi Óvodák pedagógiai programjának Gézengúz Óvoda tagóvodai programrésze Nekünk minden gyermek fontos Szolnok Városi Óvodák pedagógiai programjának Gézengúz Óvoda tagóvodai programrésze SZOLNOK 2013. A helyi nevelési programot benyújtó intézmény: SZOLNOK VÁROSI ÓVODÁK GÉZENGÚZ

Részletesebben

10. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez

10. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez EL TERJESZTÉS Tárgya: önkormányzatok gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak átfogó értékelése Készítette: dr. Szabó Tímea Tisztelt Képvisel -testület! A gyermekek védelmér l és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

Interpellációs válasz Békés Város Képviselő-testülete 2013. április 25-i ülésére

Interpellációs válasz Békés Város Képviselő-testülete 2013. április 25-i ülésére Tárgy: DAREH működéséről, tevékenységéről szóló tájékoztató Előkészítette: Gál András osztályvezető Műszaki Osztályvezető Interpelláló: Koppné Dr. Hajdú Anikó Képviselő Asszony Interpellációs válasz Békés

Részletesebben

PÁLYÁZAT. INTÉZMÉNYVEZETİI beosztásának ellátására,

PÁLYÁZAT. INTÉZMÉNYVEZETİI beosztásának ellátására, PÁLYÁZAT A Kisteleki Rózsaliget Kollégium INTÉZMÉNYVEZETİI beosztásának ellátására, melyet az Emberi Erıforrások Minisztere hirdetett meg a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal honlapján. Azonosító szám:

Részletesebben

OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI, FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS -FEJLESZTÉSI TERVE

OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI, FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS -FEJLESZTÉSI TERVE OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI, FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS -FEJLESZTÉSI TERVE 2006-2010 Felülvizsgálat ideje: 2007. december 31. OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI,

Részletesebben

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet André Lászlóné Kerékgyártó László

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet André Lászlóné Kerékgyártó László Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet André Lászlóné Kerékgyártó László Fejlesztési programok és eredmények a hátrányos helyzetű fiatalok szakiskolai szakképzésének előkészítésében (1998-2006)

Részletesebben

Várható változások/új lehetőségek a határon túli magyar. vajdasági kitekintés. Szabadka, 2005.október 14. Kulcsár-Szabó Enikő

Várható változások/új lehetőségek a határon túli magyar. vajdasági kitekintés. Szabadka, 2005.október 14. Kulcsár-Szabó Enikő Várható változások/új lehetőségek a határon túli magyar oktatás támogatásában - vajdasági kitekintés Szabadka, 2005.október 14. Kulcsár-Szabó Enikő Régi és új lehetőségek Magyar költségvetés Egyéb magyarországi

Részletesebben

Előterjesztés Képviselő-testület 2016. április 14 én tartandó ülésére

Előterjesztés Képviselő-testület 2016. április 14 én tartandó ülésére Előterjesztés Képviselő-testület 2016. április 14 én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a TOP -os pályázati felhívások támogatási kérelmének benyújtására Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő:

Részletesebben

A szántóföldi növények költség- és jövedelemhelyzete

A szántóföldi növények költség- és jövedelemhelyzete A szántóföldi növények költség- és jövedelemhelyzete A hazai szántóföldi növénytermelés vetésszerkezete viszonylag egységes képet mutat az elmúlt években. A KSH 2 adatai szerint a vetésterület több mint

Részletesebben

Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS év

Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS év Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. év Kelt: Szolnok, 2010.május.05. 1. A Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány alapadatai

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda Ikt. szám: 28.424/2010.

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda Ikt. szám: 28.424/2010. 1 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda Ikt. szám: 28.424/2010. T á j é k o z t a t ó Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata gyermekjóléti és gyermekvédelmi

Részletesebben

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelt Hölgyem/Uram! Cegléd város középtávú sportkoncepciójának kialakításához szeretnénk az alábbiakkal hozzájárulni. A továbbiakat, egyesületünk (Ceglédi Első Sor Kerékpáros Sportegyesület, továbbiakban

Részletesebben

Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete. a helyi közművelődésről A rendelet hatálya

Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete. a helyi közművelődésről A rendelet hatálya Csátalja Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2003.(III.27.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről Csátalja Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3.) SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szövetségünk feladatát az alapszabályában

Részletesebben

Innováció és együttm ködési hálózatok Magyarországon

Innováció és együttm ködési hálózatok Magyarországon Bajmócy Zoltán Lengyel Imre Málovics György (szerk.) 2012: Regionális innovációs képesség, versenyképesség és fenntarthatóság. JATEPress, Szeged, 52-73. o. Innováció és együttm ködési hálózatok Magyarországon

Részletesebben

HÚSZÉVES A BAJTÁRSI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HÚSZÉVES A BAJTÁRSI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HÚSZÉVES A BAJTÁRSI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE A SZÖVETSÉG ÉRDEKVÉDELMI TEVÉKENYSÉGE 20 ÉV TÜKRÉBEN A Szövetség érdekvédelmi tevékenysége 20 év tükrében A BEOSZ már megalakulásának pillanatában, 1990.

Részletesebben

A SZEKSZÁRD-TOLNAI KISTÉRSÉG KULTURÁLIS ÉS KÖZMŐVELİDÉSI STRATÉGIÁJA ÉS RÖVIDTÁVÚ OPERATÍV PROGRAMJA

A SZEKSZÁRD-TOLNAI KISTÉRSÉG KULTURÁLIS ÉS KÖZMŐVELİDÉSI STRATÉGIÁJA ÉS RÖVIDTÁVÚ OPERATÍV PROGRAMJA KULTURÁLIS ÉS KÖZMŐVELİDÉSI STRATÉGIÁJA ÉS RÖVIDTÁVÚ OPERATÍV PROGRAMJA Munkaanyag 2010. TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS...2 HELYZETELEMZÉS...3 A KISTÉRSÉG KÖZMŐVELİDÉSI HELYZETE...10 SWOT elemzés...18 Problémafeltárás...20

Részletesebben

J/19392. A Magyar Köztársaság legfőbb ügyészének. országgyűlési beszámolója. az ügyészség 2005. évi tevékenységéről

J/19392. A Magyar Köztársaság legfőbb ügyészének. országgyűlési beszámolója. az ügyészség 2005. évi tevékenységéről J/19392 A Magyar Köztársaság legfőbb ügyészének országgyűlési beszámolója az ügyészség 2005. évi tevékenységéről 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. Az ügyészi szervezet 6 2. A büntetőjogi ügyészi tevékenység 8 A) A

Részletesebben

A 2011. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

A 2011. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása A 2011. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Az intézmény neve: Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Törzskönyvi azonosító szám: 308450 Honlap: WWW.TIKOVIZIG.HU

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S NYÍLT ÜLÉS AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 62. MELLÉKLET: - TÁRGY: Beszámoló a Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás mőködésének 2009. évi tapasztalatairól E L İ T E R J E S Z

Részletesebben

J/55. B E S Z Á M O L Ó

J/55. B E S Z Á M O L Ó KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA J/55. B E S Z Á M O L Ó az Országgyűlés részére a Közbeszerzések Tanácsának a közbeszerzések tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatos tapasztalatairól, valamint a 2005. január

Részletesebben

Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Németek Önkormányzata működéséről

Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Németek Önkormányzata működéséről Komárom-Esztergom Megyei Németek Önkormányzata Selbstverwaltung der Deutschen des Komitates Komorn-Gran Székhely/Sitz: Elnök/Vorsitzende: 2800 Tatabánya, Fő tér 4. Waldmann-né Baudentisztl Éva Tel/Fax:

Részletesebben

Pályázat az Eureka programban való magyar részvétel támogatására

Pályázat az Eureka programban való magyar részvétel támogatására Pályázat az Eureka programban való magyar részvétel támogatására EUREKA_HU_08 Pályázati felhívás Budapest, 2010. február (Módosítva: 2010. augusztus) 1 A Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló

Részletesebben

Közhasznúsági Jelentés. Komárom Környéki Civil Társulás 2007.

Közhasznúsági Jelentés. Komárom Környéki Civil Társulás 2007. Közhasznúsági Jelentés Komárom Környéki Civil Társulás 1. Számviteli beszámoló: Mérleg A tétel megnevezése 2006. a b c d ESZKÖZÖK 01. A. Befektetett eszközök (02.+03.+04.) 02. I. IMMATERIÁLIS JAVAK 03.

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

Az Őriszentpéteri Kistérség Területfejlesztési Koncepciója és Programja. II. Stratégiai program

Az Őriszentpéteri Kistérség Területfejlesztési Koncepciója és Programja. II. Stratégiai program Az Őriszentpéteri Kistérség Területfejlesztési Koncepciója és Programja II. Stratégiai program Natúrpark Térségfejlesztési Kht. 2002. 1 I.1. Az Őriszentpéteri Kistérség jövőképe. Az őrségi kistérség több

Részletesebben

Munkaügyi Központja 2014. I. NEGYEDÉV

Munkaügyi Központja 2014. I. NEGYEDÉV Munkaügyi Központja A MUNKAERİ-GAZDÁLKODÁSI FELMÉRÉS ÖSSZEFOGLALÓJA 2014. I. NEGYEDÉV Pápa Zirc Devecser Ajka Veszprém Várpalota Sümeg Balatonalmádi Tapolca Balatonfüred Veszprém megye 8200 Veszprém, Megyeház

Részletesebben

Az ülés helye: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal díszterme

Az ülés helye: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal díszterme BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

Szerbiai szervezetek által benyújtott pályázatok. Érvénytelen pályázatok

Szerbiai szervezetek által benyújtott pályázatok. Érvénytelen pályázatok Szerbiai szervezetek által benyújtott pályázatok Érvénytelen pályázatok 3.6. 1604/2008 Vajdasági Rádió és Televízió Újvidék 3.6. 1377/2008 Temerini Kertbarátkör Temerin Újvidék Vágó berendezés beszerzése

Részletesebben

HH gyermekek száma. Barcs 76 31 10 13,2 1 3 Barcs Komlósd, Péterhida. Barcs 77 16 1 1,3 0 3 5. sz. Tagóvoda. Barcs 18 5 1 5,6 0 1 6. sz.

HH gyermekek száma. Barcs 76 31 10 13,2 1 3 Barcs Komlósd, Péterhida. Barcs 77 16 1 1,3 0 3 5. sz. Tagóvoda. Barcs 18 5 1 5,6 0 1 6. sz. Az intézményfenntartó társulás közoktatási esélyegyenlőségi intézkedési tervében közép és hosszútávon szerepel a HH/HHH gyermekek kiegyenlített arányú elhelyezése minden óvodai intézményegységben, valamint

Részletesebben

A Gyomaendrődi Ipari Park és inkubátorház

A Gyomaendrődi Ipari Park és inkubátorház A Gyomaendrődi Ipari Park és inkubátorház Magyarországon 1997 évtől kezdődően létesültek ipari parkok. Napjainkban összességében 198 ipari parkot tartanak nyilván. A dél-alföldi régióban 32, a megyében

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testülete. k ö z m e g h a l l g a t á s t

M E G H Í V Ó. Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testülete. k ö z m e g h a l l g a t á s t M E G H Í V Ó Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testülete k ö z m e g h a l l g a t á s t tart szelektív hulladékgyűjtés témában. A közmeghallgatás helye:

Részletesebben

Úti beszámoló EU 2020 Stratégia szakszervezeti akciók 2010. november 1-5., Runö (SE)

Úti beszámoló EU 2020 Stratégia szakszervezeti akciók 2010. november 1-5., Runö (SE) Úti beszámoló EU 2020 Stratégia szakszervezeti akciók 2010. november 1-5., Runö (SE) Az ETUI (Európai Szakszervezeti Intézet) Oktatási osztálya a svéd LO szakszervezeti konföderációval együttműködésben

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK. 8/2008./IX.01./ önkormányzati rendelete. a helyi közművelődési feladatok ellátásáról

KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK. 8/2008./IX.01./ önkormányzati rendelete. a helyi közművelődési feladatok ellátásáról KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 8/2008./IX.01./ önkormányzati rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

HÁROM HATÁR ÖLELÉSÉBEN

HÁROM HATÁR ÖLELÉSÉBEN HÁROM HATÁR ÖLELÉSÉBEN A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és Kárpátaljai Magyar Iskolai Könyvtárakért Alapítvány határon túlra irányuló tevékenysége HÁROM HATÁR ÖLELÉSÉBEN I. KEUR 1. KEUR 2.

Részletesebben

Kálmán Tibor sportreferens Egészségügyi és Szociális Bizottság, Kulturális és Sport Bizottság

Kálmán Tibor sportreferens Egészségügyi és Szociális Bizottság, Kulturális és Sport Bizottság Tárgy: Gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2008. évi ellátásának átfogó értékelése Elıkészítette: Dr. Heinerné Dr. Kecskés Aranka jegyzı Tárnok Lászlóné aljegyzı Bimbó Mária gyámhivatali ügyintézı

Részletesebben

GYORSJELENTÉS. e-mail:investor.relations@synergon.hu

GYORSJELENTÉS. e-mail:investor.relations@synergon.hu GYORSJELENTÉS A Synergon Informatika Rt. 2003. január 1-től június 30-ig tartó 6 hónap pénzügyi eredményei Nem auditált, konszolidált Nemzetközi Pénzügyi Jelentés/ Beszámolói Szabályok szerint összeállított

Részletesebben

LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA

LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület előzetesen elismert LEADER Helyi Akciócsoport 2016. február 1 Tartalom Tartalom...2 1. A Helyi Fejlesztési Stratégia

Részletesebben

Garay János Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont Minősített Tehetséggondozó Műhely A tehetség nem ismer határokat Előadó: Heilmann Józsefné

Garay János Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont Minősített Tehetséggondozó Műhely A tehetség nem ismer határokat Előadó: Heilmann Józsefné Garay János Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont Minősített Tehetséggondozó Műhely Előadó: Heilmann Józsefné TÉRSÉGI MŰHELYMUNKA 2019. Április 25. A tehetségsegítés térségi hálózatának bővítése -

Részletesebben

TATABÁNYAI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS

TATABÁNYAI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS TATABÁNYAI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS KÖZOKTATÁSI FELADATELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI, FEJLESZTÉSI ÉS INTÉZKEDÉSI TERVE 2010-2018. Tatabánya, 2010. augusztus TARTALOMJEGYZÉK 1. A TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI

Részletesebben

Szekszá rd Junior Stárs. 2014. e vi pe nzu gyi tá je koztáto já, válámint á 2015. e vre vonátkozo pe nzu gyi terve

Szekszá rd Junior Stárs. 2014. e vi pe nzu gyi tá je koztáto já, válámint á 2015. e vre vonátkozo pe nzu gyi terve Szekszá rd Junior Stárs 2014. e vi pe nzu gyi tá je koztáto já, válámint á 2015. e vre vonátkozo pe nzu gyi terve S z e k s z á r d J u n i o r S t a r s B i g B a n d 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 38.

Részletesebben

Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. Üzleti terv 2016. Szentendre, 2016. január 29.

Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. Üzleti terv 2016. Szentendre, 2016. január 29. Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. Üzleti terv 2016. Szentendre, 2016. január 29. 1 I. A Szentendrei Kulturális Központ küldetése A Szentendrei Kulturális Központ Nonprofít Kft. 2007-ben alakult,

Részletesebben

Beszámoló a Sajószentpéteri Területi Szociális Központ és Bölcsőde 2014. évi szakmai munkájáról

Beszámoló a Sajószentpéteri Területi Szociális Központ és Bölcsőde 2014. évi szakmai munkájáról Előterjesztő: Dr. Faragó Péter Társulási Tanács Elnöke Készítette: Aleva Mihályné Intézményvezető Beszámoló a Sajószentpéteri Területi Szociális Központ és Bölcsőde 2014. évi szakmai munkájáról A szociális

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

MELLÉKLET 2012. ÉVI ÜZLETI TERVEK KIVONATA

MELLÉKLET 2012. ÉVI ÜZLETI TERVEK KIVONATA MELLÉKLET 2012. ÉVI ÜZLETI TERVEK KIVONATA 1 1./ SZEGEDI KÖZLEKEDÉSI KFT A társaság az előző üzleti hez képest az alábbi változásokat építette be a 2012. június 22-i közgyűlésre benyújtott üzleti ébe:

Részletesebben

A kamara ahol a gazdaság terem. Beszámoló a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2013. évi tevékenységéről

A kamara ahol a gazdaság terem. Beszámoló a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2013. évi tevékenységéről A kamara ahol a gazdaság terem Beszámoló a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2013. évi tevékenységéről 1 Bevezetés Jelen beszámoló elkészítésének célja a kamarai küldöttek tájékoztatása a szervezet

Részletesebben

A MNVH tevékenységei projektötleti felhívások. Dr. Barancsi Ágnes MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei referens FELADATOK

A MNVH tevékenységei projektötleti felhívások. Dr. Barancsi Ágnes MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei referens FELADATOK A MNVH tevékenységei projektötleti felhívások Dr. Barancsi Ágnes MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei referens Magyarország legszebb konyhakertje Karcag, 2013. november 15. FELADATOK A politikai -, a szakmai-

Részletesebben

A MNVH tevékenységei projektötleti felhívások Dr. Barancsi Ágnes MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei referens

A MNVH tevékenységei projektötleti felhívások Dr. Barancsi Ágnes MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei referens A MNVH tevékenységei projektötleti felhívások Dr. Barancsi Ágnes MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei referens Magyarország legszebb konyhakertje Karcag, 2013. november 15. FELADATOK A politikai -, a szakmai-

Részletesebben

ABA INTELLIGENS VÁROSSÁ VÁLÁSÁNAK STRATÉGIÁJA ÉS OPERATÍV PROGRAMJA (első változat)

ABA INTELLIGENS VÁROSSÁ VÁLÁSÁNAK STRATÉGIÁJA ÉS OPERATÍV PROGRAMJA (első változat) ABA INTELLIGENS VÁROSSÁ VÁLÁSÁNAK STRATÉGIÁJA ÉS OPERATÍV PROGRAMJA (első változat) Készítette: Stratégiakutató Intézet Kht. Ugrin Emese témavezető, szerkesztő Bese Ferenc településfejlesztő, Brunczel

Részletesebben

Tehát a jelenlegi gondolkodási mód (paradigma) alapja hibás, ezért nem lehet azt változtatással (reformmal) továbbéltetni. Ezért II.

Tehát a jelenlegi gondolkodási mód (paradigma) alapja hibás, ezért nem lehet azt változtatással (reformmal) továbbéltetni. Ezért II. Melyik gondolkodási mód elıtt áll történelmi lehetıség? I. Vértes András, a GKI (Gazdaságkutató Intézet) elnöke kedden (2010. június 29-én) Budapesten sajtótájékoztatót tartott, amelyen a kormány 29 pontos

Részletesebben

2014. évi beszámolója. Nagymaros

2014. évi beszámolója. Nagymaros Mosoly Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat, Családi Napközi 2626 Nagymaros, Rákóczi utca 14. Tel/fax: 06-27-354-054 Mosoly Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat, Családi Napközi 2014. évi beszámolója

Részletesebben

A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT SÁNDOR KÖNNY IPARI ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI KAR

A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT SÁNDOR KÖNNY IPARI ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI KAR A Budapesti M szaki F iskola Szervezeti és M ködési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és M ködési Rend 7. függelék 2. verzió A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT

Részletesebben

TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ II. kötet

TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ II. kötet HAJDÓBÖSZÖRMÉNYI KISTÉRSÉG TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA ÉS PROGRAMJA TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ II. kötet 2005. szeptember Tartalom Bevezetés... 2 Stratégia helyzetértékelés (SWOT elemzés)... 4 Erősségek...

Részletesebben

A határmenti vállalkozások humáner forrás ellátottsága és -gazdálkodása

A határmenti vállalkozások humáner forrás ellátottsága és -gazdálkodása Magyarország-Szlovákia Phare CBC 2003 Program Üzleti infrastruktúra, innováció és humáner forrás-fejlesztés a határ mentén Regionális Vállalkozói Együttm ködés HU2003/004-628-01-21 A határmenti vállalkozások

Részletesebben

Intézmény székhelye, címe: Rétság, Mikszáth út 6

Intézmény székhelye, címe: Rétság, Mikszáth út 6 Intézmény neve: Szabályzat típusa: Napközi Otthonos Óvoda Pedagógiai program Intézmény székhelye, címe: Rétság, Mikszáth út 6 Intézmény OM-azonosítója: 032044 Intézmény fenntartója: Rétság Város Önkormányzata

Részletesebben

Korcsoport Megoszlás (%) 18-25 éves 7,2 26-35 éves 11,0 36-45 éves 16,0 46-55 éves 19,9 56-65 éves 22,7 65 év feletti 23,2

Korcsoport Megoszlás (%) 18-25 éves 7,2 26-35 éves 11,0 36-45 éves 16,0 46-55 éves 19,9 56-65 éves 22,7 65 év feletti 23,2 2. MELLÉKLET KÉRDŐÍVES MEGKÉRDEZÉS EREDMÉNYEI (KÉRDŐÍV) A KÉRDŐÍVES MEGKÉRDEZÉS LEGFONTOSABB EREDMÉNYEI Megkérdezés módszertana Megkérdezés módja: önkitöltős kérdőíves megkérdezés feleletválasztós, skálás

Részletesebben

1. Az iskolavezetés önértékelése [5]

1. Az iskolavezetés önértékelése [5] 1. Az iskolavezetés önértékelése [5] 5. Igen; (teljes mértékben) igaz. 4. Igen; általában igaz, de vannak még kisebb hiányosságok. 3. Igen; igaz, de vannak még nagyobb hiányosságok. 2. Részben igaz, de

Részletesebben

Nemzetközi team munka indítása

Nemzetközi team munka indítása Nemzetközi team munka indítása Dr. Margery Mayer EOQ - és világkongresszus, Budapest, 1 Bevezetés Mi is az a kezd ülés? Miért is más amikor több kultúra találkozik? Témák Akciók Eredmények Munkaszervezés

Részletesebben

2009. évi Közhasznúsági jelentése

2009. évi Közhasznúsági jelentése TanÖsvény Természetjárásért Egyesület 7100 Szekszárd, Szent István tér 10. 2009. évi Közhasznúsági jelentése Szekszárd, 2010. március 26. Berlinger Anita elnök 1, Számviteli beszámoló TanÖsvény Természetjárásért

Részletesebben

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (VI. 2.) rendelete Taksony Nagyközség közművelődéséről. I. Rész. Általános rendelkezések

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (VI. 2.) rendelete Taksony Nagyközség közművelődéséről. I. Rész. Általános rendelkezések TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (VI. 2.) rendelete Taksony Nagyközség közművelődéséről Taksony Nagyközség Önkormányzata A kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános

Részletesebben

Hídépítés és integráció sokszínű társadalmakban

Hídépítés és integráció sokszínű társadalmakban Tisztelt résztvevő, Köszönjük, hogy támogatja kutatásunkat és segít megtalálni az államok és etnikailag sokszínű csoportok vagy egyéb kisebbségi közösségek (beleértve a nyelvi, vallási, kulturális, és

Részletesebben

Az állásfoglalás a következő fontosabb megállapításokat tartalmazza: Az e-kereskedelem nemzetközi, és nem szorítható az EU határai közé.

Az állásfoglalás a következő fontosabb megállapításokat tartalmazza: Az e-kereskedelem nemzetközi, és nem szorítható az EU határai közé. Az állásfoglalás a következő fontosabb megállapításokat tartalmazza: Az e-kereskedelem az internet egyik létfontosságú területe, és a belső piacra vonatkozó EU 2020 stratégiában foglalt célok megvalósításának

Részletesebben

Közhasznúsági Jelentés. Kerecsen Ifjúsági Egyesület 2007.

Közhasznúsági Jelentés. Kerecsen Ifjúsági Egyesület 2007. Közhasznúsági Jelentés Kerecsen Ifjúsági Egyesület 1. Számviteli beszámoló: Mérleg A tétel megnevezése 2006. a b c d ESZKÖZÖK 01. A. Befektetett eszközök (02.+03.+04.) 02. I. IMMATERIÁLIS JAVAK 03. II.

Részletesebben