Pályázati felhívás. Megjegyzés: Az ingatlan üzemeltetője a BFVK Zrt.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pályázati felhívás. Megjegyzés: Az ingatlan üzemeltetője a BFVK Zrt."

Átírás

1 Pályázati felhívás Kiíró: Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK Zrt.), (székhelye: 1013 Budapest, Attila út 13/a), Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából. Pályázat célja: A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő 1093 Budapest IX. kerület Fővám tér sz. alatti, 37061/7 hrsz-ú 9825 m² telken létrehozott ún. Bálna épület földszintjén és I. emeleti szintjén elhelyezkedő, a 9.1 pontban részletezett helyiségek és kapcsolódó teraszok megegyezés szerinti részének bérbeadása határozott, az alkalmi célú igénybevételnél (90 napon belül összesen legfeljebb 7 nap) hosszabb időnek minősülő, december 31-ig terjedő határozott ideig, bérleti szerződés keretében vendéglátás, kereskedelem, sport, közművelődés vagy kulturális funkcióra. Megjegyzés: Az ingatlan üzemeltetője a BFVK Zrt. Pályázat jellege: Nyílt pályázat Ajánlat beadási formája: Zárt borítékban, két példányban. Pályázat tárgya: Budapest IX. ker. Fővám tér szám alatti BÁLNA épületben lévő helyiségek bérlése. Minimális nettó bérleti díj: a részletes pályázati kiírásban Felvilágosítás és előzetes egyeztetés a pályázattal kapcsolatban telefonon: Bálna Budapest Szikora Linda A Bálna helyszínen működő üzemeltetési iroda munkatársa: Lindner Tímea, tel. : munkanapokon 8-16 óra között, pénteken 12 óráig. Adataink : Részletes pályázati kiírás beszerezhető: Letölthető a pályázati menüpontok oldalán és a honlapon keresztül, ill. a BFVK Zrt Budapest, Attila út 13/A irodájában, hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig, pénteken 12 óráig. Kötelezően fizetendő díjak: a részletes pályázati kiírásban Óvadék fizetési kötelezettség: a részletes pályázati kiírás szerint számított bruttó bérleti díjnak és a bruttó üzemeltetési díjnak három hónapra eső összege. A pályázat eredményéről, a nyertes ajánlattevő személyéről, és ez alapján a pályázat tárgyát képező szerződés megkötéséről a Fővárosi Önkormányzat illetékes döntéshozó szerve jogosult dönteni. A döntést követően a kiíró értesíti a nyertes pályázót. A kiíró értesítését követő 5 munkanapon belül a nyertes pályázó köteles az óvadékot a szerződéstervezet szerinti módon, átutalással megfizetni. Az óvadék megfizetése a bérleti szerződés hatálybalépésének feltétele.

2 Kiíró jogosult a pályázati felhívást indoklás nélkül az ajánlatok benyújtására megszabott időpontig visszavonni, vagy módosítani a részletes kiírásban szabályozott módon. Kiíró mind a pályázati felhívás visszavonásáról, mind módosításáról az ajánlatot benyújtókat értesíti. Az ajánlattevő a kiírótól semmilyen címen nem igényelhet térítést ajánlatának megtételével összefüggő esetleges költségei megtérítésére, függetlenül a pályázat eredményességétől, illetve eredménytelenségétől. Ajánlatok benyújtásának helye és ideje: Helye: 1013 Budapest, Attila út 13/a BFVK Zrt. székhelye Ideje: július 4. péntek 10:00 óráig Ajánlatok benyújtása: személyesen, postai úton, futárszolgálattal.

3 Nyilatkozat Alulírott büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom, hogy a hogy a Fővárosi Önkormányzat felé nincs három hónapnál régebben lejárt tartozásom. Dátum:.. Aláírás (cégszerű)

4 Nyilatkozat Alulírott nyilatkozom, hogy vállalom 3 havi bruttó bérleti díjnak és 3 havi bruttó üzemeltetési díjnak megfelelő összegű óvadék, határidőn belüli megfizetését. Dátum:.. Aláírás (cégszerű)

5 Nyilatkozat Alulírott nyilatkozom, hogy vállalom a megajánlott bérleti díjon és a forgalom arányos díjon felülminden a bérelt terület használatával összefüggésben felmerülő üzemeltetési és közmű költség viselését. Dátum:.. Aláírás (cégszerű)

6 Nyilatkozat Alulírott nyilatkozom, hogy a pályázati kiírásban szereplő 120 napos ajánlati kötöttséget elfogadom. Dátum:.. Aláírás (cégszerű)

7 Nyilatkozat Alulírott nyilatkozom, hogy a bérlemény műszaki állapotával tisztában vagyok. Dátum:.. Aláírás (cégszerű)

8 Nyilatkozat Alulírott,. kijelentem, hogy a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény 3. ában foglalt rendelkezéseknek megfelelően a fentiekben megnevezett Társaság megfelel az ott meghatározott feltételeknek és átlátható szervezetnek minősül. Dátum: Aláírás (cégszerű)

9 Ajánlattételi adatlap A bérelni kívánt ingatlan adatai: Helyiség száma: Területe: Terasz száma: Területe: m2 m2 Megajánlott bérleti díj és forgalomarányos bérleti díj: 2014 évre Ft/nm/hó +ÁFA A bérlés futamideje: Az ingatlan bérlése során megvalósítani kívánt tevékenységek: A bérlő/cég/ szervezet adatai: Neve: Lakcím/székhely: Anyja neve: Adószám: Szig.szám: Cégj.szám: Telefon: Ajánlat a tervezett beruházás tartalmára, költségeire és a megvalósítás határidejére vonatkozóan, vázlatterv, leírás mellékelésével: Budapest, cégszerű aláírás

10 BÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Budapest Főváros Önkormányzata, mint tulajdonos képviseletében eljáró BFVK Zrt. (székhely: 1013 Budapest, Attila út 13/A.; cégjegyzékszám: Cg ; adószám: ; KSH szám: ; képviseli: Nagyunyomi-Sényi Gábor Antal vezérigazgató), mint bérbeadó a továbbiakban: Bérbeadó, másrészről a (székhely:. cégjegyzékszám:., adószám:.., pénzforgalmi jelzőszám:. képviseletében eljár:..), mint bérlő, továbbiakban: Bérlő, a Bérbeadó és a Bérlő a továbbiakban együttesen: Felek között az alulírott helyen és napon az alábbi feltételek és kikötések szerint a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottsága [*] számú határozata alapján. FELEK MEGÁLLAPODNAK az alábbiakban: I. FEJEZET: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A SZERZŐDÉS ÉRTELMEZÉSE 1.1 Meghatározások A jelen Szerződésben nagybetűvel írt szavak és kifejezések az alábbi jelentéssel bírnak, kivéve, ha azt a szövegkörnyezet másként kívánja, valamint kivéve, amennyiben azt a jelen Szerződés külön definiálja: Alapterület Berendezés Bérleti Díj Birtokba Adás Napja Birtokba Adási Jegyzőkönyv jelenti a Bérlemény nettó alapterületét, nem tartalmazva a Bérlői kialakítások által eszközölt változtatásokat; jelenti a Helyiségkönyvben feltüntetett felszerelést, és a Bérlemény Bérbeadó által átadás napján a Bérlemény területén meglévő szakszerűen kiépített épületszerkezeteket, épületgépészeti szerkezeteket és berendezéseket, erős és gyengeáramú rendszereket, sprinkler rendszernek műszaki paramétereit és állapotát; meghatározását jelen Szerződés III. 4.fejezete tartalmazza; jelenti a Bérbeadó által kijelölt napot, mely napon Bérlő köteles a Bérleményt birtokba venni; jelenti a jelen Bérleti Szerződéhez csatolandó jegyzőkönyvet, amelyben állapotfelmérés, alaprajz, fotódokumentáció és a közműbekötések állapotának rögzítése, a környezet felmérése, leírása, stb. található és

11 amely rögzíti a Bérlemény birtokba adásának folyamatát; Bérlői Munkák jelentik a bérlemény végleges, Bérlői igénynek megfelelő - a pályázathoz mellékelt, a tervezett beruházás tartalmára vonatkozó dokumentumok szerinti - kialakítására irányuló munkálatokat a jelen Szerződés V.11.fejezet szerint Bérlő Munkái Átalakítási jelentik a Bérlő által, a bérleti jogviszony időtartama alatt, a megnyitást követően, az általa szükségesnek ítélt a tulajdonos előzetes jóváhagyása alapján, a bérleményen belül elvégzendő munkákat. Szerkezetkész állapot jelenti a Bérleményhez tartozó alábbi szerkezetek, berendezések, alaprendszerek állapotát és meglétét: Külső és belső falszerkezeteket, teherhordó szerkezetek és falszerkezetek nyílászáróit, belső a Bérlemények közötti meglévő határoló falszerkezeteket,kiegyenlítés nélküli beton aljzatokat, vagy vb.födém szerkezetet, tovább építésre előkészített határoló szerkezeteket, szerkezetkész mennyezeteket (födémszerkezet) a bérlemény tűzjelző alaprendszerét,( közlekedő felöli üvegfalakat), a határoló falszerkezetek nyílászáróit, víz és csatorna -gáz csatlakozási pontokat, fűtés, hűtést biztosító hőszivattyúk részére csatlakozási pontokat, légtechnikai csatlakozási pontokat, meglévő automatikus vízzel oltó (sprinkler) rendszert, elektromos csatlakozást: - (csatlakozó kábel rendelkezésre áll a bérlemény területén); tűzjelzőt: - (az üres bérlemény részére kiépített tűzjelző érzékelők a födémen); IT csatlakozás: ezt a szolgáltató építi ki a bérlővel történt megállapodás alapján, az üzemeltetés engedélyével; (Tűzvédelemmel ellátott acél vázszerkezetet, üvegezett héjszerkezetet, belső acél-vagy alumínium vázszerkezetű üvegezett határoló falakat.) Helyiségrendelet Hónap Kereskedelmi Bevezetés Időszaka Közüzemi Díjak Lakástörvény jelenti a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 40/2006 (VII.14.) Főv. Kgy. Rendeletet; megegyezik a naptári hónappal; jelenti a Kereskedelmi Üzemeltetés Kezdőnapjától a Közraktárak Épületegyüttes piaci bevezetésének december 31. napjáig terjedő időszakát; jelentését a jelen Szerződés IV. 8.fejezete határozza meg; jelenti a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló többször módosított évi

12 LXXVIII. törvényt; Nap Naptári Év Nemzeti vagyontörvény Óvadék Üzemeltetési Időszak Üzleti Nap jelent egy 24 órás, 00:00-kor kezdődő időszakot; jelenti a január 1. és december 31. közötti időszakot; jelenti a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvényt; meghatározását jelen Szerződés IV. 9.fejezete tartalmazza; jelenti az Birtokba Adás Napja és ugyanezen év december 31. közötti időszakot; ezt követően a Naptári Évet, vagy amennyiben a Bérleti Szerződés év közben szűnik meg, akkor a Naptári év január 1. és a Megszűnés Napja közötti időszakot; jelenti a Magyarországon jogszabály által meghatározott munkanapot Üzemeltető Az üzemeltető biztosítja a létesítmény üzemszerű használatát. Gondoskodik a megfelelő állagvédelméről és biztosítja a létesítmény, vagy annak elemeinek használhatóságát. Vagyonrendelet Veszélyhelyzet jelenti a Budapest Főváros Önkormányzata vagyonáról, a vagyonelemek feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 22/2012.(III.14.) Főv. Kgy. rendeletet; jelent bármilyen olyan eseményt, amely vagy az alábbiakat okozza, vagy bármely fél ésszerű véleménye szerint közvetlenül fenyeget az alábbiak okozásával: (c) életveszély vagy az egészség, testi épség veszélyeztetése; jelentős károsodás a tulajdonban; környezetszennyezés. Vis Major Esemény jelenti különösen az alábbi bármely események a jelen Szerződés megkötését követő - bekövetkezését: (c) (d) (e) (f) tűz, robbanás, villámcsapás; vihar, áradás, árvízi hatás; ionsugárzás; meteorit becsapódás; földrengés, földcsuszamlás; háború, forradalom, polgárháború, fegyveres konfliktus, villongás vagy terrorizmus, bombariadó, sztrájk, szervezett és engedélyezett munkabeszüntetés;

13 (g) (h) (i) nem a Bérlő által közvetlenül vagy közvetve okozott szennyezés vagy hangrobbanás, repülőgép becsapódás a közműszolgáltatások Bérbeadón kívüli okból történő szüneteltetése. amelynek bekövetkezéséért egyik Fél sem felelős, és amelynek közvetlen következtében bármely Fél (Érintett Fél) képtelen arra, hogy a jelen Szerződésből származó bármely vagy valamennyi kötelezettségét teljesítse; Elszámolási időszak (a Forgalomarányos Bérleti Díj számításánál): a bérleti szerződés aláírása és az aláírás naptári évének december 31. napja közötti időszak, ezt követően a Naptári Év, majd a bérleti időszak utolsó naptári évében az év január 1. és a Szerződés megszűnésének napja közötti időszak II. FEJEZET: A BÉRLEMÉNY 2. A BÉRLEMÉNY Bérbeadó bérbe adja, a Bérlő pedig [*] céljára bérbe veszi a Bálna Budapest Kulturális és Kereskedelmi Központ ( továbbiakban Bálna Budapest; Bálna Épületegyüttes;Épületegyüttes ) területén található, a jelen Szerződés 1. sz. Mellékletében meghatározott [*] m 2 Alapterületű.. számú Helyiséget és ( *).m2 alapterületű teraszt (együttesen: Bérlemény) jelen szerződés megkötésétől számított határozatlan idejű bérleti időszakra (továbbiakban: bérleti időszak). Felek kijelentik, hogy jelen szerződés annak aláírásától számított egy évig rendes felmondással egyik fél részéről sem mondható fel A Bérlő jogosult a Bérlemény kizárólagos és háborítatlan birtokára, illetőleg folyamatos üzletszerű használatára a hatályos jogszabályoknak és jelen Szerződés feltételeinek megfelelően A Bérlő valamint annak alkalmazottai, ügyfelei, valamint az általa kijelölt egyéb személyek a Közraktárak Épületegyütteshez tartozó, be nem épített és más jogcímen és/vagy más által kizárólagosan nem használt - közös használatú területeit annak rendeltetése szerint használhatják, az ezen szerződés egyéb pontjaiban foglaltaknak megfelelően. 3. A BÉRLEMÉNY MŰSZAKI JELLEMZŐI, FELSZERELTSÉGE 3.1 A Felek megállapodnak, hogy a Bérbeadó a Bérleményt Birtokba Adás Napján a Birtokbaadási Jegyzőkönyvben részletezett műszaki állapotfelvétel szerinti (2. sz. melléklet) szerkezetkész állapotban és felszereléssel bocsátja a Bérlő rendelkezésére. 3.2 A Bérlő ezúton kijelenti és elismeri, hogy jelen Szerződés aláírásakor tájékoztatták a következőkörülményekről, amelyeket tudomásul vesz és kifejezetten elfogad: (i) a Bálna Épületegyüttes folyamatosan fejlesztés alatt áll;

14 (ii) az Épületegyüttes belső, kialakítását Bérbeadó módosíthatja. Amennyiben ez szükséges, a Bérlő köteles ezen változtatásokat elfogadni, feltéve, hogy (A) a jelen Szerződés szerinti Bérlemény rendeltetésszerű használhatóságát nem változtatja meg, (B) (C) a változtatások nem eredményezik a Bérlő üzleti tevékenységének meghiúsulását. továbbá e módosítások nem ellentétesek a jelen Szerződésben rögzített célokkal. III. FEJEZET: BÉRLETI DÍJ ÉS A BÉRLETI DÍJ FIZETÉSE 4. BÉRLETI DÍJ 4.1 Bérleti díj A Bérlő által fizetendő bérleti díj összege a Birtokba Adás napjától a ig terjedő időszakban az alábbiak szerint alakul a (*) helyiség vonatkozásában: - Birtokba Adás napjától december hó 31 napjáig [*] Ft/hó+ÁFA; január hó 01. napjától december hó 31 napjáig [*] Ft/hó+ÁFA; január hó 01. napjától december hó 31 napjáig [*] Ft/hó+ÁFA; majd január hó 01. napjától kezdődően [*] Ft/hó+ÁFA; A Bérlő által fizetendő bérleti díj összege a Birtokba Adás napjától ig terjedő időszakban a terasz vonatkozásában az alábbiak szerint alakul: - Birtokba Adás napjától december hó 31 napjáig [*] Ft/hó+ÁFA; január hó 01. napjától december hó 31 napjáig [*] Ft/hó+ÁFA; január hó 01. napjától december hó 31 napjáig [*] Ft/hó+ÁFA; majd január hó 01. napjától kezdődően [*] Ft/hó+ÁFA; a Bérlő által benyújtott pályázatban foglaltaknak megfelelően január hó 01. napjától a bérleti díj a január hó 01. napjától december hó 31. napjáig terjedő időszak Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által hivatalosan közzétett infláció mértékével korrigáltan kerül alkalmazásra. A bérleti díj összege január hó 01. napjától kezdődően minden Naptári Év január 1-jén az előző évre vonatkozó, a Központi Statisztikai Hivatal által hivatalosan közzétett fogyasztói árindex mértékével, a kerekítés szabályai szerint 100,-Ft-ra kerekítve emelkedik. 5. A BÉRLETI DÍJ FIZETÉSE 5.1 A Bérleti Díj fizetése A jelen Szerződés 4. Szakaszában meghatározott Bérleti Díjat a Bérlő havonta előre fizeti az alábbiak szerint:

15 A Bérleti Díjról szóló számla kiállítása és annak megfizetése Forintban történik. A Bérbeadó minden tárgyi Hónap ötödik Napjáig a tárgyi Hónapra szóló számlát küld Bérlőnek, mely számlát a Bérlő a tárgyi Hónap tizenötödik (15.) Napjáig köteles a Bérbeadó K&HBank NyRt-nél vezetett számú elkülönített bankszámlájára utalással kiegyenlíteni. Törthónap esetén arányosan számolva, napokra vonatkoztatva kell a tört havi bérleti díjat kiszámítani (törthónap jelenti a hónap nem első napján megkezdett, illetve a hónap nem utolsó napján megszűnt bérleti jogviszony adott hónapra vonatkozó törtrészét). Amennyiben a Bérbeadó által felszámítható Bérleti Díj fizetése alól valamely időszak vonatkozásában Bérlő mentességben vagy kedvezményben részesül, akkor a mentesség vagy kedvezmény általános forgalmi adó vonzata vonatkozásában az általános forgalmi adóról szóló évi CXXVII. törvény 71. -a rendelkezéseinek megfelelő alkalmazása mellett kell eljárni. A Bérleti Díj csak akkor tekintendő határidőben megfizetettnek, ha azt a Bérbeadó számláján a számlán feltüntetett teljesítési határidőn belül jóváírták. Bérlő ugyancsak tudomásul veszi, hogy a Bérleti díjat jelen bérleti jogviszony időtartama alatt akkor is fizetnie kell, ha tevékenységét a saját érdekkörében felmerült bármely ok miatt szünetelteti, azt nem gyakorolja. 5.2 Késedelem A Szerződő felek megállapodnak abban, hogy a bérleti díj késedelmes megfizetése esetén a késedelem idejére Bérlő a Ptk. szerinti mértékű késedelmi kamatot tartozik megfizetni. Bérlőnek nincs beszámítási vagy visszatartási joga a Bérleti Díjra, vagy más, a jelen Szerződés alapján a Bérlő által teljesítendő fizetésre vonatkozóan. 6. FORGALOMARÁNYOS BÉRLETI DÍJ 6.1 Forgalomarányos Bérleti Díj meghatározása Bérlő köteles Forgalomarányos Bérleti Díjat fizetni, amennyiben adott Elszámolási Időszakban Bérleményben folytatott tevékenységével elért Nettó Árbevételének [*] százaléka meghaladja az adott Elszámolási Időszakra (naptári évre) fizetendő, III.4.1fejezetben meghatározott Bérleti Díj általános forgalmi adó nélküli összegét. 6.2 Forgalomarányos Bérleti Díj megállapítása A Forgalomarányos Bérleti Díj az adott Elszámolási Időszak Nettó Árbevételének [*]százalékával és az adott Elszámolási Időszakra fizetendő jelen Szerződés III. fejezet 4. Szakaszban meghatározott összes Bérleti Díj általános forgalmi adó nélküli összegének különbözetével megegyező összeg + ÁFA. Bérlő köteles a tárgyévre vonatkozó Elszámolási Időszak Nettó Árbevételére vonatkozó adatokat legkésőbb a tárgyévet követő év február hó 28. napjáig Bérbeadó részére benyújtani. Amennyiben jelen Szerződés a Kereskedelmi Bevezetési Időszak után az adott év február 28- át megelőzően szűnik meg, a Forgalomarányos Bérleti díj a szerződés megszűnésének napján válik esedékessé.

16 6.3 Elszámolási Időszak Nettó Árbevételének ellenőrzése A Bérbeadó jogosult arra, hogy a Forgalomarányos bérleti díj meghatározása érdekében Bérlő által közölt Elszámolási Időszak Nettó Árbevételt megalapozó bevételi adatokat a Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál bejegyzett könyvvizsgálóval évente ellenőriztesse.. Amennyiben az eljáró könyvvizsgáló az ellenőrzés nyomán megállapítja, hogy az Elszámolási Időszak Bérlő által közölt nettó árbevételét az Elszámolási Időszak Nettó Árbevételt megalapozó bevételi adatok legalább 2%-kal meghaladják, a vizsgálatot végző könyvvizsgálat költsége a Bérlőt terheli. 6.4 Forgalomarányos Bérleti Díj megfizetése (c) (d) Az Elszámolási Időszak végét követően a Forgalomarányos Bérleti Díj a Bérbeadó részéről megállapításra kerül a jelen Szerződés 6.2 Szakasza szerint meghatározott módon, és arról a Bérbeadó számlát állít ki Bérlő részére, mely számla a kiállítástól számított tizenöt (15) Napon belül fizetendő. Bérlő köteles a Forgalomarányos Bérleti Díjat a fenti 6.4 Szakaszban rögzített határidőre a Bérbeadó részére megfizetni. A Forgalomarányos Bérleti Díj megfizetése a jelen Szerződés 5.1 (c) Szakaszban meghatározott bankszámlára kell történjen. A Forgalomarányos Bérleti Díj csak akkor tekintendő határidőben megfizetettnek, ha azt a Bérbeadó számláján a fenti 6.4 szakaszban rögzített határidőre jóváírták. A Forgalomarányos Bérleti Díj késedelmes megfizetésére az 5.2 Szakaszban foglalt rendelkezések alkalmazandók. IV. FEJEZET: ÜZEMELTETÉSI DÍJ, KÖZÜZEMI TÍPUSÚ DÍJAK ÉS A BANKGARANCIA 7. ÜZEMELTETÉSI DÍJ 7.1 Az Üzemeltetési Díj összege Bérlő köteles a Bálna Épületegyüttessel kapcsolatban felmerülő üzemeltetési díjat megfizetni Bérbeadónak az alább felsorolt, a Bérlőre a jelen Szerződés alapján áthárított közterhek és a Bérbeadó által nyújtott, valamennyi Bérlő által közösen fogyasztott szolgáltatások valamint a közös területek üzemeltetése, az üzemviteli területek üzemeltetése, az egyéb épületrészek üzemeltetése, valamint a bérlő által bérelt bérlemény és a teljes központ folyamatos, kereskedelmi üzemeléshez szükséges egyes szolgáltatások biztosítása ellenében, amely Üzemeltetési Díj a Bérlemény Alapterületének a Bálna Épületegyüttes teljes bérbe, illetve használatba adható területéhez viszonyított arányában kerül kiszámításra. Az Üzemeltetési Díj összegét a Bérbeadó a lent felsoroltak szerint, egyoldalúan állapítja meg, és azt Bérlővel írásban közli. Bérlő üzemeltetési díjat a birtokbaadás napjától köteles fizetni. (c) A bérleti szerződés bármely okból történő megszűnését követően a helyiség bérlő általi birtokbaadásáig bérlőt használati díj és Üzemeltetési Díj fizetési kötelezettség terheli Üzemeltetési Díj az első éves megállapításig (2014. december 31.-ig) a Bérlemény Alapterületére vetített Ft/m²/hó, azaz..ft+ ÁFA /hó

17 7.2 Az Üzemeltetési Díj komponensei Az Üzemeltetési Díj a bérleti jogviszony időtartama alatt különösen, az alábbi áthárított közterheket és a Bérbeadó által biztosított szolgáltatásokat foglalja magában: a Bérleményre vonatkozó, a Bérbeadót terhelő, a jogszabályok által megállapított minden Adót ide nem értve a társasági és osztalékadót - (amennyiben a jelen Szerződés aláírását követően ezeket emelik, illetve ilyen jellegű újabb terheket állapítanak meg, akkor Bérbeadó jogosult az ilyen megnövelt Adókat bevezetésük Napjától kezdődően Bérlőre az Alapterület és a Közraktárak Épületegyüttes teljes bruttó alapterülete arányában áthárítani); a Bálna Épületegyüttes megfelelő fenntartásához és üzemeltetéséhez szükséges mindennemű ésszerű, a piaci viszonyoknak megfelelő mértékű alábbi költségek: (i) (ii) (iii) (iv) (v) (vi) a mindenkori új építményi értékre vonatkozó teljes (épület) vagyonbiztosítás költségei, köztük (de nem kizárólagosan) az elemikár-biztosítás, valamint megfelelő felelősségbiztosítás, üvegtöréskár-biztosítás, viharkár-, és vízvezetékkár-biztosítás költségei; víz- és csatornatisztítási díjak, szemétszállítási díj (szemét kezelése és szállítása a Bálna Épületegyüttes központi szeméttárolójából) és kéményseprési díj, a közös területek, üzemviteli területek, egyéb épületrészek, és a hozzájuk tartozó mellékberendezések általános megvilágításával összefüggő költségek, beleértve a fogyasztók szükséges cseréjével kapcsolatos költségeket, valamint áramzavarok elhárítási költségét (rövidzárlat, biztosítékok cseréje stb.), hűtés, fűtés költségei, továbbá a hó eltakarításának költségei; a kártevők elleni védekezés költségét; a közös területek, üzemviteli területek és egyéb épületrészek takarítási költsége (a külső felületeket is beleértve), a Bálna Épületegyüttes üzemeltetését szolgáló összes berendezés ideértve a klímaberendezéssel-, fűtéssel-, melegvízzel kapcsolatos berendezések, a tűz- és füstjelző, füstelvezető, tűzoltó rendszerek, a kéménytisztítás és a felvonó üzemeltetési és karbantartási - költsége, továbbá valamennyi, az Épületegyüttest szolgáló általános infrastrukturális költsége, ideértve az elektronikus hírközlés közös költségeit is; a Bálna Épületegyüttest szolgáló berendezések rendeltetésszerű működését szolgáló személyi és anyagi ráfordítások, különösen a karbantartó személyzet bér- és egyéb költségei, ideértve a személyzet munkájának ellátásához szükséges felszerelések költségeit is, valamint az őrző-védő személyzet költsége és egyéb vonatkozó kiadások; a Bérbeadó által bevont harmadik személy ingatlankezelő vagy üzemeletető által felszámított ingatlankezelési és üzemeltetési díj, illetve őrzésvédelmi költségek, azzal, hogy a Bálna Épületegyüttes őrzése nem keletkeztet a Bérlő részére a Bérbeadóval szemben semmilyen igényt a Bérlemény Bérlő által biztosítandó őrzésének illetve vagyonvédelmének elmulasztása miatt a Bérleményben esetleg bekövetkező károkért; (vii) közös marketing- és reklámtevékenység, valamint

18 (viii) a Bálna Épületegyüttes karbantartásával, javítási munkáival, üzemeltetésével és hasznosításával kapcsolatos hatósági és önkormányzati előírások betartásából eredő minden kiadást, (ix) (x) (xi) bármilyen egyéb, a Bálna épületegyüttes, vagy annak bármely része jobb vagy hatékonyabb üzemeltetése és használata, vagy a Bérlők és a közönség jó közérzete vagy kényelme, vagy ingatlankezelés érdekében a Bérbeadó ésszerű véleménye szerint megfelelőnek ítélt bármilyen egyéb szolgáltatás vagy dolog indokolt költsége, éves infláció kertészet, hóeltakarítás, költsége A fenti, (vii) és (ix) komponensek összesen nem haladhatják meg az Üzemeltetési Díj 25%-át. A Bérlemény saját takarítását és saját vagyonvédelmét Bérlő köteles biztosítani saját költségén. A Bérlemény tekintetében az elektronikus hírközlési szolgáltatásokra vonatkozóan a Bérlő közvetlenül kell szerződjön. 7.3 Az Üzemeltetési Díj összegének megállapítása (c) (d) (e) Bérbeadó az Üzemeltetési Díjat minden naptári évre előre, legkésőbb a megelőző év december 15. napjáig becsléssel állapítja meg. Felek rögzítik, hogy Bérlő az Üzemeltetési Díj Bérbeadó által megállapított összegét nem jogosult vitatni, de Bérlő írásbeli kérelmére a Bérbeadó a Bérlő rendelkezésére bocsátja a becsült Üzemeltetési Díj adott Üzemeltetési Időszakra vonatkozó részletes bontását. Abban az esetben, ha a becsült Üzemeltetési Díj meghatározására tárgyévet megelőző december 15. napjáig nem kerülne sor, a Bérlő a becsült Üzemeltetési Díj meghatározásának megtörténtéig a tárgyévet megelőző Üzemeltetési Időszakra vonatkozó becsült Üzemeltetési Díj arányos részét fizeti meg Bérbeadónak. A tárgyévre vonatkozó becsült Üzemeltetési Díj meghatározását követően a Felek az esetleges különbözetet tárgyévre vonatkozó becsült Üzemeltetési Díj meghatározását követő Hónapban kiállított számla alapján számolják el. Bérbeadó az adott Üzemeltetési Időszakot követően minden év március 15. Napjáig elkészíti, és Bérlő részére átadja az adott Üzemeltetési Időszakra vonatkozó Üzemeltetési Díjról szóló elszámolást. Amennyiben az adott Üzemeltetési Időszakra a Bérlő által Üzemeltetési Díjként megfizetett összeg kevesebb, mint Bérbeadó által utóbb elszámolt, a Bérlő által az Üzemeltetési Időszakra fizetendő összeg, Bérlő köteles az adott Üzemeltetési Időszakra már kifizetett Üzemeltetési Díjon felül a Bérbeadó által szabályszerűen kiállított számla ellenében harminc (30) Napon belül megfizetni a két összeg különbözetét.

19 (f) Amennyiben a Bérlő által az adott Üzemeltetési Időszakra Üzemeltetési Díjként kifizetett összeg meghaladja a Bérbeadó, Bérlő által fizetendő összeget, a túlfizetést Bérbeadó jóváírja a következő havi Üzemeltetési Díjban. 8. KÖZÜZEMI TÍPUSÚ DÍJAK ÉS A BÉRLEMÉNY FENNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÖLTSÉGEK A közüzemi díjakat a Bérlő a Bérbeadónak köteles megfizetni, a megfelelően kiépített, almérőn leolvasott érték szerint. A Bérleménnyel kapcsolatban közvetlenül felmerülő közüzemi típusú díjakat a Bérlő a Bérbeadó részére havonta a tárgyhónapot követően utólag, a ténylegesen mért fogyasztás és a lekötött energia alapján, közvetített szolgáltatásként HUF-ban köteles megfizetni, majd a közüzemi típusú díjakat a Bérbeadó fizeti tovább a közüzemi szolgáltatónak. 9. ÓVADÉK A Bérlő kötelezettséget vállal arra, hogy három (3) Hónap bruttó Bérleti Díjnak és három (3) Hónap bruttó Üzemeltetési Díjnak megfelelő összegű Óvadékot bocsát a Bérbeadó rendelkezésére a Bérbeadónak a Bérleti Szerződés alapján fennálló valamennyi esetleges követelésének biztosítékaként. Az Óvadék egy összegben, a jelen Bérleti Szerződés aláírását megelőzően teljesítendő, annak teljesítése a Bérleti Szerződés aláírásának, és hatálybalépésének feltétele. Az Óvadék összegét a Bérlő a Fővárosi Önkormányzat által megjelölt OTP Bank Nyrt.-nél vezetett elkülönített bankszámlára (Óvadéki Számla) köteles befizetni. Az Óvadék összegét a Bérleti Díj változására valamint indexálására vonatkozó rendelkezésekre figyelemmel Bérlő köteles az indexált bérleti díjról történő tudomásszerzést követően haladéktalanul, de legkésőbb öt (5) Üzleti Napon belül kiegészíteni. Felek rögzítik, hogy Bérlő az óvadék megfizetését hitelt érdemlően igazolta és az a Bérbeadó számláján jóváírásra került 9.1 Amennyiben a Bérbeadó a jelen Szerződés időtartama alatt részben vagy egészben a Bérlő jelen szerződésből fakadó kötelezettségei megszegése, illetve nem szerződésszerű teljesítése esetén felhasználja az Óvadéki Számlán Bérlő által elhelyezett összeget, Bérlő köteles a Bérbeadó írásbeli felszólítására, az általa abban meghatározott határidőre az Óvadéki Számlán Bérlő által elhelyezett összeget, a fentiekben meghatározott eredeti összegre (összeghatárra) kiegészíteni. 9.2 Bérlőt a Bérbeadóval szemben az Óvadéki Számlán elhelyezett óvadék összege után kamat nem illeti meg, ezzel összefüggésben a Bérbeadóval szemben semmilyen igényt nem támaszthat. 9.3 A Bérbeadó az esetleges követeléseit a bérleti jogviszony megszűnését követően is elsősorban az Óvadéki Számlán Bérlő által elhelyezett összeg felhasználásával köteles kielégíteni. Ettől függetlenül a Bérbeadó jogosult követeléseit a Bérlővel szemben az Óvadékot meghaladóan is érvényesíteni. V. FEJEZET: A BÉRLEMÉNY BIRTOKBA ADÁS NAPJA ÉS A BÉRLŐI MUNKÁK.

20 10. A BÉRLEMÉNY BIRTOKBA ADÁS A (BÉRLŐNEK) 10.1 A Birtokba Adás Napja A Bérbeadó az Birtokba Adás Napján köteles a Bérleményt a Bérlő birtokába és használatába adni, a Bérlő pedig köteles a Bérleményt birtokba venni. A Birtokba Adás Napja: jelen Szerződés aláírását követő 5. nap A Birtokba Adás Napjának késedelme (c) Amennyiben annak biztosítása, hogy a Bérlemény a jelen Szerződés vonatkozó Szakaszában foglaltaknak megfeleljen, olyan késedelmet szenvedne, amely megakadályozná az Birtokba Adás Birtokba Adás Napján történő birtokbaadást, hatvan (60) Napos póthatáridő áll a Bérbeadó rendelkezésére a Bérlemény Bérlő részére történő Birtokba Adás a érdekében. A Bérlő kifejezetten tudomásul veszi, hogy az ilyen késedelem nem minősül a Bérbeadó szerződésszegésének, és az ilyen késedelemre hivatkozással, a Bérbeadóval szemben semmilyen igényt nem támaszthat. Ha a Bérlemény Birtokba Adására (Birtokba Adás Napja) a jelen Szerződés szerinti fenti pontban megfogalmazott esetben póthatáridőn belül a Bérbeadónak felróható okból nem kerül sor, a Bérbeadó köteles haladéktalanul a Birtokba Adás érdekében minden szükséges intézkedést megtenni. Ha a Bérlemény Birtokba Adására (Birtokba Adás Napja) a jelen Szerződés szerinti póthatáridőn belül a Bérlőnek felróható okból nem kerül sor, a Bérlő köteles haladéktalanul a Birtokba Adás érdekében minden szükséges intézkedést megtenni. Ilyen esetben a Bérlőnek beáll a Bérleti Díj megfizetésére irányuló kötelezettsége. (d) A Birtokba Adás Napján a Bérlemény állapotában fennálló olyan kisebb hibák amelyek, vagy amelyek orvoslása a Bérleményben jelentősen nem akadályozza azt, hogy a Bérlő a Bérlemény végső kialakítására irányuló munkálatokat elkezdhesse, a Birtokba Adás Napját nem késleltetik A Bérlemény Birtokba Adásakor készítendő jegyzőkönyv és a követendő eljárás. A Birtokba Adás Napján a Felek kötelesek a Bérlemény műszaki állapotáról Birtokbaadási Jegyzőkönyvet (2. sz. melléklet) felvenni, azt aláírni, és a jelen Szerződéshez csatolni. A Birtokbaadási Jegyzőkönyvnek legalább az alábbi adatokat kell tartalmaznia: (i) (ii) (iii) annak Bérlő általi kijelentését, hogy a Bérlemény a Birtokba Adás Napján megfelel a jelen Szerződésben foglalt követelménynek; ha vannak, akkor azoknak a kisebb hibáknak és hiányosságoknak a felsorolását, amelyekre hivatkozással a Bérlő a birtokbavételt nem tagadhatja meg, és amelyek a Bérlemény végső kialakítására irányuló munkálatok elkezdését nem akadályozzák, valamint a hibák és hiányosságok kijavítására megállapított határidőt, és az ehhez szükséges intézkedéseket; a Bérlő arra vonatkozó kötelezettségvállalását, hogy a bérlemény kialakításhoz az összes szükséges engedélyt időben beszerzi és Bérbeadónak átadja, valamint

21 11. BÉRLŐI MUNKÁK arra, hogy a Bérleményben folytatni kívánt tevékenységhez szükséges minden engedélyt a Bérlői Munkálatok befejezését követően haladéktalanul beszerzi és átadja Bérbeadónak A Bérbeadó köteles a Bérlőnek a bérlői kialakítások (azaz a Bérlői Munkák) elvégzésére a Birtokba Adás Napján a bérlői kialakítások elvégzésére alkalmas állapotban a Bérleményt átadni Bérlő köteles a Bérlői Munkák munkálatait a Birtokba Adás Napjától számított (*) napon belül elvégezni, a bérleményt kialakítani, azt üzemelésre alkalmassá tenni A bérlői Munkák elvégzésének pontban megállapított határidőre történő befejezésének elmulasztása Bérlő egyoldalú szerződésszegésének minősül. A Bérlő feladatát képezi a megfelelő mérési berendezéssel ellátott energia, víz és csatornavételezés helyének kialakítása a Bérlemény határain belül. A mérőberendezések kezdeti értékeit jegyzőkönyvben kell rögzíteni.

22 11.4 Bérlői Munkákat kizárólag a Bérbeadó által elfogadott tervek és a szükséges hatósági engedélyek megszerzését követően a Bérbeadó írásos engedélye birtokában szabad megkezdeni és végezni Bérlő tudomásul veszi, hogy Bérbeadó a Bérleményen Bérlő által folytatni kívánt tevékenységhez szükséges hatósági engedélyek kiadása tekintetében felelősséget nem vállal, azok beszerzése Bérlő feladata A Bérlői Munkák alatt Bérlő köteles viselni az általa fogyasztott energia, víz, stb. költségét A Bérlői Munkákat a Bérlő úgy köteles végezni, hogy tevékenysége a Bálna épületegyüttes, ezen Bérleményen kívüli részein munkálatokat végző személyek munkavégzését ne korlátozza, akadályozza vagy veszélyeztesse A Bérlői Munkák megkezdése előtt a Bérlemény környezetének állapotát és a Bérlői Munkák elvégzéséhez szükséges felvonulási utak állapotát Bérbeadó és Bérlő közösen rögzítik jegyzőkönyvbe. (3. sz. melléklet) 11.9 A Bérlemény Birtokba Adásának időpontját követően a Bérbeadó a Bérleménybe bejárhat és a Bérbeadó jogosult a Bérlőt arra kötelezni, hogy a Bérlői Munkákat haladéktalanul kezdje meg, a Dokumentumoknak, a Jogszabályoknak, az építési engedélynek valamint minden és bármely a Bérbeadó által adott ésszerű írásbeli utasításnak megfelelően, beleértve azon utasításokat, amelyek a Bérlemények vészhelyzet esetén történő kiürítésére vonatkoznak A Bérbeadó ésszerű időben, a Bérlői Munkák végzése során jogosult a Bérleménybe belépni, hogy ellenőrizze a Bérlői Munkák helyzetét és haladását valamint a felhasznált anyagokat. Az egyértelműség kedvéért a Bérbeadó jogosult, de nem köteles a Bérlői Munkákat ellenőrizni A Bérlő köteles gondoskodni arról, hogy a Bérlői Munkák munkáinak elvégzése során maga, vagy az általa megbízott kivitelező alkalmazzon megfelelő képesítéssel és jogosultsággal rendelkező felelős műszaki vezetőt vagy műszaki ellenőrt olyan felelősségbiztosítással rendelkezzen, amely fedezetet nyújt a Bérlői Munkákkal kapcsolatban a Bálna Épületegyüttesben (Épületegyüttesen), vagy az ott található más Bérleményekben, mint épületrészekben és az azokban lévő ingóságokban keletkezett károkra vonatkozóan. Továbbá fedezetet kell nyújtania az általa okozott személysérüléses károkra az Épületegyüttesben dolgozó, vagy az azt bármilyen minőségében látogató személyekre vonatkozóan. A fedezet akkor minősül megfelelőnek, ha az építés-szerelési munkákkal okozott felelősségi károk biztosítási összege minimum.millió Ft/kár és millió Ft/biztosítási időszak limittel kerül megkötésre. A Bérlőnek e felelősségbiztosítási fedezet meglétét a bérlői kialakítási munkák megkezdését megelőzően felelősségbiztosítási kötvénnyel és a biztosítási díj befizetésének bizonylatával, vagy a biztosítási kötvénnyel és a Biztosító által kiállított fedezet igazolással kell a Bérbeadó felé annak Birtokba Adásával igazolnia. Vállalkozó teljes körű felelősséggel tartozik a jogszabályi, valamint az intézményi munka-, tűzés környezetvédelmi előírások betartásáért és betartatásáért. Vállalkozó köteles ellenőrizhető módon elvégezni a foglalkoztatottjai tűz- és munkavédelmi oktatását.

23 A bérleti szerződés megszűntével az ingatlanon elvégzett beruházás, átalakítás, felújítás térítés nélkül kerül a Bérbeadó tulajdonába. A térítés nélküli Birtokba Adás után a Birtokba Adás Napján hatályos jogszabályok alapján az adófizetési kötelezettség különösen az általános forgalmi adó fizetési kötelezettség a Bérlőt terheli. Felek kifejezetten rögzítik, hogy Bérlő - erre vonatkozó külön előzetes írásbeli megállapodás hiányában, a Bérlői munkálatok ellenértékének megtérítésére a szerződés határozott idejének lejártát követően semmilyen jogcímen, még jogalap nélküli gazdagodás címén sem tarthat igényt, azt Bérbeadótól nem követelheti Bérlői Munkák tervei, azok elfogadása A Bérlő a Bérlői Munkák megkezdését megelőzően, saját költségén köteles elkészíteni a Bérlői Munkák teljes építészeti, statikai, épületgépészeti és erős- és gyengeáramú elektromos terveit, más szükséges kiegészítő dokumentumokkal együttesen (Dokumentumok). A Dokumentumok (engedélyezési tervek és kiviteli tervek) legalább a kötelező elemeket tartalmazzák: (i) (ii) (iii) (iv) (v) (vi) építészeti és statikai tervek, műszaki leírások; megvalósítási ütemtervét, erőforrástervét, organizációs tervét; gépészeti és elektromos tervek (víz, csatorna, gáz, hűtés-fűtés, szellőzés), (gyenge és erősáramú); sprinkler-rendszerről készített tervek,( hatóság által jóváhagyott tervek, amennyiben átalakítás szükséges,) a tűzvédelmi rendszer, tűzjelző rendszer tervei,(hatóság által jóváhagyott tervek, amennyiben átalakítása szükséges) tűzrendészeti tervfejezet előzetes hatósági jóváhagyások kereskedelmi működés alatti tervezett dolgozói létszám, látogatói létszám; (c) A Dokumentumoknak: (i) magyar nyelven, a vonatkozó Jogszabályoknak és rendelkezéseknek megfelelően kell készülnie; (ii) (iii) minden tekintetben összhangban kell lenniük az építési engedéllyel, használatbavételi engedéllyel, bármely más vonatkozó engedélyekkel és a jelen Szerződéssel; összhangban kell lenniük a Bálna Épületegyüttes sprinkler-rendszerével és a tűzvédelmi rendszerrel, tűzjelző rendszerrel;

24 (iv) azoknak tartalmazniuk kell egy ütemtervet a Bérlői Munkák teljesítésére vonatkozóan. (d) A Dokumentumok jóváhagyása A Bérlő a Bérlői Munkák megkezdését legalább húsz (20) nappal megelőzően köteles a Dokumentumokat a Bérbeadónak benyújtani elektronikus úton és papír alapú dokumentáció formájában is. Abban az esetben, ha a Dokumentumok nem felelnek meg az e Szerződésben foglalt bármelyik feltételnek, vagy az épületre vonatkozó engedélyeknek és jogszabályi előírásoknak, akkor a Bérbeadó köteles a Dokumentumokat a Bérlőnek visszaküldeni a hibák megjelölését tartalmazó írásos értesítés kíséretében. A tűzjelző és a sprinkler rendszer terveit előzetesen egyeztetni kell az illetékes katasztrófavédelmi szervvel (tűzoltóság) és Létesítési engedélyt kell azokra szerezni. (e) A Dokumentumok javítása A fenti pontban foglaltak teljesítését követően a Bérlő köteles a hibákat kijavítani, és a Dokumentumokat az értesítés kézhezvételétől számított tíz (10) napon belül újra benyújtani. Abban az esetben, ha a Bérbeadó a Dokumentumokkal kapcsolatban azok benyújtásától számított huszonöt (25) napon belül nem emelnek kifogást, a Dokumentumokat mind a Bérbeadó, mind a Bérbeadó Képviselője által elfogadottnak kell tekinteni. (f) Nincs szavatosság A Bérbeadónak a Dokumentumokra vonatkozó jóváhagyása a Dokumentumokra vonatkozóan kizárólag belső célokat szolgál, és a Bérbeadó nem szavatolja, hogy az általuk jóváhagyott Dokumentumok vagy más dokumentumok megfelelnek bármilyen jogszabályi követelménynek. (g) Bérlői Munkák befejezése (i) (ii) (iii) (iv) A Bérlemény birtokba adásának időpontját követően a Bérbeadó a Bérleménybe bejárhat és a Bérbeadó jogosult a Bérlőt arra kötelezni, hogy a Bérlői Munkák elvégzését haladéktalanul kezdje meg az építési engedélynek, a Dokumentumoknak, a Jogszabályoknak valamint minden és bármely a Bérbeadó által adott ésszerű írásbeli utasításnak megfelelően, beleértve azon utasításokat, amelyek a Bérlemények vészhelyzet esetén történő kiürítésére vonatkoznak. A Bérlő köteles a Bérbeadót a Bérlői Munkák befejezéséről haladéktalanul értesíteni. A Bérlői kialakítások Bérlő általi befejezését és erről szóló bérbeadói értesítést követően Bérbeadó és Bérlő jegyzőkönyvben köteles rögzíteni a Bérlemény a Bérlői Munkák elvégzését követő végső paramétereit és azt a Felek kötelesek a jelen Szerződéshez csatolni. Bérlő a Bérlői Munkák befejezését követően átadja a Bérbeadónak a Bérlői Munkák valamennyi megvalósulási tervét, műszaki leírásait, üzemeltetési és karbantartási kézikönyveket, a beépített anyagok megfelelőségi igazolásait, elektromos rendszer érintésvédelmi jegyzőkönyvet, egy nyomtatott példányban és egy további példányt elektronikus formátumban lemezen.

25 Tűzrendészeti jóváhagyott terveket, tűzrendészeti jóváhagyott átvételeket, egyéb hatósági jóváhagyásokat és kikötéseket, működési engedélyt. (h) (i) Bérlő a tűzjelző és a sprinkler rendszeren elvégzett munkálatok befejezése után köteles a rendszerek önálló használatbavételi engedélyét megszerezni az illetékes katasztrófavédelmi szervtől. A Bérlemény rendszerszerű üzeme, megnyitása cask a (g) és (h) pontokban foglaltak teljesülése esetén lehetséges. 12. ÜZEMI BEÁLLÍTÁSOK A Bérlői Munkák befejezését megelőzően és azt követően a közmű rendszerek beállítása érdekében Bérlő biztosítja a bejutást a Bérleménybe. VI. FEJEZET: ÁLLAGMEGÓVÁS, KARBANTARTÁS 13. BÉRLŐ KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSAI 13.1 Állagmegóvás (c) (d) Bérlő kötelezettséget vállal arra, hogy a Bérlemény állagát saját költségén ide nem értve a rendeltetésszerű használatból eredő elhasználódást a Bérlemény végső kialakítására irányuló munkálatok befejezésének Napján fennálló állapotában őrzi meg. A Bérlő köteles a Bérleményt megfelelően karbantartani és elvégezni a megfelelő üzemeltetéshez szükséges munkálatokat, és ezáltal fenntartani a Bérlemény színvonalát. A Bérlő köteles használható állapotban karbantartani minden a jelen Bérleményen elhelyezett, és/vagy a Bérlemény igényeit szolgáló berendezést, illetve a Bérbeadó részéről jóváhagyott társasággal karbantartási szerződést kötni. A Bérlő köteles biztosítani, hogy a Bérleményen lévő vízcsövek ne fagyjanak be. A Bérlő köteles minden, a Bérleményen elhelyezkedő és csak a Bérlemény igényeit szolgáló elosztó rendszert (levegő, víz, energia, hulladék, stb.) karbantartani és javításukról gondoskodni (továbbá felelősségbiztosításukról gondoskodni). Ezen elosztórendszerek meghibásodása folytán a Bérbeadónak, vagy más Bérlőnek okozott kár tekintetében a Bérlő kártérítési felelősséggel tartozik. A Bérlő köteles saját költségén óvni a különböző berendezéseket, különös tekintettel a Bérleményen elhelyezett elektromos eszközökre, és időről időre átvizsgálni azokat a vonatkozó előírások szabályai szerint (érintésvédelmi és tűzvédelmi felülvizsgálat). Bérlő köteles a Jogszabályok valamint a jelen Szerződéshez - legkésőbb Birtokba Adás Napján - csatolandó Házirend rendelkezéseit betartani továbbá a Bérbeadó minden ésszerű kérésének amennyiben ennek teljesítése folytán a Bérlőnél további költségek nem merülnek fel - teljesíteni. A Házirend a Birtokba Adás Napjától kezdődően jelen Szerződés elválaszthatatlan részét képezi. A Bérlemény takarítása a Bérlő kizárólagos kötelezettsége. A Bérlő köteles a Bérleményen ténylegesen folytatott üzletszerű gazdasági tevékenységének megfelelő bérlői felelősségbiztosítást kötni, amely fedezetet nyújt a

26 Bérleményen folytatott tevékenységgel kapcsolatban a Bálna Épületegyüttesen, illetőleg más bérlőknek esetlegesen okozott teljes kár megtérítésére az ingatlanban, a benne lévő ingóságokban és a személysérüléses károk vonatkozásában. A bérlői felelősségbiztosítási fedezet akkor minősül megfelelőnek, ha legalább 50 millió Ft/kár/év, (e) biztosítási összeggel kerül megkötésre. A Bérlőnek a felelősségbiztosítási fedezet meglétét a birtokba adástól számított 15 napon belül felelősségbiztosítási kötvénnyel ésa biztosítási díj befizetésének bizonylatával, vagy a felelősségbiztosítási kötvénnyel és a Biztosító által kiállított fedezet igazolással kell a Bérbeadó felé annak átadásával igazolnia. A Bérlő nem később, mint minden biztosítási év lejáratát megelőző 30 Nappal - köteles az új biztosítási időszakra vonatkozó biztosítási kötvényt és a fedezet fennállásának igazolását a Bérbeadónak megküldeni.. Jelen Szerződés rendelkezéseinek és az alkalmazandó tűzbiztonságról szóló jogi szabályozásnak megfelelően a Bérlő köteles a tűzvédelmet a Bérleményben biztosítani Bérbeadó által elfogadott terveknek (Tűzvédelmi Szabályzat és Menekülési Terv) megfelelően és eleget tenni a következő követelményeknek: (i) (ii) megfelelő számú és típusú állandó tűzoltó készüléket, más tűzvédelmi eszközt; Bérbeadó jogosult bármikor belépni a Bérleményre, hogy ellenőrizze a Bérlemény biztonságát, Ha a Bérbeadó bármilyen rendellenességet észlel, jogosult a szükséges javítást, berendezés felszerelését a Bérlő költségén elvégeztetni. A Bérlő köteles tűrni a Bérbeadó által, előzetes értesítést követően, az épület karbantartása, állagmegőrzése és javítása szempontjából szükségesnek ítélt bárminemű munkálatok elvégzését, így különösen a Bérleményen és az Épületegyüttes vagy környezete egyéb részein végzendő munkákat, a Bérleti Időszak során bármikor, bármilyen kártérítés, illetve a Bérleti Díj visszatérítésének igénye nélkül. Abban az esetben, ha Bérlő a fentiekben meghatározott kötelezettségeit nem teljesíti, a Bérbeadó jogosult Bérlőnek címzett, erre irányuló felszólításának Bérlő általi kézhezvételét követő tizennégy (14) Nap elteltével Bérlő költségére a szükséges munkákat elvégezni vagy elvégeztetni. Bérlő az ilyen munkák ésszerű költségeit az erről kiállított Bérbeadói számla kézhezvételét követő tíz (10) Napon belül köteles kifizetni Változtatás Bérlő a Bérbeadó előzetes írásbeli jóváhagyása nélkül a Bérlemény szerkezetén (ideértve leszerelhető elválasztások felépítését vagy lebontását, de nem értve ide a Bérlő ingó dolgai elhelyezésének megváltoztatását a Bérleményen belül, kivéve a fokozott födémterhelést jelentő ingóságokat) nem változtathat. A Bérlő köteles Bérbeadónak előzetes jóváhagyás céljából bemutatni minden olyan, a Bérlemény módosításáról szóló tervet, alaprajzot, mely a Bérlő által végrehajtani kívánt átépítésekre, átalakításokra vonatkozik. A Bérbeadó fenntartja magának a jogot, hogy megtagadja jóváhagyását az ilyen módosításhoz vagy változtatáshoz, ha azt a Bálna Épületegyüttes összképével, illetve az Épületegyüttes biztonságával nem tartja összeférhetőnek, vagy ha az a szerkezet épségét veszélyeztetné. Bérbeadó a jóváhagyását indokolatlanul nem tagadhatja meg, illetve nem késleltetheti. A fenti pont szerinti Bérbeadó által egyébként jóváhagyott változtatásokhoz szükséges valamennyi hatósági engedélyt saját költségén a Bérlő köteles beszerezni.

27 (c) Bérlő csak a Bérbeadó előzetes írásbeli jóváhagyásával végezhet a Bérleményen építési vagy más felújítási munkát. Bérlő nem jogosult a Bérbeadó kifejezett, előzetes írásos hozzájárulása nélkül a Bérleményen olyan munkálatokat végezni, melyek kihatnak az épület egészére, illetve bármely olyan munka végzése, mely hatással lehet a fűtésre, légkondicionálásra, biztonsági berendezésekre, a közös szolgáltatásokra, a kirakatokra, a Bérleményen kívülről látható felszerelésekre és feliratokra, vagy a közbiztonságot érinti. Bérlő semmilyen körülmények között nem használhat azbesztet és/vagy más tiltott elemet tartalmazó anyagokat az építési, ill. átalakítási munkái alatt. Abban az esetben, ha a Bérlő által használt építőanyagok a hatályos jogszabályok szerint tiltott anyagok, illetve azbesztet vagy egyéb tiltott összetevőt tartalmaznak, a Bérbeadó, még a jelen Szerződés megszűnése után is kérheti, hogy a Bérlő saját költségén és saját felelősségére, illetve kockázatára távolítsa el azokat. Ha a Bérlő e kötelezettségét nem teljesíti, a Bérbeadó jogosult a Bérlő költségén, felelősségén és kockázatára az ilyen építőanyagokat eltávolítani. (d) A bérleti jogviszony tartama alatt a Bérlő által végeztetett beruházások és/vagy felújítások költségeit a Bérlő köteles viselni, a Bérbeadó nem köteles megtéríteni semmilyen költséget e tekintetben. 14. BÉRBEADÓ KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSAI 14.1 Karbantartás, felújítás A Közraktárak Épületegyüttes teljes körű karbantartása, felújítása valamint a közös használatú területek állagmegóvása a Bérbeadó kötelezettsége, amely kötelezettség határát kizárólag a jelen Szerződésben meghatározott Bérlői kötelezettségvállalások képezik. A Bérbeadó jelen Szerződés fenti Szakaszában meghatározott kötelezettségét (i) (ii) életveszélyt okozó, továbbá a Bálna Épületegyüttes állagát veszélyeztető vagy a Bérlemény, illetőleg a szomszédos Bérlemények rendeltetésszerű használatát ténylegesen akadályozó (azonnali beavatkozást igénylő) hibák esetében haladéktalanul; azonnali beavatkozást nem igénylő hibák esetében pedig általában az Épületegyüttes karbantartásával vagy felújításával összefüggésben köteles teljesíteni. (c) (d) (e) A Bérbeadó azonnali beavatkozást igénylő, a rendeltetésszerű használatot ellehetetlenítő esetben a Bérleményen is végezhet javítási vagy átalakítási munkákat a Bérlő hozzájárulása vagy engedélye nélkül, amely munkákat a lehető legrövidebb időn belül kell végrehajtani, valamint a Bérleményen okozott valamennyi kárt haladéktalanul ki kell javítani, vagy egyéb módon orvosolni. A Bérlő a munkavégzést nem késleltetheti és/vagy nem akadályozhatja. A Bérlő az igazolt költségének egy összegben való megtérítését igényelheti a Bérbeadótól, ha helyette azonnali beavatkozást igénylő munkát végzett, feltéve, hogy az a másik Félnek méltánytalan megterhelést nem okoz. Bérbeadó kizárja felelősségét az ellenőrzésén kívül eső bármilyen szolgáltatás elmaradása, megszakadása esetén (pl. áramszünet, kedvezőtlen időjárás stb), Bérlő

28 14.2 Változtatások sem kártérítést, sem bérleti díj mentességet, vagy csökkentést nem követelhet Bérbeadótól ezen vonatkozásban. (c) Bérlő a jelen Szerződés aláírásával kifejezetten tudomásul veszi, hogy a Bérbeadó a Közraktárak Épületegyüttesben nem értve ide azonban a Bérleményt jogosult a Bérlő hozzájárulása nélkül változtatásokat végrehajtani. Amennyiben a változtatás nem azonnali beavatkozást igénylő helyzet miatt szükséges, a Bérbeadó köteles a változtatásból adódó munkálatok megkezdését megelőzően a Bérlőt írásban tájékoztatni. Minden ilyen változtatást a lehető legrövidebb időn belül, valamint a Bérlő üzleti tevékenységének lehető legkisebb mértékű akadályozásával vagy zavarásával kell végrehajtani, továbbá, az ennek folytán a Bérleményen keletkezett bármilyen károsodást Bérbeadó haladéktalanul, Bérlő indokolt igényeinek figyelembevételével köteles kijavítani és/vagy helyreállítani. Bérlő, ezen munkálatok miatt a Bérleti Díj csökkentésre vagy kártalanításra nem jogosult. 15. BÉRLŐ HASZNÁLATI JOGA 15.1 Bérlő használati joga általában VII. FEJEZET: A BÉRLEMÉNY HASZNÁLATA A Bérlő tudomásul veszi, hogy a Bérlemény csak rendeltetésének megfelelő, a jelen Szerződés vonatkozó Szakaszában meghatározott célra használható, amely használat bármilyen megváltoztatása a jelen szerződés módosítását vonja maga után. A működésével kapcsolatos engedélyek beszerzésére a Bérlő köteles. Bérlő köteles beszerezni, és betartani minden szükséges hatósági engedélyt, jogosítványt és megfelelni a hatályos jogszabályoknak, különösen a biztonsági előírásoknak. A Bérlő garantálja, hogy ebben a vonatkozásban a Bérbeadó semmilyen kötelezettséggel és felelősséggel nem tartozik. A Bérlő kötelezettséget vállal arra, hogy a Bérleményt megfelelő gondossággal és figyelemmel használja a Házirend, valamint Bérbeadó ésszerű írásbeli utasításai szerint, valamint kötelezettséget vállal arra, hogy a Házirendet betartja, valamint azt az Épületegyüttesbe és/vagy a Bérleményre belépő alkalmazottaival, ügyfeleivel és beszállítóival is betartatja. Bérbeadó fenntartja magának a Házirend megváltoztatásának vagy kiegészítésének jogát. (c) A Bérlő köteles a Bérleményt nyitva tartani, megvilágítani a Házirendben meghatározott időtartamban és feltételek szerint. Bérlő nem jogosult a Bérlemény működtetését évente összességében 2 napnál hosszabb időre szüneteltetni. Bérbeadó fenntartja magának a Bérlő által a Bálna Épületegyüttesben vagy egyébként kívülről látható módon elhelyezendő vállalati jelzések, cégtáblák, reklámfelületek egységes nagyságának, minőségének és anyagtípusának felülvizsgálati és jóváhagyási jogát. Ilyen jelzés elhelyezése minden esetben Bérbeadó előzetes írásbeli jóváhagyásával és a vonatkozó jogszabályoknak és előírásoknak megfelelő módon történhet. (d) Bérlő köteles a Bérleményt olyan állapotban tartani, felszereltséggel, berendezéssel ellátni, illetve ott szolgáltatást végezni oly módon, hogy a bérlői tevékenység végzése lehetséges legyen.

I. FEJEZET: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK BÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Budapest Főváros Önkormányzata, mint tulajdonos képviseletében eljáró BFVK Zrt. (székhely: 1013 Budapest, Attila út 13/A.; cégjegyzékszám: Cg.01-10-042695;

Részletesebben

Pályázati felhívás. Megjegyzés: Az ingatlan üzemeltetője a BFVK Zrt

Pályázati felhívás. Megjegyzés: Az ingatlan üzemeltetője a BFVK Zrt Pályázati felhívás Kiíró: Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK Zrt.), (székhelye: 1013 Budapest, Attila út 13/a), Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából. Pályázat célja: A Fővárosi Önkormányzat

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET. a tulajdonát képező

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET. a tulajdonát képező PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET a tulajdonát képező MAKÓ, SZÉCHENYI TÉR 10. SZÁM ALATTI KORONA ÜZLETI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT I. EMELET, 201-208-AS 51 m 2 ALAPTERÜLETŰ

Részletesebben

I. FEJEZET: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK BÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Budapest Főváros Önkormányzata, mint tulajdonos képviseletében eljáró BFVK Zrt. (székhely: 1013 Budapest, Attila út 13/A.; cégjegyzékszám: Cg.01-10-042695;

Részletesebben

Pályázati felhívás. Megjegyzés: Az i gatla üze eltetője a BFVK )rt. Pályázat jellege: Folya atos, yílt pályázat

Pályázati felhívás. Megjegyzés: Az i gatla üze eltetője a BFVK )rt. Pályázat jellege: Folya atos, yílt pályázat Pályázati felhívás Kiíró: Budapest Főváros Ö kor á yzata, i t tulajdo os képviseleté e eljáró Budapest Főváros Vagyo kezelő Közpo t )ártkörűe Működő Részvé ytársaság. Pályázat élja: A Budapest IX. kerület

Részletesebben

I. FEJEZET: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK BÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Budapest Főváros Önkormányzata, mint tulajdonos képviseletében eljáró BFVK Zrt. (székhely: 1013 Budapest, Attila út 13/A.; cégjegyzékszám: Cg.01-10-042695;

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum

Új Szöveges dokumentum BÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Miskolci Egyetem (székhelye: 3515 Miskolc, Egyetemváros; képviseli: Dr. Patkó Gyula rektor) - mint bérbeadó, a továbbiakban bérbeadó, másrészről a Bartók

Részletesebben

Pályázati felhívás. Pályázat tárgya: Budapest IX. kerület, Fővám tér 11-12.szám alatti BÁLNA épületben lévő helyiségek bérlése

Pályázati felhívás. Pályázat tárgya: Budapest IX. kerület, Fővám tér 11-12.szám alatti BÁLNA épületben lévő helyiségek bérlése Pályázati felhívás Kiíró: Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK Zrt.), (székhelye: 1013 Budapest, Attila út 13/a), Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából. Pályázat célja: A Fővárosi Önkormányzat

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám Szerződés száma: BÉRLETI SZERZŐDÉS A szerződő Felek: Bérbe adó: Cím: Adószám: Cégbejegyzés száma: Telefon/fax: a továbbiakban Bérbe adó valamint, valamint Bérlő: Cím: Posta cím: Számlavezető

Részletesebben

Bérleti díj: Ft + áfa/hó, azaz forint + áfa/hó A hasznosítás időtartama: év.

Bérleti díj: Ft + áfa/hó, azaz forint + áfa/hó A hasznosítás időtartama: év. 1. sz. nyilatkozat A bérleti díjról, bérlet időtartamáról, a bérleményben folytatni kívánt tevékenységről pályázati eljárásban az ingatlan bérleti díjára az alábbi ajánlatot teszem: Bérleti díj: Ft + áfa/hó,

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. február 14. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Pályázati felhívás. Megjegyzés: Az ingatlan üzemeltetője a BFVK Zrt

Pályázati felhívás. Megjegyzés: Az ingatlan üzemeltetője a BFVK Zrt Pályázati felhívás Kiíró: Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK Zrt.), (székhelye: 1013 Budapest, Attila út 13/a), Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából. Pályázat célja: A Fővárosi Önkormányzat

Részletesebben

LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS

LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS LAKÁSBÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az 1. pontban nevezett bérbeadó (a továbbiakban: Bérbeadó), másrészről pedig a 2. pontban nevezett bérlő (a továbbiakban: Bérlő) együttesen a továbbiakban:

Részletesebben

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE 2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv. jogosult: Székhely: Adószám:

Részletesebben

1. számú nyilatkozat

1. számú nyilatkozat 1. számú nyilatkozat cégjegyzékszám:.) a... (a továbbiakban: ) 1. Büntetőjogi felelősségem tudatában akként nyilatkozom, hogy: (a) nek Budapest Főváros Önkormányzatával szemben nincs három hónapnál régebben

Részletesebben

Pályázati felhívás. Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából.

Pályázati felhívás. Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázati felhívás Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázat célja (tárgya): Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában lévő Budapest VIII. Orczy út 14. szám alatti, 38728/3/A/1

Részletesebben

Pályázati felhívás. Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából.

Pályázati felhívás. Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázati felhívás Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázat célja (tárgya): Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában lévő Budapest V., Egyetem tér 5. szám alatti, 24159/0/A/19

Részletesebben

BÉRLETI ÉS ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS

BÉRLETI ÉS ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS BÉRLETI ÉS ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. ( 5600. Békéscsaba, Irányi u. 4-6. sz. ), mint Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata által megbízott bérbeadó

Részletesebben

Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására

Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására 14253058 S algó Vagyon Kft. Salgótarján SV/2.411-2/2015 Javaslat a Salgótarján, Játszó út 2. 4/1 szám alatti lakás műterem céljára történő bérbeadására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város

Részletesebben

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt.

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt. Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 46/2012. (VII.10.) önkormányzati rendelete az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának

Részletesebben

Pályázati felhívás. Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából.

Pályázati felhívás. Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázati felhívás Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázat célja (tárgya): Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában lévő Budatest XVI. Georgina utca 32. szám alatti, 116944

Részletesebben

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ 2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv.jogosult:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Tiszavasvári, Ady E. u. 8. sz. alatti irodák Vasvári Pál Múzeum által

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. b) öt év feletti, illetve határozatlan időtartamú bérbeadás joga a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

POLGÁRMESTERE. b) öt év feletti, illetve határozatlan időtartamú bérbeadás joga a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy: Javaslat az Arany János Általános Iskola és a Scheiling Kft. közötti, határozatlan idejű bérleti szerződés jóváhagyására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 28/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 28/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 28/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről szóló

Részletesebben

Lakásbérleti szerződés

Lakásbérleti szerződés Lakásbérleti szerződés amely létrejött egyrészt Dédestapolcsány Községi Önkormányzata Dédestapolcsány, Petőfi út 21., mint bérbeadó (továbbiakban: bérbeadó) másrészt : név: (bérlő) születési hely, idő:..

Részletesebben

Pályázati felhívás. Minimális bérleti díj: 294.100,- Ft/hó + Áfa. Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából.

Pályázati felhívás. Minimális bérleti díj: 294.100,- Ft/hó + Áfa. Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázati felhívás Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázat célja (tárgya): Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában lévő Budapest V. kerület Stollár Béla u. 4/Balassi u.

Részletesebben

Pályázati Felhívás. Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából.

Pályázati Felhívás. Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázati Felhívás Ajánlatkérő: BFVK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázat célja: Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában lévő Budapest 1045 Nap utca 7. szám alatti, 72442/0/A/1 hrsz-ú,

Részletesebben

Nem lakáscélú ingatlan bérbeadó

Nem lakáscélú ingatlan bérbeadó Nem lakáscélú ingatlan bérbeadó Url: http://www.bfvk.hu/ingatlan-es-ingosag-kinalat/kiado-ingatlanok/nem-lakascelu-ingatlan-berbeado-64.html Letöltés dátuma: 2018. December 06. 11:04 Kategória: Kiadó ingatlanok

Részletesebben

A Rendelet 2. (2) és (3) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak: 2. (2)

A Rendelet 2. (2) és (3) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak: 2. (2) 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2015. (IV. 02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló 15/2000. (III.31.)

Részletesebben

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi, és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22.

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi, és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi, és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Ikt.sz.: 1/578-1/2012/I. Tárgy: Makó, Széchenyi tér 7.

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ. a Békéscsaba, Petőfi u. 2. szám alatti ingatlan bérbeadásához

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ. a Békéscsaba, Petőfi u. 2. szám alatti ingatlan bérbeadásához Ref. szám: NÜ-012/1/2010 AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ a Békéscsaba, Petőfi u. 2. szám alatti ingatlan bérbeadásához I. Ajánlati felhívás 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefonszáma: Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.

Részletesebben

2. (2) i.) üres helyiség bérbeadása a 4. (16) bekezdése alapján.

2. (2) i.) üres helyiség bérbeadása a 4. (16) bekezdése alapján. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 40/2005.(IX.29.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában levő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló 15/2000.(III.31.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

Megbízási Szerződés Lakás kezelésre

Megbízási Szerződés Lakás kezelésre Megbízási Szerződés Lakás kezelésre amely létrejött egyrészről,....sz alatti lakos, anyja neve... ig.sz..mint Megbízó és Tulajdonos a továbbiakban: Megbízó, vagy Tulajdonos-, másrészről.... szélhely:...adószám:...,

Részletesebben

SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ESZKÖZ BÉRBEADÁSI SZABÁLYZAT

SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ESZKÖZ BÉRBEADÁSI SZABÁLYZAT SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ESZKÖZ BÉRBEADÁSI SZABÁLYZAT 2015. október 1 Az Eszköz Bérbeadási Szabályzat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Mérnöki Kamara (székhely: 4400 Nyíregyháza, Kálvin

Részletesebben

Pályázati felhívás. Ajánlatkérő: Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából.

Pályázati felhívás. Ajánlatkérő: Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázati felhívás Ajánlatkérő: Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázat célja (tárgya): A Budapest Főváros Önkormányzatának tulajdonában lévő, 3170/49

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Gyógyír XI. Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. (székhely: 1117 Budapest, Fehérvári út 12.; cégjegyzékszám: 01-09-913332; adószám: 21814097-2-43, képviseli:

Részletesebben

a Békéscsaba, Wlassics sétány 15. szám alatti ingatlan bérbeadásához

a Békéscsaba, Wlassics sétány 15. szám alatti ingatlan bérbeadásához Ref. szám:nü-006/3/2010. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ a Békéscsaba, Wlassics sétány 15. szám alatti ingatlan bérbeadásához I. Ajánlati felhívás 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefonszáma: Békéscsaba Vagyonkezelő

Részletesebben

Kivitelezési szerződés

Kivitelezési szerződés Kivitelezési szerződés amely létrejött egyrészről: részben ERSTE BANK HUNGARY Zrt.által nyújtott kölcsönből, utófinanszírozással... (székhelye:...; cégjegyzékszáma:...,...; statisztikai azonosítója:...;

Részletesebben

Budapest I. Kerület Budavári Önkormányzat Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán - Gellérthegy. Pályázati felhívás

Budapest I. Kerület Budavári Önkormányzat Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán - Gellérthegy. Pályázati felhívás Budapest I. Kerület Budavári Önkormányzat Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán - Gellérthegy Pályázati felhívás A Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat nyilvános pályázatot hirdet a tulajdonában lévő

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 33/2014.(III.13.) HATÁROZATA. A városi sportpálya bérbeadásáról

Jegyzőkönyvi kivonat DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 33/2014.(III.13.) HATÁROZATA. A városi sportpálya bérbeadásáról Jegyzőkönyvi kivonat Készült Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 13. napján a Demecseri Polgármesteri Hivatal A épülete (4516. Demecser, Kétezer-egy tér 1.) Polgármester Irodájában

Részletesebben

KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS

KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS Cégnév/Név: [..] Székhely: [..] Adószám: [..] képviseli: [..] mint megrendelő, (a továbbiakban: "Megrendelő") másrészről: KZiTERRA Kft. Székhely: 2051

Részletesebben

a Békéscsaba, Szabadság tér 1-3. szám alatti ingatlan bérbeadásához

a Békéscsaba, Szabadság tér 1-3. szám alatti ingatlan bérbeadásához Ref. szám: NÜ-004/3/2010. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ a Békéscsaba, Szabadság tér 1-3. szám alatti ingatlan bérbeadásához I. Ajánlati felhívás 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefonszáma: Békéscsaba Vagyonkezelő

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének február 16-ai ülésére. 11. napirend

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének február 16-ai ülésére. 11. napirend ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. február 16-ai ülésére 11. napirend Tárgya: Előadó: Bérleti szerződés elfogadása dr. Takács Béla aljegyző Melléklet: határozati kivonatok,

Részletesebben

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére Amely létrejött egyrészről ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére Név Székhely Képviseli Adószám Cégjegyzékszám Bankszámlaszám Szolgáltató nevében eljáró

Részletesebben

Neumann János Egyetem Kancellári Hivatal

Neumann János Egyetem Kancellári Hivatal PÁLYÁZATI KIÍRÁS a vagyonkezelésében lévő Kecskemét 6124/8 hrsz. alatt nyilvántartott, természetben a 6000 Kecskemét, Ceglédi út 2. szám alatti épületekben lévő üzlethelyiségek bérlet útján történő hasznosítására

Részletesebben

KIVONAT. H a t á r o z a t

KIVONAT. H a t á r o z a t KIVONAT A Képviselő-testület 2017. február 23-án megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből 72/2017. Kth. A központi alapellátási orvosi ügyelet ellátásához szükséges Kiskunhalas, Nagy Szeder István utcai

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

BÉRLETI SZERZŐDÉS I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK amely létrejött egyrészről a BÉRLETI SZERZŐDÉS Budapest Főváros Önkormányzata, mint tulajdonos képviseletében eljáró Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye:

Részletesebben

Javaslat a Salgótarján, Rákóczi út 18. (hrsz: 3750/A/2) szám alatti üzlethelyiség bérbeadására

Javaslat a Salgótarján, Rákóczi út 18. (hrsz: 3750/A/2) szám alatti üzlethelyiség bérbeadására 14049385 r Salgó Vagyon Kft. Salgótarján SV/.i.'fc ;../2 0 1 4. Javaslat a Salgótarján, Rákóczi út 18. (hrsz: 3750/A/2) szám alatti üzlethelyiség bérbeadására Tisztelt Közgyűlés! Társaságunk bérleti szerződést

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

BÉRLETI SZERZŐDÉS I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK amely létrejött egyrészről a BÉRLETI SZERZŐDÉS Budapest Főváros Önkormányzata, mint tulajdonos képviseletében eljáró Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye:

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia Előterjesztő: Vargáné

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. , mint Beruházó (székhely:.., önkormányzati törzsszám:.., adószám:.., képviseli:..), a továbbiakban: Beruházó, Preambulum

MEGÁLLAPODÁS. , mint Beruházó (székhely:.., önkormányzati törzsszám:.., adószám:.., képviseli:..), a továbbiakban: Beruházó, Preambulum MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ, mint vagyonkezelő (székhely: 1024 Budapest, Lövőház utca 39., statisztikai számjele: 15329358-8413-312-01, képviselője:

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PIACFELÜGYELETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PIACFELÜGYELETE BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PIACFELÜGYELETE PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzat Piacfelügyelete (a továbbiakban: Piacfelügyelet ) az

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Preambulum. meghatározott pályázattal kapcsolatban az alábbi feladatok ellátását:

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Preambulum. meghatározott pályázattal kapcsolatban az alábbi feladatok ellátását: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Név: Újhartyán Községi Önkormányzat Székhely: 2367 Újhartyán Fő u. 21. Képviseli: Schulcz József polgármester mint megbízó, továbbiakban megbízó valamint

Részletesebben

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség hat hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt.

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség hat hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt. Esztergom Város Önkormányzat Képviselı-testületének 46/2012. (..) önkormányzati rendelete az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévı nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeirıl

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről: az Országgyűlés Hivatala 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3. Adószám: 15300014-2-41 Bankszámlaszám: MÁK 10032000-01400805-00000000. Képviseletében eljáró

Részletesebben

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22.

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Ikt.sz.: 1/344-1/2013./I. Tárgy: Makó, Széchenyi tér 7. I.

Részletesebben

Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő Testületének 14/2013. ( V. 2.) sz. önkormányzati rendelete

Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő Testületének 14/2013. ( V. 2.) sz. önkormányzati rendelete Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő Testületének 14/2013. ( V. 2.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló nem lakáscélú helyiségek bérletére vonatkozó egyes szabályokról

Részletesebben

95 íjdáh. Tárgy: Hozzájárulás a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata által kötendő bérleti szerződéshez

95 íjdáh. Tárgy: Hozzájárulás a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata által kötendő bérleti szerződéshez 95 íjdáh BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a 2014. május 14. napján tartandó képviselő-testületi ülésre Készítette: dr. Köles Zsuzsanna vagyonhasznosítási és jogi referens

Részletesebben

SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ESZKÖZ BÉRBEADÁSI SZABÁLYZAT

SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ESZKÖZ BÉRBEADÁSI SZABÁLYZAT SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ESZKÖZ BÉRBEADÁSI SZABÁLYZAT 2015. október 1 Az Eszköz Bérbeadási Szabályzat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Mérnöki Kamara (székhely: 4400 Nyíregyháza, Kálvin

Részletesebben

Pályázati felhívás. a Paksi Ürgemezei Strandon lévő büfé kiszolgáló egységek üzemeltetésére (2017 évi nyári szezon)

Pályázati felhívás. a Paksi Ürgemezei Strandon lévő büfé kiszolgáló egységek üzemeltetésére (2017 évi nyári szezon) Pályázati felhívás a Paksi Ürgemezei Strandon lévő büfé kiszolgáló egységek üzemeltetésére (2017 évi nyári szezon) 1. AJÁNLATKÉRŐ Székhely: 7030 Paks, Kölesdi út 46. Adószám: 11283144-2-17 Cégjegyzékszám:

Részletesebben

Szolgáltatási Megállapodás

Szolgáltatási Megállapodás Szolgáltatási Megállapodás Jelen szolgáltatási megállapodás ( Megállapodás ) az alábbi felek között jött létre: (1) Radalko Technologies Limited (székhely: 71-75 Shelton Street, Covent Garden, London,

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a... (Megrendelő neve) székhely/lakhely:... cégjegyzéket vezető bíróság:... cégjegyzékszám:... adószám:... bankszámlaszám:... képviseli:..., mint Megrendelő

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/1000-1/2014/I Üi.: dr. Kurunczi Péter Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Csongrád Megyei Levéltár használati

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZ E R Z Ő D É S

VÁLLALKOZÁSI SZ E R Z Ő D É S Amely létrejött egyrészről a Megrendelő, Megrendelő: Cégjegyzékszám: Bankszámlaszám Képviseli: a továbbiakban mint Megrendelő, másrészről Vállalkozó: Nyilvántartási szám: Statisztikai számjel: Bankszámlaszám:

Részletesebben

Pályázati felhívás. Megjegyzés: Az ingatlan üzemeltetője a BFVK Zrt.

Pályázati felhívás. Megjegyzés: Az ingatlan üzemeltetője a BFVK Zrt. Pályázati felhívás Kiíró: Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK Zrt.), (székhelye: 1013 Budapest, Attila út 13/a), Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából. Pályázat célja: A Fővárosi Önkormányzat

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt területén lévő büfé üzemeltetésének elnyerésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt területén lévő büfé üzemeltetésének elnyerésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt területén lévő büfé üzemeltetésének elnyerésére Felhívás A HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt (továbbiakban: CURRUS ZRt.) (2100 Gödöllő,

Részletesebben

RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS. A Budapest IX. ker. Fővám tér 11-12.szám alatti BÁLNA épületben lévő helyiségekre

RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS. A Budapest IX. ker. Fővám tér 11-12.szám alatti BÁLNA épületben lévő helyiségekre RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS A Budapest IX. ker. Fővám tér 11-12.szám alatti BÁLNA épületben lévő helyiségekre 1. Kiíró Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK Zrt.), (székhelye: 1013 Budapest,

Részletesebben

OE-RH-/2013 Budapest, május 14. 2/2013. Rektori Utasítás Az Óbudai Egyetem tantermeinek és egyéb helyiségeinek igénybevételére

OE-RH-/2013 Budapest, május 14. 2/2013. Rektori Utasítás Az Óbudai Egyetem tantermeinek és egyéb helyiségeinek igénybevételére OE-RH-/2013 Budapest, 2013. május 14. 2/2013. i Utasítás Az Óbudai Egyetem tantermeinek és egyéb helyiségeinek igénybevételére Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti

Részletesebben

Tárgy: jkv-i kivonat. Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i nyílt üléséről

Tárgy: jkv-i kivonat. Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 3/2015/JT Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i nyílt üléséről Napirend:

Részletesebben

Jelentkezési lap magánszemélyek (egyéni vállalkozók) számára

Jelentkezési lap magánszemélyek (egyéni vállalkozók) számára 1. számú melléklet Jelentkezési lap magánszemélyek (egyéni vállalkozók) számára A pályázó neve: Postacíme: Telefonszáma: Fax száma: E-mail címe: Honlap címe: Számlavezető bankjának neve: Bankszámla-száma:

Részletesebben

Pályázati Felhívás. Budapest, március 19.

Pályázati Felhívás. Budapest, március 19. Pályázati Felhívás Kiíró: FIMÜV Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. Pályázat célja: Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest V.. kerület, Curia utca 3 szám alatti, 24001 hrsz-u, összközrnűves

Részletesebben

Pályázati felhívás. Pályázat tárgya. Pályázat jellege. Eljárás nyelve: Pályázati ajánlat beadási formája, benyújtás helye

Pályázati felhívás. Pályázat tárgya. Pályázat jellege. Eljárás nyelve: Pályázati ajánlat beadási formája, benyújtás helye Pályázati felhívás Pályázat tárgya Vilonya Község Önkormányzata pályázatot hirdet Vilonya Község teljes közigazgatási területére kiterjedően a településképi arculati kézikönyv elkészítésére, a településképi

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS Amelyet egyik részről a Magyar Szabadalmi Hivatal (székhelye: 1054 Budapest, Garibaldi u. 2., adószám: 15311746-2-41, képviselő: Igréczné Sipos Etelka gazdasági főigazgató), mint

Részletesebben

s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015.

s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015. 14253065 Salgó Vagyon Kft. Salgótarján s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015. Javaslat a 3681 hrsz.-ú ingatlan ingyenes használatba adására Tisztelt Közgyűlés! A Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. szerves

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 27-i ülésére Tárgy: A Zirc, Kossuth u. 18. szám alatti 996/3/C helyrajzi számú garázs ingatlan bérleti úton történő

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Iktatószám: 1/716-1/2011/I. Előadó: Dr. Sánta Edina/Kovács Gábor Tárgy: Melléklet: ELŐTERJESZTÉS Sporttelepek hasznosítása Helyiségbérleti szerződés Makó

Részletesebben

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat támogatására.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat támogatására. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2014. november 19. napján tartandó képviselő-testületi ülésre Készítette: dr. Köles Zsuzsanna vagyonhasznosítási és jogi referens Tisztelt

Részletesebben

Bem utca páratlan oldali járda építési munkák

Bem utca páratlan oldali járda építési munkák AJÁNLATKÉRÉS Bem utca páratlan oldali járda építési munkák Tárgyú eljáráshoz 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, e-mail címe: Neve: Répcelak Város Önkormányzata Képviseli: Dr. Németh

Részletesebben

euoadrlpesr a Fővárosi Közgyűlés bizottságai és ELŐTERJESZTÉS Tisztelt Közgyűlés!

euoadrlpesr a Fővárosi Közgyűlés bizottságai és ELŐTERJESZTÉS Tisztelt Közgyűlés! euoadrlpesr Budapest Főváros Önkormányzata dr. Kocsis Máté képviselő [Vonalkód] [Vonalkód] ikt. szám: tárgy: Javaslat Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló Budapest Vll Damjanich utca 16 szám alatti

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (röviden: SZSZBMK)

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (röviden: SZSZBMK) PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az SZSZBMK Pólus Tömbkórház C épületében lévő büfé üzemeltetési jogának megszerzése A Kiíró neve, címe: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (röviden: SZSZBMK)

Részletesebben

K I V O N A T. Javaslat energiamenedzsment megbízási szerződés aláírására

K I V O N A T. Javaslat energiamenedzsment megbízási szerződés aláírására BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 35/2010 K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 14-én megtartott rendes nyilvános ülésén készült

Részletesebben

KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség)

KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség) OTP BANK Nyrt. Szerződésszám: Előadó: KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség) amely létrejött egyrészről az OTP BANK NYRT., (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 16., nyilvántartásba vette a

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk Önt, hogy a pénzforgalmi keretszerződés részét képező Általános Szerződési Feltételeink

Részletesebben

a Békéscsaba, Andrássy út 55-57. szám alatti ingatlan bérbeadásához

a Békéscsaba, Andrássy út 55-57. szám alatti ingatlan bérbeadásához Ref. szám: NÜ-008/3/2010 AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ a Békéscsaba, Andrássy út 55-57. szám alatti ingatlan bérbeadásához I. Ajánlati felhívás 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefonszáma: Békéscsaba Vagyonkezelő

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Iktatószám: 2025/2014. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei

Részletesebben

Gépjármű távfelügyeleti szolgáltatási szerződés

Gépjármű távfelügyeleti szolgáltatási szerződés Az (Székhely H-2251 Tápiószecső, Deák Ferenc utca 32. Adószám: 11680235-2-13, bankszámla szám: Unicredit bank 10918001-00000107-91020006, bejegyezte: Fővárosi bíróság mint Cégbíróság: Cg.: 13-09-133542)

Részletesebben

Beosztása: 2.) Igénybevétel ideje: 2013. év hó.. napjától 2013. év hó napjáig. .. órától..óráig

Beosztása: 2.) Igénybevétel ideje: 2013. év hó.. napjától 2013. év hó napjáig. .. órától..óráig EGYEDI SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS A NEMZETI SPORTKÖZPONTOK VAGYONKEZELÉSÉBEN, ÜZEMELTETÉSÉBEN VAGY EGYÉB JOGCÍMEN HASZNÁLATÁBAN LÉVŐ NEMZETI KAJAK-KENU ÉS EVEZŐS OLIMPIAI KÖZPONT MATY-ÉR LÉTESÍTMÉNY RENDEZVÉNY

Részletesebben

Tervezési szerződés minta - Nyomtatvany, bejelentes, szerződés minta - Építészmérnök tervező iroda

Tervezési szerződés minta - Nyomtatvany, bejelentes, szerződés minta - Építészmérnök tervező iroda TERVEZÉSI SZERZŐDÉS minta amely egyrészről név: Kft. székhely:. adószám:. Cg. sz.: mint megrendelő a továbbiakban: Megrendelő másrészről név: Kft. 1 / 5 székhely:. adószám:. Cg. sz.: mint vállalkozó, a

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS. A bérleti díj, rezsi költségek mértéke, és azok viselésének módja

BÉRLETI SZERZŐDÉS. A bérleti díj, rezsi költségek mértéke, és azok viselésének módja BÉRLETI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet(1121 Budapest, Szanatórium u. 19. képviseli: Dr. Cserháti PéterPhD főigazgató, adószám: 15309790-2-43), mint Bérbeadó,

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS SZERZŐDÉSES FELTÉTELEK amely létrejött egyrészről Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat székhelye: 1082 Budapest, Baross u. 63-67. képviseli: dr. Kocsis Máté polgármester

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 15-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 15-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Belső Tűz Egyesület helyiség használatba adási kérelme Iktatószám:

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakás eladásának feltételeiről 16/2005. (IV. 20.) számú önkormányzati rendelet

Részletesebben

Pályázati felhívás. Berhida, 06/205, 06/206, 06/231 és 06/232 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére. I. Pályáztató adatai

Pályázati felhívás. Berhida, 06/205, 06/206, 06/231 és 06/232 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére. I. Pályáztató adatai Pályázati felhívás Berhida, 06/205, 06/206, 06/231 és 06/232 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére. I. Pályáztató adatai Ajánlatkérő neve: Berhida Város Önkormányzata Ajánlatkérő címe: 8181 Berhida,

Részletesebben

Pályázati felhívás. Pályázat tárgya. Pályázat jellege. Eljárás nyelve: Pályázati ajánlat beadási formája, benyújtás helye

Pályázati felhívás. Pályázat tárgya. Pályázat jellege. Eljárás nyelve: Pályázati ajánlat beadási formája, benyújtás helye Pályázati felhívás Pályázat tárgya Vilonya Község Önkormányzata pályázatot hirdet Vilonya Község teljes közigazgatási területére kiterjedően, a település új településfejlesztési koncepciójának, és településrendezési

Részletesebben

Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2019. (IV. 05.) önkormányzati rendelete a lakásért életjáradék program bevezetéséről

Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2019. (IV. 05.) önkormányzati rendelete a lakásért életjáradék program bevezetéséről Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2019. (IV. 05.) önkormányzati rendelete a lakásért életjáradék program bevezetéséről Dunakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről (egységes szerkezetben) 1 Budapest

Részletesebben

2339 Majosháza, Kossuth u. 34. Tel: , Fax:

2339 Majosháza, Kossuth u. 34. Tel: , Fax: Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2339 Majosháza, Kossuth u. 34. Tel: 06 24 511-830, Fax: 06 24 511-831 E-mail: polgarmester@majoshaza.hu ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. Bérbeadói feladatokat teljesítő szervek

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. Bérbeadói feladatokat teljesítő szervek Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 1/2010.

Részletesebben

Pályázati felhívás m ,- Ft ,- Ft. A pályázatokat 15465/9 hrsz jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani.

Pályázati felhívás m ,- Ft ,- Ft. A pályázatokat 15465/9 hrsz jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani. Pályázati felhívás 1. melléklet Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján építési telekként kívánja értékesíteni az alábbi ingatlant: Megnevezés a zalaegerszegi 15465/9 hrsz-ú,

Részletesebben