OTIS. Comfort. GeN2TM Comfort felvonó. Magasabb szintre emeli az utazási komfortot.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "OTIS. Comfort. GeN2TM Comfort felvonó. Magasabb szintre emeli az utazási komfortot."

Átírás

1 OTIS Comfort GeN2TM Comfort felvonó. Magasabb szintre emeli az utazási komfortot.

2 ➋ GeN2 Comfort Gépháznélküli felvonó, amely kituno utazási komfortot nyújt, megbízható, biztonságos, és környezetkíméló. Az egyedi, poliuretán bevonatú laposkötelekkel mely forradalmi megoldást az Otis fejlesztett ki és szabadalmaztatott megvalósított GeN2 Comfort rendszer magas hatékonyságú és költségkíméló. Ideális megoldás mind a lakóházak mind az irodaépületek számára. ➊ ➌ A GeN2 Comfort felvonócsalád a tervezó knek nagyobb szabadságot, az építtetó knek a környezetet legkevésbé zavaró, irányított szerelési folyamatot biztosít. Az épületüzemeltetó k és tulajdonosok ezáltal gazdaságosabban mú ködtethetik az épületet, valamint kihasználhatják a gépház elhagyásával létrejövó nagyobb teret. FOBB ELEMEK ➊ Poliuretán bevonatú laposkötél. ➋ Hajtómú nélküli, permanens mágneses szinkronmotoros felvonógép. ➌ Zárt hurkú hajtásszabályozás.

3 A poliuretán bevonatú, acélpászmákkal megeró sített laposkötél: a technológia, amely megújította az iparágat ben a GeN2 felvonócsalád hajtásrendszere átalakította a felvonóipart azáltal, hogy az addig használt hagyományos felvonókötelet felváltotta a hajlékonyabb laposkötél. Ez az áttörést jelento technikai megoldás megfelel az Európai Unió felvonókra vonatkozó eloírásainak. Az Otis GeN2 Comfort rendszer eló nyei ➊ A hagyományos köteleket kiváltó, poliuretánnal bevont laposkötelek csöndesebb, menettulajdonságot eredményeznek. ➋ A hajtómú nélküli, zárthurkú frekvenciaszabályozott hajtás rántásmentes gyorsítást és lassítást és kiemelkedó szintbeállási pontosságot tesz lehetó vé (+/- 3 mm). ➌ Az kis inerciájú, permanens mágneses szinkronmotornak köszönhetó en energia-megtakarítás és alacsonyabb üzemeltetési költség érhetó el. ➍ A laposkötél, a csigahajtómú elhagyása és a zárt csapágyak szükségtelenné teszik a kenó olaj alkalmazását, ezáltal óvják környezetünket. Comfort ➎ A köszörült felületú hajtótárcsa-hornyok révén a bevont laposkötelek kopása jelentó sen csökken. ➏ A hajlékony laposkötelek lehetó séget teremtenek kis méretú felvonógép alkalmazására. Ezért nincs szükség külön géphelyiség megépítésére, ami csökkenti az építési költségeket. ➐ Az Otis PULSE rendszere folyamatosan ellenó rzi a laposkötelek állapotát. ➑ Az akkumulátorral mú ködó, elektronikus sebességellenó rzéssel rendelkezó, szabadalmaztatott vészmentó egység garantálja áramszünet esetén a fülkében rekedt utasok számára a gyors és biztonságos kijutást. ➒ A felvonógép vezetó sínekre szerelése következtében a terhelés a süllyesztékben adódik át az épület szerkezetére, ami csökkenti építés költségeit. ➓ A GeN2 Comfort szerelési technológiája gyors és biztonságos beépítést tesz lehetó vé, alig befolyásolja az épületben folyó egyéb munkálatokat.

4 Az újraértelmezett felvonó. Hagyományos kötelet alkalmazó felvonó GeN 2 technológia HAGYOMÁNYOS ACÉLSODRONYKÖTÉL A kötél merevsége miatt nagy hajtótárcsa-átméró t kell alkalmazni. HAJLÉKONY LAPOSKÖTÉL A poliuretánnal bevont laposkötél 20%-kal könnyebb és háromszor hosszabb élettartamú, mint a hagyományos kötél. Hajlékonyságának köszönhetó en kisebb hajtótárcsa-átméró alkalmazható. D D HAGYOMÁNYOS FELVONÓGÉP A hagyományos kötél cm átméró jú hajtótárcsát és nagy méretú felvonógépet kíván. KIS MÉRETU HAJTÓMU NÉLKÜLI FELVONÓGÉP Az akár 8 cm átméró jú hajtótárcsa lehetó vé tette az Otis számára, hogy az addig általánosan használtaknál 70%-kal kisebb hajtógépet alkosson. GÉPHÁZAS RENDSZER A hagyományos rendszereknél a nagyméretú felvonógép és a vezérlés elhelyezésére külön - általában az akna fölött - elhelyezett géphelyiség szükséges. A terhelést az épület szerkezeti elemei viselik. GÉPHÁZNÉLKÜLI RENDSZER A kompakt GeN2 hajtómú nélküli felvonógépének nincs szüksége géphelyiségre, könnyen elhelyezhetó a vezetó sínek tetején. Ennek következtében a terhelés a süllyesztékben adódik át, ami csökkenti az épületszerkezet építési költségeit.

5 A GeN2 Comfort felvonó új mércét állít fel a menettulajdonságok és teljesítmény tekintetében. Vertikális rezgések [mg] Általános hidraulikus felvonó Általános hajtómú ves felvonó GeN2 Comfort felvonó Horizontális rezgések [mg] Fülkében mérhetó zaj [db(a)] A laposkötél és a sima felületú hajtótárcsa kölcsönhatása. 53 PÁRATLAN UTAZÁSI KOMFORT Az acélsodrony kötél helyett alkalmazott sima felületú laposkötél csöndesebb és egyenletesebb menettulajdonságot eredményez. A megnövelt utazási komfort több tényezó együttes hatásának eredménye: A poliuretánnal bevont laposkötél és a különleges felületú hajtótárcsa (melyen a kötélátfogási szög 180 o ) kiküszöböli a fém-fém kapcsolatot, ezáltal csöndesebben üzemel a berendezés. A hajtómú nélküli hajtás az analóg terhelésérzékeló vel ill. a zárthurkú frekvenciaszabályzással egyenletesebb fülkemozgatást és rendkívül pontos (+/- 3 mm) szintbeállást biztosít. Összességében ezek az eló nyök tették lehetó vé az Otis számára, hogy elérje célját: a csöndes, egyenletes és kényelmes utazás élményét. Az aknafalak megfeleló eló készítése esetén az alacsony zajszintú felvonógép rezgésszigeteló gumitalpakra helyezése csökkenti az épületnek átadott rezgést és a szomszédos helyiségek átlagos zajszintjét 30dB(A) alatt tartja az Európai Unió szigorú eló írásainak megfeleló en. Bevonatolt laposkötél. Sima felületú hajtótárcsa. NAGY HATÁSFOKÚ MOTOR A hajlékony laposkötél még kompaktabb hajtást eredményez. Az kis inerciájú, hajtómú nélküli, zárt, kenésmentes csapágyazású, permanens mágneses, radiális légrésú szinkronmotoros felvonógép hatásfoka akár: 50%-kal jobb a korábbi, hajtómú ves rendszerekénél. 10%-kal jobb a hagyományos, hajtómú nélküli aszinkron motoros rendszerekénél. 15%-kal jobb más permanens mágneses, axiális felépítésú megoldásokénál. A radiális légrésú, beágyazott permanens mágneses motor keresztmetszete. Hajtómú nélküli felvonógép kenésmentes csapágyakkal és karbantartásmentes féktárcsával.

6 A GeN2 rendszer védi környezetünket, csökkenti az üzemeltetési költségeket és növeli a berendezés megbízhatóságát. KÖRNYEZETBARÁT Kenésmentes és energiatakarékos. Sem a laposkötélnek, sem a hajtás csapágyainak nincs szüksége környezetszennyezó kenó anyagra. Az kis inerciájú, hajtómú nélküli, permanens mágneses motoros, zárthurkú, fluxusvektoros, frekvenciaszabályozott hajtás eredményeként: A hagyományos hajtómú veknél lényegesen energiatakarékosabb. A kisebb energiafelhasználás következtében költségkíméló bb. A kisebb indítási és névleges áramfelvétel következtében kisebb keresztmetszetú fó vezetékre van szükség, ami csökkenti a beépítési költségeket. Mindezeken felül a frekvenciaszabályozott hajtás ún. készenléti módjában, az energiafogyasztás további csökkentése lehetséges. Relatív energiafogyasztás A fülke terhelése %-ban 630 kg teherbírású, 1m/s sebességú, 150 óránkénti indítású felvonó energiafelhasználása. Általános hajtómú ves felvonó GeN2 Comfort rendszer FOKOZOTT MEGBÍZHATÓSÁG A betervezett és beépített megbízhatóság és élettartam. A hosszú élettartamú laposkötél, a sima felületú hajtótárcsa és a mozgó alkatrészek számának jelentó s csökkentése a hajtómú nélküli rendszerben mérsékli az igénybevételt és növeli az élettartamot. A megbízhatóság és biztonság további növelését szolgálja az Otis PULSE nevú elektronikus rendszere, amely folyamatosan ellenó rzi a laposkötelekben lévó acélpászmák állapotát a hét minden napján, a nap 24 órájában. A hagyományos köteleknél alkalmazott szemrevételezéssel ellentétben az Otis PULSE rendszere automatikusan érzékeli a laposkötél állapotát, melyró l tájékoztatja az Otis szakemberét, ezzel csökkenti a berendezés állásidejét és nagymértékben javítja a karbantartás megbízhatóságát. Az Otis PULSE rendszere folyamatosan ellenó rzi a laposkötél acélpászmáinak épségét.

7 Az Otis GeN2 innovatív tulajdonságai tükrözik a biztonság iránti teljes elkötelezettségünket. BIZTONSÁGI JELLEMZOK A felvonó utasai és a karbantartó személyzet számára. Fülkeajtó-reteszelés Ha a fülke nem ajtózónában áll meg, a mechanikus reteszelés meggátolja a fülkeajtó kinyitását és megakadályozza a fülkébó l való kimászást. Aknai belépés érzékeló Az aknába bejutó karbantartó személyzet védelme céljából az aknaajtó kézzel való kinyitásakor a karbantartási vezérlés automatikusan bekapcsolódik, megakadályozva ezzel a felvonó más helyró l való mú ködtetését. Mentó rendszer Az akkumulátorról mú ködó, elektronikus sebességellenó rzéssel rendelkezó, szabadalmaztatott vészmentó egység az áramszünet esetén fülkében rekedt utasok számára gyors és biztonságos kijutást garantál. LAMBDA 2D fényfüggöny Az infravörös fénykibocsátó és -érzékeló egységet alkalmazó rendszer láthatatlan biztonsági fényfüggönyt képez. Ha a fénysugár megszakad, a rendszer azonnal újra kinyitja az ajtót. Szintbeállás A laposköteleknek a hagyományos kötelekhez képest csökkentett mértékú nyúlása és a zárthurkú frekvenciaszabályozott hajtás rendkívül pontos (+/- 3 mm) szintbeállást biztosít. Fékrendszer A felvonógép kettó s kapcsolású, kétkörös motorfék rendszere tovább növeli a rendszer megbízhatóságát. LAMBDA 2D fényfüggöny. +/- 3 mm pontosságú szintbeállás. GYORS SZERELÉS Az ellenó rzött szerelési folyamat a legrövidebb határidó t biztosítja és javítja a biztonságot. A fó bb alkatrészeknek aknában való elhelyezése következtében a GeN2 Comfort szerelése a lehetó legkisebb mértékben befolyásolja az épületben folyó egyéb munkálatokat. A felvonógépnek az aknafejbe való beszerelése és a laposkötelek felszerelése daru és beemeló gerenda nélkül elvégezhetó. A szereló állásként használt fülkeplató segítségével a sínek egyszerú en helyükre emelhetó k. Végezetül a közös szekrénybe szerelt vezérló és hajtásszabályozó berendezést már eló zetesen a gyárban bevizsgálják.

8 Szolgáltatás és minó ségbiztosítás. A REM egység diagnosztikai információt küld az OTISLINE központba. A szereló pontos ismeretekkel, megfeleló szerszámokkal és alkatrészekkel érkezik a helyszínre. Az OTISLINE munkatársa értékeli az üzenetet. REM A REM (Remote Elevator Monitoring) - a legfejlettebb távfelügyeleti rendszer biztosítja a felvonók megbízható mú ködését. A REM a nap 24 órájában folyamatosan nyomon követi a felvonók mú ködését érzékeli az alkatrészek meghibásodását, az idó nként fellépó mú ködési zavarokat és az olyan apró hibákat, amelyek különben észrevétlenek maradnának. A REM azonnali kétirányú beszédkapcsolatot biztosít az utas ill, az OTIS szakembere vagy az épület üzemeltetó je között. e*service Az Otis honlapján keresztül igénybe vehetó e*service rendszer segítségével a karbantartási szerzó déssel rendelkezó ügyfeleink tájékozódhatnak a felvonó vagy mozgólépcsó pillanatnyi állapotáról, teljesítményéró l és az elvégzett karbantartási munkákról. KARBANTARTÁS Az Otis karbantartási filozófiája szerint a problémák megoldásának a legjobb módja a megeló zés. Az Otis szereló i szigorú karbantartási program szerint dolgoznak, megfelelve a mindenkori követelményeknek. A REM automatikus jelzése lehetó vé teszi, hogy az OTIS szakembere mieló bb értesüljön a meghibásodásról, só t a hiba jellegéró l is. Így lehetó sége van arra, hogy már azeló tt kijavítsa a hibát, mieló tt az komolyabb fennakadást okozna a berendezés használatában. Ha szükséges, az OTISLINE munkatársa értesíti a szereló t a hiba pontos helyéró l és jellegéró l. MINOSÉGBIZTOSÍTÁS ÉS TESZTELÉS A 24 órás REM távfelügyeleti rendszer folyamatosan figyeli a felvonó mú ködését. Az Otis az ISO 9000 nemzetközi minó ségbiztosítási szabványoknak megfeleló en dolgozik. A folyamatok felügyelete a gyártástól a szerelésig biztosítja a vásárlóink igényeinek megfeleló, magas minó ségú berendezések eló állítását és értékesítését. A teljes GeN2 rendszert - beleértve a hajtógépet a fékszerkezettel, a laposköteleket, a vezérlést és hajtásszabályozást - alapos vizsgálatoknak vetették alá világszerte. A felvonókat többek között a következó behatásoknak tették ki: extrém hó mérsékleti viszonyok, feszültségingadozás, áramszünet és átmeneti teljesítményingadozás melyek az épületek elektronikai rendszerének gyakorlatilag összes lehetséges meghibásodását reprezentálják. A GeN2 Comfort jellemzó i Teherbírás (kg) Szállítható személyek száma Fülke méretek (mm) szélesség x mélység Sebesség Maximális emelési magasság Állomások száma Felvonógép Hajtás Vezérlés Csoportosan vezérelhetó felvonók száma x x x x x x ,0 m/s 45 méter legfeljebb 16 Hajtómú nélküli, permanens mágneses gerjesztésú, szinkronmotoros Fluxusvektoros, zárthurkú, frekvenciaszabályozott OVF MCS 220 TCBC moduláris vezérló rendszer legfeljebb 3 Ajtónyílás szélessége (mm) Teleszkópos Központi nyitású Ajtónyílás magassága (mm) A fülke bejáratainak száma Hálózat (3P+N+PE) Frekvencia vagy 2 (átellenesen) 400 Volt (+/- 10%) 50 vagy 60 Hz

9 Az élenjáró mú szaki tartalmat kiemelkedó esztétikájú fülkék egészítik ki. OPTIMA Az Optima fülketípus tökéletesen illusztrálja azt az elgondolást, miszerint az elegancia az egyszerú ség által is megvalósítható. Az Optima esetében az ötlet a fülkét megvilágító kezeló panelben öltött testet. A fülke megjelenése szempontjából legfontosabbak maguk az oldalfal panelek. Három féle kivitelben készül, melyek mindegyike szemetgyönyörködtetó és könnyen karbantartható. Az Optima fülke az arany középutat testesíti meg az esztétikum és a praktikum között. SELECTA A neve mindent elárul a fülkéró l. A SELECTA a lehetó ségek tárháza. A fülketablóban rejló világítás - mely lágy, szórt fényben fürdeti a fülkét mellett extravagáns ötletek is megvalósíthatók. A legkülönbözó bb piaci igényeket 5 fülkekialakítás és 25 féle oldalfalborítás elégíti ki. Hasonlóan bó kezú a választék a padlóburkolatok és egyéb fülkei kiegészító k terén. LUMINA A Lumina fülketípust az álmennyezetben elhelyezett világítás elrendezésének széles választéka teszi különlegessé. Mindegyik elrendezéssel különbözó fényeró biztosítható a diszkréttó l a ragyogóig, mely a négy oldalfaltípussal együtt dekoratív megoldások kialakítását teszi lehetó vé. A fülkei kiegészító k az apró részletekig magas színvonalon kidolgozottak, ezzel eró sítve a Lumina fülke presztízsét. OPTIMA SELECTA LUMINA

10 Az Otis fenntartja a jogot bármely termékjellemzó megváltoztatására eló zetes értesítés nélkül. Printed in E. U. HU 142 (11. 05) BTH

Comfort HAGYOMÁNYOS HAJTÁS HAGYOMÁNYOS ACÉL KÖTÉL FREKVENCIASZABÁLYZOTT HAJTÁS KÜLÖNÁLLÓ VEZÉRLŐSZEKRÉNY ❶ HAJLÉKONY LAPOS KÖTÉL

Comfort HAGYOMÁNYOS HAJTÁS HAGYOMÁNYOS ACÉL KÖTÉL FREKVENCIASZABÁLYZOTT HAJTÁS KÜLÖNÁLLÓ VEZÉRLŐSZEKRÉNY ❶ HAJLÉKONY LAPOS KÖTÉL Comfort GeN2 T M Comfort ❷ HAGYOMÁNYOS HAJTÁS HAGYOMÁNYOS ACÉL KÖTÉL ❼ ❹ ❸ KÜLÖNÁLLÓ VEZÉRLŐSZEKRÉNY ❹ REGEN FREKVENCIASZABÁLYZOTT HAJTÁS ❶ HAJLÉKONY LAPOS KÖTÉL ❶ ❺ HAGYOMÁNYOS ACÉLKÖTELEK VIZSGÁLATA

Részletesebben

OTIS. Flex. GeN2 Flex. A rugalmas megoldás új felvonók telepítésére meglévõ épületekbe is.

OTIS. Flex. GeN2 Flex. A rugalmas megoldás új felvonók telepítésére meglévõ épületekbe is. OTIS Flex GeN2 Flex. A rugalmas megoldás új felvonók telepítésére meglévõ épületekbe is. GeN2 Flex Felvonó HAGYOMÁNYOS HAJTÁS A hagyományos nyílthurkú rendszer egyenetlen fülkemozgatást és hosszabb menetidõt

Részletesebben

GeN2 T M Premier HAGYOMÁNYOS ACÉL KÖTÉL HAGYOMÁNYOS HAJTÁS ❶ HAJLÉKONY LAPOS KÖTÉL FREKVENCIASZABÁLYZOTT HAGYOMÁNYOS FÜLKEI VEZETŐKÉSZÜLÉK

GeN2 T M Premier HAGYOMÁNYOS ACÉL KÖTÉL HAGYOMÁNYOS HAJTÁS ❶ HAJLÉKONY LAPOS KÖTÉL FREKVENCIASZABÁLYZOTT HAGYOMÁNYOS FÜLKEI VEZETŐKÉSZÜLÉK Premier GeN2 T M Premier HAGYOMÁNYOS ACÉL KÖTÉL ❸ ❷ ❹ HAGYOMÁNYOS HAJTÁS ❶ ❶ HAJLÉKONY LAPOS KÖTÉL ❹ REGEN FREKVENCIASZABÁLYZOTT HAJTÁS HAGYOMÁNYOS FÜLKEI VEZETŐKÉSZÜLÉK A HAGYOMÁNYOS ACÉLKÖTELEK VIZSGÁLATA

Részletesebben

Az OTIS energia hatékony megoldása a Zöld Felvonó koncepció keretében és ennek alkalmazása a panelépületek felújítása során

Az OTIS energia hatékony megoldása a Zöld Felvonó koncepció keretében és ennek alkalmazása a panelépületek felújítása során Az OTIS energia hatékony megoldása a Zöld Felvonó koncepció keretében és ennek alkalmazása a panelépületek felújítása során Készítette: Lukács Attila Ügyvezetı Igazgató OTIS Felvonó Kft. 00-36-70-866 8075

Részletesebben

2015.04.17 ÉMI TÜV SÜD Kft. Felvonó ellenőri továbbképzés. Új konstrukciójú felvonók

2015.04.17 ÉMI TÜV SÜD Kft. Felvonó ellenőri továbbképzés. Új konstrukciójú felvonók 2015.04.17 ÉMI TÜV SÜD Kft. Felvonó ellenőri továbbképzés Új konstrukciójú felvonók Koncepció - Hajtás : Gen2 + Regen Drive - Gépészeti alap: Gen2 - Egy fázis - alacsony áramfelvétel ( 1,5 A ) - A felvonó

Részletesebben

OTIS. OPTIMA Az igazán költséghatékony megoldás. Optima

OTIS. OPTIMA Az igazán költséghatékony megoldás. Optima OTIS OPTIMA Az igazán költséghatékony megoldás. Optima OPTIMA LAKÓHÁZAK IRODÁK KÖZÉPÜLETEK FÜLKEKIALAKÍTÁS TEHERBÍRÁS FÜLKE OLDALFALAK 3 4-26 utas 14 Az OPTIMA fülketípus a különbözõ piaci igényeket sokoldalúságával

Részletesebben

Kivételessé tett mindennapok

Kivételessé tett mindennapok Kivételessé tett mindennapok Bemutatjuk az új Gen2 Life felvonót A mozgás életünk alapvetô része. Bárhova is nézünk az emberek mozgásban vannak. A mi célunk az, hogy a felvonóink utasai számára a mozgást

Részletesebben

Homelift otthoni és nyilvános felhasználásra

Homelift otthoni és nyilvános felhasználásra Homelift otthoni nyilvános felhasználásra A mobilitás központi jelentőségűvé vált a mai társadalmunkban. Nap, mint nap több millió ember utazik korlátozás nélkül, kel át határokon, országokon kontinenseken.

Részletesebben

OPTIMA LAKOHÁZAK IRODÁK

OPTIMA LAKOHÁZAK IRODÁK Optima OPTIMA LAKOHÁZAK IRODÁK KÖZÉPÜLETEK SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK FÜLKE KONCEPCIÓ TEHERBÍRÁS FÜLKE OLDALFALAK 3 4-26 utas 14 A korszerű felvonótervezés szempontjai között a sokoldalúság és a környezetvédelem

Részletesebben

Az érzô lámpa. Újdonság a Sarlamtól

Az érzô lámpa. Újdonság a Sarlamtól Az érzô lámpa Újdonság a Sarlamtól HAGYJA MAGÁT ELVARÁZSOLNI EGY MEGLEPÔ ÚJDONSÁGGAL Az automata világítási rendszerek tapasztalatait felhasználva a Sarlam egy új megoldást kínál ügyfeleinek. Az RF technológiának

Részletesebben

ELJÁRÁSI SZABÁLYZAT F-01. 1. A felvonók műszaki biztonságtechnikai vizsgálatának fajtái és terjedelme:

ELJÁRÁSI SZABÁLYZAT F-01. 1. A felvonók műszaki biztonságtechnikai vizsgálatának fajtái és terjedelme: Oldal: 1/5 1. A felvonók műszaki biztonságtechnikai vizsgálatának fajtái és terjedelme: 1.1 Üzembe helyezési vizsgálat: 1.1.1 Az ellenőrzés hatálya: Ezen vizsgálatot minden olyan a 113/1998. (VI.10.) Kormányrendelet

Részletesebben

FELVONÓK ENERGIA-HATÉKONYSÁGA

FELVONÓK ENERGIA-HATÉKONYSÁGA I. Katonai Hatósági Konferencia Balatonkenese, 2012. május 08-09. FELVONÓK ENERGIA-HATÉKONYSÁGA Bánréti Tibor ÉMI Felvonó- és Mozgólépcső Felügyelet oszt. vez. hely. Adatok az ELA-tól: ELA = European Lift

Részletesebben

LUMINA SZÍNVONALAS LAKÓHÁZAK NÍVÓS IRODAHÁZAK LUXUS SZÁLLODÁK

LUMINA SZÍNVONALAS LAKÓHÁZAK NÍVÓS IRODAHÁZAK LUXUS SZÁLLODÁK Lumina LUMINA SZÍNVONALAS LAKÓHÁZAK NÍVÓS IRODAHÁZAK LUXUS SZÁLLODÁK FÜLKE KONCEPCIÓ TEHERBÍRÁS FÜLKE OLDALFALAK 4 4-26 utas 23 A Lumina fülkét sokoldalúsága és környezetkímélo megoldásai teszik rendkívülivé.

Részletesebben

OTIS. Lumina. LUMINA Célunk mindenben megfelelni az Ön esztétikai elvárásainak. Reméljük sikerült túlszárnyalni.

OTIS. Lumina. LUMINA Célunk mindenben megfelelni az Ön esztétikai elvárásainak. Reméljük sikerült túlszárnyalni. OTIS Lumina LUMINA Célunk mindenben megfelelni az Ön esztétikai elvárásainak. Reméljük sikerült túlszárnyalni. LUMINA SZÍNVONALAS LAKÓHÁZAK NÍVÓS IRODAHÁZAK LUXUS SZÁLLODÁK FÜLKEKIALAKÍTÁS TEHERBÍRÁS FÜLKE

Részletesebben

Hajtóműcsere esetén beépített felzuhanásgátlók problémái

Hajtóműcsere esetén beépített felzuhanásgátlók problémái Hajtóműcsere esetén beépített felzuhanásgátlók problémái FŐTENGELY FÉKEK Jogszabályi háttér Milyen előírásokat kell figyelembe vennünk: 146/2014. (V. 5.) Korm. rendelet FMF /4771b/2012 sz. körlevele: Felvonók

Részletesebben

Hajtás-, fülkeajtó cserék, meglévő fülke alapterület problémái. Fazekas Árpád

Hajtás-, fülkeajtó cserék, meglévő fülke alapterület problémái. Fazekas Árpád Hajtás-, fülkeajtó cserék, meglévő fülke alapterület problémái Fazekas Árpád ' Komponens felújítások oka, terjedelme Miért kell felújítani komponenseket A komponens elhasználódása, alkalmatlan továbbra

Részletesebben

NanoSpace és CombiSpace bemutatása Új KONE megoldások a felvonók teljes cseréjére

NanoSpace és CombiSpace bemutatása Új KONE megoldások a felvonók teljes cseréjére NanoSpace és CombiSpace bemutatása Új KONE megoldások a felvonók teljes cseréjére Csibrik László KONE Felvonó Kft. 2017. 04. 04. ÉMI-TÜV Felvonó ellenőri tanfolyam Gyalyatető KONE Bevezetés KONE NanoSpace

Részletesebben

LumiStone inspiráló teljesítmény

LumiStone inspiráló teljesítmény Lighting LumiStone inspiráló teljesítmény LumiStone SP520P/SP522P/SP524P/SP526P z irodai, kiskereskedelmi és vendéglátó-ipari szektorok mind-mind olyan tereket szeretnének létrehozni, amelyeket kellemes,

Részletesebben

Kardex Remstar Horizontal: gyors komissiózás és készenlétbe helyezés horizontális irányban.

Kardex Remstar Horizontal: gyors komissiózás és készenlétbe helyezés horizontális irányban. Szabványos megoldások Horizontális páternoszter rendszerek Kardex Remstar Horizontal: gyors komissiózás és készenlétbe helyezés horizontális irányban. 20 21 Kardex Remstar Horizontal Kardex Remstar Horizontal:

Részletesebben

GD Dollies Műszaki leírás

GD Dollies Műszaki leírás GD Dollies Műszaki leírás A szállítóeszköz elektromos működtetésű, rádiós távvezérlésű két kocsiból álló egység, mely páros és szóló üzemmódban egyaránt használható. Elsősorban beltéri ill. üzemi területen

Részletesebben

Magasházak tervezése és megvalósítása

Magasházak tervezése és megvalósítása Magasházak tervezése és megvalósítása I. rész: Létesítési koncepciók, szerkezeti problémák 10. Téma: Magasházak felvonó rendszere Gondolatébresztő előadás Némethy Zoltán felvonó szakértő 2017. december

Részletesebben

4 HIDRAULIKUS RÉSZEK

4 HIDRAULIKUS RÉSZEK QP S4 TERMÉKLEÍRÁS A QP S4 sorozat minden egyes darabját különös gonddal tervezték. A visszacsapó szelep hőre lágyuló, ellenálló műanyagból készült és 6, kosütést 37baron (37m vízoszlop) bír el. A hidraulikus

Részletesebben

SELECTA LAKOHÁZAK IRODÁK SZÁLLODÁK KÖZÉPÜLETEK

SELECTA LAKOHÁZAK IRODÁK SZÁLLODÁK KÖZÉPÜLETEK Selecta SELECTA LAKOHÁZAK IRODÁK SZÁLLODÁK KÖZÉPÜLETEK FÜLKE KONCEPCIÓ TEHERBÍRÁS FÜLKE OLDALFALAK 5 4-26 utas 19 A jó megoldás kiválasztásához a legszélesebb kínálatra és a környezetet kímélo megoldásokra

Részletesebben

HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER

HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER FEJLETT INVERTERES TECHNOLÓGIA. Aerogor ECO Inverter Az új DC Inverter szabályzású Gorenje hőszivattyúk magas hatásfokkal, környezetbarát módon és költséghatékonyan biztosítják

Részletesebben

Megbízható felvonómegoldás

Megbízható felvonómegoldás KONE EcoSpace TM Megbízható felvonómegoldás Költséghatékony és megbízható A KONE EcoSpace TM rendkívül költséghatékony, melyet kifejezetten közepes magasságú épületekre terveztek. Tartós alkatrészeivel,

Részletesebben

KÉTFŐTARTÓS FUTÓDARUK

KÉTFŐTARTÓS FUTÓDARUK KÉPVISELET EMELŐ BERENDEZÉSEK KÉTFŐTARTÓS FUTÓDARUK Elmas kétfõtartós futódaru Demag rendszer Elektromos emelõmûvel és Demag vonszolókábeles áramellátással felszerelve Teherbírás 3,2 t Fesztáv 28,8 m Emelési

Részletesebben

AIRPOL PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok. Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok

AIRPOL PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok. Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok Az Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok változtatható sebességű meghajtással rendelkeznek 50-100%-ig. Ha a sűrített levegő fogyasztás kevesebb,

Részletesebben

THE GREEN LIGHT. falco +ando

THE GREEN LIGHT. falco +ando 79 THE GREEN LIGHT falco +ando 85 ISMERTETŐ falco A LÁMPATESTEK JELLEMZŐI Tervező: Michel Tortel Védettség Optikai tér IP 66 Sealsafe (*) Szerelvénytér IP 66 (*) Törési szilárdság IK 08 (**) Névleges feszültség

Részletesebben

Energiamegtakarítás SULZER HST Turbókompresszorokkal

Energiamegtakarítás SULZER HST Turbókompresszorokkal Energiamegtakarítás SULZER HST Turbókompresszorokkal Szennyvíztisztítás Üzemeltetési Költségeinek Csökkentése Szakmai Nap Budapest, 2018. április 19. Miért a sűrített levegő ellátás? Szennyvíztisztító

Részletesebben

Ózon fertőtlenítéshez és oxidációhoz ProMinent Környezetbarát ózon előállítás és adagolás

Ózon fertőtlenítéshez és oxidációhoz ProMinent Környezetbarát ózon előállítás és adagolás Ózon fertőtlenítéshez és oxidációhoz ProMinent Környezetbarát ózon előállítás és adagolás Printed in Germany, PT PM 020 07/08 H MT18 A 01 07/08 H Ózon előállítás és adagolás OZONFILT OZVa ózonberendezések

Részletesebben

ÉLETTARTAMRA MÉRETEZETT HÍDDARUK VIZSGÁLATA. Magyari László DARULINE Kft.

ÉLETTARTAMRA MÉRETEZETT HÍDDARUK VIZSGÁLATA. Magyari László DARULINE Kft. ÉLETTARTAMRA MÉRETEZETT HÍDDARUK VIZSGÁLATA Magyari László DARULINE Kft. Adjon az emelőjének egy újabb életet. Emelőmű teljes felújítása Egyedi, hagyományos tervezésű daru, múltban CSOPORTSZÁM MSZ 9750

Részletesebben

10 mm foratármérőjű rosta választható: 6, 8, 12, 17 mm

10 mm foratármérőjű rosta választható: 6, 8, 12, 17 mm Központi Daráló Porleválasztó ciklon A darálék a felhordó ventilátoron keresztül a ciklonba kerül. Hűtött vágókamra könnyű alacsony hőmérsékleten tartani az alapanyag darálást Álló és forgó kések Keménység:

Részletesebben

CoreLine SlimDownlight - az egyértelmű választás a LED-ek világában

CoreLine SlimDownlight - az egyértelmű választás a LED-ek világában Lighting CoreLine SlimDownlight - az egyértelmű választás a LED-ek világában CoreLine SlimDownlight A CoreLine SlimDownlight egy ultralapos süllyesztett lámpatestekből álló termékcsalád, amely a kompakt

Részletesebben

MRM R fel e von vo ó n r ó en e d n sze d r sze mod o e d r e ni n záci zá ó ci h ó o h z o Fazekas Árpád

MRM R fel e von vo ó n r ó en e d n sze d r sze mod o e d r e ni n záci zá ó ci h ó o h z o Fazekas Árpád MRM felvonórendszer modernizációhoz Fazekas Árpád Az MRM rendszer pozícionálása a felvonó piacon Nagytelj. > 25 megálló > 2.5m/s Közepes 15-25 megálló 1.6-2.5m/s Alacsony 15 megállóig 1.0m/s-ig 1.6m/s;

Részletesebben

Szabó Mihály. ABB Kft., 2013/05/09 Energiahatékonyság és termelékenység a hálózati csatlakozástól a gyártási folyamatokig

Szabó Mihály. ABB Kft., 2013/05/09 Energiahatékonyság és termelékenység a hálózati csatlakozástól a gyártási folyamatokig Szabó Mihály. ABB Kft., 2013/05/09 Energiahatékonyság és termelékenység a hálózati csatlakozástól a gyártási folyamatokig May 15, 2013 Slide 1 Tartalomjegyzék Energiahatékonyság Termelés és átvitel Smart

Részletesebben

Fülke, ellensúly. Követelmények, kialakítás, méretezés

Fülke, ellensúly. Követelmények, kialakítás, méretezés Fülke, ellensúly Követelmények, kialakítás, méretezés részletek Követelmények A fülke magassága A fülke szabad belmagassága legalább 2 m legyen. A fülke bejárat magassága legalább 2 m legyen. Hasznos

Részletesebben

Felvonókról általában

Felvonókról általában Felvonókról általában rövid összefoglalás Hlatky Endre 1 Miről lesz szó? Fogalmak és szabályok: az OTÉK vonatkozó előírásai; rendeletek, szabványok Az épületek forgalmi igényei: a személy- és teherszállítás

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 32 521 01 Felvonószerelő Tájékoztató

Részletesebben

idpn. Vigi áramvédős kismegszakítók

idpn. Vigi áramvédős kismegszakítók kismegszakítók DB116619 DB123430 DB123400 MSZ EN 61009 Tanúsítványok PB110000-40 b idpn. véd s kismegszakítók teljes védelmet nyújtanak a végelosztásban (túlok és szigeteléshibák ellen): v emberi védelem

Részletesebben

E1/50. 4W lm LALB4W LAL4W LALD4W. VILÁGÍTÁSTECHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK LED asztali világítótestek. 5 steps. LED asztali világítótestek

E1/50. 4W lm LALB4W LAL4W LALD4W. VILÁGÍTÁSTECHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK LED asztali világítótestek. 5 steps. LED asztali világítótestek VILÁGÍTÁSTEHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK A LAL4W asztali világítótest család tagjai között megtalálható az egyszerű asztali világítótest (LAL4W), dátum / idő / hőmérséklet kijelzővel, beállítható ébresztéssel

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

CoreLine Surfacemounted. egyértelmű LED-es választás. CoreLine, felületre szerelt. Előnyök. Szolgáltatások. Alkalmazás.

CoreLine Surfacemounted. egyértelmű LED-es választás. CoreLine, felületre szerelt. Előnyök. Szolgáltatások. Alkalmazás. Lighting CoreLine Surfacemounted az egyértelmű LED-es választás CoreLine, felületre szerelt Legyen szó új épületről vagy meglévő irodáról, a vásárlók olyan világítási megoldásokat szeretnének, amelyek

Részletesebben

Felvonók korszerő hajtása.

Felvonók korszerő hajtása. Felvonók korszerő hajtása. A felvonók tömeges elterjedése szorosan összefügg a forgóáramú villamos hálózatok kialakulásával. Magyarországon az elsı villamos hálózatot 1884.-ben Temesváron állították fel.

Részletesebben

SCM 012-130 motor. Típus

SCM 012-130 motor. Típus SCM 012-130 motor HU SAE A Sunfab SCM robusztus axiáldugattyús motorcsalád, amely különösen alkalmas mobil hidraulikus rendszerekhez. A Sunfab SCM könyökös tengelyes, gömbdugattyús típus. A kialakítás

Részletesebben

Új konstrukciójú felvonók, mozgólépcsők. Facskó Attila KONE Felvonó Kft ÉMI-TÜV Felvonó ellenőri tanfolyam

Új konstrukciójú felvonók, mozgólépcsők. Facskó Attila KONE Felvonó Kft ÉMI-TÜV Felvonó ellenőri tanfolyam Új konstrukciójú felvonók, mozgólépcsők Facskó Attila KONE Felvonó Kft. 2015. 04. 16. ÉMI-TÜV Felvonó ellenőri tanfolyam KONE Témakörök KONE-ról általánosságban KONE innováció kronológiája KONE MonoSpace,

Részletesebben

erő. Kézben tartott Compact Generation

erő. Kézben tartott Compact Generation Kézben tartott erő. Compact Generation Easy Universal Expert Make it your home. Tegye lakhelyét saját otthonává a Bosch sarokcsiszolóival. Erőteljesek, robusztusak és új, kompakt kialakításuknak köszönhetően

Részletesebben

Szoros kapcsolat. Termékminõség. Szakértelem. a vevõkkel. Tengine IMAGE. Termékismertetõ

Szoros kapcsolat. Termékminõség. Szakértelem. a vevõkkel. Tengine IMAGE. Termékismertetõ Szakértelem Termékminõség Szoros kapcsolat a vevõkkel Termékismertetõ Tengine IMAGE Tengine IMAGE család Robosztusak és nagy teljesítményûek: ezek a LED-modulok egyenletes megvilágítást adnak bármilyen

Részletesebben

Karbantartási utasítás

Karbantartási utasítás Villamos üzemű felvonó MM-I-97.1 24.11.2012 A Általános karbantartási utasítás A felvonó karbantartását havonta legalább egyszer (legfeljebb 30 naponként), de a nagy igénybevétel miatt célszerű havonta

Részletesebben

Laminar-Flow függőleges áramlású-kabin Típus: RVK A termékvédelemhez

Laminar-Flow függőleges áramlású-kabin Típus: RVK A termékvédelemhez Laminar-Flow függőleges áramlású-kabin Típus: RVK A termékvédelemhez Az RVK típusú moduláris egységgel nagyméretű tisztaterek alakíthatók ki. Felszerelhető a mennyezetre vagy üreges acélprofil lábakra.

Részletesebben

VENTUS A-P Műszaki adatok:

VENTUS A-P Műszaki adatok: VENTUS A-P A berendezés - működési mód alapján - a áramlásának típusa szerint aktív és passzív kategóriába sorolható. Passzív típusú biofiltereink ventilátor nélkül működnek, a t a szűrőn a rendszer kényszeráramlása

Részletesebben

SUPRABOX COMFORT KOMPAKT LAKÁSSZELLŐZTETŐGÉPEK

SUPRABOX COMFORT KOMPAKT LAKÁSSZELLŐZTETŐGÉPEK SUPRABOX COMORT KOMPAKT LAKÁSSZELLŐZTETŐGÉPEK ECOIT ETRI THE AIR MOVEMENT GROUP Rosenberg Hungária Lég- és Klímatechnikai Kft. 2532 Tokodaltáró, József Attila út 32-34. Telefon +36/33-515-515 ax +36/33-515-500

Részletesebben

Magas fényhasznosítás és kiváló fényminőség

Magas fényhasznosítás és kiváló fényminőség Lighting Magas fényhasznosítás és kiváló fényminőség PacificLED gen4 A PacificLED gen4 nagy hatékonyságú és megbízható, por és páramentes LED-es lámpatest, mely egyenletes fényeloszlású, kiváló fényminőséget

Részletesebben

W-Tec 3D+ rejtett pántok az SFS intec-től egyedi belsőépítészeti megoldásokhoz

W-Tec 3D+ rejtett pántok az SFS intec-től egyedi belsőépítészeti megoldásokhoz W-Tec 3D+ rejtett pántok az SFS intec-től egyedi belsőépítészeti megoldásokhoz SFS intec turn ideas into reality W-Tec 3D+ rejtett pántok egyedi tervezésű ajtókhoz Az SFS intec által gyártott új rejtett

Részletesebben

J A G A F R E E D O M C L I M A

J A G A F R E E D O M C L I M A J A G A F R E E D O M C L I M A Energiahatékonyság, fenntarthatóság és design! Szerény mérete ellenére a Freedom Clima egyben nagy teljesítményű fűtő- és hűtő, szabadon álló rendszer, mely csendesen és

Részletesebben

LED Katalógus 2015. LED a holnap világossága. Oxygen Communication Kft. oxygen-2.com/ledvilagitas

LED Katalógus 2015. LED a holnap világossága. Oxygen Communication Kft. oxygen-2.com/ledvilagitas LED Katalógus 2015. LED a holnap világossága Oxygen Communication Kft. oxygen-2.com/ledvilagitas LED cső Termékjellemzők: - azonnali, teljes fényerő - beépített tápegység - energiatakarékos: 65 -kal több

Részletesebben

Megbízhatóság Felhasználóbarát megoldások Környezetbarát kivitel. EL-ngn A fény motorja. P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s

Megbízhatóság Felhasználóbarát megoldások Környezetbarát kivitel. EL-ngn A fény motorja. P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s Megbízhatóság Felhasználóbarát megoldások Környezetbarát kivitel EL-ngn A fény motorja P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s Next GeNeration A világítás energiahatékonyságát célzó piaci elvárások

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9 Felhasználási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor Több csapolási pont ellátására: > Zuhanyzó és kézmosó, a betáp víz hómérséklet illetve az elektromos hálózat

Részletesebben

OptiVision LED gen2 az ipari területek és szabadidős sportlétesítmények intelligens megvilágítására

OptiVision LED gen2 az ipari területek és szabadidős sportlétesítmények intelligens megvilágítására Lighting OptiVision LED gen2 az ipari területek és szabadidős sportlétesítmények intelligens megvilágítására OptiVision LED gen2 A Philips OptiVision LED gen2 lámpatest és kiegészítő rendszere teljes körű

Részletesebben

Mindig világosságra érhet haza

Mindig világosságra érhet haza PHILIPS mygarden Falilámpa June szürke Mindig világosságra érhet haza Vigyen modern stílust a kertjébe. Ez a világosszürke, mozgásérzékelővel rendelkező Philips mygarden fali lámpa sima formájával magára

Részletesebben

Téglalap alakú SlimBlend Nagy teljesítmény és fejlett vezérlés

Téglalap alakú SlimBlend Nagy teljesítmény és fejlett vezérlés Lighting Téglalap alakú SlimBlend Nagy teljesítmény és fejlett vezérlés Téglalap alakú SlimBlend, felületre szerelt Megnőtt az igény az irodai szabványoknak megfelelő, kiváló fényminőségű világításra.

Részletesebben

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az ABLOY magas biztonsági termékeit az egész világon ismerik és elismerik. Széles termékskálánk minden tagja csúcsminôséget képvisel és kiváló teljesítményt

Részletesebben

Fokozatmentes fényerőszabályozás,

Fokozatmentes fényerőszabályozás, PHILIPS Szabályozható LED Phase kettős spotlámpa szabályozható fény Hangulat teremtésére tökéletes Lágy LED, szemkímélő Kiváló minőségű anyagok Fokozatmentes fényerőszabályozás, a ragyogótól a lágy fényig

Részletesebben

Mindig világosságra érhet haza

Mindig világosságra érhet haza PHILIPS mygarden Falilámpa Veranda inox Mindig világosságra érhet haza Tegye emlékezetessé a különleges alkalmakat ezzel a nagyszerű, rozsdamentes acélból készült Philips mygarden fali lámpával. Kialakítása

Részletesebben

Függesztőelemek. Követelmények, kialakítás, méretezés

Függesztőelemek. Követelmények, kialakítás, méretezés Függesztőelemek Követelmények, kialakítás, méretezés Függesztőelemek 9.1. Függesztőelemek 9.1.1. A fülkéket, ellensúlyokat és kiegyenlítősúlyokatacélsodrony kötelekre, vagy párhuzamos lánctagokból álló

Részletesebben

Szabadonálló elektromos olajsütő

Szabadonálló elektromos olajsütő A 700XP sorozat több, mint 100 modellt foglal magába. Minden készülékek nagy teljesítményű, megbízható, energiatakarékos, biztonságos és ergonómikus. A modul rendszer megszámlálhatatlan konfigurációban

Részletesebben

ANYAGMOZGATÓ BERENDEZÉSEK

ANYAGMOZGATÓ BERENDEZÉSEK ANYAGMOZGATÓ BERENDEZÉSEK 265 Anyagmozgató berendezések Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék A Pfaff-silberblau anyagmozgató berendezések kiválóan Kézi raklapemelők 270-281 Kézi raklapemelők mérleggel 282-283

Részletesebben

Az SCK sorozat ereje. Te c h n o l ó g i á v a l ö s z t ö n ö z v e, szakértelemmel tervezve. Egyszerű beüzemelés. Megbízható minőség

Az SCK sorozat ereje. Te c h n o l ó g i á v a l ö s z t ö n ö z v e, szakértelemmel tervezve. Egyszerű beüzemelés. Megbízható minőség Csavarkompresszorok Te c h n o l ó g i á v a l ö s z t ö n ö z v e, szakértelemmel tervezve. A z A l u p m á r k a t ö b b, m i n t 8 5 é v i p a r i t a p a s z t a l a t t a l r e n d e l k e z i k.

Részletesebben

KARTONPALLET papír raklap. Az ideális raklap a legjobb áron

KARTONPALLET papír raklap. Az ideális raklap a legjobb áron KARTONPALLET papír raklap Az ideális raklap a legjobb áron általános termékek Erősített raklapok Szabvány méretű raklapok Keretek Raklap láb Könnyített raklapok Koncepció KARTONPALLET méretpontos, egyedi,

Részletesebben

ELEKTRONIKUS KERINGTET SZIVATTYÚK

ELEKTRONIKUS KERINGTET SZIVATTYÚK ELEKTRONIKUS KERINGTET SZIVATTYÚK ELEKTRONIKUS KERINGTETÖ SZIVATTYÚK F TÉSI ÉS LÉGKONDÍCIONÁLÓ RENDSZEREKHEZ ÁLTALÁNOS ADATOK Felhasználási terület Alacsony energia fogyasztású f tési és légkondicionáló

Részletesebben

Használati utasítás KMS Fűmagvető

Használati utasítás KMS Fűmagvető Használati utasítás KMS Fűmagvető Gyártó: KMS-Rinklin GmbH Freiburgerstr. 10 Gewerbepark Breisgau D-79427 Eschbach Tel.: +49-7634/505488-0 Fax: +49-7634/505488-20 E-Mail: info@kms-rinklin.de Internet:

Részletesebben

Felépítés. Fogantyú és rögzít heveder Egyszer kezelés, biztonságos, a szabványoknak megfelel rögzítés.

Felépítés. Fogantyú és rögzít heveder Egyszer kezelés, biztonságos, a szabványoknak megfelel rögzítés. cat_drain_c3 01_0609_HU.book Page 36 Thursday, July 5, 007 9:40 AM sorozat leírás Felépítés Nemesacél motor Jól bevált felépítés modern INOX & kompozit kialakítás, optimalizált hatásfokú szabad örvénykerékkel.

Részletesebben

mint A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO AZ ÚJ www.varta-automotive.

mint A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO AZ ÚJ www.varta-automotive. www.varta-automotive.com mint AZ ÚJ A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO Thanks go to Peugeot, www.peugeot.com MINDIG JOBB: ENERGIA PRÉMIUM MINŐSÉGBEN

Részletesebben

Megfizethető hatékonyság

Megfizethető hatékonyság AREA INDU LINE GEN2 Megfizethető hatékonyság Az INDU LINE GEN2 a hagyományos T5/T8 fénycsöves rendszerek hatékony LED-es alternatíváját adja. A komoly igénybevételt jelentő ipari körülmények között hosszú

Részletesebben

A lámpatestek a hálózati működtetéshez szükséges meghajtó egységeket és a LED fényforrásokat egyaránt tartalmazzák.

A lámpatestek a hálózati működtetéshez szükséges meghajtó egységeket és a LED fényforrásokat egyaránt tartalmazzák. E/18 VILÁGÍTÁSTECNIKA Beépíthető lámpatestek Kerek, beépíthető körsugárzók 50/0 z 40 0 -L-NW W 1 13 W 390 lm 4.000 K 110 mm 0 20 mm A -L-WW W 1 2 W 800 lm 2.700 K 10 mm 174 20 mm A -L-NW W 1 2 W 800 lm

Részletesebben

ELEKTRONIKUS KERINGTET SZIVATTYÚK

ELEKTRONIKUS KERINGTET SZIVATTYÚK ÁLTALÁNOS ADATOK Felhasználási terület Alacsony energia fogyasztású Szolár energia rásegítés f tési redszerekhez kifejlesztett elektronikus keringtet szivattyú, EVOTRON sol kiválóan m ködik magas glykol

Részletesebben

FÉNY ÉS ÁRNYÉK INDIVIDUÁLISAN TÉLIKERT- ÁRNYÉKOLÓK. Mindent az Ön télikert-álmához! - - a HELLA-tól. A télikert-árnyékolóvonalunk gondoskodik a

FÉNY ÉS ÁRNYÉK INDIVIDUÁLISAN TÉLIKERT- ÁRNYÉKOLÓK. Mindent az Ön télikert-álmához! - - a HELLA-tól. A télikert-árnyékolóvonalunk gondoskodik a TÉLIKERT-ÁRNYÉKOLÓK A FÉNY FAZETTÁI Az ellentétek vonzzák egymást. Az éjszaka a nappalt kíséri. A világosnak szüksége van a sötétre. A fekete feltételezi a fehéret. Ahol fény van, ott árnyék is van -

Részletesebben

Cégünk vállalja a projekttel kapcsolatos műszaki szaktanácsadást.

Cégünk vállalja a projekttel kapcsolatos műszaki szaktanácsadást. ELoNYÖK Mozgó korona: a lámpatestek karbantartása a talajszinten elvégezhető, nagy magasságú, speciális emelőkocsit a munkálatok nem igényelnek. A fényforrások cseréje a forgalom jeletősebb zavarása nélkül

Részletesebben

9- Fordító és kitárazó egységek (a műhely méretei alapján lehetséges az illesztés)

9- Fordító és kitárazó egységek (a műhely méretei alapján lehetséges az illesztés) Formmaksan szegező sor A gép által elfogadott tűréshatár a raklap alkotóelemeinek méreteire vonatkozóan megegyezik az UNI/EURO által előírtakkal. Gyártási kapacitás: EUR/EPAL típusú raklapra vonatkozó

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX Felhasznállási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor > Vödör mosók Több csapolási pont ellátására: > Zuhanyzó és kézmosó Termék adatlap 1 / 6 Energetikai besorolás

Részletesebben

FELVONÓ TERVDOKUMENTÁCIÓ

FELVONÓ TERVDOKUMENTÁCIÓ Otis Felvonó Kft. H-1082 Budapest, Futó utca 47-53. Tel.: +36-1-430-4600 Fax.: +36-1-430-4647 hungary@otis.com FELVONÓ TERVDOKUMENTÁCIÓ Smidt Múzeum bővítése Szombathely, Hollán Ernő u. 2. Hrsz.:6004 E-NP2663-00-000-0

Részletesebben

FELELŐSSÉG ENERGIATAKARÉKOSSÁG GARANCIA

FELELŐSSÉG ENERGIATAKARÉKOSSÁG GARANCIA LLŐSSÉ NRITKRÉKOSSÁ RNI LLŐSSÉ NRITKRÉKOSSÁ RNI 8.60 rp konvektor... 2 26 rp konvektor... 4 36 rp konvektor... 4 Zeusz 8.50 rp konvektor... 6 Zeusz 35 rp konvektor... 8 8.50 rp konvektor...10 35 rp konvektor...12

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/47. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 4597/2016 CPV Kód:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/47. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 4597/2016 CPV Kód: Gazdasági Versenyhivatal 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. szám alatti, 1000 kg/felvonó teherbírású, 2 db, duplex le- fel gyűjtő csoportban működő személyfelvonójának komplett felújítása Közbeszerzési Értesítő

Részletesebben

E-mini átfolyós vízmelegítő M

E-mini átfolyós vízmelegítő M Felhasználási terület Egy csapolási pont ellátásra: > Kézmosó > osdó > Konyhai mosogató ( 6 vagy 7) Termék adatlap 1 / 5 Energetikai besorolás A 3 4 6 7 Cikkszám: 1500-17003 1500-17004 1500-17006 1500-17007

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz Tartalomjegyzék Beépítés és bekötési rajz Vázlatos bekötési ábrák Szenzorok beépítése A kijelző elhelyezése Központi egység telepítése Funkciók Riasztás A rendszer működése

Részletesebben

Egyszerű és könnyű karbantartás A karbantartási munkák megkönnyítése érdekében a nagygém összes kenési pontja a jobb oldalra került.

Egyszerű és könnyű karbantartás A karbantartási munkák megkönnyítése érdekében a nagygém összes kenési pontja a jobb oldalra került. KUBOTA MINIKOTRÓ Egészen kis méret, gyors megtérülés, egyszerű és könnyű kezelés. Ezek a jellemzői az új Kubota K 008-3-as minikotrónak, melynek üzemi súlya 1 tonna alatt van. Gyors csapszeges csatlakoztatás

Részletesebben

CoreLine Waterproof az egyértelmű LED-es választás

CoreLine Waterproof az egyértelmű LED-es választás Lighting CoreLine Waterproof az egyértelmű LED-es választás CoreLine Waterproof Legyen szó új épületről vagy meglévő térről, a vásárlók olyan világítási megoldásokat szeretnének, amelyek minőségi fényt

Részletesebben

ALACSONY ZAJSZINTŰ CSÖVEK ÉS SZERELVÉNYEK Alacsonyabb zajszintet (akár 19dB) és vibrációt biztosít.

ALACSONY ZAJSZINTŰ CSÖVEK ÉS SZERELVÉNYEK Alacsonyabb zajszintet (akár 19dB) és vibrációt biztosít. ALACSONY ZAJSZINTŰ CSÖVEK ÉS SZERELVÉNYEK Alacsonyabb zajszintet (akár 19dB) és vibrációt biztosít. Peštan világszerte A Peštan vállalat vezető pozíciót tölt be a műanyag csövek és PVC profilok gyártásában

Részletesebben

Árassza el fénnyel a külső tereket

Árassza el fénnyel a külső tereket PHILIPS mygarden Falilámpa Riverside antracitszürke LED Árassza el fénnyel a külső tereket Biztosítsa éjszaka is kertjének nagyszerű nappali látványát ezzel a minimalista, antracit színű Philips fali lámpával.

Részletesebben

C-MOD ÚJ TELEPÍTÉSEKHEZ ÉS FELÚJÍTÁSOKHOZ.

C-MOD ÚJ TELEPÍTÉSEKHEZ ÉS FELÚJÍTÁSOKHOZ. C-MOD ÚJ TELEPÍTÉSEKHEZ ÉS FELÚJÍTÁSOKHOZ www.wittur.com A rugalmas ajtó Kompakt ajtó új és már meglévő liftek telepítéséhez szűk helyekre 1 Kompakt A C-MOD nagy teljesítményt nyújt, de kis helyet foglal

Részletesebben

Danfoss Link RS Szerelési útmutató

Danfoss Link RS Szerelési útmutató Danfoss Link RS Szerelési útmutató HU Danfoss Link RS A Danfoss Link RS (Room Sensor) szobahőmérséklet érzékelő méri és továbbítja a Danfoss Link CC központnak a helyiség hőmérsékletének értékét. A Danfoss

Részletesebben

JÉGKOCKA, JÉGPEHELY KÉSZÍTÕK ÉS ADAGOLÓK

JÉGKOCKA, JÉGPEHELY KÉSZÍTÕK ÉS ADAGOLÓK JÉGKOCKA, JÉGPEHELY KÉSZÍTÕK ÉS ADAGOLÓK JÉGKOCKA KÉSZÍTÕK JÉGKOCKA KÉSZÍTÕGÉPEK BEÉPÍTETT TÁROLÓVAL Az ICE-O-Matic Önálló Jégkocka Készítõgép több méret / teljesítmény választékot kínál a Kis Irodai /

Részletesebben

ZARGES fellépők és munkadobogók

ZARGES fellépők és munkadobogók Összecsukható fellépő ZARGES fellépők és munkadobogók sokoldalúak, praktikusak és jól használhatók. Különösen praktikus a kis magasságban végzett munkákhoz. Minimális helyigény a tárolásnál és szállításnál.

Részletesebben

Komplett programot kínálunk!

Komplett programot kínálunk! Komplett programot kínálunk! Mechanikus végállású motorok Redõnyök és napellenzõk számára Mechanikus végállású motorok Egyszerûen meggyõzõek Biztonságot adunk Védelem betörés ellen - teljesen automatikusan

Részletesebben

Estia 5-ös sorozat EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ. Főbb jellemzők. További adatok. Energiatakarékos

Estia 5-ös sorozat EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ. Főbb jellemzők. További adatok. Energiatakarékos EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ Estia 5-ös sorozat Főbb jellemzők Hűtés, fűtés és használati melegvíz termelés Kompresszor szabályozási tartománya 10 és 100% között van Nincs szükség kiegészítő segédfűtésre

Részletesebben

SZELLŐZTETŐ- RENDSZER. A ventilátor 50%-os fordulaton történő működtetése 70%-os energiafelhasználás. csökkenést eredményez. SZELLŐZTETŐ- RENDSZER

SZELLŐZTETŐ- RENDSZER. A ventilátor 50%-os fordulaton történő működtetése 70%-os energiafelhasználás. csökkenést eredményez. SZELLŐZTETŐ- RENDSZER HALK MŰKÖDÉSŰ CSŐVENTILÁTOROK TD-SILENT ECOWATT sorozat TD-SILENT ECOWATT - ÉS 1 KÖZÖTTI TÍPUSOK ENERGIA- HATÉKONY TD-SILENT ECOWATT - 1 ÉS TÍPUSOK ENERGIA- HATÉKONY SZELLŐZTETŐ- RENDSZER SZELLŐZTETŐ-

Részletesebben

légkondicionáló berendezések

légkondicionáló berendezések légkondicionáló berendezések 2012 split klíma MULTI split klíma IPARI klíma mobil klíma párátlanító powered by: Párátlanító 20 liter / nap R134A automatikus lekapcsolás,ha a tartály megtelik (felső) hordozható

Részletesebben

Csak egy gombnyomás, és a Sommer garázsnyitó csendben kinyitja kapuját. hosszú élettartam a hajtóműkímélő technológiának köszönhetően

Csak egy gombnyomás, és a Sommer garázsnyitó csendben kinyitja kapuját. hosszú élettartam a hajtóműkímélő technológiának köszönhetően Garázsnyitók Újra itthon! A megérdemelt kényelem. Csak egy gombnyomás, és a Sommer garázsnyitó csendben kinyitja kapuját. takarékos energiafelhasználás hosszú élettartam a hajtóműkímélő technológiának

Részletesebben

TELE - Referenciák. A TELE Vásárlói

TELE - Referenciák. A TELE Vásárlói TELE - Referenciák A TELE Vásárlói Az ipar valamennyi területén elégedett vásárlói kapcsolatok Ipari automatizálás Ermvek Vízkezelés Berendezésgyártók Bányászat Termelipar Élelmiszeripar Htkocsik Ftés,

Részletesebben

Általános használatú porszívók

Általános használatú porszívók A Nilfisk gépek tervezésekor rendkívüli figyelmet fordítottak az ergonómiára és a környezetbarát kialakításra. A porzsák megtölthetősége a kategóriájában a legjobb, tehát kevesebb időt kell tölteni porzsák

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9-U

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9-U Felhasznállási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor Termék adatlap 1 / 5 Energy efficiency class A (MPS : 6,6 vagy 8,8 kw-on üzemelhető be) Cikkszám: 2400-26249

Részletesebben