JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága február 15-i ülésén elhangzottakról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága február 15-i ülésén elhangzottakról"

Átírás

1 5110-2/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága február 15-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök Dr. Misz Mihály tag Pál György tag Flaskay Mihály szakértő Földesi Dániel szakértő Dr. Renn Oszkár civil delegált Dr. Szalóczi Ilona jogász Dr. Bánhidy Péter aljegyző Juhászné dr. Krecz E. Gazdasági Iroda vezetője Dr. Nagy-Holló Eszter Jogi és Szervezési Iroda csop.vez. Sós István alpolgármester Zsótér Krisztián vagyongazd. ügyintéző Valcsákné Kecskeméti Kornélia vagyongazd.ügyintéző Molnár László VFÜ Iroda Szűcs Tamás vagyongazd. csoportvezető Lugosi Dénes Eger Termál Kft. Tőzsér Istvánné Bródy S. Megyei és Városi Könyvtár Igazgató Varga Lászlóné Bródy S. Könyvtár Várkonyi György EVAT Zrt. vezérigazgató Csirke Józsefné EVAT Zrt. Huszár Katalin Városgondozás Eger Kft. Jakab Zoltán Városgondozás Eger Kft. Ügyvezető Jegyzőkönyvvezető: Bak Edit Köszönti a bizottsági ülésen megjelent tagokat, valamint a meghívottakat. Megállapítja, hogy a bizottság határozatképes, mivel azon 4 tag megjelent. A meghívott vendégek közül többen jelezték, hogy a 7, 8, 9, 10. sz. napirendek tárgyalása kerüljön előre. Kéri a bizottság tagjait, hogy szavazzanak a napirendek elfogadásáról. A bizottság 4 igen egyhangú szavazattal elfogadta a napirendeket.

2 2 7./ Előterjesztés a MÉDIA EGER Nonprofit Kft. digitális műsorkiosztásba való bekerülés műszaki költségeinek fedezetére nyújtott felhalmozási célú támogatás elszámolásáról Előterjesztő: Sós István alpolgármester Szűcs Tamás vagyongazdálkodási csoportvezető 4 igen szavazattal a bizottság támogatja az előterjesztés közgyűlés elé való beterjesztését. 13/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja a MÉDIA EGER Nonprofit Kft. digitális műsorkiosztásba való bekerülés műszaki költségeinek fedezetére nyújtott felhalmozási célú támogatás elszámolásáról szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. 8./ Előterjesztés az EVAT Zrt. és a Törzsház évi üzleti tervéről, a Felügyelő Bizottság évi beszámolójáról és évi feladattervéről Előterjesztő: Sós István alpolgármester Szűcs Tamás vagyongazdálkodási csoportvezető Pál György Az anyagban szerepel, hogy a Termál fürdő szerződést kötött az új hotellel, ebből 15 millió Ft bevétele keletkezik ebben az évben. Ez az összeg bérleti díjból, területbérlésből strandhasználatból, vízhasználatból keletkezik. Megkérdezi, hogy ez féléves vagy éves bérleti díj? A parkolóház hogyan érinti az EVAT Zrt. üzleti eredményét? A távhővel kapcsolatos rendelet, amely megjelent hátrányosan érintette Eger városát a kompenzáció szempontjából. Megkérdezi, hogy ezen a téren mi várható? Várkonyi György A Termál és az Imola szerződés éves szinten 24 millió Ft. Véleménye szerint ez többletbevételt jelent, költség vonzata minimális. A parkolóház olyan szempontból nem jelent problémát az EVAT-nak, hogy eddig a piac melletti parkoló bevétele szolgált a piac társasház önkormányzati részének közös költsége kifizetésére. A közgyűlés tavaly hozott egy határozatot, hogyha a parkolóház beindul, akkor az önkormányzat ezt átvállalja. A parkolóháznál a havi bérleti díjak fognak problémát jelenti. Az éves bérleti díja kb millió Ft.

3 3 A parkolóház üzemeltetési díja éves szinten millió Ft. Abban az esetben, ha 240 Ft-os óránkénti parkolási díjjal számolnak, akkor 40-50% közötti kihasználtságnak kellene lenni, hogy ez az összeg megtérüljön. A távhővel kapcsolatosan október 1-jén megjelent a távhő hatósági ár, illetve a támogatás, amely 39 Ft. December 1-vel 839 Ft lett, január 1-jén bruttó 559 Ft, mely ebben az évben 4,2%-os emelést eredményez. A támogatás csökkenés, mínusz 1,5 millió Ft-ot eredményez. Sós István kor megérkezett Flaskay Mihály külső tag. A KGB ülésen felmerült a parkolás kérdése. Az EVAT Zrt-nek a parkolási koncepciót áprilisra kell elkészíteni. Fontosnak tartja, hogy a parkolási koncepcióba bekerüljön a Szvorényi út, Grónay út, Sóház utcában lévő parkolóhelyek is. Továbbá a Frank T. utcában is lehetne néhány parkolóhelyet kialakítani. Várhatóan a fűtőmű építése áprilisban elindul és év végére működni fog. Több kérdés, észrevétel nem lévén kéri, hogy szavazzanak az előterjesztésről. Megállapítja, hogy 14/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja a EVAT Zrt. és a Törzsház évi üzleti tervéről, a Felügyelő Bizottság évi beszámolójáról és évi feladattervéről szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. 9./ Előterjesztés a Városgondozás Eger Kft évi üzleti tervéről Előterjesztő: Sós István alpolgármester Szűcs Tamás vagyongazdálkodási csoportvezető Sós István áprilisában az új hulladékgazdálkodási törvény meg fog jelenni, fel fog vetni néhány új problémát. Pl. a hulladéklerakási járulék kérdése, tonnánként 9000 Ft-ot kellene fizetni lerakási díjként. A lerakási díj bevezetése fokozatosan, négy év alatt fog megvalósulni. Várhatóan a törvény úgy fogja szabályozni a közszolgáltatást, hogy az 50% fölötti önkormányzati tulajdonú cégeknek lesz a jogosítványa a közszolgáltatás elvégzése.

4 4 Pál György Az első kérdése lett volna, hogy milyen tervek vannak további piacok megszerzésére. Megkérdezi, hogy a klíma és energetikai iroda milyen költségekkel jár, és hány főt foglalkoztat. Jakab Zoltán A szakma azt mondja általában egy 50 km-es körzetben érdemes gondolkozni a hulladékszállítás területén. A tavalyi év végén több közbeszerzési pályázaton indultak. A 2012-es év sorsdöntő év lesz ben nyílt lehetőség a 10 éves szerződéskötésre, jó pár településnek 2012-ben lejár az érvényes szerződése. A klíma és energetikai iroda novemberben került át a Városgondozás Eger Kft-hez. Előzetes tárgyalásokat folytatnak a tulajdonossal. Jelenleg 1 fő munkavállalóval működik az iroda. Dr. Renn Oszkár Megkérdezi, hogy ez az 1 munkavállaló teljes munkaidőben van foglalkoztatva, és mi a feladata? Jakab Zoltán 8 órában van foglalkoztatva, azokat a feladatokat végzi, amit az önkormányzatnál eddig is végzett. Több kérdés, észrevétel nem lévén kéri, hogy szavazzanak az előterjesztésről. Megállapítja, hogy 15/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja a Városgondozás Eger Kft évi üzleti tervéről szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. 10./ Előterjesztés bérleti jog visszafizetés ellenértékének biztosítására Eger, Jókai u. 12. sz. (egri 4966/A-2 hrsz.) Előterjesztő: Dr. Kovács Luca jegyző Korsós Lajosné vagyonkezelő divízióvezető EVAT Zrt. Várkonyi György A vagyonrendelet alapján készült ennek az anyagnak az előkészítése. A Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság egyhangúlag támogatta.

5 5 5 igen szavazattal a bizottság támogatja az előterjesztés közgyűlés elé való beterjesztését. 16/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja a bérleti jog visszafizetés ellenértékének biztosítására Eger, Jókai u. 12. sz. (egri 4966/A-2 hrsz.) előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. 1./ Előterjesztés a tervezett beruházások felülvizsgálatáról, évi elmaradt hitelfelvétellel összefüggő előirányzat módosításáról, valamint Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének rendelet-tervezete az Önkormányzat évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről szóló módosított 10/2011. (II.25.) számú önkormányzati rendelet módosításáról Előterjesztő: Habis László polgármester Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető Juhászné dr. Krecz Erzsébet A tervezett beruházások felülvizsgálatát előírta az ÁSZ jelentése. Az önkormányzat az intézkedései tervben a költségvetés elkészítésével egyidőben vállalta ezt a felülvizsgálatot. Az első rész az a határozati javaslat, amelyet kiosztásos anyagként kaptak meg a bizottság tagjai és ez fog a közgyűlés elé kerülni. A második rész arról szólna, hogy jelentős nagyságrendű hitelt nem sikerült lehívnia az önkormányzatnak 2011-ben. Emiatt a 2011-es költségvetési előirányzatait változtatni kellett. Ennek a változtatásnak a részeit tartalmazza ez a határozati javaslat. Egyrészt bevételi többletekből, másrészt 2011-es előirányzatokból, illetve előző évek pénzmaradványából zárolta az önkormányzat a fel nem vett hitelnek megfelelő összeget. A 2011.évi költségvetési rendelet-módosítás 18 milliárdos módosított költségvetési főösszeggel kerülne elfogadásra a közgyűlésen. Pál György Az anyagnak az egyik újdonsága, hogy kimondja, hogy az Agora nincsen. A beruházások felülvizsgálatával kapcsolatban elmondja, hogy le van írva hogy hol tart és mikor lett kötve a szerződés. Ez nem felülvizsgálat. Ez a tényeknek az összefoglalása. A felülvizsgálat az, hogy a költségvetési főösszeg 2 milliárd Ft-tal csökken a tavalyi évhez képest. Ezért a belvárosi rehabilitációnál át kell nézni tételesen, hogy milyen projekt lista van, és ki kell belőle venni azt, ami fölösleges. Az Agoránál ki kellett volna mondani, hogy hány 100 millió Ft lett ebbe beletéve. Ki ezért a felelős, hogy túl lett tervezve és nem tudott megvalósulni.

6 6 Juhászné dr. Krecz Erzsébet Ami belefért a 2012-es évi költségvetésbe azt tervezik. Vannak olyan tételek, ahol más feltétel rendszer van. A Szilágyi Gimnázium és Kollégium költségvetése szerepel az anyagban. Az intézmények 2013-tól átkerülnek állami tulajdonba. Az állam vállalja be az önerőt ennek a finanszírozására. Pál György Fontosnak tartja, hogy amennyiben a Szilágyi Gimnázium és Kollégiumnál nem vállalja át az állam az önerőt, akkor az önkormányzat szerződést bont. Sós István Úgy tudja, hogy Polgármester Úr tárgyalásokat folytatott arról, hogy a Szilágyi Gimnázium és Kollégium beruházását átveszi az állam. A évi költségvetési rendelet-módosítással kapcsolatban elmondja, hogy a tervezett beruházások felülvizsgálata mellett továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy az Önkormányzat hitelállománya minél kisebb mértékben növekedjen, mivel a hitelállomány növekedés veszélyeire az ÁSZ is figyelmeztette az Önkormányzatot. Pál György Kifogásolja, hogy a 4 milliárd forint összegű projekt felülvizsgálatáról mindössze 8 sor anyag készült. Kéri a szavazást a tervezett beruházások felülvizsgálatáról szóló határozatra vonatkozóan. Megállapítja, hogy 3 igen, 1 tartózkodás és 1 nem szavazattal a bizottság elfogadta. Kéri a szavazást a évi elmaradt hitelfelvétellel összefüggő előirányzat módosításra. A bizottság 4 igen és 1 tartózkodás mellett javasolta a Közgyűlés elé való terjesztését. Kéri a szavazást a évi költségvetési rendelet módosításra vonatkozóan. Megállapítja, hogy 4 igen és 1 tartózkodás mellett javasolta a Közgyűlés elé való terjesztését. 17/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja a évi elmaradt hitelfelvétellel összefüggő előirányzat módosítását és az Önkormányzat évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről szóló módosított 10/2011. (II.25.) számú önkormányzati rendelet módosítását az alábbi kiegészítéssel: A bizottság véleményként fogalmazta meg a évi költségvetési rendelet-módosítással kapcsolatban, hogy a tervezett beruházások felülvizsgálata mellett továbbra is kiemelt figyelmet

7 7 kell fordítani arra, hogy az Önkormányzat hitelállománya minél kisebb mértékben növekedjen, mivel a hitelállomány növekedés veszélyeire az ÁSZ is figyelmeztette az Önkormányzatot. 2./ Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti saját bevételeinek, adósságot keletkező ügyeleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek várható összegéről, továbbá az Önkormányzat évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről Előterjesztő: Habis László polgármester Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető Juhászné dr. Krecz Erzsébet A 2012.évi költségvetésnél két részből áll az anyag. A költségvetési rendelet elfogadása előtt kell dönteni a képviselőknek a saját bevételekről a tárgyévet követő 3 évet is bemutatva. Az új jogszabályváltozások következtében teljes egészében átalakult a költségvetési rendelet szerkezete ben a Polgármesteri Hivatalt és az Önkormányzatot kettéválasztották. Külön adószáma, bankszámlaszáma van mind a kettőnek. Az I. fejezetben található a Polgármesteri Hivatal költségvetése. Szét kellett választani a hivatali és az önkormányzati feladatokat. A képviselőtestülettel kapcsolatos összes kiadást a Polgármesteri Hivatalnál kell szerepeltetni és nem az önkormányzatnál. Jelentős változás, hogy január 1-től a kisebbségi önkormányzatokból nemzetiségi önkormányzat lett. Teljesen elkülönített költségvetést készítenek. Önálló adószámuk, bankszámlaszámuk van, önállóan fognak gazdálkodni. A 2012-es költségvetésből a társulások is kimaradnak. Nem kell szerepeltetni az önkormányzat költségvetésében. Bevételi oldalon szét kellett választani, hogy önkormányzati feladathoz vagy polgármesteri hivatalhoz kapcsolódó bevétel-e. Január 1-től átkerült a Tűzoltóság az államhoz. A Könyvtárat már teljes egészében az önkormányzat finanszírozza ettől az évtől. Az önkormányzathoz került a Gárdonyi Géza Színház és a Harlekin Bábszínház finanszírozása is. Közel 9%-os az állami támogatás csökkenés, ez 444 millió Ft-ot jelent. Ezen kívül a 2%-os Áfa kulcs emelkedés sújtja az önkormányzatot. Az energetikai számítások kapcsán plusz 50 millió Ft-os nagyságrenddel kalkulált az önkormányzat ez év végéig. A kötelező feladatokra 5%-os csökkenést, az önként vállalt feladatoknál 10%-os csökkenést hajtott végre az önkormányzat. Az Agria Volán támogatása nőtt a 2011-es évhez képest, most 72 millió Ft-tal indulnak, még 80 millió Ft-ra nincs fedezet, kb millió Ft veszteség várható a tömegközlekedésből, ezt vállalta az önkormányzat, hogy finanszírozza. Az Agria Humán támogatása bekerült az eredeti költségvetésbe. A működési bevétel, és kiadás vonatkozásában 2 millió Ft-os működési többlet van. A fejlesztési feladatoknál 2,3 milliárdos hitel beállítására volt szükség es évben az elindított közbeszerzési eljárásoknál, amíg nincs forrás, addig nem lehet elindítani az eljárást. Először a hitelt kell közbeszerzési eljáráson elindítani. Nagyon feszített a költségvetés, kevesebb a tartaléka az önkormányzatnak.

8 8 Dr. Renn Oszkár A civilek támogatása jelentősen csökkent a 2011-hez képest. Az elmúlt évben 8,9 millió Ft volt a civileknek a támogatása. Ez az összeg 2012-es költségvetésben 2,3 millióval csökkent. 25%- os csökkentés történt ebben az esetben. Juhászné dr. Krecz Erzsébet Ez a csökkentés a Civilház pályázatával függ össze. Pál György Megkérdezi, hogy 300 millió Ft-ba kerül az önkormányzatnak a Gárdonyi Géza Színház működtetése. Juhászné dr. Krecz Erzsébet 289 millió Ft a Gárdonyi Színház és 50 millió Ft a Harlekin Bábszínház támogatása ebben az évben. Az államtól várnak kb. 200 millió Ft-nak megfelelő összeget. Pál György Az Agria Nyári Játékok előirányzatát miért nem a Gárdonyi Géza Színháznál szerepeltetik? Szűcs Tamás Két anyaghoz még nem kapták meg az előterjesztéshez szükséges adatokat. Az egyik előterjesztés címe: A Gárdonyi Géza Színház és a Harlekin Bábszínház további működtetése. A másik előterjesztés címe: Alapítvány a Komplex Kultúrakutatásért által bérelt 4873 hrsz-ú ingatlanon (Ifjúsági Ház) végzendő értéknövelő beruházás költségének bérleti díjba történő beszámítása. A két előterjesztés tárgyalása jövő hét kedden 14 órakor egy összevont bizottsági ülés keretében kerül megtárgyalásra. A 11. és 12. sz. napirendet az előterjesztő visszavonta. Milyen működési forma mellett döntött a Színház működéséről az önkormányzat? Szűcs Tamás Nem született még döntés. Kéri a szavazást a határozati javaslatra vonatkozóan. Megállapítja, hogy 4 igen és 1 nem szavazattal a bizottság támogatja közgyűlés elé való terjesztését.

9 9 Kéri a szavazást a rendelet-tervezetre vonatkozóan. Megállapítja, hogy 3 igen, 1 tartózkodás és 1 nem szavazattal a bizottság támogatja a közgyűlés elé való beterjesztését. 18/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti saját bevételeinek, adósságot keletkező ügyeleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek várható összegéről, továbbá az Önkormányzat évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről szóló rendelet-tervezet közgyűlés elé való beterjesztését az alábbi véleménnyel: A költségvetés végrehajtásakor kiemelt figyelmet kell fordítani az előirányzott bevételek beszedésére. A kötelezettségvállalások megtörténte előtt meg kell győződni arról, hogy az időarányos működési és felhalmozási bevételek realizálódtak-e. Amennyiben a kiadások halaszthatók, csak későbbi időpontban a bevételek teljesülése után vállalható kötelezettség. A közüzemi számlák határidőben teljesítendők. A szigorú takarékos gazdálkodásról minden költségvetési szerv vezetőjének gondoskodnia kell. A hitelállomány alakulását folyamatosan figyelemmel kell kísérni, a fejlesztéseket nem lehet elindítani addig, amíg a hozzá kapcsolódó források rendelkezésre nem állnak. Jelentős többletfeladatot igényel 2012-ben a polgármesteri hivatali és az önkormányzati feladatok külön választása. 3./ Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének rendelet-tervezete az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatásáról szóló 2/2010. (I.29.) önkormányzati rendelet módosítására Előterjesztő: Ficzere György tanácsnok Dér Ferenc irodavezető Molnár László Több társasháztól érkezett lakossági igény a termofor kémények felújítására. Egyeztetve a Gazdasági Irodával, Polgármester Úrral, valamint Jegyző Asszonnyal az önkormányzati támogatást úgy alakították ki, hogy arányában harmonizáljon a panelprogramban szereplő pályázatokkal. Így a beruházási költség 1/6-a, de legfeljebb lakásonként Ft önkormányzati támogatás nyújtható. A támogatás nemcsak az elszámolható költségekre fordítható. A rendelkezésre álló keret, valamint a támogatás 240 db lakás felújításának a támogatását teszi lehetővé. Több kérdés, észrevétel nem lévén kéri, hogy szavazzanak a rendelet-tervezetről. Megállapítja, hogy 4 igen és 1 tartózkodás mellett a bizottság támogatja a rendelet-tervezet közgyűlés elé való beterjesztését.

10 10 19/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatásáról szóló 2/2010. (I.29.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló rendelet-tervezet Közgyűlés elé való beterjesztését. 4./ Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásáról Előterjesztő: Dr. Kovács Luca jegyző Dr. Szemes Gabriella Dr. Szemes Gabriella Január 1-től életbe lépett jogszabályváltozások érintették az önkormányzat vagyongazdálkodását.. Az új fogalmak és az önkormányzati vagyonnal történő gazdálkodás, hasznosítás új kritériumai indokolják azt, hogy az új jogszabályi környezetnek Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata egy új rendelet keretében feleljen meg. Ismerteti az új jogszabályi változásokat. Több kérdés, észrevétel nem lévén kéri, hogy szavazzanak a rendelet-tervezetről. Megállapítja, hogy 5 igen szavazattal a bizottság támogatja a rendelet-tervezet közgyűlés elé való beterjesztését. 20/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló rendelet-tervezet Közgyűlés elé való beterjesztését. 5./ Előterjesztés az Eger, Mlinkó M. u. 6-8.sz. előtt közterületen történt pince beszakadás vis maior pályázat tárgyában Előterjesztő: Ficzere György tanácsnok Dér Ferenc irodavezető Molnár László Formáját tekintve egy klasszikus pinceomlás történt a Mlinkó utcában. A helyreállításhoz vis maior pályázat segítségével támogatás igényelhető.

11 11 A pályázat benyújtását követően 90 napon belül kell döntést hoznia az elbírálónak, azonban a VFÜ Iroda kérelmezni fogja a helyreállítási munkálatok korábbi megkezdésének jóváhagyását. 21/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja az Eger, Mlinkó M. u. 6-8.sz. előtt közterületen történt pince beszakadás vis maior pályázat tárgyában szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. 6./ Előterjesztés a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Alapító Okiratának módosításáról Előterjesztő: Dr. Kovács Luca jegyző dr. Nagy-Holló Eszter csoportvezető dr. Nagy-Holló Eszter A konszolidációs törvény alapján Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata január 1. napjától gesztor fenntartóként átvette a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár működtetését. A fent hivatkozott jogszabály az állam és az önkormányzat részére közös fenntartási kötelezettséget ír elő a megyei és városi könyvtári feladatok ellátására. A Könyvtár módosított alapító okiratát is a hivatkozott jogszabály szellemében készítette el az önkormányzat és juttatta el a Heves Megyei Kormányhivatal, mint a magyar állam területi szerve felé december 29. napján. Sajnálatos módon ez az alapító okirat az óta sem került aláírásra a Heves Megyei Kormányhivatal vagy a Megyei Intézményfenntartó Központ részéről. A Kormányhivatalban a jogszabályi változást oly módon értelmezik, hogy a Bródy Sándor Könyvtár esetében az Önkormányzat az egyedüli fenntartó, az állam pedig a feladat ellátására feladat-ellátási szerződést köteles kötni az Önkormányzattal, illetőleg a Könyvtárral. A jogértelmezési problémák miatt a könyvtárnak január 1. óta nincs hatályos alapító okirata, a törzsadattári nyilvántartásban a változás átvezetését az önkormányzat kezdeményezni nem tudta. Emiatt a Könyvtár nem tud pályázni, illetőleg pályázati támogatást lehívni, mert minden pályázatnál kötelező igazolni a törzsadatokat, illetve határidőben jelezni a törzsadatokban bekövetkezett változást. Feladatellátási szerződés megkötésére kezdeményezés az önkormányzat részére sem a Kormányhivataltól, sem a Minisztériumtól nem érkezett. A Könyvtár működése érdekében jelen előterjesztésben az alapító okirat módosításánál a magyar állam, mint fenntartó törlésre került. Ezen kívül az intézményvezető által kért fiókkönyvtár bezárás és a szakfeladatrend változása került átvezetésre az alapító-okiraton.

12 12 Több kérdés, észrevétel nem lévén kéri, hogy szavazzanak az előterjesztésről. Megállapítja, hogy 5 igen szavazattal a bizottság támogatja az előterjesztés közgyűlés elé való beterjesztését. 22/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Alapító Okiratának módosításáról szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. 13./ Előterjesztés a Heves Megyei Vízmű Zrt. részére átadott 2011.évi fejlesztési célú pénzeszköz elszámolásáról Előterjesztő: Sós István alpolgármester Szűcs Tamás Vagyongazdálkodási csoportvezető 23/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja a Heves Megyei Vízmű Zrt. részére átadott 2011.évi fejlesztési célú pénzeszköz elszámolásáról szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. 14. / Előterjesztés a Heves Megyei Vízmű Zrt évi lakossági ivóvíz- és csatornaszolgáltatás támogatás pályázati pénzeszközeinek elszámolásáról Előterjesztő: Sós István alpolgármester Szűcs Tamás Vagyongazdálkodási csoportvezető 24/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja a Heves Megyei Vízmű Zrt évi lakossági ivóvíz- és csatornaszolgáltatás támogatás pályázati pénzeszközeinek elszámolásáról szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését.

13 13 15./ Előterjesztés az Arnaut Pasa Fürdője Kft. részére 2011.évben nyújtott általános célú működési támogatás elszámolásáról Előterjesztő: Sós István alpolgármester Szűcs Tamás Vagyongazdálkodási csoportvezető 25/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja az Arnaut Pasa Fürdője Kft. részére 2011.évben nyújtott általános célú működési támogatás elszámolásáról szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. 16./ Előterjesztés az Eger Baktai út melletti ingatlanok vásárlásáról Előterjesztő: Habis László polgármester Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető Serfőző János Közel 6 hektáros ingatlant vásárol meg az önkormányzat. A beékelődött ingatlan tulajdonosával nem tudott az önkormányzat megegyezni. Az ingatlanok mellett ivóvíz, áram van és aszfaltos út mellett helyezkednek el. 26/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja az Eger Baktai út melletti ingatlanok vásárlásáról szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. 17./ Előterjesztés Kőporos-dűlőben elhelyezkedő 25404/19 hrsz-ú ingatlan értékesítéséről és a 25404/13 hrsz-ú ingatlan telekhatár rendezéséről Előterjesztő: Habis László polgármester Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető

14 14 27/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja a Kőporos-dűlőben elhelyezkedő 25404/19 hrszú ingatlan értékesítéséről és a 25404/13 hrsz-ú ingatlan telekhatár rendezéséről szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. 18./ Előterjesztés a 0273/7 hrsz-ú ingatlan vásárlásáról Előterjesztő: Habis László polgármester Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető 28/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja a 0273/7 hrsz-ú ingatlan vásárlásáról szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. 19./ Előterjesztés erdőtelepítés megvalósítására Előterjesztő: Habis László polgármester Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető Serfőző János Az önkormányzat pályázatot nyert a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumnál a Pajtos dűlőben megvalósítandó erdőtelepítésre. Az önkormányzat I. félévben fogja megvalósítani az erdőtelepítést. A pályázatot az önkormányzat 15 éves időtartamra nyerte.

15 15 29/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja a erdőtelepítés megvalósításáról szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. 20./ Előterjesztés az Eger, Vécsey-völgyben található, önkormányzati tulajdonú 32 db ingatlanról Előterjesztő: Habis László polgármester Dr. Bánhidy Péter aljegyző 30/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja az Eger, Vécsey-völgyben található, önkormányzati tulajdonú 32 db ingatlanról szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. 21./ Előterjesztés földtulajdonosi jog gyakorlására Előterjesztő: Habis László polgármester Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető Serfőző János márciusban megalakultak a vadásztársaságok. Az anyagban azok a vadásztársaságok szerepelnek, amelyek Eger közigazgatási területét érintik. 31/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja a földtulajdonosi jog gyakorlásáról szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését.

16 16 22./ Előterjesztés az Egri Városfejlesztési Kft évi üzleti tervéről Előterjesztő: Habis László polgármester Szűcs Tamás csoportvezető 32/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja az Egri Városfejlesztési Kft évi üzleti tervéről szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. 23./Előterjesztés az Agria Humán Közhasznú Nonprofit Kft évi üzleti tervéről Előterjesztő: Sós István alpolgármester Szűcs Tamás csoportvezető Fazekas László Albert Ismerteti az Agria Humán Közhasznú Nonprofit Kft évi üzleti tervét től dolgozik a cégnél, mint termelési igazgató. A fő bevételi forrását a kft.-nek a termelés adja. Szűcs Tamás Az önkormányzat évi költségvetésében 40 millió Ft önkormányzati támogatás szerepel a kft-nek. A cég 45 millió Ft-ot irányzott elő, az önkormányzat 40 millió Ft-ra redukálta. A jövőben egy megfelelő telephelyre lesz szüksége a kft-nek a papír ipari tevékenységére vonatkozóan. 33/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja az Agria Humán Közhasznú Nonprofit Kft évi üzleti tervéről szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését.

17 17 24./ Előterjesztés az EKMK alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Dr. Kovács Luca jegyző Merczel Éva 34/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja az EKMK alapító okiratának módosításáról szóló előterjesztés Közgyűlés elé való beterjesztését. Tájékozató: 25./ Tájékoztató a december havi polgármesteri és intézményvezetői saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosításról Előterjesztő: Habis László polgármester Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető Kérdés, észrevétel nem lévén kéri, hogy szavazzanak a tájékoztatóról. Megállapítja, hogy 5 igen szavazattal a bizottság támogatja a tájékoztató közgyűlés elé való beterjesztését. 35/2012. (II.15.) PÜB döntés: A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság támogatja a december havi polgármesteri és intézményvezetői saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosításról szóló tájékoztató Közgyűlés elé való beterjesztését. K.m.f. elnök

18 18

Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról

Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról 7809-11 /2010. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök Demeter Ervin tag Karacs Rudolf tag Dr.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről Jegyzőkönyv Iktatószám: 1371-10/2015 a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről Felvéve: Polgármesteri Hivatal, II. tárgyaló Ideje: 2015. augusztus 27. Jelen vannak: A Városgazdálkodási Bizottság részéről:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné 2965-10/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2010. augusztus 18-án megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésen elhangzottakról. Jelen vannak: Orosz Lászlóné Kiss Barnabás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról. 2966-11/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2009. szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: Orosz Lászlóné Jékli Sándor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. Dr. Szalóczi Ilona. Tóthné Gyöngy Andrea

JEGYZŐKÖNYV. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. Dr. Szalóczi Ilona. Tóthné Gyöngy Andrea 740-4/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. február 20.-án a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság elnöke

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2017. január 26. 1. szám H A T Á R O Z A T O K 1/2017. (I. 26.) közgyűlési hat. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata által nyújtandó csekély

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jékli Sándor Kovácsné Harnóczi Hedvig Kiss Barnabás

JEGYZŐKÖNYV. Jékli Sándor Kovácsné Harnóczi Hedvig Kiss Barnabás 2966-15/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2009. december 9-én megtartott Pénzügyi Bizottsági NYÍLT ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: Jékli Sándor Kovácsné

Részletesebben

Városgazdálkodási Bizottság ülését május 11-én órára összehívom. Az ülés helye: Városháza Rendezvényterem,

Városgazdálkodási Bizottság ülését május 11-én órára összehívom. Az ülés helye: Városháza Rendezvényterem, Városgazdálkodási Bizottság ülését 2016. május 11-én 09.00 órára összehívom Az ülés helye: Városháza Rendezvényterem, Napirendek: Előterjesztés 1./Előterjesztés az és a Cégcsoport 2015. évi számviteli

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás 740-15/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. szeptember 25.-én a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. Zagyva Jánosné. Hiányzik: Kiss Barnabás Kovácsné Harnóczi Hedvig

JEGYZŐKÖNYV. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. Zagyva Jánosné. Hiányzik: Kiss Barnabás Kovácsné Harnóczi Hedvig 2966-13/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2009. november 18-án megtartott Pénzügyi Bizottsági NYÍLT ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: Jékli Sándor Orosz Lászlóné

Részletesebben

Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Elnökétől 3300 Eger, Dobó tér 2. JEGYZŐKÖNYV

Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Elnökétől 3300 Eger, Dobó tér 2. JEGYZŐKÖNYV Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Elnökétől 3300 Eger, Dobó tér 2. JEGYZŐKÖNYV 2162-12/2011. Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2011. december 14-én megtartott Pénzügyi és Ügyrendi

Részletesebben

Iktatószám: 542-4/2007

Iktatószám: 542-4/2007 JEGYZŐKÖNYV A Pénzügyi Bizottság 2007. március 21.-én megtartott üléséről Iktatószám: 542-4/2007 Jelen vannak: Nagy István Elnök Orosz Lászlóné Képviselő tag Jékli Sándor Képviselő tag Kiss Barnabás Szakértő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2012. április 18-i ülésén elhangzottakról

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2012. április 18-i ülésén elhangzottakról 5110-6/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2012. április 18-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök Dr. Misz Mihály tag tag Flaskay Mihály

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás. Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető. Serfőző János Sós István Civil F. Dr. Szalóczi Ilona.

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás. Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető. Serfőző János Sós István Civil F. Dr. Szalóczi Ilona. 2966-6/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2009. május 20-án megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság elnöke Jékli Sándor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. szakértő külső tag

JEGYZŐKÖNYV. szakértő külső tag Iktatószám: 5956-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Alpolgármester Úr irodájában 2012. június 28-án a Rendkívüli Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt

Részletesebben

Iktsz: /2008. JEGYZŐKÖNYV

Iktsz: /2008. JEGYZŐKÖNYV Iktsz: 768-15/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal I. em. 25. számú szobájában 2008. november 19-én a Jogi és Ügyrendi Bizottság nyílt ülésén elhangzottakról. Jelen vannak:

Részletesebben

Városi Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság ülését november 21-én órára összehívom. Az ülés helye: Városháza II. Tárgyaló,

Városi Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság ülését november 21-én órára összehívom. Az ülés helye: Városháza II. Tárgyaló, Városi Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság ülését 2018. november 21-én 16.00 órára összehívom Az ülés helye: Városháza II. Tárgyaló, Napirendek: 1./ az Egri Városfejlesztési Kft. 2018. évi üzleti tervének I-III.

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. I. negyedévi feladatterve. A közgyűlés tervezett időpontja: 2015. január 29.

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. I. negyedévi feladatterve. A közgyűlés tervezett időpontja: 2015. január 29. 652/2014. (XII.18.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a 2015. év I. negyedévi feladattervét, valamint a 2015. év II. negyedévi feladatterv-tervezetét elfogadta. Felelős:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kovácsné Harnóczi Hedvig. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. meghívott (ügyvezető igazgató) Tóthné Gyöngy Andrea

JEGYZŐKÖNYV. Kovácsné Harnóczi Hedvig. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. meghívott (ügyvezető igazgató) Tóthné Gyöngy Andrea 740-7/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. április 16.-án a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság elnöke

Részletesebben

Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Elnökétől 3300 Eger, Dobó tér 2. JEGYZŐKÖNYV

Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Elnökétől 3300 Eger, Dobó tér 2. JEGYZŐKÖNYV Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Elnökétől 3300 Eger, Dobó tér 2. JEGYZŐKÖNYV 2162-9/2011. Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2011. október 19-én megtartott Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné 2965-7/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2010. április 21-én megtartott Pénzügyi Bizottsági NYÍLT ülésen elhangzottakról. Jelen vannak: Jékli Sándor Kiss Barnabás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2013. február 19-i ülésén elhangzottakról

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2013. február 19-i ülésén elhangzottakról 2636-3/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2013. február 19-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök Dr. Misz Mihály tag Pál György tag Földesi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről Iktatószám: 8277-8/2009 Jegyzőkönyv mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről Jelen vannak: A bizottság részéről: Dr. Sípos Mihály elnök Láng András tag Gálfi Antal

Részletesebben

Beszámoló a IV. negyedévben lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról

Beszámoló a IV. negyedévben lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról 3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-705, Fax: (36)523-779, E-mail: kovacs.luca@ph.eger.hu 2439-11/2011. Beszámoló a 2011. IV. negyedévben lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról Tisztelt

Részletesebben

Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Elnökétől 3300 Eger, Dobó tér 2. JEGYZŐKÖNYV

Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Elnökétől 3300 Eger, Dobó tér 2. JEGYZŐKÖNYV Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Elnökétől 3300 Eger, Dobó tér 2. JEGYZŐKÖNYV 2162-6/2011. Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2011. június 21-én megtartott Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsági

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága december 12-i ülésén elhangzottakról

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága december 12-i ülésén elhangzottakról JEGYZŐKÖNYV 2636-13/2013. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2013. december 12-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: Dr. Csarnó Ákos elnök Pál György tag Dr.

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. szeptember 22. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. május 19-i ülésén elhangzottakról

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. május 19-i ülésén elhangzottakról JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. május 19-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök tag Dr. Megyesi Melinda tag Hiányzik: Demeter Ervin tag

Részletesebben

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A G Y D O R O G N A G

Részletesebben

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme.

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme. J E GY Z Ő K Ö NY V 2016. november 21-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Szám: KOZP/1264-19/2016. Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti

Részletesebben

3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-701, Fax: (36)523-777, E-mail: inagy@ph.eger.hu

3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-701, Fax: (36)523-777, E-mail: inagy@ph.eger.hu 3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-701, Fax: (36)523-777, E-mail: inagy@ph.eger.hu 23. számú napirend J A V A S L A T EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2006. II. negyedévi feladattervére A Tisztségviselők

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága január 18-i ülésén elhangzottakról

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága január 18-i ülésén elhangzottakról 5110-1/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2012. január 18-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök Dr. Misz Mihály tag Pál György tag Flaskay

Részletesebben

Előterjesztés egyes önkormányzati fenntartású tagóvodák felvételi-működési körzetének módosításáról

Előterjesztés egyes önkormányzati fenntartású tagóvodák felvételi-működési körzetének módosításáról EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. II. negyedévi feladatterve 2015. április 30. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete az önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról,

Részletesebben

Városgazdálkodási Bizottság ülését november 16-án órára összehívom. Az ülés helye: Városháza Rendezvényterem,

Városgazdálkodási Bizottság ülését november 16-án órára összehívom. Az ülés helye: Városháza Rendezvényterem, Városgazdálkodási Bizottság ülését 2016. november 16-án 09.00 órára összehívom Az ülés helye: Városháza Rendezvényterem, Napirendek: Tájékoztató 1./ Tájékoztató a Piaccsarnok üzemeléséről (VGB) Előadó:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága október 26-i ülésén elhangzottakról

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága október 26-i ülésén elhangzottakról 53816-1/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2010. október 26-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök Dr. Misz Mihály tag Földesi Dániel tag

Részletesebben

2015. m á j u s 28. Pénzügyi Bizottsági tagok: Nagy István, Dr. Mádi Csaba, Szénás Zsoltné, Tóth Sándor, Varga Imréné

2015. m á j u s 28. Pénzügyi Bizottsági tagok: Nagy István, Dr. Mádi Csaba, Szénás Zsoltné, Tóth Sándor, Varga Imréné Veresegyház Város Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P é n z ü g y i B i z o t t s á g i é s Ü g y r e n d i, J o g i é s K ö z b i z t o n s á g i B i z o t t s á g i ülés 2015. m á j u s 28. Készült:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. 40.145-21/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Képviselők, jegyző, aljegyző és köztisztviselők a mellékelt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága december 7-i ülésén elhangzottakról

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága december 7-i ülésén elhangzottakról 53816-3/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2010. december 7-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök Dr. Misz Mihály tag Földesi Dániel tag

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság június 12-én megtartott rendkívüli üléséről.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság június 12-én megtartott rendkívüli üléséről. 03-3/12-17/2013. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság 2013. június 12-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Kővári János elnök, Decsi István, dr. Kóbor

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Megállapítja, hogy a Bizottság egybehangzó 4 igen szavazattal az előterjesztések zárt ülésen történő tárgyalását elfogadta.

ÖSSZEFOGLALÓ. Megállapítja, hogy a Bizottság egybehangzó 4 igen szavazattal az előterjesztések zárt ülésen történő tárgyalását elfogadta. 03-3/15-26/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. szeptember 15-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő JEGYZŐKÖNYV Készült Jákó Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. április 29-én az önkormányzat tanácskozó termében megtartott üléséről. Jelen vannak: Kovács János polgármester Hosszúné Deli Hajnal

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Tóthné Titz Éva aljegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs Vókóné Bognár Ibolya vezető óvónő

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Tóthné Titz Éva aljegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs Vókóné Bognár Ibolya vezető óvónő Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp és Térsége Óvodai Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsa 2015. február 10-én 8.30 órai kezdettel tartott üléséről. Az ülés helye: Községháza Szontagh Tamás terme Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 42 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. március 11- én megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: A községháza nagyterme. Jelen vannak: mellékelt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2007. november 27. napján 15.30 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének február 11-i ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének február 11-i ülésén. BORSOSGYŐRI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/22-1/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2015. február 11-i ülésén. Jelen vannak:, Benkő Dezső, Simon Sándor,

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 1/2014. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 1/2014. (II.10.) önkormányzati rendeletet az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁROSSTRATÉGIAI ÉS VÁROSMARKETING BIZOTTSÁGA 2016. november 17-én 10,00 órai kezdettel megtartott rendes nyilvános üléséről Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém,

Részletesebben

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2014. október 30. 14. szám H A T Á R O Z A T O K 541/2014. (X.30.) közgyűlési hat. - tól 544/2014. (X.30.) közgyűlési hat. az Agria Humán Közhasznú

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető.

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető. Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp és Térsége Óvodai Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács 2014. augusztus 28-án (csütörtökön) 16.30 órai kezdettel tartott üléséről. Jelen vannak: Kondor Géza társulás

Részletesebben

Szeghalom Roma Nemzetiségi Önkormányzat JEGYZŐ KÖNYV

Szeghalom Roma Nemzetiségi Önkormányzat JEGYZŐ KÖNYV Szeghalom Roma Nemzetiségi Önkormányzat 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 Iktatószám: 383/2013. JEGYZŐ KÖNYV Készült: Szeghalom Roma Nemzetiségi Önkormányzatának 2013.

Részletesebben

Összefoglaló. a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről

Összefoglaló. a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről 03-3/63-5/2015. Összefoglaló a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről Jelen vannak: Oszoli Dénes a Bizottság

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 15/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. december 10. napján 14:30 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága november 18-i nyílt ülésén elhangzottakról

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága november 18-i nyílt ülésén elhangzottakról Iktatószám: 4794-12/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2009. november 18-i nyílt ülésén elhangzottakról Jelen vannak: Dr. Sípos Mihály Dr. Megyesi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 19-én megtartott soron kívüli üléséről Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2014. június 20-i

Részletesebben

10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről

10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV mely készült az Idegenforgalmi és Marketing Bizottság augusztus 17-én tartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV mely készült az Idegenforgalmi és Marketing Bizottság augusztus 17-én tartott üléséről JEGYZŐKÖNYV mely készült az Idegenforgalmi és Marketing Bizottság 2010. augusztus 17-én tartott üléséről Jelen vannak: Orosz Lászlóné elnök Gálfi Antal bizottsági tag Dr.Gyulai Katalin bizottsági tag Hiányzik:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Szociális- és Egészségügyi Bizottság október 20-án tartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. A Szociális- és Egészségügyi Bizottság október 20-án tartott nyílt üléséről 831-15/2008. JEGYZŐKÖNYV A Szociális- és Egészségügyi Bizottság 2008. október 20-án tartott nyílt üléséről Jelen vannak: elnök tag Sneider Tamás tag Bányász Róbert tag Dr. Herczeg László szakértő irodavezető

Részletesebben

2019. évi MUNKATERVE

2019. évi MUNKATERVE Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. évi MUNKATERVE Záradék A képviselő-testület a munkatervet a 410/2018.(XII.18.) számú határozatával elfogadta. Ráckeve, 2018. december 18. A képviselő-testület

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének szeptember 3-án tartott üléséről. Rendelet és Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének szeptember 3-án tartott üléséről. Rendelet és Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 3-án tartott üléséről Rendelet és Határozatok mutatója 10/2013. (IX: 04.) önkormányzati rendelet Az Önkormányzat 2013. évi válságköltségvetéséről

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 4-8/2015. (II. 16.) számú határozatok. d. rendeletek:-

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T ABOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. április 8. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (3780 Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata

Részletesebben

Jegyzőkönyv. a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről Jegyzőkönyv Iktatószám: 1371-2/2015 a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről Felvéve: Polgármesteri Hivatal, II. tárgyaló Ideje: 2015. február 3. Jelen vannak: A bizottság részéről: elnök Tóth István

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága. 2012. december 13-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 387-19/2012.

Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága. 2012. december 13-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 387-19/2012. Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2012. december 13-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 387-19/2012. 88/2012. (XII. 13.) számú pénzügyi és ügyrendi bizottsági határozat

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Roma Nemzetiségi Önkormányzat Tiszaszentmárton Képviselőtestületének 2016. 05.30. napján 16:00-tól megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 8-11/2016. T Á R G Y S O R O Z

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szeptember án órakor megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szeptember án órakor megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2015. szeptember 02. - án 10.00 órakor megtartott üléséről Jelen voltak: a csatolt jelenléti ív szerint, melyet az 1. Számú

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester,

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester, Jegyzőkönyv Készült: 2015. május 28-án de: 9,00 órai kezdettel a Nádudvari Polgármesteri Hivatal helyiségében a Nádudvari Mikrotérségi Szociális és Gyermekvédelmi Intézményfenntartó Társulási Tanács tanácsüléséről

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. március 30-án a Városháza Dísztermében (Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének május 27-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének május 27-én megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 27-én megtartott rendkívüli üléséről Határozat Tárgya: száma: 67/2016. (V.27.) Pályázat óvoda fejlesztésére, felújítására

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 25-én megtartott nyilvános rendkívüli

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 27-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 27-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-i ülésére Tárgy: Zirci Közös Önkormányzati Hivatal költségvetésének módosítása Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. KERKABARABÁS község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-én (hétfő) 17.00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. KERKABARABÁS község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-én (hétfő) 17.00 órakor megtartott nyilvános üléséről. J e g y z ő k ö n y v KERKABARABÁS község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-én (hétfő) 17.00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Paál István polgármester Berki Zoltán alpolgármester

Részletesebben

Iktsz: 526-12/2007. JEGYZŐKÖNYV

Iktsz: 526-12/2007. JEGYZŐKÖNYV Iktsz: 526-12/2007. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. számú tanácskozó termében 2007. június 27-én a Jogi és Ügyrendi Bizottság nyílt ülésén elhangzottakról. Jelen vannak:

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. augusztus 28-án a Művelődési Központban (Edelény, Borsodi út 9.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 8/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2017. augusztus 28. napján 14:30 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2012. augusztus 27-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 5/2012. (VIII. 27.) 2012.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről Rendeletek és Határozatok mutatója 11/2013. (IX: 27.) önkormányzati rendelet A lakások és helyiségek bérletéről,

Részletesebben

3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35.

3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. P Á S Z T Ó V Á R O S P O L G Á R M E S T E R E 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 F a x : ( 0 6-3 2 ) 4 6 0-9 1 8 E - m a i l :forum@paszto.hu Száma: 1-126/2015. A döntés meghozatala

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2009. december 09-i nyílt ülésén elhangzottakról

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2009. december 09-i nyílt ülésén elhangzottakról Iktatószám: 4794-13/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2009. december 09-i nyílt ülésén elhangzottakról Jelen vannak: Karacs Rudolf Dr. Megyesi Melinda

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2015. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottsági tagok: Tóth Sándor, Bobál Imréné, Varga Józsefné, Bárczi László

Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottsági tagok: Tóth Sándor, Bobál Imréné, Varga Józsefné, Bárczi László Veresegyház Város Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P é n z ü g y i B i z o t t s á g i é s Ü g y r e n d i, J o g i é s K ö z b i z t o n s á g i B i z o t t s á g i ülés 2 0 1 6. j a n u á r 2 7. Készült:

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. november 28-án az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Miután a napirendi pontokkal kapcsolatban javaslat, módosítás nem volt, a bizottság az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYV. Miután a napirendi pontokkal kapcsolatban javaslat, módosítás nem volt, a bizottság az alábbi határozatot hozta: JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának 2015. május 6-án 9.00 órakor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal nagytermében

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. február 26-án 13.40. órakor tartott nyílt ülésén.- Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak: Veresné Nagy Margit elnök, Kocsmár Gyula elnökhelyettes,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének. 2012. augusztus 16-án tartott soron kívüli üléséről. Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének. 2012. augusztus 16-án tartott soron kívüli üléséről. Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2012. augusztus 16-án tartott soron kívüli üléséről Határozatok mutatója 64/2012. (VIII. 16.) sz. határozat: Napirendi javaslat elfogadásáról. 65/2012.

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 172/2015. (VI.16.) határozata a Dédes Szolgáltató Nonprofit Kft. VA és az Önkormányzat

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2014. március 14. 4. szám R E N D E L E T 11/2014. (III.15.) önk. rendelet az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Száma: 3117-4/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Intézményfenntartó Társulása 2013. október 30-án /szerdán/ 18.05 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. július 15-én megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal II. emeleti tanácskozó

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. Tárgy: Döntés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata 2014. évi költségvetésének 1. számú módosításáról

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. Tárgy: Döntés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata 2014. évi költségvetésének 1. számú módosításáról ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 49/2014 Tárgy: Döntés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata 2014. évi költségvetésének 1. számú módosításáról Előterjesztő neve: Bencsik Mónika polgármester Előadó neve:

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.október 21-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.október 21-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.október 21-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 228/2015.(X.21.) határozat az önkormányzati tulajdonú tornateremben természeti eredetű

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 16-án (hétfő) de.: 9.00 órára összehívott rendkívüli ülésén Jelen vannak: Hamza Gábor polgármester, Tóth

Részletesebben

2015. f e b r u á r 1 6. Veresegyház Város Polgármesteri Hivatal 111. számú termében, án 16:00 órakor kezdődő Pénzügyi Bizottsági ülésén.

2015. f e b r u á r 1 6. Veresegyház Város Polgármesteri Hivatal 111. számú termében, án 16:00 órakor kezdődő Pénzügyi Bizottsági ülésén. Veresegyház Város Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P é n z ü g y i B i z o t t s á g i ülés 2015. f e b r u á r 1 6. Készült: Veresegyház Város Polgármesteri Hivatal 111. számú termében, 2015.02.16-án

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben