Hajdú Volán Zártkör en M köd Részvénytársaság el terjesztése. I. El zmények A évi gazdálkodás f bb jellemz i

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hajdú Volán Zártkör en M köd Részvénytársaság el terjesztése. I. El zmények A évi gazdálkodás f bb jellemz i"

Átírás

1 az elterjesztés 1. számú melléklete Hajdú Volán Zártkören Mköd Részvénytársaság elterjesztése I. Elzmények A évi gazdálkodás fbb jellemzi A Hajdú Volán Közlekedési Zártkören Mköd Részvénytársaság az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítást évben a közötte és Debrecen Megyei Jogú város között december 22-én létrejött Közszolgáltatási szerzdésben foglaltaknak megfelelen végezte, teljesítmény kibocsátása a szerzdés részét képez több alkalommal is módosított - menetrendben foglaltaknak megfelelt. A debreceni helyi közlekedésben kibocsátott kilométer teljesítmények a évi teljesítményektl részint a évben megvalósult intézkedések áthúzódó hatásaként, részint a évi hálózatracionalizálás közvetlen következményeként - várhatóan 2,5-3%-kal fognak elmaradni, így a hasznos kilométer teljesítmény nagyságrendileg 9,6 millió kilométer, míg a férhely kilométer nagysága várhatóan 1,08 milliárd férhely kilométer lesz. Az autóbusszal kiszolgált terület nagysága évben nem csökkent, a vonalhálózat folyamatosan racionalizálásra került. A debreceni helyi közlekedésben elszállított utasok száma várhatóan 82,5 millió f lesz, a teljesített utaskilométer nagysága pedig 291,6 millió km, mely értékek évhez viszonyított csökkenése mindkét esetben különösen markáns, cca. 10% körül várható. Az értékesített értékszelvények mennyiségében a volumencsökkenési folyamat évben tovább folytatódott. Az általános bérleteknél az autóbusz és kombinált bérletek esetében egyaránt cca. 11%-os mérték volumen visszaesés várható a évi volumenekhez viszonyítva, amely 28,2 ezer, illetve 6,9 ezer darabos csökkenést jelent. Az értékesített kedvezményes árú bérletek száma az el évhez viszonyítva mintegy 7,5%-kal, azaz 38,8 ezer darabbal csökkent, ezen belül nagyobb csökkenés (18%, cca. 34,8 ezer db) a kombinált bérleteknél következett be, ezáltal a kedvezményes árú bérleteken belül az autóbusz bérletek aránya évben tovább növekedett, azok részesedése elérte a 66,3%-ot, ami az el évhez viszonyítottan 4,2%pontos növekedést jelent. Az értékesített menetjegyek volumenében az el évhez viszonyítva 13%-os csökkenés következett be, ezen belül a gépjármvezetnél váltott jegyek esetében a drasztikus csökkenés mértéke 26%, míg az elvételi menetjegyek esetében a csökkenés csupán 10%-os, ám ez mennyiségét tekintve nagyobb, közel 400 ezer darabos visszaesést jelent. A társaság Debrecenben végzett menetrend szerinti személyszállításból származó nettó árbevétele ében várhatóan 3 milliárd 247 millió forint lesz, ami a évi bevételhez viszonyítottan mintegy 1,6%-os növekedést jelent. Az utas által fizetett bevételben az el évhez viszonyítva várhatóan 5,3% lesz a növekedés mértéke, míg a fogyasztói árkiegészítés összegében 5,4%-os csökkenés valószínsíthet, mely jól szemlélteti a valorizálás elmaradás, illetve a volumencsökkenés együttes hatását.

2 2 Az egyéb bevételként évben kimutatott összeg meghatározó részét (cca. 230,2 millió forintot) a helyi közlekedés fenntartásából és mködtetésébl származó veszteségek mérséklésére szolgáló az el évinél 6,6%-kal alacsonyabb összeg - normatív támogatás teszi ki, s e helyen mutatjuk ki több más mellett - a forgalmi ellenrzések során felszínre került devianciákkal összefüggésben befizetett (teljesítményekkel össze nem függ) szankcionális pótdíjakat. A Debrecenben végzett személyszállítás ráfordításai évben cca. 3 milliárd 606 millió Ft-ot fognak kitenni, melynek 85%-a (3.065 millió Ft) a tevékenységre elszámolt közvetlen költség. Az anyagjelleg ráfordítások az összes ráfordítás mintegy 37,6%-át teszik ki, melyen belül meghatározónak az anyagköltség (ezen belül az üzem és kenanyagok) részesedése tekinthet. Az anyagköltségen belül az üzem- és kenanyag aránya (69,9%) a meghatározó, annak összege az el évitl 4%-kal marad el, mely az üzemanyag belföldi árának prognosztizáltnál kedvezbb alakulásának, illetve a felhasznált mennyiség csökkenésének az eredménye. Az igénybe vett szolgáltatások összege 2,2%-kal növekedett évhez viszonyítva, melyen belül a bérleti díjak összege 18,5 millió Ft-tal haladja meg az el évi értéket a évben (év végén) tartós bérbe vett 3 darab Jelcz típusú autóbusz bérleti díja megjelenésének következtében. A évi összes ráfordítás 38,2%-át a közvetlenül elszámolt személyi jelleg ráfordítások teszik ki. A bérmegállapodásban foglaltak alapján évben a Hajdú Volán Közlekedési Zártkören Mköd Részvénytársaságnál a teljes munkaids munkavállalók keresete átlagosan 6%-kal emelkedik. A évi bérfejlesztés eredményeként a társaságnál a teljes munkaids munkavállalók átlagkeresete Ft/f/év ( Ft/f/hó) összegre emelkedik, ami a szakmai rangsorban (24 Volán társaság között) a 20. helyet jelenti. A debreceni helyi közlekedésre vonatkozó közvetlen bérköltség 921,6 millió Ft, az ehhez kapcsolódó bérjárulékok összege pedig 319,4 millió Ft volt. A közvetlenül elszámolt értékcsökkenési leírás összege 334,8 millió Ft, mely az összes ráfordítás 9,3%-át teszi ki. Az amortizáció összege az el évhez viszonyítottan közel 30%-kal növekedett meg, mely jelents részben a évi 17 darabos autóbusz beszerzés következménye. A évben megvásárolt 14 (szóló) autóbusz beszerzési értéke mintegy 500 millió Ft volt, a 3 db tartós bérletbe vett eszköz beszerzési ára nagyságrendileg 150 millió Ft. A évi amortizáción belül a évben vásárolt 12 db csuklós és 3 db szóló autóbusz (melyek beszerzési értéke közel 1 milliárd forintot tesz ki) értékcsökkenési leírása még relatíve csekély összeget és arányt jelent, tekintettel arra, hogy azok üzembeállítására jellemzen a IV. negyedévben került sor. A pénzügyi mveletek ráfordításai között (14,4 millió Ft-os összegben) meghatározóan az Euro és CHF alapú tartós bérlettel és pénzügyi lízinggel kapcsolatos árfolyamveszteségek debreceni helyi közlekedésre vetített részét, illetleg a felvett beruházási hitel idarányos kamatát mutatjuk ki.

3 3 A Debrecenben végzett helyi személyszállítás évi adózás eltti eredménye/vesztesége nagyságrendileg várhatóan 40,5 millió forintot tesz ki. Valamennyi tényez hatását számításba véve évben az el évhez viszonyítottan a bevételek 0,84%-kal növekedtek, a felmerült ráfordítások 1,04%-kal csökkentek, így a tevékenység vesztesége nagyságrendileg 40,5 millió Ft-ra mérsékldött. II. A évben várható tendenciák A évi bevételek és ráfordítások 1 prognosztizálása során abból indultunk ki, hogy: a gázolaj beszerzési árában évben a negyedik negyedévben megvalósult emelkedéshez hasonló (drasztikus) mérték áremelkedésre már nem kerül sor, így az árnövekedésben meghatározó szerepet az áthúzódó hatás fog betölteni, a motorikus célra használt földgáz esetében 10-15%-os árnövekedés következik be, ami az ismert piaci prognózisok közül az optimistább változat, a teljes munkaids munkavállalók körében 5%-os átlagkereset fejlesztés mellett a munkabéke megrizhet lesz, azt is figyelembe véve, hogy e mérték lényegesen alacsonyabb, mint a szakszervezeti igény, ami 10-14% között van, a bér és jövedelempolitikai intézkedésekbl ered többletköltséget növeli az autóbuszvezetk munkabére után fizetend 13%-os korkedvezmény-biztosítási járulék is, ami a debreceni helyi közlekedést illeten mintegy 25 millió forintot jelent, a több mint 20%-kal kisebb jármfenntartási költség mellett az üzembiztonság fenntartható lesz, az értékesített értékszelvények volumene legfeljebb 5%-kal csökken, ami fele vagy harmada a évi értéknek, a normatív támogatás összege nem változik. III. A menetrend szerinti autóbusz-közlekedés január 1. napjától érvényes viteldíjaira vonatkozó javaslatunkat 3 változatban állítottuk össze, melyek legfontosabb jellemzit a 1-6. számú táblázatokban mutatjuk be. 1. a. számú táblázat: Összefoglaló adatok I. adatok %-ban és E Ft-ban Az értékszelvények árindexe 107,55 118,57 113,11 A fogyasztói árkiegészítés árindexe 100,00 100,00 100,00 Az értékszelvények és a fogyasztói árkiegészítés együttes árindexe 105,10 112,54 108,86 1 A ráfordítások alatt e helyen a majd késbbiekben bemutatásra kerül szkített újratermelésre jellemz ráfordításokat értjük.

4 4 Volumenindex 95,00 95,00 95,00 A személyszállítás nettó árbevételének értékindexe 100,32 107,42 103,90 1. b. számú táblázat: Összefoglaló adatok II. Az áremelés révén realizálható többlet nettó árbevétel A ráfordítások növekedése bels intézkedés nélkül A bels intézkedés költségcsökkent hatása A ráfordítások növekedése a bels intézkedéseket követen Várható eredmény számú táblázat: A kiemelt értékszelvények árváltozásának mértéke adatok %-ban Elvételben váltott menetjegy árindexe 111,11 111,11 111,11 Jármvön váltott menetjegy árindexe 116,28 116,28 116,28 Teljes árú autóbusz bérlet árindexe 106,44 108,97 108,97 Kedvezményes árú autóbusz bérlet árindex 106,47 134,83 119,40 Teljes árú kombinált bérlet árindexe 106,35 109,78 108,92 Kedvezményes árú kombinált bérlet árindex 106,48 132,42 117,75 3. számú táblázat: A kiemelt értékszelvények árváltozásának összege adatok Ft-ban Elvételben váltott menetjegy Jármvön váltott menetjegy Teljes árú autóbusz bérlet Kedvezményes árú autóbusz bérlet Teljes árú kombinált bérlet Kedvezményes árú kombinált bérlet A menetdíjbevétel átlagos árindexet meghaladó növekedését (másképpen fogalmazva a kedvezményes árú bérletek árának általános bérletek áránál nagyobb mérték emelkedését 2 ) évben is az okozza, hogy a fogyasztói árkiegészítés (fix) összege nem változik, annak ellenére, hogy az erforrások drágulása, a menetrend szerinti személyszállítást igénybevevk számának csökkenése a viteldíjak 8-9%-os emelését teszi szükségessé. 2 A kedvezményes árú bérletek árának nagyobb mérték növekedése a társaság számára bevételi többletet (természetesen) nem biztosít, az utasoknak ugyanis éppen annyival kell többet fizetni, mint amennyivel (egy korábbi rendszerhez viszonyítottan) az árkiegészítés összege kisebb összeggel emelkedik, illetve (mint esetünkben) nem változik.

5 5 Javaslatunk szerint a menetjegyek, illetleg a napijegyek mindhárom változatban azonos mértékben és összeggel emelkednek, új elemként jelenik meg a 3 napra érvényes kombinált napijegy, amely - szándékunk szerint - kizárólag a Debreceni Turisztikai Kártyával együtt kerül forgalomba. Az A jel változat esetében az általános és a kedvezményes árú bérletek ára lényegileg azonos mértékben emelkedik, melynek következményeként a fogyasztói árkiegészítéssel nem fedezett kedvezmény (fajlagos) összege a kedvezményes árú autóbuszbérlet esetében 310 Ftról 460 Ft-ra, a kombinált bérlet esetében 380 Ft-ról 560 Ft-ra emelkedik, ami a Hajdú Volán Zrt-nek ceteris paribus 160,2 millió Ft bevétel kiesést jelent. A B jel változat esetében a fogyasztói árkiegészítéssel nem fedezett kedvezmény megsznik, melynek következtében a kedvezményes árú bérletek ára egyrészt az általános bérletek árváltozási összegével, másrészt a kedvezmény összegével emelkedik. A C jel változat esetében a teljes árú és a kedvezményes árú bérletek ára azonos összeggel emelkedik, ami azt jelenti, hogy a kedvezményes árú bérletek ára közel 20%-kal növekszik. A fogyasztói árkiegészítéssel nem fedezett kedvezmény (fajlagos) összege ezen változatban nem változik, ám a kedvezmény fennmaradásából ered bevételkiesés - ceteris paribus - mintegy 108 millió Ft-ot tesz ki A menetrend szerinti közúti helyközi/távolsági személyszállítás finanszírozási rendszerében évben bekövetkezett kedveztlen irányú változás (a közúti és a vasúti viteldíjak egységesítésével egy idben csökkent (!) a fogyasztói árkiegészítés összege) következtében, a társaságnál már nem képzdik olyan (többlet) jövedelem, amelynek terhére a debreceni menetrend szerinti helyi személyszállítás bevétellel nem fedezett ráfordításai finanszírozhatók lennének, így nem láttuk elkerülhetnek, hogy a jelen anyagunkban megjelenítsük azokat az elvi (s adott esetben gyakorlati) lehetségeket (teljesítménycsökkentés és/vagy vesztség-kiegyenlítés folyósítása), amelyek egyéb, a késbbiekben ismertetésre kerül bels intézkedésrendszer mellett biztosíthatják a ráfordítások megtérülését. Az elekkel, illetleg a késbbiekben kifejtésre kerülkkel összefüggésben elsdlegesen annak megjegyzését és hangsúlyozását tartjuk szükségesnek, hogy a Hajdú Volán Zrt-nek változatlanul alapvet érdeke fdik ahhoz, hogy Debrecenben az autóbuszközlekedés iránt felmerül igényeket kielégítse, s hogy Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával több területen is (forgalomirányító helyek létesítése, a forgalomirányítás automatizálása, stb.) együttmködve erre irányuló kölcsönös szándék esetében akár az Észak-alföldi Regionális Operatív Program biztosította pályázati lehetségek kihasználásával javítsa Debrecenben a kiszolgálás minségi színvonalát. A rendelkezésünkre álló szakmai adatsorok alapján az is igazolható, hogy a Hajdú Volán Zrt. rendelkezik a Volán társaságok között a legkedvezbb átlagos életkorú és korösszetétel autóbusz-állománnyal, melynek ködtetési költsége a folyamatos hatékonyságjavító intézkedések hatásának is betudhatóan - a szakmai átlagnál legalább 10%-

6 6 kal alacsonyabb, s más nagyvárosok költségeihez képest ez az arány még kedvezbb képet mutat. Igazolható az is, hogy a társaság teljesítmény kibocsátása az esetek többségében meghaladja a hasonló nagyságrend városokban kibocsátott teljesítményeket, s a személyszállítás minségi jelleg mutatói sem maradnak el a más városok adatától. Látni kell ugyanakkor azt is, hogy az elmúlt években összetett - jórészt a társaság érdekkörén kívül es okokra visszavezetheten nagyságrendekkel romlottak a mködés feltételei. Demográfiai és egyéb okok következtében markánsan csökkent az utazók száma, évhez viszonyítottan az értékesített bérletek száma mintegy 18%-kal, 167 ezer darabbal, a menetjegyek száma közel 20%-kal, 950 ezer darabbal csökkent, miközben a teljesítmények (külszolgálati km, illetleg a férhely-kilométer) 3,5%-kal, illetleg 6,5%-kal mérsékldtek. Az értékesítés volumenének ilyetén visszaesését a teljesítmény kibocsátás csökkenése nem követhette, ami annak ellenére, hogy csúcsidn kívül a gazdasági lehetségeink határáig növeltük a szóló autóbuszok teljesítményét - törvényszeren a férhely-kihasználás fokozatos (5 év alatt több, mint 6%pontos) mérsékldéséhez vezetett. Az elmúlt években az is megfigyelhet volt, hogy a reggeli és a délutáni csúcs - amikor a közösségi közlekedésben általánosan legnagyobb a terheltség egyre jobban koncentrálódott, egyre rövidebb idre szkült, amit a teljesítmény kibocsátás növelésével nem tudunk (a hatékonysági követelmények sérelme nélkül talán nem is lehet) követni. A reggeli és a délutáni csúcs lezajlását követen (fleg az esti órákban) az autóbuszokon utazók száma ugrásszeren csökken, amit a csúcsidei igényekhez méretezett eszközpark determináltsága következtében kibocsátás-csökkenéssel rugalmasan és arányosan követni megint csak nem lehet, ám a jelenleginél jobb közelítés bizonyosan kialakítható. Nem kis szerepet játszik a mködési feltételek romlásában az a körülmény, hogy az állam év óta fokozatosan kivonul a személyszállítás finanszírozásából, víti a kedvezményre jogosultak körét, miközben a fogyasztói árkiegészítés nettó összege napjainkban még a januári szintet sem éri el. Az elmúlt években az általános forgalmi adó kulcsa két alkalommal (2004. január 1., szeptember 1.) összesen 8%ponttal (66%-kal) emelkedett, ami a lakosság növekv elszegényedése mellett a viteldíjak (ezen belül különösen a kedvezményes árú bérletek díjának) drasztikus növekedését idézte el. A markáns volumencsökkenésbl származó bevételkiesés áthidalásában az I-III. negyedévben nagy szerepe volt a gázolaj árának (több tényezre is visszavezethet) kedvez alakulásának. A gázolaj beszerzési ára amit arra az I. fejezetben már utaltunk - az év els kilenc hónapjában a tervezettnél kisebb mértékben növekedett, a I-III. negyedévi átlagár a I-III. negyedévi átlagárnál még közel 8%-kal alacsonyabb volt, ám októbertl kezden markáns árnövekedési folyamat indult be.

7 7 A gázolaj beszerzési ára összességében az utolsó három hónapban literenként 26 Ft-tal növekedett, s az elrejelzések szerint az év hátralév részében még további árnövekedés várható, amely elssorban a következ évi mködés szempontjából figyelemmel az áthúzódó hatásra - tekinthet kritikusnak. A Hajdú Volán Zrt. egyike azon kis számú Volán társaságnak, amely évben meg tudta rizni a beruházási expanzióját, fenn tudta tartani likviditását, ám a fogyasztói árkiegészítés összegének csökkentése, az új adóteher (korkedvezmény-biztosítási járulék) bevezetése évben már több szempontból likviditás, jövedelmezség, stb. - kritikus helyzetet teremthet, s eliminálhatja azt az elnyünket, amelyet a fejlesztés-centrikus gazdaságfilozófia révén elértünk. Mindezek együttesen oda vezettek, hogy a nullszaldó elérése érdekében a társaság ködését egy új, a fejlesztés-centrikusról egy, a szkített újratermelés irányába mutató, a fejlesztéseket elhalasztó, csak a legszükségesebb pótlás megvalósítására koncentráló pályára állítsuk át, felülvizsgáljunk eddig axiómának számító paradigmákat, s elhagyjunk minden olyan funkciót, ami az alapvet biztonsági követelmények teljesítéséhez nem feltétlenül szükséges. Ennek egy megvalósítási módját a 3. számú mellékletben mutatjuk be, ahol a Ráfordítás I. oszlop a változatlan színvonalú mködéshez és fejlesztéshez szükséges, a Ráfordítás II. oszlop ennek a csökkentett üzemmódnak, a szkített újratermelésnek a ráfordításigényét tartalmazza. A ködés kockázata a csökkentett üzemmódban (természetszerleg) sokkal nagyobb, ám még vállalható, és átmenetileg fenntartható, az értékek egy része megrizhet. A 3. számú melléklet adataiból látható, hogy a jármfenntartási anyagok elirányzata közel 60 millió forinttal alacsonyabb a évi értéknél, az amortizációs politika (mint az egyik paradigma) újragondolása mintegy 110 millió forintos megtakarítást tesz lehetvé, melynek az árát majd a jövben persze meg kell fizetni. Összességében közel 56 millió forinttal csökkenteni kényszerülünk az irányítási, igazgatási költségeket is, amelyek elssorban a forgalomirányítást, a forgalmi ellenrzést, és az adatfeldolgozással foglalkozók számának (esetenként nem kis mérték) csökkentése révén (a biztonsági követelményeket még nem veszélyeztet, ám a kockázatot növel funkciók elhagyása mellett) érhet el. Az üzemanyagok, illetleg az energiahordozók, a személyi jelleg ráfordítások, az igénybevett szolgáltatások területén kénytelenek vagyunk különböz mérték növekedéssel számolni. A gázolaj esetében elssorban a IV. negyedévi áremelés áthúzódó hatásával kalkuláltunk, a földgáz esetében az optimistának számító ( csak 10-15%-os áremelkedést modellez) variációval számoltunk, melynek helyessége vagy helytelensége egy év múlva (mint ex post kategória) könnyen eldönthet lesz. A béreknél a 10-14%-os szakszervezeti igényekkel szemben 5%-os növekedést vettünk figyelembe, s beszámoltuk a korkedvezmény-biztosítási járulék bevezetésének a hatását is. Az elmúlt évek/napok történései már rávilágítottak arra, hogy az autóbuszvezetk alkuképes

8 8 pozícióban vannak, így az 5%-os prognózis helyességét vagy helytelenségét ismét csak az id tudja majd igazolni. Az elekben felsorolt intézkedések mintegy 254 millió forinttal mérséklik a változatlan színvonalú mködéshez viszonyítottan szkített újratermelés ráfordításigényét, s (cserébe) elre nem számszersíthet módon megnövelik a mködés kockázatát. Amint az az 1. számú mellékletek adatiból is látható, az A, illetleg (az általunk elnyben részesített) C változat esetében a nullszaldó eléréséhez ezen intézkedések önmagukban nem elégségesek, így mint az egyik lehetség kénytelen vagyunk kezdeményezni a vonalhálózat további olyan mérték racionalizálását, amely révén elérhet költségmegtakarítás már biztosíthatja a velünk szemben követelményként támasztott cél elérését. 4. számú táblázat: A veszteség ellentételezése a teljesítmények csökkentésével A veszteséget ellentételez teljesítménycsökkentés (km) A teljesítmény csökkentés aránya (%) 13,7-5,55 A teljesítménycsökkentéssel megtakarítható költség összege (ezer Ft) Várható eredmény teljesítménycsökkentéssel (ezer Ft) Szakmai álláspontunk szerint a C változatban szerepl teljesítménycsökkentés bels tartalmát nézve az adott helyzetben és körülmények között inkább még hálózatracionalizálásnak tekinthet, amely természetesen szakmailag megfelel megvalósítás esetén az utazókkal még elfogadtatható, így megvalósítható. Az A változat szerinti 13,7%-os teljesítmény csökkentés ugyan nem lenne példanélküli, ám jelen viszonyaink között annak nagyobb kockázata lenne, így azt csak mindezen kockázati tényezk felvállalásával együtt lehet megvalósítani. A Hajdú Volán Zrt. eltt (természetesen a lehetséges mértékig) ismertek Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának a társaság támogatásával kapcsolatos nézetei és azok gondolati gyökerei, illetleg a Költségvetési Koncepcióban foglaltak alapján bizonyosak vagyunk abban is, hogy a év a város életében sem a pénzbség éve lesz. Mindezekkel együtt tisztelettel kérjük, hogy amennyiben az elekben ismertetett mérték hálózatracionalizálás Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint Ellátásáért felels számára nem elfogadható, szíveskedjek megvizsgálni annak lehetségét, milyen módon tudna Debrecen Városa, mint Ellátásért felels a Hajdú Volán Zrt. számára a nullszaldó elérését biztosító összeghatárig veszteség-kiegyenlítést folyósítani. Az alábbiakban közreadott táblázatokból látható, hogy egyedül a B változat az, amely mellett nincs a rendszerben olyan kedvezmény és abból adódó bevételkiesés, amely abból származik, hogy a kedvezményes árú béreltek árát a fogyasztói árkiegészítés nem egészíti ki a teljes árra.

9 9 A 1191/69 EGK Tanácsi rendelet által díjszabási kötelezettségen alapuló vesztségkiegyenlítési összeg változatonként eltér, amit a kapcsolódó adatokkal együtt a következ táblázatokban mutatunk be. 5. számú táblázat: Veszteség-kiegyenlítés Veszteség-kiegyenlítés összege (ezer Ft) Várható eredmény veszteségkiegyenlítéssel és/vagy teljesítménycsökkentéssel (ezer Ft) számú táblázat: A díjszabási kötelezettségen alapuló veszteség-kiegyenlítés összege adatok Ft-ban és ezer Ft-ban A fogyasztói árkiegészítéssel nem fedezett kedvezmény módosult összege a kedvezményes árú autóbuszbérlet esetében A fogyasztói árkiegészítéssel nem fedezett kedvezmény módosult összege a kedvezményes árú kombinált bérlet esetében A kedvezményt ellentételez önkormányzati támogatás összege az autóbusz bérlet esetében A kedvezményt ellentételez önkormányzati támogatás összege a kombinált bérlet esetében (Hajdú Volán rész) A kedvezményt ellentételez önkormányzati támogatás összege összesen számú táblázat: A veszteség-kiegyenlítés összetevi A kedvezményt ellentételez díjszabási kötelezettségen alapuló - önkormányzati támogatás (vesztség-kiegyenlítés) összege összesen ködtetési kötelezettségen alapuló veszteség-kiegyenlítés összege Összes veszteség-kiegyenlítés A kedvezményt ellentételez önkormányzati támogatás fel nem használt összege

10 10 Az A jel változat esetében a veszteség-kiegyenlítési igényünk (194,8 millió forint) a díjszabási kötelezettségen alapuló veszteség-kiegyenlítési igény (160,2 millió Ft) mellett magában foglal mintegy 34,6 millió forint ködtetési kötelezettségbl származó veszteség-kiegyenlítési igényt is. A B jel változat által elérhet bevételi többlet mellett a ráfordítások megtérülése biztosítottnak látszik, így e változat esetében a veszteség-kiegyenlítésre nincs szükség. A C jel változat esetében a veszteség-kiegyenlítési igény (79 millió forint) mintegy 30 millió forinttal alacsonyabb a díjszabási kötelezettségen alapuló veszteségnél, ködtetési kötelezettségbl származó veszteség-kiegyenlítési igény pedig nem merül fel. A évre megállapítani javasolt árakat az 1/a, 1/b, 1/c számú, a bevételek és a ráfordítások alakulását 2/a, 2/b, 2/c számú mellékletek tartalmazzák, a különböz megfontolásokon alapuló ráfordításokat a 3. számú mellékletben mutatjuk be. IV. A menetrend szerinti közforgalmú közúti személyszállítás bb erforrásaiban évben már megvalósult, s évben várhatóan/bizonyosan bekövetkez árváltozások, az értékesített értékszelvények meghatározóan demográfiai okokból bekövetkezett és a jövben várhatóan tovább folytatódó, tartóssá váló/vált csökkenése megítélésünk szerint gazdasági szempontból alátámasztják arra irányuló kérésünket, hogy Debrecen Megyei Jogú Város Közgylése a menetrend szerinti közúti személyszállításban évben érvényesül viteldíjakat az értékszelvények és a fogyasztói árkiegészítés együttes árindexe alapján átlagosan 8,86%-os árnövekedést jelent és 3,9%-os bevételi többletet biztosító C változat szerint állapítsa meg. A 4. számú mellékletben az idszakos bérletek árait soroljuk fel, az 5. számú mellékletben az iskolák és a tanintézetek által igénybevett különjárati szolgáltatások árának megállapítására, a 6. számú mellékletben a pótdíjak és a kezelési költségek, a 7. számú mellékletben pedig a rendelet egyes pontjainak módosítására teszünk javaslatot. Debrecen, november 29. Melléklet: 10 db Zilahi-Sebess Géza vezérigazgató

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Száma: F-28404/2008. Tárgy: Szentes város helyi tömegközlekedés

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Száma: F-28404/2008. Tárgy: Szentes város helyi tömegközlekedés Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Száma: F-28404/2008. Tárgy: Szentes város helyi tömegközlekedés 2009. évi díjai Mell.: - Tisza Volán Rt. javaslata - rendelet-tervezet Szentes

Részletesebben

Tisztelt Közgy lés! A DKV Debreceni Közlekedési Zártkör en M köd Részvénytársaság. ezúton terjeszti el

Tisztelt Közgy lés! A DKV Debreceni Közlekedési Zártkör en M köd Részvénytársaság. ezúton terjeszti el az el terjesztés 2. számú melléklete Tisztelt Közgy lés! A DKV Debreceni Közlekedési Zártkör en M köd Részvénytársaság ezúton terjeszti el a Debrecen Megyei Jogú Város közigazgatási határán belül végzett

Részletesebben

Bodnár Sándor 4150, Püspökladány, Toldi u.10. Adószám: 47773275-2-29. Beszámoló

Bodnár Sándor 4150, Püspökladány, Toldi u.10. Adószám: 47773275-2-29. Beszámoló Bodnár Sándor 4150, Püspökladány, Toldi u.10. Adószám: 47773275-2-29 Beszámoló a Püspökladány város közigazgatási határán belül autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítási tevékenységről,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. november 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. november 28-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Új napirendi pont 24. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS

Új napirendi pont 24. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Új napirendi pont 24. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. január 12-i rendkívüli ülésére Tárgy: A helyi autóbusz-közlekedés viteldíjának

Részletesebben

PIACFELÜGYELETI ÉS UTASJOGI FŐOSZTÁLY VASÚTI IGAZGATÁSI SZERV. Piaci jelentés év

PIACFELÜGYELETI ÉS UTASJOGI FŐOSZTÁLY VASÚTI IGAZGATÁSI SZERV. Piaci jelentés év PIACFELÜGYELETI ÉS UTASJOGI FŐOSZTÁLY VASÚTI IGAZGATÁSI SZERV Vasúti árufuvarozás Piaci jelentés 2017. év A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a vasúti árufuvarozás teljesítménye 2017-ben 52

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2010. február 22-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2010. február 22-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. február 22-i ülésére Tárgy: Gemenc Volán Zrt. beszámolója a személyszállítás költségének, bevételének alakulásáról,

Részletesebben

PIACFELÜGYELETI ÉS UTASJOGI FŐOSZTÁLY VASÚTI IGAZGATÁSI SZERV. Piaci jelentés év

PIACFELÜGYELETI ÉS UTASJOGI FŐOSZTÁLY VASÚTI IGAZGATÁSI SZERV. Piaci jelentés év PIACFELÜGYELETI ÉS UTASJOGI FŐOSZTÁLY VASÚTI IGAZGATÁSI SZERV Vasúti árufuvarozás Piaci jelentés 2016. év A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a vasúti árufuvarozás teljesítménye 2016- ban 50

Részletesebben

3. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület május 27-i nyilvános ülésére

3. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület május 27-i nyilvános ülésére 3. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 148-11 /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: A városi menetrend

Részletesebben

polgármester Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása

polgármester Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása Ikt.sz.: 6141-11/2010. Melléklet: 1 pld. rendelet-tervezet

Részletesebben

2016. évi üzleti terv

2016. évi üzleti terv 2016. évi üzleti terv 2016. terv 2015. tény Eltérés (Ft) Index (%) 9111 Családi ház hulladékszállítás 159 673 062 631 058 376-471 385 314 25,3% 9112 Társasházak hulladékszállítás 155 085 769 624 788 797-469

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a III. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a III. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2014. III. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2014. november 24. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2014. III. negyedévben 5,6%-kal növekedett,

Részletesebben

Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása

Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő: Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása Ikt.sz.: 3321-10/2009. Melléklet: 1 pld.

Részletesebben

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására. Kazincbarcika, június 28.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására. Kazincbarcika, június 28. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Lizák János vezető tanácsos Tárgy: Javaslat az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Kazincbarcika város helyi közforgalmú autóbusz közlekedésével

Részletesebben

Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása 2015.

Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása 2015. Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása 2015. október A központi költségvetés finanszírozása A. Állományi adatok A

Részletesebben

Éves beszámoló eredménykimutatása (összköltség eljárással) " A " változat. (adatok ezer forintban) Előző év(ek) módosítása i. Sorszá m.

Éves beszámoló eredménykimutatása (összköltség eljárással)  A  változat. (adatok ezer forintban) Előző év(ek) módosítása i. Sorszá m. 6.) Határozza meg az eredménykimutatás célját! Ismertesse az eredmény- megállapítás módjait, az A változat szerint (összköltség és forgalmi költség eljárás)! Részletezze az egyes eredmény kategóriák tartalmát!

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 320 MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2008. (...) rendelete a helyi közlekedési viteldíjak megállapításáról szóló 30/1998. (XII.19.)

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a IV. negyedév végi 2 előzetes prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a IV. negyedév végi 2 előzetes prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2015. IV. negyedév végi 2 előzetes prudenciális adataik alapján Budapest, 2016. február 24. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2015. IV. negyedévben 2,4%-kal nőtt,

Részletesebben

Általános rendelkezés 1.

Általános rendelkezés 1. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2007. (I.25.) számú rendelete a helyi menetrend szerinti autóbuszjáratok, az iskolák, tanintézetek által rendelt helyi autóbusz különjáratok

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. év november 28-i ülésére Tárgy: A menetrend szerinti helyijáratú autóbusz közlekedés szolgáltatási díjairól szóló 39/2001. (XII.31.)

Részletesebben

Javaslat a távhőszolgáltatás díjait szabályozó önkormányzati rendelet mellékletének módosítására

Javaslat a távhőszolgáltatás díjait szabályozó önkormányzati rendelet mellékletének módosítására Gödöllői Távhő Kft. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2005. december 15-i ülésére Tárgy: Javaslat a távhőszolgáltatás díjait szabályozó önkormányzati rendelet mellékletének módosítására Előterjesztő:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 7. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 1096-2/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2007. december 20-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: A menetrend

Részletesebben

Eredménykimutatás FORRÁS Zrt. ). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül minden információt tartalmaz! .

Eredménykimutatás FORRÁS Zrt. ). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül minden információt tartalmaz! . Eredménykimutatás A FORRÁS Zrt. (továbbiakban: Társaság) 2009. december 31-i főkönyvi kivonatának forgalmi adatai (forintban). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2016. 12. 15. Javaslat az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási közszolgáltatás ellátására megkötött

Részletesebben

54 481 04 0010 54 01 Gazdasági informatikus Informatikus

54 481 04 0010 54 01 Gazdasági informatikus Informatikus A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

MIKOM Nonprofit Kft. Vezetői összefoglaló

MIKOM Nonprofit Kft. Vezetői összefoglaló MIKOM Nonprofit Kft. Vezetői összefoglaló 2010-2011 Főbb események, adatok A társaság a korábbi évekhez képest jelentős eredménynövekedéssel számolt, 2011. évi tervezett mérleg szerinti eredménye 11 743

Részletesebben

Pénzügy menedzsment. Hosszú távú pénzügyi tervezés

Pénzügy menedzsment. Hosszú távú pénzügyi tervezés Pénzügy menedzsment Hosszú távú pénzügyi tervezés Egy vállalat egyszerűsített mérlege és eredménykimutatása 2007-ben és 2008-ban a következőképpen alakult: Egyszerűsített eredménykimutatás (2008) Értékesítés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 31-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 31-ei ülésére VESZPRÉM MEGYEI CSOLNOKY FERENC NONPROFIT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 8200 Veszprém, Kórház u. 1. Tel: 88/556-556 Fax: 88/556-209 e-mail: titkarsag@vmkorhaz.hu Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének

Részletesebben

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő kitettségei (bruttó értéken)

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő kitettségei (bruttó értéken) SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a III. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, november 23. A hitelintézetek mérlegfőösszege III. negyedévben 2,1%-kal nőtt, így a negyedév végén 33

Részletesebben

Útmutató. a helyi közösségi közlekedés 2011. évi támogatásának igénylése során a bevételekkel nem fedezett indokolt költségek meghatározásáról

Útmutató. a helyi közösségi közlekedés 2011. évi támogatásának igénylése során a bevételekkel nem fedezett indokolt költségek meghatározásáról Útmutató a helyi közösségi közlekedés 2011. évi támogatásának igénylése során a bevételekkel nem fedezett indokolt k meghatározásáról 1. A bevételekkel nem fedezett indokolt k meghatározásának általános

Részletesebben

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A.

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. Székhely: 7623 Pécs, Köztársaság tér 2. Adószám: 11017897-2-02 KSH: 11017897-6419-122-02 Cg.: 02-02-060334 Honlap: www.mvhsz.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Magyar Vidék

Részletesebben

A BKV Zrt. finanszírozásának kérdései a jelenlegi közszolgáltatási modellben

A BKV Zrt. finanszírozásának kérdései a jelenlegi közszolgáltatási modellben A BKV Zrt. finanszírozásának kérdései a jelenlegi közszolgáltatási modellben Bátora László gazdasági vezérigazgató-helyettes 50 éves a BKV XVIII. Városi Közlekedés aktuális kérdései 2018. október 16. A

Részletesebben

Borpiaci információk. IV. évfolyam / 4. szám március hét. Bor piaci jelentés

Borpiaci információk. IV. évfolyam / 4. szám március hét. Bor piaci jelentés A K I Borpiaci információk IV. évfolyam / 4. szám 2006. március 8. 7-8. hét Bor piaci jelentés Borpiaci információk 2. oldal A januári ÁFA-csökkenés és jövedéki adó változás hatása a fogyasztói árakra

Részletesebben

CSEPEL HOLDING NYILVÁNOSAN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÉVI VEZET SÉGI JELENTÉSE BUDAPEST, ÁPRILIS 30.

CSEPEL HOLDING NYILVÁNOSAN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÉVI VEZET SÉGI JELENTÉSE BUDAPEST, ÁPRILIS 30. CSEPEL HOLDING NYILVÁNOSAN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2012. ÉVI VEZET SÉGI JELENTÉSE BUDAPEST, 2013. ÁPRILIS 30. aláírás 1 A Társaság 2012. évben is holding rendszerben m ködött, a vagyonkezelésen (üzletvezetésen)

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a IV. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a IV. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2014. IV. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2015. február 27. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2014. IV. negyedévben 2,2%-kal, 2014. év egészében

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 10 MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2012. (...) önkormányzati rendelete a helyi közlekedési viteldíjak megállapításáról szóló 30/1998.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. november 25-i ülésére Tárgy: A menetrend szerinti helyi járatú autóbusz közlekedés szolgáltatási díjairól szóló 39/2001.(XII.31.)

Részletesebben

Kereskedelmi szerződés III. sz. módosítása

Kereskedelmi szerződés III. sz. módosítása Kereskedelmi szerződés III. sz. módosítása a Közszolgáltatási szerződés V. számú melléklete, a Kereskedelmi szerződés módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged, Széchenyi tér 10.,

Részletesebben

Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása. 2012.

Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása. 2012. Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása A központi költségvetés finanszírozása A. Állományi adatok 2012. december

Részletesebben

SAVARIA REHAB-TEAM Szociális Szolgáltató és Foglalkoztatási Kiemelkedően Közhasznú Társaság 2006. évi üzleti terve. Tervdokumentáció részei :

SAVARIA REHAB-TEAM Szociális Szolgáltató és Foglalkoztatási Kiemelkedően Közhasznú Társaság 2006. évi üzleti terve. Tervdokumentáció részei : SAVARIA REHAB-TEAM Szociális Szolgáltató és Foglalkoztatási Kiemelkedően Közhasznú Társaság 2006. évi üzleti terve Tervdokumentáció részei : I/1. számú melléklet: I/2. számú melléklet: I/3. számú melléklet:

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2016. I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2016. május 25. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2016. I. negyedévben 0,8%-kal nőtt, így 2016. I.

Részletesebben

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt Miskolc, József Attila u. 70.

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt Miskolc, József Attila u. 70. Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila u. 70. Beszámoló az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Hajdúszoboszló város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésével

Részletesebben

Miskolc Városi Közlekedési ZRt. A Társaság 2013.évi gazdálkodásáról Tartalomjegyzék I. TELJESÍTMÉNY Szállítási teljesítmény Megbízható

Miskolc Városi Közlekedési ZRt. A Társaság 2013.évi gazdálkodásáról Tartalomjegyzék I. TELJESÍTMÉNY Szállítási teljesítmény Megbízható 3527 Miskolc, Szondi György u. 1. (3502 Miskolc 2. Pf: 226.) tel.: + 36 46 514-900, fax: + 36 46 514-912 mail@mvkrt.hu, www.mvkrt.hu Iktató szám: 360-K13/ Dátum: 2014.06.01. Szolgáltatói jelentés Időszak:

Részletesebben

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 30. MELLÉKLET: 1 db

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 30. MELLÉKLET: 1 db AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 30. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt. leánytársaságának (korábban: Gemenc Volán Autóbuszközlekedési Zrt. ) 2013. évi beszámolójának elfogadására

Részletesebben

A GYSEV ZRT ÉVI ÜZLETI TERV TERVEZETÉNEK PÁLYAHÁLÓZAT MŰKÖDTETŐI TERV KIVONATA

A GYSEV ZRT ÉVI ÜZLETI TERV TERVEZETÉNEK PÁLYAHÁLÓZAT MŰKÖDTETŐI TERV KIVONATA A GYSEV ZRT. 2018 2020. ÉVI ÜZLETI TERV TERVEZETÉNEK PÁLYAHÁLÓZAT MŰKÖDTETŐI TERV KIVONATA a Vasúti közlekedésről szóló 2005. évi CLXXXIII. tv. 12. (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelően 1 A 2018-2020.

Részletesebben

ALKALMAZOTTI LÉTSZÁM AZ ERDŐGAZDÁLKODÁSBAN, A FA- ÉS BÚ-

ALKALMAZOTTI LÉTSZÁM AZ ERDŐGAZDÁLKODÁSBAN, A FA- ÉS BÚ- ALKALMAZOTTI LÉTSZÁM AZ ERDŐGAZDÁLKODÁSBAN, A FA- ÉS BÚ- TORIPARBAN LÉTSZÁM-KATEGÓRIÁNKÉNT Az új osztályozási rendszer bevezetésével a létszám adatokban is változás következett be. A 0-9 fő közötti kategória

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2014. II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2014. augusztus 22. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2014. II. negyedévben 2,8%-kal csökkent, a félév

Részletesebben

Útmutató. a helyi közösségi közlekedés 2014. évi támogatásának igénylése során a bevételekkel nem fedezett indokolt költségek meghatározásáról

Útmutató. a helyi közösségi közlekedés 2014. évi támogatásának igénylése során a bevételekkel nem fedezett indokolt költségek meghatározásáról Útmutató a helyi közösségi közlekedés 2014. évi támogatásának igénylése során a bevételekkel nem fedezett indokolt k meghatározásáról 1. A bevételekkel nem fedezett indokolt k meghatározásának általános

Részletesebben

ELŐZMÉNYEK A Kft. bemutatása A társaság neve, székhelye: A tevékenység megkezdésének időpontja: A Kft. alapítója: A Kft. jegyzett tőkéje: Adószám:

ELŐZMÉNYEK A Kft. bemutatása A társaság neve, székhelye: A tevékenység megkezdésének időpontja: A Kft. alapítója: A Kft. jegyzett tőkéje: Adószám: Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ÜZLETI TERV 2011. év 2011. május 12. ELŐZMÉNYEK Püspökladány Város Önkormányzata 2007. évben alapította a Püspökladányi Egészségügyi

Részletesebben

SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ

SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ a 2017. évi Püspökladány város közigazgatási határán belül autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítási tevékenységről Készült: Püspökladány Város Önkormányzatának

Részletesebben

E LŐ T E R J E S Z T É S

E LŐ T E R J E S Z T É S E LŐ T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő- testületének 2008. június 23-ai ülésére Tárgy: Beszámoló az autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítással kapcsolatos 2007.

Részletesebben

Borpiaci információk. IV. évfolyam / 12. szám június hét. Bor piaci jelentés

Borpiaci információk. IV. évfolyam / 12. szám június hét. Bor piaci jelentés A K I Borpiaci információk IV. évfolyam / 12. szám 28. 23-24. hét Bor piaci jelentés Borpiaci információk 2. oldal A magyar borexport alakulása 2006 els negyedévében 2-3. oldal 1-2. táblázat, 1-8. ábra:

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1. napirendi pont Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Javaslat a Győr Megyei Jogú Város Közigazgatási területén helyi, autóbusszal végzett menetrend

Részletesebben

Baksay Gergely - Benkő Dávid Kicsák Gergely. Magas maradhat a finanszírozási igény az uniós források elmaradása miatt

Baksay Gergely - Benkő Dávid Kicsák Gergely. Magas maradhat a finanszírozási igény az uniós források elmaradása miatt Baksay Gergely - Benkő Dávid Kicsák Gergely Magas maradhat a finanszírozási igény az uniós források elmaradása miatt A költségvetés finanszírozási igénye 2016 óta folyamatosan meghaladja az ESAdeficitet

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2015. 01. 01. 2015. 12. 31. Budapest, 2016. április 30... A vállalkozás vezetője ( képviselője ) 1 1. Általános bemutatás A vállalkozás neve: STEMO MARKETING Kft. A vállalkozás rövidített

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ KIEGÉSZÍTÉSE

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ KIEGÉSZÍTÉSE KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ KIEGÉSZÍTÉSE a 2007. évi fogyasztói árkiegészítés 07152. számú szolgáltatáscsoportos részletezettségű éves összesítő bevallásához, valamint a fogyasztói árkiegészítés 07215. számú szolgáltatáscsoportos

Részletesebben

MIKOM Nonprofit Kft. 2015. évi üzleti terve

MIKOM Nonprofit Kft. 2015. évi üzleti terve MIKOM Nonprofit Kft. 2015. évi üzleti terve (Vezet i összefoglaló) Miskolc, 2015. 05.06 Üzleti Terv 2015 MIKOM Kft. Makro-gazdasági adatok, piaci környezet Eredmény-kimutatás Üzemi eredményre ható f bb

Részletesebben

A HM ipari részvénytársaságok 2010. I-III, negyedéves gazdálkodásának elemzése. 2009. év bázis. 2010. évi terv

A HM ipari részvénytársaságok 2010. I-III, negyedéves gazdálkodásának elemzése. 2009. év bázis. 2010. évi terv A HM ipari részvénytársaságok 21. I-III, es gazdálkodásának elemzése 1./ HM Armcom Kommunikációtechnikai Zrt. Megnevezés 29. év bázis 21. évi 21. III. Adatok ezer Ft-ban Bázis Terv index index () () Nettó

Részletesebben

2017. éves vonali teljesítmény adatok. az Éves Megállapodáshoz és a havi megrendelt teljesítmény követelményhez viszonyítva Teljesítési arány az

2017. éves vonali teljesítmény adatok. az Éves Megállapodáshoz és a havi megrendelt teljesítmény követelményhez viszonyítva Teljesítési arány az 1. sz. melléklet A Közszolgáltatási Szerződés, illetve az Éves Megállapodás I. sz. melléklete szerinti teljes hasznos személyszállítási férőhelykilométer, illetve hajó és komp esetében üzemóra teljesítmények

Részletesebben

A helyi buszközlekedés tarifái

A helyi buszközlekedés tarifái Emelnek-emelnek, de hát nem nagyon és csak azért, mert muszáj mondja a városvezetés. Januártól nőnek a helyi buszközlekedés, a hulladékkezelés és a kéményseprő-ipari szolgáltatások tarifái Egerbe. Kattintson,

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ KOHÉZIÓS POLITIKÁJÁNAK HATÁSA A REGIONÁLIS FEJLETTSÉGI KÜLÖNBSÉGEK ALAKULÁSÁRA

AZ EURÓPAI UNIÓ KOHÉZIÓS POLITIKÁJÁNAK HATÁSA A REGIONÁLIS FEJLETTSÉGI KÜLÖNBSÉGEK ALAKULÁSÁRA AZ EURÓPAI UNIÓ KOHÉZIÓS POLITIKÁJÁNAK HATÁSA A REGIONÁLIS FEJLETTSÉGI KÜLÖNBSÉGEK ALAKULÁSÁRA Zsúgyel János egyetemi adjunktus Európa Gazdaságtana Intézet Az Európai Unió regionális politikájának történeti

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2015. I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2015. május 29. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2015. I. negyedévben 1,4%-kal csökkent, így 2015.

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2005. II. negyedév 1 Budapest, 2005. augusztus 19. A II. negyedévben az állampapírpiacon folytatódott a biztosítók és nyugdíjpénztárak több éve tartó folyamatos

Részletesebben

Egyvonalas bérlet Havi Ft , ,30. Összonalas bérlet Havi Ft , ,68

Egyvonalas bérlet Havi Ft , ,30. Összonalas bérlet Havi Ft , ,68 BALATO FÜRED VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2006 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2006. október 26-i ülésére Tárgy: A helyi-járatú autóbusz közlekedés

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOG Ú VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 3/2012. (11.24.) önkormányzati rendelete

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOG Ú VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 3/2012. (11.24.) önkormányzati rendelete NYíREGYHÁZA MEGYEI JOG Ú VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 3/2012. (11.24.) önkormányzati rendelete az autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítás közszolgáltatási szerződés és a helyi

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2007. III. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2007. III. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2007. III. negyedév 1 Budapest, 2007. november 21. 2007. III. negyedévében a hitelviszonyt megtestesítő papírok forgalomban lévő állománya valamennyi piacon

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. év november 24.-i ülésére Tárgy: A menetrend szerinti helyijáratú autóbusz közlekedés 2009. január 1.-től érvényes szolgáltatási

Részletesebben

Javaslat a szennyvízcsatorna évi díjainak megállapítására Előterjesztő: Dr. Gémesi György

Javaslat a szennyvízcsatorna évi díjainak megállapítására Előterjesztő: Dr. Gémesi György Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. december 11-i ülésére Tárgy: Javaslat a szennyvízcsatorna 2009. évi díjainak megállapítására Előterjesztő: Dr. Gémesi György - 2 - Tisztelt

Részletesebben

Csorvás Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2002. (VIII. 30.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl

Csorvás Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2002. (VIII. 30.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2002. (VIII. 30.) r e n d e l e t e a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Gyakorló feladatok a Komplex elemzés tárgyhoz Témakör: Minőség

Gyakorló feladatok a Komplex elemzés tárgyhoz Témakör: Minőség Gyakorló feladatok a Komlex elemzés tárgyhoz. feladat Egy vállalkozás termelőfolyamatának minősége a következőkéen alakult: Megnevezés Termelés vezértermékben (db Selejt (db terv tény terv tény I. sz.

Részletesebben

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő kitettségei (bruttó értéken) Állomány (milliárd Ft) Arány (%)

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő kitettségei (bruttó értéken) Állomány (milliárd Ft) Arány (%) SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2016. II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2016. augusztus 24. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2016. II. negyedévben 1,5%-kal csökkent, így

Részletesebben

Az OTP Bank Rt I. félévi összefoglaló nem konszolidált, nem auditált IAS pénzügyi adatai A Bank I. félévi fejlõdése

Az OTP Bank Rt I. félévi összefoglaló nem konszolidált, nem auditált IAS pénzügyi adatai A Bank I. félévi fejlõdése Az OTP Bank Rt. 2001. I. félévi összefoglaló nem konszolidált, nem auditált IAS pénzügyi adatai Az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. elkészítette 2001. június 30-ával zárult félévre vonatkozó

Részletesebben

Példák a személyi jövedelemadó kiszámítására. 2016/2017. I. félév Adóoptimalizálás

Példák a személyi jövedelemadó kiszámítására. 2016/2017. I. félév Adóoptimalizálás Példák a személyi jövedelemadó kiszámítására Hol tartunk? Természetbeni juttatások Adók és közterhek Ingóság értékesítése Miről lesz szó? Példák a bér személyi jövedelemadójának kiszámítására Tax wedge

Részletesebben

Eredmény és eredménykimutatás

Eredmény és eredménykimutatás Eredmény és eredménykimutatás Eredmény Eredmény Az adott időszak hozamainak és ráfordításainak különbsége. Nyereség Veszteség 0 A hozam - bevétel A létrehozott teljesítmények várható ellenértéke Az értékesített,

Részletesebben

ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÉVES JELENTÉS

ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÉVES JELENTÉS ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÉVES JELENTÉS az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. vonatkozásában a 217-es naptári év energiafogyasztási és energiahatékonysági tevékenységgel kapcsolatosan készítette CleanTech

Részletesebben

SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ

SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ a 2016. évi Püspökladány város közigazgatási határán belül autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítási tevékenységről Készült: Püspökladány Város Önkormányzatának

Részletesebben

5. A költségek elemzése 5.1. Költségelemzés abszolút adatokkal

5. A költségek elemzése 5.1. Költségelemzés abszolút adatokkal 5. A költségek elemzése 5.1. Költségelemzés abszolút adatokkal 501. A számla nettó értéke 34 800 : 1,2 = 29 000 Ft 502. I. negyedévi hívásdíj 158 500 : 1,08 = 146 759,30 Ft 503. A számla bruttó értéke

Részletesebben

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2014. május 29. A társaság bemutatása A Comenius Angol-Magyar Két

Részletesebben

...alpo.lgfo.;t~ Ífh.~.0... Kósa Tímea. ~ ~~f~ ~ ... ~... Dr. Kovács Ferenc polgármester. sz~ NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE

...alpo.lgfo.;t~ Ífh.~.0... Kósa Tímea. ~ ~~f~ ~ ... ~... Dr. Kovács Ferenc polgármester. sz~ NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-500 Fax: (42) 524-501 E-mail: polgarmester(qj.nvirhalo.hu Iktatószám: 8238-24/2012.x. Ügyintéző:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. október 22-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. október 22-i ülésére Gödöllői Távhő Kft. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. október 22-i ülésére Tárgy: Javaslat a távhőszolgáltatás hődíjának változtatására Előterjesztő: Tóth István ügyvezető - 2 - Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

A MAKROÖKONÓMIA MUTATÓI

A MAKROÖKONÓMIA MUTATÓI A makroökonómia mutatói, nemzeti jövedelem 1 IGAZ-HAMIS ÁLLÍTÁSOK A MAKROÖKONÓMIA MUTATÓI 1. A fogyasztói árindex egy fix jószágkosár árát követi nyomon az időben. 2. Egy külföldön gyártott, de itthon

Részletesebben

- ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár) A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki!

- ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár) A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki! 73O PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE - ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár) Vonatkozási id : 2 0 0 6 0 1 0 1 -tól (év / hónap / nap) 2 0 0 6 1 2 3 1 -ig (év / hónap / nap) Kitöltés dátuma: 2

Részletesebben

Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 12/2002. (VIII.28.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl

Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 12/2002. (VIII.28.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 12/2002. (VIII.28.) r e n d e l e t e a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 29 - i ülésére

A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 29 - i ülésére 1941-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 29 - i ülésére Tárgy: Kerekegyházi Városgazdasági Nonprofit Kft 2012.évi beszámolója Az előterjesztést

Részletesebben

Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása

Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő: Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása Ikt.sz.: 6141-4/2010. Melléklet: 1 pld.

Részletesebben

Kiegészítő melléklet. A Transzin Kft. 2012. évi beszámolójához

Kiegészítő melléklet. A Transzin Kft. 2012. évi beszámolójához Kiegészítő melléklet A Transzin Kft. 2012. évi beszámolójához I. Általános rész 1. A vállalkozás bemutatása A Társaság a Transz-In Bt-ből való átalakulással 2001.március 10-én kezdte meg működését. Tulajdonosai:

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló Szekszárd város helyi tömegközlekedésének évi teljesítményi adatairól

TÁRGY: Beszámoló Szekszárd város helyi tömegközlekedésének évi teljesítményi adatairól AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 103. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Beszámoló Szekszárd város helyi tömegközlekedésének 2018. évi teljesítményi adatairól E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

MAKROÖKONÓMIA 2. konzultáció

MAKROÖKONÓMIA 2. konzultáció MAKROÖKONÓMIA 2. konzultáció Révész Sándor Makroökonómia Tanszék 2012. március 3. Révész Sándor (Makroökonómia Tanszék) Klasszikus modell - gyakorlat 2012. március 3. 1 / 14 1) Egy országban a rövid távú

Részletesebben

ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Városi Művelődési Központ Veszprém Hatályba lép 2014. január 7-től. A Városi Művelődési Központ eszközeinek és forrásainak értékelési szabályzatát a számvitelről szóló 2000. évi C.

Részletesebben

XLI. Adósságszolgálattal kapcsolatos bevételek és kiadások

XLI. Adósságszolgálattal kapcsolatos bevételek és kiadások XLI. Adósságszolgálattal kapcsolatos bevételek és kiadások A fejezet a központi költségvetés devizában és a forintban fennálló adóssága kamat- és egyéb kiadásait, valamint a központi költségvetés egyes

Részletesebben

COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium

COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium 2018. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2019. május 27. A társaság bemutatása

Részletesebben

Borpiaci információk. IV. évfolyam / 2. szám február hét. Bor piaci jelentés ábra: Nemzetközi asztali bor értékesítési

Borpiaci információk. IV. évfolyam / 2. szám február hét. Bor piaci jelentés ábra: Nemzetközi asztali bor értékesítési A K I Borpiaci információk IV. évfolyam / 2. szám 26. február 7. 3- Bor piaci jelentés Borpiaci információk 1-4. táblázat, 1-8. ábra: Belföldi értékesítési-árak és mennyiségi adatok 9-1. ábra: Nemzetközi

Részletesebben

Gyakorló feladatok a Kontrolling alapjai tárgyhoz Témakör: Mérés és elemzés (Költség- és eredményelemzés)

Gyakorló feladatok a Kontrolling alapjai tárgyhoz Témakör: Mérés és elemzés (Költség- és eredményelemzés) Gyakorló feladatok a Kontrolling alajai tárgyhoz. feladat Egy vállalkozás termeléséről az alábbi adatokat ismeri: Termelési érték Termelés (db) Közvetlen anyagköltség előző év tárgy év előző év tárgy év

Részletesebben

2014/38 STATISZTIKAI TÜKÖR április 18.

2014/38 STATISZTIKAI TÜKÖR április 18. 14/38 STATISZTIKAI TÜKÖR 14. április 18. Szolgáltatási kibocsátási árak, 13. IV. negyedév Tartalom Összegzés...1 H Szállítás, raktározás nemzetgazdasági ág...1 J Információ, kommunikáció nemzetgazdasági

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata évi I. félévi Pénzügyi beszámolója TARTALOMJEGYZÉK

Páty Község Önkormányzata évi I. félévi Pénzügyi beszámolója TARTALOMJEGYZÉK 1 Páty Község Önkormányzata 2013. évi I. félévi Pénzügyi beszámolója TARTALOMJEGYZÉK I. Bevételek I/1. I/2. I/3. I/4. I/5. I/6. I/7. Az önkormányzat sajátos m ködési bevételei Intézményi m ködési bevételek

Részletesebben

Borpiaci információk. IV. évfolyam / 1. szám január hét. Bor piaci jelentés

Borpiaci információk. IV. évfolyam / 1. szám január hét. Bor piaci jelentés A K I Borpiaci információk IV. évfolyam / 1. szám január 24. 1- Bor piaci jelentés Borpiaci információk 1-4. táblázat, 1-8. ábra: Belföldi értékesítési-árak és mennyiségi adatok 2. oldal 3-7. oldal Készítette:

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása I. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása I. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2006. I. negyedév 1 Budapest, 2006. május 19. Az I. negyedévben az állampapírpiacon a legszembetűnőbb változás a biztosítók és nyugdíjpénztárak, valamint a

Részletesebben

2012. évi üzleti terve

2012. évi üzleti terve 2012. évi üzleti terve (Vezetői összefoglaló) Miskolc, 2012. május 16. Üzleti Terv 2012 - Tagvállalat Makro-gazdasági adatok, piaci környezet Eredmény-kimutatás Árbevétel Költségtakarékossági intézkedések

Részletesebben

CSEPEL HOLDING NYRT. 2013. évi VEZET SÉGI JELENTÉSE. Budapest, 2014. április 29.

CSEPEL HOLDING NYRT. 2013. évi VEZET SÉGI JELENTÉSE. Budapest, 2014. április 29. CSEPEL HOLDING NYRT 2013. évi VEZET SÉGI JELENTÉSE Budapest, 2014. április 29. aláírás 1 A Társaság 2013. évben is holding rendszerben m ködött, a vagyonkezelésen kívül más tevékenységet nem folytatott.

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2018. II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2018. szeptember 7. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2018. II. negyedévben további 3,7%-kal nőtt,

Részletesebben