SZAKMAI ÚT BELGIUMBA ELS SEGÉLYNYÚJTÓ TANFOLYAM EGYESÜLETÜNKNÉL JÁRT A MIKULÁS SZÜLETÉSNAP

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZAKMAI ÚT BELGIUMBA ELS SEGÉLYNYÚJTÓ TANFOLYAM EGYESÜLETÜNKNÉL JÁRT A MIKULÁS SZÜLETÉSNAP"

Átírás

1 KAPCS LAT A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója SZAKMAI ÚT BELGIUMBA ELS SEGÉLYNYÚJTÓ TANFOLYAM EGYESÜLETÜNKNÉL JÁRT A MIKULÁS SZÜLETÉSNAP

2 SZAKMAI ÚT BELGIUMBA Egyesületünk munkatársai szakmai továbbképzésen vettek részt a Periskal Groupnál a Belgiumban található Wuustwezelben. Hertendi Ervin, Keszei Péter, Kutasi György, Pampuk Imre és Rábai Roland képviselték Egyesületünket a képzésen. A Periskal Group olyan programokat gyárt számítógépre, amelyek a transzponderekkel összekötve számos a hajózást megkönnyít funkcióval bírnak. Ilyenek többek között az elektronikus hajózási térkép, valamint a hajózási jelzések megjelenítése, útvonaltervezés és számos egyéb navigációs segítség. (út id tartamának kiszámítása, távolság stb.) Egyesületünk munkatársait három cél vezérelte, hogy személyesen keressék fel a Periskalt. Lehet ség van a radarkép rávetítésére a normál ECDIS térképmegjelenítésen, melynek el nye, hogy nem kell két külön monitoron figyelni a radart és a térképet, hanem egy felületen látni azt. Valamint Egyesületünk munkatársai számos szoftvert telepítettek fel a hajókra, azonban a különböz típusú transzponderek esetében inkompatibilitás miatt problémák merültek fel. A képzés által ezeket sikerült kiküszöbölni. Ezen kívül a belga vállalat bemutatta legújabb fejlesztéseit, új technológiáit. Az egynapos képzés alatt közel tíz kolléga segítette munkatársaink képzését. A szabadid ben kollégáink megtekintették Vlissegen városának kiköt jét. 2.

3 Egyesületünk szervezésében zajlott le az a projektmeeting a budapesti Novotel Hotelban, amelyen több mint 60 ember vett részt. A meghívottak több mint tíz ország 23 projektpartnerét képviselték. ADB-PROJEKT Háromnapos projektmeeting Budapesten Mez Gergely projektmenedzserünk ismertette szervezetünk feladatait a projektben és beszámolt a jelenlegi állásról. Mint mindenki el tt ismeretes, a projektben kommunikációs feladatokat látunk el. Ennek kapcsán örömmel számolt be arról, hogy elkészült a projekt hivatalos weboldala ( valamint hamarosan a projektismertet -brosúra grafikája is látható lesz. Mez Gergely a kés bbiekben el adást tartott a RIS kapcsolódásáról más közlekedési módokhoz. A projektmeetinget a résztvev k áttekintették, melyik szervezet hol tart a feladatok el rehaladásában és a január végi belgrádi meetingig milyen feladatok várnak rájuk. Mi is az a ADB-Multiplatform? Az ADB-Multiplatform célja, hogy összekapcsolja a folyami, a közúti és a vasúti szállítási módokat. A 30 hónapos futamidej projektben els sorban a folyami hajózás és kifejezetten a RIS kapcsán szerzett tapasztalatainkat használjuk fel, valamint ahogy a SEERISK-nél, itt is a kommunikációért vagyunk felel sek. DISZPÉCSERKÖZPONT ismeretellen rz vizsga 24-órás szolgálatot ellátó diszpécser-munkatársaink számára elengedhetetlen a megszerzett tudás és ismeret folyamatos szinten tartása, valamint a változások, új szabályok stb. pontos ismerete. Ennek kapcsán évente egy alkalommal bels vizsgát tartunk, amely az alábbi területeket érinti: RIS a hazai és nemzetközi hajózásban, veszélyesárú szállítással összefügg információk, hajózási szabályzat és változásai. A december 10-én megrendezett vizsgát minden munkatárs sikeresen teljesítette. 3.

4 SZAKÉRT I ESZMECSERÉK holland vizeken november utolsó hetében rendezte a négy európai RIS Szakért i Csoport az idei második üléssorozatát, valamint nagyszabású konferencia megvalósulására is sor került Rotterdamban, a holland víziútért felel s szervezet segítségével. CO-WANDA munkamegbeszélés az A38-on A RIS négy alaptechnológiája folyamatos fejl dés és fejlesztés alatt áll immár világszerte. Európában a négy területért négy szakért i csoport felel s, akik évente két alkalommal találkoznak, hogy megvitassák tapasztalataikat és alakítsák a szabványokat. A négy RIS Szakért i Csoportban az egyes országok kormányzati és nem kormányzati, illetve megfigyel státuszú képvisel i vesznek részt. Az idei második RIS Héten Bellyei Csaba (Nemzeti Közlekedési Hatóság), Rédly László és egyesületünk részér l Rafael Róbert képviselték Magyarország érdekeit és adtak számot a hazai eredményekr l. A Rijkswaterstaat által szervezett november 28-i konferencián magas színvonalú szakmai el adások keretében ismerhette meg a közel 150 résztvev, hogy Európában milyen információs szolgáltatásokkal támogatható a vízi közlekedés biztonsága és hatékonysága. A projekt ez év októberében indult, így id szer volt egy negyedéves áttekintés. December 3-4-én rendeztük meg azt a munkamegbeszélést, melyen 9 ország 11 partnere vett részt, hogy áttekintsék a SEE (Dél-Kelet Európai Nemzetközi Együttm ködési Program) program keretében megvalósult projekt el rehaladási fázisait. Egyesületünk részér l Rafael Róbert számolt be az általunk vállalt 4-es munkacsomag kettes tevékenységér l, mely els sorban a megvalósítási koncepció elkészítéséhez szükséges pilotkísérletekhez kapcsolódik. A CO-WANDA projekt f célja a dunai hajóhulladék-kezelési rendszer összehangolását szolgáló nemzetközi egyezmény szakmai el készítése az érintettek bevonásával. A projekt megvalósítása során sor kerül továbbá konkrét kísérleti alkalmazások bevezetésére is a korszer hulladékkezelési módszerek bemutatásával. Megtisztel számunkra, hogy Magyarország képviseletében, a SEE Programban futó CO-WANDA projekt folyami információs szolgáltatásokkal kapcsolatos tartalmát egyesületünk vezérigazgatóhelyettese mutathatta be a közönségnek. 4.

5 CO-PO Projektzárás Mohácson A horvát-magyar projektünk mintegy 16 hónapos közös munkájának zárására került sor a horvát és magyar határrendészet magyar oldalán, Mohácson, Baranya megye, Eszék-Baranya megye, valamint Egyesületünk részvételével. A december 6-án megrendezett zárókonferenciának részét képezte a projekt keretében megvalósult Közös Kapcsolattartási Szolgálati Hely dunai határkiköt épületében létesült iroda ünnepélyes átadása. EDR Menet közben patkoltuk a lovat mondták diszpécser-kollégáink, amikor a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi F igazgatóság területi és helyi szerveinek átszervezése során az EDR-rendszer struktúrája is módosításra került. Dr. Hatala József r. altábornagy, országos rend r- f kapitány, valamint Dakos József r. dandártábornok, a Baranya Megyei Rend r-f kapitányság vezet je és Milan Baricevic, az Eszék-Baranyai Rend r Igazgatóság vezet je ünnepélyes keretek között aláírták a KKSZH M ködési Szabályzatát. Nem egyszer rutinfeladatot oldott meg a diszpécser szolgálat állománya, melyet gyorsan, precízen és észrevétlenül hajtottak végre anélkül, hogy a veszélyhelyzeti információáramlásban fennakadás történt volna. A BM OKF Informatikai F osztály, valamint a megyei katasztrófavédelmi híradós szakembereinek összehangolt munkájával május 9-t l megkezd dött a katasztrófavédelem rádióinak átprogramozása, mely során a csoportok is megváltoztak. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon bekövetkezett szervezeti változásokat követve az összes megyei rádió törlésre került, majd új számon, megfelel tulajdonságokkal és jogosultságokkal a diszpécserszolgálat újra létrehozta. Az áttekinthet bb, egységes struktúrák felépítése június 29-én fejez dött be. Ez id alatt 4578 rádió törlése és 4825 db rádió átprogramozása történt meg, így közel módosítást hajtottak végre. Egyesületünk legf bb eredménye az a határrendészeti igényeknek megfelel en kialalkított elektronikus hajózási utaslista, amelyet az európai szabványoknak megfelel en Európában els ként valósítottunk meg. Egyesületünket többek között Dobai Sándor is képviselte az eseményen. 5.

6 A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója ELS SEGÉLYNYÚJTÓ TANFOLYAM munkatársaink számára Kaposi Judit és Hertendi Ervin részt vett a DolomitMed Egészségügyi Kft. által szervezett Munkahelyi Els segélynyújtó Tanfolyamon, majd ezt követ en sikeres vizsgát tettek. Elméleti és gyakorlati ismeretek szerzése mellett elsajátították a sebellátás és vérzéscsillapítás módszereit, a sérülések formáit, a sérült testrészek helyes rögzítésének módját, a sokk elleni eljárásokat, valamint az újraélesztés módszerét. A jöv év elején sor kerül valamennyi egyesületi munkatárs els segélynyújtó képzésére, hiszen ezen nemes dolog nem pusztán szervezeti, hanem állampolgári kötelesség, hogy bajba jutott embertársainkon segíteni tudjunk szükség esetén. 6.

7 EGYESÜLETÜNKNÉL JÁRT A MIKULÁS Felel sségteljes munkánk mellett törekvésünk, hogy a különböz ünnepeket méltó módon ünnepeljük. Ennek kapcsán munkatársaink gyermekeit felkereste a Mikulás. A december mindig izgalmakkal és várakozással teli hónap, nem csak a gyermekek, de a feln ttek számára is. Várjuk a Mikulást, a Karácsonyt, a téli szabadságot és a gyönyör fehér havat. A Kommunikációs Csoport hosszas egyeztetést követ en leszervezte a Mikulás és segít je, Krampusz úr látogatását Egyesületünknél. A gyermekek várva várt kedvence péntek délután érkezett Egyesületünkhöz a Murmansk-Budapest járattal, hogy ajándékait átadja dolgozóink gyermekei számára. 16 apró vendég várta izgatottan a Télapót a Hull a pelyhes fehér hó cím dallal, melynek hallatán nagyszakállú, vidám arcú, szálfa termet Mikulás lépett be az ajtón. A hitetlenked nagyobbacska gyerekek egyik ámulatból a másikba estek, mikor a feny fa méret mikulás gitárt ragadt és citera kísérettel eljátszotta a Hull a hó és hózik cím dalt. Az ajándékozásból természetesen Egyesületünk elnöke és partnerszervezetünk, a DND Telecom Center ügyvezet je sem maradt ki. A Mikulás rajongótábora közös éneklésben, majd kézm ves foglalkozáson vett részt, kés bb szerény fogadásra is sor került. A hónap ezen kedves ünnepe vidámságban, örömteli hangulatban zajlott. Köszönjük e szép napot, kedves Mikulás és Krampusz! 7.

8 A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója SZÜLETÉSNAP kerek évfordulóst köszöntöttünk Egyesületünk munkatársa Pócsfalvi Szabolcsné, mindenki Bori nénije kerek évfordulós születésnapját ünnepelte. Ebb l az alkalomból a tárgyalóban szerény fogadást tartottunk tortával és süteményekkel. A gyönyör virágcsokrot Dobai Sándor elnök úr adta át Bori néninek, aki meghatódva mesélte el, hogy ilyen kellemes születésnapi meglepetésben még nem volt része. REPI-NAPTÁR AJÁNDÉKBA A Kommunikációs Csoport az ünnepek alkalmából RSOE-naptárat készített, abból a célból, hogy a vezet ség ezzel, a szervezetünk egész éves tevékenységét bemutató naptárral ajándékozza meg együttm köd partnereit. A Tobak Ferenc által megálmodott naptár 13 lapos és valamennyi lapján egy rövid üzenet található valamely tevékenységünkkel kapcsolatban, kiegészítve egy ahhoz a témához ill fotóval. A naptár megtekinthet a titkárságon. KEDVES KOLLÉGÁINK! BÉKÉS ÜNNEPEKET ÉS SIKEREKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁN NEKTEK ÉS SZERETTEITEKNEK Dobai Sándor és Kovács Csaba 8.

RSOE A GÁTON ÖSSZEFOGÁSSAL A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT A VÍZI KÖZLEKEDÉSÉRT MIT M VELNEK MOST? JUBILEUM A RÁBÁN

RSOE A GÁTON ÖSSZEFOGÁSSAL A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT A VÍZI KÖZLEKEDÉSÉRT MIT M VELNEK MOST? JUBILEUM A RÁBÁN KAPCS A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója LAT RSOE A GÁTON ÖSSZEFOGÁSSAL A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT A VÍZI KÖZLEKEDÉSÉRT MIT M VELNEK MOST? JUBILEUM A RÁBÁN A Rádiós

Részletesebben

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tevékenységének ismertetése PROJEKT BEMUTATÁSA

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tevékenységének ismertetése PROJEKT BEMUTATÁSA Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tevékenységének ismertetése PROJEKT BEMUTATÁSA 2012. január A projektet az Európai Bizottság / DG-MOVE támogatja Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs

Részletesebben

MOTOROZZ BIZTONSÁGOSAN BIZTONSÁGBAN VIZEINKEN RSOE TÖRZSGÁRDA PROJEKT MINDENHOL EDIS SIKEREK

MOTOROZZ BIZTONSÁGOSAN BIZTONSÁGBAN VIZEINKEN RSOE TÖRZSGÁRDA PROJEKT MINDENHOL EDIS SIKEREK KAPCS LAT A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója MOTOROZZ BIZTONSÁGOSAN BIZTONSÁGBAN VIZEINKEN RSOE TÖRZSGÁRDA PROJEKT MINDENHOL EDIS SIKEREK MOTOROZZ BIZTONSÁGOSAN Motoros

Részletesebben

(Min ségirányítási eljárás) 4. sz. verzió. A kiadás dátuma: 2008. március 3. Prof. Dr. Rudas Imre rektor

(Min ségirányítási eljárás) 4. sz. verzió. A kiadás dátuma: 2008. március 3. Prof. Dr. Rudas Imre rektor BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA 11 HALLGATÓI ÉLET (Min ségirányítási eljárás) 4. sz. verzió A kiadás dátuma: 2008. március 3. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: FHÖK elnök JÓVÁHAGYTA: Prof. Dr. Rudas Imre

Részletesebben

PannonRIS Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon

PannonRIS Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon RÁDIÓS SEGÉLYHÍVÓ ÉS INFOKOMMUNIKÁCIÓS ORSZÁGOS EGYESÜLET PannonRIS Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon Kovács Csaba Elnökhelyettes Balatonföldvár, 2011.05.12. Témák Bemutatkozás Jogi háttér

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Magyarországi Régiók Brüsszeli Képviseletének április havi tevékenységér l

BESZÁMOLÓ. a Magyarországi Régiók Brüsszeli Képviseletének április havi tevékenységér l Représentation des Régions de la Hongrie a Bruxelles Magyarországi Régiók Brüsszeli Képviselete 5, Square Vergote, 1200 Bruxelles Tel: (00322) 737 14 00 Fax: (00322) 735 65 99 E-MAIL: rep.hongrie@skynet.be

Részletesebben

Szlovén-magyar gazdasági együttmûködés erôsítése az állásrotáció eszközével

Szlovén-magyar gazdasági együttmûködés erôsítése az állásrotáció eszközével Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006 Szlovén-magyar gazdasági együttmûködés erôsítése az állásrotáció eszközével SLO-HU-CRO 2006/01/113/HU 2 A projekt bemutatása A projekt

Részletesebben

Egyesületek éves beszámolójának tartalmi pontjai

Egyesületek éves beszámolójának tartalmi pontjai Beküldési határid : 2013. január 31. (Régióvezet nek és NOE Titkárságnak is!) Egyesületek éves beszámolójának tartalmi pontjai 1. Adatok a. Egyesület neve: NASOE, Nagycsaládosok Solymári Egyesülete b.

Részletesebben

EGYÜTTM KÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTM KÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szám: EGYÜTTM KÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS egyrészr l a Pest Megyei Rend r-f kapitányság székhely: 1139 Budapest, Teve u. 4-6. adószám: 15720120-2-51 számlaszám: 10023002-01451478 (Magyar Államkincstár) képv.:

Részletesebben

2015. évi MUNKATERVE

2015. évi MUNKATERVE Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzvédelmi Tanácsadó Testület H-1149 Budapest, Mogyoródi út 43. : 1903 Budapest, Pf.: 314 Szám: 5/2015.TTT Jóváhagyom: Dr. Bakondi György sk.

Részletesebben

E.ON Áramszolgáltató (0-24) : 06-80/205-020 E.ON Gázszolgáltató (0-24) : 06-80/424-242 ERÖV Vízszolgáltató (0-24) : 06-30/997-4275

E.ON Áramszolgáltató (0-24) : 06-80/205-020 E.ON Gázszolgáltató (0-24) : 06-80/424-242 ERÖV Vízszolgáltató (0-24) : 06-30/997-4275 2016. JANUÁR Címlapsztori főcíme A tartalomból: Önkormányzati hírek 1-2. oldal Óvodai hírek 2. oldal Iskolai hírek 3. oldal Visszatekintő 4-5. oldal Felhívások 6. oldal Közelgő események: Iskolás farsang

Részletesebben

A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében 2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés Részvétel: a projekt

Részletesebben

Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat Hálózati Működési Szabályzat

Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat Hálózati Működési Szabályzat Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat Hálózati Működési Szabályzat A Szabályzat dokumentum, amely összefoglalja és rendszerezi a Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat (továbbiakban: Hálózat) ifjúsági

Részletesebben

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010.

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. A TURISZTIKAI VONZERŐ FELHASZNÁLÁSA FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIA TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. NOVEMBER MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda, 2010. 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Drága! Áldott, békés karácsonyt és sikeres, boldog új esztendot kíván Neked és szeretteidnek:

Drága! Áldott, békés karácsonyt és sikeres, boldog új esztendot kíván Neked és szeretteidnek: Drága! Az idei karácsonyon egy különleges ajándékkal szeretnélek meglepni. Nagyon szeretem, amikor vidám és kipihent vagy, ezért arra gondoltam megajándékozlak egy éjszakás kikapcsolódással. Fogadd szeretettel

Részletesebben

PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE

PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE 2013. ÉVI 7/5. SZÁM A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA 2013. december 10. TARTALOMJEGYZÉK 7/5. SZÁM (2013. DECEMBER 10. ) MELLÉKLET 77/2013. (11.29.) PMÖ határozat

Részletesebben

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. KONGRESSZUSI IGAZGATÓSÁGÁNAK TÁJÉKOZTATÓJA. a Magyarországon 2012-ben megrendezett nemzetközi rendezvényekrıl

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. KONGRESSZUSI IGAZGATÓSÁGÁNAK TÁJÉKOZTATÓJA. a Magyarországon 2012-ben megrendezett nemzetközi rendezvényekrıl A MAGYAR TURIZMUS ZRT. KONGRESSZUSI IGAZGATÓSÁGÁNAK TÁJÉKOZTATÓJA a Magyarországon 2012-ben megrendezett nemzetközi rendezvényekrıl A Magyar Kongresszusi Igazgatóság (MKI) partnerei közremőködésével 2012-ben

Részletesebben

ÚJÉVI KÖSZÖNT JÖV BENI FELADATAINKRÓL AZ RSOE EDIS 9 ÉVE BEMUTATKOZIK A DISZPÉCSERSZOLGÁLAT ADB MULTIPLATFORM (HELYZETJELENTÉS)

ÚJÉVI KÖSZÖNT JÖV BENI FELADATAINKRÓL AZ RSOE EDIS 9 ÉVE BEMUTATKOZIK A DISZPÉCSERSZOLGÁLAT ADB MULTIPLATFORM (HELYZETJELENTÉS) KAPCS LAT A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója ÚJÉVI KÖSZÖNT JÖV BENI FELADATAINKRÓL AZ RSOE EDIS 9 ÉVE BEMUTATKOZIK A DISZPÉCSERSZOLGÁLAT ADB MULTIPLATFORM (HELYZETJELENTÉS)

Részletesebben

MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE

MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE SAJTÓANYAG 8. SZÁM - 2014. szeptember MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE Közeledve az Aqua-add projekt megvalósításának utolsó hónapjaihoz, 2014. szeptember 23-26

Részletesebben

Játékszabályzat Mennyit tudsz rólunk?

Játékszabályzat Mennyit tudsz rólunk? Játékszabályzat Mennyit tudsz rólunk? A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar (7621, Pécs Vörösmarty utca 4., továbbiakban: Szervez ) Mennyit tudsz rólunk? címmel nyereményjátékot (a továbbiakban

Részletesebben

Pályázat az Eureka programban való magyar részvétel támogatására

Pályázat az Eureka programban való magyar részvétel támogatására Pályázat az Eureka programban való magyar részvétel támogatására EUREKA_HU_08 Pályázati felhívás Budapest, 2010. február (Módosítva: 2010. augusztus) 1 A Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló

Részletesebben

Beszámoló a két ülés közötti id szakban!

Beszámoló a két ülés közötti id szakban! MÁTÉTELKI HÍREK 26.szám Mátételke község Önkormányzatának friss hírei --------------------------------------------------------------------------------- Képvisel -Testületünk 2006. november 15-i ülésének

Részletesebben

Képzések és szolgáltatások a fogyatékos emberekért 2007. március 12. 12 March 2007

Képzések és szolgáltatások a fogyatékos emberekért 2007. március 12. 12 March 2007 Képzések és szolgáltatások a fogyatékos emberekért 2007. március 12. 12 March 2007 helyszín Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala - Házasságkötő terem 9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1 3.

Részletesebben

Az építési műszaki ellenőr képzés a gyakorló szakemberek szemével

Az építési műszaki ellenőr képzés a gyakorló szakemberek szemével Az építési műszaki ellenőr képzés a gyakorló szakemberek szemével Az építési műszaki ellenőrzés területének, ezen belül elsősorban a képzési rendszernek a kutatására az EU finanszírozású Leonardo da Vinci

Részletesebben

Kültéri vezeték nélküli világításvezérlés

Kültéri vezeték nélküli világításvezérlés Kültéri vezeték nélküli világításvezérlés 61. Vándorgyűlés Konferencia és kiállítás 2014. 09. 10-12 Kovácsné Ujpál Ivett ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport Patócs Ákos GE Hungary Előzmények Az ELMŰ/ÉMÁSZ Társaságcsoport

Részletesebben

Különös közzétételi lista. 2015. január 1.

Különös közzétételi lista. 2015. január 1. Különös közzétételi lista 2015. január 1. A közfeladatot ellátó szerv; Óvoda Az óvoda neve: Ballószögi Csillagszem Óvoda OM: 202260 Címe: 6035 Ballószög, Zrínyi u.2. Telefon: 76/427-430 E-mail: ovoda@balloszog.hu

Részletesebben

A SZEKSZÁRD-TOLNAI KISTÉRSÉG KULTURÁLIS ÉS KÖZMŐVELİDÉSI STRATÉGIÁJA ÉS RÖVIDTÁVÚ OPERATÍV PROGRAMJA

A SZEKSZÁRD-TOLNAI KISTÉRSÉG KULTURÁLIS ÉS KÖZMŐVELİDÉSI STRATÉGIÁJA ÉS RÖVIDTÁVÚ OPERATÍV PROGRAMJA KULTURÁLIS ÉS KÖZMŐVELİDÉSI STRATÉGIÁJA ÉS RÖVIDTÁVÚ OPERATÍV PROGRAMJA Munkaanyag 2010. TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS...2 HELYZETELEMZÉS...3 A KISTÉRSÉG KÖZMŐVELİDÉSI HELYZETE...10 SWOT elemzés...18 Problémafeltárás...20

Részletesebben

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója ÉVÉRTÉKEL KÖNYVB L HAJÓZNI MEGYEI TITKÁR/N 34,3 MILLIÓ VILLANÁS

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója ÉVÉRTÉKEL KÖNYVB L HAJÓZNI MEGYEI TITKÁR/N 34,3 MILLIÓ VILLANÁS KAPCS LAT A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója ÉVÉRTÉKEL KÖNYVB L HAJÓZNI MEGYEI TITKÁR/N 34,3 MILLIÓ VILLANÁS ÉVÉRTÉKEL Beszámoltak a csoportvezet k Az idei 4. és

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára

ELŐTERJESZTÉS. 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára 1 Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

HÉHALOM KÖZSÉG POLGÁRMESTERE

HÉHALOM KÖZSÉG POLGÁRMESTERE HÉHALOM KÖZSÉG POLGÁRMESTERE 3041 Héhalom, Petőfi út 1. Telefon/fax: 32-482-045 e-mail: hivatal@hehalom.hu M E G H Í V Ó Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 45. -a alapján

Részletesebben

A víziközlekedés biztonságát segítő szolgáltatások fejlődése 1996-tól

A víziközlekedés biztonságát segítő szolgáltatások fejlődése 1996-tól A víziközlekedés biztonságát segítő szolgáltatások fejlődése 1996-tól Tapolca, 2016. október 13. Kovács Csaba vezérigazgató AZ RSOE-ről röviden Alapítás: 1982 Jogállás: Közhasznú szervezet, 30 tagszervezet,

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Szám:1068-1/2011/alt. OKF Országos Polgárőr Szövetség Szám: 544-2/2011 OPSZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG

Részletesebben

Az OPTEN Informatikai Kft. Fenntarthatósági terve

Az OPTEN Informatikai Kft. Fenntarthatósági terve Az OPTEN Informatikai Kft. Fenntarthatósági terve Jóváhagyta: Tóth Tamás, ügyvezető 1. Az OPTEN Informatikai Kft. felismerve a fenntartható fejlődés jelentőségét, egyúttal mélyítve munkatársainak és partnereinek

Részletesebben

Magyarországi lelkigondozó szolgálatok hálózati együttműködésének lehetőségei és kihívásai

Magyarországi lelkigondozó szolgálatok hálózati együttműködésének lehetőségei és kihívásai DOI: 10.18427/iri-2016-0036 Magyarországi lelkigondozó szolgálatok hálózati együttműködésének lehetőségei és kihívásai Somosiné Tésenyi Timea Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézet tesenyi.timea@public.semmelweis-univ.hu

Részletesebben

K I V O N A T. A Tolna Megyei Közgyűlés 13/2013. (II. 15.) közgyűlési határozata a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció tárgyában:

K I V O N A T. A Tolna Megyei Közgyűlés 13/2013. (II. 15.) közgyűlési határozata a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció tárgyában: Szám: 2/2013. K I V O N A T a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2013. február 15-i ülésének jegyzőkönyvéből A Tolna Megyei Közgyűlés 13/2013. (II. 15.) közgyűlési határozata a Tolna Megyei Területfejlesztési

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2012-2013. nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2012-2013. nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2012-2013. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2012/2013-as nevelési évre A most kezdődő 2012 2013-as nevelési évre szóló továbbképzési

Részletesebben

Az átszervezés területi feladatai

Az átszervezés területi feladatai 1 A tájékoztató témái Az átszervezés területi feladatai A Megyei Védelmi Bizottság és a Helyi Védelmi Bizottságok illetékességi területe A Megyei Védelmi Bizottság összetétele A Megyei Védelmi Bizottság

Részletesebben

KEDVEZMÉNYEZETTI BESZÁMOLÓ

KEDVEZMÉNYEZETTI BESZÁMOLÓ KEDVEZMÉNYEZETTI BESZÁMOLÓ 1. Személyes adatok! Név: Pekár Ferenc! Cím: 6726, Szeged, Székely sor 9. fsz. 2.! Születési hely/idő: Mezőtúr, 1980. 05. 15.! Kedvezményezetti státusz: felsőoktatásban tanuló

Részletesebben

1239 Budapest, Grassalkovich út 297. Tel.: 287-3144 Fax: 289-0467 E-mail: napsugarovoda@t-online.hu OM azonosító: 034732 BESZÁMOLÓ

1239 Budapest, Grassalkovich út 297. Tel.: 287-3144 Fax: 289-0467 E-mail: napsugarovoda@t-online.hu OM azonosító: 034732 BESZÁMOLÓ BESZÁMOLÓ 2014/2015. NEVELÉSI ÉV TAPASZTALATAIRÓL Budapest, 2015.09.05. Óvodavezető Készítette: Hatosné Pásztor Gabriella BESZÁMOLÓ A 2014/15 NEVELÉSI ÉV TAPASZTALATAIRÓL 1. Személyi feltételek A 2014/2015-

Részletesebben

A controlling integrálódása az oktatási szférában

A controlling integrálódása az oktatási szférában Dr. Tóth Antal - Dr. Zéman Zoltán A controlling integrálódása az oktatási szférában 1. CONTROLLING ALKALMAZÁSA A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEKNÉL A controlling hasznossága mindaddig nem fog érvényre jutni

Részletesebben

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója ÉL KÖZVETÍTÉSEK FEJLESZTÉS FELS FOKON 80 ÉVES A VIHARJELZÉS KÜLDÖTTKÖZGY LÉS

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója ÉL KÖZVETÍTÉSEK FEJLESZTÉS FELS FOKON 80 ÉVES A VIHARJELZÉS KÜLDÖTTKÖZGY LÉS KAPCS LAT A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója ÉL KÖZVETÍTÉSEK FEJLESZTÉS FELS FOKON 80 ÉVES A VIHARJELZÉS KÜLDÖTTKÖZGY LÉS FEJLESZTÉS FELS FOKON Befejez dött a Dravis

Részletesebben

Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése

Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése Résztvevő települések: Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Nagyatád, Ötvöskónyi, Rinyaszentkirály, Tarany Projektidőszak:

Részletesebben

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak.

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. Játsszunk együtt! 4. Kedves Nagycsoportos Óvodások! Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. A részvétel ingyenes!

Részletesebben

Programajánló. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok. Compass Vitorlás Napok Zsidó Nyári Fesztivál. Kisvasúti nap a Szob Erdei Vasúton

Programajánló. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok. Compass Vitorlás Napok Zsidó Nyári Fesztivál. Kisvasúti nap a Szob Erdei Vasúton Compass Vitorlás Napok Zsidó Nyári Fesztivál Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok Kisvasúti nap a Szob Erdei Vasúton Miskolczi vásár Denevérest Abaligeten Szentendre éjjel-nappal X. Buncek Fesztivál

Részletesebben

Pedagógiai program. Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola. Pécs 2012.

Pedagógiai program. Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola. Pécs 2012. Pedagógiai program Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola Pécs 2012. ŀ TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETŐ... 3 A PEDAGÓGIAI PROGRAM... 5 AZ ISKOLA PEDAGÓGIAI ALAPELVEI, CÉLJAI... 5 A NEVELŐ-OKTATÓ

Részletesebben

BÁRCZI GUSZTÁV ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, KOLLÉGIUM ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

BÁRCZI GUSZTÁV ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, KOLLÉGIUM ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY BÁRCZI GUSZTÁV ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, KOLLÉGIUM ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY Pedagógiai Program 2013 Tartalomjegyzék I PEDAGÓGIAI PROGRAM. 1. Helyzetértékelés

Részletesebben

Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola és Becsei Töttös Tagintézménye Pedagógiai program és helyi tanterv

Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola és Becsei Töttös Tagintézménye Pedagógiai program és helyi tanterv Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola és Becsei Töttös Tagintézménye Pedagógiai program és helyi tanterv 2013.10. 1 Tartalom Helyzetelemzés 1. Az iskolában folyó nevelő-oktató munkaalapelvei, értékei,

Részletesebben

FEKECS GYULA EMBERKERESKEDELEM ÉS BŐNÜLDÖZÉS A DÉL-DUNÁNTÚLON. Az emberkereskedelem felderítésének nyomozó szervei

FEKECS GYULA EMBERKERESKEDELEM ÉS BŐNÜLDÖZÉS A DÉL-DUNÁNTÚLON. Az emberkereskedelem felderítésének nyomozó szervei FEKECS GYULA EMBERKERESKEDELEM ÉS BŐNÜLDÖZÉS A DÉL-DUNÁNTÚLON Az emberkereskedelem felderítésének nyomozó szervei A dél-dunántúli régióban Baranya, Somogy és Tolna megyékben a nemzetközi érintettségő bőnözıi

Részletesebben

Összefoglaló a TÁMOP projekt Regionális Mentori Szakmai Találkozójának Gyulai rendezvényéről május 8.

Összefoglaló a TÁMOP projekt Regionális Mentori Szakmai Találkozójának Gyulai rendezvényéről május 8. Összefoglaló a TÁMOP 2.1.2 projekt Regionális Mentori Szakmai Találkozójának Gyulai rendezvényéről 2014. május 8. Készítette: Vári Barbara TÁMOP 2.1.2 kommunikációs munkatárs 1 A Intézet TÁMOP 2.1.2 projektirodája

Részletesebben

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9. Az igazgatóság telefon és fax számai: Tel: (66) 549-470 Fax: (66) 441-628 E-mail cím: bekes.titkarsag@katved.gov.hu HÍRLEVÉL

Részletesebben

Referencia intézményi - bázisintézményi feladatokat támogató munkaközösség

Referencia intézményi - bázisintézményi feladatokat támogató munkaközösség BESZÁMOLÓ - ÉRTÉKELÉS 2017-2018 Referencia intézményi - bázisintézményi feladatokat támogató munkaközösség Kitűzött célok voltak (Munkaterv alapján) A referencia intézményi és bázisintézményi szolgáltató

Részletesebben

ZÁRÓ PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót!

ZÁRÓ PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót! ZÁRÓ PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót! 1. A JELENTÉS AZONOSÍTÓ ADATAI: A jelentés tárgyát képező időszak: Kezdő dátum: 2010.05.28. Záró dátum:

Részletesebben

Folyami információs szolgáltatások fejlesztése Magyarországon Rafael Róbert május 10. Budapest

Folyami információs szolgáltatások fejlesztése Magyarországon Rafael Róbert május 10. Budapest Folyami információs szolgáltatások fejlesztése Magyarországon Rafael Róbert 2006. május 10. Budapest Az RSOE jelenlegi projektjei Finalized Finalized DaTraM - Veszélyes rakományok szállításellenőrzése

Részletesebben

Különös Közzétételi Lista

Különös Közzétételi Lista Különös Közzétételi Lista Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola 2015 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Sorszám Pedagógus

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 2014. évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 2014. évi munkájáról 1 1. melléklet B E S Z Á M O L Ó Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 2014. évi munkájáról 2 A HIVATAL 2014. ÉVI TEVÉKENYSÉGE A Hivatal 2014. évi munkájáról szóló részletes tájékoztatást

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SABLON AZ EL ZETES MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

ÁLTALÁNOS SABLON AZ EL ZETES MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY ELKÉSZÍTÉSÉHEZ ÁLTALÁNOS SABLON AZ EL ZETES MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY ELKÉSZÍTÉSÉHEZ A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI SZOLGÁLTATÓK ÉS GYÁRTÓK SZÖVETSÉGE ÚJ INTÉZMÉNYRENDSZER ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK ÉS FELADATOK A MAGYAR VÍZIPARBAN C.

KÖRNYEZETVÉDELMI SZOLGÁLTATÓK ÉS GYÁRTÓK SZÖVETSÉGE ÚJ INTÉZMÉNYRENDSZER ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK ÉS FELADATOK A MAGYAR VÍZIPARBAN C. KÖRNYEZETVÉDELMI SZOLGÁLTATÓK ÉS GYÁRTÓK SZÖVETSÉGE ÚJ INTÉZMÉNYRENDSZER ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK ÉS FELADATOK A MAGYAR VÍZIPARBAN C. KONFERENCIA TÁJÉKOZTATÁS A TÁMOP-4.1.1 C-12/KONV -2012-0015 FELSŐOKTATÁSI

Részletesebben

AZ EOQ 55. Kongresszusa-Min ségügyi. gyi Világkongresszus Budapesten

AZ EOQ 55. Kongresszusa-Min ségügyi. gyi Világkongresszus Budapesten AZ EOQ 55. Kongresszusa-Min ségügyi gyi Világkongresszus Budapesten 2011. Október 04. 24.1-24.2 Szekció A szolgáltat ltatás s min sége - Min ség g a túrizmusbant Összeállította: MIKÓ GYÖRGY 1 A 24.1.-24.2.

Részletesebben

Közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terv. Répcelak Város Önkormányzat

Közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terv. Répcelak Város Önkormányzat Közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terv Répcelak Város Önkormányzat P.H... Dr.Németh Kálmán Polgármester Dr.Kiss Julianna Jegyző Készült: 2012... Old. 1 Közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terv

Részletesebben

969-41/79. A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTER-HELYETTESÉNEK 7/ 1979. számú INTÉZKEDÉSE

969-41/79. A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTER-HELYETTESÉNEK 7/ 1979. számú INTÉZKEDÉSE BELÜ G Y MlNIS Z T É R IUM10-27/7/1979 SZÍGORÚA N TITKOS!Ksz: 969-41/79 Minősítés megszűnt az 1995. év: t v 28. -ára figyelemmel A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTER-HELYETTESÉNEK 7/ 1979. számú INTÉZKEDÉSE

Részletesebben

A MÓRAHALMI ÉS A KISTELEKI KISTÉRSÉG TANYAFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2012.

A MÓRAHALMI ÉS A KISTELEKI KISTÉRSÉG TANYAFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2012. A MÓRAHALMI ÉS A KISTELEKI KISTÉRSÉG TANYAFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2012. A Mórahalmi és a Kisteleki Kistérség Tanyafejlesztési Programja 2012. MEGJEGYZÉS: A tanyaprogram elkészítéséhez végzett kérdőíves felmérés

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK BESZÁMOLÓ. A Csepeli Tűzőrség 2006. évi munkájáról

KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK BESZÁMOLÓ. A Csepeli Tűzőrség 2006. évi munkájáról BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK BESZÁMOLÓ A Csepeli Tűzőrség 2006. évi munkájáról Készítette: Botos László Tűzőrségparancsnok Dr. Kerpán Mátyásné Közbiztonsági Főmunkatárs

Részletesebben

JANUÁR 9. HULLADÉK-JÁTSZÓHÁZ SZENTESEN

JANUÁR 9. HULLADÉK-JÁTSZÓHÁZ SZENTESEN JANUÁR 9. Január 9-én a Vörösmarty Mihály Tagintézmény 3.a, 4.a és 5.b osztályos tanulói közös tanulmányi kiránduláson vettek részt. Szentesre látogattak el január 9-én egy országos rendezvényre. A projekt

Részletesebben

Code of Conduct. Magatartási Kódex Bertelsmann. www.ethics.bertelsmann.com

Code of Conduct. Magatartási Kódex Bertelsmann. www.ethics.bertelsmann.com Code of Conduct Magatartási Kódex Bertelsmann Tartalom Tartalom 1 A Bertelsmann Igazgatóságának közleménye a 04 Magatartási kódex jelentőségéről 2 Elvek 2.1 Általános követelmények 2.1.1 A törvény betartása

Részletesebben

BÁNHEGYESI HÍR-FORRÁS

BÁNHEGYESI HÍR-FORRÁS BÁNHEGYESI HÍR-FORRÁS Magyarbánhegyesi HAVILAP III. évfolyam 1. szám - 2015.január MOTTÓ: A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében. - ELEANOR ROOSEVELT - Minden kedves magyarbánhegyesi lakosnak egészségben,

Részletesebben

IKCS MUNKACSOPORT CSELEKVÉSI FELADATTERVE TÁMOP 3.3.3-08/2-2009-0012 azonosítószámú, Nyitott kapcsolatok! című projekt

IKCS MUNKACSOPORT CSELEKVÉSI FELADATTERVE TÁMOP 3.3.3-08/2-2009-0012 azonosítószámú, Nyitott kapcsolatok! című projekt IKCS MUNKACSOPORT CSELEKVÉSI FELADATTERVE TÁMOP 3.3.3-08/2-, Nyitott kapcsolatok! című projekt Intervallum: január 1. május 31. Készítette:,, Dátum: január 07. Célok A cél indoklása Tervezett ek* Felelős*

Részletesebben

Látta: Mészáros Miklós Feikusné Horváth Erzsébet polgármester

Látta: Mészáros Miklós Feikusné Horváth Erzsébet polgármester Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 74-66/2011. Sorszám: 1. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. augusztus

Részletesebben

A Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium nevelési programja és helyi tanterve

A Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium nevelési programja és helyi tanterve "Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy tanítson minket a jól végzett munka örömére és izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS BA KÉPZÉS SZAKIRÁNYAIRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS BA KÉPZÉS SZAKIRÁNYAIRÓL TÁJÉKOZTATÓ A PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS BA KÉPZÉS SZAKIRÁNYAIRÓL Ez a tájékoztató segítséget nyújt a hallgatóknak, hogy mélyebben megismerjék a BA képzés három szakirányát. Az írásos anyagot a szakirányok

Részletesebben

A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT SÁNDOR KÖNNY IPARI ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI KAR

A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT SÁNDOR KÖNNY IPARI ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI KAR A Budapesti M szaki F iskola Szervezeti és M ködési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és M ködési Rend 7. függelék 2. verzió A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Kiszombor és Vidéke Takarékszövetkezet PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva az Igazgatóság a VIII/5 (2010.09.22.) számú határozatával. Hatályos: 2010. szeptember 01-t l Módosítás: XI/5 /2010. (12.15.)

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. február 18-i ülése 2. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. február 18-i ülése 2. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. február 18-i ülése 2. számú napirendi pontja Tájékoztató a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2010. évi tevékenységéről Előadó:

Részletesebben

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kozármisleny Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve KSE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

GIRO ELSZÁMOLÁSFORGALMI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

GIRO ELSZÁMOLÁSFORGALMI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Szervezeti Működési Szabályzat 43 számozott oldalt tartalmaz GIRO ELSZÁMOLÁSFORGALMI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2015. december

Részletesebben

ZALALÖVŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA

ZALALÖVŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA ZALALÖVŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 8999 Zalalövő Rákóczi u. 1. Tel.: 30/386-8195 Tel/fax: 92/371-025 E-mail: iskola@zalalovo.hu PEDAGÓGIAI PROGRAM Készítette: a Zalalövői Általános Iskola Nevelőtestülete 2013.

Részletesebben

Hargita Megye Tanácsa

Hargita Megye Tanácsa Hargita Megye Tanácsa SZOCIÁLIS TEVÉKENYSÉGEK FELNŐTT, GYERMEK ÉS FOGYATÉKKAL ÉLŐ SZEMÉLYEK VÉDELMI RENDSZERE Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal közösen

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI HIVATÁSOS TŰZOLTÓSÁG 2011. ÉVI MUNKÁJÁRÓL

A NYÍREGYHÁZI HIVATÁSOS TŰZOLTÓSÁG 2011. ÉVI MUNKÁJÁRÓL Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyháza Hivatásos Tűzoltóság Cím: 4400. Nyíregyháza, Erdő sor 5. Tel: 42/404-444 Fax: 42/509-144 E-mail: nyiregyhaza.hot@katved.gov.hu A

Részletesebben

AZ EGRI BORNEMISSZA GERGELY SZAKKÖZÉP-, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

AZ EGRI BORNEMISSZA GERGELY SZAKKÖZÉP-, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A MÚLTAT TISZTELD, S A JELENT VELE KÖSD A JÖVŐHÖZ Vörösmarty Mihály AZ EGRI BORNEMISSZA GERGELY SZAKKÖZÉP-, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA EGER, KERTÉSZ ÚT 128. +36/36-312-166 OM AZONOSÍTÓ:

Részletesebben

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/a. Tel.: 76/508-750 Fax: 76/508-751. Ipartelepítés Dél-alföldön (DAOP-1.1.1./D-13)

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/a. Tel.: 76/508-750 Fax: 76/508-751. Ipartelepítés Dél-alföldön (DAOP-1.1.1./D-13) Ipartelepítés Dél-alföldön (DAOP-1.1.1./D-13) A pályázat célja a régióban mőködı, illetve letelepülni kívánó elsısorban gyártó, valamint szolgáltató gazdasági társaságok jelentıs foglalkoztatási hatással

Részletesebben

Vas Károly meghatározó szerepe a MÉTE Mikrobiológiai Szakosztály létrehozásában és működésében

Vas Károly meghatározó szerepe a MÉTE Mikrobiológiai Szakosztály létrehozásában és működésében Vas Károly meghatározó szerepe a MÉTE Mikrobiológiai Szakosztály létrehozásában és működésében Dr. Kiss István a MÉTE Mikrobiológiai-Biotechnológiai-Higiéniai Szakosztály elnöke Budapesti Corvinus Egyetem,

Részletesebben

Biztonsági tanácsadók Magyarországon a 2/2002.(I.11) Kormányrendelet módosításával kapcsolatos BTE vélemények 2011.11.16

Biztonsági tanácsadók Magyarországon a 2/2002.(I.11) Kormányrendelet módosításával kapcsolatos BTE vélemények 2011.11.16 Biztonsági tanácsadók Magyarországon a 2/2002.(I.11) Kormányrendelet módosításával kapcsolatos BTE vélemények 2011.11.16 Biztonsági Tanácsadók Nemzetközi Szakmai Egyesülete Tartalom 1. A biztonsági tanácsadói

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S Elıterjesztés sorszáma: 89. Melléklet: 3 db TÁRGY: Javaslat Értékteremtı közhasznú foglalkoztatás címő pályázat benyújtására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

I. Termékjellemzők Vonatkozó jogszabályok: 3/2003 (I. 25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet A műszaki specifikáció: MSZ EN 13241-1 ÉME - Egyéb - A megfelelőség-igazolás módozata a műszaki specifikáció szerint

Részletesebben

Mosonszentmiklós község Gazdasági programja 2014 2019

Mosonszentmiklós község Gazdasági programja 2014 2019 Mosonszentmiklós község Gazdasági programja 2014 2019 1 A gazdasági program elkészítésére Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -ban meghatározottak alapján kerül sor.

Részletesebben

EGÉSZSÉGTURISZTIKAI TEVÉKENYSÉGÜNK 2009.

EGÉSZSÉGTURISZTIKAI TEVÉKENYSÉGÜNK 2009. EGÉSZSÉGTURISZTIKAI TEVÉKENYSÉGÜNK 2009. Quelle der Gesundheit in Ungarn német nyelvű kiadvány A termékalapú kiadvány célcsoportja a magyarországi termálfürdőket, természeti gyógyerőket meglátogatni, orvosi

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2010. június 22-i ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2010. június 22-i ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2010. június 22-i ülésére EÜ. Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézménye

Részletesebben

IDŐMÉRLEG 2009/2010. Összefoglaló adattár

IDŐMÉRLEG 2009/2010. Összefoglaló adattár Központi Statisztikai Hivatal IDŐMÉRLEG Összefoglaló adattár Budapest, 2012 KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL, 2012 ISBN 978-963-235-370-8 ISBN 978-963-235-371-5 (online) Készült: a KSH Életmód-, foglalkoztatás-

Részletesebben

Oktatási, képzési reform a katasztrófavédelem területén

Oktatási, képzési reform a katasztrófavédelem területén Oktatási, képzési reform a katasztrófavédelem területén Nagy Zsolt Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Győr nagyzsolt105@gmail.com A tűzoltás már az ókorban is megkívánta, hogy olyanok

Részletesebben

Az Egységes Segélyhívó Rendszer (112), valamint az Önkormányzati ASP projekt tapasztalatai

Az Egységes Segélyhívó Rendszer (112), valamint az Önkormányzati ASP projekt tapasztalatai Az Egységes Segélyhívó Rendszer (112), valamint az Önkormányzati ASP projekt tapasztalatai Dr. Kópiás Bence, elnökhelyettes, KIFÜ Infotér konferencia, 2014.11.07. Az ESR projekt 2011-2014 5,5 Mrd Ft Új

Részletesebben

Tavaszi hatósági kerekasztal értekezlet

Tavaszi hatósági kerekasztal értekezlet Tavaszi hatósági kerekasztal értekezlet Veszélyes áru szállítás szakterületet érintő hatósági változások, tapasztalatok Kozma Sándor tű. ezredes főosztályvezető Budapest, 2017. március 21. A katasztrófavédelmi

Részletesebben

A Helyi Választási bizottság a 2006 szeptember 8.-án záruló jelöltajánlás

A Helyi Választási bizottság a 2006 szeptember 8.-án záruló jelöltajánlás MÁTÉTELKI HÍREK 25. szám Mátételke község Önkormányzatának friss hírei Képvisel -testületünk 2006. október 10-i ülésének anyagából 2006. október 17. Közérdek információk! A választási bizottság tájékoztatása

Részletesebben

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA SALGÓTARJÁNI FORGÁCS FÉNY EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I AZ EGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE ÉS JOGÁLLÁSA 1.) Az Egyesület neve: Forgács - Fény Egyesület 2.) Székhelye: 3100 Salgótarján, Forgách Antal út 1. 3.) Levelezési

Részletesebben

Bemutató el adás Bodnár Ferenc e-egészségügy 2009 Bevetési és tevékenységirányítási rendszerek az egészségügyben

Bemutató el adás Bodnár Ferenc e-egészségügy 2009 Bevetési és tevékenységirányítási rendszerek az egészségügyben Bemutató előadás Bemutató előadás Bodnár Ferenc e-egészségügy 2009 Bevetési és tevékenységirányítási rendszerek az egészségügyben SEGÉLYKÉRÉS-SEGÉLYNYÚJTÁS ÁLTALÁNOS FUNKCIONÁLIS FELÉPÍTÉSE INTÉZMÉNYI

Részletesebben

Szeptemberi magazinunk videóriportjai bemutatják a Támogatáskezelő TÁMOP,

Szeptemberi magazinunk videóriportjai bemutatják a Támogatáskezelő TÁMOP, Köszöntő Kedves Olvasó! Szeptemberi magazinunk videóriportjai bemutatják a Támogatáskezelő TÁMOP, TIOP projektnyitó rendezvényét, a tárnoki Hajtóka Egyesületet, a balatonberényi templom rekonstrukcióját

Részletesebben

Nevelési tanácsadó Logopédiai intézet OM azonosító: 200199

Nevelési tanácsadó Logopédiai intézet OM azonosító: 200199 BESZÁMOLÓ a 2010-2011-es tanévről Nevelési tanácsadó Logopédiai intézet OM azonosító: 200199 Czikkely Erika intézményvezető Gyomaendrőd, 2011. július 12. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. Gazdálkodás, tanügyigazgatás

Részletesebben

Magyar Turizmus Zrt. - Marketingstratégia 2015-2017

Magyar Turizmus Zrt. - Marketingstratégia 2015-2017 Magyar Turizmus Zrt. - Marketingstratégia 2015-2017 Társasági jövőkép és küldetés Mára a turizmus a magyar gazdaság húzóágazatává vált, fejlődése negyedik éve töretlen. Az ágazat nemzetgazdasági jelentőségét

Részletesebben

iskolai híradó MÁR A KAPUBAN VÁRTA AZ ISKOLÁBA ÉRKEZŐKETA MIKULÁS MI VAN, HA NEM SZERET? DE NEHÉZ ELHINNI, HOGY MINDENT TUD!

iskolai híradó MÁR A KAPUBAN VÁRTA AZ ISKOLÁBA ÉRKEZŐKETA MIKULÁS MI VAN, HA NEM SZERET? DE NEHÉZ ELHINNI, HOGY MINDENT TUD! iskolai híradó Budapest III. kerületi Önkormányzat Óvoda, Általános Iskola,Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény III. Szellő utca 9-11. 1035 www.szelloegymi.hu 2012. február 5. évf. 5. 5 szám

Részletesebben

Jelenlegi szolgáltatok köre (kivonat)

Jelenlegi szolgáltatok köre (kivonat) Tájékoztató A Tata és Környéke Turisztikai Egyesület (továbbiakban Tata TE), mint helyi szintű turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezet, 2009-ben alakult meg. A szervezet egységes szakmai keretek

Részletesebben

FELHÍVÁS. hátrányos helyzetű tanulók felzárkózását elősegítő program megvalósítására. A felhívás címe: Tanoda programok támogatása

FELHÍVÁS. hátrányos helyzetű tanulók felzárkózását elősegítő program megvalósítására. A felhívás címe: Tanoda programok támogatása FELHÍVÁS hátrányos helyzetű tanulók felzárkózását elősegítő program megvalósítására A felhívás címe: Tanoda programok támogatása A felhívás kódszáma: VEKOP-7.3.2-16 Magyarország Kormányának felhívása egyházi

Részletesebben

BARANYA MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS 7621 Pécs, Széchenyi tér 9. Telefon: 20/255-0111; E-mail: kaufmann.eszter.sport@gmail.com ; Web: www.dstbaranya.

BARANYA MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS 7621 Pécs, Széchenyi tér 9. Telefon: 20/255-0111; E-mail: kaufmann.eszter.sport@gmail.com ; Web: www.dstbaranya. BARANYA MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS 7621 Pécs, Széchenyi tér 9. Telefon: 20/255-0111; E-mail: kaufmann.eszter.sport@gmail.com ; Web: www.dstbaranya.hu ÚSZÁS III., IV., V-VI. KORCSOPORT B és A kategória és

Részletesebben