Szeptemberi magazinunk videóriportjai bemutatják a Támogatáskezelő TÁMOP,

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szeptemberi magazinunk videóriportjai bemutatják a Támogatáskezelő TÁMOP,"

Átírás

1

2 Köszöntő Kedves Olvasó! Szeptemberi magazinunk videóriportjai bemutatják a Támogatáskezelő TÁMOP, TIOP projektnyitó rendezvényét, a tárnoki Hajtóka Egyesületet, a balatonberényi templom rekonstrukcióját és az esztergomi Kertvárosi Óvoda IPR programját. Interjús formában ismerhetik meg a Jánoshidai Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Pepita-Napok elnevezésű rendezvényét. Beszédes múlt néven indult el a Gulág Emlékbizottság tevékenységét követő weboldal az erről szóló képes beszámolót is megtalálják e havi magazinunk hasábjain. Grafikáink a Roma Kultúra program 2014-es támogatásait, a Nemzeti Együttműködési Alap civil társadalmi aktivitás megszervezésére, fejlesztésére és megvalósítására elnyert támogatások megoszlását szemléltetik, valamint a Nemzeti Tehetség Program 2015-ben igényelt, megyék szerinti támogatásait, térképes formában. Megtisztelő érdeklődésére számítva, jó olvasást, sikeres pályázást kívánunk!

3 A programok az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósultak meg Tartalom Roma Kultúra infografika 4-5 A Balatonberényi templom rekonstrukciója videóriport 6 Pepita Napok interjú 7 Gulág emlékév Beszédes múlt képes bemutató 8-9 Hajtóka Egyesület videóriport 10 Projeknyitó rendezvény kép- és videóriport Nemzeti Együttműködési Alap infografika Éretted van itt minden, ami szép... videóriport 15 Nemzeti Tehetség Program térképes infografika 16

4 Roma Kultúra A A B A B fő fő 72 db 1 122db TÁMOGATÁSOK MEGÍTÉLT ÖSSZEGE: Ft

5 Az alábbi infografikán az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatását elnyert évi i adatok összesítése látható a Roma Kultúra program keretében. Az A és B komponensre megítélt támogatások összege több mint 47 millió forint. Kapcsolódó gyerekprogram A résztvevők száma

6 Integrációs Egyházi támogatások Pedagógiai Rendszer A balatonberényi templom rekonstrukciója Balatonberény a Balaton déli partjának legnyugatibb települése, középkori, római katolikus temploma még a török hódoltságot is túlélte. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása segített megőrizni ezt a különleges épületet. A támogatást a belső felújításra fordították: lefestették a falakat, korszerűsítették a villamoshálózatot és a riasztórendszert, valamint nyílászárók cseréjére is sor került. A program keretében a Keresztelő Szent János Plébánia Ft támogatást nyert el.

7 Ft Roma Kultúra PEPITA NAPOK A Jánoshidai Roma Nemzetiségi Önkormányzat számára rendkívül fontos, hogy a településen élő roma és nem roma lakosság közelebb kerüljön egymáshoz, szórakoztató programokon keresztül megismerhesse egymás kultúráját, hagyományait, értékeit. A szervezet a Roma Kultúra program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően színvonalas programsorozatot valósított meg. A program részleteiről Szöllősiné Pintér Krisztina, könyvtárost kérdeztük. R.: Milyen célból pályáztak? P.K.: Településünkön jelentős számban élnek roma családok, akik már nem igazán őrzik hagyományaikat, vagy legalábbis csak szűk és zárt körben. Azért pályáztunk ennek a rendezvénysorozatnak a megvalósítására, hogy ezen keresztül a roma családok elsősorban a gyerekek és a fiatalok valamint velük együtt a településen élő nem roma lakosság is megismerkedhessen a cigányság múltjával, szokásaival, hagyományaival. Célunk volt az is, hogy a roma történelem és a történeti hagyományok ne csak a kisebbség, hanem a többség számára is érdekes, új ismereteket adó programokon keresztül váljanak elérhetővé. R.: Milyen eseményeket valósítottak meg? P.K.: A programsorozat egyes napjai tematikusan kerültek összeállításra. A hét egy cigányság-történeti kiállítással nyílt meg. Ezt követően a mesék világába kalandoztunk az óvodásokkal és az elsősökkel. Meghívott vendégek segítségével vittük őket közelebb a cigány és roma népmesék világához. A harmadik nap a zenéről szólt. Délelőtt az óvodásoknak tartottunk hangszerbemutatóval egybekötött zenés programot, ahová a roma zenét is becsempésztük egy kis tánccal összekötve, majd délután az alsósok citerás magyar népzenével és gitárral kísért roma zenével ismerkedhettek meg. A következő nap roma hagyományokkal folytatódott, játékos feladatokat kellett megoldani a témában. Az ötödik napon pedig egy konkrét hagyományos cigány mesterség, a seprű és kefekészítés került bemutatásra egy, a mesterséget ma is aktívan űző helyi szakember közreműködésével. A hetet egy egész napos, többféle programot tartalmazó családi nap zárta, ahová a település összes családját vártuk. R.: Mekkora segítség volt a támogatás? P.K.: A támogatás nagyon nagy segítség volt a rendezvény megvalósításában, hiszen ebből tudtunk nyereményeket vásárolni a gyerekeknek a különféle vetélkedőkhöz, versenyekhez. Készítettünk Emlékkönyvjelzőket a tematikus napokhoz, valamint sokféle anyagot vásároltunk a kézműves foglalkozáshoz is. A záró családi napra pedig így olyan színes programot tudtunk biztosítani, amihez nem lett volna máshonnan anyagi forrásunk. További sikeres működést kívánunk az önkormányzatnak!

8 Elindult a Gulág Emlékbizottság honlapja Beszédes múlt néven elindult a Gulág Emlékbizottság honlapja, amely a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyokra és kényszermunkásokra való közös emlékezést segíti elő. Magyarország Kormánya a évet a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévévé nyilvánította. Az emlékév célja, hogy a Szovjetunióba kényszermunkára történő internálás 70. évfordulójáról méltóképpen emlékezzünk meg, amely hozzásegíthet minket a múlt és a jelen jobb megértéséhez, valamint közelebb hozza a múltat a ma élőkhöz. A honlapon elérhetőek a Gulág Emlékbizottság tevékenységével kapcsolatos információk, hírek, az emlékévhez kötődő események, rendezvények, valamint az emlékév keretében megjelenő i kiírások. A honlap segítséget nyújt abban, hogy emlékezzünk és emlékeztessünk azokra az ártatlanul elhurcolt magyar emberekre, akiket a sztálini diktatúra fegyveresei ragadtak el szülőföldjükről. A honlap a mai naptól a címen érhető el.

9 Gulág Emlékév

10 Nemzetiségi támogatások Hajtóka Egyesület A tárnoki Hajtóka Egyesület hagyományőrzési célokkal alakult, egy tánccsoportból és egy népdalkörből áll. Tárnok az 1900-as években még majdnem teljesen szlovák település volt, de az idők folyamán a főváros közelsége miatt részarányuk jelentősen csökkent. A szlovák hagyományok megmentése, ápolása szempontjából az egyesület tevékenysége létfontosságú. Az egyesület tagjai autentikus énekeket és táncokat mutatnak be, amihez kiemelkedő ruhatárral rendelkeznek. A hagyományok népszerűsítése érdekében minden évben számos rendezvényt szerveznek. Munkájukat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja. A program keretében a Hajtóka Egyesület Ft támogatást nyert el.

11

12 Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Projektnyitó rendezvény Projektnyitó rendezvényt tartott az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a TÁMOP illetve a TIOP uniós ok kapcsán szeptember 17-én. A rendezvényt Bene Dániel, főigazgató nyitotta meg. A köszöntő után Cservári Gábor, az Európai Uniós és Határmenti Programok Igazgatóságának megbízott igazgatója ismertette a TÁMOP, illetve a TIOP projekteket, majd bemutatkoztak a szervezeti egységek, röviden ismertetve munkájukat. A rendezvény végén az EMET munkatársai állófogadáson vehettek részt.

13

14 Nemzeti Együttműködési Alap A -, NYERTES PÁLYÁZATOK SZÁMA: db

15 Az alábbi grafika a Nemzeti Együttműködési Alap civil társadalmi aktivitás megszervezésére, fejlesztésére és megvalósítására 2014-ben elnyert támogatások megoszlását szemlélteti. MEGÍTÉLT TÁMOGATÁSOK ÖSSZEGE: Ft Ft Civil szervezetek szakmai programjainak támogatása Ft Civil szervezetek működésének támogatása Ft Egyedi támogatás Ft Civil szervezetek adományok után járó normatív kiegészítése

16 Integrációs Pedagógiai Rendszer Éretted van itt minden, ami szép... Az esztergomi Kertvárosi Óvodába 167 gyerek jár. A hátrányos helyzetű gyermekek aránya az összlétszám 30-40%-a. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatását közös, családi programokra, foglalkozásokra, valamint továbbképzéseken való részvételre fordították. Az óvoda nagy hangsúlyt fektet az integrációra, ezt igyekeznek elősegíteni nevelési programjukkal is. A továbbképzéseken megismert szakmai technikák mind hozzájárultak e célok megvalósításához. A program keretében a Esztergom Város Önkormányzata Ft támogatást nyert el.

17 Nemzeti Tehetség Program NYÍLT ÉVBEN A PROGRAM MEGVALÓSULÁSÁNAK HELYSZÍNE SZERINT Szlovákia 1 db Ft Borsod-AbaújZemplén igényelt támogatás Svájc 50 db Ft Nógrád 119 db db Ft igényelt támogatás Győr-MosonSopron KomáromEsztergom 43 db 153 db Heves 61 db 16 db Ft Ft 95 db Hajdú-Bihar 48 db Ft Veszprém 105 db 98 db 40 db Ft Ft Ft Ft Ft 35 db Pest Fejér 101 db Jász-NagykunSzolnok Ft Ft Vas Budapest Ft Ft Szabolcs-SzatmárBereg Békés Zala 186 db 93 db Bács-Kiskun Ft Somogy Tolna 47 db 127 db Ft Ft 79 db Ft Ft Csongrád 300 db Ft Baranya 61 db Románia 2 db Ft igényelt támogatás Ft Beérkezett ok száma: db NTP-15 Nemzeti Tehetség Program Igényelt támogatás: Ft A beérkezett ok megoszlása megyék szerint

18

Előterjesztő: Polgármester. Ózd, 2016. május 12.

Előterjesztő: Polgármester. Ózd, 2016. május 12. Javaslat támogatási kérelem benyújtására a KEHOP-5.4.1 - Az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő, helyi szereplőket elérő szemléletformálás megvalósítására című pályázati felhívásra Előterjesztő:

Részletesebben

IFJÚSÁGSEGÍTŐ MUNKAERŐPIACI MONITOR

IFJÚSÁGSEGÍTŐ MUNKAERŐPIACI MONITOR IFJÚSÁGSEGÍTŐ MUNKAERŐPIACI MONITOR - KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS AZ IFJÚSÁGSEGÍTŐK ÉS FOGLALKOZTATÓIK KÖRÉBEN - Image: Tina Phillips / FreeDigitalPhotos.net TARTALOM Bevezetés... 3 Foglalkoztatók... 4 Ifjúságsegítők...

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a hajléktalan emberek számára fenntartott, nappali ellátást nyújtó intézmények körében végzett kutatásról. 2008.

BESZÁMOLÓ. a hajléktalan emberek számára fenntartott, nappali ellátást nyújtó intézmények körében végzett kutatásról. 2008. BESZÁMOLÓ a hajléktalan emberek számára fenntartott, nappali ellátást nyújtó intézmények körében végzett kutatásról 2008. március A Hajléktalanokért Közalapítvány megbízásából készülő kutatás keretében

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

TIOP-3.2.1-12/1-2012-0001 Az integrált rendszer kereteinek megteremtése a foglalkoztatási szolgálat infrastruktúrájának fejlesztésével

TIOP-3.2.1-12/1-2012-0001 Az integrált rendszer kereteinek megteremtése a foglalkoztatási szolgálat infrastruktúrájának fejlesztésével TIOP-3.2.1-12/1-2012-0001 Az integrált rendszer kereteinek megteremtése a foglalkoztatási szolgálat infrastruktúrájának fejlesztésével Hírlevél 2014. II. évfolyam I. szám 1 Hírlevél Hírlevelünkben a Nemzeti

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Magyar Elektronikus Könyvtárért Egyesület Budapest 1827 Budavári Palota F. Ép. Fővárosi Bíróság: 16.Pk.61.156/1999 Társadalmi szervezet nyilvántartási száma: 9024 Adószám: 18100277-2-41 2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI

Részletesebben

Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése SH/4/5

Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése SH/4/5 Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése SH/4/5 Varga Attila http://www.ofi.hu/sh45 Alapadatok Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) SH/4/5 kódszámú, Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése

Részletesebben

1.a) Adó és járulék, valamint a kapcsolódó bírság és pótlék számlák, adónemek

1.a) Adó és járulék, valamint a kapcsolódó bírság és pótlék számlák, adónemek Az adózók költségvetéssel szembeni kötelezettségeinek és juttatási igényeinek lebonyolítására szolgáló, a NAV adóztatási tevékenységével összefüggő számok és adónemeik 2012. szeptember 21-től érvényes

Részletesebben

Átadásra került informatikai eszközök megyei bontásban. 1. ütem 2. ütem. KLIK Szakszolgálati Intézmény megnevezése

Átadásra került informatikai eszközök megyei bontásban. 1. ütem 2. ütem. KLIK Szakszolgálati Intézmény megnevezése A TÁMOP-3.4.2.B Sajátos nevelési igényű gyermekek integrációja (ok fejlesztése) kiemelt projekt keretében beszerzett és a pedagógiai szakszolgálatok számára átadott informatikai eszközök Átadásra került

Részletesebben

HU-Budapest: Közúti jelzőtáblák 2013/S 050-081637. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés

HU-Budapest: Közúti jelzőtáblák 2013/S 050-081637. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés 1/10 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:81637-2013:text:hu:html HU-Budapest: Közúti jelzőtáblák 2013/S 050-081637 Ajánlati/részvételi felhívás Árubeszerzés 2004/18/EK

Részletesebben

331 Jelentés a Magyar Vöröskereszt pénzügyi-gazdasági ellenőrzéséről

331 Jelentés a Magyar Vöröskereszt pénzügyi-gazdasági ellenőrzéséről 331 Jelentés a Magyar Vöröskereszt pénzügyi-gazdasági ellenőrzéséről TARTALOMJEGYZÉK I. Összefoglaló megállapítások, következtetések, javaslatok II. Részletes megállapítások A) Az alapfeladatok, a szervezet

Részletesebben

Legújabb fejlemények a hazai innovációs szakpolitikában ( az S3 stratégia és az innovációs törvényjavaslat)

Legújabb fejlemények a hazai innovációs szakpolitikában ( az S3 stratégia és az innovációs törvényjavaslat) Legújabb fejlemények a hazai innovációs szakpolitikában ( az S3 stratégia és az innovációs törvényjavaslat) Korányi László elnökhelyettes 2014.11.18. Közös cél: a valódi innováció új típusú együttműködések

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S A Humán Ügyek Bizottsága 2013. április 3-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S A Humán Ügyek Bizottsága 2013. április 3-i ülésére Iktató szám: Sz-199/2013. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata E L Ő T E R J E S Z T É S A Humán Ügyek Bizottsága 2013. április 3-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Javaslat a 2013.évi 3202.sz.

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a Pannon Fejlesztési Alapítvány 2007. évi tevékenységérıl TARTALOM: 1. Bevezetés A közhasznú szervezetekrıl szóló 1997. évi CLVI tv. (Ksztv.) 19$ (3) bekezdése alapján: 2. Közhasznúsági

Részletesebben

Török Katalin. Az idei Ti hogyan csináljátok? pályázat tapasztalatainak összegzése

Török Katalin. Az idei Ti hogyan csináljátok? pályázat tapasztalatainak összegzése Török Katalin Az idei Ti hogyan csináljátok? pályázat tapasztalatainak összegzése A jó gyakorlatok gyűjtése ma már egyre inkább elterjedt hazánkban is. Ez a módszer többek között azért bír nagy jelentőséggel,

Részletesebben

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH)

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) A Közös Agrárpolitika támogatási forrásaiból, és a magyar költségvetés által biztosított forrásból finanszírozott ágazati támogatások iránti kérelmek befogadására,

Részletesebben

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal ÖSSZEFOGLALÓ FELHASZNÁLÁSÁRÓL

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal ÖSSZEFOGLALÓ FELHASZNÁLÁSÁRÓL Foglalkoztatási és Szociális Hivatal ÖSSZEFOGLALÓ A 2006. ÉVBEN BEMUTATOTT ALKALMI MUNKAVÁLLALÓI KÖNYVEK FELHASZNÁLÁSÁRÓL % A 2006-ban kiváltott, bemutatott AM Könyvek, valamint a ledolgozott napok számának

Részletesebben

a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2005. évi működéséről

a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2005. évi működéséről Közhasznúsági Jelentés a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2005. évi működéséről 1, Számviteli beszámoló Az alapítvány 2005. évben gazdálkodásáról a számviteli törvény szerinti egyéb

Részletesebben

POLGÁR A DEMOKRÁCIÁBAN A TITOK SZKA208_42. Készítette: Bányai László SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIA 8. ÉVFOLYAM

POLGÁR A DEMOKRÁCIÁBAN A TITOK SZKA208_42. Készítette: Bányai László SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIA 8. ÉVFOLYAM POLGÁR DEMOKRÁCIÁBN TITOK Készítette: Bányai László SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCI 8. ÉVFOLYM SZK208_42 552 SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK TNÁRI MODULVÁZLT Tevékenységek

Részletesebben

4/2012. számú Vezérigazgatói Utasítás

4/2012. számú Vezérigazgatói Utasítás 4/2012. számú Vezérigazgatói Utasítás Tárgy: A Díjbeszedő Faktorház Nyrt. Panaszkezelési Szabályzata NYOMTATÁSBAN CSAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ Hatálybalépés dátuma: 2012. április 25. Készítette: dr. Vincze

Részletesebben

Otthoni hospice ellátás tapasztalatai

Otthoni hospice ellátás tapasztalatai Otthoni hospice ellátás tapasztalatai Összeállította: Bodrogi Sándorné Kenéz Józsefné Dr. Csernai Katalin Kft. 1 Lillafüred 2007.03.29-03.31. 2 Bemutatás DR. CSERNAI KATALIN Háziorvosi, Otthonápolási és

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a hajléktalanok átmeneti szállásainak körében végzett kutatásról. 2008. március

BESZÁMOLÓ. a hajléktalanok átmeneti szállásainak körében végzett kutatásról. 2008. március BESZÁMOLÓ a hajléktalanok átmeneti szállásainak körében végzett kutatásról 2008. március A Hajléktalanokért Közalapítvány megbízásából készülő kutatás keretében a hajléktalan embereket ellátó intézmények

Részletesebben

REGIONÁLIS MUNKABIZTONSÁGI FELÜGYELŐSÉGEK

REGIONÁLIS MUNKABIZTONSÁGI FELÜGYELŐSÉGEK REGIONÁLIS MUNKABIZTONSÁGI FELÜGYELŐSÉGEK OMMF Közép-magyarországi Munkabiztonsági Felügyelősége illetékességi területe Budapest, Pest megye. Székhely: Budapest, IX. ker. Páva u. 6. Postacím: 1458 Budapest

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ. munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ. munkájáról B E S Z Á M O L Ó a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ munkájáról 25-21 Bevezető A Vas Megyei Közgyűlés 29. december 11-i ülésén elfogadott 21. évi munkatervében foglaltak szerint április 3-i ülésén

Részletesebben

5. A végrehajtás intézményrendszere

5. A végrehajtás intézményrendszere 5. A végrehajtás intézményrendszere Az EMOGA Garancia Alapból finanszírozott Nemzeti Vidékfejlesztési Terv támogatásainak hatékony kezeléséhez szükséges adminisztratív kapacitás kialakítása, a megfelelő

Részletesebben

Magyarajkú, nem-magyar állampolgárságú tanulók nevelésének, oktatásának helyzete a magyar közoktatásban. Készítette: Kováts András és Medjesi Anna

Magyarajkú, nem-magyar állampolgárságú tanulók nevelésének, oktatásának helyzete a magyar közoktatásban. Készítette: Kováts András és Medjesi Anna Magyarajkú, nem-magyar állampolgárságú tanulók nevelésének, oktatásának helyzete a magyar közoktatásban Készítette: Kováts András és Medjesi Anna Budapest, 2005 1 Összefoglaló A magyar nemzetiségű külföldi

Részletesebben

210/2013. (V. 09.) számú Képviselő-testületi Határozat

210/2013. (V. 09.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 210/2013. (V. 09.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata VI. fejezet 2. pontja

Részletesebben

326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet. a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról

326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet. a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról Magyar joganyagok - 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet - a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési 1. oldalokmányok kiad 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet a közúti közlekedési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. november 28-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. november 28-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés E L N Ö K E VI. 413/2013 E L Ő T E R J E S Z T É S A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. november 28-ai ülésére Tárgy: A 2007-2013-as programozási időszak végrehajtási

Részletesebben

FELHÍVÁS. az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő, helyi szereplőket elérő szemléletformálás megvalósítására

FELHÍVÁS. az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő, helyi szereplőket elérő szemléletformálás megvalósítására FELHÍVÁS az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő, helyi szereplőket elérő szemléletformálás megvalósítására Szemléletformálási programok KEHOP-5.4.1 Magyarország Kormányának felhívása civil

Részletesebben

I. évfolyam 2. szám. 2013. március VAJSZLÓI HÍREK. Vajszló Nagyközség Önkormányzatának hivatalos lapja. Önkormányzati hírek röviden

I. évfolyam 2. szám. 2013. március VAJSZLÓI HÍREK. Vajszló Nagyközség Önkormányzatának hivatalos lapja. Önkormányzati hírek röviden I. évfolyam 2. szám. Tűzifa Támogatás VAJSZLÓI HÍREK Vajszló Nagyközség Önkormányzatának hivatalos lapja Az önkormányzat képviselő-testülete elfogadta a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Az ÉMOP-4.2.1/A,B-11 kódszámú,

Részletesebben

FOGYASZTÓI ÉS BETEGJOGI ÉRDEKVÉDELMI SZÖVETSÉG ELMÚLT 10 ÉVE

FOGYASZTÓI ÉS BETEGJOGI ÉRDEKVÉDELMI SZÖVETSÉG ELMÚLT 10 ÉVE A FOGYASZTÓI ÉS BETEGJOGI ÉRDEKVÉDELMI SZÖVETSÉG ELMÚLT 10 ÉVE Készült a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség megalakulásának 10 éves évfordulójára. Jászberény, 2016.02.12. A KEZDETEK Az egyesület

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A mezőgazdasági vízszolgáltatás c. kérdőív kitöltéséhez 1. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK. Az adatáramlás és -feldolgozás rendszere

ÚTMUTATÓ A mezőgazdasági vízszolgáltatás c. kérdőív kitöltéséhez 1. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK. Az adatáramlás és -feldolgozás rendszere ÚTMUTATÓ A mezőgazdasági vízszolgáltatás c. kérdőív kitöltéséhez 1. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK Az adatáramlás és -feldolgozás rendszere Az adatlapokat a vízügyi igazgatóságok küldik ki, illetve elektronikus formában

Részletesebben

Sikerek, kudarcok és nehézségek a hazai hospice-rendszer SWOT-analízise és értékelése

Sikerek, kudarcok és nehézségek a hazai hospice-rendszer SWOT-analízise és értékelése LÁSZLÓ GEORGINA Sikerek, kudarcok és nehézségek a hazai hospice-rendszer SWOT-analízise és értékelése TANULMÁNY Összefoglalás Kutatásom célja a magyarországi hospice intézmények jelenlegi helyzetének meghatározása

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat (2016. február 9-ei módosításokkal egységes szerkezetben)

Panaszkezelési Szabályzat (2016. február 9-ei módosításokkal egységes szerkezetben) (2016. február 9-ei módosításokkal egységes szerkezetben) Készült: 2015. április 16. Tartalom I. Bevezetés... 2 I.1. Szabályzat hatálya... 2 I.2. Szabályzat célja... 2 I.3. A panaszügyek kezelését érintő

Részletesebben

nemzetközi pénzforgalomban alkalmazandó IBAN számlaszámok 2010. október 1-jétől érvényes jegyzéke 2010. október 1-jétől

nemzetközi pénzforgalomban alkalmazandó IBAN számlaszámok 2010. október 1-jétől érvényes jegyzéke 2010. október 1-jétől 4. számú melléklet A költségvetéssel szembeni kötelezettségek és juttatási igények lebonyolítására a nemzetközi pénzforgalomban alkalmazandó költségvetési számok (IBAN számok) 2010. október 1-jétől érvényes

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum 2014.08.31.-2015.08.31. közötti munkájáról

BESZÁMOLÓ a Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum 2014.08.31.-2015.08.31. közötti munkájáról BESZÁMOLÓ a Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum 2014.08.31.-2015.08.31. közötti munkájáról VÁROSI KÖNYVTÁR TAGINTÉZMÉNY Az előző időszak óta a Városi Könyvtár Tagintézmény

Részletesebben

Megyeszékhely: Győr. Honlap: http://nemzetiegyseg.com/gyormegye.html Adatbázis: http://nemzetiegyseg.com/gyor2011.xls

Megyeszékhely: Győr. Honlap: http://nemzetiegyseg.com/gyormegye.html Adatbázis: http://nemzetiegyseg.com/gyor2011.xls Győr-Moson Moson-Sopron összesen Megyeszékhely: Győr Honlap: http://nemzetiegyseg.com/gyor.html Adatbázis: http://nemzetiegyseg.com/gyor2011.xls Honlap: http://www.hiszi-map.hu/catalog/displayimage.php?pid=1530&fullsize=1

Részletesebben

Pálfi Andrea. A gyermekek alternatív napközbeni ellátása alá sorolt programok főbb jellemzői

Pálfi Andrea. A gyermekek alternatív napközbeni ellátása alá sorolt programok főbb jellemzői Pálfi Andrea A gyermekek alternatív napközbeni ellátása alá sorolt programok főbb jellemzői Az adatgyűjtés módszere Jelen tanulmány alapjául szolgáló kutatásunk során a vidéki kis és nagy településeken

Részletesebben

B e s z á m o l ó ja

B e s z á m o l ó ja M Ü B S E Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesülete a Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesülete Elnökségének 2014. évi B e s z á m o l ó ja és üzleti terv jelentése Tisztelt Küldöttgyűlés! A

Részletesebben

Alakul a digitális kataszter Simon Sándor NKP Kht.

Alakul a digitális kataszter Simon Sándor NKP Kht. Alakul a digitális kataszter Simon Sándor NKP Kht. FŐ TÉMACSOPORTOK KÜLTERÜLETEK Főbb állomások Résztvevők feladatai és együttműködése Feldolgozási részarányok technológia szerint Ráfordítás BELTERÜLETEK

Részletesebben

Ön választ, mi segítünk program nyertes pályázatok listája. 1 Hajdú-Bihar megye Lépéselőny Közhasznú Egyesület Debrecen

Ön választ, mi segítünk program nyertes pályázatok listája. 1 Hajdú-Bihar megye Lépéselőny Közhasznú Egyesület Debrecen Ön választ, mi segítünk program nyertes pályázatok listája Körzet Megye Szervezet neve Hol valósul meg a program? 1 Hajdú-Bihar megye Lépéselőny Közhasznú Egyesület Debrecen 2 Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Részletesebben

A TERÜLETI KÜLDÖTTVÁLASZTÓ GYŰLÉSEK

A TERÜLETI KÜLDÖTTVÁLASZTÓ GYŰLÉSEK Alapszabály 4.sz. melléklete Hatályos: a Fővárosi Törvényszék változás bejegyzésről szóló határozata jogerőre emelkedésének napjától A TERÜLETI KÜLDÖTTVÁLASZTÓ GYŰLÉSEK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Alapszabály

Részletesebben

nemzetközi pénzforgalomban alkalmazandó a NAV adóztatási tevékenységével összefüggő számlaszámok IBAN számlaszámok 2012.

nemzetközi pénzforgalomban alkalmazandó a NAV adóztatási tevékenységével összefüggő számlaszámok IBAN számlaszámok 2012. Az adózók költségvetéssel szembeni kötelezettségeinek és juttatási igényeinek lebonyolítására a nemzetközi pénzforgalomban alkalmazandó, a NAV adóztatási tevékenységével összefüggő számok (IBAN számok)

Részletesebben

A gyermek- és ifjúsághigiénés hálózat tevékenysége a 2012. évben

A gyermek- és ifjúsághigiénés hálózat tevékenysége a 2012. évben A gyermek- és ifjúsághigiénés hálózat tevékenysége a 2012. évben Gyulai Éva Országos Környezetegészségügyi Intézet Gyermek- és Ifjúsághigiénés Osztály Gyermeklétszám - nyilvántartott egységek száma 2012

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Letenye Város Képviselő-testületének 2016. március 9-én 19.00 órai kezdettel a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozótermében tartott rendkívüli nyilvános

Részletesebben

2007. ÉVI FELÜLVIZSGÁLATI PROGRAM

2007. ÉVI FELÜLVIZSGÁLATI PROGRAM 2007. ÉVI FELÜLVIZSGÁLATI PROGRAM Érvényességi terület: Az Élelmiszerlánc-biztonsági Elnökhelyettes irányítása alá tartozó szervezeti egységek és a Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalok Élelmiszerlánc-biztonsági

Részletesebben

Steh dazu! A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata stratégiája 2020-ig. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

Steh dazu! A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata stratégiája 2020-ig. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Steh dazu! A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata stratégiája 2020-ig Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1 Tartalomjegyzék Preambulum... 2 I. Politika... 4 II. Nevelés-oktatás... 8 III.

Részletesebben

Diákhitel Központ Zrt.

Diákhitel Központ Zrt. Diákhitel Központ Zrt. Éves kiadvány Statisztikai melléklet 2005/2006. tanév Országos statisztikai adatok a Diákhitelben részesülő ügyfelekről Budapest, 2006. augusztus 31. TARTALOM: 1.1. Országos statisztikai

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek 1 Szappanmentor.hu - ÁSZF Érvényes: 2016. június 15-től Szappanmentor.hu Általános Szerződési Feltételek Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS

ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS a villamossági termékek energiahatékonysági címkézésének piacfelügyeleti ellenırzésérıl Budapest, 2015. május Témafelelős: Vincze Tibor Szűcs Csaba NEMZETI FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁG

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 28-án megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 28-án megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 28-án megtartott üléséről. Jelen vannak: Bartha Alajosné polgármester, Gáspár János, Huszár Sándor, Ilyésné Bodor Erzsébet,

Részletesebben

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei Dr. Varga Márk főosztályvezető A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI 109/2011. (XI.29.) kt. határozat: A 2011. november 29-ei ülés napirendjének elfogadása 110/2011. (XI.29.)

Részletesebben

PEDAGÓGUSMINŐSÍTÉS ÉS TANFELÜGYELET 2015.

PEDAGÓGUSMINŐSÍTÉS ÉS TANFELÜGYELET 2015. PEDAGÓGUSMINŐSÍTÉS ÉS TANFELÜGYELET 2015. SZAKÉRTELEM = MINŐSÉG ZALAEGERSZEGI REGIONÁLIS KONFERENCIA 2015. NOVEMBER 21. TÁMOP 3.1.15-14-2014-0001 Köznevelési reformok operatív megvalósítása Ugrás A 2015.

Részletesebben

E lőterjesz t é s a Művelődési Ház és Könyvtár 2013. évi működéséről és a 2014. évi munkatervről

E lőterjesz t é s a Művelődési Ház és Könyvtár 2013. évi működéséről és a 2014. évi munkatervről Művelődési Ház és Könyvtár 6413 Kunfehértó, Béke tér 3. E-mail: muvhaz@kunfeherto.hu WEB: www.muvhaz.kunfeherto.hu Tel.: +36 (77) 407-065 E lőterjesz t é s a Művelődési Ház és Könyvtár 2013. évi működéséről

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a jegyző 2011. évi teljesítményének értékeléséről

T Á J É K O Z T A T Ó a jegyző 2011. évi teljesítményének értékeléséről T Á J É K O Z T A T Ó a jegyző 2011. évi teljesítményének értékeléséről Répcelak Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (Ktv.) 34. (3)

Részletesebben

Igazoltan távol van: Lukácsi Eszter, Méri Attila, Takács Zsolt, Dr. Villányi Balázs képviselők

Igazoltan távol van: Lukácsi Eszter, Méri Attila, Takács Zsolt, Dr. Villányi Balázs képviselők JEGYZŐKÖNYV Készült: 2009. március 24-én (kedden) 18.00 órai kezdettel tartott Kisbajcs, Nagybajcs, Vámosszabadi és Vének községek Önkormányzata Képviselő-testületeinek együttes képviselő-testületi ülésén.

Részletesebben

A TÁRKI ADATFELVÉTELEINEK DOKUMENTUMAI. Háztartás Monitor. A kutatás dokumentációja

A TÁRKI ADATFELVÉTELEINEK DOKUMENTUMAI. Háztartás Monitor. A kutatás dokumentációja A TÁRKI ADATFELVÉTELEINEK DOKUMENTUMAI Háztartás Monitor 2003 A kutatás dokumentációja Háztartás Monitor 2003 3 Bevezetés Bevezetés A 2003 évi TÁRKI Háztartás Monitor kutatás egy olyan, 1992 óta folyó

Részletesebben

176/2009. (XII. 28.) FVM rendelet

176/2009. (XII. 28.) FVM rendelet 176/2009. (XII. 28.) FVM rendelet a számítógépes ingatlan-nyilvántartási rendszerből lekérdezés útján szolgáltatható egyes ingatlan-nyilvántartási adatok szolgáltatásáról és igazgatási szolgáltatási díjáról,valamint

Részletesebben

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2010. évi tevékenységéről

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2010. évi tevékenységéről Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2010. évi tevékenységéről Budapest, 2011. február Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet olyan nonprofit kutatóműhely, amely elsősorban alkalmazott

Részletesebben

Magyarország területén élő nemzetiségek helyzetéről

Magyarország területén élő nemzetiségek helyzetéről D O K UM E N T UM Magyarország területén élő nemzetiségek helyzetéről (2013. február 2015. február) (Folytatás) 6. A NEMZETISÉGEK ANYANYELVŰ HITÉLETE A Kormány az egyházi területen is támogatja a nemzetiségek

Részletesebben

Szülőföldem-lakóhelyem

Szülőföldem-lakóhelyem Szülőföldem-lakóhelyem Sváb települések Dombóvár környékén HÁROM HETET MEGHALADÓ PROJEKT a dombóvári 516.sz. IPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM intézményében Projektfelelős: Herczeg Mária Tartalom: 1.

Részletesebben

324/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet

324/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet 324/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalról, a kulturális örökségvédelmi szakigazgatási szervekről, és eljárásaikra vonatkozó általános szabályokról A Kormány az Alkotmány

Részletesebben

Tolna Megyei Kormányhivatal HÍRLEVÉL. 2011. évi 2. szám (május)

Tolna Megyei Kormányhivatal HÍRLEVÉL. 2011. évi 2. szám (május) Tolna Megyei Kormányhivatal HÍRLEVÉL 2011. évi 2. szám (május) T A R T A L O M J E G Y Z É K ELŐSZÓ... 2 I. FEJEZET: A TÖRZSHIVATAL SZAKMAI TÁJÉKOZATÓI... 3 TÖRVÉNYESSÉGI ELLENŐRZÉSI ÉS FELÜGYELETI FŐOSZTÁLY

Részletesebben

1119 Budapest, Fehérvári út 89-95. www.nak.hu. Zárójelentés. a NAK mezőgazdasági vízigényfelméréséről. Készítette: Vidékfejlesztési Igazgatóság

1119 Budapest, Fehérvári út 89-95. www.nak.hu. Zárójelentés. a NAK mezőgazdasági vízigényfelméréséről. Készítette: Vidékfejlesztési Igazgatóság 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95. www.nak.hu Zárójelentés a NAK mezőgazdasági vízigényfelméréséről Készítette: Vidékfejlesztési Igazgatóság Tartalomjegyzék Zárójelentés... 1 1. Előzmények... 3 2. Oktatás,

Részletesebben

Tavaszi Kiállítás és Fesztivál. Tavaszi nagytakarítás. Kedves Vértesszőlősiek!

Tavaszi Kiállítás és Fesztivál. Tavaszi nagytakarítás. Kedves Vértesszőlősiek! Tavaszi Kiállítás és Fesztivál Április 25-én szombaton és 26-án vasárnap ismét megrendezésre kerül a Sportcsarnokban a Tavaszi Kiállítás és Fesztivál. A szokásos termék- és árubemutatókon kívül állandó

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 2016. IV. ÉVFOLYAM 03. szám 5000 Szolnok, Tószegi út 43.

Tartalomjegyzék. 2016. IV. ÉVFOLYAM 03. szám 5000 Szolnok, Tószegi út 43. Tartalomjegyzék 2. oldal - A Contact NKft. vezetősége - mint munkaadó a közelmúltban csatlakozott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP 5.3.1 jelű eleméhez, amely lehetővé teszi, hogy

Részletesebben

HÍRLEVÉL. A Zala Megyei Civil Információs Centrum 74. hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet.

HÍRLEVÉL. A Zala Megyei Civil Információs Centrum 74. hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet. HÍRLEVÉL Kedves Olvasó! A Zala Megyei Civil Információs Centrum 74. hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet. Rendszeresen küldünk hírlevelet országos és megyei civil aktualitásokról,

Részletesebben

Oktatási és Kulturális Minisztérium

Oktatási és Kulturális Minisztérium Oktatási és Kulturális Minisztérium OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER 13879/2008. Tervezet ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére A Kulturális Örökségvédelmi Hivatalról szóló 308/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet

Részletesebben

Modellprojektek Adminisztrator, cs, 2007-02-15 14:51

Modellprojektek Adminisztrator, cs, 2007-02-15 14:51 Modellprojektek Adminisztrator, cs, 2007-02-15 14:51 SORSFORDÍTÓ - Együttmőködési modell kidolgozása szociális és munkaügyi szolgáltatások terén a Berettyóújfalu és vonzáskörzetében élı, aktív korú, nem

Részletesebben

KOCKÁZATKEZELÉSI SZABÁLYZATÁRÓL

KOCKÁZATKEZELÉSI SZABÁLYZATÁRÓL Ötvöskónyi Község Önkormányzata 7511 Ötvöskónyi, Fő u. 51. Telefon:82/710-490 Telefax:82/710-490 E-mail: otvos@latsat.hu 5/2012. (IX.18.) számú polgármesteri utasítás Ötvöskónyi Község Önkormányzata KOCKÁZATKEZELÉSI

Részletesebben

BESZÁMOLÓ AZ ÚT A MUNKÁHOZ PROGRAM BEVEZETÉSÉRİL

BESZÁMOLÓ AZ ÚT A MUNKÁHOZ PROGRAM BEVEZETÉSÉRİL BESZÁMOLÓ AZ ÚT A MUNKÁHOZ PROGRAM BEVEZETÉSÉRİL A DÉL-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN A parlament december 15-én fogadta el a szociális és foglalkoztatási törvények módosításait (2008. évi CVII. törvény), amelyek

Részletesebben

1. Háttérinformációk. 1.1 Bevezetés

1. Háttérinformációk. 1.1 Bevezetés 1. Háttérinformációk 1.1 Bevezetés 2002/2003 folyamán a brit Munka- és Nyugdíjügyi Minisztérium valamint a magyar Munkaügyi és Foglalkoztatáspolitikai Minisztérium közös támogatásával kísérleti program

Részletesebben

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Az Európai Uniós pályázatok vizsgálata A vizsgálatot végezte: Az ellenőrzött szervezeti egység: Fővárosi Bíróság Belső Ellenőrzési Osztály Fővárosi Bíróság Gazdasági Hivatala Hivatkozási

Részletesebben

A pályakezdő szakmunkások munkaerő-piaci helyzete 2012

A pályakezdő szakmunkások munkaerő-piaci helyzete 2012 A pályakezdő szakmunkások munkaerő-piaci helyzete 2012 Az elemzés a Szakiskolai férőhelyek meghatározása 2012, a regionális fejlesztési és képzési bizottságok (RFKB-k) részére című kutatási program keretében

Részletesebben

Pályázati Útmutató NCA pályázók számára (2010)

Pályázati Útmutató NCA pályázók számára (2010) Pályázati Útmutató NCA pályázók számára (2010) 2010. január 4. Készítette: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés ------------------------------------------------------------------------------------------3

Részletesebben

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ I. KORCSOPORT Fonyódliget Erzsébet Tábor, 2014. május 26-27. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA 2013/2014. TANÉVI TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ

Részletesebben

ÚTMUTATÓ KORTÁRS KÖZTÉRI ALKOTÁSOKHOZ A TELEPÜLÉSKÉP JAVÍTÁSÁT CÉLZÓ FEJLESZTÉSEKBEN

ÚTMUTATÓ KORTÁRS KÖZTÉRI ALKOTÁSOKHOZ A TELEPÜLÉSKÉP JAVÍTÁSÁT CÉLZÓ FEJLESZTÉSEKBEN ÚTMUTATÓ KORTÁRS KÖZTÉRI ALKOTÁSOKHOZ A TELEPÜLÉSKÉP JAVÍTÁSÁT CÉLZÓ FEJLESZTÉSEKBEN 1.1. Bevezető A regionális operatív programok két fontos prioritását képezi a turisztikai vonzerők fejlesztése, továbbá

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Minden eddiginél több díj és elismerés a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2015. december 11-én megtartott ünnepi díjátadóján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Minden eddiginél több díj és elismerés a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2015. december 11-én megtartott ünnepi díjátadóján SAJTÓKÖZLEMÉNY Minden eddiginél több díj és elismerés a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2015. december 11-én megtartott ünnepi díjátadóján Köztestületünk - a számos közfeladat ellátása mellett-

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTÕ A M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y M E L L É K L E T E 2010. december 22., szerda

HIVATALOS ÉRTESÍTÕ A M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y M E L L É K L E T E 2010. december 22., szerda HIVATALOS ÉRTESÍTÕ A M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y M E L L É K L E T E 2010. december 22., szerda 103. szám Tartalomjegyzék III. Utasítások, jogi iránymutatások 22/2010. (XII. 22.) BM utasítás a belügyi tudományos

Részletesebben

2012. október 17. (szerda) napjára de. 9.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

2012. október 17. (szerda) napjára de. 9.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/21. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a Képviselı-testület

Részletesebben

A szolgáltatástervezési koncepciók készítésének gyakorlata. online kutatás elemzése

A szolgáltatástervezési koncepciók készítésének gyakorlata. online kutatás elemzése A szolgáltatástervezési koncepciók készítésének gyakorlata online kutatás elemzése Készítette: Mészáros Zoltán Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet TÁMOP 5.4.1. Tartalomjegyzék 1. Néhány szó a kutatásról...

Részletesebben

Levéltári Szakfelügyelet

Levéltári Szakfelügyelet Levéltári Szakfelügyelet 2015 Vezető szakfelügyelő: Dr. Cseh Gergő Bendegúz főosztályvezető, Állambiztonsági Szolgáltok Történeti Levéltára e-mail: szakfelugyelet@mnl.gov.hu telefon: 478-6058 fax: 478-6036

Részletesebben

Készítette: Béres Gábor. Közreműködött:

Készítette: Béres Gábor. Közreműködött: A hagyományos és kreatív iparágak, a kézművesség elterjesztésére irányuló múzeumi és közösségfejlesztési programok beillesztése a térségi stratégiai dokumentumokba a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet vonatkozásában

Részletesebben

A belügyminiszter../2012. ( ) BM rendelete

A belügyminiszter../2012. ( ) BM rendelete A belügyminiszter./2012. ( ) BM rendelete a végrehajtási eljárásban ellenszegülés megszüntetése érdekében történő rendőri közreműködéssel, valamint a gyermek átadására irányuló bírósági végrehajtás során

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről. Ügyszám: 23-36/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről. Helye: Faluház, Salföld. Jelen vannak: polgármester

Részletesebben

Program (DAOP-5.1.2/C-2010-0002)

Program (DAOP-5.1.2/C-2010-0002) Tájékoztató a kiemelt városi beruházásokról Tornyai János Kulturális Városrehabilitációs Program (DAOP-5.1.2/C-2010-0002) A pályázat első fordulójának dokumentációja a DAOP keretében 2008. augusztusában,

Részletesebben

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ II. KORCSOPORT Fonyódliget Erzsébet Tábor, 2014. május 19-20. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA 2013/2014. TANÉVI TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ

Részletesebben

A kreatív ipar és a start-up fejlesztési lehetőségek a Balaton Kiemelt Térségben

A kreatív ipar és a start-up fejlesztési lehetőségek a Balaton Kiemelt Térségben A kreatív ipar és a start-up fejlesztési lehetőségek a Balaton Kiemelt Térségben Dr. Petrás Ferenc Stratégiai és programtervezési referens Siófok, 2016. május 20. Tartalom Kreatív ipar és az Intelligens

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA

KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA 1 8 0 4 3 5 5 4 1 43 adószáma cégjegyzékszáma KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA 2 0 1 1 ÉV Magyar Környezeti Nevelési Egyesület 1113 Budapest, Zsombolyai

Részletesebben

Európai Közösségek Vízügyi, energiaipari, szállítási és távközlési ágazatok Nyílt eljárás. HU-Budapest: Takarítási és higiéniai szolgáltatások

Európai Közösségek Vízügyi, energiaipari, szállítási és távközlési ágazatok Nyílt eljárás. HU-Budapest: Takarítási és higiéniai szolgáltatások 1/17 HU-Budapest: Takarítási és higiéniai szolgáltatások 2009/S 187-269646 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN Szolgáltatás I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK):

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: dr. Üveges István polgármester Szarka Tamás jegyző Orosz Ferenc alpolgármester

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: dr. Üveges István polgármester Szarka Tamás jegyző Orosz Ferenc alpolgármester ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLET PÉZÜGYI BIZOTTSÁGA Arnót, Petőfi S.u. 120. e-mail: arnot@arnot.hu Szám: 4/2016 JEGYZŐKÖNYV Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testület Pénzügyi

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Levéltár 2013. évi munkaterve Budapest, 2013.

A Magyar Nemzeti Levéltár 2013. évi munkaterve Budapest, 2013. 14/351/2013. A Magyar Nemzeti Levéltár 2013. évi munkaterve Budapest, 2013. Vezetıi összefoglaló...4 Mőködési feltételek...6 1. Költségvetési, pénzügyi feltételek...6 2. Személyi feltételek...7 3. Elhelyezési

Részletesebben

A gyülekezet olyan szeretetközösség, ahol megéljük hitünket! 2007. év a Felszegi Gyülekezetben

A gyülekezet olyan szeretetközösség, ahol megéljük hitünket! 2007. év a Felszegi Gyülekezetben 2007. év a Felszegi Gyülekezetben KÖZÖSSÉG ÉVE A kiscsoport Családias légkör Egymás terhét hordozzátok Bibliakör Egymás hite által épülés Befogad felnőtt konfirmandusokat, presbitereket, más igehirdetőket

Részletesebben

Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben

Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben 1038 Budapest, Valéria u. 4-6. Tel.: 240-9065 Számlasz: 11703006 20036249 Közhasznú szervezet Főv. Bíróság nyt. sz: 9236 Adószám:

Részletesebben

A SOMOGYI KÁROLY VÁROSI ÉS MEGYEI KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE

A SOMOGYI KÁROLY VÁROSI ÉS MEGYEI KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE A SOMOGYI KÁROLY VÁROSI ÉS MEGYEI KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE SZEGED, DÓM TÉR 1-4. INTÉZMÉNYVEZETŐ: 1 I. A SOMOGYI-KÖNYVTÁR SZERVEZETI ALAKULÁSA: A magyar könyvtárügy területén 2012-ben elkezdődött jelentős

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. május 19-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. május 19-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. május 19-i ülésére Iktató szám: 112/2016. Tárgy: Javaslat a kulturális tevékenységek, civil szervezetek támogatására

Részletesebben